מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכת שומן ממולצתג03/10/2010
שלום רב
רציתי לדעת כמה גרם שומן צריך לצרוך בתפריט היומי ? כמה אחוז זה אמור להוות מכלל התפריט היומי?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השומן אמור לספק
עינת לב ארי03/10/2010כ25% מסך הקלוריות בתפריט היומי. השאר: כ25% מחלבון ו50% מפחמימות. רצוי שרב השומן יהיה שומן בריא כגון: אגוזים, אבוקדו, שמן זית וטחינה והמיעוט שומן לא בריא בעקר שומני טראנס תעשייתי המצוי בדברי מאפה ומרגרינה פשוטה.
אני לא חושבת שמתן תשובה בגרמים תספק מידע רלוונטי ומעשי.אף אחד מאיתנו לא סופר גרמים של שומן או קלוריות כשהוא אוכל את האוכל שלו.
באופן כללי שיולב של כף שמן זית, חופן אגוזי מלך או שקדים, 2 כפות טחינה או חצי אבוקדו קטן במסגרת של תזונה יומית בריאה הכוללת ירקות, מוצרי חלב , בשר דל שומן דגים, לחם מחיטה מלאה ופירות טריים ונמנעת מחטיפים ומזון מהיר ומטוגן כגון שאוורמה וצ'יפס תספק את כמות השומן הרצויה לגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה שאלה נוספת
ג03/10/2010אבל בעצם בכל דבר יש שומן גם בלחם ובפריכיות
האם ממתקים נחשבים למזון שומני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה שאלה נוספת - תגובה
עינת לב ארי05/10/2010בממתקים כמו שוקולד וופלים חטיפים וגלידה יש שומנים אך גם כמות רבה של סוכר. השומנים בממתקים אינם בריאים ברובם משום שהם שומנים תעשייתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריכיות דקותג30/09/2010
שלום רב!
רציתי לדעת האם פריכיות דקות ( לא רגילות ) וגם חטיפי פריכונים של אוסם , אם אתם מכירים, מנפחים (גורמים לתחושת נפיחות ) כמו פריכיות רגילות ?
ומה לגבי קרקרים כמו פתית ? האם הם מנפחים גם ?
ולגבי ביצים , האם יש בביצים אומגה 3 באופן טיבעי או שרק בביצים שמוספים להם את זה איכשהוא ואם כן אז איפה זה נמצא בחלבון או בחלמון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה הכוונה "מנפחים" ?
עינת לב ארי03/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מהמשקלמיואשת27/09/2010
שלום רב , אני סובלת כבר מס' שנים ממשקל עודף , הקושי העיקרי החל לאחר הלידות (2) עד אז הייתי שמנמונת ללא קושי מיוחד .
גבהי 175 ומשקלי 113 קילו אני זקוקה לעזרה דחופה .
מה שמצחיק זה שכמעט בכל יוםפ אני מתחילה דיאטה מחדש ונשברת במהלך היום ,משהו לא עובד
אני כבר מס' שנים מתרחצת בבריכה או בים רק עם בגדים ,אין לי בגד ים ואני מאוד מתוסכלת מזה , מה לעשות ? למי לפנות , איך להתחיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך. אני מבינה
עינת לב ארי03/10/2010את תסכולך הרב ואת הזדקותך לעזרה. מה שאת מתארת מעיד על כיוון של בעיה רגשית הקשורה לעודף המשקל. צבירת משקל כה רבה וחוסר יכולת לשלוט על האכילה בעקר בשעות אחה"צ והערב מעידה על בעיית שליטה וחריגה מגבולות האכילה הנורמטיבית.
מכיון שכך את צריכה לפנות לטפול המתייחס גם לפאן הנפשי וביחד ם המטפל/ת למצוא מה הוא המשהו הזה שלא עובד. מה הסיבה לכך?
אני מציעה לך לפנות לטפול לדיאטנית המומחית להפרעות אכילה במקום מגורייך, כמו כן , בשלב זה לא הייתי ממליצה לך להתחיל טפול במסגרת של קבוצות הרזיה.
מקווה שעזרתי.
בהצלחה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכיותסיגלי כהניה24/09/2010
היי,
יש חטיף של פירכיות קטנות מתוקות בתוך שקית , כמה כאלה מותר לאכול ביום?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאת רוצה. אני
עינת לב ארי26/09/2010לא בעד לספור קלוריות. מבחינתי מדובר בחטיף גם אם רשום 5 ק"ל ליחידה (גם בבסילי יש 5 ק"ל ביחידה). כשפותחים שקית, אוכלים על פי החשק ולא מתוך הגבלה או שלא אוכלים בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהמירי24/09/2010
אחרי ירידה מרובה במשקל ושמירה על תפריט קבוע כבר שנתיים
בוקר - 2 פרוסות לחם קל שני כפות קוטז או יוגורט וכוס ברנקפלקס- ביניים פרי
צהריים ירקות מבושלים +חזה עוף או סלט טונה
ביניים - תפוח ו2 פרוסות לחם קל +כפית ריבה ו2 כפות קוטז
ערב סלט ענק עם טונה במים או ביצה +כף מיונז קל
יוגורט
אם כבר שנה אני שומרת על תפריט קבוע אך סופ שבוע אני אוכלת יותר מין הרגיל ולוקח תה סנה
ושוב שומרת וסופ שבוע אותו מעגל, אני מודעת לבעיה (הפרעות אכילה ) ואני עכשיו מנסה לשקם את הגוף ולהבריא וגם להוריד את 6 קילו שעליתי ואין לי מושג למה העלתי
איך משקמים את הגוף ויורדים שוב במשקל ?וכמובן שלא נוגעים בתה וחוזרים לשגרה נורמלית
התפריט שלי בסדר? אני מעונינית אחרי שאני ארד את ה6 קילו לעלות גם את כמות האוכל בהדרגה
אפשר לקבל כמה כלים ולבדוק לי את התפריט גיל 36 משקל 68 גובה 174
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזו מסגרת ירדת את המשקל?
עינת לב ארי26/09/2010מי הדריך אותך ומדוע את חושבת שאם תרדי עוד 6 ק"ג תראי יותר טוב מהיום? האם יש לך מחזור? האם טופלת בהפרעת האכילה?
בנוסף: את אוכלת פחות מ1000 ק"ל. תפריט שכנראה גרם לגופך, ביחד עם השימוש בסנה לאבד מאסת שריר ויתכן וגרם לנשקים נוספים כמו חסרים תזונתיים של ויטמינים ומינרלים ופגיעה בהפרשות הורמונליות.
לדעתי, ראוי כי תגיעי לדיאטנית מוסמכת ומקצועית שתאמוד אחוזי השומן בגופך ותפנה אותך לבדיקות דם מקיפות כמו כן תהיה מצויה בתחום הפרעות האכילה על מנת ללבן איתך את מצבך.
אני מניחה כי לא קל לך ואת בודאי מושפעת מאוד מנושא המשקל והאכילה ועל כן פני לטפול בהקדם האפשרי.
בהצלחה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מירי26/09/2010היי ענת התחלתי את הדיאטה אצל תזונאית מהמכון ושנתיים אני אוכלת אותו תפריט בשנה הראשונה היה שגם בסופי שבוע היתי שומרת בשנה האחרונה כול השבוע כמו שאמרתי היתי אוכלת וכול השבוע אותו תפריט, את חושבת שיש בתפריט פחות מ1000 קלוריות,?
אני רוצה לרשום שוב ותגידי עם זה בסדר ולא קצת , אני באמת רוצה לשקם את הגוף לרדת את מה שעליתי ולשמור על תפריט מאוזן ,
השאלה עם עושים את התפריט שוב פרט ששכחתי היה בערב היתי אוכלת גם 2 פרוסות לחם קל ושני כפות קוטז ו5 כוסות נס קפה התפריט בהודעה הקודמת
אחרי שמתנהלים לא נכון יש אפשרות לרדת עם תפריט זה? וגם אחרי הרגל של שנה לעשות אותו תפריט ורק בסופי שבוע לאכול יותר גורמת ככה לעליה במשקל?
אשמח לתשובתך החשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מציעה לך לחזור לדיאטנית,
עינת לב ארי26/09/2010רצוי דיאטנית קלינית מוסמכת עם תעודות ממשרד הבריאות שתסייע לך לשקם את הגוף. אי אפשר לעשות זאת דרך הפורום ונראה כי את זקוקה לעזרה קצת יותר רצינית ואישית מאשר מה שאני יכולה לתת לך דרך האינטרנט.
בהצלחה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מירי27/09/2010בטוח לא ניתן לתת תשובות ועוד מקצועיות לאנשים בפורום אני רק מבקשת הדרכה מנמלית מבחינת התנהלות באוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת, לא אוכל
עינת לב ארי03/10/2010להענות לבקשתך. נסי בפורומים אחרים.
בהצלחה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל23/09/2010
שלום
רציתי לדעת מהו ההבדל בין לחם לבן לשחור האם יש הבדל מבחינת קלוריות ושומנים?
תודה מראש
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גל, חג שמח
עינת לב ארי23/09/2010ההבדל בין לחם שחור (שנקרא גם לחם אחיד במחוזותינו) לבין לחם לבן הוא בסוג הקמח ממנו מכינים את הלחם.
קמח לבן, ממנו אופים לחם לבן הינו קמח שהוכן מטחינת גרגרי חיטה שעברו שיוף של כל הקליפות העוטפות אותם. הקליפות הללו נקראות "סובין" והן עשירות בסיבים שלא נעכלים ע"י הגוף, כדרכם של כל הסיבים התזונתיים.
לחם שחור לעומת זאת, נאפה מקמח שנטחן מגרגרי חיטה שלא שויפו לחלוטין וחלק מהסיבים נשארו בקמח ועל כן צבעו כהה יותר..
לחם מקמח מלא הוא לחם שנאפה מגרגרי חיטה שעברו טחינה כולל כל מרכיבי הקליפות.
מבחינה קלורית אין הבדל רב בין לחם לבן לשחור, ב100 גר לחם אפוי שזה בערך 3 פרוסות יש בין 220-240 ק"ל. כמו כן, אין מוסיפים שמנים לבצק הלחם ועל כן גם פה אין הבדלים בין הלחמים.
ההבדל העקרי הוא, שבשל תכולת הסיבים הגבוהה יותר שבלחם השחור, ספיגת הפחמימות (שמקורן בעמילן שבגרגרי החיטה) ומשך העכול יהיה קצת יותר ארוך מאשר בלבן ועל כן תחושת השובע ארוכה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תערובת קדירהאני19/09/2010
היום אכלתי תערובת קדירה המכילה בורגול+קינואה+עדשים אדומות
353 קלוריות ל100 גרם
68 פחמימות ל100 גרם
בכל השקית יש 600 גרם.
כמה קלוריות יש בכוס של תערובת עשויה ומבושלת?
והאם תערובת זו יכולה לסייע לי בבעית עצירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה גודל של כוס?
עינת לב ארי19/09/2010וכמה גרם תערובת לפני בישול?
בנוסף: זה יכול לסייע בבעיית עצירות אך לא לבד. צריך לשלב גם פירות יבשים, סלק מבושל ופירות טריים וכן שנפח המזון שאת אוכלת יהיה מספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אני19/09/2010בערך 100 גרם לפני בישול...
רוב המזון שלי:פירות,ירקות,פירות יבשים,2.5 ליטר מים ביום,לחם מלא,טחינה,אבוקדו,
ועדיין בעיית העצירות מטרידה אותי.
ללא עזרים אני לא מצליחה להכנס לשרותים:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוס בגודל 250 גר
אני19/09/2010כוס בגודל 250 גר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה100 ג"ר לפני בישול= כ350
עינת לב ארי19/09/2010ק"ל. הקלוריות לא משתנות ליחידת משקל מזון יבש, מה שמשתנה זה המשקל לאחר בישול משום שיש ספיחה של מים.
חוץ מזה, כפי שאמרתי: בעיית עצירות קימת אם אוכלים מעט ונפח המזון קטן.
קשה לי לתת לך תשובות לגבי העצירות ממנה את סובלת, יש לבצע אבחון פנים מול פנים בקליניקה ואי אפשר לעשות זאת דרך הפורום. פני לדיאטנית באיזור מגורייך על מנת לקבל מענה מדויק יותר..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתערובת הקדירה פעם אחרונה
אני19/09/2010בזה תם ונשלם עיניין תערובת הקדירה...
הבטן התנפחה לי מאוד מאוד לאחר שאכלתי את התערובת.
מדוע?יש בזה הרבה סיבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, י בזה הרבה סיבים
עינת לב ארי19/09/2010וזה מאוד בריא, אין סיבה שתפסיקי לאכול את זה. האם את סופרת קלוריות כל הזמן? מדוע? יש לך עודף משקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אני20/09/2010גובהי 1.60 ומשקלי 58 קילו.השלתי 25 קילו.
כן אני מאוד מתעסקת עם האוכל כי אני חוששת להעלות משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, הבנתי זאת. השאלה היא
עינת לב ארי20/09/2010האם את עדיין צריכה לרדת במשקל, והאם הגוף שלך מסוגל להמשיך לאבד שומן.
בת כמה את? האם המחזור שלך לא נעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תשובה
אני20/09/2010אני בת 35 בריאה ןהכל בסדר.
אובחנתי כאחת עם הפרעת אכילה לפני כחודש....אגב,עלית על זה יפה--כל הכבוד
אובחנתי כי פניתי ביוזמתי לדיאטן כי הרגשתי שמשהו לא תקין.
קיבלתי תפריט ואני כמעט ועומדת בו....
עדיין יש לי קצת פחדים מהשמנה אבל אני אוכלת--מה שלא עשיתי עש לפני חודש.
יחד עם ההפרעה שמטופלת אני סובלת מנפיחויות בבטן...והבנתי בעזרת הדיאטן שעודף סיבים גורמים לכך כנראה+עצירויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה שאת בטפול מקצועי.
עינת לב ארי21/09/2010תיישמי את כל מה שהדיאטן אומר לך גם אם קשה.
לגבי האבחון המהיר: אני מומחית להפרעות אכילה. בזה עוסק התואר השני שלי עליו אני עומלת בימים אלו.
בהצלחה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם כך..
אני21/09/2010מה עליי לעשות אם אני בכל זאת עדיין מפחדת לאכול...
כן מיישמת חלק ממה שהדיאטן נתן אבל חלק לא!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה קשור לדיאטה?או להפרעה?
אני21/09/2010אני בחורה יחסית צעירה נראית טוב,נשואה לא מעט שנים.
מערכת היחסים שלי עם בעלי לאחרונה לא ממש טובה,ובעלי נורא מתלונן על כך.
הקירב א שהיתה עד ממש לא מזמן,חיבוק,נשיקה,מילה טובה ממני אליו.
הוא כן בסדר וכן מיישם זאת אבל אני מרוחקת ואף מרגישה זאת.
כאילו הדברים עוברים לידי ולא איתי.
זה מתסכל אותי ולא יודעת מה לעשות כי באופן כללי אנחנו מבלים טו יחד,חברים טובים,יוצאים לפחות פעם בשבוע...
מדוע זה קורה לי? מרגישה לעיתים דכאונית ללא כל סיבה פשוט כבויה
אם זה קשור לדיאטה\להפרעה אשמח לשמוע מה כן מומלץ עבורי לאכול?
ואם זה לא קשור סליחה שהטרדתי אותך בפורום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, האם את גם בטפול פסיכולוגי?
עינת לב ארי21/09/2010אין טעם להתעסק רק באוכל אם את לא מטופלת ע"י פסיכולוג/ית.
לעתים אנורקסיה היא משנית למצבים של דכאון או לאחר טראומה ואז יש לשלב טפול תרופתי ביחד עם טפול פסיכולוגי ותזונתי. מצב הרוח שלך קשור גם לחוסר ברכיבי מזון אך גם יכול להיות הסיבה לחוסר תאבון ( מבלבל קצת..)
האם יש לך ילדים?
בני כמה הם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בטיפול פסיכולוגי
יעל21/09/2010ישנה אפשרותלדבר איתך במייל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חיבת לעשות
עינת לב ארי21/09/2010איבחון כדי לקבוע מה הטפול הנדרש עבורך. אני לא הכתובת בשלב זה כי אם פסיכולוג/ית מומ חית להפרעות אכילה.
את כמובן יכולה לכתוב לי למייל.
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת הסבר....אני18/09/2010
הרי אם עושים רק פעילות גופנית ואוכלים רגיל לחלוטין לא יורדים במשקל,ואם להפך אוכלים פחות ולא עושים כלל ספורט כן יורדים במשקל!?
אני ירדתי הרבה במשקל בזכות דיאטה וללא ספורט בכלל.
דווקא לאחר שהגעתי למשקל היעד התחלתי ספורט [הליכות]וכמובן שמרתי על תזונה טובה ומאוזנת.אני שומרת על משקלי היטב ובקפדנות אבל מה שמתסכל אותי זה שהפסקתי את הספורט לשלושה שבועות עקב פציעה,ונורא הזהירו אותי שאם לא אחזור מייד לבצע פעילות גופנית אעלה הכל במשקל ואף יותר למרות שמבחינת האוכל המשכתי וממשיכה להקפיד.
א.כשעשיתי ספורט+דיאטה אמרו שאני כפייתית למרות שכוונתי הייתה רק לשמור על המשקל.
ב.הפסקתי פעילות לזמן קצר וכבר אמרו לי "את תעלי הכל" תחזרי מייד לכושר
כבר לא מבינה כלום,ולא ממש יודעת מה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נו ומה קרה כשהפסקת את
עינת לב ארי18/09/2010הספורט לשלושה שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירדתי במשקל
אני19/09/2010ירדתי במשקל אבל איך זה הגיוני?
האם זה יהיה לאורך זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו אז מה המסקנה שלך?
עינת לב ארי21/09/2010האם חייבים לעשות ספורט כדי להוריד במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מובטלתשמרית15/09/2010
מה אתם ממליצים למי שבין עבודות? איך לשמור על משקל ללא סדר יום קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחפש יתרונות: המון זמן פנוי שמאפשר
עינת לב ארי15/09/2010השקעה בבישולים בריאים: סלטים, ירקות מאודים, מרקים על בסיס קטניות, מג'דרה, אורז מלא פשטידות ועוד ועוד.
בנוסף: לעשות הרבה ספורט ( להפוך את הספורט ל"עבודה" המכניסה לסדר יום) ולנצל את הזמן לנוח ולישון היטב.
להשתדל לאכול כמה שפחות בחוץ ולהמנע משתית משקאות קלים.
אם תפעלי כך אין סיכוי שתעלי במשקל, אפילו להיפך.
בהצלחה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמנהאניטה09/09/2010
אני בת 20 שוקלת 105 גובה 1.69
אני כל כך עצובה שנמאס לי שאומרים שאני יפה כל כך יפה שאם אירזה אהיה הכי יפפה מזה עוזר לי שאני יפה וכזאת שמנה?!?! אני תמיד אומרת אתחיל דאטה ומפסיקה. הכי הרבה שהורדתי זה 10 . ומאחר לי מחזור בחצי שנה ונהייתי יותר שמנה ייתכן זה בגלל שהשמנתי? אני אחזור מחר לתפריט חלי ממן שלי. שזה אחלה דיאטה. האם הליכה של חצי שעה שעה זה טוב? וכמה אני צריכה לעשות כדי לרזות טוב ולהוריד יפה? וכמה אני חייבת לשקול עם המשקל שלי?
אני נואשת בבקשה תעזרו לי :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אניטה וחג שמח
עינת לב ארי09/09/2010מתוך דברייך ניתן להבין שאת מאוד סובלת ומיואשת ממצבך ושאת מחפשת עזרה. ואכן את סובלת מעודף משקל ורצוי שהוא יהיה נמוך יותר( ואינני רוצה לנקוב במשקל הרצוי מבלי לראות אותך, כך אני עושה בקליניקה שלי), אך אני מבינה שיש גם בעיות אחרות:
1. למרות דיאטות רבות שעשית, לא הצלחת לרזות.
2. את מתחילה דיאטה ומפסיקה. יש לך קושי להתמיד.
3. את מאוד לא בטוחה בעצמך: במראה שלך, במה טוב עבורך , אתזקוקה לעיצות של אנשים כדי לפעול ( אם תרזי תהיי יפה).
4. המחזור שלך לא סדיר ועלית מאוד במשקל בשנה האחרונה ( דבר שיכול להעיד על בעיה הורמונלית שזקוקה להתייחסות וטפול).
5. חסר לך מידע וידע לגבי פעילות גופנית והשפעתה על איזון משקל הגוף.
עם כל הבעיות הללו כדאי שתפני לדיאטנית קלינית באופן אישי ושם תקבלי את העזרה המתאימה. העזרה דרך האינטרנט היא מאוד מוגבלת וצר לי שאינני יכולה לסייע לך מעבר לתשובתי זו.
שיהיה לך בהצלחה ושנה טובה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לעשות דיאטהתמר05/09/2010
מה עדיף, לאכול קצת במשך היום כל פעם או לרכז בשלוש ארוחות גדולות ביום? אני רוצה להרזות כחמישה קילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקרים מראים כי חלוקת המזון
עינת לב ארי05/09/2010על פני 5 ארוחות ביום: 3 ארוחות עקריות ושתי ארוחות ביניים קטנות היא יעילה יותר בהיבט של הוצאה אנרגטית של הגוף ועל כן תורמת לתהליך הירידה במשקל. כמובן שגם חשוב מה אוכלים והאם עושים פעילות גופנית.
שיהיה לך בהצלחה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותג28/08/2010
שלום רב!
האם תמרים צהובים או לחים עושים עצירות?
ומה לגבי סברס ורימון , האם זה נכון שהם עושים עצירות בגלל הגרעינים שבהם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
עינת לב ארי28/08/2010עצירות נגרמת מגורמים רבים לא בהכרח ממזון (למשל כשיוצאים מהבית ויש קושי פסיכולוגי לעשות צרכים בשירותים זרים ).
גם מזונות מסוימים משפיעים (באופן שונה) על בני אדם. בגדול: אם מגזימים בכמויות של תמרים סברס ורימון המכילים סיבים רבים וגרעינים זה יכול לגרום לשינויים בתפקוד המעיים ולגרום לעצירויות או להיפך, ליציאות מרובות.
המנה המקובלת כתחליף פרי(ולא רצוי לאכול יותר מ3 מנות ביום) רימון אחד ביום 2-3- יחידות סברס 2-3 יחידות תמרים. כדאי לגוון את סוגי הפרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמרים צהובים לא גורמים
עינת לב ארי30/08/2010לעצירות בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה קלוריות יש ב - 100 ג' בורגול?ברכה24/08/2010
התחלתי להשתמש בבורגול ולחשב את הקלוריות לפי מה שכתוב על האריזה 88.2 קל' ל100 גר' מבושל במים.
בדקתי בכמה ממחשבונים של קלוריות וראיתי שבבחלק כתוב בסביבות קלוריות לפי האריזה ובחלק כתוב משהו כמו 320 קל'.
רציתי לדעת איך לחשב את הקלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פי מה שרשום על האריזה
עינת לב ארי24/08/2010דגנים יבשים מכילים בין 320-380 ק"ל ל100 גר משום היותם מכילים בעקר עמילן שהוא פחמימה שערכה הקלורי הנקי 400 ק"ל ל100 ג"ר ( תמיד יש קצת מים וסיבים שמורידים את הערך הקלורי לדגן טבעי). כאשר מבשלים את הדגנים העמילן תופח כתוצאה מספיגת מים ועל כן ביחידת נפח יש פחות פחמימות ויותר מים מה שמביא את הערך הקלורי לכ80 ק"ל ל100 ג"ר מזון מבושל. כלומר כרבע מכמות הקלוריות שלפני הבישול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תירסג20/08/2010
שלום רב!
האם זה נכון שתירס (בקופסת שימורים, למרות שזה לא כ"כ משנה ) מנפח כמו לחם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תירס שייך למשפחת הפחמימות
סיון דוד20/08/2010ורבים טועים ומשייכים אותו למשפחת הירקות..
בהחלט ניתן לאכול תירס ולא לעלות במשקל כל עוד מחשבים אותו כפחמימה בארוחה ולא מגזימים בכמות... לידיעתך:
1/2 כוס גרגירי תירס או קלח תירס קטן שווים בערכם לפרוסת לחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהיונהגו14/08/2010
אני בת 57 עושה שנים התעמלות - עיצוב וצועדת בערך 4 פעמים בשבוע בסביבות 30 דקות.
האוכל שלי מאוד "דיאטטי" אני אוכלת ללא גלוטן וסוכר, לא זוללת, אוכלת כל 3 שעות , אני לא אוכלת אוכל "מלא" כומו אורז ולחם מכיוון שזה מנפח אותי וגורם לי הרגשה לא טובה. ובכל זאת אני כל הזמן עולה במשקל. העליתי ב-10 שני האחרונות 10 ק"ג. גובהי 1.70 ואני שוקלת 74 ק"ג. אני פשוט כבר לא יודעת מה לעשות.. הייתי באין סוף מסגרות דיאטה כמו דיאטה קלאב, דיאטנית פרטית, סטודיו C ועוד.
האם יש לכן רעיון?
התפריט שלי הוא:
ב-10:00 2 פריכיות עם חומוס מלפפון וגזר
ב-13:00 מנת בשר עם ירקות מאודים וחיים או לחילופין מנת פחמימה עם ירקות
ב-16:00 אני אוכלת 2 פריכיות עם 2 כפיות דבש ו2 כפיות טחינה גולמית
ב-19:00 אני אוכלת כריך של לחם לא קל עם פרוסת גבינה צהובה 9% ו-3 כפות גבינה לבנה 5%.
בין לבין אני אוכלת עד שני תפוחים ביום ובערב יופליי 0%
מדי כמה ימים אני אוכלת כמה קוביות שוקולד 70%
מה אפשר עוד לשנות?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי כל כך הרבה ניסיונות
עינת לב ארי14/08/2010בקבוצות ודיאטניות עצמאיות, אני חושבת שלהתיימר לפתור את הבעיה שלך דרך הפורום יהיה יהיר מצידי. אני מניחה שבצעת בדיקות דם לשלילת בעיות בבלוטת התריס וכן בדקת עם הרופא אם יש תרופות שאת לוקחת שיכולות לגרום לשינוי בחילוף החמרים ובעקבות כך עליה במשקל, כמו תרופות נוגדות חרדה/דכאון.
מעבר לזה אינני יכולה לתרום.
אולי תרומה נוספת: נסי להוסיף 15 דקות של הליכה בכל צעידה. ל45 דקות בכל פעם.
בהצלחה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות נגד דיכאון
יונהגו14/08/2010האם לעובדה שאני וטלת כבר 6 שנים ציפרלקס יש לדעתך השפעה על ההשמנה שלי? זה לא מגביר לי את התיאבון. האם התרופה גורמת להשמנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן יתכן וזה בגלל הציפרלקס.
עינת לב ארי14/08/2010אבל בשום פנים שלא תפסיקי לצרוך אותו על דעת עצמך, את חיבת להתיעץ עם הרופא שרשם לך אותו. מן הסתם לא קבלת ציפרלקס ללא סיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)