פורום תמיכה בדיאטה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    יסמינה
    10/03/2010

בת 27, 1.68, 73 ק"ג. התחלתי דיאטה וברצוני לדעת אם התפריט שבניתי לעצמי ראוי ומועיל ויביא לתוצאות או שמא אני מבזבזת את זמני ורעבוני לשווא:

בבוקר: יוגורט 1.5%+ שתי כוסות מים
    ביניים: תפוח/בננה/ברוקולי/מלפפונים
    ארוחת צהריים: בשר+פתיתים/פסטה/אורז/ברוקולי או סתם מרק ירקות בלבד.
    ביניים: פרי/ירק/שוקולד דל קלוריות ("פרה"-92 קלוריות לחטיף).
    ארוחת ערב: ביצה קשה+קצת קוטג' 5%+מעט גבינה צפתית 5%+ בצל+עגבניה.
    במהלך היום משתדלת לשתות כמה שיותר מים, וגם דיאט קולה.

האם יש לי סיכוי לרדת במשקל לפי תפריט זה? אציין כי אני בבית עם תינוק בן 10 חודשים ולכן אין לי שום אפשרות לעשות פעילות גופנית, בוודאי לא באופן רציף, עקבי ומתמשך. אמנם, אני מטיילת ברגל לפחות שעה ביום אך זוהי הליכה שאינה מהירה, למרות שהיא נעשית במקום משופע בירידות ועליות משמעותיות ורבות.
    מהם סיכויי הצלחתי? ובעיקר- לאיזו ירידה עלי לצפות בשבוע אחד, או בחודש? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• יסמינה

סיון דוד
    10/03/2010

על מנת לרדת במשקל או לשמור על משקל יציב כדאי להקפיד על עקרון חשוב והוא : להתחיל את הארוחה קצת רעב ולסיים קצת שבע. הרעיון הוא שאם מתחילים ארוחה רעבים מדי , מסיימים שבעים מדי ...כי אוכלים ללא שליטה- זה מה שקורה כשאנו רעבים ורמת הסוכר בדם יורדת.
    בנוגע לתפריט:
    האם היוגורט בבוקר מספיק לך? את לא רעבה אחריו?
    בבוקר הייתי ממליצה לך לשלב פחמימה מורכבת יחד עם היוגורט כמו לחם מלא או דגני בוקר מלאים.
    התפריט חסר בירקות, הייתי ממליצה לך לשלב יותר ירקות , פירות -2-3 מנות ביום..
    בצהריים לא הייתי מוותרת על מנת חלבון (מרק בלבד לא מספיק)כמו דג,בשר או לשלב דגנים(אורז..) עם קיטניות(עדשים, אפונה..).
    שאר התפריט נראה בסדר.

ירידה מומלצת היא 1-1/2 ק"ג בשבוע.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת מיליון הדולר,
    חסדאי לאה
    09/03/2010

כיצד להגיד לא לפיתויים בזמן דיאטה מאוזנת מאד.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת מיליון הדולר,

הוספת תגובה

• למה להגיד לא? אפשר לשלב

עינת לב ארי
    09/03/2010

"פיתויים" גם במסגרת של דיאטה מאוזנת מאוד, ולא רק, אלא שגם מומלץ לעשות זאת משום שמזון שנחשב בעינינו כמפתה, הוא מזון שאנו מאוד אוהבים ואי אפשר להמנע מההנאה שבאכילתו, גם אם איננו בריא לאורך זמן. גם הנפש צריכה לאכול!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת משקל ועצירות
    דניאל
    08/03/2010

שלום

שמי דניאל, אני בת 31 , גובה 1.64 משקל 47. ברצוני לעלות במשקל אך אני בפלונטר של עצירות כרונית ותחושת שובע מהירה.

אני צמחונית למחצה (משלבת ביצים, מוצרי חלב ומעט דגים) ו משתדלת לאכול ארוחות בריאות (לחם שיפון 100% ללא שמרים, טחינה מלאה, ירקות, פירות, גבינות עיזים). אני מאוד שבעה ממזון הבריאות הנ"ל וממש לא מצליחה לעלות. מה גם שמאז המעבר למזון הבריאות יש לי תחושה שהעצירות רק החריפה וממש אין לי תיאבון.

האם תוכלו לבנות לי תפריט לדוגמא אותו אנסה 1:1 במשך מס' שבועות ואדווח בסופם?

המון תודה מראש

דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    תת משקל ועצירות

הוספת תגובה

• הי דניאל. לבקשתך לבנות

עינת לב ארי
    08/03/2010

לך תכנית תזונתית דרך הפורום, לא אוכל להענות משום שלא יהיה זה מקצועי. על מנת לבנות תפריט יש לקבל נתונים רבים כגון: היסטוריה רפואית, בדיקות דם, אחוזי שומן בגוף, סגנון חיים , מצב משפחתי ונפשי וכהנה וכהנה.
    מטרת הפורום היא לייעץ באופן כללי.
    בכל זאת אוכל לתת לך עיצה: על מנת לעלות במשקל את צריכה להעשיר את התפריט שלך באנריגה, כלומר: לאכול יותר.
    מה שעוצר אותך מכך זה המזון הבריא מידי שאת אוכלת, שכפי שהעדת, הוא "סותם" אותך ולא מאפשר לך לאכול מספיק.
    תנסי לעבור ללחם אחיד פשוט במקום הלחם שאת אוכלת ולהפחית מעט בירקות ובפירות ועל חשבונם לאכול יותר אגוזים ופירות יבשים שיעזרו גם בפתירת בעיית העצירות.
    כמו כן, אני מציעה לך להפגש עם דיאטנית קלינית שתבנה לך תפריט באופן אישי לאחר אבחון מעמיק של מצבך הגופני והרגשי.
    בהצלחה.
    עינת לב ארי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נופר
    08/03/2010

אבוקדו אחד ביום זה משמין? זה ירק שבאמת גורם להשמין?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי. אבוקדו איננו ירק הוא

עינת לב ארי
    08/03/2010

פרי. נכון שאין הוא פרי רגיל כמו תפוח או אגס העשירים בסוכר שטעמו מתוק אך עדיין הוא פרי מבחינה בוטנית ( מקורו בפרח והוא מכיל את הגרעין שממנו יכול להיווצר עץ אבקדו חדש.).
    לגבי ערכו התזונתי: אבוקדו עשיר בחומצות שומן חיוניות ובריאות, בויטמין C וK וכן בחמרים מונעי דלקת שמגינים על הגוף ממחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם ושומנים בדם.
    באבוקדו בינוני יש כ250 ק"ל בסה"כ ( כמו בגביע גבינה 5%).
    שילוב של חצי אבוקדו ביום יכול להיות מצוין גם בדיאטת הרזיה, כך שאין להמנע ממנו אלא להיפך.
    לגבי המושג: "משמין". אין דבר כזה. תלוי כמה אוכלים ומה עוד אוכלים. אם תאכלי חבילת שוקולד בת 100 ג"ר ( ששוה 550 ק"ל) ביום ולא תאכלי מזונות נוספים, (ומן הסתם תרדי במשקל אם תתמידי בכך). האם השוקולד משמין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי, חדשה בפורום...
    ירונה
    02/03/2010

שלום רב.
    לאחר זמן ארוך של בטלה נרשמתי לחדר כושר ועם זה התחילה גם הדיאטה.
    אני בת 25, 1.72 שוקלת 92.
    משתדלת להתאמן בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע אירובי ומתוך זה פעמיים משקולות לכל קבוצות השרירים בגוף.
    כשעה לפני האימון בבוקר אני אוכלת פרוסת לחם קל או לחמית עם גבינה וקפה,
    צהריים ארוחה מלאה המכילה פחמימות ובשר (לרוב לא דיאטתי ממש...)
    ביניים פרי.
    ובערב סלט עם ביצה/טונה/טחינה/גבינה...

האם הדיאטה נשמעת לכם בריאה? יעילה?
    בשבוע הראשון ירדתי קילו ודיי התאכזבתי כי ציפיתי לירידות יותר יפות.

תודה רבה מראש,
    ירונה.

לקביעת תור
    סגירה
    היי, חדשה בפורום...

הוספת תגובה

• הי ירונה. הדיאטה שלך בהחלט

עינת לב ארי
    02/03/2010

הגיונית ואת אמורה לרדת איתה בהדרגה, 1-0.5 ק"ג בשבוע ( הירידה שלך לא צריכה לאכזב אותך).
    ההערה היחידה שלי היא שתשימי לב לכמות הפחמימות בצהריים: לא יותר משליש צלחת וכדאי שתהינה מלאות ( אורז מלא, פסטה מלאה, כוסמת, בורגול ועוד).
    כמו כן הקרפידי על שתיית מים קרים, בבוקר על בטן ריקה, כחצי שעה לפני אימון, אחרי אימון ולפני כל ארוחה, בהמשך.
    בנוסף, מלאי יומן מזון מדויק כדי לאבחן מצבים בעייתיים ושעות שקשה לך. זה מאוד עוזר.
    זהו.
    שיהיה בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

ירונה
    02/03/2010

אעדכן בהמשך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע על התקדמותך

עינת לב ארי
    02/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכונים..

ירונה
    11/03/2010

שלום רב,
    אני כעת בסיום השבוע השלישי לדיאטה ובמצטבר ירדתי 3 קילו בשלושת השבועות, כאשר בשבוע האחרון היתה הירידה הכי פחותה של 400 גרם בלבד...
    אני יודעת שאמרת שהירידה המומלצת היא בין חצי לקילו בשבוע, אבל אני מתאמנת כ-4 פעמים בשבוע אימוני אירובי של שעה וחצי והדרך למשקל המיועד היא כל כך ארוכה.. אז הירידה האיטית קצת מאכזבת..
    אני חושבת שארוחות הצהריים מפילות אותי קצת כיוון שאני אוכלת פחמימות ובשר ששניהם לא כל כך דיאטתיים ולא מצליחה בדרך כלל לאכול רק שליש צלחת פחמימות כמו שהמלצת...

בכל אופן אמשיך בדרך הנ''ל כמו שאומרים slow and safe ,
    תודה על התמיכה,
    ירונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ירונה. תודה על העדכונים.

עינת לב ארי
    11/03/2010

את בהחלט מתקדמת יפה ואין ספק שאת משקיעה מאמצים רבים ומחשבה ואם תתמידי בכך תשיגי את המטרה אליה את שואפת ( דרך אגב, לאיזה משקל יעד את רוצה להגיע?).
    ההתקדמות שלך נורמלית ורצויה למרות שאת אוכלת קצת יותר מכמות הפחמימות שהמלצתי, זה אומר שאת יכולה להמשיך לאכול כך.
    אין בעיה בשילוב של בשר עם פחמימות והמושג משמין איננו קיים ( כבר כתבתי כמה פעמים ש"משמין" הוא דבר יחסי).
    לגבי הדרך: נכון, הדרך להשגת משקל שפוי היא ארוכה אבל את צריכה להפנים שבעצם תצטרכי לחיות כך עד סוף חייך. דיאטה טובה היא כזו שמהווה בסיס לאורח חיים בריא גם כשמגיעים למשקל הגוף הרצוי משום שאי אפשר לחזור להתפרע ולהפסיק פעילות גופנית ולא לעלות בחזרה.
    תהני מהדרך, מתחושת ההקלה שאת מרגישה עכשיו , מהשינוי בהיקפים ובאיך הבגדים "יושבים" עלייך ואל תטרידי את מוחך במחשבות שליליות ומייאשות הן לא מקדמות אותך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי עינת, חג שמח! עידכונים :)

ירונה
    04/04/2010

אז עברו סך הכל חמישה וחצי שבועות מאז התחלתי להתאמן בחדר הכושר ולאכול בצורה מסודרת.
    אין ספק שאני מאמצת את זה לדרך חיים.
    אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע, שעה וחצי אירובי כל פעם ואפילו רצה כ-10 דקות בזמן הזה..
    ביום חמישי משקלי עמד על 84.3 ק''ג. :)
    אין ספק שהחג מספק פיתויים נהדרים לאכילה, אז אני לא מונעת מעצמי אלא מאזנת עם הארוחות הבאות - למשל בערב חג אכלתי בבוקר ובצהריים סלט גדול ובערב את הארוחה הגדולה..
    יש לציין כי אוכל זו הנאה גדולה בחיי, בן זוגי ואני מאוד אוהבים לצאת לאכול במקומות טובים. אז שוב, אני מאזנת את זה עם ארוחות אחרות במהלך היום..
    כפי שהמלצת לי אני מנהלת יומן מזון שם אני רושמת בדיוק כמה ומה אני אוכלת במשך היום- רעיון נהדר!
    עד כאן העידכונים.
    תודה על התמיכה הוירטואלית ואם יש לך עצות נוספות אשמח לשמוע,
    ירונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת ותיקון

ירונה
    04/04/2010

עברו סך הכל שישה וחצי שבועות ולא חמישה וחצי..

בנוסף לשאלתך על משקל היעד, חישבתי שאם אגיע למשקל 68 ק''ג אני אעמוד על BMI נחמד של 23.05 אז בינתיים זה משקל היעד, האמת היא שלא שקלתי ככה מאז ימי התיכון אז יכול להיות שבמהלך הדרך אראה ש-BMI גבוה/נמוך יותר יתאים לי..
    נשמע הגיוני המשקל יעד הזה?
    כמובן בהנחה שאני אמשיך עם הירידה היפה במשקל..

ירונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירונה

סיון דוד
    04/04/2010

1. לא ברור אם את אוכלת לאחר האימון. כי אם לא, אז אני ממליצה לך לאכול בסמוך לסיום האימון ארוחה קלה המשלבת חלבונים + פחמימות או לפחות יוגורט במתיקות מעודנת עד לארוחת הצהריים.
    2. לגבי משקל היעד, קחי בחשבון שהמשקל שלך בימים אלו כולל מסת שריר גבוהה יותר משהיה בתיכון , כיוון שעכשיו את מאומנת ומתמידה בפעילות גופנית ולכן מסת השריר שלך בוודאי עלתה. לכן, בכל אופן, משקלך יהיה גבוה יותר אבל משריר ולא משומן , זאת אם תתמידי ותקפידי על תזונה נכונה.
    בהצלחה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן גם לי נראה כי משקל היעד שאת

עינת לב ארי
    05/04/2010

מתכננת נמוך מידי. לכי בשלבים.תשלימי ירידה של 10 ק"ג ואז תמשיכי הלאה. עד כה ירדת מאוד יפה ואם תמשיכי כך קצב הירידה שלך יהיה בסביבות החצי ק"ג לשבוע. אני מניחה שבסביבות ה72-75 ק"ג תעצרי ואולי כדאי יהיה לשקול להשאר במשקל זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואיייי אצלי המצב ממש דומה!!!!!!

רוצהלהיותרזה
    08/04/2010

אני שוקלת 80 ומשקל היעד שלי גם היה פעם 68 גם אני מטר 70....הייתי באמת כמוך,ירונה במשקל הזה רק בימי התיכון....הלוואי וגם אני וגם את נצליח להגיע למטרה שלנו..בהצלחה,ירונה!!!! (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמן

עינת לב ארי
    09/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    רוצהלהיותרזה
    26/02/2010

זה אפשרי להוריד 4 ק"ג בחודש?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• כן, אך תלוי בעודף המשקל

עינת לב ארי
    26/02/2010

ההתחלתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא.ר.

סיון דוד
    26/02/2010

אם משנים הרגלי אכילה ומקפידים על תזונה נכונה יחד עם פעילות ספורטיבית אמורים לרדת בין 1/2 ק"ג ל-1 ק"ג בשבוע, כלומר בחודש אכן ניתן לרדת 2-4 ק"ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי...האמת שהמשקל ההתחלתי שלי..

רוצהלהיותרזה
    27/02/2010

הוא לא כל כך נמוך..(אני לא רוצה לכתוב אותו כאן) אבל אם אתן אומרות שזה אפשרי וזה תלוי במשקל ההתחלתי אז נראה לי שקיבלתי תשובה לשאלה שלי עכשיו רק צריך לבצע..שזה החלק הקשה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה.

עינת לב ארי
    27/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    kala
    22/02/2010

היי..
    האמת אני מצטרפת חדשה כאן בפורום.התחלתי דיאטה לא ממזמן.הבעיה היא שהמשקל שלי הוא 59 ואני רוצה לרדת ל53 ומאד קשה לי.בעבר שהתחלתי דיאטה לא הצלחתי לרדת למשקל כזה אלא רק בהלהוריד כמויות מזון אדירות ולהשאר על בסיס קלורי לא שפוי בכלל.אני כמובן לא רוצה להגיע לזה שוב.וכאן השאלה.איך אפשר להוריד את הקילוגרמים האחרונים מה שניקרא.בתפריט דיאטה שפויה?
    אני מבינה שזה לא חוסך את הפגישה עם דיאטנית.אך הייתי מעוניענת לשמוע מאשת מקצוע כמוך מהי כמות הקלוריות הרצויה שעלי לצרוך בצורה שפויה על מנת כן להגיע למטרה שלי.אגב..הגובה שלי הוא 67 .
    תודה.
    ממתינה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי כלנית. ראשית אתחיל מחישוב

עינת לב ארי
    22/02/2010

מאסת הגוף שלך ( BMI) שהוא: 59 לחלק לריבוע הגובה ( 1.67 כפול 1.67 ) = 20.4, כלומר: הגבול התחתון של משקל גוף תקין על פי המקובל בעולם המדעי.
    המשמעות היא שאינך!! יכולה לרדת למשקל של 53 ק"ג, משום שהוא משקל נמוך מידי עבור הגובה שלך ( מדובר בBMI= 19 שהוא גבולי ומתקרב למאפייני אנורקסיה). כל מאמצייך להגיע למשקל זה יידונו לכשלון וכל דיאטה נוספת תרחיק אותך מהמטרה שלך. אני מאמינה שאף דיאטנית קלינית מוסמכת לא תסייע לך להגיע למשקל אליו את שואפת.
    מה שאת כן יכולה לנסות זה לחטב את הגוף שלך על ידי פעילות גופנית מתאימה שתאוזן ע"י תפריט בריא ושפוי. ייתכן ותרדי בהיקפים אך לא במשקל.
    מקווה שעזרתי במשהוא.
    לילה טוב
    עינת לב ארי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

kala
    23/02/2010

תודה לך עזרת לי מאד.
    המשך יום נעים.
    כלנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמחה שעזרתי!

עינת לב ארי
    23/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוקולד,חטיפים,וממתקים...
    רוצהלהיותרזה
    19/02/2010

האם זה כמו סמים ואלכוהול? כי ככה אמרה לי הדיאטנית שלי...אני רוצה לדעת אחת ולתמיד האם גם אם אני אשמור על תפריט כמו שצריך אבל אשלב גם קצת ממתקים או חטיפים אם זה יהרוס את הירדיה במשקל? האם זה מוחק את ההגדרה "דיאטה"? כי יש לי בעיה..אני חולה על שוקולד ועל צ'יטוס (למשל) וזה ממש משמין..אז מה אתם אתם אומרים??

לקביעת תור
    סגירה
    שוקולד,חטיפים,וממתקים...

הוספת תגובה

• תיקון.

רוצהלהיותרזה
    19/02/2010

אתם* (פעם 1)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי. שוקולד חטיפים וממתקים

עינת לב ארי
    19/02/2010

הם מזונות שחלקם עשירים במלח ושומן וחלקם בסוכר ושומן.
    על מנת לדייק בתשובתי, אפריד את תשובתי לשני חלקים:
    1. תתכן התמכרות לאוכל עשיר בשומן סוכר ומלח, אך בדרך כלל מדובר בהתמכרות שבאה על רקע של בעיות רגשיות (כמו בהפרעות אכילה). הרצפטורים במוח שמגיבים למריחואנה הם גם כאלו המגיבים לשוקולד ועל כן אכילת שוקולד יכולה לגרום להרגשה של נינוחות וסיפוק זמנית ולא אמיתית( שנעלמת בהמשך, כמו שהיא נעלמת לאחר התפוגגות השפעת הסם או האלכוהול). כלומר: אכילת השוקולד מפצה על תחושת חרדה וחוסר שקט נפשי לכאורה מבלי שהיא תטפל בעצם בבעיה האמיתית..
    2. הסכון להתמכרות למאכלים אלו בקרב אנשים בריאים בנפשם שנמצאים במסגרת של תמיכה תזונתית הוא קטן . אין שום מניעה לשלב שוקולד או חטיף מידי פעם, גם בתפריט של דיאטת הרזיה. חשוב שהדיאטה תהיה מתונה ולא קיצונית כדי שלא יהיה שלב של פיצוי (הפיצוי "יושב" על החלק הרגשי) וזלילה לאחר כשלון הדיאטה ( משום שדיאטה קיצונית אי אפשר להחזיק למשך הרבה זמן ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע,קצת פרופורציות...

רוצהלהיותרזה
    20/02/2010

אני לא כל כך מסכימה איתך..אני חושבת שלא צריך להיות עם בעיה נפשית כדי להתמכר לשוקולד..מה כל השמנים הם אנשים לא נורמליים?? הרי יש כל כך הרבה אנשים בעולם שסובלים מהשמנת יתר ושאוכלים לפחות 2 חבילות שוקולד ביום..בואי נודה באמת,שוקולד זה דבר מאוד טעים וזה פשוט כיף לאכול שוקולד,לא צריך להיות לא בסדר בשביל זה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנת אותי לא נכון.

עינת לב ארי
    20/02/2010

אני חוזרת ואומרת: יש מצב של התמכרות לשוקולד. זו עובדה. אך מפה ועד ההכללה שכל מי שאוהב שוקולד ונהנה לאכול שוקולד הוא מכור, הדרך ארוכה.
    אין ספק ששוקולד הוא מאכל מאוד טעים וכייפי, ואוכלים אותו גם שמנים ( דרך אגב, מאיפה שאובה הקביעה כי שמנים אוכלים לפחות 2 חבילות שוקולד ביום?) וגם רזים. כל עוד צריכת השוקולד היא במידה, כמו גם מזונות אחרים, הרי אין שום בעיה עם כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה, הרזיה וגלולות
    שירה
    18/02/2010

אני עושה דיאטה כבר 7 חודשים, ירדתי 12 קילו נשארו לי עוד 4 פחות או יותר
    אני מקיימת יחסי מין עם בן זוג שלי ורוצה לקחת גלולות, רשמו לי גלולות פמינט ואני חוששת שאולי זה ישמין אותי
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה, הרזיה וגלולות

הוספת תגובה

• גלולות והשמנה

סיון דוד
    19/02/2010

הי שירה
    אני ממליצה לך להפנות את השאלה לפורום רפואת נשים.
    ממה שידוע לי, לגלולות יש תופעות לוואי וביניהן למשל שינויים במשקל, אבל לא מחייב שיהיו לך שינויים במשקל , ובדרך כלל אם יש אז מחליפים לגלולה אחרת שלא תגרום לעלייה במשקל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רדוקטיל
    ליאת
    17/02/2010

שלום,
    אני מעוניינת להתחיל הדיאטה מסודרת בליווי רדוקטיל. מישהו מכיר תזונאי המטפל בעזרת התרופה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רדוקטיל

הוספת תגובה

• הי ליאת. תזונאי נותן

עינת לב ארי
    17/02/2010

תפריט שמתאים למטרות שנקבעות מראש. אם מדובר בירידה במשקל, יש לקחת בחשבון נתונים רבים כגון: משקל התחלתי, מין, גיל, מצב רפואי, בדיקות דם , פעילות גופנית ועוד.
    רדוקטיל היא תרופה שגורמת לירידה בתחושת הרעב. היא תרופת מרשם שרק רופא יכול לתת אותה. אין דיאטן ש"מטפל" בעזרת התרופה. כל דיאטן שסיים את לימודיו בהצלחה והוא בעל תעודת הסמכה ממשרד הבריאות יכול לתת תפריט שמלווה טפול ברדוקטיל.
    מה שכן, זו ההזדמנות להדגיש כי מתן טיפול תרופתי בלבד לא יכול לפתור בעיית השמנה כי אם לפרק זמן מוגבל. טפול תזונתי חייב להתקיים במקביל ולשים דגש על שינוי בהרגלי אכילה ולא רק על הרכב המזון וסך הקלוריות שבו. רק כך אפשר לשמור לטווח ארוך את ההישגים שהושגו בעת הטפול התרופתי ( שכמובן לא יכול להמשיך לנצח..).
    יום טוב.
    עינת לב ארי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לסיוון
    רונית
    10/02/2010

בת- 45 שוקלת כיום 58 עד לפני חודשיים בערך שקלתי 55.5-56.
    יש לי בעיה עם בלוטת המגן הבדיקה האחרונה 8.2.2010
    TSH- 2.57
    T4 - 13.4
    אני שומרת על המשקל לאחרונה הרגשתי שאני פשוט עולה ולא מצליחה לרדת בכלל.
    לא שיניתי משהו מיוחד בתפריט שלי, אני נמצאת בקבוצה תמיכה ובמקום לרדת כל שבוע אני נשקלת והמשקל מראה עליה.
    אני פשוט מדוכאת.
    אני מנויה בגו אקטיב כשנתיים.
    בדצמבר עברתי ניתוח בקע משפעתי וטבורי ומאז הפעילות שלי ירדה, כי אסור לי להתאמן בצורה אינטנסיבית, יותר היתי נכנסת לשעורי עיצוב + הליכון.
    בבקשה תעזרי לי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לסיוון

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

רונית
    10/02/2010

גובה- 1.58

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רונית
    10/02/2010

מסת שומן שמדדו לי 27.5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונית

סיון דוד
    10/02/2010

דבר ראשון כיוון שאת פחות פעילה (עקב הניתוח) עלייך כן לשנות ולאכול טיפה פחות ממה שאכלת כשהיית פעילה.
    אני ממליצה להיכנס לשיעורים אחרים במקום השיעורים שעשית לפני הניתוח (תתייעצי עם אחד המדריכים) ולא לוותר, לעשות פעילות גופנית כמה שאפשר.

את לוקחת תרופות לבלוטה? כי לפי התוצאות אני רואה שהבלוטה שלך מאוזנת...

אני ממליצה לך לקרוא בפורום את הטיפים שנתנה עינת לב ארי לשאלתה של ענבר . אני יכולה להוסיף ולתת לך טיפים שיסייעו לך לשפר את חילוף החומרים ויעזרו לך לרדת במשקל:
    1. לאכול ארוחת בוקר תוך שעה-שעתיים מזמן שקמים (משהו קל , לא מתוק)
    2. לאכול 4-5 ארוחות ביום- בוקר, צהריים וערב, ובין הארוחות משהו קל
    3. לאכול מזונות טבעיים, טריים, וכמה שפחות מעובדים
    4. לאכול לאט, ולא לאכול בלחץ, לא מול טלוויזיה/מחשב
    5. להוסיף כ-2 מנות שומן ליום. מנת שומן בריא לדוגמא= 1 כפית שמן זית, רבע אבוקדו, 3-4 אגוזים..
    6. לסיים לאכול ארוחת ערב שעתיים-שלוש לפני השינה
    7. לישון 7 שעות...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוון תודה אני דיברתי איתך בטלפון

רונית
    10/02/2010

שבוע שעבר ואשמח לקבוע להיפגש איתך תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרי קשר

סיון דוד
    10/02/2010

מצטערת שלא חזרתי אלייך. כנראה שפיספסתי אותך עם כל העומס והלחץ שיש החודש... תתקשרי ונקבע פגישה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי עינת
    קר
    09/02/2010

קראתי כמה הודעות אחורה ונתקלתי בהודעה די מעניינת על מישהי שרצתה לתמוך באדם בתהליך דיאטה. תשובתך היתה:
    " אני מעריכה את פנייתיך משום שהיא מעידה על תשומת לב ואיכפתיות ועל היותך בת זוג קשובה ומכילה. זה לא מובן מאליו.
    -דיאטה כרוכה בעקר בצורך להתאפק מלאכול
    מזונות שלא בתפריט. העזרה הראשונה שאת יכולה לתת היא
    לא להכניס הביתה מזונות "מדיחים" ,
    כלומר כאלו שקשה להתאפק מלאוכלם והם יכולים לשבש את התהליך. לעומת זאת את יכולה לסייע, בהנחה ואתם גרים ביחד, בהכנת מאכלים
    ..בריאים
    שיהוו בסיס לארוחות כגון: ירקות מאודים, מרקים, קטניות מבושלות חזה עוף או עוף בתנור ועוד.

ולבסוף בחלק הרגשי: לתמוך ממקום חיובי. לשבח על ההצלחה אך להמנע מהערות וחדירה למקום הפרטי של
    השליטה על האכילה.
    אין ביכולתנו להשפיע במקום הזה. יש נקודות של קושי בתהליך והוא צריך להתמודד איתן בעצמו ובעזרת המנחה שלו. הערות וגערות רק מייצרות אנטי ולא מקדמות אותו .
    בהצלחה.

העיניין הזה אולי ירגיז אותך קצת ואני מבין
    שבעצם ההבדלים בין ''דיאטה'' לאנורקסיה - הם הגבולות. אל אף שההתנהגויות הן דומות.
    אבל האם הגבולות שאתם מניחים הם מתאימים לכל אדם, אולי הבנאדם שאתם מנסים "לתמוך" בו , במהלך ה"דיאטה" שלו, עושה מאמצים אדירים מדי, רק כדי להיות ב'נורמה' שלכם..... שזה לא שונה מהפרעות אכילה להשקיע המון אנרגיה בלהשתלט על האכילה. אבל אז זה נשמע לגיטימי אם האדם קצת שמן,
    זה לגיטימי לבזבז אנרגיה על התעסקות במשקל,במראה, בשומן, לכולנו יש עודפים
    נדירים האנשים המושלמים

ושאלה אחרונה מגוחכת,האם זה בכלל עוזר.?להתאפק מאוכל
    כולנו גרגרנים בנפשנו..את יודעת..

לקביעת תור
    סגירה
    הי עינת

הוספת תגובה

• שלום לך. ממש לא התרגזתי מתגובתך

עינת לב ארי
    11/02/2010

(אני לא יודעת אם אתה גבר או אישה) ואני בהחלט מבינה אותה, אך תשובתי היתה מיועדת עבור שאלה שנשאלה ע"י המשתתפת בפורום.
    אין זה אומר שאני לא מבינה את הקושי של קביעת מה היא הנורמה של : משקל, אכילה, התאפקות וגבולות. זה מאוד אישי. השואלת ביקשה עיצה לגבי מציאות אותה היא חווה עם בן זוגה ואין לי נתונים עליו, אך משתמע כי הוא נמצא בתהליך של שינוי שכרוך בשינוי אורח חיים , מן הסתם, גם של תזונה. וכל שינוי משמעו הכללת מזונות חדשים בתפריט והמנעות מאחרים או לפחות שינוי ביחסים בניהם ועל כך כתבתי בתגובתי.
    כמובן שאינני חושבת כי המנעות טוטלית היא לב ה"דיאטה". אני נגד דיאטות באופן כללי וחושבת שהן הבסיס לכל רע. מי שרוצה לדעת יותר על גישתי יכול למצוא אותה בספר" חולצת בטן, נועה רוצה להיות רזה, ואמא של נועה רוצה להיות רזה" שהוא ספר שמדבר על הצורך באימוץ משקל גוף הגיוני ושפוי ואכילה בריאה במקום דיאטות. וכמוך, אני חושבת שהתאפקות כרונית לא עוזרת!!
    ניתן להשיג את הספר בשיווק ישיר דרך המייל שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו

קר
    11/02/2010

חח
    "אני נגד דיאטות באופן כללי וחושבת שהן הבסיס לכל רע. "
    את האדם המושלם לניהול פורום דיאטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה את/ה מתכוון?

עינת לב ארי
    13/02/2010

הגישה החדשה היום לדיאטה היא לא לעשות דיאטה כי דיאטות נכשלו בגדול ועל פי הידע המחקרי ( שמה לעשות ואני מצויה בו..) דיאטות הן המקור העקרי להתפתחות הפרעות אכילה והשמנה.
    אם יש מידע אחר, אנא הבא אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לי שום מידע אחר

קוויר
    14/02/2010

אני נואש מהחיים

אולי להתמכר לדברים אחרים?מריחואנה או משהו
    זה ממש טוב, הבעיה שזה לא חוקי, כולאים אותנו בחרא.
    נשאר לנו רק ניקוטין קפאין אלכוהול וחרא בסגנון
    מריחואנה זה הרבה יותר מגניב אבל

סמים זה רע! החיים מסריחים. תתמודדו עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו. הפעם אני

עינת לב ארי
    14/02/2010

מתרשמת מעצמת הכאב שבדבריך.
    אתה מתאר מצב של ייאוש, תחושה שכולאים אותך בחרה וחיים מסריחים, מחפש מפלט בחמרים ממריצים ( ניקוטין, קפאין ) או מערפלים ומרחיקים מהמציאות כגון אלכוהול וסמים. נשמע שאתה זקוק לעזרה נפשית. האם אתה מטופל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה..
    דניאל
    07/02/2010

היי אני דניאל בת 16.5...הגובה שלי הוא 1.60 משקלי 60 ק"ג
    בזמן האחרון שמתי לב לעלייה במשקלי למרות הנסיונות שלי לרזות, הלחץ שיש לי מהלימודים הוא רב ומתחילת השנה עליתי בכ 7 ק"ג. אינני מצליחה להרזות ניסיתי שיטות רבות ומגוונות אך סופן היה כשלון.. אני באמת רוצה להשיל מעליי את הקילגורמים המיותרים
    אני לומדת קשה ונתונה למצבים נפשיים מתסכלים בנוסף להשמנה שמקשים עליי.
    יום הלימודים שלי מסתיים בשעה 4 בכל יום..
    ובנוסף בכל פעם שאני אוכלת אני מרגישה כאילו אכלתי יותר מדי ולא הייתי צריכה לאכול את זה
    אני מרגישה שאני יותר מדי מתעסקת בנושא האכילה.

הייתי רוצה את עזרתכן בהרכבת תפריט יומי שיעזור לי בירידה במשקל.. תודה,
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה..

הוספת תגובה

• תפריט לירידה במשקל

סיון דוד
    08/02/2010

הי דניאל
    1. דבר ראשון הייתי ממליצה לך לעשות פעילות גופנית כמו הליכה, רכיבה על אופניים, ריקוד שחייה וכוו' במהלך השבוע. פעילות גופנית ידועה כמשחררת לחצים ואם את בלחץ יהיה לך קשה יותר לרדת במשקל. בנוסף היא גם עוזרת לירידה במשקל כיוון שאת מוציאה יותר אנרגיה בעת פעילות לעומת ישיבה בבית... האם את עושה פעילות אחרי בי"ס(חוץ משיעורי ספורט בבי"ס)?
    2. חשוב להקפיד על שינה טובה בלילה. כמה שעות את ישנה?
    3.על מנת לבנות ל תפריט אשמח לדעת האם את אוכלת ארוחה חמה במהלך היום? אם כן, מתי? האם את אוכלת כשאת מגיעה הביתה או האם מוגשת ארוחה כזו בבי"ס?

מחכה לתשובות על שאלותיי כדי שאוכל לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דניאל
    09/02/2010

דבר ראשון תודה על התייחסותך, אני לא עוסקת בפעילות גופנית בנוסף..לכן אתחיל..
    אני אוכלת בשעה 4 וחצי את ארוחת הצהריים בבית וזו ארוחה חמה..
    אני אוכלת את כל המאכלים חוץ מטונה..תודה..דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה..

דניאל
    09/02/2010

אני ישנה כשש וחצי שעות בלילה ויש פעמים שארוחת הערב היא בעשר בלילה ..אני הולכת לישון בד"כ ב12 או 12 וחצי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות לתפריט בריא

סיון דוד
    09/02/2010

הי דניאל
    דבר ראשון זה נהדר שאת מתחילה לשלב התעמלות באורח החיים שלך
    לגבי השינה- מומלץ לישון 7 שעות לפחות על מנת לשפר את חילוף החומרים ו"לשרוף" יותר קלוריות במנוחה
    לגבי ארוחה בלילה- מומלץ לסיים את ארוחת הערב שעתיים-שלוש לפני השינה.
    אל תדלגי על ארוחת בוקר לפני הבי"ס.
    אם את אוכלת את ארוחת הצהריים החמה רק ב-16:00 אז את בטח מגיעה מאוד רעבה לארוחה ולכן אוכלת יותר מדי. אני ממליצה לך לאכול ארוחת בוקר לפני בי"ס- משהו קל כמו קורנפלקס+חלב או פרוסת לחם עם גבינה ובעשר כריך, ועד הארוחה של 16:00 לאכול דברים קלים כמו ירקות, פירות, חטיף אנרגיה.

תשתדלי לא להגיע רעבה לארוחת צהריים , תעשי זאת ע"י אכילה בדרך הביתה של פרי/ירק וככה לא "תטרפי".
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..ובנוסף..

דניאל
    09/02/2010

האם תוכלי לכתוב לי דוגמא לתפריט מסודר וממולץ של מזונות שמומלצים בכדי לרדת במשקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאל

סיון דוד
    09/02/2010

את מוזמנת לקרוא את ההמלצות שנתנה עינת לב ארי בתגובה לשאלה של ענבר בפורום זה , מטרת הפורום היא לא לתת תפריט אישי כי אין זה אפשרי , אלא לתת תמיכה ויעוץ.
    אני ממליצה לך בחום להיפגש עם דיאטנית קלינית על מנת שתרכיב לך תפריט אישי, בפגישה מסודרת שלוקחת לפחות 45 דק'...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה בבן זוג
    יפית
    04/02/2010

כשבן זוג עושה דיאטה משמעותית (15 קילו) מה כדאי לעשות כדי לתמוך בו וממה להמנע כדי לא לשבור את רוחו?

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה בבן זוג

הוספת תגובה

• הי יפית. אני מעריכה את פנייתיך

עינת לב ארי
    07/02/2010

משום שהיא מעידה על תשומת לב ואיכפתיות ועל היותך בת זוג קשובה ומכילה. זה לא מובן מאליו.
    דיאטה כרוכה בעקר בצורך להתאפק מלאכול מזונות שלא בתפריט. העזרה הראשונה שאת יכולה לתת היא לא להכניס הביתה מזונות "מדיחים" , כלומר כאלו שקשה להתאפק מלאוכלם והם יכולים לשבש את התהליך. לעומת זאת את יכולה לסייע, בהנחה ואתם גרים ביחד, בהכנת מאכלים בריאים שיהוו בסיס לארוחות כגון: ירקות מאודים, מרקים, קטניות מבושלות חזה עוף או עוף בתנור ועוד.

ולבסוף בחלק הרגשי: לתמוך ממקום חיובי. לשבח על ההצלחה אך להמנע מהערות וחדירה למקום הפרטי של השליטה על האכילה. אין ביכולתנו להשפיע במקום הזה. יש נקודות של קושי בתהליך והוא צריך להתמודד איתן בעצמו ובעזרת המנחה שלו. הערות וגערות רק מייצרות אנטי ולא מקדמות אותו .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההכוונה

יפית
    09/02/2010

אני כבר מכינה את הארוחות שלו גם למשרד שומרת על מה שאני מכניסה הביתה למרות שזה קשה לי אני משתדלת לנשנש את השטויות שלי מחוץ לבית כדי לא לגרום לו ליפול
    דבר נוסף הוא מתעמל הרבה ומאוד קשה ושוחחתי עם מכר שטוען שכשעושים הרבה ספורט מומלץ לקחת תוסף של קו אנזים של Q10 , מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף Q10

עינת לב ארי
    14/02/2010

חומר דמוי ויטמין ( להבדיל מויטמינים הגוף יודע לייצר אותו) שמשתתף בתהליכים של הפקת אנרגיה בתא. חשוב במיוחד לתפקוד תאי הלב והחניכיים. מחקרים הוכיחו חשיבות רק במצבי מחלה או מאמץ פיסי ארוך וממושך.
    לא הייתי נותנת אותו לבן זוגך ללא התייעצות עם דיאטנית קלינית מקצועית מכיון שיש לבדוק את התפריט את רמת האימון ואז להחליט אם לקחת את התוסף או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף

יפית
    15/02/2010

תודה,
    קבענו לו תור לדיאטנית
    במידה ומחליטים שכן לתת לו את הQ10 איזה מינון מומלץ כי ראיתי בסולגאר למשל שיש מינונים שונים.
    דבר נוסף, האם כדאי לבצע בדיקות דם קבועות במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המינון המומלץ ההתחלתי הוא של

עינת לב ארי
    15/02/2010

60 מ"ג כל יום במהלך חודש, מיד אחרי ארוחת צהריים ( החומר זקוק לקצת שומן על מנת להספג).
    לאחר חודש אפשר לעבור למינון של 60 מ"ג פעם ביומיים או 30 מ"ג כל יום.
    לגבי בדיקות הדם: אינני מוסמכת לתת ייעוץ משום שאינני מצויה באופן מלא בנתונים של בן זוגך.
    רק הדיאטנית שאיתה ייפגש תוכל לייעץ לו מעבר למה שיעצתי דרך הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט מאוזן
    סימה
    04/02/2010

התחלתי דיאטה לפני יומיים וברצוני לדעת אם התפריט שלי מאוזן או עתיר שומן
    בוקר כוס נס קפה עם רבע כוס חלב 3% בלי סוכר כך אני שותה הנס קפה מזמן אחרי שעתיים שתי פרוסות לחם קל מלא או לחמניה שחורה גודל רגיל עם ממרחים כמו גבינות עד 5% או ביצה או פסטרמה דלת שומן וירקות או סלט אחרי שעתיים פרי ו נס קפה ו שתי קוביות שוקולד מריר
    צהריים עוף עם סלט ירקות ותפוח אדמה אפוי או דג או טונה קופסה קטנה עם שתי פרוסות לחם קל וירקות או שתי שניצל טבעול תירס לייט עם כף חומוס וסלט ירקות
    ביניים פרי עם נס קפה או חטיף אינרגי 90 קלורי אני תמיד מעדיפה נס עם חטיף אינרגי
    ערב שתי פרוסות לחם קל מלא או לחמניה קלה עם ממרחים קלים כמו בבוקר וירקות
    אחרי ערב פרי
    השאלות שלי האם התפריט בסדר והבעיה שלי שאני צריכה משהו מתוק בבוקר ואחרי צהריים
    אני בת 36 גובה 161 משקל 66.5 מודה לכם אם תענו לי

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט מאוזן

הוספת תגובה

• הי סימה. התפריט שלך מאוזן

עינת לב ארי
    07/02/2010

ומתאים לגילך ולנתונים שמסרת. ההערה היחידה שלי היא לגבי ארוחת הצהריים: שניצל תירס לא מכיל כמעט חלבון ועל כן אין הוא מהווה תחליף איכותי לחזה עוף או דג. עדיף לחשוב על תחליף אחר. באופן כללי, אם תקפידי על תפריט זה תרדי בהדרגה במשקל.
    לגבי הצורך במתוק, זה צורך נורמלי שהרבה אנשים חשים אותו במיוחד נשים. עדיף לאכול דבר מה מתוק ולא להתעלם ממנו ואת פתרת אותו מצוין ע"י השוקולד המריר וחטיף האנרגיה. אפשר לגוון גם עם תמרים, עויגות ביתיות או ביסקוויטים פטי בר ( 3 קטנים=90 ק"ל).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עינת

סימה
    07/02/2010

מאוד עזרת ובמיוחד שאפשר לאכול פעמיים ביום דברים מתוקים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימה ולא מירה

סימה
    07/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסתכלי היטב. כתבתי סימה ולא מירה

עינת לב ארי
    07/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה