מידע רפואי
פורומים
- קוסמטיקה טבעית
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אפילפסיה ילדים
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- טנטרה, מיניות
- רפואת ילדים, מחלות ילדים
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- פילאטיס
- אנמיה
- אפילפסיה - תמיכה
- אקנה-רוזציאה
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורז תיאלנדיגגגג08/01/2014
שלום רב!
חוץ מאורז מלא איזה אורז לבן הוא בריא כמו אורז מלא בעל ערך גליקמי נמוך ועם ויטמינים
הבנתי שאורז בסמטי הוא כזה
מה עם אורז תיאלנדי ויסמין?..האם זה בריא ?
שאלה נוספת: כמה קלוריות יש בסלק אדום אחד ?האם הוא נחשב לפחמימה
כמו תפוח אדמה או לירק שורש כמו גזר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה על התשובה שאלה נספת
גגגג10/01/2014לגבי הסלק הוא בכל זאת מתוק אז הוא לא נחשב כמו גזר ?
כמה קלוריות יש בסלק אחד?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזר וסלק- קלוריות
סיון דוד12/01/2014גזר וסלק שייכים לקבוצת הירקות .
ב100 גרם סלק יש כ40 קלוריות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפונהיעל20/12/2013
שלום רב,
אני נוהגת להכין מרק אפונה מגרגרים קפואים בתוספת ירקות שורש- וטוחנת בבלנדר מוט.
אני מעדיפה כך, בגלל קיצור זמן ההכנה, לעומת אפונה יבשה.
רציתי לשאול, האם יש להן אותו ערך תזונתי וקלורי? במה עדיף להשתמש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפונה ירוקה ואפונה יבשה
סיון דוד23/12/2013שלום גלי
שאלתך טובה וחשובה.
אכן לשני המוצרים שם דומה אך אפונת גינה משוייכת יותר לקבוצת הירקות ואילו אפונה יבשה לקבוצת הקטניות.
אפונת גינה קפואה מכילה נוגדי חימצון וסיבים , אך מכילה פחות חלבון ולכן פחות קלוריות, לעומת זאת אפונה יבשה מכילה כמות גדולה יותר של חלבון ושל קלוריות ל-100 גרם .
אם המרק הוא הארוחה העיקרית כדאי שיכיל חלבון ופחמימה, ולכן כדאי שתבחרי באפונה יבשה. וכמובן מומלץ לשלב אותו יחד עם דגנים מכל סוג, על מנת לקבל חלבון מלא. במידה והמרק הוא רק מנה ראשונה, את יכולה להמשיך להכין אותו כפי שאת מכינה עם אפונה קפואה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום פחמימותגפן26/11/2013
בניסיון לרדת במשקל שנתקע איך לחשב מעט פחמימות ביום:
משתדלת לאכול 2 לחם קל וחצי כוס פייבר
העניין הוא שגם תמרים ומעדי דיאט עם פרי הם פחמימה לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמצום פחמימות - תגובה
עינת לב ארי27/11/2013פחמימות מופיעות במזון בשתי צורות עקריות:
סוכרים , בדרך מתוקים שנמצאים כחלק מרכיבים טבעיים של מזונות למשל פירות טריים ויבשים ובחלק מהירקות ( דלעת למשל) או באופן לא טבעי כתוסף: בדברי מתיקה, מעדני חלב, גלידות, משקאות קלים וסתם סוכר.
עמילנים: חומר שטעמו איננו מתוק והוא נמצא בדגנים כגון חיטה, אורז, תירס או בשורשים כגון תפוחי אדמה ובטטות וכמובן בקמחים שונים כמו קמח שיפון, כוסמין ועוד ומוצרים שמכינים מקמחים אלו כגון: לחם, קרקרים, דגני בוקר, פסטות, פתיתים ועוד.
הפחמימות מהוות את מקור האנרגיה העקרי של הגוף שלנו ויש לשלבן בתפריט , גם בדיאטות הרזיה. הורדת הפחמימות לא תמיד תסייע להורדת המשקל, להיפך, היא תיצור רעב ותשוקה לפחמימות שעלולה לגרום להתקף אכילה כאשר "נשברים".
לשאלתך:
אינני יכולה לתת לך תשובה לגבי צמצום הפחמימות בתפריט שלך משום שחסרים לי הרבה מאוד פרטים.
על מנת לקבל תשובות יותר מדוייקות עלייך לקבוע פגישה עם דיאטנית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה ההבדל ללא גלוטן?
גפן27/11/2013לאחרונה מדובר על הורדת גלוטן וסוכר ואני לא מבינה מה ההבדל בין זה לבין ללא פחמימות? האם בתהליך כזה סוכר מפירות כן מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה ההבדל ללא גלוטן? - תגובה
עינת לב ארי27/11/2013גלוטן הינו חלבון המצוי בחיטה.
אין שום הגיון לגרוע את החלבון מדיאטה של אדם בריא שאיננו סובל מצליאק( צליאק= מצב רפואי בו יש אלרגיה לחלבון זה) . דיאטות ללא גלוטן לא נמצאו, מחקרית, כבעלות יתרון על פני דיאטות הכוללות חיטה וחלבון חיטה.
בתשובתי הקודמת ציינתי כי חיטה שייכת למשפחת הדגנים והיא מכילה עמילן , שהוא פחמימה, אך גם גלוטן, שהוא חלק מחלבון החיטה, ועל כן את מתבלבלת.
סוכר פירות ( פרוקטוז ) הוא סבבה , כאשר הוא מגיע מהמקור הטבעי שלו: פירות! וכן, מותר לאכול פירות. זה אפילו מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מזהים מוצר פחמימתי?
גפן02/12/2013למשל בניסיון למצוא תחליף לחטיפי אנרגיה שהם ממתקים לכל דבר ועניין, החלטתי לאכול יוגורט 0% שומן ולעיתים להוסיף חצי תפוח כי קשה לאכול את זה , זה לא מתוק....
אבל אז ראיתי בערכים 5גרם חלבון ו5 גרם פחמימות ב 100 גרם (קראתי שעד 10 גרם פחמימות זה טוב). השאלה היא האם זה מוצר חלבוני או פחמימתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מזהים מוצר פחמימתי? - תגובה
עינת לב ארי02/12/2013את מציגה את הפחמימות כאילו הן אויב. מדוע? מה זה אומר עלייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא אוייבות....
גפן02/12/2013הפחמימות חשובות, אך בניסיון לרדת מעט מנסה לצמצמן כיוון שרוב תזונתיח היא מפחמימות( לחם מלא, פייבר 1 פחמימות מלאות בעיקר) אבל מנסה להוריד 5 ק"ג אחרונים ועיקשים ולאחר קריאה והבנה שצמצומן יעזור לי. זה הכול...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא אוייבות.... - תגובה
עינת לב ארי03/12/2013בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובותשירן28/10/2013
יש לי כמה שאלות...
שאלה ראשונה זה האים אורז יותר משמין מקוסקוס
שאלה שניה תה ירוק...כדאי או לא??
וכמה קילו הכי טוב וצריך לרדת בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות - תגובה
סיון דוד15/11/2013חצי כוס קוסקוס או אורז או מזון מקבוצת הדגנים מכילה כ75 קלוריות. העדיפי לאכול אורז מלא, או קוסקוס מלא שעשירים בסיבים תזונתיים , מזינים יותר ומשביעים לאורך זמן.
לגבי ירידת משקל מומלצת לאנשים בעלי עודף משקל: כחצי קילו עד קילו אחד בשבוע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מוטיבציה להוריד במשקלשרון12/11/2013
היי
אני בת 37 נשואה טריה
אני לוקחת כדורים פסיכיאטרים עם מרשם ובמעקב פסיכיאטר
במשפחתי יש כולסטרול ובעיות לב
לי עצמי יש כולסטרול גבוה ונוטלת סימבקור 20
גבהי 1.48 ומשקלי בסביבות 60 קילוגרם
לפי הדייטנית אני צריכה לשקול בסביבות 50 קילו
לאחרונה הוסיפו לי כדור פסיכיאטרי שמדכא את תופעות הלוואי של הכדור הרגיל שלי
שכנראה פתח לי את התאבון
בנוסף,ב 3 חודשים וחצי האחרונים אני לא עובדת(סיפור ארוך)מחפשת עכשיו עבודה
וזה לא מוסיף למצבי
אני יודעת שחייבת לקחת עצמי ביידיים ,ביחוד שבעתיד הקרוב אנחנו רוצים להכנס להריון,ולא אמורה להתחיל עם אקסטרא קילו
אין לי את המוטיבציה להתחיל,דיאטה
ואם כבר מנסה לשמור,לא מחזיקה מעמד אפילו שבוע
לא יודעת מה לעשות
תודה
שרון
כל חיי הייתי שמנמונת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מוטיבציה להוריד במשקל - תגובה
עינת לב ארי13/11/2013שלום שרון ותודה שבחרת לפנות לפורום הזה עם שאלתך המורכבת.
על פי דברייך, את נמצאת בצומת בחייך שהמשקל העודף הוא רק חלק מהשינויים שאת עוברת וייתכן והוא נובעי בשל שינויים אלו.
על פי מה שהתרשמתי, דיאטה בשלב זה לא תעזור אלא אף תחמיר את מצבך משום שהתרופות הפסיכיאטריות עלולות להקשות עלייך להצליח בתפריט מוגבל מאוד ונוקשה. המצב הרגיש והדאגות גורמים לחיפוש "נחמה" באוכל מה שיוביל אותך, שוב ושוב לתחושת כשלון ואשמה וירידה בערך העצמי שלך כשלא תצליחי לעמוד ב"דיאטה". לפעמים נדמה לנו שרק אם נוריד במשקל הכל יסתדר לנו , אך לא כך.
הטפול העקרי שאת צריכה לעבור הוא טפול נפשי או אימוני שיסייעו בידך למצוא את הדרך הלאה ולהתמקד במה שאפשר: את נשואה טריה ורוצה ילדים , בנוסף, לא עובדת. אלו סוגיות משמעותיות הרבה יותר מדיאטה. אני יכולה להרגיע אותך לגבי המשקל ההתחלתי של ההריון שפעמים רבות, דווקא בתקופה זו המוטיבציה לאכול בריא היא מאוד גבוהה והעליה במשקל תהיה מאוד מתונה ( כמובן בהדרכת וליווי דיאטנית המתמחה בתחום). מקווה שעזרתי במעט ובהצלחה בהמשך דרכך.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון13/11/2013תודה עינת
כרגע אני מחפשת עבודה
פניתי לבריאות הנפש עשו לי שיחה לבירור מצבי
מחכה שימצאו לי מטפל ושיתפנה מקום
יודעת שכשאמצע עבודה ,יהיה לי יותר קל לאכול מסודר
הפסיכיאטר אמר שבגלל שאני לא עובדת ,אין לי מוטיבציה לכלום
הכל קשור להכל
גם רופא הנשים שלי אמר לגביי המשקל
שבמידת הצורך בהריון אצמד לדייטנית
האמת
עם התשובה שלך נתת לי קצת מוטיבציה
אנסה להתחיל בקטן
כמו להוריד מאכלים מסויימים
ולהתחיל לצעוד קצת,ולעלות בהדרגה במסלול צעידה
שוב המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
עינת לב ארי13/11/2013נהדר.
אני מאוד מאמינה בשינויים קטנים.
בהצלחה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייהבת 1807/11/2013
שלום,בדרכ אני מקפידה על אכילה נכונה ושומרת על עצמי מ"פיתוים" אבל בשבוע וחצי האחרון יצא שהיה לי הרבה אירועים ואכלתי כמה פעמים במסעדה ודי "התפרעתי" ועליתי בערך קילו שניים במשקל..ואני כבר כמה ימים חזרתי לשגרה אבל אני מרגישה שקשה לי להוריד את זה..כלומר בדרכ אם אני צריכה לחזור ולהוריד במשקל אחרי "התפרעות" אני מרגישה תוך כמה ימים שחזרתי לעצמי,הפעם זהלא ככה..
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה - תגובה
עינת לב ארי07/11/2013שלום עליה.
בשאלתך את מוכילה מדוע "דיאטה" לא יכולה להצליח:
כאשר אנחנו מנסים לשמור על עצמנו באופן מתמיד מפיתויים, כדי לרדת במשקל, אם אנחנו "יוצאים מהמסגרת" למשל כשהולכים למסעדה או יוצאים לחופשה/בית מלון וכדומה, זה גורם לנו "להתפרע", כדברייך . בקטע של : לקחנו "חופש" מהדיאטה! התוצאה היא אכילה מוגזמת שיוצאת מפורפורציה ועליה במשקל בעקבות אכילה זו.
כדי לצאת מהמעגל הזה את צריכה ייעוץ אצל דיאטנית שמבינה בתחום האכילה הרגשית שתנסה למצוא , ביחד איתך, ומתוך הבנה של התהליכים והמחשבות העוברות בראשך , כיצד לאמץ תזונה בריאה שתמנע עליה במשקל ותסכול רב.
בהצלחה.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות באבוקדו ובטחינה גולמיתממממ30/10/2013
שלום רב!
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בכף טחינה גולמית ובכף של טחינה רגילה ?
ולגבי אבוקדו כמה קלוריות יש באבוקדו קטן גדול ובינוני ואיך אדע מה בדיוק נחשב לאבוקדו
גדול קטן וכו'
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות באבוקדו ובטחינה גולמית - תגובה
עינת לב ארי31/10/2013כנסי למחשבוני קלוריות למשל באתר אולימפוס או נטוגרין. שם תוכלי לקבל את המידע. לגבי שאלתך: אבוקדו נחשב לתחליף שומן( שומן בריא). אפשר, גם במסגרת דיאטת הרזיה לצרוך כחצי אבוקדו בינוני ביום. גם טחינ ה בריאה, גולמית או מוכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייאושאפרת16/10/2013
האם אני מבינה שאת אומרת שאין דרך בה אוכל להפחית ממשקלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייאוש - תגובה
עינת לב ארי31/10/2013לא אמרתי זאת. זו הפרשנות שלך. אמרתי שייתכן ויותר קשה לך בשל ההיסטוריה שלך ובשל האופי של הגוף שלך, אך אמרתי שאת חייבת ליווי מקצועי של דיאטנית המיומנת בטפול גם בתחום הרגשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יודעת מה לעשות!!!שירן17/10/2013
היי.. אני שקלתי במשקל של 94.4 והתחלתי לעשות דיאטה... בשבוע הראשון היתה לי ירידה דרסטית של 3.50 קילו...שבוע שני ירדתי 2 קילו אני ככ מרוצה שבשבועיים ירדתי 5 קילו...בעיקרון אכלתי בבוקר חטיף אנרגיה או מעדן אקטביה בבצפר סנויץ מלחם קל עים גבינה ועוד ירק ובצהריים ארוחה של אמא שלי... ובערב עשיתי הליכה מהירה שחצי מימנה משולב ריצה ועליה.... האם להמשיך?? זה טוב. מה שאני עושה??!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא יודעת מה לעשות!!! - תגובה
עינת לב ארי20/10/2013דווקא נראה שאת יודעת היטב מה לעשות בשלב זה. הבעיה תתחיל כאשר המשקל יתייצב ולא ירד( זה קורה ויש להתכונן לכך) . השאלה שלי היא מה גרם לך להגיע למשקל הגבוה אליו הגעת? מה באכילה שלך ובהרגלי האכילה לא היו תקינים? צריך לעבוד על הנושא הזה על מנת להבטיח ירידה במשקל בלי שתכנסי למעגל הדיאטות ( כלומר בהתחלה יורדים ולאחר הפסקת הדיאטה עולים)* , אך גם הבנה עמוקה שתשאר אצלך לגבי המניעים שלך לאכילה לא מאוזנת, זו שגרמה לך מלכתחילה לעלות במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לא הבנתי להמשיך או לא?
שירן20/10/2013אז אני ימשיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לא הבנתי להמשיך או לא? - תגובה
סיון דוד26/10/2013הי שירה
לדעתי יש מקום להוסיף ארוחת ערב וכמובן כמו שעינת המליצה לקבוע פגישת ייעוץ עם דיאטנית קלינית על מנת שתעזור לך לעבוד על הרגלי האכילה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יורדתאפרת16/10/2013
אני בת 56, גובה 168 משקל 62 . לאחר שעליתי לאחרונה 4 ק"ג. רוב חיי הייתי רזה אבל לאחר הפסקת עישון לפני שנתיים וחצי, עליתי 12 ק"ג (מ-58 ל-70 ) ואז ירדתי וכעת עליתי ולא מצליחה לרדת. א' - במהלך חיי עליתי וירדתי המון פעמים משהו כמו 5 ק"ג, ב' - כבר שנה שעברתי לטבעונות ואני אוכלת מאוד בריא- ירקות, פירות, אגוזים, קטניות, טחינה, דגנים מלאים, טופו וכדו'. לאחרונה מוותרת גם על לחם ופסטה (גלוטן). יוצאת להליכות 4 פעמים בשבוע (הולכת 8 ק"מ במהירות של 6.5 פלוס ) מקפידה לא לעבור על 1400 ק"ל, שותה 8 כוסות מים ולא יורדת גרם. מייאש.
התופעה מוכרת לי אבל הפעם זה נראה לי מוגזם. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יורדת - תגובה
עינת לב ארי16/10/2013הי אפרת.
כפי שאת מבינה יש נזק מצטבר לדיאטות : עליות וירידות במשקל, במיוחד כשמתבגרים, יוצרות בגוף מנגנונים של חסכון שמאטים את ההוצאה האנרגטית ו"מתנגדים" לפירוק שומן . על פי מה שרשמת את בטווח המשקל הנכון לגובהך ( BMI=22) ואולי העבודה שעלייך לעשות, היא לקבל את משקלך ומראה גופך ולהפסיק לנסות להלחם. זה דורש ליווי וטפול רגשי שהוא לא פחות חשוב מטפול תזונתי. אשמח להיות לך לעזר במידה ותחליטי לעשות כן. זה תחום ההתמחות שלי.
יום טוב
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקותמיכל13/10/2013
קראתי היום כתבה על אכילת ירקות חופשי
שאם אוכלים במומצא חצי קילו ליום ירקות זה תוספת של 6 קילו בשנה
רוצה לדעת המושג ללא הגבלה לגמרי מבלבל כמה ירקות בממצא צריך לאכול ביום למי שבדיאטה
ממש במספרים
2 מלפונים 2 עגבניות זה כבר חצי קילו ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות - תגובה
סיון דוד13/10/2013הי מיכל
באופן עקרוני לא מומלץ לאכול שום מזון ללא הגבלה. תמיד חשוב לשים לב לכמות ולא להגזים.
ההמלצה לגבי צריכת פירות וירקות לאוכלוסיה בריאה עומדת על 5 מנות ירק ו-3 מנות פרי ליום. ההמלצה מתאימה גם בתהליך של ירידה במשקל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאורטל28/06/2013
שלום קוראים לי אורטל ואני בת 25...
שוקלת 51 גובה 1.65.. לקחתי פעמים רטלין בגלל הלימודים ללא מעקב רפואי.. וגילתי שזה גורם לחוסר תאבון..
כרגע אני כבר לא לומדת ואני עדיין ממשיכה לקחת רטלין ללא מעקב וללא מרשם מרופא.. אני משיגה מחברה שיש לה מרשם והיא כבר לא לוקחת..
האומנם ירדתי במשקל ואפילו הגעתי למשקל נמוך ממה שאני צריכה להיות.. התחלתי בחודש האחרון גם להקיא אחרי כל ארוחה..
יש לי דופק ממש מהיר ובזמן האחרון אני אפילו נורא עצבנית.. הגעתי למצב שממש קשה לי עכשיו להפסיק לקחת את הכדור וגם להקיא.. מה אפשר לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגשת כמה שיותר מהר לרופא
עינת לב ארי28/06/2013ופסיכיאטר שיסייעו בידך כי את יכולה להגיע לאישפוז ומוות.
ריטלין איננה תרופה שנועדה להורדת משקל.
את עושה שם רע למשתמשים בתרופה וזו הסיבה שגם מי זקוק לה מקבל אותה במשורה ולאחר הוכחת צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
אורטל28/06/2013סליחה לא הייתה לי כוונה רעה.. רק רציתי לשתף ולנסות לקבל עזרה.
אני ימחק את התגובה שלי..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה - תגובה
עינת לב ארי28/06/2013אני בטוחה שאין לך כוונה רעה והעזרה שיכולתי לתת לך היא להפנות אותך במהרה לטפול רפואי. אני מקווה שתטפלי בעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטל היקרה
סיון דוד17/09/2013אני מסכימה עם נופר, ולדעתי השיתוף שלך הוא הצעד הראשון בדרך הנכונה להשתנות ולשנות את הרגלייך.
מכיוון שאני לא מתמחית בהפרעות אכילה, אני ממליצה לך בחום לפנות לרופא שלך ולדיאטנית המתמחה בהפרעות אכילה.
בהצלחה בדרכך החדשה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטל היקרה - תגובה
עינת לב ארי13/10/2013אני מתמחה גם בהפרעות אכילה כפי שרשום גם בפרופיל שלי כמנהלת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין
אני21/07/2013הוא סם מרץ חזק מאוד והוא מגביר בצורה דרמטית את קצב חילוף החומרים בגוף בזמן שהייתו בגוף זו הסיבה העיקרית שרוב האנשים מורידים המון במשקל שלוקחים אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו עלימיכל13/10/2013
שלום
מתייעצת בתי בת 17 וסובלת מהפרעות אכילה אנו בטיפול פסכולוגי אך בנתיים
היא לא ממש אוכלת תפריט של סלטים ושהיא אוכלת מדובר סתם לדוגמא היא מכניסה לפה לועסת ויורקת .. לא בולעת
זה יכול להיות 2 חלות .. חבילת ופלות .. פתי בר לועסת ויורקת
היא לא מקיאה . בנתיים אני חוששת כי היום שלה סלט אחד ומלא אוכלת אבל יריקות
אני בדעה שבנתיים עד שיתחיל הטיפול להשפיע היא לא תרזה כי היא אולם חושבת שהיא יורקת מאמינה שכן נכנס משהו לפה ? לא ? אשמח את תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי - תגובה
עינת לב ארי13/10/2013ביתך סובלת מהפרעת אכילה פעילה שנקראת רומינציה: לועסים ויורקים. כמו בכל הפרעת אכילה יש להתחיל בטפול מוקדם ככל האפשר עם אנשי מקצוע מוסמכים.
העיסוק במשקל: כן מרזה או לא מרזה, איננו רלוונטי ורק יוצר "מיסוך" על הבעיה עצמה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמח הקוג'אקאסתי09/10/2013
מנסה הרבה זמן לעשות דיאטה ולא מצליחה, סובלת מסכרת לא מאוזנת לא גבוהה, ןמלחץ דם גבוה מאוזן וכולסטרול, מה דעתך על צמח הקוג'אק האם הוא יכול לעזור בתחושת השובע? והאם הוא לא מזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדי לעזור לגוף
מירה10/10/2013שלום לך,
אני לא מכירה את הצמח הזה אבל גם אני עם סוכרת ואני בהמלצת נטורופתית התחלתי לקחת בטא 3,1 גלוקן של סולגאר שזה בעצם סיב שעוזר לזרז את תהליכי הרזיה. לפעמים הגוף צריך תמיכה באמת להרזיה אבל צריך למצוא את הדרך המתאימה בעזרת נטורופת או רופא. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצי עם דיאטנית קלינית - תגובה
עינת לב ארי13/10/2013כדי לעזור לגוף , במיוחד במצבי מחלה, יש להתייעץ עם מומחה לתזונה שעבר מסלול הכשרה אקדמאי והתמחות בבית חולים. הטפול בסוכרת מורכב ואישי ואיננו יכול להתבסס על תוספי תזונה, גם לא על סיבים תזונתיים, שדרך אגב, האיכותיים שבהם נמצאים במזונות פשוטים שעלותם נמוכה ויעילותם מצוינת. ודרך אגב כדי להתאים את הטפול באופן אישי כדאי להגיע לדיאטנית ( שעובדת גם מול הרופאים) ומבינה במנגנוני הפעולה של התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתפריטלי06/10/2013
שלום,אני בת 18 גובה כ158 ומשקל בערך 46 אני רוצה לשמור על המשקל..האם התפריט שלי בסדר?(בשישי שבת זה תפריט שונה-עשיר יותר)
בוקר-תה+חטיף אנרגיה(56 קל)+ 6 פריכיות 8 קל ליחידה
2 לחם קל+גבינה/קוטג/דבש/ריבה.
צהריים-מנת בשר/בקר/חזה עוף/ממולא+ צלחת עם מגוון ירקות- עגבניה מלפפון כרוב גמבה בצל גזר.
ערב-מעדן יוגורט או גבינה עם פריכיות או כוס ברנפלקס עם חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בתפריט - תגובה
עינת לב ארי07/10/2013ואם אגיד לך שהוא לא בסדר, מה תאמרי? איך זה ישפיע עלייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בת 17.807/10/2013חשוב לי לדעת מה לא בסדר..כדי לשפר ולשנות את התפריט אם צריך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
עינת לב ארי07/10/2013זה תפריט דל של כ600 ק"ל והוא דל ברכיבי מזון כגון חלבון, ויטמינים מינרלים ( בעקר סידן וברזל) ועל כן יכול לגרום לך לנזק. אין שום סיבה שבמשקלך הנוכחי , ביחס לגובהך, תצרכי תפריט כזה. את צריכה לפחות פי שתיים אנרגיה ולאזן את התפריט בהתאם לנתונים שלך ואת זה רק דיאטן/ית קלינית יכול לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עינת לב ארי09/10/2013כמובן שזה אפשרי אך על פי דברייך , בעקר מהחשש שעולה מפני עליה במשקל, נראה כי את צריכה עזרה מקצועית. אל תעשי את זה לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?