פורום תמיכה בדיאטה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה כל החיים
    נדין
    22/08/2013

היי
    קוראים לי נדין ואני בת 21 , לפני קצת יותר משנה שקלתי 83 קילו ואחרי דיאטה וקצת סבל הגעתי למשקל של 70 , זה אמנם לא המשקל האידיאלי לפי מה שאני צריכה לשקול אבל אני מתאמנת הרבה ואוכלת בריא כך שהגוף שלי נראה ממש טוב וחטוב . לקח לי הרבה זמן בתהליך ההרזיה כי זה משתנה מגוף לגוף ולא כל האנשים אחרי דיאטה של 4 חודשים יורדים 10 ק"ג בקלות ( הלוואי שהייתי יכולה ! ) עכשיו לפני שלושה חודשים הייתה לי תקופת מבחנים ממש ארוכה וקשה שבה עליתי במשקל , לא ציפיתי להרבה אבל כן הופתעתי לגלות שעליתי 5 ק"ג !!!!! אני מאוד מתוסכלת מזה שעליתי ואני לא יודעת מה לעשות אני מרגישה שאני אף פעם אהיה רזה ויפה וחטובה שכל הזמן אני מנסה להגיע למשקל מסוים אני סובלת , מאוד !!!! אני כן מגיעה ואני מרגישה שאני עושה "נגיעה קטנה ביעד שלי ומעלה כמה ק"ג !! ( כן זה קרה לי הרבה פעמים )אני לא יודעת איך אני יכולה עוד פעם לרזות ולהוריד את ה-5 קילו שאני מרגישה שנדבקו לי לגוף ! איך אני יכולה לעמוד בפני פיתויים ולא לאכול הרבה ולאכול לפי התפריט ? האם אני אוריד אותם בקלות הפעם ? כדאי לי לוותר על פחמימות קצת ולאכול אך ורק חלבונים ? אני ממש לא יודעת מה לעשות , הייתי אצל דיאטנית קלינית ולא הגעתי למעקב בכל תקופת המבחנים ועכשיו אני לא יודעת אם כדאי לי לחזור לשם או לא כי היא ממש תתפלא ותופתע מזה שאני לא מצליחה לשמור על משקל וכל הזמן אני בעליות וירידות והדאייטה שלי כבר יותר משנה !! וזה מלחיץ אותי .. אני ממש מתוסכלת מהדאייטה ולא יודעת מה לעשות ...
    אשמח לקבל תמיכה שתעזור לי להתגבר על התסכול הזה , כי אני מניחה שזהו הגיע הזמן שאני רוצה ממש ממש להגיע למשקל תקין ולרזות ..
    תודה :) !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה כל החיים

הוספת תגובה

תמונה

• דיאטה כל החיים - תגובה

עינת לב ארי
    23/08/2013

שלום נדין.
    הדבר הבולט בפנייתך הוא הרבה תסכול וכאב, אותו ניתן להבין. מצד אחד הצלחת לעשות שינוי מאוד גדול באורח החיים שלך, להתאמן באופן קבוע ולאכול בריא. כתוצאה מכך להוריד מעל לעשרה ק"ג ולשפר מאוד את מראה גופך, גם אם לא למקום האידיאלי( על פי דעתך) ומצד שני, בתקופות של לחץ, כגון בתקופת בחינות, עלית במשקל מבלי לשים לב( משום שפחות הקפדת). את שואלת האם דיאטה זה לכל החיים? והאם לחזור למסגרת של תמיכה אצל דיאטנית?
    תשובתי היא: דיאטה היא מתכון לכשלון, מצד אחד משום שכפי שחווית, היא מתחילה ומסתימת בשל זמנים קשים כמו תקופות בחינות או אירועים חריגים בחיים שלנו ואין פניות רגשית ומעשית ליישם אותה ולעמוד בכללים הנוקשים שהיא מכתיבה.

אז מה כן? להיות הגיוניים. לא תמיד ניתן להקפיד על תכנית אימונים ואכילה בריאה בעקר בתקופות לחוצות מבחינת לוחות זמנים ומטלות החיים שאינן מאפשרות הצמדות לתכנית, שלא לדבר על מצבים של מתח ולחץ שגורמים,לעתים לאכול את מה שיש ומה שיש הוא לפעמים מזון מהיר , ממתקים וחטיפים,כי ככה מתחשק מההיבט הרגשי ( וזה בסדר גמור). היכולת להקשיב לגוף, לנפש, להתבונן על עצמנו תוך הבנה וקבלה של החולשות שלנו, מאפשרת לחזור בהדרגה לשפיות. וכמו שהצלחת בעבר לאזן את משקלך, גם אם לא למשקל האידיאלי( ורובנו שואפות למשקל שאיננו ריאלי), כך תצליחי לעשות זאת גם בעתיד.
    שיהיה המון בהצלחה, את בהחלט ראויה לכך.
    עינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כל כך מבינה....

שלי
    01/10/2013

גם אני עשיתי שינוי משמעותי ורוב החודש שומרת על הכללים ומקשיבה לגוף אבל מנסה להודיד עוד7 ק"ג ולא מצליחה יש תקופות לא קלות של אכילה אמנם לא כמו פעם העדפה פתאום לפירות יבשים אגוזים ועוד ... ולא חטיפים ואני פתאום מבינה את השינוי שחל בי אך הגוף מתרגל ומפסיק להוריד....
    ממש התעייף מהכל ורק הורדה משמעותית תעזור אך לא מעוניינת להרעיב את עצמי אך אין שום תפריט שעוזר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כל כך מבינה.... - תגובה

עינת לב ארי
    01/10/2013

גם לא יהיה תפריט שיעזור.
    דיאטה חריפה תגרום ליצירת רעב גופני ונפשי ועל כן תרדי ותעלי שלא לדבר על ה"התרגלות" של הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גריסים
    ענת
    26/08/2013

שלום רב!

הבנתי שגריסים זה בעצם שעורה שלא הוצאה ממנה הקליפה האם זה נחשב לדגן מלא כמו
    אורז מלא והם עם אינדקס גליקמי נמוך?

ומגריסי פנינה כן הוצאה הקליפה אז זה אומר שהן פחות בריאות ועדיף גריסים?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גריסים

הוספת תגובה

תמונה

• גריסים - תגובה

סיון דוד
    11/09/2013

שלום ענת
    גריסי פנינה אכן נחשבות לדגן מלא, בעלות אינדקס גליקמי נמוך (36).
    הוצאת קליפה מפחיתה את כמות הסיבים ולכן האינדקס עולה, כמו כן גם בישול ממושך או ריסוק המזון מעלה את האינדקס הגליקמי של המוצר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תזונה לאישה בת 75
    שירן
    06/08/2013

שלום רב,
    אמי בת 75 וסובלת מדימנציה,
    זהה מעט בבית עם עזרה,
    ואינה לועסת אוכל אך יכולה לשתות.
    בעקבות כך תזונתה כיום היא:
    אנשור - 3 קופסאות ביום, שייק פירות, אקטימל, ואבקת ALITRAQ - חצי שקית פעמיים ביום.
    כמובן שהיא רזתה בעקבות השינוי בתזונה.

האם התזונה מאוזנת ומספקת?
    מה צריכה להיות התזונה שלה?
    וגם, מה כדאי שיכיל שייק הפירות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לאישה בת 75

הוספת תגובה

תמונה

• תזונה לאישה בת 75 - תגובה

עינת לב ארי
    11/08/2013

שירן צר לי , אך זה יהיה ממש חסר אחריות לתת לך תשובות דרך האינטרנט.
    אני מניחה שאימך מקבלת מזון רפואי על בסיס ייעוץ תזונתי של דיאטנית הקשורה לטפולי בית במסגרת קופת החולים אליה היא שייכת ועל כן יש לפנות אליהם, אל צוות טפול בית. הם יכולים לצפות בתיק הרפואי של אימך, בבדיקות הדם שלה ובהיסטוריה הרפואית (כולל הסטטוס התזונתי שלה שלוקח בחשבון מדדים שונים) ואז לתת תשובות לשאלותייך.

ולסיום משוב אלייך: עצם העובדה שאת שואלת ומתענינת באימך מעיד על כך שאת בת טובה ודואגת ועל כך הערכתי הרבה. זה לא מובן מאליו.
    רק בריאות.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תמיכה
    אסתי
    28/07/2013

שנים שאני מנסה לעשות דיאטה ולרזות לפעמים מצליחה לפעמים יותר לא, ולאחרונה אני מאד צריכה ,סכרת כולסטרול וכד', חשבתי שאם הייתי יכולה לדבר כל בוקר עם מישהו או מישהי לקבל ולתת תמיכה להתחיל את היום עם עידוד לדיאטה וגם לעזור לאחר ובמשך היום אם יש נפילות יש למי להתקשר , מה דעתכם האם יש מישהו שהרעיון נראה לו?

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה

הוספת תגובה

תמונה

• תמיכה - תגובה

עינת לב ארי
    29/07/2013

רעיון מצוין וקיים בקבוצות כגון oa.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך להמשיך לרדת
    הדר
    25/06/2013

אני בת 35, גובהי 167, שוקלת 65. בעיצומו של תהליך הרזיה כשלושה חודשים. רזיתי כשמונה תשעה קילו. במהלך התהליך לראשונה בחיי התחלתי גם להתאמן באופן סדיר. הקצב כעת הוא כארבע חמישה אימוני אליפטיקל של ארבעים וחמש דק עם הוספת דרגות קושי )מסמן לי ששרפתי חמש מאות קלוריות לאימון, אין לי מושג כמהזה מדויק( וכשלושה אימוניםעםמשקולות חופשיות. כשבועיים אני בעצירה בירידה. התחלתי עם תפריט של 1200, עם התעצמות הספורטעליתי ל1500. עכשיו שוקלת לחזור ל1200. ברצוני לרזות עןד שבעה קילו. מה ההמלצה לגבי כמות הקלוריות היומית? אודה מאוד לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    איך להמשיך לרדת

הוספת תגובה

תמונה

• לבדוק אחוזי שומן והיקפים

עינת לב ארי
    27/06/2013

ולא רק את המשקל ועל פיהם להעריך את הצלחת ה"דיאטה". התהליך שאת עוברת משנה את הרכב הגוף. האימונים שאת עושה הכוללים גם אימון משקולות מגדילים את מאסת השריר שלך והדיאטה מצמצמת את כמות השומן ביחס לשריר. אני חושבת דווקא שכדאי שתמשיכי בדיאטה של 1500 קל אם את ממשיכה להתאמן, ובמקביל תגשי לדיאטנית שתבדוק לך אחוזי שומן והיקפים באופן מדוייק כדי לעקוב אחריהם בנוסף לשקילה, כי בשלב זה יראו את השינוי במדדים אלו ולא במשקל. אני בטוחה שאת נראית הרבה יותר טוב ונכנסת לבגדים שלא עלו בעבר. תהני מההישג. והכי חשוב תתאזרי בסבלנות. החפזון מן השטן.
    דרך אגב, גם קביעת משקל היעד שלך צריך להעשות ע"י דיאטנית. נראה לי כי את שואפת למשקל נמוך מידי.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה

הדר
    30/06/2013

וואו. תודה רבה על התשובה המפורטת, האכפתית והמעודדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה - תגובה

עינת לב ארי
    30/06/2013

בשמחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות
    ליר
    26/06/2013

ענת יקרה!

בת 51 (קטנה ומטריפה):) משקלי 53 וגובהי 1.53 מנסה לרדת 3 קילו -ללא הצלחה
    אשמח לעזרתך.

חשוב לי לציין שהחלק העליון של גופי הוא צר ולא שמן ואילו החלק התחתון-האגן רחב קצת -חשובה לי דיטאה או שינוי תזונה כי יודעת שחילוף החומרים בגילאים אלה איטי.

מיכלי

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות - תגובה

עינת לב ארי
    27/06/2013

הי ליר,ותודה על הפניה.
    ראשית שמי עינת ולא ענת, שנית לשאלתך:
    יש גיל בו אישה צריכה לבחור בין הפנים לתחת, סליחה על הביטוי. את בגיל הזה. אם את קטנה ומטריפה כדברייך, השלימי עם זה. ירידה במשקל תפגע במראה פנייך: בנפח הלחיים ובמיצוק הפנים. תשמרי רק שלא לעלות במשקל ואם את חושבת שאת אוכלת בריא ומאוזן, אל תתחילי עם דיאטות, הן רק יזיקו לך. תפריט בריא ובדיקות תקופתיות של מדידת לחץ דם, בדיקות דם, צפיפות עצם, ממוגרפיה וקולונוסקופיה יאפשרו לך לשמור על מראה צעיר ובריא ולהמנע ממחלות.
    בהצלחה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חומוס
    דדדדד
    20/06/2013

שלום רב!

כמה קלוריות שווה חצי כוס של חומוס לפני בישול ?.הרי שכשבשלים אותו הוא מכפיל את

ניפחו

וכמה קלוריות יש בחצי כוס חומוס מבושל.? אם אני מודדת אותו לפני בישול איך אדע כמה

קלוריות יש בו אחרי בישול? האם חצי כוס לא מבושל שווה לכוס וחצי מבושל?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חומוס

הוספת תגובה

תמונה

• חומוס - תגובה

עינת לב ארי
    27/06/2013

חצי כוס חומוס מבושל מכילה כ-60 קל. בערך כשליש מהקלוריות שבחומוס מבושל( בעת הבישול החומוס סופג כמעט פי שלוש מים ממשקלו ההתחלתי. כלומר בחצי כוס חומוס יבש יש כ180 קל שהם כ50 גר. חומוס הוא מזון מאוד בריא במיוחד כשמבשלים אותו בבית ומוסיפים לו טחינה או מעט שמן זית. יש בו חלבון , מעט ברזל וויטמינים ומינרלים חשובים כמו גם סיבים תזונתיים שחשובים לעכול ולאיזון שומנים וסוכר בדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא יורדת במשקל
    עינת
    19/06/2013

התחלתי דיאטה לפני כארבעה חודשים.שקלתי 94.עשיתי דיאטה די קיצונית-אכלתי מעט מאוד עם ימים שלמים שבהם אכלתי רק פירות.ירדתי ל79 קילו.כבר שבועיים שלא ירדתי גרם ואף עליתי 400 גרם למרות שאני שומרת על דיאטה באופן חמור ואף שוחה כשעה ביום ולפעמים במקום השחייה הולכת הליכה מהירה כ50 דקות. מה פשר העצירה בירידה במשקל ואפילו העלייה המעצבנת הזאת?! התפריט שלי הוא: בוקר קורנפלקס עם חלב-מנה קטנה מאוד.צהריים:מנת בשר קטנה עם שתי כפות אורז וסלט, לפעמים במקום כל זה צלחת מרק ירקות.בערב שתי פרוסות לחם קל עם ממרח כלשהו בלילה שקית במבה קטנה, שזיף מיובש, כפית צימוקים, ו7 שקדים לא קלויים.זה כל מה שאני אוכלת בלי שום סטייה מהתפריט ועדיין שבועיים אין ירידה.מה לעשות? אני ממש בדכאון מזה! ( בת 41 גובה 161)

לקביעת תור
    סגירה
    לא יורדת במשקל

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח לתשובה...

עינת
    25/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא יורדת במשקל - הגוף התרגל

עינת לב ארי
    25/06/2013

דיאטות דלות בקלוריות מגיעות למקום של עצירת משקל משום שהגוף מתרגל למיעוט הקלוריות ומתאים את עצמו לכך. צריך לבדוק לך את אחוזי השומן ואולי לערוך בדיקות דם כדי לבדוק אם אין פגיעה בתפקוד בלוטת התריס או חסר אחר.
    המשך ירידה במשקל יכול להתקיים אם "תפתיעי" את הגוף שלך למשל: תוסיפי ריצה של 10 דקות 4 פעמים בשבוע בנוסף לאימונים שאת עושה.
    שתי הרבה מים קרים כ 6 כוסות גדולות ביום. גם זה יכול לעזור והכי חשוב: תאזרי הרבה סבלנות. ההתמדה משתלמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא מרגישה שבעה
    יעל
    09/06/2013

התחלתי לארגן את הארוחות שלי בצורה כזו שאני אוכלת כמויות קטנות יותר אבל מס' הארוחות גדל.
    ככה בשמונה אני אוכלת משהו אחרי זה בעשר, באחת צהריים אחרי זה בארבע וארוחת ערב בשמונה.
    הבעיה שאני לא מש שובעת ממה שאני מכניסה לפה וכל הזמן נאבקת ברעב.
    מה את מציעה לעשות כדי לשפר את הדיאטה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מרגישה שבעה

הוספת תגובה

תמונה

• לא מרגישה שבעה - תגובה

עינת לב ארי
    10/06/2013

מה וכמה את צריכה לאכול על מנת להיות שבעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אם אני אוכלת

יעל
    12/06/2013

רק ירקות, פירות, יוגורט.. זה לא משביע אותי מספיק.
    בלי לאכול לחם, פסטה וכו'..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אם אני אוכלת - תגובה

עינת לב ארי
    12/06/2013

שאלתי מה משביע אותך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה

יעל
    16/06/2013

אורז, פסטה, לחם..
    אבל זה משמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תגובה - תגובה

עינת לב ארי
    16/06/2013

כמה דברים:

תשלבי דגנים מלאים בתפריט כגון אורז מלא או פסטה מחיטה מלאה או לחם מחיטה מלאה ואז לא תהיי רעבה.

אין כזה דבר משמין , אם אוכלים במידה.

תחושת שובע זה דבר חשוב ואם לא שבעים קשה לשלוט באכילה.

את צריכה להגיע לדיאטנית שתעזור לך להרכיב תפריט מתאים וכן לשנות תפיסות מוטעות לגבי אוכל והכי חשוב להתחיל להיות צקשובה לגוף ולצרכים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מסכימה עם עינת

נועה
    17/06/2013

אפשר לאכול הכל, אבל במידה!
    אם תמשיכי לאכול רק ירקות מן הסתם שלא תשבעי , חוץ מזה שזה לא כל כך בריא להתבסס רק על זה.
    אני משלבת בתפריט שלי קצת מכל דבר, בנוסף אני לוקחת סיבי קונג'אק של סופהרב, הם יוצרים תחושת שובע וככה אני לא מוצאת את עצמי מנשנשת סתם בין לבין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חבל שבתגובה שהתחלתה מבטיחה מסתתרת

עינת לב ארי
    17/06/2013

פרסומת.
    שלי, מאוד עצוב לי שתגובתך מקורה בקידום מכירות לסיבי הקונג'אק ועוד של חברה מסוימת. אפשר להיות שבע גם משבולת שועל( קווקר) או מעדשים ואורז מלא. לא חייבים לשלם הון עתק על סיבים כתוסף תזונה. אני נגד!
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה לכולן

יעל
    20/06/2013

-

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זו ממש לא פרסומת

שלי
    21/06/2013

המלצתי מכל הלב ומהניסיון האישי שלי עם רצון לעזור וחבל לי שזה מה שאת רושמת בתגובה לכך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זו ממש פרסומת כי

עינת לב ארי
    23/06/2013

אפשר להיות שבעים מאוד ממזון טבעי ופשוט ואין צורך בתוספת סיבים כתוסף. מנסיוני בקליניקה( ואני מדגישה כי מדובר רק בניסיון האישי שלי כדיאטנית) עוד לא היו לי מטופל/ת אחד אפילו שאמרו שהסיבים התזונתיים הללו, שקנו במיטב כספם, סייעו להם להרגיש שבעים ובכך להפחית בכמות המזון ולהוריד במשקל.. לעומת זאת חלק גדול מהמטופלים שלי מפחית ממשקלו רק עי שינוי דפוסי אכילה והתבססות על מזון בריא ועשיר בסיבים, כזה המבושל בבית בעלויות קטנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אכילה רגשית
    שרי
    15/06/2013

בת 23 מטר 58 שוקלת 75. סובלת מעודף משקל מאז ילדותי
    אוהבת להגזים בספורט. ובעלת הפרעת אכילה בולמיה ללא הקאה.
    פניתי לקבוצות תמיכה, פניתי לדיאטניות פניתי לפסיכולוגיות .
    מנסה להלחם במחלה הזאת כמו באש .
    ותמיד מנסה לגלות דברים חדשים כדי לעזור לעצמי,
    מיואשת אך לא מוותרת. עכשיו אני לאחר חמישה חודשים בלי בומלוסים , נפלתי כבר ללופ של שבועיים רצופים.
    אני גרה לבד . כל המשפחה שלי עם עודף משקל ועם בעיית אכילה קשה.
    האם מכל מה שאמרתי לך יש לך איזשהי עצה או שיטה או המלצה על משהו שאולי אני לא רואה?
    החשק שלי היא לעשות כל מיני דיאטת כסאח עוד שבועיים אני יוצאת להפלגה ואחרי הבולמוסים האלה זה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות..
    תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה רגשית

הוספת תגובה

תמונה

• אכילה רגשית - תגובה

עינת לב ארי
    15/06/2013

הי
    פני לטפול במרכז להפרעות אכילה ( יש מספר מרכזים כאלו בארץ, כולל של קופות חולים) שם הטפול הוליסטי ומתיחס באותו הזמן לכל ההיבטים הדורשים התערבות: רגשי, פיסיולוגי, תזונתי ומשפחתי כאשר יש קשר בין המטפלים השונים. אז למרות הפניות שלך לקבוצות תמיכה, דיאטניות ופסיכולוגיות שלא סייעו בידך, אל תתיאשי ותנסי אפשרות טפולית אחרת. בהצלחה.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זקוקה ליעוץ
    גכנ
    06/06/2013

עברתי ניתוח קיצור קיבה מסוג שרוול לפני שנה ושבועיים
    הגעתי למשקל 58.3 קילוגרמים על 152 ס"מ =עוד לא משקל יעד.
    רוצה לרדת בדיוק את הקילוגרמים האחרונים. נרשמתי לספורט קבוע ומתמידה ורק בתזונה אני מרגישה שכושלת...אשמח לטיפים לתפריט הכולל מספיק חלבונים, מנות קטנות ולא הרבה לחם. יש למישהו הצעות?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה ליעוץ

הוספת תגובה

תמונה

• זקוקה ליעוץ - תגובה

עינת לב ארי
    10/06/2013

בוקר טוב לך
    צר לי אך אינני יכולה לתת לך טיפים והמלצות תזונתיות. אני מניחה שהיית במסגרת מעקב דיאטנית במהלך השנה שלאחר הניתוח,דיאטנית שמכירה אותך היטב ונגישה לבדיקות הדם שלך , סדר היום והעדפות האוכל שלך . פני אליה על מנת לרענן את התפריט ולבדוק אם יש מקום לירידה נוספת במשקל( יתכן ומדובר בעודפי עור שלא יכולים לרדת רק ע"י דיאטה) . בהצלחה.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תפריט נכון
    בת 17.5
    10/05/2013

שלום,
    תפריט-(לא כולל שבת:)
    בוקר- תה + 3 פריכונים (8 קלוריות ליחידה)
    בשעה 10- לחם/לחמניה עם גבינה/חביתה + ירקות
    עד ארוחת צהריים- פרי,ירק
    ארוחת צהריים בערך ב-15:00- שניצל/מרק/פירה/ספגטי/קציצת ירק- לוקחת במינון נורמלי - למשל שניצל אחד וכף פירה עם ירקות
    ארוחת ערב - פריכית + גבינה/קוטג+סלט
    או חצי כוס קורנפלקס עם חלב

המשקל שלי - 49.5 וגובה - 1.59

זה בערך התפריט השבועי שלי- הוא בסדר?
    שאלה נוספת- אם אני מקפידה במהלך השבוע ובשבת אני אוכלת פרוסת עוגה זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט נכון

הוספת תגובה

תמונה

• תגובת המשך

בת 17.5
    12/05/2013

תודה רבה,
    אקח זאת לצומת ליבי:)!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה קטנה

בת 17.5
    12/05/2013

אמרת שהתפריט שלי הוא בערך עם 900 קלוריות וזה לא טוב..אז לכמה קלוריות ביום אני צריכה להגיע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה קטנה - תגובה

סיון דוד
    19/05/2013

לא פחות מ-1200 קלוריות ליום
    אבל שוב, לא ממליצה לספור קלוריות אלא לאכול מסודר מכל קבוצות המזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יש דבר כזה אגירת נוזלים?
    רוויטל
    05/05/2013

אני עושה דיאטה, כלומר אימצתי אורח חיים אחר שהוא בריא יותר. כבר שנתיים לא נגעתי במשקאות ממותקים, לא שותה קפה ומשתדלת להמנע ממתוקים. ב4 חודשים אחרונים החלטתי לעשות דיאטה כדי לרדת במשקל (יש לי כ10 ק"ג עודפים כרגע) וזה קצת נתקע לי. מישהי בעבודה אומרת שאני ככל הנראה לא שותה מספיק מים והגוף נוטה לאגור נוזלים אם הוא לא מקבל מספיק. זה הגיוני? כמה מים בכלל צריך לשתות בדרך כלל ובמיוחד עכשיו כשחם?

לקביעת תור
    סגירה
    יש דבר כזה אגירת נוזלים?

הוספת תגובה

תמונה

• לא ראיתי תשובה

רוויטל
    15/05/2013

אפשר עזרה בנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זה יכול לקרות

ענבל
    16/05/2013

כשנתקעים במשקל, זה קורה בדר"כ אחרי ירידה ארוכה. אבל אחרי שבוע שבועיים הירידה ממשיכה. בכל אופן ייתכן שאת לא אוכלת מספיק וזה יכול לגרום לתקיעות (כי הגוף מרגיש את החוסר ואוגר את השומן), לגבי המים, אני לא יודעת על אגירת נוזלים אבל מים גורמים לחילוף חומרים מהיר כך שרצוי לשתות כמה שיותר, אני למשל מסתובבת כל היום עם בקבוק מים. עשיתי גם מתקן עכשיו של המי עדן סמייל כך שאני גם דואגת למלא את הבקבוק כל פעם שהוא מתרוקן (האמת שזה חוסך לי לקנות בקבוקים :)) בכל אופן ממליצה לך לשלב פעילות גופנית (הליכה מהירה למשל) ולאכול בנוסף המון ירקות - אלו דברים שמסייעים בחילוף חומרים, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הפסקתי לעשן ואני לא מפסיקה לאכול
    שרון
    06/04/2013

אז נכון שקראתי ושמעתי שזה קורה להרבה אבל לא האמנתיע שזה חקרה גם לי זה הרי לא הגיוני - בפועל העלתי 5 ק"ג !!! ואני בהיסטריה, בערב אני מחליטה מחר דיאטה ובמחר אני אוכלת גלידה ושורקולד, מה שכן התחלתי להתאמן ואני מתאמנת לפחות 4 פעמים בשבוע לפחות שעה וחצי (ריצה אופניים כוח וכו) אבל מה הקטע ? הסיגריות כניראה כיסו משהו שצריך כמויות גדולות של אוכל - רעיונות? כוייונים?

הוספת תגובה

תמונה

• זה קורה

יעל
    10/04/2013

לדעתי מכיוון שהפעולה האורלית חסרה ואוכל מפצה על כך מצוין. כשאני הפסקתי לעשן, פשוט חתכתי לעצמי ירקות (בעיקר גזר) וכל פעם שהרגשתי צורך לאכול הייתי מנשנשת ירקות - גם לא משמינים מזה וגם זה עונה על הצורך, בנוסף גם הייתי שותה משקה אלוורה של סופהרב, הוא מפחית את החשק למתוק וגם נותן אנרגיה (ממש כמו קפה טבעי :)) ההכרזה על מחר דיאטה לא באמת עובדת ודי מיותרת, פשוט תשני הרגלים (זה גם חלק מעניין הפסקת העישון) וגם תדאגי שיהיו לידך נשנושים בריאים בהישג יד (ירקות, חטיפי אנרגיה, פירות יבשים וכו'). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• משקה אלוורה לא מפחית חשק למתוק

עינת לב ארי
    10/04/2013

לאחר הפסקת עישון עולים במשקל גם אם לא אוכלים מתוק. מתרחשים שינויים כימיים בגוף שגורמים לעליית משקל שמתאזנים בהמשך. הקפידי על פעילות גופנית ואכילה מסודרת ופרגני לעצמך מזון מתוק קטן מידי פעם. אם לא תתקפי בהתקפי זלילה( ששום משקה אלוורה או מזון אחר עוזרים למתן , כי מדובר באכילה רגשית על רקע של חסך וקושי בויסות רגשי) הרי העליה במשקל תבלם ולאט לאט תרדי למשקלך הקודם .
    המחיר הנוכחי והזמני של העליה במשקל הוא התשלום שמשלמים עבור ההמנעות מסגריות וזה ממש שווה.
    כל הכבוד על כוח הרצון!
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בסופו של דבר

יעל
    14/04/2013

כל אחד יפעל כפי שנוח לו אבל כמישהי שהפסיקה לעשן (אחרי שנים) אני יכולה לומר ששינויים כימיים או לא לא העליתי גרם אחד (ובאופן מפתיע אפילו רזיתי). ייתכן שזה בגלל משקה האלוורה שהקפדתי לשתות, ייתכן וזה בגלל שבאמת שמרתי על אורח חיים בריא ותזונה נכונה (ולא תאמיני אבל לפעמים גם הרשיתי לעצמי לאכול שוקולד!!) אבל התוצאות מדברות בעד עצמן! ואין חכם כבעל נסיון :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התגובה מריחה כמו

עינת לב ארי
    14/04/2013

ניסיון לקדם את משקה האלוורה. אני חוזרת: אין כל ממצאים מחקריים לגבי השפעת המשקה הספציפי הזה על המשקל. אני כדיאטנית קלינית לא ממליצה על משקה זה בשל מחירו ובשל כך שניתן לאכול בריא ולהוריד במשקל גם עם מזונות פשוטים וזולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קראתי את הרכיבים של המשקה

a
    10/05/2013

יקר או לא, עוזר או לא, ברשימת הרכיבים של משקה זה מהחברה הזאת, מופיעים שני כימיקלים מסוכנים- פוטסיום סורבאט וסודיום בנזואט. זה הדבר הראשון שיש לשים לב כשצורך מזון כלשהו.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מבקשת עזרה
    a
    10/05/2013

שלום
    אני בת 22, שנים שאני מתעמלת ספורט עם תרגילים מתקדמים מאוד, חמש-שש פעמים בשבוע למשך שעה ורבע-וחצי.
    אני אוכלת בריא כבר שנים, לא סוכר לבן, לא מטוגן, רק קמח מלא, שיבולת שועל, הרבה ירקות.. למרות זאת אני לא יורדת במשקל. מסת השרירים עלתה מאוד, אבל שכבת שומן עקשנית באזור הבטן מאוד מטרידה אותי.

לדוגמה, זה מה שאכלתי היום:

בוקר: דייסת שיבולת שועל, קקאו טהור חם עם דבש, יוגורט ללא שומן

אחרי ספורט: קערת יוגורט, שתי בננות, מעט שיבולת שןעל

צהריים: עדשים מבושלים עם אפונה, לחמנייה קטנה בגודל אגרוף של ילד (מקמח מלא, ביתי)

ביניים: עוד מנה קטנה של עדשים

ערב: סלמון, סלט, אפונה שלוקה ללא שמן

תחושה שלי עכשיו היא בטן נפוחה מאוד וגזים. אני ניסיתי המון דברים כמו חומץ תפוחים, לשתות לימון, אני מאוד עוצרת את עצמי ממאכלים ולמרות המאמצים... אני מאוכזבת ומתוסכלת.

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת עזרה

הוספת תגובה

תמונה

• מבקשת עזרה

a
    10/05/2013

בר ארבע שנים שאני לוקחת קפסולות של אומגה 3, בבוקר ולפעמים בערב.
    לוקחת גם טבליות של חמוציות, אחד ביום.
    לוקחת מולטי ויטמין של-
    Alive! whole food
    שתי קפסולות ביום (ההמלצה שרשום בקופסה הוא 6 קפסולות ביום כי המינון נפרס לאורך היום)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה