מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- הריון בסיכון גבוה
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- פרחי באך
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- תזונה טבעית
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- זאבת, לופוס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.
- חייב לשמוע דעתכןשי09/10/2012
ספורטאי
עד עכשיו הייתי לוקח מגנזגיום ציטארט באופן קבוע 400 מ"ג כל יום.
מה דעתך על מגנזיום מגנוקס ספורט 520?
האם זה מגנזיום טוב?
עד עכשיו הייתי לוקח 400 כל יום, אומרים שהכמות צריכה לנוע בין 200- ל500 מ"ג, האם 520 זה לא יותר מדי?
והאם גם את המגנזיום הזה מומלץ לקחת לפני השינה?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב לשמוע דעתכן - תגובה
עינת לב ארי10/10/2012הי, גם את המגנזיום הזה צריך לקחת לפני השינה. לגבי שאלתך איזה מגנזיום יותר טוב התשובה היא: אם ה400 עזרו לך עד היום והם יותר זולים מהמגנוקס תמשיך לקחת אותם. מבחינתי זה עניין אידיאולוגי, לקנות על פי התאמה אישית ולאו דווקא אופנתית ויקרה ( האופנתי והמותגי בדרך כלל יותר יקר). נכון שמגנוקס מפרסמים שעל פי מחקרים הם נמצאו הכי יעילים ואכן התכולה שלהם קצת יותר גבוהה אך זה לא אומר שמוצרים אחרים לא טובים ויעילים. לגבי התכולה: 400 מ"ג , בנוסף למגנזיום שיש במזון ובלקיחה יום יומית מכסים את הצרכים של רב הספורטאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מעט מדיי לדיאטהשירלי20/09/2012
שלום,התחלתי דיאטה ואכלתי אתמול את התפריט הבא,רציתי לדעת אם התפריט שאכלתי הוא מעט לדיאטה וכמה קלוריות הוא:
בוקר:
4 פתית(35 קלוריות כל אחד)
מורחת על כל אחד קוט'ג וקצת זיתים
ביניים:
תפוח
צהריים:
קערת מרק ירקות של קנור בתוספת פסטה(אני מכינה סיר גדול ומוסיפה כוס פסטה)
ביניים:
נס עם מעט מאוד חלב+סוכרזית אחת
ערב:
חביתה עם ביצה+חלמון במחבת עם תרסיס שמן
2 לחם דגנים עם כפית שמן יחדיו ומעט זעתר (קלוי)
סלט-חסה,עגבנייה,קומץ זיתים,קומץ תירס+כפית שמן זית
2 כפות קוטג' 5%
קינוח:4 קוביות שוקולד(94 קלוריות)
שתייה:רק מים 8 כוסות
ספורט:זומבה/הליכה/קיקבוקס/ספינינג (תלוי באיזה יום)
חשוב לציין שהנני רוצה לרדת 5 קילו בחודש כי יש לי חתונה(אלו חמש קילו שבמשך שנתיים עולה ויורדת כל הזמן והחלטתי לעשות דיאטה כאורח חיים בריא ולא זמני)
אז רציתי לדעת אילו מתוקים אפשר להכניס כל יום לדיאטה כי קשה לי מאוד בלי מתוק במיוחד בערב תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מעט מדיי לדיאטה - תגובה
עינת לב ארי23/09/2012כן זה מעט מידי לדיאטה ומאוד לא מגוון וחסר מבחינת איזון בין חלבונים לפחמימות ורכיבי מזון אחרים כגון מינרלים וויטמינים.
וכבסיס לאורח חיים בריא זה תפריט גרוע מאוד.
אם באמת את רוצה לעבור לאורח חיים בריא את צריכה לקבל הדרכה מתאימה שחלק ממנה זה גם להשלים עם העובדה שלא מורידים 5 ק"ג בחודש עבור ארוע ובכלל מפסיקים עם רכבת ההרים הזו של עליות וירידות שמקורן בתקופות של חסר תזונתי המלווה בתחושת מוגבלות וחסך ותקופות של אכילת יתר, אם לא זלילות, שבאות לאחר תקופת החסר.
דיאטנית המתמחה בגישת הדיאטה ללא דיאטה יכולה לסייע בידך.
שנה טובה.
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עוד אפשר לעשות,,...הודיה13/09/2012
אני כל כך מיואשת ! הגובה שלי הוא בערך 1.75 והמשקל 75 ואני מעוניינת לרדת ולא יודעת כבר באיזו דרך . עד לפני חודש סיימתי את דיאטת התרסיס וירדתי למשקל 68 ואז עליתי בחזרה מאוד קשה י לוותר על התשוקה למתוקים ואני עושה הליכות אבל כבר ירד לי החשק , אני לא ודעת איך להחזיר את הרצון הזה שוב,מה לעשות כדי לחטב את הגוף ? אני לא צריכה להרזות הרבה אבל נמאס לי שכל דבר קטן שאני יכניס לפה אני עולה קילו , עוד עכשיו במיוחד לפני החגים,ר''ה וכו'...אשמח לתשובה מידייייית !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עוד אפשר לעשות,,... - תגובה
עינת לב ארי13/09/2012הי הודיה.
את דוגמא מצוינת להשפעה ארוכת הטווח של דיאטת התרסיס.
בהתחלה יורדים ממש מהר, והכל נראה נפלא, ואז, כאשר חוזרים לאכילה רגילה עולים בחזרה במשקל, גם אם לא ממש זוללים. הסיבה היא שדיאטות חריפות של 500-600 קלוריות ביום גורמות גם לאיבוד שריר ובשל כך להאטה בחילוף החמרים. כשחוזרים לאכול , אפילו מעט כמו 1200 ק"ל , עולים במשקל. כמו כן, בשל החסר החמור במהלך הדיאטה מתפתחת תשוקה למתוקים.
אין באפשרותי לסייע לך דרך פורום זה. את צריכה להגיע לדיאטנית שתעזור לך לשקם את הגוף ואת הנפש על מנת לחזור לתפריט שפוי ואיכותי.
או , לחזור למי שמכר לך את התרסיס ולהתעמת איתו על התוצאות הקשות והנזק שנגרם לך.
שנה טובה
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקלרונית06/09/2012
שלום , קוראים לי רונית אני בת 20 מנצרת עילית ואני סובלת מעודף משקל
הגובה שלי הוא 163 ואני שוקלת 93 , אז לפי מה שאני יודעת אני צריכה להוריד 30-35 קילו !! אך הבעיה שלי היא שאין לי זמן ללכת למכון כושר כי אני כל הזמן בעבודה ועוד חודש חוזרת ללימודים
אני צריכה כמה עצות ודברים שאני יכולה לעשות בבית בכדי לעזור לעצמי לרזות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף משקל - תגובה
סיון דוד10/09/2012הי רונית
דבר ראשון, לא חייבים ללכת לחדר כושר כדי להוריד במשקל. את יכולה לעשות הליכה או ריצה של חצי שעה כל יום וזה יעשה את העבודה... ולגבי טיפים- הייתי ממליצה לך להיפגש עם דיאטנית באופן אישי על מנת שתלווה אותך בתהליך או לפחות שתתן לך את הכלים להתחיל אותו כמו שצריך. מה שחשוב שלא תתחילי בדיאטה קיצונית וקשה אלא תבחרי בדרך שטובה לך לפי תכנית שאיתה תוכלי להתמיד לאורך זמן... נסי להתחזק מהדרך שתעברי ולהנות מכל שינוי קטן שתעשי- בתזונתך או ברמת הפעילות היומיומית שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת להורידציקי04/09/2012
אחותי מתחתנת במפתיע בעוד 3 חודשים
אני צריכה להוריד עד אז 18 קילו...
איך אני יכולה לעשות זאת בדרך הבטוחה ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת להוריד - תגובה
עינת לב ארי04/09/2012ראשית מזל טוב לרגל החתונה של אחותך.
שנית: אם את לא רוצה להעיב על השמחה בכך שתגרמי לעצמך להיות מאוד חולה, אז אל תעשי דיאטה קיצונית.
בשלושה חודשים אפשר להוריד עד 6 ק"ג , לא יותר וכדאי לעשות זאת המסגרת מסודרת של ייעוץ תזונתי אצל דיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףתמרה08/08/2012
הי... אני בת 19 וחצי גובה 1.67 משקל 79 אני נורא רוצה לרזות .... ניסיתי כדורי רזין דרך הרופא שהמליץ לי וזה רק הגביר לי את התאבון אני מקטנות אוהבת לאכול .. גם כשאני עושה פה ושם הליכות התאבון שלי רק הולך ומתגבר אני לא מסוגלת לוותר על שוקולד לא מצליח לי ... קוביה שתיים ביום לא בלקסיקון שלי בכלל אני רגילה לחבילות ..... אני בצבא כרגע ואורך החיים שלי איננו מאפשר ספורט בצורה סדירה זה גם ככה לא עוזר אני מדוכאת ואני בולסת בלילה כאילוא ין מחר האוכל הפך להיות תלוי אצלי במצבי רוח אני שמחה אני אוכלת אני עצובה אני אוכלת בכל מצב .....המזל שלי הוא שיש לי חילוף חומרים מאוד מהיר אני באה ממשפחה של רזים פעם רזיתי עשר קילו בחודש .... כי בקושי אכלתי ... אני לא יודעת מה זההה ..מתסכל אותייי העודף שומן שלי מאודדדדדדדדדדד
השאלה שלי היא .... שמעתי על הקפסולות של צמח הקונג'אק שנקרא שובע בתור מומחים אני רוצה לשמוע פעם אחת ולתמיד האם זה באמת עוזר לשבוע או שזה גם פסיכולוגית כמו כל השאר ..... זה עולה מלא כסף ואני לא יודעת אם שווה לי להוציא ....תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףף - תגובה
עינת לב ארי09/08/2012תמרה, ממה שאני מבינה, הבעיה שלך איננה חוסר פעילות גופנית או בעיה של נטיה להשמנה על רקע תורשתי או בעיה בריאותית אחרת הגורמת לך להשמנה כי אם בעייה רגשית.
את מדוכאת ובולסת בלילה והאוכל תלוי במצבי הרוח שלך. כמו כן קשה לך לשלוט בשוקולד , שהוא כנראה מזון המשמש לוויסות הדכאון ומצב הרוח.
מה שיעזור לך זה לא עוד כדור כמו הקונג'אק אלא פסיכולוג או דיאטנית המצויה בתחום הטפול הרגשי.
בהצלחה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמרה
מילה26/08/2012היי תמרה אני בת 25 1.68 שוקלת 70 אחרי שירדתי כבר 32 קילו
את פשוט צריכה לשנות את אורח החיים שלך לאכילה נכונה ומסודרת
6 ארוחות ביום כל 3 שעות כולל 3 פעמים בשבוע הליכה 50 דקות
תפריט לדוגמא
בוקר: 2 פרוסות לחם, פתית פרכיות מה שאוהבת עם 2 כפות גבינה\קוטג'\ביצה\חומוס\גבינה צהובה 5% \טונה \משקה בוקר\אקטימל\
ביניים: פרי איזה שאת אוהבת
צהריים:מנת בשר עם פחמימה ושומן למשל: 2 שיפודי עוף\ 2 כנפיים\ 2 פולקע\3 נקניקיות\כבד עוף\
עם אורז חצי כוס פתיתים, פסטה, עדשים, חומוס מבושל, אפונה, תפוח אדמה 1 ,5-6 מקלות צ'יפס, פירה ,
ומנת שומן: ממרח חומוס, כף שמנת, כף פסטו, כפית מיונז, כף אבוקדו
בכל ארוחה תוסיפי לך סלט ירקות
אחרכך ארוחת 4:, פרי ופחמימה
ארוחת ערב: פחמימה, מנת חלבון מנת גבינה ושומן
ארוחת לילה מעדן יוגורט 1.5% עם פרי שתחתכי לך בפנים
גם 3 קוביות שוקולד מריר זה אפשרי במנת ביניים
אל תשכחי תמיד ירקות בכל ארוחה
ואת תראי איך זה יעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמרה - תגובה
עינת לב ארי26/08/2012מילה , אם כל כך קל אז למה קשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות בענביםענת08/08/2012
שלום רב!
למיטב ידיעתי יש 50-60 קלוריות למנה של ענבים שזה 12 ענבים לפי איזה גודל של
ענבים זה מחושב ? קטנים ,בינונים ,גדולים?
אבל אם הענבים מאוד גדולים כמה קלוריות יש בענב גדול ?
האם ידוע כמה קלוריות יש בענב גדול בינוני וקטן?
האם יש בבדל בין הקלוריות של ענבים אדומים ירוקים מוסקט וכו'?
כמה קלוריות יש במאה גרם ענבים מהסוגים השונים ? ראיתי שכתבו בחלק מהאתרים
70 , 80 אפילו 40 מה נכון ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני גם סקרן לתשובה
עמית21/08/2012כן גם אני רוצה לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוריות בענבים - תגובה
עינת לב ארי21/08/2012הי. אני מהדיאטניות שמבקשות לא לספור קלוריות אלא להנות מהאוכל במידה המתאימה לכל אחד באופן אישי ועל כן לא עוסקת בכמה קלוריות יש בענב! אחד. זה לא משמעותי לתהליך ההרזיה או השמירה על אורח חיים בריא.
בעקרון יש 20 ג"ר סוכר ב100 ג"ר ענבים שזה 80 ק"ל (20 כפול 4).
מבחינתי אשכול בינוני של ענבים, לא חשוב הסוג ולא חשוב גודל הענבים או צבעם=כוס גדולה מלאה בענבים, היא מנת פרי.
אם תשובתי לא מניחה את הדעת את יכולה לפנות לפורום תזונה ודיאטה אולי שם תקבלי תשובה יותר מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות בענבים אשמח לקבל תשובהענת10/08/2012
שלום רב!
למיטב ידיעתי יש 50-60 קלוריות למנה של ענבים שזה 12 ענבים לפי איזה גודל של ענבים
זה מחושב ? קטנים ,בינונים ,גדולים?
אבל אם הענבים מאוד גדולים כמה קלוריות יש בענב גדול ?
האם ידוע כמה קלוריות יש בענב גדול בינוני וקטן?
האם יש בבדל בין הקלוריות של ענבים אדומים ירוקים מוסקט וכו'?
כמה קלוריות יש במאה גרם ענבים מהסוגים השונים ? ראיתי שכתבו בחלק מהאתרים
70 , 80 אפילו 40 מה נכון ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות בענבים אשמח לקבל תשובה - תגובה
עינת לב ארי10/08/2012הי. אני מהדיאטניות שמבקשות לא לספור קלוריות אלא להנות מהאוכל במידה המתאימה לכל אחד באופן אישי ועל כן לא עוסקת בכמה קלוריות יש בענב! אחד. זה לא משמעותי לתהליך ההרזיה או השמירה על אורח חיים בריא.
בעקרון יש 20 ג"ר סוכר ב100 ג"ר ענבים שזה 80 ק"ל (20 כפול 4).
מבחינתי אשכול בינוני של ענבים, לא חשוב הסוג ולא חשוב גודל הענבים או צבעם=כוס גדולה מלאה בענבים היא מנת פרי.
אם תשובתי לא מניחה את הדעת את יכולה לפנות לפורום תזונה ודיאטה אולי שם תקבלי תשובה יותר מפורטת.
יום נפלא וספ"ש נעים
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לטבעונות וירידה במשקלרוני08/08/2012
שלום,
החלטתי לאחרונה לעבור לתזונה טבעונית, ובנוסף אני מעוניינת לרדת במשקל.
אני תוהה כיצד לעשות זאת ואם כרגע אני פועלת נכון. שמתי לב שהחלה ירידה מתונה במשקל מאז שהפסקתי לצרוך מוצרים מן החי (והגברתי מאוד את צריכת הירקות) אך אני תוהה כיצד לנהוג עם הפחממות (בדרך כלל צורכת פסטה מקמח מלא, לחם שיפון ובעיקר אורז).
המזון היומי שלי מורכב בדרך כלל מלחם עם חומוס או טחינה (טחינה שהכנתי מטחינה גולמית, המון פטרוזיליה לימון ומים) בבוקר, מלווה בקפה עם חלב סויה. לפעמים ארוחת הבוקר שלי מורכבת מפירות בלבד- בננה ותפוח, אבל שמתי לב שאז אני נהיית שוב רעבה דיי מהר. בצהריים בדרך כלל אורז עם קטניות (עדשים/פולי סויה/אפונה וכו'), או פסטה עם רוטב צמחוני כלשהו או טופו מוקפץ עם ירקות בליווי פסטה או אורז או קינואה וירקות טריים ומבושלים בכל מני צורות לפעמים מוסיפה חומוס או טחינה. ערב לפעמים שוב אורז או פסטה ולפעמים ירקות מבושלים ולחם.
במהלך היום נוטלת ויטמין בי 12 ואוכלת כ- 2 פירות (אלא אם אכלתי בבוקר) ומנשנשת חטיפי אצות נורי,וקצת שקדים אגוזי מלך ובוטנים.
הייתי שמחה להתייחסות לגבי התפריט ומה כדאי להפחית או להוסיף כדי לסייע לירידה במשקל וכן לתת לגו את כל מה שהוא צריך. (עלי לציין שאינני מתכוונת לאכול מוצרים סינטטים תעשייתיים כגון שניצל טבעול וכד').
בנוסף, אציין בשמחה כי מאז שעברתי לתזונה טבעונית ירד לי כל חשק לעשן סיגריות, וכן איבדתי את הדחף למשהו מתוק אחרי הארוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעונות ודיאטה - תגובה
עינת לב ארי09/08/2012התזונה שלך נראית, על פניו, מצוין מבלי שיהיו לי נתונים מדוייקים לגבי גיל, גובה ומשקל גופך. אם לצאת מתוך נקודת הנחה שאת בריאה , תמשיכי כך. אם תקשיבי לאותות הגוף לרעב ושובע. משקל הגוף יתייצב בהדרגה על המשקל התקין שלו כך שאין מקום לתת הנחיות לכמויות מדויקות של כמויות מזון (תפריט). דרך אגב, מה עם ביצים ? אפשר לאכול ביצי חופש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
רוני09/08/2012כרגע ביצים הן מחוץ לתחום, בייחוד שיש בעיית כולסטרול במשפחה. ותעשיית ביצי החופש גם היא מפוקפקת...
לגבי נתונים- אני בת 28, גובה 1.60 שוקלת כ-90 קילו (כבר אחרי ירידה של יותר מ 10 קילו). עושה בדיקות דם כל שנה, תמיד בריאה, אך תמיד יש לי חוסר של ברזל וויטמין בי 12 (גם כשאכלתי בשר) אז כרגע מקפידה לצרוך הרבה ירוקים ופטרוזיליה (הבנתי שתרד דווקא מחבל בספיגת הברזל?) בשילוב עם פרי המכיל ויטמין c (קיווי בד"כ) בסוף הארוחה כדי לספר את ספיגת הברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך! - תגובה
עינת לב ארי09/08/2012מצויין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך! - תגובה
עינת לב ארי09/08/2012הי רוני.
ביצים אינן מעלות את הכולסטרול, זה מיתוס שמזמן עבר מהעולם המדעי. דווקא צמחונים, שתפריטם דל בכולסטרול, צריכים לקבל קצת ממנו במזון( ואז הגוף מייצר פחות..) לגבי הפקפוק אם חופש או לא. לדעתי יש פיקוח של משרד החקלאות. אי ודאות לגבי מזון נכון, דרך אגב, כמעט לכל דבר שאנו אוכלים גם לגבי ירקות ופירות אורגניים, למשל.
לגבי הברזל: המקור הצמחוני הטוב ביותר לברזל הן קטניות: עדשים, שעועית שחורה, סויה ובמידה והם משולבים עם בורגול וקינואה, ערך הברזל עולה וכן ערך החלבון של המנה. נכון שכדאי לצרוך ירקות ופירות טריים העשירים בויטמין C כדי ליעל את ספיגת הברזל.
גם פירות יבשים( משמש מיובש ושקדים) עשירים בברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני בכל זאת נמנעת מביצים?
רוני09/08/2012איזה עוד דרכים יש לספק לגוף כולסטרול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם אני בכל זאת נמנעת מביצים? - תגובה
עינת לב ארי09/08/2012אי אפשר. כולסטרול מיוצר רק בגופם של בעלי חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ממנהלת הפורוםאמיר07/08/2012
היי
אתמול הייתי בסופר וקניתי פסטה, הבעיה שיש כל כך הרבה סוגים של פסטות ככ שקניתי 5 סוגים שונים של פסטות, פסטה ארוכה, פסטה שבלונית וכו'.
האם כל הפסטות האלה הם טובים?
שאלה אחרת- כשעה או כשעה וחצי לפני אימון גופני יש שממליצים על אכילת סנדביץ עם מעט חלבון.
בדרך כלל אומרים שהסנדביץ אמור להיות מלחם. אם אני רוצה לגוון מעט ובמקום לחם לאכול לחמניה עם מעט חלבון(נקניק, גבינה,וכו'). כשעה וחצי לפני הפעילות זה יהיה טוב?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה ממנהלת הפורום - תגובה
עינת לב ארי07/08/2012הי.
אין הבדלים בין סוגי הפסטות מבחינת המראה שלהן: ארוכות, קצרות, מסולסלות וכדומה. מה שמבדיל בין הפסטות זה סוג הקמח מהן הן עשויות:
אם מקמח חיטה, קמח אורז, קמח שעועית( כן, יש כאלו), קמח מלא, קמח מחיטת דורום ( זן של חיטה העשיר בחלבון), קמח כוסמין וכדומה.
לגבי מה לאכול לפני אימון התשובה היא שאתה יכול לאכול לחמניה עם נקניק דל שומן או גבינה לבנה.. הגוף שלך כבר יגיד לך מה עדיף במהלך האימון. תקשיב לו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בינייםאמיר07/08/2012
שלום לך, מה שלומך?
אני בן 22 מבצע פעילות גופנית, משתדל לאכול כמה שיותר טוב.
יש כאלה שתמיד בארוחת ביניים אוכלים פרי, משהו מתוק,יוגורט,חטיף וכו' וכו'.
מה דעתך על הארוחת הביניים הבאה:
גרעיני תירס מתוק בקופסת שימורים?
2.תירס זה פחמימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ביניים - תגובה
עינת לב ארי07/08/2012כן תירס זה פחמימות.
אם זה טעים לך ומרגיש נוח בבטן(יש כאלו שהתירס קשה להם לעכול) , זה בסדר גמור לאכול תירס במקום פרי כמקור לפחמימות בארוחת ביניים.
כמובן שלא הייתי מחליפה את כל הפירות בתירס אלא מגוונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי דיאטה קיצוניתנטלי21/07/2012
שלום,
במשך 3 שבועות עשיתי דיאטה של חלבונים בלבד ללא פחמימות כלל.. קראתי איפשהו שכשחוזרים לאכול פחמימות כל המשקל חוזר. כמובן שאני לא רוצהשזה יקרה. קבעתי תור לדיאטנית דרך הקופה אבל יש תור פנוי רק לעוד חודש!!! אני מבקשת לדעת מה עליי לאכול כדי שכל המשקל שירדתי לא יחזור. האם להכניס פחמימות בהדרגה? כל יום קצת וכו'?
אציין שאני עם עודף של 15 קילו לאחר הדיאטה.
תודה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי דיאטה קיצונית - תגובה
עינת לב ארי22/07/2012נטלי, צר לי אך לא ניתן לבנות תפריט דרך האתר, כך שתצטרכי לחכות עד מועד הפגישה עם הדיאטנית בקופת החולים או לפנות לדיאטנית פרטית בתשלום מוקדם יותר. בנוסף: הבעיה שאת מתארת, של חשש מעליה מחודשת במשקל עקב חזרה לאכילה נורמטיבית בעקבות דיאטות חריפות, היא בעיה נפוצה וכואבת ועל כן דיאטות כאלו הן מאוד בעייתיות ויש להתייעץ עם דיאטן/ית לפני שמתחילים בהן..
בכל מקרה בצלחה ומקווה שתגיעי לייעוץ כמה שיותר מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון09/07/2012
שלום רב,
אני אחרי לידה ועליתי כ5 קילו
מתי כדאי להתחיל בדיאטה ואיזו דיאטה מומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
עינת לב ארי09/07/2012תלוי בהמון דברים: מה גילך?משקלך היום ולפני ההריון?(אני מבינה שמדובר רק ב5 ק"ג עודפים) האם את מניקה? מצב בריאותך. האם יש חסרים תזונתיים כגון חסר ברזל? ועוד ועוד.
באופן כללי יש להתחשב בצרכי הגוף לאחר לידה ביתר זהירות ואין לבצע דיאטות קיצוניות של פחות מ1500 ק"ל(כן, את קוראת נכון, 1500 לפחות) משום שגם אם לא מניקים עדיין צריכים לטפל בתינוק וממש לא כדאי להגיע למצבים של חולשה בגלל דיאטה חריפה כאשר מחזיקים תינוק פעוט על הידיים..
ובנוסף מה הלחץ? ילדת? את אמא? מה דחוף כל כך לחזור להיות "כוסית" בלי לאפשר לגוף לחזור לעצמו באיטיות ובטבעיות?
קחי את הזמן ותהני מהחיים החדשים והמופלאים שיצרת, את ובן זוגך, ותני לעצמך את הכייף של: פשוט להיות אמא. חכי קצת עם הדיאטה והקפידי לאכול בריא ומאוזן בשבילך ובשביל תינוקך מבלי לחשוב על המשקל , אכילה כזו תוביל אותך בהדרגה ובלי צורך בדיאטות למשקל הטבעי והבריא. רצוי להתייעץ עם דיאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
שרון11/07/2012"אמנם רק ילדתי, אבל אני ממש מפחדת להתקע מה שנקרא עם המשקל העודף, מודה שאני בקטע הזה קצת לחוצה אבל זה מאוד חשוב לי
סתם גם רציתי לשתף במשהו שראיתי:
השף ישראל אהרוני מתארח באתר כמוני ועונה על שאלות ונותן מתכונים דיאטטים (נשמע שווה לא?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה - תגובה
עינת לב ארי11/07/2012כמובן. מקווה שהשיתוף עזר לך לאורר את הקשיים. לגבי אהרוני זה סבבה אבל אני נגד מתכונים דיאטתיים אלא רק בריאים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 30חגית02/07/2012
שלום לכן, אני בת 30. גובה 1.68 משקל 76.לפני שנתיים עשיתי דיאטה שבה ירדתי 27 קילו ב-10 חדשים (הייתי ממש אחרי לידה) ואז תוך שנה העליתי כמעט את הכל חזרה.
עכשיו אני תמודה לתפריט כבר ארבעה חודשים וירדתי 12 קילו. אני מרגישה שיותר קשה לי לרדת עכשיו, הירידות קטנות יותר, ולפעמים במשך שבועיים-שלושה אני סובבת סביב אותו משקל. אני מקפידה לשתות מים ועושה 4 פעמים בשבוע הליכות ובכל זאת זה איטי כל כך. ממש לא טוב לי ככה!!! אני אשמח אם תוכלו לתת לי חוות דעת מקצועית לגבי התפריט:
בוקר- 2 פרוסות לחם קל, 2 כפות גבינה 5%, כוס קפה (עם סוכרזית, חלז 1%)
ביניים- מעדן דיאט (64 קלוריות), פרי
צהריים- סלט ירקות עשיר עם טונה במים, כפית שמן.
ביניים- 2 פרוסות לחם קל, עם כפית חומוס, כוס קפה
ערב- 2 פרוסות לחם קל, ביצה קשה, כף גבינה לבנה 5%, ירקות, כפית חומוס.
לפעמים לפני השינה לוקחת גלידה דיאט (54 קלוריות)
פעם בשבוע אני מרשה לעצמי בערב להתפנק עם ארוחת ערב עשירה יותר.
אני נמנעת לחלוטין ממתוקים, פיצוחים, מטוגנים, מאפים וכדומה.
אין מזרזרת את התליך הירידה? אני מתכננת עוד הריון שעוד שנה בעזרת השם ואני לא רוצה להיכנס עם עודף משקל להריון הבא (היה לי נורא קשה בהריון הראשון עם עודף משקל כל כך גדול)
תודה רבה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 30 - תגובה
עינת לב ארי02/07/2012על פי התרשמותי התפריט לא מגוון מספיק ומאוד מונוטוני. יש להכניס עוף, בשר, את הביצה אפשר לטגן לחביתה עם מעט שמן זית, לאכול לחם מחיטה מלאה לא קל ועוד(פני לדיאטנית להרכבת תפריט מתאים יותר). בנוסף, רצוי למדוד היקפים ואחוזי שומן כדי לראות מה השינוי הפנימי בגוף ודרך אגב, קצב הירידה שלך מצוין ולא כדאי לזרז אותו בגלל שכל זירוז יסתיים בדיאטה חריפה שסופה מה שקרה בשנה שעברה: יורדים ומהר עולים . זה סופה של כל דיאטה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל אחרי לידהקרן28/06/2012
שלום רב,
בת 38 1.60 55 ק"ג בדיאטה מזה 4 חודשים המבוססת בעיקר על ירקות חזה עוף
גבינות רזות, סוכרזית במשקה חם במקום סוכר. את הדיאטה התחלתי ממשקל 64 ק"ג מס' חודשים אחרי לידה. השאלה שלי, מה כמות הקלוריות המומלצת ביום? ביומיים
האחרונים אכלתי לצהריים פסטה, (מנה רגילה) ואני די מצרה על כך כי מזה זמן רב
פסטות ושאר פחמימות מחוץ לתחום, מעוניינת להגיע למשקל ממוצע של 49- 50 ק"ג
מהי המלצתך לדרך הנכונה להשיל את 5 ק"ג הנותרים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל - תגובה
עינת לב ארי29/06/2012לא תאהבי את מה שאכתוב אך כדי שאמליץ לך על הדרך הנכונה להוריד עוד 5 ק"ג אשלח אותך לדיאטנית,ראשית כל לבצע בדיקה של אחוזי שומן ושנית לבדוק מה משקל היעד שלך ומדוע את כה ממהרת לחזור למשקל נמוך יחסית והאם בכלל אפשרי להשיג זאת כאשר עוד לא עברה שנה מאז הלידה. דרך הפורום לא ניתן לעשות זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?