מידע רפואי
פורומים
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- פגים
- סקס ויחסים
- בדיקות רפואיות, בדיקות דם
- הפלות חוזרות
- אורתופדיה ילדים
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- הרטבת לילה
- טיפול תרופתי להרזיה וניתוחים בריאטריים
- פסיכיאטריה
- אספרגר - PDD, אוטיזם, חינוך מיוחד
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- אנמיה
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- שוברת כלים כל ערב...יעלי25/08/2014
שלום רב,
אני בת 35 צריכה להשיל 10 ק"ג (שהתווספו להם בנחת על פני 10 שנים), הייתי אצל דיאטנית מקסימה שהרכיבה לי תפריט שכולל את המאכלים שאני אוהבת ומתחשב בסדר היום שלי... אבל... כמעט בכל ערב/לילה אחרי שהיה לי יום מוצלח מבחינה תזונתית (אכלתי לפי התפריט, ואפילו יצאתי להליכה) אני הורסת הכל ואוכלת דברים שאני לא אמורה... לדוגמא כוס גלידה, לחמניה קטנה עם ממרח שוקולד, פרוסת עוגה, וכו'...
מאחורי עבר עשיר של דיאטות חלק מוצלחות יותר וחלקן פחות, אבל לא ברור לי למה אני הורסת לעצמי אחרי שבמהלך יום שלם אני אןכלת "לפי הספר"???
כל עצה תתקבל בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוברת כלים כל ערב... - תגובה
עינת לב ארי26/08/2014אולי יש לך תסמונת אכילה לילית. יש צורך באבחון מעמיק ומקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגברת שריפת קלוריותרננה19/08/2014
אילו מזונות\תוספים יכולים לזרז שריפה של קלוריות?
לקראת החתונה מקפידה לאחרונה על תזונה והתעמלות אבל רוצה לתת "פוש" ולייעל את ההרזייה.. אשמח לעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההמלצה שלי
לירון20/08/2014מבחינת אוכל זה לאכול אוכל חריף, זה עוזר בשריפת הקלוריות זאת תוך שילוב של ספורט כמובן, אם יש לך אפשרות לעשות הליכה כל יום זה יהיה מצויין. מבחינת תוסף תזונה אני יכולה להמליץ לך מהנסיון שלי על יוביקווינול של סולגאר המכיל Q10 שעוזר בשריפת הקלוריות ובכך לירידה במשקל...
שיהיה לך בהצלחה ותשמרי על עצמך, אל תשתגעי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הלחץ הזה לרזות לפני חתונה?
עינת לב ארי24/08/2014לי באופן אישי, כאישה ומטפלת התחום התזונה, מאוד קשה עם האובססיה לרזות לפני אירוע. אם אכן קיים עודף משקל, הרי שבועיים שלושה לפני לא ישנו הרבה מבחינת התוצאה הסופית, ואם מדובר באישה שנראית טוב, אז למה לעשות דיאטה ו"לשרוף" ולצמצם ולהוריד וכו וכו? לצערי, דיאטה חריפה לפני אירוע יכולה לפגוע במראה הפנים ובמרקם העור, וזה, בסופו של דבר, מה שרואים בצילומים.
מי שבכל זאת רוצה לשפר, שתעשה זאת בהדרגה תוך שמירה על תפריט מאוזן ובריא המכיל מספיק חלבון, דגנים מלאים, ירקות פירות ושומנים בריאים . וללירון: קיו 10, אם של סולגר או כל חברה אחרת , לא נמצא כתוסף שעוזר ב"שרפת קלוריות" בטח לא לנשים צעירות שגופן מייצר מספיק מחומר זה( הוא איננו ויטמין) . המחקרים על קיו 10, על נגזרותיו השונות ( אוביקינון או יוביקינול) מצביעים על תפקיד (שעדיין לא מעוגן מספיק במחקרים ) בשמירה על בריאות החניכיים והלב ולא בהורדת משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגדול מסכימה, רק משהו על הקיו10
דבורה25/08/2014קודם כל ברור ברור שאני לא בעד דיאטה לפני חתונה, בטח שלא מהסוג של הכאסח שמותירה אותנו גם רעבות וגם חסרות חיים בפנים...
עכשיו ממה שאני יודעת יש את היוביקווינול שהוא באמת עוזר גם לדלקות חניכיים
אבל יש לו גם תפקיד בירידה במשקל כי זה עוזר לשריפת שומנים וגם לאנרגיה גבוהה יותר בעת פעילות גופנית (זה נגזרת בעצם של קיו10). לא כאסח ולא קסם. עוזר על ידי תמיכה בספורט עצמו....
בכל מקרה שיהיה בהצלחה ובטוחה שתהיי כלה מדהימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד את דיאטנית קלינית?
עינת לב ארי26/08/2014ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי בפעילות ויש לי כאבי שריריםמלי24/08/2014
התחלתי תהליך של דיאטה בליווי חוג זומבה ואירובי בקנאטרי, כחודש אני מתאמנת אבל בשבוע האחרון התחלתי להרגיש כאבי שרירים יותר ויותר חזקים. מה אפשר לעשות כדי שזה ירגע? משחות בנגיי וכאלה לא עזרו לי - תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפיתרון הוא
רוית25/08/2014לקבל את זה שתחילת פעילות גופנית היא כואבת לרוב, בעיקר למי שלא בכושר. מציעה להתאמן בהדרגתיות ולא "להרוג" את הגוף בפעמים הראשונות... לפחות זה מה שעבד אצלי.
יש גם תוספי תזונה שעוזרים, מכירה את יוביקווינול שזה קו אנזים שמשפר את זרימת הדם וככה מקל קצת על כאבי שרירים (נוטלת של סולגאר).
בכל מקרה- בהצלחה. תקופת הסתגלות של גג שבועיים שלושה והכאבים מאחורייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למנהלת עינב בן אריהראל19/08/2014
בחודשים האחרונים אני מתעניין מאוד בתזונת הפליאו, כלומר תזונת האדם הקדמון. המצדדים בתזונה זו נשמעים מאוד משכנעים ומבטיחים שזו התזונה הטובה והמתאימה ביותר לבני האדם, שכן היא מתבססת על מזון שצרך האדם הקדמון במשך אלפי שנים, ולכן עלינו לחקות את תזונתו גם בימים אלו. התזונה בעיקרה מתבססת על שומן רווי מן החי, הימנעות מוחלטת מפחמימות מכל סוג, מעט פירות וירקות, הרבה חמאה ומעט פירות וירקות. כיום כל זמן קצר נחשף מחקר מהפכני שסותר מחקרים קודמים בנושאי התזונה והמאכלים השונים. השאלה היא, האם אפשר לדעת בוודאות איזה מזון טוב ומתאים לאדם? ומה דעתך על תזונת הפליאו (האדם הקדמון)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למנהלת עינת לב ארי - תגובה
עינת לב ארי19/08/2014בוקר טוב הראל. תזונת הפליאו מאוד דומה לדיאטות שכבר פורסמו בעבר והיו מאוד פופלריות כמו דיאטת אטקינס . דיאטות דלות פחמימות באופן אוטומטי הופכות להיות עשירות בחלבון ושומן. במחקרים שנעשו , כולל במחקר גדול בארץ (שפורסם בכתבי עת מכובדים) ע"י פרופסור איריס שי , נמצא כי מבחינת הורדת משקל, דיאטה דלת פחמימות היתה הכי יעילה לעומת דיאטות עשירות בפחמימות או דיאטה ים תיכונית שמכילה גם שומנים צמחיים כגון אגוזים ושמן זית , דגנים מלאים ומוצרי חלב ( לא דלי שומן אלא טבעיים). הבעיה שלא ניתן היה לדבוק בה לאורך זמן. הדיאטה שהוכחה שיעילה ביותר , על פי מחקרים, לאיזון מדדים כגון סוכר, שומני דם, כולסטרול, משקל ויתר לחץ דם נמצאה כדיאטה הים תיכונית. עובדה זו מתבססת גם על מחקרים נוספים שבדקו תוצא של דיאטה זו בשיטות מחקר נוספות. כרגע זו הדיאטה המומלצת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד משהו
הראל19/08/2014תודה רבה לך על התשובה המפורטת. עוד משהו קטן. בשאלה ששאלתי על תזונת הפליאו לא שאלתי לטווח הקצר ולא בעניין של הורדה במשקל. במידה ואיישם את תזונת הפליאו לאורך שנים, לדוגמא 5 שנים או יותר, האם הגוף שלי ינזק כתוצאה מכך? שכן ידוע שבתזונת הפליאו מרבים באכילת שומן מהחי, במיוחד חזיר, מרבים באכילת שמנת וחמאה, נמנעים כליל מאכילת פחמימות מכל סוג, מעט פירות וירקות ועוד מעט דברים.
שוב, אני לא מדבר על הרזיה, אלא על אורח חיים קבוע.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד משהו - תגובה
עינת לב ארי19/08/2014על פי דעתי , אין מחקרים ארוכי טווח על דיאטות אלו. אך מתוך הבנתי , יכול להגרם לך נזק בעקר בשל אכילת שומנים רוויים בעודף ומיעוט ירקות ופירות . גם חוסר בפחמימות יכול להשפיע על תפקוד מערכת העצבים המרכזית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה לך על התשובות
הראל20/08/2014עושה רושם שאת מאוד מאוד מקצועית.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המחמאות
עינת לב ארי24/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהו החלטתי אני רוצה להרזות.אביטל11/08/2014
היום אני שוקלת מעל 100 קילו וזה אחרי 4 שנים של דיאטות אינסופיות שלא מצליחות להחזיק מעמד.
אני צריכה שתעזרו לי להחליט לאיזה דיאטה הכי כדי לי לחזור אני חייבת להפסיק להתייאש באמצע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי ניתוח בריאטרי?
עינת לב ארי11/08/2014חסרים הרבה נתונים לגבייך, כגון בת כמה את? , מה גובהך ? ומה מצבך הבריאותי? אך מה שברור שעוד דיאטה לא תעזור לך. אולי טפול באכילה רגשית? אולי ניתוח בריאטרי ( "קיצור קיבה")? יעזרו לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה עצות מהניסיון שלי
שירה12/08/2014קודם כל, מאחלת לך בהצלחה עם ההחלטה. זה בהחלט הצעד הראשון.
חשוב שתדעי שאין נוסחת קסמים שאומרת "אוקיי, אם היא החליטה, אז מגיע לה לרדת במשקל". זה הרבה עבודה ושינוי של אורח חיים. תבני לעצמך תפריט מסודר, תתחילי לעשות ספורט בהדרגה. אני יודעת שקפה ירוק מזרז את החילוף חומרים וככה עוזר לרדת במשקל (אפשר לשתות את זה, או לקחת בכמוסות כמו של סופרהב כי ככה זה יותר מרוכז).
והכי חשוב- תיכנסי לקבוצה כלשהיא, כי יש כאן כמו שהדיאטנית אמרה, אלמנט רגשי חזק מאוד.... אני אישית חברה בקבוצת הפייסבוק של בנות מרזות ביחד. קבוצה אינטימית מקסימה, יקבלו אותך בברכה עם המון תמיכה וחיזוקים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה עצות מהניסיון שלי - תגובה
עינת לב ארי13/08/2014שירה מי הדיאטנית שמנהלת את הקבוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם מה שנאמר
גלית13/08/2014אני גם שמעתי על קפה ירוק כמסייע לשריפת שומנים ולחילוף חומרים.
לגבי הקב' "בנות מרזות ביחד", אני גם כותבת שם וקוראת מדי פעם, לפי מה שאני יודעת מי שהקימה את הקב' זו לא בעלת מקצוע אלא מישהי שפתחה אותה במטרה לתת תמיכה וטיפים מניסיון אישי של בנות המנסות לרזות. מוזמנת להצטרף (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון בהרזיה איננו מספק
עינת לב ארי13/08/2014ועל מנת לקחת אחריות על ייעוץ , במיוחד בתחום כה רגיש כמו טפול בעודף משקל, צריך ניסיון והכשרה של דיאטנית קלינית מוסמכת ומוכרת ע"י משרד הבריאות.
אני מציעה לכל מי שבריאותו חשובה לו ( הנפשית והגופנית) להתרחק מקבוצה זו. זה לא רציני ומסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם מה שנאמר - תגובה
עינת לב ארי13/08/2014על מנת לקחת אחריות על ייעוץ , במיוחד בתחום כה רגיש כמו טפול בעודף משקל. רק דיאטנית קלינית מוסמכת שקבלה הכשרה מתאימה, רשאית לתת ייעוץ.
אני מציעה לכל מי שבריאותו חשובה לו ( הנפשית והגופנית) להתרחק מקבוצה זו. זה לא רציני ומסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג ההמתקהאליהו25/07/2014
ד.נ.
לגבי מבוגר (76), רזה, מצב כללי די טוב, אך עם רמת סוכר גבולית (100 בצום, 6.2 מסוכרר), אוהב לשתות בירה שחורה, האם עדיפה מאלט רגילה (יש בה סוכר), או דיאט (אין בה סוכר, אך מכילה סוכרלוז ופרוקטוז)? תודה. רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג ההמתקה - תגובה
עינת לב ארי13/08/2014עדיף לשתות מים , אני באופן אישי אינני ממליצה על מוצרי דיאט בשל החמרים בכימיים שבמשקה. חצי כוס בירה מאלט מכילה כ5 גר פחמימות. ניתן לשלב את זה בתפריט עם ספירת פחמימות. אם לא יודעים מה זה, גשו לדיאטנית בקופת החולים והיא תסביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם גברים מבוגרים נוטים להשמין?איש אחד14/07/2014
היי. יש טענה רווחת שגברים בסביבות גיל ה-20-30 מפתחים כרס. האם יש לזה עוגן ביולוגי או שזה קשור באורח החיים של הבחור? כלומר האם בחור ששומר על אותה מידה של פעילות פיזית (שאיננה בהכרח גבוהה) ישמור על משקל גופו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם גברים מבוגרים נוטים להשמין? - תגובה
סיון דוד14/07/2014שלום
עלייה במשקל בסביבות גיל 20-30 אינה תופעה בעלת בסיס מדעי כלשהו. עם זאת ככל שמתבגרים, ישנה ירידה קלה בקצב חילוף החומרים הבסיסי. בנוסף ייתכן ששינוי לרעה בהרגלי אכילה או ברמת הפעילות הגופנית, אכן יכולים לגרום לעלייה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איש אחד15/07/2014חילוף חומרים... זה יכול להסביר את ההשמנה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על דיאטה - דחוף !!!קרן16/06/2014
שלום,
שמי קרן בת 36 עליתי מזה 20 קילו בשנים האחרונות עשיתי כל מיני דיאטות רעב למיניהן כרגע אני לא מקפידה על תזונה בריאה אוכלת: חטיפים ממתקים יש מלא סוגי דיאטות דש רז קל ים תיכוני ועוד אני מעוניינת בדיאטה לעורך זמן ולא דיאטת רעב וללא כדורים אשמח לקבל המלצה ממישהי שעשתה דיאטה והיא מרוצה והכי חשוב הצליחה לשמור על המשקל הרבה זמן.
רק חשוב לי לציין שאני מחוץ לבית מהבוקר עד הערב אז משהו שיהיה קל עבורי לקחת לא דיאטה של כל 3 שעות לאכול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על דיאטה - דחוף !!! - תגובה
עינת לב ארי17/06/2014הי קרן
על פי דברייך , למרות כל ניסיונות הדיאטה לאורך השנים , בכל זאת עלית 20 קג במשקלך. זה אומר שמדיאטה לדיאטה עלית במשקל. את ההוכחה לכך שדיאטות אינן עובדות. מה שעובד זה לבדוק מה גורם לך לאכול לא מאוזן ולא בריא בתקופות שאינך ב"דיאטה" ולמה את מתירה כל רסן. התבוננות פנימה והבנה של התהליכים הרגשיים שמביאים אותך לאכילה זו ולמידה הדרגתית של הקשבה לגוף ולצרכיו( תחושת רעב ושובע) הם כלים בסיסיים בתהליך הרזיה נכון וכאלו המאפשרים שמירה על המשקל לטווח ארוך. דבר נוסף הוא רכישת כלים להתארגנות ביום עובדה ארוך, ולא , אין צורך לאכול כל שלוש שעות או לקחת אוכל מוזר וקשה להכנה.
אני מציעה לך ליצור קשר עם דיאטנית המתמחה באכילה רגשית ומיומנת בהרכבת תפריט מותאם.
בהצלחה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטה מחיטת דורוםיייי08/06/2014
שלום רב!
יש לחברה גדולה מאוד בתחום הפסטה שני סוגי פסטה ששניהם מחיטת דורום : רגילה ופרפקטו מה ההבדל בינן מבחינה תזונתית האם הפרפקטו יותר בריא ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסטה מחיטת דורום - תגובה
עינת לב ארי08/06/2014פרפקטו , על פי עניות דעתי, הינו שם של מותג של אסם לסדרת פסטות. על כן , לא ניתן להשוות בין פסטה דורום לפרפקטו..
בעקרון השם "דורום" ניתן לסוג של חיטה שכמות החלבון בה גבוהה. החלבון שבחיטה( גלוטן) תורם ליצירת רשת פנימית מוצקה של "סיבים" התורמים לשמירה על מרקם האטריות ומרקמן.
מבחינה תזונתית בפסטה זו יש כ3 גר חלבון בחצי כוס פסטה מוכנה , השאר פחמימות ,שנמצאות בכל סוגי הפסטה שעשויות מחיטה. בפסטה מחיטה שאיננה דורום יש 2 גר חלבון בחצי כוס פסטה מוכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמרים יבשיםיייי17/05/2014
שלום רב!
2 תמרים לחים מהווים מנת פרי( 50 קלוריות) האם גם בתמרים יבשים זה אותו דבר ולאיזה גודל הכוונה ? 23 גדולים קטנים או בינוניים?
שאלה נוספת: אומרים שבתמרים יבשים יש יותר סוכר מאשר בתמר טרי (לח) אבל מצד שני אומרים שבתמר יבש לא השתנתה כמות הסוכר אז אם כך למה יש בו יותר סוכר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמרים יבשים - תגובה
עינת לב ארי17/05/2014שלום
אין הבדל בכמות האנרגיה ליחידת פרי ועל כן יחידת תמר לח שווה בכמות האנרגיה שבה ליחידת תמר יבש. ההבדל בין שתי היחידות הוא בכמות המים שנשארו בפרי. בתמר לח ריכוז המים יותר גבוה .
הבלבול לגבי הערך הקלורי נובע מכך שכאשר מסתכלים על הערך הקלורי ל100 גר, בתמר יבש נמצא ערך קלורי גבוה יותר משום שצפיפות הסוכר יותר גבוהה, זאת לעומת תמר לח. אך מה שקובע בסופו של דבר זה מספר יחידות התמרים שנאכל..
חשוב להתייחס לתמרים לא רק בהיבט הקלורי שלהם אלא גם בהיבט התזונתי ומעבר לאנרגיה תמרים תורמים גם מינרלים ( אשלגן) וויטמינים כגון ויטמינים מקבוצה Bהחשובים לתפקוד תקין של הגוף ועל כן מאוד מומלצים לשילוב בתפריט באופן קבוע.
עינת לב ארי
דיאטני קלינית מומחית לתזונה והתנהגות
דיאטנית ספורט, ילדים, מתבגרים והפרעות אכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה לעזור...אליאנור26/04/2014
שולחת תמונות לפני ואחרי
הורדתי 148 קילו לפני 6 שנים וכל יום הוא עבודה
כדי לשמור על אורך חיים בריא.
אשמח לשאלות ומקווה שאוכל לעזור
אליאנור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה
אליאנור26/04/2014ועוד אחת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה לעזור... - תגובה
עינת לב ארי26/04/2014!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עידודקרן11/04/2014
שלום לכולם,
עכשיו גילתי את הפורם הזה, שנראה מאוד נחמד. לאחרונה שוב השמנתי אחרי שכבר רזיתי. עכשיו אני צריכה להתחיל הכל מחדש זה 5 ק״ג שזה לא הרבה אבל מאוד מתסכל... צריכה פשוט מילת תמיכה. כל כך אין לי כוח לזה. כל פעם להתחיל מחדש, רק חודש אחת הפסקתי לשמור ושוב הכל חזר:(
חשבתי שאין כמו לקבל אמפתיה מאנשים שעוברים תהליך דומה.
בתודה מראש,
שלכם קרו השמנמונת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל -תוצאה של דיאטה
עינת לב ארי13/04/2014הי קרן, אכן זה מאוד מתסכל לעשות דיאטה , לרזות , לשחרר את הרסן ולעלות מהר במשקל. זה גורלן של דיאטות הרזיה ועל כן הן לא נמצאו יעילות. מה בכל זאת לעשות? לנסות לעשות שינוי חשיבתי תוך התבוננות פנימה אל תוך הגוף והנפש ולשאול מה גרם לך לעליה של 5 ק"ג בחודש? בדרך כלל מדובר באכילת מפצה על החסר שהיה בדיאטה ולעתים מדובר בדפוס אכילה לא סדיר שקשור למצבים רגשיים ואובדן שליטה על כמויות.
כדי לעודד אותך, יש שיטה שאולי תעבוד בשבילך: שיטת הדיאטה ללא דיאטה שבבסיסה האמונה שמותר לאכול הכל, במידה, על פי צרכי הגוף כאשר האוכל שאוכלים הוא אוכל מספק, טעים ולא!!!! דיאטתי!!!!
כדי ללמוד יותר כדאי להגיע לליווי וייעוץ של דיאטנית המתמחה בתחום.
שיהיה חג שמח.
עינת לב ארי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבדה המוטיבציה בגלל עליה במשקלנגה16/02/2014
הורדתי 13 קילו ויש לי עוד 4 שאני צריכה להוריד. בשקילה האחרונה עליתי חצי קילו וזה די שבר אותי. אין לי מוטיבציה להמשיך. את 4 הקילו האחרונים ממש קשה לי להוריד. איך מעלים שוב את המוטיבציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבדה המוטיבציה בגלל עליה במשקל - תגובה
עינת לב ארי16/02/2014שלום נגה.
ראשית אני רוצה להביע את הערכתי על כח הרצון שלך והדבקות במטרה. להוריד 13 ק"ג זה המון!! וגם אם לא הגעת למשקל היעד שלך, עדיין עברת כ75 אחוז מהדרך ואת בטוח מרגישה הרבה יותר טוב עם עצמך היום.
לשאלתך: התופעה של עצירת משקל היא תופעה ידועה ונגרמת מסיבות שונות:
אחת מהן היא הסתגלות הגוף לתפריט מוגבל ומצומצם, הוא מאט את חילוף החמרים והוצאת האנרגיה וזה גורם לכך שהחוסר האנרגטי ( שהוא מביא להרזיה בסופו של דבר) קטן והגוף צריך לגייס ולפרק פחות שומן כדי לאזן את הוצאות האנרגיה. סיבה נוספת היא התעייפות נפשית מהדיאטה והקפדה פחותה על התפריט. במיוחד אם מדובר בתפריט חד גוני החוזר על עצמו.
ייתכן גם שאולי את שואפת למשקל נמוך מייד לנתונייך( גיל, גובה, מבנה גוף, אחוזי שומן, מצב בריאותי והורמונלי) .
אני מציעה לך:
1. לנסות להגביר את נפח האימון הגופני שלך אך לא לצמצם את האוכל , זאת בהקשר להבט הראשון שציינתי.
2. לגוון ולשנות את התפריט כדי שהגוף לא יתרגל.
3. לקבוע פגישה עם דיאטנית בקופת החולים או פרטית שתתייחס להיבט האחרון.
בהצלחה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נגה17/02/2014תודה עינת. האמת היא שאני דואגת לגוון את התפריט שלי בעיקר בסוף שבוע. בסופ"ש אני מרשה לעצמי לאכול כל מה שאני רוצה. אולי בגלל סופי השבוע אני משמינה? אני ממש מתוסכלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
עינת לב ארי18/02/2014אכן זו יכולה להיות סיבה לעצירת הירידה במשקל.
תאכלי בשבת אוכל חגיגי ואחר אך השתדלי לא להגזים במתוקים . התמקדי באוכל המבושל.
בהצלחה
Einat Lev Ari
Clinical Dietition. RD. MAN & author
Crop Top
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשקל הרצוייפית10/02/2014
היי, אני בת 38 הגובה שלי הוא 1.61 ומישקלי הוא 73 ק"ג . רציתי לשאול מה המשקל הרצוי בשבילי? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשקל הרצוי - תגובה
עינת לב ארי12/02/2014שלום יפית
אין ערך אחד שמתאים למשקל עבור גובה מסוים. מדובר בטווח משקלים שנגזר מחישוב הBMI, שהוא ערך שמחושב ע"י חילוק המשקל ( בק"ג) בריבוע הגובה ( במטרים). ערכי המשקל הרצוי אמורים לנוע בין 20-25.
ה-BMI שלך הינו: 28.1 . המשקל הרצוי , המכניס אותך לטווח המשקל התקין, רפואית, של משקלך על פי ערכי ה-BMI הוא 65 ק"ג.
הערה : אם את פעילה גופנית ומאסת השריר שלך גבוהה , זה יכול להשפיע על המשקל הרצוי ( BMI יכול להיות יותר גבוה) ולשם כך יש לבצע בדיקה של אחוזי שומן( עם מכשיר מיוחד). כמו כן, כדאי לבדוק היסטוריית משקל ומצב בריאותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטה דורום??קרן18/01/2014
שלום ,
רציתי לעשות נודלס מוקפץ
אז קניתי משהו שמתברר שעשוי מחיטה דורום ו25 אחוז ביצים , מה בדכ נודלס זה רק ביצים לא?<
בקיצור מאז שאכלתי את זה ( עם חלב קוקוס) ..איך אומר אית זה יש לי גזים כבר כמה ימים
האם זה זיהום ? האם ידוע שהחיטה הזאת גורמת לגזים מרובים, האם יכול להיות שאני רגישה לגלוטן שכזה?
כי כשאני אוכלת לחם אין לי את זה
האם זה צפוי ? 0 כמו שאוכלים חומוס או שעושעית?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטה דורום?? - תגובה
עינת לב ארי18/01/2014שלום לך
יש בלבול רב לגבי מונחים הקשורים בחיטה, זאת בעקר בשל אופנת הדיאטות ללא גלוטן שהוא חלבון החיטה, שעל פי מצדדי הדיאטה גורם להשפעה שלילית על הגוף.
בהקשר הזה, אם אין לך צליאק, שהיא מחלה בה לא ניתן לאכול את חלבון החיטה משום שהוא גורם לאלרגיה קשה , אז אין סיבה שלא לאכול מוצרים מקמח רגיל והגזים שנגרמו לך מקורם לא דווקא בחלבון גלוטן.
ועכשיו לעניין הדורום: דורום הוא זן של חיטה ( כמו שיש זני תפוחים או מלונים) . דורום בלטינית זה "קשה". כלומר "חיטה קשה". הסיבה שהיא נקראת כך זה משום שתכולת החלבון בה גבוהה יחסית , ומכיון שהחלבון תורם למוצקות וקשיות הלחם שאופים מחיטה זו, קראו לה חיטה קשה.
לגבי מקור הגאזים: אם שילבת בנודלס כרוב או ברוקולי הרי יש להניח שהם הסיבה להווצרות הגזים.
שבת שלום
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?