פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוב אני . . .
    מיכל
    28/05/2008

שלום
    אני מיכל (מלמטה)עם הבן דוד שלי
    שאני רוצה ללכת אליו ולפגוש את החברים שלו
    דיברתי איתו על זה
    תיראו מה הוא רשם:
    " תבואי לפה סוף שבוע בחופש אם תרצי אבל אני לא חושב שתהני אבל מה שבא לך "
    זה רמז ל: אל תבואי ?
    מה אני צריכה לעשות ? אז לא לבוא אליו בחופש ?
    אבל אני חייבת!!!!!אני צריכה לשכוח אותו בעזרת חברים שלו. . . . . . .
    להגיד לו משהו.לשאול אותו.מה מה לעשות עכשיו ?
    תודה על התשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני . . .

הוספת תגובה

• החברים של הבן דוד

אני
    28/05/2008

שלום לך מיכל,
    החברים של הבן דוד שלך רק יזכירו לך אותו שוב ושוב, כי הם חברים שלו והכרת אותם בזכותו.
    זאת רק אשליה לחשוב שהם יעזרו לך לשכוח את הבן דוד.
    תנסי לחפש לך חברה במקום אחר ,זה יותר בריא בשבילך.
    גם הבן דוד לא נשמע מתלהב שתבואי.
    בהצלחה,
    אני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה ו..רגע שכחתי ,

מיכל
    30/05/2008

אני מכירה אותו..והוא ילד שלא דופק חשבון לאף אחד....אז לא שלא יהיה לו נעים להגיד לי אל תבואי..
    היתקשרתי לאחותו(בת דודה שלי)ודיברננו..היא אמרה לי תשמעיי הוא לא מתלהב מהאיזור פה וזה כי הוא גר פה..את מתלהבת ומלאת ציפיות וסבבה..
    אבל הוא לא כיאלו זה האיזור שלו אין לו מה להיתרגש..
    אבל אם הוא היה לא רוצה שתבואי הוא היה ממציא לך תירוץ או לא רוצה,נו את מכירה את חן . . .
    מה אתם חושבים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תסעי

חלי ברק שטיין
    01/06/2008

מיכל, אני חושבת שהוא אומר לך די ישיר שלא תבואי. את צריכה להקשיב ולהבין את הרמז.
    את כותבת שאת חייבת לשכוח אותו דרך החברים שלו, אני חייבת לומר לך, שיש עוד דרכים לשכוח אותו ולא דרך החברים שלו. אם תיצמדי לחברים שלו תישארי צמודה אליו, ואולי את זה את רוצה. אם את באמת רוצה לשכוח אותו, חפשי לך חברים מתאימים בסביבה שלך, ובאמת תתרחקי ממנו.
    אני יודעת שהדברים שלי, הגיוניים ונכונים ככל שיהיו, אולי לא יתאימו לך. אבל זו ההמלצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך
    בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גאיה
    26/05/2008

אני בת 12 ואני שוקלת 56 קילו (נולדתי גדולה ויש לי עצמות כבדות) הגובה שלי הוא 1.54 ואני נורא רוצה לרדת במשקל. אמא שלי אומרת שאם אני ירד במשקל ינשרו לי השיערות ושאני יקבל מחזור הוא יפסק לי.
    היא תמיד מזכירה לי את דודה שלי שאישפזו אותה כי היא היתה אנורקסית היא אומרת שבגלל זה בנות הדודות שלי לא רזות( כי דודה שלי לא נותנת להם לעשות דיאטה).
    בשבועים האחרונים ירדתי חצי קילו אבל התחלתי להרגיש מאוד לא טוב.
    אני רוצה לרדת עוד יותר במשקל כדי להיות יותר מקובלת בחברה של ילדי הכיתה וילדי הקיבוץ.
    מה עלי לעשות?
    תודה,
    גאיה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גאיה החמודה

ענת זפרני
    26/05/2008

הכי חשוב - להיות מודעת.
    את מרגישה שיש לך צורך לרדת במשקל
    את אמא שלך זה נורא מפחיד כי היא ישר חושבת על אחותה
    מה שהכי נכון לעשות
    הוא לפנות לרופאת ילדים ולבקש ממנה הפנייה לדיאטנית (שיש בכל קופת חולים) הדיאטנית תתאים לך דיאטה לגיל ולדרך החיים, כך גם אמא שלך תהיה רגועה שאת תחת פיקוח ולא "עושה צומות" או דיאטות קיצוניות.
    בהצלחה ענ ק י ת
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    דנה
    26/05/2008

בני (בן 8) סיפר לי שהיום בהפסקה ילדים מאחת הכיתות הגבוהות יותר הלכו מכות ואחד הצליח להפיל את השני וישב עליו במשך כל ההפסקה!
    לא יודעת אם זה משהו יוצא דופן שאני צריכה לעשות משהו עם המידע הזה או לא. ואולי זה בכלל היה משחק?

מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• חשוב ביותר

ענת זפרני
    26/05/2008

מאחר ומדובר בבית הספר חשוב מאוד לעדכן את האחראים
    דברי עם מחנכת הכיתה ובקשי ממנה ליידע את היועצות הן כבר תדענה מה לעשות
    דברים כאלו בזמן = יכולים להציל חיים
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך לחסכנות
    אופיר
    25/05/2008

ביתי בת 10, מקבלת מידי שבוע דמי כיס מהסבתא, ופשוט מבזבזת אותם באותו היום שהיא מקבלת . מאוד חשוב לי מצד אחד לא להתערב בכסף שלה אבל מצד שני חשוב לי גם לחנך אותה לחסוך. כמה שאני מסבירה לה שכדאי לה לאסוף על מנת לקנות משהוא בעל ערך ולא "לזרוק" את הכסף על שטויות. כמו כן זאת ילדה שחייבת בסיפוקים חומריים שזה אומר כל פעם שאנחנו יוצאים לקניון או אפילו בבית תמיד דורשת שנקנה לה וברגע שאני מסבירה שאין לי אפשרות היא מתעצבת, כועסת, וטוענת שאף פעם אנחנו לא קונים לה!!! מה ניתן לעשות? ואיך ניתן לחנך לחסכנות?

לקביעת תור
    סגירה
    חינוך לחסכנות

הוספת תגובה

• חינוך בכלל

ענת זפרני
    25/05/2008

זה לא 10 שקלים שיקלקלו לה את החינוך
    זו צורת החיים אצלכם בבית.
    בדקי עם עצמך כמה את בעצמך מבזבזת 0 מה הילדה רואה מבחינת ערך לכסף ועד כמה היא מודעת לעבודה הקשה שדרכה מרוויחים כסף.
    מאוד מומלץ לשתף אותם בתקציב המשפחתי - וגם להגביל
    בכל יציאה להודיע מראש שהכסף הוא כך וכך ולא יותר ולא פחות
    כמו גם להנות מלהיות ביחד בלי לקנות
    ושוב=
    מאוד חשוב מה אתם משדרים כמודל לחיקוי
    בנוגע לסבתא
    נסי להציע לבתך לחסוך 2 שקלים מתוך ה10 למשך חודשיים ואחר כך לבחור ביחד מתנה
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלגן בחדרים
    אמא למתבגרות
    24/05/2008

אנו הורים לבנות מתבגרות. הבנות מבלגנות את הבית ובעיקר את החדרים שלהן.
    בעלי דורש שהחדרים שלהן יהיו מסודרים.
    מה דעתכן? האם כדאי לדרוש מהן שהחדרים שלהן יהיו מסודרים? (כלומר, צריך לדרוש שלא יבלגנו את השטחים האחרים בבית, ויש כל כך הרבה דברים אחרים חשובים בגידול הבנות, האם כדאי להתעקש,להתעמת ולדרוש שיסדרו את החדרים שלהן?)

לקביעת תור
    סגירה
    בלגן בחדרים

הוספת תגובה

• בלגן בחדר בלגאן בנפש

ענת זפרני
    25/05/2008

הבנות שלכם לא מרגישות שהן חיות בבלגאן
    זה החדר שלהן והן מוצאות ה כ ל
    אתם רק מסתכלים מבחוץ ובאים בטענות....
    מנסיוני - כדאי לבנות איתן הסכם
    כל השבוע אתם לא נכנסים ולא מעירים
    אבל
    פעם בשבוע מסדרים ומנקים
    בדרך כלל כשההיגיון עובד אין התנגדות
    בנוגע ליתר החדרים בבית
    בהחלט הייתי מותחת גבול ומציבה עובדה - בלגאן רק בחדרים שלכן כל הבית - להקפיד להחזיר למקום.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא למתבגרות
    26/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלישה אסורה במחשב
    אמא
    24/05/2008

גיליתי שבני בן ה- 8 וחצי גלש בפורום שבו הופיעו מילים ומשפטיים ארוטיים.
    התגובה שלו היתה " אני לא נהנתי מהדברים האלו" והתחמק מהבית.
    אני לא יודעת איך להגיב. להעניש לצעוק? איך להסביר?

לקביעת תור
    סגירה
    גלישה אסורה במחשב

הוספת תגובה

• שלום רב

ענת זפרני
    25/05/2008

שכיח נפוץ וידוע.
    חשוב לדבר איתו ולהסביר לו שבגיל שלו נורא מעניין אותם כל מה שקשור למין.
    זה טבעי וזה בסדר
    חשוב לדעת שיחסי מין זה לא כמו מה שמוצג בסרטים או אינטרנט או כל מיני מגזינים, שם לוקחים את הדברים הכי קיצוניים, משתמשים בטכניקות של הגדלת איברים וכל מיני טריקים - זה שעשוע ותו לא.
    יחסי מין זה לא רק מין
    זה יחסים
    וכשעושים את זה, בעיקר בפעם הראשונה - חשוב שזה יהיה עם מי שאוהבים ומרגישים בטוח.
    וזהו
    תרפי
    את יכולה לקנות לו את המדריך להתבגרות מינית של טלי רוזן ודר' עמוס בר - מומלץ ביותר על מנת שיקבל "השכלה" גם ממקורות מהיימנים.
    מנסיון - אי אפשר למנוע מהם להסתכל
    הם בגיל שהדבר ממגנט אותם
    צריך רק לסנן אינפורמציה שנקלטת
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    יוסי
    23/05/2008

אני קרוב לגיל 20. אבל אני מרגיש שהקול שלי הוא עדיין בשלב המעבר לקול מבוגר. יוצא לי הרבה "קול צפרדע". הקול שלי לא נקי ולפעמים הדיבור אינו ברור. מה אני אמור לעשות? פתאום קלטתי למה מנהלים עימי פחות שיחות - אני שמעתי את עצמי ולא אהבתי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• פנה לקלינאית תקשורת

ענת זפרני
    25/05/2008

יוסי - אתה צריך לבדוק אצל קלינאית תקשורת וגם רופא אף אוזן גרון - יתכן שיש לך יבלות על מיתרי הקול או - לחילופין שאתה צריך ללמוד לדבר נכון - תרפיה בדיבור
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רותי
    22/05/2008

שלום רב,
    אני בת 15 ואני ילדה מאוד רגישה, חרדתית ופגיעה. לכן אין לי הרבה חברות. אפשר לקבל המלצה מה עלי לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• היי רותי

ענת זפרני
    25/05/2008

הרבה זה לא מה שאת צריכה לחפש
    אחת.
    אחת טובה שיהיה לך איתה קשר כייפי ותוכלי לדבר על ה כ ל!!!
    חפשי לך מישהי בכיתה שלך שגם היא נראית לך זקוקה לחברה ותזמי: סרט או סתם לדבר על איזו סידרה כמו הישרדות או משהו כזה ודרך השיחות האלו תנסי להזמין אותה
    תכתבי לי איך הלך
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורחים מהקן...
    אמא'לה
    20/05/2008

אני אמא לארבעה גברברים נפלאים, בגילאים 11 - 18.
    היחסים בינינו מצוינים, תקשורת טובה. אנו משפחה חד הורית (שכול..) ואני מגדלת אותם מזה עשור לבדי.
    לאחרונה, גם עקב גיוסו הממשמש ובא של הבן הבכור וגם עקב דיבורים על עזיבת הבית לצורך טיול לחו"ל, אני מוצאת את עצמי מפורקת רגשית, עצובה ובוכיה, חשה ננטשת ולא מצליחה להתמודד היטב עם הרעיון שמי מהם עומד להתרחק ממני.
    אני רואה שככל שאני מביעה את חחשותי וצערי בפניו, וא מתרחק ממני בהדרגה וזה הדבר הכואב מכל!

איני יודעת כיצד ומהיכן לשאוב כוחות וכלים על מנת להצליח לעבור את המשבר הזה מבלי להמשיך ולהתפרק...
    קשה לי להשלים עם העובדה שבני או כל אחד אחר מהם יתרחק ויעזוב אותנו ולו לתקופה...

אשמח לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    פורחים מהקן...

הוספת תגובה

• משבר עזיבת הקן המתרוקן

ענת זפרני
    25/05/2008

היי לך
    אז ככה
    המשבר שאת מתארת תוקף נשים רבות, בעיקר נשים, וגם נשואות... מתברר שהתפקיד ההורי כשהוא "מסתיים"(כי הוא לא באמת מסתיים א ף פ עם!!) מרוקן חלק מהזהות הנשית...
    הכי חשוב לא להעמיס רגשותייך על ילדייך - הם עושים את מה שהטבע ייעד להם= פורחים מהקן ובונים לעצמם את חייהם.
    אסור לך להפעיל סחיטה רגשית - הם יגיבו בבריחה או בלהיות איתך מתוך רגשות אשמה- לא מומלץ!!
    לכי חפשי לעצמך קבוצות נשים - יש כאלו בכל הארץ למדי, טיילי, ציירי, פסלי, רכשי עוד ועוד ועוד חברים חברות ידידים מלאי את חייך - עכשיו תורך!!
    האמיני לי
    בקרוב הם יחזרו עם ריבית (נכדים) זו תקופה קצרה שאת רק לעצמך
    תהני ממנה
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה ללכת לבית ספר
    נויה
    18/05/2008

שלום, אני לא קמה בבוקר בזמן ללימודים, לאמא שלי לא ממש איכפת אבל אבא שלי שלא גר בבית מתערב ועכשיו הוא רוצה שאעבור לגור אצלו. עכשיו יש מלא בלגן בין ההורים ואבא בטוח שאצלו אני אלמד ואני בכלל לא רוצה

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה ללכת לבית ספר

הוספת תגובה

• ריב בין אבא ואמא

חלי ברק שטיין
    19/05/2008

נויה, נראה לי שהריב הוא בין אבא ואמא שלך, ולא קשור אליך
    אני חושבת שאת צריכה להגיד להם שאת לא רוצה לעבור לבית של אבא. שטוב לך בבית.
    בת כמה את? בכל גיל אני לא חושבת שצריך להעביר ילד בין בתים כשההורים גרושים. מספיק בלגן בטח כבר היה לך בנושא
    אם לאבא יש בעיות עם אבא, שילכו להתיעץ, אם יש בעיה איתך שבגללה את לא קמה בבקר כדאי לבדוק אותה. האם קשה לך לקום, האם את עושה דווקא להרגיז את אמא, האם משהו קשה לך בבית ספר. את זה כדאי לברר, כדי לעזור לך שיהיה לך יותר טוב.
    תנסי לדבר על זה עם אמא ואבא, או עם היועצת בבית ספר. בואי נראה אם זה יעזור
    חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תקשורת עם אימא
    אלמונית
    13/05/2008

שלום שמי מיכל ואני כמעט בת 19
    יש לי בעיה שאינני יודעת איך להתמודד איתה ואני מקווה שתוכלו לעזור לי
    אני בת לאם חד הורית, אימא שלי התגרשה כשהייתי בת שנתיים ומאז לא התחתנה שוב מאז אני והיא חיות לבד
    לאימא שלי תמיד היה נורא חשוב שתהיה בנינו תקשורת טובה מה שבדרך כלל היה
    הבעיה שאני לא מסוגלת לדבר איתה חופשי בנושאי מיניות ובנים
    לדעתה אני קטנה עדיין שלא צריכה לחשוב על בנים ובטח שלא על מין חשוב לי לציין שבאנו מבית קווקזי לכן כל נושא המיניות הוא יותר מידי בעייתי
    כרגע אני יוצאת עם בחור לא מהעדה שלי וזה כמובן יוצר חיכוכים ביני לבינה וכמו כן לריבים
    כל פעם שאני יוצאת איתו היא מתקשרת אליי ואומרת לי שאני תמיד עוזבת אותה וכשיש לה זמן להיות בבית אני לא יושבת איתה ולא מדברת כמו פעם, למרות זה ממש לא ככה אני לא אכחיש שבזמן האחרון אני באמת לא מקדישה לה את אותה כמות הזמן אך אני עדיין מנסה לשבת איתה ולדבר איתה. בגלל זה יש לנו כמעט כל יום ריב שבסופו היא מאשימה את החבר שלי שבגללו אני רבה איתה ולא אוהבת אותה, וזה ממש לא נכון כי הוא בחור ממש טוב.
    בעדה שלנו כל בחורה בגילי כבר נשואה אצלי שזו משפחה מודרנית פחות או יותר לא רוצים שאני אתחתן מהר כדי שאני אלמד והבעיה היא שאימא שלי בטוחה שאם אני לא מתחתנת אסור שיהיה לי חבר ובעיקר מישהו שהוא לא קווקזי כמוני, היא כל הזמן מטיפה לי שאסור לי לשכב איתו בגלל שאני לא נשואה לו כלומר היא מאמינה בסקס רק אחרי החתונה, כמו כן היא מציקה לי שאם אני רוצה להיות איתו אז אני חייבת לשים טבעת כלומר להיות מאורסת לו, משהו שאף אחד משנינו לא בטוח בו אנחנו יוצאים רק חודשיים דיברתי איתה על כך והיא נותנת לי עוד חודשיים שלוש להחליט אם אני רוצה להיות איתו ולשים טבעת אבל במקרה שאני לא ארצה טבעת אלא סתם לצאת איתו היא תגיד לי להיפרד ממנו, היא בטוחה שהיא מרשה לי יותר מידי קשה לה להבין שלמרות שלא התחתנתי יש לי חיים אישיים שאני ילדה גדולה שיודעת מה היא עושה, היא בטוחה שחוץ מהלימודים שום דבר אסור שיהיה לי בראש היא נטפלת לכל דבר שאני אומרת אם זה שאני מדברת על חבר שלי כל פעם היא חוזרת על זה שהוא לא מתאים לי בגלל שהוא מיפו ובגלל שהוא לא מלומד והיא הרי כבר בטוחה שאני אהיה מלומדת, הבאתי אותו פעם לבית והיא התחילה לקטר לי שהוא נראה כמו ערס וכמו עבריין למרות שהוא בכלל לא כזה, בקיצור אני מרגישה חנוקה ושאין לי חיים הרבה דברים שאני עושה אני חייבת לעשות מאחורי הגב שלה כי לא מבינה למשל לפעמים כשאני נוסעת אליו אני מספרת לה שאני עם חברות וכולמיני כאלה
    אני כבר לא יודעת איך לפעול ומה לעשות ומתחננת שתעזרו לי כי אני אובדת עצות
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תקשורת עם אימא

הוספת תגובה

• תענו לי זה מאוד חשוב.. בבקשהה

אלמונית
    15/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מיכל

ענת זפרני
    15/05/2008

ראשית התנצלות על העיכוב בתגובה -תקלה במחשב
    שנית - אני חושבת שאין ברירה אלא לקחת את אמא שלך לשיחה אצל יועץ חיצוני שיעזור לשתיכן להתגבר על הפערים.
    את בת 19 אפילו מבחינת החוק אינך קטינה.
    אמא שלך חייבת ללמוד לסמוך עלייך
    ואת חייבת ללמוד לבטוח בה
    כלומר - אתן צריכות להבין שתקשורת טובה מתבססת על אמון- בלעדיו אין טעם לקשר.
    את גדלת
    אמא שלך צריכה "לגדול" איתך
    מצד אחד חשוב שהיא תבין שזה שאת יוצאת עם בחור/ים זה לא אומר שאת שוכבת איתם!!
    מותר לך לבדוק לפני שאת מתחתנת
    את צעירה ומחפשת את הקשר המתאים = ודווקא ההתנהגות שלה יכולה לגרום לך להתחתן רק כדי לברוח מהבית - ההיפך ממה שהיא רוצה בשבילך= אני בטוחה.
    פני לייעוץ ונסי להגיע איתה להסכם בנוגע לדרך שבה אתן מקיימות בינכם קשר בוגר
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מיכל

ענת זפרני
    15/05/2008

ראשית התנצלות על העיכוב בתגובה -תקלה במחשב
    שנית - אני חושבת שאין ברירה אלא לקחת את אמא שלך לשיחה אצל יועץ חיצוני שיעזור לשתיכן להתגבר על הפערים.
    את בת 19 אפילו מבחינת החוק אינך קטינה.
    אמא שלך חייבת ללמוד לסמוך עלייך
    ואת חייבת ללמוד לבטוח בה
    כלומר - אתן צריכות להבין שתקשורת טובה מתבססת על אמון- בלעדיו אין טעם לקשר.
    את גדלת
    אמא שלך צריכה "לגדול" איתך
    מצד אחד חשוב שהיא תבין שזה שאת יוצאת עם בחור/ים זה לא אומר שאת שוכבת איתם!!
    מותר לך לבדוק לפני שאת מתחתנת
    את צעירה ומחפשת את הקשר המתאים = ודווקא ההתנהגות שלה יכולה לגרום לך להתחתן רק כדי לברוח מהבית - ההיפך ממה שהיא רוצה בשבילך= אני בטוחה.
    פני לייעוץ ונסי להגיע איתה להסכם בנוגע לדרך שבה אתן מקיימות בינכם קשר בוגר
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר לעזור למי שלא מבקש עזרה
    אפרת
    12/05/2008

הבן שלי בן 15 מגמגם כבר שנים לסירוגין,יש ימים שהגמגום סביר ולפעמים ממש בלתי נסבל,אני חוששת שבגלל המצב שלו אין לו חברים,איך אני יכולה לעזור לו אם הוא לא מבקש עזרה או טיפול לגמגום שלו?אני פוחדת לדבר איתו על הנושא כדי שחס וחלילה המצב יחמיר...מה עושים?

הוספת תגובה

• פנייה לנוירולוג

ענת זפרני
    15/05/2008

גמגום צריך לבדוק .הייתי ממליצה לך בחום רב לבקש הפנייה לנוירולוג ולקבל את חוות דעתו בנוגע לגמגום יש שיטות טיפול חדשות ולא לכל דבר צריך הסכמה לעיתים מספיק לבוא לשמוע ולהבין מה האופציוות הקיימות
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראו כולם..אני חייבת עזרה !!!
    מיכל
    11/05/2008

אני שלומית ,בת 14 מהצפון
    אנחנו במשפחה הרבה דודים ובני דודים מכל גיל שאפשר,משפחה מרוקאית גדולה.
    יש לי בן דוד שהוא כבן 16,שנתיים גדול ממני.
    נקרא לו חן( שם בדוי),וחן הבן דוד שלי,הוא יפה ביופיו,חתיך ממש.
    תמיד אני והוא היינו ביחד(הפרש הגילים הוא כעיקרון לא כזה משנה).
    כשהוא היה בא עם משפחתו (הם גרים בתל אביב)תמיד הייתי מוצאת את הקשר עימו.
    אך,הכל התחיל בחופש הגדול שנה שעברה,כאשר עליתי מכיתה ז' לכיתה ח'.
    חן,הוא ילד "מופרע"בלשון המעטה.הוא שותה,מעשן,הולך למועדונים,וכל דבר שבני נוער מופרעים עושים כיום.
    ת'אמת,היתנהגות זו די מדליקה אותי.אני לא יודעת להסביר למה ואיך,אבל כל הצורה שהוא מתלבש,(סטייליסט)וכל ההיתנהגות הערס שלו,זה מדליק אותי ספציפי.
    בקיצור לעיניינינו,בחופש הגדול,אמו רצתה שהוא יבוא לפה לצפון(הם גרים במרכז)מפני שאמו פחדה שהוא יעשה יותר מדי שטויות ושלא היסתבך,וכך הוא היה פה חודשים שלמים של החופש הגדול,ועבר עם דוד שלי בבסיס צבאי,(מכר אוכל,ארטיקים וכו'...)
    כך יצא,שבשעה 4,איך שהוא היה חוזר מן עבודתו,אני והוא היינו נפגשים כ=ל יום.
    היינו מדברים מ=ל=א!!! על כל מיני נושאים מעניינים.הוא סיפר לי על חברים שלו,על השטויות שלו,בעיקר על הא ודא.התאהבתי בו.! ילד כזה יפה , חתיך, ערס, סטייליסט(שיודע איך להיתלבש ולסדר את עצמו) אלה דברים שממש ממש מושכים אותי.)בקיצור התאהבתי בו,!אני,מאז החופש הגדול לא מצליחה לשכוח אותו.!,אז מצאתי פתרון,חברים שלו,ממש שהוא מספר לי,הם דיי כמוהו,ערסים,חתיכים,עושים שטויות,שאלה דברים שממש מדליקים אותי(אני לא יודעת להסביר למה ואיך...)ואז אמרתי ,"אוקיי,אם חברים של חן בדיוק כמוהו,אולי אני ילך אליו וכך יוכל להכיר את חברים שלו ולהיתאהב בהם ובכך אני ישכח מחן".כי כמו שציננתי הוא בן דוד שליי,ואסור אהבה שכזאת!
    ובשל כך רשמתי לך את הודעתי למטה,האם משפט זה נכון.
    כי אני רוצה להכיר בנים כשאני הולכת לשם למרכז,להכיר את החברים שלו.אני רוהצ שהם יתאהבו בי לא יודעת איך,
    ולכן שאלתי אותך למטה,האם מישפט זה נכון?זאת אומרת איך אני צריכה להיתנהג,האם באדישות?כי קראתי שאם אתה מתנהג למישהו באדישות,כך הוא מתנהג אלייך הפוך(לא אדיש),או נגיד אני ינסה להכיר אותם לשאול איך קוראים לך ואיך לך וכו',או שהם צריכים לעשות את זה??
    אם את יודעת טיפים,ותוכלי לעזור לי אני מאוד מאוד ישמח.!כי כמו שציינתי,הרגש אליו לא עבר,ואני ח-=י=ב=ת לנסות להעביר אותו!.
    איך להיתנהג כשאני איתם?בטיבעיות,כן,ברור,אבל לדבר איתם מאוד,או להיות כקשת השגה(ואם כן מה זה אומר)?
    ורציתי בחופש הגדול,כשהוא היה חוזר בימי שישי בכדי להיות עם ה'חברה,ללכת אליו לישון..הם גרים
    בתל אביב,ואמי לא מרשה לי.היא פוחדת מאביו מאבא שלו,אני לא יכולה לספר לה את הסיפור שסיפרתי לך כאן,אך מה אפשר גם לעשות לשכנע אותה לסוע?

תודה לכל מי שיעזור לי,זה באמת באמת חשוב ודחוף לי לדעת תשובות,ובבקשה לנסות לפרט כל דבר כי אני לא בדיוק יודעת איך

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי:|?!

מיכל
    13/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי..

אלמונית
    13/05/2008

תראי הבנתי את הבעיה שלך ואני רק יכולה להגיד לך שאם את כל כך רוצה לשכוח את חן אז את לא חייבת לסוע עד תל אביב אני מאמינה שגם בצפון יש ערסים ואותו סוג הבנים שאת אוהבת חוץ מזה אם את באמת אוהבת אותו אז נראה לך שזה יהיה טוב אם תסעי אליו כלןומר אם תהיי קרובה אליו אני לא בטוחה לדעתי אם תסעי אליו את תאהבי אותו עוד יותר כי תהיי לידו וככה הוא רחוק ממך ויש לך יותר אפשרויות לשכוח ממנו גם העובדה שאת רוצה להכיר חברים שלו זה לא נכון כי זה שוב מקרב אותך אליו וככה באמת לא תשכחי ממנו
    ואת באמת בטוחה זאת אהבה? ממה שאת מספרת אני לא ממש בטוחה שזאת אהבה בין נער לנערה אלא אולי יותר קרבה של קרובי משפחה שהם גם ידידים כי טובים אני לא בטוחה שזאת אהבה.. אולי הקרבה ביניכם והעובדה שאתם מדברים על הכל כמו הידידים הכי טובים גורמת לך לחשוב שזאת אהבה תחשבי על זה את בסופו של דבר עוד ילדה קטנה(בלי להעליב) שלא בטוח מבינה את משמעות המילה אהבה... תחשבי על זהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לך..

מיכל
    14/05/2008

חח ילדה קטנה ילדה קטנה..אבל תאמין לי שאני יודעת מזה אהבה . . .
    ואהבה לא קשורה לגיל.
    וזה כבר לא הידלקות,כמו שרשמתי..זה כבר מתחילת החופש הגדול ולא ראיתי אותו 8 חודשים.זה עוזר?!לא.כי אני עדין חושבת עליו ואוהבת אותו.....
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה בכלל ערסים?!

ענת זפרני
    15/05/2008

היי שלומית
    אני ממש מבינה את המצב שלך - אבל אני רוצה להציע לך דרך נוספת להתבונן עלמה שקורה לך בחברת בן דודך.
    את מסתכלת עליו בהערצה, נדמה לך שמה שהוא מספר לך "מדליק", מסוכן ונועז.
    ביננו - מדובר על ילד שמסובך עם המון צרות ועובדה שאפילו אמא שלו שלחה אותו לצפון כדי להרחיק אותו מהבעיות.
    כנראה שהוא לא כזה נועז.....
    אני חושבת שאת מאוהבת בכוח שהוא משדר
    וכל החיבה לערסים זה ממש ממש מאכזב
    אסביר:
    אם הייתי לוקחת אותך לגן ילדים והיינו רואות קבוצת ילדים עומדים וצועקים - זה היה מרשים אותך??
    ערסים עסוקים בפוזה - להוכיח לכוווולם שהם גבר גבר ולא ילדים קטנים , כשבעצם - מי שבטוח שהוא כזה לא צריך לעשות כל כך הרבה רעש....נכון?.....
    לכן
    אני ממליצה בחום רב להפרד מהפנטזיה על בן הדוד
    לא להעיז ללכת לישון אצלו
    ובטח לא לנסות להתחיל עם החברים שלו
    מגיע לך משהו טוב
    תמשיכי לחפש
    בהצלחה ענקית
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת צודקת

עדנה מימון
    18/05/2008

שלום מיכל,
    את ציינת שאת מאוהבת בו בגלל הערסיות וכל הדברים הנלווים לכך.
    את אכן מאוהבת במה שהוא משדר. אילו ידעת שבתוך תוכו הוא אינו כזה כלל, האם עדיין היית מתאהבת בו? תשאלי את עצמך, האם את מאוהבת בו או בפוזה?
    האם את חושבת שאת תקבלי ממנו יחס שונה מהיחס שלו לאחרים (אותו יחס שאמא שלו חוששת ממנו מאוד)?
    את צריכה להחליט אם את מוכנה לקבל גם את הצד הלא נעים שלו - צד שיגרום לך לסבל רב.
    פוזה היא מה מה שהיא - רק פוזה. השאלה היא מה נשאר ברגע שמקלפים את הפוזה.
    עדנה מימון
    מאמנת אישית וקבוצתית להצלחה
    www.my-ambitions.com
    050-7378535

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי..->

מיכל
    19/05/2008

תודה רבה על התשובות .....
    אני לא יודעת למה,אבל כשרשמתן לי לא ללכת לישון אצלו,
    אני פשוט רוצה ללכת להכיר את החברים שלו ( יש כאלה בלי פוזה ולא מעשנים ולא כלום..)והם נחמדים אני מכירה אותם כזה ממנו . הוא סיפר לי עלייהם.
    כך חשבתי,שאם אני יתאהב באחד הילדים הללו,אני יצליח לשכוח אותו..
    זה אפשרי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשכוח אותו ואת החברים שלו

עדנה מימון
    19/05/2008

היי מיכל,
    מתשובתך אני מבינה שעוד לא החלטת לשכוח ממנו. לכן, שלב ראשון: החליטי.
    החלטה כזאת פירושה: או להבין שתצטרכי להתרחק מכל מה שקשור אליו, כולל חברים "טובים", או לא לעשות זאת, ואז את לוקחת אחריות על התוצאות.
    שלב שני (במקרה שהחלטת את ההחלטה הראשונה), למצוא ידידים וחברים בסביבה שלך.
    תאהבי את עצמך (עצם העובדה שפנית לעזרה מראה על בגרות נפשית ועל אומץ לב). מגיע לך יותר.
    אם תכווני את עצמך לדרך החדשה, את תמצאי את מה שאת מחפשת.
    מאחלת לך הצלחה!
    עדנה מימון
    אימון אישי וקבוצתי להצלחה
    www.my-ambitions.com
    050-7378535

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כן ומה לא עם בנים

חלי ברק שטיין
    19/05/2008

מיכל, אני חושבת שקשר עם הבן דוד הוא פשוט אסור. אמרי את זה לעצמך חד משמעית, ואז לא יהיו לך התלבטויות יותר. חבל- זה לוקח הרבה אנרגיה מיותרת
    לגבי החברים שלו- בכיף. אני מייעצת לך להיות נחמדה, לפטפט, להיות בחורה שנעים ורוצים להיות איתה. לא אנשים לא אוהבים מישהו סגור ולא נחמד- הרוב לפחות לא.
    מה שכן, להיות נחמדה זה לא אומר להיות 'קלה להשגה'. לדעתי אל תתני לגעת בך בקלות, כי אז יזלזלו בך. את יכולה לפלרטט ( להתלבש יפה, לחייך, להרגיש אישה) אבל אל תתני להשיג אותך בקלות. זה כן חשוב

לגבי ההורים, אם תבטיחי להם, וגם תקיימי שלא תעשי שטויות בתל אביב, אולי הם יוכלו לסמוך עליך ולתת לך ליסוע. כמו שזה עכשיו אולי יש צדק בחשש שלהם. אז תחשבי טוב טוב, כי אם תתכווני באמת לא לשקר להם, אולי הם יסכימו

קיץ נעים, חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,אך מה זה

מיכל
    20/05/2008

תודה אני באמת מודה לך!
    אך מה זה אומר קשת השגה ?
    רק שלא יתנו שיגעו בי .? זהו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה להשגה

חלי ברק שטטיי
    20/05/2008

מיכל, כן. במילים הכי פשוטות. תהיי נחמדה, ושמחה ונשית והכל, אבל אל תתני שיגעו בך.
    תנסי לחפש בחורים נחמדים- מענינים, שאפשר לצחוק איתם ולבלות, ואת הקטע של המין תשאירי קצת, לא ממש להתחלה, אז זה יהיה נעים יותר, ועם מי שאת רוצה
    בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ר=ב=ה ר=ב=ה וסליחה על החפירות!

מיכל
    20/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבא
    יעל
    10/05/2008

הבת שלי בכיתה יב', ואינה רוצה ללכת לצבא. מה לעשות? כיצד ניתן לשכנע אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    צבא

הוספת תגובה

• גיוס

חלי ברק שטיין
    10/05/2008

יעל, השאלה פשוטה והתשובה מורכבת
    צריך להבין למה הבת שלך לא רוצה ללכת לצבא, ובהתאם לנימוקים שלה לנסות להגיב.
    יתכן גם שהדברים שהיא אומרת בגלוי אינם מה שבאמת מטריד אותה. אולי היא בחרדה, אולי היא מגיבה באנטי ללחץ עליה להתגייס, אולי זה חלק מנורמה של החברה סביבה. קשה לדעת

אני ממליצה לך לקרא פרק בספרי 'כשהילדים יוצאים מהבית. יחסי הורים ילדים מגיל 18 עד שצריכים'. הפרק עוסק בגיוס לצבא גם מזוית החוויה של הצעירים וגם של ההורים. אני חושבת ששם תוכלי להבין עוד דברים

פרטים על הספר תוכלי למצוא גם באתר שלי www.hebpsy.net/barak

ולסיום, ללחוץ ולשכנע בכוח ודאי לא יעזור.

בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה

יעל
    11/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין!!
    מיכל
    10/05/2008

האם גיל 15 זהו הגיל ה"נורמלי"לקיים יחסי מין?
    או 16?מה לא נשמע זנותי ?

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין!!

הוספת תגובה

• גיל נורמאלי למין

חלי ברק שטיין
    10/05/2008

יעל, 15 הוא בתוך 'הגיל הנורמאלי' אבל גם 16. מה שקובע זו ההרגשה שלך, אם את כבר מוכנה, אם נוח לך עם הגוף שלך, עם בן הזוג. האם את רוצה לקיים יחסי מין כי את רוצה או כי יש עליך לחץ 'לעשות כבר'. לדעתי, לפי השאלה שלך- אין לך מה למהר. חכי עוד קצת. תהני מליטופים ומיזמוזים, לא צריך 'ללכת עד הסוף' ליחסי מין מלאים, יש הרבה שלבים בדרך.

ביחסי מין שנעשים מאהבה עם מישהו שבוטחים בו, אין שום דבר זנותי בשום גיל. אם סתם שוכבים עם מישהו ואחר כך עם עוד מישהו, זה מתחיל להיות זנותי, בכל גיל

האם זה עונה לשאלתך? חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,אך..->

מיכל
    11/05/2008

נגיד כיתה ט',מי ששוכב נחשב כי היא זונה או משהו כזה.
    נגיד אני בת 14 וחצי,בכיתה ח'....
    ויש לי חבר..
    אני רוצה ללכת לישון אצלו והוא אצלי..
    אבל זה הרי ברור כי אמי לא תרשה לי שהוא יבוא לישון אצלי(גם אם לא נעשה כלום)
    יש דרך לשכנע אותה או מה אפשר לעשות בנידון?
    סתם לישון אחד אצל השני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לישון עם החבר

חלי ברק שטיין
    12/05/2008

שלומית, אני מאוד מבינה שאת רוצה לישון אצלו. אבל לא הייתי לוחצת. חכי עוד קצת, אולי בקיץ תהיה הזדמנות שתוכלו לישון אחד אצל השני. וגם אז - זה שרוצים לישון יחד, לא אומר שחייבים לשכב. אפשר להנות מחיבוקים ונשיקות. בן כמה החבר שלך? האם הוא רוצה יותר?
    אני לא יודעת מה היחסים שלך עם אמא שלך, אבל אם לא תלחצי אולי בהדרגה היא תתרגל לחבר ותיתן לכם לישון ביחד. אם תלכי לאט תגיעי למטרה שלך מהר יותר. תחשבי על זה...
    בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המ..

מיכל
    16/05/2008

הוא בן 16..
    הוא רוצה כבר לשכב...
    ואני כיאילו עדין ממש לא מוכנה.
    איך להסביר לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הוא לא מבין....

ענת זפרני
    18/05/2008

מיכל היקרה
    קיום יחסי מין מחייב בגרות. שתביני, שמבחינת החוק קיום יחסי מין לפני גיל 16 אינו חוקי ונחשב לבעילת קטינה. גם אם היחסים התקיימו בהסכמה.
    ולגבייך:
    את תצטרכי לקום בבוקר ולהיות מאוד מאוד מאוד שלמה עם ההחלטה שלך. מאוד. ודקה לפני שאת מרגישה מוכנה - לא תהיי שם!!.
    אם הוא לא מבין - אז שלא יבין!! בחירה שלו להישאר איתך כי הוא אוהב אותך ורוצה להיות איתך ונהנה ביחד ולא אם "תתני לו" או לא....
    אם זה התנאי שלו - אז יאללה ביי....
    בהצלחה ענקית
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה