מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות איתו?חסוי23/02/2009
אני בת 13.יש לי ידיד בכיתה שבזמן האחרון יורד עלי כאילו בצחוק.הסברתי לו כבר שזה לא מצחיק ושזה אפילו מעצבן אבל הוא רק עונה לי "תרגעי זה בצחוק מה את רגישה?"בזמן האחרון הוא גורם גם לאחת החברות שלי לרדת עלי.. הם לא מבינים שזה לא נעים,כי עליהם גם יורדים ילדים אחרים כאילו בצחוק... מה אני צריכה לעשות כדי שיפסיקו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי, מה לעשות איתו?
אייל קנדינוף23/02/2009שלום לך
ידידך לא יורד עליך בצחוק אלא חלק ממשחק של כוח ושליטה. ואת פשוט לא מוכנה להשתתף במשחק וזה מובן לגמרי. לכן מה שאני מציע לך זה פשוט לפנות אליו בפרטיות בנקודה שבא הוא לא יורד עליך ולהסביר לו שזה פוגע בך ומאוד מפריע לך. והיה וזה לא עוזר בפעם הבאה שהוא יתחיל לרדת עליך פשוט תנתקי מגע ובמהירות תלכי למקום אחר תוך כדי התעלמות מוחלטת ממנו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לילדה ולהוריםאהובה כהן23/02/2009
ענת שלום, מבקשת לדעת מתי נפתחות סדנאות להורים וייעוץ למתבגרים והיכן? תודה. אהובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אהובה
ענת זפרני23/02/2009באופק עומדת להיפתח קבוצת הורים (בפתח תקווה)
הטלפון להרשמה - 03-9190912* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת זפרני - ירידה בלימודיםאמא מעורבת22/02/2009
לענת היקרה! ביתי בכיתה ח בכיתת מופת ירדה מאוד בלימודים בשנה זו. ירידתה נובעת לפי דעתי מחוסר השקעה הילדה לא לומדת למבחנים ממעטת להכין שיעורים, ואת רוב זמנה מבלה מול המחשב בבלוג שהיא כותבת להנעתה וברשימת החברים שלה בפיסבוק. לאחר שהיינו באספת הורים והילדה קיבלה את התעודה לקראת המחצית הראשונה של שנת הלימודים. לקחתי את ביתי לשיחה ושיתפתי אותה במורת רוחי על הציונים.... למורת רוחי ענתה לי ילדתי המתוקה ואני מצטטת "אני מרוצה מהציונים" ציוניה היו במקצועות מסויימים 34 55 וכולי... למרות שיש לה שיעורים פרטים במקצועות שהיא מתקשה כמו אנגלית מטמטיקה ופיסיקה אני מקבלת מסר מהמורים הפרטים שאני משלמת עלהם הון עתק שהיא לא ממש מעונינית לילמוד היא מגיעה לשיעור לא מוכנה מפהקת ומקטרת על כל מטלה שהיא ניתנת. לאור זאת יש המון כעסים וויכוכים בנינו דבר אשר אני יודעת לא מוביל לשום דבר חיובי.. יש לציין שאני בקשר טוב איתה והיא מספרת לי כמעט הכל.. אנא עיזרי לי לשמור על קשר טוב עם הילדה המקסימה שלי אבל גם עזרי לי לעזור לה להחליט את ההחלטות הנכונות. אני יודעת שתעודת בגרות תמיד אפשר להשלים אבל למה לעשות את זה אחר כך ולא עכשיו שהכל פתוח בפניה. מה עושים על מנת לא לריב איתה????? סליחה עם זה קצת כתוב מבולבל אבל זה נושא שמאוד מעסיק אותי תודה רבה אמא מעורבת(אולי יותר מידי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעורבת היקרה שלום
ענת זפרני23/02/2009תראי, יש היום צורך עז של הילדיםעצמם להצליח בלימודים
הם מודעים לעובדה שבלי תעודת בגרות אין כמעט דלת שניתן דרכה להיכנס
ואנחנו כמובן מעודדים אותם לכיוון
אבל
אין ברירה לפעמים אלא לנקוט דרך שונה
לדעתי את חייבת לבדוק איתה אם משהו קרה
אם לא
אז יש אצלכם בבית חוקים ואחד מהם הוא ללמוד
כל עוד היא לא לומדת או מתכוננת לקראת שיעור פרטי או מראה איזה שהוא מאמץ
לא יהיה מחשב.
לא יהיה מחשב. נקודה. אני חוזרת ואומרת כי הורים נוטים לרחם והרחמים מהווים עבורה אישור להמשיך כמו שהיא!
יש אצלי בייעוץ ילדה בכיתה ט' שסיפרה לי בכעס נוראי על כך שהוריה החליטו להוציא את הטלויזיה מחדרה עקב ירידה משמעותית בלימודים וחשש שאף תיכון לא יקבל אותה.
כעבור חודש היא מספרת (לי) שעכשיו הרבה יותר קל לה ללמוד כשהיא בחדר כי הטלויזיה לא ממגנטת אותה(זה הניסוח שלה!!) ושבלי שהוריה ידעו היא מאוד מודה להם.
כך שלפעמים הכעס הוא רק כעס אבל הוא מעיד על רצינות שלנו בכוונות.
אם לא ילך
והיא תיכנס למלחמה
פנו בבקשה לייעוץ מקצועי והדרכה
כי כיתה ח' זה קריטי בנוגע להמשך
המון המון הצלחה
את מוזמנת לעדכן
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת - תודה
אמא מעורבת24/02/2009לענת תודה על ההענות, אבל את יודעת... קצת קשה. אומנם ניסיתי לסגור את המחשב לאיזה יום יומיים אבל לא היה קל. כמו כן בעקבות מבחן עם ציון "מבריק" היא לא הלכה לשיעור טניס הוא " החיים שלה" כמו שהיא אומרת אבל אני לא רוצה להיות איתה כל הזמן במלחמות. וכמו כן היא גם אומרת לי ציטוט שלה "את כל הזמן סוחטת אותי ומאיימת עלי" ואני לא יכולה לחיות ככה. חשבתי אולי לקחת אותה לאיזה בילוי אינטימי בקניון של שתנו רק ( יש לי עוד בת) אבל היא לא מממש רוצה לבוא אית י. כי אומרת לי אז מה במקום לצעוק ולכעוס עלי בבית אז תכעסתי ותצעקי עלי בקנייון.. אין לי מושג איך לדבר איתה או לגרום לה לשנות את התפיסה שלה. אבל אכן אנחנו נעשה איזה זהיא תוכנית בבית וננסה לא תת לה לשקוע. בכל מקרה שמחתי על התגובה שלך אומרים שאמהות זה בא בפנים ולא צריך לילמוד ואני מממש יודעת כל כך הרבה דברים אבל הדבר הכי טבעי קשה לי ושוב תודה רבה אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המעורבת
ענת זפרני24/02/2009אתייחס לשלושה דברים שהעלית
1. בנוגע לחוקים. אין מצב שבו החלטת על עונש ואת מבטלת אותו!!!! מה זה קשה?! איזה מסר את משדרת?! את ממש לא מאיימת ולא מפחידה ואין לך שום סמכות הורית אם אפשר תוך יומיים להוריד אותך מהעונש, וכל היחס בהתאם!!(קראי את הכתבה שהתפרסמה היום ב-24 שעות של ידיעות אחרונות על ירידת הסמכות ההורית)
החלטת על עונש - תמלאי אותו עד תום. רק ככה תתפסי כרצינית ויתחילו להתנהג אלייך בהתאם.
2. זמן איכות איתה מומלץ מאוד!!!!!!!!! כשמישהו חבר שלי אני פחות רוצה לריב איתו, וזה נכון לגבי שתיכן!!! תבטיחי לה שלא תדברו על שום דבר שקשור להתנהגות שלה אלא סתם סרט וקפה. תעשי ותספרי לי
3. בנוגע לסחיטה הרגשית - דברי איתה על זה, תשאלי אותה למה היא מתכוונת ובאמת באמת תקשיבי, יכול להיות שיש משהו במה שהיא אומרת ואת צריכה לשנות ניסוח
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאייל:יחסים בעייתית עם ילדתנו.יעל21/02/2009
אייל שלום יש לנו בת מתבגרת בת 16 וחצי. אמצעית בין 3 בנות. היחסים במשפחתנו בד"כ טובים, אנו הורים אוהבים ותומכים, מגלים פתיחות רבה והבנה, שותפים ולוקחים חלק בחייהן של הבנות והן מרגישות נוח לפנות אלינו בכל בעיה ועזרה. בשנתיים האחרונות אנו מוצאים עצמינו בנתינה חד צדדית, בויכוחים חוזרים ונושנים שמתישים אותנו ויוצרים עצבים ומתח רב. מציינת שהיא מאד כשרונית ויצירתית, עומדת בכל מטלותיה בבית הספר, ממוקדת מטרה למול האינטרסים שלה, שאפתנית, מגלה רצינות חברותית. יחד עם זאת מפונקת ואגואיסטית, עסוקה בעצמה וחבריה ומתנהלת בבית לפי צרכיה ללא כל התחשבות מינימאלית בסובבים אותה. מאד מניפולטיבית. הכול מתנהל על מי מנוחות כל זמן שאין הבעת ציפיות או דרישות מצידינו. כל תקשורת שהיא יוזמת עוברת להבעת דרישה או טענה וכל ניסיון שלנו לקבל או לקרב מתקבל בדחייה. לאור דרישותיה האין סופיות והבעת חוסר ריצוי וסיפוק תמידי וכדי למזער ויכוחים, החלטנו בשיחה משותפת על הגדלת דמי כיס חודשיים בסך700 ₪(!!!)שישמשו אותה ל צרכיה כגון בילויים, עלויות פלפון,מתנות לחברים וכו, תחת התחייבות שלה להסתפק ולהתנהל במסגרת זו, לקחת אחריות מלאה על חדרה לגלות בגרות ושותפות משפחתית. מיותר לציין שמעבר לתקציב אנחנו נושאים בהוצאות רבות אחרות הקשורות ללימודים, חוגים, וכל הנדרש וההכרחי. על אף התחייבותה היא מלאת דרישות ואינה מסתפקת ומעריכה, חיה בבלגן נוראי ובאי סדר בתוך ערימות בגדים וניירת. כל התלבשות מלווה במדידת כל ארון הבגדים והכול נזרק בכל מקום אפשרי, ערימות נאספות חוזרות לכביסה כי קשה להבדיל בין נקי ומלוכלך, הבגדים חוזרים לחדר נקיים מקופלים וטרם כניסתם לארון שוב נזרקים. מתוך ייאוש ותסכול ולאחר עשרות שיחות ודיונים ובקשות וניסיונות החלטנו שאנו חייבים לשים קץ לשירות 5 כוכבים שהיא מורגלת לו. הסברנו שכשם שאינה רוצה כל ביקורת או מעורבות שלנו באורח חייה היא תצטרך לקחת אחריות בסידורו וניקיונו ולכבס הכביסה שלה כשתזדקק לכך. זה כחודש ימים כמעט שהמצב רק מחמיר היא אינה מסכימה לקבל ולעשות דבר, סל הכביסה נערם לגבהים..מצב החדר בכי רע ..והיא מעדיפה לבלות אצל חבריה מלהזמין אותם לחדרה.. אנחנו שלמים עם החלטותינו וחושבים שזו הדרך, אבל כואבים וחסרי אונים מול הידרדרות הקשר והחרפת המצב....הילדה מצידה מאיימת בחוסר רצונה לתת כל תמורה ולשתף פעולה, מתנה את הקשר החיובי שלה איתנו ב"ביטול הגזירות".... מבקשת לשמוע עצתכם, דעתכם על הדרך ואיך ניתן לרכך את היחסים מבלי לוותר על הצבת הגבולות והציפיות הנדרשים. תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל שלום
אייל קנדינוף22/02/2009אין ספק שאתם פועלים בדרך הנכונה. בתך היא ילדת סנדוויץ ויש לזה השלכות כאלו ואחרות אך זה לא משנה לגבי דרכי הפעולה. לפי תאורך בתך נמצאת במקום שבו היא בוחנת את יכולותיה ועצמאותה ביחס לסובב אותה. דבר לכשעצמו טבעי לחלוטין. בנוסף, נראה שבתך מאופינת בחשיבה עצמאית, אופי חזק ויכולת מנהיגותית--איזה יופי. כל הסימנים מראים שיש עם מי לדבר וממש לא משעמם. אני לא צוחק, ילדתך עוברת את גיל התבגרות בכל העוצמה וזה בעצם מראה לחיים הפנימיים שלה.
מהיום להפסיק באופן מוחלט עם ויכוחים. אתם ההורים, אתם קובעים איך יתנהלו החיים בבית שלכם והנושא לא פתוח לדיון. במקביל אתם מכבדים את פרטיותה ואת רצונה לנהל את חייה באופן שהיא תבחר אך בכל אינטראקציה עם שאר דיירי הבית- נימוס ודרך ארץ הם עיקרון מנחה ומי שלא מיישר קו עם העיקרון ההגיוני הזה לא יקבל יחס בהתאם. נכון שזה נשמע קשה אך אין דרך אחרת. נערים ונערות בגיל ההתבגרות נמצאים תחת הפצצה הורמונלית ויכולת השיפוט שלהם מוגבלת. לכן שיחות והסברים מיותרים. כדאי מתוך דוגמא והנהגה אישית להתוות את הדרך. אם היא רוצה לחיות בזוהמה בחדרה זו בעיה שלה. הרי את, יעל, לא לובשת את הבגדים המלוכלכים שלה. את לא ישנה במיטתה עם סדנים מלוכלכים. זאת היא. בעיה זו חולפת בדרך כלל עם הדייט הראשון. כמה שאתם תהיו, בתור הורים, נקיים כך היא תגלוש לצד השני. ככול שתביעו תרעומת ומעורבות רגשית עם העיניין כך היא תתנגד. הרפו, אמרו לה: אם את רוצה לחיות בזוהמה ובבלגן בבקשה אלו החיים שלך, אותנו זה לא מעניין. הורידו כל ציפייה ודרישה ממנה כדי לייצר ווקום שאליו היא תוכל בזמנה להכנס. במקביל, חפשי הזדמנויות לחמם את הקשר בינכן ע"י מחוות קטנות של אמא לבתה בלי צפיה לתודה.
לסיכום: ברחו ממעורבות רגשית עם נערה שנמצאת בגיל ההתבגרות, סמכו על עצמכם שאתם הורים טובים ואחראים, גלו שום טולרנטיות להתנהגויות שהן מתחת לסטנרטים שלכם כזוג. נסו לשהות במקום שמאפשר התבוננות מגבוה והוסיפו קצת הומור, זה לא מזיק.
יש לכם בת שעוד תפתיע בעתיד- תנו לה את המקום שבו היא יכולה לגלות מי היא באמת. וזה יכול לקרות אך ורק עם ההתנגדות שהיא מוציאה מעצמה תופנה כלפי עצמה ולא כלפיכם. לכן הרפו והחזירו לה את מנהיגותכם ללא מעורבות ריגשית
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי של מורהשרית21/02/2009
שלום רב, אני מורה למדעים בכיתה ג'. בכיתתי ישנם שני ילדים חצופים מאוד: ממרים את פי בכל הזדמנות ובעצם אינם מאפשרים לנהל שיעור ראוי,. לעיתים אף אינם טורחים להיכנס לשיעור, או מתחצפים ומעוררים פרובוקציות בתוך הכיתה. שוחחתי פעמים רבות עם הוריהם, אולם נראה כי גם הם חסרי אונים. מחנכת הכיתה אינה מעוניינת לעזור לי , שכן בשיעורים שלה הכול בסדר. אנא יעצו לי כיצד להתמודד עם ילדים בני 8 המדברים ומתנהגים כבני נוער לכל דבר. תודה מראש מורה שעובדת קשה מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממורה למורה
ענת זפרני21/02/2009היי שרית
אני מלמדת בתיכון
והעצה שלי מבוססת על עבודה בשטח
אני ממליצה לך להכריז בהזדמנות הראשונה בפני הכיתה על יכולת אחת שיש לכל אחד מהילדים האלו
נאמר - לשי יש הומור מדליק והוא יכול לספר לנו כל שיעור בדיחה אחת טובה(בסוף השיעור)
לאורי יש יכולת מדהימה של זריזות - הוא יהיה העוזר שלי לענייני דפים הודעות וכו
ולתת להם המון מקום בדרך החיובית
אנשים בכלל וילדים בפרט נמשכים לחיזוקים
כשאת מחזקת אותם את מעבירה אותם לצד שלך
העניין הוא שילדים קולטים שמבוגרים לא אוהבים אותם והם מגיבים בהתאם
ולכן הצעד הראשון הוא להחזיר לך את הבטחון ביכולת שלך לנהל את הכיתה הספציפית הזו
אחרי שתרגישי שוב בטוחה
תנהלי אותה בדרך שתבחרי
בין היתר במתן תפקידים ומקום ותשומת לב במקום הבריא
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?שרון19/02/2009
אני גרושה 10 שנים. הגרוש הוא בעל אמצעים. אני לא. אני ממש תלויה במזונות שהם מספיקים לתשלומי חשבונות ולאוכל לא הרבה מעבר. אני מודאגת ממצבי הכלכלי ונראה לי שזה עובר לילד. הוא שאל את אביו האם הוא מתכוון לשלם מזונות גם לאחר שיגיע לגיל 18 ומה יהיה עם אמא במקרה שהאב ימות? על מה מעידות שאלות אלו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך- הערה
שרון19/02/2009הילד בן 12 +
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
אייל קנדינוף20/02/2009שלום לך
זה אומר שבנך ער ומודע ,ביחס לגילו ,למתח הנפשי והדאגות שאת מתהלכת. יש להפריד בין הדברים. מומלץ שטרדות היום יום לא ישפעו ולא יחשפו בפני הילדים. במקביל משימתך היא, באמת, ליצר בטחון כלכלי שלא נתמך גרושך. ברור שזה לא פשוט, אך בשביל הבטחון העצמי שלך ובנוסף הערכה עצמית כדאי שזה יקרה גם אם תהליך זה יהיה ממושך אבל עיקבי. תהליך זה לכשעצמו יכול להקל על בנך......
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסביך שיעררונית19/02/2009
לילדתי בת ה-13 יש תסביך שיער , שערה מלא ומתולתל , היא יושבת שעות מול המראה התחלתי לעשות לה פן פעם בשבוע שיהיה לה יותר קל , אך היא הגזימה והייתה יושבתבמשך שעות עם המחליק ועם שמן להחליק אותו, היא הייתה מיללת לי כל היום שהשיער שלה שרוף ולא מסתדר לה והיא רוצה להיסתפר ולדלל אותו, לקחתי אותה למספרה והספרית קיצרה לה את השיער עד הכתפיים , עכשיו היא בוכה לי כל היום , שהיא לא יוצאת מהבית כך ושהשיער קצר מידי , ואפילו לבית ספר אינה מוכנה ללכת , לא עזרו לי כל ההסברים שלי שלא היה מנוס מלקצר לה כי הכל היה שרוף ושזה מאוד יפה לה , עכשיו השיער נראה יותר בריא , היא בוכה שהיא אינה יכולה אפילו לעשות קוקו והיא רוצה תוספת שיער בלי זה היא לא יוצאת מהבית, אני ממש מתוסכלת ממנה ולא יודעת מה לעשות, כואב לי לראות אותה בוכה כל היום , מה לעשות? תודה אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנה
אייל קנדינוף19/02/2009שלום לך
נו, צרות של גיל ההתבגרות. הצעה שלי היא להזמין תור אצל מעצב שיער ידוע ואיכותי שיכול לעצב תספורת מודרנית ועכשוית שתרגיע את בתך. חשוב לך להבין שאת יכולה לעזור הכי הרבה בזה שלא תכנסי למעורבות רגשית עם צרות של בת בגיל ההתבגרות-בל נשכח שהשיער יגדל וכל התעסקות שלך מעבר לרצוי בנושא מעכב את ההשלמה של בתך עם המצב. נכון היא סובלת מהטעות שהיא עשתה אך זה לא סוף העולם, בשום פנים ואופן לא לוותר על בית ספר ופעילויות אחרות החיים ממשיכים למרות הכול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת היקרה!נטלי גולן18/02/2009
הי ! זאת שוב אני .. נטלי גולן החברה הזאת שרבתי איתה וסיפרתי לך עליה ,היא שלחה לי פתק באמצע השיעור שכבר היא לא יכולה יותר היא התגעגע אליי והיא לא יודעת כבר מה היא עשתה לי שאני ככה.והיא רשמה שם שהיא מאוד רוצה לדבר איתי. בהתחלה כתבתי לה. תודה על המכתב אבל אני יגיד לך ת'אמת אני לא רוצה שנשלים ואזאני שוב יחתרט כמו מה שהיה ואני מבקשת סליחה שאני ככה. ואז החלטתי שאני לא ישלח לה בכלל ת'פתק וזהו! רציתי לשאול אותך מה את אומרת על זה? ותתני לי טיפים איך לשכוח ממנה זה הדבר שהכי היתי רוצה! תודה רבה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היינטלי
ענת זפרני21/02/2009תראי
מאחר ואת לא רוצה קשר איתה
ממש ממש לא רוצה
אני חושבת שהדרך היחידה היא להתעלם ממנה
כי כל דרך אחרת תגרור תגובה ולא נראה לי שאת רוצה
למרות שלדעתי חבל
אבל זו הבחירה שלך
וכנראה את יודעת יותר טוב ממני מה קורה בינכן שכל כך קשה לך
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
נטלי גולן23/02/2009שלום בתגובתך האחרונה רשמת שם שעליי להתעלם ממנה. איך אוכל לעשות זאת תתני לי דרכים בבקשה. ולא הבנתי לאיזה תגובות זה יכול להוביל.? תודה רבה !!!!!!!את עוזרת לי מאוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
ענת זפרני23/02/2009תראי, אין הרבה פטנטים בלהתעלם
זה פשוט להכניס לראש מין מחיצה דמיונית שאת מעמידה אותה מאחוריה
כל מבט שלה
כל תגובה שלה
לא נקלטת -
בהתחלה עוד תשימי לב
בהמשך תתרגלי אליה
אני בכל זאת מציעה לך לחשוב על חידוש הקשר
כי היא כל כך משמעותית עבורך
זו בחירה שלך
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
הילה24/02/2009שלום! איך את יודעת שהיא משמעותית עבורי? ולמרות כל זה שאני עדיין ממש חולה עליה ומתה עליה אני לא רוצה איתה קשר. לפחות עד סוף שנה. כי אני יודעת שאני יתבייש ממנה מאוד ואני גם לא מסוגלת להסתכל עליה. אז איך את מסבירה את זה?נראה לך שזה יעבור מתישהוא? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
ענת זפרני24/02/2009אני לא חושבת שאני יכולה לעזור לך מעבר למה שעניתי לך גם כאן וגם בהתכתבות הקודמת.
את רוצה להיות איתה בקשר אבל מפחדת
אין לנו דרך להתמודד עם הפחדים שלנו דרך בריחה
הם משיגים אותנו
ואני באמת חושבת שכדאי שתשלימו
אם לא
אז נגמרו לי העצות
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת היקרה!
הילה28/02/2009מה קורה? רציתי להודות לך על הכל באמת תודה רבה רבה, עזרת לי מאוד. כשאני והיא נשלים אני יגיד לך הכל בעז"ה. אני יכתוב לך בפורום. המון תודות!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניבותאמא מודאגת18/02/2009
שלום רב, שמעתי כבר מפסר פעמים שבני בן 12 גונב בכל הזדמנות כספים. לא מדובר בכספים של אנשי הבית אבל מכל מקום אחר שבו הוא נמצא. אצל הסבא והסבתא, בבית הספר, בבתים של חברים ועוד. בכל פעם שדיברתי איתו על הנושא הוא התכחש וטען שאינו נוגע בכסף שאינו שלו. באחד המקרים שמו לידו כסף כדי לבדוק האם הוא גונב ונמצא שהוא לקח כסף שלא שלו. כששאלתי אותו מה קרה הוא התכחש לעובדה, כשאמרתי לו שאני בטוחה שהוא לקח את הכסף ועליו ללכת ולהחזיר אותו ולא מעניין אותי איך יתייחסו אליו אחר כך הוא החזיר את הכסף התנצל ואמר שלא ייגע שוב בכסף שלא שייך לו. אני רוצה לציין שלא חסר לו כסף, יש לו יותר כסף ממה שהוא צריך, ולא מדובר בילד בזבזן. מה עושים כדי לדאוג שמצב זה לא יחזור תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאמא מודאגת
אייל קנדינוף19/02/2009לפי תאורך פעלת נכון. בנך יצטרך להבין בדרכו שאין לוקחים כסף או חפצים שאינם שייכים לו. בכוונה לא השתמשתי במילה גנבה ואני מציע לך גם לא להשתמש במונח זה כי את לא רוצה לשייך תכונה זו לבנך. בנך עוד לא הפנים את העובדה שאי אפשר להשתמש בדברים שלא שייכים לו. עליך מוטלת המשימה לעזור לו להפנים גם אם זה כרוך באי נעימות מבחינתו נדרשת תשומת לב בעתיד הקרוב בשילוב שיחות מקדמות הבנה ביחס לגילו והבנתו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחה ללא אישור
אמא מודאגת22/02/2009אייל שלום, ראשית תודה רבה על תשובתך. דבר נוסף ברצוני לשאול שאלה נוספת. מאז שהתברר לי שבני לקח לא פעם כספים ללא רשות אני מזכירה לו נושא זה מספר פעמים ביום. אני מבקשת ממנו לשים את עצמו בצד שממנו לקחו דברים ושואלת אותו איך הוא היה מרגיש כלפי אותו אדם שלקח ממנו כסף, אני מזכירה לו מספר פעמים ביום עד כמה אני מאוכזבת ממנו וכמה הוא גורם לי להרגיש רע עם התנהגותו. בני מתנצל ואומר לי שהוא הבין עד כמה הוא שגה והוא חוזר ומבקש ממני לא לחזור לדבר על הנושא בגלל שהוא רוצה לשכוח אותו. אני חושבת שאני לא צריכה לתת לו לשכוח את הסיפור אלא להזכיר לו את ההתנהגות הזו ולא להראות לו שאפשר לשכוח מעשים כאלו ולהמשיך הלאה. אודה על חוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחה ללא אישור
אייל קנדינוף22/02/2009הפסיקי במיידי להזכיר לו את העבר אחרת הוא יזהה את עצמו כגנב ואז חבל. את לא רוצה לייצר אצל בנך תחושת אשמה כי היא לא מובילה לשום מקום. מה שעליך לעשות זה לחזק את התכונות הטובות שיש בו, ובמקרים של חריגה לציין את ההתנהגות החריגה ולא ליצור זיהוי בין ההתנהגות הלא רצויה ובנך. לדוגמא: כשילד מרביץ לילד אחר אנחנו לא נגיד לו: ילד רע, אסור להרביץ, אלא : התנהגות כזו לא מקובלת, פה לא מרביצים. בלי סליחה ובלי התנצלות והטעם לכך נובע מהיכולת שלנו המבוגרים להתוות דרך נכונה להתנהגות במקביל לנתינת אפשרות בחירה לילד מתוך חשיבה עצמאית. אותו הדבר במקרה שלכם. עליך לא ליצור קישור בינו לבין לגנוב. עליך ליצור קישור בין גנבה לבין התנהגות פסולה. הוא כבר לבד יבחר שלא לגנוב מאחר ויבין את ההשלכות שנובעות מהתנהגות פסולה זו.
והפסיקי לדאוג, זה לא מוסיף אלא יוצר מתח בינך לבין בנך. היי בטוחה שאם את אדם ישר בנך ילך בעיקבותיך, אם רק תאפשרי לו--דאגה מונעת ממנו אפשרות זו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער על איבר המיןחסוי17/02/2009
בת 14 וחצי: יש לי מלא שיערות על איבר המין והאם אני יכולה להסיר אותו בעזרת סכין? או בדרך אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתבגרת
ענת זפרני17/02/2009שיער על איבר המין הוא תופעה טבעית שמטרתה להגן על איבר רגיש
ניתן להסיר אבל בגלל שמדובר במקום רגיש צריך להיות זהירים
כדאי להתייעץ לפני כן עם מורטת שיער מקצועית
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהרדמות אצל נערמלי17/02/2009
היי רציתי לשאול האם קושי מהרדמות נובע כחלק מגיל ההתבגרות(הורמונים וכאלה) אצל נער בן 14?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למלי
אייל קנדינוף17/02/2009שלום
קושי בהרדמות אצל ילדים/מתבגרים נובע ברוב המקרים מטעינת יתר של רשמים אלקטרו מגנטים-טלויזיה מחשב-מול חוסר פעילות פיזית. נדרש גם לבדוק צריכת סוכרים בסמוך לשעת השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן כל הילד מבלה שעות מול המחשב
מלי18/02/2009לאחרונה הוא מתבקש לכבות את המחשב ב8 בערב ועולה למיטה ב10 כמה זמן ייקח לגוף להתרגל עד שיחזור לשון ולהרדם כמו שצריך<?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום למלי
אייל קנדינוף18/02/2009כמה זמן מחשב ביום? האם לפני השינה הבחור מתקלח? איזה תכנים הבחור נחשף מול המחשב?
האם וכמה פעילות פיזית במהלך היום? איזה אוכל לפני השינה וכמה?
כל אדם מגיב אחרת לגרויים. עלייך למצוא את הסיבה ואז לנטרל אותה. משחקי מילחמה במחשב ללא פעילות גופנית לאחר מכן טוענת את המוח ללא פריקה. להזכירך, בזמן השינה המוח פורק את כל החויות של אותו יום דרך חלימה. כאשר כמות האינפורמציה גדולה מידי אז קשה להרדם ובמקביל איכות השינה יורדת ובעיקבות כך נדרשות שעות שינה נוספות.
אשמח לקבל תשובות לשאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אייל אכן
מלי23/02/2009הילד מבלה כ 4-5 שעות על המחשב ב8 מתקלח, מערכת,לפעמים ספר ולעיתים טלויזייה אציין שבחודש האחרון לקח רטלין(הפסקתי לו בינתיים).אני יודעת שיש השפעה על ההערנות ועובדה שבימים האחרונים הקימה יותר טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמלי
אייל קנדינוף19/02/2009לא אין קשר בין התחומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?שרון16/02/2009
בני בן 12 וחצי . יש לו יחס מזלזל אלי וחוסר הערכה. זה מתבטא במילים מזלזלות כמו שבי בשקט סתמי ואני מעירה שלא מקובל עלי דיבור כזה מצידו אך ללא הואיל.יש לציין שאני לא עובדת ולא מייצרת כסף ולכן הוא יותר מזלזל שאני לא מסוגלת לעבוד. האמת שפסלתי עבודות כדי להיות בערבים בבית וכדי להגיש ארוחה חמה בצהריים. איך מחנכים? אני גרושה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסמדר
אייל קנדינוף16/02/2009שלום לך
זה שהחלטת לוותר על הכנסה בשביל להיות יותר עם ילדיך ראוי להערכה גדולה. לגבי בנך מומלץ לנקוט בגישה של התעלמות מוחלטת ממנו ברגע שהוא משתמש בשפה מזלזלת. בנך זקוק לך והוא ניזון מאהבתך אליו כמו כן הוא נכנס לגיל ההתבגרות, דבר לכשעצמו מקשה. לך יש את האפשרות להתנות את מערכת היחסים בינכם לרמה מכובדת ואנושית..זה אומר שאוכל הוא יקבל, מיטה חמה הוא יקבל, אך מילה, ליטוף, חיבוק לא עד ההתנצלות.
כדאי מאוד לא להכנס למעורבות ריגשית, הרי זה לא הגיוני להעלב מילד בן 12.5 . הוא מודד את הצלחתו תוך מאבקי כוח. לך לא כדאי להכנס למאבקים אלו. לך כדאי לאמץ את הגישה שמציעה : אני מכבדת את הסובבים אותי ואלו שלא-אני לא מדברת איתם.
יבוא היום שבו הוא יבין את גודל ההקרבה שהקרבת בשבילו בתחום הויתור על הכנסה נוספת.
היי חזקה במיוחד בשבילו וכך הוא ילמד להעריך דרך ארץ. אין מקום לעונשים אלא למתן אפשרות ללקיחת החלטה מושכלת. הוא לבד יבין שכדאי לו לישמור על הפה אם הוא רוצה יחס.
קחי בחשבון שתהליך כזה יכול לקחת זמן
בהצלחה
נשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ביעוץחנן14/02/2009
שלום . אבקש עזרה ויעוץ . יש לנו ילד בן 12 שאשתי מאוד מפנקת ביחס אלי , רכה מאוד וסלחנית מאוד אליו , לא שמה גבולות ואם כן לא מקפידה לממש ולעמוד עליהם , גם אני אוהב את הילד אבל מעמיד יותר גבולות ביחס לאשתי . בזמן האחרון שמתי לב שאשתי דורשת ממנו לעשות משהו זה נאמר מספר רב של פעמים ולבסוף זה לא נעשה לדוגמא היא קורא לו בין 4-5 פעמים לאכול והוא לא מתייחס ולפעמים הוא עונה לה בחוצפה והיא לא מתייחסת ומעלמת מהמצב . כששאלתי אותה למה היא לא מגיבה לכך היא טענה שלה זה לא מפריע לקרוא לו הרבה פעמים ולא מפריע לה שהוא עונה לה כפי שהוא עונה וגם אם הוא לא עושה את בקשתה לא תמיד זה לא מפריע לה . לדעתי היא שוגא בגישתה כי היא מחנכת אותו בצורה לא נכונה ללא גבולות כי כך הילד גדל ומתחנך . האם גישתה נכונה ואם לא כיצד אני משכנע אותה לשנות את דרכה ולעמוד על שלה למען החינוך של בנינו . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליעקוב
אייל קנדינוף14/02/2009אין ספק שגישתה לא נכונה ולא בגלל שזה לא מפריע לה אלא בגלל שילדכם לוקח אותה כמובן מאליו ודבר זה יכול לעצור אותו בעתיד במערכות יחסים. כדאי לברר מדוע לזוגתך הגישה המזלזלת מצד בנה לא מפריעה? למה אדם מבוגר מוכן לקבל יחס מזלזל מילדו?
אשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נהגתי נכון?ש13/02/2009
שלום, ברצוני לספר לך על מה שהתרחש אצלנו בליל שישי בערב ולשאול את חוות דעתך לגבי איך שנהגתי ועצתך לגבי ההמשך: בתי בת ה-15 מסרבת לבצע את חובותיה בבית. לא מוכנה להדיח כלים, לקפל כביסה, לזרוק אשפה, לערוך קניות במכולת הקרובה וכו'. אני חושבת, שאלו משימות שילדה בגילה אמורה לבצע בבית ואילו היא מעדיפה לשבת ולהתבטל ימים שלמים, בימי חופשה שלה / שבתות וכו' ואנחנו ההורים נשרת אותה. שאלתי לדעתה, מי צריך לעשות פעולות אלו והיא אמרה שאני (אמא שלה). ומה היא צריכה לעשות, הוספתי ושאלתי והיא ענתה שהיא צריכה ללמוד, לצאת לבלות וכו'. זהו ויכוח של שנים והיא ממשיכה בסרובה העיקש. תמיד וויתרתי ולא הענשתי באי יציאה לפעילות חברתית, למשל. זהו נושא שלא רציתי לפגוע בו. אולם הגעתי למצב שבו אין שינוי וכשאני מבקשת ממנה לעשות איזשהוא דבר, היא פשוט מסרבת במתק שפתיים. לכן החלטתי להפסיק לוותר ולא לתת לה כסף לקניית בגדים וקניות אחרות ולא ליציאה למועדון עם חברותיה. היא קיבלת את ה"לא" מאוד קשה. חיפשה בכל הבית כסף, ניסתה לגנוב כסף מאתנו ההורים וגם להניע את אחותה לתת לה הלוואה עד שתוכל להחזיר לה. הסברתי לה, שגם אם יהיה לה כסף, אני לא מרשה לה לצאת מהסיבות שציינתי למעלה. היא החליטה לצאת מהבית בכל זאת ולהלוות מחברתה ואנחנו ההורים נאלץ לשלם לחברה, כי החברה צריכה לקבל את כספה. מה דעתך ועצתך? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נהגתי נכון?
אייל קנדינוף14/02/2009כמובן. חשוב ביותר, כרגע, לא לוותר. עליכם להמשיך ולהציב גבולות. הנחת הבסיס של ההתנהלות מול בתך צריכה להיות פשוטה: לה יש את חופש הבחירה, כמו לך. אתם ההורים ועליכם האחריות לדאוג לכל מחסורה- בית- אוכל- חינוך ואהבה, כל שאר הדברים, יציאות, כסף לביזבוזים נתון להסכמים ושיתוף פעולה. היא לא משתפת פעולה הדבר נמנע ממנה וזה על אחריותה. אין שום טעם להכנס להסברים וויכוחים. אתם ההורים ואתם יודעים שכדי להסתדר ולהצליח בעולם אנחנו חייבים ללמוד לשתףפעולה עם הסביבה. בתכם כרגע בגיל ההתבגרות והיא חייבת להתנגד לכל הסובב אותה. לכם יש את האפשרות לתת לה להתמודד עם עצמה קודם ואחר כך עם הסביבה. לא לוותר גם אם זה יקח זמן. במקביל למשימות בבית עדיף לבקש ולתת לה את האפשרות לבחור בלעזור לך, כפיה תיצור מירמור ואת זה את לא רוצה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה לגלות שנהגתי נכון
ש14/02/2009אבל זקוקה לעוד עיצה: אין ברצוני להחליט במקומה אלו עבודות בית תבצע. רק לגבי משימה אחת אני מתעקשת, והיא רחיצת כלים (אין ברשותנו מדיח). אני מתעקשת דווקא על משימה זו, מכיוון שזוהי משימה שנדרשת בכל שעות היממה, בכל השעות בהם אנשים נמצאים בבית, יש כלים לרחוץ. עם אגיע בערב מהעבודה, אמצא הר של כלים,כי ביתי נוהגת, למשל, להוציא כוס מהארון, לשתות מים ולהניח בכיור. כשתשתה מים נוספים, תוציא כוס נוספת מהארון. היא גם מביעה כעסה על כך שאינני מוכנה לקנות ספלים נוספים, בכדי שיהיו לה עוד ספלים להוציא מהארון, לאחר שמסיימת ללכלך את אלו שכבר הוציאה. עוד דוגמא, כשמסיימת את הארוחה, אמנם מפנה את הכלים מהשולחן לכיור (אחת המשימות היחידות שעושה בבית), אך מניחה את הכלים בכיור ללא סדר, צלחת על כוס ועושה ערמות שלא צריכות להיות, אם מניחים בצורה מסודרת. שוחחתי עמה על כך והערתי רבות,אך כיוון שפחות נוח להניח בצורה מסודרת ועדיף לה פשוט לזרוק את הכלים איך שרק אפשר, זה מה שהיא עושה. בכך היא מאוד מקשה על מי שכן מבצע את משימת שטיפת הכלים. לכן אני מתעקשת דווקא על משימה זו ואינני סבורה שניתן לוותר בה. במשימות אחרות אני נותנת לה זכות בחירה, אך היא פשוט מסרבת לעשות הכל. משיחותיי עמה אני מבינה, שהיא כמובן תבחר את המשימות, שכמעט לא מטריחות (ולכן גם אין בהן הרבה תרומה לבית), לכשתחליט סוף סוף לשתף פעולה... כאשר אני בעבודה, והיא נמצאת בבית, אין אפשרות לבקש ממנה משימה דחופה שיש לבצע, ואפילו עזרה עם אחותה הקטנה בכל משימה שצצה באופן פתאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נהגתי נכון?
אייל קנדינוף15/02/2009שלום שוב
ככול שתתעקשי יותר כך בתך תגלה התנגדות גדולה יותר. זו לא הדרך הממומלצת. עדיף להגיע לשיתוף פעולה על בסיס הסכם מתוך ידיעה שיהיה לה קשה למלא 100% מההסכם. לך כרגע קשה עם הכלים ולה קשה אם אמא שלה שלא מבינה אותה. היא בגיל ההתבגרות והיא רואה רק את עצמה, זה טבעי וכך אמור להיות. נשאלת השאלה אז איך בכול זאת מתקשרים איתם? על בסיס של מתן חופש בחירה ביחס לגילה תוך הקפדה יתרה על ביטחונה הנפשי והגופני. לדוגמא: בכל מה שקשור ליציאות, ברגע שבתך לא מצייתת לחוקים(גבול) שנקבע ביחד איתה היא לא תוכל לצאת בכלל. כל זמן שהיא משתפת פעולה ביחס לעי"ל יש לאפשר לה חופש פעולה מלא. כשזה מגיע למטלות בבית כדאי לבקש עזרה ולא להכריח. נסי לפחות פעם בשבוע לקיים שיחה על כל הנושאים האחרים מלבד התנהלותה בבית וזאת מתוך כוונה ליצור אוירה של שיתוף ותמיכה. את לא אמורה להיות החברה שלה אך כן להיות האוזן הקשבת שלה בכל מה שהיא צריכה-ויש להם הרבה בילבול בגיל הזה. עדיף ששיחה כזו תנהל בבית קפה או ביציאה אחרת ולא בבית. תני לה את ההרגשה שאת סומכת עליה והיא תחזיר לך בהתאם. בכל מה שקשור לחוקי הבית עדיף לנהל שיחה זו על מי מנוחות בשיתוף בן זוגך ובתך- לא את והיא. זכרי----- לך יש את האפשרות להנהיג אותה ולא ההיפך. אל תאפשרי לה לגרור אותך למעורבות רגשית מכוון שאז היא מובילה ולא את. את האמא שלה ויש לך הרבה יותר ניסיון. היזכרי איך זה היה להיות בגיל ההתבגרות והסיקי את המסקנות הנדרשות. כבר אז לא אהבנו שאמרו לנו מה לעשות אלא העדפנו שביקשו מאיתנו. כשזה בא בתחומי ביטחון והגנה היה בתכנו הקול שהסכים אם ההגבלות של הורינו. היום המצב הרבה יותר כאוטי ולכן האחריות שלנו ההורים הרבה יותר גדולה.
בהצלחה
אשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
ש16/02/2009תודה תודה על כל תשובותיך. לגבי יציאות של הבת: היא אומרת, שכשיהיה לה כסף (מתנות וכו') תצא מבלי לשאול אותי. אמרתי לה שהרשות לצאת אינה קשורה דוקא לתקציב שקיים ברשותה או לא, אלא להסכמתי כהורה שאחראי עליה והיא אמרה שתעשה כרצונה וכך תוכל להתעלם מבקשותי לעזרה בבית. איך להגיב לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לועוד שאלה
אייל קנדינוף16/02/2009שוב שלום
נראה שבתך משחקת משחקים של כוח מולך ודי מצליחה לגרור אותך לויכוחים של מי יותר חזק. זה מיותר. נסי לא להגרר בכלל לעימותים מילוליים איתה, זה משרת רק אותה ומחליש אותך. הרי ברור לה שאם היא תמרה את פיך בנושא היציאות תגובתך תהיה התעלמות מוחלטת ממנה עד אשר תסכים להתנצל ולשתף פעולה. ילדים אוהבים לאיים. אנחנו ההורים מצווים להשאר קרירים ולא להכנס למעורבות רגשית. יותר מטריד אותי הנושא של הכסף שהולווה מחברה, האם החזרת את הכסף לחברתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ש18/02/2009שלום רב, התשובה לשאלתך לגבי הכסף שמלווה מחברה, הפסיקה מכיוון שהבהרתי שלא אחזיר כסף ואלו יהיו הבעיה ואי הנעימות שלה. הבינה שתאלץ להסתדר עם זה לבד, לכן פסקה מכך. אני מודה לך על תשובותיך ומנסה להביא לידי ביצוע את עיצותיך. הבעיה כרגע, שלמרות שהיא אכן מבינה שהתגובה שלי לכך שהיא תמרה את פי תהיה התעלמות מוחלטת ממנה ,עד אשר תסכים להתנצל ולשתף פעולה. למרות זאת היא לא משתפת פעולה, כי לא אכפת לה מהתעלמותי ונראה לה שתוכל להסתדר גם בלי שיתוף פעולה עמי ומצדי. עקב כך אין בידיי כל אמצעי, שיגרום לה לשתף פעולה. זה קצת מוביל אותי למבוי סתום בקשר איתה. חבל לי כל כך שהקשר עמה לא טוב, כאשר היא דווקא תלמידה נהדרת ואחראית ביותר לגבי לימודיה. אני אומרת לה שזה פשוט נהדר שבתחום הלימודים היא אחראית ויעילה אך עליה להיות אחראית גם לגבי דברים שקשורים לבית ולאנשים בבית ולא רק לגבי דברים שמקדמים אותה, כמו הלימודים.( מקווה שהניסוח שלי ברור והבהרתי את כוונתי). האם גם לך הדרך נראית ללא מוצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת המשך
אייל קנדינוף18/02/2009זה שנראה לה שתוכל להסתדר לבדה היא התנהגות אופינית לגילה. עמידתך איתנה מול ניסיון הסחיטה הכספית הוכיחה את עצמה המשיכי כך. תהליכים כאלו לוקחים זמן. החשוב בסיטואציה הוא לייצר מנהיגות תומכת ולא מתפשרת בעקרונות וסטנדרטים מצד אחד ותמיכה רגשית היכן שהיא מתבקשת מצד שני גם אם כרגע זה בא על חשבון בילויים משותפים. אנחנו זקנים ומשעממים בשבילם, פתאום אחרי כמה שנים כשהסערה ההורמונלית שוככת הם פוגשים אותנו מחדש.
חשוב ביותר לא להגרר לצעקות, ויכוחים, השמצות וכו'. עליך לזכור שהדרך שבה את מובילה את עצמך היא הדוגמא לבתך לעתיד ונראה שבתך אינטליגנטית מספיק כדי לספוג מנהיגות זו לעצמה, לעתידה אחרת היא לא היתה מייצרת כל כך הרבה התנגדות כלפיך. הפסיקי לדאוג והישארי על המשמר.
אשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודות
ש19/02/2009נחשפתי לאתר שלכם רק לאחרונה. אני מאוד שמחה, שיש עם מי להתייעץ בשנים קשות אלו של גיל ההתבגרות. התמורות העוברות על בני העשרה הן רבות ויש לדעת כיצד להגיב, בכדי למנוע נזקים. באתר זה מצאתי מענה רציני ומקצועי. אנסה ליישם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תודה
אייל קנדינוף20/02/2009שלום לך
תודה רבה על התודה, תגובות כאלו נותנות כוח להמשיך ומחזקות את הסיבות לעבודתינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודההורים מרוצים12/02/2009
ענת שלום, אני כותבת לך משום שאני רוצה להודות לך. לפני כחודשיים הגעתי למצב מאד קשה עם בתי בת ה- 14.5, רציתי ייעוץ פסיכולוגי אך בעלי שלא מאמין בפסיכולוגים סרב לכך, וכך מצאתי את עצמי מחפשת תשובות באינטרנט והגעתי לאתר שלך. כבר בדף הפתיחה המסביר לנו ההורים מה עובר על הילד בגיל ההתבגרות, קיבלתי המון, וכן מקריאת התכנים בפורום, השינוי אצלי ובגישתי לבתי חל מייד, והעברתי את הלינק לבעלי שגם הוא עבר שינוי מיידי. מאז מערכת היחסים שלי עם בתי הרבה יותר נינוחה. ואני ממליצה בחום לכל חברה, ואף מדפיסה דף זה לחברות שאינן נכנסות לאינטנרט. יישר כוח, אין לך מושג כמה עזרת לנו כמשפחה. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לכם
ענת זפרני12/02/2009אין לך מושג איזו תמורה ע נ ק י ת זה לקבל מייל כמו שלך
אושר גדול
אני כל כך מודה לך על שטרחת וכתבת - עשית לי את השבוע
תודה והמון הצלחה בהמשך
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)