מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בית ספר מתאיםאליה26/03/2008
הי. שוב אליה - לגבי מסגרת מתאימה.
אנו גרים ברחובות.
באבחון גילו קושי בקשב וריכוז המתבטא בסיפוק רצוני של כאן ועכשיו,אי יכולת ללמוד חומר רב,פטור משפה זרה שניה,אם לא מבין יש "תקיעות" קשה להמשיך הלאה... נכון לכיתה ח' היום- השליליים מתחילים להופיע,עושה רושם שלומד ולא ממש יוצא,תחושה שלי שזה לא זה וצריך משהו אחר... רגוע יותר אישי יותר ונכון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אליה
ענת זפרני26/03/2008ושוב אני חוזרת עלהעצה שנתתי
בבקשה צרי קשר עם "הבית של תמר" - מצסגרת שם ייחודית ואולי הם מכירים מסגרות דומות במקום מגוריכם
הניסיון שלי מראה שיש שם נכנונות על לעזור
בהצלחה
אשמח אם תעדכני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרנות מינית של בן 6אורית24/03/2008
שלום. יש לי בן בן 6 שנים ומספר חודשים. במהלך סוף השבוע האחרון הוא שהה יומיים בבית של אחותי, שלה בת בת 7 וחצי שנים ושני קטנים אחד בן 4 ואחד בן שנתיים. אחותי סיפרה שבמהלך שהותו של בני אצלה היו שני אירועים, אשר לגביהם אני מבקשת לברר עמך כיצד לנהוג.
בארוע הראשון, פנה בני לבת דודתו, בעת שצפו בטלויזיה, וביקש ממנה שתתפשט. לאחר שהצליח לשכנע אותה לעשות כן, היא לבשה מיד עם הבגדים. לא היו נגיעות כלשהן, (לפחות על פי מה שמספרת הבת).
בארוע השני - בנה בן ה - 4 של בתי הסתובב בבית ערום. הוא היה בחדר עם בני, ובני נגע לו באיבר מינו. אחרי זמן קצר הוריד בני את מכנסיו, ומשום שגיסי נכנס לחדר, הוא מיד לבש אותם בחזרה.
ניסיתי לברר עם בני מדוע עשה כן, אך לא קיבלתי שום תשובה משכנעת. היתה לו שיחה מעט קשה, שבמהלכה הסברתי לו שאסור שיגע באיברים המוצנעים של אחרים, ואסור גם שאף אחד יגע בשלו. שאלתי אותו גם עם אי פעם מישהו נגע באיבריו, והוא אמר שלא. אני מקווה שבסופה עבר המסר. האם יש משהו שאני צריכה לעשות מעבר לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנותלייעוץ
ענת זפרני24/03/2008ראשית - לדעתי מדובר בסקרנות
אבל
כדי לוודא שאכן לא התרחשה שום תקרית שבמהלכה הילד נחשף לתכנים אלו
הייתי מציעה לך לברר עם פסיכולוגית של ילדים המתמחה בהטרדה מינית
טוב עשית שדיברת והסברת על איברים מוצנעים ועל הדרך שבה יש להתנהג
יחד עם זאת
אם הארועים יחזרו
הייתי פונה לעזרה מקצועית
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת אני רוצה לומר לךמירי21/03/2008
אני מדפדפת בפורום ואני מאוד נהנית מהתשובות שלך אני מאוד מתחברת לכל מילה שאת מייעצת פשוט אין מילים ,יש לי לומר לך תודה ושוב תודה .את מדהימהההההההההההה. את הבן אדם הנכון ביותרררררררררררררר לייעץ לנו להורים ולנוער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה !!!!!!!:)
ענת זפרני24/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה שהיה בכיתה בפורים מה את חושבתמירי21/03/2008
בכיתה של בני הוחלט בפורים לשחק את משחק ההפתעות "גמד וענק ".לפי סיפורים של בני בן ה-11 וחצי כמעט כל אחד ידע גם מי הגמד שלו.לאורך מס' הימים שהוא היה אמור להפתיע במשהו מתוק ונחמד את הענק שלו ,בני השקיע המון מחשבה ופינק בצורה יוצאת מן הכלל והכין לו את העוגיות האהובות עליו. ביום הראשון הוא שכח לפנק את הענק הוא קנה לו משלוח מנות מכספו הפרטי. ועוד אמר אמא את יודעת גם הוא הענק שלי ובסוף הוא יביא לי משהו גדול .הוא היה חוזר הביתה מאוד מאוכזב שהוא יודע מי הגמד שלו ורק פעם אחד הביא לו איזה חמצוץ אחד יבש וסוכריה לא טעימה .בקיצור הגיע היום שכל ענקים אמורים להביא משלוח מנות לגמד שלהם ,בני החליט שהוא לא רוצה לקחת,ואמר גם כביכול לא מגיע לו וגם ככה אני לא סובל את התנהגותו של הילד הזה .הסברתי לו שזה לא משנה איך הגמד שלך התנהג אתה חייב חייב לקחת משלוח מנות וכדי לשכנעו שכן יקח איתו משלוח מנות לכיתה אמרתי לו שזה יום שכל תלמידי הבית ספר מגיעים עם משלוח מנות וגם אתה צריך לקחת.הוא סירב בתוקף ואמר לא צריך.לא חייב. אתמול שחזר מבית הספר היה מאוד מאוד מאוכזב ראיתי המון עצב עיניים שלו .ששאלתי אותו לא רצה לספר לי מה קרה אבל לאט לאט שנרגע ישבתי לידו ודיבנו. אז הוא סיפר כשהגיע לפתח בית הספר הענק שלו נתן לו משלוח מנות ,אבל כשהגיעו לכיתה המורה שאלה ,מי לא הביא משלוח מנות .הוא ענה ואמר שהוא לא הביא ואז המורה לקחה ממנו את המשלוח שקיבל ונתנה אותו לילד אחר.
השאלה שלי אליך מה את חושבת על המקרה שקרה ? איך אפשר להסביר לו גם לגבי המקרים האחרים על יחסי אנוש ?יש לי ילד קצת עקשן בדעותיו ,מאוד חברותי ואינטלגנטי, תלמיד טוב ומצליח ומלבד הערות ביומן על אי הכנת שיעורי בית לפעמים ושהוא פטפטן לפעמים ,אוהב ומפנק אבל עם כל זאת יש תלמידים בכיתה שמציקים לו לאורך כל השנים שבינהם זה הילד שלא רצה לקחת לו משלוח מנות,על ההצקות דיברתי עם המורה היועצת וגם מנהלת בית הספר ,הדרך שלהם לטפל זה לדבר עם הילד וגם ההורים ואז היה שקט מהצקות לשבוע ושוב חוזר להיות כמו שהיה .הילד שלי ידע להבליג אבל מאחר שהוא כבר לא יכול להבליג יותר הגיע להחלטה כי רק באלימות אפשר לפתור את הבעיות שלו איתם ואומר שגם המורה לא עוזרת . שאלה הנוספת איך אני יכולה לחזק אותו כדי שלא יחליט החלטות שכאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור בחיים
ענת זפרני24/03/2008הילד שלך למד את השיעור שלו ביחסי אנוש
ביחסים בין מורים לתלמידים
ועוד ועוד
אין לך מה להוסיף ולנאום לו בנושא הענק והגמד - לדעתי - הלקח הופק
בנוגע להצקות יש ילדים שממש גוררים הצקות וכמה שמנסים לברר לא עולים על העניין
מה שאני מציעה זה
שהילד שלך יתחבר לילד אחד - החבר הטוב שלו
ודרכו ירכוש ביטחון - שגם כשמציקיםלו עומרי או עודד או כל שם אחר יהיה שם עבורו
נסיוני מראה לי שמספיק שיש לילד פינה אחת בטוחה שכמות ההצקות פוחתת
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים והוריםליאור21/03/2008
היי!
אני תלמידה בכיתה ט'.
אני תלמידה טובה שמקבלת ציונים טובים ושבחים רבים מהמורים.
אך כאשר יש חופשים או ימים פנויים אחרים ההורים לוחצים עליי לעשות דברים מסוימים:
"תתאמני לפני השיעור הפרטי"
"תעשי את שיעורי הבית"
"תנצלי את הזמן כמו שצריך ואל תשבי ליד המחשב"
אני כן משקיעה וכן משתדלת ולא הייתה פעם אחת שלא הכנתי שיעורים אך אני משלבת זאת עם חברות, מחשב, הסתובבות בחנויות שאבי מכנה זאת כ- שוטטות.
זה מעצבן אותי שהם לא סומכים עליי שאזכור להכין את כל שיעורי הבית וכל העבודות וכשאני אומרת להם שיפסיקו להגיד זאת עם מתעצבנים עליי ואומרים שהם הוריי וחובתם להשגיח שאני עושה את כל מטלות ביה"ס.
כמו כן כשאני מכייפת (רואה סתם תוכניות בטלוויזיה בשביל הכיף, מסתובבת עם חברות בחנויות)
אבי מכנה זאת כשוטטות ללא מטרה ושזה לא תורם לאף אחד.
נכון, זה לא תורם לחוכמתי אך חשוב להנות מהחיים ולשמור על קשר טוב עם חברות, וכאשר אנחנו מבלות יחדיו זה מחזק את הקשר.
האם זה שאני מרגישה מאוימת מעצם בקשותיי של הוריי למלא את מטלת ביה"ס זה בסדר?
ומה לעשות כדי להסביר לאבי שהסתובבות בחנויות וצפייה בטלוויזיה זה סוג של קצת מנוחה עבורי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסכמים וגם קצת הומור
ענת זפרני24/03/2008היי מאי
תראי, להורייך יש איזה שהוא חשש שאם הם ירדו ממך את תצאי מהגבולות ולא תלמדי ולא תהיי "ילדה טובה" והתפקיד שלהם (לתפיסתם כמובן) זה לשמור על הגבולות שלך.
עכשיו,
הייתי מציעה לך לקבוע איתם פגישה לשיחה אישית
להגיע עם דף עט ושקט נפשי
להציע להם לכתוב חוזה - הסכם שהם יבקשו את תבקשי ותבדקו מה קורה בעוד שבוע
אחרי שבוע הם יראו שאכן יצאת ובילית יומיים ראית כל יום שעתיים טלויזיה ובכל זאת הצלחת במטלותמבחנים ושיעורי בית - לאט לאט ובהדרגה הלחץ יפחת
נסי וספרי לי
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצות פרקטיותמאיה21/03/2008
מה עושים כשאתה אומר לילד שלך (בן 15) כסנקציה "אתה לא יוצא מהבית בגלל א.ב.ג" כי אנחנו החלטנו שהוא עבר את הגבול והתשובה שלו היא" נראה לכם" ויוצא מן הבית למרות מה שאמרנו . הלא אי אפשר לחסום בגופנו את היציאה.
ודבר נוסף ובאותו נושא: מה אתה עושה כשאתה אומר לו כעונש "תן את הטלפון שלך" והנ"ל מסרב לתת. אנחנו לא רוצים להפעיל כוח. ולא נזעיק את היממ לעזרה.מה עושים? אנחנו אובדי עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד בעייתי
ענת זפרני24/03/2008אתם לא נתפסים כרציניים
עם כל הכבוד לזה שהוא בן 15
את הפלאפון אפשר לקחת גם בכח
אם הוא יוצא בבקשה לת לו לצאת
רוב הילדים לא רוצים שלא יהיה להם לאן לחזור
הוא בודק אתכם
ואתם נסוגים
בבקשה- בלילחץ
ואם המצב מקצין
פנו לעזרה מקצועית
בהצלחה
ענת זפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה נוספת.
מאיה25/03/2008תודה על תשובתך אבל אם אפשר עוד הבהרה קטנטונת.
בענין הטלפון, אם צריך -לוקחים.
אם "הבחור" יוצא בניגוד מפורש למה שנאמר לו כי אנחנו חושבים שאם יש מבחן למחרת , אז צריך
להתכונן ואם יש שיעורים ,אז כדאי להכין , והוא הולך למרות הכל. לגמרי ברור שכשהוא יחזור איש לא ינעל בפניו את הדלת. יש לו לאן לחזור. וזה ממש לא משנה שלפני שעזב הוא עוד הספיק לצעוק "איזה מן אמא את. נמאס לי ממך". כדרכי בקודש, אני בוחרת לא לשחק את "הנעלבת".
וכשהוא חוזר- מה אז?
עוד סנקציות?
את אומרת בצדק " הוא בודק אתכם". זה מובן וידוע.
אבל למה את כותבת " אתם נסוגים"?
זה ממש לא ברור. נסוגים ממה?
תודה ,ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית ספר מתאים...אליה20/03/2008
בני בן 14 לומד בכיתה ח' בבית ספר ממלכתי רגיל.יש קושי בקשב וריכוז.לדעתי המסגרת הנוכחית לא מתאימה,תובענית מידי תחרותית,קשה לו... איך יודעים לאיזו מסגרת כן כדאי לרשום?האם יש אתר בנושא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרם פרטים
ענת זפרני20/03/2008מאיפה אתם בארץ?
איזה איבחון ערכתם ומה התוצאות?
חשוב מאוד לפנות למסגרת שתתאים לילד
יש למשל את הבית של תמר - יש אתר באינטרנט חפשי בגוגל = שהוא מקום לילדים עם קשיי לימודים ויש עוד מסגרות
חפשי דרך היועצות של בית הספר
בצהלחה
ענתז פרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדברים באנגליתיעל20/03/2008
ענת שלום,
יש לי ילדה בכיתה ב' המונה כ 20 ילדים, כחצי כיתה דוברת אנגלית.
החברות הטובות שלה דוברות אנגלית, וקורה שבזמן השיעור או ההפסקה הבנות מדברות אנגלית, ולעיתים הן מסתכלות עליה וצוחקות, והיא מאוד נעלבת. ההרגשה היא שמדברים סודות עליה. הילדה שלי מאוד מאוד רגישה, כיצד ניתן לעזור לה ?
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזק אותה
ענת זפרני20/03/2008קודם כל לחפש חברה אחת טובה
מישהי שתהיה איתה
שנית, לחפש דברם שבהם היא טובה ולחזק אותה עליהם
ובנוסף - לרשום אותה כמה שיותר מהר לחוג אנגלית - זה תמריץ נפלא להצלחה בשפה זרה
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזצנת חברות הביתהיעל20/03/2008
שלום,
ביתי בת 10, מתביישת להזמין חברות הביתה מכיוון והיא לא יודעת מה לעשות איתן (כיתה ד'), איך להעביר את הזמן איתן בכייף.
הצעתי לה שהן יכולות לצייר, או לעבוד על מחשב, והדבר לא סיפק אותה.
כיצד אני יכולה לכוון אותה
בברכה,
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות
ענת זפרני20/03/2008היי שרה
הרבה בנות בנות 10 ילדותיות וביישניות
והמצב שתארת מוכר מוכר
אפשר להציע כמו שהצעת
כמו גם להזמין יותר מילדה אחת ואז שלוש בנות זו הזדמנות ללמוד מהאינטראקציה בין השתיים על מה עושים
לא כתבת לי אם היא הולכת לחברות ומה היא עושה שם
בכל מקרה
אם לא בא לה
הייתי מניחה לה
רושמת אותה לחוג כך שפעם פעמיים בשבוע תהיה אינטראקציה עם ילדים נוספים
ומחכה בסבלנות - זה שלב וזה עובר
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה ללמודיפית18/03/2008
שלום, בתי בת 17 לקראת סיום השנה, במהלך השנה היא לא התאמצה ללמוד, איחרה רבות לבית הספר, היא לא מעוניינת ללמוד ולא מוכנה להתאמץ, איני בטוחה שהיא תעשה בגרויות כי כבר עכשיו היא לא אוהבת ללמוד ולהשקיע, אני לא יודעת כיצד אסביר לה על כך שזה חשוב, אם כרגע היא לא מוכנה להבין את משמעות הנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לאיש מקצוע
ענת זפרני20/03/2008חבל נורא להפסיק עכשיו
קחי אותה לשיחה או שתיים עם פסיכולוג/ית שגם יכול לערוך איבחון פסיכו דידקטי תוך כדי
ובמהלך האיבחון יעלו על הסיבות
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקהמאיה15/03/2008
שלום ענת.
בתי בת ה15 חזרה אמש הביתה מאוד נסערת. הרגשתי שהיא במצוקה גדולה.זאת לא היתה סתם עצבנות של מתבגרת. זה היה הרבה יותר מזה.אין לי מושג מה קורה .!!!!!!!!
עד שהיא חזרה הביתה הייתי איתה בקשר טלפוני. הדרך הביתה ארכה לה הרבה מאוד זמן.!!!.כששאלתי עם מי היא נמצאת, התשובה היתה לא יודעת. זה כבר הדליק לי נורה אדומה!!
היא חזרה הביתה ולשאלתי "מה עובר עלייך? אני רואה שאת נורא בלחץ" התשובה היתה :"אמא תעזבי אותי". אני מרגישה שהיא חוותה אתמול משהו שהכניס אותה לחוסר שקט יוצא דופן.
איך אני עוזרת לה? האם יש טעם לצלצל לחברה ולנסות לדלות מידע ללא ידיעתה?אולי לפנות לאיש מקצוע?
אני מאוד מאוד מודאגת ורוצה לנסות להבין למה היא בכזה לחץ. אני לא רוצה לחשוב על סיבות..........
היא ילדה טובה בסה"כ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה
ענת זפרני20/03/2008ראשית, התנצלות ען העיכוב במתן התשובה
שנית - הסרטים שרצים לנו בראש על דברים קטסטרופלים - המון פעמים לא מתקרבים אפילו לאמת.
הרבה מתבגרים עושים"דרמות" מסתם ריב או קטע שלא הצליח
וכתוצאה פרצופים ומצוקה
לא שאני מקלה ראש
נהגת נכון ביותר כשניסית לברר מה קרה
ובהחלט יש מקום לפנות לחברה שלה
אבל
לזכור
שתמיד תמיד אם חלילה וחס קורה משהו נוראי - ההורים בסוף יודעים
גשי אליה לחדר
תאמרי לה שכאשר היא תבחר - את תשמחי להקשיב
ברוב הפעמים
דלת פתוחה מזמינה
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזלזל, יהיר, ולא מבין מה הבעיה...אמא14/03/2008
בננו בן 14.5 ילד רגיל. הקושי שלנו איתו הינו על רקע של תחושת זלזול עמוקה וחוסר כבוד אלינו הוריו. בשיחות עמנו הוא יכול להפנות את הגב וללכת באמצע השיחה, הוא מתווכח על כל דבר קטן אינו עומד בהסכמים ומתחכם. על השאלות הרציניות ביותר הוא יכול לענות בציניות וזלזול. אם זה היה תלוי בו הוא היה מספק רק את צרכיו בעזרתנו אך גם באופן עצמאי. הוא כלל אינו מבין מה הבעיה והשיחות עמו מגיעות למבוי סתום. יש לנו תחושה של הכחשת המציאות על ידו כאשר מפגישים אותו עם סיטואציות שהיה בהם (הבטיח ולא קיים, לא עמד בלוח זמנים. לא ביצע משימות שהבטיח וכולי) כאשר מפגישים אותו עם הדברים הוא מתחכם, עונה בעקיפין ומחכה תוך גלגול עיניים השמימה שכבר נסיים את הנאום שלנו ונעזוב אותו לנפשו. אנו לא מוצאים מסילות לליבו וחשים תחושת אין מוצא כרגע בדיאלוג איתו. לשאלתנו מה הוא מעדיף סנקציות או תקשורת הוא ענה תקשורת אך לא מוכן באמת לשתף פעולה (או לא יכול ) כאשר מגיעים לשיחה. התחושה הכללית היא שהוא לא מבין מה רוצים ממנו. והתחושה שלנו היא תסכול. הוא ילד שלישי, בין ארבעה די צפופים בן יחיד בין עוד שלוש בנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה קשה
ענת זפרני20/03/2008הבן שלכם עסוק בלהוכיח קודם כל לעצמו - ואחר כך לכם, שהוא גדול!! לא צריך אתכם לא מקשיב לכם ולא תלוי בכם.
אתם מנגד, חשים חוסר אונים וחוסר שליטה או כמו שהגדרת "אין מוצא"
נכון עשיתם כששאלתם אותו מה עדיף סנקציות עונשים או תקשורת
יפה שבחר בתקשורת
אבל - אם הוא לא מקיים את חלקו - אז פועלות הסנקציות
אני בעד לקחת אותו לבית קפה
רק שלושתכם
לכתוב חוזה
מה ההתחייבויות שלו
מה הזכויות שלו
למה אתם מתחייבים
ומה אתם מרשים
מה קורה אם מפרים חוזה (שהוא יציע)
ולעקוב -
בהתחלה פעם בשבוע יוצאים ומדברים
ובהדרגה פעם בשבועים שלושה
נסי וספרי לי
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות. דחוף!רעות12/03/2008
היי ענת .
אני בת 15 וחודשיים, קיבלתי מחזור בגיל 12 והוא סדיר .
יש לי בעיה גדולה !
אני לא גודלת ומפתחת , יש לי חזה קטן והגובה שלי הוא 1.52 , אני שוקלת 39 ולא מצליחה להשמין או לגדול כבר הרבה זמן . (שנה וחצי אני באותו משקל..נע בין 38 ל40, ועל הגובה אין בכלל על מה לדבר )
זה נורא מדכא אותי . בבקשה תעזרי לי .
מה אני צריכה לעשות? לאיזה רופא לפנות?
איך אני יכולה לגדול כמו כולם?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רעות
ענת זפרני12/03/2008דבר ראשון לגשת לרופאת ילדים.
היא תשקול תמדוד ותשלח אותך לסידרה של בדיקות התפתחותיות: אנדוקרינולוג, (שיבדוק כמה בדיוק את אמורה לגדול), בדיקות דם (לוודא שאת בריאה) ועוד ועוד
כשתסיימי את הבדיקות - תוכלי להגיע לרופאה
ואם הכל תקין ובגדר הנורמאל
את יכולה לבקש הפנייה לדיאטנית לקבלת דיאטת השמנה
בהצלחה ענקית
ספרי לי מה קורה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית11/03/2008
הילד כל היום מול המחשב. הוא לא עושה שיעורי בית ולא נפגש עם חברים. מה אפשר לעשות? דיברתי איתו הרבה פעמים על הנושא, ולא עזר. האם לקחת אותו לפסיכולוג? אפשר לקבל טיפים בנושא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי כרמית
ענת זפרני12/03/2008לא כתבת לי בן כמה הוא
מאיזה גיל חלה נסיגה חברתית
האם יש לו אפילו חבר אחד?
מה תגובת בית הספר על כך שהוא לא מכין שיעורים?
כתבי לי ואענה לך בכיף
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מציבוריהודית08/03/2008
בני בן 16 ולאחרונה אנו שמים לב שהוא בלחץ מאוד ליד אנשים רבים כשהוא לבד.
גם כשהולך לבית הספר מעיד על כאבי ראש וחוסר ריכוז בלימודים.
ברוב המקרים כשהוא חוזר הביתה הוא מרגיש טוב יותר.
סיכמנו לאחר הסכמתו שנלך לעזרה אצל איש מקצע, אבל במה אנחנו יכולים לסייע לו כעת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לפנות יותר מדי קשב לבעיה
ענת זפרני08/03/2008היי יהודית
ראשית - כל הכבוד על איתור וזיהוי הבעיה
על הנכונות לפנות לעזרה מקצועית
ועל תשומת הלב וההבנה לקושי של בנך
שנית - יש להמנע מלדבר או להתעסק יתר על המידה עם הבעיה שלו - שכן אז יתכן שהיא תתעצם
לכו כבר מחר חפשו את איש המקצוע המתאים
ובכל היתר - נהגו כרגיל: שיעורי בית מטלות וכו'
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)