פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה על שענית חלי..
    ילדה
    27/07/2008

הרגשתי גוש כזה בצד ימין ובצד שמאל (אני בת 12 ) אני לא יודעת אולי זה התפתחות של החזה ? אבל אני מאד לחוצה ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תודה על שענית חלי..

הוספת תגובה

• לא לדאוג

חלי ברק שטיין
    27/07/2008

אין מה לדאוג, זה בודאות התפתחות החזה. אבל אם את רוצה להרגע לגמרי, בקשי ללכת לרופא, שיבדוק, אפשר גם לגניקולוג. זו בדיקה קלה ופשוטה, ואז תדעי בוודאות

בהצלחה חלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעני לי מהר
    ילדה
    26/07/2008

באיזה גיל אפשר לחלות בסרן השד? הגיל הכי הכי מוקדם?

לקביעת תור
    סגירה
    תעני לי מהר

הוספת תגובה

• לא לדאוג

חלי ברק שטיין
    27/07/2008

אני לא רופאה, אבל אני יודעת שסרטן שד מופיע אחרי גיל ההתבגרות.
    כך שיש לשער שאין לך מה לדאוג
    כתבי לי מה מטריד אותך, מה ראית או הרגשת בשד שלך, ואז אולי אוכל להדריך אותך הלאה
    ביי בינתיים, חלי ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמרדות
    דלית
    26/07/2008

שלום רב, יש לי שני בנים תאומים, בני 15 בקירוב.. אביהם נפתר כאשר היו ילדים קטנים, על כן אני מגדלת אותם מאז ועד היום לבד. מרד, ברור לי שהוא אחד מהסמפטומים לגיל זה ואני מצליחה להתמודד עם מצבים שונים אך.. 1. אחד מבניי לאחרונה מרבה לצאת מהבית, עם חברים, כאשר כועס עליי אומר שהוא יוצא ויחזור מאוחר או לא ישן בבית. אני מגיבה ואומרת לו שאני לא מסכימה ואז :"אני לא שואל אותך.." והולך.. אני לא מצליחה לעצור את יציאתו מהבית וכשהכל נרגע הוא מבקש סליחה. אני מרגישה שאני מאבדת שליטה. מה עושים?? 2. כשהוא ואחיו רבים, הקללות בלתי נסבלות. אי אפשר לשמוע מה הם אומרים אחד לשני, זה כולל העלבות והלוואי תמות ותיאור אופן המוות בצורה מזעזעת! קשה מאוד לשמוע ולא אחת הם ראו שאני בוכה משמיעה של קללות איומות אלו. אני משתדלת לא להתערב. האם זה נכון? מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    התמרדות

הוספת תגובה

• סמכות

חלי ברק שטיין
    27/07/2008

דלית יקרה, אני יכולה לשער שזה לא קל לעמוד לבדך מול שני מתבגרים חזקים.

במקרה של הבן שיוצא מהבית בניגוד להנחייתך ואחר כך מתנצל- לדעתי, את צריכה לקחת אותו 'לבית קפה', או לכל מקום שאפשר לדבר בשקט. לומר לו בלי כעס, שיש דבר שקורה שוב ושוב- שהוא רוצה לצאת, ואת לא מרשה, ואז הוא יוצא בכל זאת, ואחר כך מתנצל. תתארי את המצב
    ואז תבקשי שתחשבו יחד על פתרון. איך בפעם הבאה תוכלו לעשות את זה אחרת. אמרו לו שהוא בחור גדול וחכם, ואתם צריכים למצא פתרון יחד. אולי יתברר שאת צריכה להבין יותר שהוא רוצה לצאת עם חברים, ביחוד בחופש, ואז אולי פחות תתנגחו, ואולי תמצאו משהו אחר, בכל מקרה צריך לדבר

לגבי הקללות, אם יש לך כוחו- הכיוון הוא הגברת הסמכות הישירה.
    את צריכה לומר להם בדיוק אלו קללות את לא מוכנה לשמוע, כי יש קללות שתאלצי לוותר ולשמוע בלי להתערב. אמרי להם גם בדיוק מה יהיו התוצאות אם יקללו אותן. עונש קצר, לא לאורך זמן, אבל שיבינו שאת רצינית. מסר כזה עדיף על בכי

נסי, וראי איך זה הולך
    ככה זה עם מתבגרים, שילוב של סמכות עם דיבור לפתרון בעיות
    בהצלחה
    חלי ברק שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלי, תודה על עצותייך, אנסה בהחלט!!

דלית
    27/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתפסנו על "חם"
    חלי
    22/07/2008

ענת שלום,אני ובעלי קיימנו יחסי מין ושכחנו לנעול את הדלת,בתנו בת ה-14 "תפסה" אותנו,קיללה אותי ואמרה שאני זונה,לקחה תיק עם כמה חפצים והודיעה שהיא הולכת לישון אצל חברה. נסינו לטלפן היא אומרת שהיא בסדר ושהיא לא רוצה שנדבר. המצב נמשך כבר יום שלש(מאתמול בלילה ועד היום בלילה) בבקשה ממך עזרי לי,איך עלי לנהוג?. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    נתפסנו על "חם"

הוספת תגובה

• להיות בוגרים

ענת זפרני
    23/07/2008

היי חלי
    תראי, הבת שלך כמו כל הילדים לא רוצה לחשוב עליכם "עושים את זה" מבחינתה - סייימתם עם העניין כשהיא נולדה....
    גשי את אליה
    לא שניכם
    רק את
    לבית של החברה ותבקשי ממנה לפנות את החדר ותחבקי את הבת שלך ותגידי לה שזה בסדר להיות במבוכה אבל לברוח לא יפתור את הבעיה ואת מצפה שהיא תחזור הביתה ושום דבר לא קרה. אם היא רוצה לדבר על מה היא מרגישה בשמחה
    אם היא רוצה לפנות לאיש מקצוע - אין בעיה
    אבל הביתה היא חוזרת
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת

חלי
    24/07/2008

תודה רבה לך על התשובה המהירה. יש שני דברים עיקריים שמטרידים אותי: 1.את לא חושבת שהיא בוגרת מספיק בשביל לקבל את זה שההורים שלה שוכבים בלי לברוח מהבית? 2.מה לאמר לה,אני לא בדיוק הולכת לפרט לה על התפקוד המיני שלי וכו'. תודה רבה לך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העובדות מדברות...

ענת זפרני
    26/07/2008

לשאלתך הראשונה - כנראה שלא.... היא במבוכה ולא רוצה להתעמת עם המחשבות האלו... לכל אחד יש את הקצב שלו להתפתחות אישית, היא עדיין לא בשלה.
    אין שום צורך שתפרטי בנוגע למה שקרה!!
    רק להגיב כמו לילדה קטנה
    אבא ואני אוהבים, כשגדולים אוהבים ורוצים להנות אחד מהשני הם מקיימים יחסי מין. כשתהיי גדולה תביני יותר. לא היית צריכה לראות את זה ואני מקווה שלא יקרה שוב.
    ובזה נגמר
    לחזור לשגרה כמה שיותר מהר יותר בריא.
    המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי בבקשהה...
    רוני
    22/07/2008

אם אני בת 16 וחצי ויש לי חבר בן 18 זה חוקי שאני אשאר לישון אצלו? השאלה הזאת מעסיקה אותי מאוד מישהו יכול לעזור לי בבקשהה...?

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי בבקשהה...

הוספת תגובה

• שאלה לא ברורה

ענת זפרני
    23/07/2008

היי רוני
    מה זאת אומרת חוקי? האם את מתכוונת מבחינה משפטית? מבחינת רשות ההורים? אנא כתבי מפורט ואשיב לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה לילדה

סיגל
    03/05/2009

אני אימא לארבעה ילדים ויש לי ילדה בת 15.5 היא ילדה מאוד טובה הבעיה שהחלה לפני כמה שבועות היא הכירה מישהו גם הוא בן 16 והם מדברים כול הזמן בטלפון בשעות מאוחרות אני ואבא שלה הבהרנו שאנחנו לא מבסוטים מזה שיש לה חבר והיא התחילה להתנהג בחוצפה וטריקת דלתות הבעיה היא שיש לה בחינות בגרות והיא בלחץ אנחנו ההורים בלחץ מזה שמנסים לדבר להגיון שלה ושאין לה זמן לזה עכשיו אני אובדת עצות ולא יודעת איך להתמודד עם המצב החדש של כעס ומריבות והתעלמויות בבית אנא עזרי לי..תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגל

אייל קנדינוף
    05/05/2009

שלום לך
    למה אתם לא מסכימים שלנערה בת 15.5 יהיה חבר?
    במקום להלחם עם בתכם שהתבגרה וכבר לא ילדה ,כדאי לברר איתה ,בנועם ,על החבר החדש ואולי לפגוש אותו.
    אני מניח שברגע שבתכם תבין שאתם לא נגדה בתהליך ההתאהבות ,הטבעי ביותר, שהיא חווה היא תסכים לשתף פעוךה בתחום הלימודים וצימצום זמן הפלפון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופש הגדול
    רחלי
    21/07/2008

שלום, רציתי להתייעץ, אני אם חד הורית , יש לי בן בגיל 18 שסיים כיתה י"ב. כל היום והלילה הוא ישן או מול המחשב כל דבר אחר שאני מציעה לו נדחה בזלזול. איך אפשר לגרום לו לצאת מהבית.? בילויים משותפים לא בא בח-ן מבחינתו! למרות שמאוד הייתי רוצה זמן איכות איתו לפני הגיוס מה אפשר לעשות? האם יתכן שהוא מדוכא? תודה מראש. רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    חופש הגדול

הוספת תגובה

• חופש גדול אחרון

ענת זפרני
    23/07/2008

חסרים הרבה פרטים
    אני חושבת שאם אין ירידה בתפקוד היום יומי (אוכל בכי הסתגרות) ובסך הכל הוא נהנה לבלות מול המחשב - תני לו
    זה החופש הגדול האחרון שיש לו לפני הגיוס.
    במקום להציע לו לצאת
    תזמיני הביתה את האוכל שהוא הכי אוהב
    ותקראי לו לשולחן
    ככה
    דרך אגב
    תבררי איך הוא מרגיש עם הגיוס ומה הוא צריך לקראת .....
    בלי לעשות דרמות גדולות מדי
    בהצלחה
    ענת זפרני
    נ.ב.
    אם יש לך חשד שהילד בדיכאון או במצב סיכון אנא פני לעזרה מקצועית (ייעוץ דרך האינטרנט לא מספיק!!!)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוקח אישי מאוד
    מאיה
    19/07/2008

בעלי הרבה פעמים נכנס למריבות עם בתנו המתבגרת בטענה ש היא לא מגיבה אליו כפי שהוא אולי היה רוצה. לדוגמא: הוא חוזר מהעבודה , אומר שלום. גם לה. היא איננה עונה. הוא לוקח את זה באופן אישי ומכאן מריבה. דוגמא אחרת: היא חוזרת ממבחן הוא מתעניין איך היה. היא- עונה בלקוניות ובחוסר עניין להשיב לו. הוא לוקח את זה אישית.. ועוד כהנה וכהנה דוגמאות מסוג זה. לפעמים יש לי תחושה שהיא למדה להכיר אותו ומגיבה כך בכוונה. איך אני יכולה לעזור במקרים הללו ולמנוע מתחים מיותרים.

לקביעת תור
    סגירה
    לוקח אישי מאוד

הוספת תגובה

• אבא ובת במאבק

חלי ברק שטיין
    19/07/2008

מאיה, התופעה שאת מתארת מאוד מוכרת בגיל ההתבגרות. נשמע שבעלך ובתך מאוד קשורים אחד לשני, רק שבתקופה זו של חייהם הם מבטאים זאת דרך המריבה והמאבק. הוא ממשיך להתעקש שהיא תגיב 'כמו שהוא רוצה' ונעלב כל פעם, והיא כנראה מתעקשת להמשיך בדרכה, וגם קצת 'מכניסה לו' וגם היא כועסת ונעלבת. הם מאוד דומים

המלצתי לך, שאם את בתקשורת טובה עם בתך, תמשיכי בדרך שלך. צריך להיות גמישים עם מתבגרים ולא להתקע על הטונים שלהם, וגם לא על הדיבור הקצר, זו דרכם וצריך לספוג את זה.

לגבי בעלך, את יכולה להציע לו את ההסבר שלי, להגיד לו שוב שימצא דרך פחות להפגע, פחות להיות צודק ויותר חכם. שיבין שבתך לא עושה את ההתנהגות נגדו אלא בעדה. וגם להסביר לו שככל שהוא מתעקש היא מתעקשת גם. ואם יוכל לנסות, להכנס הביתה לומר שלום, לתת חיבוק ולהמשיך הלאה בלי כעס, אולי היא תחפש אותו. שישנה את תוכנית הפעולה, שיפתיע אותה ואותו.

המלצתי לך היא שרק תציעי לו את האפשרויות הללו, ואל תתעקשי. זה הקשר שלהם, וטוב שלא תישאבי לבלגן.

את יכולה לקרא הרבה בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע', שיש שם הסברים והמלצות על תקשורת עם מתבגרים

בהצלחה , אשמח להתעדכן
    חלי ברק- שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נרגילה ועוד...
    יעל
    17/07/2008

שלום רב, בני בן 15.5 . לפני כחצי שנה ביקש מאיתנו לקנות לו נרגילה ואנו סרבנו. הסברנו לא את הסכנות ואת ההתמכרויות השונות וחשבנו שהכל מאחורינו. לפני כחודשיים מצאתי אצלו בארון נרגילה שהכין לבד. כשאביו שוחח עמו הוא טען שסרבנו לקנות לו בעבר אז הוא הכין לבד. ושהוא מעשן עם החברהבזולה ולא מעבר לזה . בקשנו לא לראות את זה בבית, ונתנו לו תחושה שאנו סומכים עליו. חשוב לציין שאנו כל הזמן נמצאים עמו בוויכוחים על דברים שונים שקורים בבית- כמו סדור החדר שלו ונקיונו תורנות כלים שיש אצלנו,בעבר הוא נאלץ להפסיד בילויים עם חברים מאחר ולא עמד במשימות שלו. רוב הזמן הוא מסתגר בחדרו וסוגר את הדלת - גם דבר שמוציא אותנו מדעתינו. היום בזמן שיצא לבילוי עם חברים, ערכתי אצלו נקיון בחדר ומצאתי במקומות שונים בחדר בקבוק וודקה וחלקים של נרגילה- מפוזרים במקומות שונים. אספתי את הכל יחד ועמדתי בפני דילמה האם להשאיר את הכל במרכז החדר עד שיגיע ולצור באמצעות זו שיחהעל הזלזול שאנו חשים שלמרות כל השיחות וכל הבקשות שלנו הוא ממשיך בשלו. או להעלים את הדברים מהחדר ולראות לאן זה יתפתח. האם עצם העובדה שחיפשתי לו בדברים זו חדירה לפרטיות - אני יודעת שהוא יאמר זאת. ושאלה נוספת היא לגבי הדלת הסגורה בחדר, האם זה בסדר לבקש לא לסגור אותה כלל. בעלי איים עליו שהוא יוציא את הדלת מהמקום. תודה מראש, יעל

לקביעת תור
    סגירה
    נרגילה ועוד...

הוספת תגובה

• כל כך הרבה ...קשה להתבגר

ענת זפרני
    17/07/2008

היי יעל
    אחלק את תשובתי לשני חלקים
    החלק של הנרגילה
    התלונות על בלגאן בחדר דלת סגורה וחוסר שיתוף פעולה במטלות הבית

לגבי הנרגילה -
    נרגילה = סמים! עישון נרגילה = 4 סיגריות בבת אחת
    נוער לא יודע , משום מה נרגילה נתפסת כפחות מסוכנת ורק לידע כללי:
    נרגילה גורמת לסרטן הפה
    סרטן הלשון
    סרטן הגרון
    ובאופן הרסני לריאות
    הטבק לנרגילה נמכר ממקומות עויינים (יש עליו כיתוב בערבית) ולא פעם מגיעים בני נוער על רקע של הרעלות לבתי חולים בגלל החומרים מסוכנים שדחפו לטבק
    נרגילה גורמת לזיהום כי היא מועברת מפה לפה
    בנוגע לנרגילה הייתי מציבה גבול בטון: אתה לא מנעשן וכל פעם שנמצא חומרים נעניש אותך
    (מה שקורה מחוץ לבית יותר בעייתי, לשם כך דרוש שיתוף פעולה של עוד הורים שכוווולם יחרימו יסיירו בגנים ציבורים ויתפסו אותם ולא יאפשרו).
    עד כאן בנוגע לנרגילה - עמדתי שלילית באופן נחרץ.

בנוגע לחדר שלו
    אם , ואני מדגישה רק אם אין חשד למצבי סיכון (סמים/התאבדות וכו') עזבו אותו!!!!!!!!!!
    הו אחייב את השקט שלו יש לו כל כך הרבה עניינים הוא לא יכול לסבול להיות עם דלת פתוחה
    מה אכפת לכם?! תרדו לו מהוריד
    בנוגע לבלגאן בחדר - אותו דבר! פעם בשבוע לסדר ולנקות כל השבוע לסגור את הדלת (הוא ישמח!!) ולהניח לו, הבלגאן בחדר = סימבול לבלגאן בנפש, אמרתי ואני חוזרת ואומרת עדיף בלגאן בחדר מאשר בלגאן בחוץ....
    בנוגע למטלות בבית - לא לנאום ולנזוף אלא לקחת לשיחת יחסינו לאן
    נרגילות - לא יהיה!
    חדר - מותר לך לשמור על הבלגאן, פעם בשבוע מנקים ומסדרים
    דלת - סגורה
    מטלות שנדרשות ממך בבית הם: 1..2..
    וזהו
    אשמח להתעדכן
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים?
    דנה
    16/07/2008

יש לי בן מקסים בן 8, בזמן האחרון הוא לא מפסיק לצעוק, סתם כך בלי מטרה, פשוט צועק, סתם צלילים בלי משמעות, אבל בקול רם מאוד, מעקה ממש. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה, בכל פעם שהוא צועק אני מסבירה לו שזה מפריעה, מרעיש, מבקשת שיפסיק, אך ללא הצלחה, מה אני מפספסת? איך מסבירים לו שהצעקות מפריעות?

לקביעת תור
    סגירה
    איך מתמודדים?

הוספת תגובה

• חיבוק

ענת זפרני
    16/07/2008

פטנט ידוע נדוש אבל עובד כמו קסם
    הילד מתחיל לצעוק
    ניגשים אליו
    יורדים לגובה שלו
    מחבקים אותו ואחרי שניות ספורות מחזיקים לו את הפנים בין הידיים ושואלים אותו מה הוא אמר
    תנסי
    ותכתבי לנו איך הצליח בגדול!!!!
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת עם הבת המתבגרת
    שני
    15/07/2008

שלום, אולי אתן יכולות לייעץ לי כיצד לתת לבת שלי בת 13 לסמוך עלי יותר ולתת לי אמון ולספר לי עליה ועל דברים אישיים שהיא עוברת? כיצד להיות יותר חברה ופחות אמא?

לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת עם הבת המתבגרת

הוספת תגובה

• שני היקרה

ענת זפרני
    15/07/2008

סוד הקשר האינטימי הוא בשיתוף.
    יצירת זמן ביחד שתוך כדי מתחילים לדבר כל אחת על עצמה - משם זורמת השיחה בצורה קולחת.כשהילדים שלנו קולטים שאנחנו מנסים לתחקר אותם הם מפסיקםי לספר ומרגישים שאנחנו מפסיקים להקשיב והופכים לביקורתיים מייעצים מזדהים ועוד ועוד...

כדי לאפשר לבת שלך לדעת שאת מסוגלת רק להקשיב, אני חוזרת ר ק !!! להקשיב את חייבת להיות איתה ביחד (לצאת להליכה בחוץ או להכין ביחד משהו או לבלות במשחק משותף..) ולדבר על עצמך וכשהיא מתחילה לספר (וזה לא קורה בדייט הראשון וגם לא בשני!!!) פשוט להקשיב! רק להקשיב!

ובסיום להגיד לה שכיף לך לדבר איתה והיה לך כיף היום איתה....

עדכני אותי
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני באמצע

מאיה
    19/07/2008

בעלי הרבה פעמים נכנס למריבות עם בתנו המתבגרת בטענה ש היא לא מגיבה אליו כפי שהוא אולי היה רוצה. לדוגמא: הוא חוזר מהעבודה , אומר שלום. גם לה. היא איננה עונה. הוא לוקח את זה באופן אישי ומכאן מריבה. דוגמא אחרת: היא חוזרת ממבחן הוא מתעניין איך היה. היא- עונה בלקוניות ובחוסר עניין להשיב לו. הוא לוקח את זה אישית.. ועוד כהנה וכהנה דוגמאות מסוג זה. לפעמים יש לי תחושה שהיא למדה להכיר אותו ומגיבה כך בכוונה. איך אני יכולה לעזור במקרים הללו ולמנוע מתחים מיותרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשהילדה גדלה....

ענת זפרני
    23/07/2008

מאיה היקרה
    הבת שלכם גדלה והיא חייבת להתנסות בעצמאות
    אז היא ממדרת אתכם מידע
    היא מנסה לבנות "חומה" בינה לבינכם "זה לא עניינכם","אתם לא מבינים כלום" וככה היא מרגישה רמבו....
    אם בעלך יבין שזה התהליך הוא לא יעלב
    הוא חייב להמשיך להתעניין ולהתעלם מהקולות והמהומים שהיא משמיע ולהבין שזה חלק מלגדול ודווקא משום שהוא מאוד משמעותי לה היא מגיבה כך כלפיו
    זה עובר
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אמא שלי ואני היינו בכאסאח

מורן
    23/07/2008

אני בת 17 ואני רוצה להגיד שאני מסכימה עם ענת. גם אמא שלי ואני היינו כמו חתול ועכבר הרבה זמן. אפילו היתה תקופה שלא דיברתי איתה, אבל פתאום כאילו נפל לה האסימון, והיא התחילה להקשיב לי באמת. והיום אנחנו מנסות לעשות דיאטה ביחד. נכנסות לאתרים ביחד, למשל היא אמרה לי לפני שבוע בואי נכנס יחד לאתר שהיא מצאה של פתית ואנחנו בונות תפריט ביחד, ולפעמים אני אפילו יוצאת איתה להליכה. אבל ממש מעט כי הקצב שלנו לא דומה ואין לי סבלנות לזה. חוץ מזה שלפעמים נראה לי שהיא מבלפת כי לדעתי היא בכלל לא צריכה דיאטה :-(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף
    אפרת
    12/07/2008

הבן שלי - 17.5 הוציא רישיון וסיים תקופת מלווה. באותו יום שסיים תקופת מלווה , ביקש מאיתנו את האוטו. נתנו לו לנהוג לבד, חייבת לציין שעם רגשות מעורבים - יצא ב 6 בערב, חזר בחצות. כמובן שהתלהב שיכול לנהוג ללא מלווה. כשהגיע, נכנס לחדר קצת מחשב, קצת טלפונים ואז נכנס להתקלח ובשעה 2 לפנות בוקר אמר שהוא רוצה לנסוע לחבר לשבת קצת שם. לא הסכמנו לתת לו את האוטו בשעה כזו ובמיוחד שידענו שבוודאי יחזור בשעה 4-5 לפנות בוקר. מעבר לזה ביום למחרת היה צריך ללכת לביה"ס לקבלת תעודה ובעלי אמר לו שלא שייך לצאת בשעה כזו ואף ביקש ממנו להישאר בבית. הוא לא נענה לבקשתנו ואמר שהוא כן יצא לחברים , וגם אם לא יישן בלילה הוא ילך לביה"ס. סרבנו לתת לו את האוטו, הוא יצא ממורמר, כועס ופגוע , אמר שהוא לא ירצה ולא יבקש מאיתו בכלל את האוטו ומאותו יום - 4 ימים הוא לא מדבר איתנו בכלל , כאילו אנחנו אוויר, יוצא, בא, לא אומר לאן, אוכל מתקלח- כאילו זה בית מלון וזהו. מה עושים? אנו לא פונים אליו והוא לא פונה אלינו, כאילו עשינו לו משהו רע, כל החיים אנחנו נותנים, עושים , אוהבים, אבל ברגע שביקש משהו ולא קיבל - אנחנו לא בסדר. בעיקרון בעלי לא התכוון לתת לו את האוטו בכל רגע ומתי שרק יבקש אלא עפי' מידה הגיונית. מה עושים? מעולם לא היה ברוגז כזה בבית, ואנחנו מרגישים שלא מגיע לנו יחס כזה משפילמהבן שלנן שרק בטובתו אנו רוצים, אותו לא מעניין כלום, רק הרצונות שלו והבקשות שלו. אבקש עזרה ויעוץ כיצד עלינו לנהוג. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• להפסיק לפחד

ענת זפרני
    13/07/2008

היי אפרת
    אפשר להרגיש בין השורות את הדאגה שלך מהמצב בבית
    בואי נרגע, בסדר?
    בית נורמאלי זה בית שלפעמים יש חוסר הסכמה ומה שבגליאי שנתיים נגמר בהימרחות פומבית על הרצפה בגיל 17 הופך לשתיקה טעונה
    המסר היה ברור
    אתה לא יוצא מהבית בשעה כזו
    נקודה
    וזה לא מצא חן בעיניו
    והוא מוחה
    מותר לו
    תנו לו ולכם כמה ימים להרגע, בדרך כלל אני ממליצה להורים להמשיך לדבר אל הילד כרגיל ובכך לסייע לו לרדת מהעץ הגבוה של האגו.... באיזה שהוא שלב הוא יחזור לדבר איתכם
    כשירגע
    כשאתם בעצמכם שלמים לגמרי עם ההחלטות שלכם
    בהצלחה
    ואנא עדכניני נא
    שבוע טוב
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שהתחיל לעבוד
    רון
    10/07/2008

שלום, בני בן 12 התחיל לעבוד בערבים במסעדה קטנה, הבעיה היא שהוא מאד נהנה מהעבוד הומהכסף ומאחר לבי"ס ועייף ולכן ציוניו יורדים, הוא אומר שהעבודה מאוד חשובה לו ולכן החלטנו להגבילו לפענמיים בשבוע בלבד, אך הוא הולך ללעבוד יותר ולא אומר לנו את האמת, ורק המורות מתלוננות שלא הגיע, שאיחר וכדומה, איך אפשר לשלוט עליו?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שהתחיל לעבוד

הוספת תגובה

• למצא דרך לדבר

חלי ברק שטיין
    12/07/2008

רון, לא תוכלו לשלוט בו דרך כוח חד צדדי . עובדה שניסיתם להגביל וזה לא הצליח.
    אתם צריכים לדבר איתו. לדבר ישיר ובנועם. לנסות להבין מה כל כך חשוב לו ללכת לשם יותר מפעמיים בשבוע (אני מבינה שהבעיה היא בימי לימודים, ועכשיו בחופש הכל בסדר)
    אולי תבינו יותר- אולי לוחצים עליו שם, אולי יש שם מישהי שמוצאת חן בעיניו,אולי ההרגשה של להיות גדול ומרוויח חשובה מאוד. אתם יכולים ואמורים לחזק אותו, לשבח את החריצות שלו, לומר שאתם מעריכים אותו מאוד.
    ומהמקום הזה, לנסות למצא פתרון איך העבודה א תפגע בלימודים- הרי זו הבעיה לה מחפשים פתרון , נכון?
    תשאלו אותו לרעיונות, תציעו את שלכם. יש לכם את כל החופש למצא פתרון עד שתתחיל השנה.

אתם יכולים לקרא עוד על טכניקות דיאלוג עם ילדים כדי לפתור בעיות בפרק בנושא בספרי 'בגובה העיניים'.

האם כיוון ההמלצה מתאים?
    בהצלחה חלי ברק שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קללות
    חסוי
    07/07/2008

בני בן ה-12 מרבה לנבל את פיו,אלים מילולית כלפי כל הסובבים ,מרבה להתחצף אליי ואל בעלי ואף אלים פיזית כלפי אחיו. השהות במחיצתו הפכה בלתי נסבלת. יחסו ללימודים מדאיג.הוא מרבה להתחצף למורותיו ומבלה לא פעם מחוץ לכיתה בזמן השיעורים בשל כך. הילד הוא ילד נבון אשר עד לא מזמן היה תלמיד מצויין אך השנה ישנה הדרדרות .הוא מתלהב מכל דבר שבעיניו הוא "קולי":שתיה חריפה, עישון,וכו'... מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    קללות

הוספת תגובה

• ילד מתבגר ומתחצף

חלי ברק שטיין
    09/07/2008

השינוי שבנך עבר, מילד טוב לילד מקלל עם בעיות בבית ספר וביית- אולי מעורר בך תחושות של הפתעה, כעס, חוזר אונים. . לא ברור איך הוא השתנה בבת אחת?!
    האמת היא שלא כל הילדים בגילו נכנסים לגיל ההתבגרות במהפך כזה חזק, אבל ההתנהגויות שלו לא חריגות. החוצפה היא הדרך שלו להראות שיש לו את הדעה שלו, ושהוא לא מתכונן להכנע לדעות שלכם. הוא עומד על שלו, נהנה מהכוח שלו, יש לו בקורת רבה , גם אופיני לגיל. זה לא נעים, אבל חלק מהתהליך. גם הירידה בלימודים מוכרת. זה קשור גם לקושי הלימודי הגובר, וגם לכך שהאנרגיה שלו הולכת עכשיו למקומות אחרים, למשל הגוף המשתנה שלו, החברים...

זה שהתופעות טבעיות לא אומר שצריך להתמסר להן, ולא להגיב
    אני ממליצה לכם לחזור ולשים לו גבולות, אפילו שהוא גדול. למשל לומר באופן חד משמעי לא לקללות. אפילו לפרט מיילים 'שלא ייאמרו'. ולהגיב חד משמעית לכל קללה. כל סנקציה שעובדת- קצרה ולא נעימה. למחרת, מתחילים דף חדש, עד שיקלל שוב, ואולי לא
    לגבי חוצפה, חלק תצטרכו לספוג, טונים לא נעימים, ולחלק תשימו גבול. זה קצת יותר קשה להגדרה כי זה סובייקטיבי. לאחד מילים מסוימות הן חוצפה, ולאחר לא.

ולגבי בית ספר, תצטרכו להערך לקראת תחילת השנה, בטח אם מדובר בכניסה לחטיבה.
    אלו המשימות שלכם כהורים, שימרו את האנרגיה שלכם להן, עם כמה שפחות דאגה וכעס

אתם יכולים לקרא עוד בנושא הגבולות בגיל הזה, בפרקים בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע'. יש שם עוד הסברים וטכניקות להתמודד

בהצלחה חלי ברק שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכתרה למלכה
    מיקי
    07/07/2008

אני אמא ל-3 ילדים , ביתי בת 6 (היא הקטנה גם בבית וגם פיזית היא מינטורית) לפני מס' חודשים בגן ה"כתירו" אותה למלכת הגן, הסתיים הגן והיא נרשמה לקיטנה וכמובן שכל החברות מהגן גםנרשמו איתה, עכשיו בקיטנה היא פשוט עושה "סדר", בונה חבורות, מכניסה ומוציאה חברות ,כל הבנות מציטות לה וזה לא מוצא חן בעיני אני לא יודעת מה לעשות ואיך לתקן את המצב , אני כן יודעת שזה יכול לחזור אליה. אני מדברת איתה אבל זה לא עוזר, מה לעשות היא לפני עליה לכיתה א' ואני די בלחץ מזה .

לקביעת תור
    סגירה
    הכתרה למלכה

הוספת תגובה

• מלכה בסכנה

חלי ברק שטיין
    09/07/2008

מיקי, בתך לא בגיל ההתבגרות כך שאענה לך בהקשר של הגיל שלה
    אני חושבת שהבת שלך מאוד צעירה, ולכן היא לומדת מיומנויות חברתיות. היא למדה לשלוט על בנות, וכך היא מתנהגת. לפעמים היא מקבלת תגובות חיוביות אבל גם שליליות
    מאוד חשוב ללמד אותה ללהיות פחות 'מפקדת' כי לא לאורך זמן ילדים מקבלים את זה

הייתי מדברת איתה על ההרגשה שמציקים לה, לבדוק אם היא מבינה למה מציקים, ולהעלות השערה שאולי היא אומרת להם מה לעשות, מחליטה מי בפנים ומי בחוץ, והן מתנגדות. אם הרעיון ייראה לה, אפשר לעודד אותה לנסות להתנהג אחרת יום אחד, ולראות את התוצאות. כך היא תתרגל התנהגות אחרת, ובתקווה שתקבל תגובות אחרות.
    כך תוכל ללמוד לאט לאט התנהגויות חברתיות מגוונות יותר.

את יכולה לקרא עוד בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע' בפרק על התנהגות חברתית של ילדים. יש שם עוד עצות. אבל הכיוון הוא דיאלוג, והכוונה להתנהגויות נוספות.

בהצלחה, אשמח להתעדכן
    חלי ברק שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה רוצה פנימיה
    מרי
    06/07/2008

שלום, בתי החליטה שהיא רוצה ללמוד בפנימיה, אני מאוד חוששת מהנושא כי רוב הפנימיות הן לא משהו ואני מפחדת שהיא תידרדר, איני יודעת אם להיאבק בה כי אני ממש לא רוצה אותה מחוץ לבית בגיל כזה (14) או שכדאי שתנסה בעצמה רק כדי שלא תרגיש פספוס?

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה רוצה פנימיה

הוספת תגובה

• הילדה רוצה פנימיה

חלי ברק שטיין
    09/07/2008

מרי, אני מבינה את הדאגה. לא רק שהילדה מתבגרת ויוצאת משליטתך, היא עוד רוצה להתרחק לפניה שם בכלל אין לך שליטה, ואולי תידרדר כפי שאת אומרת.
    לשאלתך- בשום אופן לא הייתי ממליצה להאבק בה בכוח, זו השיטה הגרועה ביותר.
    מה שכן את יכולה לעשות, זה ללכת איתה או קודם את לבד ואחר כך איתה, לבדוק פנימיות שונות. לראות, להתרשם, לשאול שאלות, לברר. כך אולי את תירגעי ותראי מקום בטוח, ויתכן שגם הבת שלך תשנה את דעתה במהלך הבירור. יתכן והיא לא ממש מבינה מה זו פנימיה.
    זו עצתי- לכו לברר, וחכו עם ההחלטה. הרבה דברים יכולים להשתנות
    אשמח להתעדכן
    בברכה, חלי ברק- שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה