מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 11הגר20/08/2008
שלום ענת אחותי שמרה על בתי בת ה11 מספר ימים בחופש , לאחותי משרד והיא לקחה את בתי למשרד. יום אחד הרגישה אחותי שנעלם מוצר משרדי מהשולחן וכשאחותי שאלה האם היא ראתה את המוצר ביתי הכחישה (מדובר בסוג של סלוטייפ )ולא שחסר לנו בבית. כל מה שהיא רוצה היא מקבלת ובעצם לא חסר לה מאום. אחותי סיפרה לי והחלטתי לחפש בבית כשבתי לא תהיה. מצאתי במקום אחד כרטיסי ביקור של אחותי ובחדר של בתי מצאתי את הסלוטייפ. כשבתי חזרה שאלתי אותה לגבי כרטיסי הביקור והאם היא לקחה ללא ידיעתה של אחותי דברים נוספים והיא הכחישה . (למרות שראיתי בחדרה .(הסלוטייפ הוא סוג שלא היה בביתנו ) ואמרה שלא. הסברתי לה שלא לוקחים ללא ידיעה וזה בעצם גנבה. וביקשתי שתתקשר לאחותי ותתנצל שלקחה ללא ידיעתה. היא התחילה לבכות ופחדה שאחותי תכעס עליה. בינתים היא לא יודעת שגם אני יודעת ששיקרה לשתינו. ביקשתי ממנה שתחשוב מה לעשות ושהיא תדבר עם אחותי. מה לעשות . אני די בדילמה מהמקרה. היא יודעת שעשתה מעשה לא טוב, ובגלל הרגישות שלה אני די בהתלבטות כיצד להמשיך מפה. אודה למענה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי הגר
ענת זפרני21/08/2008- המבוכה כשתופסים אותך משקר/גונב/מתנהג לא יפה היא איומה
הבת שלך עשתה מעשה שאסור. לדעתי, הגבת מצויין. לא הבכת אותה - אבל נתת לה להתמודד עם התוצאות של ההתנהגות (להחזיר ולהתנצל)
אל תחפשי סיבות "הגיוניות" להתנהגות, בטח לא חסכים בבית, אם הארוע הוא חד פעמי - היא נענשה מספיק כשנתפסה בקלקלתה. אין צורך להמשיך
אלא אם כן הדבר חוזר על עצמו
ואז - לגשת לייעוץ מקצועי על מנת לבדוק.
אם מדובר על ארוע חד פעמי, הילדה רגישה נבונה וקלטה שחצתה גבול אסור- ההפנמה של חומרת המעשה כבר נעשתה ואין מה להרחיב בנושא.
הייתי לוקחת אותה לשיחה ומאפשרת לה לבטא את תחושתה ולהבהיר לה שמעשה כזה לא מקובל לא יהיה יותר ומבחינתכם אתם מניחים את הארוע בצד וממשיכים הלאה.
אשמח להתעדכן
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 11
הגר23/08/2008שלום ענת תודה על תגובתך המהירה, מאוד חיזקת אותי , היתה לי היום שיחה עם ביתי על הנושא והיא החלה לבכות בכי היסטרי, היא הבינה שעשתה מעשה שלא יייעשה , שאלתי אותה כיצד היא החליטה להתנצל ונתתי לי 3 אפשרויות 1. להתקשר לאחותי 2, לנסוע אליה,3. לכתוב לה מכתב . בתי החליטה שהיא תכתוב לה מכתב .היא עדין לא עשתה זאת ובנוסף היא החליטה להחזיר לאחותי סכום כסף שאחותי נתנה לה על כך שעזרה לה... לפני שבתי נכנסה לישון שאלתי אותה אם היא הכינה כבר את המכתב שאוכל לשלוח מחר. היא אמרה לי שעוד לא ונכנסה לישון. המצב מאוד מביך אותה . היא גם ביקשה ממני שאף אחד לא יידע מהמקרה רק אני ואחותי. כמובן שהבטחתי לה שלא אספר. עכשיו שאלתיהיא מה לעשות ? האם להמשיך וללחוץ עליה ולתזכר אותה כל הזמן בנושא? מחכה לעצה ממך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהגר
ענת זפרני24/08/2008אם חשוב לך מאוד המכתב - הכתיבי לה מועד אחרון להעברתו: עוד יומיים המכתב צריך להינתן, והציעי לה עזרה בכתיבתו. אני מאמינה שאין לה מושג איך להתחיל
אחרי המכתב
להניח את הארוע בצד ולחזור לנורמה.
אם המכתב פחות רלוונטי, ועל מנת שלא יהיו משקעים עם הדודה האהובה, זמני את אחותך אלייך, תני לה להכנס לחדר של בתך - שתתחיל בזה שהיא מאוד אוהבת אותה ודברים כאלו קורים והיא מקווה שלא יחזרו ושהיא סולחת לה - כך תהיה "הושטת היד לשלום" קלה יותר לבתך
אשמח להתעדכן
שבוע טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 11
הגר27/08/2008שלום ענת להלן עדכון בנושא שלנו. תודה על העצות הנבונות שלך אכן ביקשתי מאחותי שתגיע אלינו כדי שנשחרר את בתי מהלחץ שהיא היתה נתונה בו. אחותי הגיע אלינו אחה"צ ובתי התנהגה קצת מוזר זו לא היתה היא בהתנהגות שלה אני התערבתי כדי שהן תוכלנה לדבר ואכן אחותי חיבקה אותה ואמרה לה באוזן שהיא אוהבת אותה וסולחת לה והיא מקוה שהיא למדה מזה. בתי אמרה שכן . ומאותו רגע היא חזרה לעצמה. אחרי שאחותי הלכה הבת שלי אמרה לי תודה על המפגש ושעזרתי לה. והיא אמרה שהוקל לה. תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על העידכון
ענת זפרני28/08/2008שימחת אותי מאוד
הרבה פעמים אני תוהה מה קורה עם אנשים שפונים אלינו
העידכון מרגיע
המון הצלחה בהמשך
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל20/08/2008
באיזה גיל בדיוק היום נגמר גיל ההתבגרות? 18? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות
חלי ברק שטיין21/08/2008ליטל, למה את שואלת?
אין תשובה רשמית, אולי פורמלית נהיים בוגרים בגיל 18 לפי החוק, יש אפשרות לרשיון , ואתה אחראי לעצמך. אבל בכל המובנים האחרים הגיל ממשיך לפחות עוד מספר שנים, בישראל במשך הצבא. עד שמסיימים את משימות הגיל- נהיים עצמאים, מוצאים כיוון בחיים. זה לוקח בדרך יותר זמן
בברכה, חלי ברק שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהרוני17/08/2008
בתי בת 15 ונפרדה מחבר שלה (שנה ביחד) לפני שבוע. מאז היא כמעט לא אוכלת, לא יוצאת מהחדר, ולא מוכנה לדבר עם אף אחד. מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשהלב שבור לרסיסים...
ענת זפרני17/08/2008היי רוני
נורא נורא קשה להם בגיל הזה כשהאהבה נגמרת
תחושת סוף העולם הגיע....
חשוב לעטוף אותה באהבה לתת לה להתאבל ולהיות כמה שיותר איתה
אם יש לך קשר עם חברות שלה שיבואו אליה שיכריחו אותה לצאת שינסו לתת לה את התחושה שהחיים ממשיכים הלאה - במקבי ל למשפחה.
לתת לה להתאבל ולתת לה חיבוק אוהב
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלב שבור
חלי ברק שטיין21/08/2008רוני, אני מבינה שאתה מודאג, ואכן לב שבור בגיל הזה יכול להיות דרמטי.
במיוחד אם החבר עזב אותה, אפשר להבין שהיא 'מתפרקת'.
אני חושבת שהתפקיד שלכם כהורים הוא לתמוך בה, לומר כמה אתם מבינים שכואב לה, אפילו בלי ללחוץ עליה לשתף. רק לחזור ולומר שאתם איתה בכאבה
בו בזמן אתם צריכים לשים לה גבולות-לומר שעם כל הכאב היא צריכה לאכול, כי זה מסוכן לא לאכול. תתמקדו בענין האוכל כי זה אחריותכם, לגבי השאר- חכו בסבלנות שבית ספר יתחיל, ויש לקוות שהיא תאסוף כוחות ותתאושש
אם תראו שהיא ממשיכה להסתגר גם אחרי תחילת הלימודים ויש ירידה כללית בתיפקוד, כדאי לפנות לעזרה פסיכולוגית, לא לתת למצב להתדרדר
בהצלחה חלי ברק שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאודי12/08/2008
שלום רב, הבת שלי בת ה15 מצאה לה חבר בן 25. אני מאוד לא מרוצה מהקשר הזה ואני חושב שהוא מנצל אותה, אני חושב שהם לא מתאימים בגיל ובכלל, ואני רוצה להפריד ביניהם. איך אפשר להפריד ביניהם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער ענק
ענת זפרני12/08/2008שלום רב
אני חושבת שפער גילאים כזה של 10 שנים הוא עצום בהפרשים אלו(15- תלמידת תיכון(?) ו-25כבר באמצע שנות העשרים
חסרים לי המון פרטים - כמו
כמה זמן הם יוצאים
האם אתם מכירים אותו?
איך אתם יודעים עליו
איך הם הכירו?
ועוד ועוד
אענה בהנחה שהקשר טרי ושהיא לא מסתירה מכם
חשוב לשמור על ערוצי תקשורת פתוחים
ויחד עם זאת להבהיר בצורה חד משמעית שהגיל לא מתאים
במקומכם הייתי נעזרת באיש מקצוע
קובעת פגישה למטפל משפחתי ומגיעה יחד עם הילדה על מנת להבהיר לה שאתם שם על מנת לדאוג לה לשמור עליה וגם אם צריך לאסור את מה שמסוכן
אשמח אם תוסיף פרטים כך שאוכל לענות בצורה מדוייקת יותר
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתמודד עם בנות חצופותאבא09/08/2008
שלום\אנו הורים לארבעה ילדים הבוגרות בנות בנות 14.5 ו15.5 ועם שניהם אנו נימצאים במצב לחוץ ביותר בתי הגדולה שהינה ילדה שיש בה תהפוכות רבות לעתים היא מקשיבה וטובה ולעתים היא חצופה צעקנית ומורדת בכל המוסכמות המשפחתיות היא ואחותה נימצאות רוב הזמן במריבות הכוללות קללות וביטויים שאינם בלקסיכון המשפחתי שלנו בתי הגדולה החלה לצאת שמרבה לבקר אצלינו בבית ואפילו צירפנו אותו לנופש המשפחתי ולתדהמתי הם החליטו שהם ישנים יחד בספה דבר שלא ראתי אותו בצורה יפה ואמרתי זאת לאשתי ובכך הבנתי שגם הכבוד ואולי קצת בושה מההורים כבר לא קיימת אצלה ,בהתפרצות האחרונה שהייתה בינינו עקב כך שהבהרתי לה שהיא לא תחזור אחרי השעה שתיים בליילה אפילו שקודם אישרתי לה עד ארבע לפנות בוקר היא אמרה שהיא תחזור מתי שהיא רוצה ואני התרסתי שהיא לא תיכנס הבייתה ובתוך המהומה אמרתי לה שהיא יכולה כבר עכשיו לקחת את החפצים ולצאת והיא ללא שהות החלה לארוז את המזוודה שלה ובכוונתה הייתה לצאת ללון אצל חברה שלה עד שאשתי אמרה לה שבשום אופן היא לא תרשה לה לעזוב וזאת תוך כדי צרחות ובכי מצד בתי ובאותו זמן אנו מתמודדים עם אחותה שכל היום נימצאת בחדרה ורואה טלויזיה וזה כבר המון חודשים שכל חייה של הילדה שקועים בצפייה בטלויזיה ואין לה חברים בכלל אע"פ שבבית הספר בבפגישות שלי עם המחנכת נימסר שהילדה חברותית אך בפועל לא ראיתי יותר משנה חברה שבאה לבקר ואו היא יצאה בנוסף לכך שהיא לא רוצה להיות שותפה במטלות של הביית והיא מתפרצת לעיתים קרובות בצורה מחפירה ומשתמשת במילים וקללות לאחים משלה וגם לנו ההורים ,יש לציים שאני מאד מוותר לה עקב זה שהיא בודדה ומאד מעניק לה את רוב הדברים שהיא מבקשת והיא לעומת זאת מגיבה בצורה מחפירה ביותר ולא שמה עלינו להוסיף עוד שיועצת בית הספר ביקשה שניגש לטיפול פסיכולוגי אך הילדה לא מוכנה בכל תנאי ובכל פעם שאני מעלה את הענין ואפילו קבעתי תאריך לפגישה היא סותמת את האוזנים ומגיבה בזעם תוקפני יכולתי לספר עוד המון אך אני מקווה שזה יתן מבט על המצב לציין שיש שני ילדים קטנים יותר מה לעשות???????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לאבד שליטה
חלי ברק שטיין09/08/2008אבא יקר, אני שומעת את המצוקה שלך. אתה מרגיש שאיבדת שליטה על שתי הבנות. אתה מנסה לתת להן את כל הטוב האפשרי והן בועטות חזרה. ביחוד מפריעה לך השפה הבלתי נסבלת שהן משתמשות בה- הבוטות, הקללות. האם זה כך?
התופעות שאתה מציין בהתנהגות שלהן מאוד אופיניות לגיל, ועדיין הן מאוד לא נעימות.
לדעתי, כדי לא לאבד שליטה אתה צריך בתאום עם אשתך לחזק את הגבולות בבית.
ראשית, לומר את הדרישות שלכם בשקט, ולעמוד עליהן.
שנית, במצבי לחץ שכולם מתפוצצים, תיקח אחריות ותפסיק את ההתדרדרות. אל תצעק גם אתה, תיקח 'פסק זמן'. תגיד לבת: אני את שלי אמרתי, ועל השאר נדבר מחר.
תמיד תזכור שבמצבי לחץ אי אפשר לחשוב בהגיון, לא אתה ולא הן. אז תהייה אתה המבוגר האחראי ותרגיע את הרוחות. אין לך מה לדאוג, תמיד תוכלו לדבר אחר כך
וזו הצעתי השלישית- תנסה ליזום מידי פעם שיחה 'על כוס קפה', במקום נחמד מחוץ לבית, לפטפט עם הבנות, לעשות איתן משהו נחמד, להכיר אותן, לשמוע את הדעות והמחשבות שלהן. זה יעזור לכם להתקרב, לצבור טוב ביחסים שלכם. לא רק בעיות. זה לא ימנע התפרצויות אבל יאזן את היחסים
אתה יכול לקרא עוד בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע' או בכל ספר על גיל ההתבגרות, זה יכול לעזור
בהצלחה חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
אבא10/08/2008תודה על התגובה המהירה יחד עם זאת אשמח אם תתייחסי גם לסירובה של בתי להיפגש עם פסיכולוג\ית לבד ואו ביחד האם יש דרך לחייב אותה ?ואו טיפ לשכנע אותה תודה שוב אבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוב לפסיכולוג
חלי ברק שטטיי10/08/2008מנסיוני, אם ההורים נחושים שהילד ילך לפסיכולוג- הוא הולך. אפשר לומר את המסר בצורה חד משמעית, לא כהצעה אלא כאמירה. הרי אם לילד היתה חס וחלילה בעיה רפואית, לא היית שואל אותו אם ללכת לבדיקות. נכון, שצריך את שיתוף הפעולה של הילד בטיפול, אבל זה חלק מתפקידו של הפסיכולוג- לטפל בהתנגדויות, ופסיכולוג מוסמך יודע לעשות זאת היטב. אפשר לנסות להציע לה 'עסקה' של הסכמה שלה לעשר פגישות, עם שיתוף פעולה, ואחר כך אם לא תרצה- להפסיק. זה בדרך כלל עובד. אפשר לצ'פר אותה על ההסכמה, היא עושה משהו שלא רוצה, אפשר לפנק אותה במשהו שישפר את ההרגשה כל אלו שיטות נוספות למסר המרכזי מבחינתכם, שיהיה טיפול. שוב, לא בכעס, אלא בנחישות בהצלחה חלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישוןאורטלילוק08/08/2008
שאלה לי אליכם , אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון אך אנסה את מזלי אני בת 23 , יש לי אח קטן בן 19 , חייל בימים אלה ... השאלה שלי היא אם אני חושדת כמעט במאה אחוזים שהא מעשן סיגריות , וכפי שידוע להורים שלי - הוא לא מעשן - ...האם עליי לספר להורים שלי ...??לומר להם שאני חושבת שהוא מעשן??או לדבר איתו אישית קודם??? או אולי אל לי להתערב בעיניינים לא שלי ? אודה לכם על העזרה אורטלילוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות יקרה
חלי ברק שטיין09/08/2008זה מעולה שאת דואגת ואכפתית כלפי אח שלך.
לדעתי, את אמורה לדבר איתו. לספר לו שאת יודעת, לשמוע מה דעתו, מה כוונתו בענין הסיגריות, איך הוא רוצה להמשיך להציג את הדברים להורים.
הרבה צעירים מעשנים בגיל 19, הוא אומנם אח קטן, אבל לא כל כך קטן.
אני אישית נגד עישון, אבל בגילו לא תמיד יש לאנשים זכות להחליט בשבילו.
לדעתי, דברי איתו, ועשי כפי שיבקש ממך. אל תלכי 'להלשין' להורים, זה גם לא יעזור, וגם יקלקל את היחסים ביניכם.
אם את רוצה להשפיע עליו את צריכה להישאר קרובה אליו ושיתן בך אמון, אולי אז בהדרגה ישתכנע להפסיק.
בהצלחה חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גילוח:D08/08/2008
שלום אני בן 15 וחצי ורציתי לשאול האם כדאי לי לגלח את השערות מעל האיבר המין שלי ... מצד אחד אני רוצה לגלח שיראה חלק ויפה ונקי ומצד שני אני לא רוצה שיהיו לי פצעים ואז השיער שלי יצמח מהר יותר וארוך יותר ואז אני יהיה חייב לגלח כל הזמן ?? אני בדלימה קשה זה חשוב לי בבקשה תעזרו לי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לגלח
חלי ברק שטיין09/08/2008מכיון שהשאלה ששאלת היא פחות פסיכולוגית ויותר מעשית-פיזית, הלכתי ושאלתי כמה שיותר אנשים בנושא.
התשובה החד משמעית לגבר היא לא לגלח. השערות סביב איבר המין הן גבריות. אם תיתן להן לצמוח באופן טבעי תראה שבסוף תרגיש נוח איתן.
אל תיגע!
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי מתחילה לצאתל.07/08/2008
הבת שלי מתחילה לצאת עד שעות מאוחרות. אני צריכה לחשוב מה אני עושה עם זה. מצד אחד אני לא רוצה להגביל אותה להיות נודניקית. מצד שני הנוער שלל היום מפחיד. איך מוצאים את האמצע. היא ילדה בת 12 ואני קצת חוששת לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשים גבולות
חלי ברק שטיין07/08/2008אמא יקרה, , ניסחת היטב את זה 'שאת צריכה לחשוב על זה'. זה טוב לא לפעול בחופזה
בתך בת 12 ורוצה לבלות, ולהיות עצמאית. זה מצוין. עודדי אותה, ותני לה חיזוקים שזה טוב
בו בזמן אל תחששי לשים לה גבולות, שעה שבה יהיה עליה לחזור הביתה.
את יכולה לברר מה השעות המקובלות אצל החברות, לשאול את דעתה, להגיע לפשרה, אבל חשוב לשים גבול של שעה.
זה חלק מהתהליך של לשים להם גבולות, שהוא כל כך חשוב בגיל ההתבגרות.
את יכולה לקרא עוד בנושא בפרק על משמעת בספרי 'בגובה העיניים'. הוא מופיע גם באתר שלי
בהצלחה חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורנוגרפיהל04/08/2008
נרדמנו בשמירה ואחרנו להתקין תוכנה שתמנע כניסה לאתרים לא רצויים. עכשיו זה כבר מותקן אבל מאוחר מדי, גילינו שהילד שלנו, בן 9, חיפש, מצא וגלש באתרים של פורנוגרפיה קשה. זה היה חד פעמי לפני שבוע, למרות שהמחשב באמצע הסלון, לא היינו בבית, והבייבי סיטר לא שמה לב כי טיפלה באחיות הקטנות. גילינו את זה היום. כשהוא שם לב שגילינו, עוד לפני שהספקנו להגיד לו משהו, הוא התחיל לבכות ורץ לחדר שלו מלא רגשי אשמה, תוך שהוא אומר על עצמו "אני ילד רע, אני ילד רע" ועם הענשה עצמית (שבוע בלי מחשב) ניסיתי להרגיע אותו שהוא לא ילד רע כי הוא לא עשה רע לאף אחד. שזה לא טוב מה שהוא עשה אבל שהסקרנות שלו טבעית, ולהסביר לו שהבעיה היא שמין זה דבר טבעי ויפה בין שני מבוגרים אוהבים אבל המצולמים באתרים עושים את זה בשביל כסף ולכן אין בזה שום דבר טבעי ואוהב וחשיפה לזה בגיל מוקדם יכולה לעוות לו את התמונה על מין, ולהרוס לו את היופי כשיגיע לגיל המתאים. ניסיתי לברר איתו מאיפה הוא למד את זה, אם זה מחברים או מה, וכנראה שזה בא רק ממנו וזה היה חד פעמי. אמרתי לו שאם יש משהו ממה שהוא ראה שהשאר לו שאלות (או שנראה לו מוזר/מגעיל/כואב) חשוב שידבר על זה וישאל אותי, אבל הוא מאוד נעול ולא מסוגל לדבר. מה עוד אפשר לעשות עכשיו? איזה נזק נגרם לו? (אגב- אנחנו גרים בחו"ל, וחשופים לערום נשי בוטה שמסתכל עלינו מכל דוכן עיתונים בכל פינת רחוב, ואי אפשר להימנע מזה, אבל הוא לא חשוף לפורנוגפיה הקשה שהוא ראה באתרים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבתם היטב
חלי ברק שטיין04/08/2008אני חושבת שהגבתם היטב, אמרתם לו בדיוק את הדברים שצריך להגיב.
עכשיו חשוב לא להמשיך ללחוץ עליו, גם לא ללחוץ שיידבר כי זה מה שיגביר את החרדה שלו.
היה, נגמר, תעברו הלאה. אם תראו סימנים בהמשך להשפעות הנושא, הוא יגיב משהו נוסף, יהיה שינוי בהתנהגות, אז תמשיכו להתעסק בנושא
אין יכולת לשכנע אותו בהגיון לא להרגיש אשם עכשיו, צריך לתת לזה להרגע
חוץ מזה, שתשימו לב גם לא להאשים מידי את עצמכם, גם לא על כך שאחרתם בהתקנת התוכנה המגנה מאתרים פורנוגרפיים. תנו לו מודל להתמודדות עם אשמה
בברכה, חלי ברק שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
ל04/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורה למתבגר בן 17 ענת - חזרת?אדם02/08/2008
הורה למתבגר בן 17 אדם 28.07.08 22:50 לענת זפרני שלום כבר נדברנו בעבר (אנו זוג הורים נורמטיבים למתבגר שאיננו מוכן לשרת בצבא ודעותיו שמאל קיצוני והינו גם צמחוני וטבעוני ועוד פנינים כהנה וכהנה . בתגובתך אז היללת את הנער בכך שהינו מיוחד ובעל דעות ונוקט עמדה וכ"ב לצערנו העמוק עלה הקונפליקט הבא והוא רצונו לעשות עגיל בלשון . כבר ויתרנו על כמעט הכול (סידור החדר , עגיל בגבה , בגדים קרועיםועוד ,ועוד כל זאת קיבלנו במסגרת גיל ההתבגרות ו והמרידה הטבעית שהיא חלק משלב ההתבגרות . לצערנו על נושא זה של עגיל בלשון אין אנו מוכנים להתפשר (זאת לאחר ברור הנושא שמסתבר שהינו מסוכן וכואב וכ"ב ) נכון הנער יכול לגדול עם האיסור הנ"ל וכפעולת גומלין יחזיר לנו בכך שילך לכל דבר שיעורר עימות כגון רכישת קטנוע מסוכן ועוד כל מיני שיטות עינוי שתוכננו במיוחד איך להפריח את הנשמה מההורים.. השאלה איך פותרים ? האם בכל עימות מוותרים ואז אולי אנו הופכים לסמרטוטים על חשבון בגרותו אנו חשים שבכל מצב אנו יוצאים דפוקים מהמצב בין אן נוותר לו על עקרונותינו ובין אם נתעקש ונעמוד על שלנו . אנחנו במצוקה רבה - צרי קשר אדם, ענת לא תענה בפורום עד סוף שבוע הבא, האם תרצו להמתין כי היא מכירה את המקרה, או שתרצו שאני אענה כשותפה שלה בפורום בברכה, חלי ברק - שטיין, פסיכולוגית חינוכית מומחית ענת אני רואה שחזרת ,תשובה בבקשה. אדם 02.08.08 07:04 עכשיו הוא לא מדבר איתנו (עם אשתי) אדם 02.08.08 07:23 הוא גם ביטל ולא בא למסיבת יום הולדת שערכנו לו ואפילו ויתר על המתנות שנרכשו בעבורו . גם לא הלך בחופשת הקיץ זו לעבוד למרות שמאוד רצה בכך , ואף כשסידרתי לו מקום עבודה מעולה וקרוב לבית לא הלך ולא יצר קשר (שמתי לב שיתכן שהוא חושש ,ואף אמר לי שבטח יפטרו אותו במקום (בניגוד מוחלט לכל שאר בדעות והפעולות ההחלטיות שלו כאן הבחנתי בביטחון עצמי של נמלה ! ) גם לצווי התיצבות לשרות לא הלך וכבר קיבל התראות שיעצר במידה ולא יגיע ,כאמור אין בדעתו להתגיס ולמרות לאמרתי לו מספר פעמים (מבלי לחפור לו ) שזה חשוב יותר עבורו ולגיבוש בגרותו עצמאותו ואיננו נדרש להיות לוחם (דעותיו פציפיסטיות לחלוטין ) אך עד כה ללא הועיל . חבל לנו לאבד ילד עם הרבה איכויות שאני רואה אותם (אישתי קשה לה יותר לקבלם או להתשתנות אגב חדרו של "התכשיט" כיאה לבן 17 מתבגר בגדים זרוקים ברצפה , כתבי גראפיטי על הקירות ועל הארונות וכיד הדמיון הטובה... ואשתי רוצה שאהפוך את חדרו לחדר "יפה" כלומר להסיר את כל הכתובות הנ"ל ולצבוע את כל החדר ואף לסדר לו ספריה חדשה (הוא אגב מתנגד) אני חושב שזה מוקדם מידי וזו פגיעה" בטריטוריה" הקטנה שלו ועדיף לעשות זאת או בהסכמתו או בעוד מספר שנים. מה דעתכם בכלל ובפרט בנושא של צביעת החדר וכ"ב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדם היקר
חלי ברק שטיין02/08/2008אדם, ענת תחזור בעשרה לאוגוסט, יום ראשון הבא
בברכה, חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגב' חלי אשמח אם תעני לי
אדם10/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדם יקר
חלי ברק שטיין14/08/2008אדם, קראתי בעיון את כל מה שכתבת, ולדעתי מאוד חשוב שתצליחו להגיע ליעוץ חיצוני.
אין כאן פתרון אחד פשוט, כי הרי אם היה- הייתם מזמן מיישמים אותו, נכון? כפי שכתבת, זה לא המתבגר הראשון שלכם, ואתם יודעים להתמודד בדרך כלל עם 'בעיות רגילות'. אבל כאן במקרה של בנך, הדברים מסלימים ומגיעים להתנהגויות קיצוניות שדורשות התערבות חיצונית. עזרה והדרכה לכם, ויתכן גם לו.
ההסבר שזה גיל ההתבגרות אינו מספיק. בנך נשמע לי חרד מאוד, ומגיב בקיצוניות לדברים, זה כנראה מרגיע אותו לטווח קצר, אבל בכל מובן אחר זה לא פתרון. הוא יהיה חייב למצא פתרון לצבא, כי פה מדובר בחוק, לגבי הלשון ושאר הדברים- חוקית הוא יכול לעשות כרצונו, אבל זה לא עיקר הבעיה. זה לא מצב בריא שהמאבק ביניכם הגיע למעשה לנתק בתקשורת. את התקשורת חייבים לשקם. זה המסר שצריך גם להעביר לו- שמותר שיהיו מחלוקות, מותר להתכווח, גם לצעוק עד לב שמיים, אבל חייבים לדבר. וחייבים גם לשמור על קודים של נימוס (כמו ביחס ליומולדת של אמא)
נדמה שנשברו כל הכלים, וצריך להתחיל בשיקום.
חפשו בעצמכם פסיכולוג חינוכי באיזור, לכו קודם אתם, ספרו את המצב, וקבלו יעוץ, ואז אפשר יהיה לשלב גם אותו. בינתיים אמרו לו או כתבו לו, שהמצב כואב לכם, ואתם חושבים שגם לו. שלמרות המחלוקות אתם משפחה, ובעיקר תדגישו שאתם לא מוותרים, ומחפשים פתרון במצב
חכו לשמוע את תגובתו.
זו הכיוון לדעתי, בהצלחה, ואני כאן אם יש צורך , בברכה, חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת בקשה תעני לי אני מאוד לחוצה!!שיר01/08/2008
שלום, קוראים לי שיר ואני בת 13... אני לא בין המפותחות בכיתתי אבל בכל זאת הציצים שלי התחילו להתפתח.... אין לי הפרשות בתחתונים ואני לא חושבת שיש לי כשאני מנגבת... האם חובה שיהיה הפרשות כדי לקבל מחזור?? האם אני צריכה לדאוג??? ועוד משהוא... יכול להיות שכאשר היתי בת 10-11 היו לי הפרשות אבל אני לא בטוחה אם זה היה הפרשות או לא, אבל בכל מקרה אם היה עכשיו אין וזה מלחיץ אותי!!! בבקשה תעני לי.... שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תהי לחוצה
חלי ברק שטיין01/08/2008שיר, אין סיבה לדאוג. המחזור יגיע, וגיל שלוש עשרה הוא עדיין לא מאוחר או בעייתי בשביל זה. לא חייבים בכלל שתהיינה הפרשות לפני שמגיע מחזור.
אז אל תדאגי אם אין הפרשות. את אומרת שהציצים מתפתחים, זאת אומרת שאת מתחילה את התהליך והמחזור יגיע, מתי בדיוק אי אפשר לדעת, צריך לחכות.
תהני מהמשך החופש
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך חלי!!!
שיר01/08/2008חלי ממש תודה!! בזכותך אני כבר לא לחוצה יותר.... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה15 מעשןאורית ק31/07/2008
ואנחנו בדילמה קשה מאד,כאשר תפסתי אותו מעשן אמר לי טוב עם זה ואני לא מפסיק. בני הוא בן יחיד ילד מבריק בלימודים,חכם וחברותי פתאום בשבועיים האחרונים חל בוא שינוי משמעותי ביחס אלינו כאשר דרשנו ממנו להפסיק לעשן ולראות מי חבריו הוא אמר לנו אתם מגדלים אותי כמו חיית מחמד אני שונא אותכם. אנחנו לקחנו את הדברים מאד קשה אנא עיזרו לנו לפתור את הצרה הזאת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלי שלום מצפה לתשובתך
אורית ק31/07/2008בכליון עניים מבקשת תשובתך בהקדם האפשרי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית היקרה
חלי ברק שטיין31/07/2008אני שומעת את המצוקה, ואנסה לעזור
ההתנהגות של בנך היא 'ממש לפי הספר' של גיל ההתבגרות. הוא מנסה דברים חדשים, שם את דעותיו כנגדכם, רוצה להיות החזק והמחליט על חייו, וכדבריו 'לא להיות חיית המחמד שלכם', שעושה כרצונכם כדי לבדר אתכם.
מילותיו חריפות, ואני יכולה להבין את ההלם שלכם, במיוחד שהוא עד עכשיו היה 'ילד טוב'.
אבל אסור לכם להבהל, ואתם צריכים להשאר בשיקול דעת בתגובות שלכם. הוא לא מתדרדר כרגע לשום מקום, והרבה תלוי בתגובה שלכם אליו
לדעתי אתם צריכים להקשיב לו, לנסות לברר למה הוא מתכוון בדבריו כלפיכם, לעודד אותו לדבר ולשתף מה עובר עליו. לא ממקום של כעס וביקורת עליו, אחרת הוא לא יידבר, אלא באמת מרצון להבין. אתם בשלב חשוב של בניית תקשורת אחרת איתו. הוא כבר לא ילד קטן, וצריך להקשיב לו, ולנסות להיות איתו בקשר רלוונטי, שתוכלו לדבר גם כשיש קונפליקטים ביניכם.
את יכולה לקרא עוד על איך מקיימים דיאלוג כזה בספרי 'בגובה העיניים' בפרק על 'דיאלוג לפתרון בעיות', יש שם הרבה טכניקות
ולגבי הסיגריות, אמרו לו שאתם נגד, ואז צריך לחשוב בשקט ובשיקול דעת איך עוכפים את הדרישה שלכם שלא יעשן. כי פעמים רבות ילדים מחביאים את הסיגריות ועושים 'דוקא'. צריך להיות חכמים ולחשוב על דרך לעזור לו להפסיק. בטוח שלא מומלץ ללכת ראש בראש, אלא תוך כדי דיבור.
אולי לתת לו שבועיים לחשוב, להציב סנקציות אם ימשיך, להציע עידוד וצ'ופר אם יתאמץ ויפסיק.
סיגריות זה נושא גדול, תתחילו בלדבר איתו, בלי לחץ ובלי חרדה
בהצלחה, יידעי אותי איך מתקדם, חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלי יקרה תודה מכל הלב
אורית ק01/08/2008נעשה מה שאמרת ונקווה שנצליח. שבת שלום יקירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל מי שיודע בבקשה תעזרו לי!!תמי30/07/2008
לביתי בת ה 15 יש כינים כבר כמה חודשים. ניסינו כל תכשיר אפשרי, אנחנו עושות בדיקה כל כמה ימים וזה לא עובר! היא מתביישת בזה כמובן וזה מציק לה ואנחנו לא יודעות מה לעשות! שמענו שחינה עוזרת לכינים, זה נכון? בבקשה תגידו לנו מה לעשות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי יקרה
חלי ברק שטיין30/07/2008תמי, את שואלת על כינים ואין לי ידע בנושא. הייתי מחפשת רופא, אולי רופא עור שמבין בנושא
בהצלחה חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורה למתבגר בן 17אדם28/07/2008
לענת זפרני שלום כבר נדברנו בעבר (אנו זוג הורים נורמטיבים למתבגר שאיננו מוכן לשרת בצבא ודעותיו שמאל קיצוני והינו גם צמחוני וטבעוני ועוד פנינים כהנה וכהנה . בתגובתך אז היללת את הנער בכך שהינו מיוחד ובעל דעות ונוקט עמדה וכ"ב לצערנו העמוק עלה הקונפליקט הבא והוא רצונו לעשות עגיל בלשון . כבר ויתרנו על כמעט הכול (סידור החדר , עגיל בגבה , בגדים קרועיםועוד ,ועוד כל זאת קיבלנו במסגרת גיל ההתבגרות ו והמרידה הטבעית שהיא חלק משלב ההתבגרות . לצערנו על נושא זה של עגיל בלשון אין אנו מוכנים להתפשר (זאת לאחר ברור הנושא שמסתבר שהינו מסוכן וכואב וכ"ב ) נכון הנער יכול לגדול עם האיסור הנ"ל וכפעולת גומלין יחזיר לנו בכך שילך לכל דבר שיעורר עימות כגון רכישת קטנוע מסוכן ועוד כל מיני שיטות עינוי שתוכננו במיוחד איך להפריח את הנשמה מההורים.. השאלה איך פותרים ? האם בכל עימות מוותרים ואז אולי אנו הופכים לסמרטוטים על חשבון בגרותו אנו חשים שבכל מצב אנו יוצאים דפוקים מהמצב בין אן נוותר לו על עקרונותינו ובין אם נתעקש ונעמוד על שלנו . אנחנו במצוקה רבה - צרי קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תרצו להמתין לענת?
חלי ברק שטיין29/07/2008אדם, ענת לא תענה בפורום עד סוף שבוע הבא, האם תרצו להמתין כי היא מכירה את המקרה, או שתרצו שאני אענה כשותפה שלה בפורום
בברכה, חלי ברק - שטיין, פסיכולוגית חינוכית מומחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת אני רואה שחזרת ,תשובה בבקשה.
אדם02/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו הוא לא מדבר איתנו (עם אשתי)
אדם02/08/2008הוא גם ביטל ולא בא למסיבת יום הולדת שערכנו לו ואפילו ויתר על המתנות שנרכשו בעבורו . גם לא הלך בחופשת הקיץ זו לעבוד למרות שמאוד רצה בכך , ואף כשסידרתי לו מקום עבודה מעולה וקרוב לבית לא הלך ולא יצר קשר (שמתי לב שיתכן שהוא חושש ,ואף אמר לי שבטח יפטרו אותו במקום (בניגוד מוחלט לכל שאר בדעות והפעולות ההחלטיות שלו כאן הבחנתי בביטחון עצמי של נמלה ! ) גם לצווי התיצבות לשרות לא הלך וכבר קיבל התראות שיעצר במידה ולא יגיע ,כאמור אין בדעתו להתגיס ולמרות לאמרתי לו מספר פעמים (מבלי לחפור לו ) שזה חשוב יותר עבורו ולגיבוש בגרותו עצמאותו ואיננו נדרש להיות לוחם (דעותיו פציפיסטיות לחלוטין ) אך עד כה ללא הועיל . חבל לנו לאבד ילד עם הרבה איכויות שאני רואה אותם (אישתי קשה לה יותר לקבלם או להתשתנות אגב חדרו של "התכשיט" כיאה לבן 17 מתבגר בגדים זרוקים ברצפה , כתבי גראפיטי על הקירות ועל הארונות וכיד הדמיון הטובה... ואשתי רוצה שאהפוך את חדרו לחדר "יפה" כלומר להסיר את כל הכתובות הנ"ל ולצבוע את כל החדר ואף לסדר לו ספריה חדשה (הוא אגב מתנגד) אני חושב שזה מוקדם מידי וזו פגיעה" בטריטוריה" הקטנה שלו ועדיף לעשות זאת או בהסכמתו או בעוד מספר שנים. מה דעתכם בכלל ובפרט בנושא של צביעת החדר וכ"ב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום להורים
ענת זפרני10/08/2008היי אדם, חזרתי.
תראה, יש כאן מספר נושאים שלדעתי צריך לערוך הפרדה בינהם, אבל - לפני שאתייחס לנושאים אני רוצה להפנות את תשומת לבך למשהו שמאוד בולט באופן בו אתה מתאר את הארועים:
"סמרטוטים שלו""לוותר לו","להכנע לו" - אלו מונחים של מלחמה.
חשוב לי להדגיש בפניך שמאבק כוחות כמו שמתנהל בביתכם מחייב שיתוף פעולה, שהרי אדם לא עורך מלחמה נגד עצמו.... ואצלכם בבית צריך לעשות "הפסקת אש" רצינית ולהתייחס לדברים בצורה עניינית ולא כמלחמת השרדות שלכם ושלו....
חשוב שתבינו שאתם באותו צד. כולכם רוצים את טובת כולכם. הילד וההורים. כשהאינטרסים משותפים יותר קל להניח את הנשק בצד(הפרנציפים שלו והעקרונות שלכם).
עכשיו, מדובר על "ילד" בן 18.
על פי חוק למיטב הבנתי הוא לא מחוייב לבקש את רשותכם על מנת לחורר כל איבר בגופו - ושים לב שהוא עדיין מתייחס לאיסור שלכם - כלומר, יש פה סמכות הורית , אבל - יש חוסר בתחושתה!
הבחירה שלו חייבת להיות מכובדת על ידיכם משתי סיבות:
א. הוא באמת חייב ללמוד לשאת בתוצאות של מעשיו
ב. כשאין במה אין הופעה- אם אתם לא תהיו חומה שמולה הוא יוכל להתנגח הוא עשוי לבחון כל בחירה שלו בלי לשמוע את הקולות שלכם ברקע ולעשות ההיפך...
ועכשיו להפרדה:
בנוגע לצבא - אין אפשרות להכריח אותו. כל מה שהייתי עושה זה פשוט מסבירה שזו חובה, אי התייצבות גוררת ענישה - שיהיה מודע לתוצאות בחירותיו. וזהו. לא מוסיפה מילה בעניין ובטח שלא מנג'סת.
בנוגע לעגיל - מסבירה בפעם אחת אחרונה את הסכנות הכרוכות ולא ממשיכה.
בנוגע למסיבת יום ההולדת - עצוב, אבל לא דרמה! אז הוא לא בא ולא מדבר עם אישתך. ביג דיל, פחות תשומת לב לעניין ויותר קל יהיה לו לרדת מהעץ.
בנוגע לעבודה - להכריח אי אפשר - אבל!!! בגלל שהוא מעבר לגיל 18 והוא לא הולך לשרת בצבא אתם יכולים להפסיק לממן אותו ולדרוש ממנו השתתפות (מינימלית) בהוצאות - דבר שיחייב אותו לקחת אחריות.
ושוב - השיחות בינכם חייבות להתנהל במישור בוגר ולא במישור מלחמתי של הורים שקובעים מכריחים וכו...
עצה אחרונה - אנא , נסו למצא בילד שלכם דברים שאתם מעריכים, דברים שיראו לו שאתם "רואים" אותו ולא רק את החסרונות שבו.
אני ממליצה לכם בחום רב לגשת לייעוץ או להדרכת הורים במקום מגוריכם
אשמח להמליץ
בברכה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת זפרני ורחל שטיין
אדם10/08/2008ראשית תודה על המענה. בשנית אני מאוד מאוכזב מתגובתך שמכילה אי דיוקים ופתרונות לצערי . כתבת שרשמתי "הסמרטוטים שלו" לא ראיתי מקום אחד שבו תיארתי כך את בגדיו כך וההיפך תיארתי את חדרו כיאה לבן 17 מורד (לא שכחתי את גיל 15-17 שלי ) בלשון חיובית שבדבר. גם לגבי גילו התיחסת כאילו הוא בן 18 שלמעשה הוא בן 17 לפני צבא ולא מעבר לגיל צבא ! ובחופשת לימודים בכלל . ולעיקר ,את מצדדת בביצוע פירסינג בלשון וזאת במטרה לתת לו לקחת אחריות על מעשיו כשבכל התגובות שלך שראיתי במדור זה הינך שוללת לחלוטין את הדבר ! ואם את חושבת שלקחת אחריות זהו שלב בהליך ההתבגרות אז מה היתה תגובתך אם היה מצהיר על רצונו להתנסות סמים ולו רק בשביל המרידה שבדבר , האם גם כאן הית מצדדת בזכותו "לקחת אחריות על מעשיו או ברמה היותר קלה אם היה מעונין לבצע כתובת קעקע בלתי הפיכה . הינך מצינת כמנטרה "נסו למצא בילד דברים חיוביים " ואת זה ממפורש צינתי שאכן מדובר בילד חיובי ועם איכויות שלא מתועלות לאפיקים הנכונים , וגם כאן התעלמת ממה שכתבתי . אני מבקש לשמוע וות דעתה של הפסיכולוגית רחל שטין בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת זפרני
אדם10/08/2008אני מצטער אם הנוסח שלי היה עוין , מצטער אתן עושות עבודת קודש ואני כעסתי ולא משנה אם היתה לכך סיבה או לא . אשמח אם הפסיכולוגית חלי שטיין תוכל להאיר את הבעיות ודרכי הטיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדם היקר
ענת זפרני11/08/2008אני מבינה את הכעס והדאגה
אני חייבת לציין שעצם העניין שאתה מוכן להתייעץ טורח לכתוב מיילים ולהגיב מעיד על רמת אחריות גבוהה מעורבות ודאגה אמיתית לילד שלכם - לא מובן מאליו בכלל.
בנוגע למה שכתבתי
חשוב לי מאוד להבהיר ש:
א. אני מתנצלת על אי הדיוק בנוגע לגיל אבל - גם בני שבע עשרה כבר קרובים לגיל שמותר....
ב. לפעמים אנחנו כהורים רוצים מאוד למצא את הדרך להבהיר לילדים שאנחנו יודעים יותר טוב מהם מה טוב בשבילם - ושוכחים שהם חייבים לעבור את המסלול לבד.
לא, ממש לא חושבת שיש לצדד בפירסיג בכלל ובטח שלא בלשון - הבעיה שאני נתקלת בכל כך הרבה תגובות של עשיית הפירסינג מאחורי הגב של ההורים או - לחילופין עשיית דברים אחרים יותר מסוכנים שאני חושבת שצריך להתנהל מולם , לפעמים, בהתאם לפתגם "אין במה אין הופעה" - אני את שלי אמרתי - אתה תקבל אחריות על החיים שלך - אני לא יכול לחיות אותם במקומך.
ולצאת מהזירה.
זו היתה כוונתי.
סמים או נהיגה או כל התנהגות אחרת שגובלת באובדן חיים - גבול בטון אדום ואם צריך אז גם לנעול אותם בבית - במקרים האלו חייבת להיות אמירה במקביל לביצוע
בנוגע לבדיקת גבולות -שם המשחק הוא ריקוד איטי כשנותנים להם את התחושה שהם המובילים אבל מאירים להם היטב את הדרך.
לסיום -
אני עובדת בתיכון, המון פעמים בהפסקות כשאני מסתובבת ("שומרת") אני שומעת אותם מדברים עלינו (ההורים) - אבא שלי אמר/אמא שלי אמרה
יותר מכל נושא אחר שמעסיק אותם
כלומר - אנחנו מאוד נמצאים שם במודעות שלהם הם שומעים את ההזהרות שלנו ורוב הפעמים גם מתנהגים בדיוק כמו שאמרנו להם
ולכן חובתנו לאמר את הדברים כי הם נשמעים!!!!!!!!!! ונחרטים להם היטב בתוך הקופסא
רק שהם לא רוצים להראות לנו - ("רק אני קובע על עצמי"....)
שהם הקשיבו.....
המון הצלחה
אשמח שחלי תצטרף אלינו בהקדם
בברכה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת זפרני - שלום
אדם11/08/2008שלום ענת ותודה שהתיחסת לפניתי .
רציתי להבהיר מס' נקודות
כהורה בוגר ומנוסה (זה לא המתבגר הראשון שלי ) דגלתי תמיד בחופש ובלימוד עצמי כל עוד הדבר
איננו מסכן את המתבגר. (מה גם שברור המסלול פעולתו של המתבגר מבוססת על אמוציות וסיפוקים מידיים אם לא אתמול ... (-: .
לא ,לא שכחתי שהם ,הם לבד עושים את הדרך ואנחנו מנסים להיות המכונים ,היועצים , זקני השבט
כל הורה "רואה" "קו פרשת המים" באופן שונה ,ומאינני זוכר שום דבר שהחלטנו שהוא טאבו מוחלטו וממה שלזכור לי היו שניים והם אותו איסור של פירסיג בלשון ,ורכישת אופנוע / קטנוע.
הינך אומרת "אין במה אין הופעה" האם התכוונת שלוותר בנושא הפירסינג בלשון או שהתכוונת לדבר אחר ?.
ציינת מקרים ודרך הפעולה במיקרים של סכנת חיים ,ואם אנו רואים עשית איזה עגיל בלשון ככזה כלומר מסוכן (אגב רק לאחרונה אושפז חייל עם זיהום חמור במוח עד כדי סכנת חיים) לגבי הפנמת האזהרות שלנו מבלי שיראו שהם מקבלים את זה את צודקת בהחלט (הם מעתיקים
את דרכי התנהגותינו בכל הזמן
מה ניתן לעשות במידה והבן יתמיד בברוגז שלו (לא מדבר עם אף אחד מבני המשפחה ) ונעלם לימים שלמים מהבית (בתקופת החופש הגדרול )
אשמח לשמוע גם ניתוח קצר מחלי שטין בבקשה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת זפרני ולחלי שטיין -תודה רבה
אדם15/08/2008תודה על הכול המשיכו בעבודת הקודש שלכן. לחלי אעשה כעצתך ואגב היום הולדת היה שלו ולא של אימו. אדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרותתמי28/07/2008
בני בן 15 סובל מפצעי בגרות ,כל פעם שיש לו פצעים הוא נמנע לצאת מהבית ולוקח את המצב בצורה קשה ,לפעמים בוכה בגלל הפצעים.אשמח לקבל תשובה איך לעודד אותו ולגרום לו לצאת מהבית למרות הפצעים, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא עור
אחר28/07/2008שלום לך, קודם כל קחי אותו לרופא עור ,יש טיפול מיוחד לאקנה(פיצעי בגרות). חבל שהילד יסבול , בזמן שיש היום מגוון טיפולים שיכולים לשפר את המצב או להעלים לגמרי. כשהילד ירגיש שהמצב משתפר זה כבר יעודד אותו. חוץ מזה זאת בעיה של מתבגרים רבים ותסבירי לו שזה יחלוף עם הזמן ושהוא לא לבד , שזוהי צרת רבים . אבל מומלץ מאד ללכת לקבל לטיפול אצל רופא גם כדי שלא יישארו צלקות בשלב מאוחר יותר. אם הילד יקבל טיפול וירגיש שיש שיפור זה כבר מעודד. עוד שלב שצריך לעבור איתם , בהצלחה, אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא עור ותמיכה רגשית
חלי ברק שטיין28/07/2008אמא יקרה, נשמע שבנך מאוד מוטרד מפצעי הבגרות, והוא סובל מאוד
אני מסכימה שכדאי ליצור קשר עם רופא עור ולהתחיל טיפול, זה גם יישפר את הפצעים וגם יישפר את מצב רוחו 'כי עושים דברים'
בנוסף הייתי שוקלת תמיכה רגשית עבורו, אם יסכים כמובן. אני לא בטוחה שרק מילות עידוד מכם יעזרו. לפעמים הדימוי העצמי ודימוי הגוף נפגע, וצריך תמיכה כדי להחזיר אותו לתחושה טובה.
אם הוא לא מתנגד, הייתי מבררת אם אפשר להתיעץ עם פסיכולוג שייחזק אותו.
זה הכיוון, עשיה רגישה שתשפר את מצבו
בהצלחה חלי ברק שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)