פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לענת וחלי
    מיטל
    10/05/2008

אני קוראת סמויה פפה בפורום
    ואני שמחה לומר שאתן כל כך עוזרת לכולן
    ממש מלאכיות משמיים !
    באמת תודה על הכל (-;

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לענת וחלי

הוספת תגובה

• תודה על הפרגון

חלי ברק שטיין
    10/05/2008

מיטל, תודה על הפרגון. זה מחמם לב
    נשמח שתמשיכי להיות מעורבת, בסמוי או בגלוי

שבת שלום, חלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתבגר
    עדי
    09/05/2008

כבר 8 שנים אני מגדלת ילד של בעלי מנישואיו הקודמים, היום בן 12 כשנישאתי לבעלי
    היה בן 4 . היו עליות ומורדות מן הסתם במהלך השנים.
    יש לציין שחשבתי שהיחסים ביננו טובים ויציבים, קורא לי אמא מביע אהבה.
    אולם בשבוע האחרון הבנתי שאולי הכל בעצם צביעות שכן כשהענשתי אותו כי התנהג לא
    בסדר שללתי מחשב, טלויזיה, באותו יום איחרתי הביתה וכשהגעתי שאל אותי איפה אני,
    ואז באירוניה שאלתי אותו מה דאגת לי.... והוא במקום לענות שכן שתק והסתכל עליי בעיניים
    משונות, שאלתי אותו מה קרה... אל תסתיר ממני דברים... והוא ציין שעלה לו בראשו המחשבה
    ש"הלוואי שאמא שלי והאחים שלי ימותו בתאונה" , באותו רגע כל עולמי חרב עליי.... לא האמנתי
    שדבר כזה רע יצא מילד כזה.. שרק קיבל ממני לאורך כל השנים והתייחסתי אליו כאילו הוא בני.
    כבר שלושה ימים אני לא מדברת איתו אף מילה, מתעלמת ממנו לחלוטין ... לא יודעת מה לעשות...
    לא יודעת איך אני ממשיכה..... מעוצמת הפגיעה אני לא מסוגלת לחשוב להמשיך לחיות איתו תחת
    קורת גג אחת.... על האחים שלו לדבר כך(שני ילדים משותפים לי ולאביו) .. לא מסוגלת לסלוח
    מה לעשות???????

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתבגר

הוספת תגובה

• מחשבות איומות של מתבגר

חלי ברק שטיין
    09/05/2008

עדי, אני מבינה את הזעזוע שלך, אבל תני לי להציע לך דרך אחרת להסתכל על הדברים.
    מה שהילד אמר אכן נשמע נורא, כאילו הוא מייחל למותך, אבל זה ממש לא כך.
    הוא מאוד כעס עליך, וזה בסדר. הכעס הביא אותו לחשוב שהלואי ואת והאחים ימותו.
    ראשית, חשוב שתשימי לב שגם בשיא כעסו הוא התיחס אליך כאל אמא שלו, הוא לא אמר שום דבר שמערער את זה שאת אמא שלו, וזה מעולה מבחינת היחס שלו אליך. הוא יכול היה לזרוק לך מילים מעליבות יותר של 'מי את חושבת שאת, את לא אמא שלי' ועוד כאלו, וזה פוגע יותר

ולגבי המחשבה שלו שתהרגו בתאונה. חשוב שתביני שזו רק מחשבה, ומותר לחשוב בזמן כעס הכל. אני חושבת שזה סימן לאמון שלו בך, שהוא היה מסוגל לשתף אותך במחשבה שלו. לכן גם המבט המוזר בעיניים, הוא לא אמר את זה מתוך זעם, אלא אולי גם הוא היה מבוהל מהמחשבה שעברה לו מתוך הכעס הגדול שהיה בו. ולכן שיתף אותך, כאמא שלו, וסמך עליך שתוכלי לשמוע אותו.

את נעלבת והזדעזעת כי לקחת אותו כאילו הוא באמת רוצה שתמותי. אבל זה לא כך. ילדים מפנטסים דברים כאלו, תאמיני לי שזה קורה הרבה. הוא יכול היה לא לשתף אותך, וסתם לתקוף אותך אבל הוא שיתף. זה אומר שהוא מרגיש בטוח איתך, גם להרגיש הכל וגם לומר לך הכל

אל תתני למילים שלו להרוס את היחסים ביניכם. הוא תלוי בך וצריך אותך. את חשובה לו, ולכן גם כעס עליך כל כך.

אם דברי מצליחים לשנות את תחושותיך, טוב. אם לא , פני לעזרה וכל פסיכולוג יעזור לך לצאת מהמשבר. אל תוותרי על היחסים

אשמח לשמוע את דעתך על דברי

חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עדי
    09/05/2008

חלי תודה רבה לך על תגובתך.
    .....קשה לי להבין איך יכולה לעבור כזו מחשבה איומה בראשו של ילד.
    איפה כל האהבה שהביע אליי, האם צביעות, איפה כל השנים שהענקתי לו והתייחסתי אליו
    כאילו הוא בני.
    יש לציין שהיו עליות ומורדות וכן גם.....עלילות לאורך כל השנים....ותמיד קמתי סלחתי והמשכתי
    קדימה ......אבל עכשיו אני לא יודעת איך אפשר......אני גם מרגישה שיחד עם הסליחה שלי למחשבה
    האיומה הזו הילד שוב ינסה לפגוע בי....היום כשאני מסתכלת לאחור אני מבינה שהוא מנסה אותי
    עד מתי אתייאש ואלך.....אם כי אף ששיתפתי אותו במחשבה הזו שלי התגובה שלו היתה....."אני
    לא יודע איך אני יכול להמשיך לחיות בלעדייך" יש לציין שהוא מתייחס אליי כאמו האמיתית וגם אומר
    זאת בכל הזדמנות. (פרט חשוב הינו שבגיל 3 אימו הביולוגית נפטרה).
    כל כך קשה לי..... אני מרגישה שחור בלב....אפילו יש לי כאבים בחזה מהמועקה שבתוכי....
    אני לא יודעת מה לעשות?
    אם אחליט לדבר איתו האם נכון????? איך אני מתחילה ומנהלת שיחה איתו?????
    אף עלו לי מחשבות לפרק את המשפחה.....אהיה כנה המחשבה הינה גם כי לא מסוגלת להיות
    בסביבתו כרגע וגם....כמעין עונש בשבילו.... שיידע עם הזמן מה הייתי בשבילו וכמה הענקתי לו.

תודה מראש על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה ומחשבות הרס

חלי ברק שטטיי
    09/05/2008

עדי, ילדים אוהבים וחושבים מחשבות איומות, וגם מבוגרים
    גם את אוהבת אותו (כן, את אוהבת אותו) ובגלל שאת כל כך פגועה וכועסת את חושבת מחשבות איומות של הרס, הרס המשפחה והרס האהבה ביניכם. אז זה קורה. ומנסיוני כפסיכולוגית זה קורה הרבה. רגשות של אנשים הם דבר מורכב, ואהבה ומחשבות הרס יכולות להיות ביחד

ההבדל הוא שלא מוציאים לפועל את המחשבות ולא הורסים ממש. ונדמה לי שהילד ממש לא בכיוון. הוא זקוק לך ובטוח מרגיש חרד מאוד, ומבוהל מהמחשבה שפגע בך והכל ייהרס עכשיו. גם אם הוא לא מראה את מחשבותיו אלו, הן בוודאות קיימות אצלו

אני הייתי ממליצה לך ללכת להתיעץ עם פסיכולוג, כי את צריכה לעבד את הפגיעה שעברת. אני מרגישה שאת בסערת רגשות, וצריכה עזרה.

זה לא צריך להיות טיפול ארוך, אבל בהחלט צריך ייעוץ, שיעזור לך, ואולי גם יסייע לך לשקם את הקשר עם הילד. זה הכיוון. אל תוותרי

האם יש לך דרך לפנות לייעוץ?

אני כאן אם אפשר עוד לסייע- חלי ברק שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עכשיו

עדי
    09/05/2008

אני גם במחשבה לייעוץ, אבל לא כרגע אני במצב של כעס ופגיעה לא עכשיו.
    אולם כן הייתי רוצה לדעת האם לגשת לדבר? איך להתחיל את השיחה אם בכלל?
    האם הילד לא יראה בי כמובן מאליו?
    מה אופי השיחה?
    חשוב לי יותר במצב הנוכחי כרגע היומי מה לעשות? האם נכון לא לדבר?להתעלם?
    בעתיד הקרוב אין לי ספק שאצטרך כיוון ועזרה!......אם בכלל....אולי באמת אוותר על
    המסגרת? לא יודעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק לחבק

חלי ברק שטיין
    10/05/2008

עדי, לדעתי את כל כך סוערת וכועסת עכשיו, כפי שבעצמך אמרת, ששיחה לא תהיה דבר טוב. את השיחה הייתי עושה אחרי שהיית מתייעצת, מארגנת את מחשבותיך. במצב של עכשיו יש סיכון גבוה שבשיחה תגידי דברים פוגעים והרסניים. כמו שאת רוצה לפרק את המסגרת, בגללו.
    למה לדבר עכשיו, כשיש סיכוי שתרגעי, ותקחי את הדברים אחרת?...

לדעתי, הייתי ניגשת לילד , מחבקת אותו, אומרת לו שמאוד נפגעתי מדבריו, אבל שאני מאוד אוהבת אותו. ושיש לנו זמן לדבר כשכולנו נירגע. משפט אחד קצר.
    ובזמן עד שתוכלי לדבר במילים, תמשיכי בשגרה, אל תתנתקי, אל תעשי ברוגז, כי יש דברים שקשה לתקן. קחי בחשבון שאת כועסת ופגועה עכשיו, ואל תעשי טעויות שקשה לתקן.
    אל תהיי חמה מידי, אבל תעשי חרם. חכי...

זו המלצתי, בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 18
    mk
    05/05/2008

קשה להבין בן 18 לפני גיוס.תעשה הכל בשבילו-לא טוב.תפסיק לעשות -לא טוב .
    אם תעזוב אותו לנפש-ללא השקעה בלימודים ,מחשב 24 שעות רצוף ,שינה עד 14:00 בצהריים ו"אל תבקש ממני לתרום בבית " -אז אתה הורה טוב.
    מה עושים ?איך גורמים לבחור צעיר להבין שהוא מרכז עולמינו ?ושרוצים רק טוב בשבילו ?
    אשמח לתשובה ...

לקביעת תור
    סגירה
    18

הוספת תגובה

• איך להיות הורה טוב לבן לפני גיוס

חלי ברק שטיין
    05/05/2008

אמא יקרה, אני שומעת את התסכול בכולך. ואכן קשה לדעת מה לעשות. הבעיה היא שאין תשובה פשוטה מה לעשות, אבל בטוח כדאי לא ללכת לקצוות. לא להתעסק בו יותר מידי, ולא לנסות לכוון אותו מה לעשות, בכל זאת הוא כבר ילד גדול. מצד שני לא להתנתק ממנו ולא להתעניין 'כי הוא גדול ושיהעשה מה שרוצה'. צריך למצוא אמצע- להבין שאלו החיים שלו, לנסות לדבר בכיף להתעניין מה חושב, מה מרגיש, מה מלחיץ אותו לפני הצבא, מה הוא חושב שטוב לו. פחות להתעסק במה שאנחנו חושבים שטוב לו , ויותר לשמוע מה טוב לו, ולנסות להיות בראש שלו.

זו רק תחילת הדרך ביחסים שלכם כשאתם והוא הולכים להיות כולכם בוגרים, והיחסים ביניכם צריכים לעבור עדכון. את יכולה לקרא עוד בנושא בפרק שכתבתי 'כשהילדים יוצאים מהבית. יחסי הורים ילדים מגיל 18 ועד כמה שצריכים'. כל הספר רלוונטי לשאלתך, במיוחד הפרק על הגיוס לצבא.
    את יכולה לקרא פרטים באתר שלי www.hebpsy.net/barak
    ובינתיים, תהנו ממנו, אל תהיו כל כך חינוכיים, הזמן קצר עד שיתגייס.
    בהצלחה חלי ברק שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    אורן
    03/05/2008

אני רוצה לעשות הפתעה לחברה שלי שהיא בת 15(כמוני) ואני רוצה רעיונות
    כל דבר התקבל בברכה....

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• תשומת לב

ענת זפרני
    04/05/2008

כמה שיותר פינוקים באותו יום יעשו את העבודה, למשל:
    בבוקר להעיר אותה עם שיר
    לבית הספר להפתיע עם בלונים
    בצהריים לקחת אותה לארוחה קלילה ואחר כך סרט
    ובערב תצאו לאן שאתם הכי אוהבים
    מזל טוב!!!!
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עוזרים לבת 16 שמתאבלת על חבר
    גיליה
    03/05/2008

ביתי בת 16. היא הכירה לא מזמן בחור נחמד, חייל והתחיל בינהם קשר רומנטי.
    השבוע, ביום שלישי, הבחור נ ה ר ג!!! בתאונת הדרכים שהיתה בצפון עם המשאיות.
    כולנו המומים וקשה להתמודד עם המצב הנורא הזה.
    הילדה שלי הרוסה! כל הזמן בוכה ועצובה. לא הולכת לבית הספר ונמצאת בבית המשפחה שעות רבות. גזרה את כל הכתבות מהעיתונים, פיתחה תמונות שלו. לי קשה לראות את הילדה הפעלתנית הזו ללא אור בעיניים, עצובה וכואבת.
    איך עוזרים לה? כמה זמן לתת לה להתאבל ככה? מה עם בית ספר? מה להגיד ובעיקר מה לא להגיד?
    בבקשה עזרה!!! תודה!

הוספת תגובה

• עזרה ודחוף

ענת זפרני
    04/05/2008

איזה נורא!!! קורע לב
    לכולם.
    קחי אותה לעזרה כמה שיותר מהר
    ותיידעי את יועצת בית הספר ואת המחנכת
    חשוב מאוד מאו ד שהם יהיו בתמונה
    ובבית -
    להיות תומכים קשובים אמפתיים ולא שיפוטיים
    לאפשר לה להתאבל עליו עליהם ועל הפחד מהמצב
    לא לחסום אותה
    שתדבר תבכה ותעסוק עד שתחזור לעצמה
    ובכל מקרה
    הייתי ממליצה שיחות עם פסיכולוגית ילדים ונוער דחוף!!!
    שבוע טוב
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרד של ילדה בת 10
    ויקי
    01/05/2008

ביתי בת ה- 10 בעלת דעה לכל דבר , מתנגדת לכל מה שלא מתאים לה. לפעמים נדמה לי שפשוט אנחנו רבות על כל דבר, על בי"ס - פשוט לא בא לה להכין שעורים ואם כבר כן אז היא קובעת שהיא עושה בסלון (מול טלויזיה - מה שאני מאוד נגד) מצד אחד אני לא רוצה על כל דבר להיות "קטנונית" אבל זה נראה שהיא מנצלת את זה, וזה גורם לאווירה ממש לא נעימה בבית. ובכלל בכל נושא יש לה מה להגיד ולא משנה מה אני מבקשת, ואומרת היא תמיד עושה בדרך שלה. אני ממש נגד עונשים (מה שגם ככה לא ממש עוזר) ואני מנסה גם להתעלם מהתנהגויות לא ראויות אבל היא ממשיכה בדרכה. השאלות שלי הם כאלו.
    א. בנושא של שיעורי הבית האם לעמוד על זה ששיעורים עושים רק בחדר ולא בסלון?
    ב. האם להשאיר את נושא השיעורים לאחריותה בלבד. נושא של השיעורים מאוד טעון זה פשוט יוצר "מלחמה" בינינו וניסיתי להשאיר זאת לאחריותה אז היא פשוט לא עושה שיעורים, ושהמורה שולחת פתק - אני צריכה לחתום. מה דעתכם?

אני מבחינתי מאוד משתדלת ברגע שהיא עושה דברים חיוביים אני מאוד מפרגנת לה, מעודדת אותה על מנת שזה ידחוף אותה להקשיב ולעשות מה שצריך.

דבר אחרון - המחנכת מאוד מרוצה ממנה באופן כללי תמיד אומרת שהיא ילדה טובה, שקטה , שאוהבת לעזור אבל כן שהיא צריכה להשתפר בלימודים. ואני יודעת שמבחינה חברתית קשה לה בכיתה אין לה ממש חברות. - יכול להיות שהיא מוציאה את כל הלחץ מבי"ס בבית?

לקביעת תור
    סגירה
    מרד של ילדה בת 10

הוספת תגובה

• ויקי היקרה

ענת זפרני
    04/05/2008

ממליצה לך בחום רב להתיישב עם בתך ולכתוב חוזה רציני שיכיל בתוכו את הזמן שאת מקציבה לבדיקת האחריות שלה בנושא שיעורים
    ואם תוך חודשיים אין שיפור ויש ירידה אזי מחליטים על שינוי הדרך
    יש הרבה ילדים שזקוקים להדרכה ולא לניג'וס
    למשל: טבלת חלוקת זמן
    או - לתלות את לוח הבחינות על המקרר ולאזכר על כל בחינה יומיים קודם
    דברי איתה
    וקודם כל בררי אם הקושי לא חיצוני (סוג של הפרעת קשב וכו' שמקשה עליה בתחום הלימודי)
    לגבי שיעורי הבית
    אני מאוד מסכימה איתך - הרגלי למידה מאוד חשובים ובסלון יש המון גירויים מפריעים ומסיחים
    הייתי מבקשת ממנה להכין בחדרה ואם היא מתעקשת על הסלון אז לכבות טלויזיה ולהקפיד על שקט
    שיהיה לה ברור שההתייחסות רצינית
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משימתית מידי עם הילדים
    טל
    29/04/2008

אני אמא לשלושה ילדים קטנים: בני 5,3, וחצי שנה.
    אני עובדת משרה מלאה וחוזרת מהעבודה למשרה שניה.
    אציין שאין לי עזרה כלל מבעלי העובד שעות רבות בעסק פרטי. (בילוי משותף בסופי שבוע).

אני משתדלת לקבוע לו"ז קבוע שבשעה 8 כולם הולכים לישון.

בגלל שכל המעמסה עלי (טיפול בבית, ילדים וכו') לעיתים אני משימתית מידי:
    "לך לצחצח שיניים", "להתלבש" וכו'. כאשר הדבר מלווה בהרמת קול.
    אני מנסה להימנע מכך-אך יש קושי. הילדים הבוגרים נמצאים בגיל שבו הם "מציקים" אחד לשני.

האם בגלל אורח חיינו, תהייה השפעה כלשהי על אישיות הילדים.
    האם יש לך רעיונות כיצד "לתרום" את הילדים לעזרה.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    משימתית מידי עם הילדים

הוספת תגובה

• משמעת לילדים

חלי ברק שטיין
    04/05/2008

טל, אומנם זה פורום לגיל ההתבגרות אבל כנראה שיש בעיות שמתחילות מוקדם יותר. משמעת למשל. אני חושבת שאם את החלטית עם עצמך שהם ישנו בשמונה בערב- את תעבירי את המסר בצורה ברורה, בלי להתרגז, בלי להתיות מתוסכלת שהם לא מבינים את זה לבד- ואז תהיי נחושה ותשיגי את שלך
    את יכולה לקרא עוד בנושא משמעת בספריי 'בגובה העיניים' ו'תקשיבו לי רגע', ויש פרק בנושא באתר שלי www.hebpsy.net/barak
    בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הגובה נעצר
    איתי
    26/04/2008

שלום שמי הוא איתי ואני נער בן 16. בקיץ שעבר התאמנתי במכון כושר במשך חודשיים וקצת הייתי הולך על הליכון כ60 דקות ועוד 10 דקות רוכב על אופניים.לאחר מכן הייתי עושה אימון משקולות ארוך ואינטנסיבי שבו הייתי מרים משקלות כבדות יותר ממה שצריך לדוגמה במקום 16קילו 30 קילו והייתי עושה חזרות כ100 ללא סטים.בזמן האימון הייתי בן 15 ממש התחלת גיל 15
    מאז הפסקת האימון במכון השרירים שלי נהיו מאוד רכים כמו גבינה עד כדי כך שאני לא יכול אפילו לרכב על אופניים כי זה ממש קשה לי לדווש. הייתי אצל רופא שאבחנתו הייתה שאין לי כלום נתן לי פיזיותרפיה עם תרגילים לבית לעשות. יש לי כמו כן קיפוזיס קלה מגיל 14.

יש לי כאבים בג ככל הנראה מהעומס יתר ורציתי לשאול את השאלה העיקרית האם הגובה שלי יכול היה להיעצר אגב הפעילות של המשקולות במכון הכושר? אני עשיתי כמו גן צילום רנטגן שלילי והנה אבחנת האורטופד:
    ממצאים בבדיקה : רגישות בגב עליון תנועות מוגבלת עקב כאבים 90 מעלות SLR דו צדדית כח גס תחושה והחזרים תקינים
    אבחנה משוערת:
    BACKACHE
    האם הסחוסים שלי והמפרקים שלי נפגעו

לקביעת תור
    סגירה
    האם הגובה נעצר

הוספת תגובה

• הגובה לא נפגע

חלי ברק שטיין
    26/04/2008

איתי, אתה דואג ואולי מרגיש אשם , שפגעת בגובה שלך. אבל אני חושבת שאין לך מה לדאוג. הרופא מדבר על אבחנה של כאבי גב, רגישות מסוימת. אין שום סיבה לבעיה בגובה. הגובה מושפע מגנטיקה, או במקרים מאוד קיצוניים מחוסר תזונה או עומס גופני ארוך בזמן.
    אני יודעת שזה מתסכל לא להיות גבוה כמו שאתה רוצה, אבל חכה. אל תגזים בשום דבר, ותראה מה קורה. האם יש סיבה לדאגה שלך, האם אתה נמוך במיוחד, והוריך?
    אשמח לשמוע ,חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין
    דניאל
    26/04/2008

היי ענת,אני בת 13 וחבר שלי בן 15,אנחנו מאוד מאוד מאוד מאוהבים,ואנחנו חושבים להתחיל לקיים יחיסי מין,את יודעת אולי באיזה גיל מותר להתחיל(אם זה חשוב אז כבר קיבלתי מחזור)?
    תודה=]

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין

הוספת תגובה

• את בת 13 ?!

בת 16
    28/04/2008

תיראי, אין גיל קבוע ליחסי מין! זה כל אחת ואיך שהיא מרגישה, זה תלוי רק בך.
    אבל לדעתי גיל 13 זה מוקדם מידי להתחיל לחשוב על זה.

חכי שנה, שנתיים חח. אם חבר שלך באמת אוהב אותך, אין סיבה שהוא יכעס על זה שאת רוצה לחכות. אם הוא כועס- הוא לא באמת אוהב אותך, אלא רק רוצה אותך מבחינה פיזית.

אבל זו החלטה שלך. אם את מרגישה מוכנה, מי אני שתעצור אותך? תחשבי על זה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אורלי

ענת זפרני
    04/05/2008

דקה לפני שאת מרגישה שאת ממש מוכנה - אל תעשי כלום
    ממש כלום
    יש בקיום יחסי מין קודם כל יחסים ואחר כך מין
    אם את לא רוצה
    אני ממש מבקשת ממך לא להתחיל
    אם את בת 13 זה ממש ממש ממש ממש מוקדם מדי
    אין שום סיבה למהר - חוץ מזה שמבחינת החוק זה אסור
    וניתן להגיש תלונה במשטרה נגד החבר שלך(הורייך או כל מי שיודע)
    בבקשה חכו
    תהנו מדברים כייפים אחרים
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת,תודה על התשובה אבל..

דניאל
    04/05/2008

לא ברור לי למה יכולים לתבוע אותו? זה לא שהוא מעל גיל 19..וזה נעשה בהסכמה לא בכפייה חלילה..
    ואני יודעת שיחסי מין הם קודם כל י ח ס י ם ויש לנו יחסים מדהימים!!
    אז גם לא כ"כ בורה לי הבעיה..
    ואני גם לא מבינה מי החליטה שיחסי מין זה רק למבוגרים?!!?למה לי אסור להנות?

ממ,תודה יום טוב.
    אגב,קוראים לי דניאל לא אורלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו..עוד חודש אני בת 14.

דניאל
    04/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור
    שחר
    26/04/2008

אני בת 15 ולומדת בכיתה ט' .
    בכיתה ו' צמחו לי שיערות ערווה ובבית השחי ובכיתה ז' התחילו לי הפרשות מהנרתיק
    אך עדיין לא קיבלתי מחזור- האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור

הוספת תגובה

• זה נורמאלי

חלי ברק שטיין
    26/04/2008

שחר, אני מבינה שאת דואגת. אני חושבת שמה שאת מתארת הוא נורמאלי, לכל אחד יש את הקצב שלו. ובכל זאת הייתי הולכת להתיעץ עם רופא, או רופא המשפחה אם את מרגישה נוח איתו , או עם רופא נשים. אם את בקשר טוב עם אמא היא יכולה לקחת אותך, ואם לא- את יכולה לפנות לרופא המשפחה לבד. חשוב שיבדקו מהן ההפרשות שאת מדברת עליהן, ושיתנו לך תשובה עוד יותר מדויקת מזו שלי.

בכל אופן, אל תדאגי, המחזור מגיע, אפילו לעיתים מאוחר.
    אשמח אם תעדכני אותי, ביי בינתיים חלי ברק שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

שחר
    29/04/2008

ההפרשות הן הפרשות רגילות לגמרי לפי מיטב ידיעתי ואמא שלי גם קיבלה מחזור מאוחר אז זה נשמע הגיוני שהכל בסדר אבל אני יותר מפותחת מהרבה בנות בשכבה שלי ובכל זאת לא קיבלתי והן קיבלו מזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחלי ברק
    אחר
    26/04/2008

שלום רב,

אני מתעניינת בספר שכתבת בנושא ילדים בוגרים מגיל 18 ,שעוזבים את הבית אחרי הצבא.

הנושא נוגע לי ואשמח אם תזכירי את שם הספר.

ברוכה הבאה לפורום,

חני.

לקביעת תור
    סגירה
    לחלי ברק

הוספת תגובה

• כשהילדים יוצאים מהבית

חלי ברק שטיין
    26/04/2008

חני, תודה על ברכתך לי, ועל התענינותך בספר.
    שמו של הספר 'כשהילדים יוצאים מהבית. יחסי הורים ילדים מגיל 18 ועד כמה שצריכים' הוצאת אח , שנת 2007

את יכולה לקרא עוד עליו, תוכן ודוגמת פרק באתר שלי
    www.hebpsy.net/barak

תהני, חלי ברק שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה חיטוט?
    ניצה
    26/04/2008

היי ענת
    כאמא לבן מתבגר בן 16 אשר אינו נוהג לשתף אותנו בחייו האישים - הכוונה לבינו לבינה.
    מפעם לפעם אני שואלת שאלות...וכמובן שהוא מסרב לענות.
    בני המשפ' טוענים כי אני מחטטת - "חופרת", פולניה וכו'...
    אני חושבת שטוב שאני שואלת אפילו שהוא מתעלם.
    אחרים אומרים כי אני צריכה להניחו לנפשו....
    דעת מורתי חשובה לי....והיא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה חיטוט?

הוספת תגובה

• בתור אחת שהיא בעצמה בת 16,

בת 16
    28/04/2008

אני חושבת שתניחי לו. אם הוא ירצה לספר לך משהו הוא יספר לך על זה בעצמו, אם הוא לא רוצה לשתף אותך, זו זכותו המלאה.
    אבל זה לא אומר שצריך להתעלם ממנו לגמרי, אל תגרמי לו לחשוב שלא אכפת לך.

תודה לאל אמא שלי הבינה את זה חח
    היא שואלת אותי לפעמים שאלות, ולא 'נדבקת' אליי כמו פעם. (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ניצה

דניאל
    28/04/2008

שלום ניצה,לדעתי האישית זה מצוין שאת שואלת ומתעניינת,גם אם זה מציק לו,וגם אם כולם אומרים לך שתפסיקי לדעתי אין שום דבר רע במה שאת עושה ההפך
    כל עוד את לא מנג'סת יותר מדי,לשאול מידי פעם "מה שלומך?" וכו' מראה על אכפתיות,אני בטוחה שאם הוא יצטרך אותך הוא יידע שהוא יכול לפנות אלייך.
    מה שכן,אין לי מושג באיזה תדירות את שואלת ואילו דברים את שואלת,אבל נסי להמנע משאלות מביכות,במיוחד ליד אנשים אחרים כמו "נו התנשקתם כבר??" וכאלה,כי זה סתם מביך ומציק.
    הממ זהו,מקווה שעזרתי.
    לילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קרה לילדה שלי?עזרה
    חני
    25/04/2008

שלום,
    שלום אני אמא לילדה בת 15
    לפני בערך 8 חודשים גילתי כי בתי מעשנת לקחתי אותה לשיחה היא פשוט לא הקשיבה לי.
    אחרי כמה ימים הגיע אלי סירטון שהבת שלי "מסטולה" הזדעזתי ממה שראיתי,
    ומאז התברר לי כי כל יציאה שלה היא שותה והיא מעשנת בקביעות.
    לקחתי אותה באחד הימים לשיחה רצינית הסברתי לה הכל והיא פשוט צחקה קמה ויצאה מהחדר.
    בלימודים היא לא ממש מתענינת.
    למרות שאיני מסכימה לה לצאת היא יוצאת ללא רשותי וחוזרת בשעות המוקדמות של הבוקר.
    מה קרה לבת שלי??? אני כבר לא מזהה אותה.

היום שהלכתי להעיר אותה בסביבות השעה 12 אמרתי לה שתקום לעזור לי קצת היא ענתה לי במילים אלו "כוס אמק אמא חלאס צאי ממני לא בא לי"

מרוב ייאוש התקשרתי לבן הגדול אולי יצליח לעודד אותה הוא בא ואחרי ויכוח שהיא צרחה וצחקה
    הוא שם לה סטירה חשוב לי לציין שהוא התנצל כמה פעמים בפניה ואמר לה שזה מדאגה אליה

הוא ישב איתה בסביבות השעתים לדבר איתה לאחר שיצא אמר שהיא סיפרה לה הכל ולא רצה לפרט

אשמח לקבל את תשובתך בהקדם.
    אגב ניסיתי יועצת ושיחות והכל

לקביעת תור
    סגירה
    מה קרה לילדה שלי?עזרה

הוספת תגובה

• הילדה בגיל ההתבגרות

חלי ברק שטיין
    26/04/2008

חני, פחות מסובך לענות מה קרה לבתך, מאשר לחשוב ולהצליח לשנות את התנהגותה.
    בתך מתנהגת כך כי היא בגיל ההתבגרות, היא בוחנת את עצמאותה ואת גבולותיה, היא מעשנת ושתה אולי כי כך עושים כל חבריה, אולי כי היא רוצה להרשים אותם, אולי כי זה נותן לה להרגיש גדולה וחשובה. הרבה סיבות מסבירות את התנהגותה, אך עדיין אין זה אומר שאתם אמורים להסכים לכך ולשתף עימה פעולה.

לדעתי, את מדברת איתה ומצפה 'שהיא תבין', וזה לא יקרה כנראה. את צריכה לחשוב מה בדיוק את דורשת ממנה, גבולות ברורים ולומר זאת. בצורה נעימה ותקיפה. למשל, שעד שאין הסכמה שלה שהיא מפסיקה את העישון והשתיה, וכמובן מגיעה בזמן שנקבע- היא לא יכולה לצאת בערבים. נקודה. בלי ויכוחים, ובלי כעס. כמובן בלי לאבד שליטה כמו שקרה לבנך.

במקביל לגבולות הברורים חשוב שתמצאו זמן לדבר איתה בשקט, להבין מה עובר עליה, ליצור איתה קשר. אמרת שניסיתם יעוץ, אז אולי לא במקום הנכון, לדעתי הדרכת הורים תעזור לכם.
    קיראי על הגיל (את יכולה לקרא בספרי 'תקשיבו לי רגע') כך תדעי יותר מה לצפות ואיך להגיב. לכי ליעוץ וכך תוכלי להתחזק, גם להעמיד גבולות וגם להשאר רלוונטית אליה.

זה עוזר, אל תוותרי.
    בהצלחה חלי ברק -שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת
    דניאל
    24/04/2008

קודם כל הכבוד לך על כל העזרה שאת מעניקה פה בפורום=]
    שנית רציתי לדעת אם את מעבירה הרצאות בנושא פסיכולוגיה לנוער-אם כן,היכן?
    תודה לך,לילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת

הוספת תגובה

• היי דניאל

ענת זפרני
    24/04/2008

תפתח קבוצה בקרוב בפתח תקווה
    אפשר לשלוח לי פרטים (שם ונייד ישירות למייל שלי:[email protected]) ואני אודיע כשתפתח
    תודה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הממ תודה על התשובה המהירה=]

דניאל
    25/04/2008

יש לך אולי קבוצה בתל-אביב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    משה
    21/04/2008

שלום רב,
    אני אב לשניים בת 10 ובן 12. ברצוני לשאול האם מומלץ לערוך את ה"שיחה על מין" המפורסמת. כמו כן ברצוני לדעת באיזה גיל יש לערוך שיחה כזו?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיחה על מין

חלי ברק שטיין
    22/04/2008

משה, אני ממליצה לערוך את השיחה באופן טבעי בחיים עצמם. למשל, לכו יחד לסרט או קחו וידאו בנושא של הורים וילדים ומיניות בגיל הזה, יש הרבה, ואפשר לקבל המלצה. יש עכשיו סרט מקסים בשם ג'ונו, ואז דרך שיחה על הסרט תעביר את המידע שלך.
    זו לא שיחה חד פעמית, אלא חלק מהחיים מכאן ואילך. הגיל של הילדים שלך מתחיל להתאים.
    עוד בנושא אפשר לקרא בפרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע' , פרטים באתר שלי
    www.hebpsy.net.il
    בהצלחה, חלי ברק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני פשוט חייבת להגיד את זה-

בת 16
    28/04/2008

השיחות האלה הם בערך ה.. אפשר לומר 'פחד' של כל מתבגר!
    כלומר, אין לכם מושג כמה זה מביך אותנו רק לחשוב על לדבר על הדברים האלה עם ההורים!

ואת האמת? מדברים על זה איתנו מספיק בבית הספר. בתכלס, אנחנו לומדים את הכל על "יחסי מין בטוחים" וכל אלה מהחיים עצמם, מסיפורים שאנחנו שומעים, ממה שיש באינטרנט...
    אבל.. טוב, יכול להיות שזו רק אני.

בכל מקרה, אם אתה רוצה שהילדים שלך יהיו מודעים לזה- תיקח אותם לשיחה עם מישהו מקצועי, עם מישהו שהם לא מכירים וגם לא יכירו (כי אז זה הרבה פחות מביך והשיחה זורמת.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה