מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי שאלה דחופה ביותרחסוי!02/07/2008
שלום אני רציתי לשאול כמה שאלות.... אני בן 15 וחצי ואני מתאמן שנתיים בחדר כושר והיום בתאריך שפוסרמה ההודעה יצא לי קרי לילה קמתי בוקר ויש לי זרע על התחתונים אז רציתי לשאול כמה שאלות 1)האם זה פגע לי בחלבוננים של השרירים?? 2)האם זה מועיל במשהו ? 3)יכול להיות שגדל לי האיבר מין בגלל זה או מה זה יכול לגרום.. ורציתי להוסיף שזה פעם ראשונה בחיים שיוצא לי קרי לילה... אבל הכי מדאיג אותי זה שאני מתאמן וכל החלבונים חשובים ואני התבאסתי שזה קרה כי אני לא רוצה שיפגע לי בעבודה שלי שעבדתי כל השנים על פיתוח גוף כי ידוע שאני זקוק לחלבונים.. אז תודה רבה רבה על העזרה ואני מאוד מעריך תאתר הזה והוא ורציתי לאמר שאתם נרא עוזרים כי פה זה המקום היחיד שאפשר לפנות ולאמר את כל מה שיש לנו לאמר :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי היי
......03/07/2008היי לך,תראה קרי לילה הם תופעה טבעית שנגרמת לבני נוער,וע"פ מה שאני יודעת,היא הסימן לכך שתאי הזרע בשלים. זה לא יכול להשפיע בשום צורה שיהיה על זה שאתה מתאמן..וזה לא מסוכן ולא שום דבר כזה או אחר. אני מציעה לך לקרוא על זה קצת באנטרנט. לילה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוחאמא01/07/2008
שלום רב לכן אולי יישמע טפשי אבל לי מאוד מפריע שהבן שלי , (17.5 ) מתגלח רק פעם בשבוע. בעיני ובעיני אחותו (14.5 ) , אביו ו וכו' הוא נראה הרבה יותר מסודר, ונעים בפנים. ב"ה הוא חתיך, אבל כשגדל הזקן הוא נראה כל כך מוזנח והוא ממש לא כזה באופיו. בקיצור נראה כמו ערבושקה . אצלו יש כלל רק ביום שישי מתגלחים, תארי לך שאם יש לנו אירוע כגון חתונה וכו' ביום חמישי, הוא לא יתגלח!!!! לי זה מאוד מאוד מפריע ואני חוזרת ואומרת ומסבירה שזה אחרת כאשר נער נראה מגולח. הוא בשלו, מה אכפת לך, אל תגידי לי מה לעשות, לא מעניין אותך מה אני יעשה וכו'. אני יודעת שנשמע שאני חפרנית ונג'סית אבל אני לא יכולה שלא להעיר וגם כאשר אני יודעת שבמילא הוא יעשה כרצונו. שאלתי- איך אפשר לשכנעו אחרת, או האם אני באמת לא צריכה להתערב לו בזה למרות שזה כן מפריע לי? תודה מקרב לב אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
אפרת09/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת, חלי, למה לא עונים ?
אפרת11/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילוח
חלי ברק שטיין12/07/2008אמא, מצטערת על העיכוב בתשובה
אנימבינה את המצוקה. את רוצה אותו מגולח ומסודר, והוא רוצה בדרכו-להתגלח פעם בשבוע ובשאר הזמן נוח לו עם הצורה שלו, שבעיניו כנראה נתפסת גברית.
את כנראה גם מרגישה שיש מאבק כוח ביניכם, שאולי הוא עושה לך 'דוקא', כי אם רק היה קצת מתאמץ, היה יכול להיות הכל בסדר
מעשית- את לא יכולה להכריח אותו. הוא ילד גדול וזה כבר לא בסמכות שלך להתערב לו בהרגליי ההגיינה, וגילוח הוא אחד מהם. את תצטרכי למצא דרך להפסיק להעיר לו על בסיס קבוע, לקבל את ההעדפה שלו, ותרוויחי מהאיפוק שיפור ביחסים, ופחות כעס.
מה שכן, אם יש לכם ארוע, פעם בכמה זמן ממש חשוב לך, את יכולה לבוא אליו בבקשה. ואז אולי אם זה יהיה בלי לחץ ושיפוט, אלא בקשה בין שני אנשים, הוא דוקא יסכים.
אני לא יודעת מה רמת התקשורת ביניכם, אבל את יכולה לשתף אותו בהתלבטות ובהחלטה, ולשמוע את דעתו. זה ייקדם את הדיאלוג ביניכם
את יכולה לקרא עוד על דיאלוג בנושאים כאלו עם ילדים גדולים כמוהו בספרי 'כשהילדים יוצאים מהבית' הוצאת יסוד
מה דעתך? האם הכיוון מתאים לך?
חלי ברק שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגרת מורדתיהודה01/07/2008
שלום, בתי בת 10 והחלה להתלבש בצורה מאוד פרובוקטיבית וגם להתאפר, הרבה פעמים קיימתי איתה שיחות בנושא אך היא מושפעת מחברותיה, כיצד אפשר להסביר שזה לא מתאים לגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפסיק להסביר פשוט להגיד
ענת זפרני13/07/2008כל עניין הגבולות מתחיל בנו ההורים
אנחנו לא מסבירים ומתנצלים ושוב טוחנים את אותו נושא
אלא
אומרים בנימה ברורה ובהירה
אני לא מרשה לך ללכת מאופרת/חשופה נקודה.
ואם תמרי את פינו - תענשי
וזהו
לפעמים יש לי הרגשה שהילדים לא לוקחים אותנו ברצינות כי אנחנו כל כך עסקים בלהיות בסדר מולם
וקשה לנו
חלק מהאחריות ההורית זה לאבד פופולריות
אבל
הפרדוקס בפנים
זה בדיוק מה שנותן לנו את הכבוד
בהצלחה
ענתז פרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להתמודד עם שקריםהורים מודאגים28/06/2008
שלום. אנו הורים לילד בן 14 וילדה בת11 . בתנו ילדה מקסימה, חברותית ורגישה. לאחרונה התעורר חשדנו כי היא משקרת , בעיקר בנוגע לכסף. מזה מספר פעמים נעלם כסף בבית. שיתפנו את 2 ילדינו במקרים, ללא האשמות,כשהתמה המרכזית היתה אנו סומכים עליכם ורוצים שהדברים ביננו יהיו "על השולחן" וכן, אם יש בעיה אנו כאן כדי להתמודד יחד. בפעם האחרונה תפסנו "על חם" את בתנו בהעלמת כסף. ערכנו אימות עימה, לא מאשים אלא בודק, והיא בשלה, כשברור לנו שהיא משקרת. א. כיצד להגיב נכון? ב. מה יכול להיות המניע? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשקר
חלי ברק שטיין30/06/2008אני שומעת את הדאגה והחוסר אונים שלכם מול השקר של הילדה
יש סיבות רבות למה גם ילדה מקסימה ורגישה משקרת. יתכן והיא זקוקה לכסף מסיבות חברתיות, לקנות דברים, להיות כמו כולם, בגיל הזה יש הרבה לחצים חברתיים. יתכן והיא לא רוצה לאכזב או להרגיז אתכם ולבקש כסף לדברים שהיא יודעת שלא ייראו לכם מספיק חשובים. אז היא לוקחת.
ברגע שלקחה היא ממולכדת ומפחדת להיתפס משקרת אז היא נצמדת להכחשה
זה דפוס תגובה שאופיני דוקא לילדים טובים שלא רוצים להרגיז ולאכזב את ההורים.
לדעתי, אתם לא אמורים לחכות להודאה שלה שגנבה. אם ברור לכם שהיא לקחה כסף. אמרו לה שזו ההתרשמות שלכם, ותנו תגובה. איזושהי ענישה שתעביר את המסר שעשה מעשה אסור.
במקביל, נסו ליזום איתה שיחה על נושאי כסף. שתפרט לכם מה הצרכים שלה כיום, אולי תנסו להפעיל איתה את השיטה של דמי כיס, היא שיטה מאוד טובה לחנך לכסף בגיל שלה.
דרך השיחה על כסף, ועל תפקיד הכסף בחייה, והקשר של זה לחברים תוכלו להבין יותר מה עובר עליה, ולחפש פתרונות למצבה הכספי שלא ייחייבו שקר.
הורים רבים לא מספיק מודעים שכסף הוא נושא שמעסיק ילדים. וצריך להתמודד איתו.
השילוב של סנקציה חד משמעית על ההתנהגות האסורה, וכך לגבי כל שקר, בשילוב של דיאלוג, וחיפוש פתרון לבעיה - הוא הכיוון.
אשמח לשמוע את דעתכם ולהתעדכן
בברכה, חלי ברק- שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הודעה שלישיתדליה28/06/2008
פה נכנסה לתמונה הבת הגדולה שלנו וצידדה באח שלה על הדרך בה אמרתי לאח שלה לגבי הטיפול אני חייבת לציין שבתי הגדולה בוגרת מאוד , היא בגילה הגיעה לתובנות שאני בחיים שלי לא הייתי בהן בגיל כו"כ צעיר . יחד עם זאת הוספתי שהיא בחיים לא תוכל להבין את רחשי ליבי והלך מחשבותי .וזאת מכיוון גילה הצעיר , אני חייבת לציין שלא אחת הבת הגדולה שלנו העירה לי על משהו מסויים , // ואני דרכה קיבלתי את ההארה להמשך הנהלותי עם מצבים מסוימים כל זאת יש הרבה שנים בנינו , חוץ מזה היא לא חוותה הורות בכדי להבין את הדאגה שלי } " תני לי קצת קרדיט ביקשתי ממנה " . אני , שבעבר היה לי קשה ביותר לקבל ביקורת ולמדתי על בשרי שלטעות זה אנושי התעקשתי על דעתי . " גם החברים שלי שותים , זה בעיקר בכדי לתפוס ראש " כך היא אמרה לי . אמרתי לה זה מתחיל עם לתפוס ראש , השאלה הגדולה היכן זה נגמר עם איו לך את הגבולות . וחוץ מזה לא מעניין אותי משפחות אחרות , לי // אתם חשובים וההתמודדות שלי היא איתכם לא עם החברה בה אנו חיים כיום {אני לא משווה ולא מתיימרת אך לצערי אני נאלצת לציין שהיום אני פוחדת ממה יהיה עוד עשור או שניים עם לא יהיה שינוי בכללי }בטוחה אני וסמוכה שיכול להיות שטעיתי בעצם התנהלותי עם הילד שלנו , אך הפעם אף אחד לא ישכנע אותי שהסיבה לפחד שלי מבוססת . אשמח מאוד לשמוע את דעתך המקצועית בנושא . הרשי לי להתנצל מראש על החוצפה שהרשתי לעצמי לכתוב לך היו , יום שבת . אך יחד עם זאת לא אשקר שכולי תקווה שתעני לי עוד היום . בברכת שבת שלום - דליה . (מתנצלת על ההודעה הארוכה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדהים
ענת זפרני13/07/2008קודם כל התנצלות על זמן התגובה היתה לי תקלה במחשב האישי שלא איפשרה כניסה למערכת
בנוגע לדילמה
מדהים אותי מחדש כל פעם לגלות עד כמה אנשים עוברים תהליכים נפשיים שחושפים אותם לרמות גבוהות של אינטיליגנציה רגשית
במכתבך דליה, הבעת את כל קשת הרגשות שאפשר לחוש - מהצד נראה שהתהליך שהתחלת בו מעצים אותך.
בנוגע לילדים - מותר וחובה עלייך להחליט איך התנהלו הדברים כל עוד ילדייך גרים בביתך, זוהי זכותך לא לקנות לבנך אלכוהול או להטיל וטו על שתייה במהלך היום בבית ובחוץ..
אני חושבת שהתהליך של עזיבת הבית בשלבים אלו הכרחי - מנסיוני, חבר'ה צעירים רבים נשארים בבית ההורים ומשמרים דפוסים של בני נוער במקום לקחת אחריות על עצמם (שכר דירה, תשלומים, עבודה קבועה, קימה בזמן וכו') והמחיר הוא שאנחנו נאלצים לעמוד מול בחורים ובחורות צעירים ולגנן אותם ממש כמו בגיל 4. משפיל עבורם ומשפיל עבורנו.
לכן
במקום להפיל עליהם את כל ההיסטוריה הטיפולית שלך
שלגמרי כבדה על כתפיהם
כנסי אותם סביב השולחן ואימרי את משנתך לאומה:
"כל מה שנאמר נאמר ברצינות גמורה, חשוב לי שתקחו מזה את הדברים הבאים:
1. אצלנו בבית לא שותים
2. אני לא אעודד או אעזור לכם בשום דרך עם פעולות הרסניות (ושתיה זה סמים. נקודה.)
3. יש חובות ויש זכויות בבית הזה וכל מי שגר פה מחוייב להם
4. אין לי שום בעיה שתעזוב אנחנו רק רוצים את טובתך ונעזור לך בכל דרך שהיא
בהצלחה
שבוע טוב
ואנא
עדכניני נא
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהדן26/06/2008
ענת שלום רב, הייתי בהרצאה המרתקת שלך בבית ספר ברמת גן שבוע שעבר והייתי מעוניין לדעת האם יש חשיבות לעובדה שהבת שלנו לא מורדת בכלל?היא בת 15 בכתה ט ולא מראה שום סימנים של גיל ההתבגרות - היא ילדה טובה תלמידה טובה לא מתחצפתלא יוצאת לבילויים בשעות מאוחרות יש לה שתי חברות והם ביחד כל הזמן - האם זה נורמאלי? האם יהיה לה גיל התבגרות כמו שתארת? בכבוד רב ושו ב תודה על הרצאה שהחזירה אותי לגיל הטיפשעשרה דן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן
ענת זפרני14/07/2008תראה, ההרצאה התייחסה לקיצוניות שבקיצוניות...כך יכולתי להפוך את המצבים למשעשעים...
אבל
על גבי הסקאלה יש כל מיני רמות של מרד/סממנים של התבגרות ובתך יתכן שהיא שייכת למורדים השקטים, ממדרת אתכם מחייה בצורה רגועה וגדלה לה בלי לעשות הרבה גלים (אופייני לבכורים, האם היא בכורה?) מצד שני יכול מאוד להיות שהמרד עוד יגיע... והיא רק מתבגרתאט אט או - שאתם הורים מאוד מבינים ומאפשרים כך שהיא לא חשה צורך לבעוט ולצעוק על מנת להרגיש בוגרת
בכל אופן
תודה על המחמאות
ובהצלחה רבה בהמשך
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרםדליה25/06/2008
שלום רב, אני אמא לילדה בת 13. בשבועיים האחרונים הפכה בתי מ"מלכת" השכבה לילדה הכי פחות מקובלת. החרם החל בקבוצתה הקרובה והן היו 6 החברות "הכי טובות". מברור שניסיתי לעשות אני מבינה שאין שום דבר מוגדר שבעקבותיו קורים הדברים. בנות הקבוצה אינן מדברות אותה, ומנסות להדיח את השאר שלא לדבר אתה. יש לציין שבתי ילדה נאה מאוד. אני מבקש לשאול האם זהו חרם וכיצד לנהוג, האם לשתף את המחנכת או היועצת או פסיכולוגית, או לא להתערב. והרי השנה עומדת להסתיים. בתי משתפת אותי אבל לא מעוניינת שאפנה לביה"ס. רוב תודות, האם המוטרדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחרם
חלי ברק שטיין26/06/2008דליה, זה נשמע שאכן הבנות מתאגדות לחרם נגד בתך. זו תופעה נפוצה בגיל הזה, אבל אין זה אומר שצריך לקבל את זה. החרם מבטא אלימות, גם אם לא מילולית ואמור לא לקרות.
לדעתי, אם בתך מבקשת שלא תגיבי- חכי קצת. ראי לאן דברים מתפתחים. לעיתים חרם כזה גם מפסיק באותה דרמטיות שהתחיל. תבררי עם הבת שלך אם היו כבר מקרים קודמים של חרם על בנות אחרות, אולי אפילו היא היתה שותפה לו. פעמים רבות זה המקרה- החרם עובר מבת לבת.
אם הדברים יירגעו, אל תתערבי.
אבל אם החרם ממשיך, אני מציעה לך לפנות לאחת האמהות של החברות, מישהי שאת סומכת עליה שאפשר לדבר איתה, שתפי אותה במצוקה, ונסי לראות מה קורה ואם אפשר להשפיע על הבנות.
מנסיוני בגיל הזה, התערבות של מבוגרים היא לפעמים הכרחית כדי לעשות סדר ולעצור את הבנות מלהסחף בהתנהגות השלילית.
אני בטוחה שהמצב מאוד קשה לך, ובכל זאת חשוב שתפעלי בהגיון בתוך כל סערת הרגשות הזו
אשמח להתעדכן
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן ליצור עמך קשר?
רותם23/10/2008האם ניתן ליצור עמך קשר? אשמח לדבר איתך רותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשאת באחריותאמא24/06/2008
שלום רב,
הבן שלי 17.5 הוציא רישיון , עכשיו בתקופת מלווה. עולה לכיתה י"ב , עובד אחה"צ , חוסך כסף ולא מוכן לגעת בכסף הזה אפילו לקניית נעליים.
אתמול בערב הוא נהג ותוך כדי עצירה הוא פגע ברכב מאחור. ברוך השם כולנו בסדר ,אך נגרם נזק לאוטו ב 1000 ש"ח. ביקשתי ממנו שישתתף בעלות ולטענתו : "אני לא יכול להשתתף בהוצאות, אני חוסך את הכסף . בעלי ואני חושבים שזה לא בסדר ושעליו לשאת בהוצאות או לפחות להשתתף. בעלי רוצה לומר לו שאם הוא לא מוכן לשלם חצי מסכום הנזק הוא לא יתן לו לנהוג ו/או שעליו לקחת בחשבון שאם הוא נוהג באוטו הוא לוקח אחריות וזה אומר גם מבחינה כספית במידה ונגרם נזק.
מה דעתך והאם זו גישה נכונה מבחינתנו ?? הוא כן צריך להשתתף או לא?? עלי לציין שאפילו נעליים הוא לא מוכן לקנות לעצמו. הוא אומר: "בגלל שיש לי כסף אני צריך לקנות לי נעליים ולא אתם?? אני כבר לא יודעת מה נכון ומה לא. כרגע די קשה לנו מכיוון שעברנו דירה לפני מס' חוד' , האם את זה הוא לא רואה או לא נוח לו לראות. ? כי הוא כן יודע שקצת קשה עכשיו עם כל ההתחייבות. יפה שהוא חוסך אבל לא להוציא גם על צרכים שלך?? זקוקה נואשות לעצה .
תודה על הפורום הנפלא שכה עוזר להורים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מעניינת
ענת זפרני24/06/2008היי אמא
תראי, יש משהו בדברים של בנך - הוא עובד וחוסך ויש לו מטרה (שזה כשלעצמו נפלא - ילד חרוץ בעל משמעת עצמית עומד בזמנים מרוויח וחוסך - דברים שהם בכלל לא מובן מאליו!!!)
מצד שני המצב הכלכלי שלכם כרגע אינו מזהיר -
והתאונה באחריותו
לכן - הייתי פונה אליו באמירה שהוא חייב להשתתף בתיקון בסכום כל שהוא
ותנו לו לקבוע את גובה הסכום שהוא תורם למאמץ המשפחתי
בקשו ממנו לחשוב על העניין ולתת לכם תשובה עד יום שבת
ותראו מה תהיה תשובתו
אם הילד אינו נגדכם
ומטרתכם באמת ברורה לו
אין צורך לפתוח במלחמות עולם ובהכרזות שאחר כך קשה לעמוד בהם
אשמח להתעדכן
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה
אמא03/07/2008נהגנו עפ"י עצתך וכמובן שידעת לתת לנו את הכלים והמילים המתאימות. כל פעם מדהים אותי מחדש כמה את מבינה את ה"ראש" של הנוער ואיך את מצליחה להעביר לנו ההורים את המילים הנכונות. את ראויה להערצה גדולה אני מברכת כל פעם מחדש את הפורום הזה שנותן לנו הרבה הבנה ועזרה בהתודדויות עם הילדים. תודה רבה אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
ענת זפרני13/07/2008בשל תקלה טכנית לא הצלחתי להכנס לפורום ולהודות לך בזמן
המון תודה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלהההההההההה24/06/2008
איך נראה קרון הבתולין ממה הוא עושי ואיך מוציאים אותו לאישה בתולה שרוצים לקיים איתה יחסי מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום הבתולין
חלי ברק שטיין24/06/2008קרום הבתולין הוא קרום, קפל עור פנימי, שלא רואים אותו, והוא נקרע באופן טבעי כשמקיימים יחסי מין בפעם הראשונה. לפעמים יורד מעט דם, ולעיתים לא. לא צריך להוציא אותו, הוא נקרע טבעי. רק במקרים מאוד חריגים עושים ניתוח כירורגי לבקוע אותו, אבל זה ממש נדיר
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל התבגרות וחבריםחיים19/06/2008
שלום ענת,
אנחנו הורים לנערה מתבגרת בת 13. היא ילדה מקסימה ותלמידה טובה. לאחרונה במקרה גיליתי דרך היסטוריית ה-ICQ שלה שהיה לה חבר במשך 7 חודשים, (נפרד ממנה כבר) ועכשיו יש לה חבר חדש.
לא אני ולא אישתי ידענו כלל עליו.
כשאשתי מנסה בעדינות לשאול אותה - היא (בתי) קוראת לה "חופרת" ומסרבת לענות. עלי לציין שהמחשב ממוקם בסלון ולא בחדרה, משום שלא רציתי שיהיו סודות כאלו מראש.
שאלתי היא - כיצד לפנות אליה ולשכנע אותה לשתף אותנו יותר בחייה - על מנת שנוכל לעזור לה בהתלבטויות שלה.
אני רוצה להציע לה להביא את החבר הבייתה ושנכיר אותו והם יוכלו לשבת בחדרה. זה עדיף בעיני על זה שהם יחפשו מקום מבודד בחוץ.
כיצד להציע לה זאת מבלי שתחשוד שאני יודע על קיומו של החבר?
בתודה מראש,
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות הורית
ענת זפרני23/06/2008היי חיים ותודה על פנייתך החשובה מאוד
תראה, אני בעד לשמור על פרטיות המתבגר, זה חשוב להם בעיקר בגיל זה
אבל
כשמדובר על מצבי סיכון (בהנחה שהבנתי נכון והבחור לא מוכר לכם ומדובר על חברות דרך התכתבות)
מהר מאוד להתערב ולהוות "סמן ימני" למותר ואסור
להתכתב באינטרנט עם מישהו שהיא לא מכירה- אסור
להיפגש איתו - עוד יותר אסור
לחפש קשרים נוספים - מסוכן
ולכן
אין מנוס מלנהל שיחה פתוחה ורצינית ולהבהיר לה שנחצה גבול אדום בנוגע להתנהלות בטוחה באינטרנט ואיך אם בכלל עושים זאת בזהירות.
עכשיו
אם לא זאת כוונתך והיא היתה חברה של ילד מהכיתה או מהשכבה אל תתערבו - כי הרבה פעמים הם חברים "על הנייר" הם לא נפגשים וממעטים לעשות דברים ביחד
וקרוב לוודאי שהיא מתביישת או נבוכה ובטח לא רוצה שתכירו אותו......
תנו לה את הזמן
ומדי פעם תשדרו שנורא תשמחו אם יהיה לה חבר- כי זה גיל שנורא כיף לזוגיות
בהצלחה
אשמח אם תעדכן אותי
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מעצימה את הבטחון העצמי שלתחיה מחדש19/06/2008
ילד בן 12 אשר מחפש כל הזמן תשומת הלב ומציק כל הזמן לאחיו ולילדים בסביבתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור הקשר
ענת זפרני23/06/2008איך ביטחון עצמי קשור להצקות (שזה נורמאלי ושכיח) בין אחים וחברים?
אנא פרטי בדיוק מה קורה כדי שאוכל לענות
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרותשוש17/06/2008
יש לי 5 ילדים. הבן הגדול הגיע לגיל ההתבגרות ואני אובדת עצות איתו. זה הבן שאותו גידלתי בהמון אהבה וסבלנות, נתתי לו את כל כולי, אם לשחק איתו בכל רגע פנוי, לשבת איתו בנושאים שונים, לדבר איתו מתי שצריך, לנסות לפתור יחד איתו את הבעיות שלו כשרצה, לתת לו כמעט כל מה שביקש. לכל האחרים כמובן גם נתתי ככל שאפשר אך כפי שאת בוודאי מבינ, מילד לילד זה הולך ופוחת. מנסים לתת כמה שאפשר, אך עכשיו אמא ואבא מתחלקים בין חמישה ילדים.
אני מאוד אוהבת ילדים ובד"כ יש לי גם הרבה סבלנות, אך לצערי אני מגלה שלגבי גיל ההתבגרות יש לי קושי גדול, ואני לא מצליחה כרגע להסתדר עם הילד הגדול. אין לו סבלנות אלינו ולא אל האחים שלו. הוא כל היום במחשב, לא לומד, עוזר רק אם אומרים לו ולרוב עם פרצופים. לא יוצא הרבה מהבית ושורץ רוב שעות היום בבית. מאוד קשה לראות אותו כך ולכן ישנם הרבה עימותים. הילד עומד לפני בגרויות. אסרנו עליו לשחק במחשב, כדי שיהיה יותר זמן לדברים אחרים. במקום זאת הוא כל היום מדבר במסנג'ר. עם חברים אני לא אוסרת עליו להיפגש מכיוון שמאוד חשוב לי שיצא, ויפגוש חברים. לפני הבגרויות אסרתי עליו בכלל לגעת במחשב. הוא עבר לטלוויזיה או לקרוא ספרים.
התנינו לו את המעבר של הבגרות ברשיון הנהיגה. הוא לא מתרגש מכלום. אנחנו מרגישים חסרי אונים, כל הזמן מתווכחים איתו, יש לו מה להגיד על כל דבר ואף זה עובר לטונים גבוהים.
אני מרגישה רצון לעזוב הכל ולתת לו לעשות מה שהוא רוצה, כדי לא לאבד אותו. אך מצד שני, ברור לי שאסור לי לוותר וזה גורר מריבות ותחושות קשות. לפעמים הוא משקר לגבי דברים קטנים, אך מרגיזים. האחים הקטנים יותר עושים את המוטל עליהם והוא לא. מה לעשות? שוחחנו כבר והוא הבטיח אך הוא לא עומד בהבטחותיו. אולי לעשות איתו הסכם? אך מה לעשות אם לא יעמוד בו? חשוב לי שתשרור אווירה נעימה בבית. האחים הקטנים מסתכלים ומה הם לומדים?
אנא עזרי לנו, הורים מיואשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שןש היקרה
ענת זפרני23/06/2008בואי נמזער קטסטרופות:
הבן שלך הוא בסך הכל מתבגר טיפוסי
אגואיסט, עצלן, חצוף
שום דבר יוצא דופן
אבל
בואי נחשוב איך הוא מרגיש
יש עליו לחץ של לימודים
קשה לו עם כל הבלגאן בבית (עוד 4 אחים, אמא לחוצה וכו') והוא ממדר את עצמו מכם
משתדל להיות נוכח שאינו נוכח על אמת.....
ואז את נכנסת עם כל הפולניה פולניה וסוחטת אותו רגשית
על כל מה שנתנו לך השקענו טיפחנו זה מה שמגיע לנו?!\
לא מעניין אותו
נסי להבין אותו
דברי איתו ותבהירי לו שאלו החיים שלו ולא חזרה גנרלית לקראת
ואם הוא מחליט לא ללמוד - כך וכך אופציות יסגרו בפניו
כי היום תעודת בגרות זה כרטיס כניסה לעולם המבוגרים המצליחים
אין קיצורי דרך
ואם הוא מחליט לא ללמוד
זו בעיה שלו
קחי אותו לשיחת ייעו ץץ עם איש מקצוע שיהיה לו יותר קל לבדוק מה הוא בוחר
ותרפי
תזכרי שלימודים זה הפיך ויחסים לא!!!!!!
בהצלחה ענקית
אשמח להתעדכן
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות גיל ההתבגרותמיכל16/06/2008
בתי בת 12.5 ומתעסקת הרבה בנושא מין (שאלות כגון אוננות, ראתה אתר באינטרנט) ומרגישה שזה לא בסדר שהיא מתעסקת בזה, שלא יחשבו שהיא "סוטה". הפחדים כרוכים בבכי, חוסר תאבון, עייפות.
מה עושים??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות דחפים מיניים
ענת זפרני23/06/2008היי מיכל
הבת שלך חווה את הפער בין התחושות הפיזיולוגיות (עוררות מינית) לבשלות רגשית (ילדותיות) וקשה לה להבין למה בכלל צריך?
הייתי מציעה לך לפעול בשתי דרכים
1. לקנות לה ספרי הדרכה בנוגע לגיל ההתבגרות שכוללים הסברים גם על ההתפתחות המינית וכו' ולשבת איתה לשיחה פתוחה ולדבר על מין כעל צורך לגיטימי (כמו אוכל או שינה) מבלי לפחד ממנו
2. במידה והיא לא נרגעת - אנא פני למרפאה להתפתחות הילד באזור מגורכם וחפשי פסיכולוגית שמתמחה בתחום
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי השתמשה בכרטיס האשראי ללא רשותיאליהו16/06/2008
בתי בת ה 16 לקחה 3 פעמים את כרטיס האשראי שלי מהתיק ומשכה סכומים די גדולים לגילה.
וכאשר גיליתי את העניין של משיכות שלא נעשו על ידי, היא הודתה במעשה רק כשאמרתי שהבנק יפתח בחקירה משטרתית.
מטריד אותי שהדבר נעשה לא פעם אחת אלה 3 פעמים ברצף ולא במקרה חירום שבו לא יכולתי לעזור לה אלא בזמן שהייתי בבית. דבר שנ, שהיא הודתה בזה רק אחרי איום של חקירה אף על פי שדיברתי על זה כמה פעמים ושאלתי האם מישהי (יש לי שתי בנות) בטעות משכה את הכסף.
אני מבקשת מכם רעיונות איך לגשתאליה, איזה עונש להטיל עליה, האם עבודות התנדבותיות זו הדרך לגרום לה להבין שהיא צריכה לשלם על מעשיה.
אודה לכם על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אליהו
ענת זפרני16/06/2008תראה - העונש פחות מעסיק אוןתי כרגע
מה שחשוב הוא לבדוק את הסיבה להתנהגות
זו התנהגות חריגה וצריך לבדוק לשם מה היא נזקקה לגנוב - אולי סמים אולי סחיטה אולי לחץ חברתי של קבוצה שהיא התחברה איתה
במקומכם, הייתי עורכת בירור מקיף ועמוק להבנת הצורך בכסף ואחר כך מתחילה בסדרת חינוך.
ההצעה שלי היא כזו
היכנסו אליה לחדר למשך ש ע ו ת
ואני מתכוונת לשעות ארוכות
שבמהלכן תדרשו לדעת את כל העובדות
בהתחלה היא תכחיש תתעצבן תבכה
בסו ףהאמת תצא
קחו את הזמן שזה צריך על מנת להיות שם עבורה גם לעזרה וגם כגורם מחנך
אשמח להתעדכן
בהצלחה ענקית
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתנהג עם ילד בן 10 וחציצוברי ליאת15/06/2008
טוב בוקר טוב יש לי ילד בכיתה ד לפעמיים הוא לא רוצה לבוא לבית הספר הוא גם מורד עם הגיל שלו לפעמיים טני לא יודעת מה לעשות יש לו עוד שתיי אחיות בבית בנות 6 וחצי בכיתה אלף והשנייה בת 3 וחודש בגן הם לא מסדטרים בנייהם כול הזמן רבים אני צריכה העצה מה לעשות גם עם מצבי הרוח שלו איך מתמודדים עם זה ממני ליאת צוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות
ענת זפרני15/06/2008בוקר טוב גם לך
ילד בן 10 וחצי מתחיל את גיל ההתבגרות
הוא בעצם אומר לכם - אני קובע בעצמי את הגבולות שלי - מה שכן בא לי לעשות ומה שלא.
ולכן
חשוב מאוד להבהיר לו שלמרות הרצון שלו להיות גדול יש בבית חוקים
וללכת לבית הספר הוא חייב
דברים אחרים כמו לריב עם אחיותיו - אני בעד לא להתערב ב כ ל ל !!!!
לתת להם לסדר את היחסים בלי שאתם ההורים מעורבים שם
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)