פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיק
    ש.
    15/06/2008

בני בן העשר החל במשיכת אף שחוזרת על עצמה בתדירות רבה , לעיתים מספר פעמים בדקה. בעבר היו טיקים של תנועת כף יד. הם היו ונעלמו לאחר פרק זמן. שאלתי אותו איך הוא מרגיש הוא אמר שזה לא מפריע לו למרות שנראה לי שזה מאוד מפריע לסביבה. במצבים שבהם הוא עסוק או שקוע בדבר זה נפסק. מתלבט האם יש לעשות משהו בעניין, או לחכות בסבלנות שזה יעבור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיק

הוספת תגובה

• טיקים

ענת זפרני
    15/06/2008

היי שי
    אני ממליצה בחום לפנות לנוירולוג ולבדוק
    אפילו אם זה רק על רקע נפשי כדאי לאבחן ולטפל ממש כשזה מתחיל
    ברוב הפעמים - הורים לא טועים
    אני במקומך הייתי מטפלת ולא מחכה
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול וחינוך בנות
    צביה
    14/06/2008

אינני יודעת האם פורום זה מתאים לשאלתי אבל אנסה .
    יש לי בת שגילה 16 מוכשרת מאושרת , לא חסר לה דבר וחשוב מכל חופשייה איתי ומספרת לי הכול .
    נתקלתי לאחרונה בתופעה מצד בתי שאינני יודעת איך להתמודד איתה ואיך להתנהג בהמשך .
    בתי לא מתקשרת אלי ומיידע אותי על מיקומה הפיזי כאשר היא יוצאת לימים שלמים כולל לילות למקומות שונים עם חברותייה במסגרת פרטית ובמסגרת בית הספר או לדיסקוטקים ופאבים שונים בשעות הלילה המאוחרות . למרות בקשתי אליה שתתקשר או תשלח sms להודיע לי כי הגיעה והכול בסדר ואין לי מה לדאוג היא לא עושה זאת וזה קרה לא פעם אחת ובכל שיחה שלי איתה היא מביאה תירוצים שונים ומשונים למה לא התקשרה ומשכנעת אותי שאין לי מה לדאוג שאסמוך עליה .
    החשש שלי שאאבד שליטה למרות האימון הרב שיש לי איתה ולמרות הפתיחות הרבה .
    אני בעד החופשיות והאימון אבל עם השגחה ומעקב מהצד כי שומעים על דברים שאלוהים ישמור .
    מה דעתכם חברי הפורום עלי לעשות ואיך עלי לנהוג ?
    האם להניח לסיפור ? האם לתפוס איתה שיחה קשה ולהעמיד גבולות ? האם להעניש על מנת שבפעם האה זה לא יקרה ?
    ידוע לי חלק גדול מחברותייה כן מתקשרות ומדווחות להוריהם.
    אינני רואה טעם לשוחח איתה פעם המי יודע כמה על הנושא ולהסביר לה שאני מודאגת וכו"י .... כי זה לא עוסר ולא עזר עד היום .
    אשמח לקבל דעות של הורים לבנות בגיל זה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גידול וחינוך בנות

הוספת תגובה

• האיזון הדק בין הורות לחברות

ענת זפרני
    14/06/2008

שלום צביה
    קודם כל איזה כיף לקבל מייל שמספר על רמת פתיחות כה גבוהה ואמון וחברות
    זה כשלעצמו מעיד על פתיחות וערוצי תקשורת טובים
    יחד עם זאת
    יש לדעתי, להבחין בין תקשורת פתוחה זורמת כנות ואמון לבין דאגה!!
    ואת הנקודה הזו הייתי מציינת
    את סומכת עליה אוהבת ומאמינה בה
    אבל
    את גם דואגת
    כל מה שאת מבקשת הוא לקבל עידכון איפה היא עם מי ושהכל בסדר
    זו לא דרישה עמוקה מדי
    לדעתי
    אם רמת הקשר כה טובה היא יכולה קצת להשתדל
    ובכלל הייתי מציבה זאת כדרישה ולא כבקשה:"אני רוצה שתתקשרי /תסמסי/תודיע לי איפה את נמצאת על מנת שלא אדאג" וזהו.
    אשמח להתעדכן
    בברכה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףף
    חסוי!!!!!!!!!
    11/06/2008

שמעו אני בן 15 וחצי ואני מתאמן שנתיים בחדר כושר ואני תמיד שוקל אם לאונן או לא כי אמרו שזה יכול לפגוע באימון שלמחרת או שזה לוקח חלבונים מהאימונים וזה מפריע לגדילת השריר ואני רוצה לדעת אם זה נכון שזה ישפיע בצורה כלשהי...

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףףף

הוספת תגובה

• תאונן במידה

חלי ברק שטיין
    11/06/2008

אתה יכול לאונן, וזה לא יפגע בהתפתחות ובאימונים. הכל תלוי במידה - אם אתה מאונן כל יום וכל היום אז זה יכול להעיד שמשהו באיזון שלך לא תקין וזה לא טוב. אבל אם אתה מאונן מידי פעם, זה בסדר, אפילו טוב. אז תמשיך כך, ואל תדאג
    חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות למניעת הריון
    ליאור
    10/06/2008

היי אני בת 16 ומצאתי אצל אימי גלולות למניעת הריון.
    היה לי מאוד קשה עם זה.. זה מגעיל אותי
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות למניעת הריון

הוספת תגובה

• גם לאמא יש מיניות

חלי ברק שטיין
    10/06/2008

ליאור, אני מבינה את התחושה. קשה לך לחשוב אפילו שגם אמא שלך עושה סקס, ועוד עם אבא שלך. את בגיל בו את עסוקה במיניות שלך, עם רגשות חזקים של התרגשות ואולי גם קצת בושה ורתיעה. זה טבעי שלא תהיי מסוגלת לחשוב על הוריך בנושאים הללו.
    הייתי ממליצה לך לנסות לקבל את העובדה שזה אכן כך, שלאמך יש מיניות, אבל לא לחשוב על כך יותר מידי. קוראים לזה להכחיש- לחשוב על דברים אחרים, לעשות דברים שמרגיעים אותך ולא להתקד על זה. תראי שעם הזמן התחושה תירגע ופחות תיגעלי... תנסי
    בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר אונים

שלום,
    שמי גיל ויש לי ילד בן 11 (האמצעי מבין שלושת ילדי (16 ,11 ן-7)
    ילדי תמיד חי בתחושת קיפוח ואני כאמא תמיד מנסה לרצות אותו.
    מדובר בילד מאוד רגיש עם נטיה מרובה לבכי.
    לאחרונה הנני נתקלת בתופעת שקר וגניבה.
    הפעם הראשונה-לפני כשנה כספי ועד הכיתה לא הגיעו אלי וילדי טען שלא קיבל,האמנתי לו .
    במהלך אותו שבוע קנה לעצמו יותר מדי ממתקים וכל פעם שנשאל השתמש בתירוצים שונים,התנהגות זאת הדליקה אצלי "נורה" ובדקתי לו את התיק ומה מצאתי? את המעטפה של ועד הכיתה לקחנו אותו לשיחה אני ובעלי והילד המשיך להתעקש כי לא קיבל כסף רק לאחר הפחדות של משטרה הוא נשבר והודה שלקח את הכסף .ניסינו להבין מדוע עשה זאת התלונן שאני לא תמיד מרשה לו לקנות ממתקים (לידעה אצלנו בבית יש מגירת ממתקים וחטיפים בהישג יד ובעקבות חגיגת ממתקים שהפכה להיות תחליף לאוכל קיצצנו בכמות החטיפים שנכנסים הביתה) וכשנשאל מדוע לא אמר בהתחלה כי שיקר טען שהוא מפחד ממני ניסיתי להבין ממה בדיוק הוא מפחד והתשובה הייתה שאני אכעס ואצעק עליו.
    בהמשך השיחה הבטיח ילדי כי לא יחזור על מעשה זה שוב. העונש שקיבל -לקחנו לו את הכסף שהיה לו על מנת לשלם לועד הכיתה.
    מאז המקרה אני "הולכת על קצה האצבעות" גם כשהוא משקר אני מנסה להבין מדוע ושוב אותו תירוץ "אני מפחד שתכעסי עלי" למרות שאני נותנת לו אין סוף חיזויקים ומסבירה לו שהכעס הוא הרבה יותר גדול כאשר אנו תופסים אותו משקר הנושא לא פסק.
    היום חזר המקרה שוב, על השולחן היה מונח כסף ופתאום גיליתי שחלקו נעלם שאלתי לתומי האם הוא ראה את הכסף והתשובה היתה לא (שאלתי גם את ילדתי) לאחר כמה דקות הגיע ילדי עם הכסף כששאלנו אותו איפה הכסף היה הוא השיב מתחת לספה .
    לאחר כמה דקות קראתי לו וביקשתי שיחשוב ויאמר לי רק את האמת,האם הוא לקח את הכסף?
    תשובתו הייתה לא! המשכתי להתעקש אך גם הוא (כל השיחה התנהלה בשקט רב ביני ובינו.
    לאחר מכן בעלי קרא לו ושאל אותו שוב.ועדיין התעקש שהוא לא לקח וגם התחיל לבכות,איך אנו באים אליהם בטענות,גם אנחנו יכולים לטעות.רק כשבעלי ביקש ממנו להשבע בחיו הוא נשבר והודה שלקח את הכסף,שאלנו אותו עבור מה והוא הסביר שהוא פשוט שיחק עם הכסף ונשאר לו בכיס,
    שאלתי,מדוע ככשאלנו אותך לראשונה לא אמרת שהוא אצלך בכיס כי שיחקת איתו.
    ושוב אותה תשובה פחדתי ממך,
    ברצוני לציין אנו משפחה מאוד רגועה שמשתדלת לא לחסוך מילדיה דבר
    ילדי מוגדר כילד מאוד חיובי ותלמיד טוב והתנהגות זאת תפתיע את כל מי שמכיר אותו.
    אני ובעלי שוחחנו עמו והסברנו לו שבשבילנו ההתנהגות הזאת הינה השפלה ועלבון עבורנו
    ואם הייתי צריכה לבחור בין היותו לתלמיד גרוע ולעומת זאת אדם ישר והגון הייתי בוחרת באפשרות זאת.
    אני חסרת אונים וגם כלים אודה על עזרתך ובמידה ויש צורך בהתערבות גורם חיצוני אשמח באם תפני אותי לאדם המתאים
    בתודה מראש
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר אונים

הוספת תגובה

• יותר סמכות,פחות דיבורים ואשמה

חלי ברק שטיין
    10/06/2008

גיל, אני מרגישה את הכעס וחוסר האונים מהתיאור שלך. זה בהחלט מצב מעיק.
    אני חושבת שהילד מנסה לומר משהו. אולי הוא מרגיש את החרדה שלכם כלפיו. אמרת שהוא חי בתחושת קיפוח ואתם מנסים לרצות אותו. אולי הוא מרגיש שמתיחסים אליו מתוך אשמה, בכפפות של משי, והוא מנצל את ההזדמנות. כחלק ממאבק ההישרדות שלו בבית, וההתמודדות שלו אתכם הוא מפעיל אתכם, דוחק אתכם לפינה, שתרגישו שנכשלתם, שמשהו לא בסדר, שתסתובבו סביבו בזהירות. כך הוא מרוויח כוח. זה קורה פעמים רבות
    אני חושבת כשלב ראשון שתדברו איתו הרבה פחות, ותבינו הרבה פחות. תהיו אדיבים אבל הרבה פחות רכים מאשר עד עכשיו. תגידו ברור ועניני שלא מקובלת עליכם ההתנהגות, שתהיה תגובה כזו וכזו כשעוד פעם תתפסו אותו משקר/ גונב. אל תיכנסו לדיונים ארוכים, וגם לא לכאבי לב. הוא צריך מסרים חינוכיים ברורים להבין שזה אסור. תהיו הרבה יותר עניניים וזה ישיג תוצאות. המועקה הרגשית לא מובילה למקומות טובים
    במקביל אתם יכולים להתיעץ עם פסיכולוג ילדים שידריך אתכם, ואם יש צורך יראה גם אותו, כדי לטפל ביחסים ביניכם. שיהיו יותר של סמכות ופחות של אשמה. נדמה לי ששם יושבת חלק מהבעיה.

מה דעתכם על הכיוון של דברי? אשמח לשמוע
    בברכה, חלי ברק שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר אונים

חלי שלום,
    ראשית תודה לך על תשובתךבהמשך להנחיותיך אאמץ בשמחה את המלצותיך,בהפעלת סמכותיות האם יש צורך לנקוט באמצעי ענישה אם כן באילו ?
    בתודה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונש הגון ומשמעותי

חלי ברק שטיין
    11/06/2008

גיל, כשאתה אומר לילד מראש שאם יתנהג כך התוצאה תהיה כך או כך.
    ולגבי העונש , חשוב שהוא יהיה ידוע מראש, משמעותי (כך שהילד ירגיש לא נוח) אבל גם הגון (לא משפיל) ומציאותי (לא עונש שלא ניתן לעמוד בו)

אתה יכול לקרא עוד בנושא בפרק בנושא בספרי 'בגובה העיניים'

בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתנהגים
    שלי
    09/06/2008

יש לי ילדה ילה מתבגרת בת 14 וילד בן 11 .
    הילדה עלתה השנה לחטיבה ילדה מצטיינת לימודית חכמה מאוד חברותית מקובלת והשנה 0 בלימודים התנהגות ד הכי גרוע חוצפנית בכיתה כל מה שניסיתי לא עזר עונשים התחלתי שלא האמנתי בהם אף פעם אין מחשב אין טלפון או חברות יציאות אז זה עוזר יומיים וחוזר שוב
    והילד לומד ממנה את ההתנהגות עכשו .
    שהילד מקבל עונש הוא עושה את העונש עד הסוף לא מרמה למשל אין טלווזיה שבוע אז אין הוא אפילו לא מנסה לרמות אם רואים בסלון אז הוא חוזר לחדר כל עונש הוא מרצה אבל אף עונש בעצם לא מראה שהוא לא וחזור על ההתנהגות שלו מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    איך מתנהגים

הוספת תגובה

• סמכות ודיאלוג

חלי ברק שטיין
    10/06/2008

שלי, אני חושבת שהשיטה עם מתבגרים היא לשלב סמכות עם דיאלוג. לומר להם מה לעשות, לא לוותר, ולעיתים גם להעניש. אבל בו בזמן גם לדבר איתם- לשמוע מה מציק להם, מה הסיבה להתנהגות שלהם, לתת להם להציע רעיונות איך לשפר את הדברים. השילוב הוא זה שמצליח.
    את אומרת שבתך חכמה, וגם הבן. חלק מהחוכמה שלהם מתמקד עכשיו בלבנות את הזהות שלהם, את העצמאות שלהם. זה מתבטא גם בחוצפה, בלא להסכים למה שאומרים להם. לא צריך להתרגש מזה, זה חלק מהגיל. אני מבינה מדבריך שהחוצפה היא בכתה ולא כל כך בבית, אם כך הייתי ממליצה לך בחום לא להלחם איתה בבית לגבי בית ספר, תני לבית ספר לטפל בדברים.
    אם החוצפה גם בבית- אמרי ברור מה הדרישות שלך ואל תוותרי, מחלק מהטונים החצופים- תלמדי להתעלם. וגם - תקבעו במשפחה פעם בשבוע שיחה מסודרת, בתוך כל הריצות של כולם, שבה מדברים. מקשיבים אחד לשני ומנסים לראות איך מסתדרים.
    אם לא תצליחו לעשות את זה לבד, פנו לאיש מקצוע

את יכולה לקרא עוד על סמכות ודיאלוג בספרי 'בגובה העיניים' ו'תקשיבו לי רגע' ובאתר שלי
    מקווה שיעזור, בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להתבגרות מינית.
    אמא
    07/06/2008

כשאני אומרת אוננות מכוונת - הכוונה לכך, שלא במקרה נעים לו אז הוא ממשיך. יש לו צורך והוא נכנס לחדר או פורש לצד במחשבה שאנחנו לא רואים אותו. גם רייח ההזעה שלו מתחיל להיות חזק. אז זהו הוא כבר לא ילד קטן?

כשזה מתחיל אז כנראה זה כאן.- היום מצאתי אותו ואת אחותו בת השבע מתנשקים בפה " כמו גדולים". שאלתי אותה בנפרד והיא אמרה שזה רעיון שלו וזו לא הפעם הראשונה. הסברתי לה שרק מבוגרים עושים זאת. ולילדים אסור. לא עם אח ולא עם מישהו אחר.
    גם איתו דיברתי בנפרד ואמרתי את אותם דברים, בלי להאשים ובלי לצעוק רק שאסור להם לעשות את זה. ואין פעם אחרת... אלא אף פעם.

מצד אחד מפחיד כשאת שומעת על כל מיני מקרים אסורים במשפחות. ומצד שני זה יכול להיות משהו תמים וילדותי. אילך להתייחס לזה ? והאם לצפות לדברים אחרים?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך להתבגרות מינית.

הוספת תגובה

• חשובים הגבולות

חלי ברק שטיין
    10/06/2008

אני מבינה שזה לא קל, אבל שימי לילד גבולות ברורים. ואם את רואה שדברים לא נרגעים אז פנו אולי ליעוץ. חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגרות מינית
    אמא
    07/06/2008

לפני הכל, תודה על ההתייחסות.

אני מרגישה ורואה שבני הבכור בן השמונה וחצי מתחיל להתבגר מינית. מעט שערות בערווה, אוננות מכוונת,
    האם זה לא מוקדם ? האם זה יכול להפריע לו מבחינת החיים היום יומים של ילד בגילו ?
    אשמח להמלצה על ספר.

לקביעת תור
    סגירה
    בגרות מינית

הוספת תגובה

• קצת מוקדם אבל בסדר

חלי ברק שטיין
    10/06/2008

אמא, ההתפתחות המינית שלו מעט מוקדמת אבל זה הופך להיות יותר מקובל כיום. גם תלוי מה הגנטיקה במשפחה, ואיך היה אצל אבא שלו.
    כל עוד הוא לא מתעסק במיניות שלו כל היום, זה בסדר. אם הוא פנוי גם ללימודים וחברים אין לך מה לדאוג.
    את יכולה לקרא עוד בנושא בפרק בנושא מיניות בספרי 'תקשיבו לי רגע'
    בברכה, חלי ברק שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהג חדש
    אמא
    06/06/2008

הבן שלי בן 17.5 הוציא רישיון ועכשיו הוא בתקופה של נהג שעבר את הטסט אך בעלי ואני חושבים שטסט עדיין לא עושה אותך נהג, אלא הניסיון בפועל. בניגוד לכך הבן שלי כן "מחזיק" מעצמו נהג. בכל פעם שאנו באוטו והוא נוהג יש לי הערות אליו מתוך כוונה שיפנים אותם להמשך דרכו בנהיגה. הוא לא מוכן לקבל שוםםםםם הערה וכל מילה גוררת לויכוח. (כך גם בחיי היום יום, הוא לא מדבר יותר מכמה מילים איתנו ("אל תחפרו לי" וכו' ) אבל כשמדובר בנהיגה וסכנות כן היינו רוצים שידע לקבל הערה והוא בשלו, הבעיה שהגענו למצב של ויכוח שכל אחד חושב שהוא צודק. עכשיו - הוא לא רוצה לנהוג והעיקר שלא ננג'ס לו.הדבר שקומם אותי יותר מכל הוא מה שהוא אמר לי: " עוד מעט נגמר לי תקופת המלווה ואני אנהג איך שאני רוצה ואף אחד לא יגיד לי מה לעשות" . לא יכולתי לשתוק ולכן אמרתי לו שאם הוא ימשיך בדרכו , לאחר תקופת המלווה הוא לא יקבל מאיתנו את האוטו. הוא התעצבן , רטן ונפגע מכך ועכשיו אין תיקשורת ביננו.
    מה עושים?? מהי הדרך הנכונה??? האם הורה כן צריך להעיר בנהיגה? אנו אובדי עצות, גם כך התיקשורת לא מי יודע מה אבל עכשיו זה בלתי נסבל
    משוועת ליעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    נהג חדש

הוספת תגובה

• להיות חכם ולא רק צודק

חלי ברק שטיין
    06/06/2008

אמא יקרה, אין ספק שאתם צודקים וצריך להדריך אותו בנהיגה, במיוחד כשהוא צעיר וחסר נסיון.
    אבל עובדה שזה לא עזר, הוא לא למד מכם כלום, והגעתם למקום של נתק בתקשורת. אז מה הרווחתם?!
    נדהמ לי שאתם כבר הרבה שנים במאבקים מי צודק. ויכול להיות שהוא קצת דומה לכם- גם הוא חושב שהוא צודק ונאבק על זה. המאבקים על הצדק הביאו אתכם למקום לא טוב בו אף אחד לא מנצח

לדעתי, אתם צריכים להתעשת ראשונים. להרגע ולחשוב בהגיון.
    תשנו את הטון ואת הביקורת, תסמכו עליו קצת, ותתנו לו להתחיל לרכוש נסיון בנהיגה. כמו שקרה לכם- גם אתם לא התחלתם מיד להיות נהגים מעולים.
    תעשו איתו הסכם שבכל נסיעה אתם מעירים משהו אחד בלבד, והוא מקשיב מרצון טוב, וזהו. וכל השאר אתם מתאפקים. תסמכו עליו שהוא ילמד, לאט ובדרכו.

זו דעתי, הרי לא שווה לאבד את היחסים, ובסוף הוא יצטרך לנהוג. תתגמשו, ובסוף תגיעו להישגים טובים יותר. אם כל נסיעה תגידו משהו אחד, בסוף זה יצטבר

בהצלחה, אשמח להתעדכן, חלי ברק שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גדולה,

אמא
    08/06/2008

כל כך הרבה הגיון בדברייך, הלוואי שנצליח ליישם

ושוב, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת לגמרי
    אמא מיואשת
    06/06/2008

שלום רב לכם.
    שמחתי להכיר את הפורום הנפלא הזה. יש לי ילדה בת 16 שלא מקשיבה להוראות בבית.היא יוצאת מתי שמתחשק לה חוזרת בשעות הקטנות של הלילה..לא לומדת. אנחנו לא יודעים איפה היא נמצאת.לאחרונה עלינו על עוד בעיה שהיא מעשנת. ניסינו את כל הדרכים. שיחות רגועות שיחות עם הבטחות. תוקפנות מילולית.כמובן שהיא אפשר לתת עונשים בגיל הזה כמו לא לצאת מהבית אך כן עונש כספי.אך זה לא מפריע לה בכלל שאין לה כסף בכיס. הטענות שלה אומרות שהיא ילדה טובה ואין לנו מה לדאוג אך לא רואים את זה שאכן היא צודקת.. היא הקטנה בבית אחרי 4 בנות שלא מדברות איתה מתוך יאוש. מה עושים????איך?.אנחנו בבית חסרי אונים.
    אשמח לקבל תגובות.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת לגמרי

הוספת תגובה

• שלום למיואשת

ענת זפרני
    06/06/2008

יאוש גורר תגובת כוח
    הבת שלכם קולטת מיידית שאתם מותשים ומגיבה בהתאם
    אפילו אחיותיה הרימו ידיים
    אני ממליצה לך לפנות לייעוץ אצל פסיכולוגית קלינית של ילדים ונוער או לחילופין לגשת להדרכת הורים באזור מגורייך
    את חייבת לקבל טיפים ועצות שרלוונטים למשפחה שלך
    בהתאם למה שיעלה שם בטיפול
    ובינתיים
    דעתי היא שגבולות נותנים תחושת ביטחון (דואגים לי רוצים אותי) ולכן להמשיך להציב גבולות עם סנקציות עד לטיפול.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בין אב לבנו
    גבי
    03/06/2008

שלום ענת. רציתי להתייעץ ולקבל כלים בסוגיה הבאה: בעלי ובני אינם מדברים מזה כחודשיים. הדבר קרה לאחר שבני בן ה-12 הציק לאחיו בן ה-10 וחצי. בעלי התעצבן על כך מכיון שזו איננה הפעם הראשונה וציווה עליו לצאת מן הבית ולחזור כעבור שעה. (זה היה בשבת בצהריים ואנחנו משפחה שומרת שבת). בן ה-12 יצא מן הבית וכמובן לא חזר עד הערב. לא דאגנו כי תארנו לעצמנו שהוא ילך לחבר ולאחר מכן ילך לפעולה בבני עקיבא. כאשר חזר בערב, הם לא דיברו ובעלי שאל אותי מה עליו לעשות. אמרתי לו שידבר עם הבן למחרת. הבן בן ה-12 נעלב מכך שאביו סילק אותו מן הבית וכאשר הם דיברו ביניהם למחרת, התפתח עימות ומאז הם אינם מדברים ביניהם. כעת נראה לי שזה מפריע לבעלי והוא מעונין לחזור לדבר עם בנינו אך הוא חושב שהבן צריך להתחיל לדבר מכיון שבזמן העימות האחרון הבן אמר לו "אתה לא יודע לחנך" ומזה הוא נעלב וכעס. בעלי גם בטוח שהבת הגדולה בת ה-14 עודדה אותו לא לחזור הבייתה כעבור שעה והיתה למעשה בעדו. לגבי הבן, אינני יודעת אם טוב לו המצב הזה אול לא אך בכל זאת אני באופן אישי מעונינת שיהיה שלום ביניהם. הייתי רוצה לשאול אותך: מה עלי לעשות כדי לקדם את השלום ביניהם ומי צריך ליזום את השיחה הראשונה: האב או הבן. אשמח לתשובה ממך, דברייך חשובים לי ומחזקים את בטחוני. תודה ענקית, גבי.

לקביעת תור
    סגירה
    בין אב לבנו

הוספת תגובה

• היי גבי

ענת זפרני
    06/06/2008

יש דברים שנתפסים בעיני הילדים אחרת מאשר בעיני המבוגרים
    כשבעלך ביקש מבנך לצאת מהבית הוא התכוון ללמד אותו לקח
    בנך פרש את העניין כאילו "זרקתם" אותו
    הוא לא בן שלכם יותר
    ויתרתם עליו.
    אז הוא מוותר עליכם בחזרה
    כי זה גיל של דווקא
    אני ממש מבקשת מכם להחליט על חוק בבית
    לא מעיפים ילדים מהבית
    לא מעיפים
    אפשר לשלול פלאפון מחשב דמי כיס
    אבל האמירה המפורשת והביצועית גם יחד היא
    אנחנו לא מוותרים עליכם
    מותר לכעוס
    מותר להעניש
    אבל לא מוותרים.
    לדעתי, שבו עם הבן והסבירו לו את שהיה - תחזקו את האופן שבו אחותו הגיבה על הקשר הטוב בניהם ועל כך שהיא עמדה לצידו וצידדה בו באופן חד משמעי (דברו על איכות הקשר והקירבה בינהם שזה יפה בעינכם) ושחשבתם על כך ולא יהיהו יותר עונשים כאלו אצלכם בבית
    גם התנצלות היא סוג של מודלינג
    בהצלחה ענקית
    אשמח אם תעדכני
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה פנימיה
    רותם
    03/06/2008

שלום, הבת שלי רוצה ללכת לפנימיה, אני קצת חוששת בגלל בעיה כספית וגם בגלל שלא תהיה בבית ויש לי קצת דעה קדומה על הפנימיות בארץ, האם להיענות לבקשתה ללא הסתייגות האם יש טעם לנסות להניא אותה מכך אם זה החלום שלה?

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה פנימיה

הוספת תגובה

• לבדוק את הפנימיה

חלי ברק שטיין
    04/06/2008

רותם, בת כמה הבת שלך? למה היא כל כך חולמת ללכת לפנימיה? חשוב לדעת כדי להחליט.
    אני חושבת שכדאי שתבדקי את הפנימיה המסוימת שבתך רוצה ללכת אליה, תראי אם היא לטעמך. אם את יכולה לסמוך עליהם שישמרו על הבת שלך, ויתנו לה את החינוך שאת רוצה עבורה. במיוחד חשוב לבדוק את הגבולות ששומרים שם, את היחס האנושי שנותנים לילדים, מי הילדים שנמצאים שם.
    אחרי שתבדקי את הפנימיה תוכלי לדעת אם את תומכת או לא בחלומה של בתך. כך לא תתמכי או תתנגדי באופן אוטומטי וללא בדיקה.

אשמח לשמוע ולהמשיך לייעץ לך, בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 פעמים בחודש
    ירדן
    31/05/2008

שלום אני בת 14 וחצי ולפני שנתיים וחצי קיבלתי מחזור ואף פעם לא היה לי סדיר.
    לפני שבועיים היה לי מחזור ונגמר לי אחרי 5 ימים, ואז אחרי יומיים בא לי שוב דם והפסיק לי, ואז עבר 5 ימים בערך ושוב בא הדם למשך 3 ימים והפסיק לי ועכשיו אחרי 10 ימים שוב יש לי דם והפסיק לי ושוב היה לי דם בכמות לא חזקה ולא חלשה והפסיק לי אחרי כמה שעות ועכשיו שוב יש לי דם בכמות חלשה.
    ויש לציין שאני לא מנהלת מערכת יחסים.
    מה לעשות?
    זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    3 פעמים בחודש

הוספת תגובה

• פניה לגניקולוג

חלי ברק שטיין
    01/06/2008

ירדן, אני מבינה שאת מודאגת. אני חושבת שהדבר הנכון זה להתיעץ עם גניקולוג, רופא נשים. הוא יוכל לענות לך על כל השאלות שמטרידות אותך. זו המומחיות שלו. האם את יכולה להתיעץ עם אמא, ללכת איתה? הוא יתן לך תשובות וירגיע אותך
    בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דפנה
    31/05/2008

אני מאוננת ואחר האינון מופיע לי נוזל שקוף האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• פורום

אחר
    01/06/2008

יש פורום שנקרא " מדברות על אוננות" ,
    השאלה שלך יותר מתאימה לפורום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגזמות
    אירית
    28/05/2008

בני בן ה-14 בקירוב נוטה לספר לנו , ההורים, דברים שקורים לו תמיד בהדגש של מסכנות. תחושה של חוסר שביעות רצון מהחברה ומארועים שהוא חווה בה. לעומת זאת אותו סיפור לאחיו הגדולים נשמע קצת אחרת. לא ברור לי מה המניע לכך? האם יתכן שהתגובה שלנו מעוררת אותו לספר בצורה כזו. כיצד ניתן לשנות זאת ?
    בנוסף , עד איזה גיל לדעתך אנחנו צריכים לשמש "צוות הווי ובידור" בימי שבת בבוקר /צהרים?
    כשאנו יוצאים לעיתים בלעדיו הוא דואג לייסר אותנו על כך שלא דאגנו לו לתעסוקה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הגזמות

הוספת תגובה

• רגשות אשם

חלי ברק שטיין
    01/06/2008

אירית, אני חושבת שבנך עובד כלפיכם על רגשות אשם. הוא כנראה מרגיש שכשהוא מסכן זה מעורר תגובה אצלכם. גם כעס זאת תגובה. לכן אולי הוא מעצים את המסכנות.
    אפשרות נוספת היא שהוא מרשה לעצמו להיות במצוקה במחיצתכם, בתקווה לקבל עצה ועזרה, בעוד שליד אחיו הוא 'שומר על פאסון' ולכן מייפה את הדברים.
    בכל מקרה, אני חושבת ששווה לשמוע ענינית מה הוא מנסה לומר מאחורי הטון והמסכנות. אז אולי תוכלו לחפש פתרונות לבעיות שאפשר ומשאר הדברים תתעלמו.
    את יכולה לקרא הרבה בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע', שם יש התיחסות לנושא בגיל ההתבגרות.

לגבי השאלה על צוות ההווי והבידור, מעבר לכעס ולציניות- אני חושבת שבגילו הוא לא חייב להצטרף תמיד, שיבחר. אבל אם בחר להשאר בבית, אל תיפלו בפח של מסכנות התלונות. מותר לו גם להשתעמם. תמיד יש לו ברירה. להצטרף. שוב, אני חושבת שהוא מפעיל אתכם, שימו לב לכך.
    בהצלחה חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה