פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    חסויה
    19/03/2011

זה נכון שאוננות מחלישה ומעכבת את הגדילה ופוגעת בפוריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

אייל קנדינוף
    20/03/2011

לא, זה לא נכון, אלו שטויות במיץ עגבניות!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון .
    דיכאון
    19/03/2011

אז ככה אני עוד מעט בת 15 לפני שנה בערך עברתי דיכאון .. הייתי אצל פסיכולוגים וכל הטיפולים האלה . יצאתי מזה בערך לא לגמרי .. התחלתי להרים את עצמי מהקרשים ממש
    עברתי בית ספר .. והכרתי חבר חדש חברים היתי בטוחה שהכל בסדר שהכל מיסתדר
    כן .בדרך הייתי בוכה לפעמים עדיין והיה לי כואב ועצוב סתם בלי סיבה ..
    אבל עדין לא כמו שהיה כשהיתי בדיכאון .
    אני וחבר שלי היינו 3 חודשים ביחד ..אני יכולה להגיד שהיתאהבתי והוא גם היה באמת משהו רציני אבל אז התחלנו לריב וניפרדנו .. ועכשיו ? כל הגוף שלי כואב ישלי בחילות
    הלב שלי דופק מהר אנילא מצליחה להירדם לא לאכול אני בקושי יכולה לשתות מים
    אני כל היום בוכה .. ממש כמו שיהיה בדיכאון .
    יכול להיות שחזרתי להיות בדיכאון בגלל זה ?
    מה לעשות עכשיו ?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון .

הוספת תגובה

• דיכאון . - תגובה

אייל קנדינוף
    20/03/2011

שלום לך
    המצב שאת מתארת דורש התייחסות מקצועית בהקדם. על פניו נראה שזה יכול להיות דיכאון וגם התקף חרדה. פני בהקדם האפשרי לרופא המשפחה שיפנה אותך לפסיכולוג נוער כדי לקבל עזרה. אין סיבה שתסבלי כל כך.
    המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג בית הספר
    נורית
    16/03/2011

אבקש לדעת מהו תפקידו של פסיכולוג בית הספר, כיצד אפשר להיעזר בו כאשר יש בעיה עם התלמיד
    לתשובתכם אודה
    נורית

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוג בית הספר

הוספת תגובה

• פסיכולוג בית הספר - תגובה

שלי ורדי
    17/03/2011

שלום,
    לרוב פסיכולוג בית הספר מקבל את הפניות שלו מהצוות החינוכי -טיפולי. הצוות בוחר על איזה תלמיד רוצה להתיעץ. עלייך אם כך לפנות ליועצת או מחנכת של הבן/בת שלך ולבקש פגישה ולהסביר את סיבת הפנייה. יכולות להיות דילמות סביב בעיות לימודיות, קשיי למידה, חוסר מוטיבציה, בעיות חברתיות בכתה , בעיות של מעברים כמו גירושין, בעיות בין התלמיד למחנכת וכו'. בעצם לבעיות רבות אפשר להתייעץ , להבין את הבעיות אתך את מתמודדת בעזרת פסיכולוג בית הספר אך כד לקבל טיפול ארוך טווח, הפסיכולוג אינה הכתובת. באיזורים מסויימים לתלמידי תיכון הפסיכולוג נותן טיפולים יותר ארוכים. לבעיות נפשיות מורכבות יותר שאינן קשורות כלל ללמידה ולחיי בית ספר, כדאי לפנות למשרד הבריאות/ קופות החולים, לבעיות משפחה כדאי לפנות לרווחה.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה להתמודדות עם בתי
    מורית
    13/03/2011

בתי בת 11 ילדה מאוד אנרגטית ,יוזמת פועלת רבות מבחינה חברתית שופעת בחברות וחברים ומאוד אהובה.אבל ישנה בעיה בכל פעם שמתקבלת החלטה אם זה בכיתה או אם זה במסגרת לא פורמלית והיא לא תואמת את דעתה היא מתפרצת וצועקת ולא מקבלת את דעת הרוב או את דעת המורה/מדריך שלוקחים את ההחלטה לידיהם.היא פשוט שוברת את הכלים ולא מוכנה לשתף פעולה ומתנהגת בצורה מאוד לא נעימה לסביבה .מה עושים כדיי לעזור לה לשנות את התנהגותה ? האם יש אפשרות כזו ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה להתמודדות עם בתי

הוספת תגובה

• עזרה להתמודדות עם בתי - תגובה

שלי ורדי
    13/03/2011

שלום למורית,
    נדמה לי שהבת שלך שתלטנית מדי, מחפשת ללא הרף שליטה בנעשה בסביבתה ומתקשה לקבל את עצמה כאשר מישהו אחר מוביל תהליכים. יש תפיסה קיצונית של "או- או" , כלומר או שדעתה תתקבל ואז תרגיש בעלת יכולת, אחרת היא לא שווה. זו תכונה שעלולה להכשיל אותה, אם כי גם מקדמת אותה ונותנת לה דחף להיות פעלתנית. זה עניין של חינוך והסברים, כמו כן כדאי לכם לבדוק האם גם בבית יש לה נטייה כזו בתקשורת עם אחיה ואתכם, הוריה. היא אוהבת חברה, לכן כדי לחיות בשלום בין אנשים כדאי להתפשר ולהבין שאם דעה אחרת מתקבלת, זה לא אומר עליה שדעתה לא טובה אלא שיש צרכים ורצונות שונים אצל בני אדם. היא קצת אגוצנטרית הייתי אומרת ורואה הכל מנקודת ראות צרה. תבדקו עם עצמכם , אולי איפשרתם לה הרבה כוחנות מתוך תפיסה שכך יהיה לה הכי טוב. עכשיוכשמשלמת את המחיר, בכך שהיא סובלת וגם גורמת לקשיים בסביבתה, צריך לרסן אותה מעט, לטובתה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הולכת לבית הספר
    אמא
    13/03/2011

שלום רב
    יש לי נערה בת 17.8 שמתעקשת לא ללכת לבית הספר כל הבקשות וכל ההבטחות שום דבר לא עוזר בערב היא אומרת כן כן אני הולכת בבוקר שום דבר לא קורה אני קמה מכינה מעירה מבקשת מתחננת ושום דבר לא עוזר אני מסבירה לה שבשביל כמה חודשים לא כדאי לזרוק את העתיד אבל אין מי שמקשיב עזרה בבקשה מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    לא הולכת לבית הספר

הוספת תגובה

• לא הולכת לבית הספר - תגובה

שלי ורדי
    13/03/2011

שלום לךף
    באמת נשאר בקושי חודש של לימודים סדירים, אני מתארת לעצמי שהבת בי"ב'. אין מה לשנות עכשיו, זה מאוחר מדי, פחות מדי זמן. הדבר החשוב שתהיה בן אדם חרוץ ולא עצלן בכל תחום בחיים שתבחר, לא משנה כרגע הלימודים. תדחפי אותה לעבוד, לעסוק במשהו, תדרשי ממנה וגם תסבירי לה עד כמה בריא זה שהאדם יעסוק בעשייה, לא יהיה תלוי באחרים באופן מלא. אולי הלימודים יבואו בשלב יותר בוגר וחזק בחיים שלה.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת בריאות
    אנונימי
    12/03/2011

בס"ד

שלום אני בן 16, בסביבות סוכות הייתי קצת חולה ואיכשהו זה התפתח לכך שקיבלתי התקפי חרדה (יש עבר משפחתי) והייתי מאוד לחוץ וחרדתי בקשר לבריאות,
    מאז ועד היום עברתי עשרות בדיקות, דם, צילומים ומה לא..
    כל התקינות יצאו תקינות ברוך השם!
    אבל עדיין נמשכים כאבים, אין כמעט מקום בגוף שלא כאב לי, כל יום במקום אחר, הייתי אצל רופאת מתבגרים שהפנתה אותי לפסיכולוג אבל עוד לא הלכתי (קבעתי תור אבל נאלצתי לבטל מכל מיני סיבות).

זה מאוד מייאש, בנוסף כל הלימודים והכול זה מתיש אותי, שאני נמצא בחברה אני פחות מרגיש כאבים וכאלה אבל אם אני לבד ומתחיל לקרוא על משהו אני מתחיל להרגיש מיחושים שונים וכאבים כמה דקות לאחר מכן (יענו אם אני קורא על מחלה אחרי כמה דקות אני מתחיל להרגיש כל מיני סיפטומים שקראתי עליהם ורואה את הסוף מה שנקרא..)

מה אפשר לעשות??

תודה מראש ושבוע טוב :)

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בריאות

הוספת תגובה

• חרדת בריאות - תגובה

אייל קנדינוף
    12/03/2011

שלום לך
    פנה כבר מחר לטיפול וייעוץ פסיכולוגי, יש היום את הכלים כדי לעזור לך. אין טעם שתמשיך לסבול!!!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על מיניות
    לילי
    11/03/2011

בתי בת 16.5, למרות שהיא משתפת אותי ואם לא אותי אז את אחיותיה בהרבה דברים, מאז ומתמיד, עניין המין מאוד הביך אותה. היא אומרת לאחיותיה שזה מביך אותה כשהן מדברות על מין ובכלל כשהנושא עולה. יש לה חבר מזה זמן, היא שיתפה בכך שהיא מעוניינת להתחיל לקיים יחסים, אמרתי את דעתי, ובכל זאת היא החליטה שהיא רוצה לקחת גלולות. היא קיימה יחסים מספר פעמים ואחרי מספר פעמים שיתפה בכך שהחליטה שזה מלחיץ אותה ושזה לא נכון לה, יש לציין שהחבר שלה תומך ומקבל אותה כפי שהיא ולא לוחץ עליה כלל. הם הפסיקו לקיים יחסים. לאחרונה, הייתה שיחה באיזה שהוא עניין שקשור למין,
    והיא שוב אמרה שלא ידברו על זה בפומבי כי זה מביך אותה. האם זה קשור לבלבול טבעי של הגיל או אולי יש משהו אחר? היא מתחבקת ומתנשקת עם החבר בבית ללא בעיה.
    אודה על תשובה
    לילי

לקביעת תור
    סגירה
    על מיניות

הוספת תגובה

• על מיניות - תגובה

אייל קנדינוף
    12/03/2011

היי לילי
    על פניו נראה שחוץ ממבוכה רבה הכול תקין. היא משתפת אותך בכול דבר, לפני התחלת קיום יחסי מין היא התייעצה עמך. 16.5 אומנם מוקדם מידי להתחיל, אך היא הבינה זאת ונקטה עמדה.
    נראה שהנושא גדול בשבילה והיא צריכה לקחת מספר צעדים אחורה. כבדו אותה ותנו לה את המרחב נדרש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיט! אני מאוהב
    חחססוויי
    10/03/2011

שלום, אני בן 14 ויש לי בעיה.
    תמיד חשבתי (ואני עדיין חושב) שאהבה זה דבר שמטמטם את השכל.
    עכשיו, ילדה אחת פתאום נראית יפה בעיניי ואני חושב שאני מתאהב!
    בנוסף, אני חושד שהחברה שלי אוהבת אותי!
    בקיצור, טלנובלה רצינית. איך אני מחזר אחריה בלי לפגוע בחברתה. איך אני עושה את זה כשאני ידוע בתור אחד שלא תומך נלהב של אהבה!
    אז מה אני עושה??

לקביעת תור
    סגירה
    שיט! אני מאוהב

הוספת תגובה

• שיט! אני מאוהב - תגובה

אייל קנדינוף
    12/03/2011

היי לך
    כנות כנות ושוב כנות!!!!
    תהייה גבר ותחליט את מי אתה רוצה בתור בת זוג ולא משנה מה יהיו התוצאות, גם אם תקבל סירוב.
    קודם כל ולפני הכול סיים קשר שאתה לא שלם איתו ואחר כך תתפנה לברר את טיב רגשותיך וטיב רגשותיה.
    לא פייר להיות חבר של אחת ולחשוב על השנייה, ומה אם זה היה קורה לבת הזוג שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי ש...

חחססוויי
    17/03/2011

התכוונתי שהחברה שלה אוהבת אותי לא החברה שלי. סליחה על הבלבול ואשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    חסויה
    10/03/2011

שלום , אני בת 15 וחצי ואני קראתי על כך שאוננות כאשר היא נעשת כפייתית זה כבר ממש לא בריא ... אני ואוננתי כבר 3 ימים האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• איך בנות יכולות...?

חחססוויי
    10/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

אייל קנדינוף
    12/03/2011

היי
    ממש לא!!!
    זה בסדר גמור.
    הכוונה היא לאוננות של מספר רב פעמים ביום עד מצב שבו התפקוד היומיומי נפגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבוללות
    דנה
    07/03/2011

היי,

היום דיברנו על התבוללות והמורה נתנה דוגמה לאמרקניזם. אז עלתה דוגמה של ליהי מהאח הגדול לגבי התבוללות שלה באמריקה מישראלית לאמריקאית, ואז אחד הילדים אמר - תרתי משמע. והמורה אמרה - נכון היא באמת מתנהגת בצורה לא הולמת וזה מה שנקרא מה שאישה לא משדרת גבר לא יבקש - והסבירה על צניעות...
    תגובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    התבוללות

הוספת תגובה

• התבוללות - תגובה

שלי ורדי
    09/03/2011

שלום לדנה,
    לא מסכימה עם המורה שלך. זה כמו להגיד שאצלנו היהודים אין מתירנות והנשים חסודות.. ואצל לא יהודים יש את הכל הרע. כל כך לא נכון!! אנחנו יחסית חברה מתירנית לטוב ולרע, מלבד החברה הדתית כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיבה
    רינה
    07/03/2011

שלום,
    יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד בנוגע לזיבה: לחבר שלי היתה זיבה לא מזמן והוא מאשים שזאת אני שהדבקתי אותו ,אנחנו מכירים לא מזמן ולא שכבנו עדיין אבל,הוא היה בחו"ל כמה חודשיים וכמובן לא שמר נגיעה :) .שבועיים אחרי שהוא חזר נפגשנו,היה בינינו סקס אוראלי ,ואחר כך הוא חלה בזיבה (כאשר אצלי המחלה גם התבטא בלוע אבל, אני לא הבנתי שזה זה),אז הוא בעצם מאשים אותי שאני הדבקתי אותו,למרות ש אני בתולה,לא נהלתי יחסים עם משהו אחר בזמן שהייתו בחו"ל.אז השאלה שלי היא כזאת מה גרם לו לחלות? האם המחלה יכולה להתבטא שבועות אחרי חשיפה לחיידק? ושאלה נוספת אם יכול להיות איזה שהיא סיבה שאני נושאת את החיידק באיזה שהיא צורה או אולי הוא אצלי בפה?

מחכה מאוד לתשובתכם בבקשה תענו לי!!

לקביעת תור
    סגירה
    זיבה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    09/03/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    09/03/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_מין' id=link]מחלות מין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    09/03/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_מין' id=link]מחלות מין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    09/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטייה...
    חסויה
    06/03/2011

שלום ,
    אני בת 16 ויש לי מין דחיפה מסוימת לראות סרטי פורנו ואני לא יודעת למה ..
    האם זה אומר שאני זונה?

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    נטייה...

הוספת תגובה

• נטייה... - תגובה

שלי ורדי
    09/03/2011

שלום,
    מב פתאום? יש לך סקרנות ויצריות ואולי מתרגשת מצפייה, מה קשור לזנות? זנות זה עניין של התנהגות ואורח חיים ולא של מחשבות או פנטזיות. תבקשי עזרה וייעוץ, נראה לי שאת צריכה, את מרגישה מבולבלת עם עצמך ורע לך עם הדחפים שלך.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מאוד חצופה בת 11.5
    akh
    06/03/2011

שלום, זקוקה נואשות לעזרה, יש לי בת בת 11.5 הבכורה יש עוד ילדה בת 9.5 ובן בן 4
    אנחנו גרושים כשנה הילדים חיים איתי ממש רוב הזמן רק פעם בשבת שנייה הולכים לאבא שכרגע חי אצל אמא שלו בדירה קטנה, הבעיה: ביתי בת 11.5 מתחצפת אלי - צועקת עליי, אבל ברמות ממש קשות: קוראת לי שקרנית, רעה, אישה מכשפה, אישה איומה , ..הלוואי ותמותי, וזה כבר קורה כל יום על כל דבר הכי קטן, עליי לציין שלהתחצפויות שלה אלי יש גיבוי מלא מאבא שלה, שאומר לה לא להקשיב לאמא, ממש נוצא מצב שהילדה הפכה לאיזשוהי אישה, או ממש מפלצת!!!, כל היום צועקת עליי וגם על אחיה, גם על חברות שלה, הילדה פשוט נראית לי מאוד ממורמרת, ממש! מה לעשות והאם יש קו ייעוץ או טיפול בחינם? כי אצל פסיכולוגית המינימום לפגישה פעם בשבוע זה 150 שקל ואין לי אותם כרגע... אנא עזרה או ייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מאוד חצופה בת 11.5

הוספת תגובה

• ילדה מאוד חצופה בת 11.5 - תגובה

שלי ורדי
    09/03/2011

שלום לך,
    באמת הבת שלך נשמעת אומללה ושקשה לה ורבה עם כל העולם ומאמללת גם אותך. זה די צפוי אם יש נתק כזה ביינך לבין אביה והוא גם משמיץ אותך בפניה. היא צריכה טיפול אך לא רק היא, כל המשפחה, לדעתי, הכי טוב במצבכם הכספי לפנות לרווחה (כרגע שובתים..)לפעמים יש להם טיפולים משפחתיים, או למרפאה של משרד הבריאות במקום מגוריכם אפשרות שלישית הינה לפנות לשירות הפסיכולוגי המקומי, ייתכן שיש פניות לקבל שם עזרה. לטיפול בילדה תצטרכי את הסכמת האב אך אם תפני לרווחה יוכלו לשכנע את האב ואף ללחוץ עליט להשתכנע לטיפול בילדה אם בתחילה יערים קשיים.
    המצב לא קל, במיוחד כי הילדה נמצאת בין שני הורים שיריבים היום ביניהם.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות
    חסויה
    05/03/2011

שלום ,
    אני בת 14 ואני ממש רוצה לאונן אבל אני מפחדת שאני אתרגל כי זה לא בריא ,
    ואני מתביישת האם זה נורמלי ?

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות

הוספת תגובה

• אוננות - תגובה

אייל קנדינוף
    05/03/2011

שלום לך
    אוננות זה בריא. אין מה לפחד מכך וזאת הדרך הטבעית ללמוד על המיניות שלנו באופן פרטי אישי ואינטימי. גם אין כל צורך לפחד מלהתרגל לכך. הסיבה שאת מתביישת קשורה לחינוך לא עדכני ומיותר. גופך הוא שלך ויש לך את חופש הבחירה לגלות את מיניותך ולהפיק הנאה מכך. בסופו של תהליך זה, כשתתבגרי ותהיי מוכנה ובשלה למערכת יחסים בוגרת ואחראית עם בן זוג תוכלי לממש את יחסי המין באופן מלא תוך שמירה על בריאותך וחוסנך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בשלבי פרה-התבגרות
    דנה
    03/03/2011

שלום רב
    יש לי ילד בן 10 ו- 3 חודשים. הילד אחרי כמה משברים בשנה וחצי האחרונות (גירושים פתאומיים ומעבר לארץ חדשה בלי אבא) עד עכשיו הכל היה בסדר יחסית. בחודשים האחרונים הילד מאוד "דרמתי" בוכה מכל שטות, עונה בחוצפה, מתווכח ונוטה למצבי רוח. הילד מקבל המון אהבה אבל גם משמעת כשצריך (לא קל להיות בן אדם אחד שהוא גם השוטר הרע וגם השוטר הטוב). יש לו אח בן 7 ואיתו המצב די בשליטה.
    בקיצור - האם יש עצה או הכוונה איך להתמודד, בעיקר איך לא לאבד את הסבלנות ובסוף להתפוצץ...
    תודה רבה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בשלבי פרה-התבגרות

הוספת תגובה

• ילד בשלבי פרה-התבגרות - תגובה

אייל קנדינוף
    05/03/2011

היי דנה
    את מתארת מצב שבו הילד נמצא באיזו שהיא מצוקה נפשית. זה יכול להיות מינורי, אך יכול להיות שזה מרמז על משהוא עמוק יותר. למען הביטחון והשקט הנפשי יהיה כדאי, ולו למספר פגישות, להתייעץ עם פסיכולוג ילדים כדי שידע לתת את הפתרון המתאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה