מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשותבילי27/11/2010
היי.עוד כמה חודשים אני בת 16,ויש לי בעיה עם אמא שלי.
אני שונאת אותה!!אני אומנם אומרת לעצמי כל הזמן-לא נכון,אני אוהבת אותה היא אמא שלי והיא עושה הכל בשבילי וקונה לי כל מה שאני רוצה,אבל התחושה נישארת אותה תחושה-אני פשוט לא אוהבת אותה! מבחינתי,כשאומרים לי אמא,ישר עולה לי הרגשה של לחץ ופחד ו''מה עשיתי עכשיו''?
היא פשוט לא מפסיקה לחפש אותי על הקטנות והיא הורסת לי את החיים בגלל זה!
היא עושה לי בושות,אני שונאת להיות בבית כשהיא בבית ורק מחפשת לא להיות בבית כשהיא פה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות - תגובה
שלי ורדי28/11/2010שלום לך,
באמת מצבך קשה, אפשר להבין אותך, כשלא מסתדרים עם האדם שאמור להיות האהוב והמפרגן מכולם. האם יש עוד אנשים במשפחה שאת יכולה להתקרב אליהם, לפנות אליהם, לקבל מהם איזו תמיכה ונחמה? עשי זאת, יעשה לך טוב אם תתקרבי לאנשים אחרים.
תבקשי ייעוץ פסיכולוגי או משפחתי. נדמה לי בשלב זה שאת לא רוצה להיות עם אימך ביחד בטיפול, אז כדאי לך להתחיל לבד. אין לי פרטים רבים על הבעיה ביניכן, ייתכן שאימך ביקורתית מעבר למידה ונשמעת לי מנוכרת וקרה. אין פתרונות קלים, את צריכה לפנות לאנשים אחרים, ועם חלק מהפתרון זה להיות מעט בבית, תמצאי לך פעילויות. אך אם עמוק בפנים את מרגישה שרק תיקון הקשר עם האימא יעזור לך , לכי על ייעוץ משפחתי.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני יודעת...לירון.25/11/2010
אני יודעת שאחרי ההודעה הזאת את תישלחי אותי לפסיכלוגית או לאמא שלי אבל אני לא זקוקה לזה,כול מה שאני רוצה זה להיות רזה.
אני ילדה שמנה. 1.44 על 33 וחצי (בטח עולה לך בראש ילדה שמנה אם תחת של פיל ורגליים ענקיות) כול פעם שאני מיסתכלת במראה אני רואה את הבטן ואת הרגליים הגדולות והשמנות שלי.
אני יודעת שיש לי הפרעות אכילה ! אני יודעת שכולם משקרים לי שאומרים לי שאני מקל בית שימוש ! אני לא עור ועצמות כמו שכולם מדמינים שהם רואים אנורקסית. אני כבר לא אוכת כמו פעם,בכול ביס שלי אני מרגישה חרטה וצער,הפסקתי לאכול ממתקים ליפני שנה אני לא אוכלת בשר (רק דג כי אין בו שומן)אני לא שותה חלב (זה מאוד משמין) אמא שלי חושבת שאני פשוט בקטע של אוכל בריא הדבר היחיד שמחיזיק אותי זה העובדה שכול עוד אני באחריות אמא שלי אני לא ימות מאנוקרסיה.
בגיל 18 שאני יקנה בית,אני יודעת שלא יהיו לי הוצעות על אוכל (אלה אם כן לא יהיו לי הפרעות אכילה באותה תקופה) אני יודעת שבתקופה הזאת רוב הסיכויים שיאשפזו אותי בכפיה אפילו שאינ לא יהיה קטינה.
אני רוצה ליפרוק את זה כי רוב הסיכויים שבגיל 18 וקצת אני ימות מאנורקסיה,אני מקווה שזה יהיה סוג של הספד או מיכתב אחרון (אם הפורום הזה ישאר עד הזמן הזה.).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יודעת... - תגובה
שלי ורדי25/11/2010חבל עלייך, אני באמת-באמת מצטערת לשמוע עד כמה עמוק האנורקסיה לכדה אותך ברשתה ומדברת מגרונך.
את ילדה "שמנה" , עם 33 קילו?
אני מקווה שעמוק בפנים מסתתרת בך תקווה לחיים טובים יותר ואיזו תשתית של אהבה עצמית וחדוות חיים, שביחד עם תמיכה מהסביבה יעזרו לך וילחמו באנורקסיה ביחד איתך. אני גם מאד מקווה שההורים שלך יבחינו בהקדם במצב העגום (נדמה לי שעדיין לא..) וישלחו אותך כן לאישפוז או לכל טיפול אחר שיחליטו לנכון. את מאד מדוכאת היום אך תזכרי שהחיים והנפש הם דינאמיים, משתנים ללא הרף, דברים שנראים כך היום בעוד כמה שנים ייראו לך אחרת לגמרי. לא מזמן דיברתי עם אשה, בעלת משפחה, אמא ל3 בנות שהייתה אנורקטית קשה ויצאה מזה לבסוף כמעט בכוחות עצמה ובנס .היום יותר מ-20 שנה אחרי שיצאה בהדרגה מזה, חייה חיים רגילים ומלאים. את רוצה להפסיד את כל זה? הרבה שנים של אפשרות לחיים מלאים, עשירים, חיי משפחה?...
אני בטוחה שאת לא רוצה, בכל אנורקטית יש קרב בתוכה בין הנסיגה, הדכאון, הסבל העצמי לבין חדוות החיים. אני מאד מקווה שהורייך "יתעוררו" בזמן.
תכתבי לי שוב, אם את רוצה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשיבי
ניצן26/11/2010את חייבת לקחת את עצמך בידיים. אני לא יודעת אם מה שאני כותבת עכשיו את תקראי ותתייחסי, אבל אני רק מבקשת שתקראי עד הסוף.
את ילדה רזה מאוד. את ממש לא שמנה. אני גם בטוחה שאת יפה.
אם את רוצה להישאר בחיים וגם להנות מהם, את חייבת להתעשט על עצמך, ולהחליט שאת רוצה לעשות שינוי.
נכון שיש דברים לא טובים בעולם, אבל תמיד צריך להתסתכל על הכוס המלאה ולהודות לאלוהים על כל מה שקיבלנו ולהסתפק בו.
את צריכה להיות עם יותר ביטחון עצמי ולחשוב חיובי.
אני בטוחה שיש לך הרבה תכונות אופי טובות ויש לך איזשהו כישרון או תחביבים.
אני גם בטוחה שיש לך משפחה שאוהבת אותך מאוד גם אם את לא מודעת לזה, ושיש לך חברות טובות.
את צריכה לקחת את כל זה בחשבון ולחשוב רגע, את רוצה למות בגיל 18 ? אני בטוחה שלא.
את צריכה להתחיל לאכול. זה שאת לא אוכלת כלום זה לא בריא וזה מזיק לך.
אני חושבת שאת צריכה לחשוב על זה לעומק, ולהגיד לעצמך: "האם אני באמת מוכנה לוותר ככה על כל מה שיש לי בחיים ? על המשפחה, החברים ובעיקר לוותר על עצמי."
יש הרבה אנורקסיות שהצליחו לצאת מזה בעזרת מוטיבציה וכמובן תמיכה מההורים והחברים והכי חשוב תמיכה מעצמן.
אני מקווה שתחשבי על מה שכתבתי ותחשבי מה נכון לך לעשות. מקווה שתצאי מזה.
שיהיה לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסוף שלך בידיים שלך
sweet48.29/11/2010לטוב ולרע.
את יכולה להחליט שאת בוחרת לטפל בעצמך,ולומדת לקבל את עצמך גם עם 33 הקילו שלך.
כי שתינו יודעות,שהבעיה היא לא במשקל,היא הרבה מעבר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלטן בן 13שירה25/11/2010
בני בן 13 עוד מעט ואני מגדלת אותו כחד הורית.
לפני כחודש כתבתי לכם על בקשות של הילד לדמי כיס, וסיכמתי איתו כל שבוע 50 דהיינו 200 לחודש. הוא מסרב ורוצה 100 לשבוע ולא הסכמתי. מאז בחודש אחד בזבזתי יותר מאלף שקל לרצות אותו בקניות, תיקוני מחשב, שדרוגים, מזון במסעדות ומותרות שאין לו סוף אליהם. יש לציין שהוא מפונק עד כדי הגזמה....
שלשום הוא ביקש שוב 20 שקל וסירבתי, הוא טרק לי דלתות וקילל אותי, אמר לי מי צריך אותך את סתם חרא........מי צריך את הבית המסריח הזה?....
נורא נעלבתי. יותר מאלף שקל בשבוע וחצי שהוצאתי למען מותרות שלו והוא פשוט לא מעריך כלום. נאמר אם אין שוקולד בבית הוא צועק ומקלל, יש לציין שהוא שמן מאוד לגילו. טורף כמויות של גבר בן 40 ומשליט פה טרור. לא יודעת מה לעשות. כל חודש אני נשבעת לעצמי שלא אקנה לו כלום ולא אתן לו כסף ואיך שאני מקבלת מזונות מוציאה הכל עליו ושוב בוכה ומתחרטת כי אינו מעריך אותי כלל.
מה עושים? אני נואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח בבקשה לתשובתכם
שירה26/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלטן בן 13 - תגובה
שלי ורדי28/11/2010שלום מירי,
זו תסמונת האם החד-הורית המרגישה כל הזמן אשמה וחייבת לרצות את הילד שלה. הילד שלך צריך גבולות, הוא רגיל לבקש את כל העולם, רק שכל העולם לא יפול לרגליו כשיגיע יום אחד לעצמאות ויקבל את "המכה של החיים שלו"...
לכן חשוב שתקבלי הדרכה לא להיות מונעת מאשמה, עייפות ורצון לרצות אותו. לא בגלל זה אנחנו מביאים ילדים בעולם, כדי שנהיה עבדים שלהם, מחובתך ללמד אותו איפוק,כבוד והתחשבות באחר וקודם כל כלפייל, כמו כן ללמד אותו שיפוט מציאות טוב יותר. כי ילד בן 13 הוא מספיק גדול כדי להבין שהכסף לא צומח בעצים.. לצערי הבן שלך לא מבין זאת, וזה חמור מאד. הוא חיבבועה שלו, מרוכז בצרכים הילדותיים שלו כמו הוצאות מיותר והוצאות על אוכל, והקשר שלו עם העולם המציאותי האמיתי רופף בלבד. את חייבת באופם דחוף הדרכה, כדי שלא יהיה מאוחר מדי.
כל טוב ובהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלטן בן 13 - תגובה
אייל קנדינוף28/11/2010שלום לך מירי
את מתארת מצב לא פשוט שבו את מנוהלת ע"י ילד בן 13 עד רמה של פחד ממנו. זה חייב להיפסק ולו לטובתו. את לא יכולה לאפשר לו לחיות ללא גבולות נורמליים אחרת חייו הבוגרים יהיו קשים.
יהיה נכון לגשת ולקבל עזרה מקצועית בקדם האפשרי לטובתו וטובתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גיל 15סמדר25/11/2010
שלום
בתי בת 15 ועד עתה היו לנו יחסים טובים.
לאחרונה אני מרגישה את תופעות גיל ההתבגרות, ואני זקוקה לעזרה.
קודם כל ההסתגרות שלה מפני. פעם היתה מספרת לי הכל, עכשיו היה לה ריב גדול עם חברה שהטיחה בה דברים קשים, את הדמעות ראיתי, ואז היא ספרה הכל, אבל למחרת כאשר היתה לה דרך לפעול, לא רצתה לומר לי מה היה ואיך נפתרה הבעיה וסרבה בתוקף לדבר על הנושא.
שנית, היא מאוד רזה, ותמיד היתה, ויש לה חברה קרובה שהיתה שמנה, ורזתה מאוד בשנה האחרונה , אבל כל נושא השומן והאוכל מעסיק אותה מאוד. בד"כ לבתי תאבון בריא, ולאחרונה החלה לא לאכול. בבוקר היא יוצאת ללא אוכל, את הכריך מביה"ס היא מחזירה במלואו, ארוחת צהריים אוכלת רק חלקית, וגם ארוחת ערב לא תמיד רוצה לאכול. מצד שני נשקלת כמה פעמים ביום, הדבר הדליק אצלי נורה אדומה גדולה. דברתי איתה, אפלו איימתי עליה שאם לא תאכל בצורה מאוזנת, נאלץ לתת לה את הדרוש בזריקות, אבל לא יודעת אם הגעתי איליה.
ודבר אחרון, שעות השינה. עד שנה שעברה בשעה 10 וחצי היא היתה במיטה, כי ככה אני החלטתי. השנה היא הולכת לישון באזור שעה 11.30 או 12.00 . את הזמן היא כמובן מעבירה מול הפייסבוק והמחשב.
כמה שאני מדברת לא עוזר לי כלום. כמובן שבצהרים היא עיפה מאוד, ואז הולכת לישון ושוב בערב לא עיפה והספור חוזר על עצמו.
האם יש לכם איזו עצה, הדרכה, תשובה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גיל 15 - תגובה
שלי ורדי25/11/2010שלום לך, אין ספק שמשהו עובר על הבת שלך, משבר מסויים.
אני מתרשמת פחות מכך שאינה משתפת אותך, זה יכול להיות גם תהליך טבעי ונורמטיבי כאשר מתבגרים מעט מתרחקים ולא משתפים בכל את הוריהם כתהליך המייצג נפרדות ופרטיות.אך ייתכן כי זה סממן של משבר בו אנשים מתרחקים גם מהקרווים שלהם, כולל הורים וחברים.
אני דואגת לגבי האכילה, כדאי לקחת אותה לבדיקות דם, כדי לבדוק האם יש ירידה פתאומית בגלוקוזה, כדאי גם להפנות אותה לדיאטנית לבעיות אכילה, למעשה תזונאית ולא דיאטנית רגילה. דיאטניות לא מומחיות לבעיות אכילה למתבגרים עלולות להחריף את המצב, זה מניסיוני המקצועי). אני גם ממליצה לך לפקח מקרוב על התזונה שלה, לשתף את המחנכת/יועצת שלה בזאת, וגם להוציא את המשקל מהבית כדי לא לעודד חשיבה והתנהגות כפייתית- כמו בדיקת המשקל כמה פעמים ביום - אחת התופעות החזקות של הפרעות אכילה.
מעורבות חזקה של הורים בשלבים ראשונים יכולה לחסוך הרבה סבל בעתיד.
עוד השערה לירידה באכילה הינה שהיא בדיכאון, כתופעה ראשונית, אך לא נראה לי סביר. במקרה זה היא לא הייתה בודקת את המשקל שלה כל כך הרבה פעמים. אך חשוב לדעת שבכל הפערת אכילה יש דכאון סמוי שמתמודדים איתו דרך הפרעת אכילה
עניין שעת השינה בערבלא נראה לי משמעותי כרגע כדי לתת את הדעת, קשה לעשות הרבה מאבקים באותו זמן.
אם תתברר שזו תחילה של הפרעת אכילה, נראה לי שהבת שלך צריכה ייעוץ ותמיכה פסיכולוגית.
(עוד דרך להבין האם היא נכנסת להפרעת אכילה, הינה לבדוק במחשב שלה באילו אתרים היא מבקרת. יש נטייה להתעסק ברמת החשיבהבאוכל, ואז הן נכנסות לאתרי אוכל או לסירוגין לאתרי דיאטה ואתרים/פורומים העוסקים באנורקסיה. שווה בדיקה בהיסטוריה של המחשב שלה).
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה במיידיייייפנינית שמעוני23/11/2010
אני נראית כמו תחת. מרגישה כמו תחת. שמנה כמו תחת. מחוצ'קנת כמו תחת.
החיים שלי על הפנים. (תחת)
אני מרגישה מוזרה ודחוייה בקרב כיתתי.
לא פעם ולא פעמיים יצא לי לחשוב על זה לעומק.
נראלי שכולם מתרחקים ממני מכיוון שאני מדברת קצת מוזר: לפעמים מתפלק לי מילים כמו : "פליצה" "קונצ'ה" "פוקון". אחי הקטן אשם בכל.
הוא מביא את השטויות שלו מהגן ומדביק אותי.
יש לי ידיים ארוכות (ויחסית שעירות ושומניות), וכשאני באה עם חולצות קצרצרות לבית ספרי כולם נגעלים ומשמעים קולות כגון : "בעעעעעע" "איכססססס" "איזה דוחה" "פויה !"
אני בת 12, והשנה התחלתי את כיתה ז'. אני בלי כל חברות ו\או ידידים.
אני מתבוננת במראה ופשוט רוצה לבכות. חצ'קון חצ'קון חצ'קון.ב כל מקום מופיע חצ'קון. החל ממצח ועד החריץ בתחת.
אני שמנה , מחוצ'קנת, אפי גדול ועייני קטנות , יש לי מלא שקי שינה ( לא רק משינה ) ואני שעירה.
מכנים אותי בשמות כמו : "פילה גרוזינית" "ששית" (על שם ששי משמש) "שעירונת שמנמונת" "חד גבה"
הגבות שלי בגודל כל העולם, ואמא שלי לא מסכימה לי למרוט גבות. ניסיתי פעם בעצמי, אבל נוצרו חורים באמצע הגבה.
מה לעשות כדי לשפר את מראהי ואת מעמדי החברתי ?
ממני, פנינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה במיידייייי - תגובה
שלי ורדי24/11/2010קראתי ולא האמנתי שאת לא יכולה למצוא אפילו משהו יפה וטוב בעצמך..אני בטוחה שיש אבל במצבך זה את לא מבחינה, הכל נראה שחור ולא טוב.
אוהבים בן אדם קודם כל בשביל האופי שלו אך אשקר לך אם אגיד שיופי לא חשוב.את צריכה רופאת עור לפצעונים, תזונאית, ספורט ומעל לכל שהורייך פרגנו לך וילוו אותך בלעשות שינוי.
תתעקשי, תבקשי גם טיפול רגשי כי את מרגישה רע חברתית. כשתרגישי טוב יותר ועם מעט שינויים חיצוניים, תרגישי אחרת גם את האנשים סביבך. אם ההורים לא מקשיבים,, לכי ליועצת בית הספר, תשתפי אותה כדי לגייס את ההורים, אל תוותרי, תלחמי כדי שיעזרו לך נפשית קודם כל אך גם כדי להתחיל לטפח את עצמך ולאהוב את עצמך,
בהצלחה רבה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מוטיבציהמוש23/11/2010
בני בן 15 לומד בכיתה י, לאחרונה חלה התדרדרות חמורה הן בהתנהגות והן בלימודים, הוא ישן בשיעורים,מפריע למהלך הלימודים,לדבריו הוא אינו מוכן ללמוד,אותו סיפור היה במהלך השנה שעברה בכיתה ט', לקחנו אותו לאיבחון מקצועי,נאמר לנו שאין בעיות מיוחדות ושעל פניו נראה שמדובר בחוסר מוטיבציה, הילד טופל ע"י פסיכולוגית וגם היא אמרה שהיא לא רואה בעיות.
בבית הוא לא תורם מאומה,מתחצף,רב עם האחיות שלו.
חברה- באופן כללי אין לו בעיות חברתיות
אנחנו די חסרי אונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מוטיבציה - תגובה
אייל קנדינוף23/11/2010כמה זמן ביום הוא מול המחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע לעתיד. רק להרגשת ביטחוןאנונימית !22/11/2010
אני בת 15 וחצי ואני לא מתכוונת לקיים יחסי מין אך רציתי שתפרטו לי מידע על אמצעי מניעה ליחסי מין כדי שאדע לעתיד ואהיה בטוחה. האם אני צריכה לקחת גלולות כלשהן למרות שהבן זוג שלי משתמש בקונדום ? אם כן איזה גלולות? שמעתי פעמים רבות שהקונדום נקרע.. מה עושים במקרה כזה??? אני שומעת על כל כך הרבה גלולות ואני לא מבינה כבר מה אני צריכה לעשות בעתיד כדי שאהיה בטוחה. בבקשה תעזרו לי !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף23/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_סקס_נוער' id=link]סקס נוער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאור21/11/2010
אם בת הזוג עם תחתונים, ובן הזוג בלי- יש סיכוי להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף23/11/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_סקס_נוער' id=link]סקס נוער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מלךדודה רבקה21/11/2010
אני גרושה, (האב לא בתמונה, הוא היה אלים כלפי )אישה עובדת, אמא לשני בנים בין 13, 15, הגדול מתעלל באחיו וגם בי. הוא הלך למלך הבית ומטרטר אותי ללא הפסקה, כל פעם שהוא קורא לי בצווחות אני חייבת לרוץ אליו לא חשוב מה אני עשוה ולשרת אותו. אם אני לא נענית לו מיד הוא נעשה תוקפן יותר, זורק עלי דברים. או מרביץ לאחיו ואף דוחף אותי. אני פוחדת לפנות לייעוץ כי הוא לא ישתף פעולה ואני גם מתביישת שידעו. איך אני צרכיה להגיב? מה לעשות?
אנא סייעו לי בעצות . מה לעשות?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מלך - תגובה
שלי ורדי21/11/2010שלום לך,
לא מאד מפתיע אותי, צרי לי שאני אומרת זאת, אך ייתכן שהוא מזדהה עם האביו, סביר להניח שהיה נוכח והבין את אלימותו כלפייך ואת תוקפנותו בכלל. סיבה אחרת היא כי יש נטיה לבן הבכור,כאשר האב חסר במשפחה, לקחת את מקומו,ייתכן כי הוא עזר לך בכמה דברים בעבר בהיותך לבד. היום הוא יחסית מבוגר ומשתלט על הבית. אין ברירה אלא לבקש הדרכה כי את צריכה להתחזק כדי לקבל בחזרה את המושכות והשליטה בבית, גם למען עצמך ולמען הילדים שלך. הבן ישלם מחירים גבוהים על אופיו בעתיד ביחסיו עם האנשים. גם למען הבן הצעיר שבטח מרגיש רע עם המצב בבית.
תחפשי הדרכה כדי להבין מהן המקומות אצלך שיכולים לחזק אותך. אולי את מונעת מאשמה ואת נותנת לו להשתלט עלייך או את חושבת (מחשבה שגויה..) שחובתך כאמא לשרת אותו. מומלץ גם לבקש טיפול משפחתי לשלושתכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרותאמא מודאגת20/11/2010
אני אמא לשלושה ילדים, 14, 11, ושנתיים. מדובר בבתי בת ה-14, עד סוף שנה שעברה הייתה בתי תלמידה מצטיינת בבי"ס, קיבלה 5 תעודות הצטיינות, התנהגות למופת ורק מה שאפשר לחלום עליו. חברה טובה לחברותיה ועוד.גם השנה ציוניה טובים אך לא כמו בשנה שעברה.השנה, בתי התחברה עם חברות חדשות מביה"ס החדש שבו עלתה לכיתה ז' לא מאזור מגורינו אלא מהסביבה, ולומדת איתם באותה כיתה, ומפה התחיל השינוי בה. לפני שבועיים הושעתה מביה"ס עקב נתינת סטירה לאחת הבנות שרבה איתן כי ההיא שיקרה לה בפנים, וקיללה אותנו ואת אחיה ופשוט "התפלקה" לה סטירה מעצבים. יש לציין שהילדה השנייה זו כבר הפעם השלישית שמושעית מביה"ס עקב בעיות התנהגות. דיברנו עם בתנו והסברנו לה שהילדה הזו לא טובה בשבילה ושהיא מורידה אותה למטה, והמלצנו לה לא להיות איתה בקשר. אני שמה לב, כי עניני הבנים מאוד "חמים" בפיה ובפי חברותיה ואף היה השבוע טלפון מאחד הבנים, שבמקרה שמעתי אותו צועק עליה, ומסתבר אחרי ששאלתי אותה - שהיא שוב מגינה על חברה שלדעתה הנער הזה ניצל אותה. אנחנו מרגישים שהיא הולכת לנו לאיבוד, אני לא יודעת איך לדבר איתה על ענייני הבנים, מה כן מותר, מה אסור. אני מפחדת ללחוץ יותר מדי ומצד שני לוותר יותר מדי. מה לעשות? אני לא רוצה לאבד אותה מבחינת אמון ובטחון. אנא הצעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות - תגובה
אייל קנדינוף20/11/2010שלום לך
את מתארת מצב שבו בתך מחפשת כיוון וקצת הלכה לאיבוד. זכרי שגיל ההתבגרות מתאפיין בחשיבה מאוד אגוצנטרית עם ראיה לטווח קצר ולכן יותר מידי שיחות לא מועילות. יש לתחום את התנהלותה ביחס ישיר להתנהגותה על בסיס של השתלבות משפתית וחברתית מקדמת. ואת זה יש לעשות על בסיס של הסכמים מחייבים בינכם ולבינה כשאי עמידה באחד מסעיפי ההסכם גורר תשלום שכל אחד מהצדדים מחליט אך ורק לעצמו.
כלומר:
התנהגות אלימה בבית הספר תגרור ויתור על בילוי והחלטה זו צריכה להילקח על ידי בתך. משימתך היא להוביל אותה לקחת החלטה זו ע"י שיחה שבמהלכה דרך שאלת שאלות מכוונת היא תבין את נושא לקיחת אחריות על חייה. אותו הדבר לגבי בנים ובנות. היזהרי מהטפות ונאומים והתרכזי בשאלת שאלות שיביאו אותה להבנות הנדרשות. אסור לוותר ואם היא תחשוב שאת "חופרת לה" אז זה מה שיש. עגני בהסכם את כל תחומי החיים שלה ושלכם יחדיו וצאו לדרך חדשה.
אתם ההורים, ועל אחריותכם להנהיג ולהוביל אותה לעצמאות ואחריות אישית וזה לא יכול לקרות מתוך כפייה או עונשים!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה.לירון.19/11/2010
אני אמא למיתבגרת בת 12 שהולך להיות לה בת מיצווה עוד מעט היא החליטה שהיא לא רוצה מסיבה אלה מתנות ונסיעה לחול. כולנו הסכמנו,אני לקחתי אותה לחול וקניתי לה כול מה שהיא רוצה (עד גבול מסויים) שסבתא רצתה לקחת שתי יהלומים שהורישו לה (מירושה) ולעשות לה עגילים,היא אמרה שהיא רוצה כסף (היא לא נקבה בסכום) שהסבתא אמרה לה שהיא תיתן לה 5000 ש"ח היא שמחה עד השמיים והכינה רשימה של כול הדברים שהיא רוצתה ליקנות (דברים שטוטייים) שהגיעה היום של קבלת הכסף הסבתא אמרה שהיא מפקידה לה 4500 בתוכנית חיסכון (לשיעורי נהיגה) הילדה אמרה שזה קצת והייתה עצובה כול היום שפתחתי את הדלת היא אמרה ש500 זה לא פייר ואמרתי לה שהיא מקבלת 5000 לשיעורי נהיגה ואמרה שלבת מיצווה זה לא מכובד (ושכול החברות שלה מקבלות 10000 ומעלה) ואמרה שאולי בכלל לא בא לילמוד ואמרה שהיא יכולה לילמוד על חשבון הצבא ואמרה שהיא יכולה לעשות טסט אחרי צבא.היא בכתה ואמרה שזה לא פייר ושהיא רק ילדה ושאסור לחשוב על העתיד ושצריך לחיות כיאילו אין מחר (במילים אחרות לבזבז הכול) היא אמרה עוד משהו שהקפיא אותי במקום,היא אמרה שאם היא לא מקבלת את ה5000 האלה היא לא מדברת יותר לעולם אם הסבתא הזאת ולא רוצה איתה שום קשר.
אני מאוד מודאגת כי אני יודעת שהת שלי מסוגלת לעשות את זה (היא עשתה את זה כבר כמה פעמים ורק בעזרת מתנות הצלחנו לפייס אותה).
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה. - תגובה
שלי ורדי19/11/2010שלום לך,
קראתי את דברייך ולא האמנתי,.. בתך סובלת מפינוק יתר וחוסר גבולות ברמה לא נורמלית. ויש לה תפיסת חיים כי העולם והאנשים מסתובבים מסביבה, אין לה פרופורציות בכלל מה מקובל ומה אפשרי, מה נכון לחיים. מבחינתה, שכולם יתנו לה וישרתו אותה. אתם רכרוכיים מאד, מפצים אותה (אני לא יודעת מה יש לפצות, מה עשיתם לה רע?...במתנות ודברים חומריים). יותר נכון, אתם הולכים שולל אחרי הדחפים והצורך שלה לספק את עצמה כשרואים אותה עצובה מנסים להפחית מהעצב שלה. היא מציבה תנאים בלתי אפשריים, כיהיא יכולה להשיג אותם, ולא נראה לי שמתחשבת באף אחד, למשל לא מעריכה את המתנה המכובדת מאד של סבתא. צר לי, אך אם לא תעמדו כנגד כל הדחפים שלה, תעשו עמה עוול גדול, כי תתפתח להיות אנוכית. כל העניין עם שיעורי נהגיה וכו' והתסריטים האפשריים שלה, אני מציעה שלא יעניינו אותכם מדי. זאת ילדה קטנה כדי להחליט מה לעשות עם כל כך הרבה כסף, בטח ובטח יזה ילך לחיסכון. יש דברים שאתם מחליטים, ואם לא טוב לה עם זה כי היא גדלה אחרת, תבין יום אחד ותהיה בן אדם מציאותי יותר ופשרן יותר אם תהיו עקביים ובטוחים בעצמכם בהחלטותיכם. אתם צריכים לחשוב היטב איך שומרים על הסמכות ההורית שלכם, רק אז היאתעריך, תזדהה איתכם ועם תפיסת החיים שלכם.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.
לירון.19/11/2010ניסיתי לדבר איתה אך היא אמרה שברגע זה היא לא מדברת איתה עש שהיא לא מקבלת 5000 שקלים. הסבתא ניסתה להיתקשר כמה פעמים לפלאפון של הבת אך היא סיננה אותה והעבירה אותה לרשימת חסומים. הסבתא כול שניה מיתקשרת אלי ובודקת אולי היא רוצה לדבר איתה (אך היא לא)שדיברתי איתה על נושא הכסף בארוחת הערב היא אמרה 5000 זה קצת ושכולם מקבלים יותר (ללא תוכנית רק לביזבוזים) ושהיא בכלל עושה לסבתא הנחה היא אמרה ש500 ש"ח לביזבוזים זה לא נורמלי ושזה קצת רצח.
האם 500 ש"ח לבת מיצווה (לביזבוזים) זה קצת ?
היא אמרה שהיא לא רוצה את הכסף בתוכנית חיסכון אלה בצאקים לחשבון שלנו לביזבוזים ולכול מה שהיא רוצה. הסבתא כימעט רשמה לה צ'ק אבל היעשתה ברגע האחרון.
מה לעשות ? הבת לא מסכימה לדבר אם הסבתא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה. - תגובה
שלי ורדי20/11/2010הטעות שלכם היא שאתם מתרגשים מכל האיומים וההתנהגות שלה. שלא תדבר איתה, והסתבא תראה לה שגם כועסת ומאוכזבת. כאילו התהפכו היוצרות בבית שלכם - במקום שהמבוגרים יחנכו, הקטנה הזו, (מה לעשות היא בת 12 סה"כ) מנהלת לכם את החיים ו"מחנכת" אתכם.
אז מי ינהל, יכוון ויחנך אותה?
הסבתא צריכה להספיק להתקשר, הראות אדישות, גם קצת קרירות וכעס לא יזיקו. אתם צריכים להיות יותר נוקשים, להפסיק לדבר על הנושא , למרות שאולי להיא מעלה אותו לסדר היום כל פעם. עצם השיחה על כך מחלישה אותכם ומחזקת אותה. להגיד לה שהחלטתם כולכם ביחד, ההורים והסבתא על הסכום, לא מעניין אותכם מה קורה במשפחות האחרות. היא צריכה לקבל את הכללים והחלטות של ההורים שלה. גם אם הסבתא הייתה מחליטה לתת לה את כל הכסף במתנה עכשיו, הייתה לכם זכות כהורים שלה להחליט איך לנהל את הכסף הזה עבורה. הבת שלך בכלל לא מבינה את המקום שלה בעולם, אך היא אינה אחראית לכך. צרי לי שאני מדגישה את זה שוב אך אתם עושים איתה טעויות מאד גדולות.
אתם זקוקים להדרכה, נדמה לי שאתם לא ממש מבינים את גודל ההשלכות של חינוך זה על התפתחות האישיות שלה.
אני חושבת כי בשנים הבאות יהיו לכם חיים קשים עוד יותר איתה. היא עוד תבקש את השמיים ואת הארץ ותהפכו את העולם כדי לתת לה.
אז שוב בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגריםמיטל18/11/2010
אני אמא לשני מתבגרים בני 14,12, עברתי הפלה שילשום ורציתי לשאול איך אני יכולה להסביר לילדים שאני כבר לא בהריון?
אומנם סיפרתי לבכור והוא פשוט צחק לי בפנים, הרגשתי נורא והסברתי לא שכך לא מתנהגים.
יש לציין שלשנהם היה קשה לקבל את העובדה שאני בהריון.
האם התגובה שלו נורמלית?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגרים - תגובה
אייל קנדינוף18/11/2010שלום לך
נראה שבניך נכנסו למבוכה ומפה התגובה הלא "מובנת" שלהם. זה גיל ההתבגרות ומבחינתם הריון הוא אישור ליחסי מין ואת זה הם לא כל כך יכולים להכיל ביחס להורים שלהם. אז לא לדאוג ולא להיעלב. זה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האשמה בהטרדה מיניתב17/11/2010
אני לא בטוחה שזהו הפורום הנכון, אך לא הצלחתי למצוא אחר.
בני בכיתה ח' סובל מ ADHD, לומד בכיתה קטנה בבי"ס רגיל, ילד נורמטיבי ומקסים שרק השנה יצר קשרים חברתיים, היום קרה מקרה בבית הספר: בני שיחק עם ילד נוסף וילדה בהפסקה ובסוף המשחק הוא רצה לגעת לילדה בכתף אך היא הסתובבה והוא נגע לה בטעות בחזה וביקש סליחה, לאחר כשעה החלה הילדה לבכות ומבירור קצר שהמורה עשתה הואשם בני בהטרדה מינית. מנהלת בית הספר וכן היועצת לא היו בבית הספר ורק עודכנו טלפונית ע"י המחנכת על סמך השיחה הטלפונית הוחלט כי בני הטריד מינית את הילדה. ביקשתי מהמחנכת מכתב מהמנהלת המפרט את הליך הבירור והמסקנות ורק כך נודה לי כי המנהלת והיועצת כלל לא היו בבית הספר וההחלטה על האישום בהטרדה מינית נעשה טלפונית בלבד. שאלתי היא מה הנוהל לקביעת הטרדה מינית בבית הספר ? האם ניתן באופן כל כך שיטחית להאשים את בני בהטרדה מינית למרות שהוא טוען כי הוא נגע בה בטעות ? מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האשמה בהטרדה מינית - תגובה
שלי ורדי17/11/2010שלום לך,
את צריכה לקבוע פגישה עם הצוות בבית הספר כדי לשמוע ולדרוש ירידה בפרטים של המקרה. הם לא יכולים לקבוע כל כך מהר ובטח לא להאשים, תבקשי שיסבירו לך עניינית למה הם בטוחים בכך , האם היו מקרים בעבר וכו'. בנוסף בית ספר אמור ליידע את הפקיד לחוק נוער בשירותי הרווחה במקרים אלה, והרווחה בתאום עם המשטרה שולחת עובדת סוציאלית - חוקרת כדי לחקור את שניהם. זה הנוהל כשהילדים קטינים.
בדרך כלל מבקשים תהליך טיפולי אם משתכנעים שהייתה הטרדה מינית.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
ב18/11/2010מה שקרה בפועל זה שבאמצע היום התקשרה אלי המחנכת ופשוט הודיע לי שבן מושהה עקב סעיף בחוזר מנכ"ל על הטרדה מינית. לאחר שחקרתי אותה, הבנתי שלא המנהלת ולא היועצת נמצאות בבית הספר וההחלטה נעשתה רק על סמך דיווח של המחנכת, דבר אשר מבחינתי חמור מאד ושרירותי, לאחר התעקשות מצידי ההשהיה בוטלה ואני זומנתי לפגישה ביום א'. אני החלטתי שעד הפגישה ביום א' אני לא שולחת את בן לבית הספר, לא יכול להיות שהוא יואשם בהאשמה כל כך חמורה ואני אתן לו ללכת לבית הספר אם הרגשות שבוודאי מציפים אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבה עם הבתדורית17/11/2010
אתמול פרץ ויכוח קשה וכואב בין בתי בת 19 לבין בעלי.
הוא מתרגז כל פעם כשחברה מסויימת מגיעה הביתה
ומרגישה נוח לפתוח מקרר או ארון מטבח בבתינו.
הוא טרח להגיד שבפעם הבאה שזה יקרה הוא יעמיד את אותה חברה במקום ואם זה לא נראה לה "שלא תבוא". הוא חושב שהיא ילדה ללא גבולות וללא נימוסים.
הבת ממש נעלבה מההתנהגות של בעלי והסבירה לו שמדובר בחברת ילדות וגם כשהיא נמצאת בבית של החברה נותנים לה להרגיש מאוד מאוד נוח ולכן היא מבקשת מבעלי להפסיק כי היא רוצה שחברה שלה תרגיש נוח בביתנו כפי שהיא אצלה. שום דבר לא עזר לה והוא נשאר בשלו.
בעלי טרח להבהיר לה שזה הבית "שלו" ושבבית שלה היא תעשה מה שהיא רוצה.
"כך אני רוצה וכך יהיה"
לצערי הרבה לא יכותי להתאפק. ניסיתי להגיד לבעלי שהוא בעצם לא מקשיב לה.
והוא משחק משחק אגו "אני אמרתי" וכד'.
אני מקווה שהצלחתי להעביר את התחושות שלי , מאוד מאוד קשה לי כשמישהו מנסה לכפות דברים. .
אשמח לקבל תגובה אוביקטיבת על מנת להצליח למנוע ויכוחים מיותרים ומטופשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבה עם הבת - תגובה
שלי ורדי17/11/2010שלום לך,
אמת נראה כמו מאבק כוח, אולי בעלך מרגיש זמן רב נלקח ממנו חלק מהשליטה בבית, הנושא של חברים/ות שפותחים ארונות ומקררים, שנוי במחלוקת ותלוי גם בתרבות ממנו כל אחד מגיע. יש משהו עובר גבולות לפתוח מקרר בבית בו אתה אורח, אך בסיפור שלכם החברה של הבת היא חברת ילדות ותיקה, מוכרת לכם מאד ובתרבות הנוער של היום התנהגות כזו לא נחשבת לא נורמטיבית. השאלה היא מה קורה כשהחברה פותחת ארונות או מקרר, עד כמה היא מרשה לעצמה לקחת מה שהיא רוצה או בכל זאת יש לה גבולות. עדיין לא מותר לה כל מה שמותר לבתך ולבני הבית האחרים. האם הבת שלך מגוננת עליה בפני בעלך אך גם בעצמה מודה וחושבת שהחברה עוברת גבולות או זה נראה לה טבעי לחלוטין?... אם הבת שלך מתנהגת באופן דומה בביתם של אחרים, של החברה למשל?
אני חושבת שכל עוד לא עוברים גבולות כמו לקחת כל מה שהיא רוצה מארונות בלי לשאול , אפשר להבליג , במיוחד כשמדובר בחברה טובה.
ייתכן כי הריב בין ביתך לבעלך מייצג עוד קונפליקטים ביניהם שעליהם אולי גם כדאי לדון.
בסוגית האיום מצד בעלך שבעצמו יעיר לחברה, זה נשמע לי הזוי ולא נכון, לא כדאי להעליב ולהסתכן בהתרחקות בין הבנות בשביל התנהגות כזו.. המחיר יותר מידי גבוה.
הבת מצידה צריכה לרסן במקומות שצריך את ההתנהגות של חברתה.
מקווה שעזרתי,
שלי ורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריבה עם הבת
דורית18/11/2010שלי תודה רבה על תשובתך הזריזה. כן עזרת לי מאוד.
אני מתכוונת להראות את תשובתך לבעלי ולבתי ומקווה ששניהם יעשו חשבון נפש
ואחד ינסה להבין את השני. אין פיתרון קסם זה הכל עניין של הקשבה והתחשבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ! עזרה נפשית!:(14/11/2010
אני הייתי חנון... כן אני. עד כיתה ה ככה, עברתי התעללות מבני הכיתה שלי. אז הפכתי את עצמי. הציומים נשארו מאה, ההתנהגות לא. בקיצור היו הרבה בעיות, עברתי את שנה ו לא בקושי אבל היה קשה. אמא שלי עכשיו פתחה גן חדש בנתניה וחשוב לה השם שלה. עכשיו אני כיתה ז, ואני כל היום עושה בעיות. עכשיו אמא שלי קיבלה טלפון מהרכזת שכבה על השחתת רכוש, והיא צעקה עליי כמו שהיא לא צעקה בחיים. והיא אומר תשביום חמישי הקרוב, היא נכנסת לכיתה שלי, ועושה לי את הבושות של החים שלי. מה לעשות??????????????????????????????????????????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ! עזרה נפשית! - תגובה
אייל קנדינוף16/11/2010היי לך
נראה לי שהדבר הכי נכון לעשות כרגע זה לפנות ליועצת של בית הספר ולספר לה בדיוק את מה שכתבת פה בפורום ולשאול אותה מה לעשות. נראה לי שכדי שאתה ואימא שלך תשבו ותדברו בנוכחות של איש מקצוע שיכול לעזור לך עם הקשיים ויכול לעזור לאימא שלך להבין אותך. אל תחכה!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)