פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסור לי...
    בילי
    03/04/2011

שלום רב...
    יש לי בעיה שמציקה לי כבר המון זמן.אני בת 16, ולפני משהו כמו כמעט שנה הכרתי מישהו בן 18.
    הייתה ביננו כימיה ומשיכה ובאמת הרגשתי שהוא משהו מיוחד,וכך גם הרגשתי ממנו
    הוא היה ממש בעניין שלי, ואני גם יודעת שהוא ממש התלהב ממני,וכל הזמן אמר לי כמה אני מיוחדת.
    אבל הייתה בעיה. הוא ערבי.
    זאת אומרת, אם הוא לא אומר לך שהוא ערבי אין מצב שתדעי לבד.אני לא רוצה להיות גזענית,
    אבל בוא נגיד שהוא באמת באמת לא ניראה ולהפך,הוא מקסים ויפה,ביישן וכל כך חמוד,גם מבטא אין.
    יצאנו כמה פעמים אבל לא התנשקנו.האקס שלי, שמשחק בקבוצה נגדו כדורגל שמע על זה שאנחנו יוצאים וממש התעצבן...כמובן שהוא עוד אהב אותי וכל הזמן אמר לי שהוא ערבי ואני חייבת להפסיק. הפסקנו לצאת אני והוא,וקצת כאב לי שלא אמרתי לו למה.
    בזמן האחרון חזרנו לדבר קצת, ואני מרגישה פספוס ענקי....הוא הבחור שלי.באמת כל כך מיוחד.
    אני יהודייה,שומרת שבת, והוא ערבי. אבא שלי חזר בתשובה.הוא ממש בתוך זה.אני מכבדת את אבא שלי והוא הבן אדם הכי יקר לי בעולם!!! אמנם אני לא דתייה אבל שומרת שבת ומסורת ומאמינה מאוד.
    מה עליי לעשות....??? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסור לי...

הוספת תגובה

• אסור לי... - תגובה

אייל קנדינוף
    04/04/2011

היי בילי
    נראה שנקלעת למצב ממש לא פשוט. לצערי הרב ביותר במערכות יחסים אנו נוטים לצרף את ההשפעות החברתיות והתרבותיות שבהן גדלנו וכשהמרחק הוא גדול נוצרות בעיות. זכרי שאת עוד צעירה ויכול להיות והחיים עוד לפניך. הייתי ממליץ לך לשמור את מערכת היחסים הזו על אש קטנה כדי לבדוק באמת ובתמים עד כמה היא רצינית ואמיתית לאורך זמן ולא לקפוץ למחויבות גדולה מידי מהר מידי. (זה נכון לכל מערכת יחסים)
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי הגעה סדירה לבית ספר
    דנה
    03/04/2011

אייל שלום שוב
    ביתי עדיין לא מגיעה לבית ספר באופן סדיר.ביום שלא הולכת לבית ספר אין מחשב ואין טלויזיה .בבית שלושה ילדים הבת בגיל 13 בכורה ובנוסף שני אחים בגילאי 10,5.מדי פעם יש מריבות עם האח בן 10.,נותנת לו מכה,אלימות מילולית.
    לכל אחד חדר משלו.עם חברות מדברת ונפגשת.דורשת הרבה דרישות אך לא הולכת באופן קבוע לבית ספר .דיברתי איתה מחוץ לבית אמרה שישתנו דברים אך דבר לא משתנה בהתנהגותה.
    מהי המלצתך?

לקביעת תור
    סגירה
    אי הגעה סדירה לבית ספר

הוספת תגובה

• אי הגעה סדירה לבית ספר - תגובה

אייל קנדינוף
    04/04/2011

שלום שוב
    אין ספק שבתך מבררת לעצמה את הגבולות שבהם היא יכולה לנהל את חייה באופן שהכי מתאים לה ביחס לגילה וסדרי העדיפויות של מתבגרת. וזה אומר: אני קודם ומה שמתחשק לי מתי שמתחשק לי. על פניו זו התנהגות טבעית לחלוטין שאנו ההורים צריכים לזהות ולתת את המענה הנכון. מענה זה קשור לעובדה שכפייה ועונשים ישיגו את ההיפך הנדרש. תוקפנות דכדוך והתנגדות חזקה כלפינו. לכן יש לגשת לנושא ממקום של מתן בחירה חופשית על בסיס של הסכמים מחייבים שמקיפים את כל תחומי החיים. את התשלום על אי כיבוד ועמידה בהסכם כל אחד קובע לעצמו. את קובעת מהו התשלום שאת תשלמי אם לא תעמדי בהתחייבויות שלך כלפיה וכלפי המשפחה והיא אותו הדבר, כך שאם היא מכה את אחיה ונקבע בהסכם שצורת התקשורת בבית לא מאפשרת אלימות פיזית או מילולית, היא תצטרך לשלם על כך בוויתור על משהו שחשוב לה לאורך זמן משמעותי. על כך יש לנהל משא ומתן כמו בחיים האמיתיים ומימוש ההסכם יהיה באחריותך לכל הצדדים ויש להיות נחוש על כך.
    במקביל, מרגע שאת מזהה שינוי במגמה לחיובי מצידה, יש לחזק ולתמוך וגם לתת לה את ההרגשה שהיא מנצחת. בנוסף רף הציפיות שלך צריך להיות מתון. זה תהליך וזה לוקח זמן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה שלא רוצה לנהל דיאלוג

דינה
    09/06/2012

אייל שלום
    ביתי בת 14.אני מבקשת לשוחח איתה על ענינים שונים והיא אומרת אני עסוקה,לא עכשיו.
    נראה לי שהיא מושפעת לרעה מהפייסבוק .האם לחסוך ךה את הפייסבוק?
    ביקשתי שתדבר איתי 10 דקות,ביקשתי שהשיחה תתקים היום.תמיד היא עסוקה ואין לה זמן.
    אתמול חזרה ממסיבה בשלוש לפנות בוקר(ליל שישי בערב) חברות ליווו אותה הביתה.
    מהי המלצתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 14.5
    אביגיל
    31/03/2011

שלום רב,
    אני אימא לילד בן 14.5. ברצוני להעלות מספר בעיות:
    1. הוא איננו מוכן להתבגר. הוא מוכן לקחת אחריות והוא אכן עושה זאת, הוא ילד מקסים ואף תלמיד טוב- אך כשאומרים לו שהוא מתבגר הוא מסרב לשמוע זאת בתוקף.
    2. הוא רוטן מאוד שמרבית היחס לעיתים ניתן לאחותו בת ה- 7 והוא אינו זוכה ליחס כלל- כמובן שבמרבית המקרים זה זה לא נכון. מה אפשר לעשות במקרה הזה?
    3. לאחרונה הוא עצוב מאוד, מכיוון שבשנה הבאה הוא נפרד מחטיבת הביניים ועולה לכיתה י'- הוא מאוד אוהב את בית הספר הזה, מאוד קשור אליו ולאחרונה ניצני המעבר החלו לבצבץ והוא מסתגר בתוך עצמו. הייתי שמחה לקבל עצות להתמודדות במקרה שכזה.

תודה רבה מראש, על כל העזרה
    אביגיל

לקביעת תור
    סגירה
    בן 14.5

הוספת תגובה

• בן 14.5 - תגובה

אייל קנדינוף
    04/04/2011

היי אביגיל
    סבלנות, אומנם אי אפשר לעצור את הגלגל מלהסתובב, אך יש גלגלים שמסתובבים לאט יותר. נראה שבנך יותר ממודע לשינויים שבאים והוא קצת חושש מהם. לכן סבלנות, אורך רוח, חום אהבה הכלה והרבה מגע אוהב. זה מה שהוא צריך יותר מכל. עם הזמן הוא ילמד להתמודד ולהפנים את השינויים. הורידו לחץ ממנו לתוצאות התבגרותיות מהירות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 12 עדיין זקוק מגע
    טל
    30/03/2011

שלום
    בני בן ה 12 עדיין זקוק להרבה מגע. כל זמן שמשעמם לו הוא רוצה חיבוק ולא תמיד יש לי סובלנות או רצון. מגיל אפס הוא אהב לשחק לבשיער והוא עדיין מנסה לגעת לי בשיער.הוא גם מגיע למיטתנו כל בוקר בסביבות 6 ומבלה חצי שעה במחיצתנו. האם זה נכון לאסור עליו להגיע למיטה שלנו? האם יש משהו לעשות בנושא החיבוקים בלי לפגוע בו? עד כמה זה חריג בגילו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 12 עדיין זקוק מגע

הוספת תגובה

• בן 12 עדיין זקוק מגע - תגובה

שלי ורדי
    30/03/2011

שלום לך,
    צריך להתחיל עם תהליך גמילה מהמיטה שלכם אך ללא תגובות קשות מדי מצידכם, כשהוא בא למיטרה לעשות מאמץ ולהחזיר אותו לחדרו, להסביר לו שאתם צריכים את הפרטיות שלכם, ושלא מתאים בגיל שלו להיכנס למיטה שלכם בלילה.
    לגבי החיבוקים, כל עוד הוא זקוק איך אפשר לא לחבק אותו? אולי צריך להיות מגע של ליטף ופחות חיבוק מלא כמו לילד קטן, לגבי המשחק בשער, כדאי להפסיק את זה. באופן כללי, הבן שלך נראה לי ילדותי, תקוע בכמה שלבים התפתחותיים מוקדמים. אולי צריך לבקש ייעוץ עבורו, הוא מתקשה לעבור לשלב של נפרדות מן ההורים המתאים לגילו. צריך לבדוק לעומק האם יש לו פחדים וקשיים אחרים כמו קשיים חברתיים כי הוא נצמד אליכם כמו ילד צעיר מגילו.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי הגעה לבית ספר באופן סדיר
    דנה
    29/03/2011

שלום,
    בתי בת 12.5 \תלמידת כיתה ז,תלמידה טובה,לא מתמידה בהגעה לבית ספר.
    לעיתים מתלוננת על כאב גרון(לקחתי לררופא)\לעיתים כאב בטן,לעיתים לא קמה ולא הולכת לבית ספר.כארבעה ימים בחודש אינה הולכת.אם אין סיבה מוצדקת היא לא רואה טלויזיה ולא באינטרנט.מחשב פתוח בוורד בלבד. בימים שלא הולכת לבית ספר.יצרתי קשר עם המחנכת והיועצת בבית ספר
    כעת הילדה טוענת כי ברצונה לעבור לפנימיה.
    אני ובעלי אוהבים אותה מוכנים לעזור לה רק שתתמיד בהליכה לבית ספר.
    מהי ההמלצה להמשך?
    אני משתדלת לשוחח איתה אך לא תמיד היא רוצה להקשיב.\
    לדעתי הכי טוב שתישאר בבית בחממה.
    מהי המלצתך,

הוספת תגובה

• אי הגעה לבית ספר באופן סדיר - תגובה

אייל קנדינוף
    30/03/2011

היי דנה
    חסרים פרטים, אשמח להרחבות, מספר ילדים, מהות וטיב הקשר בין כולם, האם יש ריבים ועוד...
    יהיה כדאי לברר את הסיבות לרצונה לעבור לפנימייה ע"י איש מקצוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג של משבר
    שיר
    27/03/2011

שלום , קוראים לי שיר אני בת 17 וכמה חודשים.
    פשוט רציתי להגיד לך שאני לפעמים מרגישה בודדה למרות שיש סביבי אנשים , או שאני רוצה לדבר סתם על משהו שקרה ולא כולם רוצים לשמוע , לפעמים אני מפחדת מציון , או מה יקרה לאחר שאני יסיים צבא או סתם פחד "שתוקף" אותי פתאום ואני לא יודעת מה לעשות - לפעמים אני מתביישת לגשת לאמא/אבא ולבקש מהם חיבוק , לרוב אני מדברת עם היועצת שזה עוזר לי מאוד .

הודה לך מאוד אם תעני לי מה לעשות

תודה

שיר

לקביעת תור
    סגירה
    סוג של משבר

הוספת תגובה

• סוג של משבר - תגובה

שלי ורדי
    27/03/2011

שלום לך,
    אין לי הרבה מידע עלייך... את סובלת מהדברים שרוב האנשים, במיוחד בגילך סובלים -בדידות, צורך אולי בקרבה ואינטימיות שחסרות לך, חרדות לגבי מעשייך בעתיד. זה נורמאלי לחלוטין. העובדה שלא תמיד מרגישה קרובה להורייך, אפילו לחיבוק, גורם לי להבין את הבדידות שלך. את באמת לבד, עם הרגשות והפחדים מעתיד. את צריכה תמיכה, הקשבה והכוונה כדי להרגיש יותר חשובה ויותר חזקה. תמשיכ לדבר עם היועצת ואם אין לה הרבה זמן בשבילך, אז תבקשי טיפול, תגידי ליועצת שתבקש בשבילך מההורים שלך אם קשה לך לפנות אליהם ישירות.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    נועה
    27/03/2011

שלום, אני בת 17 וחצי +, ויש לי חבר מזה הרבה זמן (תקופה של עשרה חודשים בערך) שגדול ממני בשנה.

אנחנו לא מקיימים יחסי מין, מטעמי "מוכנות" אני קוראת לזה, שאני מרגישה עוד לא מוכנה וכאלה. זה בסדר גמור, אין לחץ, מהבחינה הזו הכל בסדר.

הגענו לסיטואציה באחת הפעמים שהוא היה בלי כלום (כלומר איבר מינו היה חשוף) ואני הייתי עם תחתונים. לא היינו עם אמצעי מניעה מאחר שאני הייתי עם תחתונים, והם לא ירדו ממני, אז לא חשתי בצורך.

הרגשתי את האיבר שלו בתוכי, אבל זו לחלוטין לא הייתי חדירה, רק חיכוך קטן. הוא לא גמר מזה, רק נהננו והפסקנו. אני פוחדת שנפלט לו קצת זרע תוך כדי החיכוך, ושואלת אם ישנה אפשרות שזה יכול להיות מסוכן, על אף שהייתי עם תחתונים עלי? יש אפשרות שזה הגיע איכשהו אלי, וזה יכול להיות מסוכן? מהבחינה של הריון? הרי לא היינו עם אמצעי מניעה, אבל פשוט לבשתי תחתונים, והחדירה בטח לא הייתה מלאה.

חשוב לציין שעוד לא עשיתי את זה בחיים, ועל כן קרום בתוליי אף פעם לא נקרע. ישנה אפשרות לסיכון אם זה מעל התחתונים? בטח אם הוא לא גמר בתוכי?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

שלי ורדי
    27/03/2011

שלום לך,
    מהתיאור שלך נדמה לי שלא..תלוי ברטיבות התחתונים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר?

נועה
    28/03/2011

לא הבנתי את התשובה שלך. תוכלי לפרט יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר? - תגובה

שלי ורדי
    28/03/2011

אני לא בקיאה בעניינים האלה, כדאי שתפני לפורום אחר של רופאים. הכוונה שלי בתשובה שליף שאם תחתונייך לא התרטבו מספיק אז יש סיכוי קטן לחדירת הזרע אל תוך גופך. מהתיאור שלך נראה לי שאת יותר בחרדה, אני מייעצת לך לפנות למידע נוסף לגבי כניסה להיריון, ימי ביוץ, וכל כללי הזהירות. יש גם ספרים, כדאי לך מאד להתעניין, לקנות ספר טוב ולהשקיע בנושא זה, את בגיל שבקרוב תתנסי בחיי מין, ולא מספיק המידע המועט שמייעצים לך בפורומים השונים.

מקווה שעזרתי,
    כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לנועה

תמר
    30/03/2011

את כותבת שני דברים הפוכים, מצד אחד - "הרגשתי את האיבר שלו בתוכי" ומצד שני - "זו לחלוטין לא היתה חדירה, רק חיכוך קטן". זה קצת קשה להבין ככה מה בדיוק קרה, ובכל אופן זה נשמע לי סיכוי אפסי להריון.

לדעתי הפורום המתאים לשאלות מסוג זה הוא פורום רפואי כמו:

http://www.beok.co.il/Forums/פורום_גניקולוגיה_נערות

http://www.beok.co.il/Forums/פורום_סקס_נוער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    רותי
    27/03/2011

שלום,
    אני אמא ל3 בנות גדולות, לפני כ9 חודשים קבלתי ילד בן 11 ואנחנו המשפחה האומנת שלו.
    לפני כשבוע נכנסתי בהפתעה לחדר שלו (הדלת סגורה תמיד) ואז הוא נבהל והוריד מיד את מה שהיה על המסך, אני הצלחתי רק לראות שכתוב תמונות ערום. הילד התבלבל ולא ידע איך להסביר לי את מה שראיתי הוא ניסה לתרץ בכל מני תירוצים מאוד לא מתקבלים. אני מוכרחה לציין שהיינו בהלם מוחלט.כי לדעתנו זה גיל מאוד צעיר. בשלב מאוחר יותר נכנסתי שוב למחשב (היסטוריה) וחשכו עיני מהאתרים הפונוגרפים שהוא הוריד. אנחנו כמובן הענשנו אותו וכרגע אין לו מחשב שבעניו זה עונש מאוד קשה. אבל ברור לי שזה לא יכול להמשך לזמן רב, כי בכל זאת הוא משחק המון במחשב, כדורגל וכו'.ועוד מעט חופשת פסח ואני חייבת להעסיק אותו, אני לא יודעת מה לעשות ואיך להתנהג איתו, אנא האם תוכלו לייעץ לי כיצד לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ - תגובה

שלי ורדי
    27/03/2011

שלום לך,
    באמת מצב מבלבל, זה לא הילד שלך שאת מחנכת מגיל צעיר, אך בינינו עם כל הפיתויים במדיה גם ילדים מבית טוב מחפשים אתרים כאלה. לפעמים הבעיה לא אצלם אלא אצלנו, המבוגרים שמרשים להם גישה פתוחה לאתרים האלה. האם את חושבת שהוא כפייתי בסקרנות שלו בדברים האלה?
    חוץ מלומר לו ולהסביר דרך מידע חינוכי שמה שהוא רואה לא ממש תואם את החיים הנורמאלים של בני אדם רגילים אין הרבה מה לעשות. אפשר לומר לו שיכול לשאול שאלות ואתם תענו לו, אם אתם מספיק פתוחים בנושא. אפשר לקנות לו ספר, יש ספרים לגילו על חינוך מיני שעונים על הרבה שאלות של ילדים בגיל טרום התבגרות. אתם לא יכולים לאסור לו להשתמש במחשב לאורך זמן, אך בשיקולכם אם תאפשרו לו חדר סגור רוב הזמן ותגידו לו שאתם עושים בקרה על המחשב. חשוב לא לתת לו להרגיש הרבה רגשי אשמה, שלא ירגיש רע מאד עם עצמו, חשוב גם בשביל המשך הקשר אתו. חינוך, מידע, הסברים לשאלות שלו, מעט גבולות ופיקוח זו התשובה, אם כי אין פתרון מושלם לבעית הסקרנות או הכפייתיות אם ישנה כזו מצידו.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רותי
    28/03/2011

תודה רבה עזרת לי מאוד, אפעל לפי הצעתך.

המשך יום טוב.
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה בעייתית
    לירון
    26/03/2011

אחת מבנותיי -13- בעייתית.נולדה ללא טיפת אמפטיה. באיזשהוא מקום נראה שהמילה אנדריגנוס מאד מתאימה לה. מאד ערמומית ופקחית. משליטה טרור וסחיטה בבית(הרבה יותר ממה שנדמה לקורא הממוצע) ויש לה גם בעיית ביישנות עמוקה/חרדה חברתית.

כך גם מרגע שנולדה.
    ==============
    1.מהם המקומות ומי האנשים האפשריים בגוש דן לטיפול בעניין ,בפרט ב-פ"ת. אגב, אנו בקופ"ח כללית? איזה סוג טיפול? התפתחותי/קליני?

2.והיא כאמור טום-בוי רצינית שיהיה קשה מאד לשכנע אותה לבוא לטיפול.
    והאם יש שיטות/ניסיונות מקובלים לשכנע להביא אותה? יש לה אחות כמעט בגילה ואולי קל יותר למשל לשכנע את שניהם להגיע יחדיו?-

לקביעת תור
    סגירה
    נערה בעייתית

הוספת תגובה

• נערה בעייתית - תגובה

שלי ורדי
    26/03/2011

שלום דוד,
    העובדה שהיא משליטה טרור בבית, הרבה מעבר למקובל, מעידה משהו על התנאים המאפשרים לה זאת בבית, כלומר אתם ההורים לא מצליחים להיות עבורה אותוריטה, סמכות מספיק טובה כדי שתזדננ אתכם. גם העובדה שיהיה לה קשה להגיע לטיפול (המקרה שלה לא קשור לטיפול התפתחותי, מדובר טפול פסיכולוגי) מביא אותי למסקנה שטיפול משפחתי היה מועיל, יש מטעם קופת חולים כללית, דרך המושלם פסיכולוגים משפחתיים בטח גם באיזור מגוריכם, תבררו דרך הכללית. או המלצות אחרות, אולי גם בשניידר יש מרפאה לטיפול משפחתי (המרפאה בתשלום נדמה לי), לדעתי יש מרפאה לחרדות שזו גם אופציה שניי מכיוון שהיא סובלת כדבריך מחרדה.
    תגלו נחישות לגשת לטיפול, זו גם דוגמא למנהיגות הורים במשפחה.

בהצלחה רבה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל עזרה
    זיוה
    25/03/2011

הי אני שמחה שיש אתר שאפשר להתייעץ.
    קוראים לי זיוה יש לי 2 ילדים 15,10 גרושה
    יש לי המון קשיים עם הבן הוא הגדול התקשורת ביננו מאד לא נעימה הרבה עימותים,צעקות, הרבה פעמים פליטות פה לא יפות מצידו
    הקטע של המחשב ממש מכור הוא בכיתה ט' בקושי הולך לבית ספר ואני ממש עצובה אני מרגישה שבבית שלי יש מלחמה וממש כואב לי.
    ביררתי על סדנה להורים לילדים מתבגרים אם מישהו היה בסדנה זאת אשמח לשמוע עם זה עזר ואיזה כלים קיבל משם.
    אני מאד טעונה עליו וזה משפיע על כל האווירה בבית
    אשמח לקבל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לקבל עזרה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל עזרה - תגובה

אייל קנדינוף
    26/03/2011

שלום זיוה
    הסיבה לקשיים שאת חווה מול בנך נעוצה בעובדה שמערכת הכללים שבנית לא עודכנו ביחס לנער מתבגר. שיחות והסברים לא תמיד יעזרו. הם צריכים לבוא ביחד עם הסכמים מחייבים שהוא יקבל, אחרת מחשב, דמי כיס ושאר הדברים שחשובים לו ימנעו. יהיה נבון להצטרף לסדנה שמלמדת את התחום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר..
    רועי
    22/03/2011

אני לומד בתיכון בכיתה י', יש לי חברים ותודה לאל המצב שלי טוב.

הבעיה היא שהיה לי פנים חלקות ונקיות, ובחצי שנה האחרונה התחיל להתפרץ לי פצעי בגרות בפנים בצורה מטורפת.
    אני ממש בדיכאון מיזה, באמת שאני מתבייש להסתכל על עצמי במראה, אני ניתקתי קשר עם חברים והפסקתי לעסוק בתחביבים ואפילו אני בקושי יוצא מהבית.
    אני כל היום רק חושב על זה ומתבאס, גם בלימודים חלה הדרדרות - אני מבריז הרבה כי פשוט לא כיף לי להראות את עצמי בתיכון.

אני יודע שהמצב יעבור, אבל אני בחרדה ודיכאון מזה.. זה התחיל לי פתאום וזה ממש נוראי מבחינתי. זה ריסק לי את הדימוי העצמי ואת הביטחון העצמי. וזה גרם לי להדרדר בכל התחומים (חברים, תחביבים, לימודים)

אני מטפל בבעייה בעזרת תכשירים מרופא עור אבל זה לא ממש עוזר.

אני לא יודע איך לצאת מהדיכאון ולחזור לשגרה, אני כל כך מתבייש במראה שלי עכשיו (ועוד להתחשב שבתקופה הזאת כל הפנים של החברים שלי חלקים לגמריי) ומבחינתי זה ממש סוף העולם.

מה יעזור לי לצאת מהדיכאון הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    משבר..

הוספת תגובה

• משבר.. - תגובה

שלי ורדי
    26/03/2011

שלום לך רועי,
    קודם כל : אני ממליצה לך ללכת לרופא עור נוסף, לחוות דעת נוספת. קשה לי לקבל ששום דבר לא מועיל או מפחית את בעיית הפצעים.
    דבר שני: באמת הדכאון שלך בולט ויוצא דופן, הייתי אומרת. תנסה להבין על מה מתבסס- רק על המראה החיצוני?... מישהו מגיב אליך באופן שלילי בגלל מראה הפנים שלך?
    איפה כל התכונות האחרות שלך? הרי אתה אדם מלא ושלם, שווה הרבה מעבר מס' הפצעים בפנים שבסופו של דבר שנינו יודעים שיחלפו כלא היו... להגיד לך סוד? עד כמה שאנחנו בתרבות של היום מחשיבים את החיצוניות, ללב של האנשים, החיצוניות משחקת לטווח הארוך תפקיד קטן מאד. התפקיד הגדול זה היחס, הרגשות שאתה מפגין, העניין שאתה מביא לסובבים שלך התחושה הטובה שיש להם ממך. אולי בשבילך התקופה הזו תהיה מבחן ואתגר של איך אתה מבליט ומשפר את האישיות שלך כדי למשוך אנשים סביבך....ולזה צריך לשכוח את הפצעים או לשים אותם בצד ולא לחשוב עליהם כאילו משתלטים על מי אתה. תזכור שהתפיסה שלך את עצמך, היא לא דומה לתפיסת האחרים אותך.
    תעשה מבחן אנושי קטן - תשאל חברים טובים שלך, עד כמה זה משפיע עליהם הפנים שלך היום? נראה מה יגידו...
    אני גם שואלת את עצמי האם המצב הרגשי הקשה שלך, נובע מסיבות סמויות נוספות והפצעים בפנים הם רק הטריגר לכך? זאת אומרת, "הקש ששבר את הגמל" וגרם אותך לחוסר בטחון קיצוני שהיה קיים גם קודם לכן.

תחשוב על זה,

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה נכזבת
    ליזה
    22/03/2011

שלום, יש לי בת בכורה בת 14, אחות לשני אחים 11 ו- שנתיים. ילדה חרוצה, חכמה, יפה.. היא בכיתה ח', ולאחרונה ראו אותה בחצר ביה"ס בוכה די הרבה, החברות שלה ניגשו ליועצת ואמרו לה לדבר איתה כי היא אמרה לאחת מחברותיה ש"היא יכולה לעשות משהו לעצמה" בגלל שהיא סובלת מאהבה נכזבת... מדובר בנער מכיתה ט' שחיזר אחריה בטירוף, אך לאחר שיחה בין בתי לביני, הבהרתי לה שהיא צעירה מדי לקשר ושהוא "גדול עליה" ושזה מוקדם מדי שיהיה לה חבר. ואז מסתבר שהיא דחתה אותו בגללי. והבחור הלך וחיזר אחרי ילדה אחרת ונהייה חבר שלה.. היועצת התקשרה אלי בנוכחות בתי, ואמרה לי על הסיפור של אהבה נכזבת של בתי, ושהיא יודעת שאני מעורבת ויודעת במה מדובר... והיא מבקשת שנהיה קשובים לילדה ולא נגיד לה "זה יעבור, שטויות וכד'"... העניין הוא ששמעתי אותה מדברת איתו בטלפון אתמול בלילה ושאלתי אותה מה קורה, היא אמרה שהוא נפרד מחברה שלו והם סתם מדברים. בתי סיפרה לי שהיא מאוד אוהבת אותו. אני לא יודעת איך להגיב לעניין, מה לומר לה, כן לעשות, לא לעשות. אני מפחדת עליה, שיעבדו עליה.. בכל זאת היא תמימה וגיל 14 הוא צעיר בשביל לנהל מערכת יחסים. אשמח לקבל את עצתכם המקצועית.

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה נכזבת

הוספת תגובה

• אהבה נכזבת - תגובה

שלי ורדי
    26/03/2011

שלום ליזה,
    זה באמת מסובך, יותר מדאיגה אותי עצמת התגובה שלה לכך שהבחור הציע חברות למישהי אחרת, להגיד שהיא תעשה משהו לעצמה זה קיצוני מידי אפילו לאהבה נכזבת. ליתר דיוק זו לא אהבה נכזבה כי אף אחד לא עזב אותה, זה קשר שהי אמרגישה שהיא מפספסת. נדמה לי שהי אמתחשבת מאד בדעה שלכם כהורים, בדעה שלך, ילדה אחרת הייתה מנסה קשר בלי לשתף אותך או בניגוד לדעתך. הגיל באמת מעט לא בשל לקשר אך זה לא סוף העולם גם, ואם לא תעזרי עליה, אלא תהיי לידה והיא תשתף אותך, אז תוכלי לעזור לה ב מצבים רגישים בעתיד. הבדל של שנה בינה לבין הבחור זה לא הבדל מדאיג במיוחד. אולי גם שבתך תמשיך לשוחח עם היועצת? אולי צריכה אדם נוסף מלבדך, כי אני מרגישה שהיא תלויה בך מאד.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעסים.
    חסויה
    22/03/2011

שלום רב ..
    בעבר קיבלתי טיפים מכם ואת חלקם ממשתי מקווה שגם הפעם זה יעזור..
    אז כך.. יש לי ילד בן 17.4 י"ב דבר ראשון מבחינתו הלימודים הסתיימו לא רוצה עזרה ממורים פרטיים בחלק מהמבחנים הוא לא מגיע לבי"הסמתחילת השנה בתיק שלו ישנה מחברת אחת בלבד של כל המקצועות-והיא רובה ריקה!!! אני ובעלי עצמאים ואין לי זמן לעזוב את העבודה ולהעיר אותו כאשר הוא מתחיל ב10 (כמובן שאני מצלצלת אך הוא ממשיך לישון ומגיע לביה"ס ב10:30 ברוב ימות השבוע).
    דבר שני..ענייני הכסף הוא מעשן כך שאני נותנת כסף לסיגריות כמובן מגבילה אותו וכל שישי דמי כיס תלוי לאן הוא יוצא לרוב זה 100 ש"ח .לאחרונה שבועיים לערך הוא לקח כמעט כל יום כסף בעבור תספורת לפורים ,ארוחה עם חברים לטיול מביה"ס ל3 ימים(שבו קיבל 150 ש"ח) חזר מהטיול יום חמישי בערב התקלח ויצא לשבת עם חברים בקושי ראינו אותו .בשישי בערב רצינו לצאת למסעדה כל המשפחה הורים +2 ילדים התלבשנו התארגנו ..והוא פתאום החליט שהוא רוצה ללכת למסיבה ומוותר על הארוחה איתנו הוא רוצה את הכסף במקום ..אני מאוד כעסתי עליו למה הוא מתרחק ולא מוכן להיות איתנו כעסתי צעקתי בכיתישלארונה הכל במריבות וויכוחים איתו הוא פשוט ממרמר את כל הבית אין לי כוחות אליו הוא כמובן לא נשאר חייב וקילל אותנו צעק עלינו כינה אותי בשמות כמו מכשפה פסיכית זבל וכו'..כמובן שבסוף לא יצאנו לקחתי את זה מאוד קשה הלכתי לישון בעלי הזמין אוכל לו ולילדה(הם לא אשמים!!)מאז אני לא מדברת איתו במוצ"ש הוא ניסה לבקש סליחה אך אני אמרתי לו שעדיף לי לא לדבר איתו כי הוא לא באמת מתחרט ועוד יומים זה יחזור על עצמו פשוט נמאס לי כל העצבים והמתח גרם לי לקריסה וחולשה אני לא מוכנה למות יש לי עוד ילדה לגדל!!!
    אך הוא מנצל זאת כי אני הדמות "החזקה "בבית עכשיו הוא עושה מה שבראש שלו יש נתק מוחלט בנינו אני מתפוצצת ולא יודעת איך להמשיך מכאן .הצילו.

לקביעת תור
    סגירה
    כעסים.

הוספת תגובה

• המשך...

חסויה
    22/03/2011

נ.ב
    כמעט כל ערב הוא יושב עם חברים מחוץ לבית וחוזר מתי שבראש שלו למרות שבעלי מתקשר ומבקש שיגיע בשעה מסויימת זה לא קורה..והוא עוד מעז לענות בחוצפה כשחבריו סביבו..
    יש לו עוד שנה עד הגיוס ..האם אנחנו אמורים לסבול עד אז או שזה יעבור ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה..

חסויה
    24/03/2011

בבקשה תענו לי ממש לא נעים כל המצב הזה בבית ...האם אני צריכה לדבר איתו או לתת לו להבין שכך לא מדברים עם ההורים ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה.. - תגובה

אייל קנדינוף
    26/03/2011

שלום לך
    נראה שיש משהו שהבנת, שימי לב מה הייתה התגובה שלו למחרת. הוא ביקש סליחה. הסיבה לכך קשורה להתנהלות שלך מולו. ברגע ששברת את מעגל הדרישות שלו בסירוב מוחלט לתת כסף הוא הפסיק לקחת אתכם כמובן מאליו. יש להתמיד בהתנהלות זאת ביתר תקיפות ונחישות לאורך זמן. תמורת כסף וחופש יהיה עליו להתנהל בצורה שפויה מכבדת וסבלנית כלפי שאר הדיירים בבית, נקודה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    28/03/2011

אייל תודה על התשובה.
    במוצ"ש האחרון לאחר שבוע שלא דיברתי איתו (הכל התנהל דרך בעלי שאמר"עכשיו אני יודע כמה קשה להיות אמא")הוא ניגש אלי שוב וביקש סליחה !!
    רציתי לשמוע ממנו אם באמת הוא מתכוון לכך ושיבטיח לכבד את כל בני הבית-הבטחה קיבלתי אני מקווה שבאמת כך יהיה....
    כפי שציינתי אנחנו עצמאים והוא היה עובד איתנו כמה שעות ביום אך בזמן המריבה בנינו הוא הפסיק ומצא עבודה מסודרת כדי לממן את עצמו(מאוד שמחתי ואמרתי לו שימשיך כך הוא יעריך הרבה יותר את הכסף ואת עצמו)

דבר אחר מפריע לי מאוד היציאות בערב עד שעות מאוחרות (חצות וגם אחרי..)איך אפשר למנוע את התדירות היום יומית הזאת??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

אייל קנדינוף
    30/03/2011

האם אתם מעירים אותו בבוקר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    30/03/2011

ברור!!!
    וזה מוציא ממני הרבה אנרגיות ,רוב השבוע הוא מתחיל ב 10 בבוקר ישנם ימים שהוא לא לומד כלל ולכן לא מחשבן ויוצא עד מאוחר למרות הבקשות שלי להגיע בזמן (חצות ..לא מספיק??)
    ואם קרה שלא הערתי אותו כי הייתי עסוקה בעבודה ולא שמתי לב שהזמן עבר ..איזה צעקות ואז הוא יוצא בעצבים מהבית לא עונה לי לנייד וחוזר מאוחר מאוד בלילה (כדי להעניש אותי..)לאיזה מצב הגעתי!!!???
    לפעמים אני אומרת די הוא גדול שיסתדר לבד אך אם אני לא אהיה שם אני פוחדת שיסחף לדברים רעים ..אני "שומרת" עליו מרחוק אולי זה פרימיטיבי מידי לא יודעת עזרה דחוף...תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אייל קנדינוף
    04/04/2011

שוב שלום
    ונראה ברור לגמרי שהבחור לוקח אותך כמובן מאליו. זה הזמן לשחרר ולתת לו לקחת אחריות על חייו. בלי כסף בלי השכמות וכמה שפחות יחס. והיה ומתעורר בו הרצון להבין למה הגישה שלך השתנתה אז תוכלי להסביר לו בצורה נחושה שהמצב לא יחזור לקדמותו מאחר ואת לא מוכנה לסבול יחס כזה מצידו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    07/04/2011

שלום..הייתה לי שיחה איתו על כל המצב ..אז כך שאלתי למה הוא מתרחק (מאיתנו ההורים)האם יש סיבה עשינו משהו ולא שמנו לב נשמח לשמוע הכל גם אם זה לא נעים!!! הוא אמר לי שעכשיו הוא כבר גדול(עוד מעט 18)ודי אנחנו צריכים לשחרר אותו לא לשאול שאלות מיותרות כמו איפה אתה ,עם מי אתה יוצא\יושב ,מתי אתה חוזר וכו'
    הוא טוען שאני חונקת אותו וכל השיחה מבחינתו הייתה בקול רם עד צעקה כלפיי נשארתי פעורת פה כאילו הוא קיבל שטיפת מוח ובא להוציא עלי הכל.. אני בשוק טוטאלי בהלם מוחלט ופגועה מאוד !!! עד מתי ???

חשוב לי לציין שאחרי שנה שלמה של שיעורים פרטיים הוא הפסיק ללמוד ולא ניגש לכל למבחני הבגרויות וממש חבל לי ..ולמרות זאת עובד כל יום מ11 בבוקר עד 8 בערב אבל מתקשר אלי שנוח לו כדי שאביא לו אוכל..(וכמובן אני מממנת שיעורי נהיגה(בזה אני טובה לו!!!)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

אייל קנדינוף
    15/04/2011

שלום שוב
    המקרה שאת מתארת הוא קלאסי מבחינת לקיחתך כמובנת מאליה!!!! הגיע הזמן באמת לשחרר אותו לבגרות כמו שהוא דורש וזה אומר: מימון עצמאי של שיעורי הנהיגה והסתדרות לבד בנוגע לאוכל.
    תגובות אלו מצידך הן הדבר הכי טוב שאת יכולה להעניק לו כשיעור בכבוד לחיים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות
    אמא
    21/03/2011

שלום.
    פניתי בעבר לפורום, לא קיבלתי עזרה של ממש (אני מבינה שקשה לעזור, כי אין מספיק פרטים).
    אנסה שוב.
    בתי בת 14. משפחה שלמה. אין סמים ואלכוהול בבית. אח בן 23, סטודנט לתואר 1.
    אין צעקות או ריבים בין ההורים (לא משהוא יוצא דופן). משפחה רגילה , 2 הורים עובדים, אין רומנים בצד. משעמם ויבש (צוחקת).
    בת התחילה כיתה ז' בכיתת מופת (מצטיינים). בכיתה ח' התגלו סימנים שלא מעוניינת ללמוד קשה, הידרדרה וירדה לכיתה רגילה. יחד עם זה עברה משבר קשה, רבה עם כל החברות וחברים "רוסים" (סליחה, כך הם קוראים לעצמם למרות שכולם ילידי ארץ) ועברה למחנה "מרוקאי". התחילה להבריז מלימודים, התפרסמו שמועות שהיא מסתובבת עם "מבוגרים" (בני 17-18), אפילו היו רמזים על מיניות בסיפור.היא טוענת שלא, אבל אני לא יודעת האם להאמין. אסביר למה מאוחר יותר.
    התחילה לעשן (לא מתביישת), לחזור הביתה מאוחר (למרות שאוסרים), מתחצפת בצורה חיצונית (דבר לא רגיל בבית), כל דבר - "על הזין שלי", ניסתה לעזוב את הבית ויומיים השתגענו בחיפושים וטלפונים. הייתה מעורבת בקטטה בשיעור.
    פנינו לרווחה, לפסיכולוגית של בית הספר, ביקשנו אבחון רגשי. נאלצנו לבטל אותו פעמים כי הילדה מסרבת לעבורו, אומרת "אני לא עושה, כי אני לא מפגרת".למרות שהסברנו לה שאין שום קשר לחכמה, אלא לרגשות בלבד.
    הייתה תקופה קשה מאוד לפני חודש. עברנו אותה עם הרבה בכי, אי הבנה (למה זה קורה לי, מה עשיתי לא נכון), כדורים להרגעה לשנינו, סבלנות ושיחות מול היועצות של בה"ס והרווחה. ישבנו שלאט לאט משתפר המצב. פתאום גילינו שבאופן קבוע היא גונבת כסף משנינו (למרות שיש לה דמי כיס). ואתמול יצאה מהבית בלילה (ישנו ולא שמענו), לקחה לי את כרטיס אשראי ובזבזה 350 שח על קניות לחברה שהיה לה יום הולדת.
    מה עושים? אנחנו שוקלים פנימיה לילדים "קשים" (איך לנסח יפה?) אבל עוד לא ביררתי כלום, כי אני לא רוצה להזיק לה.
    חייבים לעשות משהו, אין לנו מושג - מה. רק חוסר אונים מול ילדה בת 14, שהפכה לנו את כל החיים. כל יום רק בושות וסימני שאלה - למה זה קורה ומתי יעבור?
    בטוח היא נפגעה ממשהו, כי כל המהפך קרה תוך חצי שנה בערך. אבל היא לא מוכנה לדבר. רק רבה עם כולם וממורמרת מבוקר עד לילה (בבית, לפחות)
    תעזרו ני!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות

הוספת תגובה

• גבולות - תגובה

שלי ורדי
    22/03/2011

שלום,
    כן המצב קשה, ותמוה משהו כי את מתארת שאין דרמות בבית, הכל כרגיל. אולי קרה לה משהו אישי שאתם לא יודעים איזשהו טראומה? אני לא רוצה להעליב אותך אך הרבה דברים גם יכולים להיות קשורים לבית, בכל זאת למה היא לא משתפת אותכם בכלום? גם אם היתה חווה חוייה אישית קשה? לא מרגישה קרובה לדבר ישירות... נקודה למחשבה על דפוסי הפתיחות בבית.
    להידרדר מתלמידה בכתת מופת לכזה מצב, בטח יש הסבר מסויים ולא צריך להרפות מלהבין את הסיבה.
    מה שמורגש מאד חזק זה שנערה בת 14 מנהלת אותכם ולא אתם אותה. אפילו מסרבת לאבחון ואתם לא מצליחים לשכנע אותה, הרי זה גם אינטרס שלה.. אולי שיחות ולא אבחון, שתתחיל מיד לדבר ולשתף, רוב הפעמים עדיף מאבחון.
    אבחון הרווחה מציעה לילדים בסיכון. אני חשבת שצריכה להיות דרך להפעיל עליה לחץ מצד הרווחה לעזות את האבחו. מה עם בית הספר, האם המסגרת מחזיקה אותה עדיין או קרו מספיק דברים כדי שגם בית הספר יאיים עליה עם הפסקת לימודיה? גם בית הספר יכול להיות מקור כוח שכנוע עם לחץ מסויים.
    ליתר הבהרה: מה שקורה לה לא נראה כפועל יוצא של חינוך ללא גבולות. אלא יותר משהו משברי מאד. שוב לא צריך לשלול שקשור גם למשפחה..
    אך אי היכולת שלכם כהורים לעמוד מולה, ולשמור עליה מהמעשים שלה בולטת לעין מדברייך. אתם צריכים להיות חזקים, מי יחזיק אותה ויביא אותה לדרך המליך אם ההורים שלה מתמוטטים? אין פה זמן לחולשות.. מכאן גם הקושי לעצור את עצמה לדעתי

גם אם היא לא רוצה בינתיים, תתחילו אתם בטיפול -הדרכה להורים או תציעו לה טיפול משפחתי בו כל הילדים ישתתפו. אולי בקהילה, בשירות הפסיכולוגי תוכלו לקבל הדרכה מעין זו. צריכה להיות פה עבודה רבה, ארוכת טווח וקשה.

אל תוותרו ואל תרגישו מסכנים, אול תתנו לה להרגיש שהיא מחלישה אתכם ומשאירה אתכם חסרי אנוים.

בהצלחה רבה, רבה

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות-המשך

אמא
    23/03/2011

שלום.
    תודה על התגובה.
    תוספת לנאמר (יש הרבה מה להוסיף).
    היא מאוד מקנה באח - היה תלמיד מצטיין, כיום סטודנט מצליח מאוד, חיוני, חמוד, הרבה חוש הומור.
    היא נראת לי אחת שהחליטה שפינה של ילד טוב עמוסה, אפשר לקחת את ההיפך.
    בית ספר לא מחזיק אותה, היא שונאת אותו מלחתחילה, לא מוצאת את עצמה שם.
    מכאן ההברזות.
    בבית אנחנו מחזיקים אותה, אבל היא לא מוכנה לקבל לא גבולות ולא להתנהג כמונו. פשוט עושה הכול כדי לא להקשיב, לא לשמוע, לא להתייחס.
    הרבה פעמים היא מתעמבנת ממשפט שני בשיחה.
    זאת אומרת "החמודה" מחזיקה מעמד 5 שניות, ואז באה "הרעה". זה לא משנה מה הנושא - לימודים, יציאות, חברים, עבודות בית פשוטות או סדר בחדר. הכול מעצבן אותה ומוציא ממנה את הרעל שנשפך לכול הכיוונים.
    היום היא קמה "הפוכה" והחליטה שלא בא לה לילמוד.
    ולמרות שיחות - נשארה בבית.
    רווחה בשביתה, לפסיכולוגית היא לא מוכנה ללכת, כל דבר שלא בא לה ב"זווית" (אפילו כשאני לא מרשה לה לצאת מהבית אחרי שעה מסויימת) - אני מתקשרת למשטרה, אני שונאת את הבית הזה.

סרט בהמשכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שרוצה לעזוב את הבית
    רונה
    21/03/2011

שאלה...ילד בן 16 שהוריו התגרשו, אימו הכניסה הביתה גבר שחי איתם כבר שנה. לילד עוד 3 אחים קטנים, האמא בהריון...הילד רוצה לעזוב את הבית ולברוח לחברים או לסבתא. מה היית מייעץ לאבא של הילד לעשות? הוא אינו יכול לגדל אותו בגלל שהוא גר בדירת חדר ואין לו כסף להשכיר דירה יותר גדולהץ איך מדברים עם הילד? האם לתת לו ללכת בידיעה שהמרד יעבור והוא יחזור הביתה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שרוצה לעזוב את הבית

הוספת תגובה

• ילד שרוצה לעזוב את הבית - תגובה

שלי ורדי
    21/03/2011

שלום, אין הרבה פרטים, קשה להחליט מה טוב לבן במקרה הזה. למה שלא ישאר בבית וינסו לפתור את הבעיות של המצב החדש? תלוי בהתנהלות של אמו ושל בן זוגה. לפי הידע המועט, הבן לא רוצה למרוד אלא פשוט לא טוב לו בבית. צריכים לקבל עזרה הבן והאמא. אני לא רואה תמיד משהו לא נכון לעבור לסבתא, אם הסבתא מספיק חזקה, ויכולה לדאוג לו ולכוון אותו או עם הבן מספיק עצמאי לדאוג חלקית לעצמו. אין ספק שלהחלטה כזו צריכים איש מקצוע כמו עו"ס שיכוון.

כול טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה