מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההורים שלי לא מבינים ..חסויה18/12/2010
להורים שלי יש חברים שהם תמיד נפגשים איתם .
לחברים האלה יש ילדים : הגדולה - בת 10 , האמצעית - בת 7 בערך , והכי קטן בן - 5
הגילים שלנו במשפחה הם : אני - בת 13וחצי , אחי - בן 11 ואחי הקטן - בן 4 .
אני לא מסתדרת עם הילדים שלהם וכל פעם שאנחנו נפגשים איתם, אני עושה את זה מתוך אילוץ , ואני מרגישה כאילו אני באה לעשות בייביסיטר לילדות ( הגדולה והאמצעית )
הם קטנות , ילדותיות לגילן , אין לנו שום מכנה משותף , וכל פעם שאנחנו נפגשים הן רוצות לשחק " במשפחה " - משחק שכמובן לא לגילי .
אני רוצה לבוא ולהנות ולא להיות בייביסיטר של הילדות , במשך 4 שעות !! O:
אחי האמצעי לא מתלהב מהרעיון , אבל הוא נגרר אחרי ההורים שלי לשם , ואחי הקטן אדיש למקרה .
בזמן האחרון החלטתי שיש לי דברים חשובים יותר לעשות במקום לבזבז 4 שעות על בייביסיטר , על ילדות שאני שונאת .
ולכן , אני יותר לא באה למפגשים האלו , ואז האמא במשפחה ( שההורים שלי חברים שלה ) אומרת שהיא מאוד מאוכזבת ממני שלא הגעתי. ( כאילו שיש לה זכות בכלל )
ולכן , לפעמים גם המפגשים עוברים אלינו ואז אין לי לאן לברוח .
שיתפתי את ההורים שלי כבר מיליון פעם באיך שאני מרגישה ושאני לא רוצה להיפגש איתם , אבל הם בשלהם לא מקשיבים לי , לא מתחשבים בי , הם אנוכיים - בגלל שזה החברים שלהם כלום לא מעניין אותם .זה לא שאסרתי עליהם להיפגש איתם אבל אם הם רואים שגם לי וגם לאחי האמצעי משעמם , ואין לנו מה לעשות ( אחי האמצעי
" משחק " עם הילד בן ה5 ) הצענו להם לצאת רק המבוגרים למסעדה או לסרט ולבלות איתם כי הם החברים שלהם ולא אנחנו , והם סירבו , כמו שכבר אמרתי אנחנו לא מעניינים אותם .
הם פגעו בי , הם לא מכבדים את זה שאני ל א מסתדרת איתם , אני מרגישה כמו בייביסטר שלהן ואנחנו לא מתחברות .
הילדות אוהבות אותי, אבל אני לא מסתדרת איתן כמו שכבר אמרתי זה רק הפרש של 3 וחצי שנים ביני ובין הגדולה אבל בשבילי זה משמעותי , היא לא אוהבת את מה שאני אוהבת ולכי תמצאי נושא שיחה עם ילדה קטנה במשך 4 שעות .
בנוסף , יש לי הרבה מחויבויות ואין לי זמן למפגשים התקועים האלה , אם הייתי נהנית לפחות זה עוד היה בסדר אבל אני סובלת .
בנוסף , האבא במשפחה ( של החברים ) כל הזמן אומר לי שאני נראית בת 17 [?!]
וכמו שכבר אמרתי אשתו , מאוכזת ממני כי לא באתי , והבנות שלה כעסו עליי כי לא באתי... ><
אני אובדת עצות , כבר אין לי איך להתחמק מהמפגשים האלו , אף אחד לא מבין אותי (ההורים המעצבנים שלי ) ואני מעדיפה לעשות דברים אחרים במקום ללכת לעשות בייביסיטר . וזה לא רק שאני נגד המפגשים האלה , אלא גם האחים שלי .
העלנו את הנושא לפני המשפחה של אבא שלי וכולם הבינו אותי והסכימו עם מה שאני חושבת .
אז למה כ'כ קשה להורים שלי להתחשב בי , הם כבר יודעים מה אני מרגישה אמרתי להם 1000 פעמים !!!
בבקשה תעזרי לי O:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההורים שלי לא מבינים .. - תגובה
שלי ורדי18/12/2010שלום,
ההצד חיובי בכל המצב הזה שאת בת 13 וחצי ובעוד שנה-שנתייםהורייך לא יכריחו אותך לצאת אתם, תצאי עם חברותייך, האם את יכולה במקום לומר שאת לא רוצה להצטרף אליהם לארגן איזו יציאה עם חברות באותו זמן ולומר להורים שלך שאת מעדיפה לצאת עם חברייך? אפשרות אחרת היא שתביאי גם חברה שלך במפגשים האלה, האם אפשרי? כך הזמן שלך יעבור יותר בנעימים.
אם לאחד ההורים, נגיד אביך, יותר קל להקשיב והבין את הרגשות שלך בקשר למצב, כדאי לך לדבר איתו ביחידות ולא בנוכחות שני ההורים, להסביר לו מה שאת מרגישה. יש תקווה שהוא יהפוך לקול שלך ויעזור לך וידבר עם אמך על כך. דבר אחר שאת יכולה לעשות זה לקחת ספר או משהו אחר כדי להעסיק את עצמך, או לשבת עם המבוגרים כדי להתחמק מהמשחקים הילדותים שלא מעניינים אותך.
הורייך כנראה לא קלטו שאת גדלה ומתבגרת והפער בין 13 וחצי לגיל 10 הוא גדול יחסית. הם מתייחסים אלייך כילדה קטנה שצריכה להתלוות אליהם עם אחיך הקטנים.. בסופו של דבר אם תתעקשי לא להצטרף למפגשים, הם יתרגלו לכך. את יכולה לפעמים להתפשר ולהצטרף ....
אז האם של הילדים התאכזבה, מה לעשות? יש שינויים עם הזמן, את לא נשארת ילדה, את מתבגרת, וזכותך לא לאהוב דברים מסויימים, הם יצטרכו לקבל זאת. התחושה שלי היא שאף פעם לא חיבבת אותם מדי.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ...
חסויה19/12/2010ההורים שלי יודעים איך אני מרגישה כי כבר אמרתי להם , והם מרשים לי לא לבוא למפגשים , אבל כל פעם זה מלווה בריבים ביני לבין ההורים שלי .
התירוץ שלהם הוא שאנחנו ילדים ואנחנו מסתדרים , כי כל הילדים מתסדרים ביניהם , ואני לא מבינה למה תמיד כשאני לא באה הם מוסרים לי שהם מאוכזבים , אני לא מבינה עדיין למה , כבר לא באתי לכמה מפגשים אז הם עדיין לא הבינו שאני לא מעוניינת ...
אני קובעת עם חברות , אבל אז זה מתפתח לריב כי הם כועסים עליי ולא מרשים לי , כי הם לא מבינים איך אני לא מסתדרת עם הבנות האלה .
אך אפשר לגרום לזה שהם יפסיקו עםהמפגשים המשותפים האלה ? גם האחים לי לא אוהבים אותם , הם לא מקשיבים , הם אנוכייים ואנחנו לא מעניינים אותם , אלה החברים שלהם אז לא אכפת להם ממנו , פשוט התנהגות מגעילה ...
אני לא מבינה מה הבעיה שלהם ללכת לסרט או למסעדה רק הם ? נמאס כבר , הם פשוט לא מבינים , מה הבעיה שלהם ללכת רק הם ? למה כולם צריכים לסבול ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ... - תגובה
שלי ורדי19/12/2010יש משפחות שמאד רוצות את כל המשפחה מבלה ביחד, את תחושת הלכידות המשפחתית. אני גם כמוך לא מבינה למה 2 זוגות ההורים לא נהנים מבילוי משותף בלי הילדים. אך את צריכה להחליט מתי את מעגלת פינות ומתפשרת ומתי את מחליטה וחיה טוב עם עצמך גם כאשר הם אומרים לך שהם מאוכזבים. זה לא כל כך קל כמו שאני כותבת כאן, אך אולי יגיע שלב כזה שפחות יהיה לך איכפת ותרגישי פחות רגשי אשמה על הבחירות שאת בוחרת לא לרצות אותם תמיד. כילדה בכורה יש עלייך הרבה ציפיות אך את "מאתגרת" אותם כי את מבקרת את הורייך ובהחלט אפשר להרגיש שיש לך דעות משלך וראיה עצמאית של מצבים. את פגועה , נראה לי בעיקר מכך שהם לא רואים אותך, לא מבינים אותך. תעמדי על שלך אך עם קצת פשרות, קצת סבלנות ועוד שנה-שנתיים יהיו לך בילויים אחרים, מעניינים יותר.
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת 18 מאוהבת בעבריין נוערמירה17/12/2010
ואני חסרת אונים רועדת מפחד שהיא לא תדרדר, היא מתעקשת על קשר זה למרות שרובו מתבצע בפייסבוק, משום שהוא במעצר בית.
היא מתגנבת אליו בקטנה ואני על המשמרת לא יודעת כיצד לנהוג.
להסביר לה שנפילה הכי קטנה איתו וזה כתם לכל החיים.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת 18 מאוהבת בעבריין נוער - תגובה
אייל קנדינוף18/12/2010אכן כן, מצב שיכול ללא ספק להדיר שינה מהורה. אך נשאלת השאלה למה לדעתך בתך נמשכת לקשר הזה?
כמה זמן הקשר הזה נמשך?
האם יש מצב שבתך נמצאת תחת איום כלשהוא?
האם הם בני אותו גיל?
איך מערכת היחסים בינך לבינה היום ובעבר?
היכן האב בכל הסיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה דחופה עם בת ה8 וחצי!אמא בפאניקה14/12/2010
אתמול קיבלתי טלפון מהבעלים של צהרון אליו ביתי ( כיתה ג') הולכת לאחר ביהס.
היא סיפרה כי ביתי ( ילדה טובה וקצת חנונית אפילו) הראתה באינטרנט הסלולרי, למס' בנות תמונות פורנו ( היא לא ראתה את התמונות ולכן לא ידעה לומר אם 'רק' נשים בתנוחות מסויימות או אקטים מיניים.. הצילו..). לטענתה ערכה עם ביתי בירור וביתי לא הכחישה (שזו בעיה נוספת לערוך ברור עם ילדה בנושא כה רגיש בלי ידיעת/אישור ההורים).
ידוע לי כי בחופשת החג הראתה בת דודתה של ביתי (ילדה בת12) תכנים פורנוגרפים, דרך הסלולר ודרך המחשב. במקרה זה, ביתי שתפה אותי בעניין ואמרה כי סרבה לצפות. אני, ניהלתי עימה שיחה מעמיקה על מיניות בכלל והאספקטים השליליים של פורנו בפרט. כמו כן הבהרתי לה חד משמעית שגיל 12 ( של בת הדודה) ובעיקר גיל 8 וחצי (גילה של ביתי) הינם גילאים מוקדמים מאוד לחשיפה לנושאים כאלה ושגם למבוגרים צפיה בפורנו לא לגיטימית. הייתי בטוחה כי המסר עבר בצורה חד משמעית ולהפתעתי/ מבוכתי/ וכאבי לאחר מס' ימים הגיעה שיחת הטלפון מהצהרון. טרם ניהלתי ברור עם ביתי, אולם בן זוגי ואני אובדי עצות. התחושה היא שיש ללכת בין הטיפות, כדי שלא תתפתח טראומה בנושא המיניות, ולכן אני אערוך את השיחה ללא בעלי, אך איננו יודעים מה להגיד ואיך להעניש (בעיקר על עניין ההתעלמות מלקחי השיחה הקודמת שלי עימה). כמו כן ידוע לי שאאלץ לשוחח עם האמהות של חברותיה של ביתי וגם כאן אני לא יודעת מה להגיד ואיך למזער נזקים. חשוב לי לציין כי מערכת היחסים ביני לביתי הינה פתוחה והיא נוהגת לשתף אותי בכל העובר עליה. אני מזועזעת ומבוהלת, מבולבלת מאוד, ומרגישה נבוכה ואבודה . בבקשה תעזרו לי. s.o.s* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה דחופה עם בת ה8 וחצי! - תגובה
אייל קנדינוף18/12/2010שלום לך
הדבר הראשון שיהיה כדאי לעשות זה להירגע!!! פניקה לא תתרום במאומה. נראה שבתך עשתה מה שעשתה כדי למשוך תשומת לב ולא יותר מזה. היא צעירה מידי כדי להבין מה קורה בתכנים הללו אך בוגרת מספיק להבין שזה מקור לאטרקציה אצל המבוגרים. לא הייתי ממליץ להעניש מאחר ולא נראה לי שהיא בכלל מבינה מה זה פורנו. לגבי זה שאסרת עליה, והיא בכול זאת הפרה את האיסור, על כך יש לתת את הדעת ויהיה עדיף להגיע איתה להסכמה על "תשלום" ולא על עונש שהיא תבחר בעצמה. כך היא תלמד לקחת אחריות על מעשיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאשר לבן אין חבריםגיל12/12/2010
בני בן 14 תלמיד מצטיין ומשקיען אך אין לו חברים. בעבר היו מעטים וכיום אין לו כלל.הוא לא מודאג מזה ובזמנו החופשי מסתכל בטלויזיה או משחק במחשב או עם אחיו שגדול ממנו ולא נראה כלל שזה מפריע לו. הוא לא מעוניין להזמין חברים מהכיתה ונראה שטוב לו במצב הזה. האם אני צריך להיות מודאג מכך? או שלקבל את זה ולהשלים עם כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאשר לבן אין חברים - תגובה
שלי ורדי13/12/2010שלום לך,
כרגע בנך לא מתוסכל מזה, מצליח לעשות איזשהו "בידוד" רגשי לצרכים שלו, כי לכל אדם יש צרכים חברתיים, ומבלה זמן עם אחיו. אך אם מצב זה נמשך כך לאורך זמן, אמור להדאיג. התנהגות זו נובעת ככל הנראה מהחרדה שמפגש חברתי וחברי, קרבה בניאישית גורמים לו. לאורך זמן צריך לעשות משהו, אפשר לדבר עם המורים שלו שיציעו לו לפעילויות בית הספר, כמו שיתנו לו פרויקט בו צריך להיות ולעבוד עליו עם עוד ילדים. אולי אפילו לעזור לתלמיד אחר צעיר ממנו בשכבה בתור תלמיד מצטיין.
אפשר לחשוב על פעילות כמו חוג אחה"צ שמעניין אותו וכך במסגרת קטנה יותר ירגיש נוח יותר להכיר חברים.
יש תקופה מסויימת בגיל טרום- תבגרות שנערים/ות נוהגים לזמן קצר להתכנס בעצמם, אך אם היא נמשכת, זה כן מדאיג במידה מסוימת. הימנעות מקשר מראה על חרדה חברתית וחרדה מקרבה, כפי שהזכרתי קודם. היא גם אינה מאפשרת התנסות במויומנות חברתית ובנית זהות עצמית מגובשת תוך מפגש עם מגוון של אנשים.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריככככככככככה עזרהחסויה12/12/2010
אני בת 14 וחברה שלי הראתה לי סרטון של שני נערים מאח הגדול שקיימו יחסי מין , אבל הייתה עליהם שמיכה אז לא ראו אותם ערומים . עדין זה ממש הגעיל אותי ועשה לי רע , אני לא מצליחה למחוק את הסרטון הזה ואני בלחץ שמישהו יראה , אני מתביישת אבל זה לא היה באשמתי אמרתי לחברה שלי להפסיק מלא פעמים אבל היא לא הקשיבה ואמרה : נו מה אי אפשר לצחוק איתך !
זאת חברה מאוד טובה שלי ומאוד התאכזבתי ממנה , למרות שאני חושב שהתגובה שלי די מוגזמת , כי הם לא ראו אותם ערומים וגם בטוח שידרו את זה בטלוויזיה באמריקה כי זה היה באח הגדול לנערים או משו כזה..
אני לא יודעת איך להגיב אני ממש מבולבלת , מצד אחד זה מגעיל אותי מאוד , ומצד שני אני חושבת שאני מגזימה . אני חושבת שהתגובה שלי נובעת מהלחץ שמישהו יראה שראיתי את זה , שיגלו את זה ויכעס כי אני לא מצליחה למחוק את זה מהמועדפים .
בנוסף בזמן האחרון חברה שלי מאוד השתנתה והיא מתחילה לומר מילים כמו : חרמנית עליו , איזה סקסית אני , איזה סקסי הוא .
זאת אותה חברה שהראתה לי את הסרטון , אני מאוד מאוכזבת ממנה ומההתנהגות שלה . תוכלי להגיב לי על ההתנהגות של החברה ועל איך שאני מרגישה לאחר שראיתי את הסרטון הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריככככככככככה עזרה - תגובה
שלי ורדי12/12/2010היי
נראה לי שענית בעצמך את התשובה, הלחץ הגדול שלך נובע מכך שמישהו אחר בבית יציץ בסרטון. קצת את מגזימה, אך את צודקת, כך את בנויה, אתרגישה לתכנים מיניים ולחשיפת בהם, את די צעירה ולא חייבת להתעניין נכון להיום. לכל אדם יש קצב בשלות מינית אחרת ועוצמה שונה של דחפים. החברה שלך נשמעת או מפותחת מדי או ממהרת מדי להראות כזו, מתוך לחץ חברתי.
יבוא יום וחשיפה לתכנים אלה לא יגעיל אותך. כאן היתה חשיפה לשני נערים (מאותו מין?)
אולי גם זה הביך אותך.
אני מבינה שאת די מחוברת לעצמך ולרגשות שמצבים מעוררים בך ואת לא הולכת שבי אחרי מה שמקובל ונראה in בחברה, זה ראוי להערכה.
ייתכן שהורייך שמרנים ואת חוששת מאד מהתגובה שלהם לסרטון..לא יכול להיות שאין דרך להוריד את הסרטון מהמועדפים, תשאלי חברים שלך, צריך להוריד את זה מההתקנה...זה לא סתם אתר שהעלית ואת יכולה להוריד , מישהו בכתה שלך בטח יודע איך מורידים כאלה דברים, אל תתייאשי...
לגבי החברה - קורה שבגיל מסויים ,דוקא בגיל שלך , טרום התבגרות, חברים מילדות מתפתחים אחרת באישיותם, ראיתי הרבה מקרים כאלה, אולי זה הזמן למצוא עוד חברויות שיתאימו לך, לא להפסיק את הקשר אך לזרום ולראות איך קשרים משתנים וקשרים חדשים מתפתחים...
בהצלחה רבה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להגיב לאוננותשולי11/12/2010
ראיתי את בתי בת ה-9 מאוננת עם כרית בסלון כשנכנסתי הביתה.
הסחתי את דעתה והמשכנו הלאה
היא מאד תמימה והיא לא יודעת שאני מבינה מה היא עשתה.
השאלה איך עליי להגיב? האם היה עליי לאמר משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להגיב לאוננות - תגובה
אייל קנדינוף11/12/2010היי שולי
נראה שהגבת נכון. אין כל דבר רע בהתנהגות של בתך. זה נורמלי ביותר ושכיח. יהיה נכון בהזדמנות אחרת לברר אתה מה בדיוק היא עושה כדי לתת לה את ההבנה ביחס לגילה ובנוסף לשים את הדגש שפעילות כזו יש לעשות בפרטיות. אך יש לך זמן לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינה הישר לפוטמימי07/12/2010
היי , רציתי לשתף במשהו בעייתי קיבלתי מחזור לפני כחצי שנה...בחודש יולי - תחילת החופש גדול חודש לאחר מכן - סוף אוגוסט קנו לי מכשיר אייפון אני המון איתו והוא פולט המון קרינה רוב היום אני משחקת איתו ואני יושבת והוא מונח על הבטן התחתונה שלי .. מאז הפעם הראשונה לא קיבלתי יותר מחזור האם זה קשור ? האם זה נורמאלי ? אני מאוד לחוצה בגלל זה.... תודה , מימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף07/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_נערות' id=link]גניקולוגיה נערות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה נכזבתחנה07/12/2010
בני הבכור בן 16.5 יצר קשר עם בחורה בגילו שגרה במקום רחוק.זו הפעם הראשונה שלו. נפגשו מס' פעמים. התאהב. אך היא רואה בו אח /ידיד ולא מאוהבת בו. כאשר התחילה עם חבר שלו זה "התפוצץ" לו בפנים. איך מנחמים אותו לצאת מזה? "יהיה בסדר ... תתגבר..." ניראה לי כול כך לא מתאים. מה אומרים לו ואיך עוזרים לו? זה הבכור שלי ..פעם ראשונה שלי להתמודד עם זה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה נכזבת - תגובה
שלי ורדי07/12/2010שלום לך,
אני מבינה לליבך, בנך רגיש כנראה. לצערי אין הרבה מה לעשות ומה לנחם במילים אופטימיות , כי אינן עוזרות. כדאי להיות אתו , לאהוב אותו, להעריך אותו כדי שזה יהווה כוח לשמירת הדימוי העצמי הפגוע שלו. העיקר שלא יעשה הכללה שאף בת לא תרצה אותו בעתיד.
אם בכלל הוא מעוניין לדבר על הנושא, כדאי לדבר מהניסיון שלכם כהורים, אין כמעט בן אדם שלא חווה אהבה נכזבת, הרבה עברו אהבה נכזבת, ואהבה חד צדדית אינה שלמה אף פעם. אף פעם לא קל אך יבוא יום ויהיה אחרת. תנסו להפעיל אותו, שיהיה אקטיבי ושלא ישקע באכזבה שלו.
בתקווה שהשאר הזמן ירפא.
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגרות והתמכרותשרונה07/12/2010
שלום.
בני בחטיבת ביניים בכיתה ט' ומרגע שהוא מגיע הביתה הוא בחדרו מול המחשב , יוצא מהחדר לאכול ולשרותים ורץ חזרה למחשב .
לפעמים הוא יוצא בסופי שבוע עם חברים לסרטים / מבקשים .
יוצא פעמיים בשבוע לשני חוגים .
רמת לימודיו היא בינונית , הוא משקיע מעט בלימודיו וציוניו בינוניים .
בני מסתגר רוב היום בחדרו ולאחרונה אף סוגר גם את דלת (לא נועל) הכניסה לחדר.
האם זה אופיני לגיל ההתבגרות , האם זה התמכרות למחשב כי הוא כמעט כל היום במחשב .
האם ההסתגרות הזו והשהייה הרבה מול המחשב היא בסדר או עלולה לפגוע בו בעתיד , האם תוכל להציע לי דרכים לשנות את המצב .
תודה
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגרות והתמכרות - תגובה
אייל קנדינוף07/12/2010שלום שרונה
בדיוק כמו הכותרת שנתת. התמכרות שמובילה להסתגרות. התנהלות זו פוגעת ביכולת של המתבגר לייצר קשרים רגשיים בעתיד מאחר וכול האינטראקציה שלו היא מובנת מחשב.
נכון שבמהלך היום הוא בבית הספר, אך גם שם הוא יעדיף להיות בקשר עם בני מינו-ולא בקשרים חברתיים טבעיים של גיל ההתבגרות.
יהיה נכון לצמצם את שעות המחשב ללא יותר מאשר שעה וחצי ביום ולדרבן אותו לצאת מהבית לפעילויות נוספות.
דבר נוסף שאפשר לעשות זה להוציא את המחשב לאזור ציבורי בבית כך שהוא חייב להתחשב בבני המשפחה הנוספים שצריכים את המחשב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשה...חסוי01/12/2010
שלום,
רציתי להתייעץ על משהו שאני לא כל כך בטוחה לגביו...
לפני כמה זמן פניתי למורה שלי בבקשה לעבור כיתה כי אני רוצה להיות בכיתה עם חברותיי הטובות וגם כי פשוט לא טוב לי בכיתה שבה אני נמצאת למרות שגם שם יש לי חברות.
הייתי בטוחה בעצמי כשביקשתי זאת ולמרות זאת בהתחלה לא הרשו לי...
לפני כמה ימים המורה ניגשה אלי ואמרה שאם אני עדיין רוצה אני יכולה אבל אני צריכה להיות בטוחה בכך. הבעיה היא שאני בטוחה בזה אבל מצד שני גם לא בטוחה.
קשה לי להסביר את זה אבל אני כאילו פוחדת שאני עושה טעות כלשהי בבחירה שלי.
מצד שני אם אני אחליט להישאר בכיתה שבה אני נמצאת עכשיו אני ימשיך להרגיש רע כי אני פשוט לא רוצה להיות שם.מה שגם מבלבל אותי זה שהחברות מהכיתה רוצות שאני ישאר והחברות מהכיתה שאני רוצה לעבור אליה רוצות שאני אעבור אליהן,בעיקר שהן רואות שרע לי .
מה עלי לעשות? תעזרו לי בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו לי בבקשה... - תגובה
שלי ורדי02/12/2010שלום,
אף פעם את לא תהיי בטוחה במאה אחוז מהשינוי לפני שעשית אותו. המורה שלך התכוון שמצפה ממך שלא תבקשי להיות חזרה בכתה הקודמת שלך. איך את יכולה לדעת באופן מלא מה יקרה שם? את לוקחת סיכון מסוים, במיוחד כי, כפי שאני מבינה, לא רע לך בכתה העכשיוית שלך בצורה קיצונית. די טבעי שיש לך חששות, כי למרות החברות הטובות את מחליפה מורים ואת עומדת להשתלב בקבוצה חדשה. אני שוב אומרת שהכוונה של המורה לכך שלא תבקשי לבלבל את המערכת ולחזור חזרה.
בכל שינוי ובחירה ש סיכון מסוים, אך גם סיכוי... תבדקי בתוך עצמך, האם את רוצה לקחת אותו?
אולי החברות מהכתה העכשיוית גורמות לך להתלבט? לדעתי לא נראה לי שאת צריכה להשאר רק מהעובדה שכמה בנות מבקשות ממך, הן ישארו חברות שלך גם אחר כן.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסוי08/12/2010קודם כל תודה שענית לי.
אני ישבתי וחשבתי עם עצמי כמה זמן ועדיין לא הגעתי לפתרון.
אני יודעת שהכוונה של המורה הייתה שאני לא אבקש לחזור עם אני אבחר ללכת כי היא גם ציינה שהמעבר הוא ללא אפשרות חזרה.
אבל עדיין אני חוששת כי כמו שאמרת אני עדיין לא יודעת מה מצפה לי בכיתה החדשה,אם זה הבחירה שלי תיהיה נכונה או לא ובעיקר אם בסופו של דבר אני אשמח בדרך שבחרתי בה או לא.
החברות שלי בכיתה הנוכחית וגם בכיתה שאני רוצה לעבור אליה אמרו לי שלא אכפת להם מה אני אבחר כי ברור שהן ימשיכו להיות חברות שלי. אבל עדיין החברה הכי טובה שלי היא בכיתה שאליה אני רוצה לעבור והיא אמרה לי שבתור מישהי מהצד היא חושבת שאני צריכה לעבור כי רע לי בכיתה שאני נמצאת בה....
אני אצטרך לתת למורה שלי תשובה בקרוב אבל אני ממש פוחדת שאני עושה טעות במה שאני לא אבחר...
מה אני צריכה לעשות?
תייעצו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
אייל קנדינוף12/12/2010קראי שוב את מה ששלי כתבה לך!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
שלי ורדי13/12/2010סליחה שלא ראיתי את הבקשה החוזרת שלך במועד...
יש תמיד סיכון בהחלטות, היא לא החלטה כל כך גורלית ביחס להחלטות שתצטרכי לקחת בחיים בעתיד...לא נורא אם קצת תטעי גם, אי אפשר לדעת מראש הכל, גם מבוגרים לא יודעים, תלכי לפי "הבטן" שלך, הרגש שלך ואל תחששי מהתוצאות כל כך, את עדיין נשארת באותו בית ספר, באותה מסגרת, באותה שכבה...
אולי בכלל השינויים לא יהיו כל כך משמעותיים כפי שאת מצפה אך יהיה בשבילך ניסיון חיים חשוב, לראות איך את מסתדרת בכתה המקבילה. אולי את מפחדת לגלות שגם שם לא תרגישי בנוח?.. שאין מקום אידאלי אחד?
אז אם יהיה כך, גם זו תהיה תובנה חשובה לחיים לגבי מה גורם בתוכך להרגיש לא נוח, אולי לא תמיד זו הסביבה החיצונית אלא ההסתכלות שלך בדברים שקורים. ותשימי פס..
למי שיטען שלא צדקת, את לא חייבת דין וחשבון אחרי הבחירה שלך, הכל בתוך עצמך ועם מי שאת רוצה לחלוק את מחשבותייך.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית בטחון עצמי הנובע מאקנהשרונה01/12/2010
הי לכולם, לבת שלי יש בעיה של בטחון עצמי ואני בטוחה שזה נובע מהעובדה שהתחילו להיות לה פצעונים (יותר נכון חצ'קונים). רכשתי לה טיפול תרופתי מלא של פייסאיט שחברה המליצה לי (ג'ל+קרם לחות+חלב פנים) ומרגישים שזה עוזר אך עדיין לא ניתן להבחין בשינוי התנהגותי. אני יודעת שאקנה זה טיפול מתמשך שבמשך כל גיל ההתבגרות זה יהיה ונצטרך לטפל בזה אבל... איך אני יכולה להעלות את הביטחון העצמי שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית בטחון עצמי הנובע מאקנה - תגובה
שלי ורדי01/12/2010אפשר לשמור על הבטחון העצמי בלאהוב אותה ולהעריך אותה על האופי על ההשגים שלה, ולנסות פחות לשים לב לאקנה, לא לדבר על סה ורק אם היא לא מעלה את הנושא. הרי אף פעם סיפור הבטחון העצמי אינו סיפור של בעיה ממוקדת כמו עור הפנים. במקרה הגרוע יותר כדאי לכן להתייעץ עם רופא עור, אולי זה סיפור של חוסר איזון הורמונאלי...
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לי ...חסויה29/11/2010
קשה לי מאוד להיות שלמה עם עצמי , ברור שיש כמה דברים שאני אוהבת בעצמי , אבל עדיין יש לי אף עקום , הוא נוטה לצד ימים כאילו כל האף שלי עקום לצד ימין , רואים את זה רק בתמונות , אני אוהבת את איך שהוא נראה במציאות אבל בכל התמונות שלי מקרוב הוא נראה מעוות !!! אני פששוט רוצה לבכת ! , עור הפנים שלי אדמומי , הלכתי לרופאת עור והיא אמרה שאין מה לעשות שזה העור שלי ומתחת לעיניים שלי יש לי עצמות בולטות וזה נראה כאילו תמיד יש לי שק שינה !!! מה לא ניסיתי : מייקאפ , קונסילר , הכל אבל כלום לא עובד .
אני לא יכול יותר אני פרפקציוניסטת , אני תמיד שואפת לשלמות .
מה אפשר כבר לעשות , אני רוצה להיות יפה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי ... - תגובה
שלי ורדי29/11/2010שלום לך,
אני לא מצפה שתאמיני, אבל רוצה לגלות לך סוד: בסופו של דבר אין קשר בין תחושת אושר ליופי חיצוני. היופי החצוני ניזון מתחושת אהבה עצמי, הישג עצמי, כבוד והערכה וספוק עצמי מחיים עם משמעות. בן אדם שטוב לא הוא גם יפה לעיתים קרובות. אם יש לך אופי טוב, את תהיי נאהבת. שום יופי לא יעזור באמת עם את לא יכולה ליצור קשרים, אם את מרוכזת בעצמך, ואם את פסימית. הדברים האלה מוקרנים לסביבה והסביבה מגיבה אלייך , מחזירה לך אהבה או לא מגיבה אלייך ומתרחקת ממך.
תחשבי על זה, ואיפה כדאי להשקיע את הכוחות והמאמצים שלך
חוץ מזה, זה דבר ידוע שאפים לפעמים עקומים בתמונות ולא במציאות, (יש לזה הסבר אך אני לא זוכרת אותו).
מאחלת לך הרבה אושר ויותר זרימה בחיים
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא חסרת אונים מול ילדה מתבגרתענת29/11/2010
שלום לכולם.
אני אם חד הורית לשתי בנות בגיל ההתבגרות.
לפני כשלוש שנים גרתי עם חבר ,מעשה שלא צלח בלשון המעטה וכתוצאה ממנו ,הבת הגדולה שלי עברה לגור עם אביה .-בעצת פסיכולוגים -הרפיתי , היא לומדת בעירו, יודעת לדעתי שעשתה טעות ,אולם מאוחר כרגע לחזור מאחר וכל חיי החברה שלה מתנהלים שם,ובית הספר בו היא לומדת הוא מעולה.
מיותר לציין את המשבר שאני חשה ,אולם למדתי לקבל את המצב אך לא להשלים איתו.
הדבר שהכי כואב הוא הפרידה מאחותה בת ה-14 .- האב לא מבין כמה הפגיעה קשה ,,
דווקא עם הבת הגדולה ,היחסים שלי מעולים -היא ילדה טובה, ממושמעת, מכבדת אותי
מגיעה אליי כל יום ,דאגתי דרך בית משפט שהן תראינה אחת את השנייה כל יום.
הבעייה עם הקטנה - שהיא כבר בכיתה ח'- היא פשוט לא סובלת אותי !!,זה גומר אותי
היא אומרת לי בפנים -אמא -אני שונאת אותך , בכל הזדמנות , אין לי איתה תקשורת
אני מנסה לרצות אותה בכל מאודי -כל מה שצריך ואף יותר - דלתות נטרקות חופשי בביית, התקפי זעם -מקללת אותי , היא פשוט רואה אותי כאילו שהיא רואה שטן מול העיניים .
אני שואלת את עצמי -מה הסיבה ? - אפילו את החבר שלי שהיא לא מסמפטת היא כבר לא רואה .
בכל הזדמנות מאיימת שגם היא תעזוב את הביית כמו אחותה,אני בתגובה לא מראה לה פחד ואומרת לה שהיא יכולה ללכת -אני גם אארוז לה מזוודה .
אני לא יודעת מה הסיבה לכל השינאה הזאת ? היא הופכת את הביית כשהיא בקריזה
אני ממש פוחדת לדבר איתה .
היא עומדת בחלון וצועקת "הצילו"- וכל השכנים שומעים .
פשוט נורא
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא חסרת אונים מול ילדה מתבגרת - תגובה
שלי ורדי01/12/2010שלום,
את מתארת מצב נוראי, האם רק בבית היא כך ומולך בלבד או יש לה התפרצויות כאלה בבית הספר, במקומות אחרים, מול אביה?
היא לא נמצאת במצס טוב, ייתכן שהגירושין, והחיים בעבר עם בן הזוג שלך גרמו לה להרגיש כך? יש דברים שמצטברים ולא נשכחים מהר. סיבה אחת להתפרצויות יכולה להיות הצורך שלה להשיגמ נפרדות ממך. ככל הילדים קשורים ותלויים יותרבהורים, הקושי להיפרד ולהתפתח באופן עצמאי גדול יותר, ואז הם צריכים את הריבים כדי להרגיש נבדלים. הסיפור ביניכן נראה יותר מורכב מזה. יכול להיות שהיא מאשמיה ותך להרבה דברים, אולי לגירושין.
ייתכן שגן הקשר ביניכן ההורים הגרושים לא טוב ורווי מתח, את לא כותבת על כך- ומשפיע עליה. מוזר לי שאין לך שמץ של מושג על כך. את צריכה להבין טוב יותר את הדינמאיקה, לכן הייתי ממליצה לך להגיע להדרכה, פרטנית או קבוצתית. מכיוון שההתפרצויות של הבת שלך מסגירות מצב נפשי לא קל, הייתי ממליצה שתמצאי לי גם מקום לטיפול. אפשר להתייעץ עם גורמים בקהילה כמו יועצת ופסיכולוגבית ספר.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהתמודדות עם גיל ההתבגרות---28/11/2010
שלום רב,
בביתנו קיים קושי רב בהתמודדות עם התנהגותו של אחי, אשר כיום בגיל 15.
מעט רקע - אנחנו ארבעה אחים, הוא (15), אני (25), אח בכור (30) ששב לביתנו לתקופה של שנה ואחותנו (27) שמתגוררת עם בעלה והילדים מחוץ לביתנו.
הורינו גרושים, ואין לנו קשר עם האב.
הבעיה היא:
בשנתיים האחרונות אחי המתבגר מפגין התנהגות בלתי הולמת שמתבטאת בהתחצפויות בלתי נסבלות, התקפי כעס ופורקן אגרסיות על ידי הכאת קירות החדר שלו והרמת קול באופן שמעכיר את השהות בבית. הוא בוחר לבלות עם חבריו בין היתר בעישון סיגריות ושתיית אלכוהול על אף שהוא קטין. ובנוסף, אין הוא משקיע בלימודיו ולו במעט, על אף ניסיונותנו הרבים כל כך לדרבן אותו ללמוד.
נכון שיש לו גם צד חיובי, ומדי פעם השיחות נעימות, אך אם אין הוא מקבל מה שהוא רוצה (למשל כסף לבילוי, שהוחלט לא לתת לו עקב התנהגות לא הולמת באותו שבוע), הוא משנה עורו וחוזר לדמות העצבנית והבלתי מרוסנת שצועקת ומטילה אימה.
אני ואימי חסרי אונים, אימי משתדלת לעמוד איתנה ולחנך אותו ובו בזמן להיות קשובה לו, אך קיים בה מורא מפניו, נראה שלצערי הוא מכתיב את הקצב ברגעים מסויימים. מטלות הבית אף הן לא מבוצעות באופן סדיר על אף הבטחותיו הכוזבות. הוא נוטה לשקר ולא לעמוד בהבטחותיו.
הערה אחרונה - אחי הבכור (30) הגיב בשנים האחרונות להתנהגותו בכך שבחר לא לדבר איתו, הוא תמיד היה נוקשה איתו, הרבה פעמים בצדק אך לפעמים פחות לדעתי. אני משתדל לפצות על כך בשמירת הקשר איתו וניהול דיאלוג כשמתאפשר כדי שלא ירגיש שהעולם נגדו, אך אין זה עוזר והתנהגותו טעונה שיפור.
שקלנו להעבירו לפנימיה עקב הסיטואציה הטעונה במשך רוב שעות היום בבית (דבר המקשה על ניהול אורח חיים תקין ושפוי גם לקריירה שלי באופן אישי למשל), אך איננו יודעים להיכן לפנות או אם כדאי בכלל.
מצטער על כך שכתבתי כל כך הרבה, אך זה היה במטרה להעביר את המתרחש אצלנו בצורה הטובה ביותר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהתמודדות עם גיל ההתבגרות - תגובה
שלי ורדי28/11/2010שלום לך,
אחיך נער בסיכון, פשוטו כמשמעו, הוא שותה ומעשן ואולי מעשן עוד משהו יותר מסוכן? מי יודע... אם אכן מעשן עוד דברים ,זה גם יכול להסביר חלק מהתנהגויותיו העצבניות. התפרצויותיו לא מבשרות דברים טובים. אתם צריכה לערב כאן את הרווחה.
התנהלות זו של אחיך ביחד עם סמכות אמהית חלשה, כמו אימך, החוששת ממנו ולמעשה משאירה אצלו הרבה כוח, זה שילוב קטלני להתפתחות שלו בעתיד. הוא צריך יד מכוונת, לכן למרות הנכונות הרבה מצד כל המשפחה, לבד לא תצליחו לדעתי להביא אותו לדרך המלך. הוא צריך עזרה טיפולית של עו"ס ואתם כמשפחה הדרכה והבנה טובה יותר של המצב שלו ומצב הדינאמיקה המשפחתית התורמת להתנהגויות האלה.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות- המשךבילי27/11/2010
אני אתן לך כמה דוגמאות:לפני יומיים הייתי אצל חבר שלי[שהיא מכירה אותה ואנחנו המון זמן ביחד]ולפני זה התארגנתי בחדר שלה,כי חייבים להתארגן בחדר שלה,רק שם יש מראה בכל הבית..ובטעות שכחתי מגבת וחולצה.מעצבן,אבל קורה.(היא שונאת שמשאירים אצלה משהו)
בקיצור,אני אצל חבר שלי פתאום אמא שלי מתקשרת ומתחילה פשוט לצרוח עליי אבל לצרוח בצורה לא נורמלית-למה השארת את המגבת והחולצה שלך בחדר שלי?!את עכשיו חוזרת מגיא[חבר שלי]מחזירה את המגבת ואת החולצה וחוזרת!
אתה יודע כמה בושה הרגשתי באותו רגע? לא ידעתי מה לעשות! מצד אחד-אני לא יכולה לריב איתה מולו ולענות לה,ובכלל,אני אף פעם לא עונה לה,אלא תמיד שותקת כמו איזה כלבה, ומצד שני אם אני אתעלם ממנה ולא אבוא היא עוד יותר תתעצבן ותעשה לי עוד יותר את בושות!! בסוף עוד חזרתי הביתה והחזרתי את המגבת והחולצה וחזרתי אליו...
היום למשל,ביום שבת היא ביקשה ממני לקפל כביסיה ולא קיפלתי[תפקיד שהוא בכלל שלה,אני אחראית על השטיפת כלים]כי ישנתי,כי אני שומרת שבת ובשבת אני נחה.
במוצ'אש רציתי ללכת לחברה שלי כי יש לי מבחן יום ראשון במתמטיקה ואני חייבת ללמוד,ואמרתי לאחי שיקח אותי אליה כי היא גרה רחוק והוא אמר לי תוך חמש דקות תיהי מוכנה כי אני ממהר.התארגנתי והייתי מוכנה מהר,
אבל היא באה הביתה והכביסה לא הייתה מקופלת אז היא התחילה לצרוח עליי למה הכביסה לא מקופלת?!?! את לא הולכת עד שהכביסה לא מקופלת!כמובן שאחי כבר הלך כי היא לא יכולה להפסיק לצרוח ולדבר ואמרה לי עד שאת לא מקפלת כביסה את לא הולכת ואני לא יכולה לעשות הוקוס פוקוס..אז גם לא הלכתי לחברה שלי.
יש גם את העניין של העונשים המטומטמים שלה,שאם אני עושה משהו לא טוב אז היא אוסרת עליי לצאת למשך שבועיים או שבוע..זה כל כך מביש אותי!! אוטוטו אני בת 16,למה היא חושבת שהיא יכולה להגיד לי דבר כזה?
אני ילדה טובה,עם תעודה טובה,ובחיים היא לא שמעה מהמורים שלי דברים רעים, אני מנומסת, אני נעימה,והיא תמיד מקבלת עליי מחמאות ובכל זאת היא ממרמת לי את החיים!!
הדוגמאות שנתתי לך הם קומץ קטן קטן קטן ממה שעובר עליי איתה ביום יום,
ואם אתה חושב להגיד לי -דברי איתה,לכו אחת לקראת השנייה,אז ניסינו, ניסינו לדבר מיליוני פעמים,זה לא עוזר.אני גם לא רוצה לדבר איתה כי יש לי רגשות רעים אליה הצטברו לי כל כך רגשות שלייליים כלפיה..היא תמיד מפעילה עליי כוח ומדכאת אותי.באלי לעזוב את הבית..מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות- המשך - תגובה
שלי ורדי28/11/2010שלום שוב בילי
קראתי את ההודעה השנייה שלך,
באמת נראה שאימך מתקשה להשתחרר ממך, פוחדת שתהיי גדולה ועצמאית, תפני ותתרכזי לחיים . כך לא נותנת לך ל"צאת" מהבית. לבד לא תוכלו להגיע לעמק השווה, חייב פה טיפול מקצועי כדי להאיץ תהליכים בריאים יותר ,אם לא בתקשורת ביניכן אז בך עצמך.אולי אימך צריכה עזרה אישית, לעצמה בלי קשר אלייך, כי את מתארת אותה כעצבנית מדי ולא צפויה.
שוב בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)