מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפרצויות זעםציפי03/03/2011
אני אמא לילד בן 12/5 המאובחן כילד עם בעיות קשב וריכוז .
הילד יש לו המון התפרצויות זעם רק אומרים לו משהו שלא נראה לו או שהוא לא
מבין למה מתכוונים הוא מתפרץ . יש לציין שהוא נרגע מהר מאוד וכאילו לא קרה דבר .
בבי"ס כאשר חבר פוגע או מעליב אותו הוא לא מרבץ בחזרה או מעליב הוא ישר מתפרץ בזעם צועק . טורק דלתות . הופך שולחנות וזורק דברים .
בבית אני עוד יודעת איך לגשת אליו ולהרגיע הבעיה היא בבי"ס ועם חברים בשכונה .
יש לציין שמדובר בילד שגדל בבית עם אחות בת 10/5 ולא חסר להם דבר .
מה עושים ואיך מטפלים ??????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם - תגובה
שלי ורדי03/03/2011שלום ציפי,
ילדים עם בעיות קשב וריכוז, נתונים יותר לבעית ויסות האגרסיות והתיסכול שלהם. זו אחת הסיבות אולי. סיבה אחרת היא שבקשרים שלו עם הסביבה, עם בני גילו ספצפיפית לפי התיאור שלך, קיימים מאבקים ונטייה להעלבות. ייתכן שחלק מהילדים הבינו את המזג החם שלו ומנצלים את זה כדי שהוא יתפרץ ויהיה מוקד שלילי בתשומת לב המורים. ייתכן שמתוך חוסר האונים שלו הבן שלך מתפרץ כדי להרגיש חזק וגדול.
צריכה להיעשות עבודה טיפולית על מנת שיפרש בצורה אחרת התיחסויות של אנשים כלפיו. כך, דרך חשיבה וייחוס פחות אישי יוכל להצליח להגיב ביתר וויסות. אולי גם טיפול תרופתי בשילוב עם עבודה טפולית יעזור כאן.
יש להתייעץ עם איש מקצוע, התפרצויות אינן עוברות במהירות ובעצה אחת או שתיים, גם הקונטקס המשפחתי אולי צריך לעבור שינוי מסוים.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגרת בת 9 ??דנה02/03/2011
ביתי בת 9 ו-9 חודשים כיתה ד' (בת בכורה. יש עוד 2 בנות בגיל 7 ו-3) ועוברת כפי הנראה משבר. עד לתקופה האחרונה הייתה באופן כללי ילדה מלאת שמחת חיים, בדרך כלל מאושרת ונהנית מהחיים.
בתקופה האחרונה היא ממש נכנסת לדכאון. מדברת על כך שאין לה חברות. שאף אחד לא רוצה לשחק איתה וכד'. שאין לה חיים, שכל היום היא צריכה ללמוד ושלא כיף לה.
מהיכרותי אותה אני יודעת שהיא מגזימה. כלומר אם היא פנתה לילדה מסוימת ואמרה לה שהיא רוצה לשחק איתה והילדה לא רצתה-בעיני הילדה זה אומר שאף אחד לא אוהב אותה ואף אחד לא רוצה לשחק איתה. היא מעין בונה "סרטים" בראש שלה של דברים שלא ממש קרו כפי שהיא מפרשת אותם וזה מכניס אותה למצב רוח מאוד לא טוב, בכי וכד'. בעבר היא גם הבינה שזה מעניק לה תשומת לב מיוחדת (שיחה איתי על מה שהיא מרגישה) ונראה לי שהיא גם לא מפסיקה במטרה להמשיך את שיחות הנפש שלי איתה.
באופן כללי היא נהייתה ילדה נרגנת. כל דבר מעצבן אותה. היא לא מרוצה משום דבר גם בבית (לא רק בבית הספר). על כל דבר יש לה על מה להעיר. ממש רואה את חצי הכוס הריקה כל הזמן במקום את חצי הכוס המלאה.
מליון שיחות עימה לא עוזרות וגם נסיונות לא לשוחח על זה ולהעביר הלאה לא עוזר.
היא יכולה להיות שמחה לרגע ודקה אח"כ בוכה.
כמו כן לי נראה שיש לה איזשהיא בעיה בתחום הארגון. כל דבר לוקח לה המון המון זמן לעשות. אתה אומר לה לצחצח שיניים. היא תעמוד מול המראה חצי שעה לפני שהיא בכלל תתחיל לצחצח שיניים. כאילו היא מושכת את הדברים דווקא- מה שמאלץ אותי כל הזמן להעיר לה ולאמר לה מה לעשות. כמובן שהיא גם מנסה למשוך את זמן השינה. בקיצור כל היום עצבים. לקחתי בחשבון שאולי זה הדרך שלה למשוך את תשומת הלב מאחיותיה. בעבר כשהרגשתי שחסר לה תשומת לב גם פיניתי לה זמן רק לי ולה (יצאנו לבתי קפה ובילויים שונים) אך גם זה לא עוזר.
לאחרונה היא התחילה גם לדבר על זה שהיא לא יפה. שהבנות בכיתה שלה הן חכמות יותר, יפות יותר, מקובלות יותר. בקיצור היא הכי לא מושכת לעומתן.
סליחה על האורך אך אני מאוד זקוקה לעצה לגביה. איך עליי לנהוג איתה? האם לדעתכם היא זקוקה לשיחות עם איש מקצוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגרת בת 9 ?? - תגובה
שלי ורדי02/03/2011שלום דנה,
הבת שלך עדיין לא מתבגרת אך לצערי נושאים של יופיה והשוואה בין הבנות מתרחשים כבר מגיל צעיר בימינו. ללא ספוק יש בעיה עם הסביבה החברתית, כך היא חשה נחותה ולא מוצלחת ובאופן טבעי פונה אלייך ומבקשת עזרה. לא צריך לראותאת זה כנסיון שטחי לתשומת לב בלבד. אך היא גם נהנית מכך . זה לא אומר שאין לה סיבה אמיתית. נראה לי שהיא צריכה איש מקצוע כי אוהבת לשתף ואוהבת קשר.זו פרוגנוזה טובה לשיפור באמצעות טיפול. חוץ מכך, צריך לדבר עם המחנכת אולי לעשות כמה שינויים באמצעות המחנכת במעגל החברתי שלה ובמקום שלה בכתה. חיזוק רגשי מצד המחנכת גם יועיל חלקית אך עדיין אני חושבת שיהיה טוב בשילוב עם איש מקצוע.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרת בת 9 ??
דנה02/03/2011תודה רבה לך על תשובתך. אודה לך מאוד אם תוכלי לכוון אותי. אשמח לקחת אותה לטיפול אך לא ברור לי איזה סוג של מטפל עליי לחפש עבורה. האם איש מקצוע המטפל בילדים ספציפית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרת בת 9 ?? - תגובה
שלי ורדי03/03/2011כן, מטפל בילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגרתחסרת אונים28/02/2011
הבת שלי בת 15.3 והיא מטריפה אותי. אני יודעת שגיל ההתבגרות לא קל אצלה כמו לרוב הבנות בגילה , אבל אני לא מצליחה להבין אותה.
היא תמיד מתעוררת מאוחר לבית הספר , היא גם הולכת לישון מאוחר כי היא מתכתבת בפייסבוק כל הזמן ואני מעירה לה, שתלך לישון כי יהיה לה קשה להתעורר בבוקר אבל היא בשלה. אני רוצה שהיא תגיע להבנה לבד שכדאי לה ללכת לישון מוקדם בלילה ולא על ידי סנקציות של לנתק את המחשב. השאלה אם בגיל הזה היא יכולה להגיע למסקנה זו לבד או שחייבים לנתק לה. דבר שני, היא כל הזמן מאחרת . קובעת עם חברות לצאת ותמיד אחרונה להיות מוכנה . יש לה שעורים פרטיים אצל מורה ויוצא שבתדירות גבוהה היא מאחרת ואף מבקשת ממני להודיע למורה שהיא מאחרת או לא באה, תמיד ברגע האחרון. אני לא מצליחה להבין אותה. מה אני עושה איתה? זה מגיע לצעקות ועצבים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגרת - תגובה
שלי ורדי03/03/2011שלום,
למש שלא תבקשי את העזרה של המורים? לגבי האחורים בבית הספר הם גם אמורים להגיב,לא מאמינה שבגיל כזה צריך להפעיל סנקציות כמו לנתק פייסבוק.
זה נותן הרגשה של ילדה קטנה ולא מעצים את תחושת הבגרות.
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה מתבגרתלימור28/02/2011
יש לי 3 ילדים ובינהם תאומים בן ובת בני 16 וילד בן 7 היפר אקטיבי שדורש המון.
הבת שלי היא ילדה טובה תלמידה טובה עם ציונים מעולים.
יש לה בעיה חברתית שאני לא מבינה אותה אין לה הרבה חברות ואלה שיש לה היא נורא מתביישת בהם היא אומרת שהם חנוניות היא נורא ביקורתית כלפי הסביבה מעבירה ביקורות על כולם חוץ מעל עצמה.
היא נורא אוהבת ליצור מריבות בבית עם האחים שלה וזה מגיע למצב של בכי וצעקות.
כאשר חברות מציעות לה לצאת היא לא מסכימה וטוענת שאין לה מה לעשות בחוץ היא רוצה לבוא איתי לכל מקום אבל לא מוכנה לדבר איתי ולספר לי מה עובר עלייה הצעתי טיפול היא לא מוכנה היא קצת מלאה אני מנסה לעודד לשמור על משקל היא עושה ההפך אני ממש דואגת מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה מתבגרת - תגובה
שלי ורדי02/03/2011שלום לימור
אני מבינה את הסיבה לדאגה, נראה שלא טוב לבת שלך עם הדימוי העצמי והחברתי שלה, היא תלמידה טובה אך לא מוצאת את המקום שלה מבחינה חברתית. בבית היא פורקת את רגשות התסכול שלה וכך גם מדרדרת את הקשרים שלה גם בתוך המשפחה. היא תלותית בך, זקוקה לך, ואת לא צריכה לדחות אותה, אלא בעדינות לעודד אותה להתפשר עם חברות. אין לי הרבה מידע אך נדמה לי שהביקורת האמיתית הינה כלפי עצמה, אך משליכה ומעבירה אותה על הסביבה. אולי היא חושבת שהאחרים גם מבקרים אותה.
יכול להיות שטיפול דיאדי אמא-בת יעזור והיא תסכים להשתתף? אולי המטרה של הטיפול לא צריכה להיות השיפור של ההתנהלות שלה אלא העמקת הקשר ביניכן. כך יהיה לה זמן איכות איתך, זמן שאני מבינה שהבן הצעיר שואב ממך.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?חסוי26/02/2011
שלום,
יש לי כמה חברות טובות מאוד,אנחנו מכירות כבר כמה שנים ואנחנו כמו חבורה קטנה כזאת.. הבעיה היא שלפני יותר מחודש 2 חברות שלי שהיו חברות טובות רבו אחת עם השנייה וניתקו קשר זו מזו. הדבר הזה מקשה עלי ועל שאר החברות כי עכשיו ה"חבורה" שלנו התפרקה. אנחנו לא יכולות להסתובב כולם ביחד כי אז יש מתח בין השתיים וזה לא נעים לנו.אחת מהשתיים תמיד אומרת שלא אכפת לה שהשנייה תסתובב איתנו אבל לי נראה שאכפת לה מאוד. הבעיה היא שהשנייה היא ילדה שקטה יותר ופחות דומיננטית מהראשונה ולכן מיד אחרי הריב שלהן היא תפסה מרחק ופחות מסתובבת איתנו (החברות) אבל אנחנו לא רוצות שזה יקרה ונמאס לנו לעמוד באמצע ביניהם ול"היקרע" בין שתיהן.
אני אישית ניסיתי להשלים ביניהן וזה לא הצליח. החברות כבר לא יודעות מה לעשות ולמען האמת גם אני לא. אני מאוד רוצה להשלים ביניהן ולחזור למה שהיה למרות שאני כבר לא בטוחה שזה יקרה... הבעיה היותר גדולה היא שבעוד כמה שבועות אנחנו יוצאים לטיול השנתי ואנחנו כל החברות באותו החדר וגם שתי הבנות שלא מדברות זו עם זו.החברות פוחדות שבלילה יהיה איזה "פיצוץ" בחדר. הילדה השקטה אמרה לי שהיא רוצה לעבור חדר כי אין מצב שהיא תשרוד בחדר עם הילדה שהיא לא מדברת. אני לא הסכמתי לה כי היא חשובה לי בדיוק כמו השנייה ונמאס לי שהיא תופסת מרחוק וחוץ מזה כל החברות הטובות שלה הם בחדר שלנו אז איפה היא תיהיה? מצד שני אני רואה את המצוקה שלה ובאמת שנמאס לי שכל הריב הזה הגיע לכאלה פסים...
אחת החברות אמרה לי שאני צריכה לעזוב את זה כי היא דיברה עם 2 הבנות שרבו (כל אחת בלחוד) והן אמרו שדווקא טוב להם כמו שזה אבל זה נשמע לי מאוד מטומטם ולא אמין שטוב להם ככה.
מה אני אמורה לעשות?
בבקשה תעזזרו ליייייי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
שלי ורדי02/03/2011שלום לך,
מרגישים עד כמה את אוהבת לכידות ושונאת ריבים, ועד כמה את מעורבת בחיי החברות שלך ועד כמה היית רוצה להחזיר את הגלגל אחור. קשה באמת כאשר משהו בחבורה מתפרק. אני גם חושבת שאת צריכה לעזוב את זה מעט, אולי כדאי שהחבורה תתפצל בלילה ותהיו בחדרים נפרדים כדי לא להשאיר אף אחד מהחברות לבד. אם זה לא אפשרי ומוריד משמעותית משמחת הטיול, אז החברה השקטה תלך, כפי שהודיעה, לחדר אחר, טוב לה יותר מאשר להתעמת ולריב עם החברה השנייה. תנסי להיות אתה לפחות במשך היום בטיול. קשה מאד כרגע לאחות את הקרעים, אך מי יודע? הזמן אולי יעשה את שלו. כל אחת מהן תפסיד משהו. אתן החברות תצטרכנה לדלג בין אחת לשנייה כי אני מבינה שאתן אוהבות את שתיהן, אך מעט פחות תשומת לב לריב ולמאמץ לפשר ביניהן, לא יזיק, הן צריכות מכוח הנסיבות להבין שהן מפסידות משהו.
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות - המשך..
חסוי03/03/2011קודם כל תודה על תשובתך.
החבורה לא יכולה להתפצל בלילה כי אף אחד מאיתנו לא רוצה להתרחק מהשאר בגלל הריב המטופש של השתיים,וכל אחת מרגישה שאם נפצל את החדר אז אנחנו גורמות שגם לנו יהרס הטיול.ולדעתי הילדה השקטה שרוצה לעזוב לא באמת רוצה לעזוב היא פשוט רוצה לוותר,וזה מה שמעצבן אותי בעיקר. היא מוותרת על הכל. היא מוותרת על להיות איתנו בהפסקות,היא מוותרת על להגיע למסיבות או סתם מפגש שבו גם הילדה השנייה מוזמנת ועכשיו היא מוותרת על להיות איתנו בחדר. זה מעצבן אותי כי זה האופי שלה לוותר. אף פעם הילדה השנייה לא מוותרת ולכן גם יוצא שהילדה השקטה יותר התרחקה מאיתנו. וחוץ מזה כל החברות שלה בחדר אחד לאן היא בדיוק תלך? הרי זה ברור לכולנו שהיא רוצה להיות בחדר איתנו.. כי מתחילת שנה היא התלהבה שבטיול השנתי כולנו ביחד...
אני רואה איך כולנו מתחלקות והריב הזה מתחיל להשפיע עלינו וזה משגע אותי..
הן שתיהן מתנהגות כמו ילדות קטנות וזה יוצא שהן משפיעות על כולנו,כי חלק צריכות ללכת עם זו וחלק עם השנייה ולפעמים בא לנו להיות כולן ביחד אבל זה לא יכול לצאת כי אז ההיא תישאר לבד..
רק לפני כמה ימים הילדה השקטה אמרה לי שכבר לא בא לה לצאת לטיול השנתי וזה שיגע אותי שהיא נותנת לריב כזה מטופש להשפיע לה על ההנאות בחיים כי הרי הטיול הזה הוא פעם בשנה והסיכוי שהיא תגיע אי פעם לאותו מקום קטן מאוד. אבל מצד שני גם הבנתי אותי כי גם לי כבר לא בא לצאת לטיול השנתי כי אני יודעת שלא נוכל להיות כל החברות ביחד.
מה אני יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור...ליאל24/02/2011
אני עוד מעט בת 13 עוד 3 חודשים..
ואני ממש דואגת רוב הבנות בכיתתי כבר קיבלו מחזור אני ועוד ילדה נשארנו זה אומר שאני עקרה אני נכנסתי לדיכאון בגלל זה אני חייבת תשובה בהקדם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף25/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_נערות' id=link]גניקולוגיה נערות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל דאגה
חסויה25/02/2011ליאל יקירתי אני משערת שאת בכיתה ז' ..אני היום בת 38 את המחזור הראשון שלי קיבלתי בכיתה ח' בסוף השנה.
הבת שלי בת 13 וחודש ורק עכשיו קיבלה מחזור אל תדאגי יקירתי זה יגיע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרות?......שרי23/02/2011
שלום לכולם,
אני אמא ל- 3 בנות, ביתי בכורתי היא בת 17, ראשית אני חייבת לציין שהיא מדהימה, כשהיא בבית, לרוב מן הסתם היא לא! אנחנו מדברות צוחקות היא נפתחת אליי לא מעט לאחרונה,וזה מרגיע ומקל, אבל.....בחודש האחרון הגב' החליטה שמאסה בלימודים והיא פשוט לא הולכת יותר לבי"ס. בהתחלה היו מריבות צעקות דרמות, עד שהבנתי שככה זה יוביל אותי להתקף לב ואותה להתרחק ממני, וזה הטריד אותי כי הצלחתי לקרב אותה אליי מאוד לאחרונה, אז סיכמנו שנחפש לה מסגרת רק של בגרויות, אבל שהיא תהיה חייבת למצוא עבודה ולהתחיל לחיות ולהתנהל לבד...
הפחד הגדול שלי ופה אני משתפת ומקווה שאקבל מכם קצת כח ועצות בעיקר, זה ההסתובבויות בערבים/לילות, פעמיים חסר לי כסף בארנק, סבתא שלה סיפרה לי שחבר לה כסף לפני זמן מה שהיא התארחה אצלהם....
דיברתי איתה על זה, הסברתי ברוח טובה, שיש דברים שלא עושים, ושאני לא אקבל כל דבר כתירוץ לגיל ההתבגרות, יש דברים שהם לא!!!! היא כמובן הכחישה והייתה שיחה "טובה" כלומר בלי דרמות וצעקות, אבל אני מאז בסטרס, אני לא מאמינה, שגם לשם אנחנו מגיעות וגם עם זה צריך להתמודד, אבל איך? חשבתי שלימודים ויציאות, ובגדים ומחשב יהיו כל מלחמותיי עם נערתי המתבגרת...
אשמח לשמוע ולהקשיב למי שרק יכול ורוצה לשתף.
תודה ויום מקסים לנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות?...... - תגובה
שלי ורדי23/02/2011שלום
יש לי תחושה שאת הולכת על ביצים עם ביתך,את חוששת מריבים ומכך שתתרחק ממך או שלא תאהב אותך מספיק. היא הבכורה ואתן קצת חברות, חשוב לך לשמור על החברות הזו. החסרון שאני רואה כאן זה שאת חוששת להפעיל את סמכותך עליה, (צעקות לא מראות לצערי על סמכות אלא על אי שליטה...), אני חוששת שהיא עושה הרבה דברים מאחורי גבך, בסופו של דבר מחליטה לא ללמוד על דעת עצמה, והדבר החמור הוא שאולי היא "סוחבת" ממך ומסבתא שלה כסף.
זה במאת חמור ומראה על קושי בקשר ואי אמון ביניכן, לא על קשר פתוח וישיר. יש דברים שלא נאמרים ביניכן, היא מסתירה את החוויות האמיתיות שלה. את לא צריכה לפחד, וכן לעמת אותה עם זה שהיא לוקחת כסף, שהיא מסתירה המון דברים, מה היא עושה בלילה עם מי מסתובבת. היא לא חייבת לשתף בכל , אך חלקים משמעותיים ממה שקורה לה היא שומרת לעצמה.
היו מועילות לך כמה פגישות הדרכה כדי לקבל כוח ולגשת אליה באופן ישיר, סמכותי ותומך בלי להגיע לקצר גדול איתה. התחושה החזקה שלי שאתם מזייפות קצת את הקשר, הוא לכאורה פתוח וטוב אך בעצם הוא לא כזה, יש הרבה הסתרות, ואפילו ערכים שונים, ויש לה חיים משל עצמה, עליהם היא לא מבקשרת הכוונה ממך וזה חבל.
אני מקווה שתבקשי עזרה מקצועית כדי להבהיר את הבעיתיות
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שרי23/02/2011אכן יש דברים מאחור, חשוב לי לציין שאני כן מדברת איתה על דברים הרבה יותר מהותיים, והיא מודעת לכך שאני יודעת שהיא לא משתפת אותי בכל, וזה בסדר.
היום אחה"צ יש לנו פגישה עם מטפלת נוער, אנחנו כנראה מתחילות טיפול "זוגי" אמא ובת, אני מאוד שמחה על כך שאני מנסה לתקן, ומנסה לעזור לה כמה שרק אני יכולה, ובעצם פנייתי לכל מיני גורמים לקבלת עזרה אני חושבת שאני נכון...
הלוואי ודברים יישתנו ואני מקווה לטוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל התבגרותיפעת22/02/2011
שלום רב, אני אמא לילד בן 17.5 שהפסיק ללמוד שנה שעברה . הוא משחק כדורגל בקבוצה ידועה .הוא לא ממושמע לשום דבר . לא מנקה את חדרו ומזלזל בבית המשותף ולמשמעת שיש בבית . שהוא יוצא מהבית הוא לא טורח להתקשר אליי ולהודיע לי בא מתיי שהוא רוצה והולך מתיי שהוא רוצה . כשהוא בבית הוא כל הזמן במחשב . וכשהוא יוצא הוא חוזר מאוחר מאוד , ושאני מבקשת לדעת מתי הוא חוזר הוא מדבר בצורה מאוד מבישה ומזלזלת . הוא העלה במשקל מאוד ולכן המאמן לא נותן להיות הרכב הפותח , והוא לא ממש עושה משהו בשביל זה . אני מתקשרת אליו כדי לדעת איפה הוא ומתי הוא חוזר הביתה . הוא צועק עליי. מאיים עליי שהוא ילך מהבית , (הוא יודע שזה קשה לי). אתמול במריבה בערב בטלפון הוא הודיע לי שהוא לא בא כי "נעלב" מימיני . החצוף . מאז לא שוחחנו בטלפון .
האיום הזה שהוא כל הזמן מציב לי מעצבן אותי מאוד .ולפעמים גם די לא מעיניין אותי . אפילו שזה נשמע לא טוב .
מבקשת עצות לדעת אייך מתמודדים עם הגיל הזה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות - תגובה ליפעת
מירב אימבר22/02/2011הי יפעת,
קראתי את פנייתך.
אני עוסקת באימון אישי לצעירים ולבני נוער ובאימון מנטאלי לספורטאים צעירים בתחום התחרותי.
חשוב לזכור כי בני נוער בספורט התחרותי מתמודדים מגיל צעיר עם שגרת אימונים אינטנסיביים, תחרותיות, כשלונות ולחצים שונים, וכל אלו בנוסף ללחצים ה"רגילים" איתם צריכים בני נוער להתמודד.
יחד עם העובדה שחייהם מורכבים יותר אין הצדקה להתנהגות אותה את מתארת וכמובן שיש מה לעשות בעניין.
תוכלי לקרוא עוד בנושא בבלוג שלי/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל התבגרות - תגובה
שלי ורדי23/02/2011שלום לך,
לצערי את איבדת את הסמכות עליו והכוח שלו לגרום לך להיות מאויימת הוא הרסני בשבילו ובשבילך. אני לא יודעת אם יש אבא בתמונה כי לא הזכרת את זה. הוא כבר לא ידל, עוד חצי שנה בן 18 ומאוחר לשנות עכשיו את טיב היחסים או את אישיותו בלי שלו עצמו תהיה מוטיבציה לשינוי. אני לא יודעת איך את עושה את זה, אך כאשר תפסיקי לשדר פחד ולהרגיש מאוימת, תיתכן קצת הטבה ביחס שלו אלייך ובבקשות שלך ממנו. אין לו הרגלים, הוא חי לפי דחפים וסיפוקים, ולפי ניסיוני, העובדה שמשחק כדורגל באופן מקצועי ומשקיע בוודאי המון שעות בשבוע לשם כך, מפריעה והפריעה ללימודים שלו. זו החלטה שקיבלתם ויש לה מחיר כבד לגבי ההשכלה הפורמלית שלו. יש תקווה שהגיוס לצבא יעזור לו להיות בן אדם קפדן, אחראי יותר ודוחה סיפוקים. אולי כאן יהיה שינוי כלשהו. דבר נוסף שאת יכולה לעשות זה לשתף את המאמן שלו כי יש לו כוח סמכותי עליו והבן שלך בוודאי מעריך אותו.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וותרנית - המשךש22/02/2011
שלום רב, קיבלתי את תשובתך לשאלתי הקודמת לגבי בתי בת 14 שנוהגת לוותר תמיד. טובה מדי. המלצת לעודד ולחזק נטייה לעמוד על שלה. האם יש ספר עלילתי שאת יכולה להמליץ עליו, שיציג דמות אשר מייצגת דמות העומדת על שלה ונוהגת בדרך שכדאי לה לאמץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וותרנית - המשך - תגובה
שלי ורדי23/02/2011לא מכירה ספר כזה, מצעטרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא סיפרתיורד22/02/2011
אני הייתי אצל רופא נשים שגם אמא שלי הולכת אליו בלי שספרתי לה כי בקשתי גלולות והוא נתן לי פליים שהמינון בהם נמוך ככה שכנראה שלא יהיו לי תופעות לוואי משהו שאמא שלי מפחדת ממנו וזה גם למה היא לא רוצה שאני אקח גלולות.
לא אמרתי לרופא לא לספר לה ועכשיו אני מפחדת שהוא יספר והיא תהיה עצבנית עלי
מה לעשות? לחזור אליו עוד פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סיפרתי - תגובה
שלי ורדי23/02/2011היי ורד,
הוא לא יספר לה, עצם העובדה שהוא נתן לך גלולות מעידה על כך שאפשרי ללא ידיעת אמך. אני חושב שאפשר לסמוך עליו, רופאים לא אמורים להעביר אינפורמציה רפואית גם אם זה לאמא. (הם לא כמו מורים, אל תדאגי). לפי החוק את רשאית להחליט על גלולות בעצמך בהסכמת הרופא. ואם אמך פעם תדע, אולי תראה בעצמה את הגלולות, בסופו של דבר, לא תוכל לכפות עלייך את רצונה,. אני מניחה שאת מספיק בוגרת, אחרת לא היה נותן לך את הגלולות. לא תמיד תוכלי לרצות את ההורים, תעמדי על צרכייך ועל מה את חושבת שזה נכון עבורך ותסבירי לה זאת אם יהיה צורך. לא נראה לי שאת צריכה לחזור לרופא.
אני גם מקווה שאת זהירה בכל מעשייך.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי כבודרבקה21/02/2011
שלום הבן שלי מאוד לא מכבד אותי מתחצף אליי מדבר אליי בזילזול . אבל כבעלי מחנך אותו הילד הזה ממש מדבר אליי יפה {אין לא קשר עם אבא שלו}והכל משתנה אבל החינוך של בעלי ממש טוב עד שלפעמים הוא נוקשה מאוד אני מרגישה שהבן שלי נעשה ממש חייל ועצוב לא על כך שאני מאשרת לבעלי לאחרונה דיברתי עם בעלי שרק אני מחנכת וזה לא טוב מה עלי לעשות זה לא טוב וזה לא טוב צריך אמצע ואני לא יודעת אך מאיפה אפשר לקבל כלים אני מראש העין עם יש איזה סדנה אני ישמח להגיע {אני אמא רכה ולא יודעת לשים גבולות }הלוואי שהייתי יודעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי כבוד - תגובה
שלי ורדי21/02/2011שלום לך,
אני מבינה שבעלך מגדל את בנך יחד אתך והוא בעצם ה"אבא הפסיכולוגי" עבורו אני לא חושבת שנכון שבבית אחד, את תחנכי אותו לבד כאשר מבוגר אחראי נוסף נמצא. את ובעלך צריכים למצוא את שביל הזהב ביניכם כדי שהחינוך של שניכם לא יהיהי כל כך שונה.
אם אני מבינה נכון, הבעיה העיקרית הינה שאת לא מזדהה עם הדרך הנוקשה מדי לטעמך של בעלך והוא מבקר את הדרך שלך. האמת נמצאת באמצע איפשהו, קצת נוקשות וגבולות ומסגרת אך גם רכות. הרכות לא צריכה לבוא במקום גבולות, את מבלבלת בין רכות לגבולות נדמה לי. רכות אינה פרושה לאבד סמכות אך לדעת במצבים מסויימים לבטא רוך ובמצבים אחרים להיות סמכותי. תאמיני לי שילדים מחפשים את הגבולות. מה שמבלבל אותנו כהורים זה שהילדים נמצאים במצב של קונפליקט תמידי: הם רוצים חופש, רוצים לעשות כרצונם אך בו זמנית מפחדים מהחופש והדחפים של עצמם ומרגישים מוגנים כשההורה מציב להם גבולות בהתנהגות, בהרגלים וביחס. הם אפילו מעריכים את ההורים יותר על יכולתם לעמוד מולם. הערכה זו תביא אחריה גם הזדהות עם הערכים של ההורים ועם הדרך שלהם.
אולי ייעוץ משפחתי יעזור לכם.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניבת כסף מהוריםמבולבלת20/02/2011
שלום
תפסנו את בתי בת ה-13.5 בגניבת כסף מארנקי. בפעם הראשונה היא גנבה לי 50 ש"ח ואמרה שמצאה את הכסף ברצפה ברחוב וכמובן האמנתי לה-זה קרה לפני חודש לערך.
שלשום בתי הלכה לקניון עם חברות וחזרה הביתה עם משקפי שמש חדשים בשווי 100 ש"ח. כששאלתי אותה מהיכן הכסף טענה שמצאה את הכסף. כמובן שלא האמנו לה והתחלנו לתחקר אותה היא התעקשה,נשבעה ואפילו רצתה שנתקשר לחברה שלה ושהיא תגיד לנו שמצאה את הכסף. לאחר כ-20 דקות של שקרים וכשהיא ראתה שאין סיכוי שנאמין לה הודתה בבכי ובפחד שהיא לקחה לי את הכסף מהארנק (גם את ה-50 הקודמות). מיותר לציין שהיינו בהלם מוחלט, גמור. לאחר ההלם התחילו הכעס,הצעקות וגם הכיתי אותה והתחלתי לבכות-פשוט לבכות. בעלי לאחר זמן קצר מאוד התרכך והחל לנהל עימה שיחות אני פשוט יצאתי מהבית להרגע. עברו שלושה ימים אני עדיין לא רגועה הילדה קיבלה עונש חמור אבל אני פשוט לא יודעת איך להמשיך?איך להתמודד?מה לעשות?אולי אני צריכה לקחת אותה לטיפול פסיכולוגי?
אבקש ייעוץ עזרה -מה לעשות?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבת כסף מהורים - תגובה
שלי ורדי21/02/2011שלום לך,
לא ידועת את הרקע של הבת , האם היו לה בעיות קודמות, מחוץ לבית או בתוך המשפחה, אך ההתנהגות הזו בהחלט לא טבעית ומעידה על קשיים בתקשורת, ותחילת יצירת תפיסת עולם מצד הבת שלכם שהיא צריכה לדאוג לעצמה, בלי לקבל רשות או להתייעץ. היא מתרחקת רגשית או לסירוגין זועקת לעזרה, בתקווה לא מודעת שהמעשים שלה יובילו לזעזוע רגשי אצלכם ותבינו את הבעיות שלה. (הזעזוע הרגשי, זה הצליח לה...). תעשו חושבין ואם יש ברקע בעיות קודמות אתה, זה הזמן לבקש ייעוץ פסיכולוגי.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדפהשירה19/02/2011
שלום, אני חד הורית בת 37, אמא ל2, ביניהם בכור בן 12.
גידלתי אותו מגיל 0, לבדי ללא אביו, שלא כיבד את הסדרי הראייה והיה בא אחת לחודש לחצי שעה, ולא לקח אותו אליו.
בשנה האחרונה הבכור כל הזמן אומר לי אני אוהב את אבא יותר ממך. אני יודעת שזה דרכם של ילדים שמה שלא מובן מאליו עבורם יותר מושך אותם, אבל קשה לי עם האמירות האלה ואני ממש לוקחת אותם אישית (למרות שיודעת שלא צריך לקחת)....
אני אמא מפנקת רגשית, חמימה, חומרית, ובכל הרבדים שישנם, אולי באופן מוגזם, הוא גדל עם מעבר למה שיש לילדים שאף הוריהם נשואים.
למרות האהבה שאני משרה, ולמרות מליוני הפינוקים שבעולם, אמירות הכאלה גומרות אותי ולא נותנות לי "חשק" להמשיך בפינוקיי, אני לא צריכה לעשות סנקציות על זה, אבל לא מבינה את אופיים של הילדים של היום, הכפויי טובה, שלאחר כמעט 13 שנה של השקעה, נתינה אהבה ללא גבולות, זה מה שאני מקבלת.
נורא אשמח לדעתכם, לי באופן אישי נורא קשה עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה - תגובה
שלי ורדי21/02/2011שלום מירב,
האם בנך אומר מילים אלו במסגרת של מריבה ביניכם או קונפליקט כלשהו? כי אז זה מותאם יותר, לעשות מניפולציה עלייך בעניין העדפתו לאביו. אין היגיון שבנך יהיה קשור לאדם שרואה אותו פעם בחודש לחצי שעה, ואני לא בטוחה אם היום פוגש אותו באותה שכיחות. במאה אחוז הוא קשור אלייך יותר מאשר לאביו. אך ייתכן שיש לו קונפליקטים אחרים איתך רוצה שחרור מסוים אולי, מתחיל להטיל ביקורת עלייך כטבעים של מתבגרים. הבעיה של ילד הגדל עם הורה אחד, היא נוטה להתקשר מדי להורה היחיד, עובדה המכבידה עליו כאשר נזקק לנפרדות. וגם כשיש קונפליקט בינו לבין ההורה היחד, אין לו ליאן ללכת, אין הורה שני. העובדה שהאמירות שלו מאד משפיעות עלייך מעידות שאת לא שלמה או לא בטוחה באיזשהו אופן בהורות שלך, והוא מרגיש שהוא נוקט במניפולציה רגשית עלייך. את מנסה להיות אמא טובה מאד אך האימהות שלך לא נמדדת רק מהאמירות של בנך, אלא בעיקר ממה שאת חושבת על עצמך, על יחסך והתנהגותך, בשילוב עם מעקב אחרי התפתחותו, אושרו וטיב הקשר ביניכם. ילדים הם כפויי טובה לרוב, מבחינתם אהבתם הורה זה משהו בסיסי וצריך להיות מבון מאליו ורק מאוחר יותר הם הופכים להיות בשלים ולהבין מי היה לצידם לאורך כל הדרך ולהעריך את ההורים כאובייקטים נפרדים. אך בנך עוד קטן לזה.
אם הקשר רווי קונפליקטים ותהיות מצדיך שלא מתבהרות הייתי ממליצה לך לקבל הדרכה לזמן מה כדי לחזק את בטחונך בהורות שלך.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה מינית בילדיםאבא14/02/2011
שלום דוקטור,
בני בן תשע מתנהג לפעמים בצורה עדינה משהו בדיבור שלו נראה לי עדין וגם בהתנהגות עצמה.הוא גם ילד רגיש. מצד שני הוא מתנהג כמו שבנים צריכים להתנהג, כלומר, כדורגל, חוג קראטה, משחקים וצעצועים של בנים וכו'. השבוע הוא סיפר לאישתי שהוא אוהב זמר צעיר מסויים ששר שירי ילדים והוא מעריץ אותו והוא גם אוהב אותו כי הוא יפה, וכי יש לו פנים יפות. השאלה שלי היא האם הוא מבין בגילו מה שהוא אומר (את המשמעות), והאם זה מראה על התפתחות בכיוון מסויים בנוגע להעדפות המיניות שלו בעתיד, אם אני מוסיף לזה את העדינות והרגישות שבו?
בנוסף, לפני זמן לא רב הוא סיפר לי שלעגו לו בכיתה וכינו אותו הומו. הוא לא בדיוק ידע מה זה אבל הבנתי ממנו, שכך הוא הבין, שהומו זה "אחד שנצמד לבנים", ובתגובה הוא טיפה התחיל להתרחק מקבוצת הבנים. בסה"כ הוא מאוד מקובל בכיתה , ודווקה אלה שלעגו לו הם חבריו הטובים. לכן אני לא נלחצתי מהמקרה ולמען האמת, גם הילד לא נלחץ או התרגש. איך וכיצד לנהוג? מה לעשות ולהסביר לילד? האם כול הסימנים הללו מצביעים על משהו או חשד מסוים? האם בגיל כזה גם אמורים להתאהב בבנות? או בבנים...
אודה לתשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף15/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_זהות_מינית_תפקוד_מיני' id=link]זהות מינית, תפקוד מיני[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורים במצוקהאמא14/02/2011
שלום רב לכולם.
אני פונה לכל אחד ואחת לקבל עזרה.
אנחנו כבר חודשיים עוברים גהנום בבית: הבת שלי (בת 14) החליטה שלא צריכה הורים, לא חייבת לילמוד בביתה"ס, לא אמורה להקשיב לאף אחד.
תוך חודשיים הדרדרה מכתת מופת לכיתת לימוד רגילה והיום שוקלים להעביר אותה לכיתת המתקשים.
אין לה שום כבוד לא להורים, לא לילדים ואף למורים. בוטה מאוד בדיבור, כל דבר "על הזין שלי", מסתכסכת עם החברות והחברים,על בסיס תכתובת בפייסבוק, מסתובבת בחבורה לא טובה. היום הגיעה לאלימות פיזית בכיתה, כי תוך כדי דיון בשיעור ספרות אמרה "אני אוהבת עבריינים" ואחת התלמידות הערה לה "בטח, כי לא חינכו אותך הורים, את מסתובבת עם כאלה". הבת שלי קמה, תפסה את הילדה בשיער, דחפה אותה עפ פנים לשולחן, קיללה אותה במילים שלא אוכל לצטט.
כתוצאה - העיפו אותה מבית ה"ס עד להודעה חדשה.
הזמינו אותי לקחת אותה הביתה, עברתי שיחה קשה מאוד עם המורה והמחנכת, בדרך חזרה הביתה החליטה שלא צריכה אותנו כמשפחה, יכולה להסתדר בבתים של החברות שלה.
פניתי לפסיכולוגית של בה"ס, יועצת פנתה לרווחה, הורים של הילדה פנו למשטרה...
אני בוכה יום ולילה, לא יודעת מה לעשות: גבולות שקבענו לה - לא מגבילות אותה, היא לא מוכנה לקבל כללים ותנאים בבית או במסגרת אחרת. והחוצפה.... חוצפה... פשוט מזעזע. מאיפה אוצר המילים?? ואין שום בושה גם בהתנהגות וגם בדיבור...
אצילו!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים במצוקה - תגובה
שלי ורדי14/02/2011שלום,
אם ההתנהלות הזאת חדשה יחסית ויש שינוי קיצוני מבעבר, נראה שהבת שלכם עוברת משבר כלשהו. היא זועקת לעזרה דרך התנהגות מתנגדת, פרובוקטיבית ועצבנית. האם המשבר קשור לבית וליחסים בתוך הבית או לסביבה החיצונית, איני יודעת. זו לא התנהגות רגילה. אם באמת היא מסתובבת עם "עבריינים" כפי שהיא טוענת, אז המצב גרוע ובטח חווה חויות קשות שלא תואמות את הערכים של הבית.
לפי דעתי, הבת שלכם צריכה אבחון רגשי, ואתם כהורים צריכים הדרכה ראשונית כדי להבין מה המקור העיקריי של הקשיים לה, ומה בעצם מתחולל בנפש שלה ביחס לעצמה, לבית שלה ולסביבה שלה בכלל. זאת כדי שתהיה התקרבות ראשונית בינה לביניכם. אולי גם לימודית היא אינה נמצאת במקום המתאים לה, אך אין לי מספיק מידע על כך, זו רק השערה.
לגבי הגבולות שאתם מציבים והיא לא מקבלת, אני מאמינה שאם אתם כהורים וכמשפחה מורחבת, (אחים גדולים אולי, דודים, סבים) תתאחדו לעזרתה ותרצו מאד שתשנה חלק מהרגליה, ויהיו לכם הכוחות להתעקש ולא לוותר, לבסוף אתם תצליחו. תזכרי שילדים או מתבגרים, חוששים לעתים קרובות ממסגרת ללא גבולות ולמה שהם עלולים להגיע אם אינם שולטים באימפולסים, והדחפים שלהם. בדרך פרדוקסאלית, הם מרוצים מהגבולות ונרגעים כאשר ההורים מציבים להם אותם, למרות התנגדותם הבו זמנית. לעתים, אי הצבת גבולות וחוסר אונים מצד ההורים, גורם לילדים לחוש מוזנחים, לזלזל בהורים ולהרגיש שאין על מי לסמוך.
אז תלכו להדרכה קודם, כמה וכמה פעמים, זה שווה במסגרת הקהילה או במסגרת פרטנית, ותנסו להבין. אולי בו זמנית בית הספר יכול להפגיש את הבת עם עו"ס לנערות או עם הפסיכולוגית אם יש לה זמן עבורה ליותר ממס' פגישות בודדות.
אני רוצה להגיד לך שכרגע מה שהבת שלך צריכה זה שתהיי חזקה ועיקשת, לטובתה ולא חלשה.
בהצלחה, מאחלת שיהיו לכם הרבה כוחות,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)