פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וותרנית
    ש
    14/02/2011

שלום רב, ביתי בת 14 מלאכית ממש. היא תמיד דואגת לכולם, לזכויותיהם ולכל השאר. אולם אני לא בטוחה, שטוב להיות כזה וותרן. האם טוב לעודד תכונה זו, או שכדאי לכוונה אחרת? מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וותרנית

הוספת תגובה

• וותרנית - תגובה

שלי ורדי
    14/02/2011

שלום לך, קצת קשה לכוון לכיוון אחר בגיל 14, אך עדיין אפשר לעשות שינוי לכיוון של התחשבות יתר בצמה ופחות "מחיקה" של עצמה על חשבון טובת האחרים, אם זה המצב שאת מנסה לתאר. אתחושבת נכון כאם. הוותרנות ו"המלאכיות" לפעמים גובים מחיר מן האדם.
    לדעתי, צריך להמשיך ולשדר לה הערכה על היותה אותה טובה ודואגת, זו תכונה טובה שאני מקווה שתתן לה רבות ובאמצעותה היא אהובה על סביבתה.אך לא בכל מחיר. כדאי מאד לעודד אותה לחשוב גם על עצמה, בעיקר במצבים מורכבים בהם תצטרך לבחור בין טובתה האישית לטובת האחרים. צריך להזהר מכך שמא תפתח רגשות אשמה אם היא חושבת יותר על עצמה. זה צריך ליישם בראש וראשונה בקשר ביניכם, בינה לבין ההורים. זאת אומרת, שלא תצפו שהיא תוותר לטובת שאר בני המשפחה. לפעמים נוח לנו שיש ילד טוב לב וסתגלן עם כולם אך לא תמיד טוב לילד עם המצב הזה. אז, אם הבת תתחיל להראות סימני אגוצנטריות ועקשנות (סממניפמובהקים של גיל ההתבגרות), נא לא לדכא את ההתנהגויות האלה, לאפשר לה להיות קצת כזאת כי היא צריכה קודם כל להתאמן בבית ואחר כך ליישם בחוץ.

בהצלחה,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים בגב, בחזה, בצוואר ובראש..
    טל
    12/02/2011

אני בן 18 מגיל 12 התחילו לי פצעי בגרות ברמה קלה עד בינונית בפנים אני עד עכשיו סובל מזה ומטפל בזה דרך קוסמטיקאית.
    בגיל 15 בערך התחילו לי פצעים גם בגב העליון ולפני שנה גם בחזה..ולאחרונה בראש..ועכשיו גם בצוואר אבל בצוואר זה פצעים אדומים קטנים כאלו..

אשמח לדעת מה אפשר לעשות בכדי לרפא את אלו שבראש, בגב בחזה ובצוואר..

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    12/02/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_קוסמטיקה_פרא_רפואית' id=link]קוסמטיקה פרא רפואית[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קימה בבוקר
    אור
    11/02/2011

שלום,
    ביתי בת עוד מעט 17 שנה. היא ילדה טובה ותלמידה טובה, הבעיה היא שקשה לה לקום בבוקר גם כאשר היא הולכת לשון מוקדם היא תמיד מתקשה לקום בבוקר וגם שהיא קמה היא עוד יושבת ומבזבזת זמן.
    זה גורם למריבות ואווירה מתחילת היום. אני עם עוד אמא של חברה מתחלקות בהסעות
    לבית הספר. האם אפשר לנקוט בצעד כלשהו כדי שההשכמה בבוקר תיעשה בצורה
    אחרת.
    תודה על עזרתכם
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    קימה בבוקר

הוספת תגובה

• קימה בבוקר - תגובה

אייל קנדינוף
    12/02/2011

שלום לך
    בדר"כ הקימה בבוקר היא פונקציה של איך ומתי הלכנו לישון. יכול להיות שבתך הולכת לישון מאוחר מידי. אפשרי גם שזמן המחשב או הטלוויזיה גדול מידי. הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות.
    במקביל יש לזכור שהיא כבר לא ילדה ויש פה אפשרות לתת לה את האחריות על הקימה עם כל מה שמשתמע מכך: להפסיד יום לימודים או יום ללא חברים בבית הספר!!!!
    כך שלבתך יש אפשרות להתאמן בלקיחת אחריות על חייה ולימודיה. אני בטוח שלטיול או טיסה לחול או סתם יום כיף אין בעיות השכמה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קימה בבוקר

אור
    14/02/2011

תודה על תשובתך, אך לצערי תמיד ישנה בעיה אם קימה, לא רק לבית הספר. האם יכולה להיות בעייה כל שלהי?
    תודה
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילדה בת 16
    חצויה
    09/02/2011

אנו הורים ל 4 ילדים, גילאים 18, 16.5, 8, 6. הקשר שלי כאמא עם ביתי בת 16.5 מלווה בעימותים (עליי לציין שרוב הזמן אני נמצאת ומתמודדת עם הילדים, בעלי בעבודה ברוב שעות היום) לאחרונה בתי אף מתפרצת עליי במילים כמו "תתפוצצי".טון הדיבור שלה אליי גבוה וכועס. כשאני מנסה לשוחח עימה, אני כאמא לא מרגישה שהשיחות יעילות, לעיתים אינה רוצה ופשוט הולכת וכשהיא רגועה יותר ואני משוחחת עימה, תמיד היא מתלוננת שאנו דורשים ממנה יותר מדי, יותר ממה שהיא מקבלת, או משהו בסגנון ובשורה תחתונה אני לא מרגישה שהשיחה מועילה.
    זה ממש לא הקשר שציפיתי שיהיה לי עם בתי.אודה לעצתכם.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם ילדה בת 16

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילדה בת 16 - תגובה

שלי ורדי
    10/02/2011

שלום לך,
    אין לי הרבה מידע, הקשר בין אמהות למתבגרות לעתים קשה כי הבנות מנסות להיפרד רגשית והן ביקורתיות על האם, או לסירוגין העצבנות של הגיל גורמת לפיוז קצר ולהשלכה של המתח והכעסים הפנימיים אל האם שהיא האדם הכי קרוב והכי קל להשליך אליה את המטענים. ייתכן שבעוד שנה-שנתיים הקשר יהיה שונה. אם לקשר תשתית טובה מגיל צעיר יותר, אל תדאגי, צריך יותר סבלנות ואולי פחות שיחות חינוך עם הבת כי אינן מועילות. אולי עדיף יותר חוויות אתה, כמו להזמין אותה לסרט, לקניות משותפות וכו'.
    מצד שני, אם את מרגישה שיש קשיים רבים בקשר ביניכן כדאי לפנות להדרכת הורים

בהצלחה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

חצויה
    10/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגר בן 12
    אני
    06/02/2011

בסופ"ש האחרון התלונן בפניי בני בן ה-12, על כך שהוא חושב שהוא מכוער וזאת בגלל שיערו האדמוני.....

שאלתי מה קרה, כי הוא תמיד קיבל מחמאות מכולנו .. אני אומרת לו כל הזמן כמה הוא יפה,חכם,מוצלח..מחמיאה לו המון.וכנראה שהעליבו אותו בביה"ס ואמרו לו מכוער

הוא נכנס לדיכי וזה ממש הלחיץ אותי..

הסברתי לו שהוא ילד מהמם,שהוא מיוחד ואולי מקנאים בו..
    שאקח אותו כשיגדל לכנס בינ"ל של אדומי שיער מכל העולם..........
    אעשה הכל כדי שירגיש טוב עם עצמו...

מה עוד אוכל לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מתבגר בן 12

הוספת תגובה

• מתבגר בן 12 - תגובה

שלי ורדי
    08/02/2011

שלום,
    כנראה שהייחודיות שבו - שערו האדמוני - הופכת לגבי ילדים מסוימים המחפשים נקודות תורפה, לחולשה. בדרך כלל הבעיה לא אצלו, אלא מצביעה על בעיה אצל אלה המנסים להנמיך אחרים כדי להרגיש לרגע חזקים. לא בטוח שתמיד מקור ההתנהגות הוא קנאה אך גם זו אפשרות. תזהרי מהסברים רבים מדי על קנאה כי את בלי כוונה עלולה לגרום לו להרגיש עוד יותר ייחודי ונבדל ושיתחייחס לילדים כיריבים ומתחרים. בעצם מה שאנחנו רוצים זה שירגיש שייך, וימצא את החברים שמטיבים אתו. תכווני אותו לשים לב להתנהגותו שלו כלפי החברים ושל החברים כלפיו, ולהתרחק מילדים בעלי דימוי עצמי כל כך נמוך כך שצריכים להיטפל באחרים כדי להרגיש טוב. הכוונה שלי הינה שישים פחות לב לחיצוניות (למרות שהגיל והלחץ החברתי דורשים זאת יותר מדי בזמננו).
    רצוי שיבין שמה שמושך באמת אנשים זו ההתאמה האישיותית, העניין המשותף, טוב הלב הנדיבות והאמפתיה ופחות החיצוניות, בלי להזניח אותה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני לא הוזמן למסיבה
    הלהר
    04/02/2011

כל הכיתה הוזמנה למעט בני ועוד ילד אחד.
    האם עליי להתעלם או לדבר עם הורי הילד
    (יש לציין שהבר מצווה כבר היתה)

אשמח לתשובה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בני לא הוזמן למסיבה

הוספת תגובה

• בני לא הוזמן למסיבה - תגובה

שלי ורדי
    08/02/2011

שלום,
    יש לדעתי מקום לדבר עם המחנכת, גם לשאול על המצב החברתי של הבן ולהבין יותר וגם כדי שתפנה להורים בבקשה לשלב את כל הילדים במסיבות ובטח ובטח לא להשאיר מאחור ילד או שניים. על המחנכת לעשות גם שיחות מוטיבציה ולכידות כתתית ולדבר על הערכים של התחבשבות ואמפתיה לאחר שנשאר לא שייך לקבוצה.

כל טוב,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות הגוף
    אנונימי
    02/02/2011

שלום
    אני בן 13 וחצי ואני 1.61
    בשנה האחרונה התחיל גובהי להאט שזה אומר שהתחלתי לגדול לאט מהרגיל
    עוד לא השתנה לי הקול כלכך ואין לי כמעט שערות ברגליים ובבית שחי
    כאשר אני יגיע לשלב שינוי הקול ושהשערות ברגליים ובמקומות אחרים יגדלו
    גם קצב הגדילה שלי יגדל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות הגוף

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    02/02/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_ילדים_מחלות_ילדים' id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אנונימי
    01/02/2011

אפשר לשאול שאלה עם ההתפתחות הגוף או שזה לא רלוונטי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אייל קנדינוף
    02/02/2011

אפשר, והיה ולא נדע, נעביר לפורום המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה אובססיבית להורים
    אירית
    31/01/2011

שלום,

בתי בת ה- 13 מגלה קנאה אובססיבית כלפי הקשר שלי עם בעלי. היינו בטיפול פסיכולוגי במשך כמה חודשים והילדה אובחנה כבעלת בעיות תקשורת, ורגישות יתר.
    ככל הנראה היא משליכה את הרגשות האלה גם על התא המשפחתי ומרגישה לא רצויה.
    היא שונאת את אחותה הקטנה (בת ה- 8 ) . יש לציין שהילדה מצטיינת בלימודיה ומאוד אינטלגנטית.
    לעיתים תגובותיה הופכות לקיצוניות במצבים בהם בעלי ואני מנהלים שיחה פשוטה, היא רצה לחדרה ופורצת בבכי.

הפסיכולוגית שלה המליצה לעבור לטיפול תרופתי ואני מרגישה שלא בדקנו מספיק אפשרויות לפני שניגשים לטיפול תרופתי.
    אנא עזרתך בנושא, למי לפנות? האם טיפול משפחתי יעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה אובססיבית להורים

הוספת תגובה

• עצה קטנה

*
    05/02/2011

הי
    אני מבינה לליבך , מצבה של ביתך אכן מעורר דאגה.
    כשקראתי את הודעתך עלו לי מספר שאלות כמו- האם ביתך אובחנה עם בעיית תקשורת מסויימת? אמרת שמצבה בלימודים טוב, אני תוהה מה מצבה החברתי? מה היו המטרות של הטיפול הפסיכולוגי?. הקושי לתת תרופות לילד הוא אישיו מאוד גדול להורים , מי שרשאי לתת תרופות הנם פסיכיאטרים או נוירולוגים. בעיקרון, לא הייתי ממהרת לתייג אותה כקנאית אובססיבית, לפי הדברים שציינת ,הרגישות עשוייה לנבוע מבעיות במיומנויות תקשורות אך גם רצוי לבדוק אם ארע דבר כלשהו הקודם להופעת הסימטומים שהיווה טריגר. יש לשקול חרדה וסימפטומים שונים של ADHD(המאופיין גם בקשיים בהבנות חברתיות). נשמע שביתך עוברת תקופת התבגרות לא פשוטה ויש מקום לשקול טיפול קוגניטיבי התנהגותי וכניסה לקבוצה טיפולית לבני נוער בגילה .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי מכור למחשב
    ליאת
    30/01/2011

שלום רב...
    אני חוששת שאחי בן ה13 מכור למחשב.זה מתבטא בכך שהוא יושב שעות סגור בחדרו,משחק במשחקי רשת ולא מכין את שיעורי הבית ביוזמתו,מצב שגורם לשיחות ממורתו בטענה שהוא מגיע רדום לשיעורים,מפריע בשיעורים ואינו משתף פעולה כלל בכל ענייני הלימודים בכיתה.הוא אינו מכין את שיעורי הבית ביזמתו,אלא אנחנחנו צריכים להתעקש איתו שיכין אותם וכל התערבות מצידנו יוצרת מריבות מצידו,התנהגות אגרסיבית ואף אלימה שמתבטאת בשבירת חפצים,בפגיעה ברהיטים וכו'...
    לאחרונה נקטנו צעדים לשם מניעת הבעיה כמו חסימה המחשב,הטלויזיה וכן הגבלת תדירות היציאה שלו למקומות בילוי עם חבריו אך הצעדים הללו לא עוזרים כלל,להיפך הם רק מקצנים את המצב וגורמים לו ליותר אגרסיביות מצידו.
    איך לדעתך אנו צריכים לפעול?

לקביעת תור
    סגירה
    הבן שלי מכור למחשב

הוספת תגובה

• הבן שלי מכור למחשב - תגובה

אייל קנדינוף
    31/01/2011

שלום רב
    עליכם לפנות לייעוץ מקצועי בהקדם. יכול להיות שיש עוד קושי שמסתתר ואתם לא מודעים אליו.
    בנוסף, עזרה והכוונה מקצועית הכרחית כדי לקבל את הכלים לעבור את הקושי בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניין משותף
    אורנה
    30/01/2011

יש לנו ילדה בת 16 . הבעיה שלנו היא בשעות הערב. הילדה מעוניינת לראות בטלוויזיה את כל תוכניות הריאליטי בעוד שבעלי טוען שכל התוכניות האלה הן תת רמה והוא לא מבין מה יש לראות בתוכניות אלה. כתוצאה מכך או שהילדה הולכת לחדר שלה ורואה את התוכניות לבד בחדר או שבעלי עוזב את הסלון ועובר לעיסוקים אחרים בחדר העבודה שלו. נוצר מצב שבו לא ניתן כמשפחה לשבת ביחד ולראות טלוויזיה כי אין שום דבר משותף שכולם רוצים לראות.
    מה עושים ??

לקביעת תור
    סגירה
    עניין משותף

הוספת תגובה

• עניין משותף - תגובה

אייל קנדינוף
    30/01/2011

שלום לך
    למרות שאני משוחד ומסכים עם בן זוגך, הצעתי היא הסכם שמסדיר את זמני הצפייה המשותפת של המשפחה. בן זוגך יצטרך לעשות מאמץ ולהתפשר עם בתך. הוא זה שצריך לעשות את הצעד הראשון מאחר וחובתו בתור הורה לגלות מנהיגות ורצון לשיתוף.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות בגיל קשה זה
    of
    29/01/2011

שלום רב.
    ביתינו הבכורה בת 14.6 גדלה על ערכים של שיתוף בחירה והתיעצות. כיום שהיא עמוק בגיל ההתבגרות אנו נתקלים במצבים שהיא רוצה להחליט ולקבוע על דברים שקשורים אליה, כמו לאן תלך, עם מי, אם תלמד לבגרויות או לא...
    בנוסף היא התחברה ל2 בנות שמשפיעות עליה מאוד לא טוב. הם כבר נתשו את הלימודים. נוסעות בטרמפים, מסתובבות בשעות מאוחרות מאוד. בתינו רוצה גם- אך לא ממקום של בקשה אלה קובעת לנו עובדה וגם אם לא נסכים היא תעשה זאת בלי הסכמתינו. אנו חוששים:
    1. לא רוצים להפעיל כוח כי זה לא יעבוד איתה ואנו עלולים "לאבד אותה לגמרי"
    2. מנסים בשיחה ודיאלוג איתה לנטרל את הדברים המסוכנים שהיא רוצה לעשות ולהתגמש ולאפשר בדברים הפחות מסוכנים.
    נשמח לשמוע את דעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות בגיל קשה זה

הוספת תגובה

• גבולות בגיל קשה זה - תגובה

אייל קנדינוף
    30/01/2011

שלום רב
    נשמע טוב אבל הייתי ממליץ להוסיף גם הסכם מחייב בינכם. נכון שדיאלוג מומלץ והכרחי אך חשוב לזכור שהיא בת 14, ולא היא קובעת לגבי חייה. נראה שיש לכם חשש מסוים ממנה וזה שווה בדיקה. אתם ההורים, ובאחריות לחיים שלה עדיין מונחת על כתפיכם, לפיכך אנו מחפשים את שביל הזהב ויש לפעמים שהוא חמקמק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לנהוג
    גאי
    25/01/2011

שלום .

בני בן 14 וברוב היום הוא מול המחשב ומתנתק ממנו רק בסביבות השעה 10:30-11:00 בלילה , בכל הזדמנות הוא רץ למחשב .

אני מבקשת ממנו לכבות בסביבות 10:00 בלילה ובפועל הוא מגיב בסביבות 11:00 כמובן שאני מבקשת מספר פעמים עד שהוא מגיב .

כתוצאה מאי תגובת הבן לבקשתי שהיא אינה מספיק תקיפה ומעמידה גבולות כפי שבעלי טוען שצריך להעמיד עקב רבוי הבקשות שלי אליו נוצרים חיכוכים ואי הסכמות ביננו ל(ביני ולבעלי) גבי הגבולות שיש להעמיד והיכולת שלי כאם לעמוד על המשמר בגבולות . יש מקרים רבים בו הילד מזניח את שעורי הבית והלימודים לטובת המחשב והתחלת השעורים מתבצעת רק בשעות הערב כמו 8-9 בערב ובעלי טוען כי מנהג זה או התנהגות כזו פסולה והיא נובעת בגלל ההתמכרות וחוסר העמדת גבולות לילד וסדר יום ברור שעליו אנחנו צריכים להקפיד גם אם זה לא מוצא חן בעיני הילד או יפגע בו בשלב הראשון (טענת בעלי)

עוד טוען בעלי כי הילד מכור למחשב ולכן אינו מחפש להתעסק בתחומים אחרים ורוב השעות הוא משקיע במחשב והשקעתו מוגזמת , אני חושבת אחרת ולא ראה שהילד מכור כי כל הילדים בגילו כל היום במחשב .

מה לדעתך עלי לעשות ? האם בעלי צודק בטענותיו ? האם ניתן להגיע להבנה בחינוך הילד כאשר כל אחד רואה את דרך החינוך בצורה שונה אחד עם גבולות ברורים והשני רואה ללא גבולות ברורים או גבולות שנפרצים לאחר כמספר ימים .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך לנהוג

הוספת תגובה

• איך לנהוג - תגובה

אייל קנדינוף
    26/01/2011

שלום רב
    לצערי בעלך צודק. יש להגיע להסכם עם בנך לגבי זמני שימוש במחשב. כמובן שלהסכם צריך גם חלק שמתאר מה יקרה אם לא עומדים בהסכם-"תשלום".
    יש לתת לו להחליט מה יהיה התשלום שלו אם לא יעמוד בהסכם. כמובן שלכם ההורים יש אפשרות וטו על תשלום לא מקובל.
    והיה ולא יעמוד בהסכם מחובתכם לממש את ההסכם עד הסוף ולעזור לו לשלם את התשלום שהוא קבע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכור למחשב
    חדווה
    25/01/2011

שלום מבקשת עזרה בני בן הה17 מבלה את כל זמנו החופשי בחדרו לבד סוגר את הדלת כשאנחנו מגיעים לנקודת רתיחה ביחסים ניסינו להוציא את המחשב הוא ברח מהבית קילל אותנו האווירה בבבית נוראית הוא מתנהג כמכור אין לו שום חיי חברה בינתיים מתפקד בסדר בבית הספר היחסים יבינינו איומים בעצם אין יחסים כבר אנחנו עצובים ומפחדים אשמח לקבל תגובות

לקביעת תור
    סגירה
    מכור למחשב

הוספת תגובה

• מכור למחשב - תגובה

אייל קנדינוף
    27/01/2011

שלום לך
    נדרשת פה התערבות מקצועית ויפה שעה אחת קודם. יש להבין את ההשלכות החמורות לעתיד של התמכרות כזו ואת הדרך הנדרשת כדי לעזור לו לצאת מהמצב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה מאד מוכרת לי...

רונה
    28/01/2011

גם אני בבעיה דומה. אשמח לשוחח איתך למרות שגם אני לא מצאתי פיתרון ואני עדיין מגששת ושואלת. יכולות להיות המון סיבות לכך ויש לי כמה עצות,כיתבי לי את המייל שלך אחר כך נוכל לדבר טלפונית אם תירצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף - נער בן 14
    ענת
    25/01/2011

שלום רב,
    בני בן 14 יושב שעות ארוכות מול ממחשב הוא משחק משחקי רשת עם עוד 4 או 5 חברים מכיתתו כשהם תוך כדי גם מדברים בסקייפ, מה שגורם בעצם שהם כלל לא נפגשים אחר הצהרייים ואפילו לא בשישי שבת.הוא אומנם תלמיד מצטיין אך נוכחנו לגלות שהוא ממש לא מרוכז במשך היום.(הוא אפילו מודה בזה בעצמו) הדבר גורם לו לשכוח ציוד בבית או לשכוח להכין שיעורים או אפילו לא לשמוע שהמורה בכיתה דחתה מבחן מסויים ואף שינתה בו את החומר.(מה שהביא לציון נמוך ביותר במבחן, וכמו שציינתי הוא העצם תלמיד מצטיין, אך נראה שזה מתחיל לפגוע בו). שאלתינו היא מה עושים? אולי צריך לתת לו משהו שיעזור לו להתמקד? האם באמת המחשב מזיק לו? תןדה מראש ההורים

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף - נער בן 14

הוספת תגובה

• דחוף - נער בן 14 - תגובה

אייל קנדינוף
    27/01/2011

שלום רך
    אין ספק שאת מתארת מצב של התמכרות למחשב. יש לזכור שבכל מקרה של התמכרות הגמילה יכולה לקחת זמן ולהיות מלווה בכאב ודרמה. המחשב פוגע בתחומים שונים של החיים כשהשימוש בו יוצא מגדר שליטה. התנהלות כזו יכולה לפגוע ביכולת יצירת קשרים חברתיים ובהתמודדויות עם החיים. הרי זה כמו שמחליפים את החיים האמתיים במציאות וירטואלית.
    כדי לצאת ממצב זה נדרשת הבנה של ההורים לחומרה של הסיטואציה וידע לגבי איך ילדים ומתבגרים מתנהלים.
    המלצתי לכם היא לפנות לייעוץ/אימון שיקנה יתווה וילווה אתכם בתהליך שיעזור לבנכם לצאת ממעגל זה ויחזיר אותו לחיים חברתיים טבעיים ואורגנים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה