פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 15 לא יוצא מהבית
    שירי
    14/11/2010

בני בן ה-15 לא יוצא מהבית לא יוצר קשר עם חברים כל היום יושב במחשב..... וכשאני מעירה לו הוא אומר שטוב לו כך(לפני כחצי שנה הוא דווקא היה יוצא יותר מדי ופתאום הפסיק )מודאגת מאוד מהחוסר בטחון שיש לו ,מעוניינת לטפל בו ע"י מאמן אישי אבקש המלצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 15 לא יוצא מהבית

הוספת תגובה

• בן 15 לא יוצא מהבית - תגובה

אייל קנדינוף
    16/11/2010

מאיזה אזור בארץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת האוכל לנערה
    גילה
    13/11/2010

שלום לך הפסיכולוגית.ביתי כימעט בת 15 -היא ילדה יחידה וכל הזמן אני זאת שמכינה לה ארוחות ומגישה לה .אני יודעת שזה לא בסדר והיא צריכה להגיש לעצמה וכן להכין בעצמה.אבל היא לא רוצה כשאני מבקשת ממנה קומי תביאי לעצמך היא צועקת עליי ואומרת לא רוצה -ואים אני לא מביאה לה היא פשוט אוכלת דברים קלים כמו מעדנים וגבינות שקל מאוד להוציא מהמקרר ולאכול. איך עליי להתנהג?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הכנת האוכל לנערה

הוספת תגובה

• הכנת האוכל לנערה - תגובה

שלי ורדי
    14/11/2010

יכול להיות שהרגלת אותה כך, פינקת אותה בתור ילדה יחידה והיום אינה רוצה להפסיד פריוילגיה שהייתה לה. ייתכן שזה מייצג עבורה שינוי בקשר איתך ודרישה מצידך לגדילה ולעצמאות והיא אינה רוצה בזאת. אני לא חושבת שהיא צריכה להכין את הארוחות שלה בגיל 15, אך כריך היא כן יכולה להכין לעצמה. הייתי מציעה לך עודד את העצמאות של הבת בתחומים נוספים, ,זה יכול לעזור גם בהרגלי האכילה. אולי כשאת אינך בבית, תכיני לה מראש ארוחה בצלחת ותגידי לה לחמם,נתחיל מהנקודה הזאת. או תציעי לה לבשל ביחד, בשביל הכיף כדי שהיא תיחשף להכנת ארוחה, לא כי היא חייבת וכי את עייפה מלהגיש לה, אלא כחוויה משותפת. אם היא לא אוכלת מידי פעם כי זו הבחירה שלה, מתוך עצלנות או עקשנות, כדאי לך לא להתרגש, להתנהגב באדישות מסוימת גם אם היא מזוייפת, כי אני מריחה ביניכן סוג של מאבק (על עצמאות-תלות ) המתבטא במקרה באוכל. הייתי רוצה שאת לא תעודדי מאבק זה בהתנהגותך.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 האם הוא בגיל ההתבגרות?
    א
    12/11/2010

שלום רב,
    רציתי לברר אם בגיל עשר וחצי-אחת עשרה אנחנו כבר אמורים להתיחס לבנים כאל נערים בגיל ההתבגרות, ואם כן, האם יתכן שיופיעו תופעות רגשיות והתנהגותיות ללא תופעות חיצוניות בולטות כגון שיעור באיבר המין, התחלפות הקול, חצ'קונים וכו'?
    בני נוטה יותר ויותר להתנהגות לא הולמת, להתכנסות, כעס וחווה הרבה חוסר אונים.. אשמח לכמה טיפים להתמודדות מבלי לפגוע בהצבת גבולות מחד, ובנפשו מאידך. תודה

הוספת תגובה

• בן 11 האם הוא בגיל ההתבגרות? - תגובה

אייל קנדינוף
    14/11/2010

שלום רב
    לא כל כך מובנת השאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנית
    מישהי.
    12/11/2010

שלום אני בדרך ככל לא כותבת בפורומים כאלה אבל אני מרגישה שאני לא יכולה יותר אני ממש עצבנית,לי ולבת דודה שלי יש קשר ממש טוב ואני כול כך אוהבת אותה!
    עכשיו אני והיא בקשר כזה שהיא מביאה לי דברים ואני לה ואני לא מפרסמת את זה בקולי קולות"אוי אני הבאתי לך תיראי תיראי .."מול כולם ואחותי ממש כן וזה מעצבן אותי שכולם חושבים שהיא נשמה טובה עם לב זהב שהיא לא יכולה לראות חתול עזוב וזה....אבל בעצם שאני אחותה, אני רואה דברים שהיא עושה והם מגעילים ושפלים,וזה מעצבן שבחוץ היא ככה ובתוך הראש היא פועלת מתוך שפלות וגם מעצבן אותי שאני לא חייבת לפרסם כול דבר טוב שאני עושה והיא כן ואז בפני כול המשפחה היא הנשמה הרחמנית והטובה.
    וגם אני לא אומרת את זה לכולם כי זה מאוד לא יפ,ה גם זה ברור שזה לא כעס עצום אבל שהוגרים בבטן זה ניהיה גדול אז הייתי חייבת לספר פה ולא למישהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנית

הוספת תגובה

• עצבנית - תגובה

שלי ורדי
    14/11/2010

יש לך הרבה כעס על אחותך כי היא לוקחת לעצמה את המקום של הנשמה הטובה במשפחה ומחצינה את התכונות והמעשים הטובים שהיא עושה. ככל הנראה בבית מגיבים אליה בעידוד רב לכן היא ממשיכה בתפקיד זה. את בעצם אומרת, אם הבנתי נכון, שההורים בבית "עיוורים" לתכונות הפחות טובות של אחותך וזה מעצבן אותך. השאלה שלי אלייך היא האם העובדה שהיא כזאת מונעת ממך גם להראות את הטוב שבך? למה את לא נכנסת לתחרות איתה? תזכירי גם את ההתנהגויות הטובות שלך או תנסי בדרך אחרת להתקרב ולקבל עידוד מההורים. זה לא דבר רע לנסות לזכות בחיזוק והערכה מהם. אני מרגישה שהתקבעו תפקידים לכל אחד במשפחה וקשה לך לשנות זאת. את רוצהנלהיות אחרת מאחותך, בגלל זה את מתנהגת אחרת, אך ייתכן שיש ביניכן תכונות משותפות גם, זה לא רע! העיקר שלא תוותרי לה. אל תתני לה לגנוב לך את ההצגה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטעלפויות
    ילנה
    12/11/2010

בזמן האחרון אני הטעלפתי כמה פעמים. זה התחיל באמצע כיתה ה' ועכשיו כשאני בכיתה ו' כמעט הטעלפתי שתי פעמים. יש לי כל הזמן כאבי ראש וכולם חושבים שזה רציני. מצב הרוח שלי בסך-הכל ירד לי מצב הרוח ומאוד נבהלתי ממשהו. מישהו אמר שנורא החוורתי והיתה לי סחרחורת נוראית. עכשיו. כמטעלפים בדרך-כלל הדם יורד לרגלים. היום קמתי בבוקר ולא יכולתי כמעט לקום על הרגליים כי העצם מחצה לי את הוריד. אמא שלי אומרת שזה גיל ההתבגרות מתחיל אבל אני כולה בת 11. מישהו חושב שזה משהו אחר?
    נ.ב.
    אס.או.אס אמא שלי מכינה לי שייקים מגעילים של בריאות. בבקשה הלפ מי!

לקביעת תור
    סגירה
    הטעלפויות

הוספת תגובה

• הטעלפויות - תגובה

אייל קנדינוף
    13/11/2010

זה יכול להצביע על אנמיה או חוסר בברזל. גשי להיבדק במיידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 16 שאינה לומדת
    חווה
    12/11/2010

בתי בת ה 16 כבר מהחטיבה היתה נעדרת הרבה מבית הספר התנתקה מחברות ומרבה לשבת מול טלויזיה ומחשב , העברנו אותה לתיכון פרטי ולמרות כל ההבטחות גם זה לא עוזה
    היא מסרה בת בעקשנות לקבל עזרה מקצועית

אני מצינת שזה התחיל בכיתה ח' שחברתה הטובה ביותר מכיתה א' בקשה להפסיק את הקשר איתה כל מה שעשינו לא עוזר האם יש דרך לשכנע אותה לקבל טיפול

אני חייבת לציין שהיא ילדה מאוד אנטליגנטית ובעלת כישורים בבית אינה מראה כל סימני דיכאון
    אולם שנמצאת בחברה בכיתתה היא אינה מתקשרת אבל ברשת האינטרנט יש לה הרבה קשרים

לקביעת תור
    סגירה
    בת 16 שאינה לומדת

הוספת תגובה

• בת 16 שאינה לומדת - תגובה

אייל קנדינוף
    14/11/2010

שלום רב
    בתך מראה סימנים של התמכרות למחשב. היא מעדיפה לייצר קשרים חברתיים דרך הרשת, שזה הרבה יותר קל מאשר בחיים האמתיים. צמצמו את זמן המחשב שלה האופן כזה שיאפשר לה לחזור לחיים הנורמליים. (כמובן אם אין בעיה אחרת שלא עליתם עליה)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי עם בת בכורה
    טליה
    11/11/2010

אני אמא לשלושה ילדים, הבכורה בת 18 מקניטה את אחיה, יורדת לחייהם, טוענת שאנחנו מפלים בינה לבין אחיה, יונקת את לשד עצמותינו בדרישותיה, חיה כמו נסיכה, על כל בקשה לעזרה בבית מתפרצת ומקטרת, מעירה הערות ומעבירה ביקורת על כל דבר ועל כל אחד, באירועים משפחתיים אני בלחץ שמא היא תפתח את הפה... בקיצור לא נעים לחיות איתה בבית, כשהיא נוסעת לחבר שלה לסוף שבוע תענוג בבית.
    מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    קושי עם בת בכורה

הוספת תגובה

• קושי עם בת בכורה - תגובה

אייל קנדינוף
    11/11/2010

שלום רב
    מה הפרש הגילאים בין האחים והאם אחיה בנים? וממתי הקושי התחיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער מתבגר
    יפה
    11/11/2010

יש לי 2 ילדים הגדול בן 14 לומד בחטיבה בשבועות האחרונים הילד לא לומד, אני מקבלת טלפונים ממורות שמתלוננות עליו שהוא לא לומד, שוחחתי עם הילד, יש לו טענות אחרות כלפי המורות, הילד בסך הכל ילד טוב, הוא הבן הבכור שלי, אני אמורה להיפגש עם יועצת ביה"ס במהלך שבוע הבא מכיוון שהיתה תיגרה בבית הספר ולא בני התחיל אותה, דיברתי עם הילד היום הבנתי את הצד שלו, איך להסביר ליועצת את הצד של בני, אני מבינה שהוא מתבגר ונמצא בגיל ההתבגרות וזה גיל מאוד קשה, גם מבחינה חברתית, יש לו חברים אבל לא הרבה, יש ילד אחד שאני יודעת שאולי הוא השפעה רעה על הילד שלי, איך אוכל להרחיק אותו מבני?
    ואיך להתמודד עם היועצת?

לקביעת תור
    סגירה
    נער מתבגר

הוספת תגובה

• נער מתבגר - תגובה

אייל קנדינוף
    11/11/2010

שלום לך
    איך בנך מתנהל בבית?
    האם הוא תורם בעזרה?
    איך מערכת היחסים בין האחים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך, כל מה שאני מבקשת

יפה
    12/11/2010

ממנו הוא עושה, הוא עוזר לי המון.
    אם אחיו יש ימים טובים ויש ימים לא כל כך טובים בכלליות אחיו הקטן מאוד אוהב אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון
    ריקי
    10/11/2010

הבת שלי בת 16 כיתה י' והתחילה לעשן.
    אני לא יודעת איך להתמודד אם זה, אני מתעלמת אך אולי אני צריכה להגיד משהו.
    אמרתי לה שאני יודעת שהיא מעשנת היא אמרה שזה נכון אבל ישר הסתגרה בחדרה
    וכעסה כשהתעצבנתי.
    אשמח לקבל תגובות איך להמשיך להתנהג להתעלם או אולי לנסות ולדבר איתה.
    מאוד קשה לדבר איתה כי היא מאוד חוצפנית ומתעצבנת בקלות.

לקביעת תור
    סגירה
    עישון

הוספת תגובה

• עישון - תגובה

אייל קנדינוף
    11/11/2010

ריקי שלום
    מה שעליך לעשות זה להבהיר בצורה חד משמעית את העמדה שלך בנושא, ובמקביל להוריד את עלות הסיגריות שהיא מעשנת מדמי הכיס שהיא מקבלת ממך. להכריח או לשכנע אותה להפסיק לעשן יגרור עימותים וחיכוכים. אין ויתורים בנושא, היא צריכה לדעת מה את חושבת בעניין ומה יקרה אם היא תמשיך. במקביל, יהיה נבון מצדך לעבור הכשרת הורים בנוגע להתמודדות עם ילדים בגיל ההתבגרות. לא מקובל ולא מקדם שתפחדי מהתגובות שלה. זה לא מקדם אותה לעתיד. היא לוקחת אותך כמובן מאליו וזה לא נכון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ריקי
    11/11/2010

תודה רבה על תשובתך, אין באפשרותי כרגע (מבחינה כלכלית) לגשת לקורס הורים.
    הילדה לא מקבלת דמי כיס כבר כמה חודשים בגלל חריגות בחשבון הפלאפון שלה שדמי הכיס עוברים לתשלום החשבון.
    אני לא יודעת ממי היא לוקחת סיגריות אבל סביר להניח מחברים שמעשנים יחד איתה.
    כרגע אני מתעלמת כדי לא להגיע לוויכוחים וריבים מיותרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אייל קנדינוף
    11/11/2010

הבעת עמדה לא אמורה לגרור לעימות. אמרי את מה שאת אמורה להגיד בצורה חד משמעית וקרה. והתעלמי מכל התגובות שיגיעו לאחר מכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות שמתדרדרת
    מעיין
    08/11/2010

שלום רב,
    אני מדברת בשם הוריי, יש לי אח בן 17שההתנהגות שלו מתדרדרת מפעם לפעם
    זה התחיל בהתחצפויות להורים ובדיבור מזלזל , צועק ומרים את הקול.......
    היו כמה פעמים שאפילו הרים יד על הוריי....
    ולא מזמן ההתנהגות שלו פשוט חצתה את הגבול בכך שגנב אופניים לילד בשכונה......
    כשהוריי שאלו למה עשית את זה הוא אמר: " כי אין לי אופניים ורציתי....", הוריי לא רצו שייפתח לו תיק במשטרה אז הסדירו את העניין עם הוריי הילד שנגנב לו האופניים.
    יש לציין שהוריי כבר מבוגרים ומאוד קשה להם להתמודד איתו , כל מה שהוא מבקש הוא מקבל, אפילו כסף לסיגריות אבי מביא לו אחרי הרבה נסיונות להתנגד לכך, הוא לא רוצה ללמוד ולא רוצה לעבוד כל מה שמעניין אותו זה סיגריות ולצאת לבלות. אני מרגישה שהמצב הזה פשוט לא יכול להמשיך ככה ובסוף יקרה משהו ושחייב לעצור את זה מייד,
    השאלה שלי איך, מה ניתן לעשות ,למי אפשר לפנות?
    ההורים שלי ממש מתוסכלים מהעניין ואני ממש רוצה לעזור להם
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות שמתדרדרת

הוספת תגובה

• חשוב לי לציין גם....

מעיין
    08/11/2010

הוא היה מטופל אצל פסיכולוגית, אבל לא עזר, הוא לא התמיד ולא היה מעוניין
    פשוט לא אכפת לו מכלום, לא אכפת לו שייפתח לו תיק במשטרה , לא אכפת לו שלא יהיה לו 12 שנות לימוד, הוא פשוט לא מודע למעשים שלו ולחומרתם ,ממש כלום לא מעניין אותו כך ששיתוף פעולה מצדו קשה מאוד להשיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי לציין גם.... - תגובה

שלי ורדי
    08/11/2010

שלום שיר, מדובר במקרה קשה, אחיך במצב לא טוב, קשה לי לדעת מה גרם להתפתחות מסוג זה, אך מה שרואים שמכל הבחינות אינו מטפח את עצמו, התנהגותו מתחילה להיות עבריינית כמו בגניבת אפניים, אינו רוצה ללמוד, לא חושש מהוריו ולא מכבד אותם. עובר לי בראש שמלבד עישון סיגריות אולי משתמש בסמים כי להם השפעה הרסנית על הגוף ומצב הרוח.... אני לא יודעת אם זה נכון אך כדאי לנסות לבדוק זאת.
    כרגע, הסמכות הכי טובה הינה בית הספר אם עדיין הוא תלמיד והרווחה, יש ברווחה עובדים סוציאליים שעובדים עם נוער בסיכון, יש להם גם מועדונים חברתיים ומשמשים כמעין חונכים לנערים בסיכון, מנסים להכניס אותם למעגל העבודה או להחזיר אותם ללימודים. הכי טוב לפנות לרווחה ולבקש עבורו עזרה.
    דבר שני: לטובתו לא הורייך לא צריכים לחפות עליו יותר אם עושה משהו פלילי, הוא זקוק לגבול חיצוני של משטרה כדי להזדעזע. מכיוון שהוא עדיין לא בן 18המשטרה מתייחסת יחסית בסלחנות אך מעמידה קציני מבחן לפיקוח ומעקב.אני מתכוונות שהורייך עם ההתנהגות הפייסנית שלהם וחוסר הסמכות שלהם גרמו לו להיות חסר יראה מדמויות סמכותולא לדעת לעצור את עצמו ואת הדחפים שלו.
    אני מקווה שעזרתי,
    אני מעריכה את המעורבות שלך לטובת אחיך

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בעיה לבני
    יהודית
    07/11/2010

שלום רב

אני נשואה ואם לבת בגיל 18 ובן בגיל 12. יש לי בעיה עם הבן שלי שיש לו בעיה בחברה. הוא לא מקובל היום הוא בכה ואמר לי שאין לו אף אחד הוא בדרך כלל ילד מלא שמחת חיים , הוא חי במשפחה שההורים ואחותו והסבים ודודים כולם אוהבים אותו והוא מקבל המון תשומת לב. היום הוא אמר לי שאין לו חברים בכיתה, אנחנו ערים לבעיה שלו שהוא ילד עם פחדים, אין לו ביטחון עצמי ואני מאוד דואגת לו. למרות שאני כל הזמן וגם בעלי מעודדים אותו שלא יפחד מאף אחד ולא ישים לב . ואם מישהו צוחק עליו שהוא יצחק עליו בחזרה. יש לו בעיה שהוא גם שמן. אציין שהבית שלנו שבו אנחנו 4 נפשות אנחנו ידענו מריבות ומתח במשך שנים בינינו . ובעלי אומר שהבן שלנו די מושפע מזה וששהבית שלנו צריך להיות רגוע. אציין שהוא התחיל טיפול אצל פסיכולוג אבל לאחר כאיזה 8 פגישות אנחנו מגלים שהוא פשוט לא נפתח לפניו בקטע של החברה. אציין רק שהוא הבן הצעיר ואחותו היא בת 18. בבקשה תייעצו לי מה לעשות כדי שהוא יהיה מקובל. תודה יהודית

לקביעת תור
    סגירה
    יש בעיה לבני

הוספת תגובה

• יש בעיה לבני - תגובה

אייל קנדינוף
    09/11/2010

שלום רב
    בין השורות שאת כותבת אפשר להבין שהיו קשיים לא מעטים בבית שהשפיעו על הילד לאורך השנים וקושי זה כיום מתבטא בהשמנה. יהיה נבון מצדכם ההורים להניח לילד מטיפולים ולגשת בעצמכם לאימון/יעוץ הורים כולל שיאפשר לכם לעזור לו להוריד במשקל ולחזק את ביטחונו העצמי. אין דבר יותר כואב מאשר להיות ילד שמן בגיל ההתבגרות.לצפות ממנו להוריד במשקל זו אשליה!!!! יש לבנות אקולוגיה תומכת אכילה בריאה ומשם להמשיך קדימה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 12 וחצי
    שירה
    05/11/2010

שלום רב, בני בן 12 וחצי החל את גיל ההתבגרות לא ממש מזמן...לפי סימנים שאני רואה.
    אני גרושה ומגדלת אותו לבד יחד עם עוד אח שלו בן 2.
    לפני כחודשיים לערך הוא מקלל אותי בלי סוף, ממש גידופים "חרא" ,"נבלה" ועוד שמות לא מכבדים כאלה. אמרתי לו שלא נחמד לי לשמוע את זה, ושיפסיק את הגועל נפש הזה למרות שאני לא אמא של סנקציות אלא יותר לדבר ותקשורת.
    לקחתי אותו ליום כיף ארוחות בחוץ וכל מה שרצה קניתי לו במתחם הקניות, וכשחזרנו הביתה ביקש שוב כסף ואמרתי לו שאחרי 500 שקל אין מצב לעוד, הוא ביקש לאכול בחוץ גם בערב למרות שרק חזרנו ב4 אחר הצהריים. הוא צעק עלי מי צריך את הכסף החרא שלך , את קמצנית, וטרק את דלת חדרו והסתגר. אני נורא לוקחת ללב וממש אישית את התבטאויותיו, ואת התנהגותו, הוא מצטייר לי ככפוי טובה וחסר לב. זה לא מה שחינכתי אותו. בחוץ אני שומעת עליו דברים מדהימים שהוא מחונך מנומס עוזר, ובבית שיא הגועל, אפילו שקית אשפה לא מוכן לקחת. האם הוא מנצל את טוב ליבי? כספי? מצפצף עלי? אני כבר לא יודעת מה לחשוב. עם אביו הוא בקשר יחסי, הוא הולך לישון אצלו אחת לחודש. ממנו הוא לא יכול להוציא כספים כי הוא לא ייתן לו שקל, ועובדה שאותו הוא מכבד ולא מקלל ואוהב יותר. אז אני אמורה להפןך לקלפטה?
    אנא עזרתכם. התייאשתי ממנו כבר.

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 12 וחצי

הוספת תגובה

• גיל 12 וחצי - תגובה

אייל קנדינוף
    07/11/2010

שלום רב
    בנך לוקח לוקח אותך כמובן מאליו והתנהגות זו תשתנה ברגע שתשני את הגישה שלך כלפיו. בנך זקוק להגדרה מחודשת של מה מותר ומה אסור וזאת בגלל שהוא נכנס לגיל ההתבגרות. שיחות לא יעזרו, דרכי נועם לא יעזרו. מה שכן יעזור זה הסכמים מחייבים בינך לבינו שמסדירים את דרך התנהלותו בבית.
    מפנה אותך למאמר שכתבתי בנושא בדף של בפייס ילדים והסכמים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אשמח להפנייה

מירי
    07/11/2010

למאמר שכתבת, היכן אני מגיעה אליו? יש לך קישור לתת לי או שכותבת משהו כדי להגיע אליו?
    שנית, אילו הסכמים היית מציע לי לעשות עימו? אתה מתכוון למשהו של כיתוב בינינו על דף ממש מחייב, או שמשהו בעל פה ?....
    חיכיתי ממש לתשובתך אני פה ממש בפלונטר איתו.
    תודה על המענה ואשמח לעזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אשמח להפנייה - תגובה

אייל קנדינוף
    08/11/2010

שנה חדשה, דרך חדשה
    הרבה פעמים אני נדרש לעזור בבתים של הורים למתבגרים, בנים ובנות. כמעט תמיד הסיפור חוזר על עצמו. אני פוגש הורים שלא מבינים מה קרה לילד או לילדה החמודים שלהם. איך בין לילה מילדים שקטים ומופנמים הם הפכו למרדנים חסרי לב שכל מה שמעניין אותם זה חברים, כסף, והמחשב. אני פוגש אימהות פגועות שנעלבות חדשות לבקרים ואבות שמאבדים את העשתונות ומוצאים את עצמם צורחים באיבוד שליטה עד שלפעמים זה נגרר גם לאלימות פיזית.
    מהצד השני אני פוגש מתבגרים שנמצאים בבלבול תהומי, חושבים שהם יודעים בדיוק מה צריך ושהם צודקים וכל העולם טועה. נתונים למצבי רוח קיצוניים. חסרי כל מידה של מציאות וחיים באשליה מתמשכת. בתקופה האחרונה אני שם לב שחרדות מתחילות לבצבץ ביתר שאת, שלכשעצמו מדאיג ביותר.
    אז מה קורה פה?
    זהו גיל ההתבגרות או גיל ההתמרדות או גיל ההיפרדות, כל אחד יכול לבחור את ההגדרה המתאימה לו. זהו תהליך הכרחי שכל אחד חייב לעבור כדי להתבגר ולרכוש את הכלים והזהויות הנדרשות לחיים שיבואו.
    אז איך עוברים את התקופה הסוערת הזו?
    על ידי הסכמים.
    ניתנת פה האפשרות לעבור ממצב של הנחייה גורפת של איך החיים של הילד יתנהלו למצב חדש שבו למתבגר יש אפשרות בחירה שאיתה גם באה אחריות. שיחות נפש, בקשות, תחינות, כפיה, איסורים, עונשים, כל הרשימה הזו צריכה להתעדכן. אנחנו מדברים על מצב חדש שבו נוצרת שפה שנותנת למתבגר את האחריות על ניהול חייו תוך התחשבות בסובב אותו ונקיטת עמדה ברורה לגבי חייו במישורים שונים: בית, חברה, לימודים.
    מוצעת פה להורים דרך שבה הם יובילו מהלך של בניית הסכם בינם לבין המתבגר/ת שבו יוסדרו כל ענייני החיים. שינה,ניקיון, עזרה בבית, דמי כיס, עבודה, לימודים, שעות יציאה, תקשורת בין בני הבית, ועוד.
    במהלך השיחה ייווצר משא ומתן בין הצדדים כמו בחיים האמיתיים בין ההורים לבין המתבגר שמגדיר את החובות והזכויות של כל צד כשנקודת המוצא להתחלה היא שהכול הוא בר שיח.
    משם הדרך היא יחסית קצרה כשצריך לשים את הדגש על מה קורה אם אחד מהצדדים לא עומד בהסכם, כלומר על התשלום.
    החוכמה בתהליך שכזה היא להביא את המתבגר להחליט על תשלום נכון שיעזור לו להבא, כן לעמוד בהסכם. לדוגמה: המתבגר התחייב לא להרים את קולו או להשתמש בכינויים או קללות ולא עמד בכך, הוא ישלול מעצמו את דמי הכיס השבועיים שלו פעמיים.
    כך שנוצר מצב חדש שבו אין התנגחות בין ההורים לילדים. הילדים מתמקצעים בלקיחת אחריות, חשיבה מודעת, ומשמעת עצמית. כשמשהו לא קורה כפי שהם היו רוצים אל להם לבוא בטענות ובדרישות לאחרים מאחר והם הסכימו על כך עוד לפני.
    דרך זו מאפשרת להורים לא להיכנס למעורבויות רגשיות אם בני תשחורת מורעלים הורמונאלית שחושבים שהם המציאו את הגלגל והכול מגיע להם מראש.
    בדרך זו השפיות בבית נשמרת, המתבגרים גדלים תוך התנגדות פנימית לשיפור והתחזקות עצמית.
    זה עדיף על התנגחויות אין סופיות של מי צודק ולמה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזזזזזרה דחוף !!!!!!!!!!
    חסויה
    03/11/2010

פעם כשחבר שלי הייתה אצלי ואז היינו במחשב ( יש לנו מחשב אחד בכל הבית ) אז ראיתי שיש במועדפים סרטונים כחולים והם של אבא שלי בטוח כי אני בת יחידה ...
    חשבתי שהחברה שלי לא תשים לב אבל היא שאלה אותי מה זה ...
    מאוד התביישתי ואמרתילה שזה סתם איזה משחק שלי...
    וגם כשתמיד הייתי בבריכה אבא שלי תמיד היה אומר לי איזה יפה את , ויזה גוף יפה יש לך , ולפעמים הוא הי נוגע בי בתחת או סתם מלטף אותי והייתי אומר לו 'אבא ! , די ! ' או משו כאילו לא צועקת אלא כאילו מתוך פאדיחות
    לפנ כמה ימים חיפשתי את המצלמה בארון של ההורים שלי ואז פתאם איתי מדף עם מלא צעצועי מין כמו : הדבר הזה שהוא בצורת איבר המין של הבנים , חומר כזה בתוך קופסא , קונדומים ועוד מלא מלא מלא מלא מלא קלטות מין !!!!!!!! אני לא מכירה חלק מהדברים ואני גם לא יודת אם יש עוד כי זה היה מכסה בבגדים וכבר נגעלתי אז לא חיפשתי עוד ...
    וכאילו זה אבא שלי והוא רואה את זה וגם אמא שלי , זהההורים לי ואני גרה איתם ואני יודעת שגם להם יש חיי מין ואבל הם לא יכלו להסתפק ביחסי מין וזהו ?? וגם כב שמעתי אותם מקיימים יחסי מין ,.
    אני מרגישה שזה כל החייםשלהם - מין -
    אנילא יכולה להתכל עליהם כב ולחשוב שיש להם דברים כאלו , הם ההוריםשלי .,.....
    אוף , כבר נמאס לי מאבאשלי החרמן והסוטה הזה כמו שאני מכירה אותו בטוח הוא קנה את ל זה ושכנע את אמא שלי או משו ............
    מה כב אפשרלעשות בקשר לאבבבבבבא שלי הסוטה שנוגע בי ואומר לישאני יפה ושיש לי גוף יפה ושעושה אכל הדברים האאאאאאלה ?!

לקביעת תור
    סגירה
    עזזזזזרה דחוף !!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• עזזזזזרה דחוף !!!!!!!!!! - תגובה

שלי ורדי
    03/11/2010

היי בר,
    אני רוצה לחלק את התשובה שלי אלייך:
    קודם כל את צודקת בהחלט כשאת מרגישה כך כשאת נחשפת בעל כורחך לחיי המין של הורייך, ולהעדפות המיניות שלהם כמו אביזרי מין וכו'. ילד צריך גבולות בין הוריו לבינו בנושאים האלה ולך יש את האנסטיקטים הבריאים לבקש גבולות אלה ולהתקומם כאשר ההורים לא שומרים עליהם. אך עצם השימוש באביזרי מין והצפיה בסרטים למיניהם לא עושה אותם סוטים... מבוגרים רבים משתמשים ביצירתייות להנאתם, במיוחד אחרי שנים רבות של נישואין. נדמה לי שלהורייך חיי נישואין טובים. זו נקודה חיובית בהחלט...
    חשוב לי להדגיש שמחוץ ליחסי מין הם יכולים להיות האנשים הכי נורמאילים שיש, יחסי מין זה תחום פרטי, נפרד בו הפנטזיות מתממשות כשלעתים קרובות יש מודעות גבוהה אצל אנשים כי בתחומים הלא מיניים הם יתנהגו באופן שונה לגמרי.
    אני לא יודעת בת כמה את, אני מקווה שאחרי כמה שנים טובות תראי את הדברים מעט אחרת.
    אני מבינה אותך על עצם אי שמירת גבולות, במיוחד מדאיג אותי שאביך נוגע בך , אני לא בטוחה האם זו הטרדה מינית אך הוא חוצה גבול...
    אני מציעה לך להגיד לו חד משמעית מול אימך שזה מפריע לך גם כל ההערות שלו על הגוף שלך. הטרדה מינית אינה מסתכמת רק במגע גופני אך עצם השדר המיני כלפייך עלול לגרום לך לאי נוחות וסוג של מצוקה כמו הטרדה מינית. תגידי לו שיפסיק להסתכל כך כי מביך ואבא לא אמור להסתכל בצורה כזו צריכה להיות אסרטיביות בעניין הזה מצידך.
    עצם העובדה שאינו טורח למחוק את הסרטים הכחולים מהמחשב ולשמור עלייך שלא תיחשפי אליהם, מראה על חוסר התחשבות, חוסר רגישות וחוור מודעות לגבי מה מתאים בגבולות בין הורים לילדים וחוסר התחשבות בך. לא לדבר על הפאדיחות מול החברים שלך...
    אני מציעה לך שאם הנגיעות תימשכנה והמצב יהיה יותר גרוע, להגיד לו שתספרי
    למישהו מחוץ למשפחה. אם הוא נוגע בך בתחת, זה חמור מאד.
    בחצית הגבולות אני רואה את הקושי הגדול. הורייך יכולים להיות מיניים מאד, יצירתיים אפילו חרמנים.. כפי שאת אומרתאך הם צריכים לעשות הכל שלא תחשפי לתחום הזה של חייהם. כאן הם מפשלים.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות לנערה
    שירה
    02/11/2010

אני רוצה להוציא מהרופא מרשם לגלולות אבל מפחדת שאמא שלי תגלה אין לי מושג איך היא תגיב. בעיקרון יש לי חבר קבוע ואנחנו שוכבים גם עם קונדום אבל אני בכל זאת רוצה להיות בטוחה כי כבר שמעתי על לא מעט מקרים שהקונדום נקרע וכו'... וגם שמעתי שזה עוזר לכאבי מחזור שאני סובלת מהם.
    צריך אישור מיוחד לגלולות אם אני בת 17 וחצי או שאין בעיה עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות לנערה

הוספת תגובה

• גלולות לנערה - תגובה

שלי ורדי
    02/11/2010

היי,ככל הידוע לי לא צריך אישור מיוחד, את קובעת תור עם רופא נשים ומבקשת. אל תשכחי לשמוע ממנו תופעות לוואי והשלכות. זה כן עוזר לכאבי מחזור ומסדיר את המחזור בכלל. לאחר גיל 16 את עומדת בפני עצמך מול הרופאים.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שירה

נעמי
    15/11/2010

אני בת 17.5 ולפני חודשיים הלכתי לבד לרופא גניקולוג לבקש גלולות (אני לא בקשר הכי טוב עם אמא שלי אז אני לא רציתי שהיא תבוא איתי.
    הוא לא ביקש ממני שום אישור מההורים או משהו כזה, הוא רק בדק אותי ושאל כמה שאלות כדי להחליט איזה גלולות לתת לי, בסוף הוא נתן פליים כי יש בהם מעט הורמונים וזה מה שנותנים לבנות צעירות.
    אם את מפחדת אז פשוט לכי עם חברה טובה, זה בטח יעזור ((:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת ה 16 סובלת מפצעי בגרות
    משה
    01/11/2010

אמנם המצב לא מאוד חמור הדורש התערבות רפואית אך בכל זאת מפריע לה.
    היא ילדה מאוד מופנמת וביישנית וניסיתי לדבר איתה על זה ולהציע לה טיפול והיא סגרה את הנושא ב "לא רוצה לדבר על זה" ועזבה את החדר.
    אני יודעת שזה מפריע לה, היא הולכת כל הזמן בשער פזור שמסתיר את הפנים, ועושה כל יכולה כדי שיראו כמה שפחות ובזמן האחרון גם ממעיטה לצאת ולבלות. מה שהכי כאב לי זה שהסתכלתי בדף הפייסבוק שלה על תמונות מאירועים חברתיים וכל הבנות שם עושות פוזות למצלמה ורק היא תמיד בצד מסתירה את עצמה.
    אניי מדגישה שוב, המצב הוא לא כזה חמור אך מבחינתה זה מרגיש כאילו סוף העולם הגיע.
    מה עושים?

הוספת תגובה

• ביתי בת ה 16 סובלת מפצעי בגרות - תגובה

אייל קנדינוף
    02/11/2010

שלום לך
    יש היום טיפולים ועזרה חדשניים שיכולים לפתור את הבעיה. מה שחשוב זה שהיא תדע שאתן שתכן בדבר הזה ולא מעניין אותך איך היא מתנהגת ביחס לדבר. את תקבעי תורים, ואם צריך, תגררי אותה לשם. היא צריכה להבין שיש לה אימא שאוהבת אותה ולא מסכימה בשום פנים ואופן להסתגרות שלה. שיחות שלך איתה לגבי עד כמה זה זה לא דרמטי ולא חשוב לא יעזרו. מבחינתה זה סוף העולם והאדם שיכול לתת לה משענת זאת את.
    אז להתעלם מההסתגרויות שלה וחוסר הרצון שלה לתקשר בנושא ולצאת לפעולה נחושה שלך כדי לפתור את הבעיה. קודם ברובד הפיזי-תזונה, קרמים, כדורים ועוד. תוך כדי, גם את וגם היא תעברו מסע משותף שיקרב אתכן וזה הכי חשוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי זה היה גם דומה אך עם הבן

משה
    03/11/2010

עברנו סאגה די דומה, לא מזמן. התסגרויות, הסתובב עם כובע קסקט ועם פרצוף ברצפה, קבוע. לא משנה מה הצעתי, איך ניסיתי להציע לו טיפול התגובות שלו היו תמיד להתסגר ולטרוק את הדלת של החדר כאילו ניסיתי להעליב אותו. יום אחד הספקתי לדבר והתחלתי לעשות.
    הלכתי לבית המרקחת בסופר פארם, ביקשתי משחה לפצעונים, הסברתי שזה לבחור אז בלי כל מיני וורודים למינהם, ובלי ריחות, הכי סולידי שאפשר, כדי שיעצבן אותו כמה שפחות.
    הוא נתן לי איזה ג'ל של חברה שנדמה לי שקוראים לה פייסאיט, ( לא סגורה על זה שזה השם המדויק ).
    לקחתי את זה.
    כשהוא לא היה בבית, שמתי לו את זה על המיטה בחדר שלו ולא דיברתי מילה.
    ותנחשי מה, אחרי יומיים הוא התחיל להשתמש בזה, ואחרי שבוע פתאום קיבלתי נשיקה, שזה דבר שלא קיבלתי ממנו כבר הרבה זמן.
    אחרי שבועיים בערך כבר ראו שיפור ניכר.
    בקיצור יקירתי, הפסיקי להתלבט והתחילי לפעול כמו שאמר הבחור בתגובה מעלי.
    יישר כוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה