מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות של בן 18צ.ב.05/12/2011
אני גרוש ויש לי בן בן 18 שחדשות לבקרים מקלל אותי פוגע בי וכל פעם מתנצל שהוא היה במצב רוח רע וכמה שאני מסביר לו שאני נפגע בגלל שאני אוהב אותו זה לא עוזר
וההתנהגות חוזרת על עצמה.
אני עושה כמיטב יכולתי לתמוך בו כלכלית ואם הוא נפתח אלי אז אני משתדל לייעץ לו לפי הבנתי בקיצור אני בשבילו בכל עת כולל להסיע אותו בתי שהוא מבקש
ובכל זאת אני לא מצליח להתמודד עם ניבולי הפה שלו שמלווים בתירוצים למכביר
עד שנשברתי וניתקתי איתו את הקשר כשהוא יודע שהסיבה זו ההתנגות שלו כלפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות של בן 18 - תגובה
שלי ורדי11/12/2011שלום לך
אני באמת מבינה לליבך, אתה היית מאד נוח עבורו ולא סמכותי והמשכת לקבל אותו ולעשות הכל בשבילו ללא תנאי. זו הבעיה, שזה היה ללא תנאי. אני מקווה שתצליח ליצור איתו שוב קשר אך לא ממקום מתרפס וכנוע אלא ממקום סמכותי יותר. תחנך אותו כך שיכבד אותך, ואם לא באמת לא בטוח שצריך את הקשר הזה. היום הוא בוגר וזה די קשה לשנות את טיב הקשר. אני חושבת שאתה צריך ללכת לכמה פגישות של הדרכה כדי להבין יוותר טוב איפה טעית בחינוך שלו ובהתייחסות שלו אליך ואיפה יש לך עדיין את הכוח והתקווה לשפר משהו לא רק עבור הקשר ביניכם שבוודאי כואב לך שנותק, אלא גם בשביל האישיות שלו שנראית לי בעייתית עם כל ניבולי הפה והתוקפנות המילולית.
כל טוב
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער דליל-אני מקווה שתוכלו לעזור ליעדי03/12/2011
היי אני עדי אני בת 14.5 בערך מכיתה ב' (עכשיו אני בכיתה ט') יש לי שיער מאוד מאוד דליל. זה מגיע למצב שאם אני לא חופפת כל יום אני לא יכולה לצאת מהבית, כי השיער שלי שומני מאוד ורואים את כל הקרחות אחרי יום ללא חפיפה. אני כבר לא יודעת מה לעשות! אני מביישת בזה מאוד, וכל פעם אני צריכה לחפוף את השיער (כל יום) ואני יודעת שזה לא כ'כ בריא, וכל פעם אני צריכה ללכת למראה כדי לסדר את השיער כדי שלא ייראו קרחות.
ואלה לא רק הקרחות. רואים שבקושי יש לי שיער על הראש.. אני כבר לא יודעת מה לעשות !! אני באמת כל ערב בוכה .... אני ניסיתי להשים על הראש ספריי שרופא עור המליץ עליו- סי ספריי. אבל זה לא עוזר לי בשום אופן ! בבקשה תעזרו לי, מה לעשות ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, לא סי ספריי אלה מינוקסי
עדי03/12/2011מינוקסי או משהו כזה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיחה ראשונהערבה02/12/2011
שלום!
ביתי הבכורה בת 16, ויש לה חבר חדש וראשון!!!
אני רוצה לעשות איתה שיחת אם-בת ראשונה בנושא, ואני לא יודעת איך להתחיל, איך להמשיך, מה להגיד, מה לא להגיד.
היחסים שלנו טובים מאוד. ובכל-זאת, אני מאוד חוששת ליפול בלשוני, ולהגיד בתמימות ומתוך דאגה דברים שיגרמו לה למדר אותי.
אני רוצה שהיא תבין, שאני תמיד שם בשבילה. אני רוצה שהיא לא תהיה נבוכה לפנות אליי. אני לא רוצה להיות חטטנית, אבל, רוצה להיות בעניינים במידה זו או אחרת.
בקיצור איך עושים את זה נכון?!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה ראשונה - תגובה
שלי ורדי04/12/2011שלום,
אולי באמת לפנות אליה ולהגיד לה שאת תמיד בשבילה ואם יש לה שאלות תהיי מוכנה לענות עליהן, ושלא תחשוש גם אם הם דברים שמעט נבוכים? תגידי את זה, תזמיני אותה לפנות אלייך בעת הצורך, ייתכן ואין לה צורך עכשיו, ייתכן ולא תרצה בכלל, אך לפחות היא יודעת שאת מוכנה לשוחח איתה על נושאים של זוגיות, מדי פעם תשאלי איך הולך לה, אל תנדנדי יותר מידי, לא כל בחורה צריכה את עצת אמא שלה, בטח ובטח כשהכל הולך טוב. אם יהיו רגעי משבר, תשקלי לפנות אליה ולהציע את עזרתך שוב.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שלי! הגיוני ופשוט
ערבה04/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות למחשבאיריס27/11/2011
בני בן 13,מרגע שהוא חוזר מביה"ס עד הערב כל עולמו הוא משחקים במחשב.
כרגע אני מגבילה אותו עד 19:00 (גם זה יותר מידי,אם היה אפשר היה ממשיך לשחק עד הלילה).כשאנחנו אומרים לו לעשות דברים אחרים הוא אומר שאין לו מה לעשות ושהוא לא רוצה ולא אוהב ללכת לחוגים.
יש לו 2 חברים שאחד מהם גם כן מכור למחשב והשני עסוק כל יום בחוגים, (בני לא מעוניין להצטרף אליו לחוגים), כך שגם אין לו חברים להיפגש איתם אחה"צ.
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות למחשב - תגובה
שלי ורדי27/11/2011שלום איריס
זו תופעה שכיחה לחלק מהילדים בגיל של בנך, לא הייתי עושה משהו דרסטי עכשיו, כי אם המצב הזה לא נמשך למשך תקופה ארוכה ייתכן שהיא שלב מעבר. בגיל זה חלק מהנערים נוטים מעט להתבודד כמין תהליך הבשלה על מנת לעבד בעצם את ההשלכות של התפתותחותם המואצת. טוב שאתם כהורים מספיק סמכותיים להגביל אותו עד שעה שבע מחשב. תנסו להזמין אותו להיות גם איתכם במרחב הבית, לשוחח, להיות בקשר, אך לא גם יותר מדי כי הוא גם זקוק להתפרדות מן ההורים בגיל הזה.
אולי המורה שלו יכולה לתרום בכך שתתן לו תפקידים בבית ספר וכך תאלץ אותו לבוא במגע עם יותר אנשים וגם תעלה את קרנו. עבודות קבוצתיות גם יכולות לעזור לו לצאת מהכוך שלו ולהגיע ליותר ילדים בכתתו. ייתכן שהוא נמנע ממגעים חברתיים אך לא תמיד זה צריך להדאיג ברמות גבוהות, במיוחד כי יש לו שני חברים.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביה"ס...דניאלה24/11/2011
שלום!אני בת 12 ואני עכשיו בכיתה ז' וזה בית ספר חדש
כולם צוחקים על השם שלי אני לא מבינה מה כל כך מצחיק בשם שלי?!
וגם בכיתה ו' היה ילד שהיינו ידידים ממש טובים ואז הוא התחיל להתאהב בי ואני בו אבל לא הודנו בכך.
הגענו לכיתה ז' ואני והוא לא באותה כיתה ובכיתה שלו יש הרבה בנות שהן פרחות וזונות סליחה על הביטוי ועכשיו הוא מתחבר אליהן יותר ואני מרגישה שהלב שלי נשבר לרסיסים כי הוא שכח אותי
הוא עכשיו חבר של אחת מהילדות האלו.
למרות שהוא תמיד מגן עליי אני מרגישה שאני כבר לא קיימת בשבילו רק בגלל הבנות האלו המקובלות האלו...
מה לעשות?... :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביה"ס... - תגובה
שלי ורדי25/11/2011שלום דניאלה,
מדברייך אני חושבת שאת מרגישה לא מקובלת, לא מאד שייכת, ואולי מעט עצורה ביחס לבנות שמבליטות את עצמן או הן חופשיות יותר.
הנער שאת מדברת עליו כנראה מחבב אותך כי את אומרת שהוא מגן עלייך. אני מבינה את האכזבה שלך ממנו אך נראה שלא את ולא הוא העזתם להתקרב יותר וכך קרה שלקחתם כיוונים אחרים בתחום החברתי. תזכרי שעדיין הוא מחבב אותך. אני חושבת שאת צריכה לטפח בעצמך תכונות כמו בטחון, לא לאפשר לאף אחד לצחוק עלייך ולהוריד אותך, בטח ובטח גם לא להראות את העלבון שלך. לפעמים צריך לזייף את הרגשות שלנו בחברה ,לא צריך להראות את כל "הקלפים". לא מגיע לך לקבל העלבות, לאף אחד לא מגיע.
עזרה רגשית מאיש מקצוע יכולה לעזור לך לקדם תהליכים. את כל זה אני מציעה לך בערבון מוגבל כי אני לא יודעת עלייך הרבה, אך אני מרגישה בין השורות שאת לא מרגישה שייכת חברתית ואין לך הרבה חברים.
עזרה מקצועית, פרטנית או במסגרת קבוצתית, הייתה מועילה לך, אך לכך צריך לפנות להורים ולשתף אותם.
עוד משהו, העובדה שהנער הזה שאת מחבבת התחיל להיות בקשר עם עוד בנות לא צריך למנוע ממך להמשיך להיות איתו בקשר ולא לוותר על הקשר, צריך להתעקש על דברים שאת רוצה ולא לוותר.
בהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי חברתי רצוףמיטל23/11/2011
בתי בת 14.5 בשמונה שנים האחרונות(א עד ח)היא למדה בכיתה אחת עם אותם ילדים, בהתחלה היתה בחבורה של בנות מקובלות אך הצורך שלה בשליטה ומאבקי הכח שניהלה עם "מלכת הכיתה" גרמו בהדרגה למצב חברתי לא פשוט שהגיע גם לחרם כלפיה, בהתערבות המורה הדבר טופל ותקופה מסוימת היא ואותה מלכת כיתה הפכו לחברות טובות, בשנתיים האחרונות החליטה מיוזמתה להתרחק מהחבורה הזו והתידדה עם ילדה מחוץ לחבורה שאיתה חשה רגועה לדבריה הקשר יותר אמיתי ואין צורך לשחק משחקים
השנה החלה בית ספר תיכון שהכיתה ברובה כבר יחד מבית ספר יסודי והם מאוד מגובשים בהתחלה קיבלו אותה מאוד יפה (את חלקם הכירה מקייטנה שהיתה לפני מס' שנים) ויש לה חברה טובה שאיתה נוצר קשר קרוב אך לאט לאט החבורות התכנסו בעצמם והיא לא מצליחה להכנס פנימה ולהרגיש ממש שייכת. היום הרגישה מאוד לבד ושוב הרגשתי באותו סרט...........
בתי מאוד מוצלחת ברמה הלימודית, היא נערה יפה חכמה ורגישה והיתה בטיפול בחצי שנה האחרונה, אני כאמא מרגישה כמו במבוי סתום אני לא מבינה מה לא עובד?! יש קושי חברתי זה ברור לי, אני גם רואה שאיכשהו נוח לה עם בנות פחות מוחצנות יותר שקטות ופחות בחבורות, אך מצד שני עולה שוב התחושה של חוסר השתייכות, אני יודעת עד כמה השייכות החברתית חשובה בגיל הזה, ואין לי ספק שהיום היא מאוד פגיעה וחסרת בטחון בנושא חברתי, אודה לך אם אוכל לקבל עיצות ודרך איך להתמודד ומה נכון לעשות? אני גם לא רוצה להמשיך להיות מעורבת רגשית כמו שהייתי כי זה לעיתים לא הועיל כי שידרתי האשמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי חברתי רצוף - תגובה
שלי ורדי27/11/2011שלום ענבל,
שה לדעת מהשתלשלות העניינים מה קרה לה, נדמה שפעם הייתה לבתך מוטיבציה ותקווה שתצליח להגיע לעמדת כוח, לכן נאבקה מול הבנות החזקות בכתה, לאחר מכן החלה איזו התפכחות שלא תצליח בכך ופנתה לחברות אחרות, סולידיות יותר.משהו מפריע לה להשתייך ולהיות חלק מקבוצה, לא רק שהיא לא חלק אך גם אינה משלימה עם המצב הזה. כנראה בתוכה היא הייתה רוצה להיות מאד בולטת, לכן היא נשמעת כבויה היום במידה מסוימת. את אמרת את זה בתחילת דברייך שיש לה צורך בשליטה, וזה המוקד שעליו היא צריכה לעבוד בטיפול. חבל שהיא הפסיקה, לדעתי היא צריכה לחזור לטיפול.
אולי יש לה תחושת של חוסר שייכות, אך לדעתי זו נובעת גם מהבחירות שלה. ייתכן שהבת שלך בעצמה מוציאה את עצמה מהקבוצה ולא משתתפת בה מכיוון שלא נעים לה לא להוביל ולא להיות בשליטה מלאה. היא מעדיפה להיות בחוץ מאשר לא להיות מרכזית. היא נכוותה בעבר ממאבקי כוח, נחלשה וחוששת לחזור בהם. זו נקודה טובה דווקא, שויתרה על מאבקי הכוח, אך משהו בתוכה לא השתנה, היא ויתרה על המאבקים מתוך כך שהיא נכוותה ולא מתוך שינוי פנימי. אין מנוס, היא צריכה לחזור לטיפול. יש מקום להחליף את הטיפול הפרטני (כי כנראה היא הפסיקה אותו?) עם קבוצה טיפולית לבני גילה העובדת על מיומנויות חברתיות. קשה למצוא קבוצות כאלה, צריך לעשות חקר שוק רציני. בכל מקרה אני יותר ממליצה על המשך הטיפול הפרטי.
בהצלחה רבה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער מתבגר עם תגובות סוערותאמא מודאגת22/11/2011
שלום רב
בני בן ה16 ילד טוב ואני מבינה את הצורך שלו בהתמרדות אך הרגישות הגבוהה שלו(חוסר ויסות חושי) גורמת לנו לחיכוכים איתו. מגיב בצעקות ועצבנות ואי אפשר לשוחח בהגיון כשאני מנסה לשוחח איתו בהגיון ובשקט הוא מיד מתפרץ. השבוע היינו בשיחה אצל המנהלת בגלל הפרעות(כיתה י) ופיטפוטים ולפעמים לא הכין את שיעורי הבית,היא איימה שתוציא אותו מהביס אם ימשיך כך. אני אמרתי לו שהוא לא יוצא כל השבוע עם חברים והתגובה קשה וכמה פעמים אמר שהוא רוצה לעוף מהבית. קשה לי עם התגובות המזלזלות והקול הגבוה שלו. האם החמרתי יותר מדי עם העונש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער מתבגר עם תגובות סוערות - תגובה
אייל קנדינוף24/11/2011שלום לך
אכן מצב שלכאורה נראה מייאש. אך יש לזכור שזהו גיל ההתבגרות ו״הצרות״ שהם עושים לנו קשורים לתהליך מאוד חשוב של הבנה חדשה של מיקומם ביחס לחברה שבה הם חיים. תהליך זה מחויב מציאות והוא נעשה ע״י התנגדות כלפי כל מה שהם מכירים. הורים חברים מורים ובכלל מסגרות חברתיות. הדרך להתמודד עם מצב זה נעוצה בהבנה העמוקה שאין לנו את הפריוילגיה להכנס למעורבויות רגשיות בגלל בני תשחורת מופצצי הורמונים שאיבדו, למראית עין, את השפיות. הם זקוקים להורה הנחוש שיודע את הדרך אבל לא כופה אותה. התנהלות עם גיל ההתבגרות צריכה להתבסס על הסכמים מחייבים ועל לקיחת אחריות. כך שבמקרה של שבירת ההסכם יש תשלום. את התשלום כל צד קובע לעצמו עם ההסכמה של הצד השני. ההורים צריכים להיות נחושים במימוש ההסכם לשני הצדדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיל הסכמים ותשלומים
חני 1827/11/2011תן לי עצה איך אפשר להגיע להסכם כשאי אפשר להוציא מילה כי אחרי כל מילה יש התפרצות של צעקות מצידו מחרידות וזלזו מטומטמת מפגרת שאני עומדת עם דפיקות לב ואין לי מה לעשות הוא עובד ולא חסר לא כלום להעיף מהבית ,לא העשה זאת יש לך עצה מה אפשר לעשות לו כדי שיכאב לו וישנה את התנהגותו ?והוא גם ילד טוב וכו ,אבל עם אמא הכל מותרהאם אני כאמא צריכה לספוג את ההורמונים שלו והשפלות כאלה?מה עלי לעשות באותו רגע שהוא צועק או מעליב או מטבטה אלי במילות תואר שכאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בגיל ההתבגרותרויטל19/11/2011
שלום,
בני בן 14.5 ילד טוב , תקשורת טובה חברתית ומשפחתית. עלה לכיתה ט' .הוא פעיל מאוד במשך היום , לאחרונה הוא מרבה לישון בכל שעה שמגיע אחרי הפעילות יכול לישון משעה 19:םם עד הבוקר.
האים זה הגיוני.
מקובל בגיל הנ"ל קצת מוטרדת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בגיל ההתבגרות - תגובה
שלי ורדי23/11/2011שלום,
נראה לי שזו תקופה, אם הוא ילד פעיל מאד, אז השינה לא מבטאת דכדוך כפי שלפעמים היא מבטאת, ייתכן שהשינה לא רציפה תמיד, למשל יש לילות שלא ישן טוב ובימים האחרים הולך לישון מוקדם כל כך? האם השינה באה על חשבון אוכל למשל?
כדאי כמובן לשאול אותו ממתי מרגיש עייף , האם מרגיש מוטרד ממשהו, או לחוץ, מה מצב רוחו בכלל, האם השינה והפעילויות באות במקום שיעורי בית? בכל מקרה אם ישן משעה שבע בערב ולא אכל או הכין שיעורי בית, כדיא כהורים לשקול גם להעיר אותו כדי לאכול ולשעות את החובות שלו, אולי גם לא לצאת לפעילויות האלה מחוץ לבית. הוא צריך סדר יום נורמאלי ועליכם לחשוב ולקחת החלטות לגבי סדר היום שלו, האם זה בריא לו או לא. הוא לא צריך לבד לקבוע מסגרת היום שלו אם היא חורגת מהמסגרת הרגילה שאנחנו מכירים וחושבים כנכונה.
מקווה שעזרתי,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרויטל
הדס05/12/2011ממה שקראתי שינה מרובה או לא רציפה זו תופעה נורמאלית בגיל ההתבגרות ולא צריך להגביל את מספר שעות השינה. תוכלי לקרוא על כך באינטרנט. לדעתי כדא לוודא שאכל והכין מטלות בשעות מוקדמות יותר של היום וזהו.נורמאלי ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל יחסי מין?נעמה17/11/2011
אני אחראית על ילד בכיתה ח, בן 14.5,
והוא סיפר לי שיש לו סטוצ'ים עם כל מיני בנות בתיכון אפילו מכיתה י"ב.
כשנכנסתי יותר לפרטים הוא אמר שזה מרצונם הפרטי ושכמעט כולם מקיימים יחסים בשכבה.(הוא לומד בתיכון רגיל והוא ילד רגיל.)
רציתי לדעת האם זה נורמאלי שבכזה גיל ילד מקיים יחסי מין וזה פשוט פער דורות, או שבאמת יש בעיה,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה גיל יחסי מין? - תגובה
שלי ורדי20/11/2011זה אפשרי, אך לא נראה לי מאד מקובל בגיל הזה, אלא אם הוא ילד מאד מפותח, מאד חברותי, והתבגר טרם גילו. קצת מוזר לי שהוא אומר שיוצא עם בנות בוגרות ממנו, אולי הוא אוהב להגזים,להרשים ולהראות כגבר? נוטה לחשוב שהוא פנטזיונר, בעיקר כי הוא מספר שיש המון התנסויות מיניות בבית ספר שלו.
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי הפך לחוצפן, מרבה להתכווחאמא ל-315/11/2011
היי, אני אמא לשלושה ילדים, הבכור הוא כמעט בן 10. בחודשים האחרונים הוא הפך לחוצפן, מתכווח על כל דבר, בודק גבולות, משפיע לרעה על אחיו הצעירים וכל שיחה איתו נגמרת במריבה קולנית. הוא מזלזל בלימודים אבל תלמיד טוב, אצל אחרים הוא מתנהג מדהים ונחשב למסמר חברתי. מכל דבר הוא לא מרוצה, כמעט בכל ריב מאיים שיהרוג את עצמו (רק כי הוא יודע שאני לא מוכנה דיבורים כאלה), בקיצור כאילו עושה הכל כדי להטריף אותי ואת אבא שלו.
אנחנו הורים נוכחים מאוד, אוהבים ומחבקים מאוד, אבל נראה לי ששום דבר לא מספיק לו והמצב הולך ומדרדר. מה עושים???
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי הפך לחוצפן, מרבה להתכווח - תגובה
שלי ורדי20/11/2011שלום לך,
כפי שאני מבינה המצב ההתנהגותי שלו, ההתנגדויות והמריבות בבית קורות לאחרונה. לכאורה אין משהו בשלב ההתפתחותי זה של חייו שמביא לשינוי הזה. ייתכן שמשהו חיצוני קרה, איזה שינוי במערך החברתי שלו, או שינוי במשפחה שמביא להתנהגות הזאת. ילדים עושים "צרות" לעתים קרובות כדי לבטא משהו שמציק, תסכול, או קונפליקט שאין להם את המודעות או המילים עצמן כדי לבטא ישירות. דוקא האמירה שלו שיהרוג את עצמו, נראית לי חשובה, היא אף פעם אינה רק מניפולטיבית. משהו לא מסתדר לו, מהעובדה שהוא מסמר חברתי אי אפשר להסיק שאין לו התמודדויות בחוץ. לפעמים צריך "לעבוד" קשה כדי לאחוז במעמד טוב כל הזמן בכתה. ילדים בעלי מעמד טוב לעתים דרוכים מאד כי צריכים שליטה ובלי שליטה מרגישים אבודים. אני לא יודעת אם זה הסיפור של הבן שלך, אני דוקא חושבת שהדברים המציקים קשורים לבית, כי כאן ההתנהגות הלא טובה. תעזבו את הכל , תשימו בצד את המריבות, המריבות הן כנראה כאן רק הטריגר כדי לבטא רגשות עוצמתיים, תשאלו אותו ישירות מה מציק לו, מה מתסכל אותו, מה גורם לו להיות עצוב לפעמים, אולי משהו גם ביחס שלכם אליו. אל תפחדו לשאול כי אם יש לו באמת משהו להגיד, עדיף שירגיש שיש לו אישור להגיד בגלוי וושההורים שלו חזקים ומוכנים לשמוע על הצרות שלו.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 17 בגיל ההתבגרותאמא לבת 1714/11/2011
שלום רב
יש לי 4 ילדים הבכורה בת 17, מגיל 13 התחילה למרוד, מתלמידה מצטיינת בלימודים עכשיו לא אכפת לה , לא משקיעה, לא לומדת, הולכת לבית הספר כי אנו ההורים מחייבים זאת ממנה, החדר שלה תוהו ובוהו, מתחצפת להורים, מקללת והיחס לאחיה גרוע ומזלזל. ברוב ימות השבוע כל הזמן יש איתה ויכוחים וכתוצאה מכך היא מסתגרת בחדר המון שעות. אנו כל הזמן מנסים לשוחח איתה אבל היא לא מוכנה לקבל הערות ולא עזרה (גם פסיכולוגית היינו לא שיתפה פעולה). אני רוצה לציין שהיא לא מרבה לצאת מהבית והיא לא מזמינה אליה חברות מפאת הבושה שיראו את החדר המבולגן שלה. כל הזמן ניקיתי לה וסידרתי לה את החדר , הארון והשידה ותוך שעה כאילו לא ניקיתי בכלל .
כיצד ניתן להתמודד עם בעיה כזאת, איך להתנהג אליה וכדומה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 17 בגיל ההתבגרות - תגובה
אייל קנדינוף17/11/2011שלום לך
את מתארת מצב שכיח בבתים רבים של מתבגרים בתקופה זו. לצאת ממצב זה דורש סבלנות נחישות והבנה שההתנהלות של בני גיל ההתבגרות לפי תאורך הוא נורמלי. הם חייבים להתנגד למבוגרים כדי לסמן לעצמם את גבולות המותר. לכן שיחות הסברים תחנונים לא עוזר. יש לשנות את הגישה להסכמים מחייבים שבהם, הם קובעים לעצמם את התשלום במקרה של אי עמידה בהסכם. יש לקחת בחשבון מראש שהם לא יעמדו בהסכם מאחר ותפיסת המציאות הפנימית שלהם רחוקה מהמצב האמיתי וזו ההזדמנות הגדולה שלנו ההורים לעזור להם לצמצם את המרווח. תהליך כזה מחייב את ההורים להשאר לא מעורבים רגשית עם הדרמות שהצעירים מייצרים ולהתעקש על מימוש ההסכם בכל מחיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להרשות לה לישון אצל החבר?אמא שואלת11/11/2011
שלום, לביתי הצעירה בת 16.5 (כיתה יא') יש חבר בן 18.5. הם חברים כבר כשנה וחצי ומקיימים יחסי מין. על אף שחשבתי שקיום יחסי מין בגיל שלה מוקדם מידי, ניהלתי איתה שיחות רבות בנושא אולם היא חשבה אחרת ובסופו של דבר הלכתי איתה לרופא נשים לקבלת גלולות נגד הריון.
לאחרונה היא מבקשת לישון אצל החבר ו/או שהחבר ישן אצלה (בעיקר בסופי שבוע).
זה נראה לי מוקדם מידי.... אני מעדיפה שיבלו יחד (אפילו עד שעה מאוחרת) אבל שבסופו של דבר כל אחד ישן בביתו.
לא מתאים לי לפגוש אותו בבוקר מסתובב בבית... ואני גם חושבת שלינה משותפת בגיל הזה - זה מוגזם!
לצערי, הנושא לא יורד מסדר היום ואני לא מצליחה לשכנע אותה. ביתי סבורה שאני נוקטת בעמדה נוקשה ללא סיבה אמיתית ושהסירוב שלי לבקשתה יוצר ביננו ריחוק וחוסר תקשורת.
מה עמדתך בנושא? האם אני צודקת, או שמא "שמרנית" מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להרשות לה לישון אצל החבר? - תגובה
שלי ורדי13/11/2011שלום אמא,
בתך מתבגרת וחווה חוויות משמעותיות, היא גם בוגרת טרם גילה.את היית איתה חברה ויועצת כאחד,זה מראה על קשר יפה ביניכן.
אם הקשר בינה לבין החבר משמעותי מאד וכבר קיימו יחסי מין אני לא רואה מנוס מלינה משותפת בסופי שבוע (חוץ מהתחושה שלך בוודאי שהיא גם חשובה כי לא בא לך לפגוש את החבר שלה בבקרים בבית) . ל אחייב להיות כל סוף שבוע, את רוצה לפעמים רק את הבת שלך בבית בשבתות וזה לגיטימי מאד. אני לא יודעת אם התחושות שלך מבטאות רק שמרנות אולי גם את התחושה שהבת גדלה מהר מדי, ו"נוטשת" את הבית...מתקרבת יותר לחבר, מתרחקת משאר בני המשפחה,זו יכולה להיות תחושה קשה לכל הורה. תבדקי בתוך עצמך, לא נראה לי גם נכון שאת כל סוף השבוע יבלו ביחד, אתם כמשפחה צריכים גם את הבת שלהם בבית ללא החבר, עדיין היא לא גדולה מאד. חומר למחשבה...
בהצלחה בכל החלטה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רותם בן 17 וחצי חושב שאני הומורותם09/11/2011
שלום אני רוצה לשתף אותכם במשהו שעובר עליי בזמן האחרון,קוראים לי רותם אני בן 17 וחצי ועוברת עליי תקופה מאוד קשה.תמיד עובר לי בראש שאני הומו היו לי מלא חברות אהבתי חלקן ואחת מהן ממש אהבתי הייתי ממש מאוהב בה.כשהייתי איתה כל המחשבות האלו הפסיקו להטריד אותי והייתי בטוח בזהותי המינית.לאחר שנפרדנו מנסיבות אישיות חזרו אליי המחשבות האלה חשוב לציין שקימתי יחסי מין עם בחורות נהנתי ונמשכתי אליהן.
אני בין המקובלים בחברים אפשר להגיד שאני עברתי הכל מבחינת נער רבתי מכות לא פעם ולא פעמים (אפילו המון) ואין בי שום דבר נשי,אני פשוט משתגע ממה שעובר עליי אני רואה את עצמי בעתיד עם כבעל לאישה עם ילדים ולא מבין מאיפה המחשבות האלו נופלות עליי אתם פשוט חייבים לעזור לי אני מאוד מודאג מעצמי ולא מוכן לקבל בשום פנים ואופן את הדבר הזה(להיות הומו) האם יש דרכים לגלות את זה? האם זה משהו שיחלוף לי? אני ממש ממש אשמח לקבל תשובות וייעוץ! תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי זה ממש חשוב לי
רותם10/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרותם בן 17 וחצי חושב שאני הומו - תגובה
שלי ורדי13/11/2011היי רותם,
אני מבינה שמצבך קשה ואתה מבולבל מאד ובעיקר מפוחד מאד...אני לא באה פה להרגיע אותך כי הייתי מאד רוצה אך באמת באמת אני לא יכולה לענות לך בוודאות שאין לך מה לפחד מהסיבה המפשוטה שהמחשבות שלך... אלה שלא פירטת דוקא כי מאד קשה לך לגעת בהן, מפחידות כל כך. לעיתים קרובות מחשבות פנימיות, לא תלויות בלחצים חברתיים וספונטניות, אומרות משהו חשוב עלינו. אתה צריך לבדוק אותן ביתר אומץ אם אתה רוצה לדעת את האמת עליך. אך אל דאגה, אם באמת אהבת בחורות בכל הלב עד כה ונמשכת אליהן באמת, אתה לא הומוסקסואל. אישית לא חושבת שיש בהומאים משהו רע, להיפך הם אנשים אמיצים, שהחיים בוודאי קשים יותר עבורם אך בהחלט הכרתי אנשים מאושרים לאחר שהתגברו על הקשים הסביבתייים. כי הבעיה של הומאים זו רק הסביבה שלהם שחינכה אותם במשך כל השנים לפחד ולסלוד מהתופעה (קוראים לך הומופוביה - פחד מתופעת הומוסקסואליות). זה מה שבדיוק קורה לך היום. בגיל ההתבגרות, גיל בו אנשים חוקרים ומגלים את מיניותם, ייתכן גם סקרנות ואף משיכה לבנים. עדיין זו לא נקראית הומסוקסואליות. לידיעתך, האנשים לא מחולקים לפי קטגוריות קצה -להומוסקסואלים והטרוסקסואלים, אך מרבית האנשים נמצאים על פני רצף -10% מהם הומוסקסואלים טהורים, 10% הטרוסקסואלים והאחרים נמשכים ברמות שונות לשני המינים ובוחרים מה שעדיף להם.
מקווה שעזרתי,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעייה מנטלית?אתי09/11/2011
שלום,
הבן שלי בן 12.5 והוא ילד רזה וקצת נמוך יחסית לילדים בגילו.
יש לציין כי אביו ואני התגרשנו לפני כ 4 שנים.
בגלל שאין מספיק חדרים בבית, הוא ישן איתי בלילה (לאחותו יש חדר נפרד).
תמיד הייתי רגילה וגם אולי היה קצת נוח שהוא עדיין התינוק הקטן שלי, אולי זאת הטעות שלי. הוא קצת ילדותי (לפעמים) ולא עצמאי (למרות שהוא יורד למטה ומשחק עם חברים).
יש לו חברים ומאוד אוהבים אותו.
בלימודים הוא משתדל אך לא תמיד מצליח, יש קצת קושי. זהו, הוא תמיד נראה חלשלוש וקטן יחסית לילדים בגילו ולכן זה מטריד אותי. עוד מעט הוא בגיל בר מצווה וכאשר אני עושה השוואה לילדים אחרים בגילו, הוא נראה לי לגמרי לא בגיל הנכון.
שאלתי היא, האם אני צריכה לבדוק את ההתפתחות המנטלית שלו? לאיזו ייעוץ לפנות במידה וכן? האם אני עושה לו נזק בכך שהוא ישן איתי?
אשמח ואודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש בעייה מנטלית? - תגובה
שלי ורדי13/11/2011שלום אתי,
קודם כל טוב שאת חושבת לפני שמתחילות בעיות רציניות. אך אני לא חושבת שיש בעיה מנטלית עם הבן שלך אם יש לו קשיים בלימודים. תלוי בוודאי באיזו עוצמה הקשיים. כדאי קודם כל לתת לו עזרה פרטנית במה שקשה לו יותר ואם אין התקדמות אפשר לערוך אבחון פסיכודידקטי כדי לקבל תמונה של מוקדי הכוח המנטליים וגם של מוקדי החולשה. כל פסיכולוגחינוכי שהתמחה בלקויות למידה עורך אבחונים כאלה, כולל אני.
שנית, לגבי השינה במיטה שלך, בטוח שאת עושה לו נזק וכדאי שתפסיקו עם הלינה המשותפת הזו כמה שיותר מהר. יהיה לו קשה להיפרד רגשית ממך, להרגיש "גבר" ולא התינוק שלך במצס של שינה משותפת. את התינוקיות הזו הבן שלך משדר כלפייך ולעולם, וכך הוא נראה לך ילדותי וחלוש יותר. יש ילדים חלושים פיזית ולא מפותחים מספיק אך הם לא משדרים חולשה או תינוקיות. כנראה הוא חבר טוב לכן החברים אוהבים אותו ויופי שכך. צריך יותר לסמוך עליו, לתת לו כנפיים. את צריכה גם לעבור איזה תהליך של היפרדות ממנו, כי את משקיעה המון רגש אליו, את תלויה בו מבחינה רגשית אולי כתחליף לריקנות אחרת? אולי...
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין אחיות - בבקשה עזרהליבי08/11/2011
שלום !
אני אמא לשתי בנות נפלאות, הגדולה בת 15, והקטנה בת 9.
שתיהן תלמידות מצטיינות, אהובות על חבריהן ועל מורותיהן, וילדות פשוט טובות.
אין לי ספק שהגדולה שלי אוהבת את אחותה הקטנה, אך כל הזמן מפגינה כלפייה חוסר סבלנות, היא לא נחמדה אליה ומרוחקת ממנה. לעומת זאת עם חברותיה היא מגלה אהבה גדולה, נתינה, נשיקות, חיבוקים, וגם היחס כלפיה מצידן זהה.
הקטנה פיקחית ושנונה ולא "פריירית" בכלל, אין היא נשארת "חייבת", אך יחד עם זאת היא מפרגנת לה בלי סוף, מחבקת אותה, ומגלה כלפייה אהבה גדולה למרות הכל, ולפעמים גם למרות הדחייה שהגדולה מגלה כלפייה.
אני מודעת לגיל בו נמצאות בנותיי, האחת בגיל ההתבגרות עם כל המשתמע מכך: התעסקות בעצמה, חוסר סבלנות, עיקשות, צדקנות וכל מה שהגיל הזה מביא איתו. והקטנה פשוט קטנה ממנה בשש שנים עם כל המאפיינים של הגיל שלה.
דיברתי איתן אינספור פעמים, אך במיוחד מהגדולה אני מצפה שתגלה יותר בגרות וסבלנות, ושתנהל את עצמה איתה כמי שגדולה ממנה בשש שנים. אין לי ספק שלקטנה יש "תרגילים" משל עצמה, ואני לא מקלה בכך מפאת גילה.
אני חוזרת שוב ואומרת, שאין לי ספק שהמתבגרת שלי אוהבת מאד מאד את אחותה, אך בכל זאת מפגינה כלפייה רגש מנוגד. כל שיחותי איתה לא עוזרות. היא מבינה שבידה הכח לשנות את היחסים ביניהן אם רק תגיב בצורה בוגרת, היא משתדלת בדיוק יומיים ואז שוב חוזרת לתגובותיה הישנות.
לי אישית יש אחות שגדולה ממני ב16 שנים, והיחסים בינינו אינם טובים, לאורך כל השנים היא גילתה כלפיי קינאה, וכעס, מה שהוביל את היחסים בינינו ליחסים מרוחקים.
אני מודה שהרבה פעמים אני חושבת על זה, ומפחדת מאד שזה יקרה פה.
אני רוצה לציין, שהגדולה והקטנה גדלות בבית חם, עם המון אהבה ונתינה, כששתיהן יודעות שאף אחת לא מקבלת יותר מהשנייה ברמה הריגשית והחומרית.
אני לא יודעת מה לעשות, אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים עצובה, ומפחדת שהן לא יהיו קשורות, ניסיתי לשנות את המצב בעזרת שיחות, באי התערבות, ובכל מיני טקטיקות, שום דבר לא עוזר.
אני יודעת שאולי צריך להרפות, ולתת לזמן לעשות את שלו, אבל מאד קשה לי!
אשמח לקבל תשובה והדרכה במהרה, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי! "יחסים בין אחיות" אשמח אם תענ
ליבי08/11/2011אשמח אם תגיבי לי - מחכה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין אחיות - בבקשה עזרה - תגובה
שלי ורדי13/11/2011שלום ליבי,את אומרת שאין לך ספק שהבת הגדולה שלך אוהבת את אחותה למרות התנהגותה אליה. אז כנראה יש מצבים בהם היא מראה גם אהבה ואיכפתיות אליה.זה הבסיס, אם הן תמיד הפגינו ומפגינות עדיין גם אהבה,חום ודאגה אחת לשניה, ליד המריבות אז זה ישאר גם בעתיד כך. הרקע של יחסייך עם אחותך הבוגרת משפיע לחרדות שלך, שמא גם היחסים בין הבנות שלך יהיו דומים בעתיד. אם את לא מפלה ביניהן, לא משווה ביניהן, נותנת לכל אחת את היחס הייחודי לו היא זקוקה, לא מגלה אהבה מופגנת ובולטת על אחת מהן, אז אין סיבה שבעתיד הן יתרחקו. להיפך, תמיד תקפידי לומר להן שכשיהיו בוגרות, תהיה להן אחת את השנייה ושכל רצונותייך לראות אותן מאוחדות, חברות ותומכות אחת בשנייה בעתיד.
רוב היחסים הלא טובים בין אחים קשורים פחות ליחסים הבלעדיים שיוצרים אחד כלפי השני, אלא לכך שמרגישים שבמשולש התקשורת אח -הורים -אח הרגישו מקופחים מבחינת יחס, אהבה, הערכה, קרבה. אם תתני יחס צודק לשתיהן הכל יהיה בסדר. ייתכן שהקרבה של הילדה הקטנה אלייך מפאת גילה , מעוררת את הקנאה של הבכורה שלך היום המנסה לתפוס עצמאות אך גם מתגעגעת לתקופה הילדות וקשה לה להפרד מתקופה זו ואז מקנאה באחותה הזוכה למקום הילדותי והקרוב עם ההורים שלה עדיין.
בהצלחה
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי, תודה רבה על התגובה, עודדת אותי
ליבי13/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)