מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת14 שמבלה שעות בפייסבוקרונית24/01/2011
ביתי בת 14 מבלה שעות בפייסבוק למרות שהקצבנו לה שעתיים היא מוצאת סיבה להכנס למחשב בטענה שהיא מחפשת חומר ללימודים. למרות ידיעתה ומודעותה לסכנות בפייסבוק ראיתי שבצ'טים אישיים היא נתנה את מספר הטלפון שלה,אתמול ניהלה שיחה בווידיאו בלי ידיעתי וכשדיברתי איתה ואמרתי שאיני מרשה היא הכחישה.
לאחרונה איבדתי את אימוני בה,אני מאוד מוטרדת ולא יודעת מה לעשות. היום החליטה לא ללכת לבית הספר בטענה שאינה חשה בטוב ,תופעה שחוזרת לאחרונה על עצמה.מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת14 שמבלה שעות בפייסבוק - תגובה
אייל קנדינוף24/01/2011שלום לך
יכולות להיות המון סיבות ואולי רק אחת. עצם העובדה שהסיכום לגבי שעות מחשב צריך להדליק נורה, אולי לא אדומה אך בטוח כתומה....
חסרים פרטים נוספים, אשמח שתרחיבי את היריעה כדי שלא נגשש באפלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרם קבוצתי - הבן שלי בן 15גילה לוי24/01/2011
אנחנו תושבים חדשים בעיר {10 חודשיים} הבן שלי התקבל מאוד יפה חברתית , אך לאחרונה הוא התחבר לחבורה שלא מוצאת חן בעניי - הבהרתי לו זאת כמובן עם הסבר הגיוני למה הם לא מתאימים לו . ביום שישי האחרון הם היו במסיבה ושם ביקשו ממנו להצטרף אליהם ולהרביץ לילד שהם מקרים אך לא אוהבים.... והבן שלי סירב ולכן קראו לו בשמות "הומו" , "זונה" ועוד, ביום שבת שמעתי שיחות טלפון שנעשו בין הבן שלי ולבן החברה , והוא התנצל "שקיבל רגליים קרות " ולא פעל לפי מה שביקשו ממנו ואף ביקש סליחה . ביום ראשון הוא הגיע לבי"ס וגילה שכולם לא מדברים אתו ואף מחרים אותו. גם אחה"צ שהצטרף למגרש הכדור רגל לא שיתפו אותו במשחק. הוא חזר הביתה מאוד עצוב וביקש ממני שנעזוב את העיר .... והוא לא מוכן ללכת לבי"ס .....ניהלתי איתו שיחה והרמתי את האגו שלו ואמרתי שהוא יצא הכי טוב שאפשר אך הם אנשים קטנים ....כי זה שהוא לא נכנע והשתתף באלימות וחוסר אנושיות שלהם זה ילד עם המון אישיות ותובנה .....
הבוקר הוא התנגד ללכת לבי"ס , ואפשרתי לו להשאר ,זו פעם ראשונה שאני נאלצת להתמודד עם תופעה כזו , אני לא יודעת מה לעשות ? למי לפנות ? ואם פעלתי נכון לגבי הבוקר ? האם להתערב ? אגב אני לא רוצה שהוא יחזור להיות אתם בקשר אך אני גם לא רוצה שהוא יצטרך לפחד מהם או לא לדבר איתם בכלל....................אני מבקשת עצות איך לנהוג ומה לעשות תודה תודה .................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרם קבוצתי - הבן שלי בן 15 - תגובה
אייל קנדינוף24/01/2011שלום לך
יש לערב מיד את הנהלת בית הספר ואת רשויות הרווחה בעירך. אם לא תעשי זאת את יכולה להיחשב כשותפה לעברה. מה שקרה במסיבה גובל בפלילים ויש נער מסכן שעבר התעללות שיש לתת עליו את הדעת. ומה היה קורה אם חס וחלילה בנך היה מקבל את המכות?
לכן יש לערב מיד את המחנכת ואת הנהלת בית הספר על כך שבנוסף למכות במסיבה, מופעל חרם על בנך, תוך כדי עדכון שגם לשכת הרווחה של העירייה מיודעת בנושא....
כך לא יהיו כסת"ח!!!!
אל תמתיני, וגם אל תיידעי את בנך שפנית להנהלה.
תפקידך הוא קודם כל להגן עליו, ואם החרם לא יפסק יש לחשוב על מסגרת לימודית אחרת.
את יכולה לעשות זאת תוך קבלת הבטחה מהנהלת בית הספר שלא יחשפו את שמו של בנך.
כך תשיגי 2 מטרות, 1. נערים אלו יטופלו, 2. בנך יצטרך להימנע מחברתם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בחזהמורן23/01/2011
שלום,
שמי מורן ואני בת 13 וחצי
האמת יש לי בעיה די נפוצה
אני רזה והשדיים שלי מאוד קטנים.
לאמא שלי ואחותי יש שדיים מאוד גדולים (שתיהן במידה D)
האמת שזה די מבאס אותי כי כל הבנות בכיתה שלי מדברות על הציצי שלהן וזה מעצבן שלי בקושי יש.
אני לא מצליחה להבין מה הבעיה בזה ?!
יש חזיה אבל היא במידה A75 וזו מידה ממש קטנה ....
אני כל פעם שומעת על דרך אחרת להגדיל את החזה בצורה טבעית כמו למורח קרמים וכאלה ....אבל זה לא ממש עוזר .
אין לי בעיה עם בנים דווקא היו לי חברים בעבר אבל היום כמו כל הבנים והבנות בגילי השדיים זה הדבר היחידי שמעניין בעיקר ....
אני מאוד אוהבת לצחוק על החיים ועם זת אני מנסה "לחפות" על קצת גדילת השדיים שלי בבדיחות על עצמי ...וזה האמת שזה גורם לי להתעצב עוד יותר .
אם תוכלו לתת לי איזשהי תשובה לדרך שאפשר לעזור בזה אני אשמח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף23/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_נערות' id=link]גניקולוגיה נערות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרותסימה20/01/2011
שלום
בתי בת 15 ונקלעה למספר מצבים שאינני יודעת איך ל"אכול" אותם.
בתחילת הלמודים בחטיבה היו לה די הרבה חברות, במשך הזמן זה די הצטמצם והפך לחברה עיקרית אחת, שרוב הזמן בלתה רק איתה.
אינני יודעת איזה חתול שחור עבר ביניהן, אבל אוותה ילדה לא מדברת איתה לפתע, בתי טוענת שאיננה יודעת מה הסיבה, וכל מאמציה לברר את הסיבה להתנהגות זו עלו בתוהו, מכיון שהילדה מסרבת בכל תוקף לשוחח עימה. דבר זה גרם פתאום למצב שבו היא די מבודדת בכתה.
בנוסף היא מאוד רוצה חבר, יש מסביבה מספר זוגות בביה"ס ורצונה הוא עז למצוא חבר. לפני מספר חודשים היא הציעה חברות לבן מביה"ס אחר, שהכירה דרך חברה, הוא סרב, היא נפגעה אבל המשיכה הלאה. ניסיתי לומר לה שהיא לא צריכה לרוץ אחרי בנים, ולהציע את עצמה כי חברות תבוא במקום ובזמן הנכון מסיבות אמיתיות, ולא סתם כי רוצים פנטזיה של חברים.
לפני חודשיים בערך, היא שוב הכירה ילד , מביה"ס אחר, ושוב ניסתה למצוא חן בעיניו, ושוב הציעה לו חברות והוא סרב. נראה לי שהיא לא כל כך עזבה אותו ודי נדנדה לו, ואני אומרת שנדמה לי כי היא מסרבת בכל תוקף לדבר איתי על הנושאים האישיים שלה, לא מוכנה לספר לי כלום, ואפילו התפרצה פעם ואמרה שאני מורידה לה את הבטחון העצמי.
היא סדרה פגישה משולשת עם אותו בחור ובת דודה שלה, אינני יודעת מה היה התרוץ, אולי להכיר
לו את הבת דודה, אבל אח"כ היא כנראה ספרה שהוא חבר שלה, והוא בקש לדבר איתה ואמר לה שהיא שקרנית כי ספרה שהיא חברה שלו, והוא שונא שקרניות, והוא לא רוצה שום קשר איתה בכלל. אינני יודעת למי עוד הוא ספר על מה שאמר לה, אבל היא בוכה בלילות, מחקה אותו מהפייסבוק, ומהטלפון. הוא ממשיך להיות בקשר עם הבת דודה שלה, והיא נשארה בלי כלום.
בפייסבוק היא כתבה שבא לה למות.
אגב, אני רוצה להוסיף שבערב ראש השנה האזרחית היא יצאה עם מספר נערות למסיבה במועדון, ושם הכירה איזשהוא בחור, היא איננה יודעת איך קוראים לו או מי הוא, אבל היתה איתו מרבית הערב ובסוף התנשקה איתו.
אחרי שספרה לי מה היה,תוך הטחת הדברים בזמן מריבה, היא אפילו אמרה שזרמה עם זה ולא אכפת לה שהיא עשתה את זה איתו.
אני חשבתי שאני מכירה את הילדה התמימה והמתוקה והרגישה שלי, ופתאום מכל מיני פיסות מידע אני מגלה ילדה אחרת לגמרי. אני פוחדת שהרצון ל"תפוס" חבר יביא אותה לעשות מעשים גרועים הרבה יותר, ואין לי דרך להעביר את המסר, כי היא לא נפתחת בפני.אני גם חוששת שהנוהג שלה לספר מעשיות שלא היו ולא נבראו יביא אותה לבדוד חברתי.
אני יודעת שהעליתי הרבה נושאים, אבל אני זקוקה לעצה, איך לנהוג איתה? איך להגיע איליה? ואולי לא צריך להגיע איליה ולתת לה לעשות את הטעויות שלה בעצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות - תגובה
אייל קנדינוף22/01/2011שלום לך
הצעתך נכונה מצד אחד ולא נכונה מצד שני.
נכון לתת לה לעשות את הטעויות כדי ללמוד ולהתקדם אך יש לשמור עליה לא ללכת רחוק מידי.
אך דבר אחר עולה מתוך דבריך והוא קשור לדימוי העצמי שלה. נראה שמצד אחד היא נערה עם הרבה בטחון עצמי שמושכת קדימה ולא מפחדת ולחלופין מנסה בכל הכוח לקבל תשומת לב עד כדי ביטול עצמי.
בנוסף, את מתארת מצב עניינים שבו יש לכן מריבות שבמהלכן היא אומרת לך את הדברים שהיא יודעת שיפחידו אותך יותר מכל.
נראה שלא הפנמת מספיק את העובדה שהיא כבר לא ילדה, אמנם עוד לא אישה, אך נערה בשיאו של גיל ההתבגרות.
צורת ההתקשרות בנכן זקוקה לעדכון. אין מקום למריבות, וגם לא לעונשים, שיחות בנכן אמורות להתבסס על שאלת שאלות מצידה וקבלת תשובות מצידך. לגבי מה מותר ואסור, יש להגיע להבנות על בסיס של הסכמים מחייבים שיש לקיים לשני הצדדים. ובמקרה של אי עמידה בהסכם יש תשלום שהיא תקבע לגביה.
אתן נמצאות בסערה ויש להרגיע את הרוחות, נסי לייצר מרחק כדי לאפשר לה לבוא ולחפש אותך. וכשזה קורה, תני לה לשתף וחווי את דעתך בצורה שתכבד אותה אך עם זאת תראה לה איך בפעם הבאה היא יכולה להשתפר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתאור18/01/2011
שלום בני בן 18 ונוטל לסירוגין רק לקראת בחינות ריטלין במנון נמוך ביום חמישי האחרון נטל במינון גבוה 20 מלגרם אחרי שאכל פרוסת עוגה וקפה הלך לבי"ס ובמהלך שעות ספורות לדבריו חש רע מאד שכלל מצב שבעיני דומה למצבי חרדה ופניקה דפיקות לב מהירות וכבדות סחרחורות יובש בפה . באותו יום שתה הרבה אכל אך נבהל ומאז נראה נטול חיוניות והוא עצמו מעיד על כבדות ומצב דכדוך ומבקש לראות יש פסיכאטר וזאת לאחר שקרא את תופעות הלוואי של השפעת הריטלין .האם לרוץ עמו יש לטיפול פרטי כי התורים מאד ארוכים?
או לתת לו להרגע .....
תודה אמא לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
בכל מקרה אין צורך לרוץ. תני לו עד 48 שעות להירגע. והיה ואת רואה שהמצב לא משתנה גשי איתו לרופא המשפחה ואם יהיה צורך תקבלו הפניה לפסיכיאטר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתמודדים...???
מירב15/02/2011ביתי בת 11, בערך מגיל 10 היא מתעניינת בכל מה שקשור לגוף, להתפתחות, לפני כחצי שנה גיליתי שהיא נכנסת לאתרי סקס במחשב, דיברתי איתה על הנושא שהאתרים האלה
מציגים מציאות שקרית ושכל שאלה שיש לה בנושא אני אשמח לענות לה ולדבר איתה, ואכן ערכנו מספר שיחות ,היא שאלה שאלות אך היתה נבוכה. לפני כמה ימים
פתחתי את דלת חדרה היא היתה ערומה מול המחשב שמה שהיה על הצג הוקטן בשניה שנכנסתי, למטה היה רשום משהו על אוננות, הילדה פשוט ישבה ואוננה ביחד עם המחשב.
איך מגיבים לדבר כזה ? הילדה רק בת 11 ? האם בימינו עם כל החשיפה של הילדים זה נורמלי בגיל כזה להיות בסיטואציה כזו ? אנחנו בתהליך של הוצאת המחשב מחדרה והעברתו לסלון. אודה על תשובה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מתמודדים...??? - תגובה
אייל קנדינוף15/02/2011שלום לך
להוציא את המחשב מהחדר אל הסלון הוא הדבר הנכון לעשות. במקביל יהיה נכון לברר לעומק את המצב דרך ייעוץ מתאים של פסיכולוגית נוער וילדים שמתמחה בעניין. על פניו נראה שגיל ההתבגרות החל וסקרנות אדירה מובילה את מהלכיה. בכל מקרה יהיה נבון לשלול כל אפשרות אחרת שמהווה קושי או בעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עם ביתימיכל18/01/2011
הרגע עשיתי כביסה ובת ה17 שלי נתנה לי סל בגדים לכביסה וכנראה שהיא לא שמה לב או אולי דווקא בכוונה היו שם גלולות פליים. לי לא היה מושג שהיא התחילה לקחת ואני בכלל קצת בשוק שהיא לא סיפרה לי שהיא הולכת לרופא או שהיא רוצה בכלל
אנחנו בקשר טוב ולמרות שזה נושא שיכול להיות מביך מצער אותי שהיא לא פנתה אלי
האם זה אומר משהו על הקשר שלנו שחשבתי שהוא במצב מסוים אבל הוא במצב אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם ביתי - תגובה
ממש לא!!! זה אומר שבתך במבוכה ממך בהקשר ליחסי מין ותו לא.
מצד שני יש לך הזדמנות להעלות את הנושא מולה ולכבד אותה בכך שהיא תדע שאת יודעת.
בנוסף, איזה מזל שהיא מספיק אחראית לקחת גלולות ואולי הגלולות קשורות לבעיה אחרת? הסדרת המחזור או אקנה?
שבי ושוחחי איתה על כוס קפה ושתפי אותה בתחושותייך ומחשבותייך, רק טוב יצא מזה....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל24/01/2011תודה על התגובה, נגשתי אליה ואמרתי לה שאני רוצה לדבר, אמרתי לה שראיתי את הגלולות והיא הייתה מאוד נבוכה, אמרתי לה שאני אשמח אם היא תשתף אותי ולא תחביא ממני דברים כאלו כי אני חושבת שזה אחראי ללכת לרופא ולהיעזר באנשי מקצוע כדי להיות מוגנת. היא אכן אמרה שהגלולות זה בשביל pms (כפי שהיא אמרה) ולא יחסי מין בשלב הזה. בכל מקרה, מאוד התקרבנו והיא שאלה אותי שאלות על גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
אייל קנדינוף24/01/2011כל הכבוד, כן ירבו אמהות כמוך.
ושיהיה המון בהצלחה לשתיכן בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית תקשורתאורן11/01/2011
שלום.
יש לנו בן בגיל 14 שמתחצף וצועק עלינו (עלי ועל אישתי) אישתי מתעלמת מהסיפור ואני איני מוכן לקבל זאת .
שוחחתי עם הילד מספר פעמים וזה לא עוזר .
הבעיה הקשה שאני שם לילד גבולות והאם לא וזה גורם למריבות בינינו והילד כמובן מנצל את המצב .
התחצפות והרמת הקול האחרונה של הילד גרמה לי להעיף אותו מהבית מאחר ואין בידי כל כלי להעניש אותו מאחר והענשה נפתחת בשלב מסוים ע"י האם בכל מיני הבטחות שהיא לא מקיימת או בגבולות שהיא לא מסוגלת לשמור עליהם .
מה ניתן לעשות ובאיזה כיוון .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית תקשורת - תגובה
אייל קנדינוף11/01/2011שלום אורן
כל זמן שאתה ואשתך לא תדברו באותה שפה יהיה קשה ביותר להתקדם.
יהיה נבון ביותר לפנות לייעוץ משפחתי כדי לקבל את הכלים והידע שנדרש להתמודד עם גיל ההתבגרות. בנך מגיב בצורה טבעית לתקופה שבה הוא נמצא ופשוט לא מקבל את סוג ההתנגדות (גבולות) הנכון ביחס למגדר ולגיל שלו. עונשים לא יעזרו וגם לא שיחות נפש. הדרך הנכונה נמצאת בנתינת אחריות שמגובה בהסכמים מחייבים.
אשמח לעזור
ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבע החזהאלה09/01/2011
הי אני בת 17 בקרוב , צבע החזה של כל חברותיי כהה יותר משלי, רציתי לדעת באיזה גיל מתכהה החזה לגמרי לחום כהה ומתי זה יקרה לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף09/01/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_נערות' id=link]גניקולוגיה נערות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיחסות יתר לנערה בת 15גילה08/01/2011
שלום לך.ביתי כימעט בת 15.היא ילדה די טובה.היא מרגישה שהיא לא מספיק טובה.יש לה קשרים מועטים עים נערות בכיתתה אך היא לא ניפגשת איתם לאחר בית הספר. חוץ מפעילויות שהיא חייבת מטעם הבית ספר היא לא ניפגשת או יוצאת עים ילדים אחרים.היא אוהבת ליהיות בבית עים הלימודים והמחשב. יש לציין שהיא בת יחידה ויש לה הכל בבית.כל מה שהיא רוצה אני מישתדלת למלאות את רצונה ולספק לה. אני לא דורשת ממנה שום עזרה בבית אים זה לא בא מיצידה ונותנת לה את הפרטיות בבית.האים זה בסדר שהיא נערה לא חברותית והיא לא יוצאת עים בני גילה החוצה? הייתי רוצה שהיא תיפגש עים בני גילה מהשיכבה אחרי הלימודים אך כל פעם שאני מזכירה לה על החברות היא משתיקה אותי ואומרת
"די כבר מספיק". בבקשה תשובה תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיחסות יתר לנערה בת 15 - תגובה
שלי ורדי08/01/2011שלום,
זה קצת מדאיג אך יש הפתעות, ייתכן שלבד יום אחד בתך תפגוש את החברה שאיתה תהיה כימיה ותפרוץ. יש תקופות אצל חלק מבני הנוער בהן הם מסוגרים כי חוששים לפרוץ גבולות, להתפתח ולגדול. כדאי לך לדבר עם המחנכת שלה, אפילו בלי ידיעתה, כי היא תיעלב ותתרגז, וגם עם היועצת של בית ספר. היא צריכה תמיכה ודחיפה מאדם אובייקטיבי, איש מקצוע ולא ההורים כל להורים היא מתנגדת. אולי בבית ספרה יכולים לתת לה תפקיד אחראי כלשהו שיאלץ אותה להיות בקשר עם שאר התלמידים וגם יעלה את קרנה ואת בטחונה. בנוסף, חוג אות תחביב לשעות אחה"צ היה עוזר. חלק מהילדים המופנמים נפתחים ומתחברים בקלות יתר במסגרות קטנות ממסגרת בית הספר.
האם בית הספר של המתאים לה מבחינה לימודית וחברתית? האם זה בית ספר גדול מדי והיא לא מוצאת את מקומה?
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגיד??אור06/01/2011
שלום,
לביתי בת 16.4 חברת כיתה שיושבת לידה וגם נמצאת איתה בהפסקות, הבעיה עם החברה לפי דברי ביתי, שהיא לא אסטטית, היא מריחה לא נעים ושערה שומני.ידוע לי
שהיא גם ילדה רגישה להערות. ביתי רוצה להעביר לה מסר שתעשה משהו בנידון
מבלי לפגוע בה ולא יודעת איך.
אודה לכם באם תייעצוני
בברכה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם נעניתי לשאלתי. תודה
אור08/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להגיד?? - תגובה
אייל קנדינוף08/01/2011שלום לך
על פניו הרבה לא ניתן לעשות אלא אם בתך מגיעה למצב שבו היא לא יכולה להתמודד.
את בעצמך מתארת מצב שבו החברה לא פתוחה להערות.
אולי ניתן יהיה לשחק משחק שבו בתך תקנה שמפו מיוחד שמקבלים איתו דוגמית מתנה ותיתן אותו לחברה תוך שיבוחים והילולים ואחר כך תדרוש לקבל פידבק לדעתה של החברה...ומשם, אולי יהיה לפתח שיחה לגבי סוגי שיער ואסטטיקה של בנות נעורים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להגיד?? - תגובה
שלי ורדי09/01/2011שלום,
אפשר לדבר על הנושא באופן עקיף, למשל ,עד כמה אנשים אסתטיים מושכים את אחרים אליהם ולהיפך. אפשר לפנות לועצת בית הספר שתדבר אתה, אך גם זה צריך תזמון נכון ובקונטקסט של עוד נושאים.
אפשרות אחרת היא לקנות לה מתנה דאודורנט ושמפו... חשוב מאד שכאשר תבחר להגיד לה משהו בנדון, שתגיד לה זאת בעדינות וללא נוכחות של חברים נוספים כדי לא לבייש אותה. אפשר לשאול אותה האם היא אוהבת בשמים למשל, להציע לה ללכת ביחד לבחור בושם...
נראה שזו בעיה של חוסר פרגון עצמי, הנערה הזו לא אוהבת מאד את עצמה לכן מזניחה את עצמה, או שהיא חסרת מודעות גבוהה לקודים של הסביבה החברתית.
אני חושבת שאם אומרים לה ישירות בצורה עדינה, מתוך פרגון וחיבה, ועם הקדמה שהיא לא רוצה לפגוע בה ושהיא חשבה זמן רב על איך לגשת לזה, אולי היא לא תקח את זה קשה מדי. העיקר לא לומר את הדברים בצורה פוגעניתמתוך זלזול.
זה לא יהיה נעים לכל מקרה לשמוע את זה, אך אין פירושו שתיפגע בהכרח.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרותאירית06/01/2011
בני בן 12 בגיל ההתבגרות מדי פעם קשה לו להירדם ויש לו קשיים בנשימה
הוא אומר שהוא מרגיש משהו מוזר , כשאני שמה לו ויקס באף זה פותח את דרכי הנשימה
וזה מקל עליו .
אני מבקש לדעת מה הטיפול שיועיל לבני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות - תגובה
אייל קנדינוף06/01/2011שלום רב
אין מספיק מידע כדי לספק תשובה מהימנה.
על פניו אתה מדבר על 2 קשיים. הראשון קושי בנשימה והשני קושי בהירדמות.
האם תוכל להרחיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל ההתבגרות
אירית06/01/2011בני הוא ילד רגיש לקראת גיל ההתבגרות יש לו שינוים הוא מתפרץ וכועס על המשפחה
מדי פעם מרטיב בלילה .
בעקבות זאת הוא רוכב פעם בשבוע.
יש לו פחדים להישאר לבד, מה שפעם לא היה .
ובנוסף גם לפעמים לא מצליח להירדם ומרגיש שקשה לו לנשום ואתמול התלונן על כאבי בטן.
אני מורחת לו משחה ויקס וזה פותח את דרכי הנשימה .
אבקש להציע לי איזה טיפול יתאים לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו אני מיואשתויקי05/01/2011
יש לי 3 ילדים בן 12 9 6 הילד בן 9 שמנמן מגיל צעיר היה מכה ילדים בגן בבית הספר מתחצף אלי למורים לאנשים זרים. כשמאירים לו הוא צועק ומקלל , מרביץ לאחים שלו מדבר אלי לא יפה מקלל-כמו לדוגמא שרמוטה, זונה פשוט נורא , אני צועקת עליו מאימת שהזרוק אותו מהבית אני פשוט יוצאת מגדרי ,בעלי כול הזמן אומר שאין לי סבלנות , אבל לאמצעי יש לי הכי הרבה בגלל ההתנהגות שלו הגעתי למצב שאני באימותים כול הזמן עם בעלי בגללו נמאס לי נמאס נמאס נמאס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעזרו אני מיואשת - תגובה
שלי ורדי06/01/2011שלום לך,
אתם צריכים עזרה מקצועית, ההתנהגויות האלה של הבן מאותתות על קושי גדול, על זעקה לעזרה ואולי גם על קושי במערכת המשפחתית. תקחו אותו לאבחון וגם לטיפול, אפשר להשיג אבחון דרך בית הספר והשירותים העירוניים.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור זכויות של קטיןישראל04/01/2011
שלום
אני בן 17
נכון לכשיו אני מתכנן בריחה מהבית [לא בריחה אלא יותר כמו עזיבה]
לפי התכנון שלי אני מסודר מבחינת עבודה ומגורים, הבעיה היא,שההורים שלי יתנגדו לעזיבה
ואני מעוניין לדעת האם יש להם את היכולת להחזיר אותי בכח או שאני ברשות עצמי
האם הם יוכלו להכריז עלי כעל נעדר? [למרות שאשאיר מכתב]
האם יש להם את הסמכות לגרום לעסק שאני אעבוד בו לפטר אותי?
כאן המקום לציין שאין אלימות או עוני בבית, אלא רק הרצון שלי לבנות חיים משל עצמי.
כך שעובדים סוציאלים לא נכנסים כאן.
בתודה מראש
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור זכויות של קטין - תגובה
שלי ורדי09/01/2011שלום לך,
זה לא בדיוק כאן הפורום לבירור זכויות, כך שאני לא בטוחה במאה אחוז בתשובתי. נראה לי שכן יש להם זכות להחזיר אותך הביתה, אם הם מתנגדים או כן להכניס עו"ס בתמונה להסדיר אתהדברים ביניכם. ולמה לא לעשות הכל בשיחה פתוחה , בדיון פתוח איתם, יש להם רגשות גם כן, מה פתאום אתה מקבל החלטות לבד כאילו הם אוויר?
אתה אומר שאתה מסודר מבחינת מגורים ועבודה, מה עם לימודים? יש חוק חינוך חובה עד י"ב' ואיך בדיוק אתה מסודר מבחינת מגורים, מישהו צריך לבדוק את התנאים שאתה חיי בהם. לפי חוק אתה נחשב קטין. והסתדר כלכלית לא כל כך קל, גם אם אתה עובד.
המצב המשפחתי נראה לי יותר מורכב ממה שאתה רוצה להציג פה.
לא כל יום קם בן 17 ועוזב את הבית ומשאיר מכתב... איכשהו אתה מנסה לפשט את המצב שלך ולקוות לטוב, אך לא נראה לי שזה כך.
בהצלחה בכל דרך שתבחר,אני מקווה בדרך שקולה ומתוך הידברות בלי לשרוף ולנתק קשרים
שלי
י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 18 עם ילד ולא יודעת אם להסכים ..מישל03/01/2011
היי ((:
אני בת 18 (הוא 19) . אני וחבר שלי כבר 3 שנים ביחד ונגידד ככה..הייתה טעות בחישוב ונכנסתי להריון ונולד קטנצ'יק...למרות שאני לא מצטערת על שניה אחת בטעות הזאת (:
עכשיו... חבר שלי רוצה להתחתן ואני ממש בדילמה אני אוהבת אותו מאוד וחושבת שהוא אחראי והכל והוא גם אוהב אותי ואני יודעת את זה אבל זה מין צעד שמלחיץ אותי..
כבר חשבתי על זה ואני כן רוצה להיות איתו לתמיד~
אבל הבעיה שהצעד קצת מלחיץץ ..העיניין של חתונה, וותמיד אומרים לי ..עברת שלב יותר גדול מחתונה ( שזה הילד )
מה נראה לכם ? אני סתם נלחצת מזה ? :\
תודה (;* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 18 עם ילד ולא יודעת אם להסכים .. - תגובה
אייל קנדינוף03/01/2011היי לך
קודם כל מזל טוב
יש אהבה, יש מימוש של האהבה-תינוק, יש כבוד הדדי, יש פרנסה, יש דאגה משותפת, אז למה להילחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג..חסויה02/01/2011
היי , אני בת 13 .
בזמן האחרון יש לי מלא בעיות : עם חברות , עם עצמי , עם ההורים וכו'..
הייתי רוצה ללכת לפסיכולוג , אך יש לי כמה בעיות , עוד לא אמרתי להורים שלי - אבל יש לי קרובת משפחה שהיא הולכת לפסיכולוג , והיא השתגעה , הפסיכולוג מכניס לה דברים לראש ..
אני יודעת שאחת מהסיבות שההורים שלי לא יסכימו לי זה בגלל זה , ובנוסף זה עולה הרבה כסף שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו עכשיו , ואני חושבת שהם לא בטוחים בכלל שזה יעזור לי .
וגם , יש לי הרבה חוגים , ובזמן שאין לי אני מוצאת את עצמי לומדת ..
ניסיתי להתייעץ עם אמא שלי , אבל בוא נגיד שפסיכולוגית היא לא , היא ממש לא יודעת לייעץ . כלום .
וכל מה שאני אומרת לה היא ישר מספרת לאבא שלי , בגלל זה אני לא יכולה לספר לה דברים , וכשאני מנסה לדבר איתה על זה , היא אומרת שאני חופרת . כמו שבכל פעם שאני מנסה להביע את הדעה שלי אני " חופרת " ..
אני נואשת , מה אפשר לעשות ? ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג.. - תגובה
אייל קנדינוף02/01/2011שלום לך
נראה לי שהכי כדאי לך יהיה לפנות ליועצת בבית הספר. בכל מקרה היא מחוייבת לסודיות ואיתה תוכלי לשוחח על האופציה הכי מתאימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)