פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    תתת
    07/05/2011

שלום

בני בן 9 הגיע והודיע שצריך להגיד לי סוד גדול-שיש לו חברה
    מדובר בלילד ביתי , תלמיד טוב,,משחק במעמועים
    לא ידעתי איך להגיב
    הוא אמר שפוגש אותב ב 16.00 ,מדובר בילדה מהכיתה
    כשהלך היא לא הגיעה לפגישה
    לא אמר כלום
    אני לא יודעת איך להגיב לזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אייל קנדינוף
    08/05/2011

שלום לך
    חייבת להתייחס. נסי לדובב אותו לפני השינה. שאלי שאלות מנחות שיעזרו לו לספר מה קרה ואז הציעי לו להסתכל על המצב באופן פחות קודר. לא ברור מה קרה שם, אך בטוח שיש אכזבה ולכן את צריכה להיות שם לתמיכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 17
    גילה
    04/05/2011

בני בן ה-17 לומד ב-4 שנים האחרונות בבי"ס מקצועי מחוץ לעיר, נוסע בהסעות בכל בוקר וחוזר בצהריים הבייתה. עקב כך הוא ניתק קשר עם החברים שהיו לו משנים עברו ולא היה מוכן לחדש קשר כיוון שלא לומד איתם באותו המקום. מאז אינו יוצא מהבית לשום מקום עם חברים לא נפגש לא טלפונים אפילו אינו מכיר את הדרך למרכז של העיר שלנו.
    מסתגר בחדרו עם המחשב מדבר באי.סי.קיו עם חברים מחו"ל,(משחק מסויים שרכש בעצמו) אנו עוקבים מאוד אחר פעילות המחשב שלו. הוא ממש לבד חוזר מהלימודים ששם לא רכש חברים קרובים שיכולים להתראות איתו אחה"צ. מאוד עצבני ולא מוכן שיפריעו לו שהוא בחדרו.
    לפעמים הוא 2 אנשים, פעם צוחק מתבדח מתעניין וכו', ופעם כלום מתנהג כאילו לא שייך למשפחה כלל.
    אציין כי הוא עבר לבי"ס אחר, בגלל התנהגות ג' יש לו לקות למידה ואובחן כקשב וריכוז.
    אנחנו מאוד עדינים איתו, הוא ילד מאוד חזק מבחינה פיזית וגם מילולית. שומרים על להבה נמוכה, כיוון שיש עוד 3 ילדים בבית (14,9,4) ואיננו מוכנים שיספגו אלימות מילולית בבית.

ניסיתי בשנה שעברה להזמין חברים שלו מהעבר ליום ההולדת שלו, וכמה מהם לא יכלו להגיע מסיבות שונות, הוא מאוד נפגע ומאז אינו מוכן ליצור קשר עם אף אחד.
    לעומת זאת, בתנו בת ה- 14 מאוד יוצאת ומבלה ילדה חייכנית מלאת חיים מאוד שותפה להכל במשפחה. הם לא מדברים הרבה זמן אין ביניהם כלום, כל הזמן רק יורדים אחד על השני ממש כמו שנאה.

ניסינו הכל, אולי יש משהו אחר שאפשר לעשות

תודה, ההורים המודאגים מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 17

הוספת תגובה

• בן 17 - תגובה

אייל קנדינוף
    05/05/2011

שלום גילה
    נראה שבנך מגלה קושי ביצירת קשרים חברתיים שלא דרך המחשב. יכול להיות שגם התמכר למחשב ויש לתת הדעת על כך. בנוסף, ומדאיג לא פחות, כל הבית מתנהל על ביצים כדי שהוא לא יתרגז. נראה שאתם פוחדים ממנו!!!
    כך שיש פה 2 קשיים: הראשון הקושי שלו לצאת מהבועה אותה בנה, והשני, הקושי שלכם להבין את מצבו ולתת את המענה הנדרש כדי לעזור לו.
    המלצתי הכנה היא ליצור קשר עם מטפל משפחתי כדי לרכוש את הכלים הנדרשים שיוציאו אותו ממצב זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 17

גילה
    08/05/2011

ניסינו בעבר לטפל בעניין כיוון שהכל התחיל לפני מס' שנים, הוא לא משתף פעולה וגם אני מידי פעם מקיימת איתו שיחות נפש
    אנחנו לא פוחדים ממנו, פשוט מאוד מבינים את הקשיים שלו, לדעתנו הוא בדכאון ובגלל זה "הפתיל שלו קצר" אנחנו מאוד מודעים למצבו ונכנסים אליו לחדר לא מתעלמים ממנו לדקה לא לוחצים אך לא מתעלמים.
    מכינים לו ארוחות שהוא אוהב ומנסים לדובב אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 17 - תגובה

אייל קנדינוף
    10/05/2011

היי גילה
    דיכאון מאופיין בתסמינים אחרים.
    נראה שלבנך יש בעיה אבל היא אחרת. יש לפנות לייעוץ בהקדם כדי להסיט את מצב העניינים לטובת כולכם. ברוב המקרים שבהם אני מטפל הקושי נמצא בהתנהלות של ההורים מול הילדים ולא להפך. אז גם אם הוא לא רוצה טיפול אפשר לעשות הרבה!!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוסי"ת נערה
    אור
    03/05/2011

שמעתי שיש תפקיד הנקרא עוסי"ת נערה שהיא עובדת עם נוער ומלווה את המשפחה,רציתי לדעת יותר על תפקידה של עוסי"ת נערה,מה היא בדיוק עושה ומה המשמעות שלה בתהליכים בהם היא לוקחת חלק? באיזה תהליכים היא בכלל לוקחת חלק?
    זה מאד חשוב לי! ודחוף לי!
    תודה גדולה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    עוסי"ת נערה

הוספת תגובה

• עוסי"ת נערה - תגובה

שלי ורדי
    04/05/2011

שלום לך,
    מדובר בפסיכותרפיה, בעובדות סוציאליות שהוכשרו לעבוד עם נערים/ות, ממש טיפול.מיועד למתבגרים בדרך כלל לאחר גיל 13,הנמצאים בסיכון ובאים מרקע משפחתי וסביבתי בעייתי ותפקודם החברתי והלימודי לא תקין. בכל אגף רווחה יש עובודת סוציאליות מסוג זה.

בברכה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתפלאו לשמוע שהרווחה לטובת הילדה

N,HFVI
    24/05/2011

כי הילדה מספרת על מצוקה שלה.
    שהילדה לא מסוגלת להיות בבית כי אמא שלה חולה.

לכן כרגע הרווחה רק לטובת הילדה והולכת לפי הלב שלה .
    זה מה שהיא אומרת .נותת לזמן לעשות את שלו.

ורק אז תזמן אותנו לשיחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתפלאו לשמוע שהרווחה לטובת הילדה - תגובה

שלי ורדי
    25/05/2011

לשניכן יש מצוקות, המצב כל כך מורכב ויש כל כך הרבה סימני שאלה על מה גורם לה להרגיש כך, שקשה מהמקום שלי להבין את תרכובת הסיבות והנסיבות שמביאים אותה למצב של מצוקה ולהתנהגלות כזו להעדיף את בית החבר שלה.
    אני מאחלת לך שתתחזקי, שתהיי בריאה קודם כל. בסופו של דבר הילדים חוזרים להורים שלהם, הדבר הנכון לאשפר לה ולתת את ברכת הדרך לטיפול שהרווחה מציעה.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה לחזור הביתה הולכת לבית השני
    N,HFVI
    03/05/2011

הבת בחיים לא היתנהגה ככה כמו עכשיו שברחה מהבית.

וקיבלה בשורה שאמא שלה חולה במחלה הערורה.

הבת טוענת שאחנו חונקים אותה בבית .

רק רציתי להגיד לך שהבת כל יום מסימת לימודים בית הספר בשעה 16 והיתה מספרת לנו שהיא שומרת על ילדה קטנה מידי פעם . או מספרת לנו שהיא הולכת לחברה .ובסוף זה היה שקר נימצאת אצל החבר. .

כמעט שלושה חודשים סיפרה לנו שכל שבת ביום היתה הולכת לחברה שלה .

וכאשר בעלי סיפר לילדה שעכשיו אנחנו ניצטרך תמיכה אחד מהשני וננסה לעזור לאמא כי אמא עכשיו זה הזמן שהיא צריכה לקבל תמיכה . כי אמא יש לה את המחלה הערורה.

הבת היתחילה להתנהג או לנצל את זה כי לא מוכנה לעזור בבית .
    ואנחנו לא מבינים למה הבת מתנהגת בצורה כזו מוגזמת .
    ומרגע שהבת ברחה זה היה לשבוע ימים ישנה אצל החבר .ואני דואגת לה שלא תידרדר .
    כי יש לה נטייה ללכת עם צחצחים .

היא לא מעונינת לדבר עם אבא שלה .
    ומה שאיתי לא היתה נותת שיחות .עכשיו היא מנסה לשאול אותי ולהעמיד לי תנאים.

את רוצה שאני יבוא לסידור שאת רוצה .אבל אני חוזרת לבית השני שלי .

אני לא הסכמתי .ומכאן הבת פשוט לא שומעת לנו ועושה מה שרוצה .

איך לנהוג מה לעשות .

הוספת תגובה

• לא רוצה לחזור הביתה הולכת לבית השני - תגובה

שלי ורדי
    03/05/2011

אני לא מבינה, מי את עבורה?
    כל המצב מסובך ורב בעייתי, את חייבים טיפול משפחתי, ובמקביל שמישהו בבית הספר ובקהילה ידבר איתה ויפנה אותה לטיפול של עו"ס לנערות במצוקה. היא נערה בסיכון.

כל טוב,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני האמא שלה .ותתפלאי לשמוע

N,HFVI
    17/05/2011

הרווחה אומרת שאנחנו יכולים להתלונן במשטרה .
    וגם היא חושבת לטובת הילדה שהילדה מוסרת שלא מסוגלת להיות בבית
    כי אמא שלה חולה .עדיין עוד לא התחלתי שום דבר .

פשוט המשפחה של החבר ממלאים לה את הראש .

בעלי לא רוצה שזה יהיה בכוח .רוצה מרצון הילדה .מה לעשות

בבית הספר אין היפנו אותנו לרווחה לנוער בסיכון וזאת התשובה שלהם .
    התשובה בגלל שהיא ישנה בבית .ולא ברחובות אז זה בסדר .

לא משנה איזה בית ?כי עם היתה ברחוב זה אחרת.

ואני לא מסוגלת להשלים אם זה אני בוכה הרבה .אני לא רגועה וחושבת רק על הילדה.

למרות שהיא ילדה היפרית וקשב וריכוז .וחבל לי מאוד שעוד מיזמן לא אני זאת שהעמדתי גבולות.

רק בעלי העמיד גבולות

אני כביכול היתי השמרטוט ובטח היה לי נוח .והיום אני משלמת . היתי חולה לא סתם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להתערב וכיצד
    אורה
    02/05/2011

ביתי בת ה-16.5 הכירה בחור בן 19.5 ונפגשה איתו מס' פעמים עם חברות והחליטה לשתף אותנו לפני שהיא נפגשת איתו לבד.

הילדה היא ילדה ממש טובה וקשה לה להסתיר מאיתנו את הדבר.

בתחילה נלחצנו מהגיל אמרנו לה שהוא גדול בשבילה הילדה בכתה מאוד ואמרה שהוא מוצא חן בעיניה וכיף לה ממש בחברתו.
    אנו הערכנו את הכנות והשיתוף ומכאן לא רצינו לטעות ולאבד את מה שבנינו.

ביקשנו ממנה לא להיפגש איתו לבד וכן להביא אותו אלינו הביתה שנראה אותו, על פניו הוא נראה בסדר אך מדאיג אותנו שהוא לא סיפר לה על מקום מגוריו נראה שהוא מעט התבייש לא ברור מה בדיוק הוא עושה בצבא ומלבד זאת הוא מתגורר עם קבוצת שחקני כדורגל הקבוצה איתה הוא משחק רחוק מבית הוריו.

אנו מאוד מודאגים ומרגישים שהבחור אינו מתאים לה כלל אינטואיציה של הורים....

השאלה כיצד לנהוג איך לדבר איתה ואיך לעזור לה לצאת מהבחור לפני שיהיה מאוחר.
    והאם ביכלל לדבר איתה ולתת לזמן לעשות את שלו, אך מכל שאלה ששאלתי אני מוטרדת.

לקביעת תור
    סגירה
    האם להתערב וכיצד

הוספת תגובה

• האם להתערב וכיצד - תגובה

שלי ורדי
    02/05/2011

שלום אורה,
    יש לכם יתרון גדול בסיפור הזה כי יש לכם קשר יפה עם הבת, היא משתפת וגלויה איתכם (בטח לא בכל אך כך צריך להיות...) תנצלו ותשמרו על היתרון הזה כדי ללוות אותה בקשר עם הבחור. אני מבינה שהם עוד לא יוצאים כחברים אלא יש גישושים ראשוניים. גם אותי מרתיעה הסודיות סביבו, כי אינו מדבר על הבית שלו, על הוריו וגר רחוק מהם. האם אתם סומכים על ביתכם ומעריכים אותה מספיק ואת שיקולי דעת שלה? תגידו את ההתלבטויות והשאלות שלכם אך בקול מתון, תשאלו מה באופי וביחס שלו אליה מושך אותהומה פחות. נראה לי שלא כדאי להציב גבול ברור באיסור על הפגישות איתו בשלב כזה מוקדם אין סכנה אמיתית. אולי תיווכחו שכן צריך ללחוץ בעתיד על הפסקת הקשר אם תרגישו שהוא לא מתאים לה. אך לכרגע צריך לתת לה להתנסות, ותזכרו שאף פעם אתם לא יכולים לדעת מי מתאים למי, אפילו לא לביתכם שאתם חושבים שאתם מכירים טוב מאד..
    תקחו בחשבון שאתם אולי מגיבים ביתר חשש מכיוון שהבת עוברת תקופת מעבר של התנסויות ראשונות בנשיות שלה, והיא מתרחקת איכשהו מהיותה ילדה ומכםבמידה מסוימת. אך כך זו התפתחות טבעית ובריאה. לא תוכלו למנוע ממנה התנסויות ואם אין חשש אמיתי מאד, גם התנסויות שיש בהן כישלון קטן הן התנסויות רצויות כי אלה החיים האמתיים וכך מתחסנים.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה אני מודאגת.

אורה
    03/05/2011

אתמול הבחור הגיע אלינו הביתה נפתח מעט כי בעלי דיבר איתו וסיפר על הוריו על הבית ועל אזור מגוריו.
    גילינו שהשד לא כל כך נורא מבחינת הילד ומבחינת מה שהוא מספר.

אך מה שמדאיג אותי זהו פער הגילאים הוא גדול ממנה ב3 וחצי שנים ולא התנסתה אף פעם בחברות ועוד שהילדה כרגע בתקופת בחינות בגרות.אומנם היא ילדה שקדנית ומשקיעה ואני פוחדת כי היחסים ישפיעו עליה.
    האם פער הגילאים לא אמור להדאיג אותי? מבחינה מינית?היא עדיין בגיל ההתבגרות והיא טרם התנסתה בחברות וזה מאוד מדאיג אותי למרות שאני מסבירה לה ומדברת איתה בנושא, הוא בכל זאת בחור שגדול ממנה במס' שנים ועבר את תקופת גיל ההתבגרות.

מדאיגה אותי עוד בעיה הבחור שחקן בקבוצת נוער בכדורגל באזור השרון והוריו גרים באזור המכרז כרגע הבחור פצוע ועבר ניתוח אך בקרוב עם חזרתו למשחק עתיד לגור בדירה באזור השרון עם עוד שותף וזה מאוד מדאיג אותי.

אני כל היום במחשבות ולא מסוגלת לתפקד ובתחושתי הוא ממש לא מתאים לה.
    אני מודאגת מאוד....... אודה לעזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אורה
    03/05/2011

אתמול הבחור הגיע אלינו הביתה נפתח מעט כי בעלי דיבר איתו וסיפר על הוריו על הבית ועל אזור מגוריו.
    גילינו שהשד לא כל כך נורא מבחינת הילד ומבחינת מה שהוא מספר.

אך מה שמדאיג אותי זהו פער הגילאים הוא גדול ממנה ב3 וחצי שנים ולא התנסתה אף פעם בחברות ועוד שהילדה כרגע בתקופת בחינות בגרות.אומנם היא ילדה שקדנית ומשקיעה ואני פוחדת כי היחסים ישפיעו עליה.
    האם פער הגילאים לא אמור להדאיג אותי? מבחינה מינית?היא עדיין בגיל ההתבגרות והיא טרם התנסתה בחברות וזה מאוד מדאיג אותי למרות שאני מסבירה לה ומדברת איתה בנושא, הוא בכל זאת בחור שגדול ממנה במס' שנים ועבר את תקופת גיל ההתבגרות.

מדאיגה אותי עוד בעיה הבחור שחקן בקבוצת נוער בכדורגל באזור השרון והוריו גרים באזור המכרז כרגע הבחור פצוע ועבר ניתוח אך בקרוב עם חזרתו למשחק עתיד לגור בדירה באזור השרון עם עוד שותף וזה מאוד מדאיג אותי.

אני כל היום במחשבות ולא מסוגלת לתפקד ובתחושתי הוא ממש לא מתאים לה.
    אני מודאגת מאוד....... אודה לעזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפסית בני הצופה באתרי פורנו
    מאור
    30/04/2011

כל פעם שאני נכנס לחדרו הוא מסיט את המסך בלחץ ....
    לאחרונה החרמתי לו את הנייד ולאחר בדיקת ההסטוריה ראיתי שהוא גולש באתרי פורנו
    בכניסה לאחד האתרים היתה אפשרות לראות סרטי גייז אינני בטוח כי הוא רואה סרטים כאלו?
    בני בן 14
    מה אני צריך לעשות?

הוספת תגובה

• תפסית בני הצופה באתרי פורנו - תגובה

שלי ורדי
    02/05/2011

שלום מאור,
    אני שואלת מה מפריע לך ? זה שהוא צופה סרטי פורנו או שאולי מסתקרן בסרטי גייז? אולי שניהם באותה מידה?
    אני חושבת שאין מה לעשות ולא צריך לעשות משהו מעשי ולגשת אליו עכשיו. כל הילדים בגילו מסתקרנים בזה ומה לעשות שאנחנו המבוגרים לא מתנהגים כמבוגרים אחראיים באמת כלפיהם- אני מתכוונת לכולנו עם אפשרויות המדיה החושפות אותם לחומרים כאלה מגיל צעיר. מה אנחנו מבקשים מהם? שלא יסתקרנו אם הכל נמצא בהישג יד?
    לגבי נטיה מינית, לא הייתי אומרת לך להגיד לו משהו עכשיו, זה רק יפגע, קשה לדעת מה בפנימיותו והאם באמת בעצמו יודע על הנטיות שלו. אך כדי לתווך לו יותר את העולם הזה היית ממליצה לך לקנות לו ספר על גוף האדם, על מיניות, ספר מתבגרים כזה שבו המידע מועבר בצורה חינוכית ונכונה יותר. גם כדי לשדר לו מסר שזו לא בושה להסתקרן בדברים כאלה. אם את מסוגל גם לשוחח איתו על עולם המיניות, מה טוב.

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 17 כבר החליטה לעשות כרצונה
    N,HFVI
    30/04/2011

רציתי לציין שעד עכשיו הבית הינו קונים לה מה שרצתה קבלה הכל.
    לאומת זאת החברות שלה הם ממנים את כל מה שהם צריכים .ולא מקבלים מההורים.

הבת החליטה שהיא לא רוצה הליות בבית כי לא טוב לה בבית או רוצה לצאת לבלות עד מאחר.

אז ליפעמים לא היה לה איך לחזור .לכן היתה הולכת ללון אצל חברות .

אני חושבת שבגלל שפעם אחת בעלי לא הצליח לעמוד על המילה שלו לגבי הילדה. הילדה מאותו יום טפסה טרמפ.

ומיאותו יום לא חזרה שבוע ימים לבית ואפילו לא צילצלה לשאול כלום.

יש לה מחויבות ביקשה כלב קנינו לה כלב יקר .הבטיחה לטפל בו .ועכשיו היא לא מעניין אותה הכלב.

אני ובן זוגי לא יודעים מה לעשות איך לנהוג איתה.

היסברנו לה להתחיל להתחשב במטלות הבית ולתת יד .גם ככה בן זוגי קיבל את זה קשה מאוד.
    ולכן היה אדיש לא יודעת הרים ידיים.

רציתי להגיד לכם שעד עכשיו הוא היה שמציב גבולות בלבד.
    ואני היתי השמרטוט.לא שמעה לי מילה .

עכשיו בגלל שהפחד שלי שהילדה תידרדר הפחד כי נימצאת עם חברים לא טובים והיא יודעת זאת .
    ויש לה חבר מיהם .חזרה לחברה שאותו לא רצינו .
    אז היא אחרי ששמעה לנו החליטה לבד לפרק וגם גילתה שהלך עם מישהי אחרת .

אומנם הבת לא מעשנת ולא שותה .

ו]תאום היתחלנו לגלות שמה שאמרה כל השבוע ישנה אצל חברה .ישנה אצל ההורים של החבר.
    ועכשיו אני מנסה לגרום לה שתחזור הביתה.

כל פעם שמגיעה מתחילה להגיד אני חוסכת כסף לנסיעות ליבת הספר.
    משעמם לי בבית .ולא מוכנה לחיות בבית.

בן זוגי מסביר לה שעם תמשיכי ככה אנחנו נלך לרווחה וניקח אותך לפנימיה. בצחוק. היא לא רוצה פנימיה.

אני אומרת עכשיו פתאום שאנחנו זקוקים לה בבית היא בורחת .בדיוק במצב שחיבים שהיא תעזור בבית.

אבל רציתי להגיע שעכשיו בגלל שהיא לא מדברת עם בן זוגי הילדה.

אני מנסה לדבר איתה וקצת לשחרר את החבל ונתתי לה לישון בחוץ חמישי שישי שבת .אבל למחרת בית הספר.
    וגם היתה באה עושה קצת בבית והיתה חוזרת .אני שמחה שקצת טיפה היתחלתי לעמוד רק מנסה לא לתת לה שתעשה מה שהיא רוצה.

מה את מציעה איך לנהוג עם הילדה אנחנו בדיוק זקוקים
    בבית הספר היא לא מוכנה לקבל תמיכה .מתחילה לצחוק עלינו ולהגיד לי מה אמא אני לא צריכה שיחות

הוספת תגובה

• בת 17 כבר החליטה לעשות כרצונה - תגובה

שלי ורדי
    01/05/2011

שלום,
    לא הצלחתי להבין האם בן זוגך הוא גם אביה או המצב אחר?
    יש לכם עניין עם בת 17 שמפנה עורף לבית ואת עצמה בקושי מנהלת בעולם, בוחרת בחברים לא טובים, אתם לא מרגישים שעשיתים שום דבר לא נכון, מלבד פינוק יתר אם אני מבינה נכון, קניתם לה כמעט כל מה שביקשה.
    אז, כדאי שתפסיקו עם המנהג לקנות לה, זה לא מועיל לה להתפתחות ולקשר ביניכם, אתם נתפסים אצלה כחלשים, לא מציבים גבולות בעניין החומרי, לא שיעזור הרבה להתנהגותה אליכם אם תפסיקו להיענות לדרישותיה, אך לפחות ייפסק הנזק המתמשך של חינוך ללא תנאים וללא גבולות כאשר היא חושבת שהכל מגיע לה ולא מתחשבת.
    הייתי אומרת שקצת מאוחר לשנות את המצב, היא די מבוגרת, הכי טוב להגיע באמת לעזרה של איש מקצוע, אם זה רווחה בגלל שאת דואגת כי היא נמצאת בחברה לא טובה. את לא צריכה להתחשב לרצונה, יש דברים שאת צריכה ללחוץ ולגייס את המערכת, כמו בית ספר ורווחה ושירות פסיכולוגי ולא להתחשב להצהרות שלה. לכם כהורים צריכה להיות דרך, אך אתם לא מובילים אותה גם כשמסרבת אתם מובלים ומבולבלים וזו הטעות מצידכם.
    את תאזרו כוח נפשי ותקחו עצמכם להדרכת הורים קודם ועם ייעוץ שלכם תתקדמו משם.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצא משליטה
    חסויה
    29/04/2011

שלום רב
    בני בן 17.6 בשנה האחרונה אנו "אוכלים"מרורים ממנו א.מבחינה לימודים הפסיק ללמוד ולהשקיע לא ניגש למבחנים כלל כמעט ולא נמצא בבית הספר.ב.כמובן שהתחיל לעבוד משעות הצהריים12:00 - 20:00 ואז נפגש עם חברים ומגיע מאוד מאוחר הביתה חצות ולפעמים גם אחרי וזה רק בגלל שהתקשרתי אליו מספר פעמים.מבלה בלי סוף ומבזבז כספים בלי מחשבה.
    נואשת לא יודעת מה לעשות..עד מתי זה ימשך..שוחחנו איתו לא פעם על ההתנהגות שלו איך שהוא מתפרץ כשמדברים איתו ,לא נמצא כמעט בבית,כשאני מבקשת שיחזור מוקדם אז הוא דווקא מאחר החדר שלו הפוך כל הבגדים על הריצפה..התשובה שלו הייתה בכעס נראה כמו שינאה כלפינו "שהוא מספיק גדול ,שנעזוב אותו הוא יודע מה הוא עושה ,שלא נתערב לו בחיים ולא בכסף הוא נהנה ושלא יכאב לנו על כך"..

את האמת אני נעלבת מעצם התשובות שלו שפוגעות כל פעם מחדש אני אמא שדואגת לא ישנה עד שהוא מגיע הביתה בריא ושלם (וזה הורס לי את כל היום למחרת)אני פוחדת שלא יקרה לו משהו ..יש בזה רע??הוא שומר על ריחוק ואין סיבה לכך מה צריך לעשות בכדי שיהיה לנו שוב כיף איתו ??
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    יצא משליטה

הוספת תגובה

• יצא משליטה - תגובה

שלי ורדי
    02/05/2011

שלום לך,
    אתם מתמודדים עם מצב של תקשורת קשה עם הבן והוא כמעט מבוגר ומנסה להיות עצמאי.
    האם אתם שואלים את עצמכם אם אתם לא חונקים אותו עם הדאגנות שלכם? כרגע היא אינה מועילה כי הוא מתרחק ככל שאתם עוקבים אחריו, מטלפנים וכו'. ממה בדיוק אתם דואגים? על העובדה שאינו לומד אתם לא יכולים להשפיע כי זה כבר מאוחר, רק לקוות שאולי יתבגר יום אחד וירצה להשקיע בעצמו וישלים לימודים. זה כרגע תחום שלא הייתי ממליצה להעלות כנושא איתו.
    הבן שלכם תופס את הדאגנות שלכם כצורך להציב לו גבולות,כשליטה שלכם בו. הוא גם חושב שאתם לא רוצים שהוא יהנה בחיים, זה חבל אם הו תופס אתכם בצורה כזאת.. האם תהליך ההתרקחות היה הדרגתי ומזמן הוא כבר מרוחק או שקרה בפתאומיות?
    אני חושבת שאתם צריכים לנסות להתקרב אליו במקומות הנוחים יותר, לבוא פחות בתלונות,להגיד לו שאתם מתגעגעים לראות אותו לפעמים, רוצים בחברתו אך גם אתם רוצים שיהנה ויבלה. תתנו לו חיזוקים, תעריכו את העובדה שהוא חרוץ ועובד ותנסו לעצור לתקופה מה את התלונות או לקוות שיחזור הילד הקטן שהיה פעם שהיה בשליטתכם. תבואו ממקום חברי, יותר שיויוני. אולי משהו יפתח אצלו כלפיכם.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    02/05/2011

תודה על התשובה..אויי כמה שאת צודקת!!ההתנתקות באמת התחילה בהדרגה והוא כל הזמן אומר לי "אני כבר לא קטן תנו לי חופש.." הוא באמת חושב שאני מונעת ממנו לבלות אך לא כך המצב ..הוא ילד מאוד חברותי ואמיץ יתר על המידה אני מפחדת מהסכנות מסביב בבילויים וכו' .
    מלבד זה לא מרבה אם בכלל ללכת לבית הספר אך קם בזמן לעבודה וכאשר חוזר בערב 8:30 מתקלח אוכל זריז ויוצא עד השעות הקטנות של הלילה אנו כמעט ולא ראים אותו .
    אולי אני סתם פרנואידית????
    כל לילה מבלים ועוד לפני החופש הגדול ??
    אני לא ישנה עד שהוא מגיע והכל בסדר..איך אפשר להרגע??
    אשמח לדעת ולקבל עידוד שכך המצב .. נורמלי ורק אני הלחוצה ..
    ושוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

שלי ורדי
    03/05/2011

שלום שוב,
    נכון שבמצב נורמלי היה צריך להיות שקוע בבגרויות אך זה לא המצב, היה טוב אם היית יודעת מי החברים שלו, את זה אפשר לשאול אותו, האם הם ילדים בגילו, מבית ספרו? או גדלים ממנו? הוא לא יענה לכם על השאלה מה הם המקומות בהם הוא נוהג לבלות? הדבר שצריך להדאיג זה האם משתמש בסמים או באלכוהול האם משם הדאגה? או מכך שאתם חושבים שהוא מבלה במקומות מפוקפקים בשעות הלילה?
    בכל מקרה, צריך להתקרב אליו לבלי לתת לו הרגשה שחונקים ומגבילים אותו תחילה

שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    05/05/2011

הוא כן אומר איפה והיכן הוא מבלה ואת רוב חבריו אני מכירה חלקם גדולים ממנו וחלקם בני גילו וגם לאלומדים הפחד שלי נובע בעיקר מחוסר המעש שלהם בשעות הלילה המאוחרות שלא יעשו שטויות ויסתבכו"בשביל החברה"!!
    כן הוא מעשן סיגריות לעיתים רחוקות נרגילה -אפשר להגחד למרות הבקשות שעפסיק כבר השלמתי עם זה עדיף שאדע מאשר יסתיר..

אז לפי הצעתך..כן הרפנו ממנו לא שואלת כלום ,לא מתקשרת במשך היום אז הוא התקשר פעם אחת לשאול אותי מה נשמע..

אבל הכסף נגמר לו והוא פנה אלי לבקש הלוואה עד המשכורת האם לתת???
    כי מצד אחד אני לא צריכה להתערב באיך ומה שהוא מוציא לפי דבריו זה לא ענייני.. אבל כשאין לו אני שם בכדי להלוות???
    לא אוהבת את הגישה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת פינוק-רכב חדש
    mayira
    26/04/2011

ביתי הגדולה(18)עומדת לסיים תיכון, היא תלמידה מצטיינת, ילדה טובה שמתנדבת ועושה ממש כל מה שמבקשים ממנה,היא תלך לשירות לאומי,ואני מעוניינת לצ'פר אותה על כל מה שהיא עושה,אני שוקלת להביא לה רכב לכבוד הרשיון שהיא הוציאה מכסף שהיא עבדה לממן,ואני שוקלת לרכוש לה רכב מליסינג פרטי, קיבלתי המלצה לרכוש דרך חברת אלבר, הלכתי וראיתי דגמים והכול,ואז חברה אמרה לי אולי לא לקנות לה רכב חדש אלא רכב משומש והתחלתי לחשוב, מה דעתכם? היא בת ממש טובה ואני חושבת שמגיע לה,האם זה פינוק יתר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת פינוק-רכב חדש

הוספת תגובה

• שאלת פינוק-רכב חדש - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום מאיה,
    הכל תלוי בתמונה הכוללת של החיים שלכם, קודם כל גורם ראשון זה הכספי,האם יש לכם הרבה כסף וזה לא הוצאה כבדה עליכם, האם בכלל אתם יכולים כמשפחה לממן לה את ההוצאות השוטפות, שנית, הגורם של הערכים: האם חשוב לך לתת מסרים של צניעות לבת שלך או זה עניין פחות משמעותי עבורך, שתדעי לך שהרבה חברים שלה יקנאו בה...
    זה נשמע פינוק יתר במיוחד נשמע לא רגיל אם אתם משפחה לא עמידה במיוחד ופתאום הבת תקבל מתנה יקרה ויוצאת דופן כזו. לפי דבריך הבת ממש בוגרת וחרוצה כך שאינה מפונקת מדי, אך תחשבי שוב האם זה מה שישמח אותה במיוחד, והאם מכונית משומשת תעשה עבורה הבדל? עכשיו אם התחלת עם הבת הגדולה, שתדעי שגם הקטנים יותר יצפו למתנה דומה...
    בעצם במחשבה שנייה,לא משנה מה תקני, העיקר שיש לך בת מוצלחת ובעלת אופי טוב וחרוץ ואת אוהבת אותה מאד ואני שתמצאי דרכים שונות בכל פעם להראות לה את אהבתך והערכתך

כל טוב ובהצלחה בשירות הלאומי,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה אני זקוקה לעצה
    חסוייה
    26/04/2011

קשה לי לספר על מה שקרה לפני שנה אבל קרה שהותקפתי מאז החיים שלי לא אותו דבר, פלשבאקים, סיוטים ובלי חיים. אני בת 14 עכשיו וכבר לא מעניין אותי כלום, לא מהלימודים, לא מהחברים לא מאף אחד. לא סיפרתי לאף אחד על מה שקרה וחברה שלי סידרה לי את ידיד שלהף אני מרגישה כ'כ רע איתו, כל נשיקה איתו כל מגע שלו כל רגע שהוא שלנו ושהוא בקירבתי עושה בי גועל ורע על הנשמה. אני לא מסוגלת להיפרד ממנו בגלל שלפני שנתיים הוא איבד את סבא רבא שלו וחודשיים אחרי זה את אבא שלו ואז אחיו נכנס לכלא ועכשיו לפני שבוע הוא איבד עוד סבא. אני ככ מרחמת עליו שאני לא מסוגלת, הוא כל הזמן אומר שהוא אוהב אותי שהוא לא יכול בלעדיי. עכשיו אמא שלי הבינה שיש לי חבר והיא התחילה לעשות לי את "השיחה" והיא התחילה לעשות לי ריגשי כי לא סיפרתי לה ואני יכולה להבין שאני פוגעת בה אבל אף פעם לא הייתי גלוייה איתה ופתוחה איתה כך שעכשיו אני לא מסוגלת אפילו להסתכל עלייה כי היא כל הזמן צועקת עלי גם אם זה על משהו הכי קטן ואני יכולה להבין שגם עלייה עוברת תקופה לא קלה כי היא בהליכי גירושין לא ככ נעימים אבל אני לא יכולה לשאת את הכל על הכתפיים שלי.
    אני מצטערת על אורך ההודעה אבל השאלה שלי מה לעשות עם אמא שלי. איך להתמודד איתה וגם איך להתמודד עם החבר שלי ? אני לא מסוגלת להיות איתו אבל אני לא מסוגלת גם לפגוע בו.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה אני זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• בבקשה אני זקוקה לעצה - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום לך,
    דברייך קשים וחייך בתקופה זו לא פשוטים, וגם המשפחה ואמך שהייתה אמורה לתמוך בך אינה יודעת. אני חושבת שאת נשארת עם החבר שלך לא רק מתוך רחמים, יש בכך גם בחירה סמויה מצידך כי כך את נמצאת עם מישהו שאת תופסת כיותר מסכן ממך וזו את שצריכה להיות לו למשענת. איכשהו זה לוקח קצת מהכאב והמסכנות שלך....
    את חייבת לשתף מישהו במה שקרה לך במוקדם או במאוחר, את לא אשמה על זה, את לא פגעת באף אחד. היום יש מודעות ולא מטילים אחריות על הקורבן..אולי תשתפי את המחנכת או היועצת או תבקשי להיות בטיפול פסיכולוגי,אפילו תבקשי לפגוש את הפסיכולוגית של בית הספר. גם בלי התקיפי יש בעיות במשפחה ועם אמא תוכלי תמיד למצוא סיבה ראשונית אחרת לפניה לטיפול. אולי אם תרגיש אמון באיש מקצוע, תספרי לו בהמשך.תראי עד כמה עול כבד יירד ממך אך אז תתחיל ההתמודדות האמיתית עם מה שקרה. זה גם לא קל אך בסוף התהליך הקשה ,זה משתלם.
    המצב שאת נמצאת בו עכשיו הוא הכי גרוע כי את תקועה בסוד שלך, בקושי להתקרב באמת לאנשים כי תמיד יהיה לך מה להסתיר, רגשות, מחשבות, פלאשבקים ומצבי רוח וגם מבחינה פיזית יהיה לך קשה תמיד אם לא תטפלי בעניין התקיפה. אין כמעט אדם, בן או בת שיכולים לצאת טוב מהסיפור של תקיפה בלי עזרה...את בעצם במצב של טראומה, הפלאשבקים מעידים על כך.
    יש גם פניות טלפוניות אנונימיות תחילה כמו לע"רן, אגודת אל"י וכו'.
    מקווה שתמצאי את הכוח להתחיל את תהליך השיקום

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפחה לא תקינה
    תומר
    25/04/2011

שלום, אני בן 16 עוד מעט ואני מרגיש שהמשפחה שלי מאוד לא נורמלית ולא סטנדרטית. אני מרגיש מאוד מקופח מההורים שלי.
    בכלל ובמיוחד בזמן האחרון ההורים שלי מקפחים אותי מאוד לטובת אחותי הקטנה בת 9וחצי. הם תמיד בעדה בריבים שלנו, הם נותנים לה מה שהיא רוצה והיא תמיד מקבלת יותר ממני, תמיד מוכנים להשקיע בה יותר זמן ממני. כמו כן אני שם לב ליחס עוין מצד אמא שלי כלפי סבא וסבתא שלי שגרים איתנו בבית.
    דוגמאות:
    -כל ארוחת ערב אחותי מקבלת יוגורט איזה שהיא רוצה, ואני גם מבקש לפעמים וכדי להשיג אותו אני צריך להתחנן ולמלא רשימת תנאים: לסדר את החדר, לקבל ציון מעולה, לעשות שיעורי בית בזמן שנוח להורים כו' וגם אם אני ממלא את התנאים לא תמיד מקבל.
    אמא שלי אומרת לי שיש לך סבא וסבתא, לך אליהם והם יקנו לך מה שאתה רוצה.
    -בתחפושת פורים של אחותי מוכנים להשקיע יותר מ-100 שקל, ולי הם אומרים שהם מגבילים אותי עד 30 ש"ח והשאר מהכסף שלי, והבעיה שאין לי כסף כמעט כי אני לא מקבל דמי כיס ומעולם לא קיבלתי. כל החברים שלי מקבלים דמי כיס ואני לא. פעם אחת חברים שלי תכננו לצאת בערב ושמעתי אותם מדברים והם אמרו ביניהם שהם לא מזמינים אותי בגלל שאין לי כסף.
    -אחותי מתנהגת בצורה פראית שאין לתאר, זורקת פח זבל על הדלת ומפזרת לכלוך ואמא שלי אומרת לה "די חמודה תתנהגי יפה, בואי נרגע ונעביר את היום בשלווה". אבל כשאני מפנה את הזבל בבית באחור של 5 דקות (יש שעה קבועה של פינוי זבל בבית-8:30 בערב) אני חייב לשים קנס של 2 שקל. כלומר אותי מענישים על קטנות, ואת אחותי עד עכשיו בחיים לא הענישו וגם אם כן וויתרו לה על העונש אחרי כמה שעות.
    -כל שבת ההורים שלי עושים טיול ואף פעם לא לוקחים אותי ואת אחותי תמיד לוקחים, בטענה שאני רק הורס את האווירה.
    -בארוחת יום שישי שכולם ביחד אחותי מתגרה בי ומנסה להצחיק אותי וזה מצליח לה וישר שולחים אלי מבטים של איום ואומרים לי שאם אני ימשיך בהתנהגות הזו אני יעזוב את השולחן.
    -כשאין אוכל בבית והמקרר ריק, אני שואל את אמא שלי מתי היא נוסעת לסופר והיא עונה לי שיש לנו סבא וסבתא במשפחה והתפקיד שלהם בבית הוא לקנות אוכל אבל מה לעשות שהם לא ממלאים אותו כראוי. סבא וסבתא שלי עושים בבית מעל ומעבר: שומרים יום יום על אחותי (מוזר שבגיל כזה צריך שמישהו ישגיח אבל זה המצב), מבשלים אוכל (רק הם מבשלים, אמא שלי כמעט אף פעם לא מכינה אוכל), מביאים את האוטו למוסך, וסבא שלי מתקן כל תקלה בבית. חשוב לציין שסבא וסבתא שלי בני 73 והם עובדים מאוד קשה ולמרות זאת אמא שלי לא מעריכה אותם. אמא שלי גם גורמת הרבה פעמים לסבתא שלי לבכות שעות ארוכות ולא לצאת מהחדר שלה.

בקיצור לא צריך להוסיף הרבה כי ברור שמשהו לא תקין במשפחה הזאת, ואני לא יודע איך לפתור את זה. שיחות לא עוזרות, גם צעקות לא עוזרות. אני ממש סובל ואשמח אם תציעו לי פתרון איך לפעול, אבל שלא יגרום שאיזשהו נזק.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    משפחה לא תקינה

הוספת תגובה

• משפחה לא תקינה - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום לירון,
    אני לא יודעת מה לומר, באמת קורים דברים מוזרים במשפחה שלך, נראה שאמה שלך רואה אותך בתור מבוגר יותר מאשר ילד, ומצפה ממך לדברים מעבר לגילך. אני לא ידועת למה היא אומרת שאתה הורס את האווירה בטיולים בשבת.. יש עוד דברים שלא יודעת כנראה. מה עם אבא? לא גר איתכם? כי לא הזכרת אותו כלל.. אין ספק גםשאתה נמצא בין אמא לסבא וסבתא והיא שולחת אותך לבקש מהם כסף למרות שבתור בן של אמא שלך אתה צריך לפנותאת בקשותייך אליה ובזה את צודק.
    אתם צריכים טיפול משפחתי, אין לי ספק בכך, תתעקש שתיגשו לאיש מקצוע אולי מתוך הקהילה, כמו עובד סוציאלי. או שתשלים עם המצב ותתחיל להיות יותר עצמאי במובן שתלך לעבוד ביחד עם הלימודים ותתן לעצמך מה שאתה רוצה במקום לצפות מן האם. הבעיה כאן שאני קולטת שש לך צרכים של בן שזקוק לאמו, לעזרה ולפינוק שלה. זה עדיין לגיטימי. גם חשוב להבין שאחותך היא לא הבעיה כאן אלה החינוך של ההורים אליה ואליך והפערים ביחס אל כל אחד מכם שמפריעים ומכאיבים לך מאד. אולי תנסה להתקרב איכשהו לאחותך ולא לראות אותה כמכשול כי הי אינה אחראית למקום שאמך שמה אותה בתוך המשפחה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• help"
    מיכל
    24/04/2011

בני בן 17.9 שנה ועד היום כשהוא נכנס לשירותים לא שם לב באיזה מצב הוא משאיר אותם
    . יכול לא להוריד מים , יכול להשאיר את האסלה מרוחה (סליחה על הבוטות), להשאיר נייר טואלט זרוק על האסלה (מלוכלך כמובן). אני נואשת , מתביישת ולא יודעת מה לעשות. כמה אפשר להעיר לו הוא טוען שכל הזמן אני מעירה לו. (כרגע נמצא בכיתה יא) . הוא סובל מלקויות למידה והפרעת קשב וריכוז נמצא בכיתת "אומץ" . לא תמיד מבין את כללי החיים בחברה .

לקביעת תור
    סגירה
    help"

הוספת תגובה

• חוסר התחשבות

שי מזור
    25/04/2011

שלום לך.
    ראשית, אני לא הייתי קושר את בעיות הקשב והריכוז שלו לבעיה. יתכן שהוא לא תמיד מבין את הכללים בחברה אך בבית, ביניכם, מתחילה הלמידה הזו וכאן המערכת היא שונה ולא צריך לוותר עליה בשל הקושי שלו אלא להתכונן להתקדמות יותר איטית. חוסר התחשבות הוא ממאפייני גיל ההתבגרות וזה באמת מקומם וקשה ומרגיז. אם להעיר לא עוזר כי הוא אומר שאת כל הזמן מעירה לו וממשיך ולכן זה חשוב אך לא מספק.
    תתפסי אותו ברגע שטוב לכם יחד (ולא כשאת כועסת מיד אחרי שגילית את הלכלוך שהשאיר) לשיחה. הסבירי לו כי את לא יודעת מה לעשות כי הוא משאיר מלוכלך וכי ההערות שלך לא עוזרות ורק מפריעות לו. תשאלי אותו מה הוא חושב שיכול לעזור. מה הוא מציע, מה יעזור לו. מאוד יכול להיות שתופתעי מכך שהבעיה כלל אינה בשרותים. עם קצת מזל תשמעי שם, אולי, שאת לא מתייחסת אליו מספיק, שאת נותנת תשומת לב רק לאחיו ועוד ועוד. לגבי השירותים, נסי למצוא את היום היחיד שבו הוא השאיר נקי ו"תחגגי" על כך. תעברי מטענות וכעסים, בירורים והערות, לעידוד. תגידי לו כמה נעים היה לך להכנס לשרותים הפעם כשהיה נקי, כמה אפשר לסמוך עליו, כמה הוא כבר בוגר וכו'.
    והכי חשוב - אין לכם עוד הרבה זמן להיות ביחד בבית - נצלי את זה בכיף ותהני ממה שיש ואני בטוח שיש הרבה !
    שי מזור
    מאמן אישי ומנחה קבוצות הורים מוסמך, מכון אדלר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• help

מיכל
    29/04/2011

תודה על .תשובותיכם אנסה להתמקד בנושא הנקיון .
    לתחושותיי, אין לו מושג בחוקי החברה. וכשאני מנסה להסביר לו שבחברה יש כללים , הוא מתפרץ ואומר לי שנמאס לו ועוד דברים שטותיים שלא מתאימים במיוחד לילד בן כמעט 18.
    בחג היינו אצל אחותי והשירותים נשארו במצב נורמלי.
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• help" - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום מיכל,
    המצב חמור אם אין לן הרגלים בסיסיים כאלה. אין לי מושג איך הגיע למצב כזה ואיך את כל השני םסובלת את זה ולא מתקוממת נגד המצב האם בתחומים בסיסיים אחרים גם הבן אינו עצמאי או רק בתחום הזה?
    בעיות קשב וריכוז וגם לקויות למידה לא מסבירות התנהגות כזאת. צריך להתעקש שהוא ינקה אחריו לפחות במקרים שאת ובעלך נמצאים בבית וגם שאת מגיעה לבית והוא נמצא צריך מיד לדרוש ממנו את זה. תפקחו עליו בעיקר בסופי שבוע כי אז אתם בבית ויותר פנויים ויש לכם יותר כוח במאבק הזה כדי להקנות לו את ההרגלים. מעניין איך הוא מתנהג בבתים של חברים..האם את יודעת?
    זה עניין של החלטה ועקשות מצידך, תתמקדי לתקופה מסוימת רק בזה, לא בלימודים שלו ולא תדרשי דברים אחרים ממנו, רק תהיי כמו פקח בתחום הניקיון. תזכרי שאת חייבת להצליח, לא לרחם ולא לסלוח, אין פה שום מקום לרחמים מכיוון שהוא לקוי למידה. המצב של הבן גרוע אם הוא מרשה לעצמו להתנהג כך. את צריכה עזרה מהבעל ומהילדים הנוספים אם יש לך ילדים קרובים לגילו או גדולים ממנו, ומעוד בני משפחה, שכולם תגידו לו ותבשו שינוי בהרגלים שלו והתחשבות בכם. אל תאפשרו לו מקום לברוח מהמחוייבות הבסיסית הזו לעצמו לבני הבית האחרים.

בהצלחה רבה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• help" - תגובה

אייל קנדינוף
    05/05/2011

היי מיכל
    בפעם הבאה שזה קורה קחי את בגדיו המלוכלכים מסל הכביסה ושימי אותם במיטה שלו, כשישאל למה, הסבירי לו שנאה דורש נאה מקיים. אם הוא לא מוכן להתחשב בשאר דיירי הבית, אז גם את לא מוכנה להתחשב בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלא ויתרה על זוגיות עם אביה
    אביבה
    22/04/2011

יש לי קרובת משפחה שמנסה עכשיו לבנות פרק ב' אם מישהו שיש לו בת כמעט בת 18 שמצהירה ואומרת לאביה שנמצא בהליכי גירושין שהיא רוצה להיות בת זוגו ושאין לו צורך לבנות קשר זוגי חדש. לדבריו היא אפילו מתחככת בו לפעמים כאילו בלי לשים לב.
    מה עושים במקרה כזה וכמה זה בעייתי בגילה?

הוספת תגובה

• נערה שלא ויתרה על זוגיות עם אביה

רונית דגמי
    22/04/2011

המקרה שאת מתארת מייצג תגובה פחות קלה לרצונו של האב למסד זוגיות של פרק ב'. אמנם בגיל ההתבגרות (18 עדיין נחשב כגיל ההתבגרות), המתבגר חווה קונפליקט נאמנויות בו הנער/ה חווים צורך לצדד בצד אחד. מהתיאור שלך חסר הרבה מידע: לא ברור מה הקשר של אותה הנערה עם אימה, איך היא חוותה את הגירושין ולא ברור כיצד הנערה מתמודדת עם משברים באופן כללי. ייתכן ואותה הנערה חווה צורך להגן על המקום של אימה שנלקח ממנה וייתכן כי בדימיון שלה היא מרגישה כי ההתנגדות שלה תעצור את תהליך ההתפרקות ו"ההתרחקות" של האב מהפנטזיה על משפחה.

בכל מקרה, התגובה היא תגובה התואמת יותר לגיל צעיר יותר. מומלץ מאד להגיע לטיפול פסיכולוגי, בו הנערה תוכל לעבד את משבר הגירושין וההפרדות מהוריה. חשוב אד שהוריה יהיו חלק מהתהליך, כדי לאפשר נפרדות בריאה וצמיחה מהמשבר הזה.

רונית דגמי, פסיכולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלא ויתרה על זוגיות עם אביה - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום אביבה
    זה מצב בעייתי ולא בריא ביותר, הקשר בין הבת לאביה. אני מציעה שקרובת משפחתך תחשוב פעמיים ליאן היא נכנסת, אולי זו "מיטה חולה"? יש כאן רכושנות גדולה והבת בטח תערים קשיים לקשר. מה שחשוב שהחברה שלך תבדוק את עמדות בן זוגה ועד כמה יכול לשלוט במצב או שהוא נשלט ע"י הבת.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה ילד בן 13
    שירה
    22/04/2011

מה עושים במצב בו הילד כל היום בכל שתי דקות מתלונן "משעמם לי "!!!!!!!!!
    זה כל היום כל השבוע כל השנה. עכשיו בחגים מורגש פי עשר.
    הוא לא בחוגים כי הוא לא רוצה וחברים לא ממש באים אליו כי כולם עם המשפחות שלהם, אני חד הורית אז אין לי ממש אפשרות להוציא אותו . מה אומרים לבכור בגיל הזה שכל כמה דקות אומר ברטינה חסרת מעצורים שמשעמם לו שהחיים משעממים ושבא לו למות.

זה לא חדש לי ממנו אבל בזמן האחרון זה נהיה בלתי נסבל.

אנא הדרכתכם.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה ילד בן 13

הוספת תגובה

• כמה כיוונים לתחושת השעמום של בנך

רונית דגמי
    22/04/2011

ראשית, ייתכן ולבנך באמת משעמם והשעמום מייצג קושי שלו להיות עם עצמו. נראה כי כך הוא משאיר אותך קרובה אליו וזה לא מאפשר לו ליזום ומצד שני, לא מאפשר לו לגדול.
    מעבר לעניין של המניפולציה שהוע עשוי להפעיל כלפיך, ייתכן והדבר מייצג איזושהיא התחלה של תחושת דכדוך ואפילו משהו קצת דכאוני, פאסיבי וחסר חיים. את מציינת שזה מוכר לך וייתכן שכשהוא היה ילד, הוא לא ידע כ"כ לשחק עם עצמו - יכולת חשובה בהתפתחות של כל ילד.
    זה לא מאוחר מדי.
    אולי באמת כדאי להזמין חברים עם נערים בגילו, עם תחומי עניין משותפים כדי שיהיה לו מודל של אירוח ושל מעגלים חברתיים.
    ייתכן והוא זקוק לזמן כיפי איתך ולא צריך הרבה כסף כדי להינות: אפשר לטייל ליד הים, לעשות שפורט ביחד (הליכה, ריצה, כדורסל), ועוד.
    ייתכן וכדאי לרשום אותו לקבוצה לפיתוח כישורים חברתיים בקרב מתבגרים.
    רונית דגמי, פסיכולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה ילד בן 13 - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום שירה,
    די מובן שמשעמם לו אם אין לו חברים ואין לו מקום לצאת וגם את לא יוצאת איתו במיוחד בחגים. משעמים עבור ילדים לפעמים זה אומר שהם עצובים... הוא גם אומר לך זאת כי אין מישהו אחר שיוכל לשתף אותו. צריך למצוא לו פעילות, אולי חונך ? אפשר דרך בית הספר או הרווחה להתעניין. אבל כנראה יצטרך עזרה רגשית כלשהי כדי לדעת לכוון את עצמו, או להעסיק עצמו לבד או ליזום על מנת להשתתף בפעילויות חברתיות. האם אפשר לדבר גם עם המחנכת והיועצת שו שיעזרו לו להשתלב עם ילדים, שיתנו לו תפקידים בבית הספר?

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת 14 משתעממת בחופשה
    תיקווה מנשה
    20/04/2011

שלום לכם, ביתי בת 14 יושבת בבית מול המחשב או הטלוויזיה ולא עושה שום פעילות אחרת איך משכנעים אותה לעסוק בפעילויות אחרות. לציין שגם כשחברותיה באות היא יושבת מול המחשב והטלויזיה איתם ולא מזיזה את עצמה ניסתי לדבר על ליבה והצעתי לצאת לסיבוב או לעשות הליכה עם חברות ואפילו יעצתי לה לצאת לבלות בחוץ אבל היא לא מוכנה מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת 14 משתעממת בחופשה

הוספת תגובה

• ביתי בת 14 משתעממת בחופשה - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום לך,
    נראה שבתך לא תנועתית במיוחד, מעדיפה את הבית ממקומות פתוחים, האם יש לה פחדים מחברה, מלפגוש אנשים בחוץ? אם יש לה חברות ויש לה מצב רוח טוב, לא הייתי עושה משהו מיוחד בנדון. יש אנשים כמוה, מעט עצלנים, אוהבלים את הבית. אולי עם הזמן תשתנה, תמיד כדאי להמשיך ולהציע לה חוגים ופעילויות לאחר הצהריים. יכול להיות שעדיין הבית משרה לה בטחון זהיא זקוקה לו. האם חברותיה כן יוצאות לבלות והיא אינה מצטרפת?
    אם המצב יימשך תתייעצו עם איש מקצוע

כל טוב,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה