פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 בעיות
    שירה
    17/04/2011

שלום רב ,
    בני בן 13 , אני גרושה מאז נולד וגדל אצלי ללא הסדרי ראייה מסודרים, אביו בא פעם בחודש. יש לי 2 בעיות קשות עם הבן שהוא כבר נער,
    האחת: משקל עודף ואינו מוכן לעשות דיאטה כבר ניסיתי הכל וזה לא בא ממנו. רשום לחדר כושר וכו' ולשווא לא הולך אפילו. טוען שטוב לו ככה, אני לא מאמינה אבל לא רואה נסיון לשנות. כמו כן בזמן האחרון מבקש דרישות איומות מעבר לפלייסטיישן וWII שיש לו ולפטופ ונייח ויש לו חדר לבד, עכשיו דורש אייפון 5 ולא מעניין אותו מכלום. איך עוצרים לו את הדרישות? כל יומיים רוצה נעלי מותג חדשים, קשה לי על חוסר הרסן המופרע שלו וחיקוייו אחר בני נוער אחרים.
    בעיה נוספת היא שהוא הבטיח לי שערב חג הוא איתי אצל הוריי עם אחיו ולפתע חזר בו וסירב לבוא למחר, מה גם שהובטח לו אפיקומן כמו כל שנה וכבר קניתי לו את המתנה נגן אם פי 5 ושוב....אין לי מה לעשות עם זה.
    נוצר מצב שאחרי שהוא משיג את שלו ומסמן לעצמו וי הוא לא צריך אותי אני כמו ארנק מהלך על 2 , זה פוגע ומעליב אותי, אני לא מבקשת תודות על שגידלתי אותו לבדי אבל איך דורשים כבוד מנער שהוא לא נותן כבוד? אני כן נותנת לו כבוד ומתנהגת אליו בכפפות של משי. מיואשת ממנו מאוד.
    אנא הדרכתכם.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 בעיות

הוספת תגובה

• 2 בעיות - תגובה

שלי ורדי
    18/04/2011

שלום לך, שירה
    אני מבינה לליבך,
    כמה קשה לגדל לבד ילד (שני ילדים אני מבינה) ולתת לו הכל, והוא לא מרוצה משום דבר. כי הוא לא מרוצה מעצמו, מערכו האישי, מדימויו החברתי (העובדה שאביו לא מעורב מאד בחיים שלונותנת לו תחושה שאולי הוא מוזנח על ידו ?). כך כדי להאדיר את הערך החברתי שלו, או להגיע לסיפוק רגעי ולשכך תסכולים בתחומים אחרים, הוא מבקש ממך את כל העולם. ממי הוא יבקש? מהאדם שהכי קרוב אליו. אלי מי גם יבטא את התסכולים ? אלייך
    כל זה טוב ונורמטיבי לכל ילד, אך האיומים שלו לא מוצאים חן בעיניי, יש משהו כוחני בהתנהגות שלו ואת זה את צריכה לעצור לפני שיהיה מאוחר, ועדיין לא מאד מאוחר, אך עד בגבול האדום.. כי הוא בן 13 כבר.....
    את אולי פועלת מתחושת אשמה כלשהן, אני לא יודעת, כי את מגדלת אותם לבד בלי אבא מעורב ואת אולי מרגישה שחסר להם דמות אבהית ושהם שונים מילדים אחרים? כל אלה השערות, אולי את מאד רוצה שהבן יאהוב אותך כל הזמן או את תופסת את ההורות ככזו שצריך תמיד לגרום לסיפוק ולתחושת טובות אצל הילד.
    אז, אם זה כך, את את טועה. קשה בדרך זו ללמד אותו מהי מציאות נכונה, שבה לא ישיג תמיד את מה שהוא רוצה, וכן יהיה מתוסכל ואיך יתאמן ויתרגל ללשרוד ולשאת תסכול, אם את לא תעזרי לו לחוות חוויות תסכול קטנות מדי פעם?

את חייבת לקחת את המושכות בידייך , בסוף הוא יעריך את זה, את זה שאת לא נותנת לו כל דבר, רק שזו מאבק בהתחלה עד שיוכרע המנצח, את חייבת להיות את המנצחת בקרב על הסמכות, קבלת ההחלטות בבית ותראי עד כמה הוא ירגע, כי בתוך תוכו, בתת מודע שלו מחפש מישהו שיעצור אותו..
    בהצלחה,
    חג שמח
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה נכון שלי

שירה
    19/04/2011

ראשית אלפי תודות לך על ההיענות. אני רוצה לומר שכל מה שאמרת אכן נכון. הבעייתיות הכי גדולה שיש לי היא שאני לוקחת הכל עלי כאשמה בגלל שהילדים גדלים לבד ללא אבא, זה מתסכל אותי ואני רוצה לא להחסיר מהם דבר שלא ירגישו חסרים.
    כל שבת בבוקר למשל שאין לבכור לאן ללכת בגלל שאינני מחזיקה רכב, אני שומעת את קיטוריו על כך שכל חבריו גדלים עם הורים נורמליים שמוציאים אותם בחוץ ורק אני זו שמשאירה את ילדיי סגורים בלי לראות עולם. אני מבינה את הקושי שהבכור חווה וקשה לי עם זה, דרך אגב אני נמצאת בקבוצת תמיכה של חד הוריות....לרובן רכב , וזה מאוד קשה לי שאני ככה מוגבלת. הייתי רוצה לשנות אבל קשה יהיה לי להחזיק רכב.
    כמה שאבזבז על הגדול ללא גבול אך אין הערכה ואין תודות, רק ביקוש לעוד ועוד, אתייחס בכובד ראש למה שהסברת לי, כי זו באמת דרך ללא מוצא איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 16
    יעל
    17/04/2011

שלום, בני בן ה- 16 החל למרוד ובגדול. הוא החליט שאין אלוהים ולכן הוא לא יושב איתנו בקידוש, אוכל בבית בשר עם חלב ולא מתחשב באמונתנו וברגשותנו בכלל. הוא החליט שלא יתגייס לצבא ויוריד פרופיל על סעיף נפשי כי הוא לא הולך לבזבז 3 שנים. שלשום לאחר שלא היה מוכן לעזור בעבודות לקראת חג הפסח ולנקות את חדרו, קיבל עונש ניתוק מחשב יומיים. אתמול בערב יצא וחזר היום ב- 07:00 בבוקר. ייתכן שאפילו שתה קצת. כשחזר בבוקר ביקשנו ממנו להוריד את הכלב לפני שהוא הולך לישון, כי זו המטלה היחידה שהוא מבצע עדיין בבית, והוא אמר שלא נגיד לו מה לעשות. לאחר חילופי דברים קשים עם בעלי הוא יצא מהבית, בעלי רדף אחריו ברחוב במשך שעתיים, לבסוף הוא חזר לבד הביתה. עכשיו מה לעשות? להמשיך לו את העונש עם המחשב? לוותר לו? איפה טעינו? אנחנו לא חינכנו אותו לדעות כאלו, לכפירה בדת להשתמטות מהצבא...אנחנו אולי יותר מדי טובים אליו וזה מה שאנחנו מקבלים בחזרה עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 16

הוספת תגובה

• בן 16 - תגובה

שלי ורדי
    18/04/2011

שלום לך יעל,
    אני לא חושבת שבהכרח טעיתם בנקודה מסוימת בחינוך שלו, וההשערה שאולי הייתם טובים מדי גם לא נראית לי אלא אם את מתכוונת שלא נתתם גבולות בכל הילדות והבן שלכם שומע "לא בפעם הראשונה. אך לא נראה לי שזה המצב כי הבן שלכם היה כן רגיל לעזור ולעשות דברים מסויימים בבית והפסיק לעשות אותם.. הוא בשלב בחיים שעושה המון ביקורת. קשה לדעת את הסיבה למה שמכעיס אותו, אני דוקא הולכת לכיוון של מיד הפעלת מסגרת וקודים חברתיים ותחושה שלא יכול לפקפק בכלום בצורת החיים שלו, הוא חש אולי שצריך לבדקו צורת חיים אחרות, אולי במידה מסוימת אתם צריכים לאפשר לו מרחב זה, עם צער כמובן, הוא צריך לדעת שאתם מצטערים כל כך אך עד גבול מסוים של התנסות אתם כן נותנים לו את ברכתכם. כי כך אולי ירגיש שאתם לא כופים עליו וגיע למסקנות בעצמו ובדרך כלל הם חוזרים לדפוסי חיים שגדלו על פי דרכם.
    ייתכנו עוד סיבות, אולי תזמינו אותו לשיחה, שני ההורים ללא הילדים הנוספים ותשאלו אותו בלי להתגונן ולהטיל ביקורת מה מפריע לו , תאפשרו לו כך להגיד את האמת כי כרגע פחות מדבר, אלא מתנהל...תנסו לא לאיים מהר מאד עם סנקציות , רק להקשיב לו בגובה העניים, ולהגיד לו שלא תקבלו שום החלטה בשיחה זו , היא רק שיחה למטרת הבנה.. אם הקשיים יתמשכו ייתכן וכמה פגישות של טיפול משפחתי היה מועיל לכם.

בהצלחה, וחג שמח!!

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון ללמוד ילד בן 14
    רונית
    16/04/2011

שלום אייל, קראתי את שאלה של ליאת לגבי חוסר רצון של בנה ללמוד.
    גם אנחנו נמצאים באותו המצב. בננו מעדיף לשבת מול המחשב ופחות ללמוד.
    ציוניו בינוניים ומטה ומעטים המקצועות בהם ציוניו מעולים.
    אנו מסבירים לו כי כדאי לו להשקיע עכשיו מאשר מאוחר יותר אך שום דבר לא עוזר.
    בית הספר הציע לעשות אבחון (השאלה האם אכן מדובר בבעיה או בסתם חוסר חשק). אנו חייבים להיות גלויים - במידה ונחליט לעשות אבחון התשובות יראו שיש בעיה איננו יודעים אם אכן נהיה מסוגלים לטפל בה. הן מבחינה כלכלית והן מבחינת לשבת איתו.
    האם אתה אכן חושב שיש מה לעשות אבחון ומשם נמשיך הלאה ?
    או שיש איזושהי דרך להגיע אל הילד ולשכנע אותו לשבת ללמוד ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר רצון ללמוד ילד בן 14

הוספת תגובה

• למה לא תהיו מסוגלים לשבת איתו ?

טל
    30/04/2011

עדיף בגיל הזה אבחון לקראת הבגרות שיקבל את מלוא ההקלות אחרת אם יש בעיה מעבר לבעיה רגשית לא יעמוד במעמסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון ללמוד ילד בן 14 - תגובה

אייל קנדינוף
    05/05/2011

שלום
    לשכנע ילד שרוב הזמן נמצא מול המחשב שכדאי לו ללמוד יותר היא משימה אבודה מראש. יהיה נבון יותר להציע לו מערכת של הסכמים שמסדירה את זמן המחשב מול זמן הלימודים. והיה ולו יהיה מוכן לשתף פעולה, אזי לא תהיה בררה אלא להגביל אותו במיידי עם המחשב.
    לפעמים אין בררה וצריך להיות לא נעימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני הבכור בן 17.5
    אורלי
    15/04/2011

שלום, בני הבכור בן 17.5, מגיע לבית הספר באיחור כל יום,(כשהוא מחליט להגיע). לא לומד ומשקיע בלימודים.עסוק כל הזמן בבילויים עם חברות והחברה ובעישון נרגילה. דחה את הצו הראשון כבר 3 פעמים וקיבל התראה לפני צו מעצר. אני ובעלי כל הזמן רבים איתו וכועסים עליו שהוא לא עושה עם עצמו כלום חוץ מאשר לבקש כסף. כמובן שהוא לא עובד.כיצד אני יכולה לדעת אם אין דברים חמורים יותר מעבר לגיל ההתבגרות כמו לדוגמא סמים חס וחלילה. עם מי אני יכולה להתייעץ בנושא(בעל מקצוע)?
    תודה מראש על התגובות.

לקביעת תור
    סגירה
    בני הבכור בן 17.5

הוספת תגובה

• בני הבכור בן 17.5 - תגובה

אייל קנדינוף
    15/04/2011

שלום אורלי
    את מתארת מצב קיצון של בלבול מוחלט בסדרי חיים נורמליים. לפי שאלותיך נראה שיש לכם קושי גדול להבין את הצרכים האמיתיים של בנך: גבולות!!!!!
    אתם מוזמנים לפנות אלי, זה תחום התמחותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרכה בהתפתחות מינית לבת 10
    מילפיורי
    13/04/2011

אני רוצה להדריך את ביתי (10) בכל נושא ההתבגרות המינית (בעיקר בשלב זה השינויים הגופניים) הייתי רוצה לקבל איזשהו כיוון, רעיונות איך להתחיל על מה לשים דגש וכו'
    לפני הקריאה בספרות בתחום.
    תודה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    15/04/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id=link]מין וסקסולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולות בחזה
    גל מויאל
    13/04/2011

לפני בערך כשנה וחצי הופע לי מין גוש מוצר מחזה אחרי כמה זמן הבנתי שזה גולות
    הייתה תקופה שזה סתם הציק אפילו שזה היה די קטן אבל עכשיו הן קצת גדלנו והן נורא
    מציקות ולא נוחות ואני אפילו קצת מתבייש ללכת עם חולצה קצרה.
    רק הייתי רוצה לדעת עוד כמה זמן זה אמור להימשך כי יש לי חברים שאמרו שזה היה להם
    לאיזה כמה חודשים בכיתה ז'.

לקביעת תור
    סגירה
    גולות בחזה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    15/04/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id=link]מין וסקסולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבגרות קשה
    בטי
    12/04/2011

בתי בת כמעט 12, ואנו חווים ריקושטים ממנה ללא הפסקה זה מתחיל בבקשות אין סופיות,
    ובשפתה חפירות להשגת המטרה הנכספת, יציאה עם חברות , בגדים מותגים......וכו'
    ועד שהיא לא מקבלת את מבוקשה היא לא חודלת עד מצב שאני מתחילה להרגיש תעוקה בחזה.
    ו מאידך כל דבר צריך לבקש ממנה קרוב ל30 פעם עד שזוכים ממנה להתייחסות, לימודים בתחנונים צריך לבקש ממנה להקדיש להם זמן, אך אצלה אף פעם אין שיעורים וכוחות ההסבר שלה כה אינטנסיבים עד שהיא מאמינה לעצמה "בשקרים לבנים"
    אהבתה הגדולה- פייסבוק ורביצה בלתי פוסקת מול המסך אני מכבה ולאחר מספר דקות תשומת ליבי מוסחת והיא שוב מול המרקע , ובקיצור אני מרגישה יותר כמו שוטרת ולא כמו הורה , מעייף מתסכל ובייחוד מעכיר אווירה, לעזרתכם המהירה אודה,
    בטי

לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות קשה

הוספת תגובה

• התבגרות קשה

לילך
    13/04/2011

אני אמא לילדה בת 13 וחחה בדיוק את אותם דברים...אני עצובה ומנסה לחשוב מה עושים? איך מתמודדים עם התפרצויות כעס של הילדה ....
    אשמח לעזרה דחופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגרות עם כאבי לב

תיקווה מנשה
    20/04/2011

גם לי שי ילדה בת 14 עםהתפרצויות זעם ומבחני יכולת וגבולות קשה איתה וקשה לסרב לה אבל הכי קשה כשאני מסרבת לה מתחילה מלחמת התשה מצידה ושום הסבר היגיוני לא מתקבל על ידה מה עושים???????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבגרות קשה - תגובה

אייל קנדינוף
    15/04/2011

היי בטי
    את מתארת מצב שבו בתך מודעת לחולשות שלך ביחס אליך. עד שלא תשכילי להעמיד לה את הקווים האדומים אחת ולתמיד, התנהגות זו תמשיך ואף תחמיר.
    יהיה נכון לפנות לייעוץ /אימון להורים בהקדם האפשרי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבגרות קשה - תגובה

שלי ורדי
    29/04/2011

שלום בטי,
    את אומרת שאת מרגישה כמו שוטרת, אך לצערי את לא מצליחה, הלוואי שהיית מצליחה, כי הבת של צריכה קצת משמעת, גבולות, פחות התפנקות ותענוגות, התחשבות יותר גדולה באחרים. אני דוקא חושבת שהרבה זמן לא פעלת כשוטרת ולא דרשת מספק או בצורה עקבית וחד משמעית ללא לבטים ומסרים כפולים,,, וכך התוצאה. אלא אם יש מישהו אחר כמו בעלך ש"מקלקל" אותה ונותן לה חינוך מתירני ופינוק שכזה...אולי הדרך היא לבקש ממנה לתקופה מסוימת רק דבר אחד לשנות, להעיר לה רק סצפיפית ולא כוללנית כדי לקרב אותה ולא להרחיק אותה מידי, צריכה להיות מידה של קשר טוב ותומך במקביל עם דרישה כדי שתוכל להקשיב להערות ולהשתנות למענך ולמען אביה.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דת במשפחה חילונית
    שיר
    12/04/2011

היי
    אני בת 16. לאחרונה התקרבתי מאוד לתורה ולמצוות, זה מעניין אותי, מושך אותי ואני מאמינה בזה.
    אני רוצה להתחיל לשמור טיפה יותר-לא להדליק אש בשבת, לא לנסוע וכו'. חשוב לי לציין שאנחנו מסורתים-עושים קידוש בשבת, אוכלים כשר, צמים בכיפור וכו'.
    יש לנו משפחה שאנחנו נוסעים לבקר רק פעם בשבועיים כי הם גרים רחוק, וזה יוצא בשבת. ביקשתי מההורים שלי שניסע בשישי אבל הם אמרו שזה בלתי אפשרי מכל מיני סיבות.
    אני לא יכולה להפסיק לבקר את המשפחה שלי.
    ביקשתי גם להפריד כלים בשר-חלב והם לא מוכנים (הם אמרו שיש מדיח, אבל זה עדיין לא מספיק סטרילי בעיני).
    מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דת במשפחה חילונית

הוספת תגובה

• דת במשפחה חילונית - תגובה

אייל קנדינוף
    15/04/2011

היי שיר
    מובן לגמרי הקונפילקט שאת שרויה בו, אך מצד שני את לא יכולה לכפות את דרך חייך על כל משפחתך. לכן הצעתי לך היא להמתין זמן מה עד הגיוס ואז להיות אדון לעצמך.
    ואם את רואה שאת לא יכולה לעמוד בכך ואת פשוט חייבת להתחיל לשמור מצוות באופן יותר הדוק, את יכולה לעבור לאולפנה או למסגרת דתית שתאפשר לך לחיות לפי ראות עינייך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    אנונימי
    11/04/2011

אני נערה בת 14.5 עקב התחזקותי לתורה ומצוות אני מרגישה שהתרחקתי ממשפחתי אחיותיי הפחות דתיות ממני פוגעות בי ונותנות לי פקודות גם אם אני רוצה להתקרב אליהן אין לי את האפשרות הזאת גם אם אני יגיד לאימא שלי היא תבוא לטובתן ולא לטובתי אני מרגישה גם שהתרחקתי
    מאימא שלי שגם לא מתייחסת ופוגעת וצוחקת עלי ובנוסף היא מביישת אותי ליד אנשים זה כולל גם חברות. אני לא יכולה להיות פתוחה ולספר הכול ואני לא יכולה לספר לי מה אני מרגישה בכל מה שסיפרתי כי היא לא תתייחס . גם אם אני רוצה לצאת היא חוקרת אותי עם מי באיזה שעה אני חוזרת מס' טלפון וכו' מרוב שאני פגועה אני שוקלת לעבור לסימנר בבני-ברק של חוזרות בתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• בעיה - תגובה

אייל קנדינוף
    15/04/2011

שלום לך
    מה בדיוק השאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות לבן 18
    אמא
    11/04/2011

שלום רב,

איך שמים גבולות לבן 18 אשר לא מקשיב והולך כאשר מבקשים ממנו משהו.

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות לבן 18

הוספת תגובה

• בן 18

אמא
    11/04/2011

אני רוצה להוסיף שאני פרודה מאביו והיחסים בינינו לא טובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות מחשב
    דנה
    10/04/2011

שלום
    קנינו לביתי בת 12.5 מחשב.המחשב מוקם בחדרה על אף שהתנגדנו לכך בהתחלה.זהו מחשב עבורה בלבד.הצבתי סיסמא במחשב לשליטה שלנו ההורים.
    היא יושבת בלי סןף בפייסבוק.אומרת חופש או יום שישי וישבה עד 3.30 בלילה.אתמול ביקשתי שתסיים היא לא רצתה,ב 23:00 כיבית את המחשב הי א לא מוכנה להגיע להסכם ,יושבת מעל 8 שעות ביום במחשב.מה עושים?האם היא התמכרה לפייסבוק?
    לתשובתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    שעות מחשב

הוספת תגובה

• שעות מחשב - תגובה

שלי ורדי
    10/04/2011

שלום לך,
    הבת שלכם מתלהבת כי זה חדש עבורה, כל הפרטיות כי המחשב אצלה בחדר. הכל טוב ויפה אך היא יושבת יותר מידי שעות.. תשביתו לה את המחשב פעם-פעמים כשהיא עוברת את המיכסה של השעות שאתם חושבים שזה נכון להיות ליד המחשב. תהיו חד משמעיים, בלי הרבה התלבטויות גם בלי הרבה הערות או ריבים סביב זה. כל זה כדי שלא תתרגל ואתם אלה שתקבעו מפה והלאה את הכללים של השימוש במחשב.

בהצלחה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת ש...

שיר
    12/04/2011

היי, אני בת 16. בעבר ההורים שלי נתקלו באותה בעיה שאת מתארת; הייתי יושבת שעות במחשב והם היו מכבים לי אותו וככה היו נפתחים ריבים בלי סוף...
    אני חושבת שצריך לשים גבולות אבל לעשות את זה בדרך המתאימה.
    כשההורים אמרו לי שאם אני לא אפסיק לשבת כ"כ הרבה מול המחשב אז הם יכבו לי אותו, עשיתי דווקא ובימינו אפשר לעשות הכל, אני הייתי עושה את המחשב על המתנה והם היו חושבים שכיביתי, ואחר כך הייתי מוציאה מהמתנה ועוד כל מיני דברים כאלה.
    כשהתחלתי למצוא לעצמי תעסוקה כבר לא מצאתי כ"כ הרבה זמן לשבת במחשב ובגלל זה שעות הישיבה מול המחשב פחתו בצורה משמעותית.
    לדעתי תנסו למצוא לילדה תעסוקה, אם אתם רואים שהיא סתם מול המחשב תקראו לה נגיד לבוא לטיול או סתם לצאת איתכם לאנשהו, או שתשאלו אותה אם היא רוצה ללכת לחברה או משהו כזה. זאת גם הזמדנות לחזק את הקשר שלה איתכם. אם זה לא עוזר תקראו לה ותנסו להסביר לה את העמדה שלכם, למה אתם לא רוצים שהיא תהיה הרבה שעות במחשב (כי זה לא בריא, כי היא מבזבזת את כל הילדות שלה על זה וכו' וכו') ורק אם זה באמת לא עוזר אז תנקטו באמצעים יותר חזקים, כמו לכבות את המחשב או להוציא אותו מחדרה.
    מקווה שעזרתי ובהצלחה:)
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 14
    טל
    08/04/2011

הי.
    יש לנו בעיה עם בתנו בת ה-14.י(שבנוסף לגיל ההתבגרות מעורבת בעיית קשב וריכוז).יש לה חברה שהכירה בבי"ס בת גילה וזו עברה לעיר אחרת. הם בקשר יום יומי. היו תקופות של שיחות במשך שעות ביניהן בטלפון, שהפסקנו עקב עלויות של אלפי שקלים בתקופה קצרה. כעת הקשר הוא בעיקר במחשב.
    נראה שזו ילדה טובה.
    השבוע בתנו החליטה שנוסעת לאותה ילדה לביתה, לא הלכה לבי"ס ואף לא הודיעה לנו על כך. כשאיתרנו אותה לא הסכימה לחזור הביתה והיתה יומיים אצל חמותי.
    התברר לנו כי לחלק ממשפחתה של אותה ילדה יש רקע קשה מאד שלא היינו שבתנו תיחשף אליו.
    לאחר ריב קשה מאד, אישרנו לה עקרונית שתוכל להיפגש עם אותה ילדה אצלנו בבית בלבד.היא לוחצת ורוצה גם לנסוע אליה.
    אנו לא יודעים אם עשינו נכון שאישרנו להן להיפגש. היינו רוצים שהקשר ינותק ביניהן אולם ברור לנו שבעידן המחשב לא ניתן למנוע קשר.אנו חוששים מחד מנזק ביחסים ביננו לבינה שגם כך היא מאד כועסת עלינו, ומאידך גם אם החברה היא ילדה שחושבת ודואגת מאד לבתנו,בטווח הארוך בתנו תינזק.

איך מנתקים ביניהן??

נשמח לעצה..

לקביעת תור
    סגירה
    בת 14

הוספת תגובה

• בת 14 - תגובה

אייל קנדינוף
    09/04/2011

ערב טוב טל
    לא ברור מהו הרקע הקשה של המשפחה השנייה אך ברור שמערכת היחסים של בתך עם אותה חברה היא לא שוויונית. נראה גם שבתך בסחרור רגשי שיש לעצור.
    נראה שהאמצעים שנקטתם נכונים ואל לכם לפחד מניתוק הקשר בינכם. טובת בתכם היא מעל הכול. שימו עין ובדקו היכן היא והאם היא נוסעת אליה שוב ללא רשות. שמרו על קשר עם המחנכת. תנו לה את ההכרה שהיא לא לבד והיא עדין לא יכולה לעשות ככול העולה על רוחה, מצד שני אל תסיימו את הקשר באופן שרירותי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נגד

שיר
    12/04/2011

אמרתם שהילדה שהיא נפגשת איתה היא בסה"כ ילדה טובה, לא? אז היא לא מסכנת את הבת שלכם. לדעתי אסור לכם לנתק ביניהן את הקשר אלא להסביר לבתכם שאתם רוצים להיות יותר מעורבים, שאתם רוצים להכיר את הילדה השנייה וכן שאתם מפחדים בגלל המצב המשפחתי שאתם לא רוצים שהיא תיחשף אליו. זו טעות לנתק את הקשר כי היא גם תתמרד בכם וגם תכעס עליכם, היא לא מבינה שאתם רוצים בטובתה. אתם צריכים להעמיד גבולות בנושא שהיא נוסעת בלי רשות, אבל בנוגע לקשר היא בוחרת את החברים שלה ואם הן חברות טובות לא צריך לנתק את הקשר רק בגלל הרקע המשפחתי של החברה.
    ניתוק הקשר יכול להביא את הילדה למצב כזה שהיא תיסע אליה בלי רשות ותתמרד, או להיפך שהיא תקבל אבל תנסה להסתיר כל חברה שיש לה מחשש שתנתקו לה את הקשר גם איתה.
    מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 14- המשך

טל
    13/04/2011

תודה רבה על התשובה והתמיכה.בינתיים הבנות נפגשו בביתנו פעמיים.לאחר המפגש השני בתנו ביקשה לנסוע לחברתה ולישון אצלה (בטענה שהן לומדות ביחד על חומר לימודי משותף ולא הספיקו לסיים).כמובן שלא הרשינו ובתנו החלה לאיים שוב שתעזוב את הבית.הסברנו לה שוב שרק לאחר שתגיע לגיל 18 תוכל להיות אדון (או גברת...)לעצמה. ברור לנו שכשתיכנס עוד פעם לאי שקט, יש סיכוי שתלך שוב על דעת עצמה...כאילו נשבר טאבו ,התחזק לה הביטחון בעצמה, וכעת נראה לה שהיא יכולה לעמוד בפני כל התמודדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 12 לא שקט
    עירית נ.
    07/04/2011

הילד שלי בן 12 וחצי, אובחן עם הפרעת קשב וריכוז ומשתמש בריטלין. הוא דיי מצליח בלימודים, יש לו הרבה חברים והוא מקובל בכתה.
    כשהוא חוזר הבית הוא נכנס חסר שקט, מאשים אותנו ההורים, טוען שהוא לא אוהב אותנו
    ומדבר בטון אלים ומדבר מאד מעליב למשל הוא אמר לי היום:
    אל תקראי לי בשם שלי, את מזהמת אותו" או "את אוויר בשבילי" וכו'.
    אני עומדת חסרת אונים מולו ואם אני קוראת לו לסדר הוא מתפרץ זורק כל דבר שהוא נוגע בו, בקיצור משליט טרור.
    אני הרוסה מההתנהגות שלו וכואב לי לראות אותו במצב הזה.
    מה עושים?
    תודה
    עירית נ.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 12 לא שקט

הוספת תגובה

• ילד בן 12 לא שקט - תגובה

אייל קנדינוף
    09/04/2011

היי עירית
    משהו קורה שם בפנים ויהיה כדאי לברר זאת בהקדם באופן מקצועי. הילד במצוקה והוא לא כל כך יודע מה ולמה. פנו בהקדם לייעוץ להורים או לפסיכולוג ילדים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    עידית לזרוביץ
    07/04/2011

כיצד ניתן לסייע לילדה בת 10 שנמצאת במצוקה חברתית עם דימוי עצמי נמוך למרות שנחשבת לתלמידה מצטיינת ונראית לא רע בכלל. בעבר טופלה במטלפת לאומוניות שמאוד לא אהבה אותה ומאז לא מוכנה לשמוע על עזרה מקצועית. קשה לי לראות מהצד את ילדתי סובלת בלי לעשות כלום. אשמח לייעוץ כיצד בכל זאת להצליח להביא אותה לרצות לטפל בעצמה טיפול מקצועי. תודה רבה. נ.ב: הודעה זאת נשלחה על ידי אך משום מה לא נקלטה בפורום כך שאם תקלט בעתיד עימכם הסליחה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה - תגובה

שלי ורדי
    07/04/2011

שלום עידית,
    אני עדיין חושבת שאם ההורים רוצים ועיקשים ומסבירים לילד שצריך עזרה רגשית, ישכנעו אותו. יכול להיות שהיה משהו לא טוב בקשר עם המטפלת או ילדתך מופנמת ולא נהנית מקשר בהכרח, אז קשה לה להרגיש בנוח. מצד שני,אם זה נכון וקשה לה בקשר, הבעיה תיפתר רק בעזרת קשר..!
    דרך נוספת הינה שאתם ההורים תקבלו הדרכה ראשונית ולאחר מכן תצרפו את הבת או את שאר הילדים גם לטיפול משפחתי. רוב הבעיות, (וגם רוב הכוחות), אם נרצה ולא נרצה, שורשיהם באוירה ובקשרי משפחה, איך שנתפסים ע"י כל ילד וילד באופן שונה לעתים.

בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון ללמוד
    ליאת
    04/04/2011

בני בן ה-13, ילד נורמטיבי למדי, במצב חברתי תקין לחלוטין, נמצא בסביבה אוהבת ומפרגנת הן מהמשפחה והן מהחברים, בשנה האחרונה הוא איבד רצון ללמוד, פשוט לא משקיע, לא מתאמץ, לא מכין שיעורים, לא מתכונן לבחינות, במקרה הטוב נוכח בכיתה אך לא משתתף פעיל ובמקרה הלא טוב, מחפש סיבות לצאת "להתאווררות", הציונים שלו נמוכים מאוד ונראה שזה לא ממש מדאיג אותו, ניסינו לדבר לליבו, להסביר לו את ההשלכות, להעניק לו תמריצים, ניסינו גם לכעוס ולהעניש (ללא יציאות, ללא מחשב וכדו'), כשאנו מנהלים איתו שיחות על המצב הוא מבין שישנה בעייה ושעליו להתאמץ יותר, הוא נכון באותו השבוע להשקיע ולהתאמץ, אך שבוע לאחר מכן הכל חוזר חלילה, המורים טוענים שהוא לא מספיק קשוב, מרבה לפטפט והדבר פוגע בהישגים שלו, אציין כי אין איתו בעייה התנהגותית,
    באילו עוד צעדים עלינו ההורים לנקוט על מנת לנער אותו ולחייב אותו לקחת אחריות, אני חוששת שהוא לא יעלה כיתה בשל כך, כאמור אני לא מצליחה להרתיע אותו בכל הדרכים שניסיתי, אגב המורים טוענים שאין לו הפרעת קשב וריכוז ולטענתם איבחון לא יסייע,
    מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר רצון ללמוד

הוספת תגובה

• חוסר רצון ללמוד - תגובה

אייל קנדינוף
    04/04/2011

היי ליאת
    איך היו הצינים שלו בעבר?
    כמה זמן הוא מבלה מול המחשב או הטלויזיה, אם בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ליאת
    06/04/2011

הציונים שלו היו בין 70-80 ואולי שלילי אחד, רוב שעות היוום שלו הוא מבלה במגרש הכדורגל ועם חברים, תמיד אני מגבילה אותו בזמנים, בשל המצב שלו הענשנו אותו כך שהוא לא נגע במחשב כמעט חודש ימים, איך אני מעוררת אותו כך שיבין שיש השלכות לויתור העצמי שהוא עושה לעצמו, איך לגרום לו להתאמץ?, נראה כי כלום לא מפריע לו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אייל קנדינוף
    09/04/2011

הי ליאת
    נראה לי שבמקרה שלך שילוב של הסכמים וניתור צמוד של הישגיו יכול לתת את הפתרון הנדרש.
    אין ספק שמבחינתו הרבה יותר מעניין מגרש הכדור רגל וחברים. טווח הראיה שלו מצומצם ביחס לגילו וזה טבעי. אין לצפות ממנו להבין את ההשלכות שנובעות מכך. גם אני בילדותי העדפתי את הצופים ומגרש המשחקים על פני הלימודים ורק אחרי הצבא השלמתי בגרות. מה שלא מנע ממני להשלים תואר אקדמי מבחירה עצמאית.
    לכן חשוב מצד אחד להגיע איתו להסכם מחייב על מינימום הצלחות בבית הספר כמו הציונים שכתבת ומצד שני לקבוע בעצמו את התשלום הנדרש במידה והוא לא עומד בהסכם.
    בהצלחה
    ובלי עונשים!!!! רק הסכמים מחייבים את 2 הצדדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה