מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שואלת שוב..אדווה01/01/2011
שלום,
אנחנו הורים לבת 17 שהיא חסרת בטחון לחלוטין. אין סיבה נראית לעין לחוסר הבטחון.
איך צריך לדבר אליה על מנת להעלות לה את הבטחון ?
היא גם חושבת שלא תשתנה בעתיד, מה אפשר להגיד על מנת שתבין שכל הזמן משתנים בחיים ?
אנו מנסים לדבר איתה אבל היא משתיקה אותנו כל הזמן.
תודה רבה מראש
אדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב.. - תגובה
שלי ורדי02/01/2011שלום,
מה שחשוב הינו שלא תדברו אתה ולא תדגישו מאד את נושא חוסר הבטחון, עצם העלאת הנושא מקבעת ומנציחה לפעמים את התחושה הזאת. במקום זאת, תנסו לשמוע את הדעות שלה, להעריך את התכונות הטובות שלה, לעודד אותה ללכת לחוגים שמעניינים אותה, לעשות דברים שהיא טובה בהם.
חוסר בטחון נובע מכל כך הרבה סיבות כך שקשה לי לדעת את התמונה המדוייקת. כמו אצל בתכם, כך אצל רבים וטובים חוסר הבטחון נובע ממקורות סמוים, לא נראים לעין, בלי סיבה חיצונית מוצדקת. לפעמים נובע מכך שהבן אדם עצור ומפחד לשחרר יצרים ודחפים, לפעמים נובע מביקורתיות עצמית גבוהה ולפעמים מכך שהאדם חושב שהאחרים תמיד טובים ושווים יותר ממנו, כמובן יש עוד סיבות כמו חוסר בטחון בקשר ובאמון עם אנשים וכו'.
קשר עם הורים, חוסר בטחון כי בהשוואה עם אח/אחות מוצלחים יותר וכו'. לפעמים פחות נורא חוסר הבטחון אלא התוצאות שלו, כמו הימנעות מאתגרים, התנסויות, חוויות. כי רק דרך התנסויות והצלחות יכול להיות שינוי במצב.
אם כבר שמישהו ידבר אתה, אז איש מקצוע עדיף אם בכלל מעוניינת בכך. עם ההורים זה קשה.
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמעט מיואשתיפה31/12/2010
אני אלמנה בני בן ה17 לקוי למידה הוא אינו רוצה ללכת לבית הספר כבר חודשיים מאז שרב עם המנהלת הוא ישן רוב היום ולא רוצה לעשות כלום עם עצמו הוא לא בדיכאון היה קצת בשיחות עם עו"ס ולא יצא מזה כלום כל הערב הוא מבלה עם חברים ואני לא יודעת מה לעשות איתו אשמח לייעוץ ועזרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט מיואשת - תגובה
שלי ורדי31/12/2010שלום לך,
אין לי פרטים כך הרבה לא אוכל לעזור לך, יש קצינת ביקור סדיר בבית הספר, אולי שידבר איתה, כל בית ספר מגייס קצינת ביקור סדיר לתלמידים שלא מגיעים.
אאולי בית הספר לא מתאים לו..אך הוא כבר מבוגר ואין טעם שיחליף מסגרת , יש מסגרות בחלק מהעיריות בהן לומדים חלקית, רק לבגרויות, האם הציעו לו משהו כזה. בכל מקרה, נראה שהוא מיואש מהלימודים ונהיה אדיש להם. זקוק לתגבור פרטני. אולי היה יכול להיות רעיון טוב אם היה יוצא לעבוד במסגרת חלקית כמובן, אחה"צ כדי להיות פרודוקטיבי ולצאת מחוסר מעש.
נראה לי קשה להחזיר אותו ללימודים בגיל זה, למרות שאני לא יודעת הרבה פרטים, איך איפשר ליישב את הריב שלו עם המנהלת?
בתקווה שעוד מעט יתבגר וירצה בעצמו להשלים לימודים ובגרויות
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום איך להתיחסWOLIA30/12/2010
בגלל שהבית שלנו מידי פעם לא כולכך שקט .
למשל האחים מתחילים להתוכח או מתחילים לצעוק .
והבת שלי תמיד הולכת לכל מיני חברות לישון אצלהם .
ואוכלת שם וכיף לה שם .
ואצלי בבית אין את מה שיש את האוירה שלהם בבית החברה .
ואני מיד איך שהבת שואלת אמא אני יכולה להביא את החברה לישון אצלנו לשישי שבת.
אני מתנגדת ואומרת לה מוכנה ביום חול לא מתאים לנו.
ובעצם אני מצד אחד כואב לי שאני לא מרשה לילדה בת 16 .
ולי יש פחדים שהחברה ל הילדה שתיהיה כאן תישמע
את הצעקות או ויכוחים שלנו בין בעלי ואני .
כי אומנם אני בתקופה בריאותית קצת באובססיות על הבית
קצת עצובה לפעמים כשאין לי עזרה בבית.
כי אני עושה הכל לבד.
והאמת כאשר הבת שלי בבית עם חברות .תמיד תציד הבת מנצלת את ההתנהגות שלה לעשות מה שהיא רוצה
או מתחצפת אליי על יד החברות שלה .
ואני אומרת לחברה שלה האם גם את ככה מתנהגת להורים שלך וברור שאומרת שלו.
וכואב לי שהיא לא שומעת לי ולא עוזרת כמו בכל בית נורמלי
לפני שאבי הלך לעולמו מאוד פחדתי שבעלי יראה שאבי צועק ומעיר בבית
היתי מרגישה פחד להביא חברות .לכן לא הבאתי.
היום בעלי עם משהו בננו לא בסדר וכועס עליי אז אין לו שום בעיה לצעוק על יד החברים של הילדה .
אני אומרת לו אולי לא עכשיו תיהיה בשקט. אומר לי לא רוצה .
לכן אני תמיד מתבישת שהבת מביאה חברות .ואז מונעת שלא יבואו אלאה חברות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איך להתיחס - תגובה
שלי ורדי31/12/2010שלום לך,
אני מבינה לליבך,
אך לבת שלך זה לא מפריע וגם לא לבעלך, זה באמת מוזר. למרות שבדרך כלל היא כן הולכת הרבה לחברות כי רוצה לברוח מןהאוירה הלא שקטנה. מבחינתך, את יכולה לשתף אותה בכל שכואב לך שנמצאת הרבה מאד אצל חברות, ואת לא תמיד מרשה לה להביא את החברות, אך זה לטובתה ולטובת המשפחה והשם הטוב שלה.
לא כל הכביסה המלוכלכת צריכה להיות בחוץ.. מבחינתך את יכולה לשתדל להיות הכי מאופקת כשיש חברות וללכת לייעוץ,.. אפשר בלי ייעוץ במצב כזה שאתם נמצאים?
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרותאירית29/12/2010
בני בן 12 בגיל ההתבגרות ויש לו התפרצויות על המשפחה טוען שהיא משפחה שלא
דואגת ומשפחה חרה משעממת ושהוא צריך לדאוג לעצמו
ותמיד ולא מסתפק בבילוים המשפחתיים תמיד רוצה עוד ועוד
אני עונה לו שלא מדברים בבבית שלנו בצורה כזאת ואני סומכת עליו שהוא יתגבר על
כל מה שקורה לו .
הוא מרטיב בלילה מדי פעם, החודש הוא הרטיב 4 פעמים.
בני רוכב על סוס כבר חצי שנה .
מה כדאי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות - תגובה
אייל קנדינוף01/01/2011שלום רב
את מתארת מצב של מתח נפשי שבנך נמצא בו. נכון, זה גיל ההתבגרות, וזה מלווה בהרבה מתח, התרגשות ואלפי התנגדויות כלפי העולם כולו, אך נראה לי שאצלו המצב קצת קשה יותר ולו רק בגלל ההרטבות בלילה. יש לברר את הסיבות לכך. זה יכול לבוא מהבית או מהסביבה. מתחרותיות יתר או דימוי עצמי נמוך, תזונה עמוסה בסוכרים או היחשפות לתכנים אלימים ותחרותיים מעל המומלץ במחשב או בטלוויזיה. הבירור חייב להיות מקיף ויהיה קשה לעשות זאת לבד. יהיה נכון לפנות לייעוץ הורים כדי למצוא את הפתרון מאחר ובנכם זועק לעזרה!!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לספר להורים?שירה27/12/2010
שלום אני בת 16 וחצי. רציתי לדעת אם זה בסדר להתחיל לקחת לקחת גלולות בלי לספר להורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספר להורים? - תגובה
שלי ורדי31/12/2010שלום,
אפשר לקחת ולא לספר, אפילו הרופאים נותנים מרשם ולא צריכים את אישור ההורים על כך. אך לא נעים לך לא לשתף , אני לא יודעת מאילו סיבות. אם הורייך ליברליים מספיק את יכולה לרמוז על כך . בעצם הגלולות הן עדות לכך שאת מקיימת יחסי מין. האם את מרגישה שאת יכולה לומר להם זאת בלי שיתערבו ותהיה ביקורת קשה עלייך. הכל גם תלוי בקשר הטובביניכם, עד כמה הם זומכים עלייך כבחורה אחראית ועד כמה מקבלים את העובדה שת גדלה ונהית אישה...גם תלוי אם יש לך קשר עם חבר קבוע והם מכירים ויודעים זאת, אחרת בטח ובטח יגיבו יותר בחריפות
לשיקולך,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרותמיטל27/12/2010
שלום,
לבני הבכור בן ה-15 יש כול הזמן התפרצויות זעם מכל דבר קטן, אף פעם אי אפשר לדבר איתו , איך שאני מנהלת איתו שיחה תוך 2 דקות הוא מרים את טון הדיבור שלו וצועק עלי שאני יעזוב אותו בנוסף הוא מקלל אותי וטורק לי את הדלת בפרצוף .ומכאן מתחילה מריבה, אני מתעקשת ואומרת שאלי לא מדברים בצורה שכזו, מענישה ולא מתיחסת אליו... הוא מצידו תמיד מאשים אותי ולא לוקח אחריות על מעשיו. אז הוא נרגע לתקופה מסוימת ושוב חוזר חלילה. יש לציין שהשנה חלה גם הידרדרות בלימודים , למרות שכרגע הוא בנסיון להציל את המצב ולעלות את ציוניו.
אני לא יודעת מה עובר אליו, ואיך עלי להתנהג בהתקפים זעם האלו , ומה עלי לעשות כדי שהמצב יהיה יותר טוב???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות - תגובה
שלי ורדי27/12/2010שלום, אופייני למתבגרים מצבי רוח משתנים והתפרצויות הנובעות הן מהתקופה הקשה שהם עוברים כשצריכים להשיג נפרדות גבוהה יותר מההורים, הכרוכה גם בביקורת עליהם. בנוסף, מכיוון שהדחפים שלהם מתגברים בתקופה, הם יותר אימפולסיבים ולא מתאפקים. ייתכן שאצל בנך יש בעיות רגשיות מעבר לבעיות הנורמטיביות. עדיף לנסות לא להגיב באגריסיביות לפרובוקציות שלו, כי הוא גורר אותך לויכוח כדי לפרוק את המטען הרגשי מעצמו. אז לפעמים בלתי אפשר לא להגיב אך אם אפשר לא להיגרר להתנהגות אימפולסיבית מצידך יהיה מעט טוב יותר. בנוסף יש מצבים שרק עבודה טיפולית ופסיכולוגית תיתן שיפור משמעותי.
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל ההתבגרות
מיטל27/12/2010תודה שלי על תגובתך המהירה.
לפי מה שאני מבינה מדבריך אני אמורה לא להיכנס איתו לויכוח , אך מה לעשות ברגע האמת כאשר הוא יצעק לשמים , יקלל וכו'... ???
מה לגבי עונשים? שמתי לב שגם זה עוזר לתקופה קצרה ביותר?
בקיצור אני מאוד פגועה ממנו , ומההתנהגות שלו , אני מבינה שהוא בגיל ההתבגרות אבל החוצפה שלו עוברת כל גבול.
אוד לך אם תוכלי לתת לי כמה כלים כדי שאדע איך לטפל בבעיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 14 שפורשת מהבית ספראנונימית26/12/2010
בתי בת 14 עוברת משבר קשה מאוד עקב אלימות מגיל קטן מהאבא ומעבר דרך מקלט לנשים לעיר אחרת.
כבר חודש שהיא לא מבקרת סדיר בבית ספר למרות התמיכה והעזרה של גורמי רווחה ויועצים בבית ספר.
אנ לא מצליחה להוציא אותה מהבית ובבית היא מתנהגת באלימות כלפי יתר המשפפחה ולא מוכנה להגיע לבית הספר.
נכון לעכשיו לרווחה אין פתרון לבעיה כמו כן היא לא ילדה שמתאימה לפנימיה וצריכה דחוף תמיכה ועזרה פסיכולוגית כי עכשיו צפים כל חויותיה מן העבר שגורם לה לא לתקשר חברתית אלה בהפגנת כח ואלימות.
האם יש גןרם או מוסד שיכול להתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 14 שפורשת מהבית ספר - תגובה
שלי ורדי27/12/2010שלום לך,
ככל הידוע לי יש ברווחה מטפלים
עובדים סוציאלים לנוער המטפלים בבעיות אלה, בדרך כלל יש מרכז לאלימות במשפחה בקהילה השייך לרווחה, האם לא הציעו לה ולך טיפול? ישנם טיפולי משפחתיים ופרטנים לנוער . מקום אחר שאפשר לפנות הינו המרפאה לבריאות הנפש באיזור שלכם, השייכת בדרך כלל למשרד הבריאות והטיפול בחינום אם כי מחכי בתור. אך שווה לחכות.
כנראה שיש צורך בהרבה עבודה לא רק של הבת אלא של כל המשפחה.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה..חסויה26/12/2010
שלום , אני כל הזמן דואגת לגבי העתיד שלי , יש לי חברות ממש טובות ואני יודעת שאנחנו נתפצל במהלך השנים , אני ממש מודאגת שכל אחת תלך לתחום אחר שמעניין אותה ולא נשמור על קשר, אני יודעת שיהיה לנו זמן להיפגש בערבים , אבל זה לא יהיה אותו הדבר , אני לא מתחברת כ'כ בקלות ועד שרכשתי לעצמי חברות ילדות שאני מכירה כבר שנים סומכת עליהם אני לא מוכנה להיפרד מהם , חברות תופסת חלק ענקמהחיים שלי , אנחנו כל הזמן נפגשות , ואחת מהחברות ממש כמו אחותי , אנחנו מדברות כל יום ונפגשות כל יום .
אני חוששת מזה שלא נהיה ביחד בצבא , ואולי אפילו לא באותה כיתה בתיכון , וכל אחת רוצה ללכת לתחום עבודה אחר . אמא שלי אמרה לי שהמשפחה שלה נהייתה כל החיים שלי , ואין לה זמן לחברות .
אני יודעת שאני ארכוש חברות חדשת בהלך השנים , אבל היא מיוחדת , היא מלווה אותי כ'כ הרבה שנים , ואני לא מוכנה לפרד ממנה .
בנוסף , יש לי חברה ממש טובה, שכנראה שנה הבא תעזוב אותנו לת"א . אני לא יודעת מה לעשות בזמן האחרון אני מוצפת מחשבות על זה . אני לא מוכנה לפרידה ואני לעולם לא אהיה . אני רוצה וארצה להישאר איתן בקשר טוב כמו שאנחנו עכשיו , הן ממש הכל עבורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה.. - תגובה
אייל קנדינוף27/12/2010שלום לך
ממש מובן הפחד שלך, זה יכול להטריד במחשבות כל הזמן. אבל במקום כל הזמן לחשוב על מה יהיה שכל אחת תפנה לדרכה יהיה נבון יותר לשאול מה הן הסיבות שגרמו לכן מלכתחילה להיות בקשר ולטפח את הסיבות הללו. כך במקום להתעסק במה שהולך להיות אתן תדאגו לבניית הדבק שישמור על החברות גם בזמנים שתדירות המפגשים תפחת בגלל המציאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגויות בגיל ההתבגרותאב מודאג26/12/2010
שלום
בני בכיתה ט' ובתקופה האחרונה אנו עוברים סדרה של אירועים מדאיגים בבית הספר ובבית.
הוא עושה מעשים חמורים בבית הספר עד כדי רמה של עבריינות. מדאיג במיוחד שהוא יכול לעמוד לפנינו במצח נחושה ולשקר למרות שאנו יודעים את האמת.
נילווה לזה התחצפויות בבית וחוסר כבוד, כולל התחלה של שתייה חריפה עם החברים שלו.
איך עוצרים את ההתדרדרות שלו?
האם זו התנהגות שניתן לייחס לגיל או שמדובר במשהו עמוק יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגויות בגיל ההתבגרות - תגובה
זו גם התנהגות אופיינית של גיל ההתבגרות, אך נראה שיש כאן גם משהו יותר "עמוק" שדורש התערבות מקצועית בהקדם האפשרי. אל תנסה להתמודד עם המצב לבד. פנה לעזרה כדי שתוכל לעזור לעצמך כך שיהיה לך את הכלים הנדרשים לעזור לבנך לעבור את התקופה הממש לא פשוטה שהוא עובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה ..חסויה26/12/2010
אני יודעת שאני אשמע הכי מגעילה בעולם אבל יש לי חברה טובה , ואני יודעת שהיא לא ענייה, אבל גם לא עשירה . היא קצת מתחת לממוצע . היא חולקת חדר עם אחותה הגדולה ושמתי לב ( זה קורה כבר תקופה ארוכה ) שהיא באה עם בגדים "זולים" לבית ספר , אני יודעת שאני נשמעת מגעילה , אבל זה פשוט מגעיל לראות אותה בבית ספר עם בגדים קרועים/מלוכלכים/מסריחים/קטנים עליה /דהויים/עם כתמים/נופלים ממנה.
היא נראית כמו אזה הומלסית, אני לא מתביישת בה להפך , אני רוצה לעזור לה .
מאוד עצוב לי שההורים שלה לא משקיעים בה , אין לה פרטיות בכלל , וזה סתם הורס לה היא ילדה יפה ומוכשרת אבל זה לא אסתטי ונעים לעין איך שהיא נראית .
ואני יודעת שזה לא ענייני , שאני מפונקת ושלא לכולם יש הכל .
בנוסף , שמתי לב שההורים שלה מזלזלים בה , וצועקים עליה ,כל דבר אצליהם זה ציניות ועקצות כלפיה .
שוב , אני יודעת שזה לא ענייני ושאני נשמעת מגעילה ואין לי בעיה שתגידי לי את זה , אבל היא ממש חשובה לי ואני רוצה לעזור לה , קשה לי לראות אותה הולכת לבית ספר ונראית כאילו מזלזלים בה .
אשמח אם תעזרי לי או לפחות תגידי לי מה את חושבת עליי .
נעמה , בת 15 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה .. - תגובה
אייל קנדינוף27/12/2010שלום לך,
ברור לי שהפניה היא לשלי אך הייתי רוצה גם להגיב.
את לא מגעילה, ואת יותר מבסדר. הלוואי ועוד אנשים היו מגיבים כמוך. זה יותר מבסדר לרצות לעזור לאנשים אחרים. השאלה היא איך? וזה לא פשוט. במקומך הייתי פשוט תומך בלב ובמקביל מנסה לבלות איתה זמן איכותי שיכול לתת לה הזדמנות לברוח קצת מהחיים הקשים. שמי לב שמעשיך לא יתפרשו בעיניה כרחמים, אנשים ברוב המקרים לא אוהבים שמרחמים עליהם.
ושיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ...
חסויה27/12/2010תודה רבה , וסליחה על האי הבנה . חשבתי שרק שלי באתר , אני מאוד מצטערת ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתייםעידית לזרוביץ26/12/2010
יש ילדה בת 10 אשר נוטה להיפגע מחברותיה ה"טובות" מידי כל יום כמעט.יום אחד זה נראה שהיא ילדה חזקה ומקובלת ויום למחרת זה נראה שהיא חלשה ופגועה ואף פעם לא מוצאת בת זוג לעבודות זוגיות בכיתה.
עליי לציין שבתי ילדה חכמה ואינטילגנטית, מצליחה מאוד בלימודים בכל תחום אפשרי. נמצאת בלא מעט חוגים ופעילה מאור בתחום הריקוד הנגינה ועוד.
יש לי תחושה שבגלל סף הפגיעות שלה יש נטייה של הבנות להעליב אותה יותר היות ורואות שהעניין מאוד קל ואפילו ניהנות מכך.
מאוד קשה לי להעביר לה את המסר שדברים יתחילו לעבור לידה ולא בתוכה. היא מאוד רגישה וקשובה לכל ניואנסים קטנים כגדולים.
אשמח לעזרה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים - תגובה
יהיה נכון מבחינתך להישאר בריחוק מה ולתמוך ולהאמין שבתך יודעת להסתדר. זה טבעם של ילדים בגיל זה. יום אחד זו בתך ולמחרת זו השנייה ולנו ההורים יש את הנטייה לראות את הסיטואציה ממרום גודלנו בהזדהות מוחלטת עם הקטנטנים אך אנו שוכחים שאצלם העוצמות נמוכות יותר מאחר והם עוד קטנים. לנו, ההורים, הדרמות שלהם, לפעמים יותר קשות להתמודד מלהם.
אז כל זמן שברור לך שזה יום זאת, יום השנייה, אל תתערבי. והיה ואת רואה והמגמות לא מתהפכות, יש מקום להתייעץ עם אנשי מקצוע שיכולים לברר את הסיבה לכך ולמצוא פתרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות חברתיות בהמשך לתשובה שקיבלתי
עידית לזרוביץ18/01/2011ראשית תודה רבה על המענה.
אני מאוד רוצה שבתי תתחיל טיפול באומנויות אך מסרבת בכל תוקף לאחר שהיה לה ניסיון לא מוצלח של שלושה חודשים עם מטפלת באומניות. היום למשל חזרה הביתה והתלוננה על כך שאף אחד לא אוהב אותה בכיתה. תחילה סרבה לספר למה בוכה ואחרי שכנועים שלי סיפרה שהתחושה שלה בכיתה לא טובה. אני ממש אובדת עיצות וחסרת אונים שאין לי דרך לעזור לה. אני לא מוצא את המילים הנכונות גם אם יש כאלו.
כיצד בכל זאת אוכל לסייע לה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות חברתיות בהמשך לתשובה שקיבלתי - תגובה
אייל קנדינוף22/01/2011שלום לך
נראה שיהיה נכון לפנות לעזרה מקצועית מאחר שבתך חווה קושי. לא ברור מה הוא הקושי, האם הוא מהכיתה או ממקום אחר. יכול להיות שלבתך קשה לייצר חברויות והיא צריכה אימון ביצירת קשרים חברתיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה קטנה
*05/02/2011הי,
הקשיים של בתך אופייניים לבנות בגיל ההתבגרות בו השייכות לקבוצה משחקת תפקיד מהותי והמשימה של שלב התפתחות זה היא להתמודד עם הרגשות והמחשבות המציפים. התחושה שלי היא שביתך נראית לך חסרת כוחות מספיקים להתמודד עם העולם ורצונך לשלוח אותה לטיפול הוא רעיון טוב עבורה. אני מתרשמת שהחוויה הראשונית שלה מטיפול אינה כה חיובית ואני תוהה מדוע. אולי זה קשור גם לתאום ציפיות. אני ממליצה לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה להורים למתבגריםאדווה25/12/2010
שלום רב,
אנו הורים לילדה מתבגרת בת 17, רצינו לשאול אם ישנה קבוצת תמיכה להורים למתבגרים, או הרצאות בנושא וכדומה באיזור נתניה.
רוב תודות
אדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת תמיכה להורים למתבגרים - תגובה
שלי ורדי25/12/2010שלום, אני לא יודעת, תתקשרו לעיריית נתניה , אולי בשירות הפסיכולוגי יש מידע על כך או במרפאת נוער המקומית. היועצת של בית הספר של הבת אולי יודעת משהו בנדון.
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה שמחסירה מבית הספררונית22/12/2010
הבת שלי בת 16 למדה בבית ספר לאומנויות, לא היה לה טוב בבית הספר ואט אט היא החלה לא לקום ולאחר בבוקר ואף להחסיר ימים שלמים.
שנה זאת היא נמצאת בבית ספר אקסטרני בלימודי בוקר, היא מאוד אוהבת את בית הספר אבל אותם בעיות ממשיכות.
אני משלמת סכום ממש גבוה ואני מרגישה שהאחריות להעיר אותה עברה אלי.
הבעייה שאני מתקשרת אליה בבוקר מהעבודה כדי להעיר אותה והיא טוענת שהיא לא שומעת את הצילצול, גם שעון מעורר לא עוזר והיא רוצה שאני אעיר אותה פיזית דבר שיגרום לי לאחר לעבודה. (כשאני מעירה אותה פיזית לרוב היא כן קמה ומגיעה לבית ספר)
השאלה שלי כיצד להתמודד עם הבעייה? היא טוענת שאם לא אעיר אותה היא לא תוכל להגיע לבית ספר ושהיא כן מעוניינת להמשיך ללמוד.
בימים שאני לא מצליחה להעיר אותה היא ממשיכה לישון עד שעות הצהריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה שמחסירה מבית הספר - תגובה
שלי ורדי22/12/2010שלום לך,
באמת מצב קשה, הסיבות יכולות להיות מורכבות, בטח הסיבה של איהתעוררות ללא עזרה נשמעת לא אמינה.
אולי בתך בדיכאון וזקוקה לך ולאבא שלך, שיתנו לה כוח להתחיל את הבוקר שלה, סיבה שכיחה לאי הגעה לבית הספר התיכון הינה דכדוך או דכאון פנימי, לא נראה לעין, לפעמים קשור להישגים לימודים נמוכים ולתחושה נמשכת של כישלון ודימוי עצמי נמוך אך גם קשור לעוד בעיות של המתבגר. יש בבתך שני כוחות מנוגדים בתוכה, כוח אחד רוצה להמשיך לתפקד וכוח אחר המושך אותה לכיוון נסיגה לתוך עצמה ואי עשייה בחיים. היא לא משקרת כשהיא אומרת שצריכה אותך כדי שתתני לה כוח לקום ולהמשיך ותרצי בשבילה ובמקומה אך זה לא בטוח שכוח זה הנקרא "כוח החיים" יכול לגבור. אני חושבת שלבד יהיה לך קשה, אולי תעזרי ביועצת בית ספר, אני מכירה יועצות שלפרק זמן, הן מוכנות לצלצל בבקרים ולהעיר את התלמידים או לקצינת ביקור סדיר מטעם העירייה. אינ לא יודעת מהן הנסיבות שהביאו את בתך לנשור מבית ספר אחד ולהגיע לאקסטרני אך נראה לי שיש מקום לטיפול פסיכולוגי, לא יעזור מיידית אך העזרה שלו משמעותית לטווח הארוך יותר על איכות החיים וגם על החלטות ללכת לבית הספר. אם יש עוד אדם משמעותי במשפחה, אבא, אח אחות, סבתא, דוד וכו', הייתי מציעה שפני אליהם ותבקשי שכל פעם מישהו אחר יהיה אחראי לבוקר שלה, כל זאת לתקופה מסויימת של חודש כדי שגם הם לא יתעייפו מהתפקיד. כך תתחלקו בתפקיד של להעיר ולהביא אותה לתפקוד התחלתי בבוקר, כדי שכל הנטל לא יפול עלייך.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי לא מתעוררת
רונית22/12/2010תודה על תשובתך המהירה.
אני אמא חד הורית ואין לי עזרה מהאבא, להיפך הוא כועס עלי שאני לא מעירה אותה והוא לא מוכן להתחלק בלהעיר אותה וגם הסבא והסבתא לא מסכימים לכך.
בנוגע להצעתך לפנייה לרשויות לעזרה כבר פניתי אולם העזרה שקיבלתי לא הייתה יעילה.
אשמח להצעות מניסיונך מה יכול לרכך את האווירה ביני לביתי כדי שהתקשורת תהיה טובה יותר ונוכל להגיע לאיזו הסכמה וגם הסכמה וגם אם זאת תהיה הסכמה שהשנה היא לא תלמד.
אבקש לציין כי ביתי מדריכה בצופים ומקובלת חברתית ומתפקדת למופת בשאר תחומי החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי לא מתעוררת - תגובה
שלי ורדי22/12/2010שלום לך,
בעצם ענית לי על השאלה שאלתי בתגובתי, לבת שלך קורה משבר ולא ההצלחה בלמודים או בחברב מונעים ממנה ללכת לבית הספר. לא בטוח שהכל קשור אלייך אך ברור לי שהיא צריכה אותך, אני לא יודעת איזה קשר יש לה עם אבא שלה, אך נראה שהקשר אתך יותר עמוק.
האם תסכים לטיפול משפחתי, את והיא ביחד? אלה טיפולים שעובדים מהר יחסית (הכל יחסי) אם היא לא תסכים, נבין מכך שהיא צריכה נפרדות רגשית ממך ויש לה סודות ועולם משלה, וזקוקה באופן דחוף להתערבות טיפולית ואבחונית כדי לבדוק את עצמת הדכאון.
אפשר דרך קופות חולים, אולי דרך העירייה, מועצה, ישנים טיפולים משפחתיים טובים לעתים קרובות באגף הרווחה במחלקה נפרדת או פרטי כמובן.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נער בן 16 וחצי ברח מהביתאמא מודאגת21/12/2010
אתמול היה לי ויכוח עם הבן שלי בן ה-16 וחצי שנסב על זה שאני לא מוכנה שהוא ילך לעבוד על חשבון בית הספר יש לציין שבכל יום הוא הולך לבית הספר כמו שצריך ומדובר בעניין חד פעמי, הילד טען שהוא אחראי למעשיו והוא כבר התחייב ושאני לא יכולה להגיד לו מה לעשות, אסף את הדברים שלו אמר שהוא לא צריך את הטובות שלי ויצא מהבית. מבירור אצל החברים שלו, הוא ישן אצל אחד מהם (כמובן שהם לא אמרו לי אצל מי), אני יודעת שהוא ילך הבוקר לעבוד ואני גם יודעת שאחר כך הוא גם יחזור הביתה, איך אני צריכה להגיב על כשהוא חוזר, איך אני יכולה לעשות את זה מספיק קשה מבלי שהוא ייכנס איתי לעוד קטע התנהגותי. האם ניתן להסתמך גם על העניין החוקי? האם להתקשר למעסיקה שלו? האם ניתן בכלל להעסיק תלמיד על חשבון שעות הלימודים מבלי לבקש רשות מהוריו או מהמוסד בו הוא לומד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער בן 16 וחצי ברח מהבית - תגובה
אייל קנדינוף22/12/2010שלום לך
מבחינת החוק הוא יכול ללכת לעבוד. חוק חינוך חובה עד גיל 16.
מה שכן כדאי לעשות זה לזוז מהתנהלות של הנחייה וכפייה להתנהלות של משא ומתן כשהעיקרון המנחה אומר שזכויות באות עם חובות.
אם הוא לא רוצה ללמוד אז זה אומר שהוא כבר בוגר והוא יכול ללכת לעבוד, אז זה אומר שהוא כבר יכול לשלם על החשמל, אוכל, ושכירות, הרי הוא בוגר.....
ואם הוא לא מוכן לכך, אז שיחזור ללימודים ונגיע להסכמה לגבי עבודה חלקית בשעות אחר הצהריים שתאפשר לו להרוויח כסף לביזבוזים ולבילויים. את הדילמה צריך להשאיר לו. שהוא יבחר את דרכו וייקח אחריות על חייו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 12 וחצי רבה עם כל העולםנואית19/12/2010
שלום רב,
לאחרונה בתי בת ה 12- וחצי מרגיזה את כל הסובבים אותה "ושורפת" את כל קשרי החברות שלה, היא ילדה שתלטנית ומחפשת תשומת לב מחברותיה תמיד רוצה להיות במרכז העינינים,במידה ולא מקבלת את תשומת הלב הנדרשת מהן היא "שוברת את הכלים" לא מדברת איתן (ואפילו מקללת אותן בפייסבוק).
בבית היא מקבלת את מלוא תשומת הלב, מקבלת יחס של כבוד מאתנו אך מאידך טון דיבורה מזלזל בנו, ואינה רוצה לשמוע אותנו, מפנה את הגב כאשר מדברים אליה והולכת ומסתגרת בחדרה עם המחשב.
כיצד ניתן לדבר על ליבה כדי שתשנה את התנהגותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 12 וחצי רבה עם כל העולם - תגובה
אייל קנדינוף19/12/2010שלום לך
הבעיה היא שאת רוצה לדבר על ליבה של ילדה בת 12 שהתחילה את גיל ההתבגרות וכל מה שהיא רוצה זה לנהל את העולם. זה לא יעבוד, שיחות לא יעזרו, יהיה כדאי מאוד לשנות את הגישה ולעבור לתקשורת שמאפשרת לה לקחת אחריות על התנהגותה. אני בטוח שאת, כאישה בוגרת לא תירצי להיות בקשר עם משהו שעולב בך באופן קבוע, נכון? אם כך על פי העיקרון המנחה הזה יש להתנהל מול הבת. הגיע הזמן שבו היא תתכנס לחשיבה פנימית עצמאית של מה כדאי ומה לא כדאי לעשות בהתנהלות שלה מול שאר דיירי הבית. כשהיא תבין שלא כדאי לה לסובב את הגב ולהסתגר מאחר וזה עולה לה בדברים שהם חשובים היא תשנה את גישתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)