מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקשנות,מרדנות ובעיות חברתיות.פרידוש26/10/2009
שלום,
בתי בת ה-12 לומדת בכיתה ז.
אני אובדת עצות כוון שבתי כל הזמן כמעט בבית מול הטלויזיה והמחשב ובקושי יוצאת לחברים מהכיתה.אני כל הזמן מעירה לה על זה שהיא בבית ולא יוזמת יציאות לחברים,
הכיתה שבא לומדת בתי גם בעייתית,הבנות מאוד תינוקיות ובכלל אין קשר בן הבנים לבנות ותמיד יש לבתי את התרוץ שלא כיף לה בחברתם והיא מעדיפה להשאר בבית, ואני בכל אופן דוחפת אותה כן לזרום ולא לחפש בחברים מה לא טוב.....
לצופים היא לא הולכת למרות שמהכיתה הרבה לא הולכים אבל מספיק שיש שלוש ארבע בנות שהולכות אני מאמינה שזה גם מספיק,חוגים לא הולכת - ממש כלום!!!!!
היא ילדה שלא מתמידה בכלום,רצתה אורגן הפסיקה,רצתה כושר הפסיקה,ומעבר לזה כשהיא בבית היא כל הזמן משעמום רוצה לאכול.
בתי ילדה חכמה,נראית טוב,לומדת ברצינות.
היא טוענת שאני מאוד לוחצת אותה ואני לא יודעת מה לעשות....בעבר הייתי אצל פיסכולגית וזה לא ממש עזר כוון שבתי לא רצתה ללכת לטיפול,אז ממש לא עזר שרק אני קיבלתי כלים להתמודד איתה.
אני מאוד מיואשת ורוצה את עזרתכם.האם אני אמורה להרפות??
אנא עזרו לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אגיד לך את דעתי כמתבגר
מישהו27/10/2009אני במצב דומה. הולך לחוגים, לא מתמיד, מצטיין בלימודים, משהו כזה.
אני לא סובל את השהייה עם בני הכיתה שלי, מתפלל שזה יעבור כבר, לא סובל את האופי שלהם
לא סובל את החברה שלהם. אני חושב שכדאי שתקחי אותה לאבחון-אולי יש לה תסמונת כלשהי.
אצלי גילו את זה בכיתה ד' אבל גם כשמגלים מאוחר אפשר לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקשנו, מרדנות וכ'
אייל קנדינוף27/10/2009שלום לך
בתך נמצאת מול המחשב והטלויזיה משום שהיא יכולה!!!!
והיה וזמני המחשב יוגבלו וגם הטלויזיה לא תהיה לה בררה אלא למצוא לה עיסוקים חדשים ולא את צריכה לשבור את הראש בעניין.
לגבי תחומי פעילות, הרי זה מבורך שהיא מתנסה בתחומים שונים אל לך להתערב בזאת. יש לאפשר לה להמשיך ולחפש את המסגרת שמעניינת אותה.
הגבילי את הטלויזיה לשעה והמחשב גם כן, והתני את השימוש בשעות שבהם אין פעילויות של חוגים.
נחישות התמדה ותמיכה ורק כך תוכלי לעזור לה להתנתק מהמחשב והטלןיזיה. אסור לוותרר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
פרידוש27/10/2009שלום אייל,
תודה רבה על שעניתה על הפניה שלי אליכם.
רציתי רק להבהיר לגבי בתי שגם אם אגביל אותה בלראות טלויזיה או מחשב,עדין זה לא יפתור לה את הבעיה,כיוון שאין היא אוהבת לבלות בחברת חברותיה לכיתה(לא לגמרי -אך זה קורה פעם בשבוע פעמיים).אני מכירה מקרוב את חבריה לכיתה ואכן כיתה עם התנהגות מאוד ילדותית והיא בוגרת לגילה.ובכל זאת אני חושבת שהיא כן צריכה לקבוע.
לי ממש קשה לראות את בתי כל היום בבית אפילו בסופי שבוע כמה אפשר...???
ואכן לא פעם הגבלתי אותה,אך היא הלכה לישון - זה יותר טוב??!!
חשבתי שאולי כדאי שאקח אותה לאבחון-יכול להיות שיעלו על בעייה כלשהי שאני לא מצליחה להצביע עליה...
אשמח אם תתן לי רעיון או מקום שאוכל לעשות לה את האבחון.
מה עושים????
תודה מראש
פרידוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרידוש
אייל קנדינוף27/10/2009שלום שוב
כשמחפשים בעיה בסופו של יום מוצאים אותה. זכרי שברגע שאת לוקחת אותה לאיבחון, מראש היא תזהה את עצמה עם בעיה. ההגבלה של הטלויזיה היא התחלה וההמשך יהיה למצוא לה את המסגרת המתאימה לפי בחירתה. היא הרי לא תלך לישון כל יום בשעה 17:00 לישון?
על פניו לפי תאורך בתך מתנהלת באופן נורמטיבי וכרגע מעדיפה מטעמי נוחות בלבד לשבת מול המחשב והטלויזיה. יש לפעול בכיוון של שבירת המעגל הנוכחי ועזרה צמודה ליצירת מעגל חדש.
בהצלחה
אולי יהיה כדאי לכם ההורים לעבור תהליך אימון שמסביר ומלמד את גיל ההתבגרות בזמן זה והדרכים והכלים שיכולים לעזור לכם לעזור לה. יש לזכור שלכם ההורים יש את הכי הרבה כוח ולגיטימציה להוביל את ילדכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אייל
פרידוש28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיותאמא אדמה25/10/2009
ביתי בת 15 כיתה ט'
ילדה טובה, תלמידה טובה אבל...עם בעיה חברתית קשה
אין לה חברות בכלל , היא יושבת בבית אחרי ביה"ס ובסופי שבוע בכלל לא יוצאת מהבית.
היא מנסה כל הזמן לברר אם נפגשים או רוצים לבוא אליה או שהיא תבוא אבל תמיד נתקלת בתירוצים שונים ומשונים.
הילדה חווה כל פעם דחיה אבל מנסה שוב ושוב.(היא ילדה חזקה ומתגברת)
לפעמים יש לה התפרצויות של בכי וכאב גדול בעקבות הדחיה.
לפני כשנה היא עברה טיפול קבוצתי בהנחית מטפלת באומנות עם עוד כ-4 בנות במצבים דומים.
זה חיזק אותה מעט אבל עדין אני מרגישה שהיא לא קיבלה את כל הכלים להתמודד.
כיום איני יודעת מה לעשות ולאן לפנות (יש הרי המון אפשרויות)
כשפניתי בעבר למורה וליועצת נתקלתי בשוקת שבורה אין להם פתרון לעניין (למעשה לימדו אותם להיות מורים ולא מורים לחיים)
המורה והיועצת מספרים על ילדה פעילה בהפסקות שלא נשארת לבד ותמיד מסתובבת עם בנות משכבתה , אז איפה הן כולם אחה"צ???
כואבת מאוד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא אדמה
אייל קנדינוף25/10/2009שלום רב
אין ספק שאתן חוות מצב שלכאורה נראה כבלתי אפשרי. בתך שסובלת מדחיות חוזרות ונשנות ואת שחווה את כאבה מאחר ואת האם.
האם שקלת לפנות לאמון הורים?
זכרי שלך יש את היכולת הגדולה ביותר לעזור לבתך מאחר ואת האמא שלה.
על פניו נראה שיש כאן מחזוריות שהולכת ומתקבעת ויש דרכים לעצור זאת ולשנות כיוון. לשם כך נדרש תהליך שמאתר את הסיבות, וממקום של ידע חדש וטבעי לצאת לדרך חדשה.
את מוזמנת להתקשר ולהתייעץ איתי בטל:0502451581* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה בעקבות משברעמית23/10/2009
שלום, אני עמית, האח הבכור מבין שלושה אחים כשהקטנה היא אחותי המתבגרת בת ה-16. אחותי נהגה בתקופות הילדות שלה לשים אצבע בפה ונגמלה בשנתיים האחרונות באומץ ומוטיבציה עצמית. כיום היא בת 16 ועומדת בפני משבר רציני כאשר קיים קרע ומהלך לניתוק בזוגיות ההורים שלנו. אחותי היא ילדה מאוד רגישה וכמו כל דבר אצלה גם את זה היא לוקחת קשה ואף קשה במיוחד. לפני שבועיים היא החלה בהדרגה להחזיר את האצבע לפה בלי שאף אחד שם לב, לאחר מכן כבר החלה לעשות זאת בפנינו. אנחנו בתגובה החלטנו להתעלם על מנת לא להעצים את החוויה הלא נעימה ולקוות שעם הזמן וקצת פעולות יצירתיות מצידנו זה יעבור (בדגש על לתת לה זמן). אך בלילה האחרון נחשפנו למהלך קיצוני מצידה כשעלינו אליה לחדר ונדהמנו לגלות שהיא ישנה עם מוצץ בפה, שהעובדה החמורה היא שהיא ככל הנראה יזמה וקנתה אותו בסתר.
למרות המראה הקיצוני שראינו החלטנו לא להגיב בקיצוניות ואף לא להגיב בכלל על מנת לבדוק קודם לכן מה עלינו לעשות ובאילו שלבים כדי שהטיפול בנושא ייעשה בצורה הכי מקצועית שאפשר.
אני אשמח להדרכה והכוונה מפורטות, כיצד עליי לפעול במקרה זה?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עמית
אייל קנדינוף25/10/2009שלום
מאוד מחמם את הלב העמידה שלך לימין אחותך אך זה תפקידם של הוריך. האם הם מעודכנים במה שקורה לה?
והיה ולא, יהיה נכון לעדכן אותם ולהציע להם לפנות ליעוץ משפחתי כדי לעבור את תהליך הפרוד בצורה נכונה עד כמה שאפשר כך שאחותך תתחזק ותוכל להתגבר על הקושי שכרגע היא חווה.
בינתיים היו איתה ככול האפשר ותמכו בה.
עזרה מן הסוג הזה ניתן היום לקבל בכל קופות החולים.
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אייל
עמית25/10/2009תודה על העצה. אנו בהחלט נשקול קבלת ייעוץ מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קימה בבוקר והליכה לבית הספראור22/10/2009
שלום,
בני בן 15.5 מתעורר "קשה" כל בוקר, זאת אחרי מספר קריאות השכמה, משיכת שמיכה ועוד,
בערב אני דואגת שיסגור את המחשב ב-9.00 וילך לישון לא יאוחר מ 22.15 22.30 . הבקר הוא
התעורר בקושי אמר שהוא עייף ושאינו רוצה ללכת לבית הספר כי בא לו יום חופש וזו החלטה שלו אם ללכת או לא. ולא בגלל סיבות אחרות. התעקשתי איתו בסופו של דבר לקחתי אותו לבית הספר והוא הגיע באיחור. בבקרים בעייתיים אני מונעת ממנו שימוש במחשב, אך זה לא עוזר. כמו כן, אני גם נוהגת להזכיר לו על בחינות ומטלות שעליו לעשות ומזה עדיין לא "ניגמלתי". הוא סיפר לי שבשיחה עם חבר, החבר אמר לו כי עליו לקחת את כל האחריות על עצמו כולל ישיבה מול המחשב והתנהגותי זו ,מונעת מבני לעשות את המוטל עליו "בדרך הטיבעית", ברצוני לציין שניסיתי מספר פעמים להשאיר לו את ההחלטות לבד כמו ישיבה מול המחשב, אך לצערי הוא לא עמד בהן.
אודה על התייחסותכם ומידע עלי לנהוג.
בברכה, איר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קימה בבקר והליכה לבית הספר
אור26/10/2009שלום,
אודה על התייחסותכם לשאלותי, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקימה בבוקר
מתנצל על העיכוב בתשובה - השפעות למינהן באויר.
הגיע הזמן לשחרר במידה את בנך. לדוגמא- אם הוא לא רוצה ללכת לבית הספר זאת בחירתו אך איתה מגיע הכלל שבחופש אי אפשר להתנהל כמו ביום רגיל וזה אומר שעליו יהיה להיות בחופש גם משאר פעילויותיו.
אותו הדבר לגבי קימה בבוקר אם הוא ידע בוודעות מוחלטת שאם הוא לא קם בבוקר בזמן ומפסיד עקב כך לימודים לא תהיה לו האפשרות לצאת ההבית באותו יום. זאת החלטה שלו איך להתנהג ועל אחריותו שלו.
אין לך מה להכנס למעורבות רגשית מאחר ויש לך עסק עם בחור בגיל ההתבגרות שבודק את הגבולות-אז שימי לו גבולות- רק כך הוא יתבגר ויתגבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אור27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם ידל בן 13 עם הפרעות קשבטלטל21/10/2009
אני חדשה בפורום ואשמח לקבל עיצות ,הבן עם דיסלקציה והפרעות קשב מטופל בריטלין שאגב מחזיק אותו כ-10 שעות בפוקוס ויותר רגוע.
לאחר הבר מצווה הוא החליט שאינו מעונין יותר בשירותיה של המורה הפרטית שאליה הלך
כ-שנתיים ברצון והיא עזרה לו מאוד להתקדם.
עשיתי איתו הסכם כי הוא עושה שיעורים,לא מבריז משיעורים,אין הערות על הכנת שיעורים
בינתיים זה הולך בעצלתיים לא היו מבחנים וכשאני מנסה לעזור כשהוא מבקש הוא מתפוצץ עלי
מה עושים שזה יזרום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם הפרעות קשב
אייל קנדינוף22/10/2009שלום לך
אין ספק שבנך מרשה לעצמו להוציא את תיסכולו עליך. יש לזכור שבמצבו ההתמודדויות עם הלימודים הן לא קלות אך אין זה אומר שיש להרשות לו להתנהל בצורה שכזו כלפי אלה שרוצים בטובתו.
יש להתנות את עזרתך בכך שזה לא יהיה אפשרי להמשיך בדרך זו ועליך להיות עיקבית בסרובך לשתף עימו פעולה לאחר שהוא מתפרץ לזמן מוגדר מראש של לפחות 24 שעות. בזמן זה עליך להתעלם מבקשותיו.
בנוסף, יהיה כדאי לא להתרגז עליו ולכעוס משום שהוא לא עושה זאת מבחירה מודעת אלא מתוך תיסכול. לכן נדרשת הסברה שממקמת את עמדתך בעובדה שאת לא מוכנה לתקשר עם משהו שצועק עליך. את מבינה אותו אך לא מסכימה לשתף פעולה. ברגע שהוא מתחיל לצעוק את עוזבת אותו לנפשו עד למחרת. כך הוא יבין שהאינטרס שלו זה לייצר שליטה.
לגבי המורה הפרטית כל זמן שהוא עומד בהסכם הרי זה מבורך וכדאי לתמוך ולחזק אותו.
יהיה כדאי לברר את הסיבות להפרעת הקשב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמז זאת אומרת סיבות להפרעת קשב
טלטל22/10/2009איך בודקים זאת?
מי עושה זאת?
אשמח למידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלטל
לפי מה שאת מתארת לגבי בנך נראה שבנך טעון רגשית וזה לכשעצמו יכול להיות טריגר מספיק להיות מאובחן עם הפרעת קשב.
בגדול לפי עניות דעתי על פי נסויני בעבןדה מאומצת עם מספר לא מבוטל של משפחות ללא איפיון סוציואקנומי ספציפי הפרעות קשב נובעות מחוסר איזון מסך כמות הרשמים שהילד כולט במהלך היום.
בנוסף, תזונה רווית סוכרים.
אשמח להפנות אותך למאמר שכתבתי בנושא "ילדים מחשבים ובעיות שינה" ששופך אור על התחום.
כתובת האתר:parentscoach* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מיניתסופיה20/10/2009
בת 13 מתלוננת שהיא מאוננת וזה מפריע לה מאוד
ושואלת אם זה גורם לנזק ומה לעשות ואיך להפסיק ! .אני אמא מאוד רוצה לעזור מה אלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מינית
אייל קנדינוף20/10/2009שלום לך
אוננות לא גורמת נזק!!!!
זו הדרך שלנו כמתבגרים לבסס ולהכיר את מיניותנו והרי זה מבורך.
הרגיעי אותה ואימרי לה שזה יותר מנורמלי ושזה הכי טבעי בעולם ואין כל רע בכך ושלא תנסה לעצור בעצמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת פרפקציוניסטיתחסוי20/10/2009
שלום רב,
ביתי בת ה-12 מאוד פרפקציוניסטית, במה זה מתבטא:
על כל הערה שלי או של כל אדם אחר היא לוקחת ללב, היא חייבת שכל דבר יצא מושלם ואם פחות, אז היא מתחילה מההתחלה.
כמובן שבפרפקציוניזם יש דברים טובים אך אצל בתי זה נורא...
חשוב לציין שמדובר בילדה שהפכה להיות נורא רגישה לאחרונה ודעות האחר מאוד חשובות לה, אין לה הרבה חברים בבית הספר והיא לא פופולרית במיוחד.
אני חוששת שדבר זה עולה לה בבריאות.
מה לעשות?ֿ,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפקציוניזם
את מתארת התנהלות שמחייבת התערבות מקצועית מאחר שהתנהלות שכזאת מרמזת על רגישות גבוהה ודימוי עצמי נמוך. יהיה נכון להעזר בעזרה מקצועית, להציע לה שיחות עם פסיכולוג נוער או לחילופין אתם ההורים תתחילו תהליך בעזרה של יועץ/מאמן/פסיכולוג של בדיקה ממקמת של הסיבות שהביאו אותה למצבה ומה ניתן לעשות כדי לעזור לה לשנות את תפיסותיה לגבי עצמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמים בבית הספריעל20/10/2009
שלום,
הבן שלי לומד בכיתה ז', לאחרונה, ממש במקרה , כי מאוד קשה לדובב ילד בגיל הזה שיספר משהו, הוא סיפר לי שבמסגרת הכיתה הציעו לו סמים, אבקה לבנה בקופסת פח, לימדו אותו את רזי גלגול הג'וינט ואף סיפרו לו מאיפה הם קונים (כפר ערבי). אני חייבת לציין שבית הספר שבו בני לומד הוא נורמטיבי לחלוטין, זו לא שכונת מצוקה או משהו דומה. הבן שלי הציב לי אולטימטום, שאם אפנה לבית הספר עם העניין הזה, כי זה הדבר הראשון שרציתי לעשות, הוא לא יספר לי כלום יותר לעולם וגם אמר שיסבול בבית הספר כי אם יגלו שהוא סיפר יעשו עליו חרם או גרוע מכך.
עכשיו אני לא יודעת מה לעשות, אני לא יכולה להתעלם מכזה מידע מטריד וגם לא יכולה ממש לעשות כלום כי אני אפגע באמון של בני.
בנוסף, הבן שלי לא מביא חברים הביתה בזמן שאנחנו ההורים נמצאים. הוא מוכן שיבואו אליו רק כשאנחנו בעבודה, מכיוון שזה בית ספר חדש ואני עוד לא מכירה את הילדים, אני לא מרשה שילדים זרים יבואו עד שאכיר אותם וכך יוצא, שאף חבר לא בא אליו בכלל. ואת כל הזמן הפנוי שלו הוא מבלה ב איי סי קיו עד שעות הלילה.
עכשיו אני לא יודעת אם לקשור את שני הדברים יחד, עניין הסמים ועניין החברים ולהסיק מסקנות וכך כל העניין נשאר בליבי, מטריד את מנוחתי וידיי כבולות. אנא עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים בבית הספר
בנך לא יכול להציב לך אולטימטום כל שכן בנושא כל כך חמור. יש לפנות למנהל/ת יועצ/ת של בית הספר בהקדם ולדווח על כך.
את תפגעי באמונו של בנך אם לא תדאגי לשמור עליו מהשפעות מסוכנות וזה הרבה יותר חשוב!!!!
מחובתך לדרוש ששמו של בנך ישאר חסוי כך לא יפגע.
לא מובן מדוע חברים לא יכולים לבוא הביתה, האם לפי בקשתך או לפי רצונו של בנך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
יעל21/10/2009אני ביקשתי כי יבואו חברים לאחר שאכיר אותם ואדע מי הם כי כולם ילדים חדשים. הוא לא מוכן להביא אותם הביתה כשההורים נמצאים וכך יוצא שהוא לא מביא חברים בכלל.נראה לי לגיטימי שאני לא אסכים שילדים זרים יסתובבו אצלי בבית כשאני לא נמצאת בעיקר לאחר שאני שומעת איזה סוג של ילדים יש לו בכיתה.האם אני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
אייל קנדינוף22/10/2009שלום שוב
לא את לא טועה.
אך יש לדאוג לכך שלא יעביר את זמנו הפנוי בבית בלבד מול המחשב.
יהיה כדאי לאפשר לו להרשם לחוגים כך שיוכל לפגוש חברים חדשים עם תחומי עניין משותפים.
על בסיס זה תהיה לך אפשרות לסמוךעליו יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
יעל25/10/2009ובכן, לאחר שיחות רבות במהלך השבת התברר לי החשש כי הילדים שהוא רמז לי שלוקחים סמים ומעשנים בבית הספר הם הם חבריו, לכן הוא לא מביא אותם הביתה. הוא אומר שהוא צריך גב חזק כדי להיות במקום כזה (בית הספר) והוא מעדיף להיות בצד שלא נפגע והם שומרים עליו שלא יפגעו בו. הוא סומך על הילדים האלו שיגנו עליו במקרה שילדים אחרים ירצו להרע לו. אני לא מבינה, זה בית ספר נורמטיבי בשכונה טובה, אני מכירה ילדים מבית הספר הזה, הכל היה נראה בסדר אבל מפיו של בני זה נשמע כאילו הוא מתמודד עם חברה של בית כלא או משהו דומה, חברה של עבריינים שאחד צריך לשמור על השני, איך אני מצילה אותו? אני לא יודעת מה לעשות. המורות עדיין לא מכירות אותו זה בית ספר חדש בשבילו ובעצם זה שהוא מסתובב עם החבורה הזו, זה הרושם שהוא יוצר. שום חוג לא מעניין אותו ואי אפשר לעניין אותו בשום דבר למרות שהוא שחיין מצטיין ובעל כישרון לציור יוצא דופן. שום דבר לא מעניין אותו עכשיו חוץ מלהיות חלק מהחבר'ה, ואלה לא החבר'ה הטובים.אם הוא ילשין עליהם גם בעקיפין, אני יודעת בוודאות שהם יפגעו בו פיזית, כי זה כבר קרה עם ילד אחר שרצה להלשין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
אייל קנדינוף25/10/2009שלום שוב
את מתארת מצב קשה ביותר שחייב להיות מדווח להנהלה. יהיה נכון לידע את ההנהלה במיידית ואפילו בצורה אנונימית.
לגבי בנך, יהיה נבון לפנות לעזרה -יעוץ/אימון הורים בהקדם האפשרי, מתוך דבריך אפשר להבין שבנך די מנהל את עצמו בהחלטותיו ויהיה כדאי לאזן זאת בהקדם מאחר והוא שוגה בתפיסותיו מפאת גילו הצעיר ושלב ההתפתחות שלו.
לדוגמה:
הוא לא אמור להיות מעוניין במשהו אלא מחוייב על בסיס הסכם להשתלב בתחומי התענינות לפי בחירתו אחה"צ.
יש לזכור שהוא בסך הכל בכיתה ז וכבר מתנהל כמו מבוגר במלחמה ויש לעזור לו בהקדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינהסמדר19/10/2009
שלום רב.
איך גורמים לילד בן 13 ללכת לישון בשעה 22 ללא מלחמות וויכוחים? כמה שעות שינה רצוי בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות שינה
אייל קנדינוף19/10/2009שלום לסמדר
על מה נוסבים הויכוחים לפני השינה? הם זה המחשב?
בגדול, יש לאפשר לילד להתעורר יקיצה טבעית בשעה היעודה ולפי זה לחשב את שעות השינה אך מצב זה היום כמעט בלתי אפשרי.
לכן חשוב ביותר לאפשר לפחות 8 שעות שינה בגיל שאת מציינת, יש לזכור שיש יוצאים מהכלל.
אשמח לקבל יותר אינפורמציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....
סמדר19/10/2009הויכוחים על לסגור מחשב ולהפסיק התכתבוית עם החברים ב icq הכנת שעורים שמשתלבת בשעות אלו מקלחת ובסוף לשון רגועים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
אייל קנדינוף19/10/2009שלום שוב
וזה שוב המחשב. מגפת גיל ההתבגרות.
את מוזמנת לקרוא את המאמר ילדים מחשבים ובעיות שינה באתרי ולהבין יותר את ההפרעות שמחשב יכול לגרום.
בנך נמצא בעיצומו של גיל ההתבגרות ולכן שיחות, בקשות וכדומה לא יעזרו.
נסי להגיע להסכם בינכם לגבי שעת כיבוי המחשב וקחי בחשבון שהוא לא יעמוד בהסכם.
במקרה זה עליך ללא שהיות פשוט לנתק את הכבלים. אין שיחות ואין בקשות. יש הסכם וצריך לעמוד בו נקודה. נחישות ללא מעורבות רגשית וזהו.
זכרי שבנקיטת עמדה שכזו את מאפשרת לבנך לממש את חופש הבחירה שלו ולהתבגר בדרך נכונה.
בנוסף, את זורעת את המשך הדרך להתנגדויות נוספות שיצוצו בעתיד ככול שיתבגר. יש הסכם, הוא מחייב את שני הצדדים ולך יש את האחריות לממש אותו עד הסוף. בדרך זו הוא ילמד להעריך אותך וגם לכבד דרך ארץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לבןאמא17/10/2009
איך אפשר לעזור לבן 14 שחושב שאנו ההורים מפלים אותו לרעה לעומת האח בן 12???????שיחות והסברים נעשו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לבן
אייל קנדינוף17/10/2009שלום לך
אשמח לקבל פרטים נוספים כמו סיטואציות שקרו.
ממתין
איל קנדינוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך...
אמא17/10/2009טוען שהוא ה"פרייר". האח הקטן מקבל את כל תשומת הלב,שאנו תמיד מאמינים לאח הצעיר ולא לו וכו.
בבהס "ילד מופת"לדברי המורה. בבית-מריבות מהבוקר עד השינה.
אנו ההורים אוהבים הוגנים ומתחשבים,גבולות ברורות-אין מכות.אבל הפה מלוכלך-כועס רגיז-על שטויות.
איזה טיפים אני יכולה לקבל כדי לעזור לו?מפחיד שימשיך לגדול איש עצבני ולא נחמד בבית....
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
אייל קנדינוף17/10/2009שלום שוב
גיל ההתבגרות התנחל בביתכם. זה הזמן וזה נורמלי.
אין קשר בין טענותיו למציאות בשטח.
הבחור מבקש הגדרת גבולות חדשה של מתבגר.
מצד שני אין לו את הזכות לנבל את הפה ולזלזל באלו שדואגים אוהבים ומפרנסים אותו. לכן יהיה כדאי לתת לו את הבחירה בין שיתוף פעולה או סנקציות וזאת בחירתו. זו גם תהיה דרך טובה לאמן אותו לעולם של המבוגרים.
הסכמים ומשא ומתן לגבי כל תחומי החיים המשותפים שלכם שמסדירים התנהלות בוגרת ונורמלית כך שבמצב של שיתוף פעולה תחומים כמו דמי כיס או יציאות לבילויים הם אפשריים וברגע שההסכם נפרץ עליכם ההורים לממש את מה שהוסכם בנחישות ללא מעורבות רגשית.
שיחות לא יעזרו אלא אך ורק הסכם מחייב את שני הצדדים-אתכם ואותו.
במשא ומתן יש לו את הזכות להעלות את בקשותיו ודרישותו ועל פיהן אתם תוכלו לדרוש התנהלות שקטה ומכבדת.
תמיכה אהבה סבלנות החלטיות ונחישות אלו הן מילות הקוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףרוני16/10/2009
יועצת בית הספר יכולה להכריח אותי ללכת לטיפול פסיכולוגי בניגוד לרצוני?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
אייל קנדינוף17/10/2009הי רוני
היועצת לא יכולה להכריח אותך אבל אני במקומך הייתי מבצע חקירה אמיתית לסיבה שלשמה היא מציעה שיחות עם פסיכולוג. בגדול, אני לא חושב שיועצות הן בני אדם רעים שניטפלים סתם ככה וכנראה יש לה סיבה שהיא רוצה לעזור לך. האם אתה יודע מה היא הסיבה? אם כן, ובכל זאת אתה מסרב זאת זכותך, ואם אתה לא יודע אז לפני שאתה אומר לא תבדוק. אל תהסס לבדוק לפני שאתה מקבל החלטה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם חד הורית לילדה מתבגרתהגר16/10/2009
שלום ענת
תודה על העזרה שלך ותשובותיך המלומדות. הנני אם חד הורית לילדה בת 13 , כיום יש לי בן זוג קבוע אך הבעיה היא שביתי אינה מוכנה לקבל את המצב שבן זוגי יישן אצלנו
היא מסתדרת איתו ואין לה בעיה
ואכן מצב כזה לא קרה , לא הייתי מכניסה בני זוג הביתה רק כשזה היה רציני ועד עכשיו לא היה.
יום אחד רציתי לבדוק את התגובה שלה ושאלתי אותה איך היא היתה מרגישה באם בבוקר היתה רואה אותו , והיא פתחה זוג עינים ואמרה לא ...שלא נוח לה.
אודה על תשובתך כיצד עלי לנהוג .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להגר
ענת זפרני17/10/2009אני שמחה שאת מחפשת עזרה - כי זה בדיוק מה שאת צריכה לעשות
חשוב מאוד לפנות לייעוץ בהקדם האפשרי ולבנות הסכם טוב ויעיל לשני הצדדים בנוגע לאופן שבו את והיא תרגישו טוב עם השינוי.
בהצלחה רבה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת מתבגרת שאלה נוספת
הגר18/10/2009ענת שלום
למי אני צריכה לפנות ליעוץ? אודה באם תתני לי כתובת של מי שיוכל לעזור לי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי הגר
ענת זפרני18/10/2009הדרך הכי בטוחה וזולה היא קופת חולים
לצלצל לפסיכולוגים (עם התמחות של נוער) ולקבוע
אם את רוצה פרטי - את צריכה לברר בהתאם לאזור מגורייך
אם את מתגוררת במרכז - צרי איתי קשר ונבדוק
050-7928420
להתראות
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז - בעיות חברתיותיוסי14/10/2009
שלום
ביתי בת 16 סובלת מהפרעות קשב וריכוז מטופלת בריטלין לומדת בבית ספר פרטי לילדים עם הפרעות קשב וריכוז.
יש לילדה בעיות חברתיות, היא מאוד חברותית, יום אחד יש לה כמה חברות ולמחרת היא רבה איתן או עם חלק מהן.
ואז יש לה חברה חדשה ואחרי זמן מסוים שוב רבות כך הלאה.
יש לי חברה עם ילדה באותו גיל עם אותן בעיות.
האם יש קשר ישיר בין הפרעות קשב וריכוז לבין בעיות חברתיות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז
אייל קנדינוף14/10/2009שלום לך
לא ידוע על קשר ישיר בין הפרעות קשב וריכוז לבין בעיות חברתיות. לעומת זאת במקרים מסויימים יכולה להיות זיקה.
לפי מה שאתה מתאר, וזאת רק הערכה, בתך נמצאת בשלב שבו חברויות וקשרים חברתיים נמצאים בטלטלות יום יומיות וזה די שכיח אצל בני גיל ההתבגרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 13.5אמא דואגת14/10/2009
ביתי בת 13.5 ילדה טובה מבית טוב מאובחנת בהפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות לאחרונה מסרבת לקחת את הטיפול התרופתי אינה משקיעה בלימודים כמו כן היא מתחצפת ומתמרדת כלומר כשאומרים לה לחזור בשעה מסוימת הביתה היא לא חוזרת היא התחברה לילדה שגדולה ממנה בשנה ונודע לי שהיא מעשנת וכול עולמה סובב סביב בנים ובילוייםהיא לא מוכנה לעזור בבית ולא ממלא אחר חובותיה יש לנו המון שיחות ופתיחות היא מבינה אך לא מישמת מה עושים? האם להריק אותה מהחברה? ואיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 13.5
אייל קנדינוף14/10/2009שלום לך
בתך נכנסה לגיל ההתבגרות במלוא העוצמה וזה אומר שנדרשת היערכות מחודשת. שיחות והסברים לא יעזרו מאחר והיא רוצה לבדוק את היכולות שלה ביחס לעולם המבוגרים. זה הזמן לעבור להסכמים מחייבים שקושרים את כל תחומי חייה. לימודים, מטלות ביתיות, חברה, שפה וכו'. הזמן דוחק ויש להגדיר מחדש את מערכת היחסים בינכם. יש לאפשר לה לקחת אחריות על חייה עם חופש בחירה שיאפשר לה גם לשלם על בחירות לא מקדמות, למשל: התחצפות או חזרה הביתה שלא בשעה המוסכמת. לכל דבר יש את המחיר שלו וזאת החלטה שלה על בסיס שיחות מוקדמות והגעה להסכמה. כאשר יש שבירת הסכם יהיה על כך תשלום, אם בדמי הכיס או באי יציאה לבילויים שהיו מוסכמים לפני.
התפקיד שלכם ההורים יהיה לתמוך ולעזור כל זמן שצריך ובמקביל לממש את ההסכמים בנחישות מוחלטת מאחר וכל התרופפות מצדכם תתורגם מבחינתה כחולשה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה בסרטי סקס באינטרנטמיכל12/10/2009
לענת שלום.
שמי מיכל ואני אם לבן אחת עשרה וחצי. אתמול במקרה פתחתי את האינטרנט וראיתי שבני היה באתר של יו טיוב אתר סרטונים, אני חושבת שהוא הסתכל גם בסרט סקס אך אינני בטוחה. כאשר סיפרתי זאת לבעלי, הוא בכלל לא התרגש אלא להיפך עודד זאת וטען שאם אנחנו נמנע ממנו לראות דברים מסוג זה זה יכול לגרום לו למעצורים והוא יחפש דרכים לא מקובלות כדי לספק את סקרנותו.
שאלתי אליך כיצד נכון להגיב ןהאם כדאי לחסום סרטים כגון אלו בגיל הזה שהוא נמצא. אשמח לקבל תשובה ממך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מיכל
ענת זפרני17/10/2009ראשית סליחות על העיכוב במתן התשובה - עומס עומס....
באתר מאקו העלו 21 סירטונים שלי מרצה מול בני נוער
אני מציעה לך להיכנס לאתר מאקו
בית ומשפחה
בני נוער
ולחפש את הסדנא
מתואר שם שלב אחרי שלב איך להגיב:
נושא שמעסיק במיוחד בני נוער הוא המיניות והמשיכה למין השני. בגילים אלו ישנה התעוררות של כל המערכת המינית, והמתבגרים בוחנים את עצמם ועסוקים בהשוואה לאחרים.
הכי חשוב לזכור שמין הוא צורך טבעי. אלא שכאשר המיניות של הילד פורצת, אנו ההורים לעיתים נקלעים למבוכה. כדאי להשתחרר ממנה ככל האפשר, כי יש לנו תפקיד מרכזי בהסברה בנושא ואנו יכולים לסייע לילד להתמודד עם שאלות שונות או עם קשיים שהוא חווה.
ברו איתו על משמעות יחסי המין והאחריות שיש לנקוט בעת קיום יחסי מין בהיבט הבריאותי והנפשי, אך אל תפחידו אותו.
הסבירו למתבגר על אמצעי מניעה ועל חשיבותם: קונדומים למניעת מחלות, גלולות למניעת הריון- השילוב המנצח.
אל תכעסו על היותו פעיל מינית, אבל דאגו לכך שהוא יודע לעשות זאת בתבונה.
שמרו על דיסקרטיות וכבדו את הפרטיות שלו.
אתרי פורנו: אל תאסרו עליו לשוטט באתרים שכאלה, כי אם לא בבית - הוא יחפש את זה בספריית בית הספר. מה שכן חשוב מאוד להדגיש בפניו זה שהאורגזמות המטורפות והאיברים המוגזמים שרואים בסרטים הללו - זה לא אמיתי ולא קשור למציאות כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)