פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התגרות של ילדים..
    אור
    26/09/2009

שלום,
    ביתי עלתה השנה לכיתה י, מבחינה חברתית יש לה חברה או שתיים, בזמן האחרון , ניטפלו
    אליה שני בנים מאותה שיכבה בהערות של איזה צבע חזיה את לובשת, כמה זוגות תחתונים
    את לובשת, באמצע שיעור מתמטיקה זורקים עליה ניירות, נושפים בעורפה תרתי משמע,
    לצערי למורה לפי דבריה אין שליטה על הנעשה בכיתה. לפני יומיים הכיתות יצאו למופע
    ושוב הם היו מאחוריה בכל מקום, היא פנתה אליהם מספר פעמים וזה לא עזר,מצד שני היא
    אומרת שאין לה חברות שיגנו עליה ובייחד יגנו את מעשי הנערים והדבר הופך לבילתי נסבל.
    לפנות למורה היא מאוד חוששת מהסיבה שיקטלגו אותה כמלשנית, דבר שקרה לה בעבר
    בכיתה ד, ולצערי עד היום זה זכור למספר ילדים שעדיין לומדים איתה. אודה על התייחסותכם
    לנושא, כי לא יתכן שימשך המצב הנוכחי.
    גמר חתימה טובה ושנה טובה,
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התגרות של ילדים..

הוספת תגובה

• לאור

אייל קנדינוף
    26/09/2009

שלום לך
    עליך לפעול במהירות ובנחישות להגן על בתך. יש לערב את היועצת והמחנכת ואם יש צורך את המנהל/ת של המוסד בו בתך לומדת. לא יעלה על על הדעת שבתך תלך לבית הספר בפחד.
    אם יש צורך, אז למצוא לה מסגרת חלופית או כל פתרון אחר שיפתור את המצב.
    ניתן להבין את בתך שלא רוצה שיקטלגו אותה כמלשנית אך יש לזכור שההטרדות שהיא עוברת גובלות בהטרדה מינית ויש לעצור זאת מיד!!!!!
    בתך לא חייבת לדעת על פנייתך למורה יועצת וכו'
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי
    ליאת חי
    25/09/2009

היי ענת
    ראשית אני מברכת אותך בשנה טובה וגמר חתימה טובה!
    אבקש את עזרתך. בני בן ה-9 עלה השנה לכיתה ג'. לאחר שנתייים שבהם הוביל בכיתה בא וב כיתה ב הוא החליט שהוא לא רוצה ללמוד. גל מזלזל בלימודים לא כותב את כל המשימות שהמורה נותנת תמיד ששואלים אותו אין לו שיעורים.אני מרגישה שהמעבר מכיתה ב ל ג קשה לו.בנוסף גל מרגיש שהוא לא שווה וילד לא מוצלח אך נעזור לו?????אני רוצה לציין שאני חד הורית ומצב זה גם מקשה על גל

לקביעת תור
    סגירה
    לי

הוספת תגובה

• לי היקרה

ענת זפרני
    26/09/2009

ילד בכיתה ג' שמביע כזה אנטי כלפי בית הספר זלזול וחוסר ביטחון עצמי - לדעתי, זועק לעזרה
    צריך לבדוק מה קרה שם ולתת לו כלים להתמודד
    אנא פני לרופא קופתחולים קבלי רשימת פסיכולוגים קלינים שעובדים עם ילדים דרך הקופה
    וקחי אותו
    חייבים לבדוק לעומק מה עובר בנפשו
    הטיפולים דרך הקופה מסובסדים ואין לחשוש מפגיעה בו - הכל חסוי
    שנה טובה
    והמון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה?
    רוני
    24/09/2009

היי,
    אני ענבר בת 16...

בכותרת בחרתי לכתוב בעיה,ולצרף לידה סימן שאלה כי אני לא באמת בטוחה בבעיתיות שבדבר לנוכח גילי הצעיר.

אני מתקשה לקשר בין יחסי מין ואהבה.
    מבחינתי אין בין הדברים הללו כל קשר.

מבחינתי יחסי מין הם סמל לתשוקה,או אלימות.
    ואהבה,נתפסת אצלי כדבר עדין יפה ו'טהור'.

אני לא באמת יודעת אם יש פה בעיה,
    אבל מרגיש לי מוזר לחשוב ככה,כי אם באמת אין קשר בין אהבה לסקס למה כל הזוגות האוהבים עושים את זה?
    ולמה תמיד פה בפורם מזכירים שיחסי מין צריכים להעשות מאהבה?
    "זה לא רק המין,זה היחסים".

משהו בתפיסות שלי לא בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה?

הוספת תגובה

• לענבר

אייל קנדינוף
    26/09/2009

הי ענבר
    ההבדל המהותי ביננו לבין שאר בעלי החיים החיים פה על הפלנטה קשור לחופש בחירה. מה גם שרוב בעלי החיים מקיימים יחסי מין לטובת המשך הגזע. יש מקרים בודדים של זנים שמקייים יחסי מין לשם הנאה, הדולפינים לדוגמא.
    אך רק לבני האדם יש חופש בחירה.
    נשאלת השאלה -מהי האהבה?
    אחת ההגדרות שנתקלתי לגבי אהבה אומרת כך:
    אהבה היא יכולת לזהות צורך אצל האחר ולהיענות לצורך ממקום של חוזק ללא התנייה.
    אם כך, יש לנו את האפשרות, אם נבחר בכך, לאהוב מתוך נתינה בן זוג לאורך זמן מתוך ההבנה שכך אנו מאפשרים לעצמנו לגדול ולהתפתח מרמה של צרכים בסיסיים פיזיים לרמה גבוהה יותר שקשורה לנתינה לא מותנית. והדרך הנכונה לעשות זאת(לפי דעתי) היא עם בן זוג אחד שבמשך הזמן על בסיס של הסכמים וסיבות משותפות, לומדים להכיר ולתמוך ולגדול יחדיו.
    אז יחסי מין אצל בני האדם יכולים בהמשך להנאה והמשכיות הגזע לתרום למימוש היכולת הטבועה בנו לחופש בחירה ונתינה לאורך זמן ומשם נובעת אהבה גדולה.
    אלימות לא קשורה לעניין- היא סטייה של בני האדם מהטבע האנושי!!!!!
    אז בהצלחה
    מקווה שזה שופך קצת אור על נושא מדהים שאפשר ללמוד חיים שלמים.
    ואת מוזמנת לשאול שאלות נוספות לגבי בהירויות שנדרשות לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנהלי הפורום, ענו לי בבקשה
    אני
    24/09/2009

שלום.
    אני זקוק לעזרה.
    אני אבא חד הורי לנערה מקסימה בת 14.
    אשתי נפטרה לפני הרבה שנים.
    הבת שלי שאלה אותי לא מזמן, אם לדעתי היא יכולה להתחיל לעשות סקס.
    אמרתי לה, שאני חושב שהיא צעירה מדי.
    היא שאלה מדוע, והאמת שנשארתי בלי תשובה...
    לא ידעתי מה לענות לה, מלבד זה שזה "מרגיש לי" גיל צעיר מדי, ושאני לא עשיתי זאת בגיל כזה.
    מה דעתכם, איזו תשובה מפורטת יותר עלי לענות לה?.
    אגב, מה דעתכם על כך שאנו משוחחים לפעמים, בעדינות, על סקס. זה בסדר?.
    תודה ושלום.

הוספת תגובה

• לעמית

אייל קנדינוף
    26/09/2009

שלום לך
    אני חושב שהתשובה שננת לה נכונה.
    מחקרים מראים שקיום יחסחמין אצל נערות מתחת לגיל 16 יכול לפגוע רגשית. לכן ממומלץ להמתין וכמובן כשהרגע מגיע, שזה יקרה עם בן זוג קבוע רגיש מתחשב ואוהב ולא על בסיס מזדמן.
    זה בסדר גמור שאתה משוחח עם בתך על יחסי מין, נראה שאתה ממלא תפקיד כפול ואתה עושה זאת בהצלחה.
    אז בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי!!!
    חסוי
    21/09/2009

היי, אני בת 13

רציתי לבקש מכם שתעזרו לי... עם יש מישהו שמבין בזה או חווה את זה כשהיה בגילי...

אני מפחדת מאוד שיש לי נטייה מינית לנשים...יש לי אפילו חברה בכיתה שאני מפנטזת עליה בנשיקה בפה..

שמעתי שיכול ליהיות שבגיל ההתבגרות מבולבלים ולא בטוח הנטיות המיניות שלנו...

המחשבה שאני לסבית מטרידה אותי כל יום, שעה ודקה בחיים שלי... אני לא יכולה יותר...ואני מפחדת ליהיות ליד חברות שלי כדי לא לחשוב על זה כל הזמן....

בבקשה, תגידו לי עם הרגשות המפחידות האלה הם לשווא!!

תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרו לי!!!

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    23/09/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=260 id=link]מיניות האישה, מין נשי[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות בבית הספר
    חן
    20/09/2009

בני בן 11 בכיתה ו. יש לו חברים טובים אבל מרגיש בודד מכיוון שהבנים מתחברים עם הבנות והוא מתבייש ומרגיש OUTSIDER או "אוויר" כהגדרתו. טוען שהבנות לא מתייחסות אליו והוא מרגיש נגרר. מה עלי לייעץ לו?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות בבית הספר

הוספת תגובה

• לחן

ענת זפרני
    20/09/2009

ההתבגרות מתרחשת בקצב אישי, יתכן שיתר הבנים בכיתתו כבר הגיעו לגיל החיזורים והוא עוד עסוק עם דברים של קצת יותר צעירים.
    בכל אופן
    הייתי מעודדת אותו ליצור קשר עם חבר אחד שהוא איתו באותו ראש - ולהסביר לו שעוד מעט הוא ירגיש כמוהם, זה עניין של בשלות, וזה יקרה יותר מהר ממה שהוא מריגש או חושב
    מה שאותי מטריד זה הביטוי "אויר" זה ביטוי שילדים מוחרמים משתמשים בו- אנא בדקי עם מחנכת הכיתה שלא קורה שם משהו
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבגרות בגיל 23?
    ינון
    19/09/2009

שלום,
    בני בן 23 (כבר לא מתגורר בבית), מתנהג באופן עלוב. מדבר אלינו (ההורים) בהתנשאות, לא מתשף פעולה, כשצריך דבר מה יודע לבקש אבל להגיד תודה - לא בא בחשבון.
    אנחנו סבלניים כלפיו, לא רוצים לפגוע וזהירים למדי בכל פניה אליו. יחד עם זאת, כשהוא מגיע הביתה, ישנה אווירה בלתי נסבלת, רוות מתח ואנו מרגישים מושפלים.
    האם יש דבר כזה 'גיל התבגרות מאוחר'?
    מה אלינו לעשות, כיצד לנהוג.
    תודה, האמא

לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות בגיל 23?

הוספת תגובה

• עצוב

ענת זפרני
    20/09/2009

נראה שהיחסים בינכם לא תקינים
    אני משוכנעת שיש לזה בסיס קודם
    צריך לפתוח את הנושא לשיחה
    בפעם הבאה שהוא מגיע אליכם שבו מולו (אם ניתן שני ההורים) ושתפו אותו בתחושותיכם, נסו לא להפיל עליו את כל האשמה, דברו במסר האני, על מנת להעביר את מה שעובר עליכם בלי לאיים. משהו בסגנון של:אנחנו מאוד אוהבים אותך ושמחים כשאתה מגיע, בזמן האחרון יש לנו הרגשה שאתה כועס על משהו כי האופן שבו אתה מדבר לא נעים לנו, חשוב לנו להיות איתך בקשרים טובים ולכן אנחנו פה - מחכים שמוע מה קורה ? האם פגענו בך או האם התנהגנו בצורה מסויימת שגרמה לך לכאב? אם כן אנחנו מראש מתנצלים אבל עד שלא תשתף אותנו לא נדע איך לנהוג" וכו'
    אם לא תצליחו בשיחה ניתן לתת לו מכתב ולבקש ממנו שיקרא אותו בבית
    הכי חשוב
    בדקו בינכם לבין עצמכם הייתכן שהפליתם אותו לרעה? יכול להיות שהוא מרגיש את חוסר הרצון שלכם בביקורים שלו? מה גורם לו לכזה כאב שיוצר את הצורך לפגוע בכם?
    אם גם זה לא עוזר - אנא פנו לייעוץ.
    בהצלחה ושנה טובה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה?
    דליה
    19/09/2009

בני בן שש עשר וחצי ויש לא חברה חדשה שרק הכירו ליפני מספר ימים.
    הוא מבקש ממני לארח את החברה אצלנו בבית ושהיא תישאר לישון בסוף שבוע.
    אני לא ידעתי מה לענות ואמרתי שאני צריכה ליבדוק אם זה מקובל כי הם ניראים לי מאוד צעירים.
    האם זה מקובל כבר בגיל הזה ? או שזה ממש לא לעניין ?
    אודה על תשובתכם במהירות האפשרית.
    חג שמח ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה?

הוספת תגובה

• לדליה

אייל קנדינוף
    19/09/2009

על פניו זה נראה מוקדם מידי ולו בגלל שהקשר רק בתחילתו. המליצי לבנך להמתין תקופה כדי שגם את תרגישי בנינוחות עם אותה בחורה וכך תוכלי לארח אותה כיאות על בסיס הכרות. זה לא רק מה הוא חושב ורוצה, גם לך יש את הזכות להרגיש נעים כשאת מארחת משהו בביתך.
    לגבי מה שהם עושים יחדיו יהיה כדאי ליזום שיחה שתסביר, אם יש צורך, את ההשלכות של קיום יחסי מין לא מוגנים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה?

דליה
    19/09/2009

תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת מאוד לבני.
    רוני גולן
    19/09/2009

שלום.בני בן 15.לאחרונה הוא מדוכדך בשל בעיות חברתיות,חוסר מקובלות.הוא משתף אותי אך מרגיש שאינו מסוגל להשתלב חברתית,חסר ביטחון וכשאני מבקשת שישקול שיחות עם איש מקצוע,מתעצבן ומסרב. יש לציין שהוא נער נאה,אינטליגנט ואיני יודעת איך לחזק אותו.

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת מאוד לבני.

הוספת תגובה

• ליעל גולן

אייל קנדינוף
    19/09/2009

שלום לך
    אשמח לקבל פרטים נוספים על תחומי ההתענינות והרגלי היום יום של בנך. במקביל, האם קרה משהו לאחרונה שגרם לו לדיכדוך?
    תחושתי הראשונית היא שבנך שם משקל כבד על תחרותיות והצלחה. אשמח למספר מילים על קשריו החברתיים העכשוויים.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים

רוני גולן
    19/09/2009

שלום אייל. בני בכיתה י, היו לו תקוות לגבי התיכון שדברים ישתנו.גם בחטיבה היו בעיות חברתיות והוא הרבה לבלות בבית.בקייץ דוקא נרשם לחדר כושר בתקווה לשפר מראה ןלהיות שרירי יותר. הוא אומר שחש חלש פיזית למרות שלא נראה כך ונפשית ושכולם יודעים זאת.יש לציין שכשאני מערבת את בעלי בעניין,הוא רק דוחק בו ללמוד נגינה על גיטרה כי זה מה שהוא אוהב לעשות והילד מתעצבן עוד יותר,כך שהקשר עם אביו לא תומך. יש לבני קטע של אי כניעה ללחץ חברתי.לא מוכן לשחק אותה,לעשן ולשתות כמו כולם וכנראה לא מוצא את החברה שמתאימה לו. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים

אייל קנדינוף
    19/09/2009

שלום שוב
    על פניו נראה שבנך מתקשה ביצירת קשרים חברתיים וזה לא מהיום. חוץ מהגיטרה מה הם עיסוקיו הנוספים? האם הוא בן יחיד או הבכור?
    מה מידת חשיפתו למחשב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך אייל.

רוני גולן
    19/09/2009

הגיטרה היא בתחום של הבעל לא של הבן בכלל.להפך,בני לא רוצה לנגן ובעלי לוחץ.הוא בני השני,יש לי בת חיילת.היא ההפך ממנו,תוססת חברתית.הוא אוהב מחשב וכל מה שקשור לסרטים וסרטי אנימציה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל גולן

אייל קנדינוף
    19/09/2009

שלום שוב

בגדול הדרך לאפשר לו לרקום קשרים חברתיים למרות סרובו לקבל עזרה נעוץ בצימצום זמן המחשב ובמקביל לתת לו את האפשרות לבחור תחומי עניין שיכולים לנשוק לסרטים ואנימציה אך שמחייבים אינטראקציה עם בני נוער מגילו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל. תודה רבה על היעוץ.

רוני גולן
    19/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דואגת
    חסויה
    18/09/2009

אייל שלום ..אני אגש לעניין תוך כדי ניקוי החדר של הבן (16)מצאתי "נירות גלגול" כל גופי קיבל רעידות מלחץ !!!מה עכשיו אני צריכה לעשות?? לדבר איתו על זה ??לקחת לו את זה?? לקרקע אותו??(כאילו שזה יעזור)מה?? פשוט מה אני בהיסטריה נוראית מזה ועוד יותר.. אם בעלי ידע זה יגמור אותו ויגרום לויכוחים רציניים מה שאני מנסה למנוע זמן רב!!.ידענו פה ושם שהוא מעשן סיגריות אך לאחר שיחות רבות איתו קיבלנו הבטחה שהוא לא יעשן ועכשיו אני בהיסטריה מחכה לתשובה תודה ושנה טובה.... לפחות לך

לקביעת תור
    סגירה
    דואגת

הוספת תגובה

• דואגת

אייל קנדינוף
    18/09/2009

שלום לך
    אין מקום לשום סבלנות או משא ומתן. בנך לא מבין עד כמה מסוכן המצב שאליו הגיע. יש לפעול בנחישות ותקיפות. חכי עד לאחר ערב חג ואז פוצצי את הסיפור הכי חזק שאפשר. בנך צריך להבין, אחת ולתמיד שבביתכם לא תתקיים פעילות לא חוקית נקודה .!!!! גם אם זה יעלה במעבר לפנימיה. יש להציב את הגבול חד משמעית ומאותו רגע לנטר את פעילויותיו עד אשר הבטחון שלך ושל בעלך יחזור ביחס להתנהגותו. הוא בן שש עשרה שחושב שהוא כבר יכול לנהל את חייו עצמאית ויש להעמידן על טעותו בהקדם האפשרי.
    יהיה כדאי מאוד להצמיד אותו לפסיכולוג נוער או מאמן אישי שמתמחה בתחום כתנאי להישארותו בבית ובמקביל הדרכת הורים בשבילכם.
    לא להתמהמה, זו אחריות שלך בתור אמא שלו להביא את הסיפור הזה לשינוי שיקדם אותו לעתיד וזה לא מאוחר.
    אז קדימה, ללא פחד ועם הרבה נחישות של לביאה שיוצאת להגן על גוריה.
    המון בהצלחה
    ושתהיה שנה של שינויים חיוביים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    22/09/2009

אייל שלום ..מאז ערב חג אנ לא רגועה וכל שיחה עם בני אני יורה לעברו רמזים והוא כמובן צוחק..(שזה מעצבן בפני עצמו).
    אתמול בערב כבר לא יכולתי לשמור בבטן וישבנו איתו לשיחה הוא טוען שמצא את זה ואפילו לא יודע מה זה כמובן נשבע ואמר שאני פרנואידית לגביו ושהוא לא משתמש בכלום והוא ישתדל להפסיק לעשן סיגריות כי זה כבר לא כמו פעם (מושך אותו)הוא אפילו צילצל לחבר ושאל אותו על רמקול מה הם מצאו ביחד ואיפה כדי שארגע!!
    ביקשתי ממנו כדי שאוכל לסמוך עליו בלב שלם שלא ישקר יותר ומה שלא יהיה שיבוא ויספר..כולי תקווה שכך יהיה אך האם עלי לבטוח או להיות אדישה ולסמוך על המילה שלו???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לאמא

אייל קנדינוף
    23/09/2009

שלום שוב ומצטער על העיכוב
    בשום פנים ואופן אדישות. ואין לסמוך על המילה שלו.
    בחודש הקרוב לפחות חמישה או יותר פעמים להתקשר אליו לסלולרי ולשאול היכן הוא ואז לצאת ולבדוק אם אכן הוא במקום שאמר.
    יש להביא אותו להבנה שחירותו מותנית בשיתוף פעולה וכנות. יחליט לשתףפעולה הניטור יפחת, לא ישתף פעולה- יאבד את פרטיותו לאלתר. התחלת מהלך אמיץ ולכן עליך להמשיך עם המומנטום שנוצר עד שתהיי שקטה בתוכך לגבי התנהלותו. הוא משווע לגבולות ברורים וזה תפקידך לתת אותם.
    בעתיד הוא יהיה אסיר תודה לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    04/10/2009

אייל שלום כמובן לאחר שיחות איתו הילד לא מודה אך לא מכחיש שהוא מעשן סיגריות אך דברים אחרים לא היה מעולם ..לאחרונה הוא התחיל(לפחות זה מה שהוא אומר)לצאת עם 2 בנים מה"חברה"ועם עוד 3 בנות כאילו זוגות לשבת פה ושם והתנתק מהשאר(ברוך השם)
    הוא אומר שהיציאות של אלא שהתנתק מהם הם רק לעשן נרגילה וזה לא מה שהוא מחפש ושבנות קצת יותר מענינות ..הוא פתח את הנושא לבד!!
    האם עלי לסמוך על מילים אלו ?? או לעקוב אחריו??ומה יהי אם יראה אותי ??אני לא רוצה להביך אותו!!!בסך הכל הוא באמת ילד טוב אבל מנשה להראות שליטה וכשאני לא מאפשרת לו הוא מתעצבן ואחרי יום מתחנף.אייל מתי הדבר הזה גיל ההתבגרות מפסיק די אין לי כבר כוחות להתמודד עם זה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לאמא

אייל קנדינוף
    04/10/2009

שלום שוב
    במקום לאפשר לו או לא, יהיה כדאי לעבור לאופציה של מתן בחירה בין כמה אפשרויות תוך פתיחה של משא ומתן. במצב זה יהיה לו קשה יותר "לנגן" לך על המיתרים הרגישים שלך.
    הוא יודע בדיוק מה מפעיל ומוציא אותך משלוותך, עליך לעשות רשימה של דברים אלה ולמצוא דרך שבה במקום שהוא יפעיל אותך וירגיז, תינתן לו בחירה מוגבלת לפי הבנתך תוך שיש לו אפשרות לבנות איתך קשר אמון שאם הוא יעמוד בו תחום בחירתו יגדל.
    במקום לשאול מתי גיל ההתבגרות עובר יהיה כדאי להתרכז במיקום פנימי שרואה את הדברים ממקום קריר יותר שלא מאפשר סערת רגשות.
    בנך נמצא בגיל שבו הוא בודק גבולות וזה אך טבעי שינסה כל הזמן להרחיב את גבולותיו על חשבון כולם. פה בא לידי ביטוי תפקיד ההורים לעצור כשיש סכנה או לכוון למקום שמקדם ולא עוצר. זה לא יכול לקרות כשההורים נמצאים כל הזמן במעורבות רגשית.
    אז אספי כוח, סבלנות, וידע שיכולים להזיז אותך ממקום של מעורבות למקום של צופה מנהל. ותני לבנך לשבור את הראש עם הבחירות שלו לטוב ולרע.
    בהצלחה
    בנוסף, נראה שלפי מה שאת כותבת יש שיפור ביחסים, אז לא להרפות ולהמשיך להיות עם האצבע על הדופק.
    הצלחה מזמינה הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מתבגרת שמתנהגת בחוצפה.
    רונית
    17/09/2009

ביתי בת 12.5 לומדת בכתה ז איך עלי להגיב כשהיא מנתקת לי שיחה באמצע כשמשהו שאמרתי לא נראה לה? איך עלי להגיב על מקרה שנדרשה לחזור מחברה בשעה מסויימת ושהבעתי את הסתיגותי היא השיבה "כך אני רוצה ואם לא נראה לך תתמודדי עם זה" אני רואה תגובה כזו כחוצפה ולא יודעת מה כדאי לי להגיד לה וכיצד אביע את כעסי .הילדה לאחרונה החלה להתחצף,ואף לקלל
    וכשאני מסרבת להתייחס אליה בהמשך היא מתנצלת ,מבטיחה שלא תדבר בחוצפה ,מנסה לחבקני וכל זאת רק שאסלח לה ,אותי הדבר דוחה אך אני שבה וסולחת והיא שבה וחוזרת ומתחצפת.

אשמח לתגובה תודה

הוספת תגובה

• לרונית

ענת זפרני
    17/09/2009

יש מתבגרים לייט ויש כאלו שבבת אחת חוטפים את סופת הטייפון האיומה שם בפנים......
    בתך צעירה - ולמרות גילה נראה שהיא זועקת לגבולות
    אל תשימי לב לאופן שבו היא מדברת
    שימי לב לאופן שבו את מגיבה
    כל התנהגות שאינה מקובלת עלייך - התגובה חייבת להיות תקיפה באופן עקבי!
    אם היא מדברת בחוצפה - את לא עונה לה
    אם היא חוזרת מאוחר - אין מחשב לשבוע(ותנתקיי!!!!)
    אם היא מקללת - היא לא יוצאת שבוע
    וכן הלאה
    במקביל - וזה חשוב אף יותר
    נסי למצא זמן לבלות רק איתה - ולא בשופינג.
    הליכה משותפת בשעות הערב
    פרק בסדרה שהיא צופה בה
    קניות לבית ביחד
    כל זמן שתוכלי רק כדי להיות איתה
    ובזמן הזה נסי להתיידד איתה -כשאני ידידה של מישהו - אני פחות רוצה לריב איתו - חוק עולם!!
    כשאת איתה לבד (בלי אחים קטנים ברקע) תביעי את ההתפעלות שלך ממנה - בטוח שישנם שטחים שבהם היא טובה - בכך תשדרי לה שאת "רואה אותה" ולא רק מתמקדת בשלילי
    נסי ועדכני אותנו
    המןו הצלחה
    ושנה טובה ומבורכת
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לענת
    אמא
    16/09/2009

ענת,
    השתתפתי אתמול בהרצאה שנתת בכפר סבא. היה מצויין!!! תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תודה לענת

הוספת תגובה

• תודה לך

ענת זפרני
    17/09/2009

אין לך מושג איזה כיף זה לקבל פידבקים
    שנה טובה ומבורכת
    בידידות
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות.
    רוני
    16/09/2009

היי לכולם,
    כבר הרבה זמן אני מתמודדת עם בעיה שנורא מפריע לי-חוסר יכולת להציב לעצמי גבולות.

זה בא לידי ביטוי במישורים רבים בחיי,מכאן כל דבר אצלי הוא מאד קיצוני.
    מצבי הרוח שלי לטוב ולרע,העקרונות על פיהם אני פועלת,ההחלטות אותם אני עושה,מתן העזרה שאני מוכנה להעניק מעצמי לאחרים ועוד ועוד.

אני מתקשה להציב גבולות לאחרים,אבל אני מניחה שזה נובע מהקושי שלי להציב גבולות לעצמי.
    אני אדם אימפולסיבי,ומאד אנרגטי,כשאני עושה דברים אני עושה אותם עד הסוף,אבל לפעמים זה יכול לפגוע.

אין לי מושג איך "להרפות" וגם כשאני יודעת בוודאות שעלי לשים קו אדום ולעצור,אני ממשיכה הלאה,אני לא מבינה למה זה קורה.
    אני יודעת שזו אשמתי,
    אבל איך אני משנה את זה?

אגב,אני בת 16.

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות.

הוספת תגובה

• גבולות

אייל קנדינוף
    16/09/2009

שלום לך
    מי אמר שאת אשמה? ולמה להיות כל כך קשה עם עצמך? את מתארת בחורה בריאה שנמצאת בתהליך התבגרות ומחפשת את דרכה. אלו החיים. להאשים את עצמך יביא בדיוק את התוצאה ההפוכה. ברגע שאנו מאשימים את עצמנו אנחנו מזדהים עם ההתנהגות הלא מקדמת והתנהגות זו נהיית חלק מאיתנו, בזמן שאם אנחנו מזהים התנהגות לא רצויה או עוצרת ואומרים לעצמנו שבפעם הבאה נהיה טיפ טיפה יותר ערים וננסה ללא ציפיות להתנהל אחרת יש אפשרות שזה יקרה. קחי את הזמן כי בבסיס את בן אדם טוב ומתחשב ולכן זה מה שחשוב ועל זה צריך לשים את המשקל ושאר הדברים יתחילו להסתדר לפי הקו הזה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    חסוי
    15/09/2009

בתי חגגה ביוני האחרון בת מצווה ואיני יודעת אם היא סופית נכנסה לגיל ההתבגרות.
    היא יחסית מתפתחת מאוחר (שיער ערווה קצת, יש ניצנים והיא ממוצעת: 1.42), בעוד כל שאר הבנות בכיתתה (כיתה ז') מפותחות לחלוטין ,דבר זה פוגע בבטחונה העצמי ובדימוי גופה.
    בנוסף לכך היא נמצאת בחדר שלה המון זמן לבד וכל פעם שאני או כל אדם אחר נכנס היא מתפרצת עליו ומבקשת ממנו לצאת.
    היא נמצאת זמן רב אצל חברות ולא רוצה בכלל להיות בחברת המשפחה.
    (עליי לציין שבמשך כיתה ו' היו לנו המון התלבטויות לאיזו חטיבה לשלוח אותה ובסוף קיבלנו החלטה שבתי לא הייתה ממש מרוצה ממנה. ועכשיו היא שונאת את בית הספר שלה).
    אני מאוד מבולבלת ועם כל המידע שיש באתרים השונים באינטרנט ("גיל ההתבגרות מתחיל בגילאי 10-12") איני בטוחה כלל מה לעשות.
    אנא ענו לי,
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת

אייל קנדינוף
    15/09/2009

שלום לך
    אין ספק שאת מתארת מצב של גיל ההתבגרות. כדאי לזכור שבעצם הדרך להתמודד עם גיל זה נמצאת במתן חופש בחירה שטומן בחובו ישום אחריות.
    לגבי התפתחותה הפיזית למרות שנראה שהכל תקין אפשר לערוך מספר בדיקות עם רופא המשפחה.
    לגבי בית הספר יהיה אולי כדאי לפתוח נושא זה דרך שיחה כדי להבין את רצונה ואולי לאפשר לה לבחור את דרכה.
    ישום האחריות מאפשר למתבגר להתאמן בלקיחת החלטות ולעמוד בהן וזה נעשה ע"י הסכמים מובנים שמאפשרים לו למרות סירובו לבלות עם שאר בני המשפחה לקחת חלק במטלות השוטפות . בדרך זו הוא גם לומד לשתף פעולה ולא מתנתק מההוויה המשפחתית.
    אין להכנס לויכוחים או ריבים מום שהיא נמצאת במצב של הפצצה הורמונלית שמתורגמת למחשבות של התקפה. לכן פשוט להניח לה ולתת לה מרצונה לבוא ולשתף. במקביל אין לוותר על המטלות הרגילות של עזרה בבית למרות ההתנגדות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות..
    אור
    15/09/2009

שלום,
    בני בן ה15.5 התחיל השנה בתיכון, אנו ישוב קטן מכך שהילדים מהגנון ועד התיכון הם אותם
    ילדים, בני בעבר בכיתות ג, ד, סבל מחוסר פירגון ומיחס משפיל על זה ש"הלשין" על אחד הילדים
    שפגע בו פיזית, דבר זה זוכרים לו עד היום כמלשן. בתיכון הוא התיידד עם חבר שהגיע חדש לישוב
    ותוך כדי שיחה בבית הספר התוודה החבר שהוא נמצא עם בני ולתדהמת בני החבר אמר לו
    "חשבתי שיש לך טעם יותר טוב בחברים" מבלי שיקיר את בני, כנראה סטיגמה שדבקה בו.
    החבר החדש לא ממש ציין שהוא חבר של בני וזה הכעיס מאוד אותו.
    אודה לכם באם תייעצוני כיצד עלי להנחותו ,לנהוג מול התנהגויות כאלה ומהכתם שדבק בילדי.
    שנה טובה,
    אורי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות..

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

אייל קנדינוף
    15/09/2009

שלום לך
    אין ספק שילדים ואפילו מתבגרים יכולים להיות מאוד אכזריים. אין מה להתנגד להתנהגות של בני שכבתו של בנך כי זה רק יגרום להתחזקות. יש לאפשר לבנך למצוא אפיקים חדשים שבהם הוא יכול למצוא את מקומו ללא קשר לקשריו הקודמים.
    רק כך הוא יוכל לשקם את דימויו העצמי ולהתחזק. במקומות כמו שאת מתארת ההיסטורה יכולה לרדוף אותך עד בלי די.
    וכמובן אתם ההורים צריכים לתמוך ולאהוב ולחזק אותו בבחירותיו החדשות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה