פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה דחופה
    שפרה.אמא
    06/01/2010

בני בן 17 מורד בנו, מתווכח כל הזמן, מציק לאחים שלו, יוצר פרובוקציות רוב הזמן ונורא קשה לו לקבל את זה שבבית שלנו יש גבולות גם כשהוא עוד מעט בן 18. הוא טוען שבעלי (אביו) קשוח מדי ואנחנו בלתי נסבלים ושאני מספרת מה קורה לאבא ומתייעצת איתו. המצב נעשה כ"כ קטסטרופלי בבית שהחרמתי לו מחשב וטלויזיה. הוא כל התקופה האחרונה איים שבגיל 18 ויום הוא יעזוב את הבית, לא יצור קשר לעולם ולא נכיר את ילדיו לעתיד. יזמתי שיחה איתו עם בעלי ובעלי דיבר איתו ואמר לו שהוא אוהב אותו ורוצה שיהיה לו טוב ושתמיד נעזור לו אבל הוא חייב להבין שהוא הבן וצריך להקשיב להוריו ולא להציק לאחיו וחבל שהוא כל הזמן מסתובב כעוס וזועף כי הוא לא יודע כבר איך לפנות אליו. בגלל שהוא לא רצה לדבר עם אביו ואנו "הכרחנו" אותו לבוא ולשמוע את השיחה הנ"ל - הוא כועס מאוד עלי. טוען שנכשלתי, הוא יעשה מה שאנו אומרים לו אבל הוא יתעלם לגמרי מהאחים שלו ולא נזכה ממנו להכרת תודה או אהבה ויעזוב את הבית בגיל 18, ולא נשמע ממנו לעולם. יש עצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה דחופה

הוספת תגובה

• לשפרה- קושי בתקשורת עם הבן

שלי ורדי
    06/01/2010

שלום שפרה,
    באמת את מתארת מצב קשה, של קושי להגיע לקרבה רצויה עם הבן שלכם. נדמה לי מדברייך כי הוא בכור ומקנא באחיו על היחס שלהם אליהם או על דברים אחרים, (בדרך כלל הקנאה היא על אהבה והעדפת ההורים). לא יודעת אם יש לו לחצים נוספים כמו לימודים, חברים וכו' ומנקז את הלחצים האלה אליכם. הו איותר קשור אלייך, מצפה ממך לברית אתו, וכועס כשאבא מתערב כי את משתפת אותו. אני חושבת שאת עושה נכון שמשתפת את בעלך, אתם כן צריכים לפעול כצוות עם מסר אחיד כלפיו. הייתי מציעה לקיים שיחות הבהרה או התקרבות אתו בנוכחות שניכם. נדמה לי שכהורים אתם מפרידים כוחות לפעמים והבן מתבלבל ומצפה לברית אישית איתך.
    הקושי העיקרי של ילדים שמורדים ומצהירים הצהרות כאלה של ניתוק בעתיד מההורים, הוא דווקא הקושי להפרד רגשית מהקשר המאד קרוב המאפיין ילדים-הורים בילדות. למרות שהוא בן 17, ויינו מצפים כי בגיל הזה יצליח לשים את האובייקטים ההוריים יותר רחוק בחייו ולפנות אנרגיה רגשית לקשר לאנשים אחרים, הוא עדיין עסוק מאד אתכם, מתקשה לקבל את ההתפתחות הזו. זו אחת ההשערות בלי לדעת על פרטים נוספים בחייו. עוד אפשרות- אולי המרדנות באה לידי ביטוי בהתנהגות לא מקובלת עליכם, בנהנתנות יתר, באימפולבסיביות, ואז הבעיה היא יותר של שליטה בדחפים ושל חוסר יכולת לווסת רגשות.
    אני כן חושבת שהמצב מספיק קשה כדי לפנות לייעוץ או להציע לו לבוא אתכם לטיפול משפחתי. אם מסרב להציע לו לקבל עזרה טיפולית פרטנית ואתם כהורים במקביל הדרכה.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    נועם
    05/01/2010

שלום. אני בת 16.5 ואני יודעת שבגיל ההתבגרות ניתן להיכנס לדיכאון בקלות בגלל ההורמונים וכו',אבל אצלי זה כבר משהו שונה.
    בכלל שלכל החברות שלי יש חבר ולי אף פעם לא היה,אני מרגישה תחושת ריקנות.
    אני מרגישה שאין לי באמת בשביל מה לקום בבוקר,בגלל שגם בלימודים אני לא כ"כ משגשגת.
    אני נורא ביישנית ומסוגרת,ואפילו להורים שלי אני לא מסוגלת לפנות,אז בטח שאין מה לדבר על פסיכולוג.
    אני מפחדת להידרדר עוד יותר ממה שאני בעקבות אותה תחושת ריקנות.
    בבקשה תייעצו לי!

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• לנועם

אייל קנדינוף
    06/01/2010

היי נועם
    את צודקת שבגיל ההתבגרות אנחנו נתונים לשינויים במצבי הרוח בצורה שיכולה להיות קיצונית, אך מה שאת מתארת הוא שונה.
    נראה לי שהגיע הזמן לעשות שינוי מאחר והצורה שבה את מודדת ומסתכלת על עצמך ועל החיים צריכה עידכון ודחוף.
    את הצעד הראשון שהוא הכי קשה בעולם עשית וזה לכתוב בפורום על המצוקה שלך.
    עכשיו יהיה כדאי להמשיך ולפנות לעזרה נכונה שתעזור לך לזוז למקום חדש.
    למרות הבישנות והפחדים יהיה כדאי לפנות ליועצת של בית הספר בבקשה שתסכים רק לשבת איתך. אם זה לא יסתדר אז לבן אדם קרוב שאת סומכת עליו, זה יכול להיות המחנכת שלך.
    את צריכה לדבר על זה ולהוציא דברים החוצה. כשזה קורה אז מרגישים תחושת הקלה.
    עוד רעיון שעולה לי זה להרשם לחוג שמעניין אותך במקום חדש שבו את לא מכירה אנשים כך שיהיה לך את הבטחון להיות מי שאת ללא הבישנות שמנהלת אותך בבית הספר שבו את מכירה את כולם וכולם מכירים אותך.
    בגדול נועם,
    צריך לעשות מעשה, בהתחלה זה קשה אבל אחרי זה פתאום רואים שזה אפשרי ואני מדבר מנסיון אישי שלי שהיה מאוד דומה למה שאת מספרת.
    זהו לבנתיים,
    אשמח מאוד לדעת מה החלטת

בהצלחה
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הורמונים

עפרה אביתר
    07/01/2010

אני אמא לארבעה מתבגרים חלקם כבר בוגרים. לא הורמונים גם לא תנודות במצב הרוח הם התירוץ להרגשות שאת מתארת. גיל ההתבגרות הוא גיל של פענוח העולם באופן עצמאי. אבל אין עדין ודאות שאכן העולם נראה כמו שחושבים. בגדול יש שני אופני תגובה: אני יודע הכל ואף אחד לא ילמד אותי והשני אני לא יודע כלום לא יכול לדעת אם מה שאני חושב זה באמת נכון כי אני לא ממש יודע איך המציאות נראית. לכן בגיל הזה חשוב שיהיה בוגר כלשהו מולך שתסמכי עליו שראית המציאות שלו נכונה יחסית ושהוא בוחן אותך באופן הוגן. כלומר לא כופה עליך את ראית המציאות שלו אבל לא מקבל כל מה שאת אומרת. בוגר כזה יכול להמצא בפסיכולוג יועצת חברה של אמא וכו. בקשר לחבר כרגע את מכונסת בעצמך פתרי את זה קודם והכל יקרה.
    בהצלחה
    עפרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעופרה

אייל קנדינוף
    07/01/2010

שלום לך
    צילומי הדמייה ממוחשבת c.t שנעשו למתבגרים מראים מעל לכל ספק שמוחם מוצף בהורמונים מעל הנורמה של מבוגרים עד כדי מצב של "כאילו" תחת השפעת סמים ממריצים.
    לשאר תגובתך, את צודקת בהחלט רק יש לזכור שלא תמיד זה פשוט. בעיקר כשאנחנו משוכנעים ומזדהים בקיטלוג שנעשה לנו ע"י החברה. ואנחנו די יודעים עד כמה החברה יכולה להיות שיפוטית ותחרותית
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה על היחס

נועם
    07/01/2010

בקשר למה שאמרתם אני באמת נרשמת לחוג,ציור. ואני באמת מרגישה בו כאילו אני יכולה להיות מי שאני,בלי הדעות הקדומות של אנשים שנמצאים איתי בבית ספר כלפיי,ואפילו לא רק בבית ספר,אלא בכללי.
    אתם ממש קולעים למצב שלי כי אני באמת מרגישה שאין לי חבר בגלל שאני נורא עסוקה כרגע בעצמי,לחפש אחר הזהות האמיתית שלי,לחפש אחר עצמי!
    אני מרגישה שכל התהליכים שחוויתי,של ירידה וניסיון לעלות שוב למעלה,ביגרו אותי ועשו אותי למחושבת יותר. לפי דעתי,הבעיה העיקרית שלי זה שאני לא משתפת,אני לא פותחת את עצמי בפניי אחרים,ולכן אני מרגישה שאין לי נושאים משותפים עם הסובבים אותי. אני מרגישה ריקנות בגלל שעדיין לא חוויתי אהבה,לא חוויתי משהו משמעותי,משהו עמוק. מסיבה זו אני מרגישה שאין לי כ,כ בשביל מה לחיות.
    אני חושבת שמרוב לחץ,שסוף-סוף פרקתי את המשא הזה,את כל התחושה הזאת שחוץ מכם,הקוראים,אף אחד לא באמת יודע על זה. אני חושבת שמרוב הלחץ כל מי שקורא את מה שכתבתי כאן יבין שאני במתח.
    מקווה לשמוע מכם עוד עצות,ולשמוע מנסיונכם האישי שעוזר לי מאוד ברמה שאני לא יכולה לתאר במילים.
    שולחת לכם את אהבתי מכאן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי נועם

אייל קנדינוף
    10/01/2010

קודם כל תודה רבה על הפירגון, זה מאוד משמח לדעת שעזרנו, וגם פה יש איזה שיעור קטן לחיים.
    מנסיון שלי, אחד הדברים שעוזרים לי להיות מרוכז בדברים החשובים בחיים ולא להתעסק בכמה אני לא..........., קשור ביכולת שלי לעזור לאחרים.
    גם לך, ואני בטוח בזה, יש את היכולת הנפלאה לעזור לאחרים והייתי מציע לך לחפש אפשרות לממש יכולת זו !!!!!
    שיהיה המון בהצלחה, ואשמח מאוד להתעדכן
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בקר
    אור
    04/01/2010

שלום,
    בני בן 15.5 כיתה י, מתקשה לדבריו לקום בבוקר הוא הולך לישון בסביבות 10.30 יושב מול המחשב
    מספר שעות, מספר שעושה שעורי בית בסיפריה של בית הספר. כל בקר ישנה "מלחמה" הוא מתקשה
    להתעורר , אני נכנסת לחדרו ו מספר פעמים ומבקשת ממנו לקום,י מושכת ממנו את השמיכות כשהוא מסנן קללות הוא אומר לי שקשה לו לקום בבקר,
    אני אומרת לו נכון זה קשה , אבל צריך להתעורר ולהגיע לבית הספר, גם אחרי שהוא קם הוא חוזר
    למיטה או מתיישב עד שהוא מחליט שהוא מתלבש. הדבר גוזל ממני אנרגיות רבות מהבקר. אני
    מגדלת אותו לבד והוא בן יחיד. ניסיתי להעניש אותו ולמנוע ממנו מחשב אך לא תמיד זה עובד,או שאני מאיימת עליו שלא יהייה לו מחשב היום ,הוא מתעשט.עם כל זאת אני מסיעה אותו לבית הספר בבוקר, כי לא תמיד
    התחבורה היא סדירה. אני עובדת עצות .
    אודה על תשובתכם
    איר

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות בקר

הוספת תגובה

• בן שלא מתעורר בבוקר

שלי ורדי
    04/01/2010

שלום לך אור,
    קשה לך מאד כי הכל עלייך אך בינתיים את עושה את הדבר הנכון, את מתאמצת ולא מוותרת בשבילו .כי אחרת הבן שלך יוותר לעצמו. הבעיה שאת לא יודעת עד כמה יהיה לך כוח.
    אני לא יודעת מהן הסיבות שמביאות את הבן שלך לא לרצות ללכת לבית הספר ולא לעשות למען עצמו, - אולי קשיים בלימודים, אולי אי שייכות חברתית, אולי דכדוך, או מרדנות לדרישות חיצוניות מצד בית הספר...
    כדאי לך להתייעץ עם הצוות של בית הספר, לשתף אותם בבעיה שלך. אולי המחנכת,או היועצת ידברו אתו, יבינו לעומק יותר את הסיבות לחוסר המוטיבציה שלו.
    אני מבינה אותך, לאורך זמן לא תוכלי לעשות זאת, זה מעייף, ואם ממשיך להיות אותו דבר ולא מעורר לו את המוטיבציה האישית שלו, אז אפילו עדיף להרפות, להביא את המצב למצב יותר משברי כך ש"יתעורר" ויעשה אולי שינוי. בסופו של דבר המטרה שירצה לבד ללכת וללמוד, את לא יכולה לשמש לו כמתווכת ותומכת לאורך זמן, כי זה מנציח מצב תלותי.
    אם הוא ממשיך לאחר או להעדר כאשר את פחות מתערבת ונלחמת אתו, ישנו בעל תפקיד בעירייה-קצין לביקור סדיר -שאפשר להזמינו לבית הספר, כד לדבר עם הבן ואתך. למעשה תפקידו להסביר לו את החוק, להפחיד אותו ולשדר לו שיש חוקים וגבולות להתנהגותו וגם סנקציות לאי ביקורו הסדיר.
    בבד בבד צריך לבדוק אופציות טיפוליות מקבילות כמו שיחות, כי אולי מצב רוחו לא טוב ויש לו בעיות שעליהן לא יכול היום לדבר, ומגיב בחוסר אנרגיה.
    מאחלת לך בהצלחה, ושבנך ימצא כוחות לצאת מזה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוהבת במדריך
    מישהי
    03/01/2010

שלום
    אני חייבת עזרה אני בת 13 אני מאוהבת במדריך שלי בצופים הוא בגיל 16, אני ממש מתחרמנת עליו ואני לא יודעת מה לעשות, אני ממש אוהבת אותו ואני לא מפותחת בכלל אין לי ציצי (אין לי מחזור). תהיה אפשרות בעולם שהוא יהיה איתי? מה לעשות כדי שהוא יאהב אותי?

לקביעת תור
    סגירה
    מאוהבת במדריך

הוספת תגובה

• למאוהבת במדריך

שלי ורדי
    03/01/2010

שלום,
    כן ,את צעירה מדי עבורו, בין גיל 13 ל-16 הפער גדול. אך נחמד שאת מרגישה משהו, סימן שאת מתפתחת רגשית ורגשות כמו מאוהבות מתחילות לבצבץ אצלך. תנסי להיות נעימה , נחמדה, ללמוד ממנהו, וסבלנות, האהבה תגיע כשתהיי מוכנה ובשלה לכך פיזית ורגשית.

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נואשת,אנא עצה בדחיפות!!!!!!!
    דנה
    03/01/2010

יש לי בעיה רצינית עם המיתבגרת, לפני כחמש שנים היתגרשתי ושני ילדי היו איתי, לפני כחצי שנה לאחר הסתות חמורות מצד גרוש שלי היא עברה לגור איתו
    בעיר רחוקה ממני כשעתיים נסיעה.
    כשלוש שנים לאחר גירושי נישאתי שוב לאדם נהדר, הגרוש לקח את זה קשה והתחיל להסית את הילדים בצורה חמורה, עד כדי כך שהבת שלי עברה אליו.
    אגב, היא לא עברה אליו לאחר מריבה או משהו כזה, פשוט במהלך החופש הגדול היא קיבלה שטיפת מוח ממנו וממשפחתו.
    עצוב לי מאוד שאני לא יכולה להיות לידה ברגעי ההיתבגרות שלה, היא גם הפכה להיות המגוננת שלו, המטפלת שלו, כי הוא תמיד בוכה לה שאני פירקתי את המשפחה,
    למרות שהוא בגד בי כל החיים, הוא לא הבין מאיפה החוצפה שלי לעזוב.

כמו כן, הילד נישאר איתי, בן 9, וכעת מאז שהילדה אצלו הוא גם לא משלם את המזונות של הילד.
    אתמול הבת שלי היתקשרה אלי בכעס ואמרה לי: "בגללך אבא לא יקנה לי את מה שאני צריכה, בגלל שאת מיתעקשת על המזונות של אחי שבמילא יש לו פחות הוצאות ממני כמיתבגרת, אז בגללך אני סובלת" ביקשתי ממנו לא לערב אותה, אך הוא מישתמש בה כנשק נגדי.
    פניתי לעורך דין שהציע לי לקחת את הילדה בחזרה, כמו כן פניתי לפסיכולוגית לנוער, והיא הציעה לי לא להחזיר אותה בכח.
    אני אובדת עצות, אנא עזרתכם.

הוספת תגובה

• עצה בדחיפות

אייל קנדינוף
    04/01/2010

שלום לך
    את מתארת מערכת יחסים שבורה לכל הדעות בינך לבין בן זוגך לשעבר שלפי תאורך הוא אחראי באופן מוחלט.
    מצב זה לא בריא לילדים, את זה אני בטוח שאת כבר יודעת, לכן הצעתי היא לפנות לאינסטינקט האימהי שלך ולשאול את עצמך מה נידרש כרגע?
    על פניו נראה שיהיה כדאי כרגע להוריד את "הרגל מהגז" ולתת לבתך את המרחב לראות באמת מה קורה. לא להפנות שום אצבע מאשימה כלפי בעלך לשעבר בשיחות איתה וסמכי עליה שהיא בסופו של תהליך תבין.
    תייצרי ווקום שיאפשר לה מתוך בחירה לראות את המצב לאשורו ולא להיות מותנית ע"י אחד הצדדים.
    זה יכול לקרות אך ורק אם תוציאי אותה מהמשוואה של הסיכסוך שיש לך איתו.
    כל פעם שיש לך שיחה איתה דאגי שבשום פנים היא לא תגלוש להאשמות מצידך כלפיו. והיה והיא מאשימה אותך התעלמי ושני נושא תוך הסבר שזה לא מעיניינה מערכת היחסים של הוריה.
    לגבי המזונות, בעלך מחוייב למזונות כלפי בנו בן ה9 ואם הוא לא עומד בכך פני לרשויות.
    היי לבתך למשענת כשתצטרך וסמכי על יכולתך כאמא להחזיר את המצב לקדמותו בתהליך שיכול לקחת זמן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך אייל, אך...

דנה
    04/01/2010

מה אני יכולה לעשות כשהיא אינה עונה לי, ואף לא מגיבה להודעות שלי, היא אפילו לא נותת לי את כתובת המייל שלה, כרגע אין לי דרך להגיע אליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנים?
    ניקה
    02/01/2010

שלום, אני בת 15 וחצי.
    אף פעם לא הייתי מקובלת בחברה,גם עכשיו לא. אבל עם הזמן הצלחתי לרכוש חברים שהיו איתי לכול הדרך,למרות שלא פעם הרגשתי מנוצלת או מחוץ "לקבוצה" .
    חברות שלי תמיד איכשהו היו מצליחות עם בנים,תמיד זה היה זורם להם כמו שאומרים,יש לי הרגשה שתמיד היה להן קל.
    משום מה,אני תמיד צרכה לעשות מעל ומעבר,ולא רק שאני לא מצליחה בלפתח יחסים עם הבחור,תמיד מצאתי את עצמי יושבת בבית מתוסכלת כאשר חברות שלי היו יוצאות הם הבחורים שלהם.
    בעצם,אף פעם אני לא עושה שום דבר שיכול לגרום להם להרתע ממני.
    אבל לא פעם,היו בנים שאמרו לי שאני מתנהגת בצורה שגורמת לי להיות בסטטוס של ידידה ולא מעבר.
    לא משנה מה הייתי עושה,תמיד הייתי נמצאת בסטטוס הזה . רק ידידה .
    פעם זה לא היה מפריע לי,אבל מכיוון שחברות שלי כאלה "מצליחות" אז מתחילות לעלות לי כול מיני מחשבות לראש. שבתכלס,מפריעות לי ללמוד ובכללי להצליח.
    נמאס לי להיות בסטטוס של ידידה,אני רוצה משהו מעבר. לא מחפשת אהבה מטורפת או קשתות בענן כי אין דבר כזה .
    אבל מחפשת משהו שיתן לי להבין,שהבעיה לא הייתה בי .
    ואולי להבין שכן הייתי עושה משהו שהיה גורם להם להתרחק ממני .

לקביעת תור
    סגירה
    בנים?

הוספת תגובה

• לניקה

שלי ורדי
    03/01/2010

שלום ניקה,
    קשה לי לייעץ לךמה כדאי לעשות, אני לא מכירה פרטים על ההתייחסות שלך לבנים ובכלל לאנשים. אני מבינה את הקנאה לבחברות שלך, היא מובנית מאליה, היא דומה לתחושה שיש לך על היותך יוצאת דופן ב"קבוצה", וגם בין הבנות את חשה מעט יוצאת דופן.
    אולי הן יותר משוחררות ממך ומראות את המיניות והנשיות שלהן יותר ממך? אולי את רוצה קשר אך קשה לך להתקרב, אולי את לא בוחרו נכון את הבנים שמתאימים לך באמת ואת מצפה שיחזרו אחרייך בנים שונים מאד ממך. כדאי להיות פשוט את עצמך, בלי פוזות, ובלי מסכות ,ומי שיתאים יבוא. יש אמונה כזו שכשלא מחפשים, אז האהבה באה. כדאי לך לדעתי להשקיע בעצמך, בחברות, במשפחה , במי שאת אוהבת ואוהב אותך, בלימודים, בחוגים, בידע ,ובמיומנויות. הבטחון העצמי יעלה בצורה כזו. אם בא לך, תשאלי את עצת חברותייך מה הן חושבות על היחס וההתנהלות שלך אל בנים, אך רק את החברות שאוהבות אותך באמת ורוצות לעזור לך. אולי תדעי משהו יותר מעמיק על עצמך.

בהצלחה בעתיד,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לניקה

אייל קנדינוף
    04/01/2010

שלום ניקה
    אשמח להוסיף גם כן עצה לעצות הטובות של שלי אבל מנקודת ראות של בן.
    מה שבנים מחפשים, וכן, לפני מספר שנים עוד הייתי בן, היום כבר אבא, אני עוד זוכר שהייתי נדלק בעיקר על בנות שלא היו מפחדות להיישיר מבט ולהסתכל לי בעיניים. זה מה שבנים אוהבים.
    סמכי על עצמך, ואם את רואה בחור שמוצא חן בעינייך הסתכלי לו ישר פנימה ושדרי לו במחשבתך שאת מוצאת אותו חמוד ומושך. הוא כבר יבין שיש לו פה הזדמנות להכיר משהיא רגישה ואיכפתית וכדאי לו לעשות את הצעד הראשון לפני שמישהוא אחר יעשה.
    זכרי שאם זה לא הולך, סביר להניח שהבחור מפוחד או מבוהל ואין לו מספיק אומץ, וזה אומר שכנראה הוא צריך קצת להתבגר בשביל להיות איתך.
    בקיצור, סבלנות-התמדה- והכרת ערך עצמך-ולפי איך שאת מתנסחת יש לך הרבה מאוד מה להציע
    אז בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ?
    חנן
    01/01/2010

ברצוני לשאול מספר שאלות לגבי הסיטואציה הבאה:
    כאשר יש עימות בן אב/אם לבין בן/בת בגיל ההתבגרות וההורה הבוגר השני אינו נמצא בשטח בזמן העימות אלא חוזר למצב שבו הוא מוצא את שני הצדדים כעוסים:
    1. האם ההורה שלא היה נוכח בעימות צריך לשאול כל אחד מהצדדים מה קרה ?
    אם כן, האם אחרי שהקשיב לשני הצדדים הוא צריך להביע את דעתו או להתעלם ?
    אם כן, האם הבעת הדעה צריכה להיות ע"י תמיכה ולקיחת צד מי צודק ומי לא צודק?
    או, האם נקיטת העמדה צריכה להתייחס רק למעשה או לויכוח מבלי לצדד בצד כלשהו?
    2. באם ההורה מביע את דעתו באופן שבו הוא מעיר למתבגר כי לא היה צריך לנהוג כפי שנהג יכולה להתפרש ע"י הבן/בת כי ההורה תומך בבן זוגו ומסכים לדרך שבה נקט בן הזוג או שמסכימים לכך שמה שקרה לא היה צריך להיות כפי שהיה אך לא בהכרח דרכי הפעולה שנקט בן הזוג השני הם הדרך הנכונה ?
    3. האם חוסר תגובה לאחר שההורה הקשיב למתבגר יכול להתפרש אצל המתבגר כנתינת חיזוק למתבגר (אתה צודק ) בהתנהגותו ולגרם לפגיעה בסמכותו של ההורה .
    4. האם הורה אחד צריך לתמוך בהורה השני לפני הילד גם אם הוא חושב שההורה טועה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה ?

הוספת תגובה

• למירי

אייל קנדינוף
    04/01/2010

שלום לך
    יהיה קשה לענות על סבך הסיטואציות שכתבת.
    בגדול,
    עדיף שהורה אחד יתמוך בשני וישדר על אותו גל.
    אבל,
    יש לתאם עמדות ודרכי פעולה מבעוד מועד ע"י שיחות מקדימות שצופות מצבים בעייתיים שיכולים להתעורר.
    בנוסף,
    כעס הוא הפער בין המציאות כפי שהיא באמת לבין הציפיות ששמת עליה.
    כך שזה די מיותר לכעוס - על עצמך- על הסובבים אותך- על ילדיך- על הוריך- וכו'
    לכן, מומלץ יהיה לבצע הערכות מצב כדי להיות מוכן ולא מופתע - ההבדל בין חכם לפיקח.
    יהיה קל יותר לענות מול סיטואציה אמיתית מהחיים.
    את מוזמנת לכתוב שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף
    יעל
    31/12/2009

שלום , שמי יעל , אני בת 14, ואני B (אוהבת גם בנות וגם בנים)
    אף אחד ל יודע את זה , חוץ מילדה אחת שאני בקשר איתה רק מהאינטרנט ...
    הבעיה עכיו שנדלקתי על חברה טובה שלי (אנחנו חברות כבר 9 שנים) , על עוד חברה שגרה בצפון (גם היא B) , ועוד אחת מהכיתה שלי שהיא לסבית ונראלי שגם היא נדלקה עליי ...
    השאלה שלי מה אני עושה עם זה ?
    ועוד שאלה שקשורה לנושא -
    שאלתי את חברות שלי כמה פעמים אם הן אוהבות לסביות , חלק אמרו שלא מפריע להן אם את לסבית או לא , וחלק אמרו שהן לא סובלות אותן ... אם אני אגיד להן שאני B אני אאבד הרבה מהחברות שלי ...
    מה אפשר לעשות ? להגיד להן בכל זאת ולקוות שיקבלו אותי , או פשוט לא להגיד כלום ?

תודה , יעל

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• ליעל

שלי ורדי
    03/01/2010

שלום יעל,
    מדברייך יש רושם שאת סגורה על הזהות והעדפות המיניות שלך. גילך צעיר, האם זה נכון שאת בטוחה בזהותך המינית? זה נראה לי עניין חשוב שכדאי לתת לו את הדעת בכובד ראש, ואם זה נכון, לבדוק האם זה מבלבל אותך ואילו רגשות זה גורם לך. שנית, את מתארת רגשותייך אל כמה בנות. אני עדיין מאמינה בלי קשר לזהות מינית, שאם מתאהבים או נדלקים על הרבה אנשים, במקרה שלך - בנות- בו זמנית, זה סימן שלא ממש אוהבים אף אחד, אלא זה ביטוי של הצורך הגדול שלך לסוג של קרבה, קשר, אינטימיות או סקרנות להתנסות בעניינים מיניים. תחשבי על זה , האם באמת רוצה את כל הבנות בו זמנית או את זקוקה לקרבה רגשית/פיזית, לאהבה?
    לגבי החברה שלך כבר שנים רבות, כדאי לך לשקול האם ל להתוודות אליה שאת נמשכת אליה, זה יכול להביך אותה ולהרחיק אותה, חבל לאבד חברה.
    מצד שני, אני מבינה אותך שאת רוצה להיות אמיתית ולשתף אותה ואת הבנות האחרות בתובנות שיש לך על עצמך. את חוששת לאבד או להיתקל בדחיה, לכן את בקונפליקט כרגע.
    נדמה לי שלא כדאי לומר לחברה הותיקה שלך שאת נמשכת אליה, אלא בעדינות לרמוז לה שאת לא בטוחה לגבי העדפות המיניות ויש לך מחשבות לכיוון של ביסקסואליות, שאת בודקת את עצמך.
    תראי את התגובה שלה, ותנהגי משם בתאם. בסוף, אני חושבת שכדאי לשתף את החברות אך בהדרגה ובזהירות,
    בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת הבעיה

יעל
    04/01/2010

כששאלתי אותה מה היא חושבת על לסביות היא ענתה ב'איכס , לא סובלת אותן ..'
    ושניסיתי לרמוז לה היא די התרחקה ממני ...
    אם אני אגיד לשאר החברות שלי הן יתרחקו ממני ואני יודעת את זה ..
    הן פשוט שונאות לסביות ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

שלי ורדי
    04/01/2010

היי יעל,
    הן עדיין צעירות, בתקווה שיתבגרו בעתיד ויראו את העולם לא כשחור- לבן. אולי כדאי לך להתחיל לחפש אנשים דומים לך בזהות, אתם תוכלי לשתף בתחושות ולהרגיש שייכת, בלי להתרחק מהחברות הותיקות בפתאומיות.כדאי לך לפנות לארגונים של הומולסבים , לקבל תמיכה כדי לא להיות לבד. זמה שעובר עלייך גורם לך להרבה בדידות.
    מקווה שתמצאי את הסביבה בה תהיי מובנת ושייכת,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    04/01/2010

יש לי עוד חברה מהאינטרנט (היא בין האלה שנדלקתי עליהן) , והיא אמרה לי שהיא B מספר פעמים , משום מה אני לא מצליחה להגיד לה שגם אני ...
    רמזתי לה כמה פעמים אבל לא נראלי שהיא הבינה ...
    ותודה רבה ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לבקש גוזייה מאמא??
    עדן
    31/12/2009

היי,
    אני עדן..
    לכל הבנות בכיתה שלי יש גוזייה,ורק לי אין...
    אני מרגישה ממש נבוכה מזה כל פעם שעולה הנושא...
    תמיד אני רוצה לבקש מאמא שלי אבל מתביישת ונלחצת ולא מספרת...
    מה אני צריכה לעשות??
    אשמח לקבל תשובה ,
    עדן ?

לקביעת תור
    סגירה
    איך לבקש גוזייה מאמא??

הוספת תגובה

• תשובה לעדן

שלי ורדי
    31/12/2009

שלום עדן,
    עד כמה קשה לקבל בעצמך שאת מתפתחת ורוצה דברים של נשים! כולנו עברנו את זה, זה רגש מבוכה בסדר גמור. יש יותר סיכויים שלך זה קשה, עוד לאמך לא איכפת , אפילו תשמח שהבת שלה גדלה ונהיית לאט לאט נשית.
    תוכלי להגיד לה שהרבה חברות שלך הולכות עם גוזיה, וזה באופנה, וזה יפה שהיא מבצבצת מתחת לחולצה,ונותנת שילוב של צבעים, תוכלי להגיד לה שגם מחמם כי קר בחורף, ותני לה להבין לבד שיש עוד סיבה...
    בהצלחה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי אלימות במתבגר
    אור
    27/12/2009

בני בן 14 וסובל מהתקפים של אלימות כלפינו, הוריו (בעיקר אימו) במצבים בהם הוא סבור שנעשה לו עוול, והתנהגנו כלפיו בחוסר צדק. הוא דורש את 'זכויותיו' ובמידה ולא נענה הוא תוקף בדחיפות ומונע ממני לעלות לחדר / לנתק מגע איתו. כרגע עדין אין בכך סכנה של ממש אבל הדבר מפחיד ביותר כשחושבים על העתיד! במקרים קשים נוהג בעלי לרתק אותו פיזית עד שיבטיח לא להמשיך באלימות. האם זה נכון? מה אפשר לעשות לחילופין?
    לאחר שנרגע, מביע חרטה על מעשיו (ללא הסכמה לזכותינו למנוע ממנו מה שנמנע. טליויזיה, מחשב, משחק וכו') והרבה פעמים משתמש בביטוי 'אני רוצה למות' שכמובן די מלחיץ.
    אנחנו מנהלים איתו שיחות ארוכות אחרי המקרים, אולם כל מה שיש לו להגיד זה שמעבר לשלב מסוים הוא מאבד שליטה, וגם ניסיונותינו לבקש ממנו לעלות לחדר, לבקש ממנו ללכת לצד להירגע וכו' לא עוזרים.
    איך להתנהל מול התנהגות כזו?
    האם למנוע ממנו זכויות? (האיום בכך לא עוזר בזמן ההתפרצות)
    מה דעתך על לערב משטרה, או לאיים בכך?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי אלימות במתבגר

הוספת תגובה

• התקפי אלימות

אייל קנדינוף
    28/12/2009

אנא פנו ליעוץ בהקדם האפשרי.
    נדרשת עבודה בליווי מיקצועי שתיתן לכם את הכלים להתמודד עם מצב זה על בסיס יומיומי, ויהיה כדאי שגם בנך יעבור תהליך אצל פסיכולוג נוער.
    כרגע אתם שבויים על פי רצונותיו של בנך וכמו שאמרת מצב זה יכול להחמיר.
    טכניקת ההרגעה של בעלך לא מקדמת אלא אפילו מסוכנת, ברגע שבנך יתחזק זה עלולל לגלוש לעימות פיזי מה גם שזה לא פותר את הבעיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי חברתי
    פ.שמש
    25/12/2009

שלום רב,
    אני אם לשלושה בנים , תאומים בני 14.5 ובן נוסף בן 8.5. לאחד מן התאומים יש קושי חברתי שנובע מתחושות סוביקטביות, והוא מתקשה מבחינה חברתית בכיתה. אנו כהורים מנסים לתמוך ולעזור לו על מנת שיהי בטוח יותר בעצמו והוא אף מטופל מזה שמונה חודשים בטיפול פסיכולוגי.
    למרות הטיפול הממושך, הילד הראה סימנים של שיפור מבחינת מצב הרוח שלו, אך השינויין מבחינה חברתית הם מינוריים . הוא נמנע ממפגשים חברתיים, אינו יוזם אותם , אין משתפים אותו והוא אף נמנע מלהשתתף בטיולים של ביה"ס. הפסיכולוג טוען שיש לתת לו זמן, והוא טוען שיש שיפור ולדעתו הטיפול יערך לפחות עוד שנה. כך, שבתיכון הילד יתוודע לחברים חדשים בוגרים ורציניים יותר ויהיו לו הכלים להתמודד טוב יותר. אני ובעלי לא כ"כ משוכנעים בכך, איננו אופטימיים ואנו חשים תסכול בעיקר לנוכח העובדה שלאחיו התאום קל יותר מבחינה חברתית והילד אף נוטה לקנא בו על כך.
    חשבנו שאולי יהיה נכון, לרשום אותו לחוג של דינמיקה קבוצתית אך איננו בטוחים שהוא ירצה לשתף פעולה (כך למדנו מניסיון העבר).
    נשמח לקבל עצה או רעיון!!!!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי חברתי

הוספת תגובה

• ל פ.שמש

אייל קנדינוף
    26/12/2009

שלום רב
    את מתארת מצב עצוב שבו אחד התאומים לא מוצא את מקומו בחיים וסובל מדימוי עצמי נמוך.
    אשמח לדעת יותר על מערכת היחסים בינהם.
    יש לזכור שלתאומים יש מערכת יחסים שונה מאשר אחים רגילים ויש לקחת זאת בחשבון בכול התארבות שלכם או אנשי מקצוע.
    מצד אחד הם נבדלים ומצד שני אחד חי את החיים של השני. סוג של הדדיות לא כל כך מובנת ברמה הפיזית.
    אי אפשר לנתק אותם ומצד שני הם כל הזמן עסוקים בלהתבדל מהשני.
    יש מה לעשות אך חשוב לי לדעת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות

פ.שמש
    28/12/2009

שלום רב,
    ברצוני לציין כי הבעיות החברתיות אצל האח התאום קיימות עוד מגיל ביה"ס היסודי. דווקא התאום הזה הוא ילד אחרי דואג ועוזר מאוד בבית ולכל בני המשפחה, הוא אכפתי מאוד ודואג לאחיו התאום וגם הצעיר. עם זאת, לאחרונה הוא מקנא באחיו התאום בגלל קושי שלו ליצור קשרים חברתיים כאשר התאום השני, כן מצליח וכן מתפשר ו"זורם" יותר מבחינה חברתית. התאום עם הקושי הוא גם תלמיד טוב יותר, אם כי לא בצורה מאוד משמעותית, בהשוואה לאחיו. הוא כל הזמן יורד על אחיו ואמר לו שהוא פראייר שמוותר לחברים ושהם מרבים לנצל אותו, הוא גם מתנתק מכל קשר חברתי, לעיתים הוא נפגש עם חבר בביתנו, אך באופן כללי הוא נמנע מלעשות זאת.
    כפי שציינתי, הוא מטופל אצל פסיכולוג, ואיננו חשים שיפור מהותי מה עושים???

המון תודה
    ההורים המודאגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פ. שמש

אייל קנדינוף
    30/12/2009

שלום שוב
    את מוזמנת להתקשר אלי ללא התחייבות.
    נראה שבנך אימץ דימוי עצמי נמוך ביחס לאחיו ונדרשת פה בעיקר התערבות חזקה שלכם ההורים ולא טיפול פסיכולוגי לבן.
    עצם העובדה שהוא הולך לטיפול ולא אחיו מייצרת אצלו זהות של אחד עם בעיה ויכול להיות שפשוט היחודיות שלו בבית לא באה לידי ביטוי שתאפשר לו לבנות את הבטחון העצמי הנחוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדתמאוד! גיליתי הודעות סקס בנייד
    gabriela
    24/12/2009

של הבת שלי! היא עוד לא בת 13!!!
    ברגשות מעורבים, מדי פעם אני בודקת את הסטורית האסאמאסים והטלפונים של הבת שלי. אני יודעת שמצד אחד אני חוטאת לפרטיותה, ועד היום אכן לא היתה לי סיבה לדאגה,. עשיתי את זה, שוב, לא בלב שלם, אבל כולנו מודעים לקלות הבלתי נסבלת בה הטכנולוגיה מאפשרת לילדים צעירים להחשף לתכנים לא מתאימים
    ואכן, בצער גדול אני כותבת את זה, גיליתי שהאימה מתממשת בביתי שלי!! לפני כשעה עברתי על הטלפונים האחרונים ומצאתי לתדהמתי מסרים מיניים בוטים- ולא ברור לי עם מי כי זה שם לא מוכר. אני אפילו לא יודעת בן כמה האיש/בחור/ילד?
    כאילו זה לא מספיק בגלרית התמונות מצאתי תמונות של בתי בתנוחות מיניות מפורשות

מה אני עושה?! הבטן שלי מכווצת לא יודעת איך לגשת אליה- להעלות את זה באופן ישיר? מה הטקטיקה המומלצת?
    אנא עזרו לי! אני לא יודעת מה לעשות
    תודה מראש

הוספת תגובה

• לגבריאלה

שלי ורדי
    25/12/2009

שלום גבריאלה,
    אכן זה מבהיל ומדאיג, לדעתי אין מנוס משיחה, עימות עם הבת ועם המדע שייש לך. עדיף לעשות זאת תחילה כאשר את לבד אתה, או ביחד עם חברת משפחה,.
    נראה לי שעדיף בלי אבא, כיזה היה מצב מביך.
    צריך להגביל אותה, לפקח עליה, וגם לדבר ולנסות להבין לליבה, למה היא מרחיקה לכת כל כך ואין לה גבולות.
    נדמה שיקול דעתה לקוי . צריל להבין את הסיבות , בד בבד עם ההגבלות. תצטרכו בוודאי ייעוץ משפחתי .

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברנו איתה..

gabriela
    26/12/2009

קיימנו שיחה, בעלי ואני. כצפוי היא התכנסה בתוכה ולא רצתה לשתף פעולה. היא אישרה לבסוף את מה שכבר ידענו ולא הכחישה. נראה לי שהיא לא מפנימה את חומרת העניין. כרגע ניתקנו אותה מהנייד והאינטרנט- ברור שזה לא לאורך זמן ורק אמצעי זמני עד לבירור המהותי של מעשיה- כמו שאמרת, להבין למה עשתה את זה וחרגה בצורה כל כך בוטה מכל מה שנאסר עליה והוסבר לה במפורש עשרות פעמים.
    זו ילדה מאוד אינטליגנטית והסקרנות הרגה את התמימות
    אני כותבת בצער גדול כי עדיין איני מבינה כיצד זה קרה לי, לנו ומפחיד אותי לחשוב מה עלולות להיות ההשלכות של מעשיה

אנחנו נתחיל כנראה כבר שבוע הבא יעוץ משפחתי למרות שהיא לא מעוניינת אך הבהרנו לה שזה לא נתון להחלטתה
    תודה על תשובתך- אם מפוחדת מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכירה אתרים בהם אוכל לקרוא בנושא זה

gabriela
    26/12/2009

כיצד לטפל ולמוע מקרים כאלה או דומים? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבריאלה

שלי ורדי
    29/12/2009

טוב אתם עושים , כהורים אתם לא שמים בצד את הבעיה ויש לכם את האומץ לדבר ולנסות להבין דברים כואבים, יום אחד היא תודה לכם על זה.
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות
    גיא
    24/12/2009

יש לי בת בגיל ההתבגרות שסובלת מפצעים בעור הפנים והרופא ייעץ לה להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון כטיפול לבעיה. העניין הוא כזה, אני חוששת שזה יכניס לה רעיונות לראש..
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות

הוספת תגובה

• כמה שאלות

הילה
    24/12/2009

חשבת לדבר איתה על הנושא?
    בת כמה היא? יש לה בן זוג?
    האם אי פעם שוחחתן על הנושא של יחסי מין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגיא

שלי ורדי
    25/12/2009

שלום לך,
    בתך בגיל ההתבגרות, הרעיונות כבר נמצאים אצל בתך, מתוקף חשיפתה בעולם המודרני רווי ממידע, ובטח עקב התעניינותה הטבעית בגיל זה במין השני ובמין . אם או בלי גלולות, אם היא רוצה לעשות משהו, היא תעשה. אולי הקושי שלך להתייחס, לדבר בכלל על משהו שיש לו אסוציאציה ישירה למין עם הבת?
    אם זה כך, תדע שכל עוד אתה לא נבוך, המבוכה שלה תהיה פחותה. מלבד זאת, רופא יכול לתת הסברים טובים, הם יודעים להסביר את האיזן ההורמונאלי שהגלולות גורמות יותר טוב מאיתנו.
    מניסיון שלי עם בנות, למרות שיודעותאת המטרה הראשונית של הגלולות, רבות מהן יודעות דרך חברותיהן על השפעתם לפצעים ולא עושות מזה עניין.
    לדעתי, אין לך מה לדאוג. הדאגה היא לשמור את הבת קטנה קצת עדיין, ולא לחשוף אותה לענייני מבוגרים.
    בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה.
    יעל
    21/12/2009

שלום,
    שמי יעל ואני עוד 5 חודשים בת 18.
    ש לי חבר כבר 5 חודשים, הוא חייל קרבי אז ככה שהוא חוזר כל סופ"ש ולפעמים פעם בשבועיים.
    עדיין לא ישנתי אצלו, ובשבועיים האחרונים ביקשתי מאבא שלי רשות ללכת לישון אצלו [ככה זה אצלנו,עדיין אין לי 18 אז אני צריכה לבקש רשות] והוא לא הסכים ואפילו כעס על זה שאני בכלל מבקשת את זה.
    מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את דעתו? איך אני יכולה לגרום לו להסכים לי? להבין שאני כבר בוגרת ואני אוטוטו בת 18.

תודה מראש, יעל.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה.

הוספת תגובה

• ליעל

אייל קנדינוף
    21/12/2009

היי יעל
    האם בגיל 18 תפסיקי לשאול את רשותו?
    אם כן, אז
    נראה לי שיהיה נכון לכתוב מכתב לאביך שבו בצורה עדינה ומכבדת את נוקטת בעמדה ברורה שמתארת את המצב החדש שבו את בגירה אחראית מודעת לעצמך ולוקחת אחריות על בחירותיך עם כל מה שמשתמע מכך.
    שימי את המכתב בחדרו כך שזה יהיה הדבר האחרון לפני ללכת לישון.
    קחי בחשבון שיכולה להתפתח דרמה אך מיקומך הפנימי הוא זה שיכתיב את ההמשך והוא אמור להיות קריר יציב והחלטי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות לילדה בת 9
    מיכל
    21/12/2009

שלום,
    בתי בת ה- 9 ילדה מאוד חברותית בד"כ.
    עד לאחרונה היו לה הרבה מאוד חברים וחברות בכיתה והיתה מאוד אהודה.
    בנוסף היו לה שתי חברות מאוד מאוד טובות ושלושתן היו כל הזמן ביחד ונפגשות כמעט כל יום.
    לאחרונה שתי החברות שלה התקרבו מאוד זו לזו והשאירו אותה בצד.
    היא מנסה למצוא את מקומה בשלישיה הזו ועושה רושם שהן דוחקות אותה החוצה.
    אני מציעה לה להזמין חברות אחרות אלינו הביתה אבל היא מסרבת וממשיכה לנסות להזמין כל פעם את אחת משתי החברות האלה אלינו - בחודשיים האחרונים היא מנסה להיפגש איתן אחה"צ כמעט כל יום ועושה רושם שהן מתחמקות (על אף ניסיונותיה הרבים, עד היום בחודשיים האחרונים לא נפגשו אחה"צ אף לא פעם אחת).
    היום, סיפרה לי חברה, שהיא ראתה את שלושתן הולכות הביתה בדרך מבית ספר כשביתי סוחבת את הילקוט שלה ביד אחת ואת הילקוט של אחת החברות על גב.
    חשוב לי לציין שבתי תמיד היתה ילדה מאוד דומיננטית ומאוד חזקה - לא פראיירית, ועושה רושם שהיום היא מוכנה לעשות הכל!! בשביל לקבל שוב יחס ואהבה מהחברות שלה.
    כשאני רואה אותה בחברה של בנות אחרות מהכיתה נראה שבנות אוהבות אותה, אבל היא לא מעוניינת בחברתן של בנות אחרות כרגע, אלא רק בחברתן של אותן שתי חברות.
    מצד אחד אני לא רוצה לפגוע בה ואני לא אוהבת את מה שהן עושות לה ומצד שני אני לא יודעת אם אני צריכה להתערב כאן - או איך...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות לילדה בת 9

הוספת תגובה

• עוד משהו...

מיכל
    21/12/2009

עוד משהו חשוב...
    בחודשיים האחרונים, היא לא נפגשת עם חברות בכלל.
    היא הולכת לחוגים אחה"צ 3 פעמים בשבוע אבל מעבר לזה, כאמור - היא מנסה להיפגש עם אותן שתי בנות ללא הצלחה.
    בזמן האחרון התחילה לדבר על זה שהיא רוצה לעבור דירה / בי"ס.
    היא לא מרגישה כנראה נוח לשתף אותי במצוקה הנפשית שבה היא נמצאת - אבל נראה לי שרע לה... מילדה שמחה שנפגשה כל יום עם חברים ודיברה בטלפון כל הזמן, היא הפכה לילדה די מבודדת ואני לא יודעת איך אני יכולה לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

אייל קנדינוף
    21/12/2009

היי מיכל
    אפשר ממש להקרע מבפנים והתחושות שעולות הן ממש כואבות.
    ילדים יכולים להיות ממש אכזריים אחד כלפי השני ולצערי זה מחזיר אותי כמה עשרות שנים אחורה.
    נראה שהכי כדאי יהיה לבנות סיפור שבו את מספרת לה, בצורה עדינה מקרה שקרה לך שדי דומה לסיטואציה שבו היא נמצאת ואיך את מצאת את כבודך העצמי ע"י איתור ערכים מובילים בחייך.
    את נאמנה
    את עוזרת לאחרים
    את לא גורמת סבל לחלשים ממך
    ויש עוד הרבה דוגמאות
    במקביל עיזרי לה להזכר במקרים דומים שבהם היא מימשה ערכים דומים ושאלי אותה אם היא היתה רוצה לוותר עליהם.
    בנקודה זו הרפי ופשוט אהבי חבקי ותמכי ככול האפשר. היא כבר תבין.
    זה יכול לקחת קצת זמן מאחר ובתך דומיננטית כפי שאת מתארת ולכן הויתור הוא לא פשוט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה