פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ בתחום החברתי
    גפן.
    18/11/2009

לאייל שלום,

בתי בת ה- 14 מקסימה עם הפרעת קשב וריכוז

ילדה טובה במלוא מובן המילה.

אבל.....בתחום החברתי, אם היא לא אחד על אחד אז קשה לה.

זה אומר שאיך שהוא תמיד כל הריבים שיש בקבוצות זה תמיד איתה ויעידו המדריכים בתנועה שהיא אף פעם לא יוזמת ריב, אבל בסוף תמיד אשמה וזה יוצר משברים חברתים (במיוחד במקום מגורינו שהוא כפרי וקהילה סגורה).

אני רוצה לדעת איך לגרום לה לדעת שהיא צריכה להוריד פרופיל באירועים מסויימים ובאירועים מסויימים כן להגיב.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ בתחום החברתי

הוספת תגובה

• יעוץ בתחום החברתי

אייל קנדינוף
    19/11/2009

שלום לך
    משום מה נראה לי שבתך היא סוג של לוחמת צדק שתמיד מוצאת את עצמה מגנה על מי שנחשב חלש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גפן.
    23/11/2009

אתה צודק היא באמת לוחמת צדק כיאנה לבני מזל מאזניים.

אבל שאלתי היא איך ללמד אותה לפעמים להימנע ממצבים שמביאים אותה להתנהגות ילדותית ומרחיקה?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מבולבלת

אייל קנדינוף
    23/11/2009

שלום שוב
    ע"י שיקוף מציאות דרך שאלת שאלות מנחות שמראות את תוצאות הלוואי של התנהלותה מול חברותיה.
    הרבה תמיכה ואהבה ללא שיפוטיות וטון של סבלנות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ת ו ד ה.

גפן.
    25/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה רבה

אייל קנדינוף
    25/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבתי יש בעיות עם שתי חברות בבית ספר
    ענת
    16/11/2009

לבתי יש חבר זה 9 חודשים. היא ילדה יפה אבל יש לה מידי פעם בעיות עם חברות. לאחרונה,
    שתי חברות שלה ניתקו איתה את הקשר וכשניסתה להתנצל (לדבריה על משהו שלא עשתה) ענתה לה אחת מהן - "אני אוהבת אותך אבל זה מאוחר מידי" מאז אף החריף המצב לא רק שהן לא חברות שלה הן עויינות מפיצות שקרים ומקללות (לא לשכוח שמדובר בבנות בנות 16
    כשבתי שאלה את אחת מהן מה קרה ושתסביר לה למה הן כועסות היא ענתה שהיא נוטשת אותם כל הזמן ולא נמצאת שם בשבילן מאז שיש לה חבר. אז בתי אמרה לה שהיא תעשה מאמץ לא לעשות את זה . עכשיו הן כבר אומרות שהן נתקו את היחסים איתה כי היא השתנתה והפכה לאגרסיבית ו"ביצ'ית" בתי אומרת שזה ההפך ושהיא ניסתה לסדר בטוב את המצב ולא הלך.
    מאד קשה לה והיא מבלה הפסקות שלמות בשירותים כדי שלא יבחינו שהיא לבד
    אני ממש אובדת עיצות ואין לי יותר מה להגיד לה כדי לשפר את מצבה .
    האם תוכלו לסייע ?
    המון תודה
    ענת

הוספת תגובה

• לענת

אייל קנדינוף
    17/11/2009

ענת שלום
    אכן לפעמים בגיל ההתבגרות יכולים להתנהג באכזריות.
    חברותיה של בתך פשוט מקנאות. יעצי לבתך לבחור חברות חדשות ולהתעלם לחלוטין מאלה שמסרבות להיות איתה בקשר. הסבירי לה שהתנהלות זו נובעת מקנאה ולא בגלל ההתנהגות שלה. ולכן עליה להבין שהיא לא צריכה חברות כמותן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש בחזה לביתי
    הדר
    15/11/2009

האם גודש בחזה הוא מסוכן? האם יש משהו שמקל על גודש זה?
    חשוב לציין כי ההתפתחות של ביתי היא רגילה ובריאה

לקביעת תור
    סגירה
    גודש בחזה לביתי

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    17/11/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=239 id=link]גניקולוגיה נערות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת רוצה לעשות ניתוח
    רבקה
    15/11/2009

שלום,

הבת שלי בת 17.5 החליטה שהחזה שלה ממש קטן ושהיא פשוט חייבת לעשות הגדלת חזה. אני מבינה את הרצון שלה אבל חושבת על כל הסיכונים ולכן מעדיפה שהיא לא תעשה. במיוחד שהיא כל כך צעירה, לפני לידות וכל זה. אנחנו כל הזמן רבות על זה (בעלי לא מתערב כי הוא מובך מהנושא).

אתמול בארוחת ערב היא אמרה לי שהיא ממש רוצה שאני אבוא איתה לפגישת ייעוץ בכללית אסתטיקה כי היא שמעה מחברה שלה שאחותה הגדולה (בת 21) עשתה שם ויצא לה מאד יפה.

האם הפתרון הוא ללכת איתה לפגישת ייעוץ, כלומר לשמוע מה יש לרופא להגיד ואז לבשר לבת שלי שאני לא מוכנה שהיא תעשה את הניתוח, או פשוט לא ללכת?

אני לא רוצה לריב איתה אבל אני לא רוצה שהיא תעשה ניתוח כזה מסוכן.

בנוסף כל החסכונות שלה היא חוסכת לזה והיא כמובן רחוקה מהסכום שצריך, למרות שהיא אמרה שהביטוח המשולם שלנו מכסה חלק אבל עדיין זה יקר אז היא די זקוקה לעזרה שלנו בזה.

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הבת רוצה לעשות ניתוח

הוספת תגובה

• לרבקה

אייל קנדינוף
    15/11/2009

שלום לך
    באופן אישי אני מתנגד באופן כמעט גורף לניתוחים פלסטיים שמקורם לא קשור לבריאות נוחות או עיוותים פיזיים, אך בעולמנו מי אני שדעתי תשמע.
    וזאת משום שנהפכנו לחברה שמעריכה בני אדם לפי המראה ולא לפי התוכן ושיש לכך השלכות איומות.
    דבר אחד לא כתבת, והיא מה דעתך בעניין? בנוסף, האם לפי ראייתך בתך זקוקה לניתוח?
    דבר אחד ברור!!
    בתך תעבור ניתוח פלסטי להגדלת החזה בעזרתכם או שלא- לאחר שתגייס את הסכום באופן עצמאי וימלאו לה 18 שנה.
    לכן הייתי מנסה להציע לה להמתין תקופה ולראות אם גם לאחר התקופה האמורה עדיין היא עומדת בהחלטתה ואם כן -לווי אותה והיי לה למשענת.

דרך אגב אם הניתוח היה כל כך מסוכן הוא לא היה כל כך פופולרי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור

ענת
    17/11/2009

אין לה חזה גדול אבל גם לי לא היה וזה אף פעם לא הפריע לי.
    החלטנו שאני אלך איתה לייעוץ אבל גם שהיא תחכה אחרי שתסיים את התיכון.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת בכורה ומתבגרת
    ע.
    13/11/2009

שלום רב,
    אני אמא חד הורית לילדות בנות 9, 13. האבא מנוטרל מהבנות מטעם בית המשפט לאחר שהתנהג אל הבת הגדולה באופן של התעללות נפשית ובקשיחות יתר. הוא גם ישב שנה בכלא בגין אלימות כלפי.
    הבת הגדולה היא תלמידה מצטיינת ומבריקה, חברותית ומאד יפה. יחד עם זאת היא מתנהגת בבית בזלזול, לא לוקחת שום חלק בעבודות הבית, מרשה לעצמה לקלל את אחותה ואף להתנהג באלימות. כל רגע פנוי היא מקדישה למחשב ולטלויזיה יש בה הרבה זעם, זה ברור. היא היתה שנתיים בטיפול פסיכולוגי אבל כיום היא לא מעוניינת יותר. אני החלטתי שנמאס לי להיות חבילת שרותים בשבילה ואני מעבירה את האחריות אליה. דבר ראשון לקחתי לה את הסלולרי וניתקתי אותה מהמחשב והטלויזיה. הודעתי לה שמעכשיו היא אחראית להכין לעצמה אוכל בבוקר וכן לכבס את בגדיה. במקום שיחול איזה שינוי תגובתה החמירה יתר על המידה והחוצפה שלה מרחיקה לכת. היא פונה אלי בהרבה זעם ואומרת שאני מתייחסת אליה בחומרה ולאחותה ברכות, דבר שנכון כי אחותה כן משתפת פעולה. הילדה הגדולה אף מסיתה את הקטנה כלפי בדיוק כפי שעושה אבא שלהן איתן כלפי. האם אני פועלת נכון? האם זה בסדר להעניש? מה עושים עם התנהגות חוצפנית ופורצת גבולות?
    אודה מאד להכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת בכורה ומתבגרת

הוספת תגובה

• לעירית

אייל קנדינוף
    14/11/2009

שלום לך
    נראה שאת בדרך הנכונה רק יהיה כדאי להסדיר את הגבולות החדשים ששמת בצורה של הסכמים בינכן כך שלבתך הבכורה והצעירה יהיו מובנות הסיבות המניעות ללהחלטותיך.
    נדבך חשוב בהסכם מסדיר צורת דיבור אחת כלפי השניה ויש לתת הדעת על כך.
    בתך בגיל ההתבגרות ובנוסףעם עבר לא פשוט כך שמוטלת עליך המשימה הקשה להיות במצב שלא מעורב רגשית עם צורת התנהלותה העכשוית וזאת משום שרק כך תוכלי לשדר לה שכדאי לה לשתף פעולה כי זו הדרך שתחזיר לה את כל מה שהפסידה.
    בעצם, כמו שכתבת, הבחירה והאחריות בידיה והיא קובעת את התנהלות הדברים.
    נדרש זמן כדי לראות הצלחות ותהיה נקודת שבירה שממנה והלאה תראי שינויים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לדימוי גוף מעוות של אחותי
    שירי
    13/11/2009

שלום רב,

עבדתי על המחשב של אחותי בת החמש עשרה (בקשתי את רשותה לכך) ונתקלתי בתמונה שבה היא מצולמת, כשהיא מודדת את היקף מותניה. בתמונה וגם במציאות היא רזה מאוד ורופא המשפחה אמר שהיא בריאה אך פשוט מתפתחת לאט, לכן עוד לא קבלה מחזור.

בכל זאת התמונה מדאיגה אותי. מדוע שנערה רזה תצלם את עצמה כך?

האם כדאי לשאול אותה לפשר התמונה?

אציין שאני רואה אותה אוכלת, כך שאין חשש לאנורקסיה.

מצ"ב התמונה, ללא פניה של אחותי.

אציין בנוסף שאינני מתגוררת בבית, אלא במרחק של יותר משעה נסיעה, הקשר שלי עם אחותי הוא טוב, אך אין לנו שיחות נפש, ואני גם אינני מרבה לבקר בבית מפאת יחסים מורכבים עם אימנו.

הוספת תגובה

• לשירי

אייל קנדינוף
    14/11/2009

שלום לך
    על פניו לפי מה שאת כותבת אין חשש לאנורקסיה כך שנראה הכי טבעי ליזום שיחה בינך לבין אחותך ולשאול לסיבה.
    אין תחליף לתקשורת כנה וחיובית, רק שימי לב שאת לא באה ממקום של שפיטה אלא מסקרנות טבעית ורצון לשיתוף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבר מין קטן
    אנונימי
    12/11/2009

אני בן 13, ואיבר המין שלי הוא רק 8 ס"מ.
    הגובה שלי הוא בערך 1.55, ועדיין אין לי שפם או שערות בבית השחי.
    לפעמים חבר שלי שהוא די מפותח לגילו (גדול ממני בחצי שנה) צוחק עלי בגלל גובהי.

השאלה שלי היא האם ובכמה איבר המין שלי יכול לגדול, והאם הנתונים שהצגתי הם בסדר.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    איבר מין קטן

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    15/11/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=180 id=link]אורולוגיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות ילדה מתבגרת עם מחלה קשה
    אמא כואבת
    11/11/2009

שלום רב,
    אני אם לילדה בת 17, אשר אובחנה לפני כחצי שנה כחולה בדלקת פרקים פסוריאטית. זו דלקת פרקים קשה מאד, אשר מלווה גם בפסוריאזיס. היינו אצל רופאים מומחים אשר אבחנו את המחלה ונתנו תרופות והפנו אותנו לטיפול פסיכולוגי.
    כרגע הילדה שלי במצב נפשי מאד קשה, היא בלחץ וסטרס איום ונורא, היא בקושי הולכת לבית הספר, כי יש לה כאבים חזקים. היא עונה בעצבים על כל שאלה, אני מתנהגת אתה בכפפות של משי, היא לא עושה כמעט שום דבר חוץ מלהיות באינטרנט מהרגע שהיא מגיעה הביתה אחרי יום לימודים ועד הבוקר, היא לא עוזבת את האינטרנט, מתכתבת עם חבר וירטואלי ולא מתייחסת אליי למעט שאלות רגילות כמו האם יש מה לאכול, וכו'. אם אני שואלת אותה אם יש לה שיעורים, או מבחנים היא עונה בצעקות. כמו כן אסור לי להכנס לחדר שלה בלי להודיע מראש, אחרת הצעקות הן עד הגג כמו שאומרים. אני מבינה את הסבל שלה וגם המורים בבית הספר מבינים את המצב שלה וכאשר היא נעדרת מהלימודים בגלל הכאבים הם בהחלט מבינים.
    אני אובדת עצות מכיוון שאני אם יחידנית, אני המפרנסת היחידה בבית, המצב הכלכלי שלי הוא לא מזהיר במיוחד ואני עושה את כל מה שביכולתי כדי לעזור לילדה ונתקלת בחומה בצורה. היא לא משתפת פעולה, לא לוקחת את התרופות שאמורות להקל על המחלה, לא מוכנה ללכת לטיפול פסיכולוגי, היא בדיכאון כל הזמן. היא חוזרת כל הזמן על זה שנמאס לה שהיא לא רוצה יותר להשאר אפילו בארץ, היא רוצה לברוח מכאן והיא חושבת שהיא יכולה לעשות את זה. היא נמצאת בכיתה י"ב ולומדת עכשיו לבגרויות. אני לא דורשת ממנה שום דבר לעשות בבית בגלל המחלה, אני משתדלת להיות בשבילה וכאשר היא מחזירה לי על האהבה שלי בעצבים, אני לא עומדת בזה יותר. המצב הנפשי שלה כל כך קשה, והיא כנראה לא מסוגלת להתמודד עם המחלה הזו וכל מה שמשתמע מכך. מה אני יכולה לעשות במצב הזה? אנא עזרו.
    תודה

הוספת תגובה

• אמא כואבת

אייל קנדינוף
    11/11/2009

שלום לך
    כמה שזה נשמע קשה ואכזרי, בתך משוועת לגבולות. רק כך היא תוכל להתמודד עם המחלה. אין שום סיבה שבעולם שמצדיקה התנהגות שכזו כלפיך ויהיה נכון מבחינתך לעבור יעוץ בעצמך איך להתמודד איתה במקביל למחלה.
    את מוזמנת להתקשר אלי ללא התחייבות ואשתדל לעזור ככול שניתן:0502-451581

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייל תודה

אמא כואבת
    12/11/2009

לאייל תודה אני אצור אתך קשר בתחילת השבוע הבא. אפילו אם זה רק לשיחה קצרה אשמח לקבל כיוון
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא כואבת

אייל קנדינוף
    15/11/2009

אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיפול רפואי

איריס
    17/11/2009

כמה מחברי סובלים מהמחלה הנוראית הזו.
    הייתי רוצה להמליץ לך על טיפול בפוטותרפיה או טיפול ביולוגי בבית חולים בילינסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם אבל
    ג
    10/11/2009

בתי בת ה12 איבדה את סבא שלה (חמי) שבוע לפני ארוע בת מצווה שלה לקחה אתהמקרה קשה סבא אמנם לא היה סבא שמגיע לבקר הרבה אך לה היה קשר מיוחד איתו מדובר בילדה עם קשיי התארגנות וסבא התנדב למשך שנה וחצי לשבת אית ה להכין שיעורים וללמוד למבחנים וזה חיזק ינהם את הקשר.המוות היה באופן מאוד מפתיע למרות שהיה חולה לב עם היסטוריה של התקפים אך מת כשניכנס ליח בבוקר מסיבה אחרת ובערב לא יצא...
    מאז בתי עוברת התקפי בכי קשים מלווים בחרדות לגבי מה שיקרה איתנו(ההורים) ושאם זא קרה לו במפתיע זה יכול לקרו גם לכל אחד ואיבדה כל ביטחון בחיים השיגרתיים ואני חייבת לציין שמדובר בילדה מאוד אופטימית! מאז .סבא נפטר בסוף אוגוסט והשיחות הללו החלו בחודש הזה מידי ערב היא אינה מעוניית לדבר עם פסיכולוג- אנחנו אמרנו לה שזה טבעי לפחד בגלה והסיכויים שדברים כאלה יקרו הם מיזערים וחייבים להמשיך הלאה וזה טוב להוציא את מה שיש לה ...כמה זמן נראה לכם שזה נורמלי לנהל שיחות כאלה מבלי לערב גורם מקצועי יותר?( לפני לשהחרדות יהפכו מהותיות יותר?)אני חית לצייןש היא מנהלת את חייה רגיל וזה עולה לה רק לפני השינה וכשהיא מדברת על זה היא אומרת שהרבה פעמים יש לה מחשבות ומועקות גם שמשעמם לה בביה"ס

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם אבל

הוספת תגובה

• התמודדות עם אבל

אייל קנדינוף
    10/11/2009

שלום לך
    אכן כן לא פשוט להתמודד בפעם הראשונה עם פרדה מאדם אהוב. אני שם דגש על המילה פרדה ולא על המילה מוות וכאן בעצם נמצא המזור לפחדים.
    יהיה נכון לא להשאיר אותה לבד בתקופה הזו ולדאוג לפעילויות שונות ומגוונות בעיקר לאחר הלימודים.
    בנוסף נסי ליזום שיחה שמסבירה בעצם שסבא פשוט עבר ממקום אחד למקום חדש שבו הוא בעצם מתחיל דרך חדשה ותני לה דוגמאות שקשורת לכך מעולם הטבע ויש למחביר וגם במקורות היהודיים.

הקושי שלה נובע מתחושת פחד שחס וחלילה היא תשאר לבד ומצד שני ההכרה החלקית בעובדה שהחיים פה על כדור הארץ לא נצחיים ואת זה קשה לקבל לא רק לילדה בגיל 12.
    ההכרה החלקית קשורה לאמונה שיש חיים אחרי החיים והם מתקיימים במימד אחר ובמקומות אחרים. דוגמה שנושקת לכך מצויה בתהליך השינה שבה אנו נמצאים בעולם אחר עם זמן ומציאות אחרת.
    במקביל הסבירי לה שהגוף של סבא סיים את תפקידו אך המחשבות שלו פשוט ממשיכות להתקיים במקום אחר.
    בהצלחה

במקרים של התקפי בכי חבקי אותה חיבוק דב חזק חזק עם הרבה אהבה ותמיכה.
    לגבי שאלתך כמה זמן, אז סמכי על תחושותיך ושימי לב אם המגמה מחריפה או דועכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מינית
    שירה
    05/11/2009

בתי בת 18 וחצי , אני יודעת שבגיל הזה מאוד מקובל להיות מנוסים מינית או להתחיל להתנסות
    מה שמפריע לי שלפני יומיים מצאתי אצלה גלולות בתיק , זה מאוד מפריע לי ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות מינית

הוספת תגובה

• התפתחות מינית

אייל קנדינוף
    07/11/2009

שלום לך
    יש לך 2 אופציות-
    1. להמשיך לדעת ללא שיחה איתה כך שזה ימשיך להציק.......
    2. להזמין אותה לכוס קפה בחוץ איפוא שהוא, ולספר לה על מה שגילית ולקבל את התשובות שירגיעו אותך.
    היא בת 18, כבר אישה צעירה ויש לה את כל החופש לבחור את דרכה, שימי לב שאת באה ממקום של שיתוף, סקרנות ורצון לתמוך ולא ממקום של שיפוטיות!!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי

גיא
    12/11/2009

גיל 18 וחצי זה בכלל לא מוקדם להתחיל לקחת גלולות, הבת שלי התחילה בגיל 18 לקחת פמינט בגלל שהיא סבלה מעור פנים עם אקנה.
    אולי מה שמפריע לך באמת זה שהיא לא סיפרה לך על זה? ואולי היא בכלל לוקחת את הגלולות למטרה אחרת ולא לקיום יחסי מין. היום יש לגלולה המון ייעודים טיפוליים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרות רפואיות

שירה
    17/11/2009

יכול להיות, מצד שני אני צריכה להיות מוכנה גם לאפשרות שהילדה שלי מקיימת יחסי מין
    דברת עם הבת שלך על זה? היא סיפרה לך?
    אני מקווה שהגלולות לא יפגעו בה בעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא בטוחה

שירה
    17/11/2009

אם זה רעיון טוב כל כך בחוץ, מה אם היא תרגיש לא בנוח לדבר על העניין הזה ליד אנשים זרים ?
    אני רוצה לדבר איתה אבל אני לא יודעת איפה להתחיל בכלל, איך להתחיל
    אני לא מתכננת להיות שיפוטית רק קשה לי לחשוב שהילדה שלי התבגרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה...
    אב במצוקה
    04/11/2009

הסיפור הוא כזה- בנישואי הראשונים נולד לי בן (כיום בן 17) שחי עם גרושתי עד לפני שנה..לפני שנה גרושתי נפטרה ממחלת הסרטן..כמובן שבני עבר להתגורר איתי עם אישתי ועם שלושת ילדי(בת 12,בן7 ובן 3). הבעיה היא כזאת-שהוא היה גר עם גרושתי הייתי רואה אותו פעם בשבוע- לבוא אלי הבייתה הוא לא רצה..הוא לא מסתדר בכלל עם אישתי, ומילדי הוא מתעלם. הוא ממעט מאד להגיע הבייתה, וגם כשהוא בבית, הוא בעיקר מתעלם מאיתנו-מדבר בעיקר כשצריך ממני משהו או..כשניסיתי לדבר איתו כמה וכמה פעמים הוא התחמק. חוץ מהבעיה הזאת-הוא ממש אבל ממש לא מתנהג לפי חוקי הבית שלי ושל אישתי! הוא מעשן, הסברתי לו שזה ממש לא לטעמי,ושבבית הוא לא מעשן-אבל קשה לומר שהוא עומד בזה, הוא חוזר בשעות מטורפות ממסיבות שאני לא יודע מה הוא עושה בהן,לרוב שתוי.לבית ספרהוא הולך כשיש לו מצב רוח-וזה לא קורה הרבה..מסבך הרבה בקטטותףולאחרונה גם נעצר על הפרעת הסדר הציבורי...את החברים שלו אני לא מכיר ןאין לי שמץ של מושג עם מי הוא מסתובב .אז חוץ מהדוגמא הרעה מאד שהוא מראה לאחים שלו..אני דואג לו. ואני מאד מאד מאד רוצה לעזור לו. אני יודע שקשה לו...אחרי הכל-אמא שלו נפטרה, הוא עבר לגור עם אנשים שהוא לא ממש מחבב....אני רוצה שהוא ירגיש שאני אוהב אותו, ושהבית שלי הוא הבית שלו..אבל הוא לא נותן לי דרך ךהגיע אליו...כשניסיתי להציע לו ללכת לטיפול משפחתי, או לפנות ליועץ הוא התפרץ עלי בצעקות.. אני מרגיש מאד נבוך ומאד אבוד. לא יודע מה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה...

הוספת תגובה

• בעיה

אייל קנדינוף
    04/11/2009

שלום לך
    תוך כדי קריאה את מילותיך אני לא יכול שלא להזדהות עם כאבו של בנך. אך למרות זאת צריך להבין שהחיים ממשיכים. ניתן להבין שמערכת היחסים בינכם לפני פטירתה של גרושתך היתה כבר בעיתית בנוסף אישתך לא כל כך "מסתדרת" עם בנך. אתה כותב שהוא לא מסתדר עם אשתך, ויכול להיות שגם היא לא מסתדרת איתו?!!!
    יש הרבה עבודה לפניכם והמלצתי לכם היא לפנות ליעוץ/אימון הורים בהקדם האפשרי.
    בנך, לפי מה שאתה מספר, זועק לעזרה והוא לא מצליח לקבל אותה.
    יש לך פה הזדמנות לרפא את הקשר הזה ובשביל זה נדרשת עזרה מקצועית.
    פשוט יהיה לפטור את העניין בכך שהוא לא מוכן לקבל עזרה, אך יש לזכור שעליך יושבת האחריות לעזור לו מאחר ואתה אביו. מה גם, שצריך לזכור שבמשך השנים הוא לא היה תחת טיפולך ונראה שהמסגרת שבה גדל היתה הרבה יותר רופפת.
    יש דרכים רבות שניתן לעזור וזה מתחיל בנו קודם כל!!!
    נכון, כרגע הוא פורק כל עול, אבל ניתן להשיב את הגלגל אחורה גם אם הוא מסרב ללכת לטיפול/יעוץ.
    אהבה זו היכולת לזהות צורך אצל האחר ולהיענות לצורך ממקום של עוצמה ללא התנייה!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אב במצוקה
    04/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסכמים ומה שביניהם
    סמדר
    02/11/2009

בני בן ה13 לא מתיחס להסכמים על זמני שעורי בית וטוען שזה באחריותו ואני לא צריכה לנדנד.
    הבעיה שאם לא מספיק להכין את שעוריו כי כבר עייף אני מעירה אותו מוקדם בבוקר כי הוא לא שומע את השעון המעורר.....
    ההסכם שלו עכשיו אחרי לחץ מצידי שיכין שעוריו אחרי הצוהריים שאין יותר שעורים וזהו.לא מכין . לא רוצה ללכת לחוג מתימטיקה שלמעשה עבד קשה כדי להתקבל לשם בטענה שגוזל מזמנו.
    איך נכנסים לראש הזה.......
    לא רוצה ללכת ראש בראש אלא באמת שיפנים שזו טובתו . הרווח שלו. לא מצליחה ליישם. אם אני מתעקשת זה מתפוצץ לי בפרצוף וזו רק תחילת גיל הבגרות מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    הסכמים ומה שביניהם

הוספת תגובה

• היי סמדר

ענת זפרני
    02/11/2009

סמדר היקרה, הרשי לי לענות לך בשמו של בנך:
    "אוף נמאססס לי!!!! אף אחד לא מבין אותי, אין לי כוח לכלום וזהו.
    כל הזמן לימודים שיעורים בית ספר עבודות חטיבה חדשה ולחץ נוראי, וההורים שלי עומדים לי כמו שוטרים על המוח ומנג'סים: תקום תלך תכין שיעורים כאילו שאני איזה תינוק עלוב שאין לו חיים.... אני לא יכול יותר, בא לי לשכב במיטה לראות טלויזיה ולשחק במחשב. תעזבו אותי כבר!!!!!!"

בואי נתרגם לשפת מבוגרים:
    "אמא יקרה, קשה לי. באמת שקשה לי. הכל נורא מלחיץ אותי. הלימודים הדרישות הציפיות שלכם שאני מרגיש שאתם בכלל לא מבינים כמה אני משתדל ולא תמיד הולךלי. נמאס לי לריב איתכם ומצד שני זה שאני רב איתכם נותן לי תחושה שאתם אוהבים אותי ואיכפת לכם ממני כי אתם לא מוותרים לי ולא מוותרים עלי.
    אני רק התחלתי להתבגר, אבל אני עמוק עמוק בתוך סערת הנפש וההורמונים. אז אל תתיאשו לי עכשיו. תהיו חזקים מולי. מה שחשוב תתעקשו ומה שלא - הרפו (בלגאן בחדר מדי פעם שיעורי בית) ככה תהיה לי תחושה שאני יכול גם לפעמים לנצח אתכם ולהרגיש גדול.

נסי לדבר איתו ואולי אפילו "לתרגם" לו שאת מבינה מה הוא מרגיש ומה שאת בשום אופן לא מוכנה לוותר.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הצלחתי בהסכם עם בן 13 בעניני לי

טלטל
    02/11/2009

הבן החליט כי לא מתאים לו יותר מורה פרטית שעזרה וקדמה אותו במשך שנתיים
    בין יום קטע את הכל.
    ראיתי בתחילת ספטמבר שצריך לזרום אז עשינו הסכם עד סוף אוקטובר אתן לו הזדמנות להוכיח
    שהוא יכול לבד להתכונן למבחנים,שיעורים להכין ולקבל ציונים סבירים.
    בסוף אוקטובר הפניתי את תשומת ליבו שלא היה כדאי שיפספס את המבחנים
    של נובמבר בצהרים הוא אמר לי אמא אני החלטתי לחזור למורה לאור ציונים נמוכים באנגלית וספרות
    נקווה שיתמיד!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישר כוח

ענת זפרני
    02/11/2009

אני מאמינה גדולה בהעברת האחריות לילד ולגורם חיצוני - סטודנטית או מורה פרטית שמגיעים ומוציאים את ההורים משדה המוקשים שנקרא פיקוח
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים מעידים על אהבה??

סמדר
    02/11/2009

למה ריבים מעידים על אהבה זה רק מתסכל ומעייף יש דרכים רבות לאהוב צריך את האנרגיה הזו להרבה דברים יפים אחרים לגמרי. זה התרגום רבים זה מראה שאיכפת??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר
    02/11/2009

בנוסף אציין שני מנסה לחלק את הזמן זמן לחברים זמן למשחקים זמן לחוגים וקצת שעורים למה זה קשה להבין??? למה זו בכלל סוגיה למחלוקת????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתמודד עם עישון של ילד בן 14
    רמי
    31/10/2009

שלום אייל
    לפני כחודש בני סיפר לאישתי כי הוא מעשן עם החברה שלו
    עשיתי איתו שיחה בעניין ובנוסף אסרתי עליו מס' דברים שאהב לעשות וחשבתי כי הפסיק את העניין
    לאחרונה בבדיקה בהודעות האס אם אס שלו התברר לי שהוא ממשיך
    איך עליי להתמודד עם העניין האם ע"י עונשים או מה ?

הוספת תגובה

• איך להתמודד עם עישון של בן 14

אייל קנדינוף
    31/10/2009

שלום רמי
    עונשים לא יעזרו אלא ההיפך, מירמור התנגדות וחשאיות יגדלו. לעומת זאת, יש לך את החופש המלא לא להסכים לממן סיגריות וזה יהיה באחריותו. יהיה כדאי גם להמציא חומר כתוב על הסיכונים שקשןרים בעישון. יש לזכור שעישון בגיל צעיר עוד לא מסוכן לבריאותו ולכן אחריותך תהיה לידע אותו לגבי הזמן שבו הסטטוס החברתי יהיה פחות חשוב מאשר הבריאות.
    אמור לו את עמדתך בנושא והגדר את חוקי הבית בקשר לעישון. אפשר לו לבחור באופן עצמאי את דרכו כך שאם יבחר להמשיך לעשן זה לא יהיה מתוך התנגדות אליך. היה בטוח שאם תסיר את התנגדותך ובמקביל תיידע לגבי עמדתך תאפשר לבנך לקחת בחירה מושכלת ובוגרת.
    כל מה שנכתב מתייחס לסיגריות בלבד!!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..
    חסויה
    30/10/2009

היי, יש לי שאלה, הורי בתהליכי גירושין אחרי שנים של אלימות פיזית ומילולית. בגלל שבילדותי הוריי רבו לידיי (בבית בזמן שהייתי ערה וכד') אני מרגישה שלפעמים אני מאוד מושפעת ושאין לי כוח כבר למריבות ביניהם. (היום זה יותר כמו מריבה "שקטה" ). כל הזמן היו להם עליות וירידות וכשהמצב היה "בסדר" תמיד הכנתי את עצמי נפשית ליום שבו הם יריבו שוב. נראה שהמצב לא עומד להשתפר ואני רוצה לדבר על היועצת בבית הספר, אבל בגלל ששנה שעברה "ניתקתי" את הפגישות בדיי מפתיע וביוזמתי, כי הבנתי עד כמה קשה לי להפתח, אני פוחדת לפנות עליה שוב.
    מה את\ה ממליצים לי לעשות?
    (נב. אני בת 15 וחצי)
    תודה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה..

הוספת תגובה

• שאלה

אייל קנדינוף
    30/10/2009

שלום לך
    המלצתי היא לפנות שוב. אני בטוח שהיועצת לא זוכרת לך את העובדה שניתקת ואם כן היא בטוח מבינה למה. הרי בשביל זה היא יועצת.
    כך שנראה שהכי כדאי זה לאסוף קצת אומץ ולגשת אליה כי זה רעיון מאוד טוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זהו גיל התבגרות?
    רוית
    28/10/2009

בני מתקרב לגיל 10 ילד מאד חברותי אך בכל הנוגע ללימודים אין הם מענינים אותו כלל. תמיד ינסה לסיים את מטלותיו במהירות האפשרית כדי להתפנות למפגשים חברתיים. כל נסיונותי להסביר לו את החשיבות בהשקעה בלימודיו נתקלת בזלזול. גם בבית הספר הוא החל להפריע ולהתנהג בחוסר כבוד למורים.עלי לציין שעד כתה ג' היה תלמיד מצויין והתנהג תמיד למופת. יש לי הרגשה שהכוח שהם שואבים מהיותם קבוצה חברית מגובשת משפיעה על התנהגותם בכיתה. בכל מה שקשור ללימודים זה תמיד משעמם... האם זו תופעה של גיל התבגרות? מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זהו גיל התבגרות?

הוספת תגובה

• לרוית

אייל קנדינוף
    30/10/2009

שלום לך
    זה אך טבעי שילד צעיר מלא מרץ והתלהבות יעדיףאת מגרש המשחקים מאשר את שולחן הכתיבה.
    לנהל איתו שיחות על חשיבות הלימודים כאדם שיש לו ראיה לרחוק מיותר לחלוטין. יהיה עדיף לתחום גבול שמאפשר לו גם לשמור על הישגיו הלימודיים וגם לפרוק את המרץ במשחקים שהוא אוהב.
    כדאי יהיה לבנות עבורו רוטינה שמשלבת את שתי הטריטוריות ולא לוותר.
    בנוסף, כדאי לבדוק כמה זמן הוא מבלה מול המחשב והטלויזיה ואיזה סמיכות לשעת השינה. יש לזה השפעה רבה על איכות השינה ופועל יוצא על איכות ורמת הקשב למחרת בכיתה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה