מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עכשיו עושים?מישהי24/06/2010
לא מזמן סיימתי תיכון ואני מאוד מבולבלת מה יהיה אחרי הצבא?אם לא יהיה לי מישהו לנסוע איתו לטיול? מה אני אלמד?איך אשמור על הקשר אם כולם?זה כמו חופש גדול תמידי?מה זה הדבר הזה?
אשמח אם תיתנו לי עצות איך להרגיע את עצמי והסברים. תודה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר גדולה
אייל קנדינוף26/06/2010שלום לך
מצטער על העיכוב במתן התשובה....
את כבר מספיק גדולה להוריד קצב ולהתחיל לקחת את החיים בקלילות. כרגע יש לפניך את השירות הצבאי, זה לכשעצמו שנתיים של מחשבה והתכווננות לגבי העתיד.
בנוסף, כדאי שתאמצי לעצמך את דפוס החשיבה שהכי חשוב זה להיות במקום שמעניין לך, מאתגר אותך ושיש בו אנשים שמכבדים אחד את השני. אם תעמדי בכללים האלה תמיד יהיה לך נחמד וטוב.
עוד עצה קטנה:
יש את אלו שמנסים לאלץ את החיים שייקרו לפי תוכניות מוכנות מראש ואז המציאות תופחת על פניהם ויש את אלו שנותנים לעצמם מרחב לגלות את תחומי העניין שלהם ואז ההחלטות שלהם מתקבלות בטבעיות וללא לחץ....
קחי את הזמן, רק עכשיו סיימת את פרק הנערות והלימודים, נשמי עמוק, ושאלי את עצמך שאלות של לא יותר מחודש קדימה לשלוש שנים הקרובות ותהני מהחיים!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לתגובהמישהי24/06/2010
הם אמרו לי מה הם חשובות עלי הם אמרו שאני יותר מידי חסרת ביטחון וכאילו אפשר לרדת עלי ואני לא אעשה כלום שזה די נכון אבל אם הם יורדות עלי ואני מגיבה אז הם רבות איתי ממש לא בא לי להעביר את החופש בריב מצד שני יש מתיחות ביני לבינם ואני יודעת שאם אני אפתח את הנושא זה יתפוצץ. כבר קרו מקרים כאלו. אני מרגישה שאני לא יכולה להיות עם חברה אחת לבד כי יש בינינו מתיחות כזאת ולא נעים. אז לסיכום אני מפחדת לדבר איתן על זה כי אני יודעת שזה לא יגמר טוב ומצד שאני לא נעים לי עם המתח ומצד אחר הם חשובות לי והיה לי איתן הכי הכי כיף שיש (בעבר)
יש לך אולי דרך איך לנסות בכול זאת להעביר את זה העלה ולפתוח דף חדש בלי לדבר על זה פשוט"להתנהג כאילו כלום"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב
שלי ורדי24/06/2010שלום שוב,
אם תתהנגי כאילו כלום, ימשיכו לרכל עלייך, האם יש דרך אחרת שאת תתנהגי אליהן כדי שיפסיקו לרדת אלייך? דרך אגב, העובדה שיורדות עלייך מראה את חוסר הבטחון שלהן כי עושה להן טוב שאת פחות בטוחה מהן.
אם יש לך חוסר בטחוןכדאי שתטפלי בזה בעצה ובעזרת הורייך כמו כן בקושי שלך להיות ברת דעה משלעצמך ולעמוד על הרצונות שלך. אלה לא דברים שמשתפרים בעצה אחת ויחידה אלא תהליך פנימי ארוך אך שווה.
כל זאת כדי שהבחירות שלך בעתיד יהיו שונות וטובות יותר.
אני מסיקה שהחברות האלה הן היום פשרה עבורך, אז תנסי אם את מצליחה להעביר דברים ולבלות אתן, אך לצפות מהן להתחשבות יתרה, זה לא נראה לי.
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עשים במצב כזה?מישהי24/06/2010
מה עושים כשאני שומעת שמרחלים עליי והם לא יודעים שאני שומעת. אני לא יכולה יותר עם זה . ומצד שני הם נחמדים עלי צבועים עלי ואני לא יודעת מה לעשות כי אני ממש לא רוצה לריב איתן וכן הן חשובות לי כי לפחות מפחינתי הן חברות טובות שלי.
מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשהחברות מרכלות
שלי ורדי24/06/2010שלום לך,
מצטערת לשמוע שאלו חברותייך. בחברות אמיתית וטובה שעושה טוב, לא אמורים לרכל מאחורי גבייך. כמובן גם את צריכה להתנהג בהתאם.
תמיד אבל אפשר לשפר, כי גן כשהחברים שלנו טועים ומראים לנו צדדים לא נחמדים, אולי בכל זאת גם הם קשורים אלינו בקשרי חיבה ואהבה.
באם לחברותייך יש יתרונות ברורים והן עושות לך טוב, כמו למשל עזרה בשעת צורך ומצוקה אז את תהיי מוכנה לסבול את צדדים השליליים שלהן. מ
כדאי לך לפתוח את הנושא, לדבר עם חלק מהן ולהגיד שזה פוגע בך שאת שומעת דברים מאחורי גביך. באותה הזדמנות כדאי שתבדקי גם את עצמך ואיך את נתפסת מול החברותות, תשאלי אותן אם יש משהו בהתנהגות שלך שהן לא אוהבות. כי חשבון נפש צריך ששני הצדדים ייעשו.
אם את מרגישה שאת בסדר גמור והן פוגעות בך וממשיכות לפגוע בך, תתחילי לחפש בסביבתך בהדרגה אנשים יותר ראוייםלהיות חברים שלך.
לא קל, אבל מקווה שתצליחי לשפר ולא מעט את הרגשתך עם החברות
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מרדןלבנה בצלאל22/06/2010
בני בן 13 מתחצף בלי סוף לא מוכן לשמוע, על כל דבר יש לו מה לומר .בתקופה האחרונה התחילה אצלו אלימות פיזית מילולית גם כלפי וגם כלפי אחותו הקטנה .
יש לציין שלילד אין כמעט חברים ממעט לצאת מהבית ומחובר כל כולו למחשב
כל ניסיון שלי להתקרבות אליו נגמרת בפיצוץ , אני מודאגת מאוד וגם מיואשת אין שום רגע שמאפשר לנו בבית להיות רגועים או שלווים .
יש לציין שאני אם חד הורית שהתגרשה שבני היה בן 7 ןלפני שנתיים התחתנתי שוב ואין לי ילדים נוספים.
בבקשה אודה על כל עזרה אני אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מרדן
אייל קנדינוף23/06/2010שלום לך
את מתארת מצב שנגרר כבר כמה שנים ומקורו בחוסר היכולת לשים לילד הגבולות המתאימים. יהיה צורך לעזור לו להתגבר על הצורך האובססיבי שלו להיות מחובר למחשב בראש ובראשונה. הביני שאם לא יהיה מחשב הוא יהיה מוכרח לשוב לתקשר עם העולם החיצון!!!!!!
במקביל יהיה מומלץ לפנות לאימון/הנחיית הורים בהקדם האפשרי. לא יהיה נבון להמשיך את גיל ההתבגרות מהמקום שבו אתם נמצאים, זה רק ילך ויחמיר עד מצב שבו תהיי שבויה בביתך.
שימי לב שכל פיצוץ הוא חמור יותר מקודמו ואת חייבת לקבל את הכלים המתאימים כדי לאזור כוח ולשנות את הטעון שינוי בגישתך!!!!
זה לא הזמן להיות מיואשת אלא הזמן לצאת לפעולה לפני שיתחיל לפגוע באחותו יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשאדווה22/06/2010
שלום,אני בת 17 ורציתי לשתף אתכם במשהו פסיכולוגים יקרים!
עכשיו התחיל החופש הגדול והיו לי הרבה תוכניות בשבילו,ועכשיו שהגיע הזמן לבצע אותם בא לי רק להישאר בבית.
סיפרתי את זה ליועצת בבית הספר וניסיו להגיע להבנה וסיפרתי לה שההורים שלי תמיד בבית,אמא שלי בסלון ואבא שלי בחדר תמיד. היא אמרה שאני מחקה אותם ומסתגרת גם בחדר.
בבית יש שקט,כל אחד בעניינים שלו בד"כ. אני לא רוצה להיות כמוהם,ואני חושבת שאם אני מחקה אותם אז זה לא מרצוני. פשוט התת מודע שלי קלט דברים ועשה אותם,היועצת אמרה שאין לי מסננת בראש,אני מחקה אנשים בכל צורה שהיא,גם אם זה יכול לפגוע בי,ואני לא שמה לב לזה בכלל עד שזה מתפרץ.
הקטע הוא שעכשיו אני משתעממת בבית,אבל בכל זאת אין לי חשק לצאת. יש מצבים שאני מתארגנת ומתלבשת וכשאני באה לצאת אני פשוט מתיישבת בסלון ומדליקה טלוויזיה.
מה לעשות?????????? אני לא רוצה להעביר את החופש ככה לבד ובטח שלא בבית!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
מישהי22/06/2010אולי פעם תתגברי על הרצון שלך להישאר בבית ותצאי ותראי שזה כיף לך. תידעי שלא לכולם זה כיף לצאת אבל אם את אומרת שאת רוצה אז פשוט תחליטי ואז זה פשוט יבוא לבד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי
אדווה22/06/2010אבל הבעיה העיקרית היא שיש לי חוסר ביטחון,אני נראית דווקא די סבבה אבל אני מרגישה שכל מה שאני מוציאה מהפה הוא שטותי וחסר טעם ושלאנשים לא כיף במחיצתי. בגלל זה אני מעדיפה לא לצאת עם אנשים ובכך אני לא מראה להם את ה,טיפשות" שלי כמו שאני קוראת לזה.
אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי,אני פחדנית אם לא הייתי פחדנית הייתי מתאבדת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מישהי22/06/2010וואי עכשיו שאת אומרת אני מרגישה בדיוק כמוך! אני באמת מרגישה ככה,עוד חמש דקות אני הולכת למפגש רק כדי להישאר חלק מ.... אבל גם אני מרגישה כאילו אני משעממת ושלא כיף איתי.
כיף לי לדעת שיש עוד כמוני.
נכון את מרגישה כאילו אף אחד לא באמת אוהב אותך ואת שם אבל לא באמת אכפת להם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי
אדווה22/06/2010כן! וגם לפעמים אני מרגישה שאנשים מספרים לי דברים ולא מתעניינים בי. למשל מלא בנות מספרות לי לפעמים על דייטים וזה ולא שואלות אותי ואז זה עוד יותר גורם לי להרגיש משעממת..
מה עושים במצב כזה!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מישהי22/06/2010אני לא יודעת): גם אני חושבת על זה... אני מזה שמחה שיש לי מישהו שמבין אותי ואני אותו.כאילו אני מרגישה שילדים מצפים שיתנהגו אליהם יפה אבל אל אחרים לא אכפת להם. אני גם מרגישה שנמאס לי להיות זאותי שאפשר לכעוס עלייה ואפשר לרדת עלייה.אבל גם אני מרגישה שאני עדיפות שניה נגיד עם עומדים ביחד אז אף פעם לא ישאלו אותי ראשונה אם בא לי להפגש איתה.ונמאס לי מזה!גם לך זה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי
אדווה22/06/2010את כמו הנפש התאומה שלי..בואי שמעי סיפור שקורה כל הזמן. בספורט אנחנו עומדות כל הבנות ותמיד 2 צריכות לבחור ואני,מהפחד להישאר אחרונה,עומדת להן מול הפרצוף. אבל את מי הן בוחרות? את אלה שמאחוריי,אלה שצוחקות ולא אכפת להן אם יבחרו בהן או לא. ואני שדווקא הכי מחכה שיבחרו בי כאילו אני שקופה ונשארת אחרונה לגמריי.משייכים אותי לקבוצה אחרונה!
ונמאס לי,החלטתי שמאז אני יושבת בצד ורק אם קוראים לי אני באה. לא אכפת לי כבר אני רוצה כבר לסיים ביצפר ולהתחיל חיים חדשים,עם אריאל החדשה ולא זאת שכולם מכירים!
אני כ"כ מבינה אותך שאין לך מושג..מאיפה את?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מישהי23/06/2010גם מבינה אותך. וגם לי זה קורה הדברים האלה גם לנו בספורט צריך להתחלק לזוגות,אף פעם לא יבואו אלי וישאלו אותי זה מחרפן אותי וויש כאלה שמקבלות לפחות 5 הצעות אם להיות איתן.וגם אני לא סובלת שפתאום שמבאים לימשהו ביטחון פתואום היא מתלהבת וכבר לא מה שהייתה ואף אחד לא רואה את זה. אני גם מנסה להשתנות אבל זה לא עובד לי וגם אני רוצה שיקבלו אותי כמו שאני וגם אני יודעת שבגלל שיודעים שאני חסרת ביטחון מוצאים עלי תעצבים. וזה מעצבן אותי. בא לי פשוט לישון ולקום לעוד 10 שהכול יהיה מסודר... אני מהמנרכז את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי ולאייל קנדינוף
אדווה23/06/2010אני מאיזור הדרום כזה..וכן יש גם מצבים כאלה!
לאייל- תענה לי בבקשה על מה שרשמתי אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאריאל ולמשהי
אייל קנדינוף23/06/2010היי לכן
קראתי את כל השיח שלכן. לצערי אני יכול להבין בדיוק את המקום שבו אתן נמצאות מאחר שאני נפגש עם המון בני נוער שמתארים מצב דומה. זה די דומה למגפה.
השאלה היא למה זה קורה?
התשובה שמתגבשת בתוכי היא לא כל כך נעימה ושוב, אין בפי בשורות של לעשות שינוי כאן ועכשיו והכול יסתדר.
אנו חיים בחברה מערבית מתועשת ומפותחת שמקדשת את התחרות בכול תחום. לימודים, ספורט, אמנות, אוכל, חברויות, פוליטיקה... איפוא שלא תסתכלו תראו תחרות. תחרות מקדמת שפיטה וביקורת. כך שמגיל צעיר אנחנו נחשפים לשפיטה וביקורת על כך שאנחנו לא מצליחים להגיע להשגים הנדרשים. דבר זה יוצר תיסכול אדיר וירידה בדימוי העצמי שלנו. מספיק שזה קורה לנו מספר פעמיםכשאנחנו קטנים ואנחנו מתחילים לסגל לעצמנו דפוסי חשיבה של יש טובים מאיתנו. מכירות את זה?
זה כמו תחרות ל 60 מטר בכיתה ד'. כול הבנות מסתדרות בשורה והמורה לספורט עומדת בסוף המסלול עם הסטופר והמשרוקית בפה. ואז מתחילים לרוץ. וכמובן מתוך 10 בנות יש רק אחת שמגיעה ראשונה. זה אומר ש9 בנות הולכות הביתה בתחושה של מפסידנות. וזה דבר איום לעשות לילדים וילדות בכול גיל. וככה זה ממשיך עם מבחנים ועם ציפיות של ההורים והשוואות מכל מיני סוגים.
נשמע רע, נכון, מה לעשות, זו המציאות שבה אנו חיים!!!!!
אז מה ניתן לעשות?
ניתן להתחיל להסתכל על כל החיים מנקודת מצב שונה.
תראי אריאל, לאף אחד ולאף אחת מבין כל ה7 מיליארד בני אדם שחיים על כדור הארץ אין את טביעת האצבע שלך. לא היה וגם לא יהיה. זה אומר שאת בן אדם מיוחד ויחודי שאףפעם לא היה פה כמוך!!!!!!!!!!!!!!!
זה אומר המון,
זה אומר שמיותר לחלוטין להשוות בין אנשים כי אין בסיס להשוואה. אחד יהיה טוב בלרוץ, השני יהיה טוב בלבשל, מה זה חשוב כל זמן שאנחנו עסוקים בלגלות מה הוא היחוד שלי לא ביחס לאחרים אלא ביחס לעצמי בלבד, ואז מה שחושבים עלי אחרים לא כל כך משנה, נכון?
אז זה מה שהולכים לעשות בקיץ הזה, הולכים לגלות מה הם תחומי העניין שלי, מה הן האהבות שלי, איזה חוגים יהיה כיף ואיזה לא, מה הכי מסקרן אותי בעולם ולמה? בקיצור, מסע של חיפוש שלא קשור למה יגידו....
זה כבר לא מעניין מה יגידו כי אנחנו כבר לא חלק מהתחרות המשוגעת שהורסת לנו את החיים בשביל כלום.
והדבר המדהים הוא שמהרגע שיורדים מהרכבת המטורפת של התחרות והשפיטה מתחילם לפגוש אנשים חדשים שגם ירדו מהרכבת וגם הם כבר לא מעוניינים לשמוע מה חושבים עליהם וכיף לבלות איתם ולהיות איתם ללא ביקורת ושפיטה, ותאמינו לי אני מדבר מנסיון אישי!!!
אז לבנתיים, מקווה שלא עייפתי אתכן, כמו שכתבתי בתחילת דברי, אין פה מתכון קסמים אלא בחירה מודעת בחיים השפויים והטבעיים וזה לא קורה ביום אחד. זה דורש התכווננות ונחישות ולאט לאט גם בונים בתוכנו אמונה ביכולות שלנו שלא מתבססות על ביקורת ושפיטה של אחרים.
שיהיה בהצלחה ואם דרושות הבהרות נוספות אז בשמחה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מאוד ..חוששת22/06/2010
שלום,
לפני חודשיים קיבלתי מחזור פעם ראשונה והוא היה חלש והכל היה בסדר, לפני חודש קיבלתי שוב באותו תאריך וגם הוא לא הפריע לי לתפקוד ולא כאב לי כלום.
החודש קיבלתי שבועיים אחרי התאריך שהיה לפני חודש-חודשיים...אני כבר קבעתי ללכת לבריכה ובגלל שעכשיו מתחיל החופש אני בטח אלך הרבה..ופתאום קיבלתי מחזור וזה מאוד מפחיד ומלחיץ אותי כי אני לא רוצה ללכת ככה לבריכה (למרות שהדם בהיר ויש טיפה..) וקבעתי עם חברה לישון אצלה ואני חוששת ללכת ואני לחוצה מאוד......
מה אני יעשה במצבים כאלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו להוסיף..
חוששת22/06/2010כל החברים שלי ילכו לבריכה ואני ימות לבוא ואני ישאר בבית ....אני לא יכוהל לחשוב על זה.
גם בשעות האחרונות כואבת לי הבטן אני לא יודעת אם זה קשור לזה או ללחץ הנפשי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף23/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=239 id=link]גניקולוגיה נערות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד עלי לנהוג?אמא22/06/2010
בני בן ה 13 "מעניש" אותי ולא מדבר איתי כי לא הסכמתי שחבר ישן אצלנו במוצ"ש כי יום אחכ יש בית ספר. הוא מצדו אומר שישנו בזמן ויש להם מבחן שרוצים ללמוד. לא הסכמתי בשום אופן ועכשיו לא מדבר אתי 3 ימים וזה קשה לי זה מאוד פוגע בי אני מנסה לדבר איתו אך ממש עונה לי קצר ואני ממש רואה ושומעת עוינות מצידו ממש קשה לי העונש שלו מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
אייל קנדינוף22/06/2010שלום לך
הפסקי לדבר איתו לחלוטין ויותר מזה תתנהגי כאילו הוא לא בבית עד רמה שלסדר דברים או אפילו להגיש לו אוכל!!! שיהיה אוכל אך שיגיש לעצמו.
אם את מעירה אותו בבקרים אז הפסיקי, שיסתדר לבד. יש לך פה הזדמות פז ללמד אותו שיעור גדול בחיים, שלא לוקחים את אמא כמובן מאליו. הוא "מעניש" אותך משום שאת מאפשרת זאת. צאי מהמשוואה וראי שהוא בסך הכול ילד בן 13 שמנהל משחקי שליטה עם הסובב אותו. זו דרכו לגלות את החיים. עליך האחריות ללמד אותו את הדרך הנכונה. והדרך הנכונה היא שאתה לא מעניש אנשים, אתה משוחח איתם ומראה איפוא כואב ואיפוא לא. אז לא להתרגש, אלא ההיפך, לשמוח על ההזדמנות שניתנה לך ללמד אותו שיעור חשוב בדרך ארץ. הוא לקח החלטה והיא להפסיק לשוחח איתך. אם כך יש להחלטה הזו תוצאות לוואי והן שאת מכבדת את רצונו ומפסיקה להיות איתו בקשר אבל עד הסוף. נראה אם לזה הוא התכוון.....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיי לילהחסויה21/06/2010
שלום
בני בן ה16.5 סיים את לימודיו אם תעודה "סבירה". עליו להשלים קורס קיץ של חודש עקב זילזול באותו מקצוע (הוא כמובן נחוש להצליח )אך יש בעיה עד שיתחיל הקורס(בתחילת יולי הוא ישן רוב היום ואם כבר קם אז מחשב טלויזיה יושב עם חברים ליד הבית ובעיקר יוצא כל ערב עד 3,4
מה עושים??איך אפשר למנוע את היציאות האלא כל ערב???זה הורס אותנו אנו כל הלילה לא ישנים אני מתקשרת לודא שהכל בסדר ושהוא לא עושה שטויות או מסתבך או נגרר אחרי..שאלתי אותו מה לגבי עבודה הוא אומר שכמובן יחפש אך זה לא עושה רושם כזה .
אני משתדלת לא לתת דמי כיס כך שהוא יצטרך למצוא עבודה ולממן את צרכיו (כמו נסיעה לאילת וכו..)איך מונעים ויכוחים מיותרים ויוצרים אוירה נעימה כך שהחופש יעבור בשלום ללא דאגות ??
תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה-חיי לילה
אייל קנדינוף22/06/2010שלום לך
אכן כן, מצב לא פשוט!!
העקרון המנחה שיהיה כדאי לאמץ אומר שכל זמן שאת לא מרגישה בנוח ובבטחון לגבי ההתנהלות שלו מול הלימודים ומול בילוייו בלילות אז גם לו לא יהיה נוח.
לכן כדאי לערוך רשימה של דברים שבוודאות יכולים להוציא אותו מאזור הנוחות שלו:
טליוזיה
מחשב
כביסה
אוכל- לא מניעה (חס וחלילה) הגשה ודברים שהוא מבקש
יכולת לישון עד מאוחר
כסף
ואני בטוח שאתם יכולים למצוא עוד דברים....
מהנקודה הזו יש לצאת לדרך בידיעה שזה לא הולך להיות פשוט ואתם עומדים להתקל בהתנגדות.
על כל דבר שמבחינתך יש ירידה בתחושת הבטחון שלך יהיה תשלום, למשל:
הוא לא חוזר הביתה בשעה המוסכמת, לא יתאפשר לו לישון עד השעה שהוא רוצה, וכך תשברי את מעגל השינה ההפוך.
הוא לא מחפש ברצינות עבודה ומוצא, ישלל הזכות לגלוש באינטרנט מאחר וזה עולה כסף ובביתכם אין פרזיטים.
לסיכום:
אין שיחות נפש, אין בקשות ותחנות, יש נקיטת עמדה ברורה לגבי חיים תקינים ונורמלים.
הוא יתרגז והוא יתקומם אך הנחישות שלכם בצדקת הדרך תאפשר לו לחזור לחיים המציאותיים.
זאת האחריות שלכם ההורים בשבילו......
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסויה22/06/2010תודה על התשובה..
אכן הוא הפתיע יצאתי בבוקר לעבודה כיוונתי לו את השעון ל9 בבוקר(הוא הלך לישון ב2..)וגם התקשרתי לוודא שקם.. הוא הלך לקניון לחפש עבודה..מצא וגם החל לעבוד סיים ב16 הגיע איתנו הביתה סיפר שהוא מרוצה מעצמו ישבנו לאכול יחד(דבר שאני לא מוותרת עליו כולם בארוחת הערב!!!) אבל שוב קבע עם חברים ביקשתי שיחזור מוקדם מכיוון שהוא צריך להיות בעבודה ב9 הסברתי לו את האחריות שעכשיו יש לו בתקווה שיפנים.
אני חושבת שההתחלה טובה ..אכן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אייל קנדינוף23/06/2010שלום שוב
אל תפתחי ציפיות, בטח לא בשלב מוקדם כל כך. אין שיחות, אין הסברים, אין בקשות, יש רק הסכמים שממלאים ושמחים או שלא ואז מתחילות הסנקציות-- ממש כמו בעולם האמיתי!!!!!
מה לעשות, ככה מתבגרים.....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר..
חסויה25/06/2010אייל שלום ..אני נמנעת כרגע מלתת כסף כי אין לו גבולות!!!(כל ערב יציאה וכסף אפילו אם זה רק לשבת עם חברים) אמרתי לו שאני יודעת שהכסף הולך לסיגריות ואני לוא אתן יד לכך..
הוא יצא עם חברים והלווה מהם 200 שח לפי דבריו (ואמר לי כי ממך אני לא מקבל..)הסברתי לו שאם הוא מפתח לעצמו הרגל של להלוות זה יוביל אותו לכל החיים .אני תמיד אומרת לו" יש לך תצא ואם אין לפחות לא להלוות" שילמד להסתפק במה שיש!!! איך אפשר למנוע ממנו את ההרגל הזה??
דבר שני כל החברים מתכננים לנסוע לאילת באוגוסט.. אמרתי לו שאם הוא רוצה לנסוע איתם שיממן את הנסיעה הוא(רק בכדי שיעריך שהכסף לא בא בקלות ושיהיה לו ערך לכך) האם לנהוג כך זה בסדר??
(לרקע הכללי החברים לא עובדים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויה
אייל קנדינוף26/06/2010שלום לך
את בדיוק בדרך הנכונה!!!!
ללא ויתורים ועמידה על עקרונות נכונים.
לגבי הטיול, זה שכולם מתכננים לנסוע זה לא אומר שהם יסעו. והיה ויש הורים שמוכנים לממן טיול ללא הגבלה וללא התניה בהשתתפות ילדהם במימון זאת בחירה שלהם.
הצעתי אליך היא להציע לבנך השתתפות במימון הטיול, למשל: על כל שקל שהוא ירוויח את תוסיפי עוד שקל או יותר לפי החלטתך.
זה יכול ליצור אצלו תמריץ לצאת לעבודה.
שיהיה בהצלחה את בכיוון הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אייל,אבל את קצת מגזים.
אמא לחוצה26/06/2010אוקי,אני מסכימה שיש לשמור על גבולות גם בזמן חופש.
אבל בחייך,
למנוע טלביזיה?למנוע מחשב?שעת השקמה?
אתה זוכר שדובר בנער בן 16 וחצי?
נער בן 16 וחצי,בגיל ההתבגרות הסוער ממש ממש לא יפעל תחת סנקציות כאלו.
הוא רק יתנגד יותר,הוא רק יעשה יותר בלגאן,יבעט במוסכמות,בכללים.
אני מאד לא מסכימה עם הדרך שלך.
אני חושבת שלהפך,ברגע שיתנהו אל הנער כבוגר,יושיבו אותו לשיחה ויסבירו לו באמת באמת מה מצפים ממנו,מתוך מקום של כבוד והבנה שהוא כבר בוגר יביא לתוצאות חיוביות הרבה יותר!
מישהי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסויה28/06/2010הייי..........שוב דילמה שעות העבודה שלו דלות (4 שעות ביום לפעמים6)הוא מקבל שכר מינימום, מזה הוא בטח לא יכול לחסוך לאילת (נגיד..)!!!הוא יוצא כמעט כל ערב כל פעם עם קבוצה אחרת של חברים הוא מאוד אסטראטג ..איך מראים לו תמונה נכונה יותר של חסכנות ???אני לא יכולה לעזור לו תמיד יש עוד ילדה בבית וגם נסיעה לפולין על הפרק (בשבילו ) שאני עושה מאמצים לשלם אותה (זה לא מעט כסף) .
לדוגמא היום הוא אמר שהולכים לאכול בחץ כמה חברים והוא רוצה כסף, אבל גם ברביעי יש מסיבה והוא צריך כסף!!אמרנו לו שיבחר או היום או ברביעי..(הוא יצא מהבית כועס )וללא כסף כל שיחה איתו נגררת לצעקות ואנחנו משתדלים לא לצעוק כדי שיבין שאנחנו לא רבים איתו אלא מלמדים אותו לסדר עדיפויות האם כך נכון לעשות ולמה הוא עוד כועס עלינו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
אייל קנדינוף28/06/2010שלום שוב
אין פה שום דילמה!!!!
אתם רואים את התמונה הגדולה מעצם היותכם בוגרים ובנך רואה את התמונה הקטנה, התמונה שלו וזה אך טבעי. זה הזמן שלו להתבגר ולהבין את הצרכים של כל המשפחה. זה תהליך שלוקח הרבה זמן ועד שלא יהיה בוגר תהליך זה לא יסתיים עבורו.
אם כך, החליטו על סכום כסף קבוע שינתן בכל יום ראשון ולא יותר. את הכסף שהוא ירויח שיחסוך לאילת. ובזה יסתיימו הוויכוחים. אם הוא יחליט שזה לא מספיק לו שיעבוד יותר. אין שיחות, אין הסברים, ואין שיתוף פעולה כל עוד אין דרך ארץ בשיחה אתכם. נחישות, והתמדה אלה מילות הקוד!!!!
לא לוותר רק קח הוא ילמד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?מישהי20/06/2010
אני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון אבל אני לא יודעת מה לעשות כי אני מפחדת לאבד נקשרים בחופש הגדול כי עכשיו המצב החברתי שלי לא משהו ואני מפחדת שעכשיו אני אמצא את עצמי מנותקת! גם היה לי סבל לבוא לבצפר אבל עדין הצלחתי לשמור על קשר.אני מפחדת שיפגשו בלעדי שלא יזמינו אותי,ואני יגיע לשנה הבאה לא חלק מהקבוצה....
מה עושים אשמח אם תענו לי במהירות...
תודה רבה רבה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת קשרים בחופש
שלי ורדי20/06/2010שלום,
אני מייעצת לך למצוא עבודה, כדי שתהיי במסג ובין חברים בני גילך וגם תעבירי את הזמן (אני לא יודעת בת כמה את ואם זה אפשרי בכלל...)או להירשם לאיזה חוג, תחביב מאלה הנפתחים במיוחד לחופש הגדול. בקיצור שם המפתח: תעסוקה ועניין ומחוץ לבית. את יכולה גם להתנדב לאיזו עמותה,וכך לצאת מעט מהמסגרות הרגילות בהן את מרגישה לא הכי שייכת. זה פותח אפיקי מחשבה וזוויות ראיה אחרות.
לגבי החברים מבית הספר, כל עוד את מרגישה שמחבבים אותך ולא דוחים אותךכדאי ליזום את היציאות והמפגשים ולא רק לחכות להזמנות.
בהצלחה
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה ועוד שאלה...
מישהי21/06/2010עבודה זה לא מתאים אני בת עולה לכיתה ח. ויש לי עוד משהו,אני וחברה טובה שלי די התרחקנו בזמן האחרון ואין לי על מה לדבר איתה ואני מרגישה שאני משעממת אותה וגם אמרה לי פעם. יש לך אולי עצה איך אפשר לחזק קשרים ופעלויות שאני יכולה לעשות איתה ויהיה לנו כיף?
אני ממש צריכה את העזרה הזאת. תודה רבה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להעביר את הקיץ
שלי ורדי21/06/2010אולי תיזמי מפגשים אצל בבית עם סרט DVD, תזמיני כמה חברות, תיזמי דברים שאת אוהבת , ספורט למשל, שחיה בבריכה, את צריכה להבין מה את אוהבת קודם כל. אולי גם את צריכה להתפשר ולעשות דברים שחברתך הטובה גם מעוניינת בהם. למשל אם היא רוצה להיפגש עם חבר'ה מסוימים, מעוניינת במפגשים עם עוד ילדים ולא שתיכן לבד, כדאי להצטרף אליה. דרך אגב , ביבי סיטר את יכולה לעשות בגילך כדי להעביר את השעות הרבות של הפנאי. אם את אוהבת ילדים וגם חברתך אפשר להציע לטפל ולשמור ביחד בכמה ילדים ולעשות להם חוג יצירה. רעיונות יש עד אין סוף אך את צריכה לדלות אותם מעצמך מתוך מה שמעניין אותך וגם ליזום אותם.
שוב בהצלחה
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין על מה לדבר
מישהי22/06/2010אבל אין לי כול כך על מה לדבר איתה נגיד אני באה אלייה אין לי על מה לדבר איתה אני לר רוצה לרכל איתה כי אני לא סומכת עלייה כול כך. ומשעמם לנו ביחד ואני ממש רוצה לחזק איתה את הקשר לשנה הבאה ולטיולי קיץ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי במשבר פרידהחווה19/06/2010
ביתי בת ה17+, ניפרדה מחברה לאחר זוגיות טובה של כמעט 3 שנים. הם ניפרדו לאחר ריב גדולשל קינאה מצידו. היא היתה שלמה עם הפרידה וכרגע היא ניפגשת עם ידידים ולא מעונינת בקשר חברי. משיחה שהיתה לי איתה הבנתי שהיא לעולם לא תחזור אליו אך מצד שני היא טוענת שקשה לה לשכוח אותו, והיא מזכירה אותו מידי פעם בהקשרים שונים. היא מאוד עצובה , ואני מנסה לעודד אותה בתקווה שיגיע הזמן והיא תתאושש מהמשבר ותמצא אהבה חדשה. יש לציין שהיא ניראית טוב מאוד תלמידה מצויינת, אך מבחינה כיתתית חברתית היא לא בין המקובלים. יש לה מעט חברות מחוץ לכיתה, הן ותיקות ונאמנות לה. לצערי היא מאוד עצבנית לאחרונה ומתפרצת בקלות. מה אני יכולה עוד לעשות להקל עליה את הפרידה? יש לי הרגשה שהיא עוד אוהבת אותו במידה מסויימת אך אין סיכוי שתחזור אליו. כמו כן ציינה בפני את העובדה שהיא איבדה אמון בבנים לאחר והיא לא יודעת אם להאמין למה שאומרים לה. בתודה מראש חווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחווה
אייל קנדינוף19/06/2010שלום לך
ברור לגמרי שאת בהזדהות עם בתך וחווה את כאבה לא פחות ממנה. השאלה היא: האם זה מה שבתך צריכה?
נראה לי שנכון יותר יהיה לזהות את הכאב של בתך, להכיל ולתת לכאב הזה מקום בתוכך אך לא להזדהות עד כדי איבוד הראיה לעתיד. בתך צריכה אותך כדי שתראי לה שבעוד קצת זמן הכאב יפחת והחיים יחזרו למסלולם. היא צריכה אותך שתחזקי אותו ממקום שמבין את הכאב אך גם מבין שבכול פרדה יש תהליך של אבל וכך הם פני הדברים.
חבקי אותה, שהי איתה יותר זמן, צאו לבילויים משותפים והמתיני הזמן עושה את התרופה....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת להורים פרודים... (דחוף)חסויה18/06/2010
שלום,
אני בת 16 והוריי פרודים. הבעיה היא שבעוד כפחות מחודש יש להם משפט. הקשר שלי עם אבא לא כל כך טוב (אנחנו לא מדברים ככל חוץ מ"היי- ביי") והוא טוען שאמא שלי מסיטה אותי ואת אחי הקטן (10) נגדו. במשפט האחרון אמא שלי בקשה שאני ואחי נבוא לתת עדות על המצב בבית, אך זה לא יצא לפועל כי אבא שלי התנגד לכך. לפני כחודש אמא שלי אמרה שהיא רוצה שניהיה נוכחים במשפט הקרוב ונספר מה קורה בבית ועל התנהלותו של אבי. כיום אני מוטרדת מכך שאני אצטרך "לצאת" נגד אבא כי המצב ביננו גם ככה לא טוב, למרות שההתנהלות שלו בבית מפריעה לי. לפני כשבוע שוחחתי עם יועצת בית הספר על כך, והיא בקשה שאחזור עליה עם תשובה, האם אני חייבת להיות נוכחת במשפט או לא. התשובה היא שכן, וביום שני אנחנו יוצאים לחופשה, ככה שאני כנראה לא אספיק לשוחח איתה. אני מפחדת לדבר על הדברים ועוד יותר מפחדת שאבא שלי יראה אותי בבית המשפט ללא ידיעה מוקדמת על כך. השאלה היא האם אני צריכה לידע אותו ואם כן אז איך, כי כאמור אנחנו לא מדברים (לא מתוך סכסוך), אני פוחדת שיהיו לו שאלות כמו למה וכד' כי אני חושבת שלא יהיה מסוגלת לענות לו עליהן. והשאלה השניה היא, איך ה"עדות" אמורה להתנהל באופן כללי (ההורים יכולים לדרוש להיות נוכחים, ומי "חוקר" אותנו?)
נב. האם כדאי לי במקביל ללכת ליועצת שוב, למרות שכנראה שלא יהיה לנו זמן לדבר על הדברים יותר לעומק. - אני מפחדת להשאיר את הדברים פתוחים כי אני יודעת שהיא לא ממשיכה איתנו שנה הבאה, וקשה לי להיפתח לאחרים (יועצת חדשה, מחנך..). אני פוחדת לחשוב על האוירה בבית לאחר הדיון, ובכלל להמשיך להישאר "לבד" בתוך כל זה.
אני מוטרדת ומבולבלת מכך, וקשה לי להגיע לתשובה כי יהיו לכך השלכות..
תודה, וסליחה על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת להורים פרודים
אייל קנדינוף19/06/2010שלום לך
נראה לי שאת יודעת את מיקומך, על תהססי לבחור במה שהאינסטינקט שלך מצביע. לא ברור מה היא ההתנהלות של אביך אך אם את מרגישה שהיא לא נכונה עבורך אז אל תהססי.
בנוגע לפחדים, הם נורמלים וטבעיים, והיה ואת מחליטה כן להעיד דברי ושתפי את אימך בנושא וגם את עו"ד שלה. חפשו דרך למנוע את אי הנעימות בינך לבין אביך. שימי התניה לאישור העדות שלך בכך שאינך מוכנה לתת עדות בנוכחות אביך ואימך. כך תוכלי להיות יותר נינוחה.
המון בהצלחה
והיי חזקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשורה על הריוןאמא של18/06/2010
אני אמא לנער מתבגר בן 14 וחצי שנים הנמצא בשיאו של גיל ההתבגרות על כל המשתמע. עד היום הוא גדל כילד יחיד ועכשיו אני בתחילתו של הריון נכסף. מעולם הוא לא הביע רצון לאח נוסף ומבחינתו הוא מרוצה מאוד מהמצב. שאלתי היא מתי כדאי לבשר לו על ההריון וכיצד עלי לעשות זאת.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא שבהריון
שלי ורדי19/06/2010שלום לך,
כדאי לבשר לו מוקדם משלב שאת בטוחה שההריון מבוסס, ולפני שאת מידעת את מעגל החברתי, הוא לא קטן, יודע ולאמוד הזמן עד הלידה, הוא חלק מהמשפחה וכדאי שירגיש שותף .
הקושי וההתלבטות נגרמים אצלך מהתחושה שאת חושבת שיהיהילו קשה לקבל אח נוסף...אני לא בטוחה שיהיה לו קשה, אולי אפילו ישמח, רוב הילדים בטווח הרחוק מבינים את התועלת העצומה שיש בלחיות אם אחים. אם הוא ילד מרוכז בעצמו ואוהב להיות יחיד ומיוחד, דווקא לטווח הארוך זה שיעור טוב מאד לחיים, לדעת לחלוק, להתגבר על הצורך שכולם יתרכזו אליך.
רק אל תראי לו שאת מבינה אותו מדי ומזדהה עם התגובות הראשונות של הלם, הפתעה ואכזבה, אם תהיינה כאלה. הבנה עד רמה מסוימת רצויה אך לא יותר מזה, הזמן יעשה את שלו ויסתגל.
בהצלחה,
שלי וריד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעבור כיתה או לא?אני16/06/2010
אני בכיתה ז' עכשיו ואני רוצה לעבור שנה הבאה כיתה בגלל שאני רוצה להיות עם חברות שלי, אני לא רוצה להיות בכיתת אומנות, אין לי פה חברים, והילדים בכיתה קצת מגעילים אבל מצד שני אני לא רוצה לעבור כיתה בגלל שהמחנכת מעולה, באמת אכפת לה מאיתנו (ל-99.9 אחוז מהמורים לא אכפת מאיתנו), בתחילת שנה כמה בנות הציקו לי והיא התערבה בזה ויום אחרי שהיא טיפלה בהם הם לא עשו לי כלום, קיצר אני ממש אוהבת את המחנכת הזאת, יש עוד שתי מורות מדהימות שממשיכות איתנו שנה הבאה, הציונים שלי עלו ובהרבה משנה שעברה (יסודי), אני לא יודעת איך הילדים בכיתה שאני רוצה לעבור אליה....ובכיתה השנייה יש מלא סנוביות
פליז הלפ מי...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעבור כיתה או לא
אייל קנדינוף16/06/2010היי
הצלחת ממש לבלבל אותי ומאחר ואני מזל מאזניים אז עוד יותר אני לא יודע מה להגיד.
אבל בכל זאת, תראי, בזמן השיעורים לומדים, נכון? או עושים כאילו, ואי אפשר יותר מידי לפטפט אחד עם השני.
אז בחשבון פשוט נראה לי שעדיף להשאר בכיתה בגלל המחנכת המדהימה ובזמן ההפסקות להיות עם החברות ואז את מרויחה מכל הכיוונים.
מה את אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לא רק את עצמי אני מבלבלת.......
אני16/06/2010מה הייתי עושה כדי להפטר מחוסר ההחלטיות שלי....
בשיעורים בכיתה שלי לא בדיוק לומדים...אפילו את רכזת השכבה המאוד כשוכה שמלמדת אותנו ספרות הם מצליחים לשגע בגדול...
כבר חשבתי על מיליון אפשרויות אבל בכולם יש "אבל"
אבל תודה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס באינטרנט בגיל שמונהשרית לביא15/06/2010
אשמח לעזרתכם המקצועית. הערב גיליתי שהגוזל בן השמונה צפה עם חבר (בבית החבר) באתרי סקס. אני המומה מעצם הצורך להתמודד עם העניין בגיל שכזה. השיחה על ההבדל בין מה שרואים בסרטים למציאות נעשתה, תוך התחשבות בגילו של הפעוט (8!) אני אובדת עצות לגבי התגובה שלי. אין מצב שאני אוכל לחיות עם האפשרות שזה יקרה שוב. אבל מה? לאיים בעונש? לפקח בקרה הדוקה יותר? לא לאפשר לו לשחק במחשב אם אין מבוגר בסביבה? לכעוס? לא לכעוס? להתעקש לתחקר לפרטים הקטנים? לחחיב אותו להשיב לתשובות עמו מאיפה הרעיון כדי לידע הורים אחרים אם יש צורך? מה?
אשמח לתגובה מהירה ככל האפשר יען כי הנושא חם חם חם בבית.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
שלי ורדי16/06/2010שלום שרית,
אני מציעה לא לכעוס, למה שילד בן שמונה, אם אתרים מסוג זה זמינים לו ושומע גם מחברים או מילדים גדולים ממנו על אתרי סקס שלא יתעניין?
הרי אנחנו המבוגרים מרשים חשיפה מסוג זה בכל מיני מדיה ופתאום אנחנו מופתעים?
הבן שלך לא עשה שום דבר רע, הכי פשוט להפעיל קוד ולחסום אתרים אלה מהמחשב שלו, לקנות ספרי הדרכה לגילו לגבי איך ילדים באים בעולם, אם זה מסקרן אותו, לקרוא ביחד אתו, לתווך לו ולהסביר לו במילים פשוטות ולא מפורטות מעט על מין. עדיף לשמוע הסברים מההורים, ממלא הוא חשוף לזה
מילת המפתח זה
תיווך -תיווך ע"י ההורים את עולם המין , הבאת ילדים בעולם, ולומר לו שיחכה בסבלנות ובעוד כמה שנים יהיה בשל וידע יותר, כאי להוסיף ולהסביר לו שבאתרים יש דברים לא נורמטיביים לא מקובלים ולא בריאים לפעמים ולא כך נראה תמיד בחיים המין.
מאד כדאי שלא תתביישו לדבר על זה אתו אך גם לא עם פירוט יתר.
כול טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאתרי סקס בגיל שמונה
מישהי20/06/2010אני חושבת שאת לא צריכה לכעוס עליו את צריכה להסביר לו שזה כלל לא קרוב למציאות.
תגידי לו שאת מבינה את העיתנינות של בכך אבל מה שמתרחש באתרים אלו זה פשוט מזעזע כי אנשים חושפים את הדבר שאמור להיות הכי אינטימי ואישי.
את גם יכולה להגיד לו שאם יש לו שאלות בנושא הוא יכול לשאול אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות מול רצונה של ביתי בת ה-17.בתיה15/06/2010
ביתי ניגשה עם חברה לרופא נשים (סתבר שהלכה לשלי בדיעבד)
ולאחר מעשה סיפרה לי כדי ליידע אותי בלבד ללא התייעצות.
היא ביקשה מרשם לגלולות והוא נתן בקלות והמליץ על גלולה שנקראת פליים ל"צעירות" לדבריו.
מה אני יודעת על הגלולה?
האם אפשר עוד אינפורמציה?
מעבר לכך מה עלי לעשות כדי שתשוחח איתי ולא תטיח דברים בפניי ותתפנה לעיסוקים אחרים?
אין לי שביל גישה אליה, כל ניסיון עולה בתהו.
על מה מומלץ בגיל זה? האם להרפות את האחיזה? האם להקשיח את חוקיי הבית?
זקוקה לעצה מועילה מכם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הקשר עם הבת
שלי ורדי16/06/2010שלום לך,
אין לי מספיק פרטים על הקשר עם הבת שלך, אך בטוח שמשהו קורה ביניכן כי את מרגישה את הריחוק שלה. את יודעת יותר טוב מכל אחד אחר בתוכך איך היא תופסת אותך. לגבי שאלתך האם להקשיח את חוקי הבית או להרפות, קודם כל עצה: לא מענישים על ניכור בקשר בהקשחת חוקי הבית, כי זה לא מועיל אלא מזיק, זאת אומרת היא תתרחק ממך רגשית עוד יותר וממלא בעוד שנה לא תוכלי גם להגיד לה מה לעשות. בכפיה לא משפרים קשר ולא משיגים קרבה. הסיבה המוצדקת להקשיח חוקי בית היא רק אם יש התנהגות שמסכנת אותה, מורידה את התפקוד שלה ואו מידרדרת אותה.
ביתך לפי החוק רשאית ללכת לרופא נשים ולקבל טיפול בלעדיך. לגבי הגלולה אין לי מה להוסיף כי אני לא רופאה. כנראה שהיא מקיימת יחסי מין והיא נבוכה לשתף אותך בזה.
נדמה לי (אולי אני גם טועה) כי את צריכה לנסות להיות פחות שתלטנית או פחות מתערבת ולהתחיל להתייחס אליה בגובה העניים כי היא עוד מעט אדם בוגר. אולי גם צריך להיעלב פחות ממנה?
יש ביטוי יפה באנגלית המבטא את עמדת ההורים אופטימלית כלפי ילדיהם הבוגרים יחסית: pacing and leading
,זאת אומרת עמדה הורית שגם מתייחסת בגובה העניים, מיישרת קו והולכת צעד צעד עם הילד אך באותו זמן גם מובילה ומכוונת מתוך הערך הנוסף של ניסיון חיים ואחריות על הילד.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)