מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות??טלי17/12/2009
יש ילד אחד בכיתה שאני מחבבת...איך אני יכולה לדעת עם הוא אוהב אותי ומה עלי לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות?
שלי ורדי17/12/2009היי טלי,
אני לא ידועת בת כמה את, משערת שאת תיכוניסטית.. את רוצה לדעת האם את מוצאת חן בעיניו..
אני מציעה לך לשים לב אם הוא מביט בך לעתים קרובות, האם יש איזה מתח באויר כשמבטיכם מצטלבים.. תשאלי חברות שלך, תבקשי לדעתן, האם הן חושבות שיכולה להיות התאמה ביניכם, האם הן קולטות שיייתכן ומתעניין בך. בעצם על מנת לדעת ולהרגיש צריך להתקרב אליו, ייתכן ועדיין לא מרגיש כלום וצריך להכיר אותך. האם את יכולה ליצור הזדמנויות להכיר אותו? את יכולה להתקרב לחברים/חברות שלו בכתה? או להיות קרובה במקומות שהוא נמצא, ומבלה. הצעד הראשון הוא להתקרב על מנת ליצור תנאים להיכרות. אולי דרך המסנג'ר /מקושרים וכדומה,תוכלי ליצור קשר יותר אישי אתו.
חשוב לנסות, לדעת איפה את עומדת , לדעת שאת לא מפספסת, את כדאי להיות אמיצה, בתנאי שיש שיקול דעת סביר שכן יכול להיות שמתעניין בך.
בהצלחה רבה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שלימיטל17/12/2009
שלום!
קוראים לי מיטל ואני בת 17 , לא מזמן אבא שלי התחיל להתעניין במחשב, כמובן שגם במידע שהוא נותן. מאז שלימדתי אותו להיכנס לאינטרנט , אני מגלה שהוא לא בדיוק עסוק בלהתכתב עם חברים אלא הוא מרבה לראות שם פורנו. כמובן שהוא אינו יודע שיש לי דרך לראות זאת , אחרת הוא היה מפסיק.
אני מאוד מכבדת את אבא שלי אבל הפעם אני לא מסכימה עם רצונו, עזרו לי להגיע להחלטה נכונה.
תודה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתייחס ל התנהגות של אבא
שלי ורדי17/12/2009היי מיטל,
מ בינה לליבך, מביך לחשוב שאבא שלך מתעניין בסקס...!
הבעייה היא לא אביך, כי זה משהו די שכיח ונורמטיבי , העובדה אנשים משתמשים במחשב כדי לספק סקרנות ומתח מיני. גברים, נשים, נערים ואף נערות ..עושות זאת, כל אחד בשכיחות שמתאימה לו.
הבעייתיות היא פה מקומך כבת שלו, המבוכה והתחושה הלא נעימה לדעת שאביך מתעסק עםנושאים אכלה. ילדים נוטים לחשוב ולקוות שהוריהם לא מיניים, שרק ממלאים פונקציות הוריות. אך למעשה להוריםי ש עוד זהויות ותפקידים ותשוקות.. העצה שלי-אם את יכולה- אל תתעסקי עם זה, אל תיכנסי לראות מה ראה, הוא רואה מה שכל מבוגר אחר רואה, תתרחקי מהנושאים האלה. הוא לא עושה שום דבר רע בסה"כ. הפורנו היה מאז ומתמיד ויהיה כנראה גם בעתיד מפלט למתח ולתשוקות מיניות שלא ממומשות בהכרח במציאות.
אני חושבת שעם הזמן , כשתהיי בוגרת יותר, ותצאי מהמקום של הבת הקטנה, תרגישי שפחות מפריע לך,
מקווה שעזרתי,
שלי ורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עזרת
דוד04/03/2010היא במתח נפשי ואת גורמת לה לפחד מאוד כאילו זה נורמלי שאדם נשוי יראה פורנו מי נתן לך להיות יועצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה להגיד לילדה ?שירה17/12/2009
שלי שלום רב,
יש לי ילדה בת 12 שאבא שלה הומו אני לא יודעת אם היא יודעת ( יצא ממהארון לפני 9 שנים בהיותה בת 3 והתגרשתי ממנו ).
אבא שלה כל הזמן ישן עם חבר כשהיא נמצאת אצלו ובכלל כל פעם הוא מחליף בני זוג
סיפרתי לחברות וכולן מזועזעות ואומרות לי לספר לה את האמת
כבר דיברתי עם אבא שלה ואמרתי לו שזה שחשוב שהוא ידבר איתה ויסביר לה הכל אך קשה לו לדבר על זה ויש לנו ויכוחים ו.
אני כל הזמן בתחושה שאני עושה משהו לא נכון והילדה מבולבלת
היא אומרת לי שנמעס לה שכל פעם יש מישהו חדש והיא נקשרת והוא הולך או במקביל הוא עובר לגור איתו ואחר כך נעלם .
הסברתי לה שהיא לא יכולה לקבוע מי החברים של אבא שלה .
מה לעשות האם לספר לה ?
אני חוששת שזה יעשה לה רק רע לחשוב שאבא שלה שוכב עם גברים ואת כל הסיטואציה .
מתוסכלת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות האם לדבר גלויות עם הילדה
שלי ורדי17/12/2009שלום שירה,
באמת מצב מורכב, להיות בת לאב הומו סקסואל זה עדיין ספור מסובך במקומותינו, למרות הלגיטימציה החברתית הגוברת. איך הבעייה הגדולה באמת, נראה לי שקשורה להתנהלות החיים שלו ובעובדה שהוא חושף את בתכם לכל מערכות היחסים שלו וכל זאת בלי להסביר לה כלום על מצבו. למעשה זה מצב בלתי אפשר, אבסורדי -הבת שלך יודעת, אין לי ספק, רק לא אמרתן את המילה לא נתתם למצב שם יותר מכך, היא אולי מנסה חלקית להדחיק, לא להתעסק עם זה כי אתם לא מדברים על זה אתה והי אגם לא מרשה לעצמה לדבר אתכם על זה. הוא נראה לי אדם בלי גבולות ובלי שיקול דעת אחראי כלפי החינוך והרגשות של הבת. אני חושבת שאת כן חייבתלדבר אתה, להסביר לה על נטיותיו, וללאפש רלה לשאול שאלות. גם את צריכה לדבר אתו על כך שלא יחשוף אותה כל פעם למערכת זוגית זמנית . את צריכה לעמוד על זה, לדעתי נעשה לה נזק גדול בכמה רמות: נחשפת למודלים של זוגיות אקראית, חווה קשר עם הורים בלתי אפשר בו אין דיבור על דברים אמיתיים שקורים בחייכם, נקשר לאנשים שנעלמים לה, מה שנותן לה חוויה של ארעיות ואי בטחון ביחסי אנוש. אתם חייבים לשנות זאת ומהר!
בהצלחה,
ובתקווה שיהיה שינוי,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתנהג ?ענת17/12/2009
שלום רב!
רציתי להתייעץ איתך בנוגע לבני בין השש עשרה וחצי. מצבנו הכספי הוא לא מי יודע מה , אנחנו הורים לשלושה ילדים שאין גבולות לבקשות שלהם , הבעיה היא עם בני הבכור הוא חי עם חברה שכנראה הההורים שלהם פחות או יותר מבוססים שנותנים לילדים שלהם יותר דמי כיס והילדים יכולים להרשות לעצמם לבזבז , בני אפשר לומר יחסית לפי ראות שלי לא מבקש הרבה מבחינת דמי כיס נראה לי שהוא מוציא משהו כמו 100 ש"ח לחודש , הוא טוען שהוא כל הזמן יוצא עם חברים שלו והם קונים דברים והם משלמים עליו והם יוצאים למסיבות והוא לא , הוא משתדל לא לבקש כי הוא יודע שקשה לנו , אבל למשל בפעם האחרונה הוא ביקש 50 ש"ח שהם עושים מסיבה אצל אחד החברים והם קונים בשרים אני מדברת על 10 חברה , הוא בזבז הכל ובנוסף כנראה רצו לחסוך בכסף הם החליטו לקחת כל אחד מהבית שלו בקבוק שתיה קרה , שבעלי ראה אותו הוא השתולל ואמר לו שזה ממש מוגזם ושאין לו כסף והוא מבזבז , הילד התגונן שהוא לא מבזבז הרבה ושיראה את החברים שלו כמה הם מוציאים כמה ההורים שלהם נותנים ושבעלי קמצן , לי כאב מהצד לראות , אני מבינה לליבו של בני שהוא נמצא בלחץ חברתי מה הוא יגיד אני אתן רק 30 זה הסכום שהחברה קבעו וכמה הוא יכול לומר שאין לו , כעסתי על בעלי שהוא סתם נכנס איתו לעימות ובלאגן וצעקות , גם ככה אין בינהם קשר כי הוא לא מבין לליבו ,והילד בגיל ההתבגרות וגם ככה מתוסבך , לדעתי אפשר היה להבליג וזה לא נורא , האם אני צודקת? הוא טוען שהמצב הכספי הביא אותו לזה , בגלל שהוא לא מצליח לקנות לעצמו כלום , אבל אני לא חושבת שצריך לשפוך את זה על הילד , איך לדעתך צריך להתנהג האם בגלל שקשה לנו אנחנו צריכים לומר לילד כל הזמן שלא יצא ולא יבלה ואיך הוא אמור להתנהג עם חברים שלו ? איך אנחנו אמורים להתנהג
מחכה לתשובה מהירה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
מיטל17/12/2009שלום רב לך!
קודם כל אני מבינה אותך, כסף לא נופלים משמיים ובנך חייב להבין זאת.
אני ובנך כמעט ובאותו גיל ואני לא אשקר לך לפעמים גם אני מבזבזת כסף על כל מיני שטויות.
אני חושבת שאת לא מספיק קשוחה איתו, אולי בעלך.. וזה לא טוב כי ההורים תמיד צריכים לשים גבולות לילד. לדעתי עד שבנך לא יתחיל לעבוד ולהרוויח דמי כיס הוא לא ידאג להוצאות שהוא עושה.
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב כלכלי בעייתי והוצאות הבן
שלי ורדי17/12/2009שלום ענת,
מיד מרגשים לא נוח כשלא מצליחים לספק את הצרכים של הילדים שלנו. אני מבינה שאת היית רוצה לתת לו יותר,ובאיזה מקום גם בעלך. נראה שהבן סה"כ מבין את המצב ומשתדל, נראה לי שהוא ילד טוב, והריב היה מיותר ומזיק בסה"כ עבור הבן, אם כל זה עבור בקבוק שתיה...
יכול להיות שיצטרך לצמצם את הבילוים שלו קצת, אין ברירה, אך חשוב להבהיר לו שלא עשה שום דבר רע. אולי אבא אחרי שנרגע יכול לדבר אתו, לומר לו משהו אחר חיובי יותר, שגם מבין לליבו ומבין שיש לחצים חברתיים, אך בכל זאת, הוא צריך להתחשב בכל פעם מחדש במצב הבית.
אבא נראה לי שכעס גם על עצמו ועל המצב והוציא את זה כלפי הבן. חשוב להבהיר לבן שאת מעריכי ם את סה"כ התנהלותו -100 ש"ח לחודש זו לא הוצאה מאד גדולה, אם הוא יוצא לבלות הרבה, יש לו כנראה חברים טובים, זאת לזכותו, ועוזרים לו.
האם חשב אולי לצאת לעבוד, עבודה קטנה שתתן לו דמי כיס? כך היה מרוויח התפתחות אישית -כמו בטחון ועצמאות- וגם היה מספק טוב יותר את צרכיו.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה אחרת..
חסויה20/12/2009שלום.......גם לי יש ילד בגיל 16 אך כאשר הם עובדים.. הם מתחילים לזלזל בלימודים כי הכסף מעוור אותם !!!! וגם אנחנו כהורים לא יודעים על מה הם מוציאים כסף ברגע שהשליטה של הכסף אצלך אז את יודעת על מה הוא מבזבז..אצלי זה קצת שונה הילד עובד איתנו בעסק אך לא מקבל את כל הכסף אלא רק למה שהוא צריך..אנחנו משתדלים להיות מאוד מעורבים שיבין לא לבזבז בקלות כי הוא לא מרוויח אותו בקלות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
נועה20/12/2009הילד עבד בשנה שעברה שהיה בכיתה י, באמת שלא ביקש כסף וממן לעצמו אפילו מכון כושר , היה לו מאוד קשה ואחרי שפיטרו אותו שזה היה כבר בסוף הקיץ.
הוא לא חיפש מאז עבודה כי הוא נכנס לתקופה של בגרויות והמון לימודים וראיתי גם שהוא לא מסתדר עם הזמן ומאוד לחוץ, ואמרתי לו שאני מעדיפה שלא יעבוד שישקיע יותר בלימודים
אחרי הריב עם אבא שלו הוא כבר בא בהצהרה שהוא הולך לחפש עבודה והוא לא יצטרך את הכסף שלנו והוא רוצה לחפש באולם אירועים ששם החברים שלו אומרים לו שמקבלים טיפים והוא יוכל להרוויח יותר כסף , הוא אומר שנמאס לו כבר לבקש מאיתנו , אני ממש מרחמת עליו כי אני יודעת שבאולם אירועים מגיעים בשעות מאוחרות ואיך הוא יקום בבוקר , אני יודעת שהוא לחוץ כי הוא זקוק לכסף ואין ביכולתי לספק לו , האם זה נכון לתת לו לצאת לעבודה או להתעקש שיסתדר עם מה שיש יש לו בגרויות והמון מבחנים קשה לו מאוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
אייל קנדינוף21/12/2009הי נועה
שביל הזהב!!!!
לאפשר לו לעבוד תוך בדיקה מתמדת את מצב הלימודים.
אפשר גם לערוך הסכם שיוביל לכך שעל כול סכום כסף שהוא מרויח אתם משלימים לו הכנסה כך שהלחץ יתחלק בינכם.
יש לזכור שצריך לשמור על פרופורציות ולא ללכת לאיבוד עם המרוץ המטורף אחרי כסף.
בתגובה להתנהלות בעלך, יהיה כדאי לבדוק האם הוא מרגיש אשם בכך שהוא לא מצליח "להרוויח" כמו שצריך ולעזור לו לנטרל את האשמה כדי שהתפרצויות כאלו לא יחזרו על עצמן.
אשמה גוררת אשמה וזה ממש כמו מכונה שמתחזקת את עצמה. אחרי שהוא מתפרץ הוא מרגיש אשם עד הפעם הבאה-סינדרום ידוע מראש.
תפקידך פה יהיה להעמיד את כולם במקום ולקבוע את הסדרים שיאפשרו לכולם לחיות בשלום אחד עם השני.
לא לרחם, לא לוותר אלא להנהיג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות טלפוןאמא14/12/2009
בני בן ה13 עובר את הגבול בלשוחח בפון עם חבר מעל שעתיים שלוש רצוף הפסקונת ושוב לדבר שעות לאורך כל היום והערב.....לפעמים נשבר לי ואני מנתקת לו את הפון אך זה כבר בכעס והוא בתגובה לא מדבר איתי ...קשה לי... מה עושים??? יש לציין שהוא בן יחיד ואני גרושה כך שהבית ריק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשהבן מדבר הרבה בטלפון
שלי ורדי15/12/2009שלום לך,
אני רואה את התופעה של מתבגרים המדברים הרבה בטלפון כמבורכת במידה מסוימת (חוץ מעניין ההוצאה הכספית כמובן) . הבן שלך מנסה להתקרב לבני גילו, ליצור קשר, ליצור אינטימיות בעצם,-זו המשימה העיקרית והחשובה בגיל זה. מישהו פעם אמר לישזה במקום שיחה עם פסיכולוג, ופסיכולוג עולה יותר ביוקר... אז אם הוא מדבר, לפחות תבקשי ממנו לדבר בטלפון קווי, בשביל הבריאות ובשביל להפחית בהוצאה הכספית. תראי לו שאת מבינה ושמחה במידה על כך שיש לו חברים. תנסי לדבר בהיגיון שלו, שיבחר שעות הגיוניות ושהשיחות לא יבואו על חשבון מטלות חשובות אחרות שלו במשך היום.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה שניה שאני שולחת ולא עונים לי.אמא14/12/2009
שלום
בני הבכור בן 15 ו-4 חודשים.
בשנה שעברה התחיל "בקטן" את גיל ההתבגרות וכרגע עובר "בגדול" את גיל ההתבגרות.
עלי לציין שבני אינו מקלל, אינו תוקפני ותמיד היה ילד טוב.
הבעיה העיקרית והגדולה ביותר היא זו שהוא לא רוצה ללמוד.
הוא אוהב את בית הספר ואוהב את החברים שלו, אבל לימודים זה ממנו והלאה.
נכון, יש לו קצת בעיות של ארגון, קצת קשב וריכוז, אבל לא משהו שמצריך טיפול תרופתי.
בית הספר בא לקראתו בכל מובן. אך הוא מסרב לקבל כל מה שנותנים לו.
הוא לא מכין שיעורים, מבריז משיעורים בטענה שאיחר להסעה (אנחנו יוצאיםלפניו לעבודה). לא מצליח במבחנים, כי לא לומד.
דברנו, הסברנו ואפילו אנחנו נותניםי לו שיעורים פרטיים במתמטיקה ולשון לקראת הבגרות. אך הוא מצידו לא נוקף אצבע, ולא מוכן להתאמץ.
בנוסף, הוא לא אוכל באופן מסודר. שני סנדויצ'ים לבית הספר ושהוא בא, הוא רק מנשנש. אני מציעה לו ארוחת צהרים, אך הוא טוען שלא רעב.
שיחק כדור מים במשך 4 שנים, אך גם אותם הפסיק, בטענה שמשעמם לו.
עם החברים שלו הוא שמח, נהנה. איך שהוא מגיע הביתה, כאילו הוא ילד אחר. פתאום נעשה רציני, קצת סגור (היה פעם פתוח איתי) ולפעמים מתיחס אלי כאילו אני אויר. מבטיח שיעשה שיעורים ולא עושה, מבטיח שיתאמץ בלימודים, ולא מתאמץ.
איך אפשר להגיע ללב הילד ולהסביר לו כמה חשוב לעשות עכשיו את הבגרות? איך אפשר לדבר עם הילד בלי לריב, בלי ברוגזים.האם לחכות שיבין לבד? איזה תנאים להציב לו? איזה גבולות? עונשים זה כבר לא רלוונטי לגביו, כי הוא מאד מעורב בתנועת הנוער, אז מה, אני לא אתן לו ללכת?
אשמח לעצות
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
אייל קנדינוף16/12/2009שלום לך
הסכמים!!!!!!
אל תצפי ממנו ליחס.
אל תצפי ממנו שיעמוד בהבטחותיו.
אל תצפי ממנו שיהיה נחמד.
זה גיל ההתבגרות.
מזל שבסוף זה עובר.
ואת הציפיות יש להשאיר לכריות!!!!!
אז מה ניתן לעשות?
לשבת איתו לשיחה רצינית ולהציע לו לערוך הסכם שמסדיר את מערכת היחסים שלכם בבית.
מה הוא רוצה וצריך? לעומת מה אתם רוצים ממנו ?
כמובן שלכל דבר יש מחיר כמו בעולם האמיתי והוא יהיה צריך להבין שעם גיל ההתבגרות התבגרות אמיתית מגיעה.
האחריות למימוש ההסכם תשב כמובן על כתיפכם.
זה לא יהיה פשוט, אך זו הדרך היחידה שאפשרית אם מוציאים מכלל אפשרות עונשים וסנקציות שיכולות להעלות את רף המירמור והתיסכול.
במצב של הסכם הוא מחוייב להחלטה שהוא לקח ואם הוא לא עומד בה הוא יכול לבוא בטענות רק כלפי עצמו.
שימי לב שרף הדרישות שלכם יהיה כזה שיאפשר לו לקצור הצלחות מידיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מאוכזבתעדי13/12/2009
שמי עדי אמא לנער בן 15וחצי בחופש הגדול האחרון חל שינוי דרסטי בהתנהגותו הוא החל לצאת מבלי לדוח עם מי ולאן בהתחלה עוד איכשהוא הוא היה נשבר ומעדכן אך כעת ממש לא. יש לציין שמדובר בילד שלפני כן לא היה יוצא הוא התחיל תיכון והחליט שלימודים זה לא בשבילו לא לומד כלל עד התיכון היה תלמיד טוב ממוצע 85 וכאן הוא לא רוצה לשמוע שהוא חייב להשקיע יש בגרויות אבל כל שיחה מתחילה בחוסר כבוד מצידו כלפיי הוא מסלק אותי מחדרו וטורק את הדלת הוא לא מגלה עיניין יש לו שליליים וזה לא מזיז לו. אני מתה לדבר לליבו אבל זה לא הולך הוא בשלו מרים קול ולאחרונה ראיתי סיגריות אני מניחה שהוא מעשן 1 או2 ליממה כיוון שבמשך השבוע הוא בבית ולא מסתובב. לבית הספר לדבריו לא צריך ללכת הוא נעדר הרבה אני לא יכולה יותר. בעלי לא דמות חזקה בכדי להחזיר אותו לתלם הוא בהכחשה שזה גיל התבגרות אך לא לוקח אחריות . שוחחתי עם המחנחת לגבי המצב אחרי החופש יקראו לו לשיחה עם היועצת, אני לא מאמינה שמשהו יקרה הוא לא מקשיב אני חשה במלחמה מתמדת עימו ודרך ללא מוצא. אני מאבדת שליטה עליו כל דבריי נופלות על אוזניים אטומות-מי אני בשבילו? אני מתוסכלת מכל המצב. אני אשמח לקבל הכוונה ולמי צריך לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מאוכזבת
אייל קנדינוף13/12/2009שלום לך
אין לך מה להיות מאוכזבת על כך שאין לך את הכלים המתאימים להתמודד עם המצב.
בנך משווע לגבולות שיגידירו לו את הדרך ובאין כאלה האנרכיה משתוללת. שיחות לא יעזרו אלא דרך ברורה שתגדיר לו מה אפשרי ומה לא על בסיס של עולם המבוגרים.
המלצתי היא לפנות במהרה לאימון/יעוץ הורים.
הוא בן 15 ועד 18 הדרך עוד ארוכה.
את מוזמנת לפנות אלי אם במייל או בטלפון להתייעצות
0502-451581* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנות וריביםנוית13/12/2009
שלום וברכה,
יש לי ילדה בת 11 חרוצה בלימודים ומקובלת בכיתתה. יש לי ילדה נוספת בת 9 וכרגע אני בהריון צריכה ללדת בכל יום. הילדה הגדולה מאז ומתמיד לא מקשיבה.... לא מרימה אחריה דברים, לא מקשיבה, מציקה לאחותה, אינה מתעניינת כלל בהריון ונראה כי אכפת לה רק מעצמה. הילדה הקטנה יותר מתנהגת מאוד יפה דואגת לי מקשיבה לנו (לבעלי ואנכי) ילדה מאוד קלה. כל היום אני מוצאת את עצמי עם "המקל והגזר" אם היא לא עושה משהו טוב אז היא לא מקבלת משהו בתמורה...
אך זה לא עוזר. לפעמים אני מוותרת לה (כנ"ל גם בעלי). אני מרגישה עם זה רע למרות שאני חושבת שהאופי שלה פשוט קשה למדי...האם עליי להפסיק להעיר לה ולתת לה לחיות לפי כלליה ולאסוף אחריה כל היום או לא להעיר לה האם עליי כל היום להעיר לה שגם כך זה לא עוזר אולי יבוא יום וזה יעזור. מה עושים עם ילד בגיל זה שאין לו גבולות ולכאורה לא שם על הוריו?
אודה על התשובה נוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות וריבים
אייל קנדינוף13/12/2009שלום לך
שימי לב שבתך הגדולה תלמידה חרוצה ומקובלת בחברה ש"מחוץ לבית".
זה לכשעצמו צריך להדליק נורה אדומה.
בגדול ילדים לא אמורים להתעניין בשום דבר חוץ מעצמם. זה שילדתך הקטנה מתעניינת קשור לכך שאת בעימותים עם הגדולה.
הרפי מצד אחד, וחפשי לתת חיזוקים על כל דבר חיובי שהיא עושה ומצד שני התעלמי לחלוטין ממנה כאשר היא שוברת את החוקים. ללא צעקות ללא גערות. תני לה את הזמן להבין שעדיף חיזוקים נשיקות וחיבוקים ע"פ התעלמות.
התעלמות היא הרבה יותר קשה מצעקות וגערות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיותמיכל10/12/2009
אנו משפחה דתית מרובת ילדים עם אב חולה, ביתי הגדולה בת 14 מתקשה להתחבר לבנות גילה, כל המאמצים לשדלה לחברות על ידי ועל ידי המורים בביה"ס לא צלחו, הילדה לא רוצה להזמין חברות ולא להיות בחברתן וכשמדברים איתה על כך היא שותקת, את תיסכולה וזעמה היא מוציאה על אחיה הקטנים, מה אוכל לעשות כדי לעזור לה, היא לא מוכנה לקבל טיפול מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית לבת
שלי ורדי10/12/2009שלום לך,
בעיות חברתיות תמיד מדאיגות ומכאיבות להורים עקב ההשלכות הקשות שיש להן על איכות החיים. של הילדים שלהם. אין לי הרבה מידע האם בתך הייתה תמיד לא חברותית, האם זה קורה לה בעיקר סביב גיל ההתבגרות, או האם התרחש שינוי של בית ספר והאווירה חברתית\. יכול להיות גם כי מחלת האב משפיעה עליה מאד. ייתכן מאד והיא בעלת אופי פאסיבי, ואם בנות אחרות לא יוזמות קשר אתה, היא מתביישת ליזום. ייתכן והיא קשורה מאד למשפחה, מעבר למידה לגילה - קושי להפרד רגשית מהמשפחה גורם להילדים להשאר תלותיים, ולא לחפש את המרחב החברתי של בני גיל.
בכל אופן, ראה לי שיכולים לעזור לה בבית הספר, המחנכת או היועצת או שתיהן , יכולים ליזום פעילויות חברתיות דרך עבודה /פרוייקט משותף שהיא צריכה לעשות עם בנות אחרות. יכולים לעודד אותה להגיע לבני עקיבא או לחוג בו מתעניינת.
דרך נוספת וגם הכרחית לדעתי, הינה שאתם ההורים תקבלו הדרכת הורים וכיוון מסוים על מנת להבין את המחסומים שלה ולהתנהג אליה בהתאם. עם הגיל יש סיכוי שתרצה לקבל ייעוץ פסיכולוגי כי הצרכים החברתיים שלה יתגברו.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרותאמא09/12/2009
שלום
בני הבכור בן 15 ו-4 חודשים.
בשנה שעברה התחיל "בקטן" את גיל ההתבגרות וכרגע עובר "בגדול" את גיל ההתבגרות.
עלי לציין שבני אינו מקלל, אינו תוקפני ותמיד היה ילד טוב.
הבעיה העיקרית והגדולה ביותר היא זו שהוא לא רוצה ללמוד.
הוא אוהב את בית הספר ואוהב את החברים שלו, אבל לימודים זה ממנו והלאה.
נכון, יש לו קצת בעיות של ארגון, קצת קשב וריכוז, אבל לא משהו שמצריך טיפול תרופתי.
בית הספר בא לקראתו בכל מובן. אך הוא מסרב לקבל כל מה שנותנים לו.
הוא לא מכין שיעורים, מבריז משיעורים בטענה שאיחר להסעה (אנחנו יוצאיםלפניו לעבודה). לא מצליח במבחנים, כי לא לומד.
דברנו, הסברנו ואפילו אנחנו נותניםי לו שיעורים פרטיים במתמטיקה ולשון לקראת הבגרות. אך הוא מצידו לא נוקף אצבע, ולא מוכן להתאמץ.
בנוסף, הוא לא אוכל באופן מסודר. שני סנדויצ'ים לבית הספר ושהוא בא, הוא רק מנשנש. אני מציעה לו ארוחת צהרים, אך הוא טוען שלא רעב.
שיחק כדור מים במשך 4 שנים, אך גם אותם הפסיק, בטענה שמשעמם לו.
עם החברים שלו הוא שמח, נהנה. איך שהוא מגיע הביתה, כאילו הוא ילד אחר. פתאום נעשה רציני, קצת סגור (היה פעם פתוח איתי) ולפעמים מתיחס אלי כאילו אני אויר. מבטיח שיעשה שיעורים ולא עושה, מבטיח שיתאמץ בלימודים, ולא מתאמץ.
איך אפשר להגיע ללב הילד ולהסביר לו כמה חשוב לעשות עכשיו את הבגרות? איך אפשר לדבר עם הילד בלי לריב, בלי ברוגזים.האם לחכות שיבין לבד? איזה תנאים להציב לו? איזה גבולות? עונשים זה כבר לא רלוונטי לגביו, כי הוא מאד מעורב בתנועת הנוער, אז מה, אני לא אתן לו ללכת?
אשמח לעצות
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתבגר שאינו לומד
שלי ורדי09/12/2009שלום לך,
אני מבינה לליבך, דווקא בגיל שהורים מצפים שהילדים יהיו יותר אחראיים מבעבר, בנך מפסיק ללמוד ולהשקיע בעצמו. האמונה שצריכים להיות יותר בוגרים לא תמיד נכונה כי שוכחים שבגיל ההתבגרות חלק מהילדים מאבד כוחות תפקודיים, הדחפים והיצרים מתגברים עליהם והרצון לספק לעצמם הנאות מוריד את סף התסכול. ייתכן שבנך עובר תקופה כזו בה סף התסכול שלו נמוך וכל קושי בלימודים מבריח אותו מהתמודדות.
השערה נוספת הינה כזו הלוקחת בחשבון יש בו באמת קשיים גבוהים יותר ממה שאתם ההורים והמורים שלו חושבים. ההצלחה חשובה לו ובהשוואה לחבריו בכתה מרגיש שאינו מסוגל, אז עדיף לו לעשות את עצמו לו לומד כדי שלא יחשבו אותו כאדם לא חכם ומוצלח. אין לשער עד כמה גדול מספר התלמידים המפתחים איזושהי בעיית תפקוד בבית הספר (מבעיית התנהגות עד להעדרויות ואי למידה כדי שלא יחשבו עליהם כטיפשים).
ייתכן וחוסר האונים שלו גדול.
אפשרות נוספת הינה שקורה לו משבר כלשהו, אישי, משפחתי, המרחיק אותו ממך.
למה הוא סגור ועצוב מעט כשמגיע הביתה? יכול להיות כי אתם לוחצים עליו בבית ללמוד ומאוכזבים ממנו, ובצדק, או כי זה מצב רוחו האמיתי שמקורו בלבטים של זהות וגיבוש עצמי, ריקנות של וכו' . או שבדרך של אי למידה מבטא צורך באינדיווידואליות?
אם את לא יכולה לגשת עליו, תחשבי על אדם אחר במשפחה המורחבת שיכול לדבר אתו, לא בדברי תוכחה אלי בגובה העיניים. לשאול אותו איך היה רוצה לראות את העתיד הקרוב שלו, האם היה רוצה להמשיך באותה כתה , באותו בית ספר..גם שיחה עם יועצת יכולה להאיר קצת אור על מקורות ההתנהגות שלו. אני לא חושבת שצריך לתת לו עונשים ולא למנוע ממנו תנועת הנוער.,אלא לשבת אתו לשיחה משותפת -התייעצות על איך הוא מתכנן את עתידו הקרוב ואם יש משהו שאתם יכולים לעזור לו. אל תאפשרו לו הרבה שעות שהייה מחוך לבית , מעבר לנורמה, תתנהגו עליו כנער שאמור ללמוד, צריך בכל בוקר ללכת לבית הספר, גם כשלא לומד מספיק טוב. זה שבית הספר הוך לקראתו זה טוב, אך גם לחץ מתון לעיתים עוזר ו"מזעזע" יותר. ייתכן שהוא צריך אבחון , הוראה מתקנת, התאמות בבחינות, אולי בעיותיו הלימודיות גדולות יותר ממה שחשבתם.לי נראה לי דוקא שמשהו רגשי קורה לו בגלל מצב רוחו הקודר במידה מסוימת בבית. תמליצי ליועצת בית הספר לשוחח אתו, שיחת נפש , לא בהכרח בנושא המצומצם של הלימודים שלו.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר מיואש מאימי - חייב עצה.אנונימי09/12/2009
שלום, קוראים לי יוסי (שם בדוי) בן 15.
טוב אז ככה,
בבר מצווה אמא שלי קנתה לי מחשב נייד במקום לעשות באולם בגלל שסבי נפטר באותה שנה.
תמיד עזרתי לאימא שלי בבית , בניקיונות, מגיל קטן זה כבר,
ולא ניקיונות רגילות, אלא שטיפות של בית, ניקוי אבק, הכל,
במשך השנים זה כבר התחיל להמאס עליי כל זה,
כבר הגעתי לתקופה בגיל ההתגברות שכבר לא רוצה בלנקות.
כי נמאס לי, אני מרגיש כמו איזשהו עובד פיליפני, ואפילו יותר גרוע.
יש אפילו ימים שאני עוד לא מסיים את הבית ספר, אמא שלי מתקשרת אליי ואומרת לי כשאני מגיע הביתה להוריד את המצעים מהמיטות או לתלות כביסה, או לשטוף את המרפסת וכו'.
אני בתור אחד שמאוד אוהב את אמא שלו לא יכול להגיד לה "לא".
אלא אני חייב לעשות את זה,
במקרים שאני אומר לה לא ואין לי כוח וכו', או שאני עושה איזה משהו שהיא ביקשה, היא מאיימת שהיא תיקח לי את המחשב נייד, וכשהיא לוקחת לי אותו ומחביאה אותו זה לפחות לתקופה של כמה ימים-שבוע.
אתמול זה כבר היה השיא, היא הייתה בעבודה בבוקר, חזרתי מבית ספר והיא מתקשרת אליי ואומרת לי לשטוף את המרפסת , שטפתי את המרפסת בלית בררה, היא חוזרת מהעבודה ואמרה לי למה לא שטפתי גם את הברזלים של המרפסת , והיא אמרה שרק לכלכתי אותה יותר, והיא מקללת אותי במלמול. היא פשוט הלכה לחדר שלי ולקחה את המחשב ונשבעה שהיא לא מביאה לי את המחשב.
במקום שהיא תגיד לי תודה על מה שאני עושה היא רק מקללת ולוקחת לי את המחשב.
הבעיה היא שביום הראשון הבא (אחרי חופשת חנוכה) יש מבחן לשדרנות, ואני רוצה לשדרן באיזשהו רדיו כבר המון זמן, וביום ראשון הבא זאת ההזדמנות שלי, לשדר ברדיו זה החלום שלי, ואני לא רוצה שאימא שלי תגזול לי אותו.
היא תמיד מאיימת וגם לוקחת לי את המחשב בגלל שהיא יודעת שהמחשב הוא יקר לי, ואני מעדיף אותו מאשר גם לצאת לחברים/בילויים.
אני כבר לא יודע מה לעשות בקשר לזה, אני כבר חודש מחכה למבחן בשדרנות, ודווקא עכשיו הוא לוקחת לי אותו.
מה עליי לעשות כדי שהיא תחזיר לי אותו? מאוד חשוב לי השדרנות הזאת, אני כבר מחכה לזה חודש.
אני כרגע במחשב בית ספר כותב את הודעה זו.
בבקשה תייעצו לי מה לעשות בשביל שהיא תחזיר לי את המחשב עד יום ראשון הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנונימי
אייל קנדינוף09/12/2009היי
איפוא אביך בסיפור?
בכל מקרה,הייתי מעתיק את כל מה שכתבת פה בפורום על דף ושם לה את המכתב על הכרית כך שהיא תקרא לפני השינה.
נראה לי שזה יכול לעזור כי אתה מדבר מהלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בחזרה
אנונימי09/12/2009בוא נגיד שאני לא ביחסים חמים כל כך עם אבא שלי
הוא מהבוקר עד הערב בעבודה, הוא לא כל כך משפיע על אמא שלי.
אף פעם גם לא דיברתי איתו שיחה רצינית כי אי אפשר פשוט.
לכתוב על דף את הבעיה ולשים מתחת לכרית זה נראה לי קצת מגוחך אתה לא חושב?
היא לא תצחק מכל העניין הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימי
אייל קנדינוף09/12/2009ממש לא
ההיפך, היא תבין את מה שעובר לך בלב, מה גם שאתה בפירוש אומר שאתה אוהב לעזור רק צריך להגיע להסכמה בקשר למינונים ולזמנים ולכך שלא מקובל עליך האיומים ושלילת המחשב בכל צעד ושעל.
לך על זה
אין לך מה להפסיד
בהצלחה
ועדכן אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנונימי
אמא09/12/2009ליבי, ליבי אליך.
הלוואי שהבן שלי היה עושה מה שאני מבקשת...
במקום אמא שלך, הייתי קונה לך עוד מחשב. רק בגלל העזרה הגדולה שלך.
איזו אמא? אלוהים.
היא כנראה לא יודעת מה שיש בבתים אחרים.
אתה ילד נהדר, מקסים ומתחשב...
אני מוכנה אפילו שתראה לה מה שכתבתי, כי זה כל כך לא פייר.
אמא שלא מבינה את אמא שלך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לילד שאמא לא מעריכה את מעשיו
עדי13/12/2009כשקראתי את אשר כתבת ליבי נצבט אני חשה אהדה רבה אליך ואיך אמא יכולה להיות אכזרית כל כך.אתה ילד נפלא הלוואי והילד שלי היה מתחשב ומושיט יד אני אמא לנער בן 15 וחצי שלא רק שלא מתחשב הוא גס רוח וחושב שחייבים לו. תאמין בעצמך ילד טוב לב נשמה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות אובדניותאילנה08/12/2009
שלום לך,
אני מאוד מודאגת מבני בן השש עשרה וחצי לאורך כל שנות התבגרותו זה התחיל מגיל 13 ברגע שלא היה מקבל מה שהוא רוצה או רב עם אחותו היה אומר אני אתאבד , איימתי עליו שאני אגש ליועצת לספר לה אחרי כמה זמן הוא הפסיק אבל השנה האחרונה איתו ממש מדאיגה אותי הלימודים מאוד קשים לו ויש לו עומס ולחץ הוא לא מסתדר עם הזמן גם לימודים גם חברים גם מכון כושר הוא כל הזמן עצבני בקושי רואים חיוך על פניו הוא כל הזמן חוזר ואומר שהוא מחכה לצבא כי הוא רוצה ללכת לקרבי ,וגם כך החיים שלו לא יהיו ארוכים כי הוא ימות בצבא , ובשביל זה הוא רוצה ללכת לקרבי , כל הזמן לא טוב לו , אבל נורא מדאיג אותי שהוא מדבר על מוות כל דבר קטן שאני שואלת אותו מה יש לך למה אתה עצבני הוא טוען שהוא רוצה למות , יש לציין שיש לו חברים והוא יוצא איתם המון הייתה לו חברה במשך חודש וחצי שהוא מאוד אהב אותה אבל העינינים לא מסתדרים בינהם , איך אני אמורה בתור אמא להגיב לכל האמירות האלו שלו , כל הזמן הוא אומר גם ככה אני לא אחייה הרבה זמן , בגלל זה אני לא מפחד מכלום גם ברחוב שאני אומרת לו שצריך להזהר לא להתעסק עם כל מיני אנשים הוא אומר שהוא לא מפחד שידקרו אותו , אני ממש לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות מה גם שהמצב הכספי שלי לא מי יודע מה ואני לא יכולה להשקיע בפסיכולוג כי זה ממש הרבה כסף , בבקשה תנו לי עצה מה לעשות ואיך להתנהג ,
תודה מראש אמא מודאגת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות אובדניות
אייל קנדינוף08/12/2009אילנה שלום
אכן כן, את מתארת מצב מפחיד שדורש יעוץ מעמיק.
המלצתי לך היא לפנות במקביל ליועצת של בית הספר וגם לקופת החולים ולברר איפוא יהיה ניתן להיוועץ בדחיפות.
לא להתמהמה
בנך, בשלב הראשון לא חייב לדעת על ההתייעצות
משם הדרך תהיה קלה יותר למציאת פתרון לבעיה שאת מתארת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחשבות אובדניות -תגובה
אילנה09/12/2009תודה לך , אני אפנה ליועצת בית ספר , אתמול דרך אגב הייתי איתו קצת לבד אז שאלתי אותו
למה הוא מדבר ככה , למה כל דבר אצלו קשור למוות , אז הוא טוען שככה הוא שהוא עצבני , זה הדרך שלו להוציא את העצבים , אבל היה חשוב לי להבין מתוך מה זה בא לו , הוא טוען שהוא לא יודע למה הוא עצבני כל הזמן , אין לו משהו ספציפי להצביע עליו שהוא כזה הוא רוצה שאני אביא לו משהו להרגעת העצבים , אני קצת מפחדת לערב את בית ספר בזה , אתמול הייתי באסיפת הורים שלו וכולם אומרים שהוא ילד מקסים וילד טוב לא הייתה מילה רעה עליו, אולי תיעץ לי איזה שאלות לשאול אותו .בבית הוא לא מתנהג יפה הוא אומר שרק בבית הוא ככה ,בחוץ הוא אחרת לגמרי .
מחכה לתגובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילנה
אייל קנדינוף09/12/2009הי שוב
לבנך קשה עם הציפיות שבנה בעצמו להצלחה וזה יוצר מתח נפשי שבה לידי ביטוי בבית.
הוא חייב מבחינתו להצליח והחשש של כשלון יוצר מצב שבו הוא פורק את המתח בבית בעוד שבחוץ הוא מתנהל "כפי שצריך".
יהיה נכון לערב את היועצת של בית הספר כדי שתיתן לו כלים וראיה נכונה יותר לגבי ציפיות והצלחה.
במקביל בבית, נסי לא לשתף פעולה איתו כשהוא מתעצבן וכועס, ומצד שני, חפשי את הזמנים שבהם הוא עם עצמו מהורהר ועטפי אותו באהבה ותמיכה.
זאת תקופה לא פשוטה שעוברת עליו ויש לתמוך בו ללא ציפיות ושיפוט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר מוטיבציה בלימודיםאירית06/12/2009
בני בכתה י', ילד נבון מאד אבל בטלן. לא רוצה להתאמץ ואף מודע לכך חלקית. לומד בכתת 4 יח"ל במתימטיקה. מאחר שצריך לתרגל והוא לא מתרגל הוא נכשל. לאורך השנים האחרונות אני דוחפת אותו ולא מוותרת על כך שעליו ללמוד 4 יח"ל. הוא לקח מספר שיעורים אצל מורה פרטי אבל לא תירגל מספיק. עומדת לפניו הבחירה לרדת ל-3 יחידות או להישאר ולהיאבק מה שאפשרי השאלה אם המחיר כדאי.
שאלתי היא עד מתי אני צריכה לעמוד מאחור ולדחוף כאשר הוא מצידו לא עושה את המקסימום ומגיב בצורה לא נעימה לנידנודים שלי. אני חושבת שבדרך ההתנהלות שלי אני כנראה שוגה ואולי אם אנקוט בדרך שונה יתכן שתושג מטרתי.אשמח לעצה טובה.
אמא מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר מוטיווציה בלימודים
אייל קנדינוף07/12/2009שלם לך
ברור ומובן הרצון שלך במימוש הפוטנציאל שגלום בבנך אך יש מקום להניח לו להחליט במידה על גורלו.
בנוסף, יהיה זה נבון מצדך לקחת צעד אחורה ולייצר מרחב שבו יוכל להתחבט בשאלות לבדו ובעיקר לקחת אחריות על לימודיו.
נראה שבנך בחור אינטליגנטי שרגיל לקבל ציונים טובים בלי להתאמץ מידי ובמקום שבו צריך "ישבן" הוא מוותר.
תני לו למצוא את מקומו וגם אם יוותר על 4 יח' זה לא סוף העולם, הוא תמיד יוכל אם ירצה לשפר בעתיד.
את תרוויחי מכך שקט, ותהליך מצויין בשבילו של לקיחת אחריות. בנוסף, כרגע יש אותך שמנדנדת והוא מתנגד, במצב החדש את ממקמת את עצמך במקום חדש שמאפשר לו לראות בדיוק איפוא הוא נמצא ויכול מאוד להיות שהוא יתעשת על עצמו ויחליט לעשות מאמץ.
כרגע, במצב הנתון, הוא מייצר התנגדות אליך, אז עשי את הצעד הראשון ותני לו להחליט לבד כשהאפשרויות לעתיד מונחות לנגד עניו.
הוא לומד בשביל עצמו, לא בשבילך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכואנליזהשאלה05/12/2009
איך תשפיע אם שכועסת על בנה ומשכנעת אותו כי היא "לא חברה שלו" כשהוא רוצה לשחק איתה על ההתפתחות התקינה של הילד לפי הגישה הפסיכואנליטית? ואיך ניתן להפוך את הנזק אם נגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
אייל קנדינוף06/12/2009השאלה לא מובנת.
אנא נסח/י אותה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסוח מחדש
...07/12/2009ע"פ הגישה הפסיכואנליטית הקשר בין ילד לאימו מהווה בסיס למערכות היחסים לאורך כל חייו.
במצב של קשר פגום בין הילד לאם כאשר האם לא משמשת כמקור לחום ואהבה ולא מספקת את התמיכה שהילד מחפש בגיל ינקות, איך הדבר ישפיע על התפתחותו של הילד בעתיד?
אומרים שילד שיקבל תשומת לב מאימו כשהיה תינוק יפתח אמון באנשים ובחברה, ולהפך.
רציתי לדעת כיצד מטפלים במקרים שבהם האם התנקרה אל בנה בילדותו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של....
אייל קנדינוף07/12/2009מטפלים במי?
באם או בילד?
והאים הילד מבוגר כבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- את חייבת לעזור לי ענתחסוי03/12/2009
אני רוצה לדעת אם אפשר לאוננן כל יום או כל יומיים או כל שבוע או כל חודש ? דחוףף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף09/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=19 id=link]מין וסקסולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)