מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעם בכמה זמן להתגלח?מישהו13/08/2009
אני בן 13, התחיל לגדול לי השפם, אז קניתי סכין גילוח וקצף והתחלתי להתגלח. שמתי לב שאני מרגיש גם מין "פלומה" על שאר הפנים.
אמא שלי אומרת שאלו שיערות טבעיות שגדלות על הפנים של כל אחד ולא צריך לגלח אותן.
1.זה נכון?
2.פעם בכמה זמן אני צריך להתגלח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כמה זמן להתגלח?
אייל קנדינוף16/08/2009אני לא ממש יודע. מה שאני כן יודע זה שככול שמקדימים להתגלח כך הזיפים שעל הפנים מתקשחים מתכהים וגדלים מהר יותר. כך שעדיף להמתין עם הגילוח הראשוני ככול שאפשר כי אז זה יקבע את כמות הפעמים שצריך להתגלח בעתיד וכדאי כמה שפחות- מניסיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מדברים עם ההת על יחסי מין?קתרין13/08/2009
בתי בת 17 ויש לה חבר. אני יודעת שהם עושים את מה שבני גילם עושים...יחסי מין.
אני חוששת שהיא לא משתמשת באמצעי מניעה, ולא יודעת איך בדיוק לדבר איתה על הנושא?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקתרין
אייל קנדינוף13/08/2009שלום לך
כנות כנות ושוב כנות.
קחי אותה לבילוי משותף רק את והיא וצרי מצב שבו את יכולה לשבח את התפתחותה, משם המשיכי לוידוי שקשה לך לדבר על הנושא ואפשרי לה למשוך אותך בלשונך. ומפה הדרך תהיה קלה יותר ושאלי אותה את כל השאלות שמנקרות לך בראש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקתרין
ענת זפרני18/08/2009אני מצרפת קישור לסרטון במאקו שנותן טיפים
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקתרין
ענת זפרני18/08/2009הקישור לא מצטרף לצערי להודעה
אנא היכנסי לאתר שלי
.היכנסי לסרטוני מאקו
וחפשי את הסרט העוסק בהסברים על מין ומיניות
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישוןחסויה13/08/2009
אייל שלום..בני בן ה16 מעשן מזה שנה גילינו זאת ע"י ריח. שיעול " ופליטות" פה שלו על חבריו שמעשנים ,הסברנו לו בכל דרך אפשרית על הנזקים שנגרמים עקב זה ,הוא כמובן הבטיח שיותר לא יעשן כי זה מכעיס אותי מאוד אך הרגשתי היא שהוא "מסבן" אותנו. הבעיה הנוספת שהוא עובד ויש לו כסף לי אין שליטה על מה הכסף שלו יוצא הוא משקר המון כדי לרצות אותי או יותר נכון "להוריד אותי ממנו" אך התחושה שלי אומרת אחרת מה עושים?????
מה גם שבימים האחרונים כאשר הוא מגיע הבית ידיו מסריחות מסיגריות והוא עדין מכחיש ואומר שהוא הפסיק מזמן מאז השיחה שעשינו איתו(לפני כחודש וחצי והוא הודה שעישן קופסא ליום)ורק חבריו אלה שמעשנים (סיגריות ונרגילה)
כאשר הוא חוזר הביתה אחרי בילוי עם חבריו מתחת לעיניו יש נפיחות וסימנים כחולים זאת תופעה שחוזרת על עצמה וזה נורא מדאיג(זה הפסיק לתקופה וחזר שוב).
לצורך העניין אני לא עישנתי ובעלי לא מעשן כמעט 9 שנים.אייל אני ממש מודאגת איך אפשר לגרום לו להפסיק ?????????????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
אייל קנדינוף13/08/2009שלום שוב
אין ספק שהמצב שאת מתארת הוא קשה ומפחיד מבחינתך. אולם, יש לזכור שמצב עיניינים זה נובע מחוסר התקשורת שנבנה בינכם לבין בנכם. הסיגריות שאת מתארת הם לא יותר מסמפטום שמצביע על חוסר ידע והערכה למה שאתם כהורים משדרים.
למרות שסיגריות הן לא בריאות הוא לא ימות מהן. השאלה היא האם יש דברים אחרים שהם מסוכנים שבשימוש? ואין לך תשובה על כך.
כך שהמלצתי היא לפנות במהרה ליעוץ כדי לפתור את נושא התקשורת ולבנות מערכת יחסים שתאפשר לך לדעת שבנך בטוח ובמקביל תאפשר לו להתפתח לחיוב.
כפיה לא תעזור וגם לא עונשים, להיפך, הם יגרמו לתיסכול מירמור ושקרים.
במקרה של שימוש בסמים, הסיפור שונה ויש לערב את הגורמים המוסמכים, עובדת סוציאלית ואו פסיכולוג נוער מטעם מחלקת החינוך.
אין להתמהמה,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד מהמעבר לתיכוןמישהו12/08/2009
בשנה הבאה אני עולה לכיתה ח', ואפילו שאני מצטיין בלימודים שמעתי שכשגומרים את חטיבת הביניים רמת הלימודים עולה לגובה, ואני חושש מה יהיה בתיכון, אני פשוט חרד מכישלון.
האם הלימודים באמת נהיים כל כך קשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ענת זפרני12/08/2009להיפך, כיתה ז' עמוסה ומלאת חידושים(מערכת מורים חדשים וילדים אחרים) דווקא כיתות ח' - ט' יותר קלות
ובתיכון שוב
כיתה י' יותר עמוסה
ואחר כך יא' יב' קלות יותר
אל תדאג, אני בטוחה שכמו שרוב החבר'ה מסיימים תיכון בציונים ממש טובים
אתה תהיה מוצלח לא פחות
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לענת - אמא מוטרדתאיריס12/08/2009
שלום רב
הייתי מאד שמחה להתייעץ אך אינני יודעת כיצד ועם מי.
בתי בת 11, מוגדרת כתלמידה מאד טובה!
למרות זאת אני מוטרדת מהתנהגותה. מאד מתקשה ב"אירגון", גמלונית (נופל לה, נשבר לה) ומאבדת ציוד.
יש לה "ניתוקי ריכוז" - כלומר - הבית יכול להישרף - אך היא תשב בסלון ותקרא ספר ובכלל לא תשים לב...
יכולה בבוקר ללבוש את בגדיה על הפיג'מה ולא לשים לב...
ועוד ועוד ועוד...
ניסיתי לפנות למס' מרכזים להתפתחות הילד באיזור מגורי אך נעניתי כי המרכזים מטפלים רק בילדים מתחת לגיל 9.
לחלוטין אינני יודעת אם הבעיה שלה היא במסגרת בעיות ה"קשב וריכוז".
אשמח לקבל את חוות דעתך.
הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי איריס
ענת זפרני12/08/2009יש מקום לערוך איבחון פסיכודידקטי שכולל גם הערכה רגשית
יש סוגים שונים של הפרעות קשב וריכוז לא כולן פוגעות בתפקוד הקוגנטיבי כלומר לא בהכרח מתבטאות בהשגים לימודים או - שיש לילדה מנת משכל גבוהה ויכולות להתגבר על ההפרעה כשזה נוגע ללימודים
מרכזים מוכרים לאיבחון הם:
בתי החולים בארךץ - המרפאה להתפתחות הילד
ניצ"ן
יש גם מאבחנים פרטיים - רק תבדקי שהם מוכרים על ידי בית הספר
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת?איריס11/08/2009
אייל שלום
האם ענת כבר אינה עונה לשאלות בפורום הזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיריס
אייל קנדינוף11/08/2009שלום
ענת עונה על שאלות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס ולאייל
ענת זפרני11/08/2009ראשית תודה לאייל שענה על השאלות בכל הזמן ששהיתי בחו"ל
איריס - אני פה!!חזרתתי
נשתמע
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני שוהה יותר מדי זמן על המחשבמישהו11/08/2009
שלום רב
אני אם חד הורית, ובתקופת החופש הגדול אני לא מצליחה לרסן את בני בן ה-13 מישיבה על המחשב
הוא יושב יותר מ-12 שעות ביום על המחשב
קם ב10 בבוקר, עולה על המחשב ויורד ממנו רק ב2 או 3 בלילה.
הוא לא יצא מחוץ לבית כבר כמעט חודש ולא פגש חברים יותר מחודש.
חוץ מהבעיות שנגרמות לו עקב הישיבה הממושכת על המחשב, גם אני לא מסוגלת לעשות דברים חשובים
כמו לבדוק דוא"ל, לעבוד דרך המחשב או אפילו ללמוד למבחנים באוניברסיטה.
ובכל פעם שאני דורשת ממנו לקום, הוא רק אומר "רק רגע".
ניסיתי כבר לכבות לו את המחשב, אבל אז הוא מתחיל איתי כמו מין משחק חתול ועכבר, הוא רץ בין הטלוויזיות בבית (גם ההורים שלי גרים בבית, הוא הולך גם לשם), ובסופו של דבר אני מתייאשת מלרדוף אחריו.
מה אפשר לעשות? אני מפחדת שבסוף זה ייפגע בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום עדיין פעיל?
מישהו11/08/2009אוכל לקבל עצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבייביסיטר המודרני
ענת זפרני11/08/2009למודאגת
אחת הבעיות שנתקלים בהן בכל העולם היא ההתמכרות לאינטרנט
המחשב מכיל בתוכו עולם עצום של ידע משחקים התעדכנות ושיחות
הזדמנויות להכיר אנשים וללמוד המון דברים
להוריד סרטים ומוזיקה
ובכלל
עולם שלם
הרבה מתבגרים (ומבוגרים...) מתמכרים לו ולכן הבעיה שלך מוכרת וכאובה.....
בסין הקימו מחנות גמילה לבני נוער שמכורים למחשב
ולגבי הילד שלך
גבולות גבולות גבולות
הוא יכול לגלוש עד 5 - 6 שעות ביום ויכול לבחור את השעות
מעבר לזה פשוט לנתק לו את המחשב ולקחת את הכבל
זה פשוט
אין ברירה
אחרת - כמו שאת אומרת, הוא נשאב ומגיב כמכור
נסי להתיישב לידו במחשב ולהיות חלק מתוך מה שהוא חווה שם
הרבה פעמים זה עוזר להתקרב אליהם ולהכיר אותם יותר טוב
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לנתק את כל מכשירי המדיה בבית?
מישהו12/08/2009לנתק את כל המחשבים? את כל הטלויזיות?
ואם יש צורך לדעת אני חוזרת הביתה מהעבודה בסביבות השעה 6, כך שאני צריכה לעשות זאת מיד עם שובי הביתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת זפרני12/08/2009אין דרך אחרת-מחשב ואם צריך גם טלויזיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםעומר09/08/2009
שלום!
גם לי יש אשכים לא סימטריים אשך אחד נמוך ואחד גבוה אני עקר או משהו????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים
אייל קנדינוף10/08/2009לא עקר ולא כלום. נורמלי לחלוטין, כך זה צריך להיות בנוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים דחוףעומר09/08/2009
שלום אני בן 14 ויש לי אשכים לא ישרים כלומר אשך אחד נמוך והשני גבוה והשק רך אני צריך לדאוג?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים
אייל קנדינוף10/08/2009נורמלי לחלוטין, אצל כולנו הגברים זה כך. תירגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - מתבגרתסיגל07/08/2009
אחותי הקטנה בת 16 ספרה לי שהיא רוצה להתחיל לקחת גלולות כי יש לה חבר עכשיו
אני רוצה לעזור לה בכל מה שאני יכולה אבל די מפריע לי שהיא תקח גלולות בגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף09/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=165 id=link]סקס נוער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדתמישהי07/08/2009
היי,
אתמול חברה שלי סיפרה לי שהיא אוהבת גם בנים וגם בנות,הייתי בשוק והתחילה להיות לי בחילה וכאב ראש.
היא סיפרה לי שהיא אוהבת מישהי והמישהי הזאת יודעת את זה.
1.אני מאוד מפחדת שהיא תתאהב בי,אני נמצאת איתה הרבה בזמן האחרון כי אנחנו הולכות ביחד לקייטנה ומסיעות אחת את השניה אז יש הרבנה סיכויים.
2.לאחרונה היא כל הזמן נדבקת אליי וזה ממש מציקחשבתי להגיד לה את זה אבל אחרי שהיא אמרה לי את הבשורה ההיא אני לא יודעת מה לעשות,זה מפחיד אותי נורא שהיא נשענת עליי והכל.
3.יש ילדה מסוימת בכיתה שלי שהיא מי שחברה שלי אוהבת שבתחילת השנה היא הייתה ילדה מש בסדר,חייכנית ונחמדה ושמחה ואז באמצע השנה היא הפכה להיות פחות ופחות מי שהיא הייתה קודם,אני חושבת שזה מזה שחברה שלי אמרה לה שהיא אוהבת אותה זו ממש הנחתה אני לא הייתי עומדת בזה,מה לעשות??
אני מקווה שתעזרו לי מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת
אייל קנדינוף10/08/2009שלום לך
מובן לחלוטין החשש שלך מהסיטואציה ולו בגלל שהבחירה שלך שונה.
הצעתי לך היא פשוטה. כנות כנות ושוב כנות. דברי איתה והסבירי לה שאת חוששת מהמצב החדש, ובאותה נשימה ספרי לה על נטיותיך(שאת מעדיפה רק בנים) ושאין מצב שיקרה בינכן משהו ושאת מבקשת ממנה לכבד זאת.
במקביל הציעי לה את ידידותך וחברותך על הבסיס הברור ששמת בינכן.
כך היא תעריך אותך ותכבד אותך וחברות אמיתית וכנה עם כבד הדדי יכולה להתפתח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו - המשךש05/08/2009
שלום ותודה על תשובותיך המהירות,
אכן הגענו למצב שבו אתה מתאר שבמידה והבת לא רוצה לשתף פעולה, יש לכך מחיר והיא "נהנית" כרגע מהמחיר - איניני משתפת עמה פעולה במה שהיא צריכה כמו שכתבתי כבר בפניה הראשונה אליך, היא אינה מקבלת תקציב לבגדים, בילויים , דמי כיס וכו'. היא מסתדרת עם התקציב שלה ממתנות יום הולדת ועדיין לא מוכנה לשתף פעולה. מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו המשך
אייל קנדינוף05/08/2009שלום שוב
כדאי יהיה לבחון את השתלשלות העניינים שהביאה לחוסר התקשורת בינכם ולשאול מספר שאלות את עצמכם ההורים.
יש פה הזדמנות לבנות ולתקן מערכת יחסים שתוביל לעתיד משותף לאורך זמן וחבל יהיה לפספס.
גיל ההתבגרות לא חייב להיות גיל ההתמרדות. ההתמרדות היא פועל יוצא מאי מתן חופש בחירה ביחס לגיל ולרמה המנטלית ורגשית.
פתרונות ועצות קסם לא יעזרו. כדאי יהיה, לאור המצב הקשה שאת מתארת, לפנות ליעוץ או אימון הורים בהקדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להצילו מתאריך 2.8.09ש04/08/2009
כן, אני בהחלט חשה בכך שבתי בעיצומו ואפילו במלוא עצימותו של גיל ההתבגרות. יתכן ולא הייתי ברורה, כך שאנסה להבהיר.
הדרך בה נקטתי היא דרך של שיחות והתייעצות עם בתי בקשר למה היא יכולה לעשות בבית. המסקנה שלה היא שכלום. היא מוכנה לבצע רק משימות שלא דורשות כל מאמץ, אני קוראת להם משימות "יבשות" שלא מלכלכות, כמו לסדר את מגירותיה, שאינן עמוסות בלאו הכי ושייכות לתחום שלה ולא לתחום המשותף. היא מבלגנת ומלכלכת בתחום המשותף כמו מטבח, שירותים, פינת האוכל וכדומה אך אינה מוכנה למשל לשטוף את הכלים, כי אחרים צריכים לעשות זאת בשבילה. לטענתה, זהו תפקיד ההורים וכשהיא תהיה הורה, גם היא תעשה זאת. כרגע אינה מוכנה לבצע פעולות שלדעתה על ההורים לבצע.
אני מרגישה, שהמצב שבו אנו נמצאים מדרדר אותנו במהירות למערכת יחסים גרועה. האווירה בבית לא נעימה, של ריב ומדון, כעס של כל צד על הצד האחר. היום היא בת 16. בעוד רק שנתיים היא כבר תהיה בת 18, כלומר אדם בוגר שחינוכו אינו מוטל עלי ואני רוצה שעוד הרבה לפני כן תהיה בינינו מערכת יחסים טובה ובאווירה טובה.
האם תוכל לתרום לי עוד עיצה לשיפור המצב. אני יודעת, שזהו מצב שקיים גם בבתים אחרים. אני משוחחת עם הורים נוספים לבני אותם גילאים וכולם אומרים שגם אצלם אותה בעיה ולא מציעים פתרון ,כי אין באמתחתם כזה. האם נידונו לשרת את ילדנו עד שאלו סוף סוף יעזבו אותנו לטובת בית אחר?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אייל קנדינוף05/08/2009שלום שוב
הסכמים מחייבים.
אם בתך רוצה שיתיחסו אליה כבוגרת-נאה דורש נאה מקיים.
יש להפסיק את כל השיחות והבקשות ולעבור למישור של נתינת חופש בחירה ולקיחת אחריות. חדרה באחריותה ואם היא משתמשת באזורים משותפים ללא כבוד לאחרים, היא לא תוכל להמשיך להשתמש. יש להתנות שיתוףפעולה בדמי כיס או בדבר שהיא הכי זקוקקה לו.
חיים משותפים אמורים להתבסס על כבוד הדדי ואם בתךלא רוצה לשתף פעולה זאת אפשרות לגיטימית, אך יהיה לזה מחיר- שאתם ההורים תפסיקו לשתף איתה פעולה בדברים שהיא צריכה.
יש להגיע להסכם מקיף וכתוב לגבי כל תחומי החיים המשותפים כך שהכל ברור ומוסכם..
שוב אני ממליץ לכם לפנות ליועץ או מאמן הורים שיכול לעזור בנתינת הכלים הנכונים כדי לעבור תהליך זה בצורה אפקטיבית לכם ולבתכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהיוליה ספרו04/08/2009
אני אמא של מדבגרת בת 14.הבת שלי תמיד היתה ילדה עדינה,חמודה ו רכה. הכל השתבש לנו-היא עצבנית, רבה עם כל החברות שלה , והם שאמרו לה להתרחק מהם.תגובות שלה מוגזמות ביותר, היא מאוד עצובה, הלכה לבית הכנסת ( אני 18 שנה בארץ)
היא חושבת שכולם לא אוהבים אותה.
לי יש אופי מאוד דומיננטי,זה בעיה...
ילדה סובלת,אני דואגת,אוירה בבית לא טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
אייל קנדינוף04/08/2009שלום לך
לפי מה שאת כותבת נראה שאת בלחץ גדול. חסרים הרבה פרטים כדי לקבוע מה הסיבה לשינוי הדרמטי בהתנהגות של בתך. המלצתי היא לפנות ליעוץ או אימון הורים בהקדם האפשרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 14 מעשןחגי03/08/2009
שלום רב.
מה עלי לעשות, כאב לילד בן 14, לאחר שגיליתי שהוא מעשן כבר כמה שבועות? כיצד אני יכול, אם בכלל, לשכנע אותו שזו דרך לא טובה בלי לעורר שדים ורצון למרוד?
זה חשוב לי מאוד, לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגי
אייל קנדינוף04/08/2009שלום לך
לשכנע נער בגיל ההתבגרות זו משימה כמעט בלתי אפשרית, אך יש ביכולתך האפשרות לנקוט עמדה חד משמעית מול התופעה.
כדאי יהיה להבהיר לבנך שאתה מתנגד לעובדה שהוא החליט לעשן ושאתה בשום צורה לא תתמוך בעניין. (כספית)
יש לו את הבחירה להפסיק או לא ואחריותך כהורה היא לדאוג לכך שיהיה לו מידע עדכני לגבי הנזקים המיידים וארוכי הטווח ממנהג נפסד זה.
העבר את הדילמה למגרש שלו ושחרר אותו להחליט באופן עצמאי. אל תיצור מצב שבו הוא מוצא הזדמנות לממש את בחינת כוחותיו החדשים מעצם התהליכים של גיל ההתבגרות מולך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)