מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסכסכת..חסוי23/01/2010
שלום,
אני בת 15.
יש לי חברה ממש טובה שאני מכירה אותה מהגן.השנה הגיעה לכיתה שלנו תלמידה חדשה והיא הפכה להיות חברה שלנו.
הבעיה היא שאני מרגישה שהיא יותר קרובה לחברה השנייה שלי,ושהיא מנסה לסכסך ביננו.
כל הזמן היא מדברת איתי רק על החברה השנייה ומתעלמת ממני. רק כש/היא צריכה אותי היא נזכרת שאני נמצאת.היא כל הזמן לוקחת את החברה השנייה ואני נמצאת בסימן שאלה.
אני לא רוצה להתרחק מהן כי אז אני מרגישה שאני מוותרת על החברה השנייה.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכסכת
אייל קנדינוף23/01/2010שלום
כרגע כלום
ברור שנקלעת למערכת יחסים שלא תורמת לך כלום אלא ההיפך.
לכל אחד מאיתנו יש את החופש בחירה להחליט עם מי הוא רוצה להיות בקשר ואם מי לא.
לך יש את האופציה להסתכל מהצד ולבדוק על איזה ערכים החברות הזו עם החברה הראשונה מושתת.
מהמקום הזה שדרי רצון כנה ואמיתי להמשך הקשר ואם היא לא רוצה אז זאת זכותה.
אל תיכנסי לכל השיחות האלה שמנסות לגרום לך קנאה והרגשה רעה זה לא מוביל לשום מקום. תתעלי למקום טוב וגבוה יותר שאומר אני חברה טובה ואם הן לא מבחינות בזה זה סימן שיכול להיות שאנחנו לא מתאימות כחברות, וזה גם בסדר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר :Oיעל21/01/2010
קורה לי בזמן האחרון משהו ממש מוזר - והייתי רוצה שתגידו לי מה זה ..
אז ככה - בזמן האחרון אני כל הזמן בדיכאון , לא אוכלת כלום , אבל פיתאום בלילה אני נהיית שמחה ...
נגיד אתמול נכנסתי לדיכאון ממש חזק - פשוט לא אכלתי כלום , ולא היה לי חשק לכלום , ואז ב12 בלילה פשוט עבר לי הדיכאון ..
איך זה קורה ??
ומה אני יכולה לעשות כדי להפסיק את הדיכאון ? (חוץ מללכת לפסיכולוג / יועצת וכל זה )
תודה לכל העוזרים (=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
נועם22/01/2010חח זה לא קורה רק לך ופשוט תנסי לחשוב על דברים חיוביים אם את לא רוצה להזדקק לטיפול..
תחשבי על דברים שמשמחים אותך ופשוט צאי מזה.
מקווה שעזרתי:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו מוזר
אייל קנדינוף22/01/2010שלום לך יעל
אשמח לדעת את גילך ועוד קצת פרטים על התופעה שאת מתארת.
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרטים
יעל02/02/2010אני בת 14 ,ואני בדיכאון מעל לשנה ...
(משנה שעברה אחרי חנוכה , אחרי שיחה עם היועצת שלנו /: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
אייל קנדינוף03/02/2010הי יעל
נראה לי שהכי טוה יהיה ללכת לרופא המשפחה ולקבל יעוץ משלים.
את מספרת שאחרי שיחה עם היועצת גגעתן למסקנה שאת בדיכאון ואסור להקל ראש בתופעה, יש לטפל בזה בדחיפות.
היופ יש פתרונות ממש טובים שלא מצריכים טיפול ארוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי משפחהנועם21/01/2010
שלום..
אני מרגישה שההורים שלי תלותיים בנוגע אליי,במקום שזה הייה ההפך.
אני בת 17 ואני לא יודעת מה הם יעשו כשאני אצטרך לעזדוב את הבית,אני מרגישה שאני כל עולמם ולפעמים אני מוצאת את עצמי ימים שלמים יושבת איתם בבית כדי שלא ירגישו לבד,למרות שהם ביחד.
אני מפחדת לפגוע בהורים שלי אבל אני מרגישה שהמצב הז הוא לא נורמטיבי בכלל. תעזרו לי
בתודה נועם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועם
אייל קנדינוף22/01/2010שלום נועם
את כותבת שאת מרגישה שהם תלותיים והשאלה שלי היא האם הם מבקשים שתישארי?
יש לזכור שאת לא יכולה לחיות את חייך בשבילם, את צריכה לפרוש כנפיים ולבנות את חייך.
נסי להגיע להסכם פנימי עם עצמך שימים מסויימים בשבוע את איתם, נגיד תחילת השבוע, ובהמשך את יוצאת לפעילותיך ואת לא נכנסת למעורבות רגשית עם הנושא גם אם את מזהה בתוכך שאת מייצרת כלפיהם רחמים.
שימי את עצמך במקומם, היית רוצה שירחמו עליך?
ואל תדאגי, גם אחרי שתעזבי את הבית הם יהיו בסדר, ויכול להיות שזה ידרבן אותם לפתח תחומי התענינות חדשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים במציאת הפתרון
נועם24/01/2010הם לא מבקשים שאשאר אבל אני בתוך תוכי מרגישה שאם אני אלך ואני אשאיר את שניהם לבד בבית הם לא ירגישו בנוח,אני לא יכולה לתאר את התחושה שהם יכולים לחוות אבל ככה בכל אופן נראה לי. אני מאמינה שהם לא רוצים להגביל אותי, הם רוצים שאני אצא ואבלה והכל..אבל עדיין אני מרגישה שהם תלויים בי,שאני עדיין לא יכולה לעזוב אותם וזה מדי פעם מונע ממני למצוא אהבה,התחושה שאת כל תשומת הלב אני אעביר לבן הזוג,ואני חוששת מפגיעה בהם בעקבות זה.
חשוב לציין שיש להם תחומי עניין אחרים אבל אני המרכזית שבהם.
אשמח לשמוע רעיונות\פתרונות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועם
אייל קנדינוף24/01/2010שלום נועם
שימי לב שהדבר שהוריך רוצים יותר מכול זה שתיהיי מאושרת וזה אומר שתחווי את החיים במלואם.
אז כמו שהצעתי לך קודם שימי לך כמחשבה מובילה את הסיבות שלשמן את יוצאת לבלות בידיעה ברורה שזה מה שהוריך היו רוצים בשבילך יותר מהכול מאחר והם אוהבים אותך ורוצים יותר מכול את אושרך.
אופציה נוספת שתהיה קצת יותר מאתגרת זה לחשוף בפניהם את מחשבותיך בצורה כנה ואמיצה תוך שימת דגש לאהבה הגדולה שיש לך כלפיהם ולתת לשיחה להתפתח. את יכולה ליזום זאת ע"י כתיבת מכתב ונתינתו תוך בקשה שתדברו לאחר קריאתו.
בסופו של יום את חייבת לזוז קדימה כי אם לא את תתחילי להיות מורעלת מהמחשבות והרגשות שיציפו אותך, אז יפה שעה קודם, קחי נשימה ארוכה וצאי לדרך שתביא בסוף רק טוב, תאמיני לי , אני יודע על מה אני מדבר!!!
בהצלחה
אשמח מאוד להיות מעודכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
נועם25/01/2010לא הבנתי,מהי הדרך שתביא טוב?:|
לשלוח מכתב להורים לא יעזור כי זה לא קשור בהם,הבעיה היא אצלי
קשה לי להתנתק מהם כי אני מפחדת לפגוע בהם,זה לא שהם מבקשים או מראים לי את זה
אני פשוט יודעת את זה. המצב לא פשוט, ואני מחפשת פתרון לבעיה אצלי-לבעיה להתנתק,לבעיה איך לצאת מהמסגרת הסגורה שהכנסתי את עצמי אליה בעקבות כך שלא יצרתי חברויות,מתוך מחשבה שזה ייקח את זמן האיכות שלי עם ההורים בפרט ועם המשפחה בכלל.
בקיצור,אני יכולה לפתוח כאן עוד מלא נושאים שאני צריכה עזרה בהם,אבל מה שאני מבקשת כרגע זה איך להכיר אנשים חדשים,אני יודעת להכיר אבל לכולם כבר יש חברים ואין לי לאן להיכנס.
אני מרגישה שרק חברויות חדשות הן הפתרון,הן יעסיקו אותי ויוציאו אותי לאט לאט מהמסגרת הנוקשה שיצרתי סביבי בנוגע להוריי ואליי.
אשמח לשמוע מכם במהרה! תודה רבה,אני מעריכה אתכם כ"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועם
אייל קנדינוף26/01/2010מדהים לקרוא את מה שאת כותבת והדרך הבהירה שבה את מתארת את רצונותיך ומחשבותיך.
ואכן כן, הדרך לפתרון נמצאת ביציאה למחוזות חדשים ולא מוכרים שבהם את יכולה ליצור מערכות יחסים חדשות.
יהיה כדאי לברר מה הכי מעניין אותך כתחביב ולחפש מסגרת חדשה שמאפשרת בטוי לתחביב זה.
במקביל, אני כן חושב שיהיה כדאי לשוחח עם ההורים על כך כדי לפרוק את המטען הזה שאת סוחבת.
את תראי שאחרי זה יהיה יותר קל ונעים והוריך יכולים להרתם למשימה של לעזור לך.
בנוסף יהיה מאוד כדאי לשוחח עם איש מקצוע-יועצת או פסיכולוג או מאמן כדי להבין למה כל כך חשוב לך להשאר קרובה להורים. כשיודעים את הסיבה קל יותר להתמודד.
זכרי שינוי מחייב תזוזה, כך שכדאי יהיה לעשות מעשה ולשנות דברים גם אם הם בקצב איטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד הפריע למורה בביה"סיונית19/01/2010
יש לנו ילד בחטיבת הביניים, אחד המורים התקשר אלינו הביתה על מנת להתלונן כי הילד הפריע לו היום בשיעור. ברצוני לציין כי בד"כ הילד אינו מפריע ( ואם כן, לא באופן כזה שהמורים מתלוננים ), מקרה חריג כזה היה גם פעם אחת לפני שנה אצל מורה אחר.
מה תפקידנו כהורים במקרה זה?
כיצד עלינו ההורים לנהוג עם הילד אחרי התלונה ? ( שיחה איתו ?, לכעוס עליו ?, להציב גבולות? , להעניש אותו?.... או כל דרך שתציע........)
האם בסיום השיחה עם הילד יש לדרוש ו/או לצפות מהילד להתנצל ולהבטיח כי לא ינהג כך בעתיד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
אייל קנדינוף19/01/2010שלום לך
קודם כל ולפני הכול יש לנהל שיחה עם הבן במטרה אחת ברורה והיא מה קרה?
שיחה זו צריכה לבוא ממקום של תמיכה גם אם ההתנהלות של הבן לא היתה נכונה. כולנו עושים טעיות וזאת הדרך ללמוד והתקדם. והיה ולפי תשובתו של הבן נראה שבאמת קרתה טעות יש להגיע להבנה מהי הטעות ומה יהיה כדאי בעתיד לעשות כדי שטעות זו לא תחזור על עצמה. וכן, אם יש צורך, לפנות למורה, יותר בשביל לסדר את ההדורים ולהתחייב לעתיד, ופחות בשביל לבקש סליחה.
והיה ואתם מגלים שבנכם התנהל כשורה או נכנס לסיטואציה שלא בשליטתו יש לגבות אותו בכל מחיר.
יש לזכור שעונשים יוצרים אנטגוניזם מירמור והסתרת האמת, כך שעדיף לנהל תקשורת פתוחה שמבוססת על לקיחת אחריות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונש לילדים
משה24/01/2010שלום רב. אני פוגש בכל מקום אמירות על איסור לתת עונשים כבדים ילדים.אסור להרים קול על הילד וכו....
בואו נסתכל על הילדים של היום ועל הדור הקודם? איפה הילדים יותר מכונכים, איזה דור היה דור קודם ומה אנחנו רואים היום? כאשר היו עונשים יותר כבדים ורציניים, הילדים היו יותר ממושמעים וכיבדו יותר את ההורים ואת המורים.היה גם פחות עלימות.
אנחנו היום "מודרניים" ולפי כך יותר אנושיים, יותר מתחשבים.האם ה"מודרניות " הזאת כל כך אפקטיבית? מורה לא יכול לשלוט על הילד, הורים לא מצליחים גם, מערבים מטפלים שונים, פסיכולוגים ועוד...
אולי הכישלון מתחיל בבית ובמערכת חינוך עצמה.אם הילד מרביץ לילד אחר בבית ספר ואחר כך אומר שהוא לא מפחד מהמעשה כי העונש שהוא יקבל דווקא מתאים לו (לא ללכת לבית ספר למשך יום - יומיים), אז על מה אנחנו מדברים כאן? איזה עונשים הבית ספר או ההורים מציעים לילד???
מקריי עלימות עולים בקרב ילדים,נוער וגם המבוגרים.
משה - בן 30* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
שלי ורדי24/01/2010שלום משה,
לעונשים כבדים יש משמעויות שונות- האם זו מכות, הפחדות, איסורים למיניהם. לעונשים מסוג זה אף פעם לידיעתך לא היתה השפעה מכרעת בעיצוב החיובי של האישיות אך כן היתה השפעה על עיצוב ההתנהגות החיצונית של הילדים, עם מחירים כבדים לאישיות- מחירים שאנשים מבוגרים היום מדברים עליהם, כמו אי אמון והתרחקות רגשית מההורים, קשיחות נפש, תוקפנות פנימית וחוסר אמפתיה לזולת. מה שאני אומרת הוא שהענשה כבדה, לפעמים לא רלבנטית לטעות הילד, וחוסר הסברים חינוכיים הרחיקו את הילדים , לא איפשרו להם להזדהות עם התכונות החיוביות של ההורים, ואם הילדים עשו כדברי ההורים, עשו זאת מתוך אילוץ חיצוני.
אז החינוך דאז היה בהרבה מקרים חינוך רע!!
זה לא אומר אוטומטית שהחינוך היום הוא טוב, היום יש נטיה יתר לאיום בעונשים,בלי העונשים עצמם וחינוך לא עקבי, ופחות מסגרת של שגרה וגבולות יומיומיים תקינים. יש גם וויתור על עקרונות מתוך
עייפות הורים. חסרה מודעות להורים לגבולות שהם צריכים להיות בהתפתחות הילדים.
עונשים קטנים , לא כבדים, עקביים, ביחד עם הסבר חינוכי , חיזוקים חיוביים, גם קטנים, והמשך הקירבה והדוגמא של הורים על אותם התנהגויות שרוצים לחנך את ילדיהם, יכול להיות שילוב מוצלח. ברוב המקרים , התנהגות הורית אימפולסיבית לא מועילה כי נותנת דוגמא רעה ולא עוזרת לילד לווסת ולהכיל בעצמו את האגרסיות שלו. להתנהגות חינוכית של פינוק יתר יש גם מגרעות כי אינה דורשת מהילד להתקדם, להיות מודע, להתחשב באחר ולבנות בתוך עצמו מנגנוני התאפקות ווויסות תקינים.
גם אז לא היה טוב, וגם היום לא ממש טוב, בישראל מצב הגבולות גרוע מבמדינות אחרות, אין קודים ואין עמדה חינוכית אחידה, כוללת ומשותפת לכלל ההורים.
קשה להיות הורים...בטח בחברה משתנה בה הילדים בקושי מספיקים להיות ילדים , מתבגרים מהר כל כך....
היום אנחנו מודעוים חולשונתינו כהורים יותר מפעם ומדברים על הדילמות. זה היתרון היחיד של תקופתנו..
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פייסבוקגלית18/01/2010
שלום רב,
בני בן 15.5,ילד מוכשר ביותר, עבר להתגורר אצל אביו בתחילת שנת הלימודים הנוכחית כדי להיות קרוב לבית ספר אליו התקבל. (אציין כי אנו ההורים גרושים)
לבני יש כרטיס בפייסבוק וכך גם לי. אציין שאני בגיל 37.
למיטב ידיעתי בני מתבייש שאני מופיעה אצלו כחברה בפייסבוק.
לטענתו אני מבוגרת מדי בשביל שיהיה לי כרטיס בפייסבוק.לטענתו לאמהות של חברים שלו אין פייסבוק וגם אם יש הן אינן מופיעות "כחברות" אצל ילדיהן. (אני מניחה שזה תירוץ...). אם קורה שאני מגיבה אצלו בכרטיס (כאשר יש שרשרת תגובות) הוא מיד מוחק זאת- מהסיבה שזה עושה לו פדיחות שאמא שלו בכלל מגיבה קל וחומר שיש לה פייסבוק.
אני מסבירה לו שלא רק לבני נוער יש כרטיס בפייסבוק ונותנת לו מס' דוגמאות לאנשים אפילו יותר מבוגרים שיש להם כרטיס, אך זה לא עוזר.
אציין כי עד למעבר של הילד לאבא שלו הוא היה מאד קשור אליי. הוא ילד מחונך וטוב ולא היו ועדיין אין "בעיות מיוחדות" הקשורות לגיל ההתבגרות.
ביום שישי האחרון שוחחנו בערב בצ'אט דרך הפייסבוק והגבתי על הערה שאחת מהחברות שלו רשמה בכרטיס שלו. זה לא מצא חן בעיניו והוא טען שאני מחטטת. הסברתי שאני לא מחטטת וזה מופיע בדף הבית מיד שנכנסים. הוא הסביר שאין לו פרטיות וטען שהוא ימחק אותי וכך עשה בהפגנתיות.
אני מודה שנעלבתי.
אציין כי השיחה היתה פרטית ולא ראו אותה. את ההערה הבעתי בפניו ולא בפורום שכולם רואים ועצם האקט של המחיקה שלי (אמא שלו) מלהיות חברה שלו ממש פגע בי.
לטענתו אין לו פרטיות והוא לא רוצה שאני אראה כל דבר שהוא כותב. ניסיתי להסביר כי בעידן האינטרנט ובמיוחד הפייסבוק אין מי יודע מה פרטיות ואם הוא כל כל רוצה פרטיות יש דרכים אחרות כי בפייסבוק כולם רואים הכל.... זה כמובן לא עזר.
אני חייבת לציין שלקחתי את זה קשה.
עוד אצין כי חברות שלי מופיעות אצלו "כחברות" חלק מהמשפחה שלי מופיעים אצלו "כחברים" ואת אמא שלו הוא מחק.
כרגע אני לא ממש מדברת איתו. האם אני מגזימה.
אודה להכוונה.
גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
אייל קנדינוף18/01/2010שלום רב
את מגזימה ובגדול.
את לא חברה שלו, את האמא שלו.
נראה לך נכון להעלב מנער בן 15 שנמצא בעיצומו של גיל ההתבגרות ואת בתך זוכרת איך זה היה?
הכל מרגיז אותם, בעיקר כשזה בא מההורים. הסיבה לכך נעוצה בתהליך טבעי של התחלת ההתנתקות לעבר חיים בוגרים ועצמאיים. זה מתחיל בבניית זהות שהיא נפרדת ככול האפשר מההורים ואין מה לדאוג, אחרי שזה עובר הם חוזרים לרצות את קירבתנו.
כך שאין מה לקחת ללב את התנהגותו, הוא בסך הכול מתבגר ויש לשמוח על כך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- פייסבוק
גלית18/01/2010תודה על התשובה.
אני לא יודעת איך להסביר את זה ולהעביר את התחושה אבל אני באמת ובתמים נפגעתי במיוחד בגלל שמדובר בילד טוב שמכבד את הוריו.
קשה לי העובדה כי המשפחה שלי "חברים " שלו ואני לא.
עוד יותר כואב לי -הדרך בה הוא מחק אותי- מיד אחרי שדברנו בצ'אט.
לאחר המחיקה היתה לנו שיחת טלפון והבעתי את מורת רוחי.
הוא מצידו התעקש שהוא לא רוצה את אמא שלו בפייסבוק.
קשה לי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
אייל קנדינוף19/01/2010ברור שקשה לך.
היום כשבאתי לקחת את בתי הקטנה מהפעוטון שמתי לב שהיא כבר לא רצה אלי אלא ממשיכה במשחקה וזה בסך הכל אחרי שבועיים שבו התחילה ללכת למעון. לי זה היה מאוד קשה. פתאום הבנתי שאני מגדל אותה ותומך בה ואוהב אותה כדי שיום אחד תפרוס כנפיים ותעוף לדרכה. וזה מאוד מאוד קשה!!!!
אבל אין מה לעשות אלה החיים.
אז אני בוחר להסתכל על ההתקדמות שלה שאני מאפשר ועל כל הדברים שעוד יבואו בעתיד וכך אני לא מפתח כלפיה בעלות שהיא שלי. וזה קשה.. קשה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההתבגרותסיגל18/01/2010
שלום רב אני אמא לנער בן 17.5 לאחרונה מתפרץ עלי צועק אינו מקשיב את רוב שעות היום מבלה מול המחשב אינו יושב לידנו בסלון בערב מעדיף לשבת בחדר מול המחשב אין לו חברים אינני יודעת כיצד לפנות אליו הוא טיפוס סגור אינו משתף אני לא רואה אותו משקיע בלימודיו עם אבא שלו תמיד הנושא מתפוצץ.ממש מלחמה מה ושים? איך נוהגים? אנא יעצו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל
אייל קנדינוף18/01/2010שלום לך
לצערי לפי מה שאת כותבת בנך עובר תהליך של הסתגרות והתבודדות מהעולם וזאת בגלל המחשב.
יש לפנות בהקדם האפשרי ליעוץ/אימון משפחתי שיעזור לכם ממש "לגמול" אותו מהתהליך המסוכן שבו הוא שרוי.
קל להם, למתבגרים, להתמודד עם מחשב מאשר עם החיים האמיתיים ולכן פשוט להם להסתגר מול המסך שם יש להם עולם ומלואו, אבל וירטואלי ותלוש מהמציאות.
יש ללמוד את השיח הנכון עם מתבגרים ולא לגלוש לויכוחים ולתת לו את העזרה הדרושה עם ובמקביל הצבת הגבולות נמתאימים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבות אצל ילדה בת 11.5אירה18/01/2010
ביתי אתמול באה ואמרה לי שהיא עצובה ומרגישה רע בלי שום סיבה
היא עדיין לא קבלה וסת האם יכול להיות שזו תחושה שמקורה הורמונלי?
יש לציין שלאחר שפנתה אליי בכתה קצת ונרגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבות אצל ילדה
על פניו נראה שאולי ררה משהו בבית הספר ועובדה שאחרי שהיא סיפרה לך ובכתה היא נרגעה.
שימימלב בימים הקרובים אם תופעה זו חוזרת על עצמה וזאת מנקודת הנחה שבעבר לא היו מקרים כאלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 12 ומפחדת מאוד בלילות עזריליאור17/01/2010
שלום אני ליאור ומגיל קטן מאוד יש לי פחדים גדולים בלילה.כשאני הולכת לישון לפעמים אני ממש מפחדת.וכשהייתי קצת יותר קטנה הייתי ממש בוכה ומתקשרת לאחותי בת ה-17 שתחזור הביתה ושתישן איתי.ואם לא הייתי לוקחת שמיכה עבה והולכת לישון לחדר של הוריי.והיום כשאני מפחדת אני יורדת למטה לסלון ורואה טלוויזיה או שאני הולכת לישון עם הוריי.מכשאני קטנה התרגלתי לישון במיטה של אימא שלי וכשאבא שלי חוזר מהעבודה יותר מאוחר בסביבות ה-12,1 בלילה הוא מעיר אותי ואני עולה לחדר שלי.כל הפחדים התווצרו מסרטים כשראיתי מתי שהייתי יותר קטנה ובלילה שאני מפחדת אני לא יכולה לשון מהפחד כי זה פשוט עובר לי בראש וזה לא סתם סרטים זה סרטי אימה כמו הצלצול והצעקה וכדומה...עכשיו קצת יותר קל כי אני יותר גדולה ואני משתדלת לא לראות סרטים אבל אני עדיין מאוד מפוחדת.עכשיו כשאחותי בצבא אז קצת קשה לי כי כשאני פוחדת אין לי לאן לפנות ואני מרגישה חוסר אונים עצום.וכשאני הולכת לישון אני לבד בקומה למרות שגם אחי הגדול בן-24 ישן בקומה אבל הוא הולך לישון מאוחר.אני באמת לא יודעת מה לעשות יותר אני כבר מיואשת.לא מזמן גילינו שיש לי בעיית קשב וריכוז שהתפתחה בסוף שנה שעברה.ולא מזמן עשיתי אבחון וגם עוד בדיקה של גלי המוח או משהו כזה.ויש לי גם פחדים עצומים ממוות של הוריי,כי אימי היא בת 52 ואבי בן 56 ויש לי פחדים קשים כי הם יחסית מבוגרים ואני קטנה ואני מאוד מחוברת אליהם בבקשה תעזרי לי!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור שסובלת מפחדים
שלי ורדי17/01/2010היי ליאור,
אני מצטערת לשמוע עד כמה קשה לך, הפחדים שלך אולי הועצמו דרך הסרטים, אך כפי שאת אומרת ומבינה בעצם די נכון , הם קשורים לרגשות שונים שיש לך שגורמים לך להשליך אותם על פחדים. יכולים להיות כעסים ורגשות אחרים לא טובים, יכולים להיות פחדים מעצמאות, יכולות להיות חרדות מהעולם המצטייר בעינייך כעויין . אולי אפילו חוויות טראומטיות שאת לא זוכרת והתנתקת מהן אך הן באות לידי ביטוי רגשי דרך הפחדים. אני חושבת שי רגשות ודילמות שאת מתקשה לבטא ומבטאת אותן באמצעות הפחדים. כך אולי את משדרת באופן לא מודע לסביבה שקורה לך משהו שלא ניתן לעבור עליו בשקט.
מה שאני לא מבינה זאת למה פחדים שזמן רב כל כך, לא מטופלים על ידי איש מקצוע. את צריכה טיפול פרטני והמשפחה צריכה טיפולי משפחתית כדי להבין מה קרוה לך ואיך להקל עלייך . מוזר לי שאני צריכה לכתוב את זה כאן לבת 12 כמוך, הייתי מצפה מבמקומך שאמך הייתה כותבת ומתייעצת.. תראי לה את תשובתי ותגידי לה שאני ממליצה בחום על ייעוץ וטיפול מקצועי. פחדים וחרדות לא נעלמים כך סתם, חבל עלייך כי את סובלת.
כל הכבוד על היוזמה לכתוב ולהתייעץ..
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאור
אני מרשה לעצמי להוסיף כמה מילים בנוסף לתשובה המעמיקה של שלי.
בינתיים עד אשר תאמצי את העצות החכמות ששלי נתנה לך אולי כדאי כשאת הולכת לישון להשאיר את האור דולק.
דבר נוסף,לשים מוסיקה שקטה ועדינה.
וכמובן להפסיק לראות סרטים מפחידים.
עוד דבר שאני עושה בעצמי כשקשה לי להרדם זה תהליך של שיחזור היום שהיה לי מהסוף להתחלה.
אז אני שוכב במיטה עם עיניים עצומות וחושב בתוך הראש מה עשיתי היום מהסוף להתחלה ובדרך כלל אני נרדם ממש מהר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מציקרונית (שם בדו17/01/2010
בני בן ה-13 לומד בחטיבת ביניים בכיתה ז'
בבית הספר היסודי בקושי היו לו חברים ואף פעם לא הבנתי את הסיבה, גם כשניסיתי לברר זאת הוא טען שבבית הספר יש לו חברים רבים ואינו אוהב להיפגש עימם בשעות אחר הצהריים.
לפני כחצי שנה נכנס בני לחטיבת ביניים וגם שם לא מצליח לרכוש חברים.
משיחה עם המורה התברר לי שבני מציק לכל הסובבים אותו מורים ותלמידים ולכן אינו רוכש חברים.
גם בבית נוהג להציג לאחיו הבכור (בן 17).
ניסיתי לדבר איתו אך לטענתו אינו מצליח לעצור את עצמו מהתנהגות זו. (כל הזמן בודק מה קורה סביבו וחייב להעיר, אם אין התרחשות מסביבו מוצא סיבה לעורר אותה).
ניסיתי להסביר לו שאין עליו להתעניין מה קורה מסביב אך שום דבר אינו עוזר.
דבר זה מפריע לו בלימודים ובחיים בכלל.
בעבר ניסינו לקבל עבורו טיפול פסיכולוגי אך שום דבר לא עזר.
אודה על קבלת תשובתכם בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
שלי ורדי17/01/2010שלום רונית,
אין לי הרבה מידע על הבן שלך, נדמה לי כי חסרות לי מיומנויות חברתיות ביחד עם קושי לווסת את הרגשות והדחפים שלו - עקב הקושי להזדהות וליצור רגש חיובי ואמפתי עם אחרים, בני גילו. הוא מתוסכל הקושי החברתי כי בתוכו יש לו צורך בחברה, ומבקש לקבל תשומת לב ולהיות נוכח דרך הצקות. הוא גם מחפש בדרך זו להביע את התיסכול והכעס שלו על כך שלא מתחבר באמת עם הילדים. הוא משליך את האחריות והכעס שמרגיש כלפי עצמו, אל האחרים, כי קשה לשאת כעס פנימה אל עצמך כל הזמן. יני לא יודעת איזה תלמיד הוא, אך אם יש לו קשיים לימודיים, אז זה מוסיף על הדימוי העצמי הנמוך. ייתכן ותדמית חלשה ונחותה יש לו גם בבית, כי גם פה מציק לאחיו הבכור, ייתכן על רקע שהוא מרגיש שבדרך יקבל תשומת לב של אמצליח לקבל בדרך אחרת, אולי מקנא בו. אפשר להתחיל מטיפול משפחתי, כדי לברר האם הדימוי שלו בתוך המפשחהצריך שיפור. בדרך פלא, אם משהו במשפחה ישתנה ויצליח לטובה, ישפיע גם על התנהגותו בכתה. דרך אחרת, היא קבוצה טיפולית לילדים עם בעיות דומות, אך לא קיימות קבוצות רבות מסוג זה. כדאי להתעניין באיזור שלך בקהילה שלך.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר אימון..אור14/01/2010
שלום,
אני אם חד הורית לילד בן 15.5. ברצוני לצאת מידי פעם בערב ולחזור מאוחר. בני בד"כ ישן
בסביבות השעה 10.30 . אך כאשר אני יוצאת אין לו גבולות והוא נשאר ער עד מאוחר. ביקשתי
ממני מספר פעמים שילך לישון בזמן, הוא מבטיח אך שום דבר לא עוזר וזה מונע ממני אפשרויות בילוי.
המדובר ביציאה ממוצעת של פעם לפעמיפ פעמיים בשבוע.
כיצד עלי לנהוג או שמה לחזור מוקדם ככל האפשר.
תודה על ייעוצכם
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אמון
אייל קנדינוף14/01/2010שלום לך
ברוב המקרים עם מתבגרים שיחות לא עוזרות וכדאי להפנות את החשיבה לדרך חדשה של תקשורת שמתבססת על הסכמים והאצלת אחריות אישית.
צרי הסכם בינך לבנך שבעבורו יהיה תגמול או קנס לפי בחירתו והסכמתך והיי זו שאחראית למימוש ההסכם בכל מחיר, כך ילמד לכבד הסכמים ויעבור תהליך של לקיחת אחריות והחלטות ומימושן לטוב ולרע.
נהלי משא ומתן ממש כמו שבוגרים עורכים, קניית רכב או מיקוח על מחיר לקניה חדשה והיי מצחיקה אך עם זאת נחושה והחלטית. מעל הכל חשוב לממש את ההסכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הליכה לבית ספראמא מודאגת12/01/2010
שלום, אני אמא לילד בן 13 שכבר שנה לא הולך לבית הספר, הכל התחיל מהתפרצות זעם קשה, אחריה היה מדוכא מעט, ואחרי זה-הימנעות מהליכה לבית ספר. כמובן שלדבר זה השפעות חברתיות, לאט לאט נמוגו גם הקשרים החברתיים, לא אלה הוירטואליים אך האמיתיים, האנושיים, ניסינו כמעט הכל-פסיכיאטרית פגשה אותו, אמרה שהוא נורמטיבי, עקשן, עם חרדות, הציעה טיפול תרופתי אך הוא סירב והיא לא התעקשה., אני ובעלי בטיפול אצל פסיכולוג חינוכי, טיפול ברוח משנתו של פרופ' חיים עומר-שיקום הסמכות ההורית, טיפול זה הביא להרגעת הרוחות, אך לא למטרה המקווה-חזרתו של בני לבית הספר. בני החל טיפול אצל פסיכולוגית קלינית אך לא נוצר שם קליק והוא מסרב ללכת אליה הלאה,היום הוא עומד בפני הוצאה מבית הספר הפרטי והיוקרתי בו למד עד שהפסיק ללכת, הצעדים הבאים הם רישום לבית ספר עירוני ואם גם לשם לא ילך - כל החרבות יונפו, כולל העמדה לדין, אותנו כהורים שלא מצליחים להביא את ילדם ללכת לבית ספר,קנס כספי, מאסר, ואם כל זה לא עובד - הוצאתו של בני מהבית בכח, למסגרת שתיבחר ע"י הרשויות.
נכון להיום-ילד שמח ורגוע, אך עומד בסירובו שלא ללכת לבית ספר, היום הכריז שלא מוכן להיות בבית ספר כל יום משמונה עד שתיים, שזה משעמם.
אנחנו אובדי עצות, בני ילד מקסים, תקשורתי, מחונן, יצירתי, פשוט קסם של ילד שנקלע למשבר מוקדם של גיל ההתבגרות וכלוא בעקשנות ילדותית, האם יש לכם רעיון?
אמא מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
אייל קנדינוף12/01/2010צר לי מאוד על מקרה זה אך הבעיה היא לא עם הילד.!!!!!
בנך לא הולך לבית הספר משום שהוא יכול לא ללכת- מאפשרים לו!!!!!
המלצתי היא פשוטה.
זמני אליך הביתה עובדת סוציאלית במטרה להתחיל תהליך של הוצאת הילד לפנימיה סגורה. בקשי מהעובדת הסוציאלית להביא חומר פירסומי כדי שבנך יוכל לבחור את הפנימיה לפי ראות עניו.
יש חוק במדינה ובנך כנראה מנצל את רגישותך כדי לא לקיימו.
ברגע שהוא יפנים ויבין שהוא יוצא "מאזור הנוחות שלו" למקום חדש ולא ידוע ,הוא יסיק את המסקנות המתבקשות ויחזור לאופציה הפחות מפחידה והיא בית הספר.
יכול להיות שבסופו של תהליך הוא כן ירצה לעבור לפנימיה וגם בזה אין דבר רע והוא יוכל למצוא את מקומו.
אין מקום לרביצה בבית תוך סירוב להשתתף בחיים הנורמלים שמסביב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צביעת השיעריעל11/01/2010
שלום , שמי יעל ואני בת 15 עוד מעט , ואני רוצה לצבוע את הפוני בבלונדיני , או לעשות פסים בלונדיניים בכל השיער ..
הבעיה שאמא שלי לא מרשה כי היא אומרת שזה 'של פרחות'' , וזה הורס את השיער ..
אמרתי לה שאני אצבע רק פעם אחת , ואמרתי לה שכולם עכשיו צובעים את השיער והיא אמרה שזה לא מעניין אותה ..
אמרתי לה שאני אעזור יותר בבית אבל היא עדיין לא רוצה ..
ומה גם שהיה לי לא מזמן מבחני 'אדם מילוא' , וחודש לפני אמא שלי הבטיחה לי שאם אני אעבור ואקבל ציונים טובים אני יכולה לצבוע את השיער , ועכשיו ששאלתי אותה שוב היא אמרה לא ..
איך אני אוכל לשכנע אותה בכל זאת לתת לי לצבוע את השיער ?
אני רוצה את זה יותר משנתיים ...
ואותו דבר לגבי פנימייה - שנה הבאה אני בתיכון והיא הבטיחה לרשום אותי לפנימייה , אבל עכשיו היא לא רוצה ..
בבקשה תעזרו לי , אני לא רוצה להישאר בבית ...
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
שלי ורדי11/01/2010שלום לך,
יהיה לי קשה לתת לך עצות איך לשכנע את אמא שלך. את יודעת איך הן אמהות... אם הן לא רוצות משהו קשה להזיז אותן,.אך אם היא הבטיחה לך פעם ,ייתכן שכרגע מסרבת כי אתן לא מסתדרות? הנקודה החיובית פה היא שככל שתגדלי, היא תרשה לך יותר יותר דברים.
מה אם תבקשי גוונים ולא פסים? אולי לגוונים היא תסכים.
צביעת שער בגיל שלך, אומרת משהו על הרצון להשתנות, להרגיש אחרת, קצת ייחודית, קצת יותר אישה ולא ילדה. אך נדמה מדברייך המעטים שיש לכן בעיות גדולות יותר בבית מאי הסכמה על צביעת השער.
את לא אוהבת להיות בבית וזה אומר משהו מאד חשוב על התחושה שלך שם,אנ בטוחה שיש לך סיבות טובות למה לצאת לפנימיה, הרי אף אחד לא עוזב בית עבור פנימיה אם טוב לו.
אם אמך לא מסכימה שתצאי לפנימיה אולי היא תהיה מוכנה לשבת אתך , לדבר אתך , ללכת אתך לייעוץ משפחתי, ולנסות להקל על מצבך בבית? אין לי מושג מהי הבעיה , האם היא קשורה רק אלייך ואליה או לאווירה הכללית בבית או לשאר בני המשפחה...
יהיה טוב אם תמצאי את הדרך לתת לה להבין שאת לא מרגישה טוב, בלי טענות ובלי ריבים, אלא מתוך הבעה כנה של הכאב שלך, בדרך טובה (זה קשה מאד, אני יודעת.. ולזה צריך ייועץ שיתווך ביניכן)
מקווה שתצליחי בכל המטרות שלך,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
יעל12/01/2010אינלי כל כך על מה לדבר איתה ..
אני גם לא אוהבת את כל הקטע הזה של לדבר...
אנחנו רבות הרבה , ואני לא רואה אותה כל כך הרבה - היא כל יום בעבודה עד 5 , כשהיא באה אני לא רואה אותה , כי אני בחדר , ואחרי שעה וחצי אני יוצאת להסתובב ..
אמרתי לה על העיניין של הפנימייה והיא אמרה שלא , כששאלתי אותה למה, לא הייתה לה סיבה , היא פשוט אמרה 'שתיהיי יתומה תלכי לפנימייה' ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
יעל12/01/2010אינלי כל כך על מה לדבר איתה ..
אני גם לא אוהבת את כל הקטע הזה של לדבר...
אנחנו רבות הרבה , ואני לא רואה אותה כל כך הרבה - היא כל יום בעבודה עד 5 , כשהיא באה אני לא רואה אותה , כי אני בחדר , ואחרי שעה וחצי אני יוצאת להסתובב ..
אמרתי לה על העיניין של הפנימייה והיא אמרה שלא , כששאלתי אותה למה, לא הייתה לה סיבה , היא פשוט אמרה 'שתיהיי יתומה תלכי לפנימייה' ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ...א'09/01/2010
שלום שלי\אייל,
אני עוד מעט בת 16.
לבעיה שלי אין כ"כ פתרון,אבל אני רוצה לכתוב,זה יושב לי על הלב.אני די בודדה,אין לי חברות וחברים.אני חושבת שזה נובע בגלל המראה החיצוני שלי,אני לא בחורה יפה.באמת.לא אחת כזו שרואים וכל האוכל עולה לך,סתם אחת כזו שלא מסתכלים עליה ברחוב.זה לא שאני סובלת מבטחון עצמי נמוך,זה פשוט ככה.בחיים לא דיברתי עם אף בן חוץ מאשר על שיעורי בית,אף אחד גם מעולם לא פנה אליי.ההורים שלי די מתוסכלים מהעניין,הם לא מבינים למה אני אף פעם לא יוצאת לבלות או שלא באות אליי חברות הביתה.נשמע מוזר נכון?אני חושבת שאצל רוב האנשים זה הפוך.
זה טיפשי,כי אני די נחמדה.אני חושבת שכיף להיות איתי,ואני לא מסריחה או מטומטמת.דווקא יש לי ראש טוב,ואני מבינה דברים מהר.אני כן יודעת לדבר עם אנשים,ולהיפתח.לא שאני נחבאת אל הכלים.אנשים פשוט לא אוהבים להראות איתי.אני לא מקובלת ואני גם לא יפה במיוחד,כמו שציינתי.
ובגיל ההתבגרות שני הדברים האלה חשובים במיוחד.בבקשה,אל תכתביו לי להיפתח,לגשת אל אנשים,כי זה לא העניין כאן.(איזה אנשים בכלל?)
יום שישי,ואני יושבת עם הרחמיים העצמיים וכותבת בפורום נוער במצוקה.
כל הכבוד לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל א'
אייל קנדינוף10/01/2010שלום לך
מובן לי הכאב שלך והיאוש שבו את נמצאת כרגע וברור לי שממש לא בא לך לקבל עצות מעצבנות ומרגיזות אבל בכל זאת אני שואל האם יש לך שאלה לגבי איך אפשר לצאת מהמצב שבו את נמצאת ואני מבטיח להיות מקורי עד כמה שאפשר בשביל לעזור,להקל, להוריד משקל מהלב וכו'
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*
א'10/01/2010שלום אייל,
תודה על המענה המהיר.
אני אסביר לך מה הבעיה בנוסף להכל,
אנשים טוענים שאני יותר מידי "עדינה" ושקטה.
אני אשמח לדעת איך יוצאים מהמצב הזה.
איך מכירים אנשים?
איך אני יכולה להיות נאהבת ולא בלתי נסבלת בעיניי אנשים?
תודה לך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום א'
שלי ורדי11/01/2010היי,
אני קוראת את דברייך ומרגישה את הפערים שיש בתוכך. את כן רואה בעצמך הרבה דברים טובים, כמו פקחות, נחמדות ועוד, ומצד שני, כל כך לא מאמינה שמישהו בחוץ יכול להיות מסוגל לראות ת הדברים היפים שבך.
תסתכלי בבקשה מסביבך -כמה אנשים יפים באמת את פוגשת באקראי ברחוב במשך 5 דקות? לא נדמה לי שהרבה. יופי בעיקר בא מבפנים, אם הטבע לא ממש ברך אותנו,.פעם מישהו אמר שאם הבן אדם מרגיש יפה, אז הוא מקרין על האחרים, הם "נדבקים" באהבה העצמית שלו ונמשכים אליו. וש גם את הטיפוח העצמי, בגדים, איפור, תספורת, אני לא צריכה לספר לך.. יש את תנועות הגוף ,
והיציבה שהן משמעותיות לאנשים סביבנו. כך אנו מקרינים,נינוחות, בטחון, רצון לקרב אנשים, או להיפך.
יותר מכל, היופי לדעתי נמצא בעיניים, בברק הזה של קבלה עצמית בסיסית ושל חדווה ושמחת החיים - זה הכי מקרב אנשים.
הקושי שלך לא בגלל היופי שלך, הקושי מחוויות בעבר שלימדו אותך שלא כדאי לאהוב את עצמך, שאת לא מאד רצויה, אולי ציפיות לא מותאמות מהקרובים שלך. בנוסף , נקודה חשובה בעיניי שכל פעם אני אישית מתקוממת כששומעת עליה : להיות עדינה ושקטה הן תכונות חיוביות, נפלאות אפילו בעיניי. בתרבויות של המערב, הן תכונות מאד נחשבות. בארץ יותר אנשים מעדיפים רעש וצלצולים, אך יש לא מעט אנשים שאוהבים את השקט והעדינות, המיסתורין שבשקט. טוב שאת כך ולא המונית וגסה.
את לא רוצה ייעוץ, אך אין לי ברירה -כן שיחות טיפוליות היו עוזרות לך בתנאי שאת מאמינה בהן קצת, נותנת צ'אנס, אם זה רק תלוי בך כמובן וההורים שלך לא יסרבו אלא ישתפו פעולה ברצון. אם הם לא משתפים פעולה, תגשי ליועצת בית הספר שתדבר אתם. תצטרכי כוחות כדי לצאת מהמצב של קורבנות ורחמים עצמיים שמונעים ממך אקטיביות והתעקשות על האינטרסים שלך, אך אני מאמינה שתוכלי לעבוד על עצמך. גם היועצת עצמה יכולה לעזור לך אם יש לה פנאי ורגישות מספקת.
מקווה ומאמינה שתצליחי,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי דעתי ...
יעל19/01/2010אומנם אני לא מכירה אותך , אבל רציתי להגיד לך שגם לי הייתה בדיוק אותה בעיה בשנה שעברה ..
בזמן שבנות מהכיתה שלי היו יוצאות להסתובב ,אני הייתי בבית מל המחשב ..
לפי דעתי אם תעברי בצפר הבעיה תיפתר ...
או שפשוט תמצאי עוד ילדה שיושבת לבד בהפסקות ( לא משנה מאיזה כיתה ) , ותתחברי איתה ...
מקווה שעזרתי [=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגיל בטבור לילדה בת 12 וחציאיילת שוורץ08/01/2010
בתי בת ה 12 וחצי מתחננת כבר שנה שלמה לעגיל בטבור. אנו מסרבים והסברנו לה מספר פעמים את הסיבות: סיכון בריאותי (מזיהומים בקרבת כלי דם גדולים), אי התאמה לגילה (לטעמנו משדר מיניות), פגיעה בגוף (חירור). סיבה נוספת שלא חשפנו בפניה: ברגע שתשיג את היעד הזה, היא תעבור מייד ליעד הבא. ומעניין מה הוא יהיה (זה מאוד אופייני לה).
לדעתנו היא צעירה מדיי לעניין וקבענו איתה יעד של גיל 16 לפתיחה מחדש של הנושא הזה.
מה שמקשה עלינו היא העובדה שמספר הורים בשכבה שלה הרשו לבנותיהם לעשות עגיל בטבור. אנחנו כבר באמת לא מבינים מה הולך פה. האם הם מגזימים עם המתירנות או שאנחנו עם השמירה והשמרנות הייתי מאוד שמחה לשמוע דעות של הורים אחרים. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת שוורץ
אייל קנדינוף10/01/2010שלום איילת
ומה אם בתך תרצה לעשות עגיל בפיטמה?.......כי זה כרגע הטרנד בעולם המשוגע שלנו.
אתם צודקים לחלוטין בעמדתכם ואל תזוזו ממנה מילימטר.
נכון קשה לעמוד מול הלחץ החברתי שמופעל מצד הילדה אך זיכרי שבתך, כמו כל הילדים, מומחית בזיהוי פרצות בחוסן הרגשי שלנו ההורים וממהרים לנצל זאת להשגת מטרותיהם.
משום כך ככול שתהיי חזקה יותר ומבוססת יותר בסיבות להחלטתך כך הלחץ שהיא תפעיל ילך ויירד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות ומתיחויותמיכל06/01/2010
יש לי ילדה בת 12 מנישואים קודמים, התגרשתי שהילדה היתה בת חודשים
לפני מספר חודשים נישאתי שוב ויש לי ילד בן 4 חודשים
לילדה שלי יש בעיות קשב וריכוז
בזמן האחרון יש לנו מריבות ומתיחויות רבות בבית. בן הזוג שלי ובתי עושים אחד לשני דווקא לגבי כל דבר ואני מרגישה באמצע כל הזמן מעירה לה ומתעצבנת והמצב נהיה נורא.
אני מרגישה שהיא כל הזמן מחפשת לריב ולעצבן, ואני אומרת לבן הזוג שלי להתעלם, למרות שקשה לו. מה עלי לעשות? אני לא רוצה לאבד את המשפחה שלי ואת הילדה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
שלי ורדי06/01/2010שלום לך,
קודם כל , מזל טוב לנישואיך ולהולדת הבן.
אנחנו יודעים היום כי שינויים בחיים, גם כשהם חיוביים, עלולים להיות מקור לחץ, גם עבורך ועוד יותר עבור ביתך, אשר נכנסהלמערכת משפחתית אחרת מזו שהיית מורגלת אליה.היום היא צריכה להתחלק בך ובתשומת הלב שלך עם תינוק ועם הבעל החדש. לא פשוט לה.
את מתארת מערכת הקופנילקטים היקרית עם בן הזוג דווקא ופחות מול האח. לדעתי, בן זוגך צריך להיות עדין וזהיר בהתייחסותו אליה, כדי שלא תרגיש לא שייכת במשפחה בה יש אח משותף לשניכם. ם כי צריך ליצור אתה אמון לפני שהוא מחנך אותה. את צריכה לדבר אתו. בעיות נתקשורת מופיעות כל כך מהר במשפחה החדשה שיצרתם וזהו סימן מדאיג. אני ממליצה בחום על ייעוץ משפחתי למניעה של הידרדרות במצב ולעזרה לבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)