פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי פרידה של בן 11
    שואלת
    15/09/2009

הבן הבכור שלי תכף בן 11. מאז שהוא תינוק יש לו קשיי פרידה רבים. גם בגילו "המופלג" נכנס ממש למצב חרדה כאשר יודע שאנו תכננים לצאת לבילוי, והוא והאחים שלו אמורים להשאר עם בייביסיטר. הוא ממש מפסיק לתפקד, הולך תכופות לשירותים, מאבד תיאבון ובבוא הרגע, בוכה, ולא נרדם עד חזרתנו, תוך שהוא מתקשר אלינו כל כמה דקות לברר מתי נגיע. תופעה זו קורת גם כאשר בני משפחה כמו סבא-סבתא שומרים עליו. אחיו הצעירים נרדמים בלי בעיה, ולא מחקים את התנהגותו. יש לציין כי גם לחוגים מתקשה ללכת לבד, ומעדיף שנשאר איתו, למרות שבסופו של דבר כן ניתן לקיים מומ על הנושא ולגרום לו להשאר. בשאר התחומים הוא מתפקד מצוין, הוא ילד חכם, תלמיד מוביל, מנהיג בכיתה, מקובל חברתית. אין לו בעיה ללכת לחברים, אם כי יש לו בעיה לישון אצלם, וכמה פעמים שניסה, היינו צריכים להגיע באמצע הלילה לאסוף אותו כי לא הצליח להרדם. בכלל, הייתי מאפיינת אותו כילד שמאוד זקוק לשגרה, לשליטה בנעשה ולידיעה מוחלטת של מה שעומד לקרות. הוא מאוד עירני, קשוב לניואנסים של מבוגרים ותמיד בעינינים. לעיתים נראה שטרוד מדי בדאגות המבוגרים, ופחות מדי פנוי לעיסוקי הילדים. כילד, לא עבר שום טראומת נטישה שאנו יכולים להצביע עליה. מאז שהוא תינוק, התקשה בפרידות, ותמיד עבר מספר חודשים קשים בתחילת כל שנה בגן. העליה לכתה א' היתה אף היא קשה, והוא היה צמוד למורה חודשים, וקבל יחס מיוחד עד שיתרגל... אנחנו מאוד מיואשים, ולא יודעים כבר מה לעשות... לא רואים שיפור אלא להפך. נשמח לקבל עצה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי פרידה של בן 11

הוספת תגובה

• שואלת

אייל קנדינוף
    15/09/2009

שלום לך
    את מתארת קשיי פרידה אך לפי מה שאת כותבת זה נראה יותר כמו חרדות.
    המלצתי היא לפנות בהקדם ליעוץ,טיפול, אימון הורים שיכול לעזור באיתור הסיבות שמביאות לבנך להתנהג בצורה הזו. לפי תאורך, בנך מאוד רגיש וגם חשוף לכל מה שקורה סביבו. חרדות יכולות להגיע ממספר רב של סיבות. חדשות, מתח זוגי, עודף תחרותיות, קנאה, חוסר תשומת לב והרשימה עוד ארוכה.
    אז לא להתמהמה, לגשת לעזרה מקצועית כדי לעזור לבנך לצאת ממעגל זה שגורם לו סבל רב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרה דחופה ביותר
    ליאורה
    14/09/2009

אני אם לילד מתבגר בן 16 שנים אני אלמנה שגידלה את הילד לבד מגיל 9 חודשים ,בית שכמעט ללא גבולות והמון רצון להשלים את החסר בויתורים גדולים ,לבעיה עצמה לפני כמה ימים ישבתי במחשב וקפצה הודעה לבןשלי על איזה משחק פוקר ואם הוא בא נדלקה לי נורה אדומה ונכנסתי להיסטוריה של האיסיקיו ושם גיליתי ועדיין מגלה שהבן שלי מעשן סיגריות שתמיד היה אנטי וכעס עליי שאנימעשנת מעשן נרגילות שותה ומשחק פוקר עם כסף ,ביום שגילתי את זה הוא היה בבילוי קראתי לו לבית ואמרתילו שאני יודעת הכל שיבוא ואני רוצה לדבר איתו והוא היה פה בבית היו צעקות כעס ודמעות מצידי והוא הכחיש את הכל נטיתי להאמין לו כמו תמיד אבל האמנתי והמשכתי לחקור בהיסטוריה ולא היה ניתן לברוח מזה קראתילו שוב והיו צרחות כעס וכו..אמר שהוא מעשן רק שבוע ושהוא יפסיק ושהוא לא ישחק יותר עם החברים פוקר ולא כל כך רצה להקשיב לי למחרת לקחתי אותו לשיחה והסברתי לו מה הסיכונים בהתמכריות למינהם ושצריך לדעת לבחור את החברים המתאימים אמרתי לו שאני לא אויבת שלו וכל הדברים האלו לטובתו באיזה שלב נמאס לו לשמוע ממני הגביר את המוסיקה והובטח לי שהוא לא יעשה את הדברים האלו (דרך אגב אמרתי לו שנכנסתי להיסטרויה של האיס קיו ) והוא כעס חסם את האיסיקיו והיום פיצחתי את הקוד ולא דובים ולא נעליים הילד ממשיך בשלו ואיתי הוא מתנהג יפה מאוד כאילו הכל בסדר אני אובדת עצות ואנילא יודעת מה לעשות איך לגשת אליו איך להסביר לו שהסביבה משפיעה עליו כי ביסוד הוא ילד טוב מאוד ישבתי וקראתי כל הערב בפורום וניסיתי למצוא תשובות שיועילו לי לפתור את המצב ולא מצאתי תשובה פרקטית מדי דרך אגב אנייודעת מאוד שהכל באשמתי אני אמא מגוננת מידי ,מתערבת מידי וחוששת מידי (הייתי פעם בטיפול פסיכולוגי ושם ניסו ללמד אותי להציב גבולות ולא לקחת אשמה בגגל המצב )( חשבתי שהכל השתפר ונתתי בו אמון מלא שיחררתי וגיליתי שאני תמימה כל כך ואמא כל כך גרועה (הייתי בטיפון כשהוא היה בן 13 במשך שנתיים) מסתבר שאני לא יודעת איך לעזור לבן שלי לצאת מהמקום הזה שהוא נמצא (ואני יודעת שכל זה הוא בכדי להיות מעורה חברתית ושהוא עושה דברים בניגוד לרצונו רק שלא יאמרו לו שהוא הומו וכאלו ) אנא בבקשה עיזרו לי לעזור לו ולעצמי דחוף ביותר

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לעזרה דחופה ביותר

הוספת תגובה

• לליאורה

ענת זפרני
    14/09/2009

את מתארת חוסר אונים שלך ביכולת לשלוט על הילד
    והוא בפירוש זועק לעזרה
    אני ממליצה לך בחום רב לפנות לבית הספר שבו הילד לומד
    ליועצת לרכז החברתי ולפסיכולוג של בית הספר
    ולהכניס אתכם לטיפול
    גם אותך - להדרכת הורים ממוקדת
    וגם אותו - שידע להציב גבולות ולא להיגרר
    לצערי הרב, דווקא בגיל הזה הוא לא יקשיב רק לך
    אל תפחדי מלערב את בית הספר - יש להם המון כלים וידע להתנהלות מולו- והוא יוכל לסרב לחברים שלו בזכות ההתערבות הזו
    בהצלחה
    ושנה טובה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת...
    רוני
    13/09/2009

היי ענת,
    אני בת 15 וחצי,בכיתה י.
    אני וחבר שלי כבר חצי שנה ביחד,אנחנו מאד אוהבים אחד את השני,ובמהלך כל החצי שנה של הקשר שלנו לא רבנו אפילו פעם אחת!!!
    לפני כמה ימים דיברנו על יחסי מין,רציתי לדעת האם זה לא מוקדם מדי,ובמידה ונחליט שאנחנו עושים את זה,האם מספיק לי להשתמש בגלולות בלבד?
    (זו הפעם הראשונה של שתינו)

אני מתביישת לדבר על זה עם אמא,אני יכולה ללכת לרופא נשים בלי ידיעתה?

אני גם מפחדת קצת מכל הקטע של החדירה,שמעתי שזה כואב ויורד דם,זה נכון?

תודה,יום נעים...

לקביעת תור
    סגירה
    לענת...

הוספת תגובה

• היי לך יקירה

ענת זפרני
    14/09/2009

תראי, מחקרים פסיכיאטרים עדכניים מדגישים שקיום יחסי מין אצל בנות מתחת לגיל 16 - אינם מומלצים. יש לזה הסבר נרחב שקשור לבשלות רגשית.
    לדעתי, אתם יכולים להמשיך להיות ביחד, להתמזמז ולהנות גם בלי קיום יחסי מין מלאים.
    אבל,
    אם אתם מחליטים ללכת על זה - ואתם מרגישים מספיק בוגרים - אתם חייבים לקחת אחריות
    וזה אומר: את צריכה ללכת לרופאת נשים, ואם את מתביישת ישנם מרכזים בכל עיר מרכזי ייעוץ לנוער שמפנים אתכם לרופאת נשים - ללא עירוב ההורים, ויש להשתמש גם בקונדום!!!
    גלולות - הריון
    קונדום - מחלות
    גם אם לא קיימתם יחסי מין אי אפשר לדעת אם אתם נושאים איזה שהוא וירוס וניתן להידבק.
    אז המון הצלחה
    ושתהיה שנה טובה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה ביישנית
    גלית
    12/09/2009

שלום ענת :
    קודם כל הייתי במס' הרצאות שלך ומאוד מאוד נהניתי !!

בתי בת 15.5 מאוד ביישנית , הסובלת מבעיות חברתיות עוד מביה"ס היסודי ,
    בשיחותי איתה היא מסבירה לי שפשוט היא לא יודעת מה להגיד ואיך לפתוח שיחה וזה מתבטא גם במסן ובאיסקיו , היא פשוט מחכה שהצד השני ינהל את השיחה , ואם זה לא קורה היא פשוט מתנתקת מהשיחה .
    בביה"ס היסודי צחקו וירדו עליה ללא הפסקה וזה נמשך לחטיבה , בכיתה ט העברתי אותה לחטיבה חדשה שאולי שם כהתחלה חדשה היא תפתח יותר ואכן בהתחלה היה שינוי לטובה , היא הכירה חברות אך לאט לאט זה הידלדל .
    כיום היא בתיכון ופשוט לא מוצאת את עצמה , וללא חברות .
    אני ממש אובדת עצות ואשמח עם תוכלי לייעץ לי מה לעשות כדי לעזור לה .

לקביעת תור
    סגירה
    נערה ביישנית

הוספת תגובה

• מחכה נואשות לתשובתך

גלית
    13/09/2009

היי ענת אני מחכה נואשות לתגובתך כיצד אוכל לעזור לבתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמנם אני לא ענת אבל...

רוני
    14/09/2009

באיזו עיר את וביתך מתגוררת?

שמעת על מרכזי 'הפוך על הפוך'?

שווה לבדוק האם הם נמצאים באזור מגורייך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת על העיכוב במתן התשובה

ענת זפרני
    14/09/2009

היי גלית
    את מתארת מצב מתמשך של חוסר יכולת לשמור על קשר עם חברות
    אני חושבת שאחרי כל כך הרבה שנים יש מקום לפנות לטיפול
    חפשי בבקשה פסיכולוגית קלינית שתסייע לבתך לרכוש כלים להתמזג ולהתחבר
    ולבדוק היטב מה יש בהתנהגות שלה שגורם לאחרים להתרחק
    אנא ממך
    נסי כמה שיותר מהר להכניס אותה לטיפול
    על מנת שתהיה לה חוויה מתקנת בתיכון ולפני הצבא
    המון המון המון הצלחה
    ושנה טובה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה / אישה
    כרמית
    10/09/2009

הי ענת,

נהנתי מההרצאה שלך שנערכה באורט אפרידר ואני מקווה שהפנתי מספר טיפים כי הם נשפכו שם כמו נהר זורם....
    יש לי בכורה מתבגרת עניין האיפור /החיצוניות, התעסקות ביופי לוקח ממנה המון משאבים ואנרגיות שבאות על חשבון דברים אחרים אחרי ההרצאה בואי נגיד השלמתי והבנתי אבל נושא הבנים מאוד מסקרן ומטריד אותנו כהורים מכיוון שלהבחנתי ולדעתי היא אינה מספיק בשלה לעמוד על שלה וכל פיפס קטן נורא מחמיא ו"מסוונר" לגמריי ומוציא אותה מפרופורציות. כהורים אנו מבקשים ממנה לא לקחת את הדברים בקיצוניות ולהשקיע יותר בלימודים.... אני לא רוצה שתפתח דברים מאחורי גבינו ולכן אשמח לדעת איך ללכת בין הטיפות הרגישות האלו שכן היו דברים מעולם ועניין האמינות חושב לי מאוד.

תודה מראש,

כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    נערה / אישה

הוספת תגובה

• כרמית היקרה

ענת זפרני
    10/09/2009

אז ככה
    יש לנו ההורים רצון להגן על הצאצאים הגוזלים, ולפעמים אנחנו לא יודעים מה נכון להגיד ואיך על מנת שלא ניצור להם פחדים מיותרים.
    אני חושבת שהבת שלך נמצאת בגיל שבו הבנים מעניינים אותה יותר מהלימודים וזה נורמאלי, כמו שהצגתי לכם - בהרצאה, האהבה מעסיקה אותם והיא חלק מגיבוש הזהות שלהם(אם אוהבים אותי/חושבים שאני חתיכה/מתחילים איתי=סימן שאני שווה, ולהיפך, אם אף אחד לא רוצה אותי אז איזה סיכוי יש לי אי פעם להתנשק?!)
    העצה שלי אלייך היא זו:
    דברי באופן הכי גלוי עם בתך על החששות שלך, אמרי לה שאת שמחה בשמחתה כשמתחילים איתה, ושאת יודעת (וגם זוכרת) כמה זה מרגש לגלות את עולם הזוגיות.
    אבל
    את סומכת עליה שהיא תדע את הגבול ושזה לא יפגע לה בשטחים אחרים כמו היחסים עם החברות שיש לה והלימודים.
    קחי אותה פעם בשבוע להליכה או לבית קפה ודברי איתה, על הכל ולא רק על בנים, בהדרגה תתגבש אצלכם שיגרת שיחה והיא תרגיש שאת באמת מקשיבה לה ולא רק מטיפה ודואגת.
    שיהיה המון הצלחה
    ושנה טובה!
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מפותח
    מתבגר
    09/09/2009

אני בן 13 רק 1.55 ואין לי שפם או שיערות בבית שכי ולרוב החברים שלי יש.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מפותח

הוספת תגובה

• לא מפותח

אייל קנדינוף
    10/09/2009

בשביל בן 13 אתה ממש לא נמוך מה שאומר שצריך להתעזר בסבלנות והכל יהיה בסדר. יכול להיות שאתה פשוט לא מהשעירים וגדילת שער אצלך תהיה יותר איטית למזלך הטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    חן
    09/09/2009

יש לי בעיה :
    זה ישמע קצת מוזר , אבל זאת האמת ..
    כל הזמן אני מרגישה צורך לשים את היד בין הרגליים [כאשר אני שוכבת], מתחת לאיבר המין, ולהטות את הישבן מעלה ומטה ..
    אני לא יודעת מה זה ..
    אולי זה אוננות , אולי זה אני לא יודעת מה ..
    אני מפחדת שאני לא אקבל מחזור בגלל זה או משהו
    למרות שעד עכשיו הכל בסדר , אני מקבלת הפרשות , החזה שלי גדל והכל ..
    אבל אני לא יודעת מה זה ..
    מאז שאני זוכרת עצמי אני עושה את זה , כי אני כאילו מרגישה שאני חייבת לעשות ..
    אני ל איודעת אם להמשיך לעשות את זה או לא , כי אני פוחדת שזה פוגע בי ..
    ניסיתי לדבר עם זה על אמא שלי , אבל בסוף לא סיפרתי לה כי הרגשתי נבוכה ..

מה לעשות ??

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• לחן

ענת זפרני
    10/09/2009

כן זו אוננות.
    יש לנו עצבים באברי המין שמגע בהם נותן תחושה נעימה
    מותר אפשר ואין עם זה שום בעיה
    כל עוד את עושה עוד דברים בחיים שלך ולא רק את זה
    אוננות לא מעכבת מחזור
    לא מונעת גדילה
    ואין שום צורך להתייעץ על כך עם אף אחד
    זה שלך וזה נעים וזה בסדר
    שנה טובה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

חן
    10/09/2009

ממש ירדה לי אבן מהלב .
    עזרת לי מאוד !
    תודה רבה רבה : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגר ללא מסגרת
    רוחמה
    08/09/2009

שלום רב,
    בני בן ה-17 לא מוכן להיות במסגרת לימודית, לא רוצה ללמוד ובטח שלא מקצועות עיוניים למקות שהוא מסוגל ויכול. הוא גם לא יודע להצביע על מקצוע שהוא מעדיף ורוצה ללמוד. האם כדאי לעשות אבחון בגיל זה, והאם ניתן לשלב אבחון הכוונה וייעוץ ביחד ומי יכול לעזור לי????????????????

לקביעת תור
    סגירה
    מתבגר ללא מסגרת

הוספת תגובה

• לרוחמה

ענת זפרני
    08/09/2009

מדוע הוא לא רוצה ללמוד? מה הוא אומר
    איך היתה התעודה שלו בשנה שעברה?
    מה אומרים אנשי הצוות החינוכי? מורה מחנכת יועצת מנהלת?
    כתבי לי את הפרטים הנחוצים על מנת שאייעץ לך
    בברכה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לענת זפרני.
    אני
    05/09/2009

לדעתך, כדאי לי לומר לבת המתבגרת שלי: "אם גבר יתקוף אותך, תבעטי לו באשכים"?.
    האם היית אומרת את זה לבת שלך?.
    האם שמעת על מקרה, שבו מישהי הכניסה לתוקף בעיטה באשכים וניצלה?.

מחכה לתשובותייך.
    כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לענת זפרני.

הוספת תגובה

• לטלי היקרה

ענת זפרני
    08/09/2009

שאלה נהדרת. מצד אחד אנחנו רוצים להגן עליהם
    מצד שני לא רוצים להפחיד אותם
    מצד שלישי בזמן אמת לא בטוח שיזכרו את מה שאמרנו
    אבל
    תשובתי היא כן!!!!
    הייתי מסבירה שאם חלילה יקרה אי פעם דבר שכזה קודם כל לצעוק עד לב שמים שכל העולם ישמע לתת בעיטה לאשכים ויותר מזה - כפי שמורה להגנה עצמית כתב לי פעם - תדחפו אצבע לעין!!! עם תנופה הכי חזק - זה בדרך כלל עובד.
    ואם מישהו הולך אחרייך - עדיין לא קרה כלום ואת נבוכה - לכי ליד אנשים אחרים או היכנסי לחנות והישארי שם - לא להמשיך ללכת עם הפחד
    המון ביטחון
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה (מביכה) נוספת לענת זפרני.

אני
    08/09/2009

כשאני משוחחת עם ביתי, כפי שהצעת, כדאי לי לומר לה: "לתת בעיטה לאשכים", או "לתת בעיטה לביצים"?.
    הבנתי שאת מלמדת בתיכון. בשיחה פתוחה עם נערות, נראה לך בסדר לומר להן: "לתת בעיטה לביצים"?. היית מנסחת כך?.

סליחה על השאלות, המביכות אך חיוניות.

כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרותי היקרה

ענת זפרני
    10/09/2009

זה בסדר גמור להגיד ביצים או אשכים
    אין עם זה שום דבר בעייתי
    להיפך, שתבין היטב למה הכוונה שלך
    המון ןהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת - ילד שפוחד מהחושך
    bell
    03/09/2009

בני בן 5 טוען שהוא פוחד מהחושך ! מבקש שנשב לידו עד שיירדם. בלילה קם מגיע אלינו למיטה, לא תמיד אני שמה לב ישר ואז באמצע הלילה כשאני קולטת אני מחזירה אותו למיטה והוא מתעקש שאשב לידו שוב , ברגע שנרדם אני חוזרת למיטתי רק מניחה את הראש והוא מתחיל שוב לבכות וקם למיטה שלי וחוזר חלילה, נמאס לי , אני לא ישנה טוב הוא לא ישן טוב , כל הבית לא ישן טוב! הסברתי לו כבר הכל, יש לו מנורה קטנה בחדר, קראתי לו מיליון ספרים בנושא, לא עוזר!!!!! האם לפנות לעזרה מקצועית? או שזה יחלוף (זה נמשך כבר מס' שנים, עם עליות וירידות

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת - ילד שפוחד מהחושך

הוספת תגובה

• פחד מהחושך

אייל קנדינוף
    03/09/2009

שלום לך
    בנך פוחד וזאת עובדה. הסברים על הנושא לא יעזרו. יש לאתר את הסיבות לפחד ולנטרל אותן. יש לבדוק את הטריטוריות השונות שבהן בנך מבלה את זמנו ולראות את השתלבותו.
    כן, יש מקום לעזרה מקצועית ואת מוזמנת לפנות אלי במייל הפרטי שלי וכדאי בהקדם, כדי לחסוך ממנו וממך סבל מיותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגובה שלי
    ל
    03/09/2009

אני בת 12 בכתה ז' עכשיו...וכל כך מפריע לי הגובה שלי מלא ילדים וחברות שלי יותר נמוכים ממני ואני מרגישה מאוד גבוה וזה נורא בעיני אני פשוט שונאת את הגובה שלי וחשבתי אולי הם יגבהו או משהו ואולי אז נשווה טיפה את הגובה אבל הם לא.וזה מאוד מאוד כואב לי אני משתגעת ולא יודעת מה לעשות.הגובה שלי 1.60 בערך..ואפילו הבנים גוהבים ממני..מה אני יכולה לעשות????(היתי רוצה להיות פחות 5 סנטימטר)

לקביעת תור
    סגירה
    הגובה שלי

הוספת תגובה

• ל ל

אייל קנדינוף
    03/09/2009

שלום לך
    סבלנות, אני יודע שזה קשה מאוד וכל הזמן זה נמצא בראש ולא עוזב. אבל בסוף ולא עוד הרבה זמן הבנים בכיתה שלך יתחילו לגבוה וזה יקרה כמעט מבלי שתשימי לב. חוץ מזה בנות גבוהוהת הן מאוד יפות ואני בטוח שהגובה שלך הזה שהיום את לא סובלת תהני ממנו הרבה. אז אל תתיאשי חכי בסבלנות ותראי שדברים יסתדרו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת שנת הלימודים
    אור
    03/09/2009

שלום,
    בני עבר לתיכון, כדי לקיים שיגרה נורמלית החלטתי לעשות עימו הסכם, ולהגבילו ל שעתיים שלוש
    שעות מחשב וזאת לאחר שהוא מגיע הביתה אוכל, נח מעט גומר את התחייבויותיו ולא אחרי השעה
    תשע, לבני יש קשיי קימה בבוקר ועם אני לא מעירה אותו וקוראת הוא מסוגל להמשיך לישון.
    לצערי ההסכם הזה כרגע מופר הוא יושב במחשב מעל הזמן המוסכם ומכין את שיעוריו מאוחר,
    ומתקלח בשעה עשר בלילה. בעבר ניתקתי לו את המחשב והוא היה אומר לי כי צעד זה לא עוזר. אני מבחינתי רוצה להמשיך
    בניתוק המחשב, אלא אם יש דרך אחרת.
    בעיה נוספת שהוא התחיל לקלל אותי, בהתחלה הגבתי בכעס וניתקתי ממנו מגע לזמן, לאחר זמן
    הוא מבקש סליחה, אך חוזר לסורו במהירות.( אני גרושה והוא בני היחיד) כיצד עלי להגיב או שעלי
    להתעלם???
    מודה לכם על תשובתכם
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת שנת הלימודים

הוספת תגובה

• לאור

אייל קנדינוף
    03/09/2009

שלום לך
    בנך נמצא בעיצומו של גיל ההתבגרות ולכן שיחות הסבר לא יעזרו. גישתך נכונה ועליך להתמיד בה ולהיות זאת שמוציאה לפועל את ההסכם מצדך ומצדו. אין להתפשר מאחר וזה יתפרש אצלו כחולשה שלך.
    במקרים של קללות כל שעליך לעשות זה פשוט להתעלם מנכחותו עד למחרת בבוקר. גם כשהוא בא להתנצל. יש לקבל את ההתנצלות אך לחזור להתעלמות עד הבוקר עם ההסבר שלא נעים לך להיות במחיצת אדם שמקלל.
    לגבי הקימה בבוקר, יש לו קשיים לקום מאחר והוא יודע שאת מאחוריו לדאוג שיתעורר. מצאי את הדרך להסיר את אחריותך ותראי שהוא קם לבד. לא מאהבתו את בית הספר אלא מההתרחשויות החברתיות שקורות שם.
    בנוסף, יש לאפשר זמן של לפחות שעה בין הכניסה למיטה לבין כיבוי הטלויזיה והמחשב, חשוב מאוד מקלחת לפני השינה. את מוזמנת לקרוא מאמר בנושא באתר שלי parentscoach.co.il

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות בבית הספר
    רונית
    02/09/2009

ביתי נכנסה לחטיבה. מדובר בבת זקונים אחיותיה הגדולות עזבו את הבית .עוד בחופש הביעה דאגה שבנות שהציקו לה ביסודי (בבחינת עקיצות והעלבות ) ישובצו בכתתה ויציקו לה ,למרבה הצער חלפו רק יומיים וכבר הילדה שבה הביתה עצובה וכועסת בטענה שהיא משקיעה מאמץ ליצור לה חברות חדשות וכבר היום נגשו אותן בנות לחברות החדשות ודברו סרה בביתי(מה אתן שפוטות שלה ? היא לא היתה מהמקובלות.....) ביתי ילדה מוכשרת ופעילה חברתית בדר"כ (עיתון, מועצת תלמידים....) אך בניגוד לרושם שהיא יוצרת היא די חסרת בטחון ובעלת דימוי נמוך. אני לא יודעת מה לעשות עם התלונות שלה כלפי ההערות של ילד זה או אחר קשה להגיד תתעלמי קשה לי שכבר על ההתחלה היא מאיימת שלא תלך לבית הספר . כשאני מנסה להביע את דעתי היא מאוד כועסת ונעלבת.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות בבית הספר

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות בבית הספר

אייל קנדינוף
    02/09/2009

שלום לרונית
    בתך מתארת בעיה שהתחילה עוד לפני זמן מה. כדאי לשוחח אתה ממקום של הבנה והשתתפות ללא עצות לגבי מה לעשות וזאת משום שהיא לא תהייה פתוחה לקבל. במקביל יש לערב את היועצת והמחנכת בהקדם, בתחילה ללא ידיעתה ובשילוב לייצר ולהוביל לפתרון שייקל על בתך. אל לך להתמהמה, יש לפעול בהקדם האפשרי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! כך פעלתי ערבתי את מחנכת הכיתה

רונית
    04/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מתנהג כמו מתגבר
    מישהו
    31/08/2009

אני בן 13, וממש לא מתנהג כמו מתבגר.
    אני כמעט ולא רב עם ההורים,
    אני מאוד תלוי בהם, וכשיש ויכוח אמא שלי מוותרת ברגע.

זה יכול לפגוע בהתבגרות שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא מתנהג כמו מתגבר

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

מישהו
    31/08/2009

בפאלפון אני מדבר פעם בחודש חודשיים, אני כמעט ולא מבלה עם חברים ואני אובססיבי לנקיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למתבגר

אייל קנדינוף
    02/09/2009

שלום לך
    השאלה היא לא האם נכנסת לגיל ההתבגרות אלא למה אין לך מספיק קשרים חברתיים עם בני גילך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

מישהו
    03/09/2009

בגלל סיבות אישיות שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למתבגר

אייל קנדינוף
    05/09/2009

שלום שוב
    יהיה קשה מאוד לענות לך תשובה רצינית ואחראית ללא פרטים נוספים. אתה מתאר שיש לך צורך עז לניקיון ושאתה לא מבלה עם חברים, אז רוב הזמן אתה מול המחשב?
    אשמח לקבל פרטים נוספים כדי לענות לך בצורנ אפקטיבית!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

מישהו
    08/09/2009

יש לי צורך עז לסביבה נקייה, יש לי פוביה מחברה וכמעט כל היום אני על המחשב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למתבגר

אייל קנדינוף
    10/09/2009

שלום שוב
    המלצתי הכנה בשבילך היא לפנות ליועצת של בית הספר ולספר לה את מה שכתבת אלי. כדאי להבין שפוביה מקורה בפחד לא "אמיתי" וטבעם של פוביות שלא מטופלות לגדול ולגלוש לתחומים נוספים מה שמקשה מאוד על החיים. אין צורך לפוביה הזו היא לא תורמת בכלום היא רק מונעת ממך לגדול ולהתבגר בכיף.
    אז אסוף אומץ וגש אל היועצת וספר לה, בכל מקרה כל מה שאתה מספר לה נשמר בסודיות מוחלטת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגמילה ממחשב?

מישהו
    12/09/2009

אני פשוט לא מצליח לנתק את עצמי מהמחשב..
    מה עושים בעניין הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממחשב

אייל קנדינוף
    14/09/2009

שלום שוב
    פונים לעזרה מקצועית בהקדם האפשרי. כל יום שעובר ואתה לא מטפל בעניין הזה מגדיל את הבעייה.
    אתה עוד צעיר ולכן אם תפנה במיידי לעזרה יהיה לך הרבה יותר פשוט להתמודד מאשר אם תמתין.
    שוב אני מציע לך לפנות אלי באופן אישי כדי שנוכל לדסקסס ביתר פרטיות:[email protected]
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ביתי בגיל ההתבגרות?
    חסוי
    31/08/2009

שלום,
    ביתי חגגה את יום הולדתה ה-12 לפניי מספר חודשים וגם לפניי כן נהגה להסתגר בחדרה וכל פעם שאני או מישהו אחר היה נכנס היא הייתה מגרשת אותו.
    יש לה התקפיי זעם ודיכאונות לעתים תכופות יחסית.
    איני בטוחה שהיא נכנסה לגיל ההתבגרות ואם כן, אני רוצה להיות מוכנה ולגרום לה לעבור אותו בקלות.
    האם ביתי בגיל ההתבגרות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ביתי בגיל ההתבגרות?

הוספת תגובה

• סדר בבלגן

ענת זפרני
    31/08/2009

אכן כן יקירה
    זה קורה יום בהיר אחד
    כמו סופת טייפון שמתרחשת בלי הודעה מראש
    והמתבגר משתנה לנגד עינינו
    כתבתי מאמר ארוך כולל בתוכו שלל עצות
    אנא היכנסי לאתר שלי

לכתבות
    "מי יציל אותנו מהנוער המתבגר שלנו"
    ותהני
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה