פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    תמיר
    10/10/2009

היי.אני תמיר בן 23 .אני בחור מצליח שכרגע לומד והכל אצלי יחסית תקין תודה לאל ונהנה מהחיים.
    יש משהו שמציק לי ואני מאוד רוצה לסיים את הסוגיה הזו.
    אני הרבה מאוד פעמים זקוק להודיע לאימי על פעולות שונות שאני עושה,אם זה ללכת לסופר,
    להפגש עם חבר .....אני מודיע לה כמעט על כל דבר.
    לאחרונה שמתי לב כי המצב החמיר והיא כבר מאשרת לי אם לצאת או שלא .ממש ככה.
    קרה שנאצלתי לא לפגוש כמה מחברי בגלל שאימי טענה שזה לא הזמן לצאת ואני צריך להיות
    בבית .(לא בגלל סיבה מיוחדת.סתם ככה )
    אשמח לשמוע מה לעשות כדי לסיים את הסוגיה הזו לכבוד השנה החדשה .(:
    תודה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• לתמיר

אייל קנדינוף
    11/10/2009

שלום לך
    אתה מתאר מצב שמרוב המקרים מרמז על דימוי עצמי נמוך שמתבטא בחוסר בטחון עצמי. יהיה נכון מבחינתך לפנות ליעוץ מקצועי-פסכולוג או מאמן אישי שמתמחה בתחום. לא יהיה כדאי לגרור זאת מאחר שככול שעובר הזמן יהיה יותר קשה לפתור את הסוגיה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיפה

תמיר
    11/10/2009

הי תודה על התגובה.
    רציתי לשמוע מדוע זה מגיע התנהגות כמו שלי ?
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיר

אייל קנדינוף
    11/10/2009

לתמיר שלום
    אשמח לקבל עוד מידע כדי לענות תשובה מהימנה.
    האם, למשל, אתה סובל מחרדות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתבגר בן 13
    דבורה
    07/10/2009

שלום,
    בננו מתבגר בן 13 שהבעיות איתו התחילו לפני כשנה . ראשית הוא רואה בנו ההורים כספומט, הכל מתרגם אצלו לכסף ואם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא מתחיל להתחצף, לטרוק דלתות ולהוציא אותנו מדעתנו. הוא רוצה לקנות רק מותגים, ג'ינס של דיזל ב- 700 שקל וכודמה, לאחרונה הוא החליט שהוא רוצה בר מצווה במועדון ילדים יוקרתי כזה שיחייב אותנו גם להשכיר אוטובוסים וכרגע אנחנו לאחר מעבר דירה (בה הוא קיבל חדר פרטי) והמצב הכספי לא מאפשר. ברגע שאומרים לו שאולי אי אפשר הוא מתחיל עם החוצפה ואף מבייש אותנו בפני אנשים כך שאנחנו כבר לא רוצים ללכת איתו למשפחה ולשום מקום ציבורי אחר. לא אכפת לו לעשות בושות לעצמו ולנו. הוא מרכל עם בני משפחה עלינו בפנינו וגורם לנו מבוכה ונדמה לי שהוא אפילו נהנה שאנחנו סובלים. לאחרונה הוא גם מאיים עלינו שאנחנו נצטער אם לא נעשה מה שהוא רוצה. הוא כמעט קבוע עם פרצוף מצוורח וכל יום נגמר במלחמה כזו או אחרת וכמעט כל יום נגמר כשאני בוכה מרוב תסכול. גם האבא כבר לא יודע איך להתנהג איתו הוא טוען שאני מוותרת יותר מידי ורוצה להעניש במחשב וכו' אבל אני פוחדת שהילד בכלל יתייאש לנו ויתחיל לעשות דברים יותר גרועים - הילד היה בעבר ילד מקסים, תמיד דרש תשומת לב מעבר לילד ממוצע אבל אהב לעזור והיה טוב לאחיו הקטן וכעת הכל השתבש. מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    מתבגר בן 13

הוספת תגובה

• מתבגר בן 13

אייל קנדינוף
    07/10/2009

שלום לך
    בנך זועק הצילו לגבולות.
    התעשתי על עצמך והביני שבנך חווה את גיל ההתבגרות במלוא העוצמה. מוחו מורעל מההורמונים שמשתחררים מהתהליך ואפשר להגדיר את מצבו כחוסר שפיות. זה נכון לרובם בגיל זה.
    אין לך מה להתרפק על עברו הרגוע והנעים אלא לשמוח על כך שטבעו הולך ומתחזק והכל מתנהל כמו שצריך.
    הדבר היחידי שנדרש כרגע זה להציב לו את הגבול הנכון שיעזור לו לראות את מיקומו האמיתי ולא את מה שמתחולל במוחו.
    זה נעשה בעזרת הסכם שמסדיר את הנושא הכספי והמותגי וגם את צורת התקשורת בבית כך שלכל דבר יש את הפרס או התשלום וזה אך ורק באחריותו איך דברים יתנהלו.
    האחריות שלכם ההורים תהיה לממש בכל מחיר!!!!! , גם עם בהתחלה זעקות פורצות, את ההסכם לשני הצדדים.
    יהיה מיותר בשנים הקרובות להכנס למעורבות רגשית עם נער שחווה את גיל ההתבגרות.
    בנך לא יתיאש אלא יתעשת ויבין שבדרך החדשה הוא יכול להרויח הרבה יותר.
    סבלנות מתינות נחישות והרבה אהבה -מילות הקוד הנדרשות לתהליך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא הבהרה בנושא ההסכם

מדבורה
    07/10/2009

תודה על התגובה המהירה, בבקשה תן לי עצה מעשית, מהו ההסכם עליו אתה מדבר. האם, אם אני מבינה נכון, ההסכם יתפרש כתשלום חומרי עבור התנהגות נאותה?אם לא תתחצף אקנה לך את מה שתרצה? או ההפך, הסכם שמטיל סנקציות על התנהגות לא ניאותה, וכאן אנו חוזרים לעניין העונשים מהם אני רוצה להימנע. תן לי בבקשה דוגמא להסכם חיובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה הסכם

אייל קנדינוף
    07/10/2009

שלום דבורה
    הגבול בין עונש לבין תשלום דק מאוד, ובא לידי ביטוי בתפיסה של המתבגר את מה שקורה. האם הוא קיבל עונש? או האם זאת בעצם אחריות שלו?
    לכן ההסכם צריך להיות מקיף ככול האפשר.
    לגבי כסף כדוגמה:
    שיחה שמבררת כמה כסף דמי כיס לשבוע לפי הצרכים האמיתיים של המתבגר.
    אם הוא רוצה לקנות בגדים שעולים מעל התקציב הנורמלי(יש צורך להחליט על התקציב וליידע אותו) מבחינתכם הוא מוזמן לחסוך ולרכוש מכספו. מספר הפעמים בשנה שבא אתם קונים לו בגדים-למשל בחגים.
    והיה והתנהלותו הוורבלית חרגה ,תהיה לכם את האפשרות לא לתת דמי כיס באותו שבוע(כלל זה יהיה מצויין בהסכם) מאחר ואתם לא יכולים להיות בקשר עם משהו שלא מכבד את כללי הבית.
    כל הדברים הללו ועוד צריכים להיות מדוברים וכתובים וכמובן לכל בקשה שלכם צריכה להיות סיבה מגובה בהסבר.
    רק כך, ממקום של הבנת צרכיו ובמקביל התעקשות על דרך ארץ של התנהלות השקט יכול לחזור.
    תהיה לו הבחירה להתנהל לפי רצונו, אך החלטה שלו שמפריעה להתנהלות הנורמלית והבריאה של הבית תפריע לו לממש את רצונותיו.
    הוא לא יכול להחליט מה שהוא רוצה, הוא לא חי לבד ויש עליו אחריות לכבד אחרים, אחרת לא יכבדו אותו בתמורה.

מקווה שזה מאיר את הנושא
    אשמח לענות על שאלות נוספות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ננסה זאת בהחלט

דבורה
    08/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבורה

אייל קנדינוף
    08/10/2009

שיהיה הרבה בהצלחה
    כדאי לזכור שלפני שהרגיעה תגיע צפוי מאבק על ההרגלים הישנים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בין אח ואחות
    חוה
    05/10/2009

שלום רב,
    יש לי שלושה ילדים: בן 14, בת 8 ובת 5.
    בני בן ה-14, ילד אופייני עם "עצבים" של גיל ההתבגרות.
    בני באופיו אינו ילד אופטימי מאוד ומצליח כמעט בכל דבר לראות דווקא את החצי הריק של הכוס.
    מפאת גילו, גיל ההתבגרות, ואופיו, הוא מוצא לנכון להוציא את תסכוליו באופן בוטה על אחותו בת ה-8 עד כדי "התעללות מילולית" ביטויים כמו "אין לך שכל", "את טיפשה" וכדומה . כאשר ילדה בגילה שומעת ביטויים מסוג זה פעמים רבות כל כך ביום, מאדם חשוב בחייה (אחיה), זה גורם לתסכולים ובעיות תפקוד שונות.
    אני אובדת עצות כיצד מצד אחד להמשיך ולהסביר לבני, אשר לא מוכן להבין, שאין אהבה שונה בין הילדים (כמו ילדים בכורים רבים, הוא בטוח שהוא מקופח וכי אנו אוהבים את הבנות יותר מאשר אותו), ושישנן התנהגויות שאינן מקובלות כלל כגון ההתעללות המילולית הזו.
    לגעור בו או להענישו אינם רלוונטיים כי הם אינם מחזקים אותו. כשאני רק איתו לבד במסגרת בילוי משותף שלי איתו "אחד על אחד", הוא מוצא לנכון להתלונן על שאחותו "מעצבנת" אותו כל הזמן, מעצם זה שהיא נמצאת בסביבתו.
    אשמח לקבל עזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בין אח ואחות

הוספת תגובה

• בעיות בין אח ואחות

אייל קנדינוף
    05/10/2009

שלום לך
    אבחנותיך נכונות. אין טעם להעניש מאחר וזה יגדיל את ההתנגדות ובמקביל יחריף את התעללות כלפי אחותו כשאת לא בסביבה משום שהוא יסמן אותה כאשמה.
    לכן הדרך הבטוחה אך הקשה והארוכה יכולה להצליח והכוונה היא להסכם שמסדיר את דרך התקשורת בין חברי המשפחה.
    כמובן שיש לשים דגש על "תשלום" כאשר מישהו לא עומד בהסכם.
    לדוגמא: והיה ובנך מפר את ההסכם שהוא חתם עליו והוא מקלל את אחותו ישלל ממנו המחשב למספר ימים, או תגובתך ותגובת אביו אליו תהיה התעלמות מוחלטת עד למחרת.
    הסיבה שהסכם מוצע נעוצה ביכולת שיש לנו לבחור את דרכנו. בנך כבר נער ויש לו את היכולת לבחור התנהלות מקדמת. תני לו את האפשרות לעשות זאת.
    יש לאפשר בהסכם את שני הצדדים: מה יקרה בהצלחה? ומה יקרה בשבירת ההסכם?
    אחריותך כאימו תהיה לממש את ההסכם לכל הצדדים ללא פשרות. זה גם יתן לו טעימה ראשונית של חיים בוגרים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי הקטנה
    חסויה
    04/10/2009

שלום ..יש לי ילדה עוד מעט בת 12 ..תלמידה טובה מאוד הישגים לימודים אפילו מצויינים אך נראה לי על פניו שאין לה חברות או שהיא סגורה מידי !!לאחר הלימודים היא מגיעה הביתה מורידה את הכלבה וכל הזמן בבית מחשב טלויזיה שיעורים ..עד שאנחנו מגיעים הביתה (בסביבות 6).אני מבקשת ממנה להזמין חברות גם לאחר הלימודים שיוכלו יחד צהריים ובכלל בכיף עד מתי שהן רוצות שישארו אך כל יום התירוץ שונה (אמא לא מרשה ,יש לי חוג וכו')הבת שלי מאוד בישנית ואני רואה את זה במפגשים של הכיתה היא נגררת אחרי עדר הבנות אך לא דומיננתית חשוב לציין שבבית היא פותחת פה מתחצפת צועקת לפעמים מקללת("יש לה אח 16 שהוא" דוגמא" למופת-אך בעניין החברתי הוא מנהיג)
    האם אני צריכה לנדנד לה שתיזום מפגשים לסרט עם הבנות אחרי הצהריים? בחופש לדוגמא שתנסה ליזום משהוא שיחבר אותה עם הבנות בכיתה .
    האם אני צריכה לשתף את המורה בעניין?
    כשאני פונה אליה לגבי החברות היא טוענת שיש לה חברות ודי שאני אפסיק.
    בשנתיים האחרונות היא מאוד שמנה לי זה מאוד מפריע וכשאני אומרת לה שנלך לדיאטנית או ביחד נעשה ספורט הליכה ארוחת ערב היא אומרת שלה טוב ככה ואני זו שצריכה לרזות!!(גם).לא יודעת אני מרגישה די אבודה בעניין בעיקר שזה תחילת גיל ההתבגרות אצלה ורואים למרות שהיא עדיין ילדותית בהתנהגות לפעמים
    אני רוצה שהיא תהיה פתוחה בעניין החברות שיבואו אליה שהיא תלך מה עושים ????

תודה מראש וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    ילדתי הקטנה

הוספת תגובה

• ילדתי הקטנה

אייל קנדינוף
    04/10/2009

שלום לך
    לפי מה שאת כותבת יש לברר מספר נושאים.
    למה היא משמינה? מה הם הרגלי האכילה שלה? האם יש בבית מאכלים שלא תורמים?
    מה מספר שעות המחשב והטלויזיה?
    שיחה עם המחנכת והיועצת ללא ידיעתה כדי שתוכלי לקבל תמונה עדכנית.
    תחושתי היא שבתך מפתחת דימוי עצמי נמוך ויש לעזור לה.
    יהיה כדאי לפנות להדרכת או אימון הורים כדי לאתר את הסיבות ולייצר פתרונות אמיתיים שיכולים להניע את בתך קדימה.
    לנסות וללחץ עליה יביא התנגדות.
    יש להיות חכמים יותר ולאתר את התחומים שבהם היא חזקה, ואותם לחזק בפעילות מחוץ לבית.
    אשמח לקבל עוד אינפורמציה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    11/10/2009

אייל שלום ..אז כך היא התקשרה לכל בנות הכיתה וקבעה איתם לסרט אחר הצהריים מה שגרם לה התרגשות רבה ..אך האכזבה היתה גדולה יותר שרק ילדה אחת הגיעה!!למחרת היא קיבלה טלפון על מסיבת הפתעה לאחת הבנות כמובן שהלכה ואף אחת לא שאלה אותה איך היה בסרט או משהו כזה התעלמות מוחלטת (אני אמרתי לה שכנראה כולן היו עסוקות בדברים חשובים יותר ויהיו עוד הזדמנויות ..העיקר שהיא לא היתה לבד!!)בנוגע להשמנה היא עברה בדיקה לפני כשנה אולי יותר של בלוטת התריס ונאמר לנו שהכל בסדר ואין בעיות היא גם עברה ניתוח של השקד השלישי .הצלחנו לשכנע אותה לצעוד כמעט כל ערב והיא הסכימה (אנחנו צועדים איתה ההורים).עוד דבר שנורא מפריע בבית ..הילד שלנו שומע מוזיקה מזרחית מה שלא הפריע לה מעולם אך לאחרונה היא פתחה אנטי מוחלט עד כדי שהיא מכסה את אוזניה וצועקת שיפסיק מיד!! זה גורם לויכוחים וצעקות ובכי ממש שדה קרב..אפילו שישבנו באיזה שהוא מקום לאכול התנגן שיר של אייל גולן היא הפסיקה לאכול כיסתה את האוזניים התחילה לבכות עד שביקשתי שיכבו זאת ..ממש לא נעים לצאת איתה או להיות בבית כאשר מתנגנת נעימה זו או אחרת. האם זה טבעי ?מה לעשות בעניין?(הבן לאומת זאת לא מוכן לוותר מה שגורם לריב גדול יותר.. )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא

אייל קנדינוף
    11/10/2009

שלום שוב
    לפי תאורך הילדה משמינה משום שהיא אוכלת יותר ממה שהיא שורפת.(בלוטת התריס תקינה).
    אם כך האחריות להרזיה יושבת על כתפכם!!!!
    לנקות את הבית מכל מה שלא טבעי-מיצים,מוגז,חטיפים,שוקולדים,קורנפלקס עם שוקולד או סוכר וכו'
    במקביל ליצור מצב של ארוחות מסודרות שלוש פעמים ביום +ארוחות בניים של פירות. אי אפשר לצפות ממנה למשמעת אישית. היא צעירה מידי. יש להעלים את מוקדי הבעיה כך לא יווצר תיסכול. ברגע שאין בבית ולא רואים קל יותר להתמודד. קשה אך הכרחי.!!!!!!! לא תצליחו בצורה אחרת.
    זה מציע שכל הבית נרתם למשימה כך שהיא לא מרגישה הבעייתית.
    לגבי אחיה, זה זמן ההתנגדות שאומר - גם אני קיימת תתיחסו אלי!!!!! יש לכבד אותו אך עם זאת להביא את שניהם לדיאלוג שיאפשר הסכם בינהם. הוא לא יכול להשתולל עם המוסיקה שלו והיא צריכה להבין שזו המוסיקה שהוא רוצה לשמוע.
    האם לעוד חברי משפחה יש נטייה להשמנה?
    מה הם הרגלי המחשב והטלויזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

חסויה
    13/10/2009

אייל שלום..( כמובן שאם נפריז נוכל ולא נשמור אז נשמין)!! כמובן שיש נטייה ..אך התחלנו אני בעלי והילדה לצעוד פעם ביומים (בנתיים מסלול קצר) ומרצונה !! לגבי ארוחות אז כמובן כריך לבית הספר צהריים אני משאירה לה אוכל מבושל בסביבות 4 לפעמים היא מנשנשת קורנפלקס מחיטה מלאה ובכל ערב אני לא מוותרת על ארוחה משפחתית כך שהארוחות זה לא הבעיה כי הן מסודרות תמיד .פשוט הילדה כל היום לבד מהצהרים עד לשעה 6-7 לערך ואז זה מחשב וטלויזיה אנחנו מגיעים מעבודה אז היא מתקלחת אוכלת ושוב סדרות ריאלטי מעצבנות אני חושבת שאם היא היתה עם חברות אז היא היתה פעילה יותר ולא מתבטלת מול "הקופסאות" הללו.
    איך אפשר לגרום לה כן לרצות לצאת לחברות או לחלופין להזמין??
    עוד דבר שמתי לב שאפילו אלינו יש לה רגעים של ריחוק לדוגמא היא ביקשה שאקנה לה משהו כאשר הגענו הביתה ביקשתי חיבוק בתמורה היתי צריכה לשכנע אותה לחבק וגם החיבוק לא היה משהו ולא נגיעה של כפות הידים הן היו מרוחקות!!! (האמת ששמתי לב לזה מזמן ודחקתי את זה גם לסבתא סבא אין לא חיבוק נשיקה פשוט כלום!!!) שאלתי אותה מספר פעמים בתקופות שונות למה היא מרוחקת אם אמרו לה משהו אם נגעו בה פגעו בה ותמיד התשובה היתה שלילית!!!! אז מאיפה הריחוק מגיע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא

אייל קנדינוף
    14/10/2009

שלום שוב
    לפי תאורך, בתך חווה קושי רגשי ויש לתת את הדעת על כך באופן מקצועי ויסודי. המלצתי לכם היא לפנות ליעוץ/אימון הורים כדי לרדת לשורש הקושי ולמצוא את הפתרון המתאים לכם כמשפחה. יהיה נכון לבדוק האם נכון לאפשר לבתך לשהות שעות מרובות לבד בבית ללא שום חברה ואיך אפשר לשבור את מעגל הקסמים הזה?!!!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין ... מתי?
    נורית
    02/10/2009

שלום, בתי בת 15.5 ילדה מקסימה ואחראית. בקשר של אהבה עם נער בן גילה כבר שנתיים. לאחרונה ניהלה איתי שיחות בנוגע לרצונה לקיים יחסי מין עם חברה. הסברתי לה כי מעשה האהבה הוא חוויה מדהימה אך חשוב שיעשה בגיל המתאים ועם הבחור המתאים. היא שאלה כיצד יודעים שמתאים ו... די גמגמתי היות שאני יודעת כי הקשר בינה לבין בן זוגה הוא אוהב וממלא את שניהם. היא הבינה (את מה שאני התקשתי להסביר) ואמרה שתחכה. שמחתי על הפתיחות וברכתי על יכולתה לשתף אותי. השבוע היא הטילה "פצצה" נוספת ובקשה לישון אצל הבחור תוך גילוי אחריות ויכולת איפוק... היא השתמשה במשפט המחץ:" לכל חברותיי מרשים". האמת שאני מבולבלת. קשה לי המחשבה שהתינוקת הקטנה שלי גדלה ומצד שני מפחידה אותי התחושה של איבוד הגבולות...
    אודה לכם באם תאירו את מחשבותיי

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין ... מתי?

הוספת תגובה

• לנורית

אייל קנדינוף
    04/10/2009

שלום לך
    נראה שיותר מאשר איבוד גבולות של בתך יש פה פחד שלך לשחרר.
    בתך מעדכנת ופתוחה אתך לגבי חייה הפרטיים מה שאומר שהיא סומכת ומכבדת אותך וזה לכשעצמו ראוי להערכה.
    את כותבת: "התינוקת הקטנה שלי" היא כבר לא תינוקת, ויש לה מערכת יחסים ארוכה עם בחור בגילה שאת מחבבת. יותר מזה?
    סמכי עליה ותני לה את המרחב הדרוש וכך גם תבטיחי שבשאלות הגדולות את תהיי הכתובת לתשובות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, יש לי שאלה חשובה
    הייהיי
    02/10/2009

אני בת 16 וחצי.
    יש לי בעיה עם אמא שלי.
    אמא שלי כל פעם מעליבה אותי. היא אומרת לי מילים רעות (לא קללות) ואני נעלבת מזה. וכל פעם נוצר בנינו ויכוח.
    נגיד אני רוצה לעשות משהו שאני אוהבת היא תמיד מתנגדת וכועסת עלי.
    נגיד היא מבקשת ממני משהו ואני לא רוצה או זה לא מוצא חן בעייני, היא מתרגזת, מתעצבנת, לא מדברת איתי או אומרת לי מילה לא במקום שפוגעת.
    (אני לא יודעת אם היא שמה לב שהיא פוגעת) אבל קורה לי הרבה פעמים שאני בוכה ממנה ולא אכפת לה.
    אני דיברתי כמה פעמים עם אבא שלי על אמא וזה לא עזר.
    כל מה שאני עושה לאמא שלי היא תמיד לא מעריכה אותי מספיק.
    אם נגיד היא מתקשרת אלי היא תמיד אומרת לי פקודות בבית.
    אני מרגישה שהיא אפטית אלי ולא אכפת לה מה שקורה סביבי, ככה היא מביאה לי שאני ירגיש.
    את האמת לאף אחד לא אכפת באמת מה קורה איתי. ככה אני מרגישה וככה מביאים לי להרגיש. (אני יודעת שאת אומרת לעצמך עכשיו אויש ילדה בת 16 או נערה ודורשת תשומת לב וזה ממש לא נכון).
    נגיד אם האחים שלי, יש לי שני אחים גדולים , עם האח הגדול לפעמים אנחנו מסתדרים ולפעמים הרוב לא, אנחנו כל פעם רבים או אוהב להתגרות בי ואני פגועה תמיד.
    לאח השני אנחנו לא רבים והוא לא כ"כ מעליב אבל אנחנו לא כ"כ מתקשרים כמו שצריך.
    נגיד אם אני מספרת לאבא שלי על אמא שלי הוא לא לוקח את זה כמובן מאליו, הוא מחפף את זה ולא מדבר עם אמא שלי, הוא מתעלם מזה ותמיד אומר לי "תשכחי מזה והיא תשכח".
    ותמיד קורה לי שאני כיאילו שוכחת מזה או שמדברת איתה כאילו כלום, זה תמיד קורה עוד פעם ושוב ושוב כיאילו אין לזה סוף.......
    וקורה לי עוד המון דברים.
    ואני לא יודעת מה לעשות עם המצב הזה, מקווה שהגעתי למקום הנכון לשאול.
    אשמח שתייע\צי לי.

תודה מראש וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, יש לי שאלה חשובה

הוספת תגובה

• הייהיי

אייל קנדינוף
    04/10/2009

שלום לך חמודה
    המלצתי לך היא פשוטה ממד אחד, ודורשת הרבה אומץ מצד שני.
    כתבי לאימך מכתב כמו שכתבת פה בפורום, הגישי לה את המכתב תוך שאת מציינת שאת רוצה שהיא תקשיב לך לאחר הקריאה.
    תחושתי היא שדברים יפתחו ותוכלו לפתוח דף חדש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות לא רצוניות אצל מתבגרת
    לי
    29/09/2009

שלום ,
    אצל ביתי בת ה 11 הופיעו לאחרונה כל מיני "טיקים" בהבעות פנים, ותנועות לא רצוניות כגון: הנפת הילדים לצדדים ללא סיבה הנראית לעיין.
    בתחילה שאלנו אותה מדוע היא עושה זאת אך היא טוענת שהיא לא שמה לב לכך. ניסינו להעיר לה שתפסיק ולאחר מכן הרפנו ולא התיחסנו - אך התנועות הלא רצוניות ממשיכות.

האם יתכן שהבעיה נובעת מחרדות/פחדים המאפיינים גיל זה? אם הבעיה היא מוטורית? נוירולוגית?
    למי פונים?

תודה,

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    30/09/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=267 id=link]נוירולוגיה ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך מיני בכיתה י
    רוני
    29/09/2009

היי,
    רציתי לדעת,האם יש במסגרת הלימודים חינוך מיני בכיתה י'?
    ובכלל,עם מי אני יכולה לדבר על הנושא הזה?

אני וחבר שלי מרגישים מוכנים,אבל אני רוצה להתייעץ לפני כן עם אישה מנוסה,ומתביישת מאמא...

ובכלל,איפה אני משיגה מידע?
    חבר שלי לא רוצה קונדום...

לקביעת תור
    סגירה
    חינוך מיני בכיתה י

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    30/09/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=165 id=link]סקס נוער[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני מתבגר בן 14
    אמיר
    29/09/2009

אנחנו בבעיה עם בננו בן ה 14.כל הזמן רק מלחמות.
    רוצה לצאת עד הבוקר---אנחנו מרשים לו רק עד אחת וחצי
    רוצה ללכת למועדונים כמו ה tlv---אנחנו לא מרשים משום שזה עדיין לא לגילו-אולם לחבריו מרשים
    מסתובב עם חברים שלדעתנו אינם ברמתו

מתחצף אלינו ומקלל בלי הבחנה,אפילו עונשים כבר לא משפיעים עליו

לא נראה שהוא שם עלינו הרבה

אנחנו מצידנו רק נותנים ונותנים ומקבלים בעיקר תוכחות כל הזמן

ללא קשר-הוא ילד טוב,תלמיד מצטיין בביס שנחשב יוקרתי,ומאוד אהוד על חבריו..

הצילו.....

לקביעת תור
    סגירה
    בני מתבגר בן 14

הוספת תגובה

• בני מתבגר בן 14

אייל קנדינוף
    29/09/2009

שלום לכם
    הגיע הזמן שבנכם יהיה בבעיה ולא אתם. בנכם סובל מתסמונת " הורים כמובן מאליו" ולכן הוא מרשה לעצמו להתנהג בצורה מזלזלת.
    נוסיף את העובדה שהוא חווה את מלוא גיל ההתבגרות וקיבלתם מתכון ידוע להתפוצצויות רגשיות כל כמה דקות.
    זו הזדמנות נפלאה בשבלכם לאפשר לו ללמוד משהו על החיים האמיתיים אחרי גיל ההתבגרות והכוונה לבגרות ולקיחת אחריות.
    שיחות נפש לא יעזרו וגם לא הבטחות שלו לשינוי.
    נראה שהסכמים מחייבים של שני הצדדים יעשו את עבודה.
    מה אתם נותנים? ומה אתם מקבלים?
    יציאות, לימודים, כסף, שפה בבית, צעקות......... ועוד
    זה משא ומתן קשה ומיגע שבסופו יחתם הסכם מחייב אתכם ואותו וינהל את החיים המשותפים להבא.
    והיה ולא ירצה לשתף פעולה- באותו רגע גם אתם מפסיקים לשתף פעולה-כל הדברים שהוא מקבל מכם כמובן מאליו.
    כמובן יש לתת את הדעת לגבי אי מילוי ההסכם!!!!!
    פה, תפקידכם יהיה לממש את ההסכם במקרה והבחור מחליט לוותר או לשנות.
    זה אומר - כסף, מחשב, יציאות וכו'
    אם כך, נוצר מצב חדש שבו אתם לא מענישים אלא הוא מעניש את עצמו ע"י אי מלוי ההסכם שחתם עליו.
    אין מה התרגש, וכשיבין שאתם לא מתרגשים והוא היחיד שמבזבז אנרגיה, יישר קו אתכם במהירות.
    נחישות סבלנות והתמדה -אלה הם שלושת הויטמינים הנדרשים להצלחה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    לבנת
    29/09/2009

אני אבא חד הורי לתאומים בני 17 (בן ובת). לפני ראש השנה בתי ניגשה אליי ואחרי הרבה גימגומים אמרה שהיא רוצה לעשות ניתוח להגדלת חזה. מיותר לציין שכבר הרבה פעמים בחיי נאלצתי להתגבר על מבוכה בלהיות אבא חד הורי (מחזור, יחסי מין וכו') אבל עם זה כבר ממש לא ידעתי מה לעשות. הבת שלי הגיעה עם "תוכנית פעולה" מושלמת בעיניה- בדקה רופאים מרפאות, סיפרה לי על התהליך, הסיכונים, הראתה לי תוצאות וכו' עכשיו כל מה שהיא רוצה זה שאני אבוא איתה לפגישת ייעוץ בכללית אסתטיקה ואצל איזה רופא פרטי ברמת אביב.
    אה כן.... ושאני אעזור לה לממן את הניתוח כמובן.
    זה לא כל כך נראה לי כל עניין הניתוח הזה. למה לסכן את עצמה? אין איזה חזיות ממולאות או משהו? בכלל נורא מביך אותי לדון בזה, זה החזה של הבת שלי! איך אני יכול לגרום לה לעזוב את הנושא בלי שהיא תכעס עליי?
    אני צריך לתת לה לעשות את זה?
    אני לא כל כך יודע מה לעשות עם זה...

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• תוהה

אייל קנדינוף
    29/09/2009

שלום לך
    קודם כל הרשה לי לחזק אתך על כל השנים שאתה מתפקד כפול. אין ספק שאתה יכול לשמש דוגמא.
    שנית, הרבה מהשאלות שאתה שואל מחזיקות בתוכן את התשובות הנדרשות. אן שום סיבה נורמלית שבחורה נורמלית בת 17 תעבור ניתוח להגדלת חזה. מילא אם היה צורך בהקטנה בגלל בעיות גב או משהוא אחר שהוא בעיתי. אך זה לא המקרה.
    זאת זכותך וגם חובתך לשים את הגבול, גם אם בתך תכעס, לגבי מה מותר ומה אסור ביחס לגוף הפיזי שנולדנו.
    זאת תהיה בחירה חופשית שלה בגיל 18 לעבור את הניתוח וכמובן על חשבונה.
    אני יכול להבין נשים שעקב לידות רקמת השד מידלדלת ורצונן להזקיף ולחדש נעורים ואסטטיות, אך שוב, זה לא המקרה. יהיה נכון מבחינתך לאפשר לבתך להתמודד עם שאלת ה-למה את רוצה לעשות זאת, כשהדגש הוא על איך וכמה את מעריכה את עצמך בנפרד לאיך שאת נראית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון עצמי
    חסוי
    29/09/2009

שלום, בתי בת 12.5, לומדת בכיתה ז'.
    יש לה בעיה שמתחילה להטריד אותי ואת בעלי: היא לא מסוגלת לדבר בקול רם, היא כל הזמן ממלמלת ואינני יודעת ממה זה נובע.
    זה לא תמיד היה כך, רק השנה זה התחיל, חשבתי שאולי זה נובע מחוסר ביטחון עצמי שתמיד היה לה כילדה שלא כ"כ מקובלת בכיתה, למרות יופיה ומחוננותה בתחום המוזיקה.
    תמיד הייתה לה את קבוצת הילדים שהיא הייתה מסתובבת איתם (3-4 ילדים) וזהו.
    השנה היא נפרדה מכל חבריה והלכה לבית ספר שונה מכל השאר, היא לא מרוצה מהכיתה שלה ובכלל לא מבית הספר והיא מאוד מדוכאת, ומכך יש לי נקיפות מצפון שלחצתי עליה ללכת לבית הספר הזה...
    אני מלאת רגשות אשם, שלא לדבר על בתי.
    מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• חוסר בטחון עצמי

אייל קנדינוף
    29/09/2009

שלום לך
    אין ספק שעלית על הבעיה. מלחתחילה ילדתך מופנמת ורגישה ובכל זאת הצליחה לבסס לעצמה קבוצת חברים שאיתה הרגישה בנוח. כל זה נגמר ונראה שזה משפיע על בתך. יש לבדוק את המצב לעומק דרך שיחות איתה וגם לשתף את המחנכת והיועצת.
    רגשות אשם שלך לא יעזרו פה, הן רק מפריעות. הרי את רוצה בטובתה של בתך ולא היה לך מושג שכך היא תגיב.
    אז לשנס מותניים ולא להתמהמה ואולי אפילו לשקול בחיוב אפשרות להחזיר אותה לב"ס שבו נמצאים חברותיה. זה עוד תחילת השנה!!!
    וזה טבעי לטעות, כך אנו לומדים גם אם לפעמים זה כואב. אבל עוד לא מאוחר.
    לגבי מילמוליה, איספו טון של סבלנות, איכפתיות, אהבה וחיבה וכל פעם שאינך מבינה מה היא אומרת אמרי לה זאת בעדינות ואל תנסי להבין עד אשר תרים את קולה כדי שתביני.
    חזרי על כך עד בלי די ובסוף היא תבין שאם היא רוצה להשמע עליה לעשות מאמץ קטן.
    על תדחקו בה תנו לה את הזמן שלה.
    במקביל ערכי את המחקר הנדרש להבין מה הסיבה לשינוי ופעלי לפתרון בהקדם עם כל מה שמשתמע מכך(גם אם להחזיר אוצ\תה לב"ס הקודם)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא רוצה לזוז
    אורית
    28/09/2009

שלום רב
    הבן שלי בן 12.5, לומד בכיתה ז'. ילד מפותח מגילו, הן מבחינת אינטיליגציה והן מבחינה פיזית (עודף משקל, גובה, שיעור וכו'). אף פעם הוא לא התחבר לספורט. בזמן האחרון המצב הפך להיות בלתי נסבל, הילד יושב שעות מול המחשב, לא רוצה לצאת לשום מקום, לא חוגים, לא חברים, לא אופניים ביום כיפור, שום דבר, רק יושב בבית ואוכל. המצב גורם להרבה תיסכול אצלי ואצל בעלי, אנחנו רבים המון, בעלי רב עם הילד, אני מוצאת את עצמי בורחת מהבית, כי כבר אין לי כוחות להתמודד. פשוט נמאס לי מזה שהילד רק בבית, לבד וכל היום אוכל ומשמין. וכשאני מנסה לדבר איתו ולדובב אותו לצאת הוא עונה שאין לו כוח, חשק, ושהוא עייף.
    אנא עזרה דחופה!!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שלא רוצה לזוז

הוספת תגובה

• לאורית

אייל קנדינוף
    28/09/2009

שלום לך
    הילד שלכם מכור למחשב, לצערנו, זו מגפה שהולכת ומתפשטת.
    נתקו את המחשב ומיד!!!!
    אין דרך אחרת.
    לא יהיה מחשב, יתחיל שוב להתעניין בחיים שמחוץ לחדר, הרי, הוא לא ישב בחדרו באפס מעשה?
    לפני שיהיה מאוחר, עזרו לו לחזור לחיים נורמליים.
    זכרו שכל גמילה מאופיינת בתקופה ראשונית מאוד קשה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה-בנוגע לצום יום כיפור
    ילדה
    26/09/2009

אני כבר אחרי גיל 12 ואני רוצה לנסות לצום כמו חברותיו אבל קראתי באינטנרט שזה יכול להזיק(אני לא חולה בכלום,קראתי שזה יכול לגרום לכל מיני תופעות :שלשולים,הקאות,כאבי ראש,הרגשה כללית לא טובה...בגלל שהגוף מנקה רעלים או משהו כזה..)ואני מאוד מתלבטת..המפשחה שלי לא שומרת ואף אחד ממשפחתי לא צם.אני לא יודעת אם לצום או לא ואני פוחדת שיקרה לי משהו.אף פעם לא ניסיתי לצום.

הוספת תגובה

• שאלה ליום כיפור

אייל קנדינוף
    26/09/2009

שלום
    השתדלי לשתות הרבה לפני תחילת הצום והפסיקי לדאוג. לא יקרה ששום דבר דרמטי למעט רעב וצמא, ופה תימדד יכות ההתמדה שלך.
    בהצחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור
    ילדה
    26/09/2009

אני בדצמבר יהיה בת 13 ועוד לא קיבלתי מחזור הגובה שלי בערך 1.60 ואי מודאגת מהמחזור
    אני לא יודעת איך זה יהיה אם זה יכאב אם אני לא יוכל ללכת יותר עם מכנסיים קצרצרים אם זה יפגע בי שמחת חיים שלי ואני כבר לא יהיה כזאת שמחה וקופצנית ואם זה ידכא אותי וזה גם לא כ'כ נעים בטח שזה יגיע ומתי זה יהיה ואמרו לי שזה מפחיד פתאום לראות דם על התחתונים וזה בטח יגיע בקרוב ואני מאוד פוחדת!לראות דם זה מאוד יבהיל אותי!מה אני יעשה?נ.ב אמא שלי אמרה לי שלה לא היה כאבי מחזור כל כך הרגיל..כמו כולם..אבל זה גם מפחיד אותי!

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור

הוספת תגובה

• וסת לא מפחידה זה תהליך טבעי ובריא

ענת זפרני
    17/10/2009

חמודה, וסת לא משנה את האופי
    וסת זה דימום של 5 - 7 ימים בטפטוף עדין
    בלי שום שיוניים לאופי שלך
    אנא קראי את הספר "איילת מקבלת" אני בטוחה שזה יעזור לך
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תדאגי!!!

חסויויה
    14/02/2010

את לא אמורה לדאוג..
    אני קיבלתי בכיתה ו' ועכשיו אני בח'...
    הכל בסדר ואפשר ללכת עם מכנסיים קצרצרים...
    שמחת החיים שלי ( ויש לי המוןׂ) לא הפסיקה!
    וזה לא כזה ביג דיל... זה קורה רק פעם בחודש! ורק למספר ימים!
    זה שטויות... ואני לא(!!) אחלק את חיי ללפני המחזור ולאחרי המחזור... כי אין שום הבדל^^
    אז תסירי אבן מהלב... ( :

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

חסויויה
    14/02/2010

אוף ביי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא למתבגר בן 15 -שמתמרד
    רוזמרי
    26/09/2009

שלום,
    אני צריכה עצה או עזרא - איך להתמודד עם בני בן ה15 .
    זה המצב:יש לו אופני פעלולים והם הפכו להיות חלק בלתי נפרד ממנו.
    כל מה שמעניין אותו זה לנסוע ולעשות פעלולים עם האופניים ולהיות עם החברים שלו ובעיקר בשעות הלילה.
    הוא רוצה לצאת ולחזור מתי שהוא רוצה,אפילו ב5 בבוקר.לא מעניין אותו שום דבר אחר,אם מבקשים ממנו לעזור בבית במשהו הוא דורש עוד יותר זמן בחוץ,אם אומרים לו לא , הוא עונה "אז תסתדרו לבד".הוא לא מוכן להתפשר , הוא חייב לקבל רק מה שהוא רוצה,ואם לו נותנים לו או שלוקחים לו את הפלאפון או את האופניים הוא אפילו הופך להיות אלים.
    דוגמא:שלשום ביקשנו ממנו שיחזור הביתה בשעה 11 בערב,כי הוא רצה ללכת אתמאל בערב למועדון(אמרנו לו -תחזור היום מוקדם ומחר תלך למועדון).הוא חזר ב4וחצי בבוקר.כתוצאה מכך אמרנו שלא ילך למועדון - הוא התחיל לצעוק,לאיים שהוא בורח מהבית,הוא הלך להתלבש ורצה לקחת את האופניים ולצאת.בעלי חסם אותו,נעל לו את הדלת ומכאן המצב הפך ליהיות מאוד לא נעים:התחיל לדחוף את אבא שלו,משך וזרק לרצפה את כל הדברים שהיו על שולחן פינת האוכל.הפך את הכיסא של שולחן המחשב וגם כורסה,איים להפוך ולשבור את כל הבית,שהוא לא רוצה להיות עם הורים כמונו,שהוא מעדיך ליהיות בחוץ ,כמה שיותר ,עם החברים שלו.הוא הצליח להזיז את בעלי,לקח את האופניים וברח החוצה.הוא אמר שלא יחזור הביתה,שילך לישון אצל חבר ושיחזור הביתה למחרת אחרי שירגע.
    זה לא פעם ראשונה שהו עשה לנו את זה.
    מה לעשות????????????????????
    איך להתמודד איתו?????????????????
    בבקה תעזרו לי!!!!!!!!!

תודה מראש
    רוזמרי

לקביעת תור
    סגירה
    אמא למתבגר בן 15 -שמתמרד

הוספת תגובה

• לרוזמרי

אייל קנדינוף
    26/09/2009

שלום רב
    אם לסכם את מה שכתבת נראה שבנכם מפעיל אלימות כלפכם ואיבדתם שליטה.
    בנכם זועק ומשווע לגבולות והוא איבד את דרכו לחלוטין.
    יש לפנות לעזרה מקצועית (הדרכה או אמון הורים)בהקדם כדי לעזור לכם לעזור לו.
    אם לא תפנו לעזרה בהקדם יגיע המצב למקום שבו בנך יהיה מסוגל גם להכות אתכם, מה גם שהוא נעזר בחבריו.
    אל תחכו,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה