פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נרגילה וסיגריה
    עידן
    12/04/2009

שלום לכם,

הילדים שלי בני ה15 וה 17 וחצי מעשנים ובטח גם שותים. לא בתדירות, אבל עדיין...ככה, עם כל החבר'ה.
    זה מושב כך שהם יושבים יחד במועדון או בגן המשחקים.אין הרבה בחירה של מיהם חבריך.
    כהורים, אנו עושים עצמנו לא יודעים מהענין. אנו שואלים מידי פעם אך הם כמובן מכחישים.

האם הדרך היא לעשות עצמנו לא יודעים? הרי אין לנו שליטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נרגילה וסיגריה

הוספת תגובה

• נרגילה וסיגריה

אייל קנדינוף
    13/04/2009

שלום
    הפסיקו להעמיד פנים שאתם לא יודעים. לכפות עליהם את רצונכם לא אפשרי אך להביע את עמדתכם וסיבות לכך היא חשובה מאין כמוה. כדאי לחשוב על הסיבות שלא מאפשרות לכם ההורים לנהל שיחה כנה ואמיתית שבמהלכה ילדכם יספרו ויתיעצו איתכם לגבי הפעילויות וההחלטות שהם עומדים בפניהם.
    השליטה שלכם נובעת מהיכולת שלכם לנהל מערכת תקשורת חיובית ופתוחה עם ילדכם וממקום זה להוביל דרך מנהיגות מקדמת ללא כפיה אלא על בסיס בחירה. כמובן שטעויות הן הדרך היחידה להתקדם ואף אחד מאיתנו לא חסין מהן כך שיש לאפשר מקום לטעות גם אנחנו וגם הם.
    בדרך זו גם נוריד את רמת המתח המצטבר בעיקבות חשדנויות והסתרה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל

עידן
    14/04/2009

אייל שלום,

ע"פי דבריך, אנחנו יכולים לדעת את מעשיהם ועדיין לאפשר להם להמשיך בזה.
    נראה לי בעייתי לומר שאנו יודעים ולא לנקוט שום צעדים.
    הם יודעים טוב מאד מהי דעתנו בנושא.

לא ברור לי איך זה בסדר לדעת ולוותר. מצד שני- זה לא בשליטתנו, אנחנו לא איתם 24 שעות.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענו לי בבקשה, ענת או אייל.

עידן
    16/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעידן

אייל קנדינוף
    16/04/2009

שלום לך שוב
    זה מכבר כדאי להשלים עם העובדה שאין לנו שליטה מוחלטת על ילדנו בגיל ההתבגרות!!! קשה לקבל אך זאת האמת.
    אנחנו יכולים לדעת את מעשיהם מתוך מערכת יחסים שמאפשרת תקשורת פתוחה וכנה. זה כן. אבל לדעת מה הם עושים מתוך השערות, מעקבים, תחושות זה לא. עדיף שבנך יהיה מסוגל לבוא אליך ולספר לך את מה שהוא עושה כדי לקבל עצה ולא יסתיר את מעשיו. מובן החשש שלך שמנרגילה אפשר להתדרדר למקומות אחרים אך סמוך על החינוך שנתת לילדיך במשך השנים. זכור שכפייה תביא לניכור והסתרה ואת זה אתה לא רוצה!!! אתה כותב שהם יודעים את דעתכם, אבל, האם כינסתם שיחה משפחתית שבה אמרת את דעתך ונימקת את הסיבות לה? ובמקביל האם תהייה פתוח לשמוע למה הם מעשנים?
    מה שעושים, זה מדברים אחד עם השני כדי להבין אחד את השני. נרגילה זה מנהג נפסד אך מה לעשות יש כאלה שנהנים מזה והיום הרבה מהם הם בגיל ההתבגרות. חשוב לדעת שסמים לא נכנסים לתמונה כי אז הסיפור הוא שונה לחלוטין. אך איך תדע ללא תקשורת כנה, איכפתית ,חמימה, אוהבת ונטולת מתחים?
    אז, נקוט עמדה ברורה ודאג שעמדה זו תושמע ובמקביל תזום שיחות משפחתיות על בסיס קבוע מתוך עיניין אמיתי בחיי ילדיך ותראה איך דברים משתנים לטובה.
    גם אם זה קשה בהתחלה אל תוותר, הראה נחישות וצור חמימות אנושית שתאפשר לשיחה כזו להתממש.
    עצם העובדה שילדך יודעים את עמדתך ובמקביל הם יודעים שאתה סומך על שיקול דעתם יביא אותם לחשיבה מחודשת על כל הנושא. חופש בחירה, אחריות ועמידה בהסכמים אלו הבסיסים שאליהם אתה צריך לשאוף בהתמודדות שלך איתם.
    מקווה שעזרתי ואם לא אז אשמח לענות ולפתוח את הנושא יותר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה למות
    חרא עולם
    12/04/2009

היי שלום, אחותי כל הזמן מציקה לי ושוברת דברים וההורים רק לצידה,
    לפני 5 שנים שברתי תשניים ווהורים לא היו מוכנים אפילו לקחת אותי לרופא ומלא אנשים צחקו עליי כי במשך 4 שנים הייתי עם שיניים מכוערות כי הם גם התעקמו בגלל זה, ורק עכשו גיל 16 הם שמו לי גשר אחרי שברחתי והם חיפשו אותי יומיים ועכשו אין לי חברים כי לא רצו להתקרב אליי אז וכאלה שצוחקים עליי בשכבה כי אני היחדי עם גשר ולכולם יש שיניים מושלמות,
    מה אני עושה כדי לי להתאבד וגמרנו?

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה למות

הוספת תגובה

• חרא של עולם

אייל קנדינוף
    13/04/2009

ממש לא שווה להתאבד בגלל אחות שמציקה, הרי יום יבוא וכבר לא תגורו יחד. גם לא בגלל שיניים עקומות שמהר מאוד יחזרו להיות יפות בעיקבות הטיפול.
    כדאי לך ואפילו אתה חייב לספר את כל מה שכתבת בפורום להורים ואם לא תצליח פנים מול פנים אז לכתוב להם מכתב מפורט.
    אל תחכה, תגייס הרבה אומץ ותעשה את זה. אני בטוח שיהיו לך הפתעות טובות ואני אשמח מאוד שתעדכן אותי.
    ואני לא מסכים שהעולם חרא, לפעמים קשה ולא כיף אבל רק לפעמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות
    חסוי
    08/04/2009

רציתי לדעת מה זה לאונן וכיצד אני יכול לעשות זאת.
    האם להחזיק חזק את הפין ולהרפות ושוב להחזיק ושוב להרפות כמה פעמים (לעשות ביד) נחשב כאוננות והאם בדרך כזאת יכול לצאת לי שפיך ואיזה דרכים אחרות יש כדי שיצא שפיך

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    08/04/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=19 id=link]מין וסקסולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתנהלים בבית למתבגרים?
    אמא למתבגרים
    07/04/2009

אני אמא לשני מתבגרים( בן - 14 עם הפרעת קשב, בת 12) ופעוטה בת 3.
    אנחנו מאוד מאמינים בגבולות וחוקים ברורים בבית.
    הילדים עוזרים לפי תורנות ( לשטוף כלים, להוריד ולתלות כביסה, לטייל ולהאכיל את הכלבה..)- הרבה יותר מהרבה בתים שאני מכירה.הם תלמידים טובים , מידי פעם שוכחים להכין שיעורים או להביא ציוד לביה"ס אבל באופן הכללי ציוניהם טובים.
    יש להם זמן מוקצב במחשב - שעתיים.( אחרת , הם יכולים לשחק גם 6 שעות ולא לצאת, להיפגש עם חברים, או לקרוא ספר, רחמנא ליצלן..)
    בזמן האחרון אני מרגישה שאני על תקן "ממליצה" בבית,
    כל מה שאני מבקשת- אנ נענית ב"רגע" " שנייה" " מה את עצבנית?" " לא בא לי..".
    אני מרגישה כמו שוטרת בבית מה שמביא אותי הרבה פעמים להרגשת דכדוך ולא כיף לי להיות בבית. הבית כל הזמן מבולגן, אני צריכה להרים, לסדר, לארגן, לשטוף...... מכיוון שאני עובדת לעיתים גם אחה"צ- אחרי יום שאני לא נמצאת בבית- האנדרלמוסיה חוגגת.
    אני מרגישה שאני על הסף לאבד את היחסים החמים והטובים שנרקמו ביני לבין הילדים ואני הופכת להיות האמא "הרעה".
    אודה על עצה טובה.

הוספת תגובה

• לאמא של מתבגרים

אייל קנדינוף
    07/04/2009

שלום לך
    ברוכה הבאה לגיל ההתבגרות. זה הזמן לשנות גישה מחוקים כללים להסכמים מחייבים לשני הצדדים. גיל התבגרות מאופיין בראייה מאוד צרה של הסובב. מבחינתם את מפריעה להתנהלות של החיים שלהם. הכי חשוב בעולם זה מה שהם עושים וזה טבעי ונכון. כרגע הם בשלב שהם מגלים את היכולות שלהם והדרך שלהם לעשות זאת בא לידי ביטוי בהתנגדות כלפי הסביבה קרי ההורים. לכן במקום להלחם ולהתרגז ממצב עניניים טבעי, כדאי לקחת הרבה אויר ולעבור למנהיגות הורית מקדמת לקיחת אחריות עם כל מה שמשתמע מכך. אם ילדיך בוחרים להתעלם מעזרה בבית, זה מציע שהם מוכנים להתנסות בבחירה אישית ולקיחת אחריות. ניתנת פה האפשרות להפסיק להיות שוטר ולהפוךלהיות מקדם ועוזר. על בסיס הסכם של מי עושה מה ולמה, אם פרוט של מה קורה כשלא עומדים בהסכם אפשר להגיע לתוצאות מפתיעות. סוד ההצלחה בתהליך זה קשור לעיקביות ללא פשרות. לדוגמא: חדר מסודר כתנאי למחשב, או עזרה בבית. מומלץ לנהל שיחה ולהביא את הילדים לשיתוף פעולה כך שהם מחליטים מה יקרה ולא יעמדו בהסכם, (מומלץ הסכם כתוב)אנחנו ההורים רק עוזרים להם לממש את אחריות שלקחו על עצמם.
    לא לוותר ולא להתפשר אך לזכור שאף אחד מאיתנו לא מושלם וכולנו בדרך של התפתחות. גישה זו מאפשרת לא להכנס למעורבות רגשית מאחר ומובן לנו שאנו מתמודדים עם אנשים קטנים שלומדים להיות אנשים גדולים.
    בהצלחה
    נשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת שלום
    חסוי
    07/04/2009

פניתי פורום מין וסקסולוגיה (הפורום אותו הפנת אותי אליו) אם שאלותיי ואמרו לי שיש פורום כזה לנוער
    האם תוכלי להפנות אותי לאחד כזה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לענת שלום

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    07/04/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=165 id=link]סקס נוער[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל הפין
    חסוי
    06/04/2009

רציתי לדעת האם אורך 9 סמ והיקף 7 ס"מ בפין זה נחשב גדול או קטן לגילי( 13וחצי) והאם זה נכון שהממוצע בגילי זה 16 ס"מ בעט זיקפה
    אשמח אם תעני לי מהר

לקביעת תור
    סגירה
    גודל הפין

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    07/04/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=19 id=link]מין וסקסולוגיה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דחופה
    חסוי
    06/04/2009

בזמן האחרון שמתי לב שאיבר המין שלי מתעקם כלפי מעלה מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה דחופה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    07/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנוחות
    חסוי
    06/04/2009

רציתי לדעת כיצד מקיימים יחסי מין ואיזה תנוחות קימות(אני לא מתכוון לקיים יחסי מין בגילי אלא לחקות לגיל המתאים)

לקביעת תור
    סגירה
    תנוחות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    07/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להסתובב עירום
    חסוי
    06/04/2009

כאשר אני לבד בבית אני אוהב להסתובב בבית עירון או רק עם תחתונים האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    להסתובב עירום

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    07/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבישת תחתונים
    חסוי
    06/04/2009

רציתי לדעת האם לבישת "תחתוניי משולש" עוצרת את גדילת הפין, את הזקפה ואת ההשפכה
    ובבקשה תענו לי על השאלה בקשר לעיבר המין

לקביעת תור
    סגירה
    לבישת תחתונים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    07/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבר מין רברי
    חסוי
    06/04/2009

בן 13 וחצי
    לפני כמה ימים יצא לי נוזל סמיך מאיבר המין ואני רציתי לדעת אם זה שפיך ומתי אני אמור להתחיל להשפיף
    בנוסף רציתי גם לדעת מה אורך והיקף איבר המין שצריך להיות לילד בגילי

לקביעת תור
    סגירה
    איבר מין רברי

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    07/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלו לענות לי בבקשה על שאלותיי ?
    עדן
    05/04/2009

נראה לי שרשמתי את ההודעה בהמשכים לא שמתם לב להודעה ..
    בבקשה תענו בהקדם אני לא יודעת מה לעשות ..
    תודה !

הוספת תגובה

• לעדן

אייל קנדינוף
    07/04/2009

הי עדן
    את כן יודעת מה לעשות ואפילו כתבת את זה. לספר את האמת קודם כל. זה הבסיס הראשוני לכל מערכת יחסים. כל השאר יסתדר בהתאם או שלא. אבל שקרנית לא תהיי וזה הכי חשוב!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- מירי
    מירי
    05/04/2009

אז קודם כל תודה על התגובה המהירה.
    שנית זה כל כך נכון כל מה שאמרת.
    אני אכן מרגישה שהוא מנהל לי את הבית ואין לי את מי להאשים חוץ מעצמי,
    נתתי לזה לקרות. באיזה שהוא מקום אולי הוא הרגיש שהוא מנסה לתפוס מקום של בעל או חבר.
    אני ממש לא רוצה שזה יקרה זה לא מתפקידו והוא צריך ילדות רגילה .
    בגלל שהוא מפונק יתר על המידה שהוא מרשה לעצמו להתנהג כך.

בגילו אני הייתי עושה שוק להוריי להבדיל עליו...
    מאוד קשה לי לשים עליו אחריות, ילד בן 11 אמור להיות אחראי משהו לא?
    הוא אפילו חביתה לא מוכן להכין לעצמו אפילו שהוא יודע להכין.
    אני ממש רצה אחריו גם על כוס מים להביא לו לחדר.
    זה לא מאוחר לשנות נכון?
    אני יודעת שזו שאלה נדושה, אבל תמיד יש פחד ממאוחר מדי...
    בתוך תוכי אני יודעת שהוא מאיים שיילך לאביו כדי להשיג את מטרותיו.
    לאביו אין מה להציע לו כי הוא גר אצל אימו עם עוד המון אנשים בבית, וכשהוא מבקר את אביו הוא ישן על מזרן בדיוק כמו אביו, תת רמה ותת תנאים.
    אני לא אמידה אבל לא חסר לו כלום כאן, יש לו חדר שלא מבייש אף בחור צעיר שכולל מחשב הכי חדש ומצלמות ורמקולים הכי.. טלביזיה בחדר דיוידי , ספריות , טלפון פרטי שלו ומה לא?...
    גם זה מוגזם. אפילו כיסא מנהלים מגיל 5 הוא יושב, אכן פינקתי יתר על המידה.
    עכשיו אולי הוא מרגיש שמי אני בכלל שאעצור לו משהו מכל זה?
    זה כמו המשפט האוכל קוויאר לא יוכל לאכול אשל.
    אני אשמח להכוונה לגביו, גיל 11 זה גיל שאמורים לקחת בו איזו שהיא אחריות?
    מעולם הוא לא סידר את חדרו, אני מרימה בחדר כל נייר על הריצפות ואוכל ליד המחשב כאילו שאין מחר. הוא פרזיט מושלם שלא הכרתי כמותו, ואני מסתכלת במראה ומאשימה רק את עצמי בכך.
    האם בכך שאני מבקשת עזרה ממנו בהבאת חיתול או משהו של התינוק זה גורם לבעיות?
    אני מאוד חוששת שגילו קרוב למרד הנעורים שהרי היום ההתבגרות מוקדמת מאוד, ואולי הוא נכנס למעגל הזה של נוער מורד ובכך מאיים עלי וכו'..
    סנקציות באות בחשבון בגיל הזה? אילו סנקציות למשל יכולות לתפוס? שכן "שום דבר אינו מרתיע אותו", זה הפחד שלי שהוא שם פס על הכל, או שטורק בבית ונכנס להתפרצויות זעם שמלחיצות גם אותי וגם את התינוק.
    אשמח לכל עצה שלך או הדרכה, אני מאוד רוצה להחזיר את "המושכות" חזרה אלי בתור הורה ולא בתור חברה שלו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך- מירי

הוספת תגובה

• למירי

אייל קנדינוף
    05/04/2009

שלום שוב

לפי תאורך הנוסף אין לי ספק שכדאי מאוד לפנות להדרכת הורים. מה שנידרש ממך כרגע הוא מאמץ שיהיה קל יותר לעבור עם הדרכה צמודה. חבל להתמהמה ואף פעם זה לא מאוחר, פשוט זה יהיה יותר קשה. אז קדימה ולא לפחד את רק תרויחי מזה.
    בהצלחה
    והכי חשוב.!!! הפסיקי להאשים את עצמך על כך שאף פעם לא קיבלת את הידע הדרוש להתמודד עם המצב העכשוי. אף אחד לא לימד אותנו מה זה להיות הורים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר מסובך..
    עדן
    04/04/2009

שלום ,
    קוראים לי עדן ואני בת 15 מחולון .
    לפני יותר מחצי שנה בחופש הגדול הצטרפתי לפורום של קבוצה כלשהי באינטרנט.
    לפורום רשומה גם אחת מחברותיי.
    תוך כדי פעולותינו בפורום היינו קוראות תגובות גם של שאר הרשומים לנושאים שונים ,
    וחלקם אף היו מעלים תמונות שלהם לפורום.
    עם הזמן חברתי הציעה לי להכיר את אחד מהבנים הרשומים לפורום,
    סתם כי לפי דעתה הוא הטעם שלי. [ היא גם רצתה להשכיח ממני אהבה שהכאיבה לי כלפי מישהו אחר].
    אני בהתחלה אמרתי שלא אכפת לי, כי לא חשבתי שבאמת ייצא מזה משהו,
    אז אמרתי יאללה מה כבר יקרה..
    אז יצא שהוספתי אותו למסנג'ר שלי והתחלנו לדבר ..שיחת הכרות כזו ..
    לא היה לי מושג בן כמה הוא אך לפי התמונות שהעלו עם חברים שלו הייתי בטוחה שהוא גג בן 16.
    ואז תוך כדי שיחה איתו גיליתי שהוא בן 18 וחצי על סף סיום לימודים והתגייסות לצה"ל.
    וכשהוא שאל אותי בת כמה אני לא יכולתי לומר לו את גילי כי ידעתי שכך בחיים הוא לא ידבר איתי באופן רציני .
    אז אמרתי לו שאני בת 16 וחצי.
    אין לי מושג למה התנהגתי כך , כי כמו שכבר ציינתי לא היה אכפת לי מהקשר איתו ,
    התחלתי לדבר איתו בלי כוונה מוגדרת מראש , אבל בכל זאת רציתי לדבר איתו, לא יודעת למה ,
    וידעתי שלשם כך אין ברירה אלא לשקר , חשבתי לעצמי מה כבר יכול לקרות ?!
    אז כמו שכבר ציינתי ,אמרתי לו שאני בת 16 וחצי ובנוסף שלחתי תמונה של מישהי ממש ממש דומה לי , כדי שזה יהיה מעין 'שקר לבן'.
    היו בנינו מספר שיחות ועם הזמן הרגשתי שלאט לאט אני מתאהבת בו, לא ידעתי להסביר את זה..
    הרי אני לא מכירה אותו מעבר למחשב ולא פגשתי בו פנים מול פנים אך לפי הסיפורים של חבריו מהפורום עליו ,
    ולפי ההתנהגות שלו בשיחות איתי הוא מצא חן בעיניי מאוד והרגשתי שאהבה שלי כלפיו רק הולכת ומתעצמת.
    כמובן שהמחשבה על כך שהקשר שלנו מבוסס על שקר לא הניחה לי והרגשות אשם לא הפסיקו להציק,
    אבל השיחות איתו פשוט גרמו לי אושר כ"כ נהנתי לדבר איתו, הוא היה מעט אדיש בהתחלה ..
    לא דיבר על עצמו השיחות היו לפעמים סתמיות אבל פשוט אהבתי את השוני שלו מבנים אחרים..
    ובד"כ היו לנו שיחות פעם בשבוע , פעם בשבועיים רוב הזמן זו הייתה אני ששולחת את ההודעות ,
    ופעמים נדירות הוא היה שולח.
    ככה היינו מדברים בערך עד אמצע חודש ספטמבר ובמשם החל מעין נתק בנינו ..
    לא דיברנו בכלל אבל לא הפסקתי לאהוב אותו ולקרוא את הסטטוסים שלו במסנג'ר,
    ותגובות שלו בפורום וגם על פיהן היה ניתן לראות שהוא מאוהב במישהי..
    ואם בכל זאת היה יוצא לנו לדבר זה היה שיחה של פעם בחודש ואני הייתי זו ששולחת את ההודעות.
    כך זה נמשך עד נובמבר , ובנומבר הוא התגייס.
    היה בערך איזה חודש שלא דיברנו בכלל , הוא היה חוזר הביתה רק בסופ"ש.
    ואז בערך בינואר הייתי שולחת מדי פעם הודעות , אבל גם לא משהו רציני , פעמיים בחודש במקרה הטוב והוא לא היה מספר משהו מיוחד , שוב לא מדבר על עצמו נשאר אדיש ..
    המשך בתגובה הבאה ..

לקביעת תור
    סגירה
    קשר מסובך..

הוספת תגובה

• המשך ..

עדן
    04/04/2009

אבל למרות שהוא היה אדיש השיחות איתו פשוט גרמו לי אושר,
    היחס שלו כלפיי היה שונה.
    שאלתי מדי פעם על הצבא , על אהבה , על משפחה אבל הוא היה עונה תשובות קצרות,
    ומתחמק או מבקש להעביר נושא .. הוא אחד כזה ששומר הכל בבטן, הוא גם אמר לי את זה באופן ישיר.
    ובזמן האחרון היה לו יום הולדת , ואני שלחתי לו הודעה אמרתי מזל טוב ואיחלתי כמה דברים ..,
    ודיברנו והשיחה הייתה הרבה יותר זורמת מהשאר.. הוא שמח ששלחתי הודעה אמר תודה ,
    ואפילו כששאלתי אותו למי מכוון הסטטוס שלו שבו היה רשום משפט משיר שמביע אהבה כלפי מישהי ,
    הוא ענה לי שהסטטוס על מישהי שחסרה לו. [ בד"כ הוא היה מתחמק כשהייתי שואלת]
    ולא יודעת הוא פשוט יותר נפתח כלפיי ..
    יומיים לאחר מכן רשמתי בסטטוס משפט שמצא חן בעיניו והוא שלח לי הודעה ושאל אם הוא יכול
    להעתיק אותו ולרשום אותו גם בסטטוס שלו, עניתי שכן.
    הסטטוס היה קשור בכך שלא צריך להתעצבן בגלל טיפשות וחוצפה של אחרים.
    אז אמרתי לו גם שלא משנה מי עיצבן אותו אני בטוחה שהוא לא שווה את העצבים שלו ולא שווה אותו.
    במקביל בפורום שבו הכרתי אותו פתחו לו נושא לכבוד היומולדת עם ברכות מכל החברים והרשומים בפורום,
    ואחד מחבריו הקרובים רשם לו תגובה ומהתגובה היה ניתן להבין שהם רבו.
    שאלתי אותו אם הסטטוס מכוון אל חבר שלו כדי לבדוק אולי הדבר קשור באותו החבר שרשם את התגובה בפורום,
    והוא ענה שלא בדיוק , שהוא היה חבר שלו ואז ישר ידעתי שכן הוא רצה להעתיק ממני את הסטטוס
    כי הוא היה מכוון כלפי החבר שאיתו הוא רב.
    ואז אמרתי לו שנראה לי שאני יודעת על מי אנחנו מדברים ודיברנו טיפה על הנושא הזה וזהו השיחה הזו גם התגלגלה והייתה הרבה יותר זורמת מהקודמת לה , הקשר בנינו העמיק יותר ..
    לאחר השיחה ההיא כעבור כמה ימים שלחתי לו הודעה ודיברנו והייתה לנו השיחה הכי ארוכה שהתקיימה עד עכשיו.
    ממש נפתחנו אחד כלפי השנייה, אני שאלתי אותו שאלות לגביו והוא ענה כמעט מבלי להתחמק ,
    וגם הוא שאל אותי כל מיני שאלות ועניתי והרגשתי שהתקרבנו , שהוא יותר סומך עליי,
    והייתי מאושרת מכך כ"כ חיכיתי לדבר איתו ככה , להכיר אותו עוד יותר מקרוב.
    אבל בו זמנית רגשות האשם והמצפון שלי התעצמו, הרגשתי כ"כ רע עם עצמי שהוא משתף אותי בדברים אישיים שלו,
    כשהוא חושב שאני גדולה מגילי , כשהוא סומך עליי בעוד שאני משקרת לו בקשר לגילי.
    כל פעם כשדיברנו גם בשיחות הסתמיות הרגשתי רע עם עצמי שהקשר שלנו מבוסס על שקר.
    אך מצד שני ידעתי שאם אספר לו את האמת הוא יתעצבן ולא ידבר איתי בחיים,
    כי זו תגובה נורמלית של בנאדם ואני יודעת אני פשוט מכירה אותו ויודעת שהוא יתעצבן והסיכויים שיסלח לי וישוב לדבר איתי קטנים.
    בנוסף עוד פרטים שעוד לא ציינתי הם :
    1. שהוא מאזור השרון ויש בנינו מרחק אמנם לא גדול אבל עדיין מרחק של בערך 45 דקות נסיעה.
    2. שההורים שלי לא יודעים על הקשר ואם היו יודעים אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה.
    המשך בתגובה הבאה :S

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אחרון ..

עדן
    04/04/2009

3. קשה לי להאמין שההורים שלי יסכימו לי לצאת עם אדם שגדול ממני בכמה שנים,
    על אף שהוא דתי- מסורתי ואין לו את הצרכים שבגללם הקשר צריך להיות מסובך.

ואני באמת לא יודעת אם כדאי לי לספר לו את האמת .
    כי מצד אחד אם אני לא אספר לו ולא נפגש ולא נקדם את הקשר בנינו מעבר למחשב ,
    אז מה ייצא לי מזה ? אני סתם מדברת איתו לשווא כמו ידידה וירטואלית וזו לא הכוונה שלי.
    אבל מצד שני אם אני אספר לו קרוב לוודאי שהוא לא יסכים לדבר איתי ולא יסלח לי ,
    וגם במידה שכן קשה לי להאמין שהוא ירצה קשר זוגי עם נערה בת 15.
    אני גם לא רוצה לפגוע בו , לא רוצה להגיע למצב שהוא יכעס עליי ,
    ישנא אותי ויחשוב עליי דברים לא טובים , וגם הקשר הזה שיש בנינו כרגע אפילו שהוא מבוסס על שקר יגמר.
    אני כ"כ אוהבת אותו , באמת בחיים לא הייתה לי אהבה כ"כ גדולה כלפי מישהו ..,
    אני מסוגלת לדמיין עתיד איתו דבר שלא קרה עם אף אחד אחר שבו הייתי מאוהבת.
    אני לא רוצה להפסיד אותו , אני רוצה לחיות ללא יסורי מצפון על כך שאני משקרת ,
    שהוא ידע את האמת ועל אף הגיל והעובדה ששיקרתי ימשיך לדבר איתי.
    איך פותרים דילמה כזו ? מה עושים ?
    לספר את האמת ? אם כן באיזו דרך לעשות זאת כדי שזה יפגע כמה שפחות בשנינו ?

תודה מראש,
    עדן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרש גילאים
    מירי
    04/04/2009

שלום רב
    אני חד הורית אמא לבן בכור בן 11 ותינוק בן 3 חודשים.
    קשה לי מאוד עם הבכור, אם נאמר אני מבקשת ממנו משהו הוא מסרב לעזור לי.
    אפילו להביא חיתול או בגד לתינוק, כל דבר הוא אומר לכי קחי לבד.
    אבל את הרצונות שלו להכין ארוחות בזמן הוא מלחיץ אותי באופן מטורף,
    גם לא רוצה להשגיח שנייה אחת על התינוק ומצד שני דורש ארוחות בזמן דקה אחת לא מעבר.
    אני מתוסכלת גם ככה קשה לי כי אני לבד והוא עוד דורש שיהיו כאן חברים מהבוקר ועד הערב,
    שאגיש לו ולחבריו ארוחות ושלא אבקש ממנו כלום. הוא תמיד רוצה לעזור במשהו רק שיש לו באותו רגע חשק או קריזה לעזור במשהו קטן.
    מה עושים עם "יצור" כזה מרדן?
    הוא ממש אנטי בכל דבר, גם אם אני מצ'פרת אותו רגשית וחומרית.
    אני ממש כועסת עליו, ולא מוצאת פתרונות.
    יש לציין שהוא "מאיים" שיילך לגור עם אביו, הוא יודע זו נקודה רגישה אצלי.
    אודה לכם על ייעוצכם.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרש גילאים

הוספת תגובה

• למירי

אייל קנדינוף
    04/04/2009

שלום לך
    לפי מה שאת מתארת בנך מנהל את חייך. למה? את היא זו שצריכה להוביל אותו!!!! נכון, ממצבך זה יהיה קשה אך אין לך בררה. הפסיקי לבקש ממנו עזרה, במקביל שני את יחסך אליו בצורה גורפת. אל תסכימי לזמניו אלא חיי את חייך לפי הקצב שלך. איסרי על ביקורי חברים מעבר לשעה מקובלת. במקרים של שפה לא מכובדת שלו כלפיך נתקי קשר והפסיקי להתייחס אליו עד ההתנצלות, זה אומר שמיבחינתך הוא לא בבית. לא יקרה כלום אם יפסיד ארוחה אחת, זה ילמד אותו להעריך את אמא. איומים לגבי אביו צריכים לא להדאיג. אין לי ספק שאצל אביו התנאים הם פחות נוחים כך שרק כך יוכל להעריך את כל מה שאת עושה בשבלו.
    הפסיקי לפחד ועמדי בטוחה מולו, אל תחששי, ילדים מעריכים אהבה, חוזק והגינות ואת שלושתם יש לך.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו תודה על המענה המהיר

מירי
    04/04/2009

אז קודם כל תודה על התגובה המהירה.
    שנית זה כל כך נכון כל מה שאמרת.
    אני אכן מרגישה שהוא מנהל לי את הבית ואין לי את מי להאשים חוץ מעצמי,
    נתתי לזה לקרות. באיזה שהוא מקום אולי הוא הרגיש שהוא מנסה לתפוס מקום של בעל או חבר.
    אני ממש לא רוצה שזה יקרה זה לא מתפקידו והוא צריך ילדות רגילה .
    בגלל שהוא מפונק יתר על המידה שהוא מרשה לעצמו להתנהג כך.

בגילו אני הייתי עושה שוק להוריי להבדיל עליו...
    מאוד קשה לי לשים עליו אחריות, ילד בן 11 אמור להיות אחראי משהו לא?
    הוא אפילו חביתה לא מוכן להכין לעצמו אפילו שהוא יודע להכין.
    אני ממש רצה אחריו גם על כוס מים להביא לו לחדר.
    זה לא מאוחר לשנות נכון?
    אני יודעת שזו שאלה נדושה, אבל תמיד יש פחד ממאוחר מדי...
    בתוך תוכי אני יודעת שהוא מאיים שיילך לאביו כדי להשיג את מטרותיו.
    לאביו אין מה להציע לו כי הוא גר אצל אימו עם עוד המון אנשים בבית, וכשהוא מבקר את אביו הוא ישן על מזרן בדיוק כמו אביו, תת רמה ותת תנאים.
    אני לא אמידה אבל לא חסר לו כלום כאן, יש לו חדר שלא מבייש אף בחור צעיר שכולל מחשב הכי חדש ומצלמות ורמקולים הכי.. טלביזיה בחדר דיוידי , ספריות , טלפון פרטי שלו ומה לא?...
    גם זה מוגזם. אפילו כיסא מנהלים מגיל 5 הוא יושב, אכן פינקתי יתר על המידה.
    עכשיו אולי הוא מרגיש שמי אני בכלל שאעצור לו משהו מכל זה?
    זה כמו המשפט האוכל קוויאר לא יוכל לאכול אשל.
    אני אשמח להכוונה לגביו, גיל 11 זה גיל שאמורים לקחת בו איזו שהיא אחריות?
    מעולם הוא לא סידר את חדרו, אני מרימה בחדר כל נייר על הריצפות ואוכל ליד המחשב כאילו שאין מחר. הוא פרזיט מושלם שלא הכרתי כמותו, ואני מסתכלת במראה ומאשימה רק את עצמי בכך.
    האם בכך שאני מבקשת עזרה ממנו בהבאת חיתול או משהו של התינוק זה גורם לבעיות?
    אני מאוד חוששת שגילו קרוב למרד הנעורים שהרי היום ההתבגרות מוקדמת מאוד, ואולי הוא נכנס למעגל הזה של נוער מורד ובכך מאיים עלי וכו'..
    סנקציות באות בחשבון בגיל הזה? אילו סנקציות למשל יכולות לתפוס? שכן "שום דבר אינו מרתיע אותו", זה הפחד שלי שהוא שם פס על הכל, או שטורק בבית ונכנס להתפרצויות זעם שמלחיצות גם אותי וגם את התינוק.
    אשמח לכל עצה שלך או הדרכה, אני מאוד רוצה להחזיר את "המושכות" חזרה אלי בתור הורה ולא בתור חברה שלו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה