מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהקארין03/08/2009
היי ,
אני בת 15 וחצי ועוד פחות מחצי שנה אני אהיה בת 16 .
אני ואמא שלי נוהגות לריב קבוע על יציאות ועל שעות חזרה .
אני בתור ילדה מאוד אוהבת לצאת ומאוד אחראית אני יודעת לסיכונים שיש בחוץ ויודעת לא להגרר אחרי הסביבה . אני שומרת על עצמי וישלי ביטחון עצמי גבוהה .
אמא שלי סומכת עלי ומאמינה בי אבל יחד עם זאת דואגת לי מאוד שאני יוצאת . היא לא "מתה על זה" שאני יוצאת .
היא מגבילה אותי ואומרת לי לחזור בשתיים וחצי . ולכל החברות שלי מסכימים להם בשלוש - שלוש וחצי .. לדעתי אני כבר יחסית צריכה תחופש שלי . אני ואמא שלי ממש קרובות אחת עם השנייה היא יודעת הכל עלי . אצלנו בבית אנחנו לא מסתירים כלום . הכל בגלוי אצלנו .
אני ואמא שלי ממש חברות טובות מספרות הכל אחת לשנייה . אבל עדיין כשאנחנו מגיעות לקטע של יציאות זה ריבים מעוסים זה עצבים אף פעם אני לא יכולה לצאת בתחושה שהנה אני לא צריכה להסתכל על השעון כל הזמן שאני יכולה להנות בלי לשים לב לזמן .
רציתי להתייעץ איתך ולשאול אותך , האם אמא שלי צודקת בכך שהיא מגבילה אותי כלכך ?
גם היא לא אוהבת שאני יוצאת פעם בשבוע , מה לדעתך זה נכון ?
אגב בחופש הייתי מצפה ליותר חופשיות והערכת זמן אבל זה לא קרה ..
אני באמת לא יודעת מה לעשות לי נמאס כבר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
אייל קנדינוף04/08/2009הי קארין
אני מבין את מצוקתך ובמקביל מבין את הדאגה של אימך. לכן הדרך היחידה לפתור משבר זה נעוצה ביכולת שלך להעביר מסר ברור וחד לאימך. הצעתי לך היא להעביר לה את ההודעה שפרסמת בפורום על דף מודפס. שבי איתה בזמן שהיא קוראת את המכתב ובסיומה שאלי אותה איזה מנגנוני בטחון היא רוצה כדי לאפשר שעה מאוחרת יותר של הגעה הביתה. הציעי לה שמשעה מסויימת שתחליטו יחדיו, תשלחי sms לעידכון על מיקומך ומה את עושה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בקשר לבתי02/08/2009
אני מבקשת לדעת בקשר לבתי ( בת 27, וגרה עדיין עם ההורים). שמבחינה רגשית לא התפתחה מספיק. איזה מסגרת טיפולית תתאים לה כדי לקדם/ לתקן את העיכוב בהתפתחותה, וליצור יותר חיבור בין ההתפתחות הרגשית לבין גילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל י'
אייל קנדינוף02/08/2009שלום רב
על פניו כדאי לבדוק האם הבת מפנימה את העובדה שהיא צריכה שינוי? והיה וכן, יש לפנות ליועץ או מאמן או פסיכולוג.
במקרה והבת לא מוכנה אז עליכם ההורים מוטלת האחריות לעבור יעוץ או אימון משפחתי שיכול להניע מצבים שלכאורה נראים חסרי תקווה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגיל בטבור.ענבל גרייבסקי02/08/2009
שלום,
בתי בת 14 ,ומשנה שעברה היא מנסה לשכנע אותי לתת לה לעשות עגיל בטבור.
אני אומרת לה בתגובה שזה מאוד מסוכן לגוף,אך היא מתעקשת שזה כלל לא מזיק. היא גם הראתה לי אתר המצדיק את טענותיה.
אך האם את חושבת שאולי זה מצביע על בעיה נפשית?
מחכה לתשובה,
תודה מראש ענבל גרייבסקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך ובנוסף לעגיל בטבור
דורון02/08/2009גם ביתי בת 14 ובנוסף לניסיונות השיכנוע שלה לעשות עגיל בפופיק אני רוצה לציין שבאוזן ימין שלה יש כבר 2 חורים עם עגילים ובאוזן שמאל - ארבעה כולל אחד גבוה יותר (אליק או אליקס משהוא כזה)
מעניין אותי לדעת - הכמיהה הזאת לחורר את עצמך - ממה זה נובע
גילוי נאות - גם לי יש שני עגילים באוזן שמאל ואין לי בעיה עם העגילים של ביתי - להפך אני חושב שזה מאד מחמיא לה ויפה
אודה לתשובה מכיוון בריאותי פיסי ופסיכולוגי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורון
אייל קנדינוף02/08/2009שלום לך
תופעות מין הסוג שאתה מתאר שגורות במין האנושי מקדמת דנה. מספיק לפתוח ספר אנטרופולוגי ולראות את מגוון הצורות שבהם בני האדם מספקים את רצונם לשפר את מראם.
כל שעליך לעשות הוא לשאול את עצמך מדוע חוררת פעמיים את אוזנך?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל
בעיה נפשית אין כאן. כרגע אינספור בנות ובנים מחוררים את עצמם במגוון מקומות בגוף. אין ספק שזו אופנה ואישית מקווה שתחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אופנה?
ניצן14/09/2009זה בטח לא כזה נושא רלוונטי אבל הייתי חייבת להוסיף את ההודעה, נתקלתי בפורום הזה כשחיפשתי חומר לגבי עגיל בטבור כי גם אני רוצה לעשות.
אני בת 14 בעצמי וכדאי שתשמעו קודם כל מהבנות שלכן עצמן לפני שישר קופצים למסקנות כמו "אופנה" וכד' (אני מצטערת אם אני נשמעת תוקפנית מידי, אבל לפעמים אני נתקלת בכל מיני אנשים שחושבים שהם מבינים משהו בנושאים האלה שקשורים למתבגרים וקופצים למסקנות שהן הכי לא נכונות בעולם).
אז ככה, לגבי השאלה למה בעצם.
יש המון סיבות, יש כאלה שחושבים שזה יפה, יש כאלה שנגררים, ודווקא אם חשבתם שזה לא קשור לבעיה נפשית, זה כן קשור במידה מסוימת (אני למשל היכרתי מישהי אישית שאהבה לחורר את עצמה והיו לה בעיות נפשיות, והיא אהבה מאוד כאב פיזי, היא עשתה עגילים כואבים במיוחד רק בגלל זה, אבל אין הרבה אנשים כאלה).
אני למשל, רוצה לעשות עגיל בטבור כבר הרבה מאוד זמן, וזה לא קשור לאופנה או משהו כזה, אלא כי אני אוהבת את זה וזה מאוד מחמיא לי אישית לדעתי. ולמה זה לא אופנה לדעתי? כי זה כמו קעקועים - זה תמיד היה. ותתפלאו, אבל אני רואה אפילו יותר אנשים מבוגרים מאשר מתבגרים עושים את כל הדברים האלה. זה לא רצון "רק" של המתבגרים, זה רצון של הרבה מאוד אנשים.
האמת שזה אפילו סוג של שיגעון שמגיע בגיל הזה שפתאום כולם רוצים לעשות.
יש כמובן את הנגררים, ה"מושפעים" שאם חבריהם עושים את זה אז גם הם עושים את זה כדי לא להרגיש בחוץ. בבית ספר של בת דודה שלי למשל יש הרבה ילדים כאלה, ואישית אותי זה מגעיל.
הבעיות הנפשיות זה לא משהו שניתן להילחץ ממנו במיוחד כי אין להרבה אנשים.
כדאי שלכו לדבר עם הבנות שלכן אם זה מה שהן באמת רוצות, אחרי הכל הן בנות 14 והן עדיין לא יכולות לעשות מה שהן רוצות והן בידיים שלכן ונתונות רק להחלטות שלכן. אז תדברו איתן ותשאלו אותן למה הן עושות את זה ואם הן מרגישות בטוחות.
אני לא חושבת שיש סיבה שלא תסכימו, א' זה לא מסוכן (אם לא מטפלים כראוי) וב' זה רק עגיל קטנטן בגוף, באמת אני לא מבינה מה הביג דיל.
ניצן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילוש02/08/2009
שלום רב,
אני אמא לבת 16 ובת 12.5. בנותי עצלניות מאוד ואינן נוקפות אצבע בבית. הנושא בטיפול בעיקר מול הבכורה עקב גילה הגבוה יותר. נקטתי בכל אמצעי, אין שיתוף פעולה עמה בקניית בגדים, יציאה לבילויים ואפילו עד כדי כך שלא חגגנו את יום הולדתה שחל בחודש שעבר (הרי לא נראה שהיגיע ל16). כל משימה הכי פשוטה אינה מוכנה לבצע בבית. לעומת זאת הדרישות רבות. למרות שאינה זוכה לשיתוף פעולה, אינה נענית לביצוע דרישות. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו
בתך נמצאת בעיצומו של גיל ההתבגרות כך ששיחות ובקשות או עונשים לא עוזרים.
יש לשנות את הגישה למתן חופש בחירה ואחריות . שני דברים שהולכים יד ביד.
אם היא רוצה שיתיחסו אליה כבוגרת אז יש לכבד אותה עד הסוף וזה אומר לאפשר לה לקחת אחריות קודם כל על ניהול חייה בביתכם.
את מתארת מצב של חוסר שיתוף פעולה עם הרבה דרישות וזה לכשעצמו מעלה את השאלה של האם בתכם לוקחת אתכם כמובן מאליו?
גיל ההתבגרות מאופיין בהתנגדות להורים, זאת הדרך שלהם לגלות את כוחם ויכולותיהם. מכיוון שכך, לא ממומלץ להכנס לויכוחים או מריבות כי הם יכולים להתיש אותנו בקלות. יש להגיע להסכם שכולל את כול ההתנהלות שלהם בפרטיותם ובשטחים המשותפים ולהתנות זאת בדברים שהם מעלים כדרישות. זאת הזדמנות מעולה להורים ללמד את ילדיהם שיעור במנהיגות ולקיחת אחריות.
יש לקחת בחשבון שהתקופה הראשונה יכולה להיות קשה אך אם מתמידים תוצאות יגיעו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תןספת למייל הקודםאור30/07/2009
במכתב שנשלח על ידי הנער צורפו גם תמונות משותפות שלהם (תמונות רגילות) שבוא הוא מחזיר
אותם ואין לו שום רצון וצורך בהן.
תןדה
אור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
אייל קנדינוף31/07/2009שלום שוב
הדבר היחיד שמטריד כאן היא העובדה שיש לו את כתובתך. שימי לב והמשיכי להיות במעקב מתמיד מין הצד. לא כל כך ברור עם ההכפשות ממשיכות למרות שבתך לא מגיבה.
והיה וההכפשות ממשיכות למרות חוסר תגובה מצד בתך יש לערב את מנהלי הפורום בדבר.
אין מה לשתף בקשר למכתב מאחר וזה יהיה כמו לשפוך שמן למדורה.
והיה וההטרדות/טלפונים מתחיל/ות מחדש יש לערב את הגורמים המיקצועיים והמוסמכים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אור01/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעלמות כסף מארנק ההוריםאמא29/07/2009
יש לנו 2 ילדים: בן 10 ובת-13.5. לאחרונה נראה לנו שנעלם כסף מהארנק שלנו (ההורים).
אנחנו חוששים שזה מעשה הבת המתבגרת. אנחנו לא נותנים לה דמי כיס קבועים. אבל נותנים לה כבף ליציאות או שהיא משלמת מכספה ומחזירים לה. אנחנו לא עושים לה כמעט בעיות בחופש עם היציאות והיא די חופשיה במגבלות מסוימות. לא חסר לה כלום ויש לה מלא חברים.
השאלה היא איך לעצור את המעשה. אם נדבר איתה ישירות היא לא תודה, ואני לא רוצה לקרוא לה "גנבת".
אני רוצה שתבין שקודם כל לא לוקחים כסף בלי רשות, ושנית היא צריכה ללמוד גבולות לגבי הוצאות כספיות.
אשמח לקבל את הצעתכם בנושא.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היעלמות כסף מהארנק
אייל קנדינוף29/07/2009שלום לך
אין ספק שהיום מאוד קשה לילדים לדחות סיפוקים מאחר והם נמצאים תחת הפצצה תמידית של רשמים דרך ערוצי המדיה השונים. גישתך נכונה, בתך לא גנבת וכדאי מאוד לא ליצור אצלה זיהוי שכזה לגבי עצמה.
נראה שיהיה כדאי לנהל איתה סוג מסויים של משא ומתן לגבי ההוצאות השבועיות ולהגיע להסכמה ומאותו רגע אין יותר בקשות של כסף מצידה ואתם, ההורים, עומדים בהתחיבותכם כלפיה. יש לאפשר פתיחה של ההסכם לאחר זמן ביניים ראשוני לפי הצורך שלה או שלכם.
לאחר שזה נעשה אפשר להתקדם לעבר המטרה שלשמה פנית והיא קשורה להבנה של בעלות על כסף או כל דבר אחר. יש ליזום שיחות שנותנות את הרקע לתחום תוך הסברים שקשורים במה קורה לצד השני שנפגע ואיך היית מרגיש אם זה היה קורה לך? הביאי דוגמאות מחייך וחיי בן זוגך כדי להמחיש את ההבנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך משכנעים ילד לעבור בית ספר?הילה26/07/2009
שלום למומחים,
הבן שלי סיים בית ספר יסודי ברמת גן והגיע זמנו לעבור לתיכון .
אני רוצה שהוא יעבור לתיכון ולדורף בכפר הירוק שמלמד בשיטת ולדורף.
הוא פחות מתלהב מהרעיון ורוצה להמשיך עם החברים שלו. העניין הוא שבמילא הם כולם מתפזרים לכל עבר לכל מיני כיתות ומגמות.
אני חושבת שתיכון ולדורף יותר יתאים למבנה האישיות שלו ואני מאוד מאמינה בשיטה הזאת.
איך אני משכנעת אותו לעבור לשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משכנעים?
אייל קנדינוף26/07/2009שלום לך
אולי כדאי להזמין אותו לסיור ב"ס המדובר ללא שום התחייבות מצידו ובמקביל לערוך סקר קטן אצל ההורים של חבריו כדי למפות את התפלגות הילדים לפי בתי ספר כך שיהיה לך על מה לדבר?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם אבא..נואית26/07/2009
אני מאוד אוהבת את אבא שלי ואני באמת רוצה להרגיש שהוא אבא שלי בכל מובן...
הבעיה, שהוא ממש לא כזה.
אם יש לי בעיה תמיד הוא יצדיק את הצד שלי שאני לא בסדר אפילו אם הייתי יותר מבסדר
תמיד יש לו התקפי עצבים והוא צורח על אמא עליי כלני והוא די אלים
לי בחיים הוא לא הרביץ אבל לאמא כן..
השיא היה שאתמול אחרי שאח לא פתח את הדלת במשך שעה וחצי וכ"כ הייתי בלחץ ודאגתי
אז העפתי לו מכות בגלל הלחץ..
לא ידעתי לאן נכנסתי הוא דפק בי מלאא צעקות כמו בבית משוגעים וחזר על זה שוב וצעק לי מטומטמת מפגרת
כ:כ נפגעתי אני רגשנית מידי זה לא נשלט והבכי זלג מעיני הקטע שהוא לא התנצל
רק אחרי שאמא המתוקה שתחיה הביאה אותי אליו לחדר ואז כביכול נרגעו הרוחו בנינו
אני יודעת שלא הייתיי בסדר בעינן האח כי הוא בדיוק ישן אבל זו התגובה הטבעית שלי אני כ"כ
דאגתי!!!
אני עדיין לא מצליחה לסלוח לו (לאבא) הוא כ"כ פגע בי ועוד התקשר לסתא וסיפר לה אז בטח עכשיו גם היא שונאת אותי
בחיי שנמאס לי ממנו כבר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנואית
המלצתי לך היא פשוט לכתוב לו מכתב שבו את מספרת לו את מה שאת מרגישה וחושבת אבל תדאגי לציין שאת כותבת את המכתב בגלל שאת רוצה שהוא יהיה לצדך לפעמים ולא נגדך ושאת אוהבת אותו כי הוא אבא שלך.
ספרי לאימך על תחושותיך וראי האם היא מוכנה לעזור לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופש????אור25/07/2009
שלום,
בני בן ה15.5 מבלה את מרבית החופש מול המחשב עד כמעט לשעות הבקר וקם בסביבות
השעה 15:00 וחוזר חלילה, פה שם הוא יוצא עם חברים אבל תמיד חוזר למכשיר, בקשתי
ממנו מספר פעמים לצמצם את שעות המחשב (שגם חבריו יושבים) אך הוא טוען שהוא בחופש
ויכול לעשות ככל העולה על רוחו למורת רוחי.
אודה על תשותבכם,
איר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
בעיה ידועה וכאובה. הבעיה מתחילה לא בשעות המחשב המרובות אלא באי היכולת שלך להנהיג ממקום של חוזק ללא כפיה.
יש לנו אחריות כלפי ילדנו ולפעמים היכולת שלנו לאהוב צריכה לקבל איפיון של למנוע מהם דברים כאשר אנו יודעים שזה לטובתם. מה יקרה עם אחרי שיחה שבו תבהירי את עמדתך הנחרצת כלפי שעות מחשב מרובות הוא ידע שהמחשב יעזוב את חדרו למספר ימים?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןאלון25/07/2009
בני בן 15, מתלונן על כאבי בטן והליכות דחופות לשרותים, רגישות זו קיימת מתקופות מסויימות בעבר, אבל בחודשים האחרונים הלכה והתעצמה,
ההתעצמות מתבטאת בכך שהוא לוקח איתו כדורי קל בטן לכל מקום,
הוא פוחד לנסע לחול עם משלחת שלא ייתקף בכאבי בטן, הוא נמנע מלאכול יתר על המידה כדי שלא תכאב הבטן, והוא נכנס לשרותים עד 5 פעמים ביום. הוא מאוד טרוד מזה, הוא ילד רזה, ובנוסף בשבועיים האחרונים ירד שני ק"ג, והוא מודאג מזה מאוד. עשינו את כל הבדיקות הרפואיות בימים האחרונים ששללו בעיה פיזיולוגית, בדיקות דם, בדיקתת רופא, והליקובטור פלורי.
אנחנו מנסים להרגיע ולהגיד לו שזה יחלוף, שזה זמני, שזה רגשי ואין לו ממה לחשוש, אבל הוא מוטרד וחרד מאוד מהמצב. משתדלים מאוד שלא ימנע מלעשות דברים בגלל זה.
אבל אנחנו גם מרגישים שאיןם לנו את כל הכלים להתמודד עם הענין, הוא הבן הבכור, ויש לנו עוד ילדה בת 10.
נשמח לעיצה, לרעיון, האם לפנות לטיפול מסויים, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
אייל קנדינוף26/07/2009שלום רב
על פניו לפי תאורכם בנכם סובל מחרדות.
יש לפנות בהקדם לאימון או יעוץ משפחתי.
לכם בעזרת הכלים והידע יש את היכולת לעזור לו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרותבלה23/07/2009
שלום רב
אני נשואה לגרוש +2 ילדים.
בתו בת ה-18 גרה אצלינו מפאת שאמה זרקה אותה מן הבית (לאמא חבר+2 ילדים ממנו)
יש לציין שלנו יש ילד משותף בן 4 ואני הרה.
לדעתי הילדה צריכה לקבל עזרה וללכת לייעוץ, אני רומה לעזור לה, אבל היא איננה מוכנה לשמוע על
עזרה.
כמו כן טון הדיבור שלה לא יפה כלפינו אבל בסה"כ היא ילדה טובה ואני ממש רוצה לעזור לה מפאת כל המשקעים שנוצרו לה בשנה האחרונה.
דרך אגב היא איננה רוצה להתגייס לצה"ל.
אודה לכם על שיתוף הפעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות
אייל קנדינוף26/07/2009שלום בלה
קודם כול אני חייב לציין שנקיטת העמדה שלך ביחס לבחורה הזו שהיא לא בתך ראויה להערכה.
בגדול אי אפשר להכריח מישהו לקבל יעוץ. מה שכן אפשרי זה שאת ובן זוגך תפנו לאימון או יעוץ כדי לעזור לבחורה הזו למצוא את מקומה ולהרגיש שוב רצויה ונאהבת לאחר שנזנחה.
יש לעבוד בשני מישורים, הראשון עוטף, אוהב, מכיל ומאפשר והשני מראה את הקו שאותו אין לחצות.
כלומר, יש לתת חופש בחירה מלא בגבולות דרך הארץ שעליה את ובן זוגך מסכימים. את זה יש לשדר במילים ושיחות עד להבנה ויצירת הסכם בינכם לבין הבחורה/נערה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתבזבזאם21/07/2009
שלום רב,
אחד מבניי, תאום בן 14.5 ממש מתבזבז וזה הסיפור (אנסה לקצר):
הוא סבל בעברו מאיחור בהתפתחות: החל לדבר בגיל שלוש וחצי, החל ללכת בגיל שנה ותשעה חודשים וגם מאובחן כהיפוטוני. בעבר קיבל טיפולים של ריפוי בעיסוק, התעמלות מתקנת וקלינאית תקשורת. מעולם לא העלינו על דעתנו שיש לו בעיות קשב וריכוז רק בחטיבת הביניים המליצו לנו שיעבור אבחון. יש לציין שמדובר בילד חכם ביותר וראו את זה מקטנות. הוא עבר אבחון פסיכו דידקטי מקיף . על פי מבחן TOVA יש לו הפרעה גבולית של קשב וריכוז. יש לו קשיי התארגנות מרובים. ועכשיו למה שמתכסכל אותי כאימא שלו:
על פי האבחון הוא השיג את התוצאות הגבוהות ביותר שאפשר להשיג בחשיבה מתמטית. יש לו יכולות גבוהות מאוד בתחום אך הילד בהקבצה ב' וגם שם ציוניו בסביבות ה -60 עד 70. ניסיתי לסדר לו מורה למתמטיקה שמתמחה בבעיות קשב וריכוז אך הוא סירב ללכת אליה. לדבריו, לא מפריע לו שהוא בהקבצה ב'. איך אפשר לגרום לו לרצות לא להתבזבז בצורה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאם
אייל קנדינוף21/07/2009שלום לך
צר לי לעדכן אותך אך אינשטין לא דיבר עד גיל 3 ושם החיבה שהוצמד לו ע"י משפחתו היה האידיוט. הוא הצליח להזרק מכל מסגרות החינוך בעיר מגוריו וזה לא הפריע לו להגיע לפסגת המדע העולמי.
לכל אדם יש את הקצבים שלו. אפשרי לבנך להוביל את דרכו ותראי שיהיו הפתעות. מי אמר שהוא מתבזבז? האם אנו חייבים למדוד את עצמנו כל הזמן ביחס לתוצאות של אחרים למרות שכל אדם שונה מהאחר?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אישיתמאי21/07/2009
אני בת 14 ומאז שאני בת 9 גילו לי בעית קשב הטיפול הנכון שמצאו בשבילי הוא רטלין הוא עוזר לי מאוד אני מרגישה שבילעדיו אני אחזור להיות תלמידה גרועה בלי חברים וכן זה הוכיח לי שהו עוזר לי בעבר לא היו לי הרבה חברים והצינים שלי היו נמוכים היום הצינים הם מעל 90 וחלקחם אפילו 95 ויש לי המון!חבריםאני מקבלת תעודות בלי ציון מתחת ל-90 הרטלין עוזר לי בריכוז הבעיה שמתעוררת בי כול הזמן היא "הדימוי" של הרטלין לא פעם שמעתי בדיחות על הרטלין הזה בטלויזיה וזה גורם לי להפסיק לקחת אותו תקופות ארוכות ואני שוקעת בדיכאות אני מבינה שהוא עוזר לי ואני גם יודעת שעם אספר זואת לחברותי היו כאלה שיצחקו וירכלו והיו כאלה שיבינו אני גם לא רוצה לספר למורי על כך בבית הסםפר אני לא מקבלת את ההקלות שמגיעות לי כי המרות לא יודעות שאני משתמשת ברטלין המצב נמשך שנים והורי מודעים ומנסים לעזור כמה שאפשר אבל אני לא מוכנה לשמוע אותם ניגמה לי שהם לא מבינים כ"כ את הבעיה
האם המצב נראה לך בסדר? אני מרגישה שאני חיה בסביבה שלא מבינים אותי !מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה אישית
אם את שלמה עם הריטלין וזה עוזר לך בלימודים ובחברה אז מה איכפת לך מה אומרים האחרים? שמרי לך את האינפורמציה הזו לעצמך כי ממילא אנשים לא יבינו, הכי חשוב שאת לא במתח ואת שמחה ומאושרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 12 מסתגר בביתטלי20/07/2009
עכשיו החופש הגדול ובני לא מזמין חברים ולא מתקשרים אליו כל היום מול הטלוויזיה כי לא רוצה ללכת לקיטנה יש לציין שמצב רוחו תקין והיחסים בין בני המשפחה טובים. אני לא יודעת למה הוא לא מסתדר עם חבריו. הוא לא רוצה לעסוק בספורט ונראה די בודד. השאלה שלי היא האם לפנות ליעוץ מקצועי וכיצד יוכל לעזור לו בכך אני מאד מודאגת בגללו. בלימודים הוא תלמיד טוב אבל לא אוהב ספורט וטוען שחבריו קצת ילדותיים. בברכה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
את מתארת מצב שהולך ונהיה שכיח יותר ויותר בקבוצת הגיל של בנך.
כדאי וממולץ לפנות ליעוץ ולו בשביל לשלול את האפשרות שאת מתארת. גיל בנך עוד צעיר, רק מתחיל את גיל ההתבגרות ואם באמת יש בעיה עדיף לטפל בה עכשיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החופש/ יחסים בין אב לבןשירה19/07/2009
שלום,
בני בן 13 וחצי הוא הולך לישון בשעה 5 לפנות בוקר וקם בשעה 15:00 בזמן שהוא ער הוא צמוד למחשב הוא מסרב לבוא איתנו לבריכה, לטיולים וכד' כמו כן הוא לא מתקשר לחברים ולא עושה ספורט ניסיתי לדבר איתו אך ללא תוצאה הוא כל הזמן חוזר על המשפט תפסיקי להתערב לי בחיים.
האם כדאי להעניש אותו כמו לקחת לו את המחשב?
בני כבר תקופה ארוכה לא מדבר עם אביו הוא כל הזמן מקלל אותו אומר לו תמות כשבעלי עונה לו זה הגיע לעימות פיזי כך שאמרתי לבעלי פשוט להתעלם ממנו אמנם יש שקט בבית, בעלי לא נותן לו דמי כיס ולא קונה לו דברים. דיברתי עם בני שילך עם אביו לייעוץ אך הוא מסרב. האווירה עכורה בבית, ואני כל הזמן על המשמר להרגיע את הצדדים. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים בין אב ובנו
אייל קנדינוף19/07/2009שלום לך
הבעיה היא לא אצל בנך.
אביו חייב לגשת ליעוץ ובהקדם האפשרי והייתי ממליץ שגם את תצטרפי. יש לכם בעיה וכדאי לא להתמהמה.
אפשר היום להתעלות מעל מצבים שנראים ללא פתרון וזאת ע"י קבלת ידע עדכני ואמיתי ומתוך מקום של הבנה ולגבש ארגז כלים שיכול להניע מצבים קשים.
הסיבה שאני כל כך החלטי עם המלצתי היא בגלל שהופעלה אלימות. דרך האתר יהיה קשה מאוד לעזור ונדרשת עבודת צוות מיקצועית שלכם ושל גורם מוסמך-יעוץ או אימון הורים.
יפה שעה אחת קודם. אין סיבה שהאב ובנו לא יהיו במערכת יחסים חיובית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)