מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- על הגובהשרונה22/06/2009
שלום,
אני שוקלת 43
ואני בערך בגובה מטר 60 האם זה גובה סביר?
לילדה בת 12 וחצי?
אני גם הכי גבוה בכתה וזה לא כל כך נעים כי כולם כמעט בשכבה נמוכים(כולל הבנות בכתה שלי)
ואני מאוד נבוכה לעמוד לידם ולראות אותי בתמונות כל כך גובה מולם..
ושכל הזמן אומרים לי יואו את מה זה גבוה...זה פוגע בי ..מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרונה
ענת זפרני22/06/2009את גבוהה ורזה ממש דוגמנית...
בגיל שלך יש הבדלים מאוד גדולים בגובה בין בנות לבנים ובין הבנות לבין עצמן ולכן את כרגע קצת יותר גבוהה
חכי קצת
עוד פחות משנה תראי שאת לא ממש הכי גבוהה
בכל מקרה אעביר את השאלה שלך לפורום נוסף שיתן לך תשובה מקצועית יותר
בהצלחה
ענתז פרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לענתשרונה22/06/2009
ענת,
אני בכתה ו' ואני קצת שעירה אז..
הורדתי שערות ברגלים בעזרת קרם כי פחדתי משעווה וממכונת שטולשות את השורשים.
ואחר כך אני לא יודעת איך אני אמשיך להוריד בגלל שהקרם לוקח המון זמן עד שמורחים מחכים מורידים זה ממש פרוצדורה וגם אז זה משאיר עדיין חלק מהשערות..
ואומרים שיותר בריא דרכים שטולשות את השערות כי אז זה מעקב את הצמיחה ועושה את השערות חלשות יותר...אבל אני פוחדת מהמכונות אמרו לי שזה כואב והשעווה נראית הכי כואבת שיכולה להיות...
אמא שלי מורידה בעזרת גילוח אבל היא אומרת שזה לא טולש אלא רק חותך אז שוב כמו שאמרתי מקודם זה גודל יותר מהר השערות חזקות יותר לשורש וזה...וגם אמא אמרה לי שזה מאיץ את הצמיחה ואני לא רוצה...
יש עוד פתרונות?ומה את חושבת שכדי לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שרונה
ענת זפרני22/06/2009יש היום שעווה מאוד עדינה שלא פוצעת את הגוף ןלא מכאיבה וממש טובה
חפשו את ואמא קוסמטיקאית טובה שמסירה שיער בשעווה עדינה זה פתרון נוח לשלושה שבועות מצויין לקיץ
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנים בנות ומה שביניהם...אמא של בן20/06/2009
שלום,
כתבתי את הבעיה בפורום פסיכולוגים לילדים אך לא נעניתי ולכן אני מנסה אצלכם...
בני הבכור בן ה - 6 וחברתו בת ה - 7 נוהגים לאחרונה להיכנס לשיחים שבגינה שלנו ולהוריד מכנסיים.
שוחחתי עם בני על כך לאחר כל פעם שזה קרה, וגם חברתי שוחחה עם בתה על כך, אולם ללא הועיל. הם ממשיכים במעשיהם... שתינו אובדות עצות. אנו מבינות שמדובר בסקרנות של ילדים , אך עדיין דואגות.
כיצד עלינו לדבר איתם כך שלא יתביישו בגופם? חשוב לשתינו להשאיר ערוצי תקשורת פתוחים עם הילדים שיבואו לספר לנו על מעשיהם ויחד עם זאת שיבינו שאסור להם להמשיך לחשוף את עצמם זה בפני זה.
אנא עצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנים בנות ומה שבינהן
אייל קנדינוף20/06/2009שלום
ומי אמר שאסור לחשוף את הגוף בגיל זה? כמו שכתבת זו סקרנות טבעית ונורמלית. הניחו להם לספק את סקרנותם ובמקביל היו שם כדי להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק. אין צורך בשיחות מאחר ואין להם את הפרספקטיבה הנדרשת וטוב שכך. לאחר שסקרנותם תסופק הם יעברו הלאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהשלי18/06/2009
שלום,
אני אמא ל- 3 בנות בגיל העשרה.
הבת האמצעית (בת 17) מפוזרת בצורה בלתי רגילה. (היא בטח גם סובלת מזה, מכיון שכל דבר שלה ובתדירות מאוד גבוהה- היא מאבדת). רוב הציונים שלה לא טובים. אני אף פעם לא רואה אותה לומדת (היא לא מוכנה לעזרה, לדעתה היא לומדת ולא מצליחה).
עד כאן היה הרקע
הבעיה שבגללה אני פונה אליכם היא:
הבת האמצעית כל הזמן לוקחת ,בעיקר בגדים, לאחיותיה. בד" כ היא מכחישה. היא כל כך מפוזרת שהיא גם משאירה "עקבות" .כך שאין ספק שזו היא זאת שלוקחת. היא גורמת נזק לדברים (לא בזדון, מלכלכת וכד').
הבנות כבר יותר משנה נועלות את הדלתות שלהן, אך זה לא עוזר.
המצב ממש בלתי נסבל, והבנות האחרות סובלות מזה.
בעלי מציע להחליף את כל המנעולים בחדרים למנעולים יותר "רציניים"
זה לא נראה לי פתרון, אי אפשר שכל רגע שהן יוצאות מהחדר הן צריכות לנעול.
בני הבית האחרים לא צריכים להיענש.
מצד שני, מה הפתרון? היא לגמרי לא ממושמעת.
כרגע אני פונה בעקבות תסכול רב של אחיותיה (לדוגמא - הבת הגדולה התכוונה לצאת עכשיו לבלות, וגילתה שהבגדים החדשים - נעלמו).
אשמח לייעוץ מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלי
אייל קנדינוף19/06/2009לשלי שלום
לפעמים העזרה הטובה ביותר היא התעלמות. בנותיך כבר לא ילדות ויש להן את היכולת למצוא את הדרך לשיתוף פעולה. תפקידך הוא לעזור להן למצוא דרך זו ולא לחנך את האמצעית תוך הדגשת החולשות שלה. ממליץ לך לא להיות מעורבת רגשית עם הדרמות שנוצרות ע"י 3 בנות בגיל ההתבגרות. ברגע שהן תדענה שאת לא צד בעניין והן צריכות למצוא את שביל הזהב הוא ימצא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעלמות?
שלי19/06/2009אם הייתי אומרת לך שיש פריצות לבית וגנבים מן החוץ גונבים גם אז הייתי צריכה להתעלם?
מדוע אני צריכה להתעלם בגלל שזאת בת משפחה, וכמו שאמרתי המצב כבר יותר משנה.
האם למצוא את הדרך אומר שאחיותיה צריכות לנעול את החדרים או לשמור דברים שלא רוצים שהיא תיקח בבתים אחרים?
(דרך אגב, לשמחתי הבנות ביחסים מאוד טובים ביניהן, רק שהנושא הזה כבר מעיב על הכל)
גם לי היא לפעמים לוקחת דברים - מה שלא נראה לי חמור יותר מאשר לקחת לאחיותיה.
האם יש עיצה אחרת חוץ מהתעלמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעלמות
אייל קנדינוף20/06/2009שלום שוב
אם בתך גונבת דברים מאחיותיה ומעבירה או מוכרת לאנשים אחרים אז באמת יש לטפל בנושא אחרת. אך לפי תאורך המצב הוא אחר. בנוסף הן מסתדרות טוב ביינהן. כך שנראה שהבעיה קשורה יותר לעובדה שלך נמאס מהדינמיקה שלהן אחת עם השניה. הן בגיל ההתבגרות וזה אומר הרבה הורמונים ודרמות על כל דבר. יש לך פה הזדמנות לאמן אותן לחיי שיתוף ועבודת צוות. נסי לזמן אותן לשיחה משותפת שבמהלכה תיזמי בניית הסכם מחייב של השאלת חפצים אחת לשניה עם דגש על תשלום במקרה של אי עמידה בהסכם. הבהירי בצורה חד משמעית שאת לא הכתובת לנידנודים והפנית כעסים ומטענים של אחת כנגד השניה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומןבדוי16/06/2009
שלום ענת אני שמנה!
אני בת 12
גובהי הוא 151 ואני שוקלת 56 קילו זה קשה לי יש לי מורה שצוחקת עלי מה עלי לעשות כדי להרזות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדויה
ענת זפרני18/06/2009את לא שמנה!!!!!
יש לך עודף משקל של 5 ק"ג לכל היותר
אז תרגיעי...
הכי חשוב בגיל שלכם לא לעשות דיאטות כסאח
ולהתחיל בספורט
4 פעמים בשבוע, בשעות הערב- כשכבר לא חם (אבל עדיין יש אור) צאי להליכה מהירה של שעה. שימי אם פי על האוזניים וקדימה
אחרי שבועיים את לא תאמיני כמה תרדי במשקל
ותאכלי מסודר שלוש ארוחות ביום כולל הכל
בהצלחה
ענת זפרני
נ.ב.
בנוגע למורה- אנא גשי אליה בסוף השיעור ותבקשי ממנה לא לדבר על המראה החיצוני שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות מדחייה חברתיתגל15/06/2009
שלום
יש לי בן בכתה יא, תלמיד מצטיין ונראה טוב.
בשנה האחרונה בהדרגתיות הוא התנתק מכל חבריו בטענה
שהוא מרגיש דחוי. כיום אין לו חברים. הוא לא מסוגל ליצור קשר חברתי
או לחדשו עם אף אחד מחבריו וגם עם בני המשפחה באותו הגיל.
בבירור שערכתי מסתבר שאף אחד לא ברוגז איתו הוא פשוט מפחד
להתקשר או ליזום. מה עושים??
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
ענת זפרני18/06/2009קחי אותו לייעוץ
בבקשה על תמהמהי
יש כאן משהו עמוק- והרגרסיה ממושכת
בכל קופות החולים יש הפנייה לפסיכולוגים קליניים כך שגם העלות מוזלת
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשותאמא14/06/2009
אני גרושה בני בן 12 וחצי. מחלוקת קשה ביננו על חברים באים לאכול צהריים. נמאס לי ביחוד שזה ללא הקדמה או בקשה להסכמתי. ביום שבת כשהגיע חבר לצוהרים כמובן שלא ידעתי כבר כעסתי ואמרתי תזמין אותו מדמי הכיס שלך להמבורגר. ולאחר מכן הייתי עצבנית ולא נתתי לו לראות טלביזיה כעונש. יש לציין שזה חוזר על עצמו . הפעם יצא מזה ממש פיצוץ עד שאביו אמר לי שהוא יחנך אותו ולא אני, אם אני לא יכולה להכין שניצל לחבר.......
האם באמת הבעייה אצלי???? עוד אוסיף שחברים באים אליו יותר ולא מארחים ומכאן הכעס..
יש חבר שמגיע כמעט כל שישי בשבע אחרי שמסייים חוג באיזור מגורי ורוצה להפגש עם בני אני אמורה לקבל אותו?? האם אני לא בסדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
אייל קנדינוף14/06/2009שלום לך
אין שום מחלוקת בנך לבין בנך. מה שיש זה מצב שבו בנך לוקח אותך כמובן מאליו וזה חייב להפסק לאלתר לטובתו ועתידו. יש ליזום שיחה כאשר שנכם רגועים ולהסביר שמצב זה לא ימשיך מכוון שאין כסף והתנהלות זו גם מקשה עליך וגם לא מקובלת.
אין צורך לגלוש לעונשים אלא יש לחתור להסכמים שמקובלים עליך ועליו. במידה והוא לא מקיים את ההסכם יש לכך תוצאות שידועות מראש ומקובלות עליו גם כן. אסור לשכוח: את ההורה וזה אומר שאת מובילה והוא גר אצלך ולא ההיפך!!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות
אמא15/06/2009בעקבות המקרה האבא לקח את הילד אליו למגורי קבע והחליט שהוא יגור אצלו . המשמורת על הילד שלי מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא
אייל קנדינוף15/06/2009שלום שוב
לפנות במיידי לגורמים המוסמכים כדי לטפל בבעיה במהירות, משטרה, עובדים סוציאלים וכו, במקביל צרי קשר עם עו"ד שטיפל בך בעבר.
לא להמתין!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת מתבגרתרינת14/06/2009
שלום אייל,
כתבתי לך בשבוע שעבר לגבי בתי, כמעט בת 13 וקשר שלה עם החבר.
אני רוצה לקיים איתה שיחה נוספת, בנושא קיום יחסי מין ואמצעי מניעה. חשבתי רבות על המועד, אך החלטתי לא לדוחת את זה יותר.
אני מנסה להכין את עצמי לשיחה.הייתי רוצה ששיחה תתנהל ברוח טובה ולא כחקירה.
כל הנושא הזה לא קל לי בכלל (בעלי לא יודע על כוונה שלי לדבר עם בתי). אשמח לשמוע את לדעת נכון יותר "לבנות" את השיחה כדי שיהיה קל לי וגם לבת יהיה נוח לשתף ולדבר.
תודה
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת מתבגרת
אייל קנדינוף14/06/2009שלום לך אמא
בתך צעירה מאוד להתחיל לקיים יחסי מין ולכן כדאי מאוד להרגע ולהמשיך לבלות איתה על בסיס קבוע, ותוך כדי לנהל שיחות על נושאים רבים ומגווונים.
בילוי קבוע של שתיכן יחדיו יכול לבנות בסיס איתן לשיחה כזו בעתיד. ואם את בכל זאת מחליטה לעשות את השיחה, ספרי לה את סיפורה ואיך היא הגיעה לעולם. הזכירי לה את התקופה שבה היא היתה תינוקת עם תיבול של הרבה הומור ומשם גילשי בעדינות לתחום של יחסי מין ואמצעי מניעה. שימי דגש על המוכנות הרגשית ולא הפיזית.
יחסי מין הם הדבר הכי טבעי בעולם, כך נולדות וגדלות משפחות וזה העיקרון הראשון בלקיים אותם. משם אפשר לגלוש לעיקרים נוספים שמובילים אותנו בקיום יחסי מין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענתעדי13/06/2009
היי ענת ,
יש לי בעיה שמקשה עליי מאוד . אני לא יודעת איך להתמודד איתה . בבקשה תעזרי לי ..
מתחילת השבוע שעבר המצבי רוח שלי משתנתים בקיצוניות , אני נפגעת ומתעצבנת מכל דבר . החברות שלי , ההורים שלי וכולם מרגישים את זה בהתייחסות שלי כלפיהם , ואני גם כן מרגישה זאת . מתחילת השבוע שעבר אין יום שעבר לי בלי עצבים ובלי לבכות יותר מפעמיים ביום .
אני מרגישה שאין לי עם מי לדבבר , ושאין לי על מי לסמוך . אני יודעת שיש לי את ההורים שלי ,
אבל מה שהם אומרים לי רק מעצבן אותי וגורם לי לבכות . נמאס לי שאני צריכה לבכות ולהתעצבן , כדי שאנשים יתייחסו אליי וישימו לב שאני קיימת , וזה מתבטא בהכל בזמן האחרון , בחברה , בחוגים , בבית .. אני מרגישה שכל מה שאפשרי מפילים עליי , למרות שאני יודעת שלא מתכוונים לזה . אני פשוט מרגישה רע , ואני חייבת את העצה שלך , אני לא יודעת כבר מה לעשות עם עצמי .. אני משתגעת .. לפעמים אני מרגישה כאילו אני לבד בעולם הזה ..
בבקשה תעזרי לי בהקדם !! אני לא יכולה להמשיך ככה יותר !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
עדי13/06/2009שכחתי גם לציין כי מאז אני לא אוכלת כלום ואני חסרת תיאבון .
ההורים שלי מנסים לעזור לי ולדבר איתי , אך אני רק מוציאה עליהם את העצבים ,
וגורמת להם להרגיש לא נעים , זה לא משהו שאני עושה בכוונה ואני לא רוצה שהם ירגישו ככה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי היקרה
ענת זפרני18/06/2009את מתארת מצב קשה של חוסר יכולת להשתלט על מצב הרוח
זה ממש ממש ממש מוכר לי
אני יודעת איך זה בגיל ההתבגרות עם כל העצבים וחוסר השקט והתחושה שאף אחד אבל ממש אף אחד לא מבין וגם לא יכול לעזור....
קוראים לזה הורמונים
עצבים כאלו של חוסר סבלנות להכוול ולכוווולם
אני פשוט חושבת שכדאי שתזכרי שזה זמני וזה עובר
אין לזה סיבה מיוחדת
סתם גל שעובר
ותחשבי אולי זה קשור לעובדה שאוטוטו החופש הגודול
ויש הרבה חבר'ה בגילך שקשה להם עם שינויים ומעברים
כתבי לי עוד
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
עדי18/06/2009יש משהו שקשור לכך שאני עצבנית .
בן דוד של חברה מאוד מאוד מאוד טובה שלי נמצא בשכבה שלנו , ואני אוהבת אותו .
יש לו חברה , והיא מאוד פופולרית וחזקה מבחינה חברתית . החברה שלי [ בת דודה שלו ] , שונאת את חברה שלו ומנסה להפריד . ויחד עם זאת היא מנסה לעזור לי . הבעיה היא , שגם כשאני אומרת לה שזה מפריע לי כל העניין הזה , ושזה לא לעניין כי יש לו חברה והכל , וגם כי אני לא רוצה שהיא תעזור לי כרגע, היא לא מקשיבה לי . ואז אני צריכה להתמודד עם החברה שלו ולהגיד לה שזה לא נכון ושאני לא באמת אוהבת אותו . לפעמים אני מרגישה שהיא מנצלת אותי בגלל זה , והיא כל הזמן מפדחת אותי ומאיימת עליי שהיא תלך לספר לו אם אני יעשה איזה משהו שהיא לא תאהב . וזה מפריע לי מאוד ..
בגלל זה אני כל הזמן עצבנית , ואני בוכה בגלל זה הרבה , אין לי גם תיאבון !!
אני לא יודעת מה לעשות ,
תעזרי לי , בבקשה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצת ספריםסוזי09/06/2009
שלום ענת.
אני אמא לילדה בת 11 וחצי, ילדה שמראה סימני התפתחות ושואלת שאלות.
רציתי בבקשה את עצתך לספרים בנושא. מלבד הספר איילת מקבלת שקראתי שהמלצת עליו,
באחת התוכניות שלך אצל אודטה המלצת על סדרת ספרים קטנים בנושא. אודה לך אם תוכלי לכתוב לי את שם הסדרה , ואת שם המחבר של הספר איילת מקבלת.
תודה ולילה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סוזי
ענת זפרני09/06/2009המדריך למתבגר של דר' עמוס בר וטלי רוזין לפי גיל ומין (10-12 בנים לחוד בנות לחוד,12-14 לחוד ו16-18 ספרון משותף)
בנוסף יש ספר יפה שנתקלתי בו לאחרונה "בת עשרה" עם המון התייחסויות למה קורה בגוף ובנפש
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 13שלומית07/06/2009
שלום, אני בת 13 וריציתי לישאול 2 שאלות-
1- האם דיאטה בגיל הזה פוגעת בהתפחתות וביכולת להביא ילדים? (לא קיבלתי החודש מחזור)
2-בלילה אני ישנה בדרך כלל על הבטן, האם זה פוגע בהתפתחות השדיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף07/06/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=233 id=link]התפתחות הילד, התפתחות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 12רינת07/06/2009
שלום רב,
בתנו הבכורה בית 12.5 (בעוד מספר חודשים בת 13). ילדה מאוד חברתית, תלמידה מצטיינת.
מזה מספר חודשים יש לה חבר. אנו רואים בבית שהם מתכתבים במסנג'ר, שומעים את השם של החבר בבית וכו'.
הילדה לא מספרת לנו כמעט שום מידע לגבי הקשר הזה. אני מנסה מידי פעם, בעדינות, לשאול אותה, להתעניין מי זה הילד הזה, (הוא גדול ממנה בשנה ולומד באותו הבית הספר). ניסיתי להזמין אותו הביתה, יחד עם חברים אחרים.
בתי מסרבת לתת לנו כל מידע. היא לא מספרת איזה סוג קשר זה. עד היום חשבתי שמדובר בקשר ידידותי, רגיל לגיל הזה.
היום קיבלתי טלפון ממחכנחת. היא סיפרה לי שמידי פעם בתי והחבר שלה מתחבקים, מתנשקים. הבנתי שמדובר בקשר די אינטימי. בתי הוזמנה לשיחה עם היועצת של בית הספר. היא הסבירה לבתי, שבית הספר זה לא מקום הראוי לחיבוקים, נשיקות וכו'. שבדרך כלל ראוי לעשות את זה במקום פרטי ולא בבית הספר. בתי ספרה לי על השיחה עם היועצת רק באופן כללי - שהיתה שיחה על החבר.. ללא פרטים. היום המחנכת אמרה לי ששוב פעם ראו אותם מחובקים, בתי יושבת על הרגליים של החבר שלה וכו'.
אני לא יודעת את להגיב נכון.
בעלי חושב שכדאי להפעיל כח, לנתק את האינטרנט (כדי למנוע צ'אטים דרך מסנג'ר), לא לאפשר לה לצאת מהבית במידה והיא מסתירה דברים וכו'. אני בגישה יותר חופשית. יחד עם זאת, כל הסיפור הזה מפחיד אותי מאוד. אני פוחדת שזה יפגע בשם שלה (שהוא מצויין היום), פוחדת מקשר מיני מוקדם מידי (היא אפילו עדיין לא קיבלה את המחזור...),
פוחדת לאבד את התקשורת בעקבות הצבת גבולות מצדי וכו'.
קבעתי שיחה עם היועצת של בית הספר כדי לקבל הנחיות בנושא.
איך לדעתך כדאי לטפל בנושא רגיש זה? מה היית עושה במקומי?
אשמח לקבל את תגובתך המקצועית והאישית.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת
אייל קנדינוף07/06/2009שלום לך
המלצתי לך היא עוד היום להכנס לחדרה להתיישב על מיטתה ולהודיע לה שלא היא ולא את יוצאות מהחדר עד אשר היא מספרת לך על מערכת היחסים הזו.
כדי ששיחה זו תהיה מוצלחת על אחריותך ליצור אוירה שבה בתך תרגיש נינוחה ובטוחה ותרצה לשתף אותך.
נזכור: היא לא עשתה שום דבר רע
היא נכנסת לגיל ההתבגרות ולכן הרבה בילבול קיים
אין לה עוד את אמות המידה הנדרשות כדי לנהל מערכת חברית
לכן יש לה אמא שיכולה להיות זאת שתדריך אותה מה מקדם ומה עוצר. סימכי על עצמך ועל חושייך והשתמשי בהזדמנות זו כמקפצה לבניית קשר חדש בין אם לנערה ילדה מתבגרת.
גישתו של בעלך תגרום למירמור התעלמות וחשדנות. אין להפעיל כוח מאחר וזה יחזור אליכם כבומרנג.
הפסיקי לפחד וקחי יוזמה מנהיגותית שתעזור לבתך להבין את התחום שאליו היא נכנסת כדי ששמה ובטחונה לא יפגעו. על הכל אפשר לדבר בנינוחות ובכבוד הדדי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל - עדכון
רינת08/06/2009אייל שלום רב,
קודם כל המון תודה על התגובה המהירה. אתמול באמת הייתי במצב של בלבול וחוסר ידיעה מה לעשות.
רציתי לעדכן לגבי השיחה.
יזמתי אתמול שיחה עם הבת שלי ביחידות, מחוץ לבית. הסברתי לה שאני מכבדת אותה ומעריכה אותה מאוד. כמו כן, הזכרתי, שאין לי באופן עקרוני שום דבר נגד אותו החבר ושאני אפילו לא מכירה אותו. היא סיפרה לי על הפרטים של הקשר, ממתי זה התחיל, מה זה כלל (בעיקר חיבוקים ונשיקות).
דיברנו על הלחץ החברתי. דיברתי איתה גל על הבדלים בתפיסה של בן ובת בגיל 12 ו13. הסברתי לה שבגלל הגיל הצעיר שלה, אני חייבת להיות מעורבת במה שקורה כדי להדריך אותה. דיברתי איתה על אפשרות של פגיעה נפשית או חברתית (שם שלה, שמועות בבית הספר, וכו').
ביקשתי ממנה לחשוב על הנושא של גבולות בקשר שלה עם החבר. מי קובע גבולות? מה הם? ביקשתי תשובה בהמשך ולא באופן מיידי. כמו כן, קבענו שיחה נוספת לגבי נושא יחסי מין ואמצעי מניעה.
אני חושבת ששיחה התקיימה ברוח טובה, ללא לחץ. הצלחתי להשיג כמה וכמה פרטים חשובים.
בנתיים לא דיברתי עם בעלי על כל זה (בת שלי ביקשה לשמור בסוד על השיחה ואני מכבדת את זה).
אשמח לשמוע איזה אמצעים נוספים יש ברשותי כדי לגרום לה להיות יותר זעירה, אולי לחכות עם כל הפרטים האינטיימים לגיל יותר בוגר?
אשמח לשמוע ממך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מודאגת
אייל קנדינוף08/06/2009שלום לך שוב
כל הכבוד לך, פשוט מחמם את הלב ונותן הרגשה טובה. הצעתי היא להמתין עם האינפורמציה מצד אחד ולהפוך את השיחות הכיפיות האלו לדבר קבוע מצד שני והיי בטוחה לכשהרגע והצורך יגיע לבתך יהיה למי לפנות: לאמא שלה!!!!!!!!! וכך זה צריך להיות!
שיהיה המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענתחן03/06/2009
לענת היקרה,
יש לי 2 בעיות :
1.
חברה שלי תמיד עצובה, וכששואלים אותה למה היא עצובה היא אומרת שלא קרה כלום, וזה די מעצבן שאני לא יכולה לעזור לה.
2.
חברה שלי, [לא זאת שעצובה], מאוד רזה, ואני חוששת שהיא אנורקסית.
שנה שעברה עשו לנו בדיקות בביה"ס של גובה ומשקל.
ואמרו לה, ללכת לרופ,א כי היא רזה מדי.
היא עד עכשיו לא התייחסה לזה, ולא הלכה לרופא.
היא ואמא שלה ניסו לעזור לה לעלות קצת במשקל, והיא העלתה,
ומיד אחרי שבוע, ירדה שוב את מה שהעלתה.
כל פעם שאני וחברות שלי ניסינו להגיד לה את זה, היא אמרה שהיא בדיוק במשקל הנכון, ושהיא חושבת שיותר שמן מזה זה מכוער.
מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סיון
ענת זפרני04/06/2009בנוגע לחברה עם מצבי הרוח - יש כאלו, לא תמיד יש סיבה, וגם כשיש - לא תמיד קל להגיד אותה.לדעתי את יכולה לכתוב לה מכתב קצר שהמסר יהיה "אני פה בשבילך אם את צריכה לדבר" כדי שהיא תדע שחשוב לך לעזור לה.
בנוגע לחברה הרזה - בבקשה!!!!פני ליועצת - אם באמת מדובר על הפרעת אכילה חייבים שצוות מקצועי יטפל בה.
כל הכבוד לך ששמת לב - יכול להיות שאת מצילה חיים
להתראות
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
חן04/06/2009פניתי גם למחנכת שלי,
והיא טוענת שזה מבנה הגוף של החברה הרזה.
אני לא יודעת אם זה נכון או לא, כי אני לא מבינה בזה,
ואני לא רוצה סתם לדווח ליועצת לשווא..
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אלימהאור02/06/2009
שלום,
בתי בת 15, גרה איתי והולכת לעיתים לאביה. הוא אוהב אותה מאוד אך מתנהג כלפיה בגסות
אלימות מילולית כגון קללות, דחיפות במקרה והיא לא נכנסת למקלחת, הוא אדם שמחכה שייציתו
לבקשותיו, ומצד שני היא מתמרדת וגורמת לא לאבד את אשתונותיו. היא מגיעה אלי עם קללות כמו
כלבה בהמה וכו, דיברתי איתו וביקשתי ממנו שיפסיק להתבטא בצורה זו כי בכינויים אלה
גם מקללת אותי, הטעות היתה כנראה שדיברתי בנוכחותה ומאז היא מפילה את אחריות הקללות עליו.
אמרתי לה שיש לה אחריות כבן אדם לא להסחף ולדבר במילות גנאי כמוהו, ולצערי אין שינוי
לא אצלו ולא אצלה והדבר מטריף אותי.
אודה לכם באם תדרכוני כיצד לנהוג.
תודה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות אלימה
אייל קנדינוף03/06/2009שלום לך
המצב שאת מתארת יכול בקלות להתדרדר לאלימות פיזית קשה יותר כלפי בתך, זה חייב להפסק. לאדם בוגר צריכים להיות קווים אדומים בהתנהלות עם ילדים, גם אם הם בגיל ההתבגרות ומשגעים אותנו לחלוטין. לאף אדם אין את הזכות לדחוף את בתך, זו אלימות פיזית וזה לא חוקי. נקודה. יש לערב את הגורמים המקצועיים ובהקדם האפשרי.
ברגע שבעיה זו תטופל, יהיה מקום לתהליך מסודר בינך לבין בתך שיאפשר תקשורת חיובית תוך מתן כבוד אחת לשניה. אך קודם כל, הביני , אין לנו זכות לכפות את רצוננו על אנשים אחרים, ועל אחת כמה וכמה באלימות.
פעלי מהר, היי נחושה, והגני על בתך, זאת אחריותך!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת יחסים עכורה בין אב לילדיולולבה01/06/2009
בעלי ובני מסוכסכים תקופה ארוכה.
אף פעם לא היתה מערכת טובה מלבד עניין מימון ללימודים.
בני התחתן וכלתי מן הסתם נסחפת אחריו ביחסה אל בעלי.
כל פעם שהזוג מתארח אצלי הוא מתלונן על היחס הקר של בעלי,
וונוצרים ויכוחים בין כלתי לבעלי
בני כועס על אביו ולא אומר לו שום דבר
יש לבעלי התנהגות והתייחסות לא נעימה.
מצב זה בלתי נסבל מצד אחד אני מאוד אוהבת את ילדי וגם הם אותיי,
מצד שני האווירה עכורה ומאוד מפריע לי, הם באים רק בשבילי.
שוחחתי עם בעלי הוא לא מבין מה לא בסדר להערכתי זה מצב של שליטה
"בבית שלו" והוא עד היום לא מבין מה לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללובה
אייל קנדינוף01/06/2009שלום לך
איני מבין מה השאלה, אנא פרטי יותר לגבי המצב ומה היית רוצה לדעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
לולבה03/06/2009איך אני צריכה לנהוג עם כלתי?
מה אני יכולה לעשות כדי לשנות את האווירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללובה
אייל קנדינוף04/06/2009שלום רב
נראה לי שלא תצליחו לשנות את אופיו של בעלך. הוא כמו שהוא ויש להשלים עם המצב. בל נישכח שזה ביתו וישלכבד אותו על כך. נראה לי שיש לרדת מהעץ הגבוה ושכול אחד מבני המשפחה יעשה לעצמו חשבון עם הוא רוצה להפגש עם האחר. אם כן אז זה בהשלמה וקבלה. אף אחד לא צריך לנסות לשנות אף אחד. חייה ותן לחיות וזה המסר שכדאי להעביר לכלתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)