מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץחנן04/04/2009
שלום.
אנחנו זוג עם 2 ילדים שנתקלים בהמון חילוקי דעות בגידול וחינוך אחד מהם וחילוקי הדעות גורמים למריבות בנינו ואף להחמרת היחסים והכול סביב גישות שונות בחינוך הבן (13)
ברור לי שיש גישות שונות בחינוך אבל אצלנו המצב הגיע לכך שאשתי רואה שהדרך בה היא פועלת אינה פותרת בעיות ומשפרת את ההתנהגות של הבן וממשיכה להתעקש כי דרכה היא הנכונה וכך יש לפעול ואתן מספר דוגמאות ואבקש לקבל את דעתך מהי הדרך הנכונה בכל מקרה :
1. החלטנו שנינו כי יש לשים גבול לילד בשעות צפיה ב:TV לפני השינה עד השעה 10 בלילה , כשמגיעה השעה מתחיל המשא ומתן בין אשתי לבני לכיבוי המכשיר , אשתי : ירון כבה את המכשיר ולישון , ירו: עוד מעט , וכך היא פונה אליו מספר רב של פעמים והוא לא מתייחס אליה והסיפור נגרר עד לשעה 11 , אשתי לבסוף מתיאשת ומניחה לסיפור ,
לפעמים אני מתערב ובדרישה קשוחה יותר הסיפור נסגר מייד
מהי הדרך הנכונה לפעול כאן לאחר 3-4 בקשת לגשת ולכבות את המכשיר או להמשיך במשא ומתן ?
2. הילד הפריע בכיתה במהלך שעור מספר פעמים עד למצב שהמורה קר לנו לסדר , בפגישה שבה נוכחו ההורים הילד והמורה מי צריך להתחייב במילים לפני המורה לא להפריע יותר הילד או האם שתתחיב בשמו של הילד שלא יפריע יותר ?
3. לילד מחשב בחדרו והוא מעלה למחשב תוכנות משחקים רבים מהאינטרנט עד שהמחשב קורס , פועל לאט ולא מסוגל לפעול וכבה באמצע המשחק , כשזה קורה הילד מבצע RESET כשהמחשב פועל וזה קורה הרבה פעמים במהלך היום , הסברנו לילד מספר פעמים כי עליו להפסיק עם פעולות הכיבוי וההדלקה אחרת המחשב יפסיק לפעול ותוכנת ההפעלה תקרוס והמחשב לא יפעל , עליו לנקות משחקים קודמים , לשחרר נפח למשחקים החדשים ולבצע ניקוי וירוסים כל מספר ימים ואף לימדנו אותו לעשות זאת , לצערי הילד לא עושה זאת וממשיך לכבות ולהדלק באופן אגרסיבי את המחשב ועונה לנו " אז מה אם אני מכבה בצורה כזו" , בזמנו הסברתי לילד כי המחשב שלו ובאם ימשיך כך והמחשב יתקלקל בגלל הסיבה הזו לא אתקן ולא אקנה לו חדש . אשתי טוענת שעלי להיות בטוח שהמחשב התקלקל בגלל ON/OFF (להוכיח זאת) כי מחשבים מתקלקלים בכל מיני צורות ואף טענה לפני הילד כי גם המחשב שלי התקלקל , והילד במקרה הזה קיבל תמיכה שלילית לדעתי במקרה זה מצד האם .
מה עלינו ההורים לעשות עכשיו מבחינה חינוכית , להמתין שבוע ואח"כ לתקן את המחשב ? או להניח ולהתעלם מהמצב ?או להביא מומחה שיתן חוות דעת לסיבת הקלקול ?או לתקן מייד ותת לילד להמשיך בדרכו ללא גבולות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לנפתלי
אייל קנדינוף04/04/2009שלום לך
אחת הבעיות השכיחות בחינוך ילדים באה לידי ביטוי במסרים כפולים שהילדים מקבלים מהוריהם. הלדים מזהים חוסר הסכמה בין הוריהם ומנצלים זאת ל"טובתם". התנהלות זו גוררת ויכוחים שיוצרים חום ועצבים ולא תורמת לילדים ולא למערכת הזוגית של ההורים. לכן, לפני שמחליטים על גישה חובה להבין שהרמוניה ושיתוף הם הבסיסים הראשונים להצלחה.
ביחס לגישה, נשאלת השאלה, מה עובר בראשו של הילד כאשר הוא שם לב שאם הוא יתמיד בסרובו בסופו של יום תתקבל עמדתו? מבחינתו זה ניצחון. והוא מוכן ומזומן למאבק הבא. (ביחס לדוגמת הטלויזיה)
אולי כדאי לנסות לבוא ממקום אחר? אולי כדאי לנסות ולהגיע להסכם מובנה שיפרט את הזכויות והחובות של כל אחד מחברי המשפחה כך שדברים טרויאלים כמו שעת שינה, לימודים, סידור החדר וכו' יהיו מוסכמים. כמובן שצריך לזכור שלכל הסכם יש גם את הצד שמדבר על חוסר כיבוד ההסכם. כך שממצב של שוטרים, אתם ההורים, הופכים להיות מנהיגים. ילדכם מחליט מה יקרה אם לא יעמוד בהסכם, אתם רק מוודעים שזה יצא לפועל. ולא מוותרים בשום צורה!!!!! כך לומדים אחריות מהי.
זה נכון למחשב, זה נכון לטלויזיה ולכל שאר הפעילויות ואם לאשתך קשה להפעיל סמכותיות אז זה יהיה תפקידך ללא פשרות. חשוב לזכור שאנחנו המבוגרים לא מושלמים וגם לנו יש עוד דרך ארוכה בהתפתחות ולכן מראש 75% הצלחה אצל הילד זה המון וזה מזמין הצלחות נוספות.
לסיכום:
הסכמה בינכם ההורים ולקיחת אחריות.
מערך הסכמים בינכם לבין ילדכם.
עמידה לאורך זמן
עידוד חופש בחירה ולקיחת אחריות של ילדכם
בהצלחה
אשמח להתעדכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?דור01/04/2009
יש לי חבר מאוד טוב שההורים שלו מתגרשים והוא לא יודעה שאני יודעה את זה.
הוא חבר מאוד טוב שלי וחשוב לי לעזור לו ולהקל עליו מה אני יכול לעשות בלי שהוא יודעה שאני עוזר לו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדור, מה עושים?
אייל קנדינוף02/04/2009הי דור
בעצם העובדה שאתה חושב עליו אתה כבר תומך בו. בנוסף, בלה איתו יותר זמן, נסה לשעשע אותו כשאתה שם לב שהוא מוטרד ואם נוצרת האפשרות בקש ממנו שיספר לך מה על ליבו והבטיח לו שאתה עומד לצידו בעזרה שיבקש. העובדה שאתה נותן ערך לעזרה מייחדת אותך ועוזרת למי שמחליט להיות חבר שלך. תדע שהחבר הטוב שלך יודע את זה.
בהצלחה לך דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאייל , המשך שקריםהודא31/03/2009
בהתחלה אני מאוד מודה לך על שענית לי , אבל רציתי להגיד שאני לא כל כך רואה שהילד מתחרה עם האח , אפילו הוא מבקש ממנו לפעמים עזרה בלימודים , ואני אפילו חוזרת איתו על השיעורים ובלמידה במבחנים , .
נקודה שניה שהשקרים או ליתר דיוק מציאת סיבות תמיד להתנהגות הלא ראויה שלו לא רק לגבי ציונים אלא גם אתה יכול להגיד בכל דבר בחייו , אפילו כאשר מדבר על בנות שהם תמיד מפרגנות לו , אבל לא תמיד זה נכון , ומה שמוסיף למצב שהוא עקשן , על הדעה שלו אפילו אם זה לא נכון.
רציתי לברר ברשותך מה האב יכול לעשות עם הילד , כך שהוא התרגל להבטיח להם פרס או מתנה כל כך שהם רצו אם כל אחד ישיג ציונים טובים בבית הספר , והרי אותו ילד ההישגים שלו פחות טובים משאר אחיו , למרות הכל הוא מנסה תמיד להעכב ולהדגיש דבר לא טוב שיש לאחיו בפני ההורה. לכן מה יהיה תפקידו הכי יעיל של האב במצב כזה , אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להודא שלום
אייל קנדינוף01/04/2009שלום שוב
צר לי שוב, אך אני דבק באבחנתי במיוחד לאור מה שכתבת. ברור לי שהורים רוצים שילדיהם יצטיינו בלימודים ולפעמים הם נוקטים בדרכים מוטעות להשיג את המטרה. פרסים בעבור הישגים בלימודים יכולים לאורך זמן להסיט את הילדים מהמטרה המקורית שלשמה הם לומדים, צבירת ידע שימושי לעתיד, ולגרום לתחרותיות יתר בין האחים. הילדים אמורים להבין שהם לומדים בשביל עצמם ולא בשביל לקבל פרס. בנוסף, בתור הורים, עלינו לקדם התנהלות מכובדת ומכבדת ולא תחרות ביננו לבין עצמנו וביננו לבין שאר חברי המשפחה. כל אדם הוא יחיד ומיוחד ולכל אחד יש תכונות שמיחדות אותו מהשאר. אחד יהיה טוב בהישגים בלימודים השני יצטיין ביצירת קשרים או אומנות. הנקודה שאני מנסה להבהיר היא:
1 הפסיקו עם הפרסים.
2 התעלמו מתחרות גלויה או סמויה בין האחים.
3 קדמו שיתופי פעולה יצירתיים בנושא עזרה הדדית שלא קשורה ללימודים.
4 התעלמו מהשקרים.(כולנו משקרים)
בהצלחה
אשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-12.5חסוי31/03/2009
שלום רב יש לנו בן בן12.5, כבר בתחילת השנה גילינו כי הוא גולש לאתרים פורנוגרפים לרוב של הומואים, כמובן שחסמנו את האינטרנט לאתר אלו והסברנו לו כי זה לא בריא ולא לגילו גלישה לאתרים מסוג זה, אולם בהמשך גילינו כי הוא נוהג לצלם את עצמו ערום או מאונן, מה קורה?? נורמאלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף31/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=237 id=link]זהות מינית, תפקוד מיני[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא הולך לבי,"סמירי30/03/2009
שלום,
אני פונה אליכם לאחר שנואשתי ...
אני בת 30 ויש לי אח בן 14 המתגורר עם אמי. אציין כי הם משפחה חד הורית מאז שהוא היה בן 6.
כיום הוא מסרב ללכת ללמודים (כבר חודש שהוא בבית).אין לו חיי חברה וכשחבריו לכיתה מתקשרים,גם לא מוכן לענות.במשך שנים היה תלמיד מצטיין ובשנתיים האחרונות מצבו הלך והתדרדר.
כששואלים אותו לגבי מטרות לחיים וכו' -אין לו תשובה אומר רק שיחיה עד שימות.
בבית לא עוזר.לא הולך לחוגים.לפני מס' ימים אמי החרימה לו את המחשב,אך לא נראה שזה עוזר(היה מכור למחשב).
שנה שעברה חשבנו על פנימייה.פסיכולוג חינוכי מביה"ס אמר לאמי לפני כחודשיים שזו תקופת משבר ויש להמתין שזה יעבור.אך כמו שאמרתי, הוא לא עושה כלום!!!!
אפילו תעודה הוא לא הביא במחצית השנה.
מה לעשות? לא נראה לי שזה פתרון לחכות עד שה"משברון" שלו יעבור.
אנא עיזרו לי בדחיפות . אמי הרימה ידיים וכמובן שלי הוא לא מקשיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
אייל קנדינוף31/03/2009שלום לך
אין ספק שלחכות זה לא פתרון. את מתארת מצב שמתמשך זה שנתיים והוא רק מחמיר. משהוא קרה לאחיך והוא לא מוכן לספר או לא מבין בעצמו את הבעיה. יש לפנות לטיפול או אימון משפחתי בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר המין הזכרי.טל29/03/2009
היי, אני בן 12 ו11 חודשים.
איבר המין שלי גם במצב זקפה וגם במצב רפיון נוטה שמאלה באופן ברור.
כשאני אני משתין אני צריך לעמוד בזווית שמאלה לאסלה כדי לא לפספס.
למה יש לי את הנטייה הזו? ממה היא נגרמת?
זה בסדר וטבעי? יש דרך להפסיק את זה?
אני אודה לכם על תשובה מהירה ומעמיקה,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ענת זפרני29/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=180 id=link]אורולוגיה ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורמאי29/03/2009
שלום .
אני בת 15 ועדיין לא קיבלתי מחזור !
ואני בלחץ האם החזה מתפתח גן שלא מקבלים ?
עד איזה גיל אני יכולה לקבל מחזור ולא להיות בלחחץ ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף29/03/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=239 id=link]גניקולוגיה נערות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשקריםהודא29/03/2009
בהמשך לילד בן ה 14 שמשקר
הילד שדיברתי עליו הוא האח השיני בין שני אחים שהם מאוד אינטלגנטים ובעלי הישגים מעולים בבית הספר , רציתי עוד להגיד שהאם כבר איננה של הילדים נפטרה לפני זמן , אבל התופעה הזו אצל הילד היא עוד לפני מוות של האם , לכן בבקשה רציתי לדעת מה אפשר לעשות , האם להגיד לו בפנים שאתה משקר , איך אוכל לעזור לו להיפטר מהשקרים הללו כי זה מאוד מדאיג אותי .
אפילו לפעמים אני אומרת שיכול להיות שהוא לא מקבל ( לפי דעתו) תשומת לב מההורים או הסובב אותו , האם יכול להיות שזו סיבה לכך או לא בבקשה אם תוכלו להדריך אותי , איך אוכל לעזור לו , ומה גורם לו להתנהג בצורה כזאת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להודא
אייל קנדינוף29/03/2009שלום לך
לפי תאורך נראה שמדובר בנער תחרותי מאוד שקשה לו להתמודד עם כשלונות, או הצלחות שלא במסגרת מערכת הציפיות שיצר לעצמו. כנראה שקיימת תחרות בינו לבין אחיו הבוגר ולצערי יהיה קשה מאוד בזמן זה להפסיק התנהגות זו. אך יש לך אפשרות לבנות מערכת יחסים, איתו, שמושטטת על כבוד וכנות וכשיגיע היום הוא יחדל מתחרות זו ויאמץ דרכים חדשות. מה שעליך לעשות קשור לעובדה שאת אוהבת אותו ותומכת בו, אך רק במצבים שבהם הוא לא משקר. מצד שני לא מומלץ לאמת אותו עם שקריו מאחר וזה יכול לגרום לו מבוכה והתעקשות מיותרת עד כדי מצב שבו הוא יתחיל להאמין בהם. תמכי בו והראי לו שהחשוב בחיים קשור לאכויות חיוביות שלו כאדם ולא לתוצאות. התבונני מהצד על מערכת היחסים בין האחים וראי אם יש מקום לערב את האח הגדול לתמיכה באחיו.
בהצלחה
נשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוער תחת קסאמיםאדוה28/03/2009
מהו ההסבר לתופעה שהורים למתבגרים שחיים במציאות של ירי קסאמים בלתי נפסק, קונים להם את כל מבוקשם,בלי- סוף ,במקום לחנך אותם ולהתמודד איתם כבני נוער עם בעיות וקשיים
ואיזה עצה אפשר לתת להורה כזה?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאדוה
אייל קנדינוף28/03/2009שלום לך
לא ידעתי על תופעה זו. אני מניח שתופעה זו נובעת מתפיסה שגויה של ההורים לפיצוי יתר.
(בהסתמך על כך שתופעה זו אמיתית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אדוה31/03/2009האם תוכל בבקשה לפרט לי על התופעה, השלכותיה בעבור בני- הנוער והסכנות הטמונות בה?
אודה לך מאוד אם תוכל גם להוסיף מונח מקצועי ( אם יש )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאדווה
אייל קנדינוף01/04/2009שלום לך
בהמשך למה שכתבתי אוסיף שפיצוי יתר נובע מרגשות אשם. מה שקורה זה שההורים מרגישים אשמים על כך שילדיהם נחשפים למציאות יום יומית קשה ומתוחה ואין ביכולתם לשנות מצב זה. תחושות אלו מייצרות רצון לפצות ולו בצורה חומרית את ילדיהם. ההשלכות הן רבות ומגוונות אך עלינו לזכור שמצב העניינים באזור זה לא פשוט ומחייב חשיבה עמוקה למה נכון ורצוי. לכשעצמו, אני סבור שאין בזה רע כל עוד ננקטות עמדות ברורות לגבי שאר תחומי החיים שקשורים להתנהלות יום יומית תקינה במגבלות הסיטואציות בזמן אמת. בנוסף, אני חש שמאוד קל לדבר על מה שנידרש מהמקום המאוד נוח שלי במיוחד שאני, בתור אב, לא חי את המציאות הזו. כך "שבגדול " קטונתי מלהמליץ לאנשים שמגלים גבורה שלא תאמן כבר יותר משמונה שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הענשהחנן28/03/2009
שלום.
יש לנו ן בגיל ההתבגרות והבעיה היא שהוא לא ממושמע ועל מנת לפעול אשתי דורשת ממנו מספר רב של פעמים עד שהוא עושה משהו .
ביני ובין אשתי יש המון חלוקי דעות לגבי הגבולות שהיא מעמידה אם בכלל ואם כן גבולות שהם פרוצים או שהיא לא עומדת בהם לזמן ארוך והילד מנצל זאת .
אשתי לא לומדת מהעבר ז"א מהכשלונות של העבר וממשיכה כל הזמן באותה דרך של התחננות עם הילד ומשא ומתן ללא עמידה איתנה ועקבית בדרישות שלה כלפיו .
עד היום בכל מקרה של הענשה , העונש לא קידם אותנו ואת הילד והתופעות חוזרות בכל מיני צורות .
אני קצת יותר קשוח ממנה ומציב גבולות ועומד עליהם ולכן היחלד קל לו יותר להתמודד ולהשיג ולקבל את מה שהוא רוצה מהאם .
מאחר והגבולות שאשתי שמה לילד אינם יציבים או בכלל אין גבולות כאלה כי העונשים שהיא נותנת לו הם לא בשטחים שכואבים או מפריעים או מזיזים לילד ולכן החינוך שלה בעיני אינו נכון .
טענתי לא פעם כי יש להעניש את הילד ולהעמיד גבולות גם בשטחים שלילד זה יפריע כגון הגבלת הפעלת מחשב לזמן מסוים או הגבלת זמן מול הטלווזיה וכו"י בקיצור בשטחים שמפריעים לילד או בשטחים שהילד מתעסק בהם והגבלה בשטחים הללו יחנכו אותו או ילמדו אותו כי העונש יכאב לו .
מה דעתכם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
אייל קנדינוף28/03/2009שלום לך
שביל הזהב עובר באמצע. אני אישית לא חושב שעונשים ודרישות מקדמות. עונשים יצרים פחד ומירמור בטווח הארוך ואת זה אתה לא רוצה. בנוסף, עונשים גורמים ליצירת אוירה מתוחה שיכולה לקדם חוסר כנות. מצד שני, מצב שבו כל אחד מנצל את החולשות של האחר מוביל לחוסר תקשורת ותיסכול. לכן הצעתי היא לבנות מערכת הסכמים שנוגעים למעגלים השונים של בנכם(בית ספר, משפחה, חברים) ולעמוד על המשמר שהסכמים אלו יכבודו. עצם העובדה שהסכמים אלו נוצרו בשיתוף שלכם ושלו מאפשרים לכם לזוז מעמדת השוטר ולהעביר לבנכם את האחריות למעשיו. להזכירכם: לכל הסכם יש חלק שמתאר מה קורה שצד אחד לא מקיים את התחייבותיו. כך שאנו לא מדברים על גבולות אלא על מעגלים ולא על דרישות אלא על אחריות. בדרך זו אתם הוכים להיות מנהיגים ומורים ומצמצמים את החיכוך בינכם לבין בנכם. גיל ההתבגרות הוא גיל של בילבול ויצרים גואים תוך תפיסת מציאות אשלייתית. משום כך אל לכם לעמוד בדרכו מאחר וזה זמנו לגלות את כוחו ויכולותיו. יש לאפשר לו מרחב פעולה כזה שלא יסכן אותו פיזית או נפשית ואם זאת את האפשרות לטעות וללמוד מטעויותיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברות או שלאחסויה27/03/2009
שלום אני בת 12 וחצי בתחילת שנה עברתי לחטיבה ולכיתה שלי עברו איתי הרבה בנות ומאז אני ועוד 4 בנות הפכנו להיות מן חמשיה כזואתי שתמיד אנו ביחד שלשום ואתמול היה לנו טיול משנתי יומים ואנו 3 כיתות בשכבה והזמינו לנו 2 אוטובוסים אז הכתה שלנו התחלקה ראשונה אז 1 מאיתנו הייתה באוטובוס השני אז באתי לשבת ליד חברה שלי (שכבר מזמן נייתה דיי מגעילה אליי) והיא אמרה "אני רוצה לשבת לבד כדיי לישון" מה הייתי אמורה לענות לה??
את מה שהיה כל הטיול שנהפך לסיוט אכתוב אחריי שאקבל תשובה תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות או שלא
אייל קנדינוף27/03/2009כלום. את לא יכולה להכריח אף אחד להיות חבר/ה שלך, אך זכותך המלאה להסיק מסקנות ולהבין שזאת שחשבת שהיא חברה, כבר לא חברה, או אף פעם לא היתה באמת חברה ואיזה מזל שגילית את זה עכשיו. מה שנותר לעשות זה להבין עד כמה לך יש מה לתרום לחברות אמת ולמצוא את החברות הנכונות שידעו להעריך את הכנות והאיכפתיות שיש בך.
בהצלחה
ואשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים בלילותאתי26/03/2009
בתי בת 13. בחודשים האחרונים אינה מסוגלת להירדם לבד. היא פוחדת. פוחדת מכל מיני אנשים שיבואו כשהיא לבד. הלילות אצלנו הפכו לסיוט. היא נרדמת לשעה ומתעוררת ואז אנחנו עוברים לישון איתה. ממש כמו שהיתה בת שנתיים. נסינו להבין את הפחדים. היא טוענת שרק אנשים דימיוניםאו דמויות מפחידות מסרטים מגיעים אליה כשהיא הולכת לישון. האם טבעי כל הפחדים האלו ? האם טבעי שילדה בת 13 תבקש לישון עם הוריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
אייל קנדינוף26/03/2009ממש לא טבעי מאחר וזו התנהגות חדשה וכנראה משהו קרה. יש לברר ובמהירות מה גרם לשינוי. יש לחפש את הסיבה בטרטוריות שונות. האם קרה משהו בבית הספר? פגישה עם המחנכת והיועצת. האם נחשפה לתכנים מפחידים בטלויזיה או במחשב? בחינה של היסטורי במחשב. שיחה עם הורים של חברות האם אצלהן קורה משהו? במקביל לא לבטל את תחושותיה או להכריח אותה לישון לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי בת 13 חרדה בלילות
אתי07/04/2009אכן הבעיה התחילה כשצפתה בסדרה מסויימת שבה אחד הדמויות ממש גרם לה לסיוטים. היא אכן מאשרת שכך הדבר. טוענת שדבר לא קרה. יש לציין שמחוץ לבעיות בלילות היא מתפקדת היטב, פעילה מאוד חברתית, מרכז העיניינים.
הצעתי לה שנלך לייעוץ. היא מסרבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאתי
אייל קנדינוף08/04/2009שלום לך שוב
היא מסרבת ובצדק. הכול בסדר אצלה. כרגע היא נמצאת בתהליך עיכול ופליטה של הדמות המפחידה שראתה בטלויזיה. כמו שאנחנו הולכים לשירותים אחרי ארוחה כך גם המוח האנושי צריך להתפנות מכול הרשמים שניכנסו אליו והוא עושה זאת בעזרת חלומות. יש להתעזר בסבלנות ולא להכריח אותה לישון לבד. זה יעבור מאליו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'טים באינטרנטאם מודאגת24/03/2009
בתי בת ה-14 נוהגת לשוחח בצ'טים באינטרנט במשך שעות. היא נמנעת מלבלות עם חברותיה ומעדיפה את השהיה בבית. לאחרונה החלטתי לבדוק את תוכן השיחות אותן היא מנהלת באינטרנט, ולהפתעתי גיליתי כי באינטרנט היא מפלרטטת עם נערים, מציגה את עצמה כנערה קלת דעת, בוטה, הנוהגת לעשן ולשתות אלכוהול עד שוכרה ומתארת מצבים שבעיקר מבזים אותה. מאחר ובמציאות היא נערה רצינית, אחראית, תלמידה מצטיינת וכל כך שונה מהמתואר בצ'טים - אני יודעת בוודאות שכל המצבים המתוארים הם פרי דמיונה. אני תוהה מה מביא אותה להציג את עצמה בצורה כה שלילית (אולי כדי לעורר ענין?). אינני מעזה לספר לה שאני יודעת על תוכן השיחות הללו ולמען האמת אינני יודעת כיצד להתייחס לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'טים באינטרנט
אייל קנדינוף24/03/2009שלום לאם
בתך משתמשת באינטרנט כדי לקבל תשומת לב שהיא לא מצליחה לקבל בבית הספר. לפי תאורך בתך תלמידה טובה אך ללא חברים לאחר שעות הלימודים. הדבר מרמז על דימוי עצמי נמוך וחוסר בטחון. חברת מתבגרים בימינו תחרותית ולא סלחנית ועובדה זו גורמת להרבה בני נוער שלא מתאימים לסטראוטיפ של "המקובל" לפתח חששות ליצירת קשרים נורמטיבים ומוצאים את עצמם מול המחשב שמאפשר בניית זהות דימיונית מאחר ואין באמת חשיפה. עליך לחשוף את העובדה שאת יודעת על כך בשיחה ישירה ממקום של תמיכה וללא שפיטה. בתך מנסה בכל יכולתה ליצור קשרים וזאת הדרך שהיא מצאה ולא מבחירה מודעת. היי ישירה והסבירי לה מדוע את לא מסכימה לדבר אך במקביל צרי אפשרות חדשה ליצירת קשרים. חוגים או פעילויות חדשות אחרות. יש מקום לפנות ליעוץ מקצועי כדי לברר את הסיבות שמקשות על בתך להיות מעורה בחיי החברה בבית הספר.
אין להתמהמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות מחשבשני24/03/2009
שלום, בני בן ה 14 מבלה שעות במחשב (צופה בסרטים, משחק משחקים צ'טים ועוד) עם הפוגות קצרות של נגינה בגיטרה. האם יש להגביל את שעות המחשב ע"י ניתוקו מהאינטרנט? דיבורים לא עוזרים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעות מחשב
שני24/03/2009ברצוני להוסיף כי העיסוק במחשב מוביל לשעות שינה מצומצמות. הוא הולך לישון לעתים בחצות ןלעיתים ב 23:00. המורה מתלוננת מדי שבוע שהוא לא רגוע.הערותיה נראות לי לעיתים קטנוניות. הילד סיפר שבכיתה יש לו נעט חברים וחבריו הם מכיתה אחרת. הוא שוקל לעבור כיתה בשנה הבאה. הוא ניתק קשר עם חברים קודמים. אנא עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות מחשב
אייל קנדינוף24/03/2009שלום לך
אני מפנה אותך למאמר שכתבתי בנושא "ילדים מחשבים ובעיות שינה"
בקצרה, יש קשר ישיר בין זמן מחשב לבין איכות שינה אצל ילדים. יש להגביל את זמן המחשב בעיקר לפני השינה ולהתנות זמן זה במקלחת לפני השינה.
בין שעה לשעה וחצי לפני השינה המחשב צריך להיות מכובה, לא על stand by
המחשב מעכב התפתחות רגשית מאחר והוא מבודד את הילד מהסביבה הטבעית ומאפשר בריחה מהתמודדויות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות מחשב וחברים
שני24/03/2009תודה רבה על תשובתך. אודה לעזרתך בנושא החברים, בנוגע לבעיה שכתבתי בהודעה הקודמת. הילד בכיתה ח'. האם רצוי להתערב בנושא זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
אייל קנדינוף24/03/2009שלום שוב
אין לדבר על מעבר כיתה לפני שמגיעים לאיזון בכל מה שקשור ליחס נכון בין שעות מחשב, שינה והכי חשוב, חזרה למעגל חברתי אמיתי(ללא מחשב). יש להתנות את השימוש במחשב על בסיס הסכם ביציאה לפעילויות חדשות(ספורט לדוגמא או תנועת נוער או חוג). רק לאחר ומטרות אלו הושגו יש על מה לדבר בקשר למעבר לכתה אחרת- הרי בהפסקות כולם נפגשים? כך שהוא יכול להמשיך להפגש איתם. מה שמרמז על קושי שקשור ליצירה ושמירה על קשרים חברתיים. קושי שמתעורר אצלילדים שמרבים לשהות מול מחשב.
לסיכום: מומלץ לשבור את מעגל הקסם של מחשב, שעות שינה לא מספיקות ומספקות ולעבור לפעילויות מקדמות אינטראקציה חברתית.
בהצלחה ואשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתעלם או מה?חסוי21/03/2009
אני בת 14. בכיתה א' - ו' הייתי ילדה חנונית כזאת וכשעברתי לחטיבה השתנתי לא השתנתי בשביל אף אחד או אחת אלא בשביל עצמי.. הבנתי שלא הכל סובב סביב הלימודים והבית ספר... מאז שהשתנתי נהייתי מקובלת בשכבה שלי,הכרתי מלא חברות וחברים.. הבעיה היא שילד שהיה חבר שלי בכיתה ה' ועכשיו הוא איתי בכיתה ועוד כמה ילדים כל הזמן מזכירים לי את זה ואומרים שאני סתם עושה פוזות וכל מיני.. להם אני מראה כאילו לא מעניין אותי מה שהם אומרים ושזה ממש לא מפריע לי.. הבעיה היא שמבפנים זה כן פוגע. להמשיך להתעלם או מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת ה14 :חסוי
אייל קנדינוף21/03/2009שלום לך
כמובן שלהמשיך להתעלם, הרי זה נובע מקנאה ולא יותר. השאלה למה זה עוד מפריע לך? את החלטת את מה שהחלטת וזה קידם אותך, למה להתעכב בעבר? חוץ מזה, את היא זו שבוחרת להפגע. עיצרי רגע וחישבי על הסיבות שמניעות אותם לנפנף לך בעברך. הרי זה נובע מחוסר יכולת לפרגן למשהיא שעשתה שינוי והצליחה. במקביל להתעלמותך מהערותיהם, שמרי בלבך חמלה והבנה לעובדה שאנשים לא תמיד מצליחים להשאר כנים ותומכים. לצערי את עוד תפגשי בהרבה מקרים כאלו.
בהצלחה בהמשך, והמשיכי להאמין ביכולותיך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)