פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איומים
    אור
    16/07/2009

ביתי בת15 היתה בידידות קרובה עם נער בן 16, מאחר שאם הזמן הוא החליט בשבילה
    עם מי לדבר ומה לעשות ואיים עליה שיעזוב אותה, החליטה היא להפסיק את החברות.
    היא מתחמקה מספר ימים מהטלפונים שלו והסבירה לו שיחסים באלה אינם מתאימים לה,
    הוא לא הפסיק לצלצל ואיים בתאבדות, אמרתי לה שהדבר לא נראה לי רציני והיא לא צריכה
    לקחת אחריות על עצמה. היא בכל זאת חששה וכעבור זמן חזרה אליו וביקשה להיות
    ביחסי ידידות בלבד. הוא ממשיך להתקשר בלי סוף והיא החליטה שהיא רוצה לנתק את
    היחסים אך מצד שני אמרה לי כי היא פוחדת שהוא יאיים שוב. נראה לי שהוא משחק ופעיל
    עליה לחץ , מצד שני הם נמצאים בפורום באינטרנט המשותף לשניהם ,כך שקשר יכול להיות
    קיים. היא מבקשת להבהיר לו שהיא לא מעניינת בידידות קרובה ומתלבטת מאוד .

אודה לכם בעצותיכם
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איומים

הוספת תגובה

• לאור

אייל קנדינוף
    18/07/2009

שלום לך
    במקרה זה אין רק ידידות. בחור זה סובל כנראה מדימוי עצמי מאוד נמוך ולכן כל ההתנהלות שלו עם בנות המין השני נובע מרגשות של דחיה וחוסר בטחון.
    יש לנתק את הקשר לחלוטין, אין אמצע או חלקי. וזה אומר גם להתנתק מהפורום לזמן מה.
    כל קשר ולו חלקי יתפרש בצד השני כאפשרות לחידוש ללא הבנה של עמדת בתך.
    ונכון הסברת לבתך שהיא לא יכולה לקחת ע עצמה אחריות עליו, המשיכי עם קו זה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    אמא מודאגת
    12/07/2009

בני בן 14 ו4 חודשים (כפי שהוא דואג להדגיש) הוא ילד מאוד פעיל חברתית, היפראקטיבי impulisive type ובתקופה האחרונה "בועט" בכל מוסכמה/חוק/כלל שהוגדר בבית וגם בחוץ עד כדי כך שהוא כבר התנסה בשתיית אלכוהול וסיגריות ,ו הציונים שלו ירדו משמעותית - עליי להדגיש כי הכול נעשה רק לאחרונה - ניסינו להעניש אותו בעונשים חינוכיים ומתקיימות המון שיחות בהן הוא בהחלט מבין מה הוא עשה לא טוב ופשוט יום או יומיים אחר כך נקבעים "שיאים" חדשים - איך מתמודדים"???

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

אייל קנדינוף
    14/07/2009

שלום לך
    על פניו אסור להתמהמה, יש לפנות בהקדם ליעוץ או אימון להורים כדי לבנות מחדש מערכת גבולות עדכנית שתחזיר אותו למצב של התקדמות. את מתארת מצב שבו אתם ההורים לא מצליחים לנהל את ביתכם שלכם ומצב זה הוא בילתי נסבל.
    אין מקום לעונשים ובטח לא לשיחות מאחר והוא לוקח אתכם כמובן מאליו. זו דרכו לבדוק את כוחו החדש שנובע מגיל ההתבגרות שאותו הוא חווה.
    יש להגיע למצב שבו הוא יקח אחריות לטוב ולרע על מעשיו וזאת באמצעות הסכמים מחייבים שאתם ההורים חייבים לקיים ולבצע מצדכם ומצידו(הרי במצב של אי כיבוד מצידו הוא ינסה להתחמק).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    חסוי
    11/07/2009

אני בת 11 עדיין לא קיבלתי מחזור יש לי הפרשות לבנות גליות על התחתונים מה זה אומר?זה קשור לזה שלא קיבלתי מחזור

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    11/07/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    11/07/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    11/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גניבה...
    ים
    11/07/2009

ביתי בת 17 תלמידה מוכשרת מאוד,מצטינת בלימודים ,חברותית.
    לאחרונה נודע לי כי "לקחה דברים ללא רשות" ממקום עבודתה.
    שוחחנו עימה על כך והבהרנו לה את חומרת הענין.
    מה עצינו לעשות?כיצד לפעול?האם להעניש?ממה המעשה נובע?
    אנו ממש נואשים!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    גניבה...

הוספת תגובה

• גנבה

אייל קנדינוף
    11/07/2009

שלום לך
    יש לשמור על כך שבתך לא תזדהה עם המעשה שעשתה. הכוונה כאן היא לדאוג שלא תחשוב על עצמה כגנבת ותפתח רגשות אשמה בנושא. סביר להניח שזו היתה מעידה חד פעמית.
    יש להבהיר לה שהתנהגות כזו פסולה מכיוון שלא היתה רוצה שדבר כזה יקרה לה ולהדגיש את הערך של כיבוד האחר.
    אין מקום לעונשים במקרה זה מאחר וזה לא תורם במאומה, זה יגרום לה תיסכול מירמור בושה ודימוי עצמי נמוך ואת זה אתם לא רוצים לתת לה.
    בצורה זו אתם פותחים פתח לחשיבה עצמאית משלה והסקת מסקנות נבונה.
    בנוסף אתם מאפשרים לה לפתח כושר מנטלי ורגשי שמאפשר חופש בחירה חיובי מה שיקדם אותה בעתיד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוזיות-שאלה
    נופר
    04/07/2009

יש לי קצת ציצים לא הרבה..
    ואני רוצה מאוד לקנות גוזיות שיחזיקו אותם שהחזה לא יקפוץ כי זה לא נעים...
    אז יש לך הצעה לחנות שמוכרת גוזיות טובות?

לקביעת תור
    סגירה
    גוזיות-שאלה

הוספת תגובה

• כל חנות של "דלתא" או של תחתונים

הורים
    18/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל
    וילו1
    03/07/2009

בנינו בן ה-17 הודיע לנו כי ברצוני לטוס לחו"ל עם חברים בחופש.
    התננו את מימון מחצית עלות הנסיעה בכך שיעבוד ויחסוך כסף למטרה זו.
    עד לרגע זה הוא לא ממש התאמץ למצוא עבודה ולכן אים בידיו את הסכום הדרוש.
    הוא מבקש שנמממן את הנסעיה משום שכל ההורים מממנים ואינם מתנים זאת בהשתתפות עצמית.
    מה עלינו לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל

הוספת תגובה

• וילו1

אייל קנדינוף
    04/07/2009

שלום לך,
    הסכמים צריך לכבד ואחריות היא דבר נרכש
    לכן נראה שכדאי יהיה לממן לבנכם את הטיול תוך הסכמתו לניכוי חלקו במימון במהלך
    חצי שנה או שנה הקרובה מדמי הכיס שהוא מקבל.
    בצורה זו עוגמת נפש לא תיגרם לו ובמקביל ילמד מה זה לכבד הסכמים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלוקי דעות עם בעלי בנוגע לבת מתבגרת
    רינת
    01/07/2009

שלום רב,
    בת הבכורה שלנו (כמעט בת 13) - ילדה חברתית, אחרית. לומדת מצויין, ספורטאית בקבוצה מתחרה. לה יש 2 אחיות קטנות יותר.
    בחודשים האחרונים היא מבקשת לצאת לבילויים בשעות הערב, בדרך חוזרת הביתה לא מאוחר יותר משעה 23.00
    היא מספרת לנו שהיא הולכת לטייל עם בנים ובנות (רובם בגילה, חלקם שנה יותר גדולים).הם מבלים בפארק בעיר בה אנו גרים. אני נוהגת לסכם איתה את שעת החזרה והיא תמיד מקפידה להגיע בזמן. בימים שהיא איחרה, היא תמיד דאגה להתקשר ולהודיע לי שהיא מתעקבת ותגיע בחצי שעה הקרובה.
    בעלי לא אוהבת את הבילויים מסוג זה. הוא אומר, שבת שלנו עדיין צעירה, תמימה ולא ברור בדיוק מה עושים בפארק הילדים. הוא טוען שזה יכול לסכן אותה. הוא אומר שאין צורך לצאת מהבית בשעות המאוחרות ולטייל בפארקים. בניגוד לזה, הוא מסכים שבת שלנו תצא לקניון למשל (כי שם יש אנשים וזה לא מסוכן לטענתו).
    אני טוענת שכל עוד שבת שלנו מתנהגת בצורה אחראית, מודיע לנו איפה היא ועם מי, כדאי לאפשר לה לבלות.
    אני חוששת שבמידה ונציב גבולות "קשוחות" ומתוך כוחניות, היא תתחיל למרוד, לשקר ואז המצב שלנו יהיה יותר מסוכן מכוון שלא לידע בכלל מה קורה. בנוסף, לבעלי יש בעיה עם אחת החברות של בתי. הוא משום מה החליט
    שהיא ילדה לא טובה ולא מעוניין שבתנו תהיה איתה בקשר.(אני חושבת שהיא בעצמה אמורה לבחור את החברים שלה ולא אנחנו..)
    אני ובעלי באים מרקע מעוד שונה מבחינת החינוך שיבלנו. אף אחד לא לימד אותנו איך להיות הורים, מה נכון ומה לא נכון. גם הזמן היום שונה משנים שאנו גדלנו, לפני יותר מ-30 שנה.
    מי לדעתך מאיתנו צודק?
    בברכה

הוספת תגובה

• לרינת

אייל קנדינוף
    02/07/2009

שלום לך רינת
    אין פה צודק או לא.
    יש לאפשר לבתכם לגדול באופן חופשי תוך הקפדה על בטחונה. מצד אחד יש לאפשר לה בילויים עם חבריה כפי שנהוג בימים אלו אך מצד שני יש לעקוב ולבדוק מהי פעילות זו כדי להיות בידיעה שמאפשרת לאב שקט נפשי.
    זה סדר גמור מידי פעם לצאת אחריה כדי לבדוק את הפעילות שלהם ללא ידיעתה רק כדי להיות בטוחים שהכל תקין. רק כך בעלך יוכל לבנות את האמון הנדרש לגבי מידת האחריות שבתו מגלה וכך גם לגבי חברתה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות ?
    חסוי
    29/06/2009

יש ילדה אחת שרבה איתי ועם חברה שלי וכול דבר שקורה היא מאשימה רק אותי יש לציין שליפני זה היינו חברות ממש טובות

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות ?

הוספת תגובה

• מה לעשות?

אייל קנדינוף
    29/06/2009

הזמיני אותה לשיחה וספרי לה על תחושותיך ורגשותיך ובאותה הזדמנות שאלי אותה אם פגעת בה בלי לשים לב.
    כנות וישירות הן מתכון בטוח להצלחה במערכות יחסים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 12
    ורד
    28/06/2009

שלום, בני בן 12. אני גרושה ונשואה שנית. ילד מאוד רגיש ואוהב את כולם. אבל יש משהו בהתנהגות שלו . יש לו אחות קטנה (בת 7) , הוא מאוד אוהב אותה אבל כל הזמן מדבר איתה בחוצפה ובמילים גסות :"פרה שמנה, מפגרת..." הוא כל הזמן מנסה לאיים :" אם לא צשבי לידי ולא תסתכלי איך אני משחק אני אקח לך משהו....." , קצת קשה לספר את זה בכתב אבל הטון שלו מאוד לא יפה כשהוא מדבר איתה.
    גם איתנו , הוא עונה בחוצפה, אם יש אי הסכמה ביני לבין אבא שלו - תמיד אני לא צודקת, הוא כאילו מנסה להגן על אבא וחושב שאני רעה.
    יחד עם זה, אני חייבת להגיד שהוא מאוד אוהב גם את אחותו , גם אותי ואם קורה משהו לי או לאחותו הוא מאוד דואג ומנסה לעזור, הוא ילד מדהים. גם חשוב לציין שיחסים עם בעלי ממש טובי, בעלי נאוד אוהב את הילדים והם גם אוהבים אותו.
    איך מתמודדים עם ההתנהגות כזאת?אני כל הזמן מנסה להסביר לו שאין לו על מה לכאוס, שאני אוהבת אותו, כולנו אוהבים אותו, אבל זה עוזר בידיוק לחצי יום.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 12

הוספת תגובה

• ילד בן 12

אייל קנדינוף
    28/06/2009

שלום ורד
    הגיע הזמן לאפשר לבנך להתחיל לבחור את דרכו. לנו ההורים יש את היכולת להנהיג את ילדנו בדרך וזה נעשה ע"י נתינתאפשרות בחירה. בנך נמצא במקום שבו הוא בודק את הגבולות המותרים ולך יש את האחריות לסמן גבולות אלו. מתוך סימון גבולות אלו ניתנת הבחירה לבנך להחליט על התנהגותו בהמשך. בנך הוא ילד טוב אך טועה בהתנהגותו והתנהלותו בגלל מיגוון רחב של השפעות אליהן הוא חשוף (טלויזיה מחשב , ב"ס וכו') לך יש את היכולת למנוע ממנו יחס כאשר התנהלותו לא תקינה וכך לשדר "התנהגות זו לא מקובלת". שימי לב שהדגש הוא על ההתנהגות ולא עליו. אין עונשים, אין הסברים או הרצאות מאחר וזה לא אפקטיבי. מה שכן עוזר זה יחס אוהב וחמים ולחילופין התעלמות מוחלטת כדי לסמן "עד כאן".
    באינטראקציה עם אחותו יש לנתק אותו ממנה ללא האשמה או גערה כאשר הוא מנסה להשתלט ולציין באוזניו שהתנהגות כזו לא מקובלת כך הוא יכול לזהות את ההתנהגות הלא מקדמת ולא להזדהות איתה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל עוד שאלה בבקשה

ורד
    28/06/2009

ראשית, תודה רבה על תשובתך.
    אבל לא ברור לי , אם הוא מתחיל להתיצף ולהגיד דברים לא יפים לאחותו, מה אני אמורה לעשות , איך אני אמורה להראות לו שזה קו אדום? לפעמים אני חוסרת עונים, כי מה אני יכולה לעשות?
    לא להסכים לו לראות טלוויזיה? לשחק במחשב? נראה לי הוא כבר גדול לעונש מסוג זה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורד

אייל קנדינוף
    29/06/2009

שלום שוב
    קו אדום מתאפיין בעצירה מוחלטת של מה שקרה, כמו רמזור אדום. תפקידך הוא לסיים את האינטראקציה ביניהם, או לשלוח אותו לחדרו או לקחת את הקטנה למקום אחר.לעשות זאת בצורה חדה אך ללא צעקות וגערות. יש מקום להסבר שהתנהגות זאת לא מקובלת בבית.
    המסר שאת מעבירה לו, שכאשר הוא מתנהל בצורה גסה ומשפילה לאחרים ,אף אחד לא רוצה להיות בחברתו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבר עם הבת?
    שרון
    26/06/2009

אני אמא לילדה בת 14, ילדה מתוקה, חכמה, מסתדרת מצוין עם הלימודים
    לא יכולתי לבקש בת יותר טובה.
    כבר חצי שנה יש לה חבר ובזמן האחרון הם באים הביתה ונועלים את הדלת , אותי זה מאוד מכעיס ואפילו מדאיג .. מה הם צריכים לסגור את הדלת?
    אחרי המקרה ההוא באנגליה על הילדה שנכנסה להריון בגיל צעיר אני רוצה לדבר עם בתי על הנושא
    השאלה היא אם לדבר איתה ביוזמתי או לחכות שהיא תבוא אלי ?

לקביעת תור
    סגירה
    לדבר עם הבת?

הוספת תגובה

• לשרון

אייל קנדינוף
    26/06/2009

שלום שרון
    גם וגם. קיום יחסי מין בגיל 14 מוקדם בהחלט. לכן כדאי לך ליצור סביבה בטוחה שבה בתך תרצה לשתף אותך בחייה. הזמיני אותה לבילוי משותף של שתיכן בלבד ופתחי את לבך מולה. הסבירי לה את חששותיך ופחדיך וכך תוכלי לדעת מה עובר עליה.. ממקום זה תוכלי גם לעזור לה לקבוע את עמדתה בנושא זה. בנוגע לנעילת הדלת, זה מובן מכיוון שהם רוצים פרטיות וכנראה שהם בודקים ביחד את מיניותם וזה אך טבעי. תפקידך בתור האמא הוא לדעת ממקום של שיתוף מה קורה ולעזור במידת הצורך לקחת את ההחלטות הנכונות. בתך כבר לא ילדה וגם לא אשה, היא בתווך וזה אומר הרבה סערות רגשיות ותפיסות חדשות. אין מקום לכעסים על כך שבתך מתבגרת, קבלי זאת אך עם זאת הנהיגי אותה בבטחה עם הרבה חממימות ושיתוף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי כדאי לפתוח שיחה

דפנה
    26/06/2009

למרות המבוכה שכרוכה בכך, בתך מאוד צעירה ונראה לי שכדאי לשבת איתה ולשוחח (אם כי היום הם פשוט יודעים הכל...). ועדיין, כדאי להתייחס לנושא הזה ולא להתעלם ממנו ולהסביר לה הכל על יחסים ואמצעים ובעצם עד כמה זה חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשב ללא הגבלה???
    אור
    25/06/2009

בני בן 15 סיים את לימודיו ואת מרבית זמנו הוא מבלה מול המחשב, ישן מאוחר מאווד וקם מאוחר,
    הוא טוען שזהו חופש והוא רשאי לנהוג כך, רוב חבריו מתחברים לצערי למחשב. כל נסיונתי
    (אנחנו רק בתחילת החופש), להסביר לו על בריאות הענין וההגזמה לא עזרו. האם אפשר להגיע
    איתו למצב של זמן מוגבל למרות החופש או שיש לשחררו קצת ולא להגיע לעימותים.

אודה על תשובתכם המהירה,
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    מחשב ללא הגבלה???

הוספת תגובה

• לאור

אייל קנדינוף
    25/06/2009

שלום אור
    אין ספק שלישיבה ממושכת מול המחשב יש השפעות מזיקות. יש לזכור עם זאת שכרגע בנך לא לומד כך שהשפעות אלו פחות מפריעות, בנוסף, אתה מציין שהוא מרבה בשינה והסיבה לכך נעוצה בישיבה הממושכת מול המחשב. ככול שאדם מבלה בקליטה של רשמים אלקטרו מגנטים זמן ממושך ללא פריקה דרך פעילות פיזית, שעות השינה שלו יתארכו. אולי כדאי, תוך הסכמה, לדרבן למציאת עבודה? בצורה זו הלילות הלבנים יצומצמו.
    בסופו של תהליך סיכום ההתנגדות מול שיתוף הפעולה יכול לתת לך את התשובה הטובה ביותר. אם מניעת זמן מחשב יגרום לעלית מתח ותחושת מירמור אולי כדאי לוותר תוך נקיטת עמדה חד משמעית שהתנהלות זו אפשרית רק לימי החופש הגדול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיותת...
    רותם
    24/06/2009

היי
    קוראים לי רותם אני בת 15. יש לי חברה ממש טובה (אנחנו החברות הכי טובות כבר המון זמןן). היא חמודה ומתחשבת והכל ואנחנו ממש כמעט כל יום ביחד. לפני שיצאנו לחופש היה לנו איזה שיעור שיא המשעמם אז התחלנו לכתוב אחת על השנייה שירים כאלה מצחיקים ובאמת בשיא הצחוק (גם כשהקראנו אותם אח"כ זה היה בנימה של צחוק ולא ברצינות) ירדנו אחת על השנייה (נגיד היא אמרה עליי שאני קופה ואני אמרתי עליה שהיא סתומה וכו'). אנחנו יורדות אחת על השנייה כל הזמן ובאמת באמת באמת שזה בצחוק! גם המשמעות של הדברים היא לא כמו שהם נשמעים. בקיצור שמתי את מה שכתבנו בקלמר שלי ושכחתי אותם שם... אמא שלי נקתה את הקלמר כשסיימנו ללמוד והיא קראה את המכתבים האלה ועכשיו היא צועקת עליי ואומרת לי שאני עושה מעצמי סמרטוט וכו'.. אני לא אשמה בזה שהיא לא יודעת מה זה צחוק. גם כשאני ואחותי צוחקות אחת על השנייה היא מתעצבנתת ואומרת שיש גבול לצחוקק וכו'. מה עדיף, להיות דיכי כל היום? כשאני שואלת אותה מה זה צחוק אז היא לא יודעת לענות לי. הדברים שהיא צוחקת עליהם ממש משעממים אותי וכן מה לעשות אני צוחקת על דברים אחרים מאשר עליה. אני בכלל לא מבינה למה היא חיטטה לי בדברים, אבל גם לחטט וגם לכעוס עליי על זה זו ממש חציית גבולות. אני בחיים לא אעשה דבר כזה לילדים שלי. אני מבינה שזה מתוך דאגה, אבל אני לא עושה מעצמי סמרטוט ואני יודעת גם מתי לשים גבולות לאחרים. היא כל הזמן דואגת למצב החברתי שלי ולדברים האלה וזה ממש מעצבן כי זה לא עניינה! הכל בסדר איתי יש לי המון חברות וציונים מעולים ואפילו כמה בנים שאוהבים אותי אז מה היא דואגת!? אני כבר לא ילדה קטנה! בכל פעם שאני מנסה לדבר איתה על זה היא מתעצבנת...
    לפני שבוע היא מצאה בתיק שלי מכתב שילדה אחרת כתבה (זו ילדה ממש מסכנה היא נולדה עם מחלה כלשהי והיא שוקלת 166 ק"ג, היא מאוד שעירה ולא מצליחה לרזות.. היא תמיד כותבת דברים כמו "אני רוצה למות" ודברים דיכאוניים אחרים ואני העתקתי את המכתבים האלה כדי להראות ליועצת כדי שיטפלו בנושא וסיפרתי על זה להורים שלי כדי לשאול אותם מה כדאי לי לעשות) וההורים שלי חשבו שאני כתבתי אותו! בסוף הם עוד היו שולחים אותי לפסיכיאטר בלי שאני צריכה בכלל! אז הסברתי להם שזאת לא אני אבל זה מעצבן שכ"כ מהר הם שכחו כל מה שאמרתי להם, את זה שהתייעצתי איתם לפני זה כדי לבדוק מה לעשות.. חוץ מזה שכשאני 'בדיכי' כביכול (המכתב של הילדה הזאת) זה לא בסדר, וכשאני צוחקת (המכתבים עם חברה שלי) זה גם לא בסדר, אז מה הם רוצים? שכל היום אני אשב עם פרצוף משועמם ולא אעשה כלום.? כי אסור לצחוק, ואסור להיות בדיכי-אז מה מותר?!?
    מחכה לעזרה דחוףף
    רותם.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיותת...

הוספת תגובה

• לרותם

אייל קנדינוף
    24/06/2009

שלום לך רותם
    נראה שהוריך לא מקשיבים לדיבורך אז אולי כדאי להעתיק את הדברים המדהימים שכתבת פה בפורום ולשלוח להם את זה בדואר רשום, כך שהם לא יוכלו להתעלם. בנוסף כדאי לשוחח עם אמך ולהגדיר מחדש את הגבולות שלה בנוגע לפרטיותך, כמו כן לאפשר לה להשמיע את דעתה.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם אמא
    שיר
    24/06/2009

שלום לכולם אני שיר בת 22 וחצי אני רוצה מאוד שיעזרו לי להבין משהו, יש לי חבר 4 שנים שאני אוהבת מאוד אנחנו חיים ביחד שנתיים וחצי הוא הבן אדם הכי מדהים בעולם ואני מודה לאל שיש לי אותו, אני עזבתי את הביית בגיל 17 וחצי מכיוון שהיה לי בעיות עם אמא שלי אני ואמא שלי אחר כך השלמנו והיא קיבלה את זה בערך שאני לא חייה בבית. אני כל שבוע פעמיים בשבוע באה לישוון אצל אמא שלי אני כל יום בקשר טלפוני. אני היום כמו שאמרתי חיה עם חבר שלי אמא שלי עושה לי חיים קשים היא מקללת את חבר שלי מאשימה אותו שאני לא בביית, היא חונקת אותי גורמת לי להרגיש אשמה אני מנסה להסביר לה שאני לא ילדה שתתן לי לחיות אני אומרת לה שאני פה למרות שאני לא גרה פה היא מאשימה אותו מקללת אותוומתפללת שנפרד כל יום שאני ישנה אצלה היא שמה לי מכתבים בתיק ורוצה לגרום לי להאמין שהוא זבל רק כדי שאני אפרד מימנו ואחזור הביתה אני סובלת מאוד אני מסבירה לה וזה לא עוזר אני כל השבוע עובדת שעות קשות אני עייפה ואין לי מנוחה ואין לי אמא שתבין אותי היא גרושה ואני חושבת שכי אין לה חיים משלה היא נופלת על הילדים שלה אני רוצה שיגידו לי מה לעשות אני מרגישה רע אנחנו רוצים להתקדם אני מפחדת מימנה היא אפילו אמרה שהיא לא תבוא לחתונה מה אני אעשה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם אמא

הוספת תגובה

• בעיות עם אמא

אייל קנדינוף
    24/06/2009

שלום לך
    את לא יכולה לחיות את הפחדים של אימך. הגיע הזמן לקחת החלטות מושכלות שנובעות מסדר עדיפויות שמסתכל קדימה ולא אחורה ומשם לזוז.
    נראה שלאימך קשה להתנתק ולשחרר אותך לחיים ולכן התנהלותה מולך מלווה בהתכות אשמה וכו'.
    נראה שכדאי לך לבדוק את הקווים האדומים שלך מבחינת קשרים בין בני אדם ולהכיל אותם במערכת היחסים שלך עם אימך.
    במצב כזה, אימך תהיה חייבת לקחת החלטות מחייבות של כבוד כלפי אנשים אחרים אחרת היא לא תראה את בתה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    רותם
    23/06/2009

היי.. אני טליה, בת 14. סיימתי כתה ח' השנה. יש לי שאלה די מטומטמתת, אבל אני ממש חייבת לשאול אותהה: אני מרגישה מאוד בשלה לקשר עכשיו, ואני חושבת הרבה על בנים ועל אהבה וכו' (דווקא לא בקטע המיני, יותר בקטע של לצאת להסתובב, לצחוק, לדבר, סתםם כזה מישהו שישמע אותי ושאני אוהב אותו). הבעיה היא שמכל הבנים שאני מכירה (בכתה, בביה"ס או סתם חברים של בני דודים שלי) אף אחד לא מצא חן בעיני. תמיד הייתי מספרת לאמא שלי הכל, אבל ה כ ל-ועכשיו היא בקושי נמצאת בבית ואני מספרת הכל לחברה הכי טובה שלי... ניסיתי להגדיל את חוג החברים שלי כדי להכיר עוד בנים, אולי אחד מהם יהיה מי שאני מחפשת, אבל זה לא עזר...
    .מה לעשותת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• טלייה

אייל קנדינוף
    23/06/2009

שלום לך
    על פי סגנון כתיבתך ואוצר מילותיך נראה שאת בחורה חכמה ומעניינת. התשובה שלי אליך מסתכמת בשתי מילים: זמן וסבלנות. המשיכי בחיפושיך והתמידי והוא יופיע. לפעמים זה לוקח קצת זמן, הרי רק התחלת. כך שאין מה למהר וסבלנות היא המצרך המבוקש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש נערים ונערות
    רוני
    22/06/2009

לביתי ימלאו בעוד 4 חודשים 14 והיא רוצה לנסוע לתל אביב למפגש של ילדים מכל הארץ של גרייב
    אנחנו גרים בקריות והיא נוסעת עם ילד שהיא מכירה מבית הספר. (אני לא מכירה אותו) . מצד אחד אני נוטה לתת לה אך חוששת מאוד כי בכל זאת אני לא יודעת מה הם יעשו שם ועם מי היא תסתובב.
    לדבריה היא מאוד אחראית והיא לא תעשה דברים אסורים ואכן היא כזו ועדיין אני חוששת בגלל גילה ובגלל הקבוצה הגדולה שתיפגש.
    מה אני עושה אני ממש מבולבלת

לקביעת תור
    סגירה
    מפגש נערים ונערות

הוספת תגובה

• לרוני

אייל קנדינוף
    23/06/2009

שלום לך
    לפי מה שאת מתארת בתך אחראית. לכן נראה שכדאי לאפשר לה את המפגש לאחר שתכירי את הבחור המדובר והקניית מסגרת מובנית של מהלך המפגש בהסכמה והתחייבות של שניהם. בנוסף עידכונים שוטפים שנקבעו מראש של בתך אליך תוך כדי הערב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה