מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לענת זפרני-שאלהשירה01/06/2009
אני בת 12 וחצי ויש לי פצעים קטנים לא חצקונים...
מה אני יכולה לעשות שהם יעלמו?
לטפל בהם כמו בחצקונים?
מקווה שתעני לי
שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ענת זפרני01/06/2009פצעים קטנים כמו גם חצקונם חייבים להראות לרופאת עור (זו לא פדיחה - היא לא עושה כלום חוץ מלהסתכל)
בכל מקרה - הרבה פעמים יש פצעונים כאלו שלא נראים כמו חצ'קונים אבל הם תוצאה של דלקת בעור כתוצאה מהתעררות הורמונלית, לפעמים הם כתוצאה מאלרגיה - וכדאי מאוד לבדוק עם המומים
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענתחן01/06/2009
היי,
קודם כל אני רוצה להגיד שממש נהניתי מהפעילות של האמהות ובנות שעשית לנו.
יש לי אישית בעיה.
יש לי חברה מהכיתה, שהיא הייתה חברה ממש טובה שלי.
היינו ממש כמו אחיות, לכל מקום הולכות ביחד, מספרות אחת לשנייה הכל, וזה היה ממש כייף.
עכשיו התחלנו להתרחק, ואני לא כ"כ יודעת למה.
יש לי חבר מלפני כמה ימים, ואני גם רוצה להיות עם כל מיני בנות, ולהיות גם קצת עם הבנים.
אבל היא לא בדיוק מנסה להיות עם בנות אחרות, ובקושי מדברת עם הבנים, וצוחקת איתם.
אני קצת יותר מקובלת ממנה.
ואני לא מבינה, אולי התרחקנו כי היא מקנאה בי ? או כי היא חושבת שהשתניתי ? אני לא יודעת ..
היא מעירה לי על דברים שאני עושה, כאילו נהייתי ערסית או משהו כזה.
אבל זה ממש לא נכון, כי אני לא מקללת ולא שרה כל מיני שירים סוטים וכאלה,
אני פשוט רוצה להיות גם עם הבנים וגם עם בנות אחרות, וגם איתה ..
אני ממש אוהבת אותה, כי אני מרגישה שאנחנו כמו אחיות.
לפעמים היא יכולה להיות ילדותית כזאת, וזה לפעמים מתחיל לעצבן ..
אני לא יודעת מה לעשות כדי להחזיר את החברות שלנו ..
ואני גם לא יודעת למה התרחקנו ..
אני רוצה לשמוע את דעתך ..
אני מקווה שתחזירי לי תשובה במהרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
ענת זפרני01/06/2009זה בדיוק הגיל שבו חלק מכם בוגרים ורוצים כבר להתנסות בכל מיני דברים חדשים (חברים חברות ובילויים) וחלק עדיין לא הגיעו לשם... והם ילדותיים ומעצבנים....
אם את באמת באמת אוהבת אותה- חכי, גם היא תגיע לשלב שלך, לכל אחד הקצב הפרטי שלו.
נסי לדאוג לכך שפעם ביום תדברי איתה (איי סי או בטלפון) ולפחות פעם בשבוע תיפגשנה שתיכן אחר הצהריים. בבית הספר שימי לב שהיא לא נשארת לבד בהפסקות - זה הכי חשוב.
בהצלחה רבה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :]
חן03/06/2009תודה :]
אני אעשה מה שאמרת לי,
ואודיע לך איך זה מתקדם ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת היקרה!סתו גלמן31/05/2009
בזמן האחרון נתקלתי בבעיה:חברתי הטובה ביותר ואני כל הזמן רבות. אני מפחדת מאוד לאבד אותה. אני מאוד מפחדת להתייעץ עם אמא שלי כי אני מרגישה שהעצות שלה לא עוזרות אלא סתם מעצבנות,מציקות והיא רק יודעת לכעוס.
אני ילדה יותר דומיננטית (יותר נפתחת,יותר מבלה בחברה ויותר "זורמת") ובזמן האחרון אני עשיתי עם עצמי חושבים והרגשתי שאני חונקת אותה יותר מדי אליי. ניסיתי לשאול אותה על זה הרבה אבל היא תמיד ענתה שאני סתם מדמיינת ושאני טועה אבל אני לא בטוחה שהיא אומרת לי את האמת כי היא מאוד ביישנית ורגישה ואולי היא לא רוצה לפגוע בי. אני לא יודעת מה לעשות ומפחדת לעשות טעויות. מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי סתו
ענת זפרני01/06/2009אני חושבת שמה שאני הייתי עושה במקומך זה ממשיכה להיות חברה טובה שלה
לא מדברת איתה על מה קורה ביננו ולא מנסה לשאול
פשוט נשארת לצידה ומשתדלת במשך שבועיים לא לריב ולתת לדברים לחזור לעצמם
אנשים משתנים,
לפעמים בלי להבין מדוע - אנשים אחרים פחות מתאימים לנו או אנחנו להם
במקומך, פשוט הייתי אני - ומי שרוצה נפלא ומי שלא - חבל
אי אפשר בכוח
נסי שבועיים כפי שהצעתי
ותספרי לי מה קרה
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת!
סתו גלמן01/06/2009תודה רבה :) אני באמת אעשה ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-הערכה עצמית אצל ילדהגלי31/05/2009
ענת שלום, בתי בת ה12 לומדת בכיתה ו' , ילדה חרוצה יפה ומוכשרת.
בשנה האחרונה ניפגעה בתי ממספר חברותייה הטובות עקב מריבות, שהשאירו אותה מנותקת מהן. למזלה, היא אהובה בקרב בנות הכיתה המקבילה, ואיתן היא מבלה בזמן ההפסקות.
שמתי לב, שהיא מעמידה את עצמה הרבה פעמים במצבים, שהיא יודעת שהיא תושפל, תידחה ותיפגע. ניסיתי להבין מדוע אך אין היא מסוגלת להשיב.
אני ובעלי ניהלנו איתה אינספור שיחות והסברים, ודוקא כשניראה שהפעם היא תיישם ולא תחזור על אותן טעויות שפוגעות בה, היא עושה זאת שוב.
נורא ואיום לראות את ביתך כשאינה מעריכה את עצמה, מכבדת, ויותר מכך, כאילו לא איכפת לה שאותן בנות שפוגעות בה יפגעו בה שוב.
אנו מרגישים חוסר אונים משווע, מרגישים שאנו נופלים על אוזנים ערלות, ובעיקר מודאגים.
איך גורמים לילד להעריך ולכבד את עצמו?
ברצוני לציין, עלמנת שתקבלי תמונה נכונה, בתי ילדה מקסימה, טובת לב,תמיד מגינה על חלשים, והמורים פשוט מטורפים עליה, מה שלטענת המחנכת שלה מעורר קינאה בה- ומפה היחס.
עם זאת, היא נתפסת כאסרטיבית, וחזקה, למי שלא מכיר אותה מספיק.
כתוצאה ממה שקרה בכיתה, הילדה מרגישה פגועה נבגדת ודחוייה.
אנו עוברים דירה, וביתנו תלמד בשנה הבאה בחטיבה. אנ מצפים ומקווים להתחלה חדשה אך גם חוששים שבשל הערכה עצמית נמוכה, היא תכשיל את עצמה.
בבקשה עצתך הדחופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלי
ענת זפרני01/06/2009אני חושבת שאת צודקת. ויש סיבה לדאגה.
הבת שלך "למדה" תפקיד - היא יודעת איך למשוך אש בכוונים שליליים
מבחינתה - זה "השדה המוכר"
לעיתים ילדים מגיעים למקום הזה בדרך של טעות ונשארים שם לנצח.
חשוב מאוד מאוד לקחת אותה לכמה שיחות עם איש מקצוע על מנת להרחיב את יכולת התגובה שלה במצבים חברתיים.
בנוגע אלייך ואל בעלך -
אנא מכם התחילו להשתמש במשפטים של עידוד במקום משפטי הדרכה וייעוץ וייאוש
אמרו לה
"את ילדה חכמה טובה ו.... ותמיד תזכרי שיש לך אפשרויות בחירה, ושום דבר לא נמשך לנצח וישנן תקופות לכל אחד שבהן פחות טוב לו - החוכמה היא לצמצם אותם ולזכור שזה זמני" ושוב ושוב לשדר לה שהיא חזקה חכמה ומוצלחת ושהיא תגיע רחוק. אתם פשוט יודעים זאת. מהמקום הזה היא תצמח והביטחון/דימוי עצמי שלה יעלה בהתאם!
המון הצלחה
ואם תצטרכי שמות של אנשי מקצוע - כתבי/צלצלי אלי
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניבות ושקריםנגה צבי31/05/2009
שלום, זו פעם ראשונה עבורי בפורום כלשהוא.
יש לי אתגר מדאיג עם בתי הקטנה בת ה-13. היא חסרת גבולות. כל מה שבא לה היא חייבת להשיג, גם אם זה על חשבון מישהו אחר ובמרמה.
המקרה האחרון עובר את כל קודמיו. סבתה נתנה לה נעלי עקב מאד יקרות לפורים ובקשה לקבלן בחזרה. הקטנה, גזרה את הרצועות האחוריות כי לא מצאו חן בעיניה ואמרה לסבתה שהחזירה לה אותן, כאשר הן מונחות כאן בחדרה.
איך ל"טפל" בעניין? אין לי מושג. האם בעונש חמור? שיחה? בקשתי להפגש עם הפסיכולוג בבית הספר שלה בשלב ראשון. בינתיים לא אמרתי לה שאני יודעת מזה.
תודה מראש
נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנבות ושקרים
אייל קנדינוף31/05/2009שלום לנגה
בתך משיגה את מה שהיא רוצה כי היא פשוט יכולה. הגיע הזמן להציב בפניה התנגדות וקו שאותו לא עוברים.
אז כן, לנהל איתה שיחה לא ממקום של האשמה, אלא ממקום של הערכה, שהיא יכולה להתנהג בצורה מכובדת ולגבות שיחה זו עם הסכם שיאפשר לה "לשלם" את חובה במקרים שההסכם נשבר. חשוב להדגיש שאת התשלום היא קובעת וכמובן לך יש את הזכות המלאה להסכים או להסתייג עד שהסכמה מושגת.
לא לוותר ולא להתפשר עד שתוצאות מתיחלות להופיע, זה יכול לקחת קצת זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא לומדאמא31/05/2009
אייל שלום
עבר הרבה זמן מאז השיחה האחרונה שלנו נעזרתי בחלק מהעצות שלך והדברים עברו בשלום קיימות עוד 2 בעיות..האחת גילינו שהבן מעשן עם כמה מחבריו הוא כמובן לא מודה אך לא מכחיש..דיברנו איתו והסברנו לו כמה נזקים העישון גורם ויגרום בעתיד ,הוא פשוט צוחק לנו בפנים(אני ובעלי לא מעשנים) הסברתי לו ששני דודים שלי מתו מסרטן ריאות ..
כל ערב שישי הוא יוצא עם חברים הוא מקבל ממני הרצאה לפני כן ואז יוצא ..אני מרגישה כאילו שהוא מקבל אישור לעשן ברגע שאני יודעת מזה..הוא גם מוגבל לחזור בשעה מסויימת לבית ואני עומדת על-כך למרות שזה גורם לי לקום באותה השעה לצלצל אליו לחכות שיגיע וכמובן להריח אותו (מסיגריות ואלכוהול) מה עושים?????
הדבר השני הוא שהלימודים הפכו להיות הדבר השולי בעיניו הוא מצידו הפסיק ללמוד וכמובן נכשל ולפני כל מבחן נלחץ ומבקש מועד ב שגם אליו הוא לא מתכונן..כמובן שאנחנו הורים תומכים מחבקים מדברים שינינו גישה אליו אך כלום לא עוזר מה עוד אפשר לעשות אני מרגישה שהכל סביבו ,עד מתי ?? ולאן זה יוביל??
אשמח לקבל תשובה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לומד
אייל קנדינוף31/05/2009שלום לך
בנך נמצא בנקודת זמן ששיחות לא עוזרות. הפסיקי לאלתר את ההרצאות והשיחות ועברי להשתמש בהסכמים. חשוב לזכור:
ההסכמים הם בהסכמה ולאחר שיחה.
לכל הסכם יש שני צדדים: מה מוסכם ומה קורה כשצד אחד לא מקיים את חלקו
תפקידכם הוא לממש את ההסכם לשני הצדדים
תפקידו הוא לממש את חופש הבחירה שקיבל בתור מתבגר לטוב ולרע
לא להתפשר ולא לוותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא04/06/2009שלום ..ישנה בעיה נוספת יש לנו עסק ובני עוזר לנו לפעמים אחרי הלימודים..עכשיו הוא החליט שנמאס לו והוא רוצה לחפש עבודה אחרת(טוען שלא מתוגמל בהתאם) אני לא מרשה לו כי:א. הוא לפני מבחנים וזה יתסיס אצלו את עניין העבודה (כסף)ופחות לימודים !!ב. הוא עובד אצלנו ולא חסר לו כלום .(חשוב לציין שמשכורת הוא לא מקבל אלא רק דמי כיס למתרות מסויימות -בעבר שוחחנו על אלכוהול וסיגריות ולכן את השאר אני חוסכת לו בלי ידיעתו).
בין בעלי ובני יש ויכוחים לעיתים קרובות בגלל ההתנהגות בעבודה הוא לא נותן מעצמו רק אחרי מס פעמים שמבקשים ממנו זה מאוד משפיע עלינו בזמן העבודה גורם לאוירה לא נעימה ,לבעלי קשה לקבל את המרד שלו והיחס שלו אלינו ולכן מתפרץ עליו הרבה פעמים ופוגע בו.מה עלי לעשות שעוד לא עשיתי על מנת להשכין שלום בניהם??
והאם לאפשר לו למצוא עבודה במקום אחר??
אשמח לקבל תשובה גם ממך וגם מענת על בעיה זו..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאמא
אייל קנדינוף06/06/2009שלום לך
הדבר הכי טוב שיכול לקרות זה שילך לעבוד במקום אחר. רק כך הוא ילמד להעריך את טוב הלב והמתינות שהפעלתם כלפיו. במקום עבודה שבו הוא לא יוכל לקחת כמובן מאליו את המנהלים הוא יקבל שיעור אמיתי על החיים. זה שלא חסר לו כלום לא ממלא את הרצון שלו להיות אדון לעצמו ואחראי לכספו, הוא בגיל ההתבגרות ורוצה להרגיש בוגר. לכן יש לאפשר לו. יש להתנות זאת במספר פעמים בשבוע כך לימודיו לא יפגעו. לגבי מערכת היחסים בין אביו לבינו יש להבין שהזמנים השתנו וכדאי כם לפנות לאימון הורים או יעוץ.
ככול שהזמן יעבור ולא תתנו את הדעת למערכת יחסים זו כך המרחק והניכור יגדל וחבל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב..
אמא07/06/2009אייל שלום שוב ..כמובן ויכוח חדש הוא רק בין 15 וחצי כל חבריו גדולים ממנו בשנה ויותר הם מתחילים ללמוד נהיגה והוא..נכנס לשיגעון חדש של לימוד על מיול זה אסור מבחינת חוק ביררתי זאת ולכן לא אאשר לא ללמוד הוא צורח עלי כל היום בגלל זה ,כמובן שאני עונה באדישות שלא וגם שכך אני לא מנהלת שיחות ,הוא לא רוצה לחזור הביתה עד שאומר כן ועוד יותר מזה הוא אמר שמבחינתו הבגרויות לא מעניינות אותו ,הוא יכאיב לעצמו יעשן ויעשה "דברים "שיכעיסו אותי (כך הוא חושב שיסיג את מבוקשו!!
מ ה ע ו ש י ם ??? הוא מוציא אותי מדעתי לא משנה מה אעשה או מה אומר תמיד הוא ידרוש את ההפך הגמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אמא
אייל קנדינוף08/06/2009שלום לך שוב
תשובתי לך הפעם תהייה קצת חדה!!
לבנך אין שום בעיה, בנך בחור חכם, חזק שיודע מה הוא רוצה.
הבעיה היא אתכם ההורים שלא כל כך מבינים את דרך ההתנהלות הרצויה עם בחור בגיל ההתבגרות.
בנכם יודע ומכיר בדיוק את הנקודות הרגישות שעליהן הוא יכול לנגן כדי להשיג את מבוקשו ואתם בצורה כזו או אחרת מפחדים ממנו.
הפסיקו לפחד לאלתר
עשו רשימה של הדברים הכי חשובים לו
מנעו ממנו את הדברים האלו עד אשר יתעשת ויבין שבצעקות וסחיטות לא מביאים תוצאות
המלצתי לכם היא לפנות לאימון או יעוץ, גם אם רק אחד מכם מעונין והשני לא דברים יכולים לזוז קדימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
אמא11/06/2009אייל שלום..אנחנו לא פוחדים ממנו אלא פוחדים ממה שיעשה משהוא קיצוני אולי לא ברור כמו למשל ..כמה חברים רוצים לנסוע לאילת לחמישה ימים אני לא מרשה לא כי אני פוחדת שלא יסתבך וכו.. כמובן שאני צריכה לממן לינה כלכלה ועוד אבל לא זה העניין אמרנו לו שאנחנו לא מרשים הוא קם צעק הלך לחדר הפך אותו בצעקות ואגרופים לקיר לספה תרק את הדלת איך אפשר לסמוך עליו שהוא מגיע למצבים כאלה זה ממש מפחיד ..אייל בבקשה ממך תן לי תשובה ברורה יותר האם עלי כן "לנסות" ולתת ללו לנסוע אם חברים ויהי מה???
יש פה הרבה עניין של השפעה מהחברה אני מרגישה שהוא "הולך לאיבוד" עם אותם ילדים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוות ואבלאמא27/05/2009
בני בן 12 וחצי השתתף אתמול בלויית דודו שנפטר מסרטן. הילד חווה את זה קשה כי ראה את הקבורה ואת הגופה עטופה. אני לא הייתי שם רק אביו. איך מקילים עליו. איך מסבירים? רוב האינפורמציה ניתנת לילדים בגיל הרך אך מה עם גילאים אלה איך מתמודדים בגיל הזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות ואבל
אייל קנדינוף28/05/2009שלום לך
מוות ואבל הם חלק בלתי נפרד מהחיים של בני האדם פה על כדור הארץ. בנך בוגר מספיק להבין שיש פה חוקים טבעיים שחלים על כולם ומוות כמו לידה הם נקודת כניסה ויציאה מהעולם הזה המוכר.
על תהססי לקחת אותו לשיחה שבה תסבירי לו על תהליך המוות שבו האדם בעצם ממשיך למקום אחר לאחר שסיים את תפקידו פה. הסבירילו שתהליך המוות לא כואב ושעכשיו הגוף של דודו במנוחה והמחשבות והרגשות נמצאות במקום חדש. בעיקר תימכי ואהבי ונסי לענות על השאלות המתעוררות בו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורנוגרפיה באינטרנטשוש25/05/2009
ענת שלום ,
איך להתנהג עם בני בן ה-13 לאחר שתפסתיו גולש באתר פורנו ? מה לאמר והאם כדאי לאמר או להתעלם ? אציין כי מייד הוצאתי את המחשב האישי מחדרו והעברתי לסלון שבקומת הילדים ( אחיו בוגרים ממנו ) . אציין גם כי מרבית שעות היום אינינו נמצאים בבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת אואייל אנא חזרו אליי
שוש26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשוש
אייל קנדינוף26/05/2009שלום לך
אכן כן, בנך נכנס לגיל ההתבגרות ומגלה את תחום המיניות. זה השלב שבו אתם ההורים יכולים לתרום משמעותית בעיצוב תפיסתו לגבי יחסי מין ובכלל לזוגיות.
המלצתי לך היא פשוטה. יש ליזום שיחה בינך לבינו שבמהלכה תיידעי אותו על כך שאת יודעת שביקר באתרי פורנו. חשוב להדגיש שכדאי לך לא ליצור אצלו את הרושם שהוא אשם או התנהג לא בסדר מאחר ואין לו עוד את אמות המידה והערכים הנדרשים כדי לקבוע עמדה ביחס לאתרים ההם. בנך פועל מתוך סקרנות ורצון ללמוד על מין וזה אך טבעי. יש לבסס אצלו את ההבנה שאתרים אלו מתבססים על ניצול של נשים וגברים והם מסכנים אותו לא פחות. במקביל כדאי ליידע אותו שאצלכם בבית אין מקום להתנהגות כזו ואתם סומכים עליו שיפיק את המסקנות הנדרשות. בנוסף צרי מקום ומרחב שמאפשר שיחה גלויה לגבי מין ולמה זה משמש. (זוגיות, שמחה, פורקן, חדשנות, הדדיות וכ') כדאי גם להתעדכן אם יש ספרים שמתאימים לגילו ומאפשרים כניסה בטוחה ומוסרית אל הטרטוריה החדשה והמסעירה מבחינתו.
במקביל בתקופה הקרובה יש לערוך בדיקות בהיסטוריה של הגלישה כדי להיות בטוחים.
כדאי להחזיר לו את המחשב כדי שלא יזהה את עצמו כחריג או "לא בסדר"
זיכרי: על הכול אפשר לדבר, בפתיחות, חמימות, והקשבה!!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהההמשהי25/05/2009
יש לי בעיה קטנה. אני גרה אם אמא שלי וחבר שלה. אם אבא שלי אני בקושי בדברת. ובזמן האחרון אני לא יכולה להיסתדר עם אמא שלי. אם קורה משהו ואני אשמה אז אני תמיד מתצלת מולה ומול החבר שלה(שגם איתו אני לא מי יודעה מה משתפת פעולה בדברים). אבל עם למשל הוא צורח אלי על כל דבר קטן שקורה אז פשות תמיד אני אשמה וגם כשה אני לא אמא שלי תמיד תמצאה איזה דרך להאשים אותי, פשות תמיד. אף פעם לא משנה מה קורה לא אמרו לי שאני צודקת וסליחה. תמיד יודעים להגיד שאני לא בסדר. אמא שלי אף פעם לא הייתה לצידי. אני לא מחשיבה את עצמי כילדה בעיתית יש לי יופי של ציונים תעודות הצטיינות וכאלה.. אבל מאז שעברתי דירה לגור עם חבר שלה אף פעם לא הרגשתי בבית תמיד הייתי כמו איזה עלוקה...
אני מקווה שתתנו לי איזה עצה טובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשהי
אייל קנדינוף26/05/2009שלום לך
מכתבך נוגע ללב ומיד הזדהתי עם כאבך. צר לי שהדברים מתנהלים כמו שאת מתארת וכדאי מאוד שתקחי יוזמה ובהקדם האפשרי.
הצעתי אליך היא שתכתבי מכתב לאימך את אשר על ליבך ותספרי לה את הרגשתך. כיתבי לה את מחשבותיך ותארי לה בפרטים מצבים שבהם לדעתך את לא מקבלת את היחס המגיע לך באמת.
כתבי לה שמאוד מכעיב לך שצורחים עליך ושאת לא מרגישה רצויה ונאהבת. אל תחסכי בפרטים.
עשי זאת בהקדם ונשמח להתעדכן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
משהי26/05/2009אני רוצה להגיד לך שישר שראיתי שמישהו ענה לי ישר הרגשתי טוב שמישהו הקשיב לי. אחרי מקרה שקרה לי איתו(חבר של אמא שלי) בנתיים הכל בסדר אז לא הייתי רוצה לפתוח את זה על מקום ריק. אני מקווה שזה יגמר אחרי שהוא צעק עלי כי יכול להיות שאמא שלי באמת דיברה איתו והרגיעה אותו אבל אם זה יחזור על עצמו אני בהחלת יקשיב לעצתך. אתה חושב שזה נכון מצידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי
אייל קנדינוף26/05/2009שלום שוב
לצערי אני לא שותף לדעתך. עדיף לפעול בזמן שהרוחות רגועות כי אז תהיה הקשבה אמיתית ורצויה. אל תהססי וצאי למשימה ויכול להיות ששיחה טובה תצמח בעקבות זאת בינך לבין אימך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים בינאישיים לא טוביםלולבה24/05/2009
בתי אם לילדים נמצאת בסכסוך מתמשך עם בעלה ופרודה ממנו תקופה ארוכה.
כמעט כל מה שעושים עבורה יש לה ביקורת. מילה חיובית לא נשמעת.
לאחרונה להערכתי עובר עליה משהו, כרגיל היא לא משתפת אך מתנהגת ב"תוקפות" לדוגמא:
אני רוצה לבוא היא אומרת שלא נוח לה, היא הרגישה לא טוב הצעתי לה עזרה וענתה שהיא תסדר,
הרגשתי היא שיש לה משהו גם איתי ואני לא יודעת אפילו מה?
אם היא צריכה משהו ממני להוציא אני נעתרת ועושה את הדברים מכל הלב.
גם אליה היא לא מגיעה רק אם צריכה משהו רציני.
אין לה חברות ואף אחד לא מגיע אליה הביתה.
קשה עם המצב, כואב לי עליה ועל הנכדים המקסימים ואני לא יודעת איך לנהוג.
נ"ב הזמנתי אותה לחג שבועות וענתה שישארו בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ענת זפרני24/05/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=273 id=link]פסיכולוגיה הוליסטית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שליאילנית23/05/2009
אייל שלום.
אני אמא לילד בגיל 15.5 ,מגיל מאדקטן אני נלחמת איתו על חוסר השקעתו בלימודים ועל החדר ההפוך שלו ועל כל ההתנהלות שלו עם עצמו.
נראה שלא מעניין אותו כלום,הולך לבית ספר,רב הזמן לחמם את הכיסא,מוציא אותי מדעתי.
כל דבר שהוא עושה ,עושה סתם כדי לצאת מידי חובה.
אני אמא שדואגת ולוחצת מאד להצלחה בלימודים ,לסידור החדר וכדוו.
בעיקרון השיטה שלי היא אם אתה עושה משהו,תעשה אותו על הצד הטוב ביותר שאתה יכול.
אני עוזרת לו מאד בלימודים,בקיאה בחומר הנלמד ויושבת ומסבירה לו כשצריך,כן אני יודעת שאני עושה כמה דברים לא בסדר,אבל לא סומכת עליו שאם ארפה יעשה את מה שצריך ואני לא רוצה שיפול בין הכיסאות.
בקיצור קשה לי מאד עם המצב כי כבר שנים זה ככה ,מאוכזבת ממנו,והוא כבר התייאש מעצמו,וכל הזמן מבטיח הבטחות שלא עומד בהם,גם לא ממש מאמין בעצמו,בטח ב"זכותי",בכל מקרה,יש לי גם בת בת 13.5 והיא לעומתו כליל השלמות,ברור לי שלמדה מהטעויות שלו.
אבל כמה שאני מסבירה שהכל היה יותר פשוט אם היה עושה את הדבר הנכון,היה מקבל את כל הזכויות שלו ועוד.. וכלום.. הוא ממש בטוח ,ככה מרגישים בדיבור התנשא שלו,בטוח שהוא יודע הכל,שהוא יצליח בחיים.
בכל מקרה אני לא מצליחה להכניס בו קצת אחריות,מה עושים ואיך עושים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמנם אינני אשת מקצוע אבל...
שירי זוסמן24/05/2009אינני חושבת שיש טעם ללחוץ על ילדים שיצליחו בלימודים, ואין טעם להיכנס למלחמות.
יכול מאוד להיות שהיית מעדיפה ללכת לבית הספר במקומו ולעשות לו את העבודה, אך לא כך המצב.
הכירי במציאות: ילדך איננו חי בשבילך ולא לומד בבית הספר בשבילך. הוא לומד בבית הספר מתוקף חוק חינוך חובה, ולדעתי האישית, את צריכה להיות שמחה שהוא הולך, כל שכן יושב איתך
אחר הצהריים ולומד.
בקשר לעניין סידור החדר: כמו כל מסגרת שאתה משתייך אליה בחייך, לרבות המסגרת המשפחתית, יש כללים ויש לעמוד בהם. עליכם להגיע לאיזשהו הסכם בדבר סידור החדר וניקיונו. אם ילדך איננו עומד בהסכם, הטילי עליו סנקציה מסויימת, למשל, לא להשתמש שבוע במחשב, או לא לקבל שבוע
דמי כיס. קראתי על שיטה זו בספרו של יוסי זיידר "סערת גיל ההתבגרות". יש להקפיד שהפשרה תבוא גם ממך, ולא תהיה בלתי מציאותית, למשל, לא לדרוש חדר מצוחצח בכל יום בשבע בערב,
אלא למשל פעמיים בשבוע שהחדר יהיה נקי ומסודר. קבעו ביניכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי זוסמן24/05/2009אינני חושבת שאת צריכה להתערב בתפקוד הלימודי של בנך, כי בגיל הזה, זה פשוט לא עניינך. אל תגרמי לו להבטיח הבטחות ואל תצרי אצלו תחושה שאת אוהבת אותו רק אם הוא מצליח. כי ככה
הוא לא יצליח לעולם. עלייך לעזור לו למצוא את מקומו בעולם תוך התחשבות ביכולותיו ורצונותיו,
בדגש על רצונותיו.
הייתי מציעה לך להתחיל להשקיע בקשר ביניכם במקום כל הזמן "לשבת לו על הראש." לעשות
דברים ביחד, לשתף אחד את השני במה שעובר עליכם במשך היום, להצטרף יחד לאיזשהו חוג או
מסגרת, אפשר אפילו להתנדב ביחד למען הקהילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילנית שלום
אייל קנדינוף24/05/2009שלום לך
ברצוני להזכיר לך מספר הצלחות משמעותיות בנוגע לחי בנך כדי שתוכלי להתחיל להרפות ולסמוך עליו קצת יותר. הוא למד ללכת לבד וגם לדבר. הוא לא שוכח לאכול וגם להתרחץ. הוא מבין מה קורה סביבו וגם יודע לקרוא. בקיצור, לבנך מאוד נוח שיש לו אמא שדואגת כל הזמן לגבי מה הולך לקרות. זאת הנקודה שבה כדאי לך מאוד לשנות גישה. חייו הם שלו והם באחריותו ולכן גם הצלחה או אי הצלחה באחריותו. כרגע הוא מבין שזה באחריותך. אותו הדבר לגבי המטלות השונות של הבית. לדוגמא: חדר שינה מנקים אם הוא מוכן ומסודר לניקוי, ברגע שתנאי זה לא מתקיים לא מנקים את החדר וגם לא מחליפים מצעים.
זה שאת אוהבת לעשות את הדברים על הצד הטוב ביותר לא אומר שאת יכולה להכריח אותו לחיות כמוך. מה שכן, חדרו שלו באחריותו המלאה ולכן שטחים ציבוריים באחריות משותפת. את יכולה לקבוע את הסטנדרטים לגביהם, מומלץ תוך שיחה ושיתוף.
משימתך היא ליצור מרחב שבו בנך יכול לפתח מנהיגות עצמית וזה יכול לקרות רק אם תאפשרי לו ליפול.(רק כך בני אדם לומדים ללכת וזה נכון לכל התחומים). רק אם יחווה בעצמו ללא שום לחץ וציפיה ממך יוכל לגייס כוחות ולהניע את עצמו קדימה. חוץ מזה, השנים עוברות ובמקום להנות ממערכת יחסים חמימה את מכניסה לחץ, מתח ומירמור עד מצב שבו בנך מזהה את עצמו ככישלון.
לא חבל? אז הוא לא יהיה תלמיד מצטיין, ויכול להיות שלא יצליח להוציא בגרות מלאה על הפעם הראשונה, אך שימחה ושיתןף ועזרה הדדית כן יהיו שהם חשובים לא פחות מתחרותיות וציפיות גבוהות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה.
אילנית24/05/2009אייל שלום.
כל מה שאתה אומר אני כבר יודעת.
ודיי פוחדת להרפות.
ייתכן כי הדבר נעוץ בעובדה שבבית הוריי הרפו .
5 אחים וכולם עובדים קשה בחייהם ,אף אחד לא הלך לאוניברסיטה,אף אחד לא חי כמו שכן אפשר וצריך לחיות.
לעבוד בעבודה שנעים לך בה,להתפרנס מעל שכר המינימום.
לא הייתי רוצה שבגיל 35 ,רק אז תהיה לו היכולת ללכת ללמוד לתואר,רק בגלל שהרפתי.
כי לפי דעתי וגם אני לא מזמן הייתי ילדה וגידלתי 4 אחים ,ילדים לא ממש מבינים את החיים.
החיים יכולים להיות נפלאים וקלים,אבל יש דברים שצריך לעשות נכון,אתה יודע ללמוד שטעויות של אחרים.
למה גם הוא צריך ללמוד על עצמו את הדרך הקשה שאנשים עוברים ורק אז להבין שההורים צדקו?
למה? אם אפשר למנוע את זה מבעוד מועד.
אנסה להרפות ,אבל לא חושבת שאתן לו ליפול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילנית
אייל קנדינוף26/05/2009שלום שוב
אי אפשר להרפות ללא האפשרות של מתן חופש בחירה. כשמקבלים חופש בחירה ניתנת האפשרות לטעות וממקום זה מתאפשרת גדילה והתפתחות אמיתית. מה שאת עושה זה לא לאפשר לבנך לקחת אחריות על חייו בגלל ההיסטוריה הפרטית שלך, וזה ממש לא מומלץ.
ליפול לא אומר להזניח. ליפול אומר לטעות ולקום ולנסות שוב ושם את בתור אמא נמצאת בשביל לתמוך ולעזור ולאהוב. כדאי לשנות גישה משיחות והבטחות שלא ממומשות להסכמים שאת יודעת בוודאות מוחלטת שבנך יכול לעמוד בהם בהצלחה. כך תתחיל להרשם בתוכו זהות של מצליחן ועם האוכל בא התאבון. הצלחה קוראת להצלחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענת אני מבקשת שתעני על זהסתו גלמן22/05/2009
שלום לך ענת. היית בבית הספר שלי (נעמי שמר) לפני כמה ימים בהרצאה. ההרצאה עשתה רושם רב עלי ועל בנות כיתתי שהיו וגם על האמהות.
יש לי שאלה:
יחסית לכל הבנות בכיתה שלי אני מאוד לא מפותחת (אין לי בכלל חזה ואני גם לא מאוד גבוהה) אבל מצד שני יש לי שערות ערווה ובית שחי אני מאוד רעבה ומרבה לריב עם אמא שלי. אני מאוד עצבנית מהעובדה שאני לא מפותחת כי אני כבר בת 12 וחצי.
למה אני לא מפותחת? מה אפשר לעשות כדי להתפתח מהר יותר?
תודה רבה. סתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסתו
ענת זפרני22/05/2009לכל גוף יש את הקצב שלו
לפי מה שתארת התחלת את ההתפתחות הגופנית ותוך זמן קצר תתחיל גם ההתפתחות ביתר האיברים תהני מהזמן הזה
ואת מוזמנת לשאול אותי מה שתבחרי
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עושים שיחה על מחזור לילדה בת 10לימור20/05/2009
בתי בת 10.5 וכבר מפותחת מאוד( אני קיבלתי מחזור בגיל 9 ) ויש לי כבר סימנים שאוטוטו היא עומדת לקבל מחזור, ואני רוצה לנהל איתה שיחה על כך ופשוט לא יודעת בדיוק איך ומה להגיד בלי להבהיל אותה או להלחיץ אותה ובכלל מה כן להגיד ומה לא, לי זכור שנתנו לי לקרוא את הספר מגיל 12 עד 16 אבל בזמנו זה רק גרם לי להרגיש רע יותר כי הייתי רק בת 9 ולא כ"כ הבנתי . לצערי
בבית הספר אצלם עושים שיחה זו רק בשנה הבאה ובכל מקרה השיחה של בית הספר אינה מספקת
היא צריכה גם אותי בקטע הזה , אשמח אם תתנו לי כלים ועצות איך לעשות זאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ענת זפרני22/05/2009היי, קני לה את הספר "איילת מקבלת" הוא מקסים ונעים ובגובה העיניים
פני לעצמכם זמן, רק את והיא, דברי איתה בצורה נעימה על כך שהגוף שלה גדל והיא מתפתחת ועוד כמה שנים היא תהיה נערה, חלק מהתהליך כולל קבלת מחזור חודשי ותסבירי לה שמדובר על ביצית שיוצאת מהרחם פעם בחודש בצורת דימום, תראי לה מה זה תחבושת ותתני לה לשאול שאלות שמדאיגות אותה.
הכי חשוב לשמור על אוירה נעימה וגם אם היא נלחצת - לתמוך.
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביתי מתבגרת
ציפי11/10/2009ביתי מתבגרת איך אפשר להסביר לה מה זה מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרים רבותי ספרים
ענת זפרני17/10/2009חוץ מספרים (המלצות בהמשך)
את מוזמנת להכנס לאתר מאקו - בית ומשפחה - בני נוער ולחפש את הסדנא על גיל ההתבגרות, צילמו אותי ב 21 סירטונים מול בני נוער שבהם אני מסבירה גם על שינויים גופניים של בנות תחת הכותרת "צמחו לי הציצים!"
לקנות לה את הספר "איילת מקבלת" ואת הספר "על בנים ועל בנות" ומומלץ גם "בת עשרה"
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שקרים וגיל ההתבגרותעירית19/05/2009
אנו הורים לילדה בת 15 + ילדה בת 14
ביתנו בת ה15 עוברת תהליך התבגרות קשה שמתיש אותנו כהורים.
תלמדה סבירה + עם קושי במתמטיקה
משקרת באופן כמעט תמידי גם על דברים עקרוניים וגם על שטיות להורים ולחברים.(עוד מהיותה צעירה בת 5-6 )
בימים אלו נתפסה משקרת למנהלת בית ספר בזיוף אישור הורים וכן במבחן באנגלית נתפסה מעתיקה .
אין אנו יודעים איך לנהוג.
נושא שני
מדברת בחוצפה לא מוכנה להקשיב לשיחות עימה ובכלל חושבת שהכל מגיע לה ושום דבר אינו מותנה במחויבות לכבוד ושיתוף.
מיואשים ולא יודעים איך לנהוג קשה מאוד איתה
ילדה חיובית ופעילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שקרים וגיל התבגרות
אייל קנדינוף20/05/2009שלום לך
אכן גיל ההתבגרות יכול להיות קשה להורים אך יש אופציה נוספת. בתך נמצאת בטווח של ילדות ובגרות ודי מבולבלת מהמצב. עולם הדימיון מתערבב עם עולם המציאות והדרישה הגוברת מאיתנו המבוגריםלצימצום פערים מכניס אותה למתח רב.
כדאי להתעלם לחלוטין משקריה (את לא רוצה שתזהה את עצמה כשקרנית) ולהתרכז בביצוע משימות שקשורות לניהול היום יומי שלה. כמובן, כדאי מאוד לשלב אותה במטלות של הבית.
יש להתנות כל דבר שהוא מותרות כלפי המטלות דרך הסכם מובנה לאחר שיחה איתה.
לא להתרגש מחוצפה אלא פשוט להגיב בהתעלמות מוחלטת עד חזרתה בה מהתנהגות זו. אין לך סיבה להתרגש יתר על המידה מנערה שנמצאת תחת הפצצה הורמונלית ולא יודעת את מיקומה. את היא זו שיכולה דרך קרירות רגשית ושליטה להראות לה את הדרך הנכונה.
לא לשכוח לחזק ןלחבק כשהצלחות פוגשות אותה
לא לוותר ולא להתפשר, זה רק לטובתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לענת - איך לטפל בהתמרדות של בן 17.5חני19/05/2009
לענת היקרה, זאת הפעם הראשונה להיות כאן בפורום זה.
יש לי נער בן 17.5 תלמיד כיתה י"א, במהלך השנה וחצי האחרונות הפסיק בני להגיע באופן סדיר לבית הספר, מבחינת הלימודים הוא מוכן למלות המטלות כגון שיעורים ולהתכונן למבחנים , לא ניגש למבחן מתכונת במתמטיקה ולא באנגלית , מבחינה חברתית הוא נמצא די לבד, לא מגיעים או מתקשרים אליו חברים, בכיתה לפי דברי המורה הוא נמצא לפעמים לבד, משחק במחשב ורואה טלויזיה עם אחיו ואחותו בני ה-15 די מסתדר, חוץ מאח שרב איתו וכרגע לא מדבר איתו. שאני מדברת איתו שעליו להגיע לביה"ס ולהיות בכל השיעורים , הוא לא מקשיב לי וזה נגרר לויכוח קשה שבו הוא נכנס לחדר , בזמן האחרון אחרי כל שיחה שנגמרת בויכוח הוא סוגר את חדרו ולא נותן לאף אחד להיכנס, למרות שביקשנו ממנו לא לסגור את הדלת. בני אמור להתגייס לצבא בעוד יותר משנה ואני מודאגת מאוד מחוסר המחויבות והאחריות שלו, מזה שהוא לא מוכן לתקשר איתי או עם אביו, אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות ואיך להתנהג איתו.איך לגרום לו להיות יותר אחראי , בוגר ועצמאי בהתנהגותו.
אבקש את עזרתך !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת - תחזרי אלי בבקשה
חני20/05/2009בני ממשיך להיות סגור בחדרו, במיוחד כשאני ובעלי חוזרים מהעבודה הוא לא מוכן לצאת רק בשעות שאנחנו בעבודה הוא יוצא מחדרו , אני מאוד מודאגת ממצבו מנסה לדבר איתו מעבר לדלת ומבקשת שיצא כדי שנוכל לדבר ,הוא אפילו לא עונה לי, מה עלי לעשות כדי להוציא אותו מהחדר הסגור, האם עלינו לפרוץ את הדלת , בני אפילו לא הולך לביה"ס או ניגש למבחני הבגרות שמתקיימים, אינני יודעת אם הוא אוכל או שותה, אני מנסה לפטור את הבעיה ללא עזרת גורמים אחרים האם זו הדרך הנכונה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחני
ענת זפרני22/05/2009ברוכה הבאה לפורום
תארת מצב קשה
נראה לי שהבן שלך קצת מיואש מעצמו
אני חושבת שאתם חייבים ללכת לייעוץ והדרכה ואף לבדוק עם כל הגורמים המטפלים כולל מחנכת מורים מקצועיים יועצת ופסיכולוג/ית של בית הספר מה עושים על מנת שהוא יחזור לתלם
בתקופה זו של השנה יש משבר לימודים להרבה תלמידים, ובכל זאת הרוב מצליחים לעבור את הגל של הקושי ולגשת למבחנים
יכול להיות שמדובר על משבר קטן והוא יחלוף
ויכול להיות שמדובר על משהו הרבה יותר עמוק ואת זה אפשר יהיה לדעת רק בבירור אישי
את יכולה לפנות דרך קופת חולים ולבקש בעלות מסובסדת שיחות עם פסיכולוג נוער שילווה אתכם
חשוב מאוד לא לתת לזה לעבור
גם המצב החברתי לא תקין - בעצם את מתארת בדידות ואי מציאת מקום
שווה לבדוק
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת היקרה - תודה
חני26/05/2009לפני שאתחיל קודם כול אני רוצה להודות לך על שחזרת אלי.תודה.
אחרי שבני סירב לצאת מחדרו, ובכל אותו זמן , בעלי ניסה לא להתערב ודיבר לסירוגין עם בני, עד שערב אחד אחרי שבעלי חזר מעבודתו וניסה לדבר עם בני מעבר לדלת שיצא מהחדר , וזאת לאחר שמס' ימים סירב לצאת מחדרו ולדבר איתנו, בעלי כעס מאוד דבר שלא אופייני לבעלי (רגוע ושלו מנסה לפתור דברים באמצעות דו שיח), והחליט להוציא את הדלת מחדרו של בני, וניסה לדבר עם בני אך הוא לא היה מוכן להקשיב לו או לי. החלטנו לתת לזה כמה ימים שירגע , ובכל אותו זמן תמיד דיברנו עם בני ברוגע ובשלווה ללא כעסים וצעקות, אמרנו לו שאנחנו אוהבים אותו מאוד בכל דבר,תומכים ורוצים לעזור לו, ומבקשים שידבר איתנו , כמו כן דיברתי עם בני ובעלי על ללכת לעזרה מקצועית , בני סירב בשום פנים ואופן , ובעלי ביקש לתת לזה עוד מס' ימים , להמשיך ולנסות לשבור את המחסום שנוצר ביננו לבין בני. לפני יומים חזרתי מעבודתי וניכנסתי לחדרו של בני בהתחלה הוא לא היה מוכן להקשיב לי וביקש שאצא מחדרו, יצאתי וחזרתי ושוב ניסיתי ובכל אותו הזמן הסברתי לו שאנו אוהבים אותו ורוצים לעזור ולתמוך בכל מצב שהוא, הגשתי לו את ארוחת הצהרים ותוך כדי התחלתי לשוחח עימו, לאט התחיל לדבר איתי אמר שהוא כועס עלינו , שאלתי על מה מה שרגע הוא לא לדבר על כך, ביקשתי שיספר לי אך הוא סירב באותו הרגע, נתתי לו את הזמן ולאט הוא זרק רמזים שאנו לא מכבדים ומתייחסים אליו בזלזול , אמרתי לו שאם פגענו בו בדרך כלשהי אנו מתנצלים על כך, אך אמרתי לו שגם עליו לגשת לדבר איתנו בצורה חופשית כנה וגלויה על כל דבר שמפריע לו, ואנו ננסה לעזור ולתמוך , דיברנו על הלימודים, על כך הוא לא מקפיד להגיע לביה"ס,מה קורה עם הבגרויות,אמר שלגבי הבגריות ולימודים שאני לא אדאג , והוא יקפיד להגיע יום יום לביה"ס, אמרתי לו שאני לא אלחץ אותו לגבי הלימודים כי זה באחריותו ואם הוא לא ילמד הוא פשוט ישא בתוצאה (לסיים ללא תעודת בגרות), אבל אני מבקשת שיגיע בכל יום לביה"ס כי זו חובתנו וחובתו להיות נוכח, הסברתי לו שזה חוק חינוך חובה ועליו להיות נוכח בבית הספר, דיברנו גם על הצד החברתי והוא אמר שהוא נפגש איתם דרך האינטרנט, ובבית הספר הוא דווקא מדבר ויושב עם חברים , ואמרתי לו שגם להיפגש איתם בחוץ ולצאת לבלות איתנו לפעמים עדיף מלשבת ולדבר דרך האינטרנט ואמרתי לו שיחשוב על כך, וינסה לשפר את הצד החברתי שהוא לא פחות חשוב מהצד הלימודים, בעיני אף יותר, וגם ינסה לבקש מהמחנכת מועדי ב' כדי לגשת ולעשות את בגרויות (אנגלית), שלא ניגש אליה.
אנו היום בבית כל בני המשפחה מנסה לתת לו חיזוקים לעזור לו לעבור את המשברון מנסים לדבר איתו הרבה ומקווים לעבור את תקופת המשבר בצורה הכי טובה במיוחד לבני שכרגע אנו מנסים להעלות לו את ביטחון העצמי והערכה העצמית שלו לגבי עצמו .
ענת אני מאוד מקווה שעשינו את זה בצורה טובה ומקווים לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת- המצב לא השתנה , חני
חני02/06/2009צפיתי שמצב עם בני ישתנה לאחר השיחות שהיו ביני לבין בני וההסכמים שנקבעו ביננו אך דבר לא השתנה, בני רק מבטיח הבטחות ולא מקיים אותם, ובנוסף גם משקר אומר שהוא הולך לבית הספר ואחר כך מתברר שלא, השבוע אחרי החג ,צפיתי שיחזור לביה"ס אמר שהוא מתחיל בשעה מאוחרת כשחזרתי מהעבודה שאלתי אם היה בביה"ס אמר שהיה, אח"כ סיפר לי אחד מילדי שהוא לא היה בכלל, דיברתי איתו על כך , התחיל להגיד שהיה ואני לא מאמינה לו, ואח"כ באו כל מיני תירוצים כששאלתי עם הוא פגש ודיבר עם המחנכת שלו. אני מאוד' כעסתי עליו והתחלתי לצעוק עליו , ואמרתי לו שיש לו שני ברירות או לחזור לספסל הלימודים או לצאת ולעבוד, אך אני לא מוכנה שישב כל היום בבטלה, יצפה בטלויזיה או ישחק במחשב ויגלוש באינטרנט. אני מרגישה שהאיזון בבית הופר , בעלי ושאר ילדי אומרים שאני כל הזמן מדברת על המצב עם בני, בעלי החליט שהוא נותן לו את הזמן ולא נוקט בדרך של הוצאת מחשב או טלויזיה מחדרו דבר שבעיני בני מקבל פרס על כך שהוא לא הולך לביה"ס, דברתי על כך עם בעלי שאמר שהוא לא מוכן לשבת כל היום ולדבר על המצב , שבננו עושה את כל השטויות ובזמן אמת הוא פשוט ישלם עבורם, והוא יצטער על כך , דיברתי עם בעלי על יועץ אמר שלא מוכן לגשת עד שבננו יצטרף כי בלעדיו אי אפשר לפתור דברים, וכרגע בני מסרב לצאת איתנו לכל ייעוץ שהוא. אני מרגישה שאני לבד במערכה עם בני , אני שמדברת ומבקשת מתווכחת וצועקת , אני מרגישה שבכך אני גם פוגעת בשאר הילדים , הם מרגישים ננזחים וכל הזמן אני באה עליהם בטענות על כל דבר. יש לי הרגשת תיסכול כישלון בנוגע לבני הגדול . בעלי דיבר איתי ואמר שאני עושה את כל הטעויות עם בני בכך שאני נותנת לו כוח בזה שאני רודפת אחריו שילך לביה"ס .
ענת שתייעצי לי מה עלי לעשות ואיך אני אמורה להתנהג עם בני ושאר ילדי ולהחזיר את האיזון בבית כי כרגע האוירה בבית לא טובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת תעני לי בבקשה
חני04/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחני היקרה
ענת זפרני04/06/2009היי חני
האם יש בבית הספר מורה שהבן שלך מעריך? המורה לספורט או רכז כל שהוא שיכול לדבר איתו או אפילו להגיע אליכם הביתה? לא פעם הביקורים האלו עזרו. תבדקי עם המחנכת.
בנוסף,
אני חושבת שיש משהו בדברי בעלך:
אם הילד שלך לא מראה סימני מצוקה (חלילה וחס דברים שיכולים להדאיג כמו חשד להתאבדות/סמים)
ואם מדובר רק על סרוב ללכת לבית הספר
אולי כדאי באמת לרדת לו קצת מהגב
ולחכות
במילא עוד שבועיים יוצאים לחופש גדול
במהלך השבועיים האלו נסי לא לדבר איתו על המצב.
לקראת אמצע יולי - קחי אותו לבית קפה בשקט בערב שאלי אותו בנוגע לתוכניות שלו לשנה הבאה. כמו שזה נראה כרגע הוא במשבר. אין לו חשק/כוח/סבלנות ויש שם משהו עמוק שמסתתר.
בשיחה צריכה להיות ברורה העובדה שמי שלא לומד- עובד!!
חייבים לזכור שבכל גיל לימודים זה הפיך ויחסים לא
כלומר, אם הוא בוחר לא ללמוד- אין בעיה כל עוד הוא לוקח חלק במטלות הבית ועובד
אשמח להתעדכן
יום טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת תודה שחזרת אלי
חני04/06/2009ענת תודה לך שחזרת אלי ועל העצות שאתה נותנת ,
אני אשתדל לרדת מגבו של בני ולתת לו את הזמן , ולא ללחוץ אותו לגבי הלימודים והבגרויות שממילא פיספס אותם. ואנסה בשלב מאוחר יותר בפגישה במסעדה או במקום אחר שבני יבחר כדי שנשב ודבר על התוכניות שלו , אני חייבת לומר שכרגע בני לא מוכן לדבר איתי בכלל, רק עם אביו .
ענת, איך אני אשבור את החומה שנוצרה ביני לבין בני ולגרום לזה שנוכל לדבר .
כל העניין מאוד כואב לי כי תמיד הייתה לי תקשורת טובה עם ילדי ואני תמיד מוכנה להקשיב ולשמוע בכל דבר וענין. אני אנסה באמת לא לדבר עם בני וגם בבית על הנושא ולנסות לחזיר את האיזון בבית ושתהיה אוירה טובה יותר בבית.
ענת אני חייבת לציין שמבחינת המחנכת אני די מאוכזבת מכיוון שבכל אותה תקופת העדרות לא קיבלתי שום טלפון מהמחנכת לשאול לשלומו, איך עלי לנהוג במקרה כזה.
ושוב אני מודה לך מקרב לך על תשומת הלב והדרך להבין ולייעץ .תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)