פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להקיש בדלת ???
    אור
    29/04/2009

בני בן 15, נמצא בחדרו לבדו החל לבקש ממני כשאני נכנסת לחדרו להקיש על הדלת. אמרתי לו
    במידה והוא לבד אין צורך. ידוע לי שהוא יושב חלק גדול מהזמן מול המחשב מחובר לפורום
    שהוא אוהב ויש לו שם חברים וחלק מהזמן צופה בטלוויזיה, או אם קורה נס מכין שעורי ביית ביוזמתו
    מבלי שהבקש ממנו( גם זאת בעיה) מאחר והוא לא לוקח פסק זמן לשעורי בית , אני מנסה לקבוע
    איתו מראש מועד עד כמה שניתן.
    אודה לכם באם תייעצו לי כיצד לנהוג בסוגיות הנ"ל.
    בברכה,
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להקיש בדלת ???

הוספת תגובה

• האם להקיש בדלת?

אייל קנדינוף
    29/04/2009

שלום לך אור
    כמובן, וגם לחכות לאישור להכנס. בנך כבר לא ילד. אומנם הוא עוד לא בוגר, אך הוא נמצא בתווך.
    לגבי זמן מחשב. יש להגיע להסכם שמסדיר את זמן הישיבה מול המחשב ומומלץ לא לעבור את השעתיים ביום עם דגש של שעה לפחות ללא מחשב לפני המקלחת שלפני השינה. ממליץ לך לקרוא מאמר שכתבתי בנושא שנקרא "ילדים, מחשבים ובעיות שינה" .
    לגבי שיעורי הבית, אולי כדאי לגבש ביחד איתו מדיניות שמצד אחד מאפשרת לו לנהל את חייו ומצד שני מבטיחה את הצלחתו בלימודים? כשתפקידך הוא להיות שם בשבילו בנקודות שבו הוא מתרופף.
    כך ששיעורי הבית הם רק נגזרת מסך כל הפעילויות שלו במהלך השבוע והוא צריך, בעזרתך, למצוא את שביל הזהב שמאפשר גם מחשב, גם שיעורים, גם פעילות ספורטיבית וכו'. לפי מה שאת כותבת הטלויזיה נמצאת בחדרו? אם כן, מומלץ להוציא אותה מאחר וזה גורם מספר אחד לבידוד בתוך המשפחה. כול אחד בחדרו, מול הטלויזיה, או המחשב ולא מדברים אחד עם השני..
    בהצלחה
    ונשמח להתעדכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה נכדים
    לולבה
    29/04/2009

יש לי 3 נכדים.
    אתמול יצאתי עם בתי ושלושת נכדי למופעים של יום העצמאות.
    ביתי הצטיידה בכל מיני ממתקים שתיה וכו'.
    שאלתי את הנכדים אם הם רוצים שאקנה להם משהו, ולדהמתי
    ענו לי שאמא לא מסכימה שאני אקנה להם ולא יבקשו ממנו לקנות.

פשוט התייבשתי, ולא רציתי לקלקל את האווירה.
    זה מאוד מפריע לי מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה נכדים

הוספת תגובה

• ללובה

אייל קנדינוף
    29/04/2009

שלום לך
    אין ספק שלשלול רצון של סבתא לפנק את נכדיה יכול מאוד לעצבן. עם זאת יש לזכור שלאמא, ביתך, יש את המילה האחרונה ויש לכבד זאת. היא האמא. לכן כדאי לך לשוחח עם עמה בהמשך, על כך שחשוב לך מידי פעם לפנק את נכדיך ואת מעדיפה לעשות זאת בתאום מראש . במצב זה, הכל ברור, חיכוכים בינך לבין ביתך לא יתעוררו והאוירה הטובה תישמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תקשורת
    יעל
    28/04/2009

שלום רב,
    לפני שאשאל אתן רקע כללי, במבט שלי לאחור ראיתי שאיני מספיק עכבית ואסרטיבית עם בתי בת ה-14 ולכן החלטתי להיות עכבית יותר וחד משמעית בדברים עקרוניים וכמובן שזה לא בא בזבנג וגמרנו . היום בתי אחרה את ההסעה לבית הספר (מורכב להגיע ללא הסעה) ורק כשחזרתי הביתה גיליתי זאת , היא לא סיפרה קודם לכן . היה קשה לי לקבל זאת ואמרתי לה זאת. אני לא יודעת איך לנהוג , משהו פה מתערער לי , ואני כן סומכת עליה והיא יודעת זאת . הטענה שלה היתה "שכחתי לספר לך" וברור שלא כך הדברים . איך אני אמורה לנהוג במצב כזה? עונש זה לא דבר מתאים , אני רוצה לבנות מערכת בנינו . אני אפילו לא יודעת איך להגיב . אודה לקבלת תשובה .

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תקשורת

הוספת תגובה

• חוס תקשורת

אייל קנדינוף
    28/04/2009

שלום יעל
    הערכתי, וכדאי לבדוק, היא שבתך פשוט פחדה לספר לך. מומלץ לברר האם במהלך התהליך שאת מספרת עליו נבנה מתח בינך לבין בתך? אני מסכים לחלוטין עם אבחנתך שעונשים לא תורמים ויותר מכך, הם מקדמים חשדנות, דיכדוך והתנגדות. כדאי לבחון דברים לטווח רחוק. והיה ואת מזהה דפוס התנהגות שחוזר על עצמו, כמו איחורים להסעה יש לפעול ממקום של שיתוף והעברת האחריות לבתך לזכות ולחובה בהסכמתה. אין לך סיבה להתרגז מאחר ולא את איחרת, בתך איחרה וכשהיא תבין שאת לא צד בעניין וזאת אחריות שלה ללימודיה המגמה תשתנה. מפתיע לגלות עד כמה ילדים/נערים מוכנים להתאמץ כשסומכים עליהם ונותנים להם מרחב פעולה. חשוב לזכור, טעויות הן הבסיס הראשוני ללמידה, כך שכדאי לאפס ציפיות ולבדוק מגמות. נחמד יהיה שאת ובתך תבלו יחדיו ותוך כדי בילוי תספרי לה על הסיבות המניעות אותך בתור אמא שלה ותייצרי אוירה שתאפשר לה לספר לך מה באמת קרה ואיך היא מתייחסת לזה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסכם הורים וילדים
    דבורה
    27/04/2009

ענת שלום,

שאלה: אני מחפשת מודל להסכם ביננו ההורים לבננו הבכור והמתבגר בן 15.5 - יש לנו מס' תחומים שכבר דנו עליהם במשא ומתן עם בנינו והוא הסכים עליהם ויש שעדיין לא העלינו.
    מה דעתך על הסעיפים? איך כותבים הסכם כזה?

1. לימודים - איחורים – 1 לחודש - יקבל תוספת קבועה בדמי כיס
    יותר מאיחור אחד בחודש - לא יקבל דמי כיס של אותו השבוע

חיסורים – 1 לחודש - יקבל תוספת קבועה בדמי כיס
    יותר מחיסור אחד בחודש - לא יקבל דמי כיס של אותו השבוע

שיעורי בית - הכנה עד השעה 20:00

2מחשב/טלויזייה
    עד השעה 21:00 (אח"כ מקלחת, קריאה במיטה) - אם לא למחרת המחשב ייסגר בשעה 20:00

3 קימה/שינה בזמן לימודים
    קימה - שעון מעורר שעה לפני. יציאה מהבית 30 דק' לפני
    שינה - 8.5-9.5 שעות - 22:30 במיטה, 23:00 - אם לא למחרת במיטה בשעה 22:00 במקום 23:00

4 מטלות שבועיות
    החדר - סידור וניקיון - יום שישי עד 17:00 - אם לא יורד לו 30 שקל מדמי כיס של אותו השבוע
    קיפול הכביסה - יום שבת עד 17:00 - אם לא יורד לו 30 שקל מדמי כיס של אותו השבוע

5יציאות
    בזמן לימודים - יום שישי עד השעה 4 לפנות בוקר - אם לא לא יוצא ביום שישי שלאחר מכן

תודה רבה להתייחסותך, דבורה

לקביעת תור
    סגירה
    הסכם הורים וילדים

הוספת תגובה

• הסכמים בין הורים לילדים

דבורה
    27/04/2009

אייל, ענת שלום,
    נא תשובתכם לנושא הסכמים בין הורים לילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבורה

אייל קנדינוף
    29/04/2009

דבורה שלום
    אין מודל קבוע או תבניות מוכנות מראש. כל אדם הוא יחיד ומיוחד ולכן כל משפחה היא שונה מאחרת.
    בראש ובראשונה כדאי להתחיל לשאול שאלות לגבי הסיבות שמניעות אתכם ההורים לגבי יצירת הסכם והכונה היא למטרות והיעדים שאתם רוצים להשיג כמשפחה . האם כתיבת הסכם זה היא ביוזמתו והסכמתו? ואולי כדאי להשאיר תחומים פתוחים שיאפשרו דברים חדשים כמו יוזמות לשיתוף ועזרה הדדית.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להסכם הןרים וילדים

דבורה
    30/04/2009

אייל שלום,
    ההסכם נובע מאי ביצוע ההבנות שהיו לנו עם בנינו והיה צורך לתת לזה "תוקף" עם מה קורה אם דברים לא נעשים. לגבי המטרות והיעדים שלנו: לחיות בשלום, ביחסים ותקשורת טובה כמשפחה.
    כתיבת ההסכם באופן רשמי היא ביוזמתינו כי לא רצינו לחזור כל יום על אותם הבנות שלא מבוצעות שיוצרות חיכוכים מיותרים. ברור שיש עוד תחומים פתוחים שלא העילנו.
    אודה להתייחסותך,
    בברכת יום מקסים,
    דבורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדבורה

אייל קנדינוף
    30/04/2009

שלום לך שוב
    עם כך אז קדימה. רק שימו לב לדעת להרפות כשצריך והכוונה היא שהמגמה של הצעירים מתחילה להשתנות. דאגו גם שלא במסגרת ההסכם לצ'פר במועדים לא צפויים או מתוכננים ללא ידיעתם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסכם הורים ילדים

דבורה
    30/04/2009

אייל שלום,
    ראשית תודה להתייחסותך, מלכתחילה רציתי שתאמר את דעתך על סעיפי ההסכם האם נכונים?.
    תודה דבורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבורה

אייל קנדינוף
    01/05/2009

שלום שוב
    יהיה קשה לחוות דעה על ההסכם ללא פרטים לגבי ההבנות שהגעתם עם ילדכם. הסכם צריך להיות בבסיסו בשותפות, כך שיש לשבת ולדבר על המטרות שלכם ושלהם ולמצוא את שביל הזהב. במקביל לא הייתי ממליץ, וזאת ללא ידיעה מספקת של המצב, לרדת לרזולוציות של שעות ודקות אלא להשאיר לנערים את האחריות לעמוד במשימותיהם. בנוסף, אין צורך לתגמל בכסף כל שבוע על כך שהנורמלי מתבצע. אשמח עם תוכלי להרחיב כדי שתשובתי תהיה מדויקת יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדד גובה
    רויטל
    25/04/2009

מה הגובה הרצוי לילדה בת 10 שגובה ההורים 172 174

לקביעת תור
    סגירה
    מדד גובה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

אייל קנדינוף
    25/04/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=233 id=link]התפתחות הילד[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מ ת ב ג ר ת...
    אור
    25/04/2009

שלום,
    בתי בת כ 15 בעוד כחודשיים. , ישנן מספר בעיות: בדרך כלל היא תלמידה טובה, פרט למתמטיקה
    שלה אני לוקחת שיעורי עזר. בשיעורים אלה עליה להשקיע גם בבית כדי להתקדם. אני משלמת
    את מיטב כספי אך היא לא מוכנה להשקיע בבית רק לאחר לחצים וסנקציות. במידה והיא לא
    מוכנה לעבוד בבית האם עלי להפסיק את השיעורים, זאת כוונתי.
    דבר נוסף היא יושבת מרבית הזמן מול המחשב, אני מנסה לשים לא גבולות ולהגביל אותה בזמן
    וזה לא תמיד מצליח ומגיעה לעמותים.
    בבקרים היא מתקשה לקום, אני מקפידה שתלך לישון מוקדם, ולפעמים היא מאחרת לבית הספר
    שמשם לא קיבלתי שום תגובה שתרתיע אותה מהאיחורים.
    היא הכירה בפורום ילד בן גילה ומבקשת להיפגש איתו, איזה סוג יש יחסים מתקיימים בגיל זה.

הלאתי אתכם במספר שאלות,
    אודה על תשובתכם.
    אורי

לקביעת תור
    סגירה
    מ ת ב ג ר ת...

הוספת תגובה

• לאור

אייל קנדינוף
    25/04/2009

שלום לך
    להפסיק את השיעורים לא כדאי, אך יש להתחיל להעביר אחריות אליה. כדאי להבין שבתך נמצאת בגיל ההתבגרות ומבחינתה חברים, פעילויות חברתיות וכדומה נמצאים בראש סדרי החשיבות. הסיבה לכך נעוצה בתהליכים טבעיים שקשורים לבניית הזהות האישית. כדאי מאוד לא להכנס למעורבות רגשית עם העובדה שבתך, כרגע ולשנים הקרובות, תהיה בתהליך של התנגדות לכל מה שתרצי ממנה לעשות. תמיד מה שהיא תרצה לעשות יהיה יותר חשוב. אין בזה כל רע, כך זה עובד ולנו ההורים זה נותן הזדמנות פז ללמד אותם, המתבגרים, שיעור במנהיגות אישית. אז דבר ראשון זה לא להתרגז, דבר שני זה לתת לה להתמודד עם חוסר היכולת שלה לנהל את חייה. כדאי להתחיל בתהליך משותף לשתיכן שמגדיר את תחומי האחריות ולעגן זאת בהסכם כך שבמקרה והיא לא עומדת בהסכם יש פירוט מה קורה. במקרה זה האחריות שלך היא לקיים את מה שהוסכם למרות אי שביעות רצונה. לדוגמה: יש להפסיק פעילות מחשב שעה וחצי לפני השינה מאחר וזה פוגם באיכות השינה. במקרה והיא לא תקפיד על הזמנים, את מסירה אחריות להעיר אותה לבית הספר והיא תחמיץ לימודים. עלינו לזכור שבית הספר מהווה בראש ובראשונה מקום להתרחשות חברתית מבחינתם. כך שתחושת ההחמצה לא תאפשר לה לחזור על הטעות בשנית. באופן זה את מבטלת את היכולת שלה להתנגד אליך ומאפשרת לה לפתח כוח רצון. אותו עיקרון פועל לכל שאר התחומים
    את מוזמנת לקרוא מאמר שכתבתי "ילדים מחשבים ובעיות שינה" שפותח ומסביר את כל ההשלכות של ישיבה מרובה מול מחשב.
    לגבי מטלות בבית המלצתי היא לא להתנות שיעורים פרטיים בכך אלא להציע לה לעזור לך. אם היא לא רוצה זה בסדר. להשאיר לה את ההחלטה, עדיף שזה יבוא מרצונה החופשי ולא מתוך כפיה או הפחדה. זה יקח זמן אך יום אחד הגישה תשתנה.
    עצם העובדה שאת מעודכנת ברצונה להפגש עם ילד בן גילה מראה שיש פתיחות וגילוי בינכן, שזה לכשעצמו יקר מפז. עודדי אותה לספר לך עליו וסמכי על חושיך להחליט על בסיס הבדיקות שתעשי.
    בכל מקרה כדאי שההחלטה אם להפגש עם אותו ילד תעשה על ידה על בסיס שיחה של שתיכן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    24/04/2009

ענת,
    זה חייב להיות 3 חודשים?
    איאפשר פחות..? נגיד חודש...או חודש וחצי...?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דנה

ענת זפרני
    25/04/2009

לפחות חודשיים של הדממה מוחלטת אחרת זה לא פסק זמן זה סתם אותה נדנדה שאתם נמצאים בה גם היום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניעה
    אנונמי
    24/04/2009

בני בן ה- 13 החל בשנה האחרונה התחבר עם ילדים הגדולים ממנו בשנה שנתיים ולצאת ולהסתובב במקומות לא רצויים יש לי הרגשה שהוא גם מעשן סיגריות ונרגילה.
    בבית אנחנו מתווכחים כל הזמן. איך אפשר למנוע ממנו לצאת איתם ולהתחבר עם יתר בני כיתתו.

לקביעת תור
    סגירה
    מניעה

הוספת תגובה

• אנונימי

ענת זפרני
    25/04/2009

חשוב מאוד לבצע מעקב צמוד ולאסוף פרטים
    בלי הבנה מלאה וידיעה של היכן הוא ועם מי קשה להציב גבולות
    צריך להבהיר לילד שאתם אחראים לשלומו ומבחינתכם כל עוד אתם לא יודעים עם מי הוא מסתובב
    והיכן - אתם לא רגועים ולא יכולים לאפשר זאת
    בקשו ממנו שיזמין את החבירם החדשים הביתה - ותתרשמו מהם
    אחר כך תחליטו
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בלימודים
    ציון
    24/04/2009

יעל שלום,

בננו בן14 ובעל יכולות גבוהות. אף התקבל למסלול אקדמי בחטיבה.

מטורף על גאדג'טים ומחשבים ולמעשה אוטודידקט בתחומים הללו.

הבעיה שהוא כל היום עסוק רק בכך ובחברים, בחופשות ער לתוך הבוקר וישן עד ארבע.

ואז בלימודים אם לא נשב לו על הצוואר הוא יעשה אפילו פחות ממינימום והצרה
    היא שלא ניתן להרתיעו, כאשר אנו או המורה משוחחים איתו הוא עובד על זמן, דהיינו הוא מחכה שהשיחה תיסתים ואז הוא יכול לחזור לסורו.

נא עצתך.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בלימודים

הוספת תגובה

• לציון

ענת זפרני
    24/04/2009

אם הילד שלכם עומד בדרישות ולא עומדים להעיף אותו אלא הוא במסלול המועדף
    אני לא ממש מבינה מה הבעיה
    אולי תכתבו שוב על מנת שאבין
    אם יש בעיה בלימודים הרבה פעמים שווה לחפש תיכוניסט/ית שיגיע שלוש ארבע פעמים בשבוע ופשוט ישב איתו על החומר ואירגון העבודות על מנת ללמד אותו שזה אפשרי
    אשמח לקבל פרטים נוספים
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים
    אמא
    23/04/2009

אייל שלום..יש לי תחושה שהילד שלי משקר כל הזמן ..מנסה להסתיר דברים לדוגמא השבוע הייתי צריכה את עזרתו הוא תרץ שיש לו משהו וכאשר נפגשנו בבית לאחר כמה שעות גיליתי שהוא בכלל הלך לעשות עגיל למרות שאני לא הרשתי לו .אני יודעת שהוא כבר "גדול"אך עדיין צריך רשות לדברים מסויימים או לקחת אחריות לעשות אותם אך לא כנגד רצונם של ההורים !!!
    איך ניתן לפתור דברים אלו?? באיזו דרך ??
    אני פשוט נורא כועסת עליו החרמתי לו את הפלאפון אך זה מצויין מבחינתו כי אני לא מנדנדת לו שיחזור הביתה בזמנים שקבענו הוא מנצל את זה וחוזר מתי שבא לו וזה גורם שוב לכעסים בבקשה תענה לי מה עושים?????

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים

הוספת תגובה

• שקרים

אייל קנדינוף
    25/04/2009

שלום לך
    אלו לא תחושות, אלו שקרים. לפי ניחוש, בנך עובר את גיל ההתבגרות. גיל זה מאופיין ברצון עז להתנגדות כלפי סמכות באשר היא. חסרים לי פרטים נוספים כמו מצבו בלימודים, מצצבו החברתי, האם יש עוד אחים בבית, יחסיו עם אביו. בגדול כדאי לשנות גישה שתאפשר לך להפסיק להיות שוטרת ולאפשר לו על בסיס של הסכם לקחת אחריות לגבי חייו במגזרים השונים.
    בהערת משנה, כולנו משקרים פחות או יותר ואין מה להתרגש מכך. חשוב יותר לבנות מערכת יחסים שמושתת על כבוד וכנות.
    הרשות שאת מדברת עליה היא מקור הבעיה משום שהוא חושב שהוא כבר מספיק גדול בשביל לא לבקש רשות.
    מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אמא
    25/04/2009

אייל מצבו בלימודים מתנדנד לפי מצבי רוח פעם הוא משקיע ופעם ממש לא מתחשק לו..חברתית הוא מנהיג.. בעניין האבא אז זה כך אני מרגישה שיש לי שתי ילדים מתבגרים כי כל מילה גוררת ויכוח או מריבה...וכמובן אני השוטר וזה די נמאס הבן רוצה להיות צודק כל הזמן גם אם זה לא !!וכן יש עוד ילדה בבית בת 11 שלוקחת לעצמה" טיפים" מכל המצב( אני לא יודעת אם זה לטובה או לא).
    בעניין העונשים האם כך לעשות להחרים פלאפון או דמי כיס בגלל חוסר כבוד להורים,סובבים??
    סדר היום שלו כך שצריך להעיר אותו בערך מליון פעם עד שהוא מתארגן ואז אחרי הלימודים הוא בא אלינו לעבודה עובד כמובן (בתמורה לכך הוא מקבל דברים שהוא רוצה (לא כסף נזיל ליד)חוזרים הביתה לפעמים הוא הולך לחברים מגיע הביתה בסביבות 8 ,ואז מחשב פלא' מחשב פלא' ומחשב עד שאני מבקשת שילך לישון זה גם בערך מליון פעם.(כמובן ששואלים אותו איך בבי"ס תמיד אין שיעורים והכל בסדר..)איך ממשיכים מכאן אני חוששת שהמרד שלו יגרום למרחק בנינו ..כשהוא צריך משהוא אז הוא מתחנף והכל בסדר וכאשר הוא משיג את מבוקשו הוא מתהפך וממשיך למרוד הוא עונה בחוצפה (בקיצור מתגרה שנתעצבן..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים

אייל קנדינוף
    26/04/2009

שלום שוב
    החשוב ביותר זה שאת ובעלך תדברו באותה שפה. אין יותר צעקות ואין ויכוחים. לכל דבר יש מחיר ולהפסיק להעיר אותו בבוקר. הוא מספיק גדול להתעורר לבד. אם לא יצליח להתעורר אז יפסיד בית ספר ומנקודה זו אין פלפון ואין מחשב ואין חברים וגם לא צריך את העזרה שלו בעבודה. לנתק אותו מהכול. לעמוד על שלכם באופן נוקשה ללא צעקות והתחממויות. הוא לא אמור לנהל אתכם. אתם אמורים להנהיג אותו. יפה שעה אחת קודם ובתכם תבין את הרמז.
    עדיף שבנכם יהיה צודק אבל אתם חכמים!!!!!
    לגבי פלפון ומחשב: אתם לא מחרימים, הוא לא עומד בהתחייבויות ולכן הוא לא זכאי להנאות. ההסבר לכך נעוץ בעובדה שאתם ההורים עובדים ולכן יש בית ואוכל. הוא הולך לבית הספר ומגלה אחריות וזכאי להנאות החיים ,כך זה עובד.
    זה הזמן שיבין שלא הכל מובן מאליו וזה ישרת אותו לעתיד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר..

אמא
    26/04/2009

אני מוכנה לנסות כל דרך אבל מכעיס אותי כשהוא אומר לי את חייבת לתת לי כל מה שאני רוצה ..אם לא אני אנסה לקחת בכוח!! הכוחניות שהוא משתמש בה מילולית ולפעמים הוא מנסה גם פיזית ואני פוחדת שזה יילך לכיוונים לא נכונים..חבל לי שהוא לא יודע להעריך דברים זה נראה לו מובן מאליו..הוא בסך הכל באמת" ילד טוב ירושלים" וממש בכמה חודשים האחרונים הוא השתנה מקצה לקצה .
    בעלי כבר אומר לי שהוא מצידו מרים ידיים אין לו כוחות להתמודד מולו וברוב הפעמים זה נופל עלי ואני גם אשמה שמשהו לא מצליח..עוד דבר הוא מתחיל בגרויות ופתאום הוא אומר לי אני לא מתכוון ללמוד לבגרויות הטא מתנגד לשיעורים פרטיים ואני מחריכה וקובעת הוא לומד אבל די בכוח מה עושים לגבי זה?
    אייל אני מודה לכך מראש על העצות אני קוראת את ההודעות של רוב ההורים ואני רואה שלא רק אני בסירה אתה עושה עבודה נפלאה ישר כוח..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר

אייל קנדינוף
    27/04/2009

שלום שוב
    הסוד הגדול קשור ליכולת שלנו, ההורים, להבין שמולנו עומד/ת נער/ה בגיל ההתבגרות שבמילים עדינות אפשר להגדיר אותם "כמתחלקים על השכל". שוב אני חוזר ואומר, לא לקחת אותם באופן אישי. זו תקופה והיא תעבור. האחריות שלנו ההורים היא בקביעת עקרונות מושלים שמהם אנחנו לא זזים.
    למשל: אם בנך מאיים באי הליכה לבגרות זו בעיה שלו כי החיים האלה הם שלו ואנחנו פה רק בשביל לעזור אם יבחר בכך. כך שבפעם הבאה שהוא ינסה להפחיד או לאיים זה יחזור אליו כבומרנג. את לא מתרגשת, לא נלחצת, לא מאויימת ויותר מכך, חיוך קטן והפנית הגב באמירה חד משמעית: אתה לא רוצה בגרות, אין בעיה, תהיה מה שתרצה, רק תראה לאן החברים האחרים שלך יגיעו ביחס אליך.
    הורידי את החיכוכים וייצרי מרחב ריק שבו הוא יצטרך להתמודד עם השאלות לגבי עתידו באופן עצמאי.
    זכרי: בנך יודע בדיוק נמרץ את בנקודות הרגישות שלך. כך הוא משיג את שליטתו. אל תאפשרי זאת יותר. היי תקיפה ונחושה והוא יעריך זאת לעתיד. עם זאת היי שם בשבילו ברגעי משבר אם יעלו.
    בהצלחה
    נשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת..

אמא
    02/05/2009

אייל שלום ..לילה ללא שינה עבר עלינוהבן הגיע בשלוש בבוקר כמו תמיד אך הפעם שיכור לגמרי הוא פנה אלי מסריח כולו ..אבל סיפר לי שהוא הסתבך בגלל בחורה!!!לפני כמה ימים הוא אמר לחבר שהוא אוהב מישהי אותו חבר התחיל איתה ופרסם לכולם שהם חברים הבן שלי נפגע וכעס ובאותו הערב נפגשן כמה חברים שתו (הוא קצת יותר)ניגש לאותו ילד ורצה להכות אותו למזלו הוא פיספס כי לא היה שפוי..כשחבריו אמרו לו זאת הוא מיד התקשר לאותו הילד וביקש סליחה כי הוא שתוי..כאשר הוא הגיע הביתה הנייד שלו צלצל ואז הוא ניגש אלי וביקש שלא נכעס עליו כי הוא צריך עזרה!!
    האח הגדול של אותו הילד התקשר לבן שלי וביקש שירד למטה "כי הם צריכים לדבר" הבן שלי הבין על מה ולכן שיתף אותי..בעלי כמובן נשאר עם הבן בבית ואני ירדתי לדבר עם אותו בחור הסברתי לו שכרגע אי אפשר לדבר עם אדם שהוא שיכור אך נפתור זאת בבוקר והוא כאדם גדול צריך לדעת לאן האלימות שהוא רצה שתהיה יכולה להגיע ואפשר לפתור את הדברים בדרכים יפות יותר ובהסברים על חומרת העניין !!
    האם אני צריכה לפנות לאותם הורים ולידע אותם על כך???
    ואת אותם הורים שילדיהם שתו עם הבן שלי האם אני זאת שצריכה ליידע מה הם עושים בלילות???
    מתלבטת ויותר מכך פוחדת וחוששת לבני ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למתלבטת

אייל קנדינוף
    02/05/2009

שלום לך
    יש ליידע את ההורים של הילדים, לאתר את בתי הספר שלהם ולידע את המורים ולקבל עזרה מיקצועית מהר ככול האפשר. בזמן זה יש לשנות את הגישה לחלוטין. אין לאפשר לבנך את החופש שהיה רגיל אליו. פנו לעזרה ואל תחכו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

אמא
    03/05/2009

שלום.. עוד לפני תשובתך אזרתי כוח ודיברתי עם ההורים .היה עם מי לדבר ובהבנה רבה בבוקר דיברנו עם הבן והסברנו לו מה קרה הוא לא היה כ"כ מופתע אך הוא מסרב לתת לי את הנייד להשהיה ומאיים שהוא ימשיך לצאת למרות שאני לא מרשה לו וכמובן הוא לא מבטיח שיפסיק לשתות..מה עושים בכדי לא למשוך את השיחות איתו לויכוחים????
    הוא מתנהג מוזר קצת מפוחד לפעמים ובוכה שהוא לא מצליח בכלוםופתאום מתהפך וחוזר להיות תוקפן(חושב שכולם עויינים לו)...
    הוא מושך את כל תשומת הלב שלנו אליו וכל שיחה איתו הוא מבקש שאחותו לא תשמע ותכנס לחדר ..אני מרגישה שהוא גורם למשבר בבית הכל סביבו כל היום מתעסקים רק ב"צרות"שהוא עושה איך ממשיכים מכאן הלאה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב

אייל קנדינוף
    04/05/2009

לשים את האשמה עליו תהיה טעות גדולה. אין פה אשמים וקצרה היריעה להסביר למה.
    הניחו לו לכמה ימים ובמקביל פנו לעזרה מקצועית.
    את מוזמנת לפנות אלי במייל הפרטי שלי[email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אמא
    05/05/2009

שלום
    את עניין היציאות בשישי הוא הבין (הוא בפסק זמן) ..בערב הוא על המחשב ..
    אך האם להחזיר לו את הנייד בשלב זה?או לחכות מעט?
    הסברנו לו שלמרות האהבה שלו כדאי לו לותר כי היחסים בינו לאותה בחורה לא יחזרו להיות כמו בעבר..(היא לא הייתה מוכנה לשמוע את הצד שלו באותו עניין.. אלא רק את הבחור השני שהרעיף שקרים על בני לכל עבר-הוא הוסיף דברים על כל המקרה כדי למשוך את תשומת ליבה יותר) ביקשנו מהבן שלנו שישקיע עכשיו בלימודים זה מה שחשוב באמת למרות שמאוד קשה לו להתרכז!! ..ואם אותה בחורה תנסה לדבר איתו על מה שהיה פשוט שגיד שהכל מאחריו יחייך וימשיך..
    רציתי לציין ששיתפתי את רכזת השכבה בעניין היא אשה נפלאה היא תיזום איתו שיחה היום באופן כללי כך שאולי הוא יפתח את הלב ויספר לה משהו..כדי שאפשר יהיה לעזור לו "ללא התערבות ההורים".
    חשוב גם לציין שאותה בחורה שולחת לו מסרים עם חברים שהם צריכים לפתור דברים וזה שהוא לא מתיחס אליה מגדיל את הפגיעה בה ..
    לגבי המייל יהי לי קשה כי הוא משותף ולא הייתי רוצה שיראה זאת
    אייל אני מודה לך על הכל אתה נותן הרבה כוח..אשרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא

אייל קנדינוף
    05/05/2009

שלום שוב
    יש לזכור שההשהיה היא לא פתרון. מומלץ להמשיך בשיחות כדי ליצור חמימות בינכם ושידע שלמרות ההגבלות אתם שם בשבילו ללא התניות. כדאי לקדם הסכם שמסדיר את התנהלותו ביציאות לבילויים ובבית הספר. עכשיו זה זמן מצוין לכך. יש לכלול גם את הטלפון בעיסקה ולהגביל את השימוש לפי סכום כסף. מצד אחד לעמוד על שלכם באופן חסר פשרות מצד שני לתת לו את כל התמיכה הריגשית לה הוא זקוק.
    בהצלחה
    נשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות

אמא
    06/05/2009

אני מרגישה נודניקית אך העצות שלך עוזרות..
    אתמול למשל הוא רצה ללכת למסיבת יום הולדת ולא הרשתי לו בתלונה שקשה לסמוך עליו כי הוא לו מבטיח מאומה..הוא כמובן ענה לי "אני לא שואל אלא אומר לך" ויצא (לא יכולתי להמשיך את השיחה כי הייתי ליד אנשים).קיבלתי ממנו טלפון אחרי 5 דקות" שאני אמא רעה שחונקת אותו ומנסה להפריד אותו מהחברים" ..מאוד כעסתי ,נפגעתי ואמרתי יותר נכון צעקתי שבגלל שאני דואגת אז אני רעה אוקי תודה..לא עברו 10 דקות והוא חזראלי לעבודה ואמר"אני לא אלך כדי שתהיו מרוצים אך זה לא פייר "(כל השיחה הזאת נעשתה בצורה לא נעימה של צעקות)
    בערב הוא ניגש אלי והתנצל..
    אייל השאלה היא אם זאת הדרך הנכונה ללמד אותו קודם לחשוב לפני העשייה???
    הוא רק מקבל טלפון מחבר מסויים וההתנהגות שלו משתנה מקצה לקצה..
    אני רוצה לנער אותו שיבין שאני רוצה לסמוך עליו בלי דאגות ושקרים שתשרור בנינו הבנה ובעיקר אמונה וזה לא עובד!!!
    הוא טוען שאני לא עומדת בהתחייבויות שלנו..וזה מפני שהוא לא עומד בשלו הוא מתחיל אך לא מסיים ולכן אני נוקשה ולא נותנת מה שהבטחתי כי אם אני אתן אז מה שווים ההסכמים???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא

אייל קנדינוף
    08/05/2009

שלום שוב
    הסכמים מקיימים. לטוב ולרע. הסכם חכם מסכם את ההתחייבויות של כל צד ומה קורה כאשר אחד הצדדים לא עומד בהסכם. הסכם צריך להיות כתוב על דף עם עותק לכל צד וחתום. רק כך אפשר לבנות אמון. זכרי, בנך נמצא בתקופה קשה ועובר את גיל ההתבגרות במלוא העוצמה. חובתך היא לא להכנס למעורבות רגשית ביחס לתגובותיו כלפיך. רק דרך הסתכלות רגישה ולא רגשנית, תוכלי למצוא את הכוח והתשובות הנדרשות, לעזרה בשבילו.
    לא צריך לנער וגם לא צריך לרצות שיבין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת
    דנה
    22/04/2009

שלום ענת, אצלי הבעיה היא קצת מורכבת מהרבה דברים שונים.
    היה לי חבר במשך שנה וחצי , הכרנו הרבה לפני. הוא הפך למישהו נורא יקר לי בזמן הזה (אנחנו מכירים כבר 3 וחצי שנים) הבן אדם הזה היה הכל בשבילי וגם עכשיו הוא המון. אני מאוד אוהבת אותו והוא אוהב אותי. הוא נהפך למשהו לא רגיל בשנה וחצי הזו, הוא נהפך לחלק מהמשפחה שלי, פיתחנו קשר נורא עמוק ואני פשוט אוהבת אותו ואני בטוחה שהוא אוהב אותי.
    יש לנו בעיה גדולה. לפני בערך שנה הכל התחיל קרה לי משבר גדול שבעקבותו שיניתי את התנהגות שלי, אני חושבת שזו הייתה סתם הגנה כדי לא להיפגש עוד יותר או פחד לא להיפגע . הוא לא אהב את זה מן הסתם אבל עדיין היה לצדי תמיד והמשיך לאהוב אותי. בעקבות זה התנהגותו גם השתנתה קצת והקשר התחיל להיות לא כמו פעם. ואני מודה אני גם אשמה בזה כי התחלתי ללחוץ עליו וממש לרדוף אחריו ודיברנו הרבה על זה. דיי איבדנו אחד את השני בתקופה הזו. רבנו המון. לקחנו הפסקה הרבה פעמים של שבוע שבועיים....
    לפני חצי שנה החלטנו לא לתת לעצמנו הגדרה פשוט לעשות מה שאנחנו רוצים ואם לא בא לנו לדבר אחד עם השני ביום מסוים אז זה יהיה בסדר, ולא נכעס אחד על השני. זה לא הלך לנו כל כך כי אנחנו אוהבים אחד את השני ומאוד אכפת לנו אחד מהשני. לפני שלושה חודשים החלטנו להיפרד, לא לגמרי אבל להיפרד....חשבנו שככה יהיה יותר טוב, אבל איאפשר, אנחנו לא יכולים להיות ידידים, אנחנו אוהבים יותר מדי בשביל להיות ידידים. לפני כמה זמן התקרבו כי קרה משהו לא כל כך נעים. אבל לפני כמה ימים שוב הרגשתי שהתחלתי ללחוץ עליו והרגשתי שאני רוצה יותר מדי ממנו כרגע, והוא דיי נלחץ מזה ורבנו קצת כבר ארבעה ימים שאנחנו לא מדברים.
    תביני שלא אני ולא הוא לא יכולים להיפגש עם אנשים אחרים, כי אנחנו לא רוצים וכי אין לנו כוח לזה...אולי סתם פלירטוטים בקטנה אבל זה לא אומר שום דבר. אני יודעת שלא יהיה לי מישהו בזמן הקרוה ואני יודעת שגם לו לא תהיה מישהי בזמן הקרוב.
    מאוד אכפת לנו אחד מהשני ואנחנו אוהבים אחד את השני מאוד, אבל...איך אפשר להתמודד עם הבעיה הזו? דיברנו כבר הרבה פעמים על זה, אפילו יותר מדי.....וכל פעם כשאנחנו חוזרים לקשר נורמלי או מתחילים להתקרב קצת יותר מדי שוב (לדבר יותר מדי בטלפון, להתכתב וכו') אז הקשר שלנו שוב נופל....ואני ממש לא יודעת מה לעשות כי לקחנו כבר הרבה הפסקות וממש מפריע לי שאנחנו לא מדברים כרגע ואני ממש לא רוצה שנכעס אחד על השני במיוחד בתקופה הזו, אני באמת לא יודעת מה לעשות. שלחתי לו הודעה במייל שאני מקווה שהלכ טוב אצלו והוא לא ענה לי....אבל זה בסדר אני מבינה אותו אפשר להגיד...
    סליחה על המגלה ואני מאוד אעריך אם תעני לי....

לקביעת תור
    סגירה
    היי ענת

הוספת תגובה

• תקופות בחיים

ענת זפרני
    24/04/2009

היי דנה
    תראי לפי מה שכתבת מה שנראה לי הכי נכון זה לקחת פסק זמן של שלושה חודשים
    שבמהלכם ממש לא לדבר לא להתכתב לא להסתמס כלום
    תנו ל עצמכם זמן להתרגל לשינוי שכל אחד מכם עבר
    תקבעו דייט לתאריך מסויים עוד שלושה חודשים
    ובאותה פגישה דברים יתבהרו
    אם אתם צריכים להיות ביחד והאהבה שלכם כל כך חזקה ומיוחדת היא תשרוד
    ואם לא
    אז תוכיחו לעצמכם שאפשר לחיות גם בלי השני
    בהצלחה
    עדכנינינא
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למודים
    דנה
    20/04/2009

בני בכיתה יא, כיתת מצטיינים. כבר מתחילת השנה הוא הצהיר בפנינו שלא נתערב לו בלמודים. כיבדנו את רצונו עד לנקודה שראינו שבעצם הוא לא לומד ולא משקיע בלמודים. החלטנו להציב גבולות, ולהסביר שוב את חשיבות הלמודים . הוא כמובן מכיר ויודע ואפילו גם רוצה להצליח, אבל מבלי להשקיע. הבעייה העקרית שלנו אתו היא הלמודים. אני מרגישה שאני תמיד צריכה לשבת לו על הראש, כי אחרת הוא פשוט מזלזל. קשה לי עם זה ועם המלחמות כמעט היום יומיות. אנחנו אמנם חוזרים מהר ליחסים חמים ותומכים, אבל הייתי מאוד רוצה למנוע את הסנקציות בנושא. הוא מצידו מעדיף להיות עם חברים או לשחק במחשב, רק לא לשבת וללמוד. מה גם שבכיתה שהוא נמצא מחייבת אותם להצליח יותר ומקפידים שם יותר. הצעתי לו אפילו לעבור לכיתה רגילה, הוא כמובן לא רוצה. איך אני יכולה לגרום לו להשקיע יותר בלמודים מבלי להכנס למלחמה יום יומית.

לקביעת תור
    סגירה
    למודים

הוספת תגובה

• לימודים

אייל קנדינוף
    21/04/2009

שלום לך
    את לא יכולה לגרום לו להשקיע בלימודים יותר מבלי להכנס למלחמה יומיומית. עדיף להניח לו להסתדר לבד. והיה וציוניו לא יהיו מספיקים כדי להשאר בכיתת מצטיינים אזי יצטרך לתת לעצמו דין וחשבון ולשלם את החשבון. ברור לי רצונך שבנך יצטיין בלימודים אך האם לא כדאי יותר שילמד לקחת אחריות על חייו? הרי הוא לומד בשביל עצמו. ברגע שתורידו את הלחץ ממנו יווצר מרחב שבו הוא יוכל באמת להחליט עד כמה חשוב לו להצטיין והדרך שלנו, בני האדם, ללמוד הולכת יד ביד עם היכולת לטעות. בנוסף, עצם העובדה שהוא כבר בכיתת מצטיינים מאשרת שהוא בחור עם פוטנציאל גבוה, כך שאין מה לדאוג שמה לא יממש את עצמו בעתיד. נתינת מרחב החלטה מאפשרת התבוננות פנימית ומורידה חיכוחים משפחתיים. תני לו את האפשרות לטעות כך שיוכל לגדול למקום בוגר יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 14 - מתבגרת בגיל אבל לא בהתנהגות
    גפן
    19/04/2009

שלום לאלו שיודעים יותר ממני.
    אני אמא ל-4 חמודים שהגדולה היא בת 14 חמודה מקסימה אבל.......מאוד ילדותית.
    הדבר גורם לה להרבה חיכוכים עם ילדים בני גילה היא עדין רוצה לשחק/להשתובב והם כבר בקטע אחר לגמרי(קטע של מתבגרים-אין להם את האנרגיה שיש לה).
    הדבר מציק גם למדריכה שלה ב"צופים" שמאוד אוהבת אותה אבל משתגעת מהדברים הקטנים שהיא עושה, למשל היא מאוד טובה בספורט, אז היא תדאג שכולם יראו שהיא עושה את השפגאט הכי טוב, רוכבת או מחליקה על רולר מצויין ועוד... הכל זה בכדי להתבלט ובעצם ל ה י ו ת אפילו אם זה בדרך השלילה. אותי מלחיץ שהיא תרחיק מעצמה את חבריה ותהיה בסוף לבד.

תודה על עזרתכם

גפן

הוספת תגובה

• לגפן

אייל קנדינוף
    19/04/2009

שלום לך
    תני לזמן לעשות את שלו. זו כרגע דרכה לקבל תשומת לב וברגע שבו זה לא יעבוד יותר היא תמצא את דרכה מחדש. חוץ מזה, אין באפשרותך לבגר אותה. חשוב להנחות את המדריכה בצופים לא להתעצבן או להכנס למעורבות רגשית אלא פשוט להתעלם. במקביל חשוב לחזק התנהגות בוגרת.
    תני לה את הזמן שלה והורידי לחץ ודברים יסתדרו מעצמם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגפו

מיקי פ
    10/07/2009

היי גפן, קראתי את שכתבת, באפריל מסתבר
    ניכנסתי במקרה לפורום הזה
    יש לי בן 14 חמוד וילדותי כזה בבית
    אולי "נשדך" ביניהם:)
    מאיםה אתם בארץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בהתמודדות עם בנות מתבגרות
    אלי
    18/04/2009

שלום

אנו הורים ל4 ילדים מין הגילים 10-16
    הבנות בנות ה15 וה16 מייצרים לנו קשיים רבים מאד בהתנהגותם בינם לבין עצמם ובינינו
    בינם הם תמיד בעמדת ריב על כל דבר ועל כל דבר פעוט הם מגיעים לריב גם מידי פעם לאלימות פיזית ומילולית קשה וכל הפעמים אנו מנסים לתווך ביניהם ללא הצלחה
    הבת הגדולה בת ה16 נימצאת איתנו בריב והתבטיותיה בתקופה האחרונה פוגעות קשה בנו ,לה יש חבר שאת רוב זמנה היא משקיעה בו ואנו בקושי מצליחים לראות אותה
    בלימודים היא בינוית ומטה וכל פעם היא מבטיחה להשתפר וזה לא קורה אני מצדי ניסתי המון פעמים לדבר אל ליבה ולהסביר לה את חשיבות ההשקעה בלימודים והיא בכל פעם מבטיחה ונותנת לך להאמין שכך הייה אך לצערי כל פעם צחדש אנו מתאכזבים לציין שהיא הפכה להיות חוצפנית ולעתיםלא "סופרת אותנו"והיו מקרים שהיא יצאה ולא חזרה והחליטה לישון אצל החבר שלה ללא רשותינו ,ובכל פעם שאנו מתמודדים עם זה היא מאיימת שהיא לא רוצה לחיות בבית כי רע לה .
    לצערי אני מאוכזב מאד מעצמי שבכל שהשנים נתתי להם כל דבר שעלה על רוחם ללא חשבון והערכה שלהם לכך היא 0 .ואני לא לומד לקח משום שחשבתי שאני צריך להעניק להם הכל בכדי שירגישו טוב ובטוח אך לצערי התוצאה של זלזול אחד גדול בכל מה שאנו עושים ונותנים.
    וכל איומיי לשנות תפיסה זאת לא החזיקה מעמד משום שאני חושש שמה היא תברח לנו וחלילה תעשה דברים שיפגעו בה ובנו,
    לציין שהיה אירוע קשה לפני כחודש שהיא התייחסה אליי בזלזול וזה הוציא אותי מדעתי והרמתי עליה יד ועל כך מיד למחרת כתבתי לה סמס ובו התנצלתי על כך והיא
    דיברתי מ"ס פעמים עם החבר שלה שהוא בן 18 תלמיד י"ב ומיום הכרותם קיבלתי אותו אלינו ונתנו לו להרגיש כמו בבית ויותר כולל ארוחות משותפות שהייה אצלינו חופשות משפחתיות שאותם מימנתי מכיסי ועוד.. והוא ממשיך לתת לה ללון אצלו אע"פ שביקשתי ממנו שלא יאשר זאת והבטיח והוא לא מקיים ,ואני מתלבט אם ליצור איתו ויכוח ומה המשמעות של התגןבה של הבת שלי שאין לי ספק שהיא תגן עליו
    קשה לנו מאד מאד עם המצב להוסיף שהבת השניה מאד תקיפה בכל פעם שאנו מבקרים אותה וכל אירוע כזה מתלווה בהעדרות מהלימודים ועודד בימים אלו גילתי שהבת השניה שהיא בת 15 ניכסת לאתרי סקס ואני מתלבט איך להציג לה את הענין ואיך היא תגיב ואין לי ספק שהיא תכחיש בתוקף אך זה קרה במחשב הנייד שלי ונתתי לה אותו כמו בעבר והיום במקרה גילתי שהיו כניסות לאתרי סקס והיא היחידה שהייתה אתמול עם המחשב שלי
    אנו במצב קשה ולא יודעים מה לעשות כפי שציינתי יש לנו שני קטנים בני 10 ן12 שחוווים מידי פעם את הצעקות והריבים עם הגדולות ואנו משתדלים להרחיק אותם מלחוות זאת
    לציין שהבת בת ה12 היא היחידה שמא עוזרת ותומכת בנו והקטן בן נ10 נימצא רוב הזמן בכדורסל ואו עם חברים אך הוא חש את הקושי ולעתים אנו "זוכים"לתגובות כעס דומות לשני אחיותיו הגדולות

לסיום אבקש לקבל התייחסות כמה שיותר מהר וכן הפניה מי יכול לעזור לנו במצב סבוך זה

הוספת תגובה

• לאלי

אייל קנדינוף
    19/04/2009

אלי שלום
    גיל ההתבגרות מאופיין בהתנהגות אגוצנטרית. מצד אחד הן כבר לא ילדות ומצד שני הן עוד לא בוגרות. מצב זה מאופיין בהפצצה הורמונלית מה שגורם להרבה התפרצויות רגשיות. התפרצויות אלו יכולות בקלות להגיע למצבים של אלימות מילולית או פיזית, לכן חשוב ביותר להבין את המאפיינים של גיל ההתבגרות כדי לא להכנס בעצמנו למעורבות רגשית. הן מרכז עולמן, וכול דבר שלא הולך כמו שתיכננו זה סוף העולם מבחינתן. אין על מה לדבר כשצריך עזרה וצריך לזכור ששיחות לא עוזרות כי אף אחד לא מקשיב. הן או הם עסוקים כל הזמן בגיבוש הזהות החדשה מתוקף השינויים הטבעיים שהן או הם עוברים. לכן חשוב ביותר לעדכן את הגישה שלנו, ההורים, למצב החדש. בגיל ההתבגרות הנערי/רות בטוחים שהם כבר מבוגרים והם יודעים מה לעשות. כפייה לא תעזור במצב חדש זה והפעלת סמכות לא מביאה תוצאות.
    מה שכן יכול לעזור קשור לחופש בחירה. יש לאפשר להם לבחור את התנהלותם באופן עצמאי ובוגר על כל מה שמשתמע מכך. חופש אמיתי נובע מסדר וגבולות. כשסדר וגבולות לא נמצאים אנרכיה משתלטת.
    לכן יש לבנות מערכת הסכמים שתאפשר התנהלות תקינה של כל חברי המשפחה. לכל הסכם יש שני צדדים. צד אחד על מה מסכימים והצד השני מדבר על מה קורה כשלא עומדים בהסכם. הסכמים אלו צריכים לעגן בתוכם את כל ההיבטים של חיי המשפחה ואפילו את צורת התקשורת. בדרך זו ע"י שיחות מקדימות אפשר וניתן להביא את המתבגר להבנה של מה נידרש ומתבקש ממנו כדי להמשיך לחיות יחדיו. לדוגמה, הורים הולכים לעבודה כדי לפרנס את הבית וילדים הולכים לבית הספר כדי ללמוד. על כל אחד מבני הבית יושבת האחריות לסידור החדר שבו הוא ישן וכו'. השאלה מה קורה כההסכם נפרץ. ופה התפקיד של ההורים לא להכנס למעורבות רגשית ולעמוד בצורה החלטית ועיקשת על קיום ההסכם.
    לגבי האינטרנט ואתרי הסקס. אין לי ספק שבתך פשוט סקרנית לגלות וללמוד לגבי יחסי מין. בהתחשב בגילה זה טבעי ונורמלי. הדרך שבה זה נעשה לא מתאימה לחלוטין ואין לשכנע את המשוכנע. בשלב הראשון יש לידע אותה שאתם יודעים וזה לא מקובל עליכם ולנמק את הסיבות לכך. אסור לגרום לה להרגיש אשמה הרי היא בסך הכל סקרנית ואין לה את אמות המידה הנכונות להחליט מה אנושי טבעי ונכון למה שלא. במקביל, לנסות לנהל איתה שיחה על כל התחום כדי לתת לה כלים וידע לגבי העתיד.
    לסיום, מומלץ לפנות לאימון אישי להוריםאו הדרכת הורים כדי להתחיל תהליך בצורה מסודרת כדי שגם יתן את התוצאות הנדרשות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער בן 14
    עידן
    12/04/2009

אהלן,

בני בן ה 14 למד ביסודי בבית ספר דתי. היום הוא עבר לביה"ס חילוני. מאז הוא הפסיק ללמוד. הראש שלו במסיבות או בבנות.
    אני לא יודעת מה לעשות כדי לשנות זאת.
    אני יודעת שהוא מעשן ושותה. אני מריחה את בגדיו ואף מחטטת לו בדברים. זה עוד שאלה: עד כמה מותר לי לעקוב אחריו מבלי ידיעתו? אני הרי בסה"כ חוששת לו ויש לי גם סיבות לדאגה. מצאתי אלכוהול אצלו והבגדים מריחים עשן.

שתי בעיות.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נער בן 14

הוספת תגובה

• נער בן 14

אייל קנדינוף
    13/04/2009

שלום לך
    החששות שלך מוצדקים. אך במקום לפשפש בבגדיו ולחטט בחפציו עליך לנהל איתו שיחה גלויה כנה ועניינית. הקו המנחה של השיחה אמור להבהיר בצורה חד משמעית שאנחנו ההורים לא תמימים ורואים הכול. במקביל, אנחנו מאפשרים חופש בחירה בתנאי ברור שהם, המתבגרים, לא מסכנים את עצמם. אין מה לפחד לדבר ואפילו לריב, לפעמים זה מומלץ כדי לאוורר את הבית. כנות היא הבסיס להתמודדות שלך איתו. הוא יודע שאת יודעת וההחלטה היא שלו. מצד שני, גם לך יש את הקווים האדומים. את צריכה לברר לעצמך מהם. מה המדיניות שלך לגבי אלכוהול וסיגריות כשאת לוקחת בחשבון שיהיה קשה מאוד להגביל מתוך כפייה. דרך טובה היא לקחת הרבה אויר ולהתכונן למסע ארוך של "ישיבה על הזנב" של בנך מתוך דאגה אמיתית להצלחתו. כדאי לבנות מערכת הסכמים בינכם שתאפשר לו גם בילויים וגם חזרה למעגל הלימודים ולהתנות אחד בשני. לא לפחד ולא לוותר. את האמא ועליך מוטלת האחריות לשלומו גם עם צריך לנקוט בצעדים שנראים דרמטים.
    שוב אני מדגיש: לא לפחד ולא לוותר---כנות ועמידה על עקרונות מגינים.
    בהצלחה ונשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עידן
    14/04/2009

מה זאת אומרת לשלבת על הזנב? אם אהיה "קרציה" בשפתם, בסך הכל יסתירו ממני יותר.

דיברת על שיחה כנה. אני פונה אליך לאחר שהיו כבר הסכמים עתובים, ולאחר שהתנהלו שיחות בהם הכחישו את נושא השתיה והסיגריות. והלא, אני מרחיה את בגדיהם.

שיחות לא עוזרות. מה הלאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענו לי בבקשה: ענת או אייל

עידן
    16/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לעידן

אייל קנדינוף
    16/04/2009

כששיחות לא עוזרות עוברים למעשים לפי מה שנכתב בהסכם. למשל, התגלה אלכוהול או בעיה בבית הספר, לא תתאפשר יציאה מהבית ביום שישי בערב או יבוטלו דמי הכיס. ההסכם צריך להבנות ביחד, כלומר בנך צריך להגיד מה יקרה אם לא יעמוד בהסכם ואתם ההורים חייבים לעזור לו לממש את הכתוב, גם בהצלחה וגם באי הצלחה. אין יותר שיחות, אין יותר ויתורים, מילה זו מילה ואסור לו להבין שהוא יכול לקחת אתכם כמובן מאליו.
    את לא אמורה להיות קרציה אך דאגי לכך שבהסכם יהיה כתוב בהסכמתו שאם תהייה חריגה מנהלים ברורים ונורמלים(אלכוהול לא נורמלי נקודה!!!!)יכולתו לנהל את חייו תצומצם וזאת משום שהוא לא עמד בהתחיבות ולא גילה אחריות בוגרת.
    אתם ההורים והוא גר אצלכם, לכם יש את המנדט המוחלט לדאוג, לשמור ולכוון אותו להמשך הדרך, לא לפחד לעמוד על עמדתכם ולהציב את גבול הקו האדום שאותו לא חוצים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה