פורום הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך עצה מה לעשות לגבי ידידה
    יותם
    15/03/2009

ענת שלום, אני בן 16 ויש לי ידידה שמאוד פוגעת בי בצורה שהיא מתייחסת אלי בזמן האחרון. אני אפילו כבר חושב לנתק את הקשר איתה, מה שחבל לי כי אני אוהב אותה. וזאת גם הבעיה – שאני אוהב אותה. אבל יש לה חבר שהוא חבר שלי גם. לא אמרתי לה איך אני מרגיש. יש ביניהם המון בעיות והם כל הזמן רבים. היא הייתה באה לבכות אצלי ולהתייעץ איתי מה לעשות. אני לא אמרתי לה להיפרד ממנו למרות שבפנים נורא רציתי כי הם מזה לא מתאימים. אבל הוא גם חבר שלי ואני לא יכול לבגוד בו וללכלך עליו וכאלה. אמרתי לה שידברו ביניהם כי הם רק עסוקים בלהאשים אחד את השני ממש כמו זוג נשוי!!! כמו שאני שומע אבא ואמא מתווכחים. זה תמיד נראה לי כל כך טפשי ואני מתבייש בשבילם. אבל זה לא ממש קשור. בזמן האחרון היא נהייתה מגעילה אלי. היא קרה ומרוחקת והיא עושה הבעות פנים כאלו שמראות לי שהיא לא רוצה כבר להיות ידידה שלי. אני לא בטוח אולי זה רק נדמה לי. אבל היא בטוח לא נחמדה אלי ואני לא מבין למה, אני רק הייתי חבר, והיא בכתה אצלי ודיברה איתי המון כשהיא הייתה צריכה ועכשיו היא רעה אלי מבלי שעשיתי לה כלום. ואני הייתי חבר אמיתי ולא סתם כמו כל שאר הבנים שרק רוצים אותה כי היא ממש יפה. אני באמת הקשבתי לה אבל נראה לי שזה לא ממש אכפת לה. אני לא יודע מה לעשות כי אני כל הזמן נותן לה עוד צ'אנס ועוד צ'אנס, אבל בזמן האחרון זה כבר נמאס לי. אני לא יודע אם לנתק איתה את הקשר כי אני כנראה עוד מקווה שהיא תחזור להיות נחמדה אלי ואני לא רוצה לאבד אותה כחברה, אבל אני לא יכול להמשיך לתת לה לפגוע בי ככה. אה ובבקשה אל תגידי לי לדבר איתה על זה כי כבר ניסיתי והיא עושה לי מין מבט כזה של על מה אני מדבר. אי אפשר לדבר איתה. מה את מציעה לי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היי יותם

ענת זפרני
    16/03/2009

אני חושבת שהמסר שלה ברור: היא לא רוצה להיות איתך בקשר. נקודה.
    אני חושבת שאחד הדברים הכי קשים זה להיות מאוהב במישהי שלא מאוהבת בך ועוד יוצאת עם חבר טוב שלך!!
    בכלל - כל הנושא של חברים וחברות של חברים נורא מורכב.
    יש "כללי התנהגות" לא כתובים, ואחד מהם זה לא יוצאים עם האקסים של החברים. זה נגמר בדרך כלל רע.
    אתה מתנסח נפלא ונשמע מאוד רגיש ואיכפתי
    אני בטוחה שתהיינה מלא בנות שתשמחנה להיות איתך
    אני חושבת באמת ובתמים שאתה צריך לברר עם עצמך אולי אתה מתאהב מראש בכאלו שאין לך סיכוי איתן???וככה אתה מוגן???
    תתקדם אתה תמצא אחת אחרת
    מבטיחה
    תכתוב לי
    יום טוב
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לידידה

יותם
    16/03/2009

ענת שלום תודה על התשובה שלך. לגבי הידידה אני חושב שאת צודקת. אני גם איפשהו יודע את זה אני חושב ומאז שכתבתי לך גם משהו השתנה אצלי. אולי זה עזר לי להחליט כבר כי אני כבר לא מנסה להיות בקשר איתה והאמת שאני מרגיש הרבה יותר טוב עכשיו. אבל היא עדיין מבלבלת אותי כי היא ממשיכה להסתכל עלי כשאני עובר וכאילו מחפשת את הקשר שלנו. אני לא יודע אם זה נכון אבל יש משהו לא ברור איתה במה שהיא אומרת תמיד. מין תחושה שכאילו היא אומרת שני דברים. תלך ותבוא באותו זמן. אבל נראה לי שבכל מקרה את צודקת וכל המצב הזה הוא בעייתי. אני חושב על הדבר השני שאמרת שאני מתאהב מראש באלו שאין לי סיכוי איתן ויכול להיות שזה נכון. אני לא בטוח. אבל למה? ואיך זה בדיוק קורה? יש מישהי מהכיתה שלי שיושבת מאחורי שאני יודע שהיא אוהבת אותי אבל אני לא מרגיש אליה ככה גם. זה אני כאילו מקלקל לעצמי או שסתם זה לא זה? בכל מקרה תודה עזרת לי מאוד לגבי הידידה ההיא. יותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילה והתפתחות
    שיר
    11/03/2009

שלום, אני בת 16 וחצי , קיבלתי מחזור בגיל 15 וכמה חודשים. הגובה שלי הוא בסביבות 1.60 עוד מהיסודי הייתי בין הילדים הקטנים בכיתה, ועניין הגובה הטריד אותי מאוד עוד מגיל צעיר. (יש לציין שהייתי תינוקת בריאה בעלת משקל תקין). במשך שנה וחצי בין כיתות ח' וט' הייתי הולכת כל יום בהליכון במשך חצי שעה. ולא הרבתי לאכול. התוצאה הייתה ירידה במשקל של בסביבות ה6 קילו מתחת למשקל הרצוי . ולכן בסוף ט' גבול י' הלכתי לדיאטנית והיא הרכיבה לי תפריט מזין. עליתי במשקל. ובאותה שנה קיבלתי מחזור. (הפסקתי ללכת בהליכון). כעת אני בכיתה י"א , 160 כפי שציינתי. משקל 51. אבי 177 אמי 165 ואחי 180. משפחה ממוצעת מבחינת גובהה. השאלה שמאוד מדאיגה אותי היא האם במהלך השנה וחצי של הספורט היום- יומי והאכילה הלא מסודרת איבדתי ס"מ לגובה?! האם 160 יהיה הגובה שלי? אני ממש מודאגת שעשיתי לעצמי נזק לכל החיים. מה הגובה המשוער ע"פ הוריי שהייתי צריכה להיות? תודה מראש, ומצפה בקוצר רוח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    גדילה והתפתחות

הוספת תגובה

• לשיר

אייל קנדינוף
    16/03/2009

שלום לך
    על פניו לא נראה שעשית נזק כל שהוא, בכול מקרה כדאי לך כדי להשקיט את רוחך ולהתייעץ עם רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין בגיל 15.
    אורנה
    08/03/2009

שלום, בתי בת 15בכיתה ט',ואני חושבת שהיא התחילה לקיים יחסי מין עם חבר שלה,הם בקשר רומנטי כבר למעלה משנה. לדעתי זה מאוד מוקדם, אני כולי בהלם,לא ראיתי את זה מגיע,והנה פתאוום הילדה הקטנה שלי הופכת לאישה בוגרת עם חיי מין. אני לא יודעת מה לעשות,איך לדבר איתה,מה לאמר.. אני חוששת להשמע שיפוטית מדי,אך עם זאת אני רוצה להבהיר לה שאני לא בעד קיום יחסי מין גיל הזה. בבקשה תייעצו לי כיצד לפעול. תודה,אמא לחוצה.

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין בגיל 15.

הוספת תגובה

• אורנה היקרה

ענת זפרני
    08/03/2009

קשה לנו לתפוס את הילדים שלנו כיצורים מיניים, בגיל 15 ובגילאים בוגרים יותר
    יש מין מחסום שאנחנו שמים בתחום הזה.
    הבת שלך בקשר עם חבר קבוע, כמעט שנה (שזה נצח בגילאים שלהם)
    והם החליטו להתקדם בקשר
    אני חייבת לציין שכל המחקרים הפסיכיאטרים האחרונים מצדדים בדעתך:: קיום יחסי מין מתחת לגיל 16 יוצר בעיות.
    יחד עם זאת
    צריך לבחון כל מקרה לגופו: עד כמה בתך בוגרת? עד כמה הקשר שלהם יציב? עד כמה היא שלמה עם הצעד? ובהתאם להגיב
    אני לא חושבת שיש לך מה לעשות או לא לעשות
    מדובר על עובדה קיימת(כנראה?)
    ולכן מה שהייתי מציעה לך זה לתפוס איתה שיחה באוירה שקטה ובצורה רגועה להסביר לה שאת יודעת שהם התקדמו בקשר מבחינה מינית, לתת לה הסבר בנוגע לאמצעי מניעה (גלולות-הריון קונדום-מחלות) לדבר על כך שיחסי מין זה יותר ממין זה קודם כל יחסים, לשמור על דיסקרטיות ולא להפיץ בחוץ, לתת לה את ההזדמנות לשאול אותך או לשתף במידה שהיא רוצה או רק להקשיב.
    חשוב לזכור שהילדים שלנו גדלים, ובמהלך ההתפתחות ישנן "קפיצות" כאלו שפתאום הופכים אותם לאחרים ממה שהכרנו - ושלפעמים אנחנו אלו שצריכים עוד קצת זמן....להתרגל!!!!
    בהצלחה יקירה
    כתבי לי בהמשך איך היתה השיחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שלום

אורנה
    09/03/2009

תודה לך על התשובה המהירה!! ובכן,ניהלנו שיחה,או יותר נכון ניסינו לנהל שיחה שהתחילה והסתיימה בדיוק בהפרשים של כמה דקות בודדות,והסתכמה במילים הבאות מצד הבת: "אל תתערבי לי בחיים,אני לא מפריע לך לסקס את אל תפריעי לי" וטריקת דלת. האמתי שקצת המומה,זו לא הבת שלי!! הבת שלי היא ילדה קטנה ותמימה ובין רגע היא הפכה לפרא אדם. מה עושים???? תודה לך. אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אורנה

ענת זפרני
    16/03/2009

אז היא טרקה לך את הדלת
    ואת פותחת אותה ומעמידה אותה במקום
    יש דברים שאנשים מבוגרים אמורים לעשות - וזה נקרא אחריות
    והתפקיד שלך כהורה הוא בפרוש להדריך אותה
    זה שהיא הגיבה כמו שהגיבה זה ממבוכה לחץ פחד עצבים לא משנה מה
    היא זו היא
    ואת משדרת רוגע ומעבירה את המסר בדיוק כמו שתכננת
    היכנסי אליה לחדר
    אמרי לה שלא מקובלת עלייך התגובה האלימה שלה
    יש לך מסר להעביר
    ואת תעבירי אותו . נקודה
    עדכני אותי
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת.

אורנה
    19/03/2009

שלום לך,ותודה על התשובה. אתמול בערב דיברנו,זו הייתה שיחה ארוכה מאוד... אך תחושתי היא כי הייתה נחוצה. היא התנצלה על דרך ההתבטאות שלה באותו יום,ואמרה שלא תחזור על טעות זו בעתיד,שכן היא יודעת שהורים מכבדים,ברגע ששמעתי זאת,נרגעתי הבנתי כי הערכים שהקניתי לביתי נשמרו והייתי מוכנה להמשיך בשיחה עם מצב רוח טוב יותר. ואז,היא אמרה לי שכן,שהיא רוצה לקיים איתו יחסי מין,שהיא יודעת כבר את כל הסיכונים בדבר אבל מרגישה שהיא מוכנה ובוגרת מספיק,הסברתי לה את דעתי. אמרתי לה שבין כה וכה,עליהם להשתמש באמצעי מניעה וכל הידוע...... מבחינת תפקידי כאם תפקדתי בסדר, אבל לי אישית מאוד קשה עם העובדה שכבר בגיל 15..... תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת חברים
    ענת בן צבי
    07/03/2009

שלום, ענת. הבת שלנו בת 13 ומסתובבת עם חברים ( בנים) שגדולים ממנה בשנה ושלא מתאימים לרמתה הלימודית והחינוכית. אנחנו רואים קשר ישיר בין כמות הזמן שהיא מסתובבת איתם ובין ירידה בלימודים ובהתנהגות. רוב הזמן אנחנו בקשר טוב מאוד איתה והיא נוהגת לשתף אותנו ברוב הדברים. ניסינו לדבר איתה ולכוון אותה לחברות בנות גילה, אך היא מתעקשת שדווקא בנערים שמסתובבים ברחוב, היא מוצאת חברים טובים שיודעים להקשיב וכיף לה איתם. האם נכון מבחינתנו למנוע ממנה את המפגש איתם? נשמח לחוות דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת חברים

הוספת תגובה

• היי ענת

ענת זפרני
    08/03/2009

ראשית סליחה על עיכוב במתן התשובה
    ולענייננו
    תראי, כל עוד היא משתפת אתכם ומספרת לכם אני בעד מזנון פתוח
    זאת אומרת
    להגיד כל הזמן את דעתכם: שיש לה יכולת להתחבר עם ילדים אחרים שיכול להיות שיהיו מתאימים לה יותר ושאתם מעדיפים שהם יהיו חבריה(להגיד עד מצב של לחפור)
    מצד שני
    לא לאסור עליה
    אלא אם מדובר על מצבים ממש קיצוניים
    אבל
    להגביל
    כלומר - לאשר מפגשים ב ב י ת ש ל כ ם !!!(תחת העין הפקוחה שלכם)
    לאשר מפגשים בשעות מוגבלות!!!!!(בלילה יורדים מנגנוני ההגנה ועושים הרבה שטויות)
    והכי חשוב
    נסו להתחבר איתה
    נסי את לבלות איתה יותר זמן יחד
    ולא לדבר עליהם
    בכלל לא
    אלא עליה ועל מה שקורה לה בחיים בכיתה עם החברות והמורים כל מיני כאלו
    כי כשאני חברה של מישהו(אמא למשל) פחות נעים לי לשקר או לא להקשיב בקולה והכי חשוב - אולי גם את תגלי שהילדים האלו לא כל כך נוראים?
    זה המרד שלה
    ופה אתם צריכים להציב גבולות הגיוניים
    מצד אחד להגביל
    מצד שני לא לאסור על מנת שלא יווצר אפקט רומיאו וג'ולייט..
    דברי איתה וספרי לי בהמשך איך הולך
    המון הצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בין בת לאמא
    רחלי
    06/03/2009

שלום ענת ! קוראים לי מאמי אני בת 15 ואני ואמא שלי היינו קרובות וההינו החברות הכי טובות. יש לי עוד אח בן 18 ופיתאום היא התרחקה ממני ואנחנו כול הזמן רבות וכול התשומת לה על אחי ! למשל : אני מדברת איתה ופתאום אח שלי ניכנס הביתה היא ישר הולכת אליו וגם שאני מדברת איתה היא לא באמת מקשיבה לי . אני מרגישה שהייחס שלה השתנה מאוד כלפי !! או שאני מדבררת עעל משה'ו היא כאילו לא מקשיבה ביככל . תמיש שהייתי חוזרת מבית- ספר היא היתה שואת איך עבר עליי היום עשיו היא כבר לא שואלת ביכלל איך עבר עליי היום . אבל שאח שלי מגיע היא ישר הולכת אליו ושואלת איך היה בבית- ספר ! אאו שהיא פיתאום לא מציעה לי לאכול שתמיד היא הייתה מכינה לי אוכל ולאח שלי היא מכינה אוככל. אני לא יודעת מה קרה פיתאום אני מרגישה כאילו היא לא אותו בנאדם שהיה לפני 3 חודשים לא אותו אמא כאילו החליפו לי אותה באישה אחררת !!!!!!!! אודה לך מאוד עים תעני לי על שאלתי !! מאי [ :

לקביעת תור
    סגירה
    בין בת לאמא

הוספת תגובה

• היי מאי

ענת זפרני
    08/03/2009

כמו שאת מתארת זה נראה לי שמשהו קרה לאחיך
    כן כן לאחיך
    יכול להיות שאמא שלך לא מספרת לך כי הוא ביקש או בגלל שהדבר לא אמור להתגלות
    היא צריכה להיות איתו יותר
    את יודעת, אמהות מרגישות ילדים ולפעמים ילד אחד צריך יותר ובאותה תקופה הוא מקבל
    חשבי רק כמה זמן את התפנקת עם אמא ואולי הוא רצה גם קצת??...
    מה שאני מציעה לך
    זה לכתוב לאמא מכתב
    ול א ל ה א ש ים
    רק לדבר על געגועים ועל הרצון להיות עוד פעם קצת יותר ביחד
    נסי וספרי לי
    הצלחה רבה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

רחלי
    10/04/2009

היי ענת
    עשיתי כמו שייעצת לי, דיברתי עם אמא וטוב שדיברתי איתה כי התחושות שלי היו מוטעות. פשוט תמיד אמא נתנה לי תשומת לב אפילו יותר מהרגיל ולאחי תשומת לב רגילה. כשהיא התחילה לתת תשומת לב לשנינו - באותה מידה - (לא הייתי רגילה לזה ) הרגשתי קצת שונה ויותר מדי תיסכול העברתי אלייך. וכנראה שהגזמתי בתאור. אז עכשיו המצב הוא שאני יודעת לקבל שתשומת לב של ההורים צריכה להיות לילדים באופן שווה - לא לי יותר מדי , ולא לו יותר מדי. אמא ישבה איתי ודיברה איתי והכל בסדר.

תודה על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ותוספת קטנה....

רחלי
    15/04/2009

גם התחושות שלך היו נכונות........... ולכן היה צורך לתת עודף תשומת לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להשתלט על כעס?
    שרון
    06/03/2009

אתמול מאוד כעסתי על בני בן ה12 וחצי ולא דיברתי איתו. בלילה כשהוא ישן סיננתי לעברו קללה וכנראה שהוא שמע זאת. אני לא בסדר כי הייתי מלאה איך מתקנים זאת.. בקללה רציתי שהוא ימות...

לקביעת תור
    סגירה
    איך להשתלט על כעס?

הוספת תגובה

• לשרון

אייל קנדינוף
    06/03/2009

שלום לך
    אין ספק שההרגשה גרועה כשמתחרטים על משהו שנאמר בזמן כעס גדול. הבעיה הגדולה היא שרגשות אשמה לא תורמים אלא ההפך, הן גורמות להעצמה של הבעיה עד הפעם הבאה. לכן מה שכדאי לעשות זה לבנות בתוכך מנגנון הגנה שיתריע (כמו שעון מעורר פנימי) שאת במצב רגיש ובנקודה הזו לנתק מגע מבנך ולצאת החוצה או למקום שבו את לבד ולפרוק את הזעם. טכינקה זו טובה כעזרה ראשונה אך כדאי לבדוק מדוע את מגיעה למצבים שבהם את מאבדת שליטה עם בנך. מהי הנקודה שבא בנך מצליח לגרום לך להכנס למעורבות רגשית שבמהלכה את יוצאת מהכלים ורמז קטן: זה לא באחריותו, זה קשור להיסטוריה הפרטית שלך ובנך מנצל את הרגישות הזו כדי להפעיל אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שליטה על נער מתבגר
    אילנית
    03/03/2009

שלום ענת. אשמח למצוא פיתרון קסם. הילד שלי בן 13 ונוטה למצבי רוח משתנים לעיתים תכופות. הבעיה העיקרית היא שכשהוא מחליט משהו - אין סיכוי שאשכנע אותו לפעול אחרת. לדוגמא היום: הוא החליט שהוא לא הולך לבית הספר וזו לא הפעם הראשונה. אני לא מוצאת את הכלים להסביר לו שהוא רק פוגע בעצמו, בסופו של דבר. בתור אמא אני רואה שהדרך שלו גורמת לו להרוס לעצמו את החיים וזה כואב לי מאוד. אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שליטה על נער מתבגר

הוספת תגובה

• אילנית היקרה

ענת זפרני
    08/03/2009

הבן שלך הגיע בשעה טובה לגיל המרד
    ופה צריך ללכת על חבל דק
    מצד אחד לתת לו לנצח בחלק מהמאבקים"היום אני לא מתקלח"
    ומצד שני גבול בטון על דברים שהם הכרחיים: "אתה חייב ללכת לבית הספר" - כי חובה זו היא מטעם המדינה ואם הוא לא יופיע לבית הספר תהיה לך בעיה עם הרשויות
    וגם את זה הייתי בודקת
    א. למה הוא לא רוצה ללכת
    ב. באיזו תדירות זה קורה
    ג. איך את מגיבה כשהוא מכריז
    והכי חשוב
    האם ניתן להגיע איתו להסכם - אני מרשה לך לא ללכת פעמיים במחצית - כל היתר אתה הולך בלי ריבים.
    תראי, נדמה לנו שהם גדולים ויודעים
    בשורה התחתונה הם ילדים עם שערות על השיניים....
    שבודקים גבולות
    ואם הוא לא ילך - יש סנקציות: אין פלאפון אין מחשב(ולעמוד בזה)
    אם הריבים בבית הם בתדירות גבוהה על כל דבר כל יום
    לכו לשיחת ייעוץ
    פעמים רבות תחת המרד
    יש כאב
    ושווה לבדוק אותה
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני נתקלתי במצב הזה

ש
    09/03/2009

גם אני נתקלתי באותה בעיה של אי רצון ללכת לבית – הספר, פשוט מתוך חוסר חשק לקום וללכת. העובדה שזוהי חובה מטעם המדינה ממש לא שינתה את התמונה. מה שכן עזר היא שמשרד החינוך קבע, שתלמיד שלא יהיה נוכח בכל השיעורים לא יקבל ציון. מותר להעדר מ-15 אחוז בלבד מהשיעורים. תלמיד/ה שחשובים להם הציונים מתייחסים לנקודה זו והתגובה בהתאם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו!!!
    גלית
    03/03/2009

אייל שלום אנו בני 35-42 הורים לילד בן 15 ובת 11 בחצי שנה האחרונה הבית הפך להיות הסיוט שלנו ,אין בו שקט ושלווה הילדים כל הזמן רבים בניהם ואיתנו, אי אפשר לנהל שיחה בבית בלי צעקות. הבן מנסה לשלוט בכל מה שזז ,מציק מתגרה מתמרד אני רוצה לציין שלאחרונה החליף חברים שאני לא מכירה והוא מרבה להפגש איתם אחר הצהריים ומתעקש לא להגיע בזמן שאני מבקשת שיחזור ,הוא נמצא בכיתת מב"ר ציוניו טובים ,יש לו קושי במקצוע שניים אך הוא מקבל שיעורים פרטיים בבית וגם על זה יש לו מה לומר(מבקש לבטל מידי פעם את השיעור בטענה שהוא לא צריך עזרה-בזכות המורה הוא העלה את ציוניו) לאחרונה היתה לנו שיחה עם רכזת בית הספר ושם הוא על תנאי ההתנהגות שלו הפכה להיות מגעילה חוצפנית לכל סובביו אגואיסטיות לשמה,הוא מנסה להראות שליטה בחוץ ובבית (גם מרים ידיים לפעמים על אחותו)הוא מקבל עונשים לא לצאת מהבית ,לא להיות על המחשב לפעמים אנחנו לוקחים לו את הפאלפון אך זה לא מזיז לו .(אני רוצה לציין שאנחנו עצמאיםועובדים בין 10-12 שעות ביום הוא מגיע אלינו אחרי בית הספר עוזר מעט וקובע עם חברים בסביבות 5 ,לאחרונה הוא כל הזמן רוצה כסף ומנהל על זה מריבות כדי לקבל הוא לא מעשן זה לפחות מה שהוא אומר.אנחנו מאוד פתוחים על כל שיחה בבית ומדברים על הכל אבל הוא לא משתף אותנו בכלום .אני מתחננת לתשובה כבר אין לי כוחות להתמודד עם כל הצעקות והויכוחים והברי תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו!!!

הוספת תגובה

• לגלית

אייל קנדינוף
    03/03/2009

שלום לך
    לפי מה שאת מתארת הבעיה היא בעובדה שגם את וגם בעלך עייפים. הסיבות לכך הן שונות. בנך נמצא בשיאו של גיל ההתבגרות ולא מקבל את ההתנגדות הראויה שתבהיר לו עד היכן הוא יכול להתנהג כמו שהוא מתנהג. יש מקום לפנות ליעוץ בהקדם כדי לעזור לו ללמוד דרך ארץ שתעזור לו להשתלב במשפחה ובחברה.
    דבר ראשון,לפני הכל, הפסיקו לצעוק ולהתווכח!!! זה משרת אותו ומעייף אותכם.
    החליטו את ובעלך מה הם סדרי העדיפויות של הבית משפחה (ציונים טובים הם לא בראש סדר העדיפויות)
    קבעו חוקי בית לפי הצרכים של כל אחד תוך התחשבות באחר.
    קבעו סכום כסף קבוע כדמי כיס(לא גבוה מידי)
    השתמשו בדמי הכיס ובטלפון כתנאי להתנהגות מכבדת לשאר דיירי הבית
    אתם ההורים, ילדכם גרים תחת חסותכם ומתוקף קביעה זו אתם קובעים את החוקים!!!
    אל תתפשרו בתקופה הקרובה אלא רק על בסיס הצלחה והתקדמות
    בנכם זקוק בדחיפות לחוקים אלו כדי שימצא את מקומו, גם לו לא פשוט לחיות בסיטואציה שהדברים לא ברורים.
    אין צעקות
    אין יותר וויכוחים
    (כבוד מוחלט לגופו של האחר(אחותו)
    אחריותו להתנהל מול בית הספר במקביל להסכם כתוב שיערך בינכם
    (זה אומר שהוא מתעורר לבדו בבוקר-הוא כבר בן 15)
    שימו לב לשעות מחשב.
    שימו לב מתי נסגר היום- חברים הולכים הביתה ובנכם חוזר לביתו
    אל תקשיבו לסיפורים כמו "אבל ההורים של החבר שלי מרשים לי" הם לא מרשים, ברוב המקרים אלו מניפולציות רגשיות.

חשוב להדגיש שלא אתם מענישים אלא הוא מעניש את עצמו במקרים של שבירת הסכם ולכן ביום טוב שבו כולם רגועים יש לשבת ולשוחח איתו ולגבש הסכם מחייב.אחריותכם לדאוג לרווחתו-אוכל, מגורים, בגדים ,כסף כיס, מחשב...... והוא, התנהגות מקדמת, שמירה על מסגרת, כבוד לכם ולאחותו.
    כך שהאחריות עוברת אליו ולכם אין סיבה להכנס לטלטלות הרגשיות שבחור בן 15 עובר כל שעה וחצי
    קודם כל הבית- ברגע שבבית יתחיל להרגע זה יגיע גם לבית הספר.
    בהצלחה
    ואשמח להתעדכן

0

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

גלית
    04/03/2009

קודם תודה על תשובתך.. אך ההמשך הוא כזה .עוד לפני שפניתי אליך אחרי השיחה עם הרכזת סיכמנו איתה שנתחיל את שיטת הפוצי מוצי ליטופים מחמאות ..כי גם היא קצת היתה נוקשה איתו היא לקחה אותו למחרת לשיחה והוא הבטיח שישתנה (גם בבית). כשאני פונה אליו בנעם ומבקשת שלא יריב עם אחותו הוא מיד אומר נראה אני אחליט מתי די וזה גורר אותי לויכוחים איתו..גם אחותו מנסה לחקות אותו..לגבי מטלות של הבית ממש אין סיכוי שירימו מהמקלחת אפילו את בגדיהם שלא נדבר על דברים אחרים, אני צריכה לחזור ולומר מספר פעמים עד שמישהו מקשיב או שפשוט אני עושה זאת ודי!! לגבי סכום הכסף שציינת (אז כמה??) כתבתי לך שבני עוזר לנו לאחר הלימודים לפעמים כשעתיים הוא דורש על זה שכר ..וכשאני אומרת לו "מה אתה צריך אני קונה לך כל מה שאתה רוצה" הוא עונה שהוא צריך את זה לדברים אחרים שאלנו אותו אם הוא מעשן..או נרגילה.. אז לא למרות שהוא צוחק כשהוא עונה על זה .וגם הבת כשאני פונה אליה בבקשת עזרה בבית או להוריד את הכלבה (שמתאפקת כל היום עד שאנו מגיעים) אז זה מלווה בויכוחים למה דווקא היא ולא הוא ולפעמים גם דורשת שכר ..אני פוחדת שהכל מתחיל להיות חומרי מידי על כל תנועה שלהם לא כך חונכתי ולא כך אני רוצה לחנך..לגבי טיפול למי אני צריכה לפנות ?ואם אני יכולה לחכות עם זה עד שאסיים ליישם את עצותך?! תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלית

אייל קנדינוף
    05/03/2009

את מוזמנת לפנות אלי במייל הפרטי שלי.
    הבעיה היא לא עם בנך אלא בצורה שבא את מתנהלת איתו.
    כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אין שיחות ואין הסברים ובקשות. יש הנחיות לגבי ההתנהלות הרצויה. זה כמובן לאחר שיחה מישפחתית. לא מפתיע שבנך הבטיח להשתנות בשיה עם הרכזת, בגילם הם יכולים להבטיח הכול רק שיניחו להם משיחות לא נוחות.
    יש מקום לאימון אישי, להחלטתך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

אמא
    22/03/2009

אייל שלום ..אבקש את עזרתךלאחר ההתכתבויות איתך העלתי את הצעתך לבעלי הוא לא משתף פעולה בעניין כך שהכל בערך נופל עלי אני שוב נמצאת בבעיה עם הילד..כפי שאמרתי לך כל יום אחרי בית הספר הוא מגיע אלינו לעבודה עוזר ולאחר מכן הוא אומר לי קבעתי עם חברים ביי .אני מבקשת שיגיע הביתה בשעה מסויימת ולא תמיד הוא מקשיב(סוג של שליטה ..מילה האחרונה שלו) היום למשל הוא הגיע קצת עצבני מבית הספר תוך כדי עזרה נוצר ויכוח בינו לבין אביו שהמשיך לצעקות ואיומים מצד הבן שהוא יברח מהבית ולבסוף הוא נתן מכה לבעלי בכתף ...ניסיתי להרגיע את הרוחות אך גם עלי הוא צעק לקח את התיק שלו ויצא לחבר .מאוחר יותר התקשרתי אליו שיגיע הביתה שנשב נדבר נפתור את הדברים בצורה יפה והוא לא מעוניין להקשיב (כמובן שהוא לא רוצה לבוא...) מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

אייל קנדינוף
    24/03/2009

שלום שוב
    אני שוב מציע לפנות לעזרה מקצועית. את מתארת מצב של אלימות מילולית שגולשת לאלימות פיזית. מצב זה חייב פתרון לפני שיהיה ממש קשה להתמודד.
    אנא, פני ליועצת בית הספר או לכל גורם מקצועי אחר שנראה לך, גם אם תפני לבד תוכלי לקבל כלים מעשיים להתקדם. אל תחכי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויכוחים על שטיפת כלים
    ש
    02/03/2009

שלום, בביתנו מתנהלים ויכוחים עזים בנוגע לפעילות הנדרשת באופן יומיומי ובכל השעות שבהן נמצאים אנשים בבית. מדובר בכל שעות היום. בנותי בנות 12 15 וחצי אינן מוכנות לשתף פעולה בנושא זה. האמת שגם בנושאים אחרים, אולם זהו נושא הכרחי כפי שציינתי קודם לכן. הבעיה היא בעיקר עם הבת הבכירה שמסרבת, למרות חוסר שיתוף פעולה עמה בכל דרישותיה. אין בכוונתה לחשוב על כך אפילו . מה לעשות? האם ללכת ראש בראש או שיש דרך אחרת. אני מדגישה שאי שיתוף פעולה עמה לא הביא תוצאות.

לקביעת תור
    סגירה
    ויכוחים על שטיפת כלים

הוספת תגובה

• ויכוחים על שטיפת כלים

אייל קנדינוף
    03/03/2009

שלום לך
    הכי בא לי להגיד לך: אין שטיפת כלים אז אין אוכל !!!
    אבל ביננו, זו באמת הדרך הקלה, והלא כל כך מומלצת.
    חשוב לי לדעת קצת יותר על ההתנהלות בבית בתחומים אחרים וממתי בעיה זו התעוררה?
    מחכה לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "סרבנית כלים"

ש
    04/03/2009

שלום, מדובר במצב שנמשך כבר שנים. ילדה בת 15 וגם בגיל 12 מסרבת לשטף פעולה בבית בכל משימה ואומרת שבעניין רחיצת כלים היא ממש לא מוכנה להתפשר. למרות ההסברים והשיחות על כך שזהו עניין יומיומי הכרחי, מתנגדת. בתחילה לא נתתי עונשים, רק דיבורים. זה לא עזר. אח"כ התחלתי בעונשים "קלים", לא רציתי לפגוע בפעילות חברתית וכיוצא. היום הגעתי למצב שבו אני לא מסכימה להכל. אם זה כסף למועדון, פעילות אחרת. לא מתייחסת ללימודים שלה, כי הם לא מעניינים אותי אם בני הבית לא מעניינים אותה. בימים אלו לא הסכמתי לקנות לה תחפושת שכה חשובה לה, וסוף סוף הסכימה במשך כל השבוע לרחוץ כלים. זה קורה חלקית, אבל משהו זז. אני לא יכולה לקרוא לכך התקדמות, אבל האם העונשים האלו הם הדרך? האם הכח שלי הוא רק בכסף ? איך אפשר להפגין סמכות הורית? הרי גם אם תשיג הכסף, לא אסכים ליציאות וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנית כלים

אייל קנדינוף
    05/03/2009

שלום שוב
    אל תצפי שבתך תסכים להתפשר מרצונה החופשי. היא בעיצומו של גיל ההתבגרות וסוף סוף גילתה את עצמה והיא מרכז עולמה. כך שאם לא תציבי בפניה התנגדויות מתאימות היא תמשיך לשעוט קדימה ללא אבחנה. אני מעדיף להחליף את המילה סמכות הורית למנהיגות הורית. אך קודם את מנהיגה את עצמך ואחר כך את משפחתך. אנו לא מדברים בטרמינולוגיה של עונשים ולא בשכר ועונש אלא בחופש בחירה להשתלב או לא. בתך צריכה להחליט אם היא רוצה חיי משפחה חמימים או לא. כדי שתהיה חמימות זו כדאי שתהיה עזרה הדדית. אם אין עזרה הדדית אז אין זמן לדבר או לעשות כיף ביחד ומטעם זה גם אין לך זמן להקשיב לבקשותיה..... והמבין יבין. הביני מהר ככול האפשר שנקרתה בדרכך הזדמנות פז להוביל ולהנהיג את בתך לדרך ארץ מקדמת. אל תתני למעורבויות רגשיות שלך להפריע. הסתכלי על המצב מהצד ועם קצת הומור ותראי איך בתך לאט לאט מיישרת קו עם העקרונות והסטנדרטים שהנהיגו את חייך עד הלום. מספיקה הצלחה איתה ובתך הקטנה תצטרף לתלם החדש שהבכורה חרשה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ל"סרבנית"

ש
    07/03/2009

שלום רב, תודה לתשובתך המהירה. אני מסכימה עמך, שבמידה והבת הגדולה תגיע לדרך נכונה, גם הבת הקטנה תשתלב. אפשר לומר, שבמסגרת הדרך שאתה מציע, הבת הגדולה תוכל לקבל חמימות משפחתית רק אם תשתף פעולה ובעזרה הדדית, בדרך זו משתלבים גם העונשים, רק שעכשיו לא נגדיר אותם כעונשים. בעיה נוספת, שיש עמה היא שעדיין בגילה הגבוה, היא נוטה להרביץ לאחותה, או למשוך בשערה, במידה ולא מבצעת כדברה. האם גם כאן אותו פתרון יתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להמשך לסרבנית

אייל קנדינוף
    08/03/2009

שלום לך
    הגדרת המצב פה חשובה בעיקר מבחינת תפיסת המחשבה שלך כהורה. את לא מענישה כי עונשים לא מקדמים אלא יוצרים אצל הילד הזדהות עם התנהגות הלא תקינה. על אותו עיקרון שלא תבלי זמן עם משהו שלא מכבד או מפריע לך כך עם בתך, רק שאיתה יש לך אחריות לדאוג ולאהוב אותה. בדרך זו את גם ממלאת את תפקידך וגם מאפשרת לה להיות בתהליך חשיבתי של מה מקדם ומה לא? ברגע שעונשים נכנסים לתמונה בתך תייצר התנגדות כלפייך ואת זה את לא רוצה. לגבי הנושא השני של השאלה: אלימות. העיקרון נשמר אך התגובה שלך צריכה להיות חדה מהירה וחסרת פשרות. אם זאת קרה וללא מעורבות רגשית למרות שזה נשמע בלתי אפשרי. במקביל עליך לשדר לבנותיך בתקיפות שאין מקום להתנהגות כזו אצלך בבית ולא משנה מי התחיל. ללא צעקות וויכוחים ובקול שקט אך בטוח. עדיף להעביר מסר שכזה בשקט ולא בקול רם. ובאופן מייידי כל אחת פורשת לחדרה עד הודעה חדשה. לא לוותר בשום אופן ולא להכנס למשא ומתן. בדרך זו בתך תלמד לייצר כוח הבלגה מול אחותה הרי היא כבר גדולה בשביל להשלח לחדרה. בלי עונשים אך עם הכנסת חוסר נוחות שתיתן אפשרות לבחירת דרך חדשה.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ש
    12/03/2009

שלום רב, אשמח לרעיון אחר בעניין השליחה לחדר הפרטי, כי אנו גרים בדירה פצפונת. אין לבנות חדרים משלהם והן גרות במרכז הבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויכוחים על שטיפת כלים

אייל קנדינוף
    13/03/2009

שלום שוב
    הרעיון הכללי מדבר על הפרדה בינהן לזמן מוקצב שאת ורק את מחליטה עליו, ללא פשרות. זה אומר, שזאת שנשארת בסלון לא צופה בטלויזיה. לתקופה המוקצבת קוראים זמן שקט שבמהלכו קוראים או שיעורי בית או מה שרוצים למעט משחקים במחשב או טלויזיה.
    אשמח מאוד להתעדכן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם הבן הלפני אחרון
    ניסים
    27/02/2009

יש לי חמישה ילדים הגדול בן 20 הקטנה בת 11 הבעיה שלי עם ילדי בן 14 וחצי מזה שבועות ספורים הילד לא הולך לבית ספר אינו פוגש חברים כמעט ולא משתף אותנו במה שעובר עליו הוא ברוגז הרבה פעמים אני לא מצליח לתקשר איתו מדובר בילד בריא ואינטלגנט אני מבקש עצות להתמודדות בבעיה זו אבא מודאג

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם הבן הלפני אחרון

הוספת תגובה

• לניסים

אייל קנדינוף
    27/02/2009

שלום לך
    על פי מה שאתה כותב קשה למקד את הבעיה בשביל לתת עיצה. אתה מציין "שכמעט ולא משתף אותנו" . מה הוא כן משתף?
    מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להגיד או לשתוק?
    חסוי
    26/02/2009

אני בת 13 וקצת. הייתה לי חברה שהכרתי רק השנה (אני בכיתה ז') וחשבתי שהיא באמת חברה שלי.. היינו (אני,היא ועוד כמה חברות)בין המקובלות בכיתה,אבל לפני כמה זמן היא התחילה לרדת עלי. בהתחלה לא התייחסתי ולא אמרתי כלום,בגלל זה גם קצת התרחקתי מכולם.. עבר כמה זמן והיום אותה ילדה התחילה לרדת עלי מול כמה ילדים,לא הייתי מתייחסת לזה אם זה היה רק עלי אבל היא פגעה גם בקורבי משפחתי שהיו בשואה.. וזה מאוד פגע בי. וזה לא רק זה אחר כך,בשיעור,היא זרקה עלי כל מיני ניירות (היא יושבת ממש מאחורי) וזה היה ממש לא נעים. אני יודעת שאני חייבת ללכת למחנכת ולספר אבל אני פוחדת שאם אני אלך,אני יהיה מלשנית ואז לא יהיו לי חברים.... מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    להגיד או לשתוק?

הוספת תגובה

• להגיד או לשתוק

אייל קנדינוף
    27/02/2009

ברור שלהגיד אבל לא למחנכת בשלב הראשון. תפסי אותה ברגע שהיא לא מוכנה וגם לבד ושאלי אותה אם היא כועסת עליך מאיזו שהיא סיבה. לאחר מכן לפי תשובתה הובילי את השיחה למקום שבו את מבהירה לה שהיא פגעה בך מאוד וזה לא מקובל עליך ואם זה ימשיך לא תהיה לך בררה אלא לערב את המחנכת. אם המהלך השיחה את מגלה שפגעת בה והיא נעלבה ממך אז יש לך הזדמנות ללבן את המצב ולסדר את הקשר.
    חוץ מזה אל תפחדי שלא יהיו לך חברים. אני בטוח שאם תגלי נחישות ויושר ולא תתפשרי על העקרונות שלך שלא מעליבים ולא פוגעים יהיו לך אפילו יותר חברים.
    בהצלחה ואשמח לדעת איך התקדמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסוי
    27/02/2009

בלי כוונה פלטתי את מה שקרה כשדיברתי עם אמי.. אמי כעסה על כך וצלצלה למחנכת.. המחנכת הזמינה את ההורים שלה ואותה לשיחה......היא גם אמרה לי שטוב מאוד שסיפרתי על זה.... אני יודעת שלא פגעתי בה,כי אני לא עשיתי לה כלום! ובפעם הראשונה שהיא פגעה בי הסברתי שזה לא נעים אבל לא אכפת לה.... (יש לה ביטחון עצמי גבוה מאוד ולא אכפת לה מה אחרים אומרים..) בכל מקרה,אני פוחדת שהיא מנסה לסכסך ביני לבין כולם.(אחרי השיחה עם המחנכת היא פשוט סיפרה שקרים וגרמה לכולם להתעלמם ממני). אין לי כבר כוח לריב איתה או בכלל,אני חושבת לדבר עם המחנכת ולבקש לעבור כיתה... חברותי בכיתה מנסות לשכנע אותי שלא.. מה אני צריכה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לחסוי, המשך

אייל קנדינוף
    27/02/2009

כלום. להמשיך לדבוק באמת שלך שלא מסכימה למצב שבו יורדים עליך ומעליבים אותך. בסופו של יום תצאי מחוזקת ואם הרבה יותר חברות. את מספרת שחברות שלך מנסות לשנות את דעתך בנוגע להחלפת כיתה- זה אומר שיש לך חברות ולכן אל תזלזלי בהן, הקשיבי להן ובמקביל התעלמי לחלוטין מזאת שעושה לך את כל הסיפור. אבל ממש תתעלמי, כאילו היא לא קיימת ואת אף פעם לא פגשת אותה. היי חזקה וסבלנית. ואל תוותרי אל מה שאת חושבת שזה נכון--שאסור לפגוע באנשים ולהעליב אותם, זה החוזק האמיתי שלך.
    בהצלחה
    וספרי לי איך התקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס כבר..

חסוי
    02/03/2009

אני ממש משתדלת לדבוק באמת שלי אבל זה קשה.. הילדה כל הזמן מנסה לסכסך ביני ובין כולם. היא עושה כל מיני מפגשים ובכוונה מדברת עליהם לידי ולא מזמינה אותי. לפי מה שהמחנכת שלי אמרה לי אז,אני אמורה לספר לה שזה קורה,אבל אני באמת לא רוצה לצאת מלשנית או משהו כזה,וגם לחשוב שהילדה הזאת הייתה חברה שלי... באמת שאני מנסה להתעלם ממנה וכשהיא נמצאת לידי אני באמת מתעלמת אבל המצב הזה לא נוח לי וממש נמאס לי מזה.. מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס כבר

אייל קנדינוף
    03/03/2009

אני לא מבין מה נמאס? לפי מה שאת מספרת את מצליחה יותר ממה שאת חושבת והראייה לכך היא העובדה שיריבתך עושה כול מה שביכולתה להוציא אותך משלוותך. זה אומר שאת מנצחת ללא תככים ללא שקרים ללא מריבות ואם את חושבת שהחברות שלך לא שמות לב לזה את טועה. המשיכי כך ועוד תיווכחי עד כמה צדקת בגישתך הבוגרת והאחראית. בחוסר התפשרותך על האמת שלך, בחוזקך מול לחצים חברתיים לא קלים. שכרך יגיע .

בהצלחה
    עדכני אותי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהתארגנות
    אמא מיואשת
    24/02/2009

יש לי ילדה בת 11 וחצי מאובחנת כבעלת בעיות קשב קלות, אך בעיותיה הדומיננטיות יותר באות לידי ביטוי בהתארגנות...היא אינה נוטלת כדורים ציוניה גבוהים המאבחנת והנירולוג חושבים שאין שום סיבה לתת לה כדורים מאחר וה"בעיות שלה העיקריות בהתנהלות בבית. תקופה מסויימת היא הלכה להוראה מתקנת ,אך לא יישמה את המטלות שייעזרו לה לעזור לעצמה -לא לשכוח דברים ,ולהתנהל טוב יותר ולקצר כל פעילות כמו שיעורים מקלחת וכדומה... בתקופה זו של חייה בכל מקלחת שלה יורדים לי שנתיים מהחיים... מקלחת לוקחת לה בין 3/4 שעה לשעה וחצי וזה תמיד מלווה בשאגות זירוז שלי ולעיתים עזרה נעימה ולעיתים בעונשים ואיומים נימאס לי ..לפעמים היא יכולה להיכנס למקלחת של שעה ולצאת מבלי שהיא שטפה את הפנים,,,,,,חשוב לציין שיש לי עוד שני ילדים בן 9 ועוד בת 2 וחצי ומאוד קשה לנו להתנהלות של הבית . זו התנהלות בסיסית שמחוייבת בכל יום ובימים מסוימים ואני מוצאת את עצמי מוותרת לה ושולחת אותה לישון בשביל הבריאות שלי . אני חייבת לציין שהרבה פעמים היא משוכנעת שהיא התקלחה 1/4 שעה וכשאנו מוכיחים לה..היא רק מנסה להסביר לנו שיש לה בעיה מאובחנת ואין לה פיתרון מבחינתה...מה עושים????

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהתארגנות

הוספת תגובה

• לאמא המיואשת

אייל קנדינוף
    25/02/2009

שלום לך
    לא עונשים ולא איומים.
    במקביל להרבה אהבה ותמיכה שילדתך צריכה לקבל ממך ומאביה יש להדק את הקשר בינכן. כמו כן, בנקודות החיכוך שחוזרות על עצמן(מקלחת, שיעורים....) יש להיות איתה בצמוד עם הרבה סבלנות ללא מעורבות רגשית ולא לתת לה את האפשרות להוביל עד אשר היא מוכיחה ששינוי קרה ואחריות הצטרפה לחייה. זה יכול לקחת זמן מה אך זאת האופציה הטובה ביותר מאחר ובתך תבין שאם היא רוצה פרטיות (מקלחת לדוגמא) היא צריכה להתאמץ בשביל זה. מהר מאוד בתך תעשה את "החושבים" שלה ותסיק את המסקנות המתבקשות שיורידו את אימה "הנחמדה", "חייכנית" "ועיקשת" מהגב שלה.
    נראה שלפי תשובות בתך אליך, חוכמה לא חסרה לה כך שתהליך כזה לא יהיה ממושך.
    שיהיה בהצלחה
    ונשמח מאוד להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מובן

ש
    26/02/2009

שלום רב, הדברים שהעלתה האם נשמעים לי מאוד מוכרים ואפשר לומר שזהו תאור מדוייק גם של הבת שלי. לא ידעתי, שבעיה זו נחשבת הפרעת קשב. גם מהחיים שלי "יורדות שנתיים" לאחר כל מקלחת ושיעורים. לכן אני מעוניינת להעזר בתשובתך, אייל. אך אינני מבינה איך הדרך שאתה מציע (שאינה ברורה לי), תגרום לבתי להגיע למסקנה שיש להתנהל אחרת. אודה לך אם תפרט ותבהיר את התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה ללא מובן

אייל קנדינוף
    27/02/2009

שלום לך
    הדרך המוצעת קשורה ליכולת שלך, בתור אם, להוביל ולהנהיג את בתך במקומות שבהם היא צריכה חיזוק. עונשים ואיומים לא יעזרו מכוון שכלים אלו יוצרים מתח ופחד ואווירה לא מקדמת. מה שנדרש הוא בחינה של סדר היום של בתך וזיהוי המוקדים שצריכים הובלה והנהגה צמודה יותר. אין טעם להכנס למעורבות רגשית עם חוסר היכולת של בתך להיות מאורגנת ויסודית ביחס לציפיות שלך. כדאי להוריד ציפיות לאחר הבחינה שתעשי ולמקם את הציפיות החדשות ביחס ישיר ליכולות העכשויות של בתך. אחרי שכל זה נעשה אפשר להתחיל לפעול ממקום של תמיכה, הבנה ורגישות-לא רגשנות אלא רגישות. מה שכדאי לעשות וניקח כמקרה מאפיין את המקלחות זה לנהל שיחה עם בתך בנוגע למשך הזמן הנורמלי מבחינתך למקלחת עם כל הסיבות לקביעתך זו. צאי מנקודת הנחה שבתך במהלך השיחה תסכים ותרצה לשתף פעולה ותתחייב לעשות כל מאמץ לעמוד בהסכם. במציאות המצב יחזור לקדמותו ופה עליך לפעול. מאותו רגע שההסכם נשבר ובתך לא עומדת בזמנים שהסכמתן, לך בתור אמה יש את כל הלגיטימציה לעזור לה לעמוד בזמנים שהסכמתן וזה אומר שהיא לא מתקלחת לבד אלא את חונכת אותה או מאמנת אותה ללא צעקות או שפה קשה כן לעמוד בזמנים. היי בטוחה שמצב חדש זה לא יהיה מקובל על בתך ואם תעמדי על שלך בצורה נחרצת ללא שום ויתור בתך תתחיל להבין שפה כדאי לה להתחיל לשתף פעולה ולהתחשב בשאר דיירי הבית. בדרך זו את מאפשרת לה לבחור בלהשתפר ולזכות מחדש בפרטיות שלה. המשוואה אומרת: כל זמן שאת מכבדת הסכמים, לוקחת בחשבון את שאר חברי המשפחה, לא לוקחת כמובן מאליו את כל מה שאת מקבלת מההורים יש לך את כל החופש בעולם בתנאי שאת לא מסכנת את עצמך. ברגע שאת חוזרת להרגלים הישנים שבהם זילזול, חוסר כבוד, חוסר הערכה תופסים מקום נשללת ממך האפשרות להנהיג את עצמך ואת חוזרת למקום שבו מתייחסים אליך כקטנה יותר בגיל.

יש צורך לתת זמן לתהליך כזה.

יש לבנות מערכת של חיזוקים תומכים.

יש לשכוח ימים שבהם דברים לא הלכו כמו שרצית-----כל יום הוא יום חדש----הזדמנות חדשה להצלחה.
    לא לשמור מטענים מהעבר---הדרך היחידה שלנו כבני אדם ללמוד נובעת מהעובדה הפשוטה שאנחנו חייבים לטעות, רק כך אנחנו יכולים ללמוד, בנלי אבל מה לעשות ככה זה עובד.

אז אל תחזיקי לבתך כשלונות מהעבר, החזיקי הצלחות והן כבר יקראו להצלחות חדשות.

מקווה שעזרתי, ואם יש עוד שאלות, בבקשה אל תהססי לפנות ולכתוב, היי יותר ספציפית ואשתדל לענות בהתאם.

המון בהצלחה
    ונשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בהתארגנות

אמא מיואשת
    15/03/2009

אני משתדלת ליישם את הצעתך אך תוך כדי התהליך מידי פעם כשאני יוצאת מהאמבטיה וניכנסת ורואה את היתנהלותה בתוך האמבטיה אני מאבדת תיקווה שאכן היא לא מסוגלת זו לא בעיה היתנהגותית! אני רואה את החוסר ההתארגנות שלה את ההתבלבלות את השלומאליוןת שלה ולא רואה איך הנוכחות שלי פותרת לה את העיניין הרי עד כיתה ג' רחצתי אותה וזה היה מבחינתי נורמלי...היא הבכורה ..ולא הראתה שום סימני "אני מסוגלת לבד" וברגע שהפסיקה אחיה הקטן ממנה בשנתיים התעקש לעשות זאת לבד ואז הבנתי כמה מצבה איטי ביחס לגילה...כל יום אני יכולה להיות לידה ולהסביר לה ולנהל אותה צעד אחר צעד ברגע שאני יוצאת היא מאבדת תחושת זמן וסדר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא המיואשת

אייל קנדינוף
    16/03/2009

שלום שוב
    אני שמח שאת מאמצת את הצעתי אך כדאי לשים כמה אבחנות מתקנות. בתך היא הראשונה וכראשונה כנראה קיבלה הרבה תשומת לב עד כדי חוסר יכולת שלך לאפשר לה ללמוד מטלות יומיות פשוטות. את מציינת שבנך הקטן מגלה עצמאות רבה ביחס לאחותו ויכול להיות שבגלל שאת עסוקה איתה כל הזמן, נוצר המרווח שאיפשר לו לבנות עצמאות. כדאי להנמיך ציפיות כדי למנוע מתח נפשי מצדך שיכול לעקב הצלחות של בתך. עדיף לסמן מטרה אחת פשוטה ולהתמיד עד השגתה. ומשם להמשיך לדבר הבא. את לא יכולה לצפות מילדה שהכול נעשה בשבילה עד היום, פתאום לגלות אחריות ולנהל לעצמה את החיים. יש להתחיל מהתחלה עם הרבה סבלנות התמדה ונחישות. אפסי את ציפיותיך לרמה הנכונה וצאי לדרך בידיעה שזה יקח זמן. לדוגמא: בזמן המקלחת איתה תוך כדי שיחה המשיכי להזכיר לה את השלבים של ההיתקלחות ובשלב מסוים עברי לשאלות לגבי השלבים. כשהתשובות שלה נכונות חזקי אותה. חפשי הצלחות ולא כישלונות, הרי בבית הספר ציוניה גבוהים, איך זה קורה? מחוץ לבית היא מסתדרת וכשזה מגיע לבית המצב משתנה.
    יכול להיות שפשוט היה לה נוח עד היום שאת מאחוריה?
    ואים יש לך ספקות לגבי מצבה, אל תהססי לבקש עזרה מיקצועית.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    הילה
    24/02/2009

שלום ! אני יושבת ליד בת מאוד שקטה בכיתה. רציתי לשאול איך אני יוכל לפתח איתה שיחה שקצת יהיה לי יותר מעניין לשבת לידה. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• היי הילה

ענת זפרני
    24/02/2009

בקלות
    תביאי לכיתה מעריב לנוער
    ותדפדפי, תראי לה איזה זמר או שחקן ותשאלי אותה מה דעתה
    משם השיחה תתפתח
    על הפסטיגל
    או על הישרדות
    או על חו"ל
    נסי וספרי לי
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בישבן.
    חסוי
    24/02/2009

יש לי פצע בישבן.. בכל פעם שאני נכנסת לשירותים זה כואב ויורד לי דם. ממה זה? ומה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פצע בישבן.

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ענת זפרני
    24/02/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=96 id=link]פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה [/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגברת מוטיווציה כיצד?
    מתלבטת
    24/02/2009

שלום רב, בני בן 13.5 ואני מרגישה שאין לו כ"כ מוטיווציה ללימודים ולהפגש עם חברים אחה"צ. מה שמעניין אותו זה לשבת מול הטלוויזיה ולטחון אוכל או לשחק במחשב. כמו כן, אני רואה שיש לו קשיי התארגנות והוא איטי בנושא של שיעורי בית. איך אני יכולה לשפר את המצב? בעבר דיברתי לו והסברתי לו על החשיבות של הלימודים והפגישות עם חברים, הוא הסכים אך קשה לו להזיז את עצמו. אמרתי לו שאני מוכנה לעזור לו ליזום אבל הוא לא ממש מראה נכונות. אני מרגישה קצת חסרת אונים.

לקביעת תור
    סגירה
    הגברת מוטיווציה כיצד?

הוספת תגובה

• הגברת מוטיווציה

אייל קנדינוף
    24/02/2009

שלום לך
    לבנך אין מוטיווציה מהסיבה הפשוטה שמחשב וטלויזיה הרבה יותר מרגשים. שיחות מוטיווציה עם ילד בגיל ההתבגרות לא ישרתו את המטרה. ההמלצה היא להתנות שימוש במחשב וצפיה בטלויזיה בעשית שיעורים לפני. באופן שלא מותיר אפשרות אחרת. בנוסף ממומלץ להגביל את זמן המחשב ללא יותר משעתיים ביום ולא בסמיכות לשינה מאחר ויש לכך השפעות שליליות על איכות השינה.
    אם אפשר להגיע להסכם שמשלב גם פעילות פיזית חברתית מה טוב.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה