מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מפגש אתמולחניתה עצמוני19/05/2009
מאד מאד נהננו ממפגש של אמהות ובנות עם ענת , במסגרת פעילויות בת מצוה.
גם האמהות וגם הבנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחניתה היקרה
ענת זפרני22/05/2009עשית לי את הערב
המון תודה שטרחת וכתבת
שבת שלום
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לטפלסמדר19/05/2009
שלום ,
זאת הפעם הראשונה שלי כאן ושמחתי מאוד לגלות על הפורום הזה.
יש לי ילבד בן 14 עם קשיים חברתיים בעיות התנהגותיות קלות אבל מבחינת לימודים וידע הוא מחונן.
הבעיות שהכי מפריעות הן:
אין לו חברים מעבר לשעות הלימודים וגם בכיתה הוא די לבד . יש לו מעט חברים אך אינו מזמין הביתה וגם לא מזמינים אותו. לפי דבריו זה לא מפריע לו ( לי זה מאוד מפריע ) ומספיק לו שהוא נפגש איתם בבית הספר. הוא אינו מכין שיעורי בית אך מצליח במבחנים . כמעט ואינו משתתף בשיעור ובזמן האחרון החל ללכת מכות עם כמה מילדי הכיתה.
יש לציין גם כי אינו מקשיב למה שמבקשים ממנו לעשות בבית וכל בקשה נגררת לויכוח.
בבית הוא יושב שעות מול המחשב צופה בסדרות קומיות ומשחק. עם האחיות שלו הוא לא מסתדר כל כך יש לו שתי אחיות גדולות 23 +21 ואחות קטנה בת 10 . הקשר הכי טוב שלו הוא עם הגדולה ביותר. לאחרונה דיברנו עם יועצת בית הספר והיא המליצה על טיפול אלטרנטיבי , הוא בכלל לא רצה לשמוע על כך וסרב.
שאלתי היא האם להניח לו ולתת למצב להדרדר יותר ( נראה לי שזו הדקה ה 90 ) או ללחוץ עליו שילך לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לטפל
אייל קנדינוף19/05/2009שלום לך
אחת הסיבות שבנך מסרב לקבל טיפול קשורה לכך שהוא יתחיל לזהות את עצמו כבעייתי, דבר שאפשר להבין. לפני שרצים לקבל טיפול אפשר לעשות מספר מהלכים מקדימים שיכולים לשפר את המצב. לפי תאורך בנך די מחובר למסך מה שגורם לו להיות בבידוד ומקשה על היכולת הקוגניטיבית שלו ליצור קשרים חברתיים. לפי תאורך מצב זה קיים גם בבית.
יש לאפשר לבנך לצאת מהקונכיה שהוא יצר לעצמו ע"י שיתופו בחיי היום יום בבית. תהליך זה הוא תהליך קשה מאחר ובנך יגלה התנגדות. יש להגביל את שעות המסך ללא יותר משעתיים ביום ולא לפני השינה ולהתנות זאת במטלות של עזרה הדדית. כלים, סידור החדר וכו". בנך בגיל ההתבגרות או ההתנגדות ולכן יש לעזור לו להתמודד עם העובדה שחיי הילדות מתחילים להסתיים ויש לקחת אחריות על החלטות שנלקחות.
לא לוותר ולא להתפשר, רק כך הוא יבין את מה שנדרש ממנו.
שיחות נפש או טיפול שקשור לשיחות לא יספקו את המטרה.
בנך בחור אינטליגנטי ויודע כבר את כוחו ולכן הוא יעשה הכול כדי לשמר את המצב לפי נוחיותו.
עצם העובדה שרק שעתיים ביום הוא יכול להיות מול המחשב יגרום לו לצאת מהבית כי הוא לא יוכל לשבת ללא מעש בחדרו.
ברגע שהמצב בבית יתאזן והוא יתחיל לשתף פעולה עם שאר חברי המשפחה כך גם הבעייה בבית הספר תסתדר.
המלצתי היא לגשת להדרכת או אימון הורים כדי לעבור את התהליך בביטחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין-לענת.עדי17/05/2009
ענת אחרי הצהריים טובים,
ראשית עליי לאמר שאני מאוד מאוד מעריכה אותך,ראיתי תוכניות בהם השתתפת ואני באמת באמת חושבת שיש לך ראש שמבין מתבגרים,וזה ממש נחמד לדעת שלא כלללללללל המבוגרים מבאסים:).
אני פונה אלייך בגלל התלבטות שיש לי בנוגע לקיום יחסי מין עם חבר שלי.
אני בת 15 והוא בן 16,אנחנו חברים כבר שנה ושבעה חודשים ומאד מאד אוהבים אחד את השני.
אני מרגישה שאני מוכנה נפשית,וכמובן גם פיזית לעבור לשלב של קיום יחסי המין,אבל הייתי רוצה לדעת מדוע בעצם יחסי מין בגיל שלי אינם מומלצים.
אשמח לשמוע את כל הדעות "נגד" כדי שאוכל להיות בטוחה שאני עושה את הצעד הנכון ולא שוגה.
תודה רבה,המשך יום מצוין,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ענת זפרני22/05/2009מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה ואף דיברו עליו בגלי צה"ל גילה שבנות לא בשלות לקיים יחסי מין לפני גיל 16.ל בנות שקיימו יחסי מין לפני גיל זה היו תופעות של חוסר יכולת להנות ממין או כל מיני בעיות עתידיות.
אני ממליצה לך בחום רב לצפות בסרט האמריקאי המקסים "אמא בת 16" - סרט קולנוע שאת יכולה להשכיר בכל די וי די בארץ והסרט הזה לדעתי מסביר הכי טוב בעולם מה כדאי ומה לא!!!!
חוץ מזה
יש משהו בקיום יחסי מין שכשאת באמת מרגישה מוכנה - את יודעת את זה.
את והחבר שלך ביחד כבר המון זמן (יחסית לגיל שלכם) ואני בטוחה שהתקדמתם כבר מעבר לנשיקות.... תני לעצמך זמן לפחות עוד חצי שנה עד שתחליטי אם כן או לא.
עכשיו: אם החלטתם שכן אתם חייבים להשתמש בשני אמצעי מניעה
קונדום - נגד מחלות
גלולות - נגד הריון
את הקונדום ניתן לקנות בכל סופרפארם א
את הגלולות חייבים בדיקת רופא/ת נשים!!חייבים!!! לא לקחת מרשם מחברות או כל דרך יצירתית אחרת ששמעתי עליה.... לפני שבועיים התפרסמו כתבות על שתי בנות צעירות שמתו כי הן השתמשו בגלולות לא מתאימות וזה נורא נורא מסוכן!!
מי שבשל לקיים יחסי מין = חייב להיות בשל לקחת את האחריות וללכת להיבדק.
בכל עיר יש מרכז לנוער "לי לה לו" נדמה לי שקוראים לזה או שירות של "דלת פתוחה" ושם ניתן לקבל עזרה בנוגע לאמצעי מניעה.
אני מקווה שעזרתי לך
על כל שאלה את מוזמנת לפנות
שבת שלום
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד עזרת לי,תודה רבה. יש לי שאלה
עדי23/05/2009נוספת...
מדוע בעצם להשתמש בקונדום?
לא אני ולא חבר שלי קיימנו יחסי-מין לפני כן מה שאומר שאין לנו מחלות מין.
האם לקיחת גלולות בלבד לא מספיקה?
פשוט קונדום די הורס,גם את הספונטניות וגם בכלל...
מה דעתך?
תודה ושבוע מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייעדי
ענת זפרני24/05/2009ובכל זאת ולמרות הכל מומלץ קונדום
ספונטאניות? לא קשור
בריאות - הכי חשוב
בהצלחה יקירה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרם/נידוי בן 13אדי17/05/2009
חרם/נידוי בן 13
עד לפני שנה קצת לפני סיום בי"ס יסודי, בני היה הדמות המובילה והמקובלת ביותר בכיתה. תלמיד מצטיין ופעיל חברתי על בסיס יומי ובכל שעה.מעבר לכך הוא קיפטאן בקבוצת כדור סל .קצל לפני סיום בי"ס יסודי, ביום אחד פסקו כל הטלפונים, הבית שלנו התרוקן מחברים ואין קשר עם אף לא אחד מהתלמידים. הילד שלי נודה טוטלית ע"י כל התלמידים וחברי הילדות שלו.
כעת נמצא בחטיבת הביניים עם עוד 3 מהתלמידים מביה"ס הקודם, אך הם לא מבקרים בביתנו ולא מתקשרים. הבן שלי ממשיך בפעילותו הספורטיבית , אך לא יוצא לבלות וכמעט לא נפגש עם חברים. אני בדיכאון מהמצב שנוצר, ולגבי הבן שלי קשה לי לדובב אותו ולדבר על המצב. ברגע שאני מנסה לדבר על הנושא אנחנו רבים ויש צרכות ואלימות בבית.
מבקשת עזרה דחופה לאור המצב המתמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נידוי בן 13
אייל קנדינוף17/05/2009שלום לך
רגישות אין סופית ביחד עם המון אהבה וללא פשרות עד גילוי המקרה. לא לחכות אלא להתעקש שיגלה את אשר על ליבו. אין ספק שבנך חווה טראומה ולכן יש להתערב בהקדם. לך אין את הפרוילגיה להתעצבן ולהתרגז. יש לאחד כוחות ביחד עם אביו ולשבת בחדרו ללא הפסק עד אשר יספר לכם מה קרה. הבטיחו לו שלא משנה מה קרה אתם לצידו ותומכים בו ללא עוררין.
במקביל יש לקבל תמונת מצב עדכנית מהמחנכת והיועצת.
יש לפעול במהירות ובנחישות כדי לעזור לו לצאת מהמצב הרגשי אליו נקלע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוף פעולה הורים וילדים.אמא למתבגרים17/05/2009
אני אמא לשלושה ילדים , 14.5 (בן), 12 (בת ) , 3 (בת).
עם "פרוץ גיל ההתבגרות" אצל השניים הבוגרים שמתח לב ש"השפה" בבית השתנתה.
אנחנו נהיינו הרבה יותר "שוטרים" והשיחה אצלנו בביתך נסבה בעיקר על : הכנת שיעורים? מערכת? עבודה? . . . אם לא תכינו אז. . . . ( לגדול יש הפרעת קשב וקושי בארגון, עם הבת 12- נכנסנו עכשיו לאבחונים)
יש לי קוד לכניסה למחשב ( הם הודו ש"זה פיתוי גדול מידי" ואז היו דוחים הכל לאחרי השימוש במחשב .)
הילדים מאוד ממושמעים ומשתפים פעולה יפה: הם אחראים להוריד את הכלבה בוקר וערב ( יש להם חלוקה לפי ימים).
הם אחראים לשטיפת הכלים בבית: לפי לוח תורנויות.
מה שאני רוצה זה לעשות את הדברים נכון יותר ועם שיתוף פעולה שלהם , לתת להם להיות חלק מקביעת החוקים והכללים ( אפילו חלק מהעונשים)- אני חושבת שאז אני אשיג תוצאה טובה יותר ויחסים טובים יותר.
בעלי טוען שלא נשיג תוצאה טובה יותר ופחות מרמור אם נעביר את זה לפאזה של שיחה משפחתית אחת לשבוע- באוירה נינוחה . לפי הבנתו ילדים צריכים לקבל את העונשים בלי יותר מידי ברברת. כמובן שהעונשים ( חצי יום בלי מחשב או יום שלם- זה העונש הכי חמור...) מגיעים אחרי שברור לילדים במה הם לא היו בסדר.
אנא ייעוצכם איך לעשות את זה נכון, איך לכוון את השיחה שתהיה יעילה ומועילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוף פעולה הורים עם ילדים
אייל קנדינוף17/05/2009שלום לך
במקום להיות שוטרים עדיף להיות מנהיגים מקדמים. יש להגיע דרך שיחות משותפות להסכמות לגבי תחומי ההתנהלות והאחריות של כל אחד מבני המשפחה תוך התחייבות לגבי מימוש האחריות על בסיס הסכם כתוב. להזכירך שלכל הסכם יש שני צדדים, צד של ביצוע וצד של מה קורה אם לא התבצע. יש להגיע להבנה משותפת לגבי שני הצדדים ואז נוצר מצב שבו אתם לא שוטרים ואין עונשים. ילדיכם נהפכים לשותפים בלקיחת אחריות וניהול עצמי. מצב זה עדיף לאין ערוך מכוון שאין את מי להאשים אלא רק התקדמות למטרות משותפות. אין מעניש ואשם. יש תומך ונתמך. כך שאם בהסכם כתוב בהסכמתם, לאחר משא ומתן אמיתי, שהם מוותרים מרצונם על המחשב ליום, הרווחת כפול ומכופל. גם שמרת על הישגיהם לעתיד, גם לימדת שיעור בלקיחת אחריות, גם לימדת שיעור במשמעת עצמית והכי חשוב מנעת מירמור כלפיך וכלפי בעלך.
מקווה שזה עונה על שאלתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאחר לכל מקוםאור14/05/2009
שלום,
בני בן 15 מאחר לכל מקום, קם מאוחר בבקר, יוצא מאוחר למורה פרטי אלה רק מקצת דוגמאות,
במקרים שאני צריכה להסיע אותו אני כועסת ומבקשת ממנו להקדים את ההכנות ליציאה, היה
מקרה שחיכתי ברכב הוא התעכב, השארתי אותו ללכת ברגל ולכן הוא אחר למורה הפרטי והפסיד
חלק מהשעור וגם אני "הפסדתי" בזה שהוא היה חלק מהשעור שעליו שילמתי במיטב כספי.
כל פעם אני כועסת לצערי זה לא עוזר אני מנסה לעבוד על עצמי לא לכעוס ומצד שני מאבדת
שליטה. בדר"כ ילד טוב ותלמיד טוב, חוץ מהקריזות של הגיל שהתחיל גם בקללות בזמן האחרון.
ניסתי למנוע ממנו מחשב מספר פעמים, עשיתי זאת ועדיין זה לא עוזר.
אודה על עצתכם,
תודה
או* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור היקרה
ענת זפרני14/05/2009שם המשחק הוא עקביות
תחליטי מה את מרשה ומה לא
תחליטי מה העונש
ותעשי אותו הסכמים
כל פעם שהוא עומד בהסכם = צפרי אותו
וכל פעם שלא
תוידי לו מהזכויות
ותהיי עקבית
אחרי שבוע הוא יתחיל להבין שאת רצינית
ויתנהג באחריות
אל תוותרי לו כי המשמעות היא שאפשר להתחמק מכל סמכות וזה יצור לו בעיות בהמשך
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאהבות וירטואליתליאת14/05/2009
אני אם לנער בן 16 אשר הכיר וירטואלית נערה בגילו באמצעות אחד הפורומים באינטרנט. קשר זה שמתבטא בעיקר בשיחות טלפוניות אינסופיות ושעות רבות ב-ICQ התפתח במהירה לסוג של התאהבות בינו לבין הנערה. למרות שהם עדיין לא נפגשו, בני מתנהג כנער מאוהב לכל דבר, ונראה שהוא עובר טלטלה רגשית עצומה בכל פעם שנראה לו שהוא עומד לאבד את הקשר עם עימה (אם בעקבות ויכוח, או היותה לא זמינה וכיוצ"ב). הוא בד"כ משתף אותי במה שעובר עליו והציפיות שלו מאוד גבוהות. כיצד אני עוזרת לו לקבל דברים בפרופורציה וכיצד אני מנמיכה אצלו ציפיות מהקשר הזה מבלי שיפגע ממני, בין אם זה וירטואלי או קשר שיתממש בהמשך (בכל זאת זו אהבה ראשונה....)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
ענת זפרני14/05/2009ראשית אפתח ואומר שזה נדיר שבן 16 משתף את אמו בנושאי אהבה
זכית!!
ולענייננו
המסע של התאהבות כולל בתוכו גם עליות וירידות,זה חלק מהעסק אחרת "משעמם",
מתבגרים חיים בתוך עולם של דרמות - הכל בקיצוניות עצומה
בגלל הצפה הורמונלית יש צורך אדיר בהתאהבות - וכשהם מוצאים את "האובייקט" הם מתמסרים בצורה טוטאלית - כאילו אין מחר.....
הכי קל להאהב וירטואלית - הפנטזיה נשמרת שלמה
הייתי ממליצה לך ללוות אותו באותו אופן שאת עושה עד עכשיו
וכל פעם מחדש לעודד אותו שיש בו המון דברים לאהוב ושדברים מסתדרים ואם היא באמת משוחחת איתו כנראה שלא סתם....
עידוד עידוד ועידוד
וכשקשה לו - אמפתיה "אני רואה שקשה לך ושאתה עצוב" וזהו
רק שידע שאת שם
מעבר לזה - כל התערבות תתפס כמעשה מכעיס והוא יפסיק לשתף כי "את לא מבינה"....
בהצלחה רבה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לשתובה שלך (ענת)שירה11/05/2009
אני בכל זאת חוששת מלהשתמש בטמפונים.אז אם אני הולכת לבריכה או לים אפשר לשים תחבושת רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ענת זפרני14/05/2009לבשי תחתונים עליהם תחבושת ומעל בגד ים
תהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענתדנה10/05/2009
טוב מאוד לדעת שיש אתר כזה!
אני בת 18, אני וחבר שלי החלטנו להיפרד, אחרי נסיונות רבים להישאר ביחד, זה לא שאנחנו לא אוהבים ,להפך בשבילי הוא אהבת חיי ובשבילו אני זה פשוט שהגענו למסקנה שאנחנו לא מתאימים...אנחנו רבים הרבה לפעמים קורה שאין לנו על מה לדבר, ולפעמים זה מגיע למצב ששנינו לא סובלים אחד את השני, אבל שנינו לא יכולים להיות אחד בלי השני....אני יודעת שבשלב זה לא נוכל לצאת עם אנשים אחרים ואין לי מושג כמה זמן זה ייקח אבל שנינו לא דיברנו חודש וזה היה מאוד קשה ואז ניפגשנו לדבר וזה התגלגל לדברים אחרים גם...והיה ממש כיף להיות איתו מכל הבחינות וגם לו היה ממש כיף להיות איתי, אבל באותו היום הבנו שאיאפשר שנחזור כי...פשוט לא יודעת אנחנו לא מתאימים כרגע.....אנחנו אוהבים אחד את השני מאוד רציתי לשאול אותך פשוט מה לעשות...? האם יש מה לעשות במצב כזה? והאם יש דבר כזה אהבה בלי התאמה...?
דיברנו על כך שנמשיך לדבר אבל לא לעיתים קרובות וגם שניפגש מדי פעם כי נתגעגע אחד לשני המון, בתוך יומיים אנחנו מתגעגעים אחד לשני כמו מטורפים אבל אנחנו לא מתגעגעים למה שהיה קודם למה שהיה פעם כן....והוא אמר לי שהוא רוצה שנחזור אבל כרגע איאפשר לחזור אחד לשני, הוא גם אמר שאם ניפגש במיקרה ברחוב ונחליט שאנחנו מתאימים אז זה יהיה מעולה...אני חושבת דברים דומים אבל זה פשוט שנורא קשה לי עכשיו לחשוב עליו כאל אקס...ולא כחבר שלי ואני גם בטוחה שקשה לו....דבר אחד ברור לי וזה שאסור לנו לחזור עכשיו., כרגע...אנחנו צריכים להתרגל לשינויים שעברנו, ואולי גם הגיע השלב שבו כדאי לנו להיות קצת לבד....בלי קשר זוגי....
אני מאוד אודה לך אם תמליצי לי על משהו....ותעני על השאלות....מקווה שלא חפרתי יותר מדי,
ותודה רבה על ההקשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ענת זפרני14/05/2009חסרים לי המון פרטים
כמו
מה הבסיס לריבים שלכם
מי יזם את הפרידה
למה אתם לא "מתאימים"
כמה זמן אתם ביחד?
האם היו לכם קשרים קודמים
אני מרגישה מתוך המכתב שלך שאת רוצה לנסות קשרים נוספים ולחזור אליו כשתהיי בטווחה שבאמת הוא האחד.
לא תמיד זה מצליח
כתבי לי ונחשוב ביחד
מחכה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לענת-בבקשה תעני לישירה09/05/2009
כשיש כבר מחזור והולכים לברכה אז אמרת שיש כאלה בוגרות מגיל 16 ששמות טמפון.
אז לבנות מתחת לגיל 16 אם הן הולכות לברכה ביום שיש להן מחזור מה עושים?(כי אם אני הולכת עם המשפחה לבית מלון וכולם יורדים לברכה אז לא ללכת?או אם כולם הולכים לים?)מה לעשות?אני אודה אם תעני לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפונים
ענת זפרני09/05/2009היי חמודה
תראי, ההמלצה היא לא להשתמש לפני גיל 16 באופן קבוע!!!!!!
אם את הולכת פעם ב.. לבריכה או לים או לטיול אין בעיה
במצב רגיל עדיף תחבושות
ובטיולים טמפונים
חופשה נעימה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שתלטניתחסוי09/05/2009
שלום,
אני בת 14 וחצי.
יש לי חברה שאני מכירה מאז שאני קטנה.
בזמן האחרון התחלתי להכיר חברות חדשות וגם היא.
הבעיה היא שהיא חושבת שבגלל שאני חברה שלה אסור לי להכיר חברות אחרות.
זה מאוד מעצבן אותי ודברתי איתה על זה.. היא אמרה שהיא תפסיק אבל היא לא מפסיקה!
אני לא רוצה לוותר עליה כי היא חברה מאוד טובה שלי ואני מכירה אותה ממזמן..
אבל אני רוצה גם להכיר חברות חדשות.
מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה טובה...
ענת זפרני09/05/2009תראי, המצב שתארת מוכר לי מאוד, אני מקבלת הרבה בנות לייעוץ על הרקע הזה של חברות קנאה שתלטנות ואפילו לחץ וחרם.
בואי נבין מה קורה לחברה שלך
כשהיא רואה אותך עם אחרות היא חושבת לעצמה שאת כבר לא חברה שלה, שהיא לא מספיק טובה בשבילך או אולי משעממת אותך... כל מיני מחשבות שליליות בנוגע לעצמה ובנוגע לקשר שלכן.
כשאת מדברת איתה בכיף ומגלה שהיא כועסת את נלחמת על זכותך להיות בקשר עם בנות אחרות - מה שמלחיץ אותה עוד יותר כי עכשיו היא גם מרגישה אשמה....\
הפתרון לדעתי הוא לקרב אותה אל הבנות הנוספות , וליצור לפחות עוד שתי חברות שתהיינה משותפות לשתיכן, כך שכשאת עסוקה עם אנשים אחרים תהיה לחברה שלך עוד אפשרות מאשר להיות לבד.
נסי ושתפי אותי
המון הצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי10/05/2009ענת שלום,
בקשר למה שאמרת לי לנסות,
החברה שלי בקשר עם החברות שאיתן אני גם רוצה לבלות.
הבעיה היא שאני רוצה לפעמים לבלות בלעדיה...
גם היא לפעמים מבלה בלעדי ואין לי בעיה עם זה.
אני מבינה את מה שאמרת שהיא מרגישה אבל אני רוצה גם לבלות עם ילדות אחרות חוץ ממנה.
מה עלי לעשות כדי שהיא תבין את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
ענת זפרני14/05/2009חשוב שתודיעי לה שאת מתכננת להיפגש עם משהי ושהיא לא תיפגע כי את רוצה להרחיב את הקשרים החברתיים
מדי פעם תזמי יחד איתה מפגשים
ובהדרגה היא תתרגל
קשה לה
היא באמת עוברת מסע של חוסר הבנה למה את צריכה אחרות אם כל כך טוב לכן ביחד והיא עדיין לא מרגישה צורך באחרות ולכן זה יקח זמן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הולדת לבוגרמירי07/05/2009
שלום
בני בן ה-11 אמור לחגוג יומולדת בשבת הזאת.
הוא בן להורים גרושים ומשום כך הוא דורש מאיתנו כל אחד מתנה מאוד יקרה , בערך 2000 שקל.
זאת לאחר ששנה שעברה הוא דרש פליסטיישן באותו המחיר וקנינו לו.
השנה אין לי אפשרות לכזאת מתנה ושדיברתי איתו הוא אמר לי אם את לא קונה את זה,
אז לא צריך מכם כלום, אתם קמצנים ולא רוצה שום מתנה אחרת וגם לא יומולדת בכיתה.
האולטימטום שלו מאוד מציק לי, מאחר ואני אמורה לתת חצי מהסכום ויש לי תינוק בן 4 חודשים בבית שזקוק לפורמולות וטיטולים רציף.
ניסיתי לבקש לרכוש לו משהו אחר אך לשווא.
מדוע הוא מתנהג כך? האם הוא בודק אותנו בכך?
אביו אמר שאם לא אסכים הוא ייאלץ לקנות לו זאת בעצמו ושאני אערוך לו מסיבה בבית לכיתה ולמשפחה שגם זה עולה אלף שקל פלוס.
מה עושים?
האם יש פתרון למצב הזה?
הילד גם מרגיש שאני אנטי ולא יכולה כספית, אולי הוא בודק אותי אבל ברגע שאביו יקנה זאת איך הוא ירגיש הילד? שהוא ניצח? איך הוא רואה זאת בעיניו המתבגרות?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי שלום
אייל קנדינוף07/05/2009בנך משתמש בסחטנות רגשית להשיג את מבוקשו. אל לך להסכים לכך מאחר ולא יהיה גבול בעתיד לדרישותיו. עיצרי כאן ועכשיו ותני לו להתמודד עם המצב.
לא יקרה לו כלום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למודיםדנה04/05/2009
לאייל שלום,
בהמשך למה שנאמר. בנ י בכיתה יא, כל השנה הוא כמעט ולא השקיע מאומה בלמודים, אבל, איך שהוא הוא שרד את השנה, (עד תחילת השנה הוא היה תלמיד מצטיין) השנה הוא יותר עם חברים, מחשב, בילויים ופחות חשוב לו הלמודים. עכשיו שהוא לקראת הסוף, חבל לי לראות שהוא מפספס את מה שהשיג. הייתי רוצה שלפחות עכשיו לקראת בחינות הבגרות שהוא ישקיע קצת יותר בלמודים. כיצד אתה מציע לעשות זאת? דיבורים לא ממש עוזרים.
אודה לך מאוד על תשובה מהירה.
כל הכבוד ליוזמה ולאתר שלכם שעוזר לכולם ללא תמורה. אשריכם.
בתודה, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים- דנה
אייל קנדינוף05/05/2009שלום לך שוב דנה
משימתך היא להושיב את בנך לשיחה שבמהלכה את מביאה אותו להסכם מחייב על רמת ציונים שמקובלת עליך ועליו במשותף. הסכם זה יכלול שני צדדים. ראשון, מה קורה במקרה של הצלחה, שני מה קורה במקרה של אי מימוש. יש להתנות את התקדמות הזמן בעידכונים שוטפים מצד שלישי-מחנכת.
עשי זאת בדרכי נועם, ללא מריבות או חיכוכים. היי עקשנית, ממוקדת ותני לו להבין שעדיף לו לשתף פעולה מאחר ואת לא מתכוונת לוותר.
יש להגיע להסכמה במשותף ופשוט לנהל משא ומתן. תפקידך יהיה לממש את החלק השני אם תצטרכו. יש לשים דגש על זמן מחשב. לא יותר משעתיים ולא יאוחר משעה לפני המקלחת שלפני השינה.
כמו שכתבת דיבורים לא עוזרים, אז העבירי לו את חופש הבחירה ואת האחריות. קחי בחשבון שיכולות להיות עליות ומורדות ולכן הכיני אורך רוח מתבקש. נצלי את ניסיונך וחוכמתך להנהיג אותו לבחירות הנכונות דרך שיקוף אמיתי של המצב כך שלא יופתע בדרך מאי הצלחה שיכולה לדכדך.
בהצלחה
נשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות?מירי03/05/2009
שלום רב איל,
בני בן 11, אין לי מושג אם הוא נקרא מתבגר, אבל התנהגותו מראה לי שאכן כן.
ראשית הוא מאוד גדול, בריוני משהו, ומבנה גופו ענק ושמן, מה שגורם לו להיראות גבר,
זה משהו שלא מצליחה לתקן איתו, יש לו דיאטנית לא עוזר כלום.
למזלי הוא גבוה מאוד לגילו, 1.62, לגיל 11 זה מאוד גבוה, אך יחד עם זה 74 קילו,
הוא לא מראה נכונות לדיאטה ועד שזה לא יבוא ממנו אין סיכוי.
אני משתדלת לקנות לו בגדים "קולייים" שבאופנה למרות היותו גדול פיזית.
מלבד החיצוניות שלו מאוד מתמרד, אנחנו הורים גרושים כבר 10 שנים מאז שהוא בן שנה,
אמנם היה בינינו קשר בגלל הילד אבל לא קשר זוגי, הרבה ויכוחים ובעיות, שנינו לא נשואים ולא עם בני זוג.
הבן שלי ניסה שנים להחזיר אותנו מתוך פנטזיה שלו וזה לשווא.
ביום שישי האחרון קרה לי איתו משהו מוזר.
אביו לא הסכים לקחת אותו אליו, למרות שאנו גרים בעיר שונה מרחק 15 דקות נסיעה סך הכל.
בני התקשר אליו שוב ושוב, וזאת מאחר ואביו לא כיבד מעולם הסדרי ראייה, בא רק מתי שבא לו,
זה חלק מהויכוחים שלי איתו.
הבן שלי אמר לי במילים אלו: "אמא אני יודע שאת גם אמא שלי וגם אבא שלי יחד, אני לא הולך עם אבא כי אני רוצה להיות איתו, אני משתמש בו שייקח אותי רק למשפחה שלו כי שם יש לי מלא חברים בני דודים, וכיף לי שם לשחק בפליסטיישן ובמחשב וכדורגל וכו,. אני לא צריך אותו, הוא בכלל לא משגיח עלי דקה, הוא ישר הולך לאמא שלו , ואני מתחלק לי שם בין האחים והאחיות שלו כי אני רוצה להיות עם ילדים שם, אבא אפילו לא רואה אם אכלתי משהו או שתיתי. אני לא צריך אותו, הוא רק לוקח אותי באוטו וזהו, ברגע שאני שם אני לא רואה אותו ממטר כמו שהוא לא רואה אותי",
מה עלי להסיק מהדיבור הזה?
האם משתמע מכך שהוא מאוכזב קשות מאביו על אופן התנהגותו?
אני לא מחסירה שום דבר ממנו, זה הבכור שלי, יש לו חדר כמו משרד מנהלים, מלא באלקטרוניקה,
כל המיחשוב, הכי מתקדמים, והמון המון אהבה ממני ברמות שאי אפשר לתאר, כך שזה לא רק חומרי.
יש לי תינוק בן חצי שנה דרך תרומת זרע, והבכור מאוד אוהב את אחיו התינוק, אמנם לקח לו זמן אבל הוא דואג לו מאוד .
בבית מלא חברים פול טיים, אוהבים לבוא אלינו מלא ילדים ואני בכיף מקבלת אותם, חולה על ילדים.
יושבת איתם לפעמים לראות איך הם משחקים, כמובן במינון נורמלי, לא מתעלקת, יש לי שפה טובה באנגלית אז עוזרת להם בתרגומים על המשחקים במחשב.
עם כל זה, הבכור שלי מאוד מתמרד, יש לו יציאות, של לא רוצה, ואני הולך בחוץ עם טריקות דלתות,
פתאום לא בא לו על אוכל שהכנתי צהריים, מפונק מאוד מאוד.
אולי אני אוכלת עכשיו את מה שבישלתי לעצמי שפינקתי אותו כך.
תמיד פחדתי שיהיו לו חסרים מאביו אז השלמתי הכל לבד בעצמי.
אני דואגת על שני דברים:
השיחה שכתבתי למעלה ביני לבין הבכור יום שישי על התנהגות אביו והשימוש בו.
שנית, על אופן מרידתו של הבכור בגיל כה צעיר, שלא מקשיב לי, הולך מתי שבא לו וכו' מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות
אייל קנדינוף03/05/2009שלום לך מירי
נראה שאת די מפוכחת לגבי המצב. בנך אינטליגנטי שמבין את המצב לאשורו ומנצל את המצב כפי יכולותו.
לפי מה שאת מתארת אומנם בנך מתבגר מהר ויכול להיות שזה נובע מהעובדה שאת מגדלת אותו לבד. הגיע הזמן לשנות גישה וזה אומר שאהבה אמיתית קשורה ביכולת שלנו, ההורים, לזהות את הצרכים העכשויים של ילדנו ולהיענות להם. בנך זקוק, כרגע, יותר מכל דבר את ההתנגדות שלך כלפי התנהגות לא מכבדת. הגיע הזמן להציב גבולות ברורים של התנהגות אנושית טובה ומכבדת. בנך לא זקוק לך בתור חברה שלו אלא בתור זאת שמראה את הדרך להמשך. זכרי, ככול שתנסי להיות יותר חברתית או "cool " איתם כך חוסר הכבוד ולקיחתך כמובן מאליו יגדל. יש להגדיר בצורה ברורה מה מקובל ומה לא וללכת עם זה ללא פשרות. לגביך ולגבי אביו. כדאי להרפות ולתת לדברים לקרות באופן שיקרו. אם עד עכשיו לא הצלחת ליצב קשר בינהם כנראה זה לא יקרה ובנך מבין זאת היטב.
לגבי המשקל העודף. את צודקת בהערכתך שללא רצונו דברים לא יזוזו, אך יש לזכור שיש באפשרותך את היכולת להחליט איזה מזון יכנס לבית ואיזה לא. מה שמציע לשינוי הרגלי אכילה של הבית ולא רק שלו. דבר ראשון זה להעיף את כל סוגי המזון שמכילים סוכר מעובד!!!!!! כולל שתייה. רק צעד זה יכל לעזור בהרבה.
ממליץ ללמוד ולהתעדכן לגבי גיל ההתבגרות כדי להיותמוכנה למה שיבוא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפי תודות על המענה המהיר
מירי03/05/2009הארת את עיניי, אשתדל להיות ערנית ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלרוני02/05/2009
שלום, בן 22, מרגיש ממש מבולבל
שכבתי עם מישהי בפעם הראשונה ולא גמרתי , לאחר שנה וחצי הייתה לי מישהי במשך 4 חודשים אך היא לא רצתה להתנסות מינית ולא ידעתי אם זה שלא גמרתי(עם הבחורה הראשונה) נבע מלחץ או ממשהו אחר.
כרגע,4 חודשים, לאחר שנפרדתי מחברתי האחרונה(זאת שהייתי איתה במשך 4 חודשים) לא מצאתי אף אחת ואני מרגיש קצת מבולבל,בגלל שלא הצלחתי לגמור בפעם הראשונה ובגלל שלא הייתה לי התנסות מינית נוספת.(יש לציין שהיה לי מין אוראלי עם הבחורה שהייתי איתה במשך 4 חודשים והצלחתי לגמור, אך לאחר הרבה זמן, חצי שעה בערך...)
אני יכול להחמיא לגבר שנראה טוב ואני יכול לבהות בו גם.
קשה לי להתחיל עם בנות עצם המחשבה שיתפקשש לי איתן במיטה...
תנסו בבקשה לעזור לי לגבש את הבעיה שאני נמצא בה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
אייל קנדינוף02/05/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=19 id=link]מין וסקסולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)