מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גי המעבר?אורית23/04/2011
שלום,
אני בת 43 ובשנה האחרונה מופיעים להם בלילה גלי הזעה, הזיכרון שלי מחפש את עצמו והמשקל שלי עולה ללא שליטה בקיצור נראה כי הפיזיולוגיה שלי משתוללת והסיפטומים רק הולכים ומחמירים. ווסת מופיעה במחזורים קצרים מ 25 יום ולעיתים מופיעים כאבים איומים בביוץ. אני קצת מבולבלת, גיל המעבר זה שאין מחזור אז איך קוראים למה שאני עוברת ואיך מטפלים בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גי המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר24/04/2011אורית היקרה, עד שהזכרון שלך ימצא את עצמו, הנה מספר טיפים קטנים.
מנגנון התאבון בגוף מותנה בהפרשה של הורמון ( הנקרא גהראלין) והמופרש בערך כל 3 שעות , בקיבה.
ולכן עם את תתחילי לאכול כל 3 שעות, ומספיק לצורך זה, דברים קטנים כגון פרוסת לחם קל, תפוח ועוד, ותמנעי מארוחות גדולות, הרי שתאזני , ואפילו תצליחי לרדת במשקל.
פעילות גופנית תעודד שריפה של עודפי קאלוריות ותאיץ את קצב חזרתך למשקל המתאים לרצונותיך ( ואין אשה שלא רוצה לשקול פחות...). פעילות גופנית, כגון 40 דקות הליכה בשכונה, או פילאטיס, או מכון כושר, בעיקר בשעות הערב, תעודד שינה טובה ותפחית גלי חום בלילה.
אבל רצוי כמובן גם לבדוק תפקודי בלוטת התריס היכולים הן לגרום לגלי חום, ןהן לעליה במשקל ופגיעה בזכרון.
כמו כן ספירת דם, רמות ויטמין B12 וויטמין D נחוצים בגילך.
ולגבי גיל המעבר, עצתי לך, אל תמהרי. היי בטוחה שהוא אכן יגיע, וכל דבר בעיתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית25/04/2011המון תודות, תשובתך נתנה לי לפחות כיוון, וגם קצת הרגיע (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולגלית22/04/2011
שלום ד"ר פאר
הגינקולוג שלי המליץ על טטסטוסטרון בג'ל לטיפול בחשק מיני ירוד ומצב רוח ירוד (בת 49).
אודה לך מאוד על המלצתך כמומחה לגיל המעבר לגבי:
-היכן אופטימלי למרוח את הג'ל
-כל כמה זמן
-מתי ניתן לצפות לשיפור
-האם ניתן להמשיך בטיפול זה לאורך זמן
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול - תגובה
ד``ר איתן פאר23/04/2011הגניקולוג שלך צודק. טיפה עבה על האצבע ומריחה עד ספיגה ( תוך מספר שניות) רצוי באזור הדגדגן, 2-3 פעמים בשבוע.
את השקית עם הג'ל יש לסגור - קיפול ואטב כביסה, ולשמור בדלת המקרר וכך ניתן להשתמש בה מספר פעמים עד התרוקנות.
להמתין בהרבה סבלנות לשיפור שכן זה תהליך הלוקח זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור!
גלית23/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום בלילה ללא הזעהד``ר איתן פאר21/04/2011
שלום רב,
אני לוקחת שנתיים מדבקות אוורל קונטי. בתקופה האחרונה החלו גלי חום בלילה ללא הזעה. האם מצב זה יכול להיות? מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל קונטי - תגובה
ד``ר איתן פאר23/04/2011גלי חום תחת טיפול הורמונלי בד'כ קשורים למינון דוקא גבוה מדי !!!
לאחר בדיקות דם לברור מקיף, כגון ספירת דם מלאה ופרופיל הורמנלי, במידה והכל תקין, תנסי הורדת מינון ע'י גזירה במספרים של כשליש מגודל המדבקה, לפני הורדת משטח האלומיניום המגן על אזור הדבק ושומר עלין. זהירות לא לגעת עם האצבע באזור הדבק היות והמדבקה לא תדבק טוב לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפליא
אנ25/04/2011תודה על התשובה, מפליא כי רופא הנשים שלי אמר לי להוסיף עוד מדבקה ולראות האם זה חולף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברסמדי זק19/04/2011
לא יודעת להתמודד עם גיל המעבר, פוחדת, רעידות בגוף, דופק מהיר, גלי חום וקור ומצב רוח משתנה בקצב מסחרר....חוסר רצון לתפקד בבית ובכלל, מחפשת את הכתובת המתאימה ביותר לטיפול במה שהוזכר לעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר20/04/2011ישנם רופאים נשים שהתמחותם בגיל המעבר ובתופעות הקשורות בו והם יוכלו לפתור לך את תלונותיך ולעזור לך לחזור למסלול חיים תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
שרון22/04/2011אולי כדאי לפנות לאיש מקצוע לשיחות זה בהחלט יכול לעזור, אחותי נעזרת באיש מקצוע וזה מאוד מקל עליה והיא גם לוקחת מולטי ויטמין אומניום של סולגאר כבר תקופה שמקל עליה משמעותית את התקופה הזאת
כדאי לדבר עם הרופא שלך לגבי מה שציינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קשה מאדדידי19/04/2011
שלום רב,
לפני חודש הפסקתי להניק את בני הקטן אחרי 3 שנים של הנקה,
לפני שלושה ימים קבלתי מחזור ראשון לאחר ההפסקה,
התחושה היתה של " ללדת מחזור" פחדתי שיש לי אבנים בשלפוחית השתן זה היה הכאב,
פניתי למוקד נשים שם עשו לי אולטרסאונד וגינלי ובדיקת שתן והכל היה תקין,
אמר שכרנראה קשור למחזור,
ואכן הכאבים של " ללדת אבן" עברו עם קבלת המחזור, עדיין מיוחשים קלים,
האם כך אקבל מהיום והלאה מחזור? קשור להפסקת הנקה?
לגיל?(45)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור קשה מאד - תגובה
ד``ר איתן פאר20/04/2011אופייני ביותר דימום חריג - ראשון אחרי תקופה ארוכה של הפסקת מחזורים על רקע הנקה ממושכת.
כנ'ל לגבי הכאבים הנגרמים מהתכווצויות חזקות של הרחם בכדי לרוקן את תוכנו.
לא קשור לגיל.
אמור לחזור ולהסתדר כמו שהיה לפני ההריון האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני כבר בגיל המעבר?ענת17/04/2011
אני כמעט בת 43 (עוד חודשיים), מחזור לא סדיר, גלי חום קשים בתדירות גבוהה (כל חצי שעה-שעה, ביום ובלילה), תוצאות בדיקות דם שלי:
Endocrinology
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
TSH mIU/L 4.04 0.35 (......*..) 4.94
Free T4 pmol/L 13.59 9 (...*.....) 19
Estradiol pmol/L < 37 Reference values for females
Follicular phase: 77-921
Mid cycle: 139-2381
Luteal phase: 77-1145
Postmenop.(not on HRT): 36.7-102
Postmenop.(on HRT):36.7-161
Progesterone nmol/L 0.3 Reference values for females
ב-6/10 בוצעה התאמת כיול לבדיקה
Follicular phase: 0.3-0.95
Luteal phase: 3.8-50.5
Postmenopausal: 0.3-0.63
FSH mIU/mL 79.8 Reference values for females
Follicular phase: 3.03-8.08
Mid cycle: 2.55-16.69
Luteal phase: 1.38-5.47
Postmenopausal: 26.72-133.41
LH mIU/mL 28.6 Reference values for females
Follicular phase:2.39-6.60
Mid cycle: 9.06-74.24
Luteal phase: 0.9-9.33
Postmenopausal: 10.39-64.57
Prolactin mIU/L 236.1 25 (..*......) 628
Beta Subunit, hCG mIU/mL < 1.20 Ref. values: neg<5; pos>25
Tumor Markers
שם
בדיקה יחידות ערך
תצוגה ערך
תחתון ערך
עליון הערות
CA 125 U/mL 15.9 0 (...*.....) 35
מה זה אומר לגבי? האם אני כבר בגיל המעבר? האם אפשר לטפל בגלי חום (ממש קשה לי איתם...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני כבר בגיל המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר20/04/2011לפי הפרופיל ההורמונלי - אכן את צודקת.
אבל זכרי שהטיפול ניתן עקב התופעות הממרות לך את החיים, כגון גלי החום המאד קשים עליהם את מתלוננת.
בגילך, רצוי לתת טיפול הורמונלי כזה המחזיר לך את הווסת בצורה חודשית קבועה.
כל רופא נשים אמור לדעת לטפל בכך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בגלולת פרוברהמרים שקי17/04/2011
בחודשים האחרונים חל שיבוש בזמני הוסת שלי הרופאה נתנה לי גלולות פרוברה לאחר שבדקנו שהכל תקין על ידי בדיקות.שאלתי היא מה תופעות הלואי והאם יש סיכוי שהכל יסתדר לבד גם בלי גלולות?וכן מה הסיכוי להכנס להריון בגיל 50?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בגלולת פרוברה - תגובה
ד``ר איתן פאר20/04/2011המון שאלות, אז הינה התשובות:-
פרוורה זה פרוגסטרון.
חשיבותו - במניעת עיבוי יתר של רירית הרחם במצבים בהם ישנה פעילות של אסטרוגן בלבד ללא פרוגסטרון.
מצבים אלו הינם כאשר אין ביוץ אבל יש הבשלב של בייציות- קרי בפרימנופאוזה- לפני המנופאוזה.
פעילות אסטרוגנית בלבד על רירית הרחם יכולה להוביל לסרטן ברירית ולכן חשיבות הפרוגסטרון במניעת פעילות האסטרוגן וגרימת קילוף הרירית = דימום מחזורי.
לא אמורות להיות תוןפעות לואי מיוחדות לפרוורה.
לגבי כניסה להריון בגיל 50 - נדיר מאד מאד, באופן פרקטי שואף לאפס, .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של אנגלי'ק ואסטודפנה14/04/2011
אני בת 48, לוקחת אנגלי'ק בדיוק שנה. לפני 5 שבועות, בגלל התרחשויות שונות שקרו ובהמלצת רופאת המשפחה התחלתי לקחת אסטו. לפני שבוע כאבים חזקים באזור הרחם כמו כאבי ביוץ בזמנו + רגישות בשדיים. לפני יומיים התחיל דימום קל.
1. האם יכול להיות קשור לשילוב בין אנגלי'ק לאסטו ?
2. אם אין קשר לאסטו - מה עשוי לגרום לתופעה הורמונלית כזו ?האם אמור להדאיג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של אנגלי'ק ואסטו - תגובה
ד``ר איתן פאר16/04/2011השילוב בין אסטו והורמונים מוכר , טוב ויעיל.
דימום לאחר שנה של לקיחת הורמונים אינו דבר נדיר.
לעתים, לאחר חודשים רבים של העדר פעילות הורמונלית שחלתית, השחלה מתאוששת עקב הרגיעה ההורמונלית שמקנה לה הטיפול ההורמונלי,וחוזרת להבשיל ביציות, ליצר הורמונים ואפילו לבייץ.
האם אולטראסאונד נרתיקי מגלה בייציות בשחלות שלך?, ומה עובי רירית הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםאתי13/04/2011
שלום
אני מטופלת מספר שנים באקטיבל.
לאחרונה הטיפול לא מקטין את גלי החום.
רופאת נשים המליצה על שילוב בין אקטיבל לפמארל.
בהוראות השימוש של פמארל לא מומלץ השימוש יחד עם טיפול הורמונלי.
נא המלצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2011קיים פארדוקס אותו הרופאה שלך כנראה לא מכירה.
במידה וחוזרים גלי החום תחת טיפול הורמונלי, לא מוסיפים אלא מפחיתים, את המינון ההורמונלי !!!
ישנו תכשיר המכיל 50% פחות אסטרוגן ו 80% פחות פרוגסטרון מאקטיבל ( נקרא אוויאנה).
תנסי אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום
אתי14/04/2011תודה על תשובתך. ברצוני להבין : האם אפשר להפחית את מינון האקטיבל ובמקביל
להשתמש גם בפמארל . ואם כן באיזה תדירות לקחת אקטיבל בזמן השימוש בפמארל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר16/04/2011הפמראל אינו מוסיף דבר, חוץ מהוצאות כספיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטהגלי חום וחוסר שינה בגיל המעברציפור לילה13/04/2011
האם האויסטה יכולה לסייע בפתרון חוסר השינה בגיל המעבר. זו התופעה הקשה ביותר עבורי מכל התופעות. בנוסף גלי חום ועצבים.
אם התשובה שלילית, אשמח לשמוע המלצה אחרת שלא במשפחת ההורמונים. הנני בת 47, מחזור הפסיק לפני שנתיים. ניסיתי דברים טבעיים שלא עזרו. ניסיתי ליויאל שעזר אבל גרם לדימומים בלתי פוסקים ולכן הפסקתי איתו. כרגע ללא שום דבר ו-3 שבועות ללא שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויסטהגלי חום וחוסר שינה בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2011לא, אוויסטה אינו עוזר כלל לתב\סמיני גיל המעבר, ואפילו מחמיר אותם במידה ניכרת, התכשיר מיועד להפחתת בריחת סידן מחוליות הגב בלבד, וכן נמצא שהשימוש בו מםחית הסיכון לסרטן שד.
לגבי השימוש בדברים טבעיים- תקראי תשובתי הארוכה והמפורטת למאיה.
לגבי שינה בלבד- 2 תכשירים חדשים נכנסו לאחרונה לשימוש, סירקאדן ו-אמביין.
רופאך ישמח להסביר לך עליהם והשימוש בהם.
לגבי מכלול תסימני גיל המעבר, מילת המפתח היא הורמונים.
כל עוד שחלותיך ייצרו הורמונים,איכות חייך היתה טובה לאין ערוך ממצבך כיום. ולכן, החזרי לעצמך את מה שהטבע כבר לא נותן לך. החיים לא צריכים להפסק בגיל כה צעיר כמו שלך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליק - רופא משפחהנויה13/04/2011
אני נוטלת אנג'ליק מזה שנה וחצי.
בביקור אצל רופא המשפחה בנושא אחר - כשהוא הבין שאני נוטלת אנג'ליק
הוא שאל האם אני לוקחת יום כן, יום לא. התפאלתי.....
האם זה אפשרי??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק - רופא משפחה - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2011טעותו של רופא המשפחה.
התכשיר מיועד ללקיחה יומית.
היות והטיפול ההורמונלי אינו שמסגרת הטיפולים השוטפים של רופאי המשפחה ( וחבל מאד שכך, הייתי מעונין לראות את כל רופאי המשפחה עוסקים גם בתחום זה..), הרי שיתכן והשאלה נשאלה בתמימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר פארגלית11/04/2011
האם יש עדויות לכך-
שטיפול צמחי או טבעי , כמו פיטו פימייל או אחרים, מסייע לבעיות ותסמינים של גיל המעבר כמו אבדן חשק מיני?
כיצד יש להתייחס לתכשירים אלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה מפורטת וארוכה
ד``ר איתן פאר14/04/2011בספרות הרפואית מצויינים קרוב ל-20 צמחים שונים מהם מפיקים תכשירים המיועדים להקל על תסמיני גיל המעבר.
יש לזכור שהבסיס הינו מהמזרח, שם ראו, בתצפיות שנמשכו מאות ואולי אלפי שנים, שישנה תועלת רפואית משימוש בצמחים שונים לבריאות האדם ולהקלה על סימפטומים. הרפואה השכילה ללמוד מכך ולהפיק מצמחים תכשירים רבים, ונזכיר רק את הדיגיטליס למחלות לב, והכינין למלריה ועוד . אבל גם רעלים מאד מסוכנים, כגון ריצין וארסן, מופקים מצמחים.
לגבי גיל המעבר, - כאן הבעיה הרבה יותר סבוכה.
ראשית , עד לפני כ100 שנים לא היה גיל המעבר עקב תוחלת חיים שלא עברה אתגיל החמישים במרבית האוכלוסיה. כנ'ל גם במזרח.
ולכן לא פותחו במזרח התכשירים אותם נהוג לשווק במערב בטענות של עזרא לגיל המעבר. אין את נסיון מאות השנים הדרוש לכך.
שנית, תסימני גיל מעבר מיידיים, כגון גלי חום, חולפים באופן ספונטני עם הזמן אצל 88% מהנשים. ואז ישנה נטייה לשייך הקלה בסימטומים לתכשירים הצמחיים.
ולכן כל העבודות המבוקרות בספרות נעשו מול פלצבו, כלומר תכשיר שהאישה, או/ ו המטפל חושבים שמכיל חומר פעיל, אך לאמיתו של דבר לא מכיל כלום.
נמצא שיעילות הפלצבו בטיפול בתסימני גיל המעבר, כגון גלי חום, מגיעה לכ-30%. לעומת זאת, תכשירים המופקים מצמחים אלו ואחרים, יעילותם כמעט זהה לפלצבו 30-34%.
גם הטענות האחרות, כגון השימוש בסויה אובפיטואסטרוגנים ( תוצרים מהצומח הדומים במבנה שלה, הכימי, לאסטרוגן) נבדקו בהרחבה.
ונמצא, שהתועלת בהם יחסית טובה, ובתנאי,,, שלוקחים אותם מגיל ילדות , כלומר 40-50 שנים, כפי שמקובל במזרח שם הם מהווים את הבסיס העיקרי במזון.
במידה ותחילת השימוש בהם הוא בגיל המעבר ,לא הוכחה יעילותם מעבר לפלצבו.
אבל- כבר נאמר במקורות ש"צדיק באמנותו יחיה, והמאמין, מאמין ולא זקוק להוכחות אמנותו"..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה וזו גם ההזדמנות
גלית14/04/2011להודות על התייחסות רצינית והיענות מהירה וראויה לציון
של הרופאים המכובדים בפורום.
תודה בשמי ואם מותר לי לומר , בשם כולנו כאן
יישר כוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה וזו גם ההזדמנות - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2011תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםשרית09/04/2011
אני סובלת מגלי חום ניסיתי דיקור שעזר לזמן מה אך הם חזרו.
לאחרונה אחותי חלתה בסרטן השד .
שאלתי לגבי הסכנות של ההורמונים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
שרית09/04/2011בנוסף לשאלתי הקודמת לגבי הסכנות -בעבר עברתי טיפולי פוריות.
האם עובדה זו מגבירה את הסכנות בלקיחת הורמונים?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר11/04/2011אין לכך תשובה מוסמכת ובדוקה, ולכן אינני יודע להשיב נכונה על שאלה זו.
תחושת הבטן שלי, שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר11/04/2011עבודות רבות ניסו להוכיח קשר בין ניקור סיני ותועלת למניעת או הפחתת גלי חום. כל העבודות המבוקרות הוכיחו בעליל שניקור כזה לט מסוגל לעזור מעבר לפלצבו ולכן חבל על הכסף שבהשקעה וחבל על השרלטנות.
לגבי סרטן השד של האחות:-
בד'כ מקובל לבצע ברור תורשה גנטית, קרי בדיקת BRCA במקרים שלאמא היה סרטן שד לפני גיל 40, או אחות לפני גיל 50.
במידה וחיובי, עליך להוועץ עם רופאך לגבי המשך הברור.
במידה ולאחות גנטים שליליים , או שהיא מבוגרת יותר, הרי שלא אמור להיות לדבר השלכות לגביך.
ואז אין לך כל מניעה בטיפול הולם בגלי החום.
דכרי, גלי החום נמצאו כזרזים לאלצהיימר ודמנציה עתידית ולכן לא לזלזל בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר - לקיחת הורמונים 25 שנים
דניאל גלבוע06/05/2011דר פאר הנכבד
אני בת 64 שנים, לוקחת מזה כ-25 שנים הורמונים לטיפול בגלי חום קשים והפרעות בשינה .ב-10 השנים האחרונות לקחתי אקטיבל לפני כשנה בעצה אחת עם רופא נשים עשיתי נסיון להפסיק את האקטיבל , לצערי מצבי היה בלתי נסבל והרופא נתן לי אסטו בטבליות ,בתחילה 10מ"ג ובהמשך עליתי ל-40מ"ג ,לצערי זה לא עוזר,גלי החום קשים ולא נסבלים ,השינה שלי טובה מאד ,
אני חושבת ברצינות רבה לחזור לאקטיבל .
מה דעתך ? או איזו חלופה אחרת היית מציע ?
אני עוסקת בפעילות גופנית יוםיומית ,אינני מעשנת ,אוכללת נכון ומאוזן
אודה לך מאד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר - לקיחת הורמונים 25 שנים - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2011כלל לא ברור לי למה, לאחר נסיון הפסקת ההורמונים, שהיה מוצדק לכשעצמו, ולאחר שכל הסימפטומים חזרו, לא חזרת לטיפול שכל כך שיפר את חייך.
תרופות מסוג SSRI עוזרות לסימפטומים רק במינונים נמוכים ולכן אסטו 40 לא יותר אפקטיבי מאסטו 10.
ניתן לנסות תרופות אחרות מהקבוצה, כגון ויאפרס או סרוקסאט.
בכדי לחזור לטיפול ההורמונלי, יש לבצע דופלר אולטראסאונד של עורקי הצואר.
במידה והדפנות שלהם ללא הצרות טרשתית , ( דבר היכול להגרם, בין היתר היות וכבר שנה את ללא הורמונים), הרי שאת יכולה לחזור לטיפול ההורמונלי, .
יש כיום בשוק תכשירים במינונים נמוכים יותר ממה שלקחת ורצוי להשתמש בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר לקיחת הורמונים תחליפיים 25
דניאל גלבוע07/05/2011דר' נכבד
מודה לך מאד על תשובתך הממצה
זה עשוי לסייע לי בקבלת החלטה
תודה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר פאר שלום רבמירי09/04/2011
לפני כשבועיים קבעתי תור למרפאתך ברמת ישי.
התור נקבע ליום שישי בשעה 10.
מכיוון שהגעתי מחיפה לרמת ישי רציתי לוודא אם אכן נקבע לי תור.
התקשרתי למרפאה ולא היה מענה.
כדי לא לאחר החלטתי להגיע למרפאה לפני השעה 10.
לא מצאתי את שמי ברשימה ולא ידעתי מתי אני צריכה להיכנס. שאלתי מי אחרונה והמתנתיץ מכיוון שהיה איחור של כחצי שעה בתורים הגיעו גם שאר הנשים שהיו בתור.
אחת מלקוחותיך החליטה לא לתת לי להכנס (למרות שהגיעה לאחר השעה שהיתה נקובה לה). כששאלתי אותך לא אפשרת לי להכנס.היות ולא יכולתי להמתין כשעה וחצי נוספות מה לעשות שאני אם ל 3 בנים ודרך אגב את התאומים שלי אתה יילדת....) כי הייתי חייבת לחזור לחיפה ,עזבתי את המרפאה. יצאתי מאוכזבת. ביקשתי טלפונית לנסות לברר אם אפשר בכל זאת אך כשחזרתי לא היה לי שוב מענה.
אני סובלת מבעיות רפואיות קשות עקב תסמיני גיל מעבר כתוצאה כנראה מעומס בטיפולי פריון בעבר.
הייתי זקוקה לעצה וטיפול מרופא המבין בתחום. הלכתי כבר לשני רופאים שנתנו לי טיפולים לא מתאימים......חבל שהשקעתי היתה לשווא.
הגעתי למצב ששינויים בדפיקות הלב כמעט גרמו לי להתקף. מספר פעמים התעלפתי ואני סובלת מגלי חום קשים עד כדי הפרעות קשות בתפקוד,ומחוסר שינה כרוני כתוצאה מהתופעות.
לאחר שגם אתה לא יכולת לטפל בי אני כבר לא יודעת מה לעשות.
חבל....חשבתי שתוכל לעזור לי. אולי לפחות אוכל לקבל הפניה למרפאת גיל המעבר ברמב"ם אך אני לא יודעת מי נותן הפניה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר פאר שלום רב - תגובה
ד``ר איתן פאר11/04/2011להבא תקפידי על הזמן שנקבע לך ואל תנסי להכנס על זמן של נשים אחרות .
הטעות שלך, הרישום היה מדויק
צר לי על עוגמת הנפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופאם וכולסטרולמירה08/04/2011
שלום רב
אני בת 50 ולוקחת מזה חצי שנה נובופאם . הכולסטרול עלה מ 170 ל233
הטוב ירד מ 88 ל 63
טריגליצרדים עול ל 266 מ150
לא שיניתי תזונה
האם מסוכן לי להמשיך עם ההורמונים?
האם כדאי לנסות לעבור לכדור אחד כל יומיים במקום יום יום
בתודה
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופאם וכולסטרול - תגובה
ד``ר איתן פאר11/04/2011מה היו רמות שומני הדם שלך לפני לקיחת הנובופם?
האם את עוסקת בפעילות גופנית כגון הליכה ( שזה מה ששורף ומוריד טריגליצרידים ומעלה כולסטרול טוב)?
תנסי הפסקה של חודשיים עם הנובופם ותבדקי שוב את רמות הליפידים. במידה ומשתנה לטובה הרי שזה קשור בנובופם ואז מומלץ לעבור לתכשיר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)