מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן תחתונה בגיל המעברלוי טליה14/06/2011
מזה חודשיים אני סובלת ממש מכאבי בטן לעיתים עזים בבטן התחתונה עברתי בדיקות גניקולוגיות, הייתי אצל אורולוג במיון קיבלתי כמעט חודש אנטיביוטיקה ואין ממצאים הכאבים התחילו עם תחילת תופעות גיל המעבר, הפסקות ארוכות במחזור, גלי חום, כמו כן היה לי התקן במשך 10 שנים ורק לפני שבועיים וחצי הוציאו לי אותו לאחר שהייתי בחדר מיון והרופא אמר לי ללכת לגניקולוג מיד האם יכול להיות קשר בין ההתקן לכאבים אני ממש מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר15/06/2011חייבת להיות סיבה לתלונותיך.
ולאור זאת את חייבת לעבור ברור יותר יסודי כולל CT אגן ( ועדיף MRI אגן היכול לתת אינפורמציה נוספת מעבר ל CT), כמו גם אולטראסאונד כליות ודרכי השתן לשלית אבנים בדרכי השתן ועוד.
גשי לרופא משפחה שיפנה אותך למיכלול הבדיקות לברור כאבי בטן כרוניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים וכאביםמיכל13/06/2011
האם יכול להיות בגיל מעבר כאבים בחזה גודש וזרם. בדיקות הדמיה תקינות יש לציין שאני עם שתלי סיליקון בדיקות פלסטיקאים תקינות . עברתי ניתוח להחלפת שתל וזה ממשיך בדיקות דם תקינות קרדיולו תקין מרגישה פעימות כל היום כבר שנתיים בצד שמאל הרגשת ריחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים וכאבים - תגובה
ד``ר איתן פאר14/06/2011התןפעות שאת מתארת אינן מוכרות כתופעות המאפיינות גיל המעבר.
רצוי להוועץ עם קארדיולוג לגבי טיפול בחוסמי בטא- כגון נורמלול, או קארדילוק, בהם משתמשים להפחתת פעימות הלב שאת סובלת מהם.
לחילופין מה לגבי תפקודי בלוטת התריס?
והאם בבדיקות הדמייה של השד ביצעת MRI ? זוהי הבדיקה המועדפת בחשד לדליפה מהשתלים שיתכן והם תורמים לתחושות שאת מתארת, במידה וזה קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר- לד"ר פארשואלת12/06/2011
שלום ד"ר פאר,
אודה לך אם תוכל לומר לי מה הן האפשרויות לטיפול בתופעות גיל המעבר או טרום גיל המעבר, אצל אישה עם רקע של קרישיות יתר (תופעות כמו גלי חום, בעיות בשינה, מצבי רוח)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר- לד"ר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר13/06/2011החל מטיפול הורמונלי הניתן במדבקות דרך העור, אותו ניתן לתת לסובלות מקרישיות, דרך טיפול מקומי נרתיקי, והמשך המקבץ גדול של תרופות לא הורמונליות, כגון מעכבי ספיגת סרוטונין - SSRI, קלונידין, גאבאפנטין ועוד היד נטוייה.
פני לרופא שעיסוקו גיל המעבר והוא ישמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שואלת13/06/2011לאור תשובותיך המעמיקות אני אשמח להגיע למרפאתך לקבלת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום - גיל המעברמאי11/06/2011
אני בת 49, המחזור פסק לפני כשנתיים.
לפני כשבוע התחילו גלי-חום והזעה מדי כשעה.שעתיים. בלילה אני מתעוררת מכך וזה מפריע את השינה שלי. קיבלתי הפנייה למרפאת גיל המעבר. מבקשת עצה לעזרה \להקלה מיידית.
בברכה ובתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר13/06/2011אין תרופות פלא ואין אפשרות לקבל כל הקלה רפואית מיידית מכתבה באינטרנט.
את זקוקה למכלול בדיקות ולהתאמת הטיפול התואם ספציפית לך, על סמך אותן בדיקות.
פני באופן מסודר למרפאת גיל מעבר , ויפה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר פארשואלת09/06/2011
ד"ר פאר שלום,
קראתי כאן את תשובתך לגבי טיפול במטרגין והקסקפרון לשרירנים/דימומים. אני בת 47.5 סובלת מרחם שרירני מוגדל ודימומים.
אשמח אם תוכל להרחיב מעט -
1.האם תרופות אלו מפחיתות את הדימומים או גם מכווצות את הרחם (והאם השרירנים קטנים עקב כך?)
2. לאיזו תקופה יש לקחת בדרך כלל את התרופות הללו?
3.האם יש להן תופעות לוואי מיוחדות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר13/06/2011הטיפול ניתן בזמן הדימומים, מפחית משמעותית את משך וכמות הדימומים ומכווץ מעט את השרירנים.
יש לזכור שיש לשקול התקן מירנה , המראה עדיפות על הטיפול הנ'ל, ולכן גם אושר בתרופה טיפולית למצבים שאת מציינת - בעלות של הקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים תואמים ביולוגיתליאור08/06/2011
שלום רב.
אני בת 53 ,בריאה .
מחזור אחרון לפני חודשיים.
בבדיקת אולטרסאונד אצל הגניקולוג ,לא נראה מחזור באופק...
סובלת מהפרעות שינה וגלי חום .
קיבלתי המלצה מהרופא שאצלו נבדקתי ,על טיפול הומונלי ,בהורמונים תואמים ביולוגית הנרקחים לפי מרשם שלו ,בבית מרקחת פרטי.
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים תואמים ביולוגית - תגובה
ד``ר איתן פאר13/06/2011תשובתי לחלוטין שלילית ובדגש רב על כך.
אין להשתמש במרקחת הורמונילת כזו או אחרת שלא עברו בדיקות , אישור ופיקוח של משרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר?לילי06/06/2011
לרופא פאר שלום רב הינני בת 41 נשואה אחרי 2 לידות כבר תקופה של 9 שנים אני ליפעמים כמה בלילות ספוגת זיעה ממש רטובה ומחליפה בגדים.השיער שלי לא אורך כבר 10 שנים מחזור לא סדיר פעמיים בחודש ובדיקות בלי סוף שלא מעלים דבר הורמונליאת בסדר דם כללי תקין יש לי רחם שרירני אבל הם לא בטוחים שהפרעות בווסת הם כתוצאה מהשרירנים .מה זה לדעתך?ניכנסתי לתקופת גיל המעבר כלכך מוקדם?ומה עושים?מודה לך מאוד איש יקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר07/06/2011כל עוד יש לך דימומים , את לא בגיל המעבר.
לגבי מכלול תלונותיך- , יש לברר אותם אחת לאחת, כגון הפרעה בתפקודי בלוטת התריס- טיירואיד, הפרעות קרישה, סיבות נוספות להזעות ועוד.
תמצאי רופא סבלן ומתמצא שיתחיל ברור יסודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אם אר אילילי06/06/2011
לרופא שלום אני אישה בת 40 שתי לידות יש לי רחם שרירני 12 שבועות עקב תחושת אי נוחות ושריפות באיזור הנקבים ובאגן נישלחתי לבדיקת אם אר אי וזוהי התשובה.באגן הרחם מעט מוגדל עים מיספר שרירנים בתוכו בקיר קידמי שרירן בקוטר 4.2 ס''מ ובצמוד אילו שרירן בקוטר 2.7ס''מ שרירן שלישי בעל מירקם הטרוגני חלקו ציסטי וחלקו סולידי בקוטר 6.5ס''מ כמות הנוזל ברחם גדולה מין הרגיל מימדי הרחם 9.6כפול9.7כפול7.4 ציסטה נבוטאין בצוואר הרחם הרקטום ניראה דחוק אחורה ולימין הרחם המוגדל.הרחם ניראה צמוד לסקרום.לסיכום יתכן והרחם המוגדל והדליות בפרימטריום משמאל לוחצות על מוצא עצבים והעצב הסיאטי.האים מימצאים אלה יכולים ליגרום לתחושת בעירה באיזור הנקבים והנרתיק?יש לציין שאני נימצאת במעקב אצל רופא נשים בכיר והוא לא מיתרגש מיזה וטוען שגם אים הרקטום דחוק אין לזה שום חשיבות.וטוען שתחושת השריפות זה חוסר אסטרוגן מקומי בנרתיק.האים אני צריכה להיות מוטרדת מימימצאים אלה?ומה בנוגע לנוזל רב מין הרגיל ברחם?יש לציין שעשיתי את הבדיקה בתחילת הווסת.האים אני יכולה להישאר ככה ורק להיות במעקב?יש לציין שאני מקבלת ווסת כל 17 יוןם עקב השרירנים ככה אני כבר 10 שנים המוגלובין בסדר וכל הבדיקות פפס וכדומה רופא הנשים שלי טוען שמעקב לבינתיים מספיק.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתן כרגע אובסטין במישחה לנרתיק
לילי06/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אם אר אי - תגובה
ד``ר איתן פאר07/06/2011קשה לקבל את הסברה של חסר אסטרוגן מסיק לגבי אישה המקבלת דימום כל שבועיים.
אסור לבצע MRI במחזור שכן אז גם כלי הדם באגן גדושים, גם יש ריבוי נוזל בחלל הרחם וגם ישנה תפיחות של השרירנ ים כך שהכל נראה יותר גדול ומפחיד מאשר באמת.
ולכן, פירוש ה MRI מאד לא נראה לי מציאותי. אני נוטה יותר לקבל את האבחנה של רופאך, שלאחר בדיקה שלך אינו מתרגש יתר על המידה מהממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילי07/06/2011לרופא שלום למה בדיוק כוונתך שקשה לקבל הסבר לגבי אובסטין אים אני מקבלת וסת כל שבועיים ?והאים המיומות יכולות ליגרום לתחושת שריפה אים זה לוחץ על עצב באגן?האים באולטראסונד רופא נשים יכול להבחין בריבוי נוזל ברחם ובגודל השרירנים?תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה חוסר באסטרוגן ולא באובסטין
לילי07/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הורמונים טריסקוונסורדית06/06/2011
לצוות הפורום שלום
לוקחת אני כדורי הורמונים כשנה ושלושה חודשים .מאז לקיחת ההורמונים אני עצבנית ודכאונית .חשבתי שאלה תופעות של גיל מעבר .
בנוסף במהלך השנה חלו שינויים רצינים בעור הפנים ונפילה באזור הלסת תחתונה
אלה תופעות של 7 חודשים בערך . ברצני לציין שמודעת אני שיש שינויים במראה הפנים .אך עד לפני כשנה הייתי נראת מצויין לגילי .השינוי הוא פתאומי
שאלתי היא האם יש מצב שהכדורים מאצים את תהליך ההזדקנות ?
אני בת 53 לוקחת כדורי טריסקוונס.אשמח לקבל תשובה מקצעית ורדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי הורמונים טריסקוונס - תגובה
ד``ר איתן פאר06/06/2011אני לא מכיר תופעות כגון אלו שאת מציינת כתוצאה מלקיחה של הורמונים. נהפוך הוא- הורמונים אמורים למנוע את תהליכי הזדקנות העור.
יתכן וההורמונים שהותאמו לך אינם תואמים את הצרכים שלך ולכן הייתי ממליץ בחום להחליפם מיידית לסוג ומינון אחרי של הורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד גם לי יש בדיוק אותן תופעות ?
יהל17/06/2011לצוות הפורם שלום רב,
אני בת 49 מזה כשנתיים שאינני מקבלת את המחזור ורופאת הנשים נתנה לי מדבקות אוורול קוונטי (אני מעשנת) . גם אני רואה אצלי בשנה האחרונה צניחה של הלסת התחתונה ו"נפילה" של הפנים. הייתי נראית הרבה יותר יפה לפני שהתחלתי עם המדבקות. לתומי חשבתי שמדבקות ההורמונים אמורים לשפר את המראה החיצוני ולא להזקין אותם. איך בכל זאת קורה שיוצא בדיוק ההיפך?
האם יכול להיות שאלו מדבקות שלא מתאימות לי וצריך לשנותם? ואולי כדאי להפסיק עם המדבקות? לפני שלקחתי את המדבקות סבלתי מגלי חום ומהזעות - לדאבוני גיל המעבר בגיל צעיר יחסית....
מעבר לזה בעבר היתה לי בטן רגילה יחסית (לא לגמרי שטוחה) ואילו עכשיו - יש בטן ולא ניתן להתעלם, רזה יחסית עם בטן. יש קשר לגיל המעבר/ מדבקות?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד גם לי יש בדיוק אותן תופעות ? - תגובה
ד``ר איתן פאר18/06/2011חלק מהתופעות היותר חשובות של אסטרוגן זה לשמר "יופי נשי" בכדי שהנשים תהיינה אטרקטיביות ומושכות. אחד מנפלאות הבריאה והטבע שתפקידם לאפשר זיווג והמשך קיום המין האנושי.
עם הפסקת הביוץ והעלמות המחזור נעלם גם ייצור האסטרוגן .תקופת הפרעיון הסתיימה , ובחינת "הטבע" אין יותר שום יתרון שהאישה תמשיך להיות אטרקטיבית ומושכת את בני המין השני, הצריכים עתה להפנות מירצם לבחורות שכן בגיל הפוריות. אכזרי, לא צודק, אולי, אבל אלו חוקי הטבע..
זה הבסיס למכלול התופעות הקשורות בגיל המעבר או במחלות ותופעות מיגדריות כפי שהדבר נקרא כיום.
אחת הרקמות שיותר נפגעת היא העור.
הסיבים האלסטיים הגורמים לעור מתוח ומבריק , כמו עור של ילדות צעירות, מאבדים לחלוטין את האלסטיות שלהן בהעדר אסטרוגן, ולכן העור מאבד את המתיחות שלו. מתחילים להופיע קמטים , בעיקר בעור הפנים, חל דלדול בעור שעם הגיל הופך דק שברירי ופריך, ועוד תופעות מרובות.
הביטוי- קמטים בפנים, סנטר נפול , "מפרשים" מתחת לזרועות ( כאשר מרימים אותם לגובה כתפים) ועוד.
במקביל, רקמת השומן מצטברת בנשים תמיד באזור הישבן והירכיים- והדבר מאד בולט בהריון , שם יש הרבה אסטרוגן. ההגיון- חגורת הגנה על תעלת לידה וכל העובר. ומסר סמוי, טבעי, לבני המין השני שהנה בחורה מוכנה ובשלה לפריון.
אבל עם הפסקת יצירת האסטרוגן נודד השומן , שכל השנים הצטבר בירכיים ובישבן, אל הבטן. הסיבה קשורה בעובדה שעדין יש יצור של הורמונים זכריים- טסטוסטרון, שהפעם כבר לא מנוטרל ע'י אסטרוגן. ולכן נדידת השומן לבטן, כפי שקיים באופן טבעי אצל גברים.
ולכן, באזור הישבן והירכיים, משם השומן בורח, נוצרים "גומות" , הנקראות "צלוליטיס".ואילו הבטן מתחילה לתפוח , וזאת ללא כל קשר לאוכל, פעילות גופנית וכד'.
עישון מאד מגביל ומאד מסוכן עם הורמונים, וקצרה היריעה מלתאר את מכלול הסיבות.
ולכן יש לבחור- עישון או טיפול הולם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעבר בעקבות מירנהשרון04/06/2011
שלום,
אני בת 45. לפני כשנתיים התקין לי הגניקולוג שלי התקן מירנה לאחר לידת בתי השלישית. הוא אמר לי שהמחזור יצטמצם בהיקפו בעקבות ההתקן. בפועל, המחזור שלי פסק מייד (הוא היה סדיר ותקין לפני ההתקן). זמן קצר לאחר מכן, החלו להופיע אצלי תופעות של הפרעות בשינה. תופעות שלא סבלתי מהן מעולם בעבר. לא נמצא להן כל הסבר בבדיקות הדם הרגילות אליהן הפנה אותי רופא המשפחה. התופעות החמירו בשלושת רבעי השנה האחרונה, ואליהן התווספו תופעות (לא דרמאטיות) של שינויי במצב הרוח עד רמה של מצב רוח דכאוני. גם תופעות לא היו מוכרות לי מהעבר. לאחרונה נאמר לי שייתכן שהפסקת המחזור בעקבות המירנה, היא שגרמה לי לתופעות מוקדמות של גיל המעבר. הוצאתי את ההתקן לפני כשבוע. בבדיקת אולטרסאונד שעשה לי הרופא במהלך הוצאת ההתקן התברר שהשחלות שלי מתפקדות כהלכה, כך שלא ניתן לייחס את תופעות גיל המעבר (אם אכן ניתן לקרוא להן ככאלה) לירידה בתפקוד השחלות. יומיים לאחר הוצאת ההתקן קיבלתי מחזור בן יומיים שלושה. יש לי תחושה שנושא מצבי הרוח וגם נושא השינה השתפרו, אם כי נראה לי שזה מוקדם עדיין להעיד. רציתי לדעת אם מוכרות תופעות שכאלה בעקבות השימוש במירנה, ובעקבות הפרוגסטרון שמופרש ע"י ההתקן. בתודה מראש, שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר בעקבות מירנה - תגובה
ד``ר איתן פאר04/06/2011כן, את צודקת בהנחה שלך.
המירנה מפרישה פרוגסטרון, ובמידה וספיגתו הזעירה לדם אינה כה זעירה ( אינדיבידואלית לחלוטין) הרי שיכולים להיות תופעות כגון אלו שתיארת ועוד - אקנה למשל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר פארדנה02/06/2011
ראשית ברצוני להודות לך על תשובותיך מאירות העיניים בפורום.
אני לומדת רבות מהתשובות ולכן הייתי רוצה לשאול אותך לגבי שאלה המעסיקה אותי :
אני שוקלת ניתוח כריתת רחם עקב בעיית רחם שרירני
ויחד עם זאת מתלבטת - האם עקב כך אני עלולה להיכנס לתקופת גיל המעבר מוקדם מהמצופה לי?
אני בת 47 . לאימי למשל, פסק המחזור בגיל 54 ולא הייתי רוצה לפגוע בשחלות שלי.
האם יש סיכון כזה בכריתת הרחם?
הכוונה לכריתת רחם ללא כריתת השחלות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר04/06/2011כריתת רחם מדוע?
אם מדובר ברחםפ שרירני שאיו גורם לסבל מיותר , הרי שהשרירנים נספגים באופן עצמוני ללא כל צורך בהתערבות לאחר המנופאוזה, גם אם הם גדולים.
ואם מדובר בדימומים- הרי שבד'ג התקן מירנה מקבול כיום, באינדיקציה רפואית ובמימון חלקי של הקופות, לצורך זה.
כלומר האינדקציות כיום לכריתת רחם מאד הצטמצמו, לגידולים או לרחם מאד מאד גדול הלוחץ על אברי הסביבה.
בכל מקרה, לא מומלץ כיום לכרות שחלות ביחד עם כריתת רחם.
לגבי האם זה גורם למנופאוזה מוקדמת- התשובות חלוקות. חלק ניכר מאספקת הדם לשחלות מגיע דרך עורקי הרחם, וחלק זה פוסק עם כריתת הרחם, אבל לשחלות יש עוד אספקת דם משלהם ולכן סוגייה זו עדיין לא הוכרעה בודאות. יש הטוענים לכאן ואחרים חלוקים עליהם.
מה שלא יהיה- בהצלחה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה05/06/2011תודה רבה על התשובה. הייתי רוצה לפרט ולקבל התייחסות נוספת:
הרחם הוא בגודל כ- 15 שבועות (זה נחשב גדול?)
בבדיקה גניקולוגית נאמר לי שהשרירנים לוחצים על איברים אחרים.
את השרירנים אני יכולה להרגיש, הרגשה של גוש גדול בבטן.
5 שרירנים כשהגדול כ 5-6 ס"מ.
הדימומים חזקים מאוד. (נאמר לי אגב שהמירנה יעילה רק, או יותר, במקרים של דימומים על רקע הורמונאלי.)
אציין גם שהיה לי פעם התקן מירנה (בגלל דימומים עקב נטילת נוגדי קרישה) והוא כנראה נפלט (אולי עקב הדימומים החזקים?)
מה דעתך לאור הנתונים הנ"ל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר איתן פאר06/06/2011כאמור , לא בהכרח הגודל קובע אלא הסמפטומים.
לחץ על אברי הסביבה פירושו לחץ על שלפוחית השתן או המעי והפרעה בהתרוקנות שלהם.
דימום-ניתן לטפל הן ע'י מירנה והן ע'י מטרגין ( מכווצי רחם) והקסקפרון- ( מיצבים קרישים ןמפחיתים דימומים),
אבל כל רופא נשים מכיר את הדברים וישנה גם חשיבות גדולה להתרשמות שלו הקלינית, למעקב שהוא עוקב אחרי השרירנים הללו ולנימוקים שלו לגבי המלצותיו הקליניות, ולכן, בהכרח, יעוץ בשלט רחוק, מבלי לבדוק ולהתרשם, הוא יעוץ עקרוני ולא פרטני.
בסופו של דבר, את, ביחד עם רופאיך האישי, תקבעו את דרך הפעולה הנכון.
ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
דנה06/06/2011תודה על כל התשובות. שאלות ספציפיות לגבי דבריך:
1. האם ניתן להשתמש בו זמנית במטרגין, הקספרון והתקן מירנה? או שהמירנה עלולה ליפול עקב הדימומים הקשים?
2. האם בדרך כלל יש לקחת את התרופות באופן קבוע עד לגיל המעבר שאז המיומות מתכווצות? והאם השפעתן מהירה?
3. האם טיפול תרופתי זה מקובל עם רקע של קרישיות יתר כמו אצלי (APLA)?
תודה!
(אני רוצה גם לציין שאף רופא לא דיבר איתי על טיפול זה. יש לי תחושה, מבוססת או לא, שרופאים רבים נוטים להמליץ על כריתת רחם באופן כמעט אוטומטי.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
ד``ר איתן פאר07/06/2011בד'כ כלל מדובר באו-או. כלומר מירנה לבד ואז אין צורך בכל יתר הטיפול. או מטרגין+ הקסקפרון. העדיפות נוטה לכיוון המירנה היות ואין צורך לקחת תרופות כל חודש. אבל יש צורך בסבלנות שכן בחודשיים שלושה הראשונים למירנה ברחם שרירני יכולים להיות דימומים. כמו כן, תלוי האם המיומה מעוותתת את חלל הרחם או לא . על כל השאלות הללו יוכל רופאך, או אולטראסאונד במכון אולטראסאונד של הקופה, לענות לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבראורית30/05/2011
אני בת 49 וסובלת מתופעות של תשישות, חוסר כוח מוחלט ותחושות כאילו אני עומדת לאבד הכרה
הייתי אצל רופאת נשים היא הביאה לי כדורי הורמונים..ביום שלקחתי את הכדור הראשון המצב החמיר
וגם הבנתי שהורמונים זה כבר לא הפתרון האופטימלי לטיפול בגיל המעבר ושזה יכול להרע ולהזיק למצב הבריאותי
אשמח לקבל יעוץ והכוונה כיצד לפעול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר30/05/2011ראשית חשוב להבהיר כי בהעדר גורמי סיכון אישיים (אותם ניתן לברר בקלות עם הרופא/ה המטפל/ת) הורמונים הם הטיפול הטוב, היעיל, והבטוח ביותר אשר מגן על מערבות גוף רבות. לעניין התשישות, יש לברר זאת עם הרופא/ה ואם יש קשר לגיל המעבר (אם יש גם תופעות נלוות אחריו של גיל המעבר) השיפור בנטילת הורמונים אמור להיות די מהיר, אך לא תוך יום אחד.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמוניםאנ29/05/2011
שלום רב,
אני בת 40 3 שנים ללא מחזור (השתלת מח עצם) שנתיים עם מדבקות אוורל קונטי.
בתקופה האחרונה החלו גלי חום למרות המדבקות ועכשיו פסקו ויש דימום כמו מחזור, כאבי שדיים במיוחד בצד שמאל.
האם מינון המדבקות לא נכון לאור תוצאות הבדיקות?
מה הסיבה לתופעות במיוחד כאבי שד?
להלן תשובות בדיקות ההורמונים
ESTRADIOL (E-2) 503 pmol/L
LH 9.70 IU/L
FSH 14.60 IU/L
PROGESTERONE <1.7 nmol/L
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר30/05/2011הטיפול נכון.
רמת האסטרוגן הגבוהה גרמה לעיבוי רירית הרחם ומכאן הדימום.
כאשר מופיע דימום יש להפסיק את המדבקות לשבוע ימים בכדי לאפשר לדימום להסתיים. לאחר מכו יש לבצע בדיקת עובי רירית הרחם ע'י אולטראסאונד נרתיקי.
במידה והרירית מעובה מ - 5 מ'מ , כולל במעקב תחת המדבקות, יש להוסיף פרוגסטרון.
אופציה נוספת- הכנסת התקן מירנה ומדבקות אוורל בלבד ולא קונטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סדירות של המחזור בגיל 43נעמה29/05/2011
שלום אני בת 43 אני אפילפטית כרונית מגיל 6 ולוקחחת טגרטול ופריזיום, ובנוסף לכך מאז ההריון הראשון בגיל32 הסתבר שאני הומוזיגוט MTHFR ואני לוקחת גם טריקרדיה, בחודשים האחרונים יש לי כבר אי סדירות במחזור המחסור מגיע אחת לחודשיים ובלי שום סדר קבוע, רציתי לדעת האם יש לעשות משהו בנדון, או שאין מה לשעות זהו טבעו של עולם , או שאולי כדאי להאריך את המחזור בשביל תהליכים חשובים המתרחשים בגוף .
אודה לכם על תשובתכם
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סדירות של המחזור בגיל 43 - תגובה
ד``ר איתן פאר30/05/2011אי סדירות של מחזור עדין איננה מבשרת גיל מעבר. אי סדירות של מחזור יכולה להיות ממגוון רב של סיבות ורצוי לברר אותם אצל רופאך.
הטרוזיגוטיות ל MTHFR לא מהווה התווית נגד טיפול הורמונלי ( לכשתצטרכי, במידה ותצטרכי), אבל ישנה עדיפות לטיפול בצורת מדבקות במצבים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי קורהלנה קניזו28/05/2011
שלום רב אני בת 47 מזה שבוע יש לי תופעות מוזרות שהנני רגילה אליהם
אני מתאמנת בחדר כושר באופן קבוע.לאחרונה באמצע הליליה אני כולי רועדת מקור למרות שבכלל לא קר .האם תופעה זו מוכרת בגיל המעבר?
אני מריגשה ביום יום בסדר גמור.
תודה מראש הלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי קור - תגובה
ד``ר איתן פאר28/05/2011לא קשור לגיל המעבר , במיוחד עם עדין יש לך מחזורים.
כן יכול להיות קשור לתת פעילות של בלוטת התריס.
נא לפנות לרופא לבדיקות בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)