פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חששות
    אתי
    05/07/2011

לד''ר פאר שלום רב אני אישה בת 41 עקב חוסר אסטרוגן מקומי בנרתיק אני מישתמשת בגינומונל ג'ל להחדרה תוך נרתיקית פעמיים בשבוע ויש שיפור .האים יש סכנה בשימוש במוצר זה לאורך זמן?האים אתם רופאי הנשים מכירים את המוצר וממליצים?מהי חוות דעתך בנושא זה?הבנתי שיש לזה מרכיב של סויה ואתה פה בפורום אומר שסויה מעלה את השכחות לסרטן לא עלינו.אני ממש חוששת להמשיך בשימוש במוצר זה .ובנוסף ולא מעונינת להישתמש בתכשירים הורמונלים.ממש אובדת עצות תודה ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חששות

הוספת תגובה

• חששות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/07/2011

אני מכיר את המוצר.
    אין עבודות בספרות המצביעות על כמות ומשך ספיגה של סויה מהנרתיק.
    יש עבודות המצביעות על כך שספיגת אסטרוגן מהנרתיק מאד מוגבלת וזניחה, ויתכן ונכון הדבר גם לגבי סויה, אך אין מידע על כך.
    המשיכי כל עוד זה פותר לך את בעייתך והקפידי להיות תחת ביקורת רפואית תקופתית לגבי עובי רירית הרחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אויאנה - האם מותר לחצות הכדור?
    אוריאנה
    05/07/2011

שלום.
    התחלתי לקחת אויאנה לפני כחודש וחצי ויש הקלה מהותית בגלי החום ואני גם פחות עצבנית.
    אבל בשל חשש מתופעות הלוואי, לקחתי כדור אחד אחת ליומיים וכרגע זה באמת מספיק לי ולא הייתי רוצה לקחת כמות גדולה יותר מאחר ואני באמת מרגישה טוב כך.
    שאלתי היא - האם עדיף לקחת חצי כדור כל יום, על פני אחד אחת ליומיים?
    האם יש הבדל בהשפעת תרופה זו, כשלוקחים אותה כל 24 שעות במקום כל 48 שעות?

הוספת תגובה

• אויאנה - האם מותר לחצות הכדור? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/07/2011

אוויאנה נחשבת כיום בתרופה עם המינון הנמוך ביותר הקיים עם ירידה של 50% במינון האסטרוגן ו 80% במינון הפרוגסטרון לעומת הורמונים מהדור הקודם.
    כל תרופה היוצאת לשוק נבדקת ארוכות לגבי בטיחות השימוש בה לאורך זמן הן מבחינת תופעות לואי אפשריות והן מבחינת ההשלכות המטבוליות.
    הדבר לא נבדק, ולכן אין אינפורמציה לגבי זה, בלקיחה אחת ליומיים במקום כל יום, כך שתשובתי האפשרית , בכיוון שנראה לי ויתכן וזה בסדר, אינה מבוססת קלינית או מדעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירונים והורמונים- קריאה לעזרה
    שבע
    04/07/2011

שלום רב, אני בת 52 ונוטלת קרוב ל-4 שנים אקטיבל, כמענה מוצלח לתופעות של גלי חום וחוסר שינה מהם סבלתי. במקביל מופיעים מדי פעם דימומים לא ברורים הנמשכים בין יומיים ל 10 ימים, כאשר קודמת להם רגישות וכאבי שדיים בדרגה גבוהה. במרץ 2008 עברתי בדיקת פיפל נתגלו שרידים של פוליפ. בדצמבר 2009, לאחר דימום של 9 ימים, עברתי היסטרוסקופיה, נמצא פוליפ בקוטר 1.5*2.2 ס"מ ורירית פוליפואידית. הפוליפ הוסר וכן הרירית. ביוני 2010 -שוב דימום. בבדיקת US נמצא זקיק בגודל 24 ס"מ בשחלה הימנית. לא נעשה עמו דבר. ליתר ממצאי הבדיקה: רחם שרירני, עובי 4 מ"מ מידות: 62*48*60 מ"מ. שחלה ימנית: 32*23 מ"מ, שחלה שמאלית: 30*14 מ"מ. מאז ועד היום הופיעו עוד 4 דימומים (ביולי 2010, ובינואר, אפריל ומאי 2011). בשבוע שעבר לאחר התייעצות עם רופא נשים המתמחה בגיל המעבר, הוצע לי להפסיק עם האקטיבל ולעבור ל- Eviana. כמו כן הופניתי לביצוע US אשר תוצאותיו הם: רחם שרירני, עובי 2 מ"מ, מידות: 47*55*36 ושרירן בגודל 16*18 מ"מ בולט לחלל. שחלה ימנית: 18*17 מ"מ, שמאלית: 18*16 מ"מ – מרקם השחלות-תקין. לאחר כל האמת והדברים האם Evianaהיא הפתרון? האם עלי להסיר את השרירן? ואם כן באיזו דרך? רוב תודות.

הוספת תגובה

• שרירונים והורמונים - המשך

שבע
    04/07/2011

שאלה: האם הטיפול שאני מקבלת כיום הוא הטיפול הנכון או שיש לשקול טיפול/ים שונים אחרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירונים והורמונים - המשך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/07/2011

טיפול הורמונלי גורם לגדילת מיומות
    הדימום יכול להגרם עקב רירית רחם דקה מדי- 2 מ'מ כפי שאת כותבת, או חיכוך של דופן פנימי של הרחם עם מיומה.
    יתכן ויש לשקול , במצבך שילוב אחר , למשל התקן תוך רחמי מסוג מירנה- המפריש פרוגסטרון ישירות לחלל הרחם, ומדבקות של אוורל כמקור לאסטרוגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירונים והורמונים - המשך

שבע
    05/07/2011

א. האם עלי להסיר את השרירן שהתגלה? אם כן באיזו דרך? ב. האם כדי לנסות את הטיפול ב- Eviana לפני הטיפול המשולב שהצעת? ג. אילו תופעות לוואי וסיכונים יש בטיפול המשולב של התקן תוך רחמי ומדבקות אוורל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירונים והורמונים - המשך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/07/2011

הצורך בהסרת מיומות מותנה בעיקר בתופעות הלואי שהן גורמות, כגון דימומים או לחץ על אברי הסביבה , ולא בעצם נוכחתם.
    ניתן לנסות הן את האוויאנה והן את השילוב של התקן מירנה ומדבקות אסטרוגן.
    היות והתגובות של כל אישה שונות, רק מעקב ונסיון של זמן יוכיח מה עדיף לגביך באופן ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות

שבע
    06/07/2011

ד"ר איתן פאר, אני מעריכה מאוד את תגובתך העניינית והמהירה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות הורמונליות
    יהל
    02/07/2011

שלום רב,
    בת 49 מזה כשנתיים עם מדבקות אוורול לאחר הפסקת המחזור. בעוד כשבועיים תור לפעם ראשונה במרפאת גיל המעבר. ביקשו בדיקות ואכן עשיתי אותן. לא חשבתי קודם לכן ובעצם עשיתי את הבדיקות עם המדבקה עלי.

האם זה ישקף את רמת ההורמונים האמיתית שלי?
    אולי יש צורך לחזור על אותם בדיקות בלי המדבקות עמ' שזה יראה תוצאה ריאלית או שבעצם זה לא משנה/מעוות את התוצאה?

יש זמן מסויים שבו מומלץ להפסיק מדבקות הורמונים ? לוקחת ברציפות שנתיים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות הורמונליות

הוספת תגובה

• בדיקות הורמונליות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    04/07/2011

אין כל חשיבות וכל משמעות לבדיקות הורמונליות בגיל המעבר. ממילא הטיפול נקבע על סמך הקליניקה של תופעות הלוואי ולא על סמך בדיקות ההורמונים שרק יכולים לאשש את מה שכבר לחלוטין ברור.
    בדיקות יש לבצע הן לתפקודי כבד, כליות, טייוראיד, שומני דם, גלוקוז, ויטמינים B ו D, CRP ועוד, ולכן קודם כל יש לפנות למרפאה , ולקבל את דרישות המרפאה לבדיקות , ורק לאחר מכן יש לבצע אותם, ולא למפרע.
    מקובל כיום לאחר כל 5 שנים של נטילת הורמונים לנסות לעשות הפסקה בת 3 חודשים.
    חודש ראשון של ההפסקה עדין יש השפעה של ההורמונים ולכן מרגישים עדין טוב.
    בחודש השני של ההפסקה מתחילים לחזור תסמיני גיל המעבר כגון גלי חום והפרעות בשינה.
    במידה , ובחודש השלישי, תסמינים אלו מתעצמים ולא חולפים, יש לחזור לטיפול ההורמונלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יהל
    04/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    טלי
    27/06/2011

שלום רב,
    בת 43. ב-19 למאי התחילה לי הווסת האחרונה. ב-22 למאי טסתי ללונדון לחמישה ימים ואוסיף כי הייתי נתונה אז במתח נפשי רציני. מאז, לא התרחש ביוץ ולא הופיעה ווסת כלל (חמישה וחצי שבועות!). עוד אוסיף כמה נתונים: 1. לפני הווסת האחרונה ביצעתי אולטרסאונד שהצביע על ביוץ והרופא לא ראה משהו חריג. 2. בספטמבר האחרון, טסתי לאירופה לשבוע ואז גם היו לי שינויים קיצוניים במחזור (וגם אז הייתי במתח רציני), לא התרחש ביוץ והופיעה לי ווסת כעבור 19 יום ושוב כעבור 12 יום אך דומה היה כי המערכת חזרה לעצמה. ידוע לי כי מתח בהחלט יכול להשפיע תנודות הורמונליות ועל כן ניסיתי להשתחרר מהמתח. (אודה כי פה ושם הייתי במתח קל מעניינים אחרים) אך ניסיתי להרגע ועדיין אין שום ביטוי להתחדשות של פעילות הורמונלית. איני נוטלת גלולות גלולות ולא קיימתי יחסים. שאלתי היא האם עדיין יתכן שהמקור לכל השינויי הזה הוא המתח האקוטי בו הייתי נתונה ואולי הטיסה (שאמנם היתה ללונדון בלבד ולחמישה ימים בלבד) למרות שכבר עברו להם חמישה וחצי שבועות מאז החלה הווסת האחרונה??? לפני שבוע רופא המשפחה הציע להמתין עוד שבוע, אך כעת אני שוב לחוצה מכך שלא חל שום שינוי (אין לי ילדים והייתי רוצה...). האם יש מקום להמתין עוד או לגשת לבירור? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/06/2011

ברור הורמונלי רצוי.
    אבל דרך הגניקולוג היודע בדיוק איזה הורמונים לבדוק.
    מתח יכול להשפיע ביותר עד העלמות מחזור לחודשים רבים.
    נסי לטפל גם , ובעיקר, באספקט הנ'ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי
    27/06/2011

פרופ' איתן רב תודות על תשובתך. אני מבינה שבד"כ ההמלצה לביצוע פרופיל הורמונלאי היא ביום השלישי של המחזור. כיוון שכעת אין לי מחזור, מן הסתם אין יום מסויים בו עלי לבצע את הבדיקה - האמנם? שוב תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו לגבי הבירור

טלי
    27/06/2011

יש לי הפניה לבדיקת אסטרדיול, LH, FSH, ופרוגסטרון - האם די בזאת לברור ההורמונאלי? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    28/06/2011

את צודקת. אין חשיבות במצבך ליום בו מתבצעת בדיקת ההורמונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון קשה

טלי
    10/07/2011

שלום פרופ' פאר,
    תוצאות פרופיל הורמונלי שקיבלתי שברו אותי. אני כאמור בת 43 וללא ילדים ובבדיקה ביום השלישי של המחזור (שהגיע בעיכוב של למעלה מחודש וחצי). הFSH היה 21 וה LH היה 21.5 האסטרדיול פחות מ-200 והפרוגסטרון 3.1 אני מבינה שזה גיל המעבר ומספיד את סיכויי להרות. תוצאות אלה נלוות לקשת של סימפטומים שנעלמו לי מאז אותו עיכוב במחזור בחודשיים האחרונים (העדר נפיחות של בטן סביב ביוץ ומחזור, העדר כאבי אגן ומפשעה, והעדר עצירות קשות). השאלה שלי היא: האם ממה שידוע לך הן מנסיונך והן מן הספרות האם קיים סיכוי שהעליה ב LH וב FSH יכולים לנבוע גם ממתח נפשי אקוטי מצטבר ויש סיכוי שזה הפיך? האם יש איזשהו סיכוי שזה ירד? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טלי
    10/07/2011

רק להבהיר: איני מעוניינת להרות מתרומת ביצית, קיוויתי להרות מביצית שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טלי
    28/06/2011

פרופ' פאר תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! - תגובה

ד``ר איתן פאר
    11/07/2011

שאלה שאלה.
    ראשית אין כל מניעה להרות מתרומת ביצית, גם עם אין לך פעילות הורמונלית משלך ניתן לספק את ההורמונים הנחוצים, להכין את הרחם לקליטת הריון ולהצליחת ובגדול.111
    בדיקות הורמונליות משתנות לא רק ממחזור למחזור, כל עוד יש דימום, אלא גם בין המחזורים ישנם שינויים רבים.
    כך שכל עוד יש לך מחזור ואין תסימיני גיל המעבר, לא משנה לך הפרופיל ההורמונלי המקרה ואת הולכת לתרומת ביצית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

טלי
    11/07/2011

ראשית שוב תודה פרופ' פאר על תשובתך אך חשוב לי להדגיש: לא שיש מניעה בתרומת ביצית אך לי באופן אישי אין שום עניין בתרומת ביצית ולכן אני כל כך שבורה ממצבי (לגבי הימנעותי מתרומת ביצית - זו סוגיה פילוסופית, פסיכולוגית ואישית: לי באופן אישי אין לי עניין בגנים של גורם זר אלא בשלי. נרקסיזם? אולי). מכל מקום מה שרציתי לדעת זה האם מתוך נסיונך האישי והספרות בה נתקלת קיים סיכוי כלשהו שכל העליה הדראסטית הזו של הFSH וה LH נבעה ממתח נפשי אקוטי מצטבר? אני שואלת כי רוב הדעות שבהן נתקלתי סוברות שלאו אך נתקלתי גם בדעות אחרות. ושאלה נוספת: האם נתקלת מנסיונך האישי ובספורות בהשגת הריון מביצית מקורית עם נתונים כשלי? במצבים בהם הFSH והLH ירדו? שוב רב תודות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוויאנה. כאבי ראש לאחר חודש
    דינה
    25/06/2011

שלום.
    התחלתי לקחת כדורי אוויאנה לפני כחודש ( ב 15 במאי).
    בשבוע האחרון אני מרגישה הקלה בגלי החום (פחות גלי חום), אך התחילו כאבי ראש מוזרים - לא כאבים ממושכים אלא כאבים חדים וחזקים, מעין דקירות, בדרך כלל בצד שמאל או במרכז.
    האם יתכן שהכאבים נובעים מהכדורים? האם יתכן שרק לאחר חודש של לקיחת הכדור יתחילו כאבים כגון אלו? או שזו כנראה בעיה אחרת שלא קשורה לכדורים?

האם אתם ממליצים להפסיק לקיחת הכדור ולבדוק אם הכאבים נעלמים?

הוספת תגובה

• סליחה. הכאב בצד ימין ולא בשמאל

דינה
    25/06/2011

לא יודעת אם זה משנה... הכוונה לכאב הראש, מופיע בעיקר בצד ימין או במרכז הראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוויאנה. כאבי ראש לאחר חודש - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/06/2011

כאבי ראש מוזרים ולא אופיינים , וכאלו שלא סבלת מהם בעבר, והמופיעים בעקבות נטילה של תרופה חדשה, מחייבים התייחסות.
    הפסקת התרופה , במידה ותביא להעלמות כאבי הראש, תעיד על כך שקרוב לודאי התרופה גרמה לכך, ואז ניתן לעבור לסוג, מינון ודרך לקיחה אחר של הורמונים.
    במידה וכאבי הראש לא חולפים יש לגשת לנוירולוג להמשך ברור מקיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרימולט נור - מתי לקחת?
    מ. גורן
    24/06/2011

שלום ד"ר פאר,

האם ניתן לקחת את התרופה במהלך מחזור או דימום חלקי או שחייב להיות בין מחזורים?
    המחזור לא הופיע חודשיים ועכשיו חזר אחרי שבועיים.
    שכחתי לציין אני בת 54.

קראתי בפורומים אחרים וזה לא היה לי ברור.

תודה מראש,
    מ. גורן

לקביעת תור
    סגירה
    פרימולט נור - מתי לקחת?

הוספת תגובה

• פרימולט נור - מתי לקחת? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/06/2011

פרימולוט נור זה פרוגסטרון, לוקחים אותו כאשר יש איחור גדול במחזור וכאשר בדיקת האולטראסאונד מצביעה על רירית רחם מעובה - דבר המעיד על פעילות אסטרוגנית בלתי מבוקרת ( תואם לגילך) והיכול לגרום לשינויים טרום סרטניים ברירית הרחם.
    מטרת הפרימולוט נור להפסיק את הפעילות הנ'ל של האסטרוגן, ולגרום לקילוף רירית הרחם המעובה ובכך לגרום לדימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקן מירנה
    שושנה חן
    23/06/2011

שלום רב,
    אני בת חמישים וחמש. מזה כשנתיים עם התקן מירנה שהקל עלי מאד
    (פתר לי בעייה של דימומים תכופים ותחושות קדם ויסתיות).
    בחודשים האחרונים יש לי תסמיני גיל מעבר – בעיקר זיעת לילה.
    אני לא לוקחת הורמונים .
    מזה כמה שבועות אני מרגישה רגישות בשדיים וגודש.
    האם יתכן שבגלל המירנה ?(על רקע השינויים ההורמונליים של גיל המעבר?)
    תודה,
    שוש.

לקביעת תור
    סגירה
    התקן מירנה

הוספת תגובה

• התקן מירנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/06/2011

אכן את צודקת.
    אבל היתרון הבולט שיש לך עם המירנה היא העובדה שאת יכולה להשאיר אותה במקומה ולקבל טיפול אסטרוגני בלבד.
    בכך תמנעי מתופעות גיל המעבר .
    אסטרוגן בלבד מפחית שיעור סרטני השד ( אני מדגיש, שוב ושוב, מפחית...את שכיחות סרטני השד) משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקן מירנה - שאלה נוספת

שושנה חן
    28/06/2011

בקר טוב ורוב תודות.

השאלה הנוספת שלי היא –
    אני לא מתכוונת לקבל טיפול הורמונלי (בוודאי לא בעתיד הקרוב.
    אני נעזרת במוצר טבעי.)
    האם לאור זאת כדאי להוציא את ההתקן?
    האם אין בעייתיות בקבלה רק של פרוגסטרון לאורך זמן?

שוב תודה,
    שושנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקן מירנה - שאלה נוספת - תגובה

ד``ר איתן פאר
    02/07/2011

קיימת בעייה עם מרבית המוצרים הטבעיים וההקשר שלהם לסרטן או פגיעה באברים .
    למשל, שימוש בתכשירים על בסיס סויה, שלא מתחיל בילדות אלא רק סביב גיל המעבר, מעלה שכיחות סרטן שד וסרטן קיבה. שימוש בקוהוש שחור נמצא כפוגע , לעתים פגיעה בלתי הפיכה , בכבד, עד להרס מוחלט שלו , ומחייב מעקב קבוע אחרי תפקודי כבד. ויש עוד ועוד דוגמאות לכך.
    לעומתם, שימוש מושכל באסטרוגן בלבד נמצא כיעיל בהורדת שכיחות סרטן שד באופן משמעותי ( 34% הפחתה).
    אבל לצורך כך יש לשמר את רירית הרחם מפני השפעת האסטרוגן, ולצורך כך המירנה יעילה.
    ללא שימוש בהורמונם כלל, אין צורך במירנה בגילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום ממושך
    ענת
    21/06/2011

בת 44 + 4 ילדים (האחרונה לפני 5 שנים), אחרי הלידה האחרונה השתמשתי במירנה 4 שנים ולפני שנה החלפתי להתקן רגיל, בשנה האחרונה היו דימומים כבדים, לפני חודשיים וחצי היה דימום רגיל(לא כבד במיוחד) אבל הוא נמשך עד עכשיו עם הפסקה באמצע של שבוע וחצי, הדימום לעיתים רציני כך שאני משתמשת בטמפונים ולפעמים טפטופים, בדיקות הורמונליות שעשיתי לפני 3 חודשים לפני שהתחיל הדימום -
    TSH - 3.29
    פרולקטין - 236
    LH - 9.4
    FSH - 26.7
    אסטריול - קטן מ- 200
    פרוגסטרון - 2.8
    טסטוסטרון - קטן מ- 1.5
    DHEA-S - 4.42
    המוגלובין - 11.0

הייתי אצל רופא נשים והוא נתן לי כדורי פרוגסטרון לקחת פעם ביום. לקחתי כבר 5 כדורים אבל הדימום ממשיך כמו מחזור לפעמים עם גושים קטנים,בעוד יומיים יש לי תור לאולטרסאונד וגינלי-
    אם הדימום ימשיך האם אפשר לעשות את האולטרסאונד או שאי אפשר יהיה לראות כלום?
    האם זה נורמלי שהדימום לא פוסק עם הכדורים? תוך כמה זמן צריך להשפיע?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום ממושך

הוספת תגובה

• דימום ממושך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/06/2011

את מתארת שילוב לא טוב בין הפרעות הורמונליות ובין תופעות לואי של ההתקן.
    ראשית- הוציאי את ההתקן- ויפה שעה אחת קודם
    לאחר מכן תחכי חודש לרירית הרחם להבנות ולהתקלף שוב באופן סדיר (= מחזור), ואז תחזרי למירנה... ובא לציון - ולך - גואל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כריתת רחם
    שואלת
    21/06/2011

שלום,
    האם לאחר כריתת רחם הגוף חוזר לעצמו (מבחינת משקל ומראה)?
    אני בת 43 (4 ילדים) ושוקלת כריתת רחם בגלל מיומות, דימומים ורחם מוגדל מאוד (שבוע 16).
    האם לאחר כריתת הרחם והוצאת המיומות בטני תהיה שטוחה כמו קודם? (אני רזה)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי כריתת רחם

הוספת תגובה

• שאלה לגבי כריתת רחם - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/06/2011

כריתת רחם שרירני אינה מהווה כל בעיה פיזיולוגית , הורמונלית או אנטומית לגוף, במיוחד עם הכריתת לא כוללת שחלות ( תקפידי על כך) ורצוי גם ללא כריתת צואר ( למנוע צניחות בעתיד).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תושה רבה, ובקשר לכך..

שואלת
    22/06/2011

האם כריתת צוואר הרחם עלולה לגרום לצניחה?
    והרי מוציאים את הרחם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תושה רבה, ובקשר לכך.. - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/06/2011

לרחם רצועות הממקמות אותו בחלל הבטן, ובכך מסייע הרחם לקיבוע של הנרתיק.
    עם כריתת הרחם והרצועות שלו מאבד הנרתיק את התמיכה העליונה שלו ומכאן הנטייה הגוברת לצניחת נרתיק ושלפוחית שתן לאחר כריתה מלאה של הרחם.
    לאור זאת מומלץ יותר לבצע כריתה תת שלמה, כלומר כריתת רחם ללא צואר הרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המפורטת ועוד שאלה
    יהל
    20/06/2011

שוב תודה על ההסבר המפורט , זה מסביר הרבה את השינויים הפיזיולוגיים שאני עוברת.
    אם הבנתי נכון - כרגע נשארתי עם ייצור ההורמון הגברי - טוסטסטורון . אבל מאחר ואני משתמשת במדבקות עם אסטרוגן יכול להיות שההורמון הגברי "עולה ומתגבר" על האסטרוגן והמינון של המדבקות לא טוב בשבילי? בבקשה תוכל להתייחס לנושא הזה של המינון ? יש מצב שזה מאוד לא מותאם לי המדבקות ו/או המינון כך שאני רואה באיזשהו אופן כן מאפיינים "גבריים" משהו בפניי. (שלא לדבר על בטני...)
    סליחה אם אני מקשה עליך אבל חשוב לי להבין ואם כן לבקש מרופאת הנשים לשנות לי מינון או לשנות טיפול.
    תודה על הסבלנות
    ערב טוב
    יהל

הוספת תגובה

• ההודעה קפצה מהכותרת למטה: כיצד גם

יהל
    20/06/2011

לי יש אותן תופעות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המפורטת ועוד שאלה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/06/2011

בעיה! לא ניתן לחלוטין לנטרל את האפקט של ההורמונים הזכריים בהעדר פעילות הורמולית שחלתית, אלא רק למזער או לחילופין למתן את פעילותם. לא ניתן למצוא כיום מינונים אסטרוגנים מספיק גבוהים לכך, היות והנטייה היא לרדת למינונים מנימליסטים בכדי למנוע תופעות לואי ולאפשר שימוש בהורמונים לתקופות ארוכות.
    כמו כן, מטבוליזם ( מילה יפה ומרשימה שפירושה אופן הפירוק של ההורמונים בגוף) של אסטרוגנים משתנה מאשה לאשה ( תלוי בגנטיקה).
    ולכן לא נותר אלא לנסות. במידה ותחת המדבקות יש תופעות שאינן רצויות לך, פשוט לעבור לסוג ומינון אחרי ( בעצת רופאיך) ולקוות ליותר טוב. ולא - שוב להחליף, ולא להסס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת סידן בשילוב ואיבאנה
    דנה
    20/06/2011

שלום
    אני בת 51 ומקבלת טיפול בפוסלן כבר 3 שנים כנגד בריחת סידן שנתן לי רופא משפחה (פעם בשבוע טיפול)
    לאחרונה רופא הנשים נתן לי הורמונים חילופיים -איביאנה לתופעות גיל המעבר.

בעלון המצורף לאיביאנה רשום שהטיפול גם טוב למניעת בריחת סידן
    שאלתי
    האם מותר וטוב לקחת פוסלן ואיביאנה ביחד?

תודה מראש

הוספת תגובה

• בריחת סידן בשילוב ואיבאנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    20/06/2011

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים -האם זה נכון שיש מצבים שהפרוגסטרון מבטל את האסטרוגן?
    ד``ר איתן פאר
    19/06/2011

לצוות הפורום שלום
    קראתי מאמרים על גיל מעבר . באחד המאמרים היה כתוב שיש מצבים כאשר לוקחים הורמונים .במצב שיש עודף של פרוגסטרון בגוף הוא סותר את האסטרוגן .אני לוקחת כדורי טריסקוונס כשנה וחצי .ברצוני לציין שמאז אני יותר עצבנית וחסרת סובלנות מצבי רוח ירודים . ועור הפניים והגוף נראה לא טוב .מצב של ההצאת ההזדקנות .

שאלתי האם זה נכון שיש מצבים שהפרוגסטרון מבטל את האסטרוגן ?
    אך אני יכולה לדעת בוודאות שהכדורים לא מתאמים לי ..? אם יש מצב שיש לי עודף של פרוגסטרון .
    תודה מראש .אשמח לקבל תשובה מקצועית

הוספת תגובה

• הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    20/06/2011

בדיקת עובי רירית הרחם מצביעה על היחס הביולוגי בין רמות האסטרוגן ( עודף שלו והרירית מעובה) ובין רמות הפרוגסטרון ( עודף שלו והרירית דקה מדי).
    בכל מקרה, לאור תופעות הלואי שאת מתארת, תחליפי את הטריסקוונס, לאחר יעוץ רפואי הולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר פאר
    שואלת
    15/06/2011

שלום ד"ר,
    הצעת כאן דרך אפשרית לטיפול במיומות ע"י מירנה. יש לי מס' שאלות ספציפיות:
    1. האם המירנה עשויה לעזור במקרה של רחם שרירני בגודל כשבוע 15?
    2. האם המיומות לא עלולות בינתיים לגדול או לשגשג, במיוחד על רקע ההורמונים שמפריש ההתקן?
    3. לפני שנים (עוד לפני קיום המיומות) הותקנו לי 2 מירנות והן נפלו. (אולי עקב מחזור שופע שתמיד סבלתי ממנו) . האם זו אינדיקציה לא לנסות שוב?
    4. אם כן לנסות מירנה - האם תמליץ להגיע למרפאתך (למרות המרחק ממקום מגוריי..) או לסמוך על כל גניקולוג שהוא?..

סליחה על ריבוי השאלות. אני פשוט התרשמתי מגישתך וממקצועיותך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר פאר

הוספת תגובה

• לד"ר פאר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    16/06/2011

מירנה מפרישה פרוגסטרון לתוך חלל הרחם.
    הפרוגסטרון מפחית את צמיחת רירית הרחם ואת זרימות הדם לרירית הרחם.
    כתוצאה אין גדילה של רירית הרחם.
    מה שלא גדל לא נושר- ולכן יש הפחתה משמעותית בכמות הדימום.
    כלומר המירנה מפחיתה את קצב גדילת המיומות ואת כמות נדם הווסתי המורכב בעיקרו מקילוף רירית הרחם.\
    כל גניקולוג מנוסה אמור לשלוט טוב ברזי הכנסת מירנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור במחזור של חודש
    עדי
    14/06/2011

שלום,
    אני כמעט בת 45, עד כה היה לי מחזור די סדיר,ופתאום המחזור מאחר כבר חודש,תוצאות בדיקות ביתיות להריון היו שליליות,יש לציין כי המחזור האחרון לאחר מאמץ פיזי שעשיתי התארך מעבר לצפוי בסימנים שלקח יותר זמן עד שפסקו. שאלתי היא האם יש צורך במתן תרופה שתחזיר את המחזור חזרה או לחכות? האם לתרופות אלה יש יכולת לעורר מחזור חזק מדי?והאם יש להם תופעות לוואי? ומה הסיכון אם לא לוקחים את התרופה האם יכול להווצר בגילי מצב בלתי הפיך? אני מאוד לחוצה מזה.
    האם ניתן בכלל להחזיר את המחזור בגיל 45? ושאלה אחרת מאוד חשובה -אני מאוד הייתי רוצה עדיין להרות,ילדתי בעבר הרחוק אך בגיל 40 חוויתי הפלה טיבעית מאוחרת בשבוע 11,של הריון לא תקין,ואחכ בגיל 42,שוב הפלה בשבוע 8 בהריון תקין עם עובר עם דופק,אבל היתה הפלה ולדעתי היה צורך במתן הורמונים לחיזוק ההריון ,כפי שפעם רופא מסוים אמר לי שצריך. מאז אני עדיין מקווה מאוד להצליח ללדת,אודה לכם אם תוכלו לאמר לי האם יש לי מבחינה רפואית סיכוי בגילי,ומה תוכלו להמליץ לי לעשות במידה וניתן עדיין להרות.

אודה מאוד לתשובתכם לשתי השאלות,

בתודה עדי

לקביעת תור
    סגירה
    איחור במחזור של חודש

הוספת תגובה

• איחור במחזור של חודש - תגובה

ד``ר איתן פאר
    15/06/2011

דבר דבר ולפי הסדר.
    העלמות מחזור אחד אינה מבשרת עדין את גיל המעבר.
    יש לבצע ברור הורמונלי ואולטרא-סונוגרפי בכדי להבין מה בדיוק מתרחש.
    לגבי הריונות מעבר לגיל 44-
    ככלל, יש יותר הפלות בהריונות מעבר לגיל 40, ומעבר לגיל 44 כבר לא מקובל לטפל בקטע של כניסה להריון היות והעלות מול תועלת ממש ממש נמוכה ( במילים אחרות- הסיכוי קלוש..).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה