מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור במחזור - עם המתקןנחמה08/04/2011
שלום,
שלום אני בת 46 , ויש לי התקן, בחודש שעבר היה לי איחור של 4 ימים והחודש איחור של 8 ימים מה הסיבה לכך ?
הרופא שלח אותי לעשות בידקות דם ואולטרסאונד, ושאלה נוספתף כמה מהימנה הבדיקה הביתית להריון.
האם יש כדורים לזירוז המחזור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - עם המתקן - תגובה
פרופ` יונה תדיר08/04/2011הסיבות לאיחור בווסת (לא איחור במחזור) יכולות להיות רבות ומגוונות ואין סיבה מיוחדת שיהיה לכך קשר עם ההתקן התוך רחמי. יש אכן הצדקה לבצע בדיקה רק אז ניתן לדעם מה יכולות להיות הסיבות האפשריות לשינויים אלה. אם ניתן היה לאמר זאת ללא בדיקות אלה סביר להניח שהרופא שלך לא היה שולח אותך לבדיקות אלה. ולשאלת הערכה הביתית: בד"כ היא אמינה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל סקוויאנטוניה07/04/2011
ערב קסום
בת 63, בעשר השנים האחרונות השתמשתי במדבקות אוורל 25 וכדורי פרוברה 2.5
לפני 24 יום התחלתי להשתמש במדבקת אוורל סקווי, אתמול הופיע דמום קליל דם טרי היום התגברה ההפרשה והופיעו תופעות לוואי של מחזור חודשי אי נוחות ולחץ של בטן תחתונה גב תחתון וגודש בחזה
שאלתי: האם להפסיק הטיפול או האם מדבקות אלה יוצרות מחזור מדומה?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל סקווי - תגובה
ד``ר איתן פאר07/04/2011במקום להשתמש באוורל סקווי, המיועד לגרום לדימום, אותו את ממש, אבל ממש, לא צריכה, תעברי לאוורל קונטי.
גם אז בשלב המעבר יתכן דימום קל שנפסק מהר למדי.
בכדי להפסיק את הדימום תעשי מספר ימים של הפסקה במדבקות ( 3-4 ימים מספיקים לכך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה מוגברתדפנה06/04/2011
שלום רב
אני בת 47, ולפי כשנה בעקבות טיפולים כימותרפיים למחלת סרטן השד פסק המחזור (עד אז המחזור היה סדיר).
בזמן האחרון אני מאוד מזיעה למרות שעדיין לא חם במיוחד, וגם עליתי במשקל כ-4.5 ק"ג.
חוץ מההזעה והעלייה במשקל אני לא מרגישה תופעות מיוחדות ראויות לציון.
כיצד אפשר להתמודד עם התופעות האלה? אני יודעת שאסור לי לקחת תחליפים הורמונליים כי הסרטן שלי רגיש להורמונים.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה מוגברת - תגובה
ד``ר איתן פאר07/04/2011מצבה משותף לכל הנשים שחוו סרטן שד.
הטיפול האפקטיבי במצבים אלו הוא להשתמש בציפראלקס או ויאפקס.
אלו תרופות שפותחו במקורן כטיפול בדכאונות .
אבל היות ודרך הפעולה שלהם הוא וויסות סרוטונין במוח, והיות וסרוטונין במוח אחראי על התופעות כגון גלי החום מהם את סובלת, נמצאו תרופות מקבוצה זו יעילות ביותר מ 70% בהפחתה של התופעות הנ'ל, ובמינונים נמוכים שאנו משתמשים בהם אין כל בעיה איתם.
לאחרונה תוארה תרופה נוספת, גאבאפנטין, שפותחה למטרות אחרות, כיעילה לתופעות אלו, במינון של 900 מג'ר ליום.
אין לי עדין נסיון עם התרופה הנ'ל, אבל הספרות כבר עם פרסומים לגביה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר פארגלית06/04/2011
ברצוני לשאול לגבי קבלת אנדרוגנים לטיפול בבעיות טרום גיל המעבר או גיל המעבר. (ירידה בחשק מיני וחוסר אנרגיה)
האם יש בכך סיכונים ממשייים ומה הם
האם יש תופעות כמו שיעור יתר ומה הסטטיסטיקה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר07/04/2011הטיפול באנדרוגנים לתופעות שאת מתארת הולך וצובר תאוצה כלל עולמית.
באוסטרליה וניו-זילנד משווקים מדבקות עוריות עם מינונים של אנדרוגנים המותאמים לצארכים הפיזיולוגיים של נשים.
בארץ אין עדין תכשירים יעודיים הרשומים בהתוויה רפואית לטיפול הנ'ל.
לאור זאת אני ממליץ על הטיפול כפי שנעשה בארה'ב, ושיש איתו כבר נסיון מצטבר של מספר שנים טובות.
משווק בארץ ג'ל הנקרא אנדרג'ל, או טסטוג'ל, בצורה של ג'ל והמיועד לשימוש יומיומי בגברים.
אבל טיפה עבה מהג'ל , למריחה באזור הדגדגן, פעמיים בשבוע ( ואת השקית הפתוחה המכילה את הג'ל ניתן לשמור בדלת המקרר לאחר אטימתה ע'י אטב כביסה) אינה גורמת כלל לתופעות לואי לא רצויות , ולמרבית הנשים מינון זה ושיטה זו עוזרים. אבל יש לקחת בחשבון שזה תהליך והשיפור אינו מיידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על תשובתך המעמיקה
גלית07/04/2011תענוג לקבל התייחסות כה רצינית ואכפתית.
האם ניתן לקבל מרשם לג'ל מכל גיניקולוג?
אשמח גם אם תוכל לומר לאחר כמה זמן בד"כ מורגש שיפור - בתחושת המיניות, במצב הרוח
תודה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גיל מעבר?יפה05/04/2011
שלום,
אני בת 51.8 ב אוקטובר הוצאתי מירנה לאחר 5 שנות שימוש, התחילו דחמומים שנמשכו כחודש.
הרופא ביצע בדיקת פאפס וביופסיה (יצא תקין אך קיים שיבוש הורמונלי) ונתן לי את הכדורים פרימולוט נור, אני משתמשת בכדורים 10 ימים כל חודש ולאחר מכן אני מקבלת את המחזור מלווה בכאבים וביומיים הראשונים דימום מוגבר.
התופעות שאני חשה הם: הזעה נוראית בלילה בעיקר בצוואר פנים וחזה שגורמים לי לחוסר שינה, עלייה במשקל כ 5 ק"ג בחצי שנה אחרונה, נפיחות בבטן וגם כאבי ראש בעיקר בזמן מחזור.
אני משתמשת בכדורים כבר 3 ח' והוספתי פמינול 2 ביום.
שאלתי: האם החזרת המירנה יכולה לעזור גם לתופעת גלי החום?
האם להמשיך את הטיפול ההורמונלי ואולי יש משהו שיכול לעזור למנוע את ההזעות בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גיל מעבר? - תגובה
פרופ` יונה תדיר06/04/2011השימוש החוזר במירנה לא אמור לשפר את גלי החום. מדובר בתכשיר משחרר חומר פרוגסטטיבי ואילו גלי החום נעלמים בעקבות שימוש באסטרוגן. המצב שאת מתארת מתאים לתסמיני גיל המעבר ובהעדר הוראות נגד אותן עליך לבחון עם הרופא המטפל יש הצדקה לטפל עם אחד מאותם תכשירים הורמונליים המוכרים כמונעי תופעות אלה. היום ידוע שבמצבים כגון אלה טיפול זה חשוב ובטוח.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בגיל המעברE5303/04/2011
אני בת 53, ללא מחזור כשנה וחצי. לפני כשנה היה לי דימום קל למשך מספר ימים,עברתי בדיקת פאפ, בדיקת דם CA-125 וביופסיה, שבמהלכה היה צורך בפתיחת צוואר הרחם, מה שגרם לכאבים עזים ולחוויה טראומטית.כל הבדיקות היו תקינות. לפני כשבוע התחיל דימום קל. שאלתי היא ,האם אצטרך שוב לעבור ביופסיה,כבדיקה ראשונית ואם כן האם שוב זה יהיה כרוך בפתיחת צוואר הרחם ובכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר04/04/2011לא מקובל כיום , וגם לא לפני שנה וחצי, לבצע את מכלול הבדיקות שאת מציינת, אלא יש לבצע בדיקת אולטראסאונד נרתיקי לקביעת עובי וסדירות רירית הרחם.
במידה וסדירה- ודקה, בזאת נגמר כל הברור ואין צורך בשום בדיקה פולשנית.
במידה ולא סדיר או מעובה, נותנים קודם פרוגסטרון למספר ימים שיגרום לקילוף הרירית ( ודימום) וחוזרים על בדיקת האולטראסאונד.
רק אם למרות הפרוגסטרון הרירית עדין מעובה ולא סדירה חובה להמשיך בברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מניעה מלעשות הסרת שיער לצמיתות ברונית03/04/2011
גיל המעבר? יש כלשהו סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מניעה מלעשות הסרת שיער לצמיתות ב - תגובה
ד``ר איתן פאר04/04/2011אין הבדל בסיבוכי הסרת שיער בגיל המעבר ולא בגיל המעבר.
אבל המילה לצמיתות אין מה ממש, שכן עקב השינויים ההורמונליים ימשיך לצמוח שיער..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגלל שגם אני התחלתי עכשיו להשתמש במ
רונית05/04/2011מכשיר ביתי, יש להם שירות לקוחות שזמין לי ושאלתי כבר מראש את השאלה הזו...כפי שהרופא ענה אין לנו כלשהי מניעה לעשות טיפולי הסרת שיער לצמיתות..אם את מתעניינת אז את יכולה לגשת לסניף של סופר פארם ולשאול על המכשיר קוראים לו מי..בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלל תופעות - האם זהו גיל המעבר?דפי03/04/2011
בת 40 (וחצי).
מזה כחצי שנה סובלת ממיגרנות, תנודות במצב רוח (הפכתי להיות מאד רגישה. בוכה בקלות. נעלבת בקלות), עייפות, ירידה בחשק המיני.
יש לי התקן מירנה כבר כמעט חמש שנים (אוטוטו צריך להחליף), בחודשים האחרונים דימומים חזקים יותר (לעומת 0 דימום למעלה מ-4 שנים).
האם יכול להיות שאני בתחילת גיל המעבר? מצריך טיפול תרופתי?
קבעתי תור לרופא הנשים - איזה סוג בדיקות לבקש ממנו? יש דברים מיוחדים שצריך לתת עליהם את הדעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דפי
אלונה03/04/2011אני יכולה רק לשתף אותך שאני בת 42 ולפני כשנה התחלתי כבר להרגיש את אותן תופעות מציקות שאת מזכירה כאן. וכן הלכתי לרופאה והסתבר כנראה שהגעתי לגיל הבלות בגיל צעיר יחסית. לא הסכמתי ועד היום אני לא מסכימה לקחת הורמונים.. בנתייים אני דוחה את הקץ אבל מה שכן עוזר לי זה סופר גלא 300 מ"ג Super GLA של סולגאר. זה תוסף שחברה המליצה לי עליו, עד היום אני מודה לה על זה. עוזר לי מאוד עם גלי החום, יובש נרתיקי, משפיע על מערכת העצבים שלי ככה שאני מצליחה לשמור על איזון מסויים. (בכל זאת יש לי עוד ילדים מאוד קטנים). הייתי ממליצה לך ללכת לרופא ולשאול אותו על התוסף, ובכלל לעשות את כל הבדיקות הנדרשות. כל טוב ובריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דפי - תגובה
ד``ר איתן פאר04/04/2011אין כל עדות , מלבד מאפקט פלצבו , לטענה המועלה כאן לגבי סופר-גלה.
לעומת זאת יש הרבה מאד ספרות הדנה באובדן חלון הזמן לטיפול , עם פגיעות , בעיקר נוירולוגיות, כולל אלצהיימר ודמנציה, מתחיית טיפול עקה האמונה בתחליפים אלו ואחרים.
אבל, כבר נאמר במקורות ש"צדיק באמונתו יחיה":, ומי שמאמין כלל לא זקוק להוכחת יעילות או נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת אלונה - פרסומת סמויה?
גלית05/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
אלונה05/04/2011למה? להמליץ על מוצר זה ישר זורק לפרסומת סמויה?! בואי נגיד שאני לא מקבלת אחוזים מסולגאר אבל אולי כדאי שאתחיל כי הם מקבלים ממני הרבה כסף- עוזרים לי מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מוכח ומה לא מוכח בנושא זה
פרופ` יונה תדיר07/04/2011ראשית, המלצתי להמנע מלעשות שימוש במונח: גיל הבלות. מדובר בגיל של פריחה אישית לנשים רבות, בין היתר גם בזכות השימוש הנכון והמבוקר בהורמונים. ולכך שאת נגד הורמונים, מותר להיות בעד או נגד על בסיס אישי, אבל ניתן גם להתבסס על עובדות (כפי שציין ד"ר פאר). החרדות שהיו פעם בנושא זה נמוגו, הידע שנצבר רב, דורות חדשים של תכשירים הורמונליים באו לעולם, והנזקים מאי נטילת הורמונים רבים יותר מסיכון זה או אחר.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלל תופעות - האם זהו גיל המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר04/04/2011ראשית- החליפי את המירנה.
שנית בצעי ברור הורמונלי שכן יש גורמים אחרים היכולים לגרום לסימפטומים אותם את מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנגליק - להשתמש או לא?אני02/04/2011
יש לי אישה מכרה שהרופא שלה המליץ לה להשתמש בתרופה הזו. קראנו את ההוראות וראינו שיש שם מלא תופעות לוואי . כרגע היא מתלבטת בין עם לקחת או לא לקחת . שאלתי אותה לשם מה התרופה היא אמרה לחזק את העצמות. שאלתי אותה עם העצמות שלה חלשות היא אמרה שלא וכי הרופא המליץ לה על הרופא בשל גיל המעבר. היא נורא מתלבטת עם להשתמש או לא? החלטתי להיוועץ בפורום הזה ולקבל תשובה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנגליק - להשתמש או לא? - תגובה
ד``ר איתן פאר04/04/2011אנג'ליק זו תרופה הורמונלית המיועדת בראש ובראשונה לטיפול בתסמיני גיל המעבר. במידה ואין כל תסמיני גיל המעבר אין צורך לקחת את התרופה.
שמירה על העצמות נעשית בראש ובראשונה ע'י ויטמין D, סידן ופעילות גופנית כגון הליכה יומית.
במידתהצורך, ועל סמך בדיקות לצפיפות עצם ניתן לתת תרופות יעודיות לעצמות.
בכל תכשיר חובת היצרן לפרט כל מה שמשהו כתב על התכשיר או על אחד ממרכיביו. למשל , עכשיו יתווסף לדף ההוראות של נוירופן, וכל התכשירים מאטותה קבוצה כגון אדאקס, איבוברופן ודומין אזהרה לגבי האפשרות של פגיעה כבדי.
המשמעות של הדבר היא בעיקר כיסוי משפטי למניעת תביעות מהחברה במקרים של תופעות לואי. תקראי מה כתוה לגבי אקמול ותביני ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום-דפיקות לב אוורלהגר01/04/2011
לפני שבועיים התחלתי להשתמש במדבקות אוורל קונטי
אחרי שבוע קיבלתי מחזור חודשי חזק.
כל פעם שאני מחליפה מדבקה יש לי דפיקות לב מואצת
האם זה נורמלי? או מה עלי לעשות להחליף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום-דפיקות לב אוורל - תגובה
ד``ר איתן פאר04/04/2011דימום בתחילת הטיפול ההורמונלי שיח מאד ואינו מהווה כל אינדקציה לגבי הבאות. אבל עם הדימומים חזורים על עצמם הרי שיתכן שהמינון או התכשיר לא מתאימים לך או אולי את עדין לא בדיוק בגיל המעבר ויש עדיין פעילות הורמנלית שחלתית .
לגבי פעימות הלב המואצות- זוהי כן תופעה של נפילה ברמות אסטרוגן, ולכן לעתים, עד שתעבור תקופת ההסתגלות, ניתן להתגבר על התופעה ע'י החלפת המדבקות לעתים קרובות יותר, כגון כל 3 ימים למדבקהץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלראדווה31/03/2011
שלום לך ד"ר איתן,
לפני כחודש שלחתי אליך את המכתב הבא:
אני בת 51 לפני כ5 שנים התחלתי טיפול בליויאל בשל תסמיני גיל המעבר, ולאחר כשנה וחצי גילו פוליפ ברחם, עשו גרידה -התברר שלא היה כלום.
בינתיים הפסקתי לקחת את ההורמונים. והרגשתי שפשוט הזדקנתי ב10 שנים, העור, קושי לשמור על משקל מאוזן, שינה קלילה, גלי חום קיימים אבל לא מטרידים עד כדי.. אני אישה בריאה בד"כ.
אני שוקלת להמשיך בטיפול הורמונלי-קיבלתי מהרופאה אביאנה ורציתי לדעת:
1. האם מומלץ להתחיל שוב טיפול הורמונלי אחרי שנתיים וחצי הפסקה?
2. מה עדיף? אסטרוגן בלבד,או שילוב פרוגסטרון אסטרוגן.
3. הרופאה אמרה לי באחת הפעמים שלויאל אינו הורמון , מהו בדיוק?
4. הרופאה המליצה אביאנה מה דעתך?
------------------
עברתי את בדיקת דופלר של עורקי הצוואר על פי המלצתך.התוצאות מצורפות בקובץ.
מה דעתך? האם להתחיל טיפול הורמונאלי, האם אבנדיה או יש לך המלצה טובה יותר?
מודה לך מאודדדדדדדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לשאול...
אדווה02/04/2011שלום,
האם עלי לעבור בדיקה לצפיפות העצם לפני התחלת טיפול הורמונלי?-הפעם האחרונה שעברתי בדיקה כזו היתה לפני כ6 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לשאול... - תגובה
ד``ר איתן פאר04/04/2011כן, ורצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופלר - תגובה
ד``ר איתן פאר04/04/2011ראשית- שמי הוא דר' פאר ולא דר' איתן.
סתם לצורך האינפורמציה.
ולענינך- לא צרפתי את בדיקת הדופלר כך שאיני יכול להשיב.
אבל בגדול, במידה ובדיקת הדופלר מעידה שדפנות עורקי הצואר חלקים ונקיים מהצרות וממשקעי טרשתיים, וזרימות תקינות, הרי שאת יכולה לחזור לטיפול אוויאנה ללא חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ביום השלישי או הרביעירבקה30/03/2011
האם זה משנה אם עושים את בדיקות הדם לפרופיל הורמונלי לגילוי גיל המעבר ביום השלישי או הרביעי למחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם ביום השלישי או הרביעי - תגובה
ד``ר איתן פאר31/03/2011ושוב, , כל עוד יש מחזור אין גיל המעבר.
גיל מעבר מותנה בהעלמות מחזור , ואז כמובן אין יום 3 או 4 או כל מספר אחר , לגבי בדיקת הורמונים.
בדיקה הורמונלית, ביום 5 (!) היא סטנדרט לגבי ברור בעית פוריות ואי סדירות מחזור, אבל גם זה לא מקודש ע'י רופאים רבים ( ואני בתוכם..).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בדבר פרימנופאוזה?
רבקה31/03/2011תודה על תשובתך המהירה.
מה בדבר הזמן הנכון לפרופיל הורמונאלי בזמן הפרימנופאוזה, כשעדיין יש מחזור אך יש כבר סימפטומים של גיל המעבר כגון הזעות לילה ובעיות ריכוז וזיכרון? האם במקרה זה משנה מתי מתבצעת הבדיקה יחסית לתחילתהמחזור: יום שלישי או רביעי או חמישי?
בנוסף כתוב בהפניה שבדיקת פרולקטין תלקח 3 שעות לאחר היקיצה. מה חשיבות הזמן הזה לבדיקה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בדבר פרימנופאוזה? - תגובה
ד``ר איתן פאר04/04/2011אין חשיבות ליום הבדיקה.
לגבי פרולקטין- רמתו הכי גבוהה - באופן פיזיולוגי- היא לפנות בוקר, ולכן מבקשים 3 שעות עירנות קודם לבדיקה. אבל זה חשוב רק במקרי היפר-פרולקטינמיה ולא כאשר רמתו תקינה.
חוץ מזה, ככלל, לא מטפלים בבדיקות אלא בסימפטומים.
ולכן האם זה באמת משנה מה ערך בדיקות הדם ההורמונליות שלך? ואם בכל תקין, האם זה מונע ממך לסבול מגלי חום?
הטיפול לא מותנה בבדיקות אלא בסימפטומים עליהם כל אחת מתלוננת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותאראלה30/03/2011
שלום לכם,
באיזה שלב של המחזור החדשי מומלץ לעשות בדיקות הורמונליות לתופעות גיל המעבר? סובלת מדכאון, עצבנות, חוסר שקט וריכוז ובעיות שינה, בעיקר בזמן הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד
אראלה30/03/2011בת 45, לאחר בדיקה גניקולוגית תקינה, מחזור סדיר כל 26-28 יום, מגיעה למצב נפשי מעורער - בין דכאון לקריזות, בלי כוחות וחשק, חוסר ריכוז בעבודה, שבועיים לאחר תחילת המחזור. תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד - תגובה
ד``ר איתן פאר31/03/2011לפי ההגדרה של גיל מעבר, את חייבת להיות ללא מחזורים בכדי להכלל בה.
ולכן , כל עוד יש לך מחזורים ספונטניים , ואפילו די סדירים, כפי שאת מציינת, את כלל אל בגיל המעבר.
לגבי התלונות שלך, ישנם גורמים נוספים, חוץ מגיל המעבר , היכולים לתרום לכך, וזה כולל גם שינויים הורמונאליים טרום ווסתיים ( PMS ).
יש לברר , וניתן לטפל במיוחד ע'י תרופות מקבוצת מייצבי ומווסתי סרוטונין ( SSRI) האחראי במידה רבה לתופעות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אביאנה בגיל 42דנדה29/03/2011
שלום רב,
מזה כ 3 חודשים שהפסיק לי המחזור ועפ"י בדיקות שביצעתי נמסר לי כי אני בגיל המעבר.
מכל המאמרים שאני קוראת אני קצת חוששת בלקיחת אביאנה שהרופאה נתנה לי.
שאלתי - אם לא אקח את הכדורים האם אני עלולה לחלות בסרטן השד ומחלות אחרות או שעלי לקחת -סיכון מול תועלת.
בשלב זה אני לא ממש סובלת מגלי החום ומנדודי השינה.
לעזרתכם במתן תשובה אודה,
דנדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת אביאנה בגיל 42 - תגובה
ד``ר איתן פאר30/03/2011הטיפול בגיל מעבר אינו מותנה בבדיקות דם כאלו ואחרות אלא בסימפטומים מהם את סובלת.
בד'כ, העדר סימפטומים, למרות אי קבלת מחזור , יכולה להעיד יותר בכיוון של פרימנופאוזה, ואז המחזור יכול, כן או לא, לחזור עוד מספר פעמים.
הייתי מחכה עם התחלת הטיפול בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פאר, תודה רבה על התייחסותך.
דנדה30/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר ללא תופעות לוואיד``ר איתן פאר29/03/2011
אני בת 51 והנה הגעתי לגיל הזהב אך בהרגשה הכללית אני מרגישה בגיל הבלות שזה השם המתאים. התחלתי לפני שבועיים ליטול פיטו פימייל כדור ביום ללא מרשם רופא ובהמלצה של חברה, כרגע איני חשה הטבה יכול להיות שזה מוקדם, שאלתי: האם זה בסדר שאני נוטלת את הכדור ללא המלצת רופא כי בידיעה שזה על בסיס צמחים, ואין תופעות לוואי מלבד גודש בחזה ומעט כאבים...וקצת אי נוחות בבטן
אשמח אם תשיב לי בהקדם.
תודה,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר30/03/2011כל בתכשירים המוגדרים כתוספי מזון ולא כתרופות נמכרים ללא מירשם רופא.
להזכירך שגם ארסן וריסין, 2 הרעליים היותר חזקים בטבע והגורמים למות מהיר ( וביסורים) הינם פשוט צמחים...
במחקרי השוואה של אלפי עבודות מבוקרות נמצא שהתועלת מאותם תכשירי צמחים לתופעות של גיל המעבר זהה לתועלת של פלצבו ( כדור ללא כל תוכן רפואי)
יש לזכור שגלי החום יכולים לעבור ספונטנית כעבור מספר חודשים ללא כל קשר לטיפול זה או אחר. כמו כן יש להפנים שגלי החום קשורים בנזקים למוח וקידום מחלת אלצהיימר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטו פימייל לגיל המעבר
נורית30/03/2011מתשובתך עולה כי אין תועלת להמשיך בטיפול וכדאי להפסיקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)