מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברוידס-שזלפה20/05/2011
אני בת 53. בשנים האחרונות סובלת משרירנים ודימומים -הכוללים הרבה רקמה- כל כמה תודשים. לאחרונה החל כאב בצד ימין , שנעלם כשיש דימום (שחור בדר"כ) וחוזר שוב כשנגמר. ביופסיה שללה גידול סרטני ברחם.
מה עלי לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברוידס-ש - תגובה
ד``ר איתן פאר21/05/2011לגבי הדימומים- ההמלצה כיום היא שימוש בהתקן מירנה שאמור להפסיק את הדימומים בלמעלה מ 80% מהמקרים.
לגבי הכאבים- יש המון סיבות לכאבים ויש לברר אותם, כולל דרכי שתן ומעי. גשי לרופא להמשך ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה בין תרופתרותי20/05/2011
שלום אני מקבלת תרופת טלפסט מזה שבועיים וכעת אני צריכה להתחיל לקחת תרופת קלוניריט לגיל המעבר . האם מותר לקחת את התרופות יחד או שניתן לקבלן בהפרש של 12 שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה בין תרופת - תגובה
ד``ר איתן פאר21/05/2011אין מניעה.
אבל קלוניריט מוריד לחץ דם ויש לעקוב בקפדנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעברסנאית20/05/2011
ד"ר שלום. אני בת 42. התחלתי להרגיש גלי חום והזעות לילה וסחרחורות לפני מספר חודשים. חשוב לציין כי התופעות אינן ממושכות אלה מופיועת למספר ימים נעלמות לתקופה ושוב חוזרות. כמו כן המחזור שלי אינו סדיר (כבר המון זמן) קצר או ארוך.
בבדיקה אצל הגניקולוג נאמר לי שאני כנראה בשלב הפרימנופאוזלית שלי. הוא המליץ לחכות עם הטיפול ההורמונלי כיוון שהתופעות לא ממושכות אלא הולכות ובאות. בבדיקת אולטראסאונד שעשה לי ראה שהשחלות מאוד קטנות וריקות וגם רירית הרחם מאוד דקה כמעט אינה נראית (רחם חלק). (ראוי לציין שבעבר סבלתי מבעיות פוריות הקשורות לרירית רחם דקה במיוחד). כמו כן כרגע אני באיחור משמעותי במחזור (40 ימים) ללא תופעות נוספות.
1. האם תמונת האולטאסאונד אכן תואמת את תקופה הפרימנופאזה?
2. האם ייתכן שבשלב כל כך מוקדם ייפסק לי המחזור?
3. האם לפי המצב שתיארתי נכון לחכות עם הטיפול ההורמונלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר21/05/2011התשובה לשאלות 1+2 = כן
לגבי מתי להתחיל טיפול- ההמלצה תלויה בסימפטומים. יש סימפטומים- אל תמתיני עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ועוד שאלה אחת...
סנאית21/05/2011... אבל גיל 42 הוא גיל מוקדם מידיי להפסקת המחזור !!! נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ועוד שאלה אחת... - תגובה
ד``ר איתן פאר23/05/2011גיל הפסקת המחזור נקבע כבר בחיים התוך רחמיים ומותנה בכמות הבייציות שבכל שחלה.
מבחינה רפואית, הגיל הממוצע למנופאוזה הוא סביב גיל 50 אבל הטווח הנורמטיבי הוא 42-58.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה..אלונה20/05/2011
ד"ר שלום, אני בת 47. במונופאוזה מגיל 40 ומטופלת בהורמונים מזה כ- 5 שנים, בהתחלה טופלתי בנובופאם לאחר תקופה התחילו לי הזעות בלילה ועברתי לטריקוונס גם פה אחרי תקופת טיפול התחילו הזעות בלילה סמוך לדימום והוחלט בשיתוף עם הרופאה לתת לי טיפול משולב טריקוונס+ אסטרופם. לפני כשנה עשינו ניסיון לעבור לאקטיבל, ומבחינתי זה היה סיוט ! במשך 3 שבועות דיממתי והזעתי בלילות והרגשתי תשישות.לאחר התייעצות עם הרופאה חזרתי לטיפול המשולב טריקוונס+אסטרופם.
אני מעוניינת לנסות שוב לעבור לטיפול הורמונלי רגיל (קצתי במחזור הקשה), אבל הרופאה טוענת בתוקף שלא כדאי כי שוב הגוף שלי יגיב אותו דבר...לפי הבנתי מינון האסטרוגן בהורמונים הרגילים נמוך משמעותית מזה של הטריקוונס..שאלתי, האם נגזר עליי להמשיך ככה ?
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה.. - תגובה
ד``ר איתן פאר21/05/2011בד'כ כאשר יש הסתגלות למינון הורמונלי וחוזרים גלי החום יש דוקא לרדת במינון ( אני מדגיש שוב- לרדת ולא לעלות במינון אסטרוגני )
לכן הייתי מייעץ לך לעבור לתכשירים אחרים בהם המינון נמוך יותר !!! ( אוויאנה למשל ) או שונה ( אנג'ליק למשל ) או מגיע בדרך שונה ( מדבקות אוורל קונטי למשל) ויש עןד ועוד אפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת הורמונים
אלונה25/05/2011בהמשך לשאלתי..נעשה ניסיון בעבר לעבור מטריקוונס לאקטיבל ולא הצליח. במשך 3 שבועות דיממתי ביום והזעתי בלילה, הרופאה נתנה לי מרשם לאנג'ליק אבל היא התריעה בפני שכל ניסיון נוסף שכזה נועד לכישלון.... (שוב גלי חום ודימומים) אני כבר מבולבלת !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר28/05/20114 אפשרויות לפניך-
התקן מירנה ביחד עם כדורי אסטרוגן או מדבקות אסטרוגן
מינון נמוך יותר - כגון אוויאנה- וסבלנות למשך 3 שבועות
מדבקות משולבות
אנג'ליק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיק- מבולבלת קצת..נאוה18/05/2011
שלום רב,
אני בת 54, סובלת מיובש בנרתיק. קראתי בפורום זה במקום אחד שאתה ממליץ על ג'ל על בסיס טסטוסטרון, ובמקום אחר - אתה ממליץ על משחה (?) המבוססת על אסטרוגן. אם כך- איזהו הטיפול הנכון ליובש בנרתיק?
בנוסף, האם לאחר תקופה מסויימת של שימוש הנרתיק חוזר להפריש לחות בעת יחסי מין? כלומר- לא צריך לשים את הג'ל ממש לפני קיום הימחסים (כמו שימוש בנוזל סיכה)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק- מבולבלת קצת.. - תגובה
ד``ר איתן פאר19/05/2011מדובר בשני תכשירים שונים הניתנים למצבים שונים.
ג'ל אסטרוגן , או כדורי אסטרוגן יעודיים לנרתיק, מטרתם למנוע את היובש הנרתיקי ולאפשר תפקוד מיני והנאה תקינה מיחסי מין. השימוש- לתוך הנרתיק.
תועלת משנית- מניעת דלקות חוזרות בדרכי השתן.
ג'ל טסטוסטרון נמרח מעל אזור הדגדגן- קליטוריס. כלומר חיצונית לנרתיק. מטרתו - להחזיר חשק מיני שנעלם במנופאוזה.
תועלת משנית- שייפור המצבי רוח ושיפור במסת עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ושאלת המשך:
נאוה19/05/2011מאחר ואני חוֹוה גם יובש נרתיקי וגם ירידה בחשק המיני (אולי כתוצאה מהיובש?)- האם אתה ממליץ על ג'ל על בסיס אסטרוגן או ג'ל על בסיס טסטוסטרון?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ושאלת המשך: - תגובה
ד``ר איתן פאר21/05/2011כאמור לכל אחד תפקיד שונה ומקום פעולה שונה ולכן אין כל מניעה , ואפילו רצוי, לשלב אותם ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש בנרתיק תכשיר חדש וטיבעי שמחליף
לילי27/05/2011לכול הבנות שסובלות מיובש ופוחדות ממישחת האסטרוגן יצא תכשיר חדש שאני רכשתי והוא טיבעי ושמו גינומונל נגד יובש וצריבה מומלץ לנסות זהו ג'ל שמופק במיוחד נגד יובש וטיבעי לחלוטין שווה לנסות ניתן לירכוש ברוב בתי המרקחת ללא מירשם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבושים במחזורגיני17/05/2011
שלום רב אני בת 50 ושלושה חודשים.מחזור אחרון 13.2.2011 מאז היו לי כאבי בטן כמו סימני מחזור והיתי בטוחה שאני יקבל את המחזור.עלי לציין שאני מאד מתוחה בזמן האחרון.אולטרסאונד רחם קדמי בגודל ובמירקם תקין,רירית דקה וסדירה.שחלות במ"פ.ללא נוזל חופשי בדוגלס.הפרשה תקינה. האם אני בגיל המעבר או בתקופה של טרום גיל המעבר? קראתי שאם לא מקבלים מחזור רירית הרחם נעשית עבה ואז צריך לקבל כדורים \? האם זה נכון? במקרה שלי הרירית דקה האם עלי לעבור ביקורת רק עוד כמה חודשים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושים במחזור - תגובה
פרופ` יונה תדיר19/05/2011אם לא מקבלים מחזור כחלק מכניסה לגיל המעבר הרירית נעשית דקה. ומה מצבך בהקשר זה ? ניתן לברר זאת ע"י בדיקת דם להערכת התיפקוד השחלתי.
פרופ' י. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וגיל המעברשירה17/05/2011
שלום, ראיתי שבאחת התשובות שנתתם אמרתם שכל עוד יש מחזור - זה לא נקרא גיל המעבר. האם זה אומר גם למחזור אחת ל6 חודשים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור וגיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר19/05/2011אכן כן. תקופה זו מוגדרת כפרימנופאוזה או טרום/סביב גיל המעבר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שירה19/05/2011תודה על תשובתך, בבדיקות דם שערכתי כבר לפני שנה הראה פרופיל של מנופאוזה. ולמרות זאת אחת לכמה חודשים יש דימום קל ותחושת מחזור. אני בת 55, זה עדיין הגיוני וסביר להיקרא פרמנופאוזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` יונה תדיר19/05/2011עקרונית התשובה חיובית. הגדרות אלה אינן מתייחסות לימים אלא לתקופה. מה חשיבות ההגדרה לגביך?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר פארגולשת16/05/2011
אני משתמשת (בהמלצתך) בג'ל טסטומקס.
ואכן חשה שיפור במצב הרוח (הייתכן שחשתי שיפור מיד עם המריחה הראשונה??)
ושיפור-מה גם בחשק המיני. (האם שיפור משמעותי בתחום זה מגיע מאוחר יותר?)
בפעמים הראשונות למריחה (באזור הדגדגן כפי שהמלצת) חשתי צריבה ואילו כעת כמעט ולא.
האם תוכל לומר לי מהי הסיבה לכך?
והאם מומלץ לצרוך את הג'ל לתקופה ארוכה, מהי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר19/05/2011הצריבה- עקב מרכיב אלכוהולי שיש בתכשיר.
השיפור המיידי- בראוו!!
כן, רצוי לתקופה ארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! והאם
גולשת19/05/2011בעצם ניתן להמשיך עם הג'ל לתמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! והאם - תגובה
ד``ר איתן פאר21/05/2011לפי הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון טבעישיר16/05/2011
שלום,
1. האם eviana מכילה פרוגסטרון טבעי או סינטטי?
2. אילו כדורים לטפול בגלי חום של גיל המעבר, מכילים פרוגסטרון טבעי?
3. האם אפשר להתחיל בחצי כדור כל יום, במקום כדור שלם? ולהמתין שבועיים ולראות אם יש אפקט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון טבעי - תגובה
פרופ` יונה תדיר19/05/2011"אביאנה" הינו תכשיר מהדור החדש נמוך של האסטרוגן ו- הפרוגסטרון norethisterone acetate 0.1 mg. ומוגדר כמינון אולטרא נמוך. מדובר בפרוגסטרון סינתטי.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 51 כאבי פרקים+בדיקות דם לא תקינואורטל16/05/2011
שלום (שואלת בשם דודתי בגוף ראשון)
אני בת 51,רזה (מדגישה,בגלל הכולסטרול הגבוה,אולי הכרחי) רווקה, כנראה מתחילה את גיל המעבר..
אני סובלת כבר כמה שנים מכאבי מפרקים ,כאבים בכפות הידיים,קושי להרים דברים וכו'.
לאחרונה אני מרגישה שעובר משהו על הגוף שלי: אני עם חולשה ,סחרחורות לעיתים,מרגישה כאילו יש לי שפעת...(מבחינת תחושה),הפרקים שלי מנופחים בעיקר בבוקר לאחרונה, כשאני שוכבת רע לי יותר, אני קמה לעשות פיפי מספר פעמים בלילה (אין בעיות בדרכי השתן לדברי הרופא שלי), יש לי התכווצויות שרירים, מאחורי הירך השמאלית יש לי כאבים לא ברורים..משהו כמו תחושת דלקת ...
יצא לי פצע חום בפה-אך אין לי חום.
בדיקות דם הראו שהכולסטרול הרע שלי גבוה,הכולסטרול הטוב תקין ושחסר לי ויטמין D :
HDL = 60
LDL=193
ESR one hour = 24
ויטמין D25oh = 14
אשמח לקבל חוות דעת מקצועית מכם לאור המלצות רבות.
או אפילו עצות או רעיונות של "מה יכול להיות" ומה עוד כדאי לבדוק/לעשות.
תודה רבה ומעריכה מאד את עזרתכם,
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 51 כאבי פרקים+בדיקות דם לא תקינו - תגובה
ד``ר איתן פאר19/05/2011המון בעיות והמון תשובות בהתאם.
הקשר בין כולסטרול גבוה ומשקל אינו משמעותי. הרבה יותר משמעותי הקשר הגנטי- ללא כל קשר לתזונה או משקל.
אבל, הפסקת יצירת אסטרוגן שחלתי תמיד גוררת עלייה בכולסטרול רע, וטיפול אסטרוגני יפחית אותו.
כאבי פרקים אכן מוחמרים ביותר במנופאוזה , אבל התיאור שלך יותר ממרמז לכיוון דלקת פרקים כרונית של הגיל ולכן יש לפנות בהקדם לראומטולוג לברור וטיפול בנידון.
במידה ובעיה ראומטולוגית נשללת, הרי שטיפול הורמונלי תמיד יעזור.
אם את מטופלת ע'י כדורים להורדת כולסטרול- סטאטיניים- הרי שהם גורמים להתכווצויות שרירי הרגלים.ובמידה ולא יש לבדוק רמות סידן ומגנזיום בדם.
חסר ויטמין D גורם לא רק לפגיעה ביכולת לספוג סידן מהמזון, אלא גם לכיווצי השרירים וגם לפגיעה במערכת החיסונית. יש בבתי מרקחת כדורי ויטמין D במינון של 1000 יחידות ( בקופות רק במינון של 400).
לרחת 2000-1200 יחידות ויטמין D ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות טיפול ב-BHRTרחל14/05/2011
שלום רב, מגיל 51 ,סבלתי מגלי חום בתדירות של 20 דקות בכל שעות היממה. התחלתי להשתמש בהורמונים מסוג אנג'ליק שממש החזזירו את חיי לסדר. אולם, כעת לאחר 7 שנים, ובמקרה התגלה בצילום סי.טי. כי המנגיומה שהיתה בכבד בגודל 2.5 ס"מ לפני נטילת ההורמונים ,גדלה ל-6 ס"מ. הפסקתי מיד את נטילת ההורמונים. גלי החום הנוראים חזרו והם תוקפים אחת לשעה לאורך כל שעות היממה. ניסיתי בעבר הרבה תחליפים טבעיים: קוהוש שחור,וכל מיני המוצעים בבתי המרקחת. זה לא עזר ולכן אז עברתי להורמונים. קראתי על טיפול ב-BHRT, שבעיקרו: עורכים בדיקת רוק ובדיקות דם לזיהוי כמות ההורמון החסר ומתאימים מרשם (לבליעה או כמשחה) באופן אישי. מה דעתך? והאם מוכר ה"טיפול" האישי הזה? תודה,רחל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף כי
רחל14/05/2011קיים גם שרירן ברחם בגודל 4 ס"מ ועוד כמה מיומות. איש לא יכול לאמר בוודאות כי ההמנגיומה גדלה בגלל ההורמונים,רק שזה מה ששיניתי בשנים אלה... לא יודעת מה לעשות ומבוהלת מזה שחייביפ לטפל בגלי החום הללו ,כי אחרת זה יכול להיות זרז לאלצהיימר ,או לפגוע בבלוטת התריס ועוד ועוד. תודה, רחל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להוסיף כי - תגובה
ד``ר איתן פאר14/05/2011דרך נוספת היא לנסות טיפול הורמונלי במדבקות שאינן עוברות פירוק ראשוני בכבד - להבדיל מכדורים לבליעה.
להמשיך במעקב אולטראסונוגרפי אחרי ההמנגיומה הכבדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות טיפול ב-BHRT - תגובה
ד``ר איתן פאר14/05/2011קוהוש שחור הוא אחד מהטיפולים היותר פוגעים בכבד הקיימים.
השימוש בהורמונים ביולוגיים, גרך דגימות רוק וכד' היה נפוץ בחוף המערבי של ארה'ב.
נבדק לעומק במספר מרכזים רפואיים גדולים בארה'ב עם פירסומים לא מעטים אודותיו.
לא אכנס לכל הוויכוחים, אך לפי FDA וארגון רופאי המנופאוזה בארה'ב, אין כל הוכחת יעילות או הוכחה מדעית כלשהי התומכת בפירסומים של הגופים האינטרסנטים בנידון, העושים הרבה כסף מטיפול לא מוכח.
קרוב לודאי שהוא עוזר במידת מה, בערך כמו פלצבו ( כדורי סרק שרק האמונה ביכולתם לעזור כבר תורמת להרגשה הטובה).
אבל כבר נאמר במקורותינו ש "צדיק באמונתו יחייה".
והמאמין- ידווק באמונתו ואינו זקוק להוכחות מדעיות הסותרות אמונתו זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אקטיבלריקה13/05/2011
שלום
אני בת 46 ומתחילה בנטילת הכדורים לאחר הופעת גלי חום כבדים בשעות הלילה
ונדודי שינה, וזאת בעקבות הפסקת הגלולות לפני כחודשיים.
ברצוני לשאול :
1. האם נטילת הכדורים גורמת להשמנה ?
2. אילו תופעות לוואי שכיחות קיימות בנטילת הכדורים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי אקטיבל - תגובה
ד``ר איתן פאר14/05/2011השמנה קשורה בגורמים רבים.
אחד מהם זו העובדה שכאשר אין השחלה מייצרת אסטרוגן, אין הורמון שיסתור את פעילות האנדרוגנים ( = טסטוסטרון) הממשיך להיות מופרש הן מהשחלה והן מיתרת הכיליה. ולכן כל הנשים שגיל המעבר עולות במשקל..
השימוש בטיפול הורמונלי, עקב המינון הנמוך של הורמונים הנמצאים בו, לא מנטרל את כל האפקט הנ'ל, אלא חלקית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום קשים בגיל המעבר
אביב25/07/2011שלום רב
אני בת 54 סובלת מגלי חום קשים מאוד, רוצה להתחיל להשתמש באקטיבל
שאלתי היא? האם יש סיכוי לחלות בסרטן, האם האקטיבל גורם להשמנה,
האם יש כדור חוץ מהאקטיבל שהוא איכותי יותר, יעיל יותר וללא שום תופעות
לוואי, כיוון שלכל הכדורים יש תופעות לוואי, אולי אפשר להוסיף יותר כסף ולקבל
יותר איכות חיים עם כדורים ללא תופעות לוואי, ואולי גם כדורים שיכולים לחסום את
תופעות הרעב הקשות שאנו חשים בגיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום קשים בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר25/07/2011כסף לא קונה תרופות איכותיות יותר כרצונך.
האקטיבל זו תרופה ממש מעולה לתלונותיך ומאד תהני ממנה ומהחזרה לאיכות חיים טובה.
לגבי השמנה- כבר דנו בנושא עשרות פעמים בפורום זה- הורמונים מונעים השמנה, העדר הורמונים תמיד תמיד יגרום להשמנה ( ולכן גברים שמנים יותר מנשים- בגלל הפעילות ההורמונלית הנשית השומרת על הגיזרה הנשית לעומת הגברים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות הורמונליות ואיקוקלמיןהדס13/05/2011
דוקטור שלום !
אודה לך מאוד מאוד אם תוכל לעזור לי לפענח את בדיקות ההורמונים ולהגיד לי לפיהן מתי הכי טוב שאקח את האיקוקלמין- האם ביום השלישי או בחמישי למחזור.
אני בת 43.5 , יש לי ילד אחד, ומנסה להיכנס שוב להריון.
תוצאות הבדיקות ההורמונליות שעשיתי ביום השלישי למחזור :
prolactin 175 mIU
LH 2.1 IU
FSH 5.5 IU
ESTRADIOL (E2) 616 PMOL
PROGESTERONE 1.0 NMOL
TESTOSTERONE 1.5 NMOL
אני קצת מודאגת כי בבדיקות שעשיתי לפני שנתיים וחצי הערכים היו הרבה יותר גבוהים(נראה לי שהם ירדו בערך בחצי). המחזור שלי לא כל כך סדיר בחודשיים האחרונים : עד לפני כחודשיים היה סדיר כל 26-28 יום, אבל לפני חודשיים היה מחזור אחרי 33 יום, ו-2 המחזורים האחרונים פתאום התחילו להתקצר- הופיע המחזור אחרי 23 יום וגם התקצר בדימום ל- 3-4 ימים. ככה זה במחזורים האחרונים.
דוקטור מאוד אודה לך אם תוכל להגיד לי מהי הרזרבה השחלתית שלי ובערך עוד כמה זמן נשאר לי להיכנס להריון. רק החודש אני מתחילה את הנסיונות, ורציתי גם לשאול האם לאור הבדיקות ההורמונליות מה עדיף לי -האם לקחת את האיקוקלומין ביום השלישי למחזור או ביום החמישי למחזור ? לפי ערכות ביוץ שתן שביצעתי בחודשים האחרונים אני בדר"כ מבייצת ביום ה-8- 10 למחזור. ברכות ליום נפלא ובתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות הורמונליות ואיקוקלמין - תגובה
ד``ר איתן פאר14/05/2011שאלות רבות ותשובות בהתאם.
רזרבה שחלתית נבדקת ע'י רמת הורמון הנקרא AMH - ANTI MULLERIAN HORMONE
יש מספר מעבדות ומרכזים רפואיים גדולים הבודקים אותו .
בגילך, ולאור העובדה שמתחילים שיבושים בסדירות המחזור, דבר הנתמך גם ע'י ההשתנות ברמות ההורמונים, ההעדפה , מבחינת סיכוייך להשיג הריון, לא נוטה לכיוון איקכלומין אלא לכיוון הפרייה חוץ גופית, ואנידוקציה של ביוץ ע'י זריקות הורמונליות תואמות.
בהצלחה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בגיל מעברא.ה10/05/2011
אני בת 46 נשואה עם 3 ילדים.בשנה וחצי האחרונות היו לי מעט אי סדירויות במחזור החודשי וכאבי מחזור חזקים לפני קבלת המחזור ,כמות המחזור פחתה מעט.בבדיקות הורמונליות שערכתי ב-21.2.10
נמצא קטן מ-200 FSH 9.3 E2
לאחר היתייעצות עם רופא הנשים שלי לקחתי גלולות מיקרודייל למשך שלושה חודשים.במהלך תקופה זו המחזור הופיע בעקביות ואף הכאבים פחתו.כמו כן עברתי בדיקת אולטראסאונד והכל תקין.היות וחששתי מעט להמשיך ולקחת את הגלולות התייצתי עם רופא מומחה לגיל מעבר ולפי עצתו לקחתי בחודש האחרון כדורי פרימולט נור למשך עשרה ימים .כעבור יומייםהופיע מן הפרשה חומה שנפסקה כעבור יום.כמו כן היו לי כאבים בשד שמאל וחשתי עצבנית ועצובה.בבדיקות אחרונות מתאריך 12.4.11
FSH 27 אסטרוגן קטן מ200
שאלותי הן האם אכן אני מתחילה את גיל המעבר נראה לי מוקדם ביחס לגיל ולרקע במישפחה
בנוסף האם כדאי להמשיך לקחת פרימולט או עדיף מיקורדדיל על מנת שימשיך המחזור האם כאב בשד קשור לתופעות.והאם כתוצה מכך אני מאוד מדוכדכת ונוטה לבכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בגיל מעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר11/05/2011על סמך התיאור שנתת, אני משער שאת בתקופה הפרימנופאוזלית שלך.
זיכרי שתקופה זו יכולה להמשך מספר שנים..
בד'כ מקובל שניתן להשתמש בגלולות למניעת הריון עד גיל 50, אבל רצוי המינון אסטרוגני נמוך מזה שריבלת.
יש גם תרופות יעודיות לתקופה הפרימנופאוזלית, אולם אין להם את היתרון של מניעת הריון לא רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי הקודמת...
א.ה19/05/2011האם ייתכן שיש לי כאבים בשד שמאל כחלק מתופעות גיל מעבר או כתופעת לוואי של שימוש בכדורי פרימולוט נור?ייתכן שהשינויים ההורמונליים גורמים לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי הקודמת... - תגובה
ד``ר איתן פאר21/05/2011כאבי בשד אינם סימפטום של ממאירות.
כאבים בשד לרוב מצביעים או על פעילות הורמונלית- כגון כאבי טרום מחזוריים, או לחץ על השד - למשל מפסי המתכת של החזייה הלוחצים חזק מדי על רקמת השד, או בכלל ממתיחת מערכת השרירית שמתחת לשד המפעילה את היד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימוליט נור ופרמנאופזהשאלה10/05/2011
שלום רב,
בת 36.5 , פרימנאופזה מוקדמת. גילוי לאחר FSH גבוה בבדיקות דם לפני שנה וחצי.
וסת אחרונה (טבעית) אוגוסט 2010. בנוסמבר 2010 החל רופא הנשים לתת לי תכשיר פרימוליט (2 כדורים לעשרה ימים).
לבד מסיפטומים של גלי חום לפעמים (בשלב זה מינוריים) - אין תסמינים נוספים)
בטיפול זה שבעה חודשים.
אני יודעת שהתכשיר מיועד להשרת רירית רחם ומניעת גדילה בלתי מבוקרת (הייתה לי רירית 10 לפני שבעה חודשים)
מחר מבצעת בדיקת דם עפ"י הנחיית רופא ל -E2' LH FSH
על מנת לבדוק על צורך בהמשך שימוש בתכשיר.
שאלה - האן יתכן שהתחלתי מוקדם מידי בשימוש בתכשיר היות ויתכן והייתי מקבלת וסת טבעית - ויתכן ואז זוהי התחלת שיבוש?
האם התכשיר מונע גם סיכוי של 0.00000001 כניסה להיריון (מורםולוגיה בעייתי אצל בעלי) - ידוע על תרומת ביצית.
בהיעדר חשיבות לוסת מלאכותית לגוף - מה הכדאיות והחשיבות להמשך נטילה? (התכשיר לא מפריע לי השאלה רפואית..)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימוליט נור ופרמנאופזה - תגובה
ד``ר איתן פאר11/05/2011התשובה מורכבת, בערך כמו השאלה.
במידה ואת מקבלת דימום חודשי בעקבות נטילת פרימולוט נור הרי שיש הצדקה ללקיחתו , בדיוק למטרה אותה ציינת- נשירת רירית רחם מעובה מדי.
תגובה מסוג זה מעידה על כך שעדיין יש בייציות המסוגלות להגיב לגירוי ולייצר אסטרוגן.
בדיקות הדם שאת אמורה לבצע יכולות להעיד האם ישנה התאוששות של השחלה או אולי נכנסת לגיל המעבר ( ואכן מוקדם מדי..).
במידה ותהיה התאוששות של השחלה , ואת מאד מעונינת בהריון, ההמלצה, לאור הנתונים המועטים שמסרת, ללכת לכיוון הפרייה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פאר בהמשך לשאלתי - בדיקות דם
שאלה11/05/2011הוכיתי תדהמה מתוצאות בדיקת המעבדה.
מעט פרטים על העבר - ברקע - FSH עפ"י סדר כרונולוגי - 45 אח"כ 24 ואח"כ 28
נאמר ע"י רופא פיריון שיש חשובות לראשון (אמר סיוכי נמוך ע"H שאיבה ביוץ והומלץ אם תחליט על תרומה)
קליניקה תואמת - גלי חום מינוריים ווסת באוגוסט 2010 לא הגיעה ואז התחלת פרימוליט נור בנובמבר 2010
בבדיוקת היום -
e2 876 - באחרון - 140 (ידוע לי שבפרהמנאופזה יורד...)
LH - 2.60
FSH - 4.30 ??? הכיצד?
רופא הנשים ציין שיתכן ותחת טיפול במהלך החודשים הייתה תגובתיות של השחלה?
או שנותרו ביציות בשחלה ושכדאי להפסיק השימוש בתכשיר, לראות אם הוסת חוזרת ולבצע
פרופיל חוזר בעוד שלוהש חודשים.
אשמח לחוות דעתך כמומחה גיל מעבר.
הכיצד שינוי חד כזה לקראת גיל מעבר?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פאר בהמשך לשאלתי - בדיקות דם - תגובה
ד``ר איתן פאר12/05/2011בהמשך לתשובתי הקודמת- וכפי שכבר ציינתי במספר תשובות לנשים בדיוק במצבך שפנו בעבר-
את לא בגיל המעבר!!!
הגדרה של גיל המעבר- שנה ללא מחזור וללא יכולת השחלות ליצר אסטרוגן ( ולכן הריון והנקה הינם לפחות שנה ללא מחזור אבל עם שחלות היכולות ליצר אסטרוגן ולכן לא שייך לגיל המעבר ).
אבל, לפני שנכנסים לגיל המעבר ישנו שלב פיזיולוגי לחלוטין הנקרא טרום גיל המעבר- פרי-מנופאוזה.
בשלב זה, הנמשך בין שנתיים ועד שש שנים, ישנן תקופות בהם אין כלל מחזור ובדיקות הדם מרמזות על מנופאוזה, ולאחר מכן התאוששות של השחלות ( בדיוק כפי שמתרחש אצלך בימים אלו ) ואז רמות ההורמונים חוזרים לתקינותם, המחזור חוזר ותופעות של חסר הורמונלי, כגון גלי החום, נעלמים... עד לפעם הבאה.
אין שום הפתעה ושום חריגה מהפיזיולוגיה הנורמטיבית של אופן הפסקת פעילות השחלות אצלך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המקיפה והמקצועית
שאלה16/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)